Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja 1 01300 VANTAA p. 09-351 1713 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA"

Transkriptio

1 Turvallisuusohjeet 1. Lue käyttöohje ja noudata sitä. 2. Laitteen omistajan tulee opastaa laiteen muille käyttäjille laitteen käyttöohjeet onnettomuuksien välttämiseksi. 3. Turvallinen etäisyys laitteesta, kun sillä harjoitellaan, on 2,5 m laitteen takana ja 0.5 m laitteen sivuilla. 4. Asenna laite sisälle tukevalle alustalle, jotta se pölyyntyisi mahdollisimman vähän. 5. Älä käytä tuotetta jos olet käyttänyt ponnekaasuja sisältäviä tuotteita, älä asenna laitetta lähelle tuotteita, jotka sisältävät ponnekaasua. 6. Laitetta ei suositella alle 12v. lapsille 7. Käyttäjän maksimipaino on 136 kg. 8. Laitetta saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. 9. Käytä aina sopivia kuntoiluvaatteita ja jalkineita. Älä käytä liian löysiä vaatteita, jotka voivat tarttua laitteen liikkuviin osiin. Älä käytä laitetta paljain jaloin, sukkasillasi tai sandaalit jalassa. 10. Kun liität laitteen sähköjohdon, emme suosittele käyttämään muita sähkölaitteita samassa pistorasiassa. Laitteessa käytettävä sulake on 13 amp. 11. Älä käytä jatkojohtoa! Jos kuitenkin joudut turvautumaan jatkojohtoon, käytä ainoastaan 1.5m pituista, kolmepaikkaista sähköjohtoa. 12. Jos laite on sammutettu, mattoa ei saa liikuttaa. Älä käytä laitetta jos, laitteen sähköjohto tai muut osat ovat vahingoittuneet. 13. Älä seiso matolla, kun käynnistät laitteen. Pidä aina kiinni käsikaiteista, kun käytät laitetta. 14. Kun säädät laitteen vauhtia, lisää vauhtia pieni määrä kerrallaan, välttääksesi yllättäviä nopeuden lisäyksiä. 15.Sydämensyke sensorit ovat suunniteltu vain käyttäjälle. Sensorit eivät ole täysin luotettavia, vaan suuntaa antavia, joten niitä ei tule käyttää lääketieteellisiin tilanteihin. 16. Kun lopetat harjoittelun poista turva avain ja sammuta virta. Älä jätä laitetta käyntiin, välttääksesi kanssaeläjien loukkaantumiset. Sammuta laite ja poista turva avain laitteen puhdistuksenkin ajaksi. 17. Älä siirrä, nosta tai laske laitetta ennen kuin se on täysin asennettu. Etsi laitteelle ennen asennusta tukeva alusta ja hyvä paikka, jotta et tarvitse siirtää, sitä asennuksen jälkeen. 18. Kun siirrät laitetta tarkista, että varastointi salpa on kiinni. 19. Tarkista ennen käyttöä, että kaikki osat ovat kunnolla kiristettyjä. 20. Älä poista moottorin suojaa, ilman että olet saanut lailliselta korjaajalta tähän luvan. 21. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. 22. Jos asennat laitteen läheisyyteen tuotteita, joissa antenni, kaapeli ym. pidä huoli, että nämä eivät pääse antamaan sähköiskuja. 23. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys jälleenmyyjääsi.

2 VAROITUS! Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu ja puhu lääkärisi kanssa ennen harjoittelun jatkamista. TÄRKEÄÄ! Lue kaikki ohjeet huolellisesti. Kokoa laite kokoamisohjeiden mukaisesti. Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittavat osat mitä tarvitset laitteen asennukseen. Jos sinulta puuttuu osia, tai ne ovat hajalla ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Kun tilaat osia laitteeseesi tarkista laitteesi malli, sekä osanumero helpottaaksesi oikean osan lähettämistä. Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA Kiitos kun valitsit tuotteemme PROFORM 585 PERSPECTIVE juoksumaton. Laite on suunniteltu siten, että sille on helppo ja mielekäs kuntoilla ja kun et käytä laitetta voit taittaa sen, jolloin se vie vähemmän tilaa.

3 Alla olevassa kaaviossa on selvitetty laitteesi osat. Laitteenkokoamiseen tarvitaan 2 henkilöä. Kokoa laite paikassa, jossa sinulla on tilaa laitteelle ja sen osille. Älä hävitä laitteen pakkausta ennen kuin olet täysin asentanut laitteen. HUOM! Maton alusta on öljytty, joten on mahdollista että kuljetuksen aikana on pieni määrä öljyä tullut maton päälle tai kuljetuslaatikkoon. Tämä on aivan normaalia eikä se vaikuta millään tavalla laitteen kuntoon. Jos öljyä on maton päällä pyyhi se vain pois pehmeällä liinalla ja pehmeällä ei hiovalla puhdistusaineella. Kokoamiseen tarvitset: Ruuvimeisselin Kuusiokulma avaimen Johtoleikkurit Alla olevassa kuvassa on esitelty laitteen kasaamisessa tarvittavia pikkuosia (pultit, mutterit yms.) HUOM! Jotkut pienistä osista ovat saattaneet tarttua toisiinsa kiinni, joten tarkista aina ennen osan kiinnitystä, että osat eivät ole toisissaan kiinni.

4 1. Käännä laite varovasti, toisen henkilön avustuksella, vasemmalle kyljelleen kuvan osoittamalla tavalla. Taita runko (58) osittain, jotta se on vakaammassa asennossa. Älä taita laitetta täysin ennen kuin se on täysin kasattu! Kiinnitä rungonpehmuste (89) (näitä osia on vain 2 kpl) rungon yläputkeen (84), kuvan osoittamalla tavalla, neljällä 1 ruuvilla (22) Asenna jatkojalka (89) rungon yläputkeen (84), kuvan osoittamalla tavalla. Laita kaksi mutteria (67) jatkojalan pohjaan. Tämän jälkeen asenna kaksi pulttia (65) tiivisterenkailla (8) yläkautta jatkojalkaan. Kiristä mutterit ja pultit. Käännä laite varovasti, toisen henkilön avustuksella, toiselle kyljelle. Ja kiinnitä jatkojalka samalla tavalla, kuin toisellekin puolelle. 2. Asenna näyttö, toisen henkilön avustuksella, yläputkeen (84), kuvan osoittamalla tavalla. Ja asenna yläputken johto (77) ja näytön johto (78) toisiinsa. Tarkista, että johdot ovat oikein ja kunnolla kiinnitetty, jos johdot eivät ole kunnolla kiinnitetty, laite voi vahingoittua, kun virrat kytketään päälle. Johtojen tulisi yhdistyä helposti, joten älä työnnä niitä väkisin yhteen.

5 3. Katso näytön alle ja etsi TV kaapeli (104) ja liitä kaapeli vasempaan yläputkeen (84), kuvan osoittamalla tavalla. 4. Liitä näytön johto (78) sekä TV kaapeli yläputkiin (84), kuvan osoittamalla tavalla. Aseta näyttö yläputkiin (84) varovasti, vältä johtojen (77 & 78) puristumista tai vääntymistä. Pyydä toista henkilöä pitämään kiinni näytöstä ja kiinnitä se neljällä pultilla (64) ja tiivisterenkaalla (8), kuvan osoittamalla tavalla. Laita pultit aluksi vain hieman kiinni, ja kiristä mutterit varovasti, kun olet asentanut kaikki pultit paikoilleen. 5. Asenna salpakotelo (73), vasempaan yläputkeen (84) siten, että reikä on osoittaa sivulle. Kiinnitä kotelo (73) kahdella ruuvilla (3). Poista tapin pää (knob). Tarkista, että kaulus ja jousi ovat tapissa. (HUOM! Jos tapissa on kaksi kaulusta, asenna siten, että ne ovat jousen molemmin puolin). Tämän jälkeen asenna tappi salpakoteloon (73) ja laita tapin pää paikoilleen.

6 6. Asenna laite varastointi asentoon (katso ohjeet taittoon s. 17) Asenna sylinteri, kuvan osoittamalla tavalla. Kieritä tappi (25) sylinterin päähän (92), kuvan osoittamalla tavalla. Tämän jälkeen pyöräytä tappia ja vedä se pois sylinterin päästä. Katso kuva 5a. Paina sylinteri kannattimeen (bracket). Tämän jälkeen asenna tappi (25) läpi kahden reiän ja sylinterin läpi, kuvan osoittamalla tavalla. Käännä tappia kunnes se menee paikalleen sylinteriin. 7. Nosta sylinteri pystyyn. Ota tappi (25) pois (kuten kohdassa 6 neuvottiin). Jos et saa tappia pois, käännä sylinteriä hieman, että saat tapin poistettua. Paina kallistuksen säätönappia, kunnes kannattimen pallo on kiinni sylinterin päässä. Tämän jälkeen liitä ne yhteen. HUOM! Joudut ehkä liittämään osat yhteen, silloin kuin runko liikkuu. Kuva 7a. Laita tappi (25) sylinterissä olevan kahden pienen reiän läpi. Tämän jälkeen käännä tappia, kunnes se on kiinni. (Paketissa tulee tappeja useampia mukana) Paina kallistuksen säätönappia, kunnes laite on mahdollisimman matalalla. Tämän jälkeen sammuta virrat. 8. Tarkista missä 75 ohm antennin napa sijaitsee. Jotta televisio toimisi kunnolla, antenni, CATV vaijeri, tai VCR täytyy olla liitettynä antennin napaan. (katso seuraava sivu.) HUOM! antenni, kaapeli tai adapteri sisältyy pakettiin. 9. Tarkista, että kaikki osa ovat huolellisesti kiinnitetty. Poista kaikki muovit laitteesta. Asenna matto laitteen alle, jotta lattia ei vaurioidu.

7 Antennin kytkentä Sisäantenni: 1. Laita VHF antenni haluttuun paikkaan. Asenna 300 ohmin johto antennista ohmin adapteriin. 2. Työnnä ohmin adapteri 75 ohmin napaan (sijaitsee lähellä johtoa). Ulkoantenni: HUOM! Tarkista, että antenni ja läpivienti johdot ennen kuin liität ne antenniin. 300 ohmin johto 1. Liitä 300 ohmin johto antenniin ja ohmin adapteriin. 2. Työnnä ohmin adapterin antennin napaan. 75 ohmin CATV johto 1. Liitä 75 ohmin CATV johto antennin napaan. VCR 1. Liitä 75 ohmin CATV johto, videoiden ulostuloon. 2. Liitä sähköjohto videoihin. Katso videoittesi ohjekirjasta asennusohjeet. 3. Liitä 75 ohmin CATV johto 75 ohmin antennin napaan. HUOM! Jotta saat television toimimaan videoissa, valitse kanavaksi 3 tai 4.

8 DVD - soittimen tai videoiden suora liitäntä näyttöön Voit liittää DVD soittimesi tai videosi voidaan liittää suoraan RCA ulostuloon, joka sijaitsee näytön takana. HUOM! Saadaksesi television toimimaan DVD soittimessa tai videossa, paina power näppäintä pari kertaa ja katso television ohjeet sivulta 15. RINTASENSORIN KÄYTTÖ JA HUOLTO Rintasensori koostuu kahdesta osasta: hihnasta ja sensori yksiköstä. Kiinnitä yksikkö ja hihna toisiinsa. Laita hihnan pituus sopivaksi. Laita rintasensori vaatteittesi alle, tiukasti kiinni ihoosi (hengittäminen tulee olla kuitenkin helppoa ja luonnollista). siten että sensoriyksikön logo on eteenpäin ja oikein päin. Tämän jälkeen vedä hihnaa pois hieman ihostasi, jotta löydät yksiköstä kaksi elektrodia. Kostuta elektrodit syljellä tai piilolinssien nesteellä ja aseta laite tämän jälkeen paikalleen. (elektrodit ovat tällöin käytössä) Huolto Kuivaa laite jokaisen käytön jälkeen. Laite sammuttaa itse itsensä, kun laite on poistettu iholta ja elektrodit ovat kuivattu. Säilytä laite kuivassa ja huoneenlämmössä. Älä laita laitetta muovipussiin, sillä muovi kerää laitteeseen kosteutta. Pidä laite poissa auringonvalolta. Älä heittele tai venyttele sensoria. Puhdista laite pehmeällä liinalla, älä käytä puhdistukseen kemikaaleja. Jos laite, ei toimi siirrä sitä hieman ylös tai alaspäin rinnalla ja siirrä sitä hieman enemmän rintaa kohden. Kastele elektrodit uudelleen. Joskus sensori ei toimi korkeajännitteen vuoksi. Kokeile sensorin toimivuutta eripuolilla asuntoa. Jos virheet johtuvat korkeajännitteestä, vaihda juoksumaton sijaintia.

9 JUOKSUMATON KÄYTTÖ JA HUOLTO Laitteesi matto on öljytty tehtaalla, joten sinun ei tarvitse öljytä sitä ennen käyttöön ottoa. HUOM! Älä käytä koskaan käytä mattoon silikoni sprayta tai muitakaan aineita, sillä nämä aiheuttavat maton ennen aikaisen kulumisen. Virtajohto tulee laittaa maadoitettuun pistorasiaan. Laita toinen pää virtajohdosta laitteeseen. Laita virtajohdon elektrodi tapit (pins) adapterin metalli klipseihin (metal clips), kuten kuvassa. Sulje adapterin kuori. Laite ei ole sopiva GFCI pistorasiaan. HUOM! Jos virtajohto on viallinen, siitä voi saada sähköiskuja. Vaihda johto välittömästi uuteen. Näyttö Näytössä on monia eri vaihtoehtoja kunnon kohottamiseen. Kun olet valinnut haluamasi ohjelman (20 ohjelmaa), voit lisätä ja vähentää maton vauhtia ja kallistusta. Näytöstä voit seurata sydämensykettäsi, pitämällä kiinni käsisensoreista. Laitteen ohjelmat ovat ohjelmoitu siten, että se automaattisesti kontrolloi vauhtia ja kallistusta. Voit laatia laitteeseen omia harjoitteluohjelmia.

10 Laitteessa on 4 sydämensyke ohjelmaa. Tällöin ohjelmat automaattisesti lisäävät ja vähentävät vauhtia ja nopeutta, jotta sydämen sykkeesi pysyy haluamallasi tasolla. HUOM! Sydämensyke ohjelmat, edellyttävät rintasensorin käytön. Näytössä on myös suunniteltu ifit ohjelmalle, jonka avulla voit saavuttaa omat henkilökohtaiset fitness tavoitteet. Esim. pudottaa painoa tai lisätä kestävyyttä. ifit ohjelmassa laite automaattisesti ohjaa itseään, samalla kun personal trainerin ääni kuuluu ja motivoi sinua jatkamaan ohjelmaa. ifit ohjelma ei tule laitteen mukana, mutta voit tilata ifit ohjelma kortin sivulta Kun aloitat harjoittelun ja laitat laitteen päälle, älä seiso matolla vaan laitteen vieressä. Kiinnitä turva avaimen toinen pää vaatteisiisi kiinni ja toinen pää kiinni näyttöön. Pienen hetken kuluttua näyttö alkaa hohtamaan ja televisio tulee päälle. Jos turva avain irtoaa paidastasi esim. jos kompastut ym., laite pysähtyy automaattisesti. Ohjelmien käyttö 1. Laita virrat päälle ja asenna turva avain näyttöön. Tämän jälkeen voit valita ohjelman. Kun olet valinnut harjoittelu ohjelman paina PROGRAM näppäintä useasti, kunnes ohjelma ilmestyy vasemmalle ruutuun. 2. Aloittaaksesi harjoittelun, paina START näppäintä, SPEED nuolinäppäintä ylöspäin, tai yhtä kahdestakymmenestä vauhtinäppäimestä. Tämän jälkeen matto alkaa liikkua 2 km/h. Harjoittelun aikana voit muuttaa vauhtia haluamaasi vauhtiin. Vauhdin lisäys tapahtuu 0.1 km/h lisäyksin, mutta jos pidät näppäintä pohjassa, vauhti lisääntyy 0.5 km/h. Jos painat jotain kahdestakymmenestä vauhtinäppäimestä, laite automaattisesti nostaa vauhdin valittuun nopeuteen. Jos tahdot lopettaa harjoittelun, paina STOP näppäintä. Tällöin harjoittelemasi aika vilkkuu time näytöllä. Jos tahdot aloittaa harjoittelun uudelleen, paina START näppäintä, SPEED nuolinäppäintä ylös tai yhtä vauhtinäppäintä. Lisätäksesi tai vähentääksesi kallistusta, paina incline näppäimestä ylös tai alaspäin. Kallistuksen lisäys / vähennys on 0.5 % per painallus. Jos tahdot muuttaa kallistusta nopeasti, paina numeroitua näppäintä. HUOM! Näppäimen painon jälkeen, tunnet liikettä laitteesta, sillä tällöin laite muuttaa kallistusta. Näyttöruutujen seuraaminen Vasennäyttö osoittaa aikaa. Kun olet valinnut ohjelman, tämä näyttö näyttää jäljellä olevan ajan. Kun manual mode on valittu vasennäyttö näyttää ohjelmaa. Kun harjoittelet, näytön sisällä oleva neliö osoittaa näyttää palkein ohjelman kulumisen.

11 Oikeanäyttö osoittaa harjoittelumatkan pituutta, vauhtia, kallistusta, askeltiheyttäsi (min/km), arvioitua kalorimäärän kulutusta ja sydämensykkeen. (laite näyttää sydämen sykkeen ainoastaan, jos pidät käsisensoreista kiinni) Laite voi näyttää vauhdin ja pituuden kilometreinä (Km/H) tai maileina (MPH). Jos tahdot nollata näytön, paina STOP näppäintä, poista turva avain ja laite turva avain takaisin paikalleen. Sydämensykkeen mittaaminen Jos käytät käsisensoria ja rintasensoria samaan aikaan, laite ei voi laskea sydämensykettäsi tarkkaan. Ennen ensimmäistä käyttökertaa, poista käsisensoreista muovit. Pese kätesi ennen harjoittelua, jotta ne ovat puhtaat. (kädet eivät saa olla hikiset, märät tai rasvaiset). Ota kiinni käsisensoreista, siten että sinun kämmen lepää sensorilla. Kun laite havaitsee sykkeesi, näyttö välähtää sydämensykkeesi tahdissa. Tämän jälkeen yksi tai kaksi viiva ilmestyy (-- --) johon sykkeesi myöhemmin ilmestyy. Täsmällisen sykkeen saadaksesi, pidä sensoreista kiinni 15 sekunnin ajan. Tuuletin Jos tahdot laittaa tuulettimen päälle, pian FANN näppäintä. Jos tahdot tuulettimen täysille, paina näppäintä toistamiseen. Jos tahdot sammuttaa tuulettimen paina näppäintä kolmannen kerran. HUOM! Jos tuuletin on päällä ja matto ei ole päällä, tuuletin sammuu automaattisesti. Harjoittelun lopettaminen Kun lopetat harjoittelun, paina STOP näppäintä ja asenna laitteen kallistus alimpaan tasoon. LAITTEEN KALLISTUKSEN TULEE OLLA ALIMMALLA TASOLLA, KUN TAITAT LAITTEEN! MUISTA POISTAA TURVA AVAIN HARJOITTELUN JÄLKEEN! Sammuta laitteesta virrat On /Off näppäimestä. Harjoitteluohjelmat 1. Laita virrat päälle ja asenna turva avain näyttöön. Tämän jälkeen voit valita ohjelman. Valitaksesi harjoitteluohjelman paina PROGRAM näppäintä useasti, kunnes ohjelma ilmestyy vasemmalle ruutuun. Kunnes näyttöön ilmestyy jokin ohjelma numeroista (P1 P20) ilmestyy oikeaan näyttöön. Kun olet valinnut ohjelman, oikeaan näyttöön ilmestyy parin sekunnin ajaksi tieto ohjelman maksiminopeudesta ja maksimikallistuksesta. Ja vasen näyttö kertoo kauan ohjelma kestää.

12 2. Paina START näppäintä aloittaaksesi ohjelman. Hetken kuluttua, näppäimen painosta, laite automaattisesti aloittaa vauhdin ja muuttaa kallistuksen. Pidä kiinni käsikaiteista ja aloita harjoittelu. Jokainen ohjelman on jaettu 30, 50 ja 60 segmentteihin. Kun vauhti ja kallistus on ohjelmoitu jokaiseen ohjelmaan (Sama vauhti ja kallistus voi olla useammassa segmentissä), vauhtiasetukset alkavat vilkkumaan ensimmäisessä segmentissä ja siirtyy sen jälkeen siihen mikä osio on meneillään (kallistus ei näy näytössä). Voit seurata seuraavien segmenttien tulevia vauhteja oikeasta pylväästä. Kun aikaa on jäljellä 3 sekuntia segmentin vaihtoon, tämän hetkinen segmentti pylväs ja oikea pylväs alkavat vilkkumaan ja laite piippaa. Jos vauhti tai kallistus muuttuvat seuraavassa segmentissä, vauhti ja / tai kallistus loistaa, oikeassa näytössä ja laite automaattisesti muuttaa vauhtia ja / tai kallistusta seuraavan segmentin mukaiseksi. (HUOM! Jos kaikki ilmaisimet sen hetkisessä segmentissä ovat syttyneet, vauhdin muuttumisen jälkeen, vauhdin ilmaisupylväs saattaa pudota alemmas, jolloin vain ylin ilmaisin näkyy ruudussa.) Jos vauhti ja / tai kallistus ei ole sopiva, voit muuttaa sitä kesken harjoittelun aikana. Paina vain SPEED tai INCLINE nappulaa jolloin voit säätää näitä arvoja. HUOM! Kun seuraava segmentti alkaa ohjelmassa, laite muuttaa automaattisesti arvot segmentin arvoihin. Voit lopettaa harjoittelun milloin haluat painamalla STOP näppäintä. Tällöin aika (TIME) alkaa vilkkumaan näytössä. Jos tahdot aloittaa / jatkaa harjoittelun uudelleen, paina START näppäintä. Maton vauhti on tällöin 2km /h. Kun seuraava segmentti alkaa ohjelmasta, laite muuttaa automaattisesti arvot segmentin arvoihin. Sydämensyke ohjelma Sydämensyke ohjelmassa 21 saat valita tavoite sydämensykkeesi ja laite pyrkii pitämään tämän säätelemällä nopeutta ja kallistusta. Ohjelmissa 22,23 ja 24 laite laskee arviolta 85 % tarkkuudelta tavoite sydämensykkeesi iästäsi. VAROITUS! Jos sinulla on sydänsairaus tai ole yli 60 vuotias, älä käytä sydämensyke ohjelmia! Jos sinulla on säännöllinen lääkitys, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät sydämensykeohjelmia. Sinun tulee käyttää rintasensoria, jotta haluat käyttää sydämensykeohjelmaa. Kun käytät rintasensoria älä käytä käsisensoria, sillä tällöin laite ei saa luettua sykettäsi. Sydämensykeohjelmissa laite vertaa säännöllisesti sydämensykettäsi, tavoite sydämensykkeeseen. Jos sydämensykkeesi on matalampi tai korkeampi kuin tavoitesykkeesi, laite muuttaa vauhtia automaattisesti, jotta sykkeesi tulisi tavoite sykkeen tasolle. Jos vauhti ja / tai kallistus ei ole sopiva, voit muuttaa sitä kesken harjoittelun aikana. Paina vain SPEED tai INCLINE nappulaa jolloin voit säätää näitä arvoja.

13 HUOM! Laite kuitenkin automaattisesti vertaa sykettäsi, tavoite sykkeeseen ja se saattaa muuttaa sinun asettamiasi arvoja. Jos laite ei havaitse sykettäsi, näyttään tulee sana PLS ja tämän jälkeen laite nostaa automaattisesti vauhtia. Käyttö Laita rintasensori yllesi ja käynnistä laite. Valitaksesi sydämensykeohjelman, paina PROGRAM (PROG) näppäintä toistamiseen, kunnes P21 P22 tai P23 P24 tulee näyttöön. Jos valitset 21 ohjelman, pulssi symboli kulkee vasemman näytön läpi, kuvan osoittamalla tavalla. Aina kun laite havaitsee sydämesi lyövän, laitteeseen ilmestyy piikki. Kun olet valinnut ohjelman 21, näyttöön ilmestyy sana PULSE ja tavoite sydämensyke alkaa vilkkumaan näytössä. Jos tahdot muuttaa tavoitesykettä, voit muuttaa sitä painamalla vasemman näytön alla olevia decrease tai increase - näppäimiä. Paina STAR näppäintä, aloittaaksesi harjoittelun. Ohjelma on jaettua useaan minuutin kestävään segmenttiin. Jos valitset ohjelman 22, 23, tai 24, pulssi tulee esiin palkkeina vasempaan näyttöön. Kun olet valinnut 22, 23 tai 24 ohjelman, näyttöön ilmestyy sana PULSE ja maksimi sydämensyke alkaa vilkkumaan näytössä. Voit muuttaa sykettä, painamalla näytön alla olevia decrease ja increase näppäimiä. HUOM! Jos muutat maksimi tavoitesykettä, laite muuttaa ohjelman vastustusastetta. Paina START näppäintä, aloittaaksesi harjoittelun. Tavoite sydämensyke ensimmäisellä segmentillä vilkkuu näytössä. Seuraavien segmenttien tavoitesyke näkyy oikeanpuoleisessa pylväässä. Kun aikaa on jäljellä 3 sekuntia segmentin vaihtoon, tämän hetkinen segmentti pylväs ja oikea pylväs alkavat vilkkumaan ja laite piippaa. Voit lopettaa harjoittelun milloin haluat painamalla STOP näppäintä. Tällöin aika (TIME) alkaa vilkkumaan näytössä. Jos tahdot aloittaa / jatkaa harjoittelun uudelleen, paina START näppäintä. Maton vauhti on tällöin 2km /h. Laite kuitenkin automaattisesti vertaa sykettäsi, tavoite sykkeeseen ja se lisää nopeutta.

14 Oman ohjelman luominen Käynnistä laite ja paina PROGRAM näppäintä kunnes näyttöön tulee P 25 tai P26. Jos et ole luonut kertaakaan ohjelmaa, kolme ilmaisijaa liikkuu tyhjänä näytössä. Paina START näppäintä tai SPEED näppäimestä, asentaaksesi haluamasi vauhti ja kallistus. Asetusten jälkeen, laite käynnistyy. Vasemmanpuoleiseen näyttöön ilmestyy omaohjelmasi, joka on jaettu minuutin segmentteihin. Voit muuttaa vauhti ja kallistus säätöjä, jokaisesta segmentistä. Vauhtiasetukset ovat näkyvissä, sen hetkisessä segmentissä, mutta kallistusta ei näy näytössä. Kun ensimmäinen segmentti on loppunut ja se vaihtuu seuraavaan, ensimmäisen segmentin asetukset tallentuvat. Tämän jälkeen voit muuttaa seuraavan segmentin asetuksia jne. Voit luoda 40 eri segmenttiä. Kun olet luonut ohjelman ja haluat lopettaa harjoittelun paina STOP näppäintä kaksi kertaa. Luomasi ohjelma tallentuu laitteen muistiin. Oman ohjelman käyttö Käynnistä laite ja paina PROGRAM näppäintä kunnes näyttöön tulee P 25 tai P26. Kun olet valinnut ohjelman(olet luonut jo oman henkilökohtaisen ohjelman) maksimivauhti asetuksista ja maksimi kallistus alkavat vilkkumaan näytössä parin sekunnin ajan. Tämän jälkeen näyttöön tulee ohjelman kesto, sekä vauhdinprofiili tulee näyttöön. Tämän jälkeen paina START näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. Kun aikaa on jäljellä 3 sekuntia segmentin vaihtoon, tämän hetkinen segmentti pylväs ja oikea pylväs alkavat vilkkumaan ja laite piippaa. Voit muuttaa segmenttien säätöjä harjoittelun aikana, laite tallentaa automaattisesti uudet arvot ohjelmaan, aina segmenttien vaihdon aikana. Jos tahdot lisätä ohjelmaan pituutta, odota että ohjelma on kulunut loppuun. Tämän jälkeen paina START näppäintä ja lisää vauhtia ja kallistusta niin moneen segmenttiin kuin haluat. Kun olet lisännyt haluamasi määrän segmenttejä ohjelmaan, paina STOP näppäintä kahdesti. Jos tahdot vähentää ohjelman pituutta paina STOP näppäintä kaksi kertaa silloin kun tahdot ohjelman loppuvan. Kun olet lopettanut ohjelman, aika (TIME) näyttö alkaa loistamaan. Voit jatkaa ohjelmaa painamalla START näppäintä.

15 Kuinka käytät ifit korttia Käynnistä laite ja laita ifit kortti laitteeseen, siten että metalliosat ovat alaspäin. Tämän jälkeen valitse ohjelma painamalla ifit ylös tai alaspäin. Kun olet valinnut ohjelman maksimivauhti asetuksista ja maksimi kallistus alkavat vilkkumaan näytössä parin sekunnin ajan. Tämän jälkeen näyttöön tulee ohjelman kesto, sekä vauhdinprofiili tulee näyttöön. Tämän jälkeen paina START näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. IFIT ohjelma on jaettu useaan minuutin segmentteihin. Vauhti ja kallistus asetukset ovat valmiina jokaisessa segmentissä. HUOM! Sama vauhti ja kallistus saattaa toistua useammassa segmentissä. Ohjelman aikana, ohjelman henkilökohtainen treenaaja ohjaa sinua koko harjoittelun ajan. Jos tahdot äänen kovemmaksi, säädä sitä volume näppäimestä. Jos vauhti on liian nopea tai hidas tai kallistus väärä, voit itse muuttaa niitä, mutta kun seuraava segmentti alkaa, laite palaa automaattisesti ohjelman asetuksiin. Voit lopettaa ohjelman milloin haluat painamalla STOP näppäimestä. Tällöin aika (TIME) alkaa vilkkumaan näytössä. Jos tahdot aloittaa / jatkaa harjoittelun uudelleen, paina START näppäintä. Maton vauhti on tällöin 2km /h. Laite kuitenkin automaattisesti palaa ohjelman asetuksiin. Television käyttö HUOM! Katso television antennin kytkentä kokoamisohjeista. Käynnistä laite. Turva avaimen laiton jälkeen, televisio käynnistyy automaattisesti. Jos olet liittänyt DVD soittimen tai videot näyttöön, paina power - näppäintä kaksi kertaa. Channel näppäimestä saat vaihdettua kanavia ja volume näppäimestä saat muutettua äänenvoimakkuutta, jos tahdot hiljentää äänen hetkellisesti paina mute näppäintä. HUOM! Ensimmäisellä käyttökerralla joudut etsimään kanavat. Muista tallentaa ne kun olet löytänyt haluamasi kanavat. Jos käytät ifit- ohjelmaa saat säädettyä henkilökohtaisen valmentajasi äänenvoimakkuutta volume näppäimestä.

16 Jos tahdot käyttää korvakuulokkeita, laita vain kuulokkeiden liitin televisiossa tarkoitettuun vastakappaleeseen. HUOM! Korvakuulokkeet eivät sisälly pakkaukseen. Informatio Moden käyttö Informatio moden avulla voit katsella laitteesi käyttötietoja, valita mittayksikön (km / mailit) ja laittaa päälle ja ottaa pois päältä demo ohjelman. Täältä voit myös säätää television asetuksia ja tallentaa kanavat television muistiin. Paina STOP näppäintä, samalla kun laitat turva avainta. Tämän jälkeen vasempaan näyttöön ilmestyy laitteen käyttötunnit. Oikean näytön yläpuoli taas näyttää monta kilometriä / mailia laitteella on liikuttu. Oikea näyttö, näyttää myös lisäksi kirjainta E jos kyseessä on mailit tai kirjainta M jos kyseessä on kilometrit. Paina SPEED näppäintä vaihtaaksesi mittayksikön. Jos näytössä on kirjain P, tämä tarkoittaa, että ifit ohjelmassa oleva henkilökohtainen valmentaja on käytössä. Voit muuttaa tätäkin asetusta halutessasi. TÄRKEÄÄ! Jos kirjain d ilmestyy oikeaan näyttöön, tämä tarkoittaa sitä, että demo ohjelma on valittu. Tätä ohjelmaa tulee käyttää vain silloin kun laite on näytillä liikkeessä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ottaa virtajohdon irti ja turva avaimen pois laitteesta, mutta näyttö jää kuitenkin päälle. Laite ei kuitenkaan käy ja et voi valita eri ohjelmia. Joten jos kirjain d ilmestyy näyttöön paina SPEED näppäintä poistaaksesi ohjelman. Paina on /off näppäintä säätääksesi television kirkkautta, kontrastia, värejä, tarkkuutta televisiosta. Kun olet painanut näppäintä, parin sekunnin päästä voit säätä kirkkautta televisioon. Paina volume näppäintä säätäksesi kirkkautta. Kirkkauden säädön jälkeen voit säätä channel näppäimestä kontrastia, väriä ja tarkkuutta. Paina tämän jälkeen uudelleen on / off näppäintä lisätäksesi tai poistaaksesi kanavia. Tämän jälkeen paina channel näppäintä kunnes haluamasi kanava ilmestyy ruutuun. Tämän jälkeen paina volume näppäintä (äänen lisäys) tallentaaksesi kanavan, jos taas tahdot poistaa kanavan paina volume näppäintä (äänen vähentäminen). Jatka tätä niin kauan kun olet saanut haluamasi kanavat asennettua televisioon. Paina on / off - näppäintä valitaksesi video kanavan. Tämän jälkeen paina channel näppäintä ja valitse mille kanavalle tahdot videokanavan. Tämän jälkeen paina volume näppäintä niin kauan, että videokanava ilmestyy ruutuun. (laita videoihin video pyörimään, jotta tiedät milloin kanava on löytynyt)

17 Paina on / off näppäintä jos tahdot kanavien tulevan videoiden kautta. Valitse video kanavat, jokaiselle kanavalle painamalla volume näppäintä niin kauan kuin haluamasi kanava ilmestyy ruudulle. Kun haluat poistua informatio modesta, poista turva avain. LAITTEEN KASAAMINEN JA LIIKUTTAMINEN Laita kallistus aste alimpaan mahdolliseen tasoon, jos et tee näin laite voi vahingoittua. Tämän jälkeen irrota virtajohto. HUOM! Laite painaa n. 20 kg, joten anna sellaisen henkilön siirtää laite, joka varmasti jaksaa liikutella laitetta. 1. Pidä metallirungosta kiinni ja nosta runkoa ylöspäin, kuvan osoittamalla tavalla. 2. Siirrä oikea kätesi kuvan osoittamalla tavalla pidä laitteesta kiinni tukevasti. Vedä vasemmalla kädellä salpaa vasemmalle. Nosta laitetta, kunnes se napsahtaa kiinni. Tämän jälkeen, päästä salvasta varovasti irti. Suojaa lattia matolla, jotta lattia ei vahingoitu laitteen painosta. Pidä laite suojattuna suoralta auringonpaisteelta. Älä varastoi laitetta, missä lämpötila nousee yli 30 asteen. Ennen kuin siirrät laitetta, tarkista että olet taittanut laitteen kasannut laitteen oikein. Tarkista, että catch pitää salvan tappia hyvin paikallaan. Pidä kiinni käsituista ja siirrä laite varovasti varastointi paikkaan. Laitteen käyttöönotto Pidä kiinni käsitangoista. Vedä salpavipua vasemmalle, Pidä tappia niin kauan, kun saat laskettua runkoa alaspäin, ettei se enää lukita itseään kiinni tappiin. Tämän jälkeen ota tukeva ote laitteesta (kuva 1) ja laske laite alas. Älä pudota laitetta alas, sillä laite saattaa hajota korkeasta pudotuksesta. VIANLÖYTÄMINEN Useammat laitteen ongelmista voidaan selvittää alla olevien ohjeiden avulla. Jos ongelmat eivät selvitä, ota yhteys jälleenmyyjääsi.

18 Laite ei käynnisty. a. Tarkista, että sähköjohto on liitetty oikein maadoitettuun pistorasiaan. Jos tarvitset jatkoroikkaa, käytä vain 3 paikkaista 1,5 m pituista johtoa. Laite ei käy GFCI pistorasioihin. b. Kun olet tarkistanut sähköjohdon, tarkista että turva avain on oikein asennettu laitteeseen. c. Tarkista, että power näppäin, lähellä sähköjohtoa on kunnossa. Jos katkaisin on kuten kuvassa c, se on väärin. Jotta saat katkaisimen takaisin paikalleen katkaise virrat, odota 5 min ja paina katkaisin takaisin paikalleen. d. Tarkista, että / off näppäin on ON asennossa. Laite sammuu käytön aikana a. Tee edellisen kohdan c toimenpiteet. b. Tarkista että, sähköjohto on oikein ja tukevasti kiinnitetty molemmista päistä. Jos johto ei ole kunnolla kiinni, sammuta laite, odota 5 min, laita johto kunnolla kiinni ja käynnistä laite uudelleen. c. Tarkista, että turva avain on kunnolla kiinni. d. Tarkista, että on /off nappula on ON asennossa. e. Jos laite ei vieläkään toimi kunnolla, soita jälleenmyyjälle. Kallistus laitteessa ei toimi kunnolla a. Paina incline näppäintä ja kun laite muuttaa kallistusta poista turva avain. Parin sekunnin jälkeen asenna avain uudelleen laitteeseen. Tällöin laite nostaa automaattisesti kallistuksen niin ylös kuin mahdollista ja laskee sen jälkeen alimmalle tasolle. Tämän toimenpiteen jälkeen, kallistuksen tulisi toimia kunnolla. Näyttö ei toimi kunnolla a. Poista turva avain ja irrota sähköjohto. Toisen henkilön avustuksella laske yläputket (84) alas, kuten kuvassa. Tämän jälkeen poista kolme ruuvia (3) ja kolme ¾ ruuvia (83).

19 Toisen henkilön avustuksella, nosta yläputket (84) ylös. Nosta suojus (41) varovasti pois. Etsi reed switch (63) ja magneetti (46) vasemmalta puolelta väkipyörää. Käännä väkipyörää sen verran että magneetti ja reed switch kiinnittyvät toisiinsa. Tarkista, että magneetin ja reed switchin yläpuolella oleva suojus on 3mm päässä. Jos tarpeellista löysennä ruuvia (3) ja siirrä reed switchiä hieman ja kiristä tämän jälkeen ruuvi. Kiinnitä suojus takaisin ja käynnistä laite, tarkistaaksesi laitteen toimivuus. Maton liike hidastuu kun sitä käyttää a. Käytä vain 3 paikkaista 1,5m jatkoroikkaa. b. Jos matto on liian kireällä, laite tai matto voi vahingoittua. Poista turva avain ja irrota sähköjohto. Avaa rear roller polts (kuvassa). Käännä niitä vastapäivään ¼ käännöksen verran. Kun matto on oikein kiristetty mattoa voi nostaa 5-7 cm ylöspäin maton alustalta. Tarkista että matto on oikeassa asennossa, ettei se osu laitteen reunoihin. Kun olet tarkistanut maton laita sähköjohto seinään ja pidä laitetta käynnissä muutaman minuutin ajan. Jos matto ei ole tarpeeksi kireällä kiristä ruuveja (ruuveja saa kiristää vain ¼ kierroksen kerrallaan) Jos matto vieläkin pysähtelee / hidastuu toimenpiteiden jälkeen, ota yhteys jälleenmyyjääsi. Matto ei ole paikallaan tai lipsuu kun sitä käytetään Jos matto ei ole paikallaan, ota turva avain pois ja irrota virtajohto seinästä. Jos matto on vasemmalle puolella, käännä kuvan vasenta ruuvia myötäpäivään ½ kierrosta. Jos matto on oikealla puolella, käännä vasenta ruuvia vastapäivään ½ kierrosta. ÄLÄ KIRISTÄ LIIKAA!!! Tämän jälkeen laita sähköjohto seinään ja turva avain paikalleen ja tarkista, että matto on kohdallaan. Jos matto ei ole kohdallaan, toista toimenpiteet.

20 Jos matto lipsuu, kun sitä käyttää, ota turva avain pois ja irrota virtajohto seinästä. Käännä kuvan ruuveja myötäpäivään ¼ kierrosta. Kun matto on oikein kiristetty mattoa voi nostaa 5-7 cm ylöspäin maton alustalta. Tarkista että matto on oikeassa asennossa, ettei se osu laitteen reunoihin. Kun olet tarkistanut maton laita sähköjohto seinään ja pidä laitetta käynnissä muutaman minuutin ajan. Jos matto ei ole tarpeeksi kireällä kiristä ruuveja (ruuveja saa kiristää vain ¼ kierroksen kerrallaan) Television kanava on huono a. Jos käytät antennia, tarkista että antenni on oikein kiinnitetty ja saa hyvän signaalin. b. Tarkista seuraavat ongelmat, ennen seuraa ohjeita Sytytys (musta piste tai kuva on suttuinen ja hyppii) tämä johtuu yleensä siitä että kännykkä, neon valo, elektronin laite ym. on liian lähellä ja se häiritsee kuvasignaalia. Aave nämä johtuva siitä, että tv signaali seuraa kahta eri signaalia toinen on suorasignaali ja toinen heijastuu muualta. Tällöin siirrä antennin paikkaa, parantaaksesi kuvanlaatua. Sininen näyttö jos laite on sijoitettu reuna alueelle, jossa tv signaali on heikko. Tällöin kuva on huonolaatuinen tai sininen näyttö saattaa ilmestyä. Tällöin joudut asentamaan ulkoisen antennin parantamaan kuvaa. HUOM! Jos yksi näistä vioista ilmenee, kun CATV johto on liitetty, viat saattavat johtua paikallisesta televisio lähetyksestä. Rintasensori ei toimi kunnolla a. Katso rintasensorin ohjeet sivulta 8. b. Jos sensori ei toimi vieläkään kunnolla, vaihda paristot. Saat patterin kuoren avattua helposti kolikon avulla. Suoja avautuu kääntämällä sitä vastapäivään. Laita uusi patteri samoin päin, kuin edellinen patteri oli ja sulje kuori.

21 KUNTO OHJEITA Ennen kuin alat harjoittelemaan keskustele terveyden tilastasi lääkärin kanssa, varsinkin jos olet yli 35 vuotias tai kärsit terveydellisistä ongelmista. Seuraavat ohjeet auttavat sinua, suunnittelemaan itsellesi kunto ohjelman. Harjoittelun voimakkuus Olkoon kuntoilun tarkoituksen rasvanpoltto tai kestävyyden kasvattaminen, avain asia kaikissa tarkoituksissa on harjoittelun voima. Oikean voiman löytämiseen voidaan käyttää alla olevaa kaaviota. Kaavio osoittaa suositus sydämensykkeistä harjoittelun aikana. Löytääksesi oikean sydämensykkeen, arvio ikäsi lähimmäksi kaaviossa olevia ikiä. Ikien päällä on kolme sydämensykelukua. Nämä ovat sinun harjoitteluvyöhykkeesi. Kaksi alinta lukua ovat suositus luvut rasvanpolttoon ja ylin on suositus aerobiseen harjoitteluun. Rasvanpoltto Jos tahdot polttaa rasvaa, sinun tulee harjoitella matalalla vahvuudella. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kehosi käyttää helposti lähteviä kaloreita energian tarpeeseen. Tämän jälkeen vasta kehosi alkaa käyttää varastoituneita kaloreita energian tarpeeseensa. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, asenna laitteen vauhti ja kaltevuus siten, että harjoitellessasi sydämensykkeesi on mahdollisimman lähellä harjoitteluvyöhykkeesi alinta lukua. Jos tarkoituksenasi on polttaa suuri määrä rasvaa kehostasi, asenna vauhti ja kaltevuus siten, että harjoitellessasi sydämensykkeesi on mahdollisimman lähellä harjoitteluvyöhykkeesi keskimmäistä lukua. Aerobinen kuntoilu Jos sinun tarkoituksena on nostaa kestävyyttä, harjoittelusi tulee olla aerobista. Aerobinen harjoittelu on aktiivista harjoittelua, johon tarvitaan paljon happea pitkään ajanjaksoon. Tämä kasvu käskee sydäntäsi pumppaamaan lisää verta lihaksiisi ja keuhkojasi kuljettamaan happea vereen. Aerobisessa harjoittelussa, asenna vauhti ja kaltevuus siten, että sydämensykkeesi on mahdollisimman lähellä harjoitteluvyöhykkeesi ylintä lukua.

22 Lämmittely Ennen jokaista harjoittelua lämmittele 5-10 minuuttia (venyttele ja nosta kevyellä liikunnalla sykettä). Lämmittely valmistelee kehon rasittavampaan harjoitteluun, lisäämällä verenkiertoa kuljettamalla enemmän happea lihaksille ja nostaa kehon lämpötilaa. Harjoitteluvyöhyke harjoitus Lämmittelyn jälkeen, valitse kaaviosta yksi sydämensykeluku. Tämän jälkeen harjoittele min, siten että pyrit pitämään sydämen sykkeesi mahdollisimman lähellä valitsemaasi lukua. ( Ensimmäisten harjoittelu viikkojen aikana et saa sykettä pysymään valitsemassasi luvussa, kuin 20 min ajan, mutta harjoittelun jatkuessa kestävyytesi ja voimakkuutesi kasvavat) Hengitä normaalisti ja syvään harjoittelun aikana älä pidätä hengitystä. Jäähdyttely Jokaisen harjoittelukerran jälkeen jäähdyttele 5 10 minuuttia venyttelemällä. Venyttele sekä käsiä, että jalkojasi. Pidä venyttelyt rauhallisena, ettei niistä tule äkkinäisiä ja liiallisia. Mene jokaisessa venytyksessä, niin pitkälle kuin vain pääset (ilman että tunnet sietämätöntä kipua). Venyttely jokaisen harjoittelun jälkeen on tehokas tapa lisätä notkeutta ja se estää lihasten kipeytymistä. Säännöllisyys Jotta saisit kuntosi kohoamaan ja pääsisit haluamaasi tuloksiin harjoittele kolme kertaa viikossa. Pidä vähintään päivän väli harjoittelujesi välillä. Parin kuukauden kuluttua voi lisätä harjoittelumäärä, jopa viiteen kertaan viikossa. Avain onnistumiseen on harjoitella säännöllisesti ja tehdä harjoittelusta mukava osa elämääsi.

23 OSALISTA

24 Laitteen osat (Malli nro PETL )

25 Laitteen osat (malli nro. PETL )

26 Laitteen osat (malli nro. PETL )

27 Laitteen osat (malli PETL )

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Crosstrainer (Malli E820P)

Crosstrainer (Malli E820P) Crosstrainer (Malli E820P) Vaihe 1. Keskiputken asennus. Liitä sensorin johto (A2) ja näytön johto (F2) toisiinsa. Kiinnitä keskiputki (F) runkoon (A) pultilla (F6), tiivisterenkaalla (F5) ja M8 tiivisterenkaalla

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta.

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta. KUNTOPYÖRÄ PEC-4850 TURVALLISUUSOHJEET TÄRKEÄÄ a. Lue käyttöohje ja noudata sitä. b. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. c. Tarkista kuntopyörä ennen käyttöä varmistaaksesi,

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä.

Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Lue käyttöohjeet

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

VAROITUS! TURVALLISUUSOHJEET

VAROITUS! TURVALLISUUSOHJEET 1 SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUSOHJEET...3 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 LAITTEEN KOKOAMINEN...5 NELJÄ - ASTEINEN KOKOAMISPROSESSI...6 KEHIKON ASENNUS...7 KÄSIPAINOJEN ASENTAMINEN...10 VAIJERIEN ASENNUS...11

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...1 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...3 KOKOAMINEN...4 TOIMINTA JA SÄÄDÖT...8 VARASTOASENTO JA KULJETUS...13 ONGELMATILANTEET...15 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Echo Induktiovahvistin Käyttöohje Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Tärkeitä turvaohjeita Kun käytät tätä laitetta, ota huomioon seuraavat turvaohjeet, jotta laitteen käyttö on

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit Käyttöohje a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit j Käyttöohje Valintanäppäimet a b MODE-näppäin

Lisätiedot

Casall EB600 Kuntopyörä 91003

Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Räjäytyskuva 1 Kokoonpanokuva 2 OSALUETTELO Nro Kuvaus Tiedot Määrä A, A-1 TIETOKONE JA RUUVI 1 KPL B OHJAUSTANKO 1 KPL B-1 SYKEANTURISARJA 1 SARJA B-2 KAHVAPEHMUSTE 270x23x5

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Door View Cam -ovisilmäkamera

Door View Cam -ovisilmäkamera Door View Cam -ovisilmäkamera Malli: G63R9A Lataa mukana toimitettu akku. Lataa akku ensin täyteen. Akku löytyy Door View Kit -pakkauksesta, jossa on mukana myös sovitin ja kiristysmutteri. Liitä se USB-virtalähteeseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1 Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 1 2 3 4 9254826/1 5 7 6 8 9 10 SUOMI 2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY Lue käyttöohje ennen vaunun käyttöönottoa! Sisällys 1. Johdanto 2. Erittely 3. Varoitukset ja turvaohjeet 4. Haarukkavaunun käyttäminen 4.1 Käyttö 4.2 Näytön toiminnot

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 430246-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PH35-600 220-240V~ 50-60Hz 500-600W IP24 Soveltuu käytettäväksi vain tiloissa joissa on hyvä ilmanvaihto. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja pidä ne tallessa.

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 419435-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved.

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. BJ-0 KÄYTTÖOPAS 05 Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. MADE IN CHINA Twist&Shape MNL TVINS FIN R0 07 Lue tämän oppaan sisältämät turvallisuuteen liittyvät varoitukset ja ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Fitness trampoliini FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS: Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 40 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Suomi Ruohon- ja lehtienkeräimien

Lisätiedot

Paristonvaihto iconnect - näin vaihdat paristot laitteisiin

Paristonvaihto iconnect - näin vaihdat paristot laitteisiin Paristonvaihto iconnect - näin vaihdat paristot laitteisiin Tästä ohjeesta löydät tärkeimmät vaiheet iconnect-hälytysjärjestelmän ilmaisimien paristojen vaihtamisesta. Paristoja vaihtaessasi noudata tätä

Lisätiedot