Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä."

Transkriptio

1

2 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä. 3. Pidä lapset loitolla laitteesta. 4. Pidä turva avain lasten ulottumattomissa. 5. Tarkista ennen käyttöä, että kaikki osat ovat kunnolla kiinni. 6. Asenna laite tukevalle alustalle ja tarkista, että sillä on tarpeeksi tilaa ympärillä. 7. Pidä kädet erossa liikkuvista osista. 8. Älä aseta nestettä polkumyllyn lähelle. 9. Pidä kunnollisia vaatteita päällä, kun harjoittelet. 10. Älä käytä jalkineita, jotta et vahingoita mattoa. 11. Jos tunne olosi heikoksi, kivuliaaksi ym. lopeta harjoittelu ja keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin jatkat harjoittelua. 12. Älä käynnistä laitetta, jos seisot matolla. 13. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys jälleenmyyjääsi. 14. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. LAITTEEN HÄTÄKATKAISU Jos harjoitellessa sattuu onnettomuus, paina tätä näppäintä välittömästä pysäyttääksesi laitteen. Lue alla olevat ohjeet huolellisesti. 1. Välttääksesi sähköiskuja, poista virtajohto laitteesta ennen kuin asennat hätäpysäytys nappulan. 2. Käytä hätäpysäytys nappulaa ainoastaan hätätapauksissa. Kun olet painanut näppäintä, laite pysähtyy ja virrat katkeavat. Laite toimii vasta kun olet ottanut näppäimen pois päältä. Älä käytä hätäpysäytys nappulaa normaalina pysäytyskeinona. 3. Aktivoidaksesi laitteen, käännä näppäintä myötäpäivään. 4. Älä lyö hätäpysäytys nappulaa, sillä näppäin voi hajota 5.

3 Laitteen huolto 1. Puhdista ja voitele alusta ja polkumylly kerran kuukaudessa tai 20 h käytön jälkeen, riippuen kumpi täyttyy ensin. Puhdista maton reunat päivittäin estääksesi roskien menon maton alapuolelle. 2. Estääksesi pölyn ja roskien menon laitteeseen muovisuojien reunoista, pyyhi laitteen muovisuojat ja alusta viikoittain. Asenna laite sellaiselle alustalle, joka kerää mahdollisimman vähän pölyä. 3. Tarkista ettei mitään nesteistä ole roiskunut polkumyllyn konsoliin tai matolle. 4. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Laitteen puhdistus ja öljyäminen 1. Käytä puhdistusliinaa, kun puhdistat mattoa, polkumyllyn koroketta joka sijaitsee moottorin perällä. 2. Pujota puhdistusliina maton ali ja ota liinan molemmista päistä kiinni. Puhdista maton alusta tällä tavoin, pidä kuitenkin huoli ettei matto liiku puhdistuksen aikana. 3. Kun lähestyt etupään rullaa, pidä kiinni matosta ettei se liiku ja liuta liina varovasti kohti moottorin suojusta. Toista tämä ja kohta 2 pariin otteeseen, jotta saat maton ja polkumyllyn korokkeen hyvin puhdistettua. 4. Öljyä polkumyllyn alusta 5. Kävele laitteella n. 2 min (5km/h), jotta öljy levittyy tasaisesti. 6. Maton liukkaus saattaa häiritä pienen hetken. Jos matto tuntuu kireältä tai löysältä, voit löystyttää /kiristää mattoa hieman (Katso ohjeet s. X). Älä kiristä mattoa liikaa, sillä se saattaa vahingoittaa laitetta. 7. Jos sinulla on kysyttävää tai sinulta puuttuu laitteesta osia, ota yhteys jälleenmyyjääsi. c. Silikoni Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p PIDÄ SILIKONI SPRAY LASTEN ULOTTUMATTOMISSA! Jos sprayta on suihkutettu suoraan naamaan tai sitä nielty, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Jos sprayta joutuu lattialle ym. pyyhi se pois heti, ettei kukaan liukastu.

4 PERUSTIETOA Laitteen koko 201x86x148 (cm) Elektronin AC 110V 60Hz/220V 50Hz Poimujen koko Vauhti 1.0 km/h 20 km/h Juoksu alue 52x155 (cm) Moottori 3,0 HP Juoksuvyön paksuus 2,5 mm Tyyppi Elevation motor (aste 16) Juoksu dekin 25.4 mm Kulma paksuus Laitteen kuori neliskulmainen putki Kokoontaitettavuus EI (40x100) Pystyputki neliskulmainen putki Käyttäjänpaino 150 kg (40x100) Maalaus musta, harmaa Laitteenpaino 152 kg OSALISTA

5

6 LAITTEEN OSAT

7 KOKOAMINEN HUOM! Älä kiristä muttereita täysin, ennen kuin laite on kokonaan koottu. Älä laita virtoja päälle, ennen kuin laite on kokonaan koottu. Tarkista, että kaikki osat on kiinnitetty kunnolla, ennen käyttöä. a. Laitteen runko Asenna runko (201) ja säätönuppi (206) tukevasti lattialle. Nämä osat estävät laitteen horjumisen. 1. Tarkista säätönuppi, että se on hyvin ja tasaisesti kiinnitetty laitteeseen. 2. Jos laite huojuu, säädä säätönuppia siten että laite on tasaisesti maassa. 3. Käytä ruuviavainta, löysentääksesi mutteria ja nuppia. 4. Jos laite huojuu edelleen tarkista molemmat nupit ja toista vaiheet 1 3. B. Yläputken asennus Asenna oikea yläputki (301) runkoon (101), kuvan osoittamalla tavalla. Liitä control johto (E3) ja yläputken control johto (E2) toisiinsa. Tämän jälkeen liitä elevation johto (B3) ja elevation control johto (B2) oikeaan yläputkeen. Kiinnitä hätäpysäytys johto (D3) oikeassa yläputkessa olevaan hätäpysäytys johtoon (D2). Kiinnitä oikea yläputki (301) jalustan runkoon (201) ruuveilla (905 & 929) ja tiivisterenkailla (912), kuvan osoittamalla tavalla. Tämän jälkeen kiinnitä vasen yläputki (302) jalustan runkoon (201) ruuveilla (90 & 929) ja tiivisterenkailla (912).

8 C. Näyttö Asenna ylin käsitanko (303) yläputkien (301,302), väliin ruuveilla (919) ja tiivisterenkailla (916). Älä kiristä ruuveja vielä täysin.. Jos ruuvit eivät tahdo mennä pohjaan asti, työnnä upright tube unit hieman sisäänpäin ja yritä kiristää ruuvia uudelleen. Liitä oikean yläputken control johdot (E2) ja ylä control johto (E1) toisiinsa. Liitä yläputken elevation johto (B2) ja ylä elevation johto (B1) toisiinsa kiinni. Kiinnitä hätäpysäytysjohto (D2) ylä hätäpysäytysjohtoon (D1). Liitä sersorin johto (C2) ja ylä sensorin johto ( C1) toisiinsa. Asenna console assembly (405) ja yläputket (301,302) kiinni ruuvilla (928 D. Suojat Asenna oikea käsitangon suojus (308 & 309) kiinni oikeaan yläputkeen (301) ruuvilla (910). Asenna vasen käsitangon suojus (310 & 311) kiinni vasempaan yläputkeen (302) ruuvilla (910). F. Viimeistely Työnnä käsitangon suojukset niin lähelle näyttöä kuin mahdollista. Tarkista ja kiinnitä kaikki ruuvit huolellisesti.

9 MATON SÄÄTÄMINEN a. Maton vastuksen säätö Tekijöitä jotka vaikuttavat maton ojentamiseen: 1. Maton tulee olla tasaisella pinnalla 2. Jos juoksija juoksee epätasaisin harppauksin, matto tulisi laittaa takaisin keskelle harjoittelun jälkeen. Anna laitteen pyöriä vähän aikaa itsekseen jokaisen harjoittelun jälkeen, tämä auttaa mattoa palautumaan paikalleen. 3. Säilytä maton jännite / vastus. Kiristääksesi maton vastusta, laitteen päästä löytyvät ruuvit joista tätä voidaan säätä. Jos joudut säätämään rullaa, älä tee tätä yksin. Jos sinulla on kysyttää, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Oikea maton vastus: Jos matto ei ole tarpeeksi tiukalla, se aiheuttaa osien ennen aikaista kulumista. Tarkista maton jännite aika ajoin, jotta laite toimisi hyvin. Tarkista että maton reunat eivät ole laitteen reunojen päällä, vaan matto kulkee suorassa ja hyvin keskitetysti. Kiristääksesi mattoa: Käännä laitteen päässä olevia kiristysruuveja myötäpäivään. ÄLÄ KIRISTÄ MATTOA LIIAN KIREÄLLE! JOS KIRISTÄT MATON LIIAN KIREÄLLY RULLAT VOIVAT VAHINGOITTUA! Löysentääksesi mattoa: Käännä laitteen päässä olevia kiristysruuveja vastapäivään. Jos yllä olevat toimenpiteet eivät parantaneet matonkireyttä, jännitemoottorin hihna saattaa tarvita kiristämistä. Ota yhteys jälleenmyyjääsi. Jos matto on liikkunut oikealle tai vasemmalle puolelle reunoja, laita laitteen vauhti 4 6 km/h. Tämän jälkeen käännä sääntöruuvia (vasenta tai oikeata, riippuen siitä kummalla reunalla matto on) Jos matto on liikkunut vasemapaan laitaan käännä pulttia ½ käännöstä myötäpäivään. Jos matto ei palaudu ennalleen, käännä myös toista sääntöpulttia ½ kierosta vastapäivään. Jos matto kaipaa lisää sääntöä, kiristä molempia ruuveja ¼ kierroksen verran kerrallaan. Jos matto on liikkunut oikeaan laitaan, käännä ruuvia ½ käännöstä myötäpäivään. Jos matto ei palaudu ennalleen käännä toista sääntöpulttia ½ kierrosta vastapäivään. b. Kallistuksen säätö Kallistuksen lisäys ja vähentäminen: Paina incline näppäimestä ylöspäin tai alaspäin, haluamaasi asteeseen. Kallistuslaitteen tulee olla käytön jälkeen 20 min pois päältä, 5 min käytön jälkeen, jotta moottori ei ylikuumene.

10 c. Ohjeet turva avaimelle ja pulssille Laite toimii ainoastaan jos turva avain (A03) on liitettynä näyttöön (A02). Turvallisuussyistä poista turva avain laitteesta aina silloin, kun et käytä laitetta. Kun käytät pulssinmittausta, ole rauhallinen. Älä juokse ja mittaa pulssia samaan aikaan, sillä laite ei saa laskettua tarkkaan pulssiasi. Ennen harjoittelua, seiso sivuraiteella ja pidä sensoreista kiinni viiden sekunnin ajan. Kun näyttöön tulee sydämen kuva, näyttö näyttää sydämensykkeesi per minuutti. Pidä sensorista kiinni 5 sekuntia myös harjoittelun jälkeen ja näyttö näyttää sen hetkisen sydämensykkeesi per minuutti. HUOM! Kun mittaat sydämensykettäsi kuivaa kätesi, jos ne ovat hikiset, rasvaiset tms. Muuten laite ei välttämättä saa laskettua sykettäsi. Lämmittele ennen kuin alat harjoittelemaan laitteella, jotta vältät revähdyksiltä ja muilta loukkaantumisilta. HUOM! Lämmittele ennen jokaista harjoittelua. LÄMMITTELYOHJEITA Lämmittely on tärkeä osa jokaista harjoittelua. Lämmittely valmistelee kehon rasittavampaan harjoitteluun, lisäämällä verenkiertoa kuljettamalla enemmän happea lihaksille ja nostaa kehon lämpötilaa. Sisäreisien venytys Tämä venytys on hyvä lämmittely sekä jäähdyttelyvenytys. Istu lattialla ja venytä itseäsi selkä mahdollisimman suorana jalkaasi / varpaitasi kohti (kuvan osoittamalla tavalla). Pysäytä venytys kohtaan jossa venytys ei tunnu epämukavalta ja ole tässä asennossa 15 rauhallisen hengenvedon ajan. Toista 3 kertaa molemmille jaloille. Venytyksen tulisi tuntua sisäreisissä, polvitaipeen /polven lihaksissa, selässä ja nivusissa. Sisäreisien ja takapuolen lihasten venytys Istu lattialla jalkapohjat vastakkain ja paina kyynärpäitä lattiaa kohti, kuvan osoittamalla tavalla. Pidä selkäsi mahdollisimman suorana. Vedä jalkojasi mahdollisimman lähelle nivusia pidä asento 15 rauhallisen hengenvedon ajan ja toista kolme kertaa. Venytyksen tulisi tuntua lanteen, takapuolen ja sisäreiden lihaksissa.

11 Varpaiden koskettaminen Pidä polvet hiukan koukussa, varpaat suoraan eteenpäin ja vie vartaloa sekä käsiä alas ja varpaita kohti. Mene niin alas kuin mahdollista ja pidä asento 15 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa.venytyksen tulisi tuntua takareisissä, pohkeissa, polvitaipeessa Etureisien venyttäminen Tässä harjoituksessa voit ottaa tukea seinästä tms. Nosta vasenta kantapäätä kohti pakaraa. Tehosta venytystä vasemmalla kädellä vetämällä. Pidä asento 15 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa molemmille jaloille. Venytyksen tulisi tuntua etureisissä sekä lannelihaksissa. Pohkeiden ja akillesjänteiden venytys Asetu polviseisonta asentoon. Oikea jalka koukussa eteen, vasen jalka taakse polvi koukussa, kuvan osoittamalla tavalla. (taakse koukistuneen jalan ei tarvitse osua maahan, vaan jalkaa koukistetaan vain sen verran että venytys syntyy), kädet seinää vasten. Vie lantiota seinää kohti ja pidä selkä suorana. Pidä asento 15 sekuntia toista molemmille jaloille 3 kertaa. Venytyksen tulisi tuntua pohkeissa, nilkassa, akillesjänteessä

12 NÄYTTÖ Näytön näppäimet esitellään seuraavissa kategorioissa: Toimintonäppäimet Näyttö Toiminto ohjeet Ongelmat TOIMINTONÄPPÄIMET Laitteessa on yhteensä 22 näppäintä, sisältäen 1 turva - avaimen, 9 pää näppäintä, 6 pikanäppäintä ja 6 pikanäppäintä kallistuksen säätöön. a. Turva - avain Näyttö ja laite toimivat vain jos turva avain on kiinni, mutta heti kun avain irtoaa, näyttö ja laite pysähtyvät. b. Yhdeksän päätoiminto näppäintä Lämmittely: Tämä ohjelma kestää 5 minuuttia. Paina WARM UP- näppäintä aloittaaksesi lämmittely ohjelman. Näppäimen painon jälkeen, laite käynnistää ja voit aloittaa juoksemisen. Suosittelemme käyttämään lämmittelyohjelmaa aina ennen harjoittelua. Lämmittely parantaa sydämen sykettä, valmistelee kehosi raskaampaa harjoittelua varten kuljettamalla lihaksille enemmän happea, sekä lisää joustavuutta joka vähentää lihasrasituksia ja venähdyksiä. b. START / STOP Paina tätä näppäintä aloittaaksesi tai lopettaaksesi harjoittelun.

13 c. ENTER näppäin c. ENTER / REST / PULSE RECOVERY 1. Kun laite on pysähtynyt, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi haluamasi ohjelman (P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R) 2. Asennusohjelman aikana, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi harjoittelun ajan, pituuden, kalorit, tavoite sydämensykkeen. 3. Kun asennat harjoittelun vauhtia, paina tätä näppäintä vahvistaaksesi vauhti profiilisi väliltä U1 U2. d. RESET näppäin Kun laite on pysähtynyt, paina RESET näppäintä kahden sekunnin ajan, jos tahdot nollata ohjelman. e. PULSE RECOVERY Harjoittelun aikana, paina näppäintä asentaaksesi pulssin tarkkailuohjelman. Näppäimen painon jälkeen, laite pysähtyy heti. Suosittelemme että ennen näppäimen painoa laitat jalkasi pois matolta. Kun mittaat sykkeesi harjoituksen jälkeen, näyttö ilmaisee sykkeesi tason asteikolla F1.0 F.6.0. F.6.0 vaihteluväli asteikolla on 0.1. Asteikolla F.1.0 on paras tulos ja vastaavasti F.6.0 on huonoin. Tämä asteikko heijastaa sydämensykkeesi ja sykkeesi kestävyys paranee, kunnon kohotessa. Testi kestää n.1 minuutin ja kun testi on ohi, tulos näkyy näytössä. Kun painat uudelleen PULSE RECOVER näppäintä uudelleen, näyttö poistuu ohjelmasta. d. MODE Paina näppäintä valitaksesi toiminnon manuaalista, P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. e. SPEED / VAUHTI 1. Ohjelmointi valikossa, paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin nostaaksesi tai laskeaksesi aikaa, matkaa, kalorien kulutus määrä, tavoite sydämensykettä 2. Muokkaus ohjelmassa, paina nuolinäppäintä kerran alas tai ylös vähentääksesi tai lisätäksesi vauhtia asteikolla 0.5 KPH 0.1MPH. Pidä näppäintä pohjassa n. 2 sekunnin ajan. 3. U1 ja U2 ohjelmissa, käytä nuolinäppäimiä asentaaksesi profiilisi vauhtiohjelmaan.

14 f. INCLINE Paina nuolinäppäimestä ylös tai alas lisätäksesi tai vähentääksesi nousu astetta. g. JÄÄHDYTTELY Paina WARM UP näppäintä harjoittelun jälkeen tai sen aikana päästäksesi 5 min kestävään jäähdyttelyohjelmaan. Ohjelma aloittaa laskemisen 5 minuutista alaspäin. Jäähdyttelyn tarkoituksena on palauttaa kehoa hiljalleen lepotilaan, jolla kehosi oli ennen harjoittelun aloittamista. Jäähdyttele jokaisen harjoituksen jälkeen, sillä harjoittelun jälkeen veri pyrkii takaisin sydämeen ja kantaa mukanaan maitohappoa mm. lihaksiin. Jos tämä maitohappo jää lihaksiin, ne ovat kipeät ja arat, Jäähdyttelyn tarkoituksena on ylläpitää verenkiertoa tasaisena, kun verenkierto pysyy tasaisena kehossasi kiertää happea ja lihaksesi eivät kipeydy niin helposti kuin ilman jäähdyttelyä. Pikanäppäin kallistuksen säätöön Laitteessa on 6 pika kallistuksen säätönäppäintä. Paina näppäintä harjoittelun aikana ja kallistus muuttuu valitsemaasi kallistukseen. Pikavauhtinäppäimet Laitteessa on 6 pikavauhtinäppäintä Paina näppäintä harjoittelun aikana ja vauhti muuttuu automaattisesti haluamaasi vauhtiin. Pikanäppäimiä ei voi käyttää lämmittely ja jäähdyttelyohjelmissa. A. PROGRAM ja MANUAL PROFILE DISPLAY Saat valittua ohjelman asteikolla P1 P9, U1, U2, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. Profiilit P1, P2, P3, P4, P5, U1 ja U2 ovat vauhtiohjelmia. Profiilit P6, P7, P8, P9, 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. ovat nousuohjelmia. Profiilit ovat jaettu 20 eri osaan. Jos et aseta aikaa jokaiselle osalle, jokainen osa kestää 30 sekuntia. Jos asennat osille yhteisajan, jonka ajan harjoituksen haluat kestävän, laite jakaa haluamasi harjoitteluajan 20.

15 B. TIME Näyttää harjoittelun keston laskien aikaa ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna harjoittelullesi aikaa, laite laskee harjoitteluaikasi ylöspäin Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoitteluajan. Harjoitteluaika on välillä Kun olet valinnut haluamasi arvon, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun aika on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy. C. DISTANCE Näyttää harjoittelun matkan ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna harjoittelullesi matkaa, laite laskee harjoittelumatkasi ylöspäin. Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Harjoittelumatka on väliltä 1.00 KM 999 KM. Kun olet valinnut haluamasi harjoittelumatkan, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun aika on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy. D. CALORIES Näyttää kalorimäärän ylös tai alaspäin. Lasku ylöspäin: Jos et asenna kalorimäärän kulutusta, laite laskee harjoittelumatkasi ylöspäin. Lasku alaspäin: Ohjelmoinnissa paina nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi kalorimäärän kulutuksen. Saat valittua haluamasi kalorimäärän kulutuksen on väliltä 1.00 Kcal 999 Kcal. Kun olet valinnut haluamasi kalorin määrän kulutuksen, näyttö alkaa laskemaan aikaa alaspäin. Kun haluamasi kalorimäärä on kulunut loppuun, näyttö piippaa ja laite pysähtyy.

16 E. SPEED Näyttää harjoittelunvauhtisi jota tällä hetkellä pidät yllä. Ohjelmoinnissa paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alaspäin, valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Asetuksissa, näyttö näyttää pienimmän harjoitteluvauhdin. Voit lisätä vauhtia SPEED nuolinäppäimestä 1.0 km km väliltä F. PULSE & INCLINE Asetusasteen aikana: a. Manuaali ohjelmissa P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7, P8, P9, U1, U2 näyttöön tulee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin valitaksesi haluamasi tavoite sydämensyke. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. b. Ohjelmissa 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R. näyttöön tulee teksti ENTER AGE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin asentaaksesi ikäsi. Tämän jälkeen näyttöön tulee teksti ENTER H/R TARGET, tällöin incline näyttö osoittaa tavoite sydämensykkeesi. Jos hyväksyt näytön arvon paina ENTER näppäintä ja mene seuraavaan asetukseen. Jos tahdot muuttaa arvoa paina SPEED nuolinäppäimistä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen ja paina tämän jälkeen ENTER näppäintä. Aloitusasteen aikana: a. Näyttö näyttää tämän hetkisen sydämen sykkeesi per minuutti. Pulssiarvot ovat väliltä. b. Paina INCLINE nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin, jolloin näyttö siirtää pulssi toiminnon nousuasteeseen kuudeksi sekunniksi ja palaa sen jälkeen takaisin pulssi toimintoon. PULSSIN MITTAUS Moottorisoudussa juoksumatossa on kaksi pulssinmittaus mahdollisuutta. Ensimmäinen on käsi-pulssi ohjelma ja toinen on rintavyö ohjelma. Käsipulssi ohjelmassa on ensimmäinen etusijalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos käytät rintavyötä ja laitat kätesi käsisensorille samaan aikaan, laite laskee sydämensykkeesi käsisensorista välittämättä rintavyöstä. Jos

17 siirrät kätesi pois käsisensorilta, laite alkaa laskemaan sydämensykettäsi rintavyöstä automaattisesti. HUOM! Rintavyön taajuus asetetaan monitorista 5 Khz. TOIMINTAOHJEET Käynnistäminen Laita virrat päälle ja kiinnitä turva avain näyttöön. Kaikki näytöt käynnistyvät sekunnin sisällä. Laite aloittaa manuaaliohjelmasta. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. HUOM! Laite ei käynnisty jos turva avain ei ole kiinnitettynä. Sammuttaminen Paina START / STOP näppäintä, irrota turva avain ja käännä virrat pois päältä. HUOM! Laita turva avaimen toinen pää kiinni paitaasi ennen kuin aloitat harjoittelun. Tällöin laite pysähtyy jos juokset vahingossa pois matolta ja avaimen toinen pää irtoaa. Nopea aloitus Paina MODE näppäintä valitaksesi manuaali ohjelman; P1 P9, U1, U2. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. HUOM! Tavoite sydämensyke ohjelmat 60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R, ovat omat ohjelmat. Jos tahdot sydämensyke ohjelman, sinun tulee asentaa ikäsi ja vahvistaa se ENTER näppäimellä. Muute nämä ohjelmat eivät toimi.

18 MANUAALITOIMINNOT a. Laita virrat päälle ja kiinnitä turva avain näyttöön. Kaikki näytöt käynnistyvät sekunnin sisällä. Laite aloittaa manuaaliohjelmasta. Paina ENTER näppäintä. b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. SPEED näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. f. PULSE näyttö loistaa ja näyttöön tulee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alaspäin valitaksesi haluamasi tavoite sydämensyke. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun

19 h. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelu vauhtiasi nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 1. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 2. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 3. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 4. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT P1 P5 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi P1 P5 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

20 d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. SPEED näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluvauhdin. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. Kun olet asentanut juoksuvauhdin täysille, ei vauhti nopeudu vaikka painaisit nuolinäppäintä ylöspäin. Pienen vauhtimäärä näkyy SPEED näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy DISTANCE- näytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. Pienen vauhtimäärä näkyy SPEED näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy DISTANCEnäytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. f. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi haluamasi nopeus profiilin. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä.

21 i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 5. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 6. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 7. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 8. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT P6 P9 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi P6 P9 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

22 e. PULSE & INCLINE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kallistuksen. Kun painat SPEED näppäintä, kallistuskaavio tulee yksi aste lisää. Pienen kallistusmäärä näkyy PULSE & INCLINE näytössä ja suurin vauhtimäärä näkyy CALORIES - näytössä. Näistä voit löytää itsellesi parhaimman ohjelman. f. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi haluamasi kallistus profiilin. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. i. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 1. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 2. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 3. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan.

23 4. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman. OHJELMAT U1 U2 a. Paina MODE näppäintä valitaksesi U1 U2 ohjelman väliltä. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. b. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. d, CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. Tämän jälkeen vauhti näyttö ja ensimmäinen pilari LED näytöstä loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas, jotta saat laitettua haluamasi vauhdin ensimmäiselle pilarille. Tämän jälkeen paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

24 f. Tämän jälkeen vauhti näyttö ja toinen pilari LED näytöstä loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas, jotta saat laitettua haluamasi vauhdin toiselle pilarille. Tämän jälkeen paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. Tällä tavoin saat luotua itsellesi vauhtiprofiilin. g. Tämän jälkeen PULSE näyttö loistaa ja näytössä lukee teksti ENTER TARGET HEART RATE. Paina SPEED nuolinäppäimestä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen. Tällöin näyttö ilmoittaa loistamalla jos sydämensykkeesi nousee harjoitellessasi yli tavoite sydämensykkeen. h. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelu. i. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. j. Harjoittelun aikana voit muuttaa harjoittelun kallistuksen säätöä nuolinäppäimistä tai pikanäppäimistä. Tässä valikossa, sinun ei tarvitse valita kaikkia asetuksia. Paina ENTER näppäintä ohittaaksesi tietyt asetukset. Paina START näppäintä kun haluat aloittaa harjoittelun. HUOM! 5. Jos et ole asettanut arvoja ajalle, askelten määrälle tai kaloreille, laite laskee arvoja automaattisesti harjoittelun loppuun saakka. 6. Jos et ole asettanut arvoa vauhdille, myllypyörä seuraa sinun juoksuvauhtiasi 7. Jos et aseta sydämensykkeelle arvoa, näyttö vain laskee sykettäsi koko harjoittelunajan. 8. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman.

25 SYDÄMENSYKKEEN KONTROLLOINTIOHJELMA a. Paina MODE näppäintä valitaksesi toinen sydämensyke ohjelmista (60 % MAX H.R. ja 85 % MAX H.R.) b. Näyttöön tulee teksti ENTER AGE ja PULSE näyttö vilkkuu ja laite ilmoittaa iäksi 25. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas asentaaksesi ikäsi, arvot ovat väliltä vuotta. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. c. Tämän jälkeen näyttöön tulee teksti ENTER H/R TARGET, tällöin osoittaa tavoite sydämensykkeesi. Jos hyväksyt näytön arvon paina ENTER näppäintä ja mene seuraavaan asetukseen. Jos tahdot muuttaa arvoa paina SPEED nuolinäppäimistä ylös tai alas valitaksesi haluamasi tavoite sydämensykkeen ja paina tämän jälkeen ENTER näppäintä d. TIME näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoitteluaika. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. e. DISTANCE näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi harjoittelumatkan. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon.

26 f. CALORIES näyttö loistaa. Paina SPEED nuolinäppäintä ylös tai alas valitaksesi haluamasi kalori määrän kulutuksen. Paina ENTER näppäintä vahvistaaksesi toiminnon. g. Paina START / STOP näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. Vauhti nousee 1 km / h ja nousuaste on L0. h. Harjoittelun aikana voit nostaa tai laskea vauhtiasi SPEED nuolinäppäimestä tai vauhtinäppäimistä. Voit valita sopivan vauhdin harjoittelullesi ja tällöin laite muuttaa automaattisesti kallistus astetta pitääksesi sydämensykkeesi tavoite sykkeessäsi. Näyttö vertaa sinun sykettäsi tavoite sykkeeseesi 30 sekunnin välein. Jos sinun todellinen sykkeesi on tavoitteen alla, laite nostaa vastusta 1 asteella. Jos sinun todellinen sykkeesi on vastaavasti tavoitteen alla, laite laskee vastusta 1 asteella. Jos näyttö ei saa luetuksi sydämensykettäsi, näyttö muistuttaa sinua 30 sekunnin välein tästä ja laite pysyy samassa vastuksessa. Jos tahdot ohittaa tietyt asetukset, paina vain ENTER näppäintä ja pääset seuraan asetukseen. Joudut käymään läpi kaikki asetusarvot ennen kuin pääset harjoittelemaan, mutta sinun ei tarvitse asettaa arvoja niille kaikille. HUOM! 1. Jos et asenna ikääsi ja vahvista tavoite sydämensykettäsi, et voi käyttää sydämensyke ohjelmia. 2. Ilman TIME, DISTANCE ja CALORIES toimintoja, näyttö ei voi laskea arvoja. 3. Kun ole saanut ohjelman päätökseen, laite piippaa ja pysähtyy. Voit painaa START näppäintä aloittaaksesi seuraavan ohjelman.

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850 JUOKSUMATTO Proteus LDT 8850 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun.

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka Malli nro NETL14711.0 Sarjanro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. SISÄLTÖ

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET

HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET Tämä ohjekirja on tärkeä osa kuntolaitettasi: perehdy tähän oppaaseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat kuntolaitettasi. Sinun on syytä myös säilyttää tämä

Lisätiedot

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 VAROITUSTARROJEN SIJAINTI Tässä kuvassa on esitetty varoitustarrojen paikat. Huomautus: Tarroja ei ehkä ole kuvattu oikeankokoisina. TÄRKEITÄ VAROITUS: Lue käyttöohjeen kaikki tärkeät

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST

TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST (nopeasti kuntoon) OHJELMAAN! Kathy ja minä olemme kehittäneet tehokkaan harjoitusohjelman, jonka avulla voit kiinteyttää, muokata ja vahvistaa keskivartalosi.

Lisätiedot

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET SUOMI

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET SUOMI SUOMI SUOMI SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET 39 ASENNUS 40 HARJOITTELU 40 MITTARI 41 HUOLTO 42 KULJETUS JA SÄILYTYS 43 MITAT 43 TERVETULOA TUNTURI-KUNTOILIJOIDEN JOUKKOON! Valintasi osoittaa, että tahdot

Lisätiedot

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET KÄYTTÖOHJE C6 SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET...76 ASENNUS...86 HARJOITTELU...77 MITTARI....85 HUOLTO....84 KULJETUS JA SÄILYTYS...84 MITAT......85 HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET Tämä opas on olennainen

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄYKSIKÖILLE SLZ-KA25VA(L) / SLZ-KA25VA(L) / SLZ-KA25VA(L)

KÄYTTÖOHJE SISÄYKSIKÖILLE SLZ-KA25VA(L) / SLZ-KA25VA(L) / SLZ-KA25VA(L) KÄYTTÖOHJE SISÄYKSIKÖILLE SLZ-K5V(L) / SLZ-K5V(L) / SLZ-K5V(L) Kiitos, että olet valinnut Mitsubishi Electric ilmastointilaitteen. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tämä opas sisältää turvallisuusohjeita pyöräilyyn. Vaikka olisit pyöräillyt useita vuosia, on tärkeää lukea kappale ennen uuden pyöräsi käyttöönottoa! Vanhempien

Lisätiedot

RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON

RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON Jussi Kinnunen Turun yliopisto Maantieteen ja geologian laitos Geologian osasto 2014 1 RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON 1. Johdanto Tämän tekstin

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koruompelukoneille EMT 10T F1, 10/4 ja 10/4T

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koruompelukoneille EMT 10T F1, 10/4 ja 10/4T Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koruompelukoneille EMT 10T F1, 10/4 ja 10/4T Osanumero 15338-14, painos D Yksipää- ja nelipääkoruompelukoneet pyöröneuleille Hyväksytty 1575 West 124th Avenue Denver, Colorado

Lisätiedot

KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE

KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE MUISTIINPANOJA MUISTIINPANOJA KIITOS Kiitämme sinua Ageless Wonder -laitteen hankinnasta. Ageless Wonder tuottaa hellävaraisia mikrovirtaimpulsseja ja minimoi siten ryppyjä

Lisätiedot

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0 myreader Käyttöohje Copyright 2005-2006 by HumanWare Limited, Christchurch, New Zealand. kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainen kopioiminen tai jakelu tai tietokantoihin taltiointi ilman HumanWare

Lisätiedot

BIKE&BODY BB 2000/2500/3000/3500/4000

BIKE&BODY BB 2000/2500/3000/3500/4000 TRELOCK-koodijärjestelmä PIN-koodi: Jokainen tuote toimitetaan PIN-koodilla 0000 Voit suojata polkupyörätietokoneesi varkaudelta näppäilemällä valitsemasi henkilökohtaisen PIN-koodin (sivu 11). Voit myös

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin Käyttö- ja asennusopas Asuintilojen ilmastointilaitteet Asennustiedot tarkoitettu vain valtuutettujen asennusliikkeiden käyttöön! Kiitos, että valitsit tämän ilmastointilaitteen.

Lisätiedot

E6000-sarja. Jälleenmyyjän opas SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E6001 SM-DUE01 BT-E6000 BT-E6010 SM-BME60 SM-BME61 SM-BCE60 TL-FC38

E6000-sarja. Jälleenmyyjän opas SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E6001 SM-DUE01 BT-E6000 BT-E6010 SM-BME60 SM-BME61 SM-BCE60 TL-FC38 (Finnish) DM-SP000-03 Jälleenmyyjän opas E6000-sarja SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E600 SM-DUE0 BT-E6000 BT-E600 SM-BME60 SM-BME6 SM-BCE60 TL-FC38 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 4

Lisätiedot

HB 10M00 KÄYTTÖOHJE V 1.0, 03/09

HB 10M00 KÄYTTÖOHJE V 1.0, 03/09 HB 10M00 KÄYTTÖOHJE V 1.0, 03/09 Laite noudattaa direktiivien 89/336/EEC vaatimuksia, mikä on vahvistettu CE-merkillä. Tässä ohjekirjassa julkaissut tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. This

Lisätiedot

TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8

TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8 TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8 Sisällys Tervetuloa 4 Uutta 5 Uutta tässä versiossa... 5 Aloittaminen 6 Kellosi 7 Tietoja kellosta... 7 Kellon käyttäminen... 7 Kellon puhdistaminen... 8 Sykemittari...

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1 ILMALÄMPÖPUMPPU Yleisasennus- ja käyttöohje Vers. 5.1 JOHDANTO Arvoisa Ultimate Ilmalämpöpumppuasiakkaamme LUE asennusohjeet huolellisesti AINA ENNEN ASENNUSTA ja pyydä myös asentajaasi tutustumaan asennusohjeisiin.

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

PURE RUN 1.1 USER MANUAL 1 ~ 12 KÄYTTÖOHJE 13 ~ 24 SERIAL NUMBER SARJANUMERO WWW.TUNTURI.COM

PURE RUN 1.1 USER MANUAL 1 ~ 12 KÄYTTÖOHJE 13 ~ 24 SERIAL NUMBER SARJANUMERO WWW.TUNTURI.COM PURE RUN 1.1 USER MANUAL 1 ~ 12 KÄYTTÖOHJE 13 ~ 24 SERIAL NUMBER SARJANUMERO WWW.TUNTURI.COM OWNER S MANUAL PURE RUN 1.1 GB ENGLISH CONTENTS SAFETY INSTRUCTIONS... 1 ASSEMBLY... 2 BASICS ON EXERCISING...

Lisätiedot

Käyttöopas. Dacia Duster

Käyttöopas. Dacia Duster Käyttöopas Dacia Duster ELF, DACIAN YHTEISTYÖKUMPPANI YKSINOIKEUDELLA DACIA SUOSITTELEE ELF-VOITELUAINEITA Tervetuloa uuteen autoosi Tähän käyttöohjekirjaan on koottu tietoja, joiden avulla: tutustut autosi

Lisätiedot

X15i. Multimediaprojektori Käyttäjän ohjekirja. Tästä ohjekirjasta. Kiitämme tämän projektorin ostamisesta.

X15i. Multimediaprojektori Käyttäjän ohjekirja. Tästä ohjekirjasta. Kiitämme tämän projektorin ostamisesta. X15i Multimediaprojektori Käyttäjän ohjekirja Kiitämme tämän projektorin ostamisesta. VAROITUS Lue Laitteen turvaohjeet ja nämä ohjeet ennen käyttöä, jotta ymmärrät ohjeet ja osaat käyttää laitetta oikein.

Lisätiedot