PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Letregio 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Letrotsoli

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Letregio 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Letrotsoli"

Transkriptio

1 PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE Letregio 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Letrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. - Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun. - Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tässä pakkausselosteessa esitetään: 1. Mitä Letregio on ja mihin sitä käytetään 2. Ennen kuin käytät Letregiota 3. Miten Letregiota käytetään 4. Mahdolliset haittavaikutukset 5. Letregion säilyttäminen 6. Muuta tietoa 1. MITÄ LETREGIO ON Letregio-tablettien vaikuttava aine on letrotsoli. Letrotsoli kuuluu aromataasinestäjiksi kutsuttujen lääkkeiden ryhmään. Se on hormonaalinen (endokriininen) rintasyöpälääke. MIHIN LETREGIOTA KÄYTETÄÄN Letregio-tabletteja käytetään estämään rintasyövän uusiutuminen. Letregiota voidaan käyttää ensimmäisenä hoitona rintaleikkauksen jälkeen tai viisi vuotta kestäneen tamoksifeenihoidon jälkeen. Letregiota käytetään myös estämään rintasyöpäkasvaimen leviäminen muihin kehonosiin potilailla, joilla on pitkälle edennyt rintasyöpä. Letregio-tabletteja saa käyttää ainoastaan estrogeenireseptoripositiivisen rintasyövän hoitoon ja vaihdevuodet ohittaneilla naisilla (kuukautisten loppumisen jälkeen). Miten Letregio-tabletit vaikuttavat Rintasyövän kasvua stimuloivat usein estrogeenit, jotka ovat naisen sukupuolihormoneja Letrotsoli pienentää estrogeenin määrää estämällä estrogeenituotantoon osallistuvan entsyymin (aromataasin) toiminnan, minkä seurauksena kasvainsolujen kasvu hidastuu tai loppuu kokonaan ja/tai niiden leviämien muualle kehoon estyy. Letregio-hoidon seuranta Letregio-valmistetta saa käyttää vain lääkärin tarkassa valvonnassa. Lääkäri seuraa tilaasi ja tarkastaa säännöllisesti, että hoidolla on toivottuja vaikutuksia.

2 Letregio voi aiheuttaa kehon estrogeenin vähenemisestä johtuvaa luukatoa (osteoporoosia). Lääkäri saattaa sen vuoksi mitata luuntiheyden ennen hoitoa, sen aikana ja hoidon jälkeen (tapa seurata osteoporoosia). Kysy lääkäriltä, jos haluat tietoja Letregio-tablettien vaikutuksista tai siitä, miksi sitä on määrätty sinulle. 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT LETREGIOTA Noudata lääkärin ohjeita tarkkaan. Ne voivat poiketa tässä pakkausselosteessa annetuista ohjeista. Älä käytät Letregiota jos olet allerginen (yliherkkä) letrotsolille tai jollekin muulle Letregio-tablettien sisältämälle aineelle, jotka on lueteltu kohdassa 6. jos sinulla on yhä kuukautiset eli et ole vielä ohittanut vaihdevuosia. jos olet raskaana. jos imetät. Jos jokin yllä mainituista tilanteista koskee sinua, kerro siitä lääkärille, äläkä ota tätä lääkettä. Ole erityisen varovainen Letregion suhteen jos sinulla on vakava munuaissairaus. jos sinulla on vakava maksasairaus. jos sinulla on aiemmin todettu osteoporoosi tai ollut aiempia luunmurtumia (ks. myös kohta 1, Letregio-hoidon seuranta). Kerro lääkärille, jos jokin yllä mainituista koskee sinua. Lääkäri voi näin ottaa sen huomioon Letregio-hoidon aikana. Lapset ja nuoret (alle 18-vuotiaat): Lapset ja nuoret eivät saa käyttää tätä lääkettä. Iäkkäät henkilöt (65-vuotiaat ja sitä vanhemmat) 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt voivat käyttää tämän lääkkeen samoja annoksia kun muut aikuiset. Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö Kerro lääkärillesi tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Letregio-tablettien otto ruoan ja juoman kanssa Ruoan ja juomien nauttimisella ei ole vaikutusta Letregio-hoitoon. Raskaus ja imetys Älä ota Letregiota, jos olet raskaana tai imetät, sillä se voi vahingoittaa vauvaa. Koska Letregiota suositellaan käytettäväksi vain vaihdevuodet ohittaneiden naisten hoitoon, raskautta ja imetystä koskevat rajoitukset eivät todennäköisesti koske sinua. Jos kuitenkin vasta hiljattain olet ohittanut vaihdevuodet tai olet vaihdevuosien kynnyksellä, lääkäri kertoo ennen Letregio-hoidon aloittamista sinulle raskaustestin tarpeesta sekä riittävästä ehkäisystä, koska saatat tulla raskaaksi.

3 Ajaminen ja koneiden käyttö Jos tunnet väsymystä, huimausta, uneliaisuutta tai yleistä huonovointisuutta, älä aja autoa tai käytä työkaluja tai koneita ennen kuin olo tuntuu taas normaalilta. Tärkeää tieoa Letregio-tablettien sisältämistä aineista Yksi tabletti sisältää 61,5 mg laktoosimonohydraattia (maitosokeria). Jos sinulla on todettu jokin sokeri-intoleranssi (esim. laktoosi-intoleranssi), keskustele lääkärin kanssa asiasta ennen tämän lääkkeen käyttöä. 3. MITEN LETREGIOTA KÄYTETÄÄN Ota Letregio-tabletteja juuri sen verran kuin lääkäri on määrännyt. Tarkista annostusohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Kuinka paljon Letregio-tabletteja otetaan Normaali annos on yksi Letregio-tabletti kerran päivässä. Pyri ottamaan tabletit aina samaan aikaan päivästä, jotta niiden ottaminen olisi helpompi muistaa. Miten Letregio-tabletteja käytetään Niele tabletit kokonaisina vesilasillisen (tai muun nesteen) kanssa. Kuinka kauan Letregio-tabletteja käytetään Jatka Letregio-tablettien ottoa päivittäin niin kauan kuin lääkäri määrää. Voit joutua käyttämään lääkettä kuukausia tai jopa vuosia. Jos sinulla on kysymyksiä Letregio-hoidon kestosta, keskustele asiasta lääkärin kanssa. Jos otat Letregio-tabletteja enemmän kuin sinun pitäisi Jos olet ottanut liian paljon Letregio-tabletteja, tai joku muu on vahingossa ottanut niitä, ota välittömästi yhteys lääkäriin tai sairaalaan. Näytä tablettipakkaus lääkärille/sairaalahenkilökunnalle. Yliannostus voi vaatia hoitotoimia. Jos unohdat ottaa Letregio-tabletin Jos seuraavan annoksen ottoaika on jo melkein käsillä (esim. 2 3 tunnin kuluessa), jätä unohtunut annos ottamatta, ja ota seuraava annos oikeaan aikaan. Muussa tapauksessa ota unohtunut annos heti, kun muistat, sekä seuraava annos normaaliin aikaan. Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi annoksen. Jos lopetat Letregio-tablettien käytön Älä lopeta Letregio-tablettien käyttöä ilman lääkärin määräystä. Katso myös kohta Kuinka kauan Letregio-tabletteja käytetään. Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. 4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET Kuten kaikki lääkkeet, myös Letregio voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät niitä kuitenkaan saa.

4 Useimmat havaituista haittavaikutuksista ovat lieviä tai keskivaikeita, ja ne häviävät yleensä muutaman päivän tai muutaman viikon hoidon jälkeen. Jotkut haittavaikutukset, esim. kuumat aallot, hiusten lähtö ja emätinverenvuoto, voivat johtua kehon estrogeenin puutteesta. Älä huolestu alla olevasta haittavaikutusten luettelosta. Et välttämättä saa niitä lainkaan. Jotkut haittavaikutukset voivat olla vakavia: Harvinaiset ja melko harvinaiset (näitä voi esiintyä ihmisellä :sta): Voimattomuuden tunne, halvaus tai tunnon häviäminen käsistä tai jaloista tai muista kehon osista, koordinaatiokyvyn heikkeneminen, pahoinvointi, puhe- tai hengitysvaikeudet (aivovaurion, esim. aivohalvauksen oire). Yhtäkkinen puristava rintakipu (sydänvaivojen oire). Hengitysvaikeudet, rintakipu, pyörtyminen, sydämen tiheälyöntisyys, sinertävä iho, äkkinäiset käsi- tai jalkakivut (mahdollisen verihyytymän oireita). Turvotus ja punoitus suonessa, joka on erittäin arka ja mahdollisesti kipeä koskettaessa. Korkea kuume, vilunväreet, infektion aiheuttamat suuhaavat (valkoisten verisolujen puutos). Pysyvä vakava näön sumeneminen. Jotkut potilaat kokivat myös muita haittavaikutuksia Letregio-hoidon aikana: Kasvojen ja kurkun turpoaminen (allergisen reaktion merkkejä). Ihon ja silmien keltaisuus, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, tumma virtsa (maksatulehduksen merkkejä). Ihottuma, ihon punoitus, huulten, silmien ja suun rakkulointi, ihon hilseily, kuume (ihosairauden merkkejä). Kerro lääkärille välittömästi, jos sinulla esiintyy jotain yllä mainituista haittavaikutuksista. Jotkut haittavaikutukset ovat hyvin yleisiä. Niitä voi esiintyä yli kymmenellä henkilöllä sadasta. Kuumat aallot Väsymys Lisääntynyt hikoilu. Luu- ja nivelsärky (artralgia). Kerro lääkärille, jos yllä mainitut haittavaikutukset ovat vakavia. Jotkut haittavaikutukset ovat yleisiä. Niitä voi esiintyä 1 10 henkilöllä sadasta. Ihottuma. Päänsärky. Huimaus. Yleinen huonovointisuus. Ruoansulatushäiriöt kuten pahoinvointi, oksentelu, ruoansulatusvaivat, ummetus, ripuli. Ruokahalun lisääntyminen tai ruokahaluttomuus.

5 Lihaskivut. Luukato (osteoporoosi), joka voi joskus aiheuttaa luunmurtumia (ks. myös kohta 1, Letregio-hoidon seuranta). Käsivarsien, kämmenten, jalkaterien ja nilkkojen turpoaminen (edeema). Alakuloisuus (masennus). Painon nousu. Hiustenlähtö. Kerro lääkärille, jos yllä mainitut haittavaikutukset ovat vakavia. Jotkut haittavaikutukset ovat melko harvinaisia. Niitä voi esiintyä 1 10 henkilöllä tuhannesta.. Neurologiset vaivat kuten ahdistuneisuus, hermostuneisuus, ärtyneisyys, raukeus, muistihäiriöt, uneliaisuus, unettomuus. Aistien, erityisesti tuntoaistin heikkeneminen. Silmävaivat kuten näön sumentuminen, silmien ärsytys. Sydämentykytys, sydämen tiheälyöntisyys, kohonnut verenpaine (hypertensio). Iho-ongelmat kuten kutina (nokkosihottuma), ihon kuivuminen. Emätinvaivat kuten verenvuoto, valkovuoto tai kuivuminen. Vatsakipu. Nivelten jäykkyys (niveltulehdus). Kipu rinnoissa. Kuume. Jano, makuhäiriöt, suun kuivuminen. Limakalvojen kuivuminen. Painon lasku. Virtsatieinfektio, tihentynyt virtsaamistarve. Yskä. Kerro lääkärille, jos yllä mainitut haittavaikutukset ovat vakavia. Joidenkin verikokeiden tulokset voivat myös olla epänormaaleja Letregio-hoidon aikana, esim. kolesteroliarvot voivat nousta (hyperkolesterolemia) tai maksan entsyymiarvot voivat olla kohollaan. Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. 5. LETREGION SÄILYTTÄMINEN Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Älä käytä tabletteja ulkopakkaukseen ja läpipainopakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivä tarkoittaa ilmoitetun kuukauden viimeistä päivää. Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy apteekista neuvoja käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä. Näin menetellen suojellaan luontoa.

6 6. MUUTA TIETOA Mitä Letregio-tabletit sisältävät Valmisteen vaikuttava aine on letrotsoli. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 2,5 mg letrotsolia. Muut aineet ovat: Tabletin ydin: laktoosimonohydraatti, maissitärkkelys, mikrokiteinen selluloosa, natriumtärkkelysglykolaatti (tyyppi A), magnesiumstearaatti, vedetön kolloidinen piidioksidi. Tabletin päällyste: hypromelloosi, makrogoli 400, titaanidioksidi (E171), keltainen rautaoksidi (E172). Letregio-valmisteen kuvaus ja pakkauskoko Letregio 2,5 mg -tabletit ovat keltaisia tai tummankeltaisia, pyöreitä, kaksoiskuperia kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden toisella puolella on merkintä "L" ja toinen puoli on sileä. Pakkauksessa on 10, 30 tai 100 tablettia. Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä. Myyntiluvan haltija ja valmistaja Regiomedica GmbH Teichstr. 66 D Loerrach Saksa Tämä lääke on hyväksytty käyttöön Euroopan talousalueen jäsenmaissa seuraavilla nimillä: AT: Letregio BE: Letregio DE: Letregio DK: Letregio FI: Letregio NL: Letregio Tämä pakkausseloste on hyväksytty

7 BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Letregio 2,5 mg filmdragerade tabletter Letrozol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta använda detta läkemedel. - Spara denna information, du kan behöva läsa den igen. - Om du har ytterligare frågor vänd dig till läkare eller apotekspersonal. - Detta läkemedel har ordinerats åt dig. Ge det inte till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar symtom som liknar dina. - Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal. I denna bipacksedel finner du information om: 1. Vad Letregio är och vad det används för 2. Innan du använder Letregio tabletter 3. Hur du använder Letregio tabletter 4. Eventuella biverkningar 5. Hur Letregio tabletter ska förvaras 6. Övriga upplysningar 1. VAD LETREGIO TABLETTER ÄR Letregio tabletter innehåller en aktiv substans som heter letrozol. Den tillhör en grupp av läkemedel som kallas aromatashämmare. Det används vid hormonell (eller endokrin) bröstcancerbehandling. VAD LETREGIO TABLETTER ANVÄNDS FÖR Letregio tabletter används för att förebygga återkomst av bröstcancer. Det kan användas som första behandling efter bröstoperation eller ges efter fem års behandling med tamoxifen. Letregio tabletter används också för att förhindra spridning av bröstcancer till andra ställen i kroppen hos patienter som har framskriden sjukdom. Letregio tabletter skall endast användas för: - att behandla östrogenreceptorpositiv bröstcancer och - skall endast ges till kvinnor som har passerat övergångsåldern, d v s som inte längre har menstruationer. Hur Letregio tabletter verkar Tillväxt av bröstcancer stimuleras ofta av östrogener som är kvinnliga könshormoner. Letrozol minskar östrogenmängden i kroppen genom att blockera ett enzym (aromatas) som deltar i östrogenproduktionen. Detta leder till att cancercellernas tillväxt och/eller spridning till andra delar av kroppen sker långsammare eller avstannar helt. Uppföljning av behandling med Letregio tabletter Du skall endast använda detta läkemedel under strikt överinseende av läkare. Din läkare kommer regelbundet att kontrollera ditt tillstånd för att säkerställa att behandlingen har önskad effekt.

8 Letregio tabletter kan orsaka benskörhet (osteoporos) eftersom kroppens östrogenmängd minskar. Läkaren kan därför komma att mäta din bentäthet före, under och efter behandlingen (ett sätt att övervaka osteoporos). Fråga din läkare om du vill veta mera om hur Letregio tabletter verkar eller varför du får detta läkemedel. 2. INNAN DU ANVÄNDER LETREGIO TABLETTER Följ noggrant läkarens instruktioner. De kan avvika från de allmänna instruktionerna i denna bipacksedel. Använd inte Letregio tabletter - om du är allergisk (överkänslig) mot letrozol eller något av övriga innehållsämnen i Letregio tabletter. De är listade under avsnitt 6. - om du fortfarande har menstruationer, d.v.s. om du ännu inte passerat övergångsåldern, - om du är gravid, - om du ammar. Om något av det ovan nämnda stämmer in på dig, ta inte detta läkemedel och tala med din läkare. Var särskilt försiktig med Letregio tabletter - om du lider av allvarlig njursjukdom, - om du lider av allvarlig leversjukdom, - om du har besvär med benskörhet (osteoporos) eller benbrott (se också Uppföljning av behandling med Letregio tabletter i avsnitt 1). Berätta för din läkare om du har något av de ovan nämnda sjukdomarna eller besvären. Din läkare kommer att ta detta i beaktande under din behandling med Letregio tabletter. Personer under 18 år Barn och ungdomar ska inte använda detta läkemedel. Äldre personer (65 år eller äldre) Personer som är 65 år eller äldre kan använda detta läkemedel i samma doser som övriga vuxna. Användning av andra läkemedel: Tala om för din läkare eller apotekspersonal om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana. Intag av Letregio tabletter med mat och dryck Intag av mat och dryck påverkar inte behandlingen med Letregio tabletter. Graviditet och amning Letregio tabletter får inte användas under graviditet eller amning eftersom det kan skada barnet. Eftersom Letregio tabletter endast rekommenderas till kvinnor som har passerat övergångsåldern, angår dessa restriktioner troligen inte dig.

9 Om du inte har/eller nyligen har passerat övergångsåldern ska din läkare diskutera behovet av ett graviditetstest innan du tar Letregio tabletter. Även behovet av preventivmedel ska diskuteras då du kan bli gravid. Körförmåga och användning av maskiner Om du känner trötthet, yrsel eller sömnighet eller mår allmänt dåligt skall du inte köra bil eller använda verktyg eller maskiner förrän du mår bra igen. Viktig information om några innehållsämnen i Letregio tabletter Letregio tabletter innehåller laktosmonohydrat (mjölksocker). Om din läkare har berättat för dig att du inte tål vissa sockerarter (t.ex. laktosintolerans), kontakta din läkare innan du använder Letregio tabletter. 3. HUR DU ANVÄNDER LETREGIO TABLETTER Använd alltid Letregio tabletter enligt läkarens anvisningar. Rådfråga din läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Hur mycket Letregio tabletter används Den vanliga dosen av Letregio tabletter är en tablett en gång per dag. Om tabletten tas vid samma tidpunkt varje dag är det lättare att komma ihåg att ta den. Hur Letregio tabletter används Tabletten skall sväljas hel tillsammans med ett glas vatten eller annan vätska. Hur länge du skall använda Letregio tabletter Du skall fortsätta att ta Letregio tabletter dagligen så länge som din läkare bestämmer. Det är möjligt att du måste använda Letregio tabletter i flera månader eller t o m flera år. Om du har frågor om behandlingstiden, rådfråga din läkare. Om du har använt för stor mängd av Letregio tabletter Om du har tagit för många Letregio tabletter, eller om någon annan av misstag tagit dina tabletter, kontakta genast din läkare eller sjukhuspersonal för rådgivning och visa tablettförpackningen för dem. Överdosering kan kräva behandlingsåtgärder. Om du har glömt att ta Letregio tabletter - Om det är nära inpå nästa dos (t ex 2-3 timmar kvar till dosen), hoppa över den missade dosen och fortsätt med ditt vanliga dosschema. - I annat fall ska du ta den missade dosen när du upptäcker det, och ta följande tablett enligt instruktioner. - Ta inte dubbla doser för att kompensera den dos du glömt. Om du slutar ta Letregio tabletter Sluta inte ta Letregio tabletter om inte din läkare har sagt att du ska göra det. Se också avsnittet Hur länge skall du använda Letregio tabletter här ovanför. Om du har ytterligare frågor om detta läkemedel kontakta läkare eller apotekspersonal. 4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR

10 Liksom alla läkemedel kan Letregio tabletter orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. Många av de biverkningar som har observerats har varit milda till måttliga och de försvinner vanligen inom några dagar eller några veckor efter att behandlingen påbörjats. Några biverkningar, t ex värmevallning, håravfall och vaginalblödning, kan orsakas av östrogenbrist i din kropp. Bli inte orolig över denna lista på eventuella biverkningar. Du kanske inte drabbas av någon av dem. En del biverkningar kan vara allvarliga. Sällsynta eller mindre vanliga biverkningar (förekommer hos 1 till 100 av patienter): - känsla av kraftlöshet, förlamning eller känselbortfall i armar eller ben eller andra kroppsdelar, försämrad koordinationsförmåga, illamående, tal- eller andningssvårigheter (symtom på hjärnpåverkan, t ex stroke), - plötslig tryckande bröstsmärta (symtom på hjärtproblem), - andningssvårigheter, bröstsmärta, svimning, ökad puls (hjärtfrekvens), blåaktig hudfärg, plötsliga smärtor i armar och ben (fötter) (möjliga symtom på att blodpropp har bildats), - svullnad och rodnad längs en blodåder som är extremt öm och möjligen smärtar vid beröring, - hög feber, frossa, sår i munhålan orsakade av infektioner (minskat antal vita blodkroppar), - kvarstående allvarlig dimsyn. En del patienter har upplevt andra biverkningar under behandling med Letregio tabletter: -Svullnad av framförallt ansikte och hals (vilket är ett tecken på allergisk reaktion). -Gulfärgning av hud och ögon, illamående, minskad aptit, mörkfärgad urin (tecken på gulsot). -Utslag, hudrodnad, blåsor på läppar, ögon eller i mun, hudfjällning, feber (tecken på hudsjukdom). Berätta genast för din läkare om du har någon av ovanstående biverkningar. En del biverkningar är mycket vanliga. Dessa biverkningar kan förekomma hos fler än 10 av 100 patienter: - värmevallningar - trötthet - ökad svettning - skelett- eller ledsmärta (artralgi). Berätta genast för din läkare om biverkningarna upplevs som allvarliga. En del biverkningar är vanliga. Dessa biverkningar kan förekomma hos 1 till 10 av 100 patienter: - hudutslag - huvudvärk - yrsel - allmän sjukdomskänsla - mag-tarmbesvär såsom illamående, kräkningar, försämrad matsmältning, förstoppning, diarré - ökad eller minskad aptit - muskelvärk

11 - benskörhet (osteoporos) som i vissa fall kan leda till benbrott (se också uppföljning av behandling med Letregio tabletter i avsnitt 1) - svullnad i händer, armar, fötter och vrister (ödem) - depression - viktökning - håravfall Berätta genast för din läkare om biverkningarna upplevs som allvarliga. Andra biverkningar är mindre vanliga. Dessa biverkningar kan förekomma hos 1 till 10 av 1000 patienter: - nervösa problem såsom ångest, nervositet, retbarhet, dåsighet, minnesförsämring, sömnighet, sömnlöshet - försämring av förnimmelser, särskilt av känsel - ögonproblem såsom dimsyn, irritation i ögat - hjärtklappning, ökad puls (hjärtfrekvens), högt blodtryck (hypertoni) - hudproblem, t ex klåda (nässelutslag), torr hud - vaginalblödning, vaginalflytning, vaginaltorrhet - buksmärta - ledstelhet (artrit) - bröstsmärta - feber - törst, smakförändringar, muntorrhet - torra slemhinnor - viktförlust - urinvägsinfektion, tätare behov att urinera - hosta. Berätta genast för din läkare om biverkningarna upplevs som allvarliga. Resultat av blodtester kan vara onormala under behandlingen med Letregio tabletter, t ex förhöjda kolesterolvärden (hyperkolesterolemi) eller förhöjda leverenzymvärden i blodet. Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal. 5. HUR LETREGIO TABLETTER SKA FÖRVARAS Förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Detta läkemedel kräver inga särskilda förvaringsanvisningar. Används före utgångsdatum som anges på kartongen och blisterförpackningen efter EXP. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad. Medicinen ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man gör med mediciner som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön. 6. ÖVRIGA UPPLYSNINGAR Vad Letregio tabletter innehåller Den aktiva substansen är letrozol. En filmdragerad tablett innehåller 2,5 mg letrozol. Övriga innehållsämnen i tabletten är: Tablettkärna: laktosmonohydrat, majsstärkelse, mikrokristallin cellulosa, natriumstärkelseglykollat typ A, magnesiumstearat, vattenfri kolloidal kiseldioxid,.

12 Filmdrageringen innehåller hypromellos, makrogol 400, titandioxid (E 171), järnoxid gul (E172). Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar Letregio 2,5 mg filmdragerade tabletter är gula till mörkgula, runda, filmdragerade, bikonvexa tabletter, märkta med L på ena sidan och släta på den andra. Förpackningar med 10, 30 och 100 tabletter. Eventuellt kommer inte alla förpackningsstorlekar att marknadsföras. Innehavare av godkännande för försäljning och tillverkare Regiomedica GmbH Teichstr. 66 D Loerrach Tyskland Detta läkemedel är godkänt i EES medlemssater under följande namn: AT: Letregio BE: Letregio DE: Letregio DK: Letregio FI: Letregio NL: Letregio Denna bipacksedel godkändes i

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Letrozol Teva 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli

PAKKAUSSELOSTE. Letrozol Teva 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli PAKKAUSSELOSTE Letrozol Teva 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi PAKKAUSSELOSTE GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Letrozol Orion 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletit. Letrotsoli

PAKKAUSSELOSTE. Letrozol Orion 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletit. Letrotsoli PAKKAUSSELOSTE Letrozol Orion 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletit Letrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami PAKKAUSSELOSTE Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loraxin 10 mg tabletit loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loraxin 10 mg tabletit loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loraxin 10 mg tabletit loratadiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Letrozol Actavis 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen. letrotsoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Letrozol Actavis 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen. letrotsoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Letrozol Actavis 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Letrozole Sandoz 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletit. Letrotsoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Letrozole Sandoz 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletit. Letrotsoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Letrozole Sandoz 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletit Letrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Femar 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Femar 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Femar 2,5 mg tabletti, kalvopäällysteinen letrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni 1 PAKKAUSSELOSTE Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Histanova 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Histanova 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi 1 PAKKAUSSELOSTE Histanova 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi PAKKAUSSELOSTE GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini PAKKAUSSELOSTE Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos Oksitosiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Norgesic 35 mg/450 mg tabletti orfenadriinisitraatti ja parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Norgesic 35 mg/450 mg tabletti orfenadriinisitraatti ja parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Norgesic 35 mg/450 mg tabletti orfenadriinisitraatti ja parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti. (Reseptivalmiste)

PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti. (Reseptivalmiste) PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti (Reseptivalmiste) Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cetirizin BMM Pharma 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen setiritsiinidihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Cetirizin BMM Pharma 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen setiritsiinidihydrokloridi 1 PAKKAUSSELOSTE Cetirizin BMM Pharma 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen setiritsiinidihydrokloridi Tämä pakkauskoko on tarkoitettu lääkärin aiemmin toteamien allergisten oireiden hoitoon. Ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Letrolan 2,5 mg, kalvopäällysteinen tabletti. Letrotsoli. Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kun alat käyttää Letrolan-valmistetta.

PAKKAUSSELOSTE. Letrolan 2,5 mg, kalvopäällysteinen tabletti. Letrotsoli. Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kun alat käyttää Letrolan-valmistetta. PAKKAUSSELOSTE Letrolan 2,5 mg, kalvopäällysteinen tabletti Letrotsoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kun alat käyttää Letrolan-valmistetta. Säilytä tämä pakkausseloste, jotta voit tarvittaessa

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttava aine: morfiini

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttava aine: morfiini PAKKAUSSELOSTE Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Oramorph 6 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Vaikuttava aine: morfiini Lue

Lisätiedot

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Levazyr 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen. levosetiritsiinidihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Levazyr 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen. levosetiritsiinidihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Levazyr 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen levosetiritsiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli PAKKAUSSELOSTE Cytotec 0,2 mg tabletti Misoprostoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Nocedan 5 mg kalvopäällysteiset tabletit Levosetiritsiinidihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Nocedan 5 mg kalvopäällysteiset tabletit Levosetiritsiinidihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Nocedan 5 mg kalvopäällysteiset tabletit Levosetiritsiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Regost 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Anastrotsoli

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Regost 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Anastrotsoli PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE Regost 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Anastrotsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. KESTINE 10 mg kalvopäällysteinen tabletti ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. KESTINE 10 mg kalvopäällysteinen tabletti ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KESTINE 10 mg kalvopäällysteinen tabletti ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE PAKKAUSSELOSTE ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE Metronidatsoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Emgesan 250 mg tabletit

PAKKAUSSELOSTE. Emgesan 250 mg tabletit PAKKAUSSELOSTE Emgesan 250 mg tabletit magnesiumhydroksidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin

Lisätiedot

Pakkausseloste. Vaikuttava aine: Amlodipiinimaleaatti, joka vastaa 5 mg tai 10 mg amlodipiinia yhdessä tabletissa.

Pakkausseloste. Vaikuttava aine: Amlodipiinimaleaatti, joka vastaa 5 mg tai 10 mg amlodipiinia yhdessä tabletissa. Pakkausseloste Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

Finasteride Ranbaxy 5 mg kalvopäällysteiset tabletit finasteridi

Finasteride Ranbaxy 5 mg kalvopäällysteiset tabletit finasteridi PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos. Vaikuttava aine: morfiini

PAKKAUSSELOSTE. Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos. Vaikuttava aine: morfiini PAKKAUSSELOSTE Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos Vaikuttava aine: morfiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti PAKKAUSSELOSTE Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. OMNIC OCAS 0,4 mg depottabletti tamsulosiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. OMNIC OCAS 0,4 mg depottabletti tamsulosiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE 1(6) OMNIC OCAS 0,4 mg depottabletti tamsulosiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Alzyr 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi

Alzyr 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Alzyr 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AURORIX 150 mg ja 300 mg tabletti, kalvopäällysteinen Moklobemidi

PAKKAUSSELOSTE. AURORIX 150 mg ja 300 mg tabletti, kalvopäällysteinen Moklobemidi PAKKAUSSELOSTE AURORIX 150 mg ja 300 mg tabletti, kalvopäällysteinen Moklobemidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Levocetirizin ratiopharm 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen levosetiritsiinidihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Levocetirizin ratiopharm 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen levosetiritsiinidihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Levocetirizin ratiopharm 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen levosetiritsiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen.

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen. PAKKAUSSELOSTE Tämä pakkausseloste sisältää tietoa Dilmin-valmisteesta ja sen vaikutuksesta sekä ohjeet sen käytöstä. Pakkausseloste tulee lukea huolellisesti ennen valmisteen käyttöä. Lääkäri on voinut

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fucithalmic 10 mg/g silmätipat, suspensio Fusidiinihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fucithalmic 10 mg/g silmätipat, suspensio Fusidiinihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Fucithalmic 10 mg/g silmätipat, suspensio Fusidiinihappo Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä. Karmelloosinatrium

PAKKAUSSELOSTE. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä. Karmelloosinatrium PAKKAUSSELOSTE Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä Karmelloosinatrium Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten. Saccharomyces boulardii

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten. Saccharomyces boulardii Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten Saccharomyces boulardii Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Afamcivir 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen. famsikloviiri

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Afamcivir 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen. famsikloviiri Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Afamcivir 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen famsikloviiri Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä. mikonatsolinitraatti

PAKKAUSSELOSTE. Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä. mikonatsolinitraatti PAKKAUSSELOSTE Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä mikonatsolinitraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. TrioBe tabletti. syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. TrioBe tabletti. syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle TrioBe tabletti syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Pentoxin 400 mg depottabletti pentoksifylliini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Pentoxin 400 mg depottabletti pentoksifylliini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pentoxin 400 mg depottabletti pentoksifylliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ropinirol Sandoz 2 mg depottabletti Ropinirol Sandoz 4 mg depottabletti Ropinirol Sandoz 8 mg depottabletti ropiniroli

PAKKAUSSELOSTE. Ropinirol Sandoz 2 mg depottabletti Ropinirol Sandoz 4 mg depottabletti Ropinirol Sandoz 8 mg depottabletti ropiniroli PAKKAUSSELOSTE Ropinirol Sandoz 2 mg depottabletti Ropinirol Sandoz 4 mg depottabletti Ropinirol Sandoz 8 mg depottabletti ropiniroli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. SILOTOC 50 mg tabletti, kalvopäällysteinen pentoksiveriinisitraatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. SILOTOC 50 mg tabletti, kalvopäällysteinen pentoksiveriinisitraatti 1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle SILOTOC 50 mg tabletti, kalvopäällysteinen pentoksiveriinisitraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ZYLORIC 100 mg tai 300 mg tabletit. allopurinoli

PAKKAUSSELOSTE. ZYLORIC 100 mg tai 300 mg tabletit. allopurinoli PAKKAUSSELOSTE ZYLORIC 100 mg tai 300 mg tabletit allopurinoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin alat ottaa lääkettä. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. BUSCOPAN 10 mg tabletti, päällystetty Hyoskiinibutyylibromidi

PAKKAUSSELOSTE. BUSCOPAN 10 mg tabletti, päällystetty Hyoskiinibutyylibromidi 1 PAKKAUSSELOSTE BUSCOPAN 10 mg tabletti, päällystetty Hyoskiinibutyylibromidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. RANITIDIN MYLAN 150 mg kalvopäällysteiset tabletit Ranitidiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. RANITIDIN MYLAN 150 mg kalvopäällysteiset tabletit Ranitidiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE RANITIDIN MYLAN 150 mg kalvopäällysteiset tabletit Ranitidiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ko-dergokriinimesilaatti 1 mg tai 1,5 mg

PAKKAUSSELOSTE. Ko-dergokriinimesilaatti 1 mg tai 1,5 mg Defiante Farmacêutica, S.A. 1(8) Pakkausseloste PAKKAUSSELOSTE Hydergin 1 mg ja 1,5 mg tabletti Ko-dergokriinimesilaatti 1 mg tai 1,5 mg Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti

ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. KESTINE 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. KESTINE 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KESTINE 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Vaikuttava aine: Basitrasiinisinkki 250 IU/g, neomysiinisulfaatti 3300 IU/g. Pakkauskoko: 20 g. Määräaikainen erityislupavalmiste. Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE itsehoitolääkepakkauksille. Terbinafin ratiopharm 10 mg/g emulsiovoide Terbinafiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE itsehoitolääkepakkauksille. Terbinafin ratiopharm 10 mg/g emulsiovoide Terbinafiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE itsehoitolääkepakkauksille Terbinafin ratiopharm 10 mg/g emulsiovoide Terbinafiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg suussa hajoava tabletti. loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg suussa hajoava tabletti. loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loratadin Sandoz 10 mg suussa hajoava tabletti loratadiini Pakkauskoko, joka on 10 tablettia suurempi, on tarkoitettu lääkärin aiemmin toteamien allergisten oireiden hoitoon. Ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli

PAKKAUSSELOSTE. Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli PAKKAUSSELOSTE Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen finasteridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen finasteridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Trineurin tabletit tiamiininitraatti (B 1 -vitamiini) pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

MYYNTILUVAN HALTIJA FERRING LÄÄKKEET OY, PL 23, 02241 Espoo, puhelin 0207 401 440

MYYNTILUVAN HALTIJA FERRING LÄÄKKEET OY, PL 23, 02241 Espoo, puhelin 0207 401 440 PAKKAUSSELOSTE MINIRIN 0,1 mg/ml nenätipat, liuos MINIRIN SISÄLTÄÄ: 1 ml nenätippoja sisältää: desmopressiiniasetaattia 0,1 mg vastaten desmopressiinia 0,089 mg sekä apuaineina klooributanolihemihydraattia

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Xemestan 25 mg tabletti, kalvopäällysteinen eksemestaani

PAKKAUSSELOSTE Xemestan 25 mg tabletti, kalvopäällysteinen eksemestaani PAKKAUSSELOSTE Xemestan 25 mg tabletti, kalvopäällysteinen eksemestaani Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ PRAVASTATIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ PRAVASTATIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteys lääkäriin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE itsehoitolääkepakkauksille. Terbinafin ratiopharm 10 mg/g emulsiovoide Terbinafiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE itsehoitolääkepakkauksille. Terbinafin ratiopharm 10 mg/g emulsiovoide Terbinafiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE itsehoitolääkepakkauksille Terbinafin ratiopharm 10 mg/g emulsiovoide Terbinafiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeää tietoa. Tämä lääke on saatavissa

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti PAKKAUSSELOSTE PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. EFFORTIL 10 mg/ml injektioneste, liuos etilefriinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. EFFORTIL 10 mg/ml injektioneste, liuos etilefriinihydrokloridi 1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle EFFORTIL 10 mg/ml injektioneste, liuos etilefriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. 500 mg kalsiumia ja 10 mikrog D 3 -vitamiinia

PAKKAUSSELOSTE. 500 mg kalsiumia ja 10 mikrog D 3 -vitamiinia 1 PAKKAUSSELOSTE CALCICHEW D 3 Forte minttu 500 mg/10 mikrog -purutabletti 500 mg kalsiumia ja 10 mikrog D 3 -vitamiinia Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.

Lisätiedot

Zopinox 3,75 mg tabletti

Zopinox 3,75 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lukekaa tämä pakkausseloste huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Säilyttäkää pakkausseloste, jotta voitte tarvittaessa lukea sen uudelleen Lisätietoja lääkkeestä voitte pyytää lääkäriltänne

Lisätiedot

Allonol 100 mg ja 300 mg tabletit Allopurinoli

Allonol 100 mg ja 300 mg tabletit Allopurinoli Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen - Tämä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Maltofer 100 mg purutabletit. Rautaa rauta(iii)hydroksidipolymaltoosikompleksina

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Maltofer 100 mg purutabletit. Rautaa rauta(iii)hydroksidipolymaltoosikompleksina Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Maltofer 100 mg purutabletit Rautaa rauta(iii)hydroksidipolymaltoosikompleksina Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Selexid 200 mg ja 400 mg kalvopäällysteiset tabletit Pivmesillinaamihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Selexid 200 mg ja 400 mg kalvopäällysteiset tabletit Pivmesillinaamihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle 1 Selexid 200 mg ja 400 mg kalvopäällysteiset tabletit Pivmesillinaamihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cetirizin Sandoz -valmiste on allergialääke. Se auttaa hallitsemaan allergista reaktiota ja sen oireita.

PAKKAUSSELOSTE. Cetirizin Sandoz -valmiste on allergialääke. Se auttaa hallitsemaan allergista reaktiota ja sen oireita. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee käyttää Cetirizin Sandoz -tabletteja huolellisesti saadaksesi

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Mutaflor oraalisuspensio 10 8 CFU/ml Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Sumatriptan Merck NM 50 mg ja 100 mg kalvopäällysteiset tabletit

Sumatriptan Merck NM 50 mg ja 100 mg kalvopäällysteiset tabletit PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Zolpidem Sandoz 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Zolpidem Sandoz 10 mg kalvopäällysteiset tabletit PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot