Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä."

Transkriptio

1

2 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä. 3. Pidä lapset loitolla laitteesta. 4. Pidä turva avain lasten ulottumattomissa. 5. Tarkista ennen käyttöä, että kaikki osat ovat kunnolla kiinni. 6. Asenna laite tukevalle alustalle ja tarkista, että sillä on tarpeeksi tilaa ympärillä. 7. Pidä kädet erossa liikkuvista osista. 8. Älä aseta nestettä polkumyllyn lähelle. 9. Pidä kunnollisia vaatteita päällä, kun harjoittelet. 10. Älä käytä jalkineita, jotta et vahingoita mattoa. 11. Jos tunne olosi heikoksi, kivuliaaksi ym. lopeta harjoittelu ja keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin jatkat harjoittelua. 12. Älä käynnistä laitetta, jos seisot matolla. 13. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys jälleenmyyjääsi. 14. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. LAITTEEN HÄTÄKATKAISU Jos harjoitellessa sattuu onnettomuus, paina tätä näppäintä välittömästä pysäyttääksesi laitteen. Lue alla olevat ohjeet huolellisesti. 1. Välttääksesi sähköiskuja, poista virtajohto laitteesta ennen kuin asennat hätäpysäytys nappulan. 2. Käytä hätäpysäytys nappulaa ainoastaan hätätapauksissa. Kun olet painanut näppäintä, laite pysähtyy ja virrat katkeavat. Laite toimii vasta kun olet ottanut näppäimen pois päältä. Älä käytä hätäpysäytys nappulaa normaalina pysäytyskeinona. 3. Aktivoidaksesi laitteen, käännä näppäintä myötäpäivään. 4. Älä lyö hätäpysäytys nappulaa, sillä näppäin voi hajota 5.

3 Laitteen huolto 1. Puhdista ja voitele alusta ja polkumylly kerran kuukaudessa tai 20 h käytön jälkeen, riippuen kumpi täyttyy ensin. Puhdista maton reunat päivittäin estääksesi roskien menon maton alapuolelle. 2. Estääksesi pölyn ja roskien menon laitteeseen muovisuojien reunoista, pyyhi laitteen muovisuojat ja alusta viikoittain. Asenna laite sellaiselle alustalle, joka kerää mahdollisimman vähän pölyä. 3. Tarkista ettei mitään nesteistä ole roiskunut polkumyllyn konsoliin tai matolle. 4. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Laitteen puhdistus ja öljyäminen 1. Käytä puhdistusliinaa, kun puhdistat mattoa, polkumyllyn koroketta joka sijaitsee moottorin perällä. 2. Pujota puhdistusliina maton ali ja ota liinan molemmista päistä kiinni. Puhdista maton alusta tällä tavoin, pidä kuitenkin huoli ettei matto liiku puhdistuksen aikana. 3. Kun lähestyt etupään rullaa, pidä kiinni matosta ettei se liiku ja liuta liina varovasti kohti moottorin suojusta. Toista tämä ja kohta 2 pariin otteeseen, jotta saat maton ja polkumyllyn korokkeen hyvin puhdistettua. 4. Öljyä polkumyllyn alusta 5. Kävele laitteella n. 2 min (5km/h), jotta öljy levittyy tasaisesti. 6. Maton liukkaus saattaa häiritä pienen hetken. Jos matto tuntuu kireältä tai löysältä, voit löystyttää /kiristää mattoa hieman (Katso ohjeet s. X). Älä kiristä mattoa liikaa, sillä se saattaa vahingoittaa laitetta. 7. Jos sinulla on kysyttävää tai sinulta puuttuu laitteesta osia, ota yhteys jälleenmyyjääsi. c. Silikoni Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p PIDÄ SILIKONI SPRAY LASTEN ULOTTUMATTOMISSA! Jos sprayta on suihkutettu suoraan naamaan tai sitä nielty, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Jos sprayta joutuu lattialle ym. pyyhi se pois heti, ettei kukaan liukastu.

4 PERUSTIETOA Laitteen koko 201x86x148 (cm) Elektronin AC 110V 60Hz/220V 50Hz Poimujen koko Vauhti 1.0 km/h 20 km/h Juoksu alue 52x155 (cm) Moottori 3,0 HP Juoksuvyön paksuus 2,5 mm Tyyppi Elevation motor (aste 16) Juoksu dekin 25.4 mm Kulma paksuus Laitteen kuori neliskulmainen putki Kokoontaitettavuus EI (40x100) Pystyputki neliskulmainen putki Käyttäjänpaino 150 kg (40x100) Maalaus musta, harmaa Laitteenpaino 152 kg OSALISTA

5

6 LAITTEEN OSAT

7 KOKOAMINEN HUOM! Älä kiristä muttereita täysin, ennen kuin laite on kokonaan koottu. Älä laita virtoja päälle, ennen kuin laite on kokonaan koottu. Tarkista, että kaikki osat on kiinnitetty kunnolla, ennen käyttöä. a. Laitteen runko Asenna runko (201) ja säätönuppi (206) tukevasti lattialle. Nämä osat estävät laitteen horjumisen. 1. Tarkista säätönuppi, että se on hyvin ja tasaisesti kiinnitetty laitteeseen. 2. Jos laite huojuu, säädä säätönuppia siten että laite on tasaisesti maassa. 3. Käytä ruuviavainta, löysentääksesi mutteria ja nuppia. 4. Jos laite huojuu edelleen tarkista molemmat nupit ja toista vaiheet 1 3. B. Yläputken asennus Asenna oikea yläputki (301) runkoon (101), kuvan osoittamalla tavalla. Liitä control johto (E3) ja yläputken control johto (E2) toisiinsa. Tämän jälkeen liitä elevation johto (B3) ja elevation control johto (B2) oikeaan yläputkeen. Kiinnitä hätäpysäytys johto (D3) oikeassa yläputkessa olevaan hätäpysäytys johtoon (D2). Kiinnitä oikea yläputki (301) jalustan runkoon (201) ruuveilla (905 & 929) ja tiivisterenkailla (912), kuvan osoittamalla tavalla. Tämän jälkeen kiinnitä vasen yläputki (302) jalustan runkoon (201) ruuveilla (90 & 929) ja tiivisterenkailla (912).

8 C. Näyttö Asenna ylin käsitanko (303) yläputkien (301,302), väliin ruuveilla (919) ja tiivisterenkailla (916). Älä kiristä ruuveja vielä täysin.. Jos ruuvit eivät tahdo mennä pohjaan asti, työnnä upright tube unit hieman sisäänpäin ja yritä kiristää ruuvia uudelleen. Liitä oikean yläputken control johdot (E2) ja ylä control johto (E1) toisiinsa. Liitä yläputken elevation johto (B2) ja ylä elevation johto (B1) toisiinsa kiinni. Kiinnitä hätäpysäytysjohto (D2) ylä hätäpysäytysjohtoon (D1). Liitä sersorin johto (C2) ja ylä sensorin johto ( C1) toisiinsa. Asenna console assembly (405) ja yläputket (301,302) kiinni ruuvilla (928 D. Suojat Asenna oikea käsitangon suojus (308 & 309) kiinni oikeaan yläputkeen (301) ruuvilla (910). Asenna vasen käsitangon suojus (310 & 311) kiinni vasempaan yläputkeen (302) ruuvilla (910). F. Viimeistely Työnnä käsitangon suojukset niin lähelle näyttöä kuin mahdollista. Tarkista ja kiinnitä kaikki ruuvit huolellisesti.

9 MATON SÄÄTÄMINEN a. Maton vastuksen säätö Tekijöitä jotka vaikuttavat maton ojentamiseen: 1. Maton tulee olla tasaisella pinnalla 2. Jos juoksija juoksee epätasaisin harppauksin, matto tulisi laittaa takaisin keskelle harjoittelun jälkeen. Anna laitteen pyöriä vähän aikaa itsekseen jokaisen harjoittelun jälkeen, tämä auttaa mattoa palautumaan paikalleen. 3. Säilytä maton jännite / vastus. Kiristääksesi maton vastusta, laitteen päästä löytyvät ruuvit joista tätä voidaan säätä. Jos joudut säätämään rullaa, älä tee tätä yksin. Jos sinulla on kysyttää, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Oikea maton vastus: Jos matto ei ole tarpeeksi tiukalla, se aiheuttaa osien ennen aikaista kulumista. Tarkista maton jännite aika ajoin, jotta laite toimisi hyvin. Tarkista että maton reunat eivät ole laitteen reunojen päällä, vaan matto kulkee suorassa ja hyvin keskitetysti. Kiristääksesi mattoa: Käännä laitteen päässä olevia kiristysruuveja myötäpäivään. ÄLÄ KIRISTÄ MATTOA LIIAN KIREÄLLE! JOS KIRISTÄT MATON LIIAN KIREÄLLY RULLAT VOIVAT VAHINGOITTUA! Löysentääksesi mattoa: Käännä laitteen päässä olevia kiristysruuveja vastapäivään. Jos yllä olevat toimenpiteet eivät parantaneet matonkireyttä, jännitemoottorin hihna saattaa tarvita kiristämistä. Ota yhteys jälleenmyyjääsi. Jos matto on liikkunut oikealle tai vasemmalle puolelle reunoja, laita laitteen vauhti 4 6 km/h. Tämän jälkeen käännä sääntöruuvia (vasenta tai oikeata, riippuen siitä kummalla reunalla matto on) Jos matto on liikkunut vasemapaan laitaan käännä pulttia ½ käännöstä myötäpäivään. Jos matto ei palaudu ennalleen, käännä myös toista sääntöpulttia ½ kierosta vastapäivään. Jos matto kaipaa lisää sääntöä, kiristä molempia ruuveja ¼ kierroksen verran kerrallaan. Jos matto on liikkunut oikeaan laitaan, käännä ruuvia ½ käännöstä myötäpäivään. Jos matto ei palaudu ennalleen käännä toista sääntöpulttia ½ kierrosta vastapäivään. b. Kallistuksen säätö Kallistuksen lisäys ja vähentäminen: Paina incline näppäimestä ylöspäin tai alaspäin, haluamaasi asteeseen. Kallistuslaitteen tulee olla käytön jälkeen 20 min pois päältä, 5 min käytön jälkeen, jotta moottori ei ylikuumene.

10 c. Ohjeet turva avaimelle ja pulssille Laite toimii ainoastaan jos turva avain (A03) on liitettynä näyttöön (A02). Turvallisuussyistä poista turva avain laitteesta aina silloin, kun et käytä laitetta. Kun käytät pulssinmittausta, ole rauhallinen. Älä juokse ja mittaa pulssia samaan aikaan, sillä laite ei saa laskettua tarkkaan pulssiasi. Ennen harjoittelua, seiso sivuraiteella ja pidä sensoreista kiinni viiden sekunnin ajan. Kun näyttöön tulee sydämen kuva, näyttö näyttää sydämensykkeesi per minuutti. Pidä sensorista kiinni 5 sekuntia myös harjoittelun jälkeen ja näyttö näyttää sen hetkisen sydämensykkeesi per minuutti. HUOM! Kun mittaat sydämensykettäsi kuivaa kätesi, jos ne ovat hikiset, rasvaiset tms. Muuten laite ei välttämättä saa laskettua sykettäsi. Lämmittele ennen kuin alat harjoittelemaan laitteella, jotta vältät revähdyksiltä ja muilta loukkaantumisilta. HUOM! Lämmittele ennen jokaista harjoittelua. LÄMMITTELYOHJEITA Lämmittely on tärkeä osa jokaista harjoittelua. Lämmittely valmistelee kehon rasittavampaan harjoitteluun, lisäämällä verenkiertoa kuljettamalla enemmän happea lihaksille ja nostaa kehon lämpötilaa. Sisäreisien venytys Tämä venytys on hyvä lämmittely sekä jäähdyttelyvenytys. Istu lattialla ja venytä itseäsi selkä mahdollisimman suorana jalkaasi / varpaitasi kohti (kuvan osoittamalla tavalla). Pysäytä venytys kohtaan jossa venytys ei tunnu epämukavalta ja ole tässä asennossa 15 rauhallisen hengenvedon ajan. Toista 3 kertaa molemmille jaloille. Venytyksen tulisi tuntua sisäreisissä, polvitaipeen /polven lihaksissa, selässä ja nivusissa. Sisäreisien ja takapuolen lihasten venytys Istu lattialla jalkapohjat vastakkain ja paina kyynärpäitä lattiaa kohti, kuvan osoittamalla tavalla. Pidä selkäsi mahdollisimman suorana. Vedä jalkojasi mahdollisimman lähelle nivusia pidä asento 15 rauhallisen hengenvedon ajan ja toista kolme kertaa. Venytyksen tulisi tuntua lanteen, takapuolen ja sisäreiden lihaksissa.

11 Varpaiden koskettaminen Pidä polvet hiukan koukussa, varpaat suoraan eteenpäin ja vie vartaloa sekä käsiä alas ja varpaita kohti. Mene niin alas kuin mahdollista ja pidä asento 15 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa.venytyksen tulisi tuntua takareisissä, pohkeissa, polvitaipeessa Etureisien venyttäminen Tässä harjoituksessa voit ottaa tukea seinästä tms. Nosta vasenta kantapäätä kohti pakaraa. Tehosta venytystä vasemmalla kädellä vetämällä. Pidä asento 15 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa molemmille jaloille. Venytyksen tulisi tuntua etureisissä sekä lannelihaksissa. Pohkeiden ja akillesjänteiden venytys Asetu polviseisonta asentoon. Oikea jalka koukussa eteen, vasen jalka taakse polvi koukussa, kuvan osoittamalla tavalla. (taakse koukistuneen jalan ei tarvitse osua maahan, vaan jalkaa koukistetaan vain sen verran että venytys syntyy), kädet seinää vasten. Vie lantiota seinää kohti ja pidä selkä suorana. Pidä asento 15 sekuntia toista molemmille jaloille 3 kertaa. Venytyksen tulisi tuntua pohkeissa, nilkassa, akillesjänteessä

12 NÄYTTÖ Näytön näppäimet esitellään seuraavissa kategorioissa: Toimintonäppäimet Näyttö Toiminto ohjeet Ongelmat TOIMINTONÄPPÄIMET Laitteessa on yhteensä 22 näppäintä, sisältäen 1 turva - avaimen, 9 pää näppäintä, 6 pikanäppäintä ja 6 pikanäppäintä kallistuksen säätöön. a. Turva - avain Näyttö ja laite toimivat vain jos turva avain on kiinni, mutta heti kun avain irtoaa, näyttö ja laite pysähtyvät. b. Yhdeksän päätoiminto näppäintä Lämmittely: Tämä ohjelma kestää 5 minuuttia. Paina WARM UP- näppäintä aloittaaksesi lämmittely ohjelman. Näppäimen painon jälkeen, laite käynnistää ja voit aloittaa juoksemisen. Suosittelemme käyttämään lämmittelyohjelmaa aina ennen harjoittelua. Lämmittely parantaa sydämen sykettä, valmistelee kehosi raskaampaa harjoittelua varten kuljettamalla lihaksille enemmän happea, sekä lisää joustavuutta joka vähentää lihasrasituksia ja venähdyksiä. b. START / STOP Paina tätä näppäintä aloittaaksesi tai lopettaaksesi harjoittelun.

13 c. ENTER näppäin c. ENTER / REST / PULSE RECOVERY 1. Kun laite on pysähtynyt, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi haluamasi ohjelman (P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R) 2. Asennusohjelman aikana, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi harjoittelun ajan, pituuden, kalorit, tavoite sydämensykkeen. 3. Kun asennat harjoittelun vauhtia, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi vauhti profiilisi väliltä U1 U2. d. RESET näppäin Kun laite on pysähtynyt, paina RESET näppäintä kahden sekunnin ajan, jos tahdot nollata ohjelman. e. PULSE RECOVERY Harjoittelun aikana, paina näppäintä asentaaksesi pulssin tarkkailuohjelman. Näppäimen painon jälkeen, laite pysähtyy heti. Suosittelemme että ennen näppäimen painoa laitat jalkasi pois matolta. Kun mittaat sykkeesi harjoituksen jälkeen, näyttö ilmaisee sykkeesi tason asteikolla F1.0 F.6.0. F.6.0 vaihteluväli asteikolla on 0.1. Asteikolla F.1.0 on paras tulos ja vastaavasti F.6.0 on huonoin. Tämä asteikko heijastaa sydämensykkeesi ja sykkeesi kestävyys paranee, kunnon kohotessa. Testi kestää n.1 minuutin ja kun testi on ohi, tulos näkyy näytössä. Kun painat uudelleen PULSE RECOVER näppäintä uudelleen, näyttö poistuu ohjelmasta. d. MODE Paina näppäintä valitaksesi toiminnon manuaalista, P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. e. SPEED / VAUHTI 1. Ohjelmointi valikossa, paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin nostaaksesi tai laskeaksesi aikaa, matkaa, kalorien kulutus määrä, tavoite sydämensykettä 2. Muokkaus ohjelmassa, paina nuolinäppäintä kerran alas tai ylös vähentääksesi tai lisätäksesi vauhtia asteikolla 0.5 KPH 0.1MPH. Pidä näppäintä pohjassa n. 2 sekunnin ajan. 3. U1 ja U2 ohjelmissa, käytä nuolinäppäimiä asentaaksesi profiilisi vauhtiohjelmaan.

14 f. INCLINE Paina nuolinäppäimestä ylös tai alas lisätäksesi tai vähentääksesi nousu astetta. g. JÄÄHDYTTELY Paina WARM UP näppäintä harjoittelun jälkeen tai sen aikana päästäksesi 5 min kestävään jäähdyttelyohjelmaan. Ohjelma aloittaa laskemisen 5 minuutista alaspäin. Jäähdyttelyn tarkoituksena on palauttaa kehoa hiljalleen lepotilaan, jolla kehosi oli ennen harjoittelun aloittamista. Jäähdyttele jokaisen harjoituksen jälkeen, sillä harjoittelun jälkeen veri pyrkii takaisin sydämeen ja kantaa mukanaan maitohappoa mm. lihaksiin. Jos tämä maitohappo jää lihaksiin, ne ovat kipeät ja arat, Jäähdyttelyn tarkoituksena on ylläpitää verenkiertoa tasaisena, kun verenkierto pysyy tasaisena kehossasi kiertää happea ja lihaksesi eivät kipeydy niin helposti kuin ilman jäähdyttelyä. Pikanäppäin kallistuksen säätöön Laitteessa on 6 pika kallistuksen säätönäppäintä. Paina näppäintä harjoittelun aikana ja kallistus muuttuu valitsemaasi kallistukseen. Pikavauhtinäppäimet Laitteessa on 6 pikavauhtinäppäintä Paina näppäintä harjoittelun aikana ja vauhti muuttuu automaattisesti haluamaasi vauhtiin. Pikanäppäimiä ei voi käyttää lämmittely ja jäähdyttelyohjelmissa. A. PROGRAM ja MANUAL PROFILE DISPLAY Saat valittua ohjelman asteikolla P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. Profiilit P1, P2, P3, P4, P5, U1 ja U2 ovat vauhtiohjelmia. Profiilit P6, P7, P8, P9, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. ovat nousuohjelmia. Profiilit ovat jaettu 20 eri osaan. Jos et aseta aikaa jokaiselle osalle, jokainen osa kestää 30 sekuntia. Jos asennat osille yhteisajan, jonka ajan harjoituksen haluat kestävän, laite jakaa haluamasi harjoitteluajan 20.

15 B. TIME Näyttää harjoittelun keston laskien aikaa ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna harjoittelullesi aikaa, laite laskee harjoitteluaikasi ylöspäin Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoitteluajan. Harjoitteluaika on välillä Kun olet valinnut haluamasi arvon, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun aika on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy. C. DISTANCE Näyttää harjoittelun matkan ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna harjoittelullesi matkaa, laite laskee harjoittelumatkasi ylöspäin. Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Harjoittelumatka on väliltä 1.00 KM 999 KM. Kun olet valinnut haluamasi harjoittelumatkan, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun aika on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy. D. CALORIES Näyttää kalorimäärän ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna kalorimäärän kulutusta, laite laskee harjoittelumatkasi ylöspäin. Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi kalorimäärän kulutuksen. Saat valittua haluamasi kalorimäärän kulutuksen on väliltä 1.00 Kcal 999 Kcal. Kun olet valinnut haluamasi kalorin määrän kulutuksen, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun haluamasi kalorimäärä on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy.

16 E. SPEED Näyttää harjoittelunvauhtisi jota tällä hetkellä pidät yllä. Ohjelmoinnissa paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Asetuksissa, näyttö näyttää pienimmän harjoitteluvauhdin. Voit lisätä vauhtia SPEED nuolinäppäimestä 1.0 km km väliltä F. PULSE & INCLINE Asetusasteen aikana: a. Manuaali ohjelmissa P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7, P8, P9, U1, U2 näyttöön tulee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin valitaksesi haluamasi tavoite sydämensyke. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. b. Ohjelmissa 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. näyttöön tulee teksti ENTER AGE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin asentaaksesi ikäsi. Tämän jälkeen näyttöön tulee teksti ENTER H/R TARGET, tällöin incline näyttö osoittaa tavoite sydämensykkeesi. Jos hyväksyt näytön arvon paina ENTER näppäintä ja mene seuraavaan asetukseen. Jos tahdot muuttaa arvoa paina SPEED nuolinäppäimistä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen ja paina tämän jälkeen ENTER näppäintä. Aloitusasteen aikana: a. Näyttö näyttää tämän hetkisen sydämen sykkeesi per minuutti. Pulssiarvot ovat väliltä. b. Paina INCLINE nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin, jolloin näyttö siirtää pulssi toiminnon nousuasteeseen kuudeksi sekunniksi ja palaa sen jälkeen takaisin pulssi toimintoon. PULSSIN MITTAUS Moottorisoudussa juoksumatossa on kaksi pulssinmittaus mahdollisuutta. Ensimmäinen on käsi-pulssi ohjelma ja toinen on rintavyö ohjelma. Käsipulssi ohjelmassa on ensimmäinen etusijalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos käytät rintavyötä ja laitat kätesi käsisensorille samaan aikaan, laite laskee sydämensykkeesi käsisensorista välittämättä rintavyöstä. Jos

17 siirrät kätesi pois käsisensorilta, laite alkaa laskemaan sydämensykettäsi rintavyöstä automaattisesti. HUOM! Rintavyön taajuus asetetaan monitorista 5 Khz. TOIMINTAOHJEET Käynnistäminen Laita virrat päälle ja kiinnitä turva avain näyttöön. Kaikki näytöt käynnistyvät sekunnin sisällä. Laite aloittaa manuaaliohjelmasta. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. HUOM! Laite ei käynnisty jos turva avain ei ole kiinnitettynä. Sammuttaminen Paina START / STOP näppäintä, irrota turva avain ja käännä virrat pois päältä. HUOM! Laita turva avaimen toinen pää kiinni paitaasi ennen kuin aloitat harjoittelun. Tällöin laite pysähtyy jos juokset vahingossa pois matolta ja avaimen toinen pää irtoaa. Nopea aloitus Paina MODE näppäintä valitaksesi manuaali ohjelman; P1 P9, U1, U2. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. HUOM! Tavoite sydämensyke ohjelmat 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R, ovat omat ohjelmat. Jos tahdot sydämensyke ohjelman, sinun tulee asentaa ikäsi ja vahvistaa se ENTER näppäimellä. Muute nämä ohjelmat eivät toimi.

18 MANUAALITOIMINNOT a. Laita virrat päälle ja kiinnitä turva avain näyttöön. Kaikki näytöt käynnistyvät sekunnin sisällä. Laite aloittaa manuaaliohjelmasta. Paina ENTER näppäintä. b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. SPEED näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. f. PULSE näyttö loistaa ja näyttöön tulee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin valitaksesi haluamasi tavoite sydämensyke. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun

19 h. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelu vauhtiasi nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 1. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 2. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 3. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 4. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT P1 P5 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi P1 P5 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

20 d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. SPEED näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. Kun olet asentanut juoksuvauhdin täysille, ei vauhti nopeudu vaikka painaisit nuolinäppäintä ylöspäin. Pienen vauhtimäärä näkyy SPEED näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy DISTANCE- näytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. Pienen vauhtimäärä näkyy SPEED näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy DISTANCEnäytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. f. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi haluamasi nopeus profiilin. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä.

21 i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 5. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 6. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 7. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 8. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT P6 P9 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi P6 P9 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

22 e. PULSE & INCLINE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kallistuksen. Kun painat SPEED näppäintä, kallistuskaavio tulee yksi aste lisää. Pienen kallistusmäärä näkyy PULSE & INCLINE näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy CALORIES - näytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. f. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi haluamasi kallistus profiilin. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 1. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 2. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 3. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan.

23 4. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT U1 U2 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi U1 U2 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. Tämän jälkeen vauhti näyttö ja ensimmäinen pilari LED näytöstä loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas, jotta saat laitettua haluamasi vauhdin ensimmäiselle pilarille. Tämän jälkeen paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

24 f. Tämän jälkeen vauhti näyttö ja toinen pilari LED näytöstä loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas, jotta saat laitettua haluamasi vauhdin toiselle pilarille. Tämän jälkeen paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. Tällä tavoin saat luotua itsellesi vauhtiprofiilin. g. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. h. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelu. i. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. j. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 5. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 6. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 7. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 8. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman.

25 SYDÄMENSYKKEEN KONTROLLOINTIOHJELMA a. Paina MODE näppäintä valitaksesi toinen sydämensyke ohjelmista (60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R.) b. Näyttöön tulee teksti ENTER AGE ja PULSE näyttö vilkkuu ja laite ilmoittaa iäksi 25. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas asentaaksesi ikäsi, arvot ovat väliltä vuotta. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. Tämän jälkeen näyttöön tulee teksti ENTER H/R TARGET, tällöin osoittaa tavoite sydämensykkeesi. Jos hyväksyt näytön arvon paina ENTER näppäintä ja mene seuraavaan asetukseen. Jos tahdot muuttaa arvoa paina SPEED nuolinäppäimistä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen ja paina tämän jälkeen ENTER näppäintä d. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

26 f. CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. Vauhti nousee 1 km / h ja nousuaste on L0. h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. Voit valita sopivan vauhdin harjoittelullesi ja tällöin laite muuttaa automaattisesti kallistus astetta pitääksesi sydämensykkeesi tavoite sykkeessäsi. Näyttö vertaa sinun sykettäsi tavoite sykkeeseesi 30 sekunnin välein. Jos sinun todellinen sykkeesi on tavoitteen alla, laite nostaa vastusta 1 asteella. Jos sinun todellinen sykkeesi on vastaavasti tavoitteen alla, laite laskee vastusta 1 asteella. Jos näyttö ei saa luetuksi sydämensykettäsi, näyttö muistuttaa sinua 30 sekunnin välein tästä ja laite pysyy samassa vastuksessa. Jos tahdot ohittaa tietyt asetukset, paina vain ENTER näppäintä ja pääset seuraan asetukseen. Joudut käymään läpi kaikki asetusarvot ennen kuin pääset harjoittelemaan, mutta sinun ei tarvitse asettaa arvoja niille kaikille. HUOM! 1. Jos et asenna ikääsi ja vahvista tavoite sydämensykettäsi, et voi käyttää sydämensyke ohjelmia. 2. Ilman TIME, DISTANCE ja CALORIES toimintoja, näyttö ei voi laskea arvoja. 3. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman.

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850 JUOKSUMATTO Proteus LDT 8850 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun.

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

Kiitos kun valitsit tuotteemme. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laiteen käyttöä.

Kiitos kun valitsit tuotteemme. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laiteen käyttöä. 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3 TURVALLISUUSOHJEET... 3 ENNEN KÄYTTÖÄ... 4 Kuva laitteen osista... 10 TOIMINTONÄPPÄIMET... 13 KÄYTÄNNÖN OHJEITA... 21 LÄMMITTELY OHJEITA... 27 2 JOHDANTO Kiitos kun valitsit

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta.

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta. KUNTOPYÖRÄ PEC-4850 TURVALLISUUSOHJEET TÄRKEÄÄ a. Lue käyttöohje ja noudata sitä. b. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. c. Tarkista kuntopyörä ennen käyttöä varmistaaksesi,

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET REIDEN LÄHENTÄJÄT PAKARALIHAKSET

KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET REIDEN LÄHENTÄJÄT PAKARALIHAKSET KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET Ojenna toinen jalka suoraksi eteen ja pidä toinen jalka koukistettuna vieressä. Nojaa ylävartaloa eteen kohti venytettävää jalkaa. Pidä selkä suorana.tunne

Lisätiedot

Casall EB600 Kuntopyörä 91003

Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Räjäytyskuva 1 Kokoonpanokuva 2 OSALUETTELO Nro Kuvaus Tiedot Määrä A, A-1 TIETOKONE JA RUUVI 1 KPL B OHJAUSTANKO 1 KPL B-1 SYKEANTURISARJA 1 SARJA B-2 KAHVAPEHMUSTE 270x23x5

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE B-juniorit

VENYTTELYOHJE B-juniorit VENYTTELYOHJE B-juniorit Venyttelyn perusteet: Toisin kuin yleensä uskotaan, lihasta voidaan venyttää myös ennen tai jälkeen raskaan suorituksen. Venyttelyn ja lihaksen venyttämisen kesto riippuu siitä,

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

Lajitekniikka: venyttely

Lajitekniikka: venyttely Alaraajat Etureiden lihakset Seiso ryhdikkäästi. Ota yhdellä tai kahdella kädellä kiinni nilkastasi. Pidä jalat samansuuntaisena ja lantio suorassa. Työnnä lantiota hiukan eteenpäin jännittämällä pakaralihakset.

Lisätiedot

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa Venyttelyohje: Jalat 1. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa. Paina lantiota eteen. 2. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja

Lisätiedot

Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja 1 01300 VANTAA p. 09-351 1713 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA

Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja 1 01300 VANTAA p. 09-351 1713 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA Turvallisuusohjeet 1. Lue käyttöohje ja noudata sitä. 2. Laitteen omistajan tulee opastaa laiteen muille käyttäjille laitteen käyttöohjeet onnettomuuksien välttämiseksi. 3. Turvallinen etäisyys laitteesta,

Lisätiedot

Lihashuolto. Venyttely

Lihashuolto. Venyttely Lihashuolto Aina ennen harjoitusta huolellinen alkulämpö, joka sisältää lyhytkestoiset venytykset noin 5-7 sek (ei pitkäkestoisia venytyksiä, sillä muuten lihasten voimantuotto ja kimmoisuus heikentyy).

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE!

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! Pysy kunnossa Tapiolan Voimistelijoiden ryhmäliikunnan joulutauon aikana. Helpot ja tehokkaat kotijumppaohjeet, ovat tauon aikana motivoimassa sinua liikkumaan. Kotijumppa

Lisätiedot

JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri

JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri Lämmittele kuntopiirin ensimmäinen kierros eli tee liikkeet huomattavasti kevyemmin kuin kolme muuta kierrosta. -työ osuus per liike 30sek -Palautus liikkeiden välissä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC BUILT FOR HEALTH Vaihe 1: a. Kiinnitä etu ja takajalkatuet (I & J) laitteen runkoon käyttämällä aluslevyjä (N-4) ja ruuveja (N-3). Vaihe 2 a. Asenna vasen ja oikea poljin ( G-4

Lisätiedot

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm.

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm. Liikkuvuuden kehittäminen Venyttelyn merkitys koripalloilijalle voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan: Valmistava venyttely: suoritetaan ennen harjoitusta tai peliä! Valmistavassa venyttelyssä avataan

Lisätiedot

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr Polven alueen harjoitukset Ft-suoravastaanottoryhmä 2012-2013 SPT11/eh,jr 27.8.2013 Reisilihaksen aktivointi Selinmakuulla. SUORITUS Vedä nilkat koukkuun ja paina samanaikaisesti polvitaipeet tiukasti

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle Harjoituksia nivelrikkopotilaalle www.parempaaelamaa.fi/kipu Lonkat ja polvet Lihasvoima Asetu kylkimakuulle Nosta hitaasti ylempi jalka ilmaan ja tuo se hitaasti takaisin alas Toista 5 10 kertaa kummallakin

Lisätiedot

Iloisia harjoitteluhetkiä!

Iloisia harjoitteluhetkiä! Tämä opas on tehty tukemaan kotona tapahtuvaa liikuntaharjoittelua. Se sisältää osiot lihaskunto-, liikkuvuus ja tasapainoharjoittelusta. Liikkeet ja harjoitteet on valittu siten, että ne pystytään suorittamaan

Lisätiedot

11. Lantion sivu Aseta putki lantion alle poikittain, ja rullaa pienellä liikkeellä reiden ulkosyrjän yläosasta lantion yläosaan asti.

11. Lantion sivu Aseta putki lantion alle poikittain, ja rullaa pienellä liikkeellä reiden ulkosyrjän yläosasta lantion yläosaan asti. Putkirullaus 1. Selän päivittäinen rankahuolto Asetu makuulle putken päälle, pidä kädet pään alla tukena ja lantio maassa. Päästä pää maahan ja anna selän venyä hetki. Nosta sitten yläkroppa ilmaan, ihan

Lisätiedot

Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008

Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008 Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008 1 HUOM: tallenna laitteen sarjanumero alla olevan laatikkoon mahdollisia huoltoyhteydenottoja varten. Tallenna laitteen sarjanumero tähän: 2 INFINITY 1.2X P- 1 P-

Lisätiedot

HARJOITEPANKKI VOIMA

HARJOITEPANKKI VOIMA HARJOITEPANKKI VOIMA VOIMAHARJOITTELU / Jalkakyykky Vaihe 1. Avustettu jalkakyykky Pidä katse suoraan eteenpäin. Pidä hyvä ryhti ja selkä suorana. Seiso haara-asennossa jalat hartioiden leveydellä siten,

Lisätiedot

TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet

TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet Miksi minun tulisi parantaa liikkuvuuttani? Hyvä liikkuvuus on valtavan tärkeä ominaisuus kaikille, jotka välittävät fyysisestä terveydestään ja/tai suorituskyvystään.

Lisätiedot

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet:

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet: Niskahartiajumppa Useimmat meistä kärsivät jossain vaiheessa matkan varrella niskahartiaseudun vaivoista. Syitä vaivoihin voi olla useita, huonot tai toispuoleiset työasennot, huono tyyny, huono nukkuma-asento,

Lisätiedot

BENEFIT E420 CROSSTRAINER 93101

BENEFIT E420 CROSSTRAINER 93101 BENEFIT E420 CROSSTRAINER 93101 Allen Key-6mm*(1) NO:Q Carriage Bolt M8 NO:Q-1 Carriage Bolt M8 Screwdriver (1)14.24 NO:Q-2 Acorn Nut for M8 Bolt (8) Screwdriver (1)13.15 Box Spanner (1) NO:Q-10 Spring

Lisätiedot

Käyttöohjeet EBS440 91108

Käyttöohjeet EBS440 91108 Käyttöohjeet EBS440 91108 KOKOAMISOHJEET 1 VAIHE 1 Asenna tolppatuki (F) päärunkoon 6 ruuvilla (F-1), 4 aluslevyllä (F-2) ja litteillä aluslevyillä (F-5). VAIHE 2 1. Kiinnitä etu- (D) ja takavakaajat (L)

Lisätiedot

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys Johdanto Tässä oppaassa on kuvattu ja esitetty jalkapalloilijan tärkeimpiin lihasryhmiin kohdistuvat venytykset. Tavoitteena on selkeyttää pelaajille ja valmentajille sekä pelaajien vanhemmille mitä venytyksiä

Lisätiedot

Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra Eija Saarinen. Opinnäytetyö: Mari Kopra ja Eija Saarinen

Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra Eija Saarinen. Opinnäytetyö: Mari Kopra ja Eija Saarinen Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra TASAPAINOHARJOITUKSIA VERTAISOHJAAJIEN KÄYTTÖÖN Tasapainoharjoitukset on suunniteltu vertaisohjaajien työkaluiksi, he voivat hyödyntää näitä kortteja omissa

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Liikuntakoneiston huolto

Liikuntakoneiston huolto Liikuntakoneiston huolto Lihakset kaipaavat vahvistamisen lisäksi myös huoltoa. Huolla liikuntakoneistoasi säännöllisin venytyksin ja liikkuvuusharjoituksin. Sisällytä huoltoa jokaiseen harjoitukseesi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

Prepared by: Tiina Kukonlehto Date: :59

Prepared by: Tiina Kukonlehto Date: :59 Prepared by: Tiina Kukonlehto Date: 10.05.2017 07:59 OULU-KOILLISMAAN PELASTUSLAITOS, - Istuen/seisten ilman kenkiä - Pyöritä nilkkaa ja vaihda välillä suuntaa - Heilauta rennosti jalkaa suorana eteen

Lisätiedot

treeniohjelma: Lämmittely

treeniohjelma: Lämmittely treeniohjelma: Lämmittely HARJOITTELE NÄIN: Treenaa kolmesti viikossa vaikkapa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, niin keho ehtii palautua treenien välillä. Harjoitus koostuu aina lämmittelystä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Älä hävitä sähkölaitteita lajittelemattoman yhdyskuntajätteen mukana, vaan vie ne erillisiin keräyspisteisiin.

Älä hävitä sähkölaitteita lajittelemattoman yhdyskuntajätteen mukana, vaan vie ne erillisiin keräyspisteisiin. WEEE-varoitus: Älä hävitä sähkölaitteita lajittelemattoman yhdyskuntajätteen mukana, vaan vie ne erillisiin keräyspisteisiin. Kysy lisätietoja keräysjärjestelmistä paikallisilta jätehuoltoviranomaisilta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE BT10.5 91006

KÄYTTÖOHJE BT10.5 91006 KÄYTTÖOHJE BT10.5 91006 1 BT10.5 K-10 Carriage Bolt M8*P1.25*55MM (4) NO.K-1 Metal cover (1) K-5 Allen Bolt M7*P1.0*30MM (1) NO.K-7 T-shape knob M7*65L(1) NO.K-6 Bushing NO.K-9 Acorn Nut for M8 Bolt (4)

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 40 Pikaopas Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Näppäintoiminnot 2 1 Lämmittely Kohde Min Kesto lyöntiä /min Maks min 2 3 4 Lisävarusteet Rider 40:n toimitukseen

Lisätiedot

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Kokoonpanokaavio RÄJÄYTYSKAAVIO - 3 - Osaluettelo Nro Kuvaus Määrä A TIETOKONE 1 SARJA A-1 TIETOKONEEN KIINNITYSRUUVI 4 KPL B PÄÄRUNKO 1 SARJA B-1 TIETOKONEEN KIINNITYSKANNATIN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

KOTIKUNTOILUOPAS. Selkä, vatsa, jalat, kädet, niska ja hartiat

KOTIKUNTOILUOPAS. Selkä, vatsa, jalat, kädet, niska ja hartiat KOTIKUNTOILUOPAS Selkä, vatsa, jalat, kädet, niska ja hartiat Tämä opas on tehty opinnäytetyönä aiheena Seniorit kuntoon kotikonstein. Oppaan ovat tehneet Kouvolan seudun ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

www.gains.fi/kotijumppa 1. Etukyykky 2-4 x 10-20

www.gains.fi/kotijumppa 1. Etukyykky 2-4 x 10-20 www.gains.fi/kotijumppa 1. Etukyykky 2-4 x 10-20 Ota isompi vesikanisteri tai vaikka matkalaukku syliin. Jalat hartianlevyiseen haaraasentoon, jalkaterät suoraan eteenpäin. Polven tulee ehdottomasti mennä

Lisätiedot

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla?

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? On monia tapoja saada lapsi selkään kantorepulla. Kokeile erilaisia

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Hilkka Virtapohja ja Jari Arokoski Lisätietoa 19.2.2007 Nivelrikon seurauksena lihasvoima heikkenee ja nivel jäykistyy. Nivelrikkopotilaiden

Lisätiedot

Keskitason ohjelma. Kotivoimisteluohjelma luustokuntoutujalle. 1. Alkulämmittely hiihtoliike. 2. Viivakävely eteenpäin

Keskitason ohjelma. Kotivoimisteluohjelma luustokuntoutujalle. 1. Alkulämmittely hiihtoliike. 2. Viivakävely eteenpäin LIITE 3 Kotivoimisteluohjelma luustokuntoutujalle Keskitason ohjelma Tee liikkeitä päivittäin. Tee jokaista liikettä aluksi 10 liikkeen sarja. Pidä pieni tauko ja toista samat liikkeet toiset. Muista hyvä

Lisätiedot

Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia

Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia 1 Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia 1. Lantion rullaus Asetu selällesi ja vie polvet koukkuun. Jalkaterät ovat lantion leveydellä ja suoraan eteenpäin, kädet vartalon vierellä. Oikaise itsesi

Lisätiedot

Etunoja ja käden ojennus

Etunoja ja käden ojennus Ryhtijumppa Tämä jumppa sisältää tehokkaita liikkeitä, jotka kannustavat vahvaan ja ryhdikkääseen vartalon asentoon. Liikkeet kohdistuvat keski- ja ylävartalon lihaksiin. Jumpassa vuorottelevat lihaskuntoliikkeet

Lisätiedot

4000 pro B käyttöohje

4000 pro B käyttöohje 4000 pro B käyttöohje Räjäytyskuva OSALUETTELO Osa Kuvaus Tiedot Kpl 01 Päärunko Punainen 1 02 Takavakauttaja n76*t1,5*450 1 03 Säädettävä päätytulppa Ø76 2 04 Etuvakauttaja n76*t1,5*400 1 05 Kuljetuspyörä

Lisätiedot

Terveysmonitori. Tyyppi BC-543 Käyttöohje

Terveysmonitori. Tyyppi BC-543 Käyttöohje Terveysmonitori Tyyppi BC-543 Käyttöohje 1 1) TURVALLISUUS - henkilöiden, joilla on esim. sydämentahdistin tai jokin muu sähköinen implantti, ei tulisi käyttää tätä laitetta, koska laite lähettää pienen

Lisätiedot

Kokoamis- ja käyttöohjeet Indoor Bike S600 91007

Kokoamis- ja käyttöohjeet Indoor Bike S600 91007 Kokoamis- ja käyttöohjeet Indoor Bike S600 91007 F-14 O 1 RÄJÄHDYSKUVA F-16 O 1 PÄÄKOMPONENTIT F-16 O 2 KOKOAMISOHJEET VAIHE 1 1. Asenna etu- ja takatuki (H-1 ja D-5) neljällä pultilla (N). VAIHE 2 1.

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

ALKUVERRYTTELY: KÄSIEN PYÖRITTELY, SELKÄRULLAUS JA POLVENNOSTOKÄVELY PAIKALLAAN

ALKUVERRYTTELY: KÄSIEN PYÖRITTELY, SELKÄRULLAUS JA POLVENNOSTOKÄVELY PAIKALLAAN KUNTOPIIRI- OHJELMA KUNTOPIIRITYYPPINEN LIHASKUNTOHARJOITUS Treeni 1 Ikäisesi nuoren suositellaan harrastavan vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä edistävää liikuntaa

Lisätiedot

Liikkeet ovat eritasoisia. Aloita A tason liikkeistä ja siirry pelaajien kehittyessä B tason liikkeisiin ja aina E tasolle asti.

Liikkeet ovat eritasoisia. Aloita A tason liikkeistä ja siirry pelaajien kehittyessä B tason liikkeisiin ja aina E tasolle asti. POLVIKONTROLLI Ohjelman tarkoitus on ennaltaehkäistä polvivammoja parantamalla polvikontrollia, tasapainoa, keskivartalon hallintaa, alaraajojen lihasvoimaa, nivelliikkuvuutta, koordinaatiota sekä hypyn

Lisätiedot

Taukojumppa. Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana

Taukojumppa. Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana Taukojumppa Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana Olet ehkä huomannut viime vuosina uutisia, joissa kerrotaan istumisen olevan hengenvaarallista.

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

Polven tekonivel. Fysioterapiaohjeet

Polven tekonivel. Fysioterapiaohjeet Fysioterapia Polven tekonivel Fysioterapiaohjeet Seinäjoen keskussairaala Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki Ähtärin sairaala Sairaalantie 4 E 63700 Ähtäri Puhelinvaihde 06 415 4939 Faksi 06 415 4351 Puhelin

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto-

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto- FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan lihaskunto- ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Fitness trampoliini FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS: Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Lisätiedot

RATSASTAJAN VENYTTELYOHJEET. Riikka Kärsämä & Jonna Haataja Fysioterapian koulutusohjelma / OAMK Elokuu 2013

RATSASTAJAN VENYTTELYOHJEET. Riikka Kärsämä & Jonna Haataja Fysioterapian koulutusohjelma / OAMK Elokuu 2013 RATSASTAJAN VENYTTELYOHJEET Riikka Kärsämä & Jonna Haataja Fysioterapian koulutusohjelma / OAMK Elokuu 2013 MITEN VENYTELLÄ? MIKSI VENYTELLÄ? Ennen liikuntasuoritusta/ alkulämmittelyn jälkeen Lyhytkestoiset

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE:

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: Harjoittele omatoimikauden aikana omia kehityskohteitasi tavoitteesi mukaisesti ja tee joukkueen omatoimiharjoitukset. Suunnittele viikon harjoittelu

Lisätiedot

KESKIVARTALO/KEHONHALLINTAL IIKKEITÄ UINTIIN 3/2017. Prepared by: Mika Martikainen Date: :26

KESKIVARTALO/KEHONHALLINTAL IIKKEITÄ UINTIIN 3/2017. Prepared by: Mika Martikainen Date: :26 KESKIVARTALO/KEHONHALLINTAL IIKKEITÄ UINTIIN 3/2017 Prepared by: Mika Martikainen Date: 04.04.2017 08:26 MIKA MARTIKAINEN COACHING PL 226 70101, Kuopio 0408295515 mika@murtokohta.fi INFO "keskivartalojumppa"

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN LIIKKUVUUS

TOIMINNALLINEN LIIKKUVUUS TOIMINNALLINEN LIIKKUVUUS SUOMEN URHEILUOPISTO VALMENNUSKESKUS Pia Pekonen & Annimari Savolainen ASKELKYYKKY KÄDET YLHÄÄLLÄ Polvissa noin 90 asteen kulma Keskivartalossa pito Käsien vienti yhdessä ylös

Lisätiedot

Polven tekonivelleikatun. fysioterapiaohjeet

Polven tekonivelleikatun. fysioterapiaohjeet Fysioterapia Potilasohje Polven tekonivelleikatun fysioterapiaohjeet Seinäjoen keskussairaala Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki Puhelin 06 415 4939 Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)epshp.fi Fysioterapia

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

Vahva lihas on myös joustava lihas

Vahva lihas on myös joustava lihas Terve Urheilija iltaseminaari Vahva lihas on myös joustava lihas koulutuksen käytännön osuus Kouluttajana fysioterapeutti Jarmo Ahonen 10.5.2011 Varalan Urheiluopisto Tekstit Reetta Korkki ja Hannele Hiilloskorpi,

Lisätiedot

PLUS PÄIVÄ 1 PÄIVÄ 3 PÄIVÄ 4 PÄIVÄ 5 PÄIVÄ 6. Pidä 1 min tauko intervallien. Askelkyykky kävellen: 12 toistoa x 3 sarjaa

PLUS PÄIVÄ 1 PÄIVÄ 3 PÄIVÄ 4 PÄIVÄ 5 PÄIVÄ 6. Pidä 1 min tauko intervallien. Askelkyykky kävellen: 12 toistoa x 3 sarjaa 3 naista nipisti ajoistaan minuutteja näin se onnistui! Omaa ennätysaikaa voi parantaa vain 30 päivässä KUNTO -juoksuohjelmaa noudattamalla. Ohjelma sopii kaikille, sillä sen lähtökohtana on juoksijan

Lisätiedot

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA Tähän on kerätty liikemalleja, joita voidaan suorittaa kotona. Kaikkia liikkeitä ei tarvitse kerralla tehdä, vaan tarkoituksena on poimia itselle sopivat liikkeet omaksi kuntopiiriksi.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

Benefit B520 Kuntopyörä 91102

Benefit B520 Kuntopyörä 91102 Benefit B520 Kuntopyörä 91102 1 B520 Allen Key Carriage Bolt M8 Allen Bolt M7*P1.0*30MM 1 1 Regular Washer * 12x1t 2 Curved Washer Acorn Nut for M8 Bolt Box Spanner 1 Spring Washer *2t Screwdriver 1 2

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli matkalle, liikkeelle, keskelle elämää KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli XRover REHA -maastopyörätuolilla liikkuminen onnistuu monenlaisissa olosuhteissa. Työntämisen lisäksi maastopyörätuolia

Lisätiedot

kehi(äminen helpompaa > miksi pitää turhaan käsijarrua päällä?

kehi(äminen helpompaa > miksi pitää turhaan käsijarrua päällä? Pääperiaa(eita: - Kun liikkuvuus on rii(ävän hyvällä tasolla, on kaikkien muiden fyysisten ominaisuuksien kehi(äminen helpompaa > miksi pitää turhaan käsijarrua päällä? - Rii(ävän liikkuvuuden hankkimisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved.

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. BJ-0 KÄYTTÖOPAS 05 Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. MADE IN CHINA Twist&Shape MNL TVINS FIN R0 07 Lue tämän oppaan sisältämät turvallisuuteen liittyvät varoitukset ja ohjeet huolellisesti

Lisätiedot