Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä."

Transkriptio

1

2 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä. 3. Pidä lapset loitolla laitteesta. 4. Pidä turva avain lasten ulottumattomissa. 5. Tarkista ennen käyttöä, että kaikki osat ovat kunnolla kiinni. 6. Asenna laite tukevalle alustalle ja tarkista, että sillä on tarpeeksi tilaa ympärillä. 7. Pidä kädet erossa liikkuvista osista. 8. Älä aseta nestettä polkumyllyn lähelle. 9. Pidä kunnollisia vaatteita päällä, kun harjoittelet. 10. Älä käytä jalkineita, jotta et vahingoita mattoa. 11. Jos tunne olosi heikoksi, kivuliaaksi ym. lopeta harjoittelu ja keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin jatkat harjoittelua. 12. Älä käynnistä laitetta, jos seisot matolla. 13. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys jälleenmyyjääsi. 14. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. LAITTEEN HÄTÄKATKAISU Jos harjoitellessa sattuu onnettomuus, paina tätä näppäintä välittömästä pysäyttääksesi laitteen. Lue alla olevat ohjeet huolellisesti. 1. Välttääksesi sähköiskuja, poista virtajohto laitteesta ennen kuin asennat hätäpysäytys nappulan. 2. Käytä hätäpysäytys nappulaa ainoastaan hätätapauksissa. Kun olet painanut näppäintä, laite pysähtyy ja virrat katkeavat. Laite toimii vasta kun olet ottanut näppäimen pois päältä. Älä käytä hätäpysäytys nappulaa normaalina pysäytyskeinona. 3. Aktivoidaksesi laitteen, käännä näppäintä myötäpäivään. 4. Älä lyö hätäpysäytys nappulaa, sillä näppäin voi hajota 5.

3 Laitteen huolto 1. Puhdista ja voitele alusta ja polkumylly kerran kuukaudessa tai 20 h käytön jälkeen, riippuen kumpi täyttyy ensin. Puhdista maton reunat päivittäin estääksesi roskien menon maton alapuolelle. 2. Estääksesi pölyn ja roskien menon laitteeseen muovisuojien reunoista, pyyhi laitteen muovisuojat ja alusta viikoittain. Asenna laite sellaiselle alustalle, joka kerää mahdollisimman vähän pölyä. 3. Tarkista ettei mitään nesteistä ole roiskunut polkumyllyn konsoliin tai matolle. 4. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Laitteen puhdistus ja öljyäminen 1. Käytä puhdistusliinaa, kun puhdistat mattoa, polkumyllyn koroketta joka sijaitsee moottorin perällä. 2. Pujota puhdistusliina maton ali ja ota liinan molemmista päistä kiinni. Puhdista maton alusta tällä tavoin, pidä kuitenkin huoli ettei matto liiku puhdistuksen aikana. 3. Kun lähestyt etupään rullaa, pidä kiinni matosta ettei se liiku ja liuta liina varovasti kohti moottorin suojusta. Toista tämä ja kohta 2 pariin otteeseen, jotta saat maton ja polkumyllyn korokkeen hyvin puhdistettua. 4. Öljyä polkumyllyn alusta 5. Kävele laitteella n. 2 min (5km/h), jotta öljy levittyy tasaisesti. 6. Maton liukkaus saattaa häiritä pienen hetken. Jos matto tuntuu kireältä tai löysältä, voit löystyttää /kiristää mattoa hieman (Katso ohjeet s. X). Älä kiristä mattoa liikaa, sillä se saattaa vahingoittaa laitetta. 7. Jos sinulla on kysyttävää tai sinulta puuttuu laitteesta osia, ota yhteys jälleenmyyjääsi. c. Silikoni Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p PIDÄ SILIKONI SPRAY LASTEN ULOTTUMATTOMISSA! Jos sprayta on suihkutettu suoraan naamaan tai sitä nielty, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Jos sprayta joutuu lattialle ym. pyyhi se pois heti, ettei kukaan liukastu.

4 PERUSTIETOA Laitteen koko 201x86x148 (cm) Elektronin AC 110V 60Hz/220V 50Hz Poimujen koko Vauhti 1.0 km/h 20 km/h Juoksu alue 52x155 (cm) Moottori 3,0 HP Juoksuvyön paksuus 2,5 mm Tyyppi Elevation motor (aste 16) Juoksu dekin 25.4 mm Kulma paksuus Laitteen kuori neliskulmainen putki Kokoontaitettavuus EI (40x100) Pystyputki neliskulmainen putki Käyttäjänpaino 150 kg (40x100) Maalaus musta, harmaa Laitteenpaino 152 kg OSALISTA

5

6 LAITTEEN OSAT

7 KOKOAMINEN HUOM! Älä kiristä muttereita täysin, ennen kuin laite on kokonaan koottu. Älä laita virtoja päälle, ennen kuin laite on kokonaan koottu. Tarkista, että kaikki osat on kiinnitetty kunnolla, ennen käyttöä. a. Laitteen runko Asenna runko (201) ja säätönuppi (206) tukevasti lattialle. Nämä osat estävät laitteen horjumisen. 1. Tarkista säätönuppi, että se on hyvin ja tasaisesti kiinnitetty laitteeseen. 2. Jos laite huojuu, säädä säätönuppia siten että laite on tasaisesti maassa. 3. Käytä ruuviavainta, löysentääksesi mutteria ja nuppia. 4. Jos laite huojuu edelleen tarkista molemmat nupit ja toista vaiheet 1 3. B. Yläputken asennus Asenna oikea yläputki (301) runkoon (101), kuvan osoittamalla tavalla. Liitä control johto (E3) ja yläputken control johto (E2) toisiinsa. Tämän jälkeen liitä elevation johto (B3) ja elevation control johto (B2) oikeaan yläputkeen. Kiinnitä hätäpysäytys johto (D3) oikeassa yläputkessa olevaan hätäpysäytys johtoon (D2). Kiinnitä oikea yläputki (301) jalustan runkoon (201) ruuveilla (905 & 929) ja tiivisterenkailla (912), kuvan osoittamalla tavalla. Tämän jälkeen kiinnitä vasen yläputki (302) jalustan runkoon (201) ruuveilla (90 & 929) ja tiivisterenkailla (912).

8 C. Näyttö Asenna ylin käsitanko (303) yläputkien (301,302), väliin ruuveilla (919) ja tiivisterenkailla (916). Älä kiristä ruuveja vielä täysin.. Jos ruuvit eivät tahdo mennä pohjaan asti, työnnä upright tube unit hieman sisäänpäin ja yritä kiristää ruuvia uudelleen. Liitä oikean yläputken control johdot (E2) ja ylä control johto (E1) toisiinsa. Liitä yläputken elevation johto (B2) ja ylä elevation johto (B1) toisiinsa kiinni. Kiinnitä hätäpysäytysjohto (D2) ylä hätäpysäytysjohtoon (D1). Liitä sersorin johto (C2) ja ylä sensorin johto ( C1) toisiinsa. Asenna console assembly (405) ja yläputket (301,302) kiinni ruuvilla (928 D. Suojat Asenna oikea käsitangon suojus (308 & 309) kiinni oikeaan yläputkeen (301) ruuvilla (910). Asenna vasen käsitangon suojus (310 & 311) kiinni vasempaan yläputkeen (302) ruuvilla (910). F. Viimeistely Työnnä käsitangon suojukset niin lähelle näyttöä kuin mahdollista. Tarkista ja kiinnitä kaikki ruuvit huolellisesti.

9 MATON SÄÄTÄMINEN a. Maton vastuksen säätö Tekijöitä jotka vaikuttavat maton ojentamiseen: 1. Maton tulee olla tasaisella pinnalla 2. Jos juoksija juoksee epätasaisin harppauksin, matto tulisi laittaa takaisin keskelle harjoittelun jälkeen. Anna laitteen pyöriä vähän aikaa itsekseen jokaisen harjoittelun jälkeen, tämä auttaa mattoa palautumaan paikalleen. 3. Säilytä maton jännite / vastus. Kiristääksesi maton vastusta, laitteen päästä löytyvät ruuvit joista tätä voidaan säätä. Jos joudut säätämään rullaa, älä tee tätä yksin. Jos sinulla on kysyttää, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Oikea maton vastus: Jos matto ei ole tarpeeksi tiukalla, se aiheuttaa osien ennen aikaista kulumista. Tarkista maton jännite aika ajoin, jotta laite toimisi hyvin. Tarkista että maton reunat eivät ole laitteen reunojen päällä, vaan matto kulkee suorassa ja hyvin keskitetysti. Kiristääksesi mattoa: Käännä laitteen päässä olevia kiristysruuveja myötäpäivään. ÄLÄ KIRISTÄ MATTOA LIIAN KIREÄLLE! JOS KIRISTÄT MATON LIIAN KIREÄLLY RULLAT VOIVAT VAHINGOITTUA! Löysentääksesi mattoa: Käännä laitteen päässä olevia kiristysruuveja vastapäivään. Jos yllä olevat toimenpiteet eivät parantaneet matonkireyttä, jännitemoottorin hihna saattaa tarvita kiristämistä. Ota yhteys jälleenmyyjääsi. Jos matto on liikkunut oikealle tai vasemmalle puolelle reunoja, laita laitteen vauhti 4 6 km/h. Tämän jälkeen käännä sääntöruuvia (vasenta tai oikeata, riippuen siitä kummalla reunalla matto on) Jos matto on liikkunut vasemapaan laitaan käännä pulttia ½ käännöstä myötäpäivään. Jos matto ei palaudu ennalleen, käännä myös toista sääntöpulttia ½ kierosta vastapäivään. Jos matto kaipaa lisää sääntöä, kiristä molempia ruuveja ¼ kierroksen verran kerrallaan. Jos matto on liikkunut oikeaan laitaan, käännä ruuvia ½ käännöstä myötäpäivään. Jos matto ei palaudu ennalleen käännä toista sääntöpulttia ½ kierrosta vastapäivään. b. Kallistuksen säätö Kallistuksen lisäys ja vähentäminen: Paina incline näppäimestä ylöspäin tai alaspäin, haluamaasi asteeseen. Kallistuslaitteen tulee olla käytön jälkeen 20 min pois päältä, 5 min käytön jälkeen, jotta moottori ei ylikuumene.

10 c. Ohjeet turva avaimelle ja pulssille Laite toimii ainoastaan jos turva avain (A03) on liitettynä näyttöön (A02). Turvallisuussyistä poista turva avain laitteesta aina silloin, kun et käytä laitetta. Kun käytät pulssinmittausta, ole rauhallinen. Älä juokse ja mittaa pulssia samaan aikaan, sillä laite ei saa laskettua tarkkaan pulssiasi. Ennen harjoittelua, seiso sivuraiteella ja pidä sensoreista kiinni viiden sekunnin ajan. Kun näyttöön tulee sydämen kuva, näyttö näyttää sydämensykkeesi per minuutti. Pidä sensorista kiinni 5 sekuntia myös harjoittelun jälkeen ja näyttö näyttää sen hetkisen sydämensykkeesi per minuutti. HUOM! Kun mittaat sydämensykettäsi kuivaa kätesi, jos ne ovat hikiset, rasvaiset tms. Muuten laite ei välttämättä saa laskettua sykettäsi. Lämmittele ennen kuin alat harjoittelemaan laitteella, jotta vältät revähdyksiltä ja muilta loukkaantumisilta. HUOM! Lämmittele ennen jokaista harjoittelua. LÄMMITTELYOHJEITA Lämmittely on tärkeä osa jokaista harjoittelua. Lämmittely valmistelee kehon rasittavampaan harjoitteluun, lisäämällä verenkiertoa kuljettamalla enemmän happea lihaksille ja nostaa kehon lämpötilaa. Sisäreisien venytys Tämä venytys on hyvä lämmittely sekä jäähdyttelyvenytys. Istu lattialla ja venytä itseäsi selkä mahdollisimman suorana jalkaasi / varpaitasi kohti (kuvan osoittamalla tavalla). Pysäytä venytys kohtaan jossa venytys ei tunnu epämukavalta ja ole tässä asennossa 15 rauhallisen hengenvedon ajan. Toista 3 kertaa molemmille jaloille. Venytyksen tulisi tuntua sisäreisissä, polvitaipeen /polven lihaksissa, selässä ja nivusissa. Sisäreisien ja takapuolen lihasten venytys Istu lattialla jalkapohjat vastakkain ja paina kyynärpäitä lattiaa kohti, kuvan osoittamalla tavalla. Pidä selkäsi mahdollisimman suorana. Vedä jalkojasi mahdollisimman lähelle nivusia pidä asento 15 rauhallisen hengenvedon ajan ja toista kolme kertaa. Venytyksen tulisi tuntua lanteen, takapuolen ja sisäreiden lihaksissa.

11 Varpaiden koskettaminen Pidä polvet hiukan koukussa, varpaat suoraan eteenpäin ja vie vartaloa sekä käsiä alas ja varpaita kohti. Mene niin alas kuin mahdollista ja pidä asento 15 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa.venytyksen tulisi tuntua takareisissä, pohkeissa, polvitaipeessa Etureisien venyttäminen Tässä harjoituksessa voit ottaa tukea seinästä tms. Nosta vasenta kantapäätä kohti pakaraa. Tehosta venytystä vasemmalla kädellä vetämällä. Pidä asento 15 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa molemmille jaloille. Venytyksen tulisi tuntua etureisissä sekä lannelihaksissa. Pohkeiden ja akillesjänteiden venytys Asetu polviseisonta asentoon. Oikea jalka koukussa eteen, vasen jalka taakse polvi koukussa, kuvan osoittamalla tavalla. (taakse koukistuneen jalan ei tarvitse osua maahan, vaan jalkaa koukistetaan vain sen verran että venytys syntyy), kädet seinää vasten. Vie lantiota seinää kohti ja pidä selkä suorana. Pidä asento 15 sekuntia toista molemmille jaloille 3 kertaa. Venytyksen tulisi tuntua pohkeissa, nilkassa, akillesjänteessä

12 NÄYTTÖ Näytön näppäimet esitellään seuraavissa kategorioissa: Toimintonäppäimet Näyttö Toiminto ohjeet Ongelmat TOIMINTONÄPPÄIMET Laitteessa on yhteensä 22 näppäintä, sisältäen 1 turva - avaimen, 9 pää näppäintä, 6 pikanäppäintä ja 6 pikanäppäintä kallistuksen säätöön. a. Turva - avain Näyttö ja laite toimivat vain jos turva avain on kiinni, mutta heti kun avain irtoaa, näyttö ja laite pysähtyvät. b. Yhdeksän päätoiminto näppäintä Lämmittely: Tämä ohjelma kestää 5 minuuttia. Paina WARM UP- näppäintä aloittaaksesi lämmittely ohjelman. Näppäimen painon jälkeen, laite käynnistää ja voit aloittaa juoksemisen. Suosittelemme käyttämään lämmittelyohjelmaa aina ennen harjoittelua. Lämmittely parantaa sydämen sykettä, valmistelee kehosi raskaampaa harjoittelua varten kuljettamalla lihaksille enemmän happea, sekä lisää joustavuutta joka vähentää lihasrasituksia ja venähdyksiä. b. START / STOP Paina tätä näppäintä aloittaaksesi tai lopettaaksesi harjoittelun.

13 c. ENTER näppäin c. ENTER / REST / PULSE RECOVERY 1. Kun laite on pysähtynyt, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi haluamasi ohjelman (P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R) 2. Asennusohjelman aikana, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi harjoittelun ajan, pituuden, kalorit, tavoite sydämensykkeen. 3. Kun asennat harjoittelun vauhtia, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi vauhti profiilisi väliltä U1 U2. d. RESET näppäin Kun laite on pysähtynyt, paina RESET näppäintä kahden sekunnin ajan, jos tahdot nollata ohjelman. e. PULSE RECOVERY Harjoittelun aikana, paina näppäintä asentaaksesi pulssin tarkkailuohjelman. Näppäimen painon jälkeen, laite pysähtyy heti. Suosittelemme että ennen näppäimen painoa laitat jalkasi pois matolta. Kun mittaat sykkeesi harjoituksen jälkeen, näyttö ilmaisee sykkeesi tason asteikolla F1.0 F.6.0. F.6.0 vaihteluväli asteikolla on 0.1. Asteikolla F.1.0 on paras tulos ja vastaavasti F.6.0 on huonoin. Tämä asteikko heijastaa sydämensykkeesi ja sykkeesi kestävyys paranee, kunnon kohotessa. Testi kestää n.1 minuutin ja kun testi on ohi, tulos näkyy näytössä. Kun painat uudelleen PULSE RECOVER näppäintä uudelleen, näyttö poistuu ohjelmasta. d. MODE Paina näppäintä valitaksesi toiminnon manuaalista, P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. e. SPEED / VAUHTI 1. Ohjelmointi valikossa, paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin nostaaksesi tai laskeaksesi aikaa, matkaa, kalorien kulutus määrä, tavoite sydämensykettä 2. Muokkaus ohjelmassa, paina nuolinäppäintä kerran alas tai ylös vähentääksesi tai lisätäksesi vauhtia asteikolla 0.5 KPH 0.1MPH. Pidä näppäintä pohjassa n. 2 sekunnin ajan. 3. U1 ja U2 ohjelmissa, käytä nuolinäppäimiä asentaaksesi profiilisi vauhtiohjelmaan.

14 f. INCLINE Paina nuolinäppäimestä ylös tai alas lisätäksesi tai vähentääksesi nousu astetta. g. JÄÄHDYTTELY Paina WARM UP näppäintä harjoittelun jälkeen tai sen aikana päästäksesi 5 min kestävään jäähdyttelyohjelmaan. Ohjelma aloittaa laskemisen 5 minuutista alaspäin. Jäähdyttelyn tarkoituksena on palauttaa kehoa hiljalleen lepotilaan, jolla kehosi oli ennen harjoittelun aloittamista. Jäähdyttele jokaisen harjoituksen jälkeen, sillä harjoittelun jälkeen veri pyrkii takaisin sydämeen ja kantaa mukanaan maitohappoa mm. lihaksiin. Jos tämä maitohappo jää lihaksiin, ne ovat kipeät ja arat, Jäähdyttelyn tarkoituksena on ylläpitää verenkiertoa tasaisena, kun verenkierto pysyy tasaisena kehossasi kiertää happea ja lihaksesi eivät kipeydy niin helposti kuin ilman jäähdyttelyä. Pikanäppäin kallistuksen säätöön Laitteessa on 6 pika kallistuksen säätönäppäintä. Paina näppäintä harjoittelun aikana ja kallistus muuttuu valitsemaasi kallistukseen. Pikavauhtinäppäimet Laitteessa on 6 pikavauhtinäppäintä Paina näppäintä harjoittelun aikana ja vauhti muuttuu automaattisesti haluamaasi vauhtiin. Pikanäppäimiä ei voi käyttää lämmittely ja jäähdyttelyohjelmissa. A. PROGRAM ja MANUAL PROFILE DISPLAY Saat valittua ohjelman asteikolla P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. Profiilit P1, P2, P3, P4, P5, U1 ja U2 ovat vauhtiohjelmia. Profiilit P6, P7, P8, P9, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. ovat nousuohjelmia. Profiilit ovat jaettu 20 eri osaan. Jos et aseta aikaa jokaiselle osalle, jokainen osa kestää 30 sekuntia. Jos asennat osille yhteisajan, jonka ajan harjoituksen haluat kestävän, laite jakaa haluamasi harjoitteluajan 20.

15 B. TIME Näyttää harjoittelun keston laskien aikaa ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna harjoittelullesi aikaa, laite laskee harjoitteluaikasi ylöspäin Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoitteluajan. Harjoitteluaika on välillä Kun olet valinnut haluamasi arvon, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun aika on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy. C. DISTANCE Näyttää harjoittelun matkan ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna harjoittelullesi matkaa, laite laskee harjoittelumatkasi ylöspäin. Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Harjoittelumatka on väliltä 1.00 KM 999 KM. Kun olet valinnut haluamasi harjoittelumatkan, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun aika on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy. D. CALORIES Näyttää kalorimäärän ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna kalorimäärän kulutusta, laite laskee harjoittelumatkasi ylöspäin. Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi kalorimäärän kulutuksen. Saat valittua haluamasi kalorimäärän kulutuksen on väliltä 1.00 Kcal 999 Kcal. Kun olet valinnut haluamasi kalorin määrän kulutuksen, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun haluamasi kalorimäärä on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy.

16 E. SPEED Näyttää harjoittelunvauhtisi jota tällä hetkellä pidät yllä. Ohjelmoinnissa paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Asetuksissa, näyttö näyttää pienimmän harjoitteluvauhdin. Voit lisätä vauhtia SPEED nuolinäppäimestä 1.0 km km väliltä F. PULSE & INCLINE Asetusasteen aikana: a. Manuaali ohjelmissa P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7, P8, P9, U1, U2 näyttöön tulee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin valitaksesi haluamasi tavoite sydämensyke. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. b. Ohjelmissa 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. näyttöön tulee teksti ENTER AGE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin asentaaksesi ikäsi. Tämän jälkeen näyttöön tulee teksti ENTER H/R TARGET, tällöin incline näyttö osoittaa tavoite sydämensykkeesi. Jos hyväksyt näytön arvon paina ENTER näppäintä ja mene seuraavaan asetukseen. Jos tahdot muuttaa arvoa paina SPEED nuolinäppäimistä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen ja paina tämän jälkeen ENTER näppäintä. Aloitusasteen aikana: a. Näyttö näyttää tämän hetkisen sydämen sykkeesi per minuutti. Pulssiarvot ovat väliltä. b. Paina INCLINE nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin, jolloin näyttö siirtää pulssi toiminnon nousuasteeseen kuudeksi sekunniksi ja palaa sen jälkeen takaisin pulssi toimintoon. PULSSIN MITTAUS Moottorisoudussa juoksumatossa on kaksi pulssinmittaus mahdollisuutta. Ensimmäinen on käsi-pulssi ohjelma ja toinen on rintavyö ohjelma. Käsipulssi ohjelmassa on ensimmäinen etusijalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos käytät rintavyötä ja laitat kätesi käsisensorille samaan aikaan, laite laskee sydämensykkeesi käsisensorista välittämättä rintavyöstä. Jos

17 siirrät kätesi pois käsisensorilta, laite alkaa laskemaan sydämensykettäsi rintavyöstä automaattisesti. HUOM! Rintavyön taajuus asetetaan monitorista 5 Khz. TOIMINTAOHJEET Käynnistäminen Laita virrat päälle ja kiinnitä turva avain näyttöön. Kaikki näytöt käynnistyvät sekunnin sisällä. Laite aloittaa manuaaliohjelmasta. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. HUOM! Laite ei käynnisty jos turva avain ei ole kiinnitettynä. Sammuttaminen Paina START / STOP näppäintä, irrota turva avain ja käännä virrat pois päältä. HUOM! Laita turva avaimen toinen pää kiinni paitaasi ennen kuin aloitat harjoittelun. Tällöin laite pysähtyy jos juokset vahingossa pois matolta ja avaimen toinen pää irtoaa. Nopea aloitus Paina MODE näppäintä valitaksesi manuaali ohjelman; P1 P9, U1, U2. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. HUOM! Tavoite sydämensyke ohjelmat 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R, ovat omat ohjelmat. Jos tahdot sydämensyke ohjelman, sinun tulee asentaa ikäsi ja vahvistaa se ENTER näppäimellä. Muute nämä ohjelmat eivät toimi.

18 MANUAALITOIMINNOT a. Laita virrat päälle ja kiinnitä turva avain näyttöön. Kaikki näytöt käynnistyvät sekunnin sisällä. Laite aloittaa manuaaliohjelmasta. Paina ENTER näppäintä. b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. SPEED näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. f. PULSE näyttö loistaa ja näyttöön tulee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin valitaksesi haluamasi tavoite sydämensyke. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun

19 h. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelu vauhtiasi nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 1. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 2. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 3. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 4. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT P1 P5 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi P1 P5 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

20 d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. SPEED näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. Kun olet asentanut juoksuvauhdin täysille, ei vauhti nopeudu vaikka painaisit nuolinäppäintä ylöspäin. Pienen vauhtimäärä näkyy SPEED näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy DISTANCE- näytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. Pienen vauhtimäärä näkyy SPEED näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy DISTANCEnäytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. f. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi haluamasi nopeus profiilin. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä.

21 i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 5. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 6. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 7. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 8. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT P6 P9 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi P6 P9 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

22 e. PULSE & INCLINE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kallistuksen. Kun painat SPEED näppäintä, kallistuskaavio tulee yksi aste lisää. Pienen kallistusmäärä näkyy PULSE & INCLINE näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy CALORIES - näytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. f. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi haluamasi kallistus profiilin. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 1. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 2. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 3. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan.

23 4. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT U1 U2 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi U1 U2 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. Tämän jälkeen vauhti näyttö ja ensimmäinen pilari LED näytöstä loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas, jotta saat laitettua haluamasi vauhdin ensimmäiselle pilarille. Tämän jälkeen paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

24 f. Tämän jälkeen vauhti näyttö ja toinen pilari LED näytöstä loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas, jotta saat laitettua haluamasi vauhdin toiselle pilarille. Tämän jälkeen paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. Tällä tavoin saat luotua itsellesi vauhtiprofiilin. g. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. h. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelu. i. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. j. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 5. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 6. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 7. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 8. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman.

25 SYDÄMENSYKKEEN KONTROLLOINTIOHJELMA a. Paina MODE näppäintä valitaksesi toinen sydämensyke ohjelmista (60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R.) b. Näyttöön tulee teksti ENTER AGE ja PULSE näyttö vilkkuu ja laite ilmoittaa iäksi 25. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas asentaaksesi ikäsi, arvot ovat väliltä vuotta. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. Tämän jälkeen näyttöön tulee teksti ENTER H/R TARGET, tällöin osoittaa tavoite sydämensykkeesi. Jos hyväksyt näytön arvon paina ENTER näppäintä ja mene seuraavaan asetukseen. Jos tahdot muuttaa arvoa paina SPEED nuolinäppäimistä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen ja paina tämän jälkeen ENTER näppäintä d. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

26 f. CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. Vauhti nousee 1 km / h ja nousuaste on L0. h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. Voit valita sopivan vauhdin harjoittelullesi ja tällöin laite muuttaa automaattisesti kallistus astetta pitääksesi sydämensykkeesi tavoite sykkeessäsi. Näyttö vertaa sinun sykettäsi tavoite sykkeeseesi 30 sekunnin välein. Jos sinun todellinen sykkeesi on tavoitteen alla, laite nostaa vastusta 1 asteella. Jos sinun todellinen sykkeesi on vastaavasti tavoitteen alla, laite laskee vastusta 1 asteella. Jos näyttö ei saa luetuksi sydämensykettäsi, näyttö muistuttaa sinua 30 sekunnin välein tästä ja laite pysyy samassa vastuksessa. Jos tahdot ohittaa tietyt asetukset, paina vain ENTER näppäintä ja pääset seuraan asetukseen. Joudut käymään läpi kaikki asetusarvot ennen kuin pääset harjoittelemaan, mutta sinun ei tarvitse asettaa arvoja niille kaikille. HUOM! 1. Jos et asenna ikääsi ja vahvista tavoite sydämensykettäsi, et voi käyttää sydämensyke ohjelmia. 2. Ilman TIME, DISTANCE ja CALORIES toimintoja, näyttö ei voi laskea arvoja. 3. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman.

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Lihashuolto. Venyttely

Lihashuolto. Venyttely Lihashuolto Aina ennen harjoitusta huolellinen alkulämpö, joka sisältää lyhytkestoiset venytykset noin 5-7 sek (ei pitkäkestoisia venytyksiä, sillä muuten lihasten voimantuotto ja kimmoisuus heikentyy).

Lisätiedot

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr Polven alueen harjoitukset Ft-suoravastaanottoryhmä 2012-2013 SPT11/eh,jr 27.8.2013 Reisilihaksen aktivointi Selinmakuulla. SUORITUS Vedä nilkat koukkuun ja paina samanaikaisesti polvitaipeet tiukasti

Lisätiedot

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle Harjoituksia nivelrikkopotilaalle www.parempaaelamaa.fi/kipu Lonkat ja polvet Lihasvoima Asetu kylkimakuulle Nosta hitaasti ylempi jalka ilmaan ja tuo se hitaasti takaisin alas Toista 5 10 kertaa kummallakin

Lisätiedot

TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet

TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet Miksi minun tulisi parantaa liikkuvuuttani? Hyvä liikkuvuus on valtavan tärkeä ominaisuus kaikille, jotka välittävät fyysisestä terveydestään ja/tai suorituskyvystään.

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet:

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet: Niskahartiajumppa Useimmat meistä kärsivät jossain vaiheessa matkan varrella niskahartiaseudun vaivoista. Syitä vaivoihin voi olla useita, huonot tai toispuoleiset työasennot, huono tyyny, huono nukkuma-asento,

Lisätiedot

11. Lantion sivu Aseta putki lantion alle poikittain, ja rullaa pienellä liikkeellä reiden ulkosyrjän yläosasta lantion yläosaan asti.

11. Lantion sivu Aseta putki lantion alle poikittain, ja rullaa pienellä liikkeellä reiden ulkosyrjän yläosasta lantion yläosaan asti. Putkirullaus 1. Selän päivittäinen rankahuolto Asetu makuulle putken päälle, pidä kädet pään alla tukena ja lantio maassa. Päästä pää maahan ja anna selän venyä hetki. Nosta sitten yläkroppa ilmaan, ihan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC BUILT FOR HEALTH Vaihe 1: a. Kiinnitä etu ja takajalkatuet (I & J) laitteen runkoon käyttämällä aluslevyjä (N-4) ja ruuveja (N-3). Vaihe 2 a. Asenna vasen ja oikea poljin ( G-4

Lisätiedot

treeniohjelma: Lämmittely

treeniohjelma: Lämmittely treeniohjelma: Lämmittely HARJOITTELE NÄIN: Treenaa kolmesti viikossa vaikkapa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, niin keho ehtii palautua treenien välillä. Harjoitus koostuu aina lämmittelystä

Lisätiedot

BENEFIT E420 CROSSTRAINER 93101

BENEFIT E420 CROSSTRAINER 93101 BENEFIT E420 CROSSTRAINER 93101 Allen Key-6mm*(1) NO:Q Carriage Bolt M8 NO:Q-1 Carriage Bolt M8 Screwdriver (1)14.24 NO:Q-2 Acorn Nut for M8 Bolt (8) Screwdriver (1)13.15 Box Spanner (1) NO:Q-10 Spring

Lisätiedot

Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008

Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008 Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008 1 HUOM: tallenna laitteen sarjanumero alla olevan laatikkoon mahdollisia huoltoyhteydenottoja varten. Tallenna laitteen sarjanumero tähän: 2 INFINITY 1.2X P- 1 P-

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia

Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia 1 Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia 1. Lantion rullaus Asetu selällesi ja vie polvet koukkuun. Jalkaterät ovat lantion leveydellä ja suoraan eteenpäin, kädet vartalon vierellä. Oikaise itsesi

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE:

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: Harjoittele omatoimikauden aikana omia kehityskohteitasi tavoitteesi mukaisesti ja tee joukkueen omatoimiharjoitukset. Suunnittele viikon harjoittelu

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

Vahva lihas on myös joustava lihas

Vahva lihas on myös joustava lihas Terve Urheilija iltaseminaari Vahva lihas on myös joustava lihas koulutuksen käytännön osuus Kouluttajana fysioterapeutti Jarmo Ahonen 10.5.2011 Varalan Urheiluopisto Tekstit Reetta Korkki ja Hannele Hiilloskorpi,

Lisätiedot

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Fitness trampoliini FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS: Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA Tähän on kerätty liikemalleja, joita voidaan suorittaa kotona. Kaikkia liikkeitä ei tarvitse kerralla tehdä, vaan tarkoituksena on poimia itselle sopivat liikkeet omaksi kuntopiiriksi.

Lisätiedot

F15 HIIT VOIMAA JA KUNTOA

F15 HIIT VOIMAA JA KUNTOA HARJOITUKSET F15 INTERMEDIATE (SIVU. 32) F15 HIIT VOIMAA JA KUNTOA DTARVITSET: TREENIKUMINAUHAN Reverse Lunge to Front Kicks Left Jackknife Shoulder Press Reverse Lunge to Front Kicks Right Chair Tricep

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

PLUS PÄIVÄ 1 PÄIVÄ 3 PÄIVÄ 4 PÄIVÄ 5 PÄIVÄ 6. Pidä 1 min tauko intervallien. Askelkyykky kävellen: 12 toistoa x 3 sarjaa

PLUS PÄIVÄ 1 PÄIVÄ 3 PÄIVÄ 4 PÄIVÄ 5 PÄIVÄ 6. Pidä 1 min tauko intervallien. Askelkyykky kävellen: 12 toistoa x 3 sarjaa 3 naista nipisti ajoistaan minuutteja näin se onnistui! Omaa ennätysaikaa voi parantaa vain 30 päivässä KUNTO -juoksuohjelmaa noudattamalla. Ohjelma sopii kaikille, sillä sen lähtökohtana on juoksijan

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

PhysioTools Online - ed set Sivu 1/7

PhysioTools Online -  ed set Sivu 1/7 PhysioTools Online - emailed set Sivu 1/7 Harjoitusohjelma FYS PKL SELKÄRYHMÄ 2/15 Keski-Suomen SHP Keski-Suomen keskussairaala Keskussairaalantie 19, 40620 Jyväskylä, Suomi ALKULÄMMITTELY Pyöräilyä. Aika:

Lisätiedot

Oppilas - Elev övrekropp2

Oppilas - Elev övrekropp2 Oppilas - Elev övrekropp2 Kirjoita ohje tähän 1. Polkupyöräergometri Säädä penkin korkeus niin että polvi on ala-asennossa pienessä koukussa Käynnistä laite ja säädä vastus laitteen ohjeiden mukaan Aloita

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

kehi(äminen helpompaa > miksi pitää turhaan käsijarrua päällä?

kehi(äminen helpompaa > miksi pitää turhaan käsijarrua päällä? Pääperiaa(eita: - Kun liikkuvuus on rii(ävän hyvällä tasolla, on kaikkien muiden fyysisten ominaisuuksien kehi(äminen helpompaa > miksi pitää turhaan käsijarrua päällä? - Rii(ävän liikkuvuuden hankkimisen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Polven tekonivel. Fysioterapiaohjeet

Polven tekonivel. Fysioterapiaohjeet Fysioterapia Potilasohje Polven tekonivel Fysioterapiaohjeet Seinäjoen keskussairaala Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki Puhelin 06 415 4939 Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)epshp.fi Fysioterapia 2 (9) Lukijalle

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Sääriamputoitu: Supista lihaksia niin, että kuvittelet koukistavasi ja ojentavasi nilkkaa.

Sääriamputoitu: Supista lihaksia niin, että kuvittelet koukistavasi ja ojentavasi nilkkaa. 3-4 viikkoa amputaatiosta: silikonituppihoito Erityisesti alkuvaiheessa amputoitua raajaa tulisi harjoittaa päivittäin useita kertoja. Amputaatiotynkä tarvitsee aktiivisia lihassupistuksia verenkierron

Lisätiedot

Juoksumaton huolto-ohje

Juoksumaton huolto-ohje Juoksumaton huolto-ohje Maton huoltaminen on tärkeää Matto on juoksumaton tärkein osa. Sen kunnossa pitäminen takaa sen, että laite toimii moitteettomasti vuosikausia eteenpäin. Säännöllisin väliajoin

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

LIHASKUNTO-OHJELMA KPV TYTÖT 02

LIHASKUNTO-OHJELMA KPV TYTÖT 02 LIHASKUNTO-OHJELMA KPV TYTÖT 02 OHJELMAN TARKOITUS ON PARANTAA: TASAPAINOA POLVIKONTROLLIA KESKIVARTALON HALLINTAA ALARAAJOJEN LIHASVOIMAA NIVELLIIKKUVUUTTA KOORDINAATIOTA HYPYN ALASTULOTEKNIIKKAA SEKÄ

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 8685942 1.0 Kattokiskot J8401014 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000161 J8401006 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

PLUS. Muista lepopäivät! Kaikki kolme treeniohjelmaa haastavat niin voimat kuin kunnonkin. Siksi on tärkeää pitää lepopäivä jokaisen treenin jälkeen.

PLUS. Muista lepopäivät! Kaikki kolme treeniohjelmaa haastavat niin voimat kuin kunnonkin. Siksi on tärkeää pitää lepopäivä jokaisen treenin jälkeen. Muista lepopäivät! Kaikki kolme treeniohjelmaa haastavat niin voimat kuin kunnonkin. Siksi on tärkeää pitää lepopäivä jokaisen treenin jälkeen. 30 KUNTO PLUS 4/2016 3 oivaa ohjelmaa kuntokeskukseen: Huippukuntoon

Lisätiedot

Street workout Aloittelijan opas

Street workout Aloittelijan opas Street workout Aloittelijan opas Street workout on liikuntamuoto, jossa käytetään omaa kehonpainoa vastuksena. Laji on vapaamuotoista kehonpainoharjoittelua. Kehonpainoharjoittelu sopii kaikille lähtötasosta

Lisätiedot

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet Miksi lapset tarvitsevat liikuntaa? Selviytyäkseen jokapäiväisen elämän tarpeista ja vaatimuksista Päivittäisen hyvinvoinnin tueksi Saavuttaakseen uusien asioiden oppimiseen vaadittavia edellytyksiä Terveyden

Lisätiedot

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Maahantuoja Haklift ABT Oy Asessorinkatu 3-7 20780 Kaarina Kiitos, että valitsit ABT Yellowline vaakahaarukkavaunun. Lue tämä käyttöopas ennen käyttöä. ABT Yellowline

Lisätiedot

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy PS&V-MM 2011 Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy Tärkein yksittäinen tekijä sulkapalloilijan kyynärvarren sekä ranteen vammojen ennaltaehkäisyssä on oikea mailaote. Muista

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40 ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Terassimarkiisi Varmista, että pinta, johon kiinnität markiisin, on riittävän tukeva. Laho puu, rapautunut rappaus tai tiili ja ohuet paneelit eivät sovellu kiinnityspinnaksi.

Lisätiedot

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla!

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla! Selkä suoraksi Suomi TM Pidetään hauskaa harjoittelemalla! "Selkä suoraksi Suomi" ʺSelkä suoraksi Suomiʺ on helppo muutaman minuutin harjoitusohjelma, joka päivittäin tehtynä auttaa lapsia kehittämään

Lisätiedot

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SEIKO-kello PERPETUAL CALENDAR Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SNQ 003 P Onnittelemme Sinua tämän analogisen SEIKO -kvartsikellon Cal. 6A32 hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolella ennen kellon käyttöönottoa voidaksesi

Lisätiedot

KYYNÄRNIVELEN-RANTEEN- SORMIEN ALUEEN HARJOITUKSET. Ft- suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr

KYYNÄRNIVELEN-RANTEEN- SORMIEN ALUEEN HARJOITUKSET. Ft- suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr KYYNÄRNIVELEN-RANTEEN- SORMIEN ALUEEN HARJOITUKSET Ft- suoravastaanottoryhmä 2012-2013 SPT11/eh,jr 27.8.2013 Ranne/sormi liikesarja 1 Alkuasento: Istu ryhdikkäästi selkä suorana ja kyynärpää tuettuna pöydän

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE 9004 CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KÄYTTOOHJEET ) Casall XTR700 -malli on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten Indoor Bike -ryhmille sekä kotikäyttöön. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä

Lisätiedot

Kirjalliset ohjeet Kulkureiden jumppaliikkeistä

Kirjalliset ohjeet Kulkureiden jumppaliikkeistä Kirjalliset ohjeet Kulkureiden jumppaliikkeistä 1. Hartiat ja yläselkä Olkapäiden pyörittely. Pyörittele olkapäitä rennosti eteenja taaksepäin. Varo, ettet jännitä liikaa hartioita. Hartioiden pyörittelyjen

Lisätiedot

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus Pyöräilyvoimaa Lihaskunto- ohjelma pyöräilijälle Harjoituksilla on tarkoitus parantaa liikkuvuutta, nostaa jalkojen voimatasoa, harjoittaa tukilihaksia sekä parantaa keskivartalon lihaskestävyyttä. Keskity

Lisätiedot

Taso 3: Liikkeet pienvälineillä InnoSport

Taso 3: Liikkeet pienvälineillä InnoSport 1 / 16 8.10.2009 19:41 Taso 3: Liikkeet pienvälineillä Taso 3: Liikkeet pienvälineillä 3. taso sisältää kehonhallinta harjoitteita erilaisia pienvälineitä hyödyntäen. Mukana harjoitteissa käytetään mm.

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

JES! TRAINING LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIPALVELUT FISAF PERSONAL TRAINER JONNE ESKOLA

JES! TRAINING LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIPALVELUT FISAF PERSONAL TRAINER JONNE ESKOLA JES! TRAINING LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIPALVELUT FISAF PERSONAL TRAINER JONNE ESKOLA HARJOITUSOHJELMA Viikko 1 JUOKSU: Juoksu: 45min 10min lämmittely + 6x60sek()/ vetojen välissä 2min kävely palautus + 10min

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Keravan Kori-80 Pojat 04-05, Kontiot ja Vintiöt Kesäharjoittelu 2016

Keravan Kori-80 Pojat 04-05, Kontiot ja Vintiöt Kesäharjoittelu 2016 Keravan Kori-80 Pojat 04-05, Kontiot ja Vintiöt Kesäharjoittelu 2016 FYYSINEN HARJOITTELU & TUKITOIMET Seuraavassa on kuvattu (henkilökohtaisella tasolla) missä järjestyksessä fyysisiä harjoitteita voi

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Liiketaitotestit ja tuloskortti

Liiketaitotestit ja tuloskortti Liiketaitotestit ja tuloskortti 1 taso Perus liiketaidot Syväkyykky 1 - integroitu liikkuvuus käsivarret vaakatasossa edessä - suorita kyykkyliike niin alas kuin sujuvasti liike on mahdollista - lantiotason

Lisätiedot

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 A. FYSIIKKA 1. Voima (etunojapunnerrus rintakehä nyrkkiä koskettaen) Suoritusohjeet: Oikeaa suoritustekniikkaa saa kokeilla kaksi toistoa. Lähtöasento on etunoja,

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET ABT KÄSIKETJUTALJOILLE

KÄYTTÖOHJEET ABT KÄSIKETJUTALJOILLE KÄYTTÖOHJEET ABT KÄSIKETJUTALJOILLE Kapasiteetti: 250, 500, 1000, 2000, 3000, 5000, 10000 ja 20000kg Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen käsiketjutaljan käyttöönottoa. 1. Ripusta talja yläkoukusta ja nosta

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

BAKASANA ELI KURKIASENTO ON YKSI TUNNETUIMMISTA SELÄN KIERTO, SAADAAN VÄHEMMÄN TUNNETTU PARSVA (SIVU) HALLINNAN JA SYVIEN VATSALIHASTEN TYÖSKENTELYN

BAKASANA ELI KURKIASENTO ON YKSI TUNNETUIMMISTA SELÄN KIERTO, SAADAAN VÄHEMMÄN TUNNETTU PARSVA (SIVU) HALLINNAN JA SYVIEN VATSALIHASTEN TYÖSKENTELYN KAKSITOISTA Sivuttainen kurki BAKASANA ELI KURKIASENTO ON YKSI TUNNETUIMMISTA KÄSITASAPAINOASENNOISTA. KUN BAKASANAAN LISÄTÄÄN SELÄN KIERTO, SAADAAN VÄHEMMÄN TUNNETTU PARSVA (SIVU) BAKASANA. KÄSITASAPAINOASANAT

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Lajitekniikka: kuntopiiri

Lajitekniikka: kuntopiiri www.terveysverkko.fi/tietopankki/tyoikaisille Lihaskuntoharjoittelu on terveyden kannalta tärkeää ja sitä suositellaan tehtävän ainakin kaksi kertaa viikossa. Lihaskuntoharjoittelua voit tehdä kuntosalilla,

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

Dinox FitBars. - Harjoitusopas

Dinox FitBars. - Harjoitusopas Dinox FitBars - Harjoitusopas Tässä harjoitusoppaassa on pieni otos miten Dinox FitBareilla voi harjoitella. Liikkeitä ja erilaisia muunnelmia on kymmeniä. Oman kehonpainolla harjoittelu on todella tehokasta

Lisätiedot

Onni Seisomatelineen Käyttöohje

Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni - seisomatelineen käyttöohje Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus... 3 Perushuolto-ohje... 3 Tärkeää!... 3 1. Laatikon sisältö... 4 2. Alustan kokoonpano... 4 3. Rungon

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Kuntopalloharjoituksia

Kuntopalloharjoituksia Kuntopalloharjoituksia Alhaalta ylös Laskeudu kyykkyyn selkä ja yläraajat suorina. Ponnista jaloilla tehokkaasti ylöspäin. Ajoita yläraajojen liike ja pallon heitto ponnistuksen loppuvaiheeseen. Ota pallo

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE Kiitos, että hankit ilmastointilaitteemme. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolella ennen ilmastointilaitteen käyttöä. SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käsittely...2

Lisätiedot

ROD -tyypin Sulkusyötin

ROD -tyypin Sulkusyötin Standardi: Q/HFJ02027-2000 ROD -tyypin Sulkusyötin KÄYTTÖOHJE Suomen Imurikeskus Oy Puh. 02-576 700-1 - SISÄLTÖ 1. RAKENNE... 3 2. TOIMINTAPERIAATE JA KÄYTTÖTARKOITUS4 3. TUOTTEEN PIIRTEET... 4 4. TYYPPISELITYS...

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa Turvallisuusohjeet Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä nämä ohjeet, takuutodistus, ostokuitti ja, mikäli mahdollista, pakkauslaatikko sisäosineen. Tämä laite on tarkoitettu

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 91022 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET 1) Malli 91022 on tarkoitettu kevyeen kaupalliseen käyttöön tai kotikäyttöön. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni -

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni - FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan keskivartalotreeni - ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Pro 57 UM/S Setelilaskuri

Pro 57 UM/S Setelilaskuri Pro 57 UM/S Setelilaskuri Turvallisuusohjeet ja huoltoa koskevat säännökset Lue tämä käyttöohje ennen laitteen käyttöönottoa Laite pitää asentaa tasaiselle vaakasuoralle alustalle, pois vedestä ja vaarallisia

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E , Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta

Käyttöohjeet. Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E , Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E 4248004, 4248006 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta 16.03.2010 Rev. 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Laitteen osat... 3 2. Käyttö...

Lisätiedot

ALKULÄMMITTELYLLÄ EROON POLVIVAMMOISTA

ALKULÄMMITTELYLLÄ EROON POLVIVAMMOISTA 1 ALKULÄMMITTELYLLÄ EROON POLVIVAMMOISTA Lehtonen Elina & Juola Anni Elokuu 2015 2 SISÄLLYS OPPAAN LUKIJALLE... 3 ALKULÄMMITTELYN TÄRKEYS... 5 HARJOITTEITA... 6 LOPUKSI... 21 3 OPPAAN LUKIJALLE Tämä opas

Lisätiedot

AKTIVOI KESKIVARTALO. Keskivartalolihasten hallinta ja vahvistaminen Opas yläkouluikäisten tyttöjen lentopallovalmentajille

AKTIVOI KESKIVARTALO. Keskivartalolihasten hallinta ja vahvistaminen Opas yläkouluikäisten tyttöjen lentopallovalmentajille AKTIVOI KESKIVARTALO Keskivartalolihasten hallinta ja vahvistaminen Opas yläkouluikäisten tyttöjen lentopallovalmentajille VALMENTAJALLE Lentopallo vaatii pelaajalta monipuolista kehonhallintaa ja vakautta.

Lisätiedot

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA D -IKÄISTEN HARJOITTELUA VERYTTELYT niveljumppa Erityisen tärkeitä kaikki käsien heilautukset, olkapäiden rentouden kehittämiseen paljon aikaa. Matkitaan rennosti iskulyönnin käsien vientiä ylös ja liikettä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 KOHP95.doc KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com 2 1. YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot