KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET"

Transkriptio

1 KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen muuttamisen käsikirja Sairausryhmäkohtaiset kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Ammatilliset kurssit Tules- ja Typo-Tules-kurssit ASLAK-kurssit Ryhmämuotoinen TYK-toiminta Palveluntuottajan ohjeet

2 Sisällys 2 1 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet Yleistä Yhteydenotto Extranetiin liittyvissä asioissa Extranetin aukiolo Extranetiin kirjautuminen, käsikirja ja käytön lopetus Extranetistä poistuminen Kurssijärjestelmän kurssit Hakutekijät Kurssiluettelo Kurssijärjestelmän extranetin kortit Kurssien aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen muuttaminen Yhteistyötahot-kortin muutokset Jaksot-kortin muutokset Jaksot-kortin yhteyshenkilömuutokset Jaksot-kortin aikataulumuutokset Kurssille ei ole tehty vielä päätöksiä Kurssille on jo tehty päätöksiä Jaksot-kortin yhteyshenkilö- ja aikataulu muutokset samanaikaisesti... 13

3 1 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet 1.1 Yleistä Tämä käsikirja antaa ohjeet sairausryhmäkohtaisten kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien, ammatillisten kurssien, Tules-kurssien, ASLAK-kurssien ja ryhmämuotoisen TYKkuntoutuksen aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen muuttamiseen. Sopimuksen saaneet palveluntuottajat (jäljempänä palveluntuottajat) tekevät itse kursseihin aikatauluja ja yhteyshenkilöitä koskevat muutokset suoraan Kelan kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetiin (jäljempänä Extranet). Tehdyt muutokset kirjoittuvat suoraan Kelan tietokantaan. Kurssijärjestelmä perustuu ajan tasalla oleviin tietoihin. Kuntoutusryhmä tarkistaa palveluntuottajan tekemät muutokset ja ottaa yhteyttä palveluntuottajaan, jos muutoksissa on tarkennettavia asioita. Palveluntuottajan tulee seurata Kelan internetsivustoa > Ajankohtaistiedotteet > Kurssit > Kuntoutuksen palveluntuottajien ohjeet Niissä on tietoa mm. kurssien toimeenpanosta, extranetin aikatauluista ja muita tarkennettuja ohjeita. 1.2 Yhteydenotto Extranetiin liittyvissä asioissa Jos muutosten tekeminen ei onnistu tai muutosten tekemisestä on kysyttävää, niin palveluntuottaja voi lähettää kysymykset sähköpostitse terveysosaston kuntoutusryhmään osoitteella Kysymyksiä ja kommentteja järjestelmän teknisestä toimivuudesta sekä kehittämisehdotuksia palveluntuottaja voi lähettää sähköpostitse osoitteella 1.3 Extranetin aukiolo Järjestelmä on käytettävissä aikataulujen ja yhteystietojen muutosten tekemiseen joka päivä 24 tuntia. Poikkeavista käyttöajoista ilmoitetaan Kelan internetsivustolla > Ajankohtaistiedotteet. Kela voi tilapäisesti keskeyttää tietojärjestelmän käytön jos se on välttämätöntä palvelun ylläpitämistä varten tarpeellisten huolto- ja korjaustoimenpiteiden vuoksi. Extranetin rekisteröintitapahtuman varoaika on 30 min. Tietoja rekisteröitäessä on hyvä tehdä välillä tallennus, jotta syötetyt tiedot eivät häviä.

4 2 1.4 Extranetiin kirjautuminen, käsikirja ja käytön lopetus Palveluntuottaja kirjautuu Extranetiin Kelan internetsivuston kautta > Kurssit > Kuntoutuskurssijärjestelmä, mistä löytyvät ohjeet järjestelmään kirjautumiseen. Tunnistautuminen Extranetiin tapahtuu Verohallinnon hallinnoiman Katso-tunnistuksen välityksellä. Palveluntuottaja hallinnoi itse omien Extranetin käyttäjien tunnistautumista Katsotunnistuksen kautta. Ohjeet löytyvät Verohallinnon internet-sivustolta ( Jokaisen palveluntuottajan toimipiste on oma erillinen palveluntuottaja Extranetissä, esim. Kuntoutuskeskus Oy / X-kurssikeskus ja Kuntoutuskeskus Oy / Y-kurssikeskus. Palveluntuottajan on valittava se palveluntuottaja/toimipiste, minkä tarjous on hyväksytty.

5 3 Olet kirjautunut kuntoutuskurssijärjestelmään ja kurssijärjestelmän aloitussivu avautuu. Vasemmasta navigaattorista on saatavissa tämä Extranetin käsikirja Muutosten tekeminen -pdfversiona. Ruotsinkielistä käsikirjaa voi myöhemmin tiedustella kuntoutusryhmästä.

6 4 1.5 Extranetistä poistuminen Extranetistä poistutaan Kuntoutuskurssijärjestelmä / Aloitus sivun oikeassa navigaattorissa olevaa Lopetus -painiketta klikkaamalla. Klikkaa Kirjaudu ulos -linkkiä. Saat ilmoituksen uloskirjautumisesta. Olet kirjautunut ulos, selaimen voi sulkea.

7 5 2 Kurssijärjestelmän kurssit 2.1 Hakutekijät Kurssien tarkistaminen ja täydentäminen aloitetaan navigointipalkissa olevilla toiminnoilla. Kurssien haku -valinnalla etsitään ne kurssit, jos kurssinumero ei ole tiedossa Kurssinumero -valinnalla löydetään ne kurssit, joissa kurssinumero on tiedossa.

8 Pakollisia hakutekijöitä ovat: Alkupäivä-Loppupäivä kenttä, johon kirjoitetaan aikaväli vv vv, jolla kurssit haetaan. (Mukaan tulevat kurssit, joiden ensimmäisen jakson alkamispäivä on annetulla aikavälillä.) 6 Kuntoutusmuoto, josta valitaan Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit tai ASLAK-kurssit Ratkaisun tila valikko, josta valitaan hyväksytty. Valitse budjetoiva alue valikosta valitaan Kaikki tai yksi alue seuraavasti: Sairausryhmäkohtaisissa kursseissa valitaan o valtakunnallisissa kursseissa Kuntoutusryhmä ja alueellisissa kursseissa Pohjois-Suomi, Länsi-Suomi, Itä-Suomi tai Etelä-Suomi ASLAK- kursseissa ja Tyk-ryhmissä valitaan o valtakunnallisissa kursseissa Kuntoutusryhmä ja alueellisissa kursseissa Pohjois-Suomi, Länsi-Suomi (vanha), Itä-Suomi, Lounais-suomi (vanha) tai Etelä-Suomi Tules-kursseissa ja Typo-tules-kursseissa valitaan o alueellisissa kursseissa Pohjois-Suomi, Länsi-Suomi (vanha), Itä-Suomi Lounais-suomi (vanha) tai Etelä-Suomi ja ruotsinkielisissä kursseissa Kuntoutusryhmä Ammatillisissa kursseissa valitaan o suomenkielisissä alueellisissa kursseissa HYKS, KYS, OYS, TAYS tai TYKS ja ruotsinkielisissä kursseissa Kuntoutusryhmä. Lisäksi hakua voidaan täsmentää esimerkiksi seuraavilla valinnoilla: Valitse hankintatapa valikko, josta valitaan Tarjouskilpailu, jos on tarjouskilpailulla hankittu kurssi. Valitse erillisseuranta valikko, josta valitaan seuraavasti: Sairausryhmäkohtaisissa kursseissa voidaan jättää oletus Kaikki kurssit. Jos halutaan erikseen mielenterveyskurssit, valikosta valitaan Mielenterveyskurssit. Jos halutaan erikseen työelämästä poissaolevien kurssit, valikosta valitaan Typo-kurssit. Ammatillisissa kursseissa valikosta valitaan Ammatilliset kurssit. Työelämässä olevien Tules-kursseissa valikosta valitaan Tules-kurssit Valitse kurssin laji valikko, josta valitaan Kaikki kurssit tai yksi laji. Valitse kuntoutusperuste valikko, josta valitaan Kaikki kuntoutusperusteet tai yksi kuntoutusperuste. Valitse sairaus valikko, josta valitaan Kaikki sairaudet tai yksi sairaus. Valitse ammattiala-valikko, josta valitaan ASLAK-kursseissa tai Tyk-ryhmissä Kaikki ammatit tai yksi ammattiala.

9 7 2.2 Kurssiluettelo Suorita haku -valinnan jälkeen tapahtuma muodostaa annettujen hakutekijöiden mukaisesti kurssiluettelon, josta kurssi voidaan valita kurssi katseltavaksi tai täydennettäväksi. Kurssi valitaan katseltavaksi tai täydennettäväksi klikkaamalla kurssinumeron edessä olevaa valintamerkkiä ja klikkaamalla Valitse -painiketta. Kurssin nimi toimii linkkinä, josta päästään katsomaan kurssin tietoja. Kortin alareunapainikkeet: Valitse -painikkeella suoritetaan kurssin haku. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. 2.3 Kurssijärjestelmän extranetin kortit Kurssijärjestelmään monistettu tai kopioitu kurssi sisältää sekä palveluntuottajan tarjouksessaan antamia tietoja että Kelan viemiä tietoja. Kurssit näkyvät Internetissä Kelan sivustolla Kurssi sisältää seuraavat extranetin kortit Perustiedot Yhteistyötahot Jaksot Sisältö Henkilöstö Ohjelma/Ryhmä Ohjelma/Yksilö Hinnat Palveluntuottaja voi korjata vain Yhteistyötahot- ja Jaksot-korttien tietoja.

10 8 3 Kurssien aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen muuttaminen 3.1 Yhteistyötahot-kortin muutokset

11 9 Palveluntuottaja voi tehdä muutoksia seuraaviin kenttiin: Yhteyshenkilön nimi Puhelin Sähköpostiosoite Faksi Palveluntuottaja tekee Yhteistyötahot-kortille tarvittavat korjaukset/muutokset. Palveluntuottaja etenee sen jälkeen painamalla Yhteistyötahot-kortin alalaidassa olevaa painiketta Muutosilmoitus, josta avautuu Muutosilmoitus-sivu. Muutosilmoitussivulla näytetään palveluntuottajan kaikki kurssit, joissa on toteutuspäiviä kuluvasta päivästä eteenpäin. Palveluntuottaja valitsee kurssivalikosta ne kurssit, joita Yhteistyötahot-kortille kirjoitetut muutokset koskevat. Kurssivalikossa on ensimmäisenä ja valmiiksi merkittynä se kurssi, johon palveluntuottaja on kirjoittanut muutokset. Muut kurssit ovat valikossa kurssinumerojärjestyksessä. Sivulla on valitse kaikki ja poista valinnat -toiminnot (linkkeinä listan yläpuolella). Toiminnoilla voidaan valita kaikki kurssit yhdellä kertaa valituiksi tai poistaa valinnat näytön valintaruuduista. Poista valinnat jättää ylhäältä lukien ensimmäisen ruudun valituksi, koska siinä on kurssi, jonka muutosilmoitusta alun pitäen lähdettiin tekemään. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna-painikkeella muutos tallentuu tietokantaan ja se näkyy kurssin/kurssien tiedoissa. Sivun ylälaitaan tulee ilmoitus: Muutosilmoitus tallennettiin seuraaville kursseille: Kaksoispisteen perään tulee lista kurssin numeroista ja nimistä. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Paluu-painikkeella palataan kurssin tietoihin.

12 3.2 Jaksot-kortin muutokset 10

13 Jaksot-kortin yhteyshenkilömuutokset Palveluntuottaja voi tehdä muutoksia seuraaviin yhteystieto -kenttiin: Paikan yhteyshenkilö Puhelin Sähköpostiosoite Faksi Jos palveluntuottaja tekee muutoksia vain edellä mainittuihin kenttiin, käsittely etenee Jaksot-kortin alalaidassa olevalla painikkeella Muutosilmoitus samalla tavalla kuin Yhteistyötahot-kortille tehtyjen muutosten käsittely Jaksot-kortin aikataulumuutokset Palveluntuottaja voi tehdä muutoksia seuraaviin kurssin aikaa koskeviin kenttiin: Hakuaika päättyy (vain esivalinnan sisältävät kurssit) Kuntoutujan jaksojen ajat Omaisten jaksojen ajat Kuntoutujan ajat Palveluntuottaja vie uuden ajan Kuntoutujan jaksojen ajat kenttään vanhan jakson ajan päälle. Rajoitukset Kurssin ensimmäisen jakson aikaa ei voi muuttaa seuraavalle vuodelle. Jaksojen pituutta, järjestystä, määrä, toteutusmuotoa ja vuorokausimäärää ei voi muuttaa. Jaksojen määrän ja jaksojen välin tulee noudattaa standardia. Jos kurssijärjestelmään on viety ns. teknisiä aikoja, palveluntuottaja ei pysty muuttamaan niitä. Tällöin korjattavat ajat ilmoitetaan kuntoutusryhmään. Omaisten ajat Pari- ja perhekursseissa omaisen aika muuttuu automaattisesti kun on muutettu kuntoutujan aikoja. Osittaisissa perhekursseissa palveluntuottaja korjaa omaisten ajat, jos niihin tulee muutoksia kuntoutujan aikojen lisäksi. Jos palveluntuottaja tekee aikamuutoksia osittaisen perhekurssin kuntoutujan aikoihin, mutta ei omaisen aikoihin, tulee huomautus: Kurssi on aikuisten tai lasten ja nuorten osittainen perhekurssi. Muutit kuntoutujan aikoja mutta et omaisen aikoja..

14 12 Muutosten tekeminen Palveluntuottaja tekee Jaksot-kortille tarvittavat korjaukset/muutokset. Palveluntuottaja etenee sen jälkeen painamalla Jaksot-kortin alalaidassa olevaa painiketta Muutosilmoitus, josta avautuu Muutosilmoitus-sivu. Jakson aikoja koskevassa muutosilmoituksessa avautuu Sitoumus-sivu Kurssille ei ole tehty vielä päätöksiä Jos kurssille ei ole tehty päätöksiä ja palveluntuottaja tekee Jaksot-kortilla muutoksia edellä mainittuihin kenttiin, Jaksot-kortin alalaidan painikkeesta Muutosilmoitus avautuu Sitoumus-sivu. Sivulla on ilmoitus: Tekemämme jaksomuutos toteutetaan palvelulinjakohtaisen standardin jaksotusta koskevien määräaikojen mukaisesti. Sitoumus-sivulle merkitään rasti (pakollinen) ja kirjoitetaan seuraavat tiedot: Palveluntuottajan edustajan nimi (pakollinen) Puhelinnumero (pakollinen) Sähköposti (pakollinen) Kortin alareunapainikkeet: Tallenna-painikkeella muutos tallentuu tietokantaan. Sivun ylälaitaan tulee ilmoitus Jaksojen muutokset on tallennettu. Paluu-painikkeella palataan kurssin tietoihin.

15 Kurssille on jo tehty päätöksiä Jos kurssille on tehty jo päätöksiä, Sitoumus-sivulla on ilmoitus: Kurssilla on jo päätöksiä. Olen palveluntuottajan edustajana ollut yhteydessä kuntoutujiin ja he ovat hyväksyneet jaksomuutoksen. Tekemämme jaksomuutos toteutetaan palvelulinjakohtaisen standardin jaksotusta koskevien määräaikojen mukaisesti. Sitoumus-sivulle merkitään rasti (pakollinen) ja kirjoitetaan seuraavat tiedot: Palveluntuottajan edustajan nimi (pakollinen) Puhelinnumero (pakollinen) Sähköposti (pakollinen) Kortin alareunapainikkeet: Tallenna-painikkeella muutos tallentuu tietokantaan. Sivun ylälaitaan tulee ilmoitus Jaksojen muutokset on tallennettu. Paluu-painikkeella palataan kurssin tietoihin Jaksot-kortin yhteyshenkilö- ja aikataulu muutokset samanaikaisesti Jos palveluntuottaja tekee samanaikaisesti sekä yhteyshenkilö että aikataulumuutoksia, käsittely etenee alalaidassa olevalla painikkeella Muutosilmoitus samalla tavalla kuin jaksojen aikataulumuutosten käsittely

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen, yhteyshenkilö-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen, yhteyshenkilö-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ ASLAK-kurssien extranetin käsikirja Palveluntuottajan ohjeet 1.6.2012 2 Sisällys 1 Kuntoutuskurssijärjestelmä... 1 1.1 Yleistä...

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia

Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia Hakijatahot voivat hakea räätälöityjä KIILA-kursseja voi hakea verkossa ympäri vuoden. Näitä tahoja ovat: Työterveyshuolto/työnantaja työpaikalle Ammattiliitot ja yhdistykset

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 14/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KIILA-kurssien toimeenpanon kurssijärjestelmän

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Otus- projektinhallintatyökalu Käyttöohje Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Mari Tampere 9. toukokuuta 2003 Kimmo Airamaa, Andreas Asuja,

Lisätiedot

Työpalvelupaikat. Xwiki Admin 2016/07/06 16:35

Työpalvelupaikat. Xwiki Admin 2016/07/06 16:35 Työpalvelupaikat Xwiki Admin 2016/07/06 16:35 Table of Contents Uuden työpalvelupaikan lisääminen... 3 Työpalvelupaikan tietojen ylläpito... 4 Työpalvelupaikan tietojen näkyvyys järjestelmän ulkopuolelle...

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit Kelan käsittelijöiden SR-käsikirja 11.9.2012 alkaen a b c d 2 Sisällys Kuntoutuskurssijärjestelmä...

Lisätiedot

Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen!

Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen! Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen! Vuoden 2016 eläinmäärät ja muut tiedot pyydetään tallentamaan Internetissä. Jos tämä ei ole mahdollista, tiedot voi toimittaa postitse tai sähköpostitse

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje Käyttäjän kirjauduttua Va-järjestelmään palvelun etusivulla näkyy oman yrityksen ilmoitukset 14 vuorokauden ajalta.

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat 5 viimeisen jutun otsikot ja kirjoittajat sekä jutun alku. - Käyttäjä voi valita kirjoittajan (jutut) tai yhden jutun. Käyttäjävoi

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Postitussuunnitelman hyväksyminen

Postitussuunnitelman hyväksyminen Postitussuunnitelman hyväksyminen Postittamisen työpöytä, käyttäjäohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranetiin Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta Aloita postitussuunnitelman

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 15.10.2013 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 09/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö 1 Käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely 10.8.2009 10.8.2009 1 Viennin netti-ilmoittaminen 1. Kaikkien käyttäjien sivut ja toiminnot Tunnistamattomana käyttäjänä ilmoituksen tekijä saa ilmoituskohtaisen

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Verkkotietopiste.fi. Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle

Verkkotietopiste.fi. Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle Verkkotietopiste.fi Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle 31.8.2018 1 Sisältö 1 Johdanto... 2 2 Palveluun kirjautuminen henkilöasiakkaana... 3 2.1 Henkilöasiakkaan näkymä... 5 3 Verkkotietojen ja rakennushankkeiden

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Kelan kurssien toimeenpano vuonna 2012

Kelan kurssien toimeenpano vuonna 2012 Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kelan kurssien toimeenpano vuonna 2012 Suunnittelija Leena Poikkeus Palveluntuottajien koulutustilaisuus 18.-19.1.2012 Kurssi- ja kuntoutujamäärät vuonna 2012 Kelan kurssit

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Naispurjehtijat Sailing Ladies ry

Naispurjehtijat Sailing Ladies ry Tähän dokumenttiin on koottu Hobbydeedin tärkeimmät toiminnot. Vain Rekisteröitymällä Hobbydeediin saat tietoa NaPSin tapahtumista ja voit ilmoittautua mukaan. Sisällys Rekisteröityminen... 2 Sähköpostin

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Dnro 78/331/2015 Hankintaryhmä Kuntoutusryhmä 29.4.2015 KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019 Tarjoajat ovat

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Lions Clubs International Piirien palveluaktiviteetit Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lions Clubs International Piirien palveluaktiviteetit Usein kysyttyjä kysymyksiä K: Miten tulostan kaikki piirin palveluaktiviteetit? V: Valitse Minun piirini tai Minun moninkertaispiirini -valikosta kohta Palveluaktiviteetit. Valitse Katso/Tulosta -painike. SARPlusFAQ_FI Päivitetty

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(5) Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan

Lisätiedot

Terveysosasto Kuntoutusryhmä. Uusien vuosiraporttien satoa

Terveysosasto Kuntoutusryhmä. Uusien vuosiraporttien satoa Terveysosasto Kuntoutusryhmä Uusien vuosiraporttien satoa Esityksen sisältö Vuosiraporttikokeilu 2011 Toteutus Tulokset Tiedon hyödyntäminen Vuoden 2012 raportointi Vanha malli Uusi malli: missä käytössä,

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(12) Yhdistystietojen ylläpito Sisältö: Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 3 Yhdistyksen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS- JA KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS- JA KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 24/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS-

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1 KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018 Kurra Hockey Ry 1 Kirjautuminen ylläpitoon https://www.kurra.fi/jasen Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Kurra Hockey Ry 2 Päivitä

Lisätiedot

LAINA-ASIAKKAIDEN SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU KÄYTTÖOHJE V1.0

LAINA-ASIAKKAIDEN SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU KÄYTTÖOHJE V1.0 Valtiokonttori 1 (9) LAINA-ASIAKKAIDEN SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU KÄYTTÖOHJE V1.0 Sisällysluettelo 1 Mikä on laina-asiakkaiden sähköinen asiointipalvelu... 2 2 Käytön aloittaminen... 2 2.1 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 23/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT CROHNIN TAUTIA JA/TAI COLITIS ULCEROSAA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

Kelan järjestämän kuntoutuksen palvelujen muutokset

Kelan järjestämän kuntoutuksen palvelujen muutokset Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kelan järjestämän kuntoutuksen palvelujen muutokset Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

Varausjärjestelmän käyttöopas

Varausjärjestelmän käyttöopas Varausjärjestelmän käyttöopas 2 1. Tunnukset ja kirjautuminen Rekisteröityminen käyttäjäksi Varausjärjestelmä löytyy Messuperhosen kotisivulta osoitteesta http://www.messuperhonen.fi/ajanvaraus/ Käyttäjäksi

Lisätiedot

Doodle-kalenteriohjelma

Doodle-kalenteriohjelma Doodle-kalenteriohjelma 1. Kyselyyn vastaaminen Avaa linkki www.doodle.com Osallistuaksesi kyselyyn tarvitset linkin kyselyn sivulle, joka voi olla henkilökohtainen tai yleinen riippuen siitä kumman asetuksen

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen ilmoitus

Lastenhoidon tuen ilmoitus Lastenhoidon tuen ilmoitus Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistus-sivulla,

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ EXTRANET Tules-kurssien toimeenpanon kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetin käsikirja (Työelämässä olevien Tules-kurssit

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 81/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

Tieto Edu. Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa ja web-version käyttöön suosittelemme joko Crome- tai Firefox-selainta.

Tieto Edu. Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa ja web-version käyttöön suosittelemme joko Crome- tai Firefox-selainta. Tieto Edu Hoitoaikavaraukset ja äkillisten poissaolojen ilmoittaminen 14.10. alkaen. 14.10. hoitoaikavaraukset ilmoitettava 7.10. klo 24 mennessä. Sovelluksen voi ladata heti. DaisyNet poistuu käytöstä.

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA 2016 2019

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA 2016 2019 Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 77/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 11/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 79/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaalin käyttöohje 19.5.2015 Kirjautuminen Videoportaaliin 1. Kirjaudu sivustolle https://videoportal.haltik.fi 2. Määritä tunnukset "Login" ikkunassa ja klikkaa LOGIN-painiketta

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila OHJE Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila Yleistä Nuorisopalveluiden avustukset haetaan sähköisesti www.nuortenjoensuu.fi

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 20/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT ALS-SAIRAUTTA SAIRASTAVIEN AI- KUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT,

Lisätiedot