TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 24/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 24/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 13.12.2007 619. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A"

Transkriptio

1 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t Aika torstai klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja Hlavatý Jari jäsen Isotalo Seppo jäsen Lahti Marika jäsen Nappu Juha jäsen Saksa Kirsti jäsen von Schöneman Arja jäsen, poistui klo :n 637 käsittelyn päätyttyä. Åminne Folke varajäsen Huovinen Pentti kv:n pj Nieminen Mikko kv:n vpj Hirvonen Martti Järvensivu Jukka Lehikoinen Jouni Mäntylä Heikki Norvasuo Tuomo Rinne Heimo Sepponen Eero Vahtola Pirjo Fager Mia Heino Paula Hurme Hannu Kaisti Aapo Kallio Hannu Kosola Seppo kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra lakimies, sihteeri tiedotuspäällikkö yhteisten työmuotojen johtaja talous ja suunnittelujohtaja hallintojohtaja kiinteistöjohtaja Poissa Knuts Lars Runar jäsen Korhonen Pentti jäsen 612 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi. 614 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 615 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen esityslistan. lista hyväksyttiin. 616 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Hlavatý ja Juha Nappu. 617 ILMOITUSASIAT 1. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä tuomiokapituli on määrännyt kirkkojärjestyksen 6 luvun 13 :n nojalla pastori Toni Pätsin suostumuksensa mukaisesti Maarian seurakunnan seurakuntapastorin (II) virkaan lukien toistaiseksi ja enintään siihen asti, kun pastori Tuomas Antolan varusmiespalveluksen suorittaminen päättyy, voimassa olevan virkaehtosopimuksen mukaisin palkkaeduin: vaativuusryhmä 601, peruspalkka /kk + vuosisidonnainen palkanosa tuomiokapituli on päättänyt 1. kirkkolain 6 luvun 8 a :n 6 momentin nojalla keskeyttää pastori Meeri Kokkolan virkamääräyksen Maarian seurakunnan seurakuntapastorin (III) virkaan ajaksi toiseen virkaan kuuluvien tehtävien hoitamista varten ja

3 kirkkojärjestyksen 6 luvun 13 :n ja 4 :n 2 momentin nojalla määrätä pastori Meeri Kokkolan hoitamaan Maarian seurakunnan seurakuntapastorin (VI) virkaan kuuluvia tehtäviä 50 %:n virantoimitusvelvollisuudella kohdassa 1 mainittuna aikana aikaisemmin maksetuin palkkaeduin tuomiokapituli on määrännyt kirkkojärjestyksen 6 luvun 13 :n ja 4 :n 2 momentin nojalla pastori, hallintotieteiden maisteri Johannes Alarannan suostumuksensa mukaisesti edelleen Maarian seurakunnan seurakuntapastorin (III) virkaan ajaksi voimassa olevan virkaehtosopimuksen mukaisin palkkaeduin: vaativuusryhmä 601, peruspalkka /kk + vuosisidonnainen palkanosa tuomiokapituli on antanut pastori Sari Lehdelle valtakirjan Turun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaisen (II) virkaan lukien virkaa seuraavin palkkaeduin: vaativuusryhmä 602, peruspalkka /kk + vuosisidonnainen palkanosa. Ilmoitus taloustoimistolle. 2. Pöytäkirjoja lähetystyön toimikunnan pöytäkirja nro 4/ Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. Kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. Hallintojohtajan asiat 618 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE NRO 33 / 2007 Yleiskirjeen aiheena on voimaa tuleva uusi lastensuojelulaki. Kirkkohallitus kehottaa tutustumaan lakiin osoitteessa /laki/alkup/2007/ , koska lain tunteminen kuuluu kirkon työntekijöiden perusosaamiseen. Lisäksi seurakunnassa tulee olla toimintavalmius ja yhteistyöverkostot mahdollisten lastensuojelutapausten varalle.

4 Seurakuntien kannalta uusi lastensuojelulaki ei tuo mitään erityistä uutta, mutta seurakuntien merkitys muun muassa ennaltaehkäisevän lastensuojelun toteuttajana korostuu ja seurakuntia tullaan kutsumaan yhteistyöverkostoihin. Seurakunnan työntekijöillä on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa kunnan sosiaaliviranomaisille, jos he tehtävässään ovat saaneet tietää lapsesta, jonka hoidon ja huolenpidon tarve, kehitystä vaarantavat olosuhteet tai oma käyttäytyminen edellyttävät lastensuojelun tarpeen selvittämistä. Ainoana poikkeuksena tästä on papeille tai lehtoreille sielunhoidossa ja ripissä uskottu asia. Kirkkohallitus järjestää yhteistyössä tuomiokapitulien kanssa lastensuojelulakia koskevia koulutuspäiviä, joissa painottuvat erityisesti ilmoitusvelvollisuuteen ja salassapitoon liittyvät kysymykset. Koulutuspäivät on tarkoitettu kaikille kirkon työntekijöille, ja ne ovat maksuttomia. Osallistujat vastaavat omista matka ja ruokailukustannuksistaan. Turussa koulutustilaisuus järjestetään Lisätietoja koulutuspäivistä saa tuomiokapituleista ja Kirkkohallituksen työalasihteeri Irene Nummelalta, p tai Koulutustoimikunnan päätöksellä Kristiina Kesälä, Hannele Keskitalo, Anu Aarnivala ja Erja Perälä osallistuvat Stakesin kevätkaudella 2008 kolmessa jaksossa järjestämään Puheeksiottamisen kouluttajakoulutuksen. Tarkoituksena on, että he koulutuksen jälkeen järjestävät omalle henkilökunnalle koulutuksia, joissa ohjataan lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleviä työntekijöitä ottamaan ongelmat puheeksi huoltajien kanssa varhaisessa vaiheessa ja tekemään se siten, että turvataan hyvä yhteistyö huoltajien kanssa. Yleiskirje on lähetetty tiedoksi yhteisten työmuotojen johtajalle ja diakoniajohtajalle. Kirkkoneuvosto merkitsee kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 33 / 2007 saaduksi. Samalla koulutustoimikunnan tehtäväksi annetaan yhteistyössä kouluttajakoulutuksen käyvien työntekijöiden (Kesälä, Keskitalo, Aarnivala ja Perälä) kanssa järjestää syyskaudella 2008 puheeksiottamiskoulutuksia, joihin kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus osallistua. Ilmoitus koulutustoimikunnalle, Kristiina Kesälälle, Hannele Keskitalolle, Anu Aarnivalalle ja Erja Perälälle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin.

5 SVTL:N PÄÄLUOTTAMUSMIEHEN KATJA KOSKISEN OSALLISTUMINEN LUOTTAMUS MIESTEN NEUVOTTELUPÄIVILLE Pääluottamusmies Katja Koskinen on pyytänyt saada osallistua SVTL:n järjestämille neuvottelupäiville Helsingissä. Kirkon luottamusmiessopimus suosittaa myöntämään virkavapautta / työlomaa Kirkon työmarkkinalaitoksen hyväksymiin luottamusmieskoulutustilaisuuksiin osallistumista varten. Luottamusmiehille maksetaan virka ja työehtosopimuksen mukainen 21,36 euron ruokaraha kurssipäiviltä. Kirkon työmarkkinalaitos ilmoittaa vuosittain yleiskirjeessään luottamusmiessopimuksen piiriin kuuluvat koulutukset ja neuvottelupäivät. Vuoden 2008 koulutuksista päätöstä ei ole vielä tehty. Kirkkoneuvosto päättää myöntää pääluottamusmies Katja Koskiselle palkallista virkavapautta Helsingissä järjestettäville luottamusmiesten neuvottelupäiville osallistumista varten ehdolla, että Kirkon työmarkkinalaitos hyväksyy neuvottelupäivät luottamusmiessopimuksessa tarkoitetuksi koulutukseksi. Kirkon työmarkkinalaitoksen hyväksyttyä neuvottelupäivät luottamusmiessopimuksen piiriin kuuluviksi kurssipäiviltä maksetaan virka ja työehtosopimuksen mukainen ruokaraha kustannuspaikalta Ilmoitus Katja Koskiselle ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 620 JUKON LUOTTAMUSMIESTEN LUOTTAMUSMIESKURSSI JUKO:n pääluottamusmies Seppo Riihimäki sekä luottamusmiehet Kaisa Rauma ja Jukka Pietilä ovat pyytäneet saada osallistua luottamusmiesten neuvottelupäiville Naantalissa. Kirkon luottamusmiessopimus suosittaa myöntämään virkavapautta / työlomaa Kirkon työmarkkinalaitoksen hyväksymiin luottamusmieskoulutustilaisuuksiin osallistumista varten. Luottamusmiehille maksetaan virka ja työehtosopimuksen mukainen 21,36 euron ruokaraha kurssipäiviltä.

6 Kirkon työmarkkinalaitos ilmoittaa vuosittain yleiskirjeessään luottamusmiessopimuksen piiriin kuuluvat koulutukset ja neuvottelupäivät. Vuoden 2008 koulutuksista päätöstä ei ole vielä tehty. Kirkkoneuvosto päättää myöntää palkallista virkavapautta JUKO:n pääluottamusmiehelle Seppo Riihimäelle sekä luottamusmiehille Kaisa Raumalle ja Jukka Pietilälle Naantalissa järjestettäville luottamusmiesten neuvottelupäiville osallistumista varten ehdolla, että Kirkon työmarkkinalaitos hyväksyy neuvottelupäivät luottamusmiessopimuksessa tarkoitetuksi koulutukseksi. Kirkon työmarkkinalaitoksen hyväksyttyä neuvottelupäivät luottamusmiessopimuksen piiriin kuuluviksi kurssipäiviltä maksetaan virka ja työehtosopimuksen mukainen ruokaraha kustannuspaikalta Ilmoitus Seppo Riihimäelle, Kaisa Raumalle ja Jukka Pietilälle sekä taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 621 OVO KORVAUKSEN MAKSAMINEN PALKKAKIRJANPITÄJÄ PIRJO KARHILAHDELLE JA PALKKAKIRJANPITÄJÄ MINNA HIMBERGILLE Henkilöstösihteeri Mirja Mattilalle on myönnetty virkavapaata Palkkakirjanpitäjät Pirjo Karhilahti ja Minna Himberg tekevät Mirja Mattilan tehtävät hänen poissa ollessaan. Karhilahden ja Himbergin työkuormassa on lisäksi uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottoon liittyvät lukuisat tehtävät. Palkkatoimistoon on palkattu avustavaksi toimistotyöntekijäksi Anni Heinonen Heinonen tekee kuitenkin palkkatoimiston yksinkertaisia rutiinitehtäviä eikä korvaa yhtä palkanlaskijaa. Kirkon uuden virkaehtosopimuksen mukaan viranhaltijalle, joka tilapäisesti määrätään hoitamaan oman virkatehtävän ohella toisen viran tehtäviä, voidaan maksaa asiassa toimivaltaisen viranomaisen päättämä kohtuullinen korvaus. Sopimus ei sisällä määräyksiä kohtuullisen korvauksen suuruudesta tai sen määräytymisperusteista. Tämä kuvastaa sopimuksen uutta linjaa siitä, että palkoista ja sen kaltaisista korvauksista päätetään paikallisesti. Koska seurakuntayhtymässä ei ole vielä luotu sisäisiä soveltamisohjeita kohtuullisen korvauksen määrittämiseksi kaikille työntekijöille yhtäläisin perustein, voidaan korvaus toisen viran tehtävien hoidosta maksaa vanhan virkaehtosopimuksen pohjalle tehdyn ohjeistuksen mukaisena.

7 Sen mukaan, kun viranhaltija erikseen määrätään muun kuin vuosiloman aikana hoitamaan omien tehtävien ohella toisen tehtäviä, hänelle voidaan maksaa yli 2 viikkoa kestäneen toisen tehtävän hoidon ajalta enintään 35 %:n palkkio hoidettavan viran hinnoitteluryhmän palkkaluokkien asteikon alimman palkan peruspalkasta. Ovo palkkion suuruus määräytyy lisätehtävien määrän ja vaativuuden sekä keston perusteella. Palkkio maksetaan määräyksen alusta lukien. Ohjeistuksen mukaa milloin toisen tehtävien hoitaminen oman viran ohella kestää 8 viikkoa tai yli, on ovo korvauksen suuruus normaalitapauksessa %. Talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti puoltaa alla olevaa esitystä. Valmistelija: lakimies Mia Fager. Kirkkoneuvosto päättää, että palkkakirjanpitäjä Pirjo Karhilahdelle ja palkkakirjanpitäjä Minna Himbergille maksetaan ajalta henkilöstösihteeri Mirja Mattilan viran hoitamisesta oman virkansa ohella 30 %:n korvaus, josta kummankin osuus on suuruudeltaan 15 % Mirja Mattilan viran vaativuusryhmän (501) vähimmäispalkasta. Ilmoitus Pirjo Karhilahdelle, Minna Himbergille, Aapo Kaistille ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 622 OVO KORVAUKSEN MAKSAMINEN NUORISOTYÖNOHJAAJA MARKO MÄENPÄÄLLE JA NUORISOTYÖNOHJAAJA LILLI JUSSILALLE Henrikinseurakunnan johtavan nuorisotyönohjaaja virka on tullut avoimeksi alkaen ja viran täyttöprosessi on kesken. Avoimeen virkaan ei ole otettu väliaikaista viranhaltijaa, vaan viran tehtävät on sovittu jaettavaksi nuorisotyönohjaaja Marko Mäenpään ja nuorisotyönohjaaja Lilli Jussilan kesken. Marko Mäenpään vastuulla ovat nuorten viikko ja muu toiminta, muut kuin rippikoulua koskevat työryhmät sekä laskut. Lilli Jussilan vastuulla ovat nuorisotyön hallintoasiat ja rippikouluasiat. Yhdessä he vastaavat leiritoiminnasta ja tukiryhmästä. Kirkon uuden virkaehtosopimuksen mukaan viranhaltijalle, joka tilapäisesti määrätään hoitamaan oman virkatehtävän ohella toisen viran tehtäviä, voidaan maksaa asiassa toimivaltaisen viranomaisen päättämä kohtuullinen korvaus. Sopimus ei sisällä määräyksiä kohtuullisen korvauksen suuruudesta tai sen määräytymisperusteista. Tämä kuvastaa sopimuksen uutta linjaa siitä, että palkoista ja sen kaltaisista korvauksista päätetään paikallisesti. Koska seurakuntayhtymässä ei ole vielä luotu sisäisiä soveltamisohjeita

8 kohtuullisen korvauksen määrittämiseksi kaikille työntekijöille yhtäläisin perustein, voidaan korvaus toisen viran tehtävien hoidosta maksaa vanhan virkaehtosopimuksen pohjalle tehdyn ohjeistuksen mukaisena. Sen mukaan, kun viranhaltija erikseen määrätään muun kuin vuosiloman aikana hoitamaan omien tehtävien ohella toisen tehtäviä, hänelle voidaan maksaa yli 2 viikkoa kestäneen toisen tehtävän hoidon ajalta enintään 35 %:n palkkio hoidettavan viran hinnoitteluryhmän palkkaluokkien asteikon alimman palkan peruspalkasta. Ovo palkkion suuruus määräytyy lisätehtävien määrän ja vaativuuden sekä keston perusteella. Palkkio maksetaan määräyksen alusta lukien. Ohjeistuksen mukaa milloin toisen tehtävien hoitaminen oman viran ohella kestää 6 7 viikkoa, on ovo korvauksen suuruus normaalitapauksessa % ja milloin 8 viikkoa tai yli, on ovokorvauksen suuruus %. Kirkkoherra Heikki Mäntylä puoltaa alla olevaa esitystä. Valmistelija: lakimies Mia Fager. Kirkkoneuvosto päättää, että nuorisotyönohjaaja Marko Mäenpäälle ja nuorisotyönohjaaja Lilli Jussilalle maksetaan alkaen johtavan nuorisotyönohjaajan viran tehtävien hoitamisesta oman virkansa ohella 24 %:n suuruinen korvaus, josta kummankin osuus on suuruudeltaan 12 % johtavan nuorisotyönohjaajan viran vaativuusryhmän (503) vähimmäispalkasta. Korvausta maksetaan siihen asti kunnes virka on täytetty. Ilmoitus Marko Mäenpäälle, Lilli Jussilalle, Heikki Mäntylälle ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 623 PERHENEUVOJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Kirkkovaltuusto perusti kokouksessaan perheasiain neuvottelukeskukseen uuden perheneuvojan viran alkaen. Sielunhoitotyön johtokunta esittää, että virkaan nimitettäisiin sitä auki julistamatta pastori, perheneuvoja Mari Kinnunen. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän virkasäännön mukaan virka voidaan poikkeuksellisesti täyttää sitä haettavaksi julistamatta, kun kysymyksessä on 1) viran täyttäminen väliaikaisesti muutoin kuin koeajaksi;

9 ) kirkkojärjestyksen 13 luvun 2 :n tarkoitettu viranhaltijan siirtäminen seurakuntajaon muuttamisen johdosta; 3) jäljempänä 19 :n 3 momentissa tarkoitettu siirtäminen toiseen virkasuhteeseen samassa seurakunnassa, seurakuntayhtymässä tai siihen kuuluvassa toisessa seurakunnassa; 4) koeajaksi otetun viranhaltijan määrääminen vakituiseksi; 5) viran uudelleen täyttäminen virkaan valitun irtisanouduttua ennen hänelle myönnettyä viran toimittamisen aloittamispäivää siten, että virkaan valitaan joku muu kelpoisuusehdot hakuajan päättyessä täyttänyt hakija; 6) henkilön ottaminen sellaiseen virkaan, johon kuuluvat tehtävät tai suurimman osan niistä hän on viran perustamiseen saakka hoitanut tilapäisenä viranhaltijana tai työsopimussuhteessa vähintään kuusi kuukautta, mikäli hän täyttää viran kelpoisuusehdot; 7) kirkkojärjestyksen 6 luvun 40 :ssä 3 momentissa tarkoitettu kanttorin viran täyttäminen osa aikaisena tai sivutoimisena; tai 8) muu erityisen painava syy. Pastori, perheneuvoja Mari Kinnunen on hoitanut perheasiain neuvottelukeskuksen kahden viranhaltijan osa aikaeläkesijaisuuksia (yhteensä 85%) alkaen. Kinnunen valittiin sijaiseksi julkisen haun ja Helsingin perheasiain keskuksessa toteutetun henkilötestauksen perusteella. Seurakuntayhtymä on pitkän sijaisuuden aikana kustantanut Kinnuselle kolmivuotisen perheneuvojan koulutuksen sekä muita lyhyempiä alaan liittyviä koulutuksia. Koulutukset ovat olleet kalliita ja lisäksi ne ovat vaatineet työnantajalta noin kahden kuukauden työpäivien panostuksen koulutuspäivinä. Seurakuntayhtymä katsoo, että Mari Kinnuselle myönnetty pitkäkestoinen perheneuvojan erikoitumiskoulutus muodostaa erityisen painavan syyn nimittää hänet alkaen perustettuun perheneuvojan virkaan sitä auki julistamatta. Lisäksi Mari Kinnunen on niin työntekijänä kuin henkilönäkin sopeutunut hyvin perheasiain neuvottelukeskuksen yksikköön. Johtoryhmä puoltaa esitystä. Valmistelija: lakimies Mia Fager Kirkkoneuvosto päättää nimittää pastori, perheneuvoja Mari Kinnusen alkaen perustettuun perheneuvojan virkaan. Mari Kinnunen täyttää viran kelpoisuusehdot. Viran vaativuusryhmä on 602. Vanhana työntekijänä Mari Kinnuselta ei edellytetä lääkärintodistuksen esittämistä. Virka täytetään sitä auki julistamatta virkasäännön 5 :n 4 momentin 8 kohdan erityisen painavan syyn perusteella, koska työnantaja on kustantanut Mari Kinnuselle pitkäkestoisen perheneuvonnan erikoistumiskoulutuksen ja muita alaan liittyviä koulutuksia. Ilmoitus Mari Kinnuselle, Matti Pihalalle ja taloustoimistolle.

10 Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 624 PERHENEUVONNAN OSA AIKAELÄKESIJAISUUKSIEN TÄYTTÄMINEN Perheasiain neuvottelukeskuksessa avautuu haettavaksi kahden perheneuvojan osa aikaeläkesijaisuus yhteensä 85 %.n työajalla alkaen edellyttäen, että edellisessä asiakohdassa perheneuvonnan virkaan nimitettiin pastori, perheneuvoja Mari Kinnunen. Sielunhoitotyön johtokunta esittää, että kirkkoneuvosto julistaa haettavaksi perheasiain neuvottelukeskuksessa osa aikaeläkesijaisuuden 85 %:n työajalla alkaen. Samalla johtokunta esittää toivomuksenaan, että kirkkoneuvosto harkitsisi sijaisuuden muuttamista 100 prosenttiseksi. Perheneuvonnan kaksi perheneuvojaa ovat sillä tavalla osa aikaeläkkeellä, että yhteensä virkojen työajasta jää tekemättä 85 %. Myöskään viransijaisuutta hoitamaan ei voi nimittää yli tämän määrän, koska ylittävää määrää virkaa tai sijaisuutta ei ole olemassa. Juridisesti olisi mahdollista nimittää 85 prosenttiseen viransijaisuuteen ja lisäksi 15 prosenttiseen tilapäiseen virkasuhteeseen, mutta järjestely olisi hankala, koska tilapäiseen virkasuhteeseen voidaan virkasäännön mukaan nimittää vain kalenterivuodeksi kerrallaan ja lisäksi ko. 15 %:lle pitäisi määritellä lainmukainen määräaikaisuuden peruste. Johtoryhmä puoltaa esitystä. Valmistelija: lakimies Mia Fager Kirkkoneuvosto päättää julistaa haettavaksi kahden perheneuvojan osaaikaeläkesijaisuuden 85 %:n työajalla. Viransijaisuuksien täytön valmistelusta vastaa perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Matti Pihala ja haastatteluryhmään nimitetään Ailo Uhinki, Matti Pihala, Hannu Hurme, Matti Keinänen ja Sirkka Ojanen. Ilmoitus Matti Pihalalle, Hannu Hurmeelle ja haastatteluryhmän jäsenille. Ei muutoksenhaluoikeutta. hyväksyttiin.

11 TURUN KONSERVATORION SÄÄTIÖN PERUSTAMINEN Turun konservatorion kannatusyhdistys on lähestynyt Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymää toiveella, että seurakuntayhtymä lähtisi perustettavan Turun konservatorion säätiön perustajaksi. Turun konservatoriota ylläpitää Turun konservatorion kannatusyhdistys ja Turun konservatorion tukisäätiö. Jatkossa toiminta keskittyisi uuden perustettavan Turun konservatorion säätiön nimiin. Nykyinen yhdistys ja kannatussäätiö lakkautettaisiin. Tarkoituksena on virtaviivaistaa organisaatiorakennetta ja samalla luoda yhteistyöverkostoa alueella toimiviin merkittäviin tahoihin. Turun kaupungin lisäksi perustajiksi ovat lähtemässä Liedon kunta sekä Kaarinan ja Raision kaupungit, Turun yliopistosäätiö, Åbo Akademin säätiö sekä merkittäviä talousalueen yrityksiä. Turun konservatoriolla on koulutuksen järjestämislupa toisen asteen ammatillisen koulutuksen antamiseen sekä taiteen perusopetukseen. Koulutustarjontaa on musiikin ja tanssin lisäksi mm. musiikkitekniikan alalla. Seurakuntayhtymällä on ollut erityyppistä yhteistyötä konservatorion kanssa, mm. lasten musiikkitoiminnan ohjaajien koulutuksessa. Tällainen koulutusja yhteistoiminta on seurakuntayhtymän näkökulmasta hyödyllistä, minkä vuoksi hanketta on syytä lähteä tässä muodossa tukemaan. Johtoryhmä tukee säätiön perustajajäseneksi ryhtymistä. Kirkkoneuvosto päättää, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä lähtee mukaan perustajajäseneksi Turun konservatorion säätiöön euron pääomapanoksella ja oikeuttaa kirkkoneuvoston puheenjohtajan Rauno Heikolan ja hallintojohtaja Hannu Kallion sopimaan liittymisen tarkemmista ehdoista ja allekirjoittamaan säädekirjan. Kustannus maksetaan kirkkoneuvoston kustannuspaikalta. Ilmoitus Turun konservatoriolle, Rauno Heikolalle, Hannu Kalliolle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 626 HIRVENSALON KIRKON SUUNNITTELUMÄÄRÄRAHAT Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan , 609, pyytää maaliskuun loppuun seurakuntayhtymän taloudesta vuosittaiset rahoituslaskelmat vuosilta , jossa otetaan huomioon kirkkojen laajennukset. Samalla päätettiin, että kirkkojen laajennuksista päätetään vasta kun edellä mainitut laskelmat on tehty ja käsitelty.

12 Kun aikaisemmassa , 577, pidetyssä kirkkoneuvoston kokouksessa Hirvensalon kirkon laajennustoimikunnan tiedoksi antama selvitys Hirvensalon kirkon laajentamissuunnitelmista sekä siihen liittyvä esitys euron suunnittelumäärärahan varaamisesta vuoden 2008 budjettiin ovat tämän myöhemmin tehdyn päätöksen kanssa ristiriidassa, on kirkkoneuvoston johdonmukaisuuden nimissä syytä pyytää kirkkovaltuustossa esille tuleva määrärahan varaamista tarkoittava esitys pois esityslistalta. Asia tuodaan uudelleen kirkkoneuvoston kautta valtuustolle, kun kokouksessa edellytetty selvitys on kirkkoneuvostossa käsitelty. Kirkkoneuvosto päättää pyytää poistettavaksi kirkkovaltuuston kokouksessa esillä olevan Hirvensalon kirkon suunnittelumäärärahaa tarkoittavan esityksen. Asia tuodaan kirkkovaltuuston päätettäväksi kirkkoneuvoston käsiteltyä seurakuntayhtymän rahoituslaskelmat vuosilta Ilmoitus kirkkovaltuustolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. Käsittely Jari Hlavatý esitti, että asiassa edetään kirkkovaltuuston esityslistan mukaisesti ja määrärahat suunnitteluun myönnetään. Viime kokouksessa päätettiin tehdä rahoituslaskelmat ennen rakentamispäätöksiä. Valtuustolle tehty esitys ei ole ristiriidassa tämän päätöksen kanssa. Jäsen Juha Nappu kannatti Hlavatýn ehdotusta. Rahan voi varata budjettiin ilman pelkoa, että suunnitteluraha tulisi käytettyä ennen rahoituslaskelman tekemistä. Talous ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti piti viisaampana olla tekemättä esityksen mukaista muutosta. Kirkkoneuvosto kuuli kiinteistöjohtajan selvityksen Hirvensalon kirkon laajennussuunnitelmien aikataulusta. Ennen pidetyn kirkkoneuvoston kokouksen edellyttämän rahoituslaskelman valmistumista ei Hirvensalon kirkon suunnitteluun ole tarpeellista sijoittaa merkittäviä summia. Selvitykseen nähden esityksenmukaista asian poisvetoa kirkkovaltuuston kokouksesta ei tarvita. Ei muutoksenhakuoikeutta. 627 HAUTAUSMAAN KAUSITYÖTEHTÄVIEN VAATIVUUSRYHMÄSIJOITTELUT Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan vakituisen henkilökunnan tehtävien vaativuusryhmäsijoitteluista. Hautausmaan kausityötehtävien osalta neuvottelut työnantajatyöryhmän (Kallio, Kaisti, Rinne, Fager) ja hautaustoimen välillä sekä täytäntöönpanoneuvottelut järjestön kanssa to

13 teutettiin tämän jälkeen. Järjestöistä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL edustaa kausityöntekijöitä. Kausityöntekijöiden kanssa täytettiin tehtävänkuvaukset vuonna 2005 ja näitä kuvauksia on käytetty apuna tehtävien sijoittelussa vaativuusryhmiin. Tehtävien vaativuutta ja tehtävissä vaadittavaa osaamista on pohdittu vaativuusryhmiin kirjattujen kriteerien perusteella. Osaaminen ja työkokemus ja sitä kautta työn ohjauksen lievittyminen ja ongelmanratkaisutilanteiden vaativoituminen ovat olleet merkittävimpiä tekijöitä vaativuusryhmän valinnassa. Hautausmaan kesätyöntekijöille on jo perinteisesti maksettu muihin kesätöihin verrattuna hyvän tasoista palkkaa. Painetta vähemmän kokemusta omaavien kesätyöntekijöiden palkan nostoon ei uudistuksen yhteydessä ollut. Yleiskorotukset tulevat toki myös kaikille kausityöntekijöille. Ehdotuksessa onkin pyritty korjaamaan kausityöntekijöiden vanhassa palkanasetannassa havaittuja muita puutteita. Ehdotuksen mukaan korkeampaan vaativuusryhmään pääsee hautausmaatyökuukausien karttuessa. Vanhassa järjestelmässä laskettiin kesiä ja yhden kuukauden kesätyö ja kuuden kuukauden kesätyö olivat samanarvoisia. Ehdotus on tuomassa muutamien kymmenien eurojen korotuksen korkeimpaan kausityöntekijän palkkaan ja korkeimman vaativuusryhmän myös saavuttaa aikaisempaa nopeammin. Näillä muutoksilla halutaan parantaa pitkään työssä olleiden kausityöntekijöiden asemaa. Edellä esitetyt seikat huomioon ottaen työnantajaryhmä teki esityksen järjestölle, joka neuvottelussa tehtyjen pienten muutosten jälkeen hyväksyi työantajaryhmän esityksen. Täytäntöönpanoneuvottelujen pöytäkirja on seuraava: Liite (ei julkisuuteen) Palkkausuudistus koskee taannehtivasti niitä kausityöntekijöitä, jotka olivat seurakuntayhtymän palveluksessa ja Näille kausityöntekijöille maksetaan taannehtivasti 1.5. alkaen 1,8 %:n korotus, mahdollinen enintään 40 euron korotus sekä yleiskorotus 3,4 % alkaen. Palkankorjaukset maksetaan joulukuun loppuun mennessä. Kaikkien kausityöntekijöiden palvelussuhteet ovat päättyneet tai päättyvät (1 työntekijä) vuoden loppuun mennessä. Kausityöntekijät tulevat työhön jälleen ensi vuoden puolella, todennäköisesti huhtikuussa, keleistä riippuen. Tällöin heille tullaan maksamaan vaativuusryhmän mukaista vähimmäispalkkaa tai sitä korkeampaa peruspalkkaa. Vaativuusryhmien vähimmäispalkkaa korkeampi peruspalkka päätetään työntekijä ja tehtäväkohtaisesti kausityöntekijää keväällä palkattaessa. Työantajatyöryhmän esitys kausityöntekijöiden vaativuusryhmiksi on seuraava. Työkokemus tarkoittaa jokaisessa kohdassa työkokemusta nimen

14 omaan hautausmaatyöstä. Vuosisidonnaisen palkanosan kartuttamiseen lasketaan mukaan myös muu alan työkokemus ja muu työkokemus, josta on olennaista hyötyä ko. työssä: VAATIVUUSRYHMÄ 201 Ensimmäistä kesän/kauden työntekijät; ei alan koulutusta tai alan työkokemusta. VAATIVUUSRYHMÄ 202 Puutarhuriharjoittelijat, jotka ovat opiskelleet alaa n. 1 vuoden ennen harjoittelujaksoa. VAATIVUUSRYHMÄ 301 Vaaditaan viiden kuukauden työkokemus alalta => saavuttanut ammatillisen perustiedon ja vaadittavan tehtäväalan tuntemuksen. Alan koulutuksen omaava työntekijä sijoittuu suoraan tähän ryhmään. VAATIVUUSRYHMÄ 303 Vaaditaan 15 kuukauden työkokemus alalta. Alan koulutuksen omaavalta työntekijältä vaaditaan 10 kuukauden työkokemus alalta. Vaativuusryhmien kriteerit ja vähimmäispalkat ovat seuraavat: Liite 2 ja ja työssä olleiden kausityöntekijöiden vaativuusryhmät ja uuden järjestelmän mukaiset palkat ovat seuraavat: Liite (ei julkisuuteen) Ehdotuksen kustannusvaikutus kausityöntekijöiden palkkoihin on noin 10 prosenttia. Vertailun vuoksi alla kausityöntekijöiden palkan määräytyminen vanhassa järjestelmässä (eivät sisällä yleiskorotusta 3,4 %): 1. vuosi R vuosi R vuosi R kausi R16 (alan koulutuksen saaneita) vuosi R Valmistelija: lakimies Mia Fager Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä 1) Hautausmaan kausityötehtävien vaativuusryhmäsijoittelut seuraavan järjestelmän mukaan:

15 VAATIVUUSRYHMÄ 201 Ensimmäistä kesän/kauden työntekijät; ei alan koulutusta tai alan työkokemusta. VAATIVUUSRYHMÄ 202 Puutarhuriharjoittelijat, jotka ovat opiskelleet alaa n. 1 vuoden ennen harjoittelujaksoa. VAATIVUUSRYHMÄ 301 Vaaditaan viiden kuukauden työkokemus alalta => saavuttanut ammatillisen perustiedon ja vaadittavan tehtäväalan tuntemuksen. Alan koulutuksen omaava työntekijä sijoittuu suoraan tähän ryhmään. VAATIVUUSRYHMÄ 303 Vaaditaan 15 kuukauden työkokemus alalta. Alan koulutuksen omaavalta työntekijältä vaaditaan 10 kuukauden työkokemus alalta. Työkokemus tarkoittaa jokaisessa kohdassa työkokemusta nimenomaan hautausmaatyöstä. Vuosisidonnaisen palkanosan kartuttamiseen lasketaan mukaan myös muu alan työkokemus ja muu työkokemus, josta olennaista hyötyä ko. työssä. 2) ja työssä olleiden kausityöntekijöiden vaativuusryhmät ja uuden järjestelmän mukaiset palkat liitteen 4 mukaisina. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin pois lukien erimielisyydet, joissa on kysymys virka ja työehtosopimuksen tulkinnasta tai soveltamisesta. Tällöin noudatetaan Evankelis luterilaisen kirkon pääsopimusta. Tiedoksi taloustoimisto; lisäksi oman tehtävän sijoittelutieto toimitetaan tiedoksi jokaiselle työntekijälle. hyväksyttiin. 628 SIELUNHOIDON TEOLOGIN VIRAN VAATIVUUSRYHMÄ Kirkkovaltuusto perusti sielunhoidon teologin viran (H37) alkaen kokouksessaan Viran palkkauksessa noudatettiin muiden sielunhoitotyön erityisviroissa olevien teologien, kuten sairaalateologien ja perheneuvojien palkkausta, joka ennen palkkausuudistusta oli H37. Uudistuksessa ko. tehtävät, samoin kuin oppilaitosteologit ja muut kasvatusasiainkeskuksen ja diakoniakeskuksen erityispappien virat ja kappalaisten virat, sijoitettiin vaativuusryhmään 602. Sielunhoidon teologin viran sijoittelua ei tässä vaiheessa tehty. Sielunhoitotyön teologin tehtävänä on:

16 vastata Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä toteutettavan retriittitoiminnan suunnittelusta, mainonnasta ja toteutuksesta, 2. koordinoida ja antaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä toteutettavaa hengellistä ohjausta, 3. osallistua työnohjaustoimintaan, 4. suunnitella ja koordinoida Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä toteutettavaa sururyhmätyötä 5. laatia vuosittain retriittitoiminnan talousarvioehdotus ja toimintakertomus 6. laatia vuosittain ehdotus retriittitoiminnan hinnastoksi 7. suorittaa ne muut tehtävät, jotka yhteinen kirkkoneuvosto, sielunhoitotyön johtokunta tai yhteisten työmuotojen johtaja hänelle antavat. Tehtävä vastaa vaativuudeltaan jo aikaisemmin vaativuusryhmään 602 sijoitettuja tehtäviä ja täyttää ryhmän vaativuuskriteerit niiden tulkintojen mukaan, jotka ryhmään 602 sijoitettujen tehtävien osalta on kirjattu esittelytekstiin kirkkoneuvoston päättäessä tehtävien vaativuusryhmäsijoitteluista kokouksessaan Kirkon virka ja työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjan liitteen pöytäkirjamerkinnän mukaan seurakuntaan palkattavien uusien viranhaltijoiden peruspalkkaa ei saa palkkojen umpeen kuromisen ollessa kesken perusteettomasti määrätä yhtä vaativassa tehtävässä olevan viranhaltijan peruspalkkaa suuremmaksi. Edellä mainittujen muiden sielunhoitotyön virkojen peruspalkat ovat 1.5. ja voimaan tulleiden korotusten jälkeen euroa, vaativuusryhmän 602 vähimmäispalkan ollessa euroa. Näin ollen virkojen peruspalkan umpeen kurominen on kesken eikä sielunhoidon teologin viran peruspalkkaa voi määritellä tätä korkeammaksi. Kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan sielunhoidon teologin virkaan pastori Päivi Vuorilehdon, joka aloittaa virassa Sielunhoidon teologin viranhaltijan esimies työnohjaaja Heikki Palmu puoltaa viran sijoittamista vaativuusryhmään 602. Valmistelija: lakimies Mia Fager Kirkkoneuvosto päättää sijoittaa sielunhoidon teologin viran vaativuusryhmään 602 ja peruspalkkaan euroa kuukaudessa. Tiedoksi Päivi Vuorilehto, Heikki Palmu ja taloustoimisto. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin pois lukien erimielisyydet, joissa on kysymys virka ja työehtosopimuksen tulkinnasta tai soveltamisesta. Tällöin noudatetaan Evankelis luterilaisen kirkon pääsopimusta. hyväksyttiin.

17 HOITOVAPAA ANOMUS 630 OSA AIKAELÄKEANOMUS 631 OSA AIKAELÄKEANOMUS Salassa pidettävä asia. Salassa pidettävä asia. Salassa pidettävä asia. 632 KIRKKO TURVAPAIKKANA TYÖRYHMÄN RAPORTTI Salassa pidettävä asia. Talous ja suunnittelujohtajan asiat 633 SAIRAUSLOMIEN MYÖNTÄMINEN Seuraavat seurakuntien palveluksessa olevat henkilöt ovat anoneet sairauslomaa lääkärintodistuksella todetun työkyvyttömyyden perusteella: Liite 1 633, jaetaan vain kokoukseen osallistuville. Koska sairauslomat ovat henkilökohtaisina asioina salassa pidettävää tietoa, taltioidaan liite suoraan salassa pidettävien asioiden pöytäkirjakansioon. Kirkkoneuvoston jäsenet voivat halutessaan kokouksen aikana luovuttaa omat liitteensä sihteerille hävitettäviksi luotettavalla tavalla. Liitteessä on sairauslomaa esitetty 23 henkilölle. Kirkkoneuvosto päättää myöntää sairauslomat liitteessä esitetyllä tavalla. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin.

18 JOHTAVAN SAIRAALASIELUNHOITAJAN HILKKA KAKKO HELTEEN OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS 635 INKERIN KIRKON ANOMUS SIJAISEN PALKKAAMISESTA JUHANI PÖRSTILLE PYHÄN MARIAN SEURAKUNTAAN Asia oli esillä kirkkoneuvoston kokouksessa , jolloin se päätettiin palauttaa uuteen valmisteluun. Palautus johtui lähinnä siitä, että haluttiin tietään Suomen Lähetysseuran kanta asiaan. Anomuksen oli allekirjoittanut Inkerin piispa Aarre Kuukauppi ja kirkkoherra Juhani Pörsti. Siinä pyydettiin talousarvion määrärahaa, jolla saataisiin palkata väliaikainen kirkkoherra Juhani Pörstin sijaiseksi Pyhän Marian seurakuntaan ajalle ehdotus oli tehtyyn ehdotukseen nähden kielteinen. Suomen Lähetysseuran aluekoordinaattori Heikki Hilvo on esittänyt seuraavaa: Turun seurakuntayhtymä Olen puhelinkeskustelussa pastori Sirénin kanssa alustavasti neuvotellut kesän 2008 Pietarin Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherran Juhani Pörstin mahdollisesta sijaistamisesta. Kyseessä olisi kolmen kuukauden sijaisuus ja pastori Sirén on käytettävissä kyseessä olevaan tehtävään. Suomen Lähetysseura on valmis maksamaan sijaisen palkasta puolet ja toivoo, että Turun seurakuntayhtymä voisi maksaa toisen puolen. Venäjän tämänhetkinen viisumitilanne saattaa tuoda yllätyksiä myös ensi vuonna, mutta näihin sijaisuusjärjestelyihin on syystä varautua jo nyt budjetissa. Kunnioittaen ja yhteistyöstä kiittäen. Suomen Lähetysseuran noudattama käytäntö on, että lähetystehtävissä annetaan kauden loputtua pidempi loma. Kysymys on siten Suomen Lähetysseuralle kuuluvan kustannuksen maksamisesta. Kuluvan vuoden talousarviossa olevat määrärahat on jaettu ja tilitetty ja Suomen Lähetysseuran osuus oli euroa.

19 Ensi vuoden määrärahajakoa ei ole tehty tältä osin, koska halutaan ensin kuulla, mitä muut seurakuntayhtymät tai Kirkkohallitus ehdottavat niiden lähetysjärjestöjen osalta, jotka eivät hyväksy naispappeutta. Edellä mainitussa asiassa ei ole vielä tapahtunut mitään uutta. Muutoin Suomen Lähetysseuran osuuden kasvattaminen ehdotetulla tavalla ei ole perusteltua ja seurakuntayhtymän noudattama jakomalli on ollut piispainkokouksen suosituksen mukainen ja lähetysjärjestöjen keskenään hyväksymä. Juhani Pörstin sijaisuuden takia ei ole syytä lähteä rikkomaan lähetysjärjestöjen rahanjakomallia. Kyseessä ei ole mikään sen kaltainen äkillinen tapahtuma tai yllätys, millainen oli esimerkiksi Bangladeshin tulva. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tehtävänä ei ole sijaisten palkkaaminen Suomen Lähetysseuralle Pietarin Pyhän Marian seurakunnassa. Kokonaan eri asia on, että ystävyysseurakuntatyöryhmä tukee Pyhän Marian diakoniatyötä ja muuta sosiaalista työtä sekä mahdollistaa vierailevien pappien saarnamatkat Pietariin. Johtoryhmä puoltaa talous ja suunnittelujohtajan ehdotusta. Kirkkoneuvosto päättää, että Suomen Lähetysseuran aluekoordinaattorin Heikki Hilvon anomus lisämäärärahan myöntämisestä Lähetysseuralle sijaisen palkkaamiseksi Pyhän Marian seurakuntaan ei anna aihetta toimenpiteille. Ilmoitus Heikki Hilvolle ja Petri Sirénille sekä yhteiselle lähetystyön toimikunnalle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 636 KIRKON KESKUSRAHASTON PÄÄTÖS TYÖKYVYTTÖMYYSELÄKKEESTÄ Kirkon keskusrahasto on myöntänyt toiminnanohjaaja Eeva Arnivaaralle työkyvyttömyyseläkkeen. Kirkon keskusrahastolla on oikeus periä työnantajalta omavastuumaksu toistaiseksi myönnettävästä täysitehoisesta työkyvyttömyyseläkkeestä, johon sisältyy ns. tuleva aika. Omavastuu peritään eläkkeensaajan viimeiseltä työnantajalta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymälle määräytyvä työnantajan omavastuumaksun kertaveloitus on 5.787,00 euroa. Laskutuksesta huolehtii Kirkkohallituksen taloustoimisto.

20 Edellä siteerattu tiedote työnantajalle on tullut Arnivaaran palkka on maksettu yleisen vanhustyön kustannuspaikalta Omavastuumaksun kertaveloitus maksetaan tililtä 4130, Kielin työkyvyttömyyseläkkeiden omavastuuosuudet. merkitään tiedoksi. Samalla päätetään, että tämä maksu ja muut vastaavat tänä vuonna maksetut maksetaan seurakuntayhtymän omasta eläkerahastosta siten, että lopullinen kustannusvaikutus siirtyy eläkerahastolle eikä rasita asianomaista kustannuspaikkaa. Kirkon keskusrahaston tiedote on nähtävissä kirkkoneuvoston kokouksessa. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi Kirkon keskusrahaston päätöksen työkyvyttömyyseläkkeestä. Samalla päätetään, että Eeva Arnivaaran eläkkeestä aiheutuva omavastuumaksun kertaveloitus euroa maksetaan yleisen vanhustyön kustannuspaikalta Samalla kirkkoneuvosto päättää, että tämä omavastuumaksun kertaveloitus sekä tänä vuonna maksetut muut vastaavat kertamaksut maksetaan sisäisenä tilisiirtona omasta eläkerahastosta siten, että asianomaisille kustannuspaikoille ei jää lopullista kustannusvaikutusta. Ilmoitus Eeva Arnivaaralle ja taloustoimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta hyväksyttiin. 637 TYÖNTEKIJÖIDEN LOUNASSETELIT Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan vakinaistaa lounassetelien käyttömahdollisuuden seurakuntayhtymässä. Lounassetelin hinta oli työntekijälle alun perin 4,90 euroa ja setelin ostovoima 6,40 euroa. Vuoden 2007 alusta lounassetelin verotusarvo nousi 5,00 euroon, ostovoima pysyi samana. Työnantaja on kustantanut työntekijälle lounassetelin verotusarvon ja ostovoiman välisen eron. Vuoden 2008 alusta verottaja on jälleen nostamassa lounassetelin verotusarvoa 5,20 euroon ostovoiman pysyessä 6,40 eurona. Myös Eerikinkadun hallintovirastossa työpaikkaruokalaa pitävä SodexHo on nostamassa lounas ja kahvilahintojaan. SodexHo on toimittanut ehdotuksen uusiksi lounas ja kahvilahinnoiksi: Liite

21 Ehdotuksen mukaan lounaan hinta nousisi 6,80 euroon ja kevytlounaan hinta 4,20 euroon. Hinnankorotuksen seurauksena 6,40 euron lounassetelillä ei enää saisi ostettua lounasta työpaikkaruokalassa. Ei ole toivottavaa, että jokapäiväisessä lounastamisessa joutuisi käyttämään sekä seteliä että rahaa. Luottokunnan lounassetelivaihtoehdoissa on olemassa lounasseteli, jonka verotusarvo on 5,20 euroa ja ostovoima 6,80 euroa. Tämän lounassetelin käyttöönotto nostaisi työnantajan kuluja 0,20 euroa/ lounasseteli ja n euroa vuodessa vuoteen 2007 verrattuna. Lounasseteleistä aiheutuisi kustannuksia työnantajalle yhteensä n euroa vuodessa. Lounasseteleitä käyttää säännöllisesti runsas 200 työntekijää eli lähes puolet yhtymän työntekijöistä. Työpaikkaruokalan käyttö pysynyt ennallaan, vaikka alkuun pelättiin työntekijöiden siirtyvän lounastamaan muualle lounasseteleiden myötä. Valmistelija: lakimies Mia Fager Kirkkoneuvosto päättää 1) hyväksyä SodexHo:n uudet hinnat vuodelle 2008 ja 2) että seurakuntayhtymässä otetaan käyttöön lounasseteli, jonka verotusarvo on tällä hetkellä 5,20 euroa ja nimellisarvo 6,80 euroa. Lounassetelin verotusarvo myötäilee verohallituksen päätöstä. Lounassetelien verotusarvo veloitetaan työntekijöiltä, jolloin kysymyksessä ei ole työsuhde etu. Työnantaja pidättää itsellään oikeuden muuttaa päätöstä yksipuolisesti ilman korvausta. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. Tiedoksi kaikki yksiköt. hyväksyttiin. Kiinteistöjohtajan asiat 638 ERKKI TUUKKASEN ANOMUS TURUN HAUTAUSMAAN HAUDAN 1U.01.4I REUNA KIVIEN PALAUTTAMISEKSI Erkki Tuukkanen on lähettänyt anomuksen, joka kuuluu seuraavasti: Liite

22 Kuten anomuksesta käy ilmi, haudasta on luovutettu puolet takaisin seurakunnalle Tässä yhteydessä seurakunta on poistanut myös silloiset reunakivet. On syytä mainita erikseen, että seurakunta ei poista reunakiviä omin päin, vaan aina omaisten kanssa yhteisymmärryksessä ja yleensä aina omaisten pyynnöstä. Tässä tapauksessa silloisten reunakivien pienentäminen olisi voinut tulla kysymykseen. Syystä tai toisesta näin ei ole kuitenkaan menetelty. Reunakiviä poistettiin järjestelmällisesti omaisten kanssa neuvotellen 1970 luvun loppupuolella. Syynä oli hoidon rationalisointi ja vihreyden lisääminen kivierämaiden sijaan. Näin toimittiin koko valtakunnassa. Reunakivien poisto ei koskenut kulttuurihistoriallisesti arvokasta Turun Vanhaa hautausmaata. Mainittakoon, että nyt kysymyksessä oleva hauta sijaitsee ns. Vanhan ja uuden hautausmaan rajalla, vaikkei sillä asian käsittelyn kannalta olekaan merkitystä. Uusien reunakivien ja askellaattojen tuonti on ollut kiellettyä kauan. Viimeisin kirjallinen kielto on kirkkoneuvoston hyväksymissä hautamuistomerkkimääräyksissä (kn ), joka kuuluu seuraavasti: Liite Anoja on liittänyt anomukseensa lisäksi kolme valokuvaa, joista yksi on fiktiokuva: Liite Vastaavia anomuksia tulee hautaustoimen päällikölle vuosittain pari kolme. Hän ei ole kertaakaan suostunut niihin. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan Lausunto on nähtävänä kirkkoneuvoston kokouksessa. Kirkkoneuvosto päättää, että Erkki Tuukkasen anomukseen Turun hautausmaan haudan 1U.01.4I reunakivien palauttamiseksi ei suostuta. Ilmoitus anojalle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 639 LAUSUNTO KAAVALUONNOKSESTA, JOSSA HEINÄNOKAN LEIRIALUEEN LÄPI ON SUUNNITELTU KÄVELYREITTI

23 Turun kaupunki laatii yleiskaavaa Satavan ja Kakskerran alueelle. Seurakuntayhtymällä on maata Satavassa, Hennalassa, Annalassa ja Heinänokassa. Kakskerrassa maaomistus on Kakskerran kirkon ympärillä ja Sinapissa. Seurakuntayhtymä on ollut aktiivisesti yhteydessä kaavan suunnittelijoihin, jotta seurakuntayhtymän tulevaisuuden tarpeet voidaan huomioida. Heinänokan alueesta on valmistunut uusi luonnosehdotus, jossa on esitetty kävelyreitti Heinänokan alueen halki jatkuen aina niemen länsireunaan. Kaavaluonnos kuuluu seuraavasti: Liite Kiinteistötoimisto on informoinut asiasta myös kasvatusasiain keskusta ja yhteinen kanta on, että yleisen kävelyreitin sijoittamiseen leirialueelle ei tule suostua. Ulkopuolisten liikkuminen leirialueella häiritsee leirien ohjelmaa ja leirialueen ollessa tyhjillään on pelättävissä, että häiriöt ja ilkivalta lisääntyvät, kun saavutettavuus paranee. Kiinteistötoimisto on laatinut lausunnon kaupungille ehdotetusta kävelyreitistä ja se kuuluu seuraavasti: Liite Kirkkoneuvosto päättää lähettää Turun kaupungin asemakaavatoimistolle liitteen 2 mukaisen kirjeen, jossa pyydetään poistamaan ehdotettu kävelyreitti Heinänokan alueelta. Edelleen kirkkoneuvosto päättää tarkistaa ja allekirjoittaa pöytäkirjan tämän asian kohdalta välittömästi. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 640 MUUTOKSENHAKU Liite KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä.

24 Puheenjohtaja päättää kokouksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen. Rauno Heikola puheenjohtaja Mia Fager sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Jari Hlavatý Juha Nappu Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu kirkkoherrainvirastojen ilmoitustaululla Mia Fager kirkkoneuvoston sihteeri

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 4.3.2008 121. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 4.3.2008 121. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.3.2008 121 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 127 146 Aika tiistai 4.3.2008 klo 16.00 17.35 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

KIRKON PALKKAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUU

KIRKON PALKKAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUU Turussa 10.10.2005 KIRKON PALKKAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUU Palkkausuudistuksen tavoitteena on saada aikaan oikeudenmukainen, tasa-arvoinen ja hyviin työsuorituksiin motivoiva palkkausjärjestelmä. Uudistuvan

Lisätiedot

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä.

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KIRKON PALKKAUSMÄÄRÄYKSISTÄ 1.5.2007

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 18.9.2014 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011 Kokousaika 14.12.2011 klo 17.30 19.17 Kokouspaikka Ravintola Nygårds, Vantaan Sotungissa Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.5.2006 217 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 245-265 Aika torstai 4.5.2006 klo 16.00-17.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.03.2007 15. Aika: Torstaina 22.3.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.03.2007 15. Aika: Torstaina 22.3.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Seurakuntaneuvosto 22.03.2007 15 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 22.3.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kirkkoneuvosto 17.4.2012. Kiukkonen Sirpa jäsen Lintumäki Aki varajäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kirkkoneuvosto 17.4.2012. Kiukkonen Sirpa jäsen Lintumäki Aki varajäsen Aika 17.4.2012 klo 17.30 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Heikki Haapala jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lintumäki Aki varajäsen Pihkala Isto jäsen

Lisätiedot

Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan

Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 6 / 2012 Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan vierailusta Paikka Olarin kirkon kerhosiiven kerhohuone Läsnä Viitapohja,

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) KOKOUSTIEDOT Aika 5.10.2010 klo 16-18.20 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Lepistö Jouko vt. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Liikavainio

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.7.2005 361 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 356 373 Aika keskiviikko 20.7.2005 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka

Lisätiedot

KOTKA - KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6)

KOTKA - KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6) Aika: Keskiviikko 20.1.2016 kello 16.30-17.21 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Kaisa Rönkä varapuheenjohtaja Seppo Eerola

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2011. Läsnä: Tuomas Alaterä poistui klo 20.55, kohdan 122 aikana

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2011. Läsnä: Tuomas Alaterä poistui klo 20.55, kohdan 122 aikana SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 18.00 21.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä poistui klo 20.55, kohdan 122 aikana Georg

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.02.2007 8. Aika: Torstaina 22.2.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 Tark: Seurakuntaneuvosto 22.02.2007 8. Aika: Torstaina 22.2.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Seurakuntaneuvosto 22.02.2007 8 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 22.2.2007 klo 18.00, kahvi klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 31.3.2011 162. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 31.3.2011 162. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 31.3.2011 162 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 175 199. Aika torstai 31.3.2011 klo16.00 17.30. Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu Juha varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2006 Tark: Seurakuntaneuvosto 21.12.2006 1. Läsnä Vahtola Pirjo, khra puheenjohtaja

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2006 Tark: Seurakuntaneuvosto 21.12.2006 1. Läsnä Vahtola Pirjo, khra puheenjohtaja 21.12.2006 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 21.12.2006 klo 17 HUOM! Joulupakettien teko alkaa klo 16 Paikka Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä Vahtola Pirjo, khra puheenjohtaja Alander Matti

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Aika tiistai 14.5.2013 klo 18.00-21.30 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Hintsala Pirkko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Hintsala Pirkko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 16.6.2015 klo 18:00 20.25 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x HATTULAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Kokous N:o 11-2015 Aika 09.12.2015 kello 18.00 19.30 Paikka Virastotalo Läsnä Puheenjohtaja Järvinen Virpi Varapuheenjohtaja Lilja Lasse J Jäsenet Ahonen Arto,

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014 AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 4.3.2013 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1. Läsnä Häkkänen Martti, puh. johtaja Ihalainen Hannu

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 15.8.2013

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 15.8.2013 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 15.8.2013 klo 17.00 18.15 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Partanen Ensio, vs. kirkkoherra Ahlfors

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKKIRJA 12/2014 59 Aika Keskiviikko 26.11.2014 klo 18-20.05 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola, poissa tilalla Juhani Isotalo Marja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.00 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Koho Matti Janne Ason vara Hilakari Laura klo 17.21 lähtien, 56 Huoponen Kirsi Kanervavuori

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 7.5.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.00 18.00 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 1.11.2007 520 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 533 550 Aika torstai 1.11.2007 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

varajäsen jäsen jäsen

varajäsen jäsen jäsen 120 Aika: 19.11.2015 klo 18.15-20.45 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Subtil Duarte

Lisätiedot

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri 1 KOKOUSAIKA Maanantai 21.3.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Virasto Läsnä: Hätönen Tarja jäsen Kivimäki Liisa jäsen Malmberg Erkki puheenjohtaja Nordfors Heimo varapuheenjohtaja Peltomäki Eveliina jäsen Pusa

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 1(11) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 1(11) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 1(11) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.00 Paikka Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone Läsnä jäsenet Puhakka Osmo kirkkoherra Anttila Maire jäsen Hannula

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto NRO: 3/2016 PÖYTÄKIRJA Alueneuvosto AIKA: 20.4.2016 klo 16.30 PAIKKA: PAIKALLA: Kirkonkranni, kokoustila 5 (3. krs.) Hautala Milla Hihnala Juhani Kankaanpää Arja Kivimäki Jari (poissa), paikalla varajäsen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 19.8.2014 klo 17.30 18.40 Paikka Tarinmaan seurakuntatalo Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/2014

PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/2014 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/2014 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 4.11.2014 klo 18:00-19.21 Läsnä: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo, poistui klo

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12.6.2012 N:o 6/2012 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 7.6.2012 Sivu 61

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12.6.2012 N:o 6/2012 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 7.6.2012 Sivu 61 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 7.6.2012 Sivu 61 Kokousaika Tiistai 12.6.2012 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kuokkanen Margit Lehto Ari Mäkeläinen Tuomo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7 / 2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7 / 2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1 Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 22.8.2013 klo 18.00 Paikka Yrjänän seurakuntakoti (Itäinen Pitkäkatu 49, Turku) Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika 16.2.2016 klo 17.45 18.15 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2016 Kirkkoneuvosto 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2016 Kirkkoneuvosto 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 12.04.2016, klo 17.45-19.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 48 KOKOUKSEN AVAUS 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2010-07 1 / 5 18.11.2010

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2010-07 1 / 5 18.11.2010 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 18.00 20.45 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, pj. Rikala Tuula, varapj., kokouksen pj. Huuskonen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.1.2011 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.1.2011 1 Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.1.2011 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 20.1. 2011 klo 18.00 Paikka Martin seurakuntatalo Läsnä Norvasuo, Tuomo puheenjohtaja Grönberg, Kirsti

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2013 1 (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous 12.6.2013. Keskiviikko 12.6.2013 klo 17.00-17.50. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2013 1 (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous 12.6.2013. Keskiviikko 12.6.2013 klo 17.00-17.50. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2013 1 (8) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 12.6.2013 klo 17.00-17.50 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 91 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 92 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen Aika 12.4.2016 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja (pj 57) Lehtonen Riitta

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 5.6.2012 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 5.6.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 5.6.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 38 ILMOITUSASIAT 3 39 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 7/2014 04.11.2014

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 7/2014 04.11.2014 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 04.11.2014 klo 17.00 19.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1 Päätöksentekijät Lindström Sari kirkkoherra Haavisto Tuija Hämäläinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 5/2016 Seurakuntaneuvosto 4.5.2016 sivu 1 (7) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika keskiviikko 4.5.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 14.1.2014

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 14.1.2014 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 14.1.2014 klo 17.00 18.45 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1 Päätöksentekijät Partanen Ensio, vs. kirkkoherra Ahlfors Sirpa Vaittinen

Lisätiedot

Auran seurakunnan virastotalon kokoushuone

Auran seurakunnan virastotalon kokoushuone KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/8 Aika Paikka Tiistai klo 18.00 Auran seurakunnan virastotalon kokoushuone Läsnä Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 8 /2014 Aika: maanantai 3.11.2014 klo 18 18.55, 19.00 19.28 Paikka: Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti puheenjohtaja

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 7/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 7/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Pöytäkirja 7/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: torstaina 15.12.2016 klo 17 17.50 Paikka: Seurakuntatalo, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat: Jäsenet:

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 (13) KIRKKONEUVOSTO Kokous 30.3.2016. Keskiviikko 30.3.2016 klo 15.30-18.30. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 (13) KIRKKONEUVOSTO Kokous 30.3.2016. Keskiviikko 30.3.2016 klo 15.30-18.30. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 (13) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 30.3.2016 klo 15.30-18.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 28 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 29 KOKOUKSEN

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTO Kokous 7.4.2016. Keskiviikko 7.4.2016 klo 15.30-15.55. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTO Kokous 7.4.2016. Keskiviikko 7.4.2016 klo 15.30-15.55. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 7.4.2016 klo 15.30-15.55 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 40 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 8

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 8 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 25.11.2015 klo 17-18.45 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto 74-87 13.10.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto 74-87 13.10.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 13.10.2015 kello 18.00 19.33 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: Seurakuntaneuvosto 80

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: Seurakuntaneuvosto 80 KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: 80 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Tiistaina 22.12.2015 klo 16.30 kahvit, klo 17 kokous Kokouksen jälkeen joulupakettien jako. Kaarinan kirkko, Voudinkatu

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013. AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45. Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013. AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45. Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013 AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2009 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 25.6.2009 386. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2009 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 25.6.2009 386. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 25.6.2009 386 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 402 420 Aika torstai 25.6.2009 klo 16.00 17.20 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO Porin ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous on keskiviikkona 20.1.2016 alkaen kello 16.00 seurakuntayhtymän hallintoviraston kokoushuoneessa, Hallituskatu 9 b, 2. kerros. KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00 Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 Jäsenet: Esa J. Anttila Katri Hirvola Petri Huru Aulis Juntunen Marja Kaanaa

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2016 1 (5) KOKOUSAIKA 10.8.2016 klo 17-19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 21.10.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 27.10.2014-28.11.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 30 ILMOITUSASIAT 2 31 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.5.2017 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 18.00-19.30 Paikka Suikkilan seurakuntakoti 50 KOKOUKSEN AVAUS Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 1/2016 Seurakuntaneuvosto 14.1.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 14.1.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, srksali 2 Kustaantie 22,

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 (8) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 10.4.2013 klo 16.00-19.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 60 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 61 SIHTEERIN VALINTA

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 8.3.2007 137. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 8.3.2007 137. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 8.3.2007 137 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 141 175 Aika torstai 8.3.2007 klo 16.00 17.35 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymän henkilöstösääntö

Eteva kuntayhtymän henkilöstösääntö Eteva kuntayhtymän henkilöstösääntö Eteva kuntayhtymä Yhtymähallitus 21.4.2016 30 liite 7 Yhtymäkokous 19.5.2016 12 liite 12 Sisältö 1 Yleistä... 3 1 Henkilöstösäännön soveltaminen... 3 2 Viran ja työsopimussuhteisen

Lisätiedot

Paavalin seurakunta. Seurakuntaneuvosto

Paavalin seurakunta. Seurakuntaneuvosto 10.10.2012 1 (6) Paavalin seurakunta. Seurakuntaneuvosto Pöytäkirja Nro 7/2012 Kokousaika: Tiistai 28.8.2012 klo 18 Paikka: Paavalinkirkko, Kirkkoherranvirasto, neuvotteluhuone, Sammatintie 5, 00550 Helsinki

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 Tark: Seurakuntaneuvosto 27. Aika: Torstaina 22.5.2008 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 Tark: Seurakuntaneuvosto 27. Aika: Torstaina 22.5.2008 klo 18, kahvit klo 17.30 KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 Tark: 27 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 22.5.2008 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja,

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Perustettavan Salon seurakunnan järjestelytoimikunta Aika: 15.10.2008 klo 18.00-19.10 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, Salo Osallistujat: 45 Kokouksen avaus Pöytäkirja Esityslista 5/2008

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 (10) A S I A L U E T T E L O: 135. Kokouksen avaus 136. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 137. Pöytäkirjantarkastajien valinta 138. Ääntenlaskijoiden valinta

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 sivu 105. Kirkkovaltuuston 11.12.2013 toimeenpanopäätökset... 2 106. Kirkkoherranviraston toimistosihteerin

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon kerhohuone. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2013 1 (14) KIRKKONEUVOSTO Kokous 6.3.2013. Keskiviikko 6.3.2013 klo 16.30. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2013 1 (14) KIRKKONEUVOSTO Kokous 6.3.2013. Keskiviikko 6.3.2013 klo 16.30. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2013 1 (14) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 6.3.2013 klo 16.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 31 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Honkala Sanna-Mari jäsen

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Honkala Sanna-Mari jäsen 1 (1) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 8 /2013 Aika: maanantai 7.10.2013 klo 18 19.03 Paikka: Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki Läsnä: Heltelä Marja puheenjohtaja Ahlström Martti

Lisätiedot

Leppäjoki, Siiri jäsen Muurinen, Seppo jäsen. Saarela, Pekka jäsen Sahlström, Ville varajäsen. Puheenjohtaja piti alkuhartauden.

Leppäjoki, Siiri jäsen Muurinen, Seppo jäsen. Saarela, Pekka jäsen Sahlström, Ville varajäsen. Puheenjohtaja piti alkuhartauden. Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 24.9. 2015 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 24.9.2015 klo 18.00-19.27 Paikka Martin seurakuntatalo Läsnä Norvasuo, Tuomo puheenjohtaja ja

Lisätiedot

Rasa Markku jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Minna Kulmala sihteeri, talouspäällikkö

Rasa Markku jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Minna Kulmala sihteeri, talouspäällikkö 1 KOKOUSAIKA Maanantai 16.1.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila Läsnä: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Nordfors Heimo varapuheenjohtaja Hätönen Tarja jäsen Kivimäki Liisa jäsen Peltomäki Eveliina

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 10 ) KIRKKONEUVOSTO 1/2010 17.2.2010

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 10 ) KIRKKONEUVOSTO 1/2010 17.2.2010 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 10 ) Aika Keskiviikko 17.2.2010 klo 18.30 20.10 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo puheenjohtaja Matti Kurvinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016 17.2.2016. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016 17.2.2016. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A Kirkkoneuvosto 1622016 1722016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika ti 1622016 klo 1700-1855 Paikka Läsnä kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A jäsenet: Kari Yliräisänen vt kirkkoherra, pj (poissa :t 23

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2010 15.1.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2010 15.1.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 15.1.2010 klo 16-17.35 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2009 Tark: Seurakuntaneuvosto 62. Aika: Torstaina 19.11.2009 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2009 Tark: Seurakuntaneuvosto 62. Aika: Torstaina 19.11.2009 klo 18, kahvit klo 17.30 62 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 19.11.2009 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Andersson, Jari jäsen Gustafsson, Irja jäsen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 21.2.2012. Haapala Heikki jäsen. Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 21.2.2012. Haapala Heikki jäsen. Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 21.2.2012 klo 17.40-18.18 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo Haapala Heikki Kautto Kaisa Kiukkonen Sirpa Pihkala Isto Selinummi Aila varapuheenjohtaja Stenberg-Salonen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 10/2009 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 19.5.2009 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 10/2009 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 19.5.2009 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 19.5.2009 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 314 341 Aika tiistai 19.5.2009 klo 16.00 17.15 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Ainasoja Merja varapuheenjohtaja Hovi Tauno jäsen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot