valt. lis. terveydenhoitaja erikoislääkäri Per Hellman eläkeläinen rakennustyöntekijä toimistosihteeri yrittäjä koneteknikko VALT pj. VALT I varapj.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "valt. lis. terveydenhoitaja erikoislääkäri Per Hellman eläkeläinen rakennustyöntekijä toimistosihteeri yrittäjä koneteknikko VALT pj. VALT I varapj."

Transkriptio

1 Pöytäkirja sivu 1(16) nr 2/2015 Elin: Hallitus Aika: klo Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter erikoislääkäri Per Hellman eläkeläinen Päivi Lester (saapui klo 9.05) talouspäällikkö Raija Kujanpää asianajaja Luisa Tast diakoni Jukka Mäkynen rakennustyöntekijä, pj. vara vara vara Poissaolijat: Ulla Hellén Sven Grankulla Asko Salminen toimistosihteeri yrittäjä koneteknikko Asiantuntijat: Lena Nystrand talouspäällikkö 26 Muut läsnäolijat: Gösta Willman Bernhard Bredbacka VALT pj. VALT I varapj. Esittelijät: Göran Honga Olle Gull Auvo Rauhala Marina Kinnunen shp:n johtaja hallintojohtaja johtajaylilääkäri hallintoylihoitaja Sihteeri: Olle Gull hallintojohtaja Pykälät: Pöytäkirja allekirjoitettu: Puheenjohtaja Sihteeri: Tarkastaja: Hans Frantz Paikka ja aika: Maalahti Olle Gull Paikka ja aika: Vaasa Asetettu nähtäväksi: Luisa Tast Vaasa, hallintojohtajan virkahuoneessa..2015, klo Per Hellman Otteen oikeaksi todistaa: Olle Gull, hallintojohtaja

2 Pöytäkirja sivu 2(16) nro 1/2015 Elin: Hallitus Aika: klo Paikka: Asialuettelo Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 23 Kokouksen avaus päätösvaltaisuus 3 24 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 25 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 3 26 Vaasan sairaanhoitopiirin tilinpäätös Pöytäkirjaluettelo 6 28 Uuden en valinta henkilöstöjaostoon 7 29 Sairaanhoitopiirin johtajan, hallintojohtajan, johtajaylilääkärin ja hallintoylihoitajan päätökset 8 30 Vuoden 2014 ensihoitopalvelun palvelutason arviointi 9 31 Sairaaloiden hoitotoiminnan tuottavuustulokset vuodelta Psykiatrian klinikkaryhmän johtajan valinta Selvitys tyky-kyselyn tuloksista Tietoa, ilmoituksia, aloitteita, kysymyksiä U-rakennus (apteekki) 16 Puheenjohtaja: Hans Frantz

3 Asiasivu 3(16) Hallitus Kokouksen avaus päätösvaltaisuus Puheenjohtaja Hans Frantz avasi kokouksen. 24 Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin et Luisa Tast ja Per Hellman. 25 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen HALL: Suomenkielisessä esityslistassa olivat asiat 31 JYL 5 ja 32 JYL 6 vaihtaneet paikkaa ja numeroa, ja ne korjattiin vastaamaan ruotsinkielisen esityslistan numerointia. Hallitus hyväksyi työjärjestyksen muilta osin, paitsi että 33 käsitellään ensimmäisenä.

4 Asiasivu 4(16) Hallitus Vaasan sairaanhoitopiirin tilinpäätös 2014 Shp:n joht. 5 Vuoden 2014 tilinpäätös on ,19 euroa ylijäämäinen. Kuntayhtymän toimintakulut ovat yhteensä 218,2 milj. euroa, mikä on 3 milj. euroa eli 1,4 % budjetoitua vähemmän. Kulut ovat nousseet edellisvuodesta 1,2 milj. euroa eli 0,6 %. Oman toiminnan kulut ovat vuoteen 2013 verrattuna 0,2 milj. euroa pienemmät, kun taas muissa laitoksissa annetun hoidon kulut ovat 0,6 milj. euroa korkeammat kuin edellisvuonna. Yhteispäivystys alkoi vuonna 2014 ja kulut kolmen kuukauden toiminnasta olivat 1,6 milj. euroa, mikä on 0,2 milj. euroa budjetoitua vähemmän. Ostopalvelut, jotka koskevat hoitoa muissa laitoksissa, ylittävät talousarvion 4,5 milj. eurolla eli 15,7 %, kun taas muiden ostopalveluiden kulut alittavat talousarvion 3,7 milj. eurolla. Henkilöstökulut alittavat talousarvion 2,8 milj. eurolla eli 2,4 %. Aineet ja tarvikkeet alittavat talousarvion 0,9 milj. eurolla eli 2,5 %. Toimintatuotot ovat kokonaisuudessaan 233,7 milj. euroa ja ylittävät talousarvion 3,1 milj. eurolla eli 1,4 %. Jäsenkuntien laskutus on yhteensä ,63 euroa ja ylittää talousarvion ,63 eurolla eli 1,1 %. Ylitys johtuu kokonaan muissa laitoksissa annetun hoidon läpilaskutuksesta, joka on 4,5 milj. euroa budjetoitua suurempi. Jäsenkuntia hyvitetään ennen tilinpäätöstä keskussairaalan oman toiminnan laskutuksesta summalla, joka vastaa yhteisten maksuosuuksien lisälaskutusta. Näin tehdään sen vuoksi, että yhteisten maksuosuuksien veloitusperuste on väestöpohja, kun taas hoidosta laskutetaan käytön mukaan. Yhteiset maksuosuudet sisältävät maksuun liittyvät kulut, joita muodostuu potilasvakuutuksesta, lääkinnällisistä apuvälineistä ja niiden huollosta, ensihoitopalvelusta, kalliin hoidon tasauksesta sekä erikoissairaanhoidon päivystysvalmiuden ylläpidosta. Hyvitys ja lisälaskutus olivat kumpikin 2,3 milj. euroa. Myynti ulkokunnille oli yhteensä 9,4 milj. euroa eli 1,7 milj. euroa budjetoitua enemmän. Sen sijaan sekä maksutuotot että tuet ja avustukset olivat budjetoitua pienemmät: maksutuotot 0,6 ja tuet ja avustukset 0,3 milj. euroa pienemmät. Suuri ylijäämä muodostuu siis kokonaisuudessaan oman toiminnan kulujen säästöistä. Säästöä tuli 2,8 milj. euroa henkilöstökuluista, 0,9 milj. euroa aineista ja tarvikkeista ja 3,7 milj. euroa ostopalveluista. Oman toiminnan säästöt johtuvat osaksi siitä, että lisätalousarvio tehtiin kahteen otteeseen, mutta todelliset kulut olivatkin pienemmät kuin lisämäärärahat. Tämä koskee sekä potilasvakuutusvastuun kasvua että sydänkirurgiaa, joka loppujen lopuksi toimi ostopalveluna eikä omana toimintana puolen vuoden ajan. jatkuu

5 Asiasivu 5(16) Hallitus Investointimenot olivat 15,4 milj. euroa, mikä oli 6,9 milj. euroa budjetoitua vähemmän. Erotus johtuu siitä, ettei uuden apteekkirakennuksen rakentaminen edennyt suunnitellussa tahdissa ja vain 1,6 milj. euroa käytettiin budjetoidun 11,6 milj. euron sijaan. Jo vuosia käynnissä olleiden hankkeiden kokonaistalousarvio ylitti budjetin: Y-rakennuksen kokonaiskulut ylittyivät 5,3 milj. eurolla ja aluejäähdytyksen ja varavoimalan 1,25 milj. eurolla. Tilinpäätöksen toimintakertomusosiossa selvitetään, kuinka toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet. Suurin poikkeama itse tuotannosta löytyy psykiatriasta. Hoitopäivien määrän pieneneminen tapahtui täysin suunnitelmien mukaisesti, sillä vuodeosastoja suljettiin. Avohoitopuolen suunniteltua kasvua ei sen sijaan voitu toteuttaa, vaan ainoastaan 93,8 % tavoitteesta toteutui. Vuoteen 2013 verrattuna nousua oli kuitenkin 4,5 %. Avohoitokäyntien määrä väheni somatiikassa 0,6 %. Drg-pakettien määrä väheni 1,4 % eli niitä oli 120 suunniteltua vähemmän. Kyse oli kuitenkin vaikeista ja kalliista paketeista, joten drg-paketeista ja outlier-päivistä laskutettiin yhteensä 2 milj. euroa suunniteltua enemmän. Siirtoviivepotilaiden hoitopäivien määrää ei pystytty pitämään suunnitellulla tasolla vaan niitä oli päivää suunniteltua enemmän, mutta vuoteen 2013 verrattuna vähennystä oli silti 297 päivää eli 9,3 %. Yhteispäivystyksen tulos tasattiin sopimuksen mukaisesti ennen tilinpäätöstä, niin ettei alijäämä rasita erikoissairaanhoitoa. Alijäämä oli 0,5 milj. euroa ja se johtui siitä, että käyntimäärä oli paljon alle suunnitellun. Tilikauden ylijäämä jää tilinpäätökseen omaksi pääomaksi. BDO Audiator Oy toivoo, että sairaanhoitopiiri tilintarkastuksen yhteydessä antaa vahvistusilmoituskirjeen osana tilintarkastusprosessia. Tilinpäätös ja vahvistusilmoituskirje LIITE 26/1-2 SHP:n JOHT.: ehdottaa hallituksen osaltaan hyväksyvän tilinpäätöksen esitetyssä muodossa ja että hallitus esittää valtuustolle, että ylijäämästä 4 milj. euroa jaetaan kunnille. Hallitus luovuttaa tilinpäätöksen kuntayhtymän tilintarkastajalle ja valtuuttaa puheenjohtajan ja johtajan allekirjoittamaan vahvistusilmoituskirjeen tilintarkastajalle. HALL.: hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

6 Asiasivu 6(16) Hallitus Pöytäkirjaluettelo HJ Rakennustoimikunnan pöytäkirja 1/2015, Pöytäkirja liitteenä LIITE 27 HJ: pöytäkirja merkitään tiedoksi. HALL: hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

7 Asiasivu 7(16) Hallitus Uuden en valinta henkilöstöjaostoon HJ 10 Alueasiamies Ulla Salmenheimo-West anoo henkilökohtaisista syistä vapautusta henkilöstöjaoston yydestä. Anomus LIITE 28 Vaasan sairaanhoitopiirin hallintosäännön mukaan hallitus nimittää et henkilöstöjaostoon. HJ: HALL: ehdottaa hallituksen myöntävän Ulla Salmenheimo-Westille vapautuksen henkilöstöjaoston yydestä ja että hallitus valitsee uuden en. Koska henkilöstöjaosto koostuu nykyisin kuudesta estä, joista kolme on miestä ja kolme naista, on myös uuden en oltava nainen jotta tasa-arvovaatimus täyttyisi. Hallituksen puheenjohtaja Hans Frantz ehdotti, että uudeksi eksi valitaan Anna Tujulin Vaasasta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Asiasivu 8(16) Hallitus Sairaanhoitopiirin johtajan, hallintojohtajan, johtajaylilääkärin ja hallintoylihoitajan päätökset Shp:n joht. 6 Liitteenä sairaanhoitopiirin johtajan, hallintojohtajan, johtajaylilääkärin ja hallintoylihoitajan päätösluettelot. Sairaanhoitopiirin johtajan päätökset LIITE 29/1 Hallintojohtajan päätökset LIITE 29/2 Johtajaylilääkärin päätökset LIITE 29/3 Hallintoylihoitajan päätökset LIITE 29/4 SHP:n JOHT.: HALL: ehdottaa, että hallitus merkitsee päätösluettelot tiedoksi. hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

9 Asiasivu 9(16) Hallitus Vuoden 2014 ensihoitopalvelun palvelutason arviointi Shp:n joht. 7 Ensihoidon ylilääkäri Taneli Väyrynen on tehnyt arvion ensihoitopalvelun toiminnasta vuonna Vuoden aikana on suoritettu yhteensä toimeksiantoa. Kuten raportista ilmenee, tavoitteet palvelutasosuunnitelmassa on voitu monelta osin saavuttaa tai jopa ylittää, mutta alimmassa riskialueluokassa 5 on tavoitteita, joita ei voitu täysin saavuttaa. Koko raportti on ohessa. Raportti ensihoitopalvelun toiminnasta 2014 LIITE 30/1 Ensihoidon ylilääkäri ehdottaa seuraavia muutoksia raportin pohjalta: Vaasan pelastusasema toimii neljän ambulanssin asemapaikkana. Asemapaikan hoitotasoisen henkilöstön vuorovahvuus on kolmesta viiteen hoitotason ensihoitajaa. Lomakausilla hoitotasoisen henkilöstön vuorovahvuus on yleensä kolme. Nykyisen täydennyssopimuksen mukaan yksiköt ja niiden miehitys toteutetaan seuraavalla tavalla (H = hoitotason ensihoitaja, P = perustason ensihoitaja): ERP121 ERP122 ERP131 ERP132 H+H H+P P+P P+P Käytännössä nykyisellä hoitotason henkilöstön vuorovahvuudella on jo voitu pääsääntöisesti ylläpitää ERP 131 hoitotasolla (H+P), pois lukien lomakaudet ja muut ajanjaksot, jolloin hoitotason henkilöstön vuorovahvuus on vain kolme. Tällöin ERP121:n ylläpitäminen H+H miehityksellä on priorisoitu. Esitämme seuraavaa kustannusneutraalia muutosta valmiuteen: ERP 131 pidetään jatkuvasti hoitotasolla (H+P) Hoitotasolle siirtymisen myötä ERP131:n yksikkötunnus muuttuu hoitotason tunnukseksi (ERP125) Lomakausilla ERP121 toimii miehityksellä H+P Esitys on kustannusneutraali, ja edustaa nykyistä trendiä jossa perustason yksiköiden käytöstä luovutaan asteittain. Perustasoisen yksikön toimintaedellytykset ovat rajalliset henkilöstön koulutustason vuoksi. STM:n ohjeen mukaisesti esim. suonensisäisen lääkehoidon antaminen edellyttää hoitotasoista ensihoitajaa. jatkuu

10 Asiasivu 10(16) Hallitus Tämä rajoittaa voimakkaasti esim. kivun asianmukaista hoitoa ensihoitotehtävillä ja siirtokuljetuksissa. ERP 131 toimii jo nyt suurimman osan aikaa hoitotasolla, mutta hoitotason yksikkötunnusta ei voida käyttää, koska se edellyttää 24/7 hoitotason miehitystä. Näin ollen hätäkeskus ei yksikköä hälyttäessään ole ollut tietoinen, millä tasolla yksikkö toimii. Siirtyminen viralliseksi hoitotason yksiköksi helpottaa yksikön käyttöä ja oikein kohdennettua hälyttämistä. Muutos merkitsee sitä, että meidän on muutettava Pohjanmaan pelastuslaitoksen kanssa solmitun yhteistoimintasopimuksen sisältöä operatiivisesta ensihoitopalvelusta. Ehdotus uudeksi sopimustekstiksi on ohessa. Uusi teksti yhteistoimintasopimukseen Pohjanmaan pelastuslaitoksen kanssa LIITE 30/2 SHP:n JOHT.: HALL: ehdottaa, että hallitus - tutustuu arviointiraporttiin ja toimittaa sen valtuustolle - hyväksyy, että ehdotetut muutokset Pohjanmaan pelastuslaitoksen kanssa tehtyyn yhteistoimintasopimukseen voidaan panna välittömästi täytäntöön ja että ne annetaan valtuustolle tiedoksi. Valtuusto voi puolestaan muuttaa päätöstä, jos se katsoo sen tarpeelliseksi. hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

11 Asiasivu 11(16) Hallitus Sairaaloiden hoitotoiminnan tuottavuustulokset vuodelta 2013 JYL 5 THL ja sairaanhoitopiirit ovat kehittäneet yhteistä tuottavuuden seurannan tietojärjestelmää (benchmarking-hanke) sairaaloiden toiminnan arviointiin vuodesta 1998 lähtien. Tietojärjestelmä on nykyään osa THL:n rutiininomaista tietotuotantoa. Hankkeessa ovat mukana mm. sairaanhoitopiirit ja terveydenhuoltoalueiden erikoissairaanhoitoa antavat sairaalat. Sairaaloiden hoitotoiminnan tuottavuus -aineistoissa tuotetaan sairaanhoitopiireille ja sairaaloille vertailutietokantoja. Tietotuotantoa kehitetään yhteistyössä mukana olevien sairaaloiden kanssa. Vuoden välein valmistuvat tietokannat sisältävät tuottavuuslukuja sekä muita erikoissairaanhoidon toimintaa kuvaavia tunnuslukuja, joita sairaalat voivat käyttää toimintansa kehittämiseen. Lukuja voidaan tarkastella sairaala-, erikoisala- ja potilasryhmätasolla sekä alueellisesta väestönäkökulmasta, sairaanhoitopiirin tai kunnan tasolla. Sairaaloiden tuottavuus- ja vaikuttavuusaineistoja käytetään useiden muiden tietokantojen ja hankkeiden (mm. NHG:n sisätautien, kirurgian ja päivystyksen BM sekä Pohjanmaan sote-selvitys, Intensiumin teho- ja leikkaustoiminnan vertailu, Datawellin tuloskorttivertailu, Aalto-yliopiston Tunnusluku-projekti, Länsirannikon pistetuottavuusanalyysi) ohella erikoissairaanhoidon toiminnan ja tuottavuuden kehittämiseen mm. VKS 2025-ohjelmassa ja sote-suunnittelussa. Vuoden 2013 tulokset ovat nyt käytettävissä ja johtajaylilääkäri esittelee aineiston kokouksessa. THL BM raportti sekä kooste sairaaloiden tuottavuus 2013 liitteenä. LIITE 31/1-2 JYL: HALL: esittää, että hallitus merkitsee raportin tiedoksi. hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

12 Asiasivu 12(16) Hallitus Psykiatrian klinikkaryhmän johtajan valinta JYL 6 Ilmoitetun hakuajan kuluessa on avoimeksi julistettua psykiatrian klinikkaryhmän johtajan virkaa hakenut dosentti, LT, psykiatrian erikoislääkäri Jesper Ekelund. Hakija täyttää viran kelpoisuus- ja kielitaitovaatimukset. Hakijan CV (jaetaan hallitukselle) LIITE 32/1 Jesper Ekelund on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1999, laillistettu lääkäri vuonna 2000, lääketieteen tohtori vuonna 2003, psykiatrian erikoislääkärin tutkinto vuonna 2010, biologisen psykiatrian dosentti Helsingin yliopistossa syyskuussa vuonna Dosentti Jesper Ekelund on toiminut Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan nimeämänä psykiatrian kliinisenä opettajana Vaasan keskussairaalassa ja hänet on täällä nimitetty psykiatrian määräaikaiseen ylilääkärin 30 %:n sivuvirkaan ajalle Jesper Ekelund ilmoittaa haluavansa jatkaa edelleen professorina Helsingin yliopistossa, mutta professuurin tehtävän prosentteja lasketaan 100:sta 70:een %:iin. Klinikkaryhmän johtajan tehtäviä Vaasan keskussairaalassa hän hoitaisi 60 %:n työajalla. Samalla hän luopuisi psykiatrian määräaikaisen ylilääkärin 30 %:n sivuvirasta. Psykiatrian klinikkaryhmässä on virkavalinnasta keskusteltu ja siellä suhtaudutaan myönteisesti Jesper Ekelundin valintaan klinikkaryhmän johtajaksi. JYL: HALL: esittää, että dosentti, psykiatrian erikoislääkäri Jesper Ekelund valitaan lukien psykiatrian klinikkaryhmän johtajan virkaan, jota hän hoitaa 60 %:n työajalla. Palkkaus on hallitukselle jaettavan liitteen mukainen. LIITE 31/2 Hallitus hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Hallitus sai selvityksen siitä, miten lääketieteellinen vastuu on järjestetty niinä päivinä, kun ylilääkäri ei hoida virkaa.

13 Asiasivu 13(16) Hallitus Selvitys tyky-kyselyn tuloksista HYH 3 Vaasan keskussairaalan tyky toimintana vuonna 2014 järjestettiin 15 identtistä tilaisuutta Botniahallissa teemalla Yhdessä eteenpäin. Tilaisuuksiin osallistui yhteensä 1339 henkilöä, joka kattaa 55 % henkilöstöstä. Päivään sisältyi johdon puheenvuoro tulevaisuudesta ja osana kokonaisuutta henkilöstö osallistui ryhmätehtäviin, joissa haettiin ideoita toiminnan kehittämiseen. Vastauksista tehtiin yhteenveto tilaisuuksien jälkeen. Henkilöstö antoi kehittämisideoita neljästä eri näkökulmasta: Miten saavutamme potilaiden mielestä Suomen parhaan hoitokokemuksen? - Henkilöstö nosti esiin toiminnan sujuvuuden ja turvallisuuden. Hoitavan henkilöstön tulee olla ammattitaitoista ja hyvinvoivaa. Potilaita informoidaan jatkuvasti ja ymmärrettävällä tavalla. Olemme potilaita varten ja potilas tulee kuulluksi. Hoidon saatavuutta haluttiin kehittää. Moniammatillinen yhteistyö nähtiin tärkeänä osana onnistunutta hoitokokemusta. Miten oman yksikkösi prosessista saadaan potilaskeskeisempi? - Henkilöstö toi vahvasti esiin toiminnan sujuvoittamisen esimerkiksi lean menetelmää käyttäen. Potilaille annettavan hoidon haluttiin huomioivan potilaiden yksilöllisyyden ja henkilökuntaa tulee olla riittävästi. Oma ajatuksenne siitä miten selviämme taloudellisista haasteista? - Henkilöstö haluaa karsia toiminnasta pois kaikkea turhaa esimerkiksi päällekkäisiä toimintoja ja turhia tehtäviä. Osallistujat halusivat tehdä potilaille arvoa tuottavia asioita ja järkevällä tavalla. Miten henkilöstön viihtyvyyttä ja työhyvinvointia voidaan parantaa? - Terveet ja toimivat työtilat ovat henkilöstön suurin toive. TYKY toimintaa haluaan lisätä, monipuolistaa ja kehittää. Henkilöstö haluaa suuremmat vaikutusmahdollisuudet työajan valintaan. Henkilökuntaa tulee olla riittävästi ja johtamisen tulee olla henkilöstöä kuuntelevaa. Työterveyspalveluita halutaan kehittää ja työntekijöitä tulisi huomioida myös yksilöinä. Läpi organisaation haluttiin parempi tiedonkulku ja avoimuutta. Työntekijät haluavat enemmän palautetta ja kunnioitusta tehdystä työstä. Tyky-kyselyn yhteenvetoa käsitellään seuraavaksi johtoryhmässä, jossa tehdään suunnitelma kehittämistoimenpiteistä ja jaetaan vastuut kehittämisestä. Yhteenvetoa käsitellään myös eri tilaisuuksissa ja yhteistyötoimikunnassa. HYH: HALL: Hallitus merkitsee selvityksen tiedoksi. hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

14 Asiasivu 14(16) Hallitus Tietoa, ilmoituksia, aloitteita, kysymyksiä Uumajan yliopistosairaalan hallitus vierailee Vaasan sairaanhoitopiirissä Useimmilla hallituksen illä on mahdollisuus osallistua. Hallitusta informoitiin siitä, että hallituksen seuraavaan kokoukseen tulee ehdotus kiinteistöpuolen investointibudjetin uudelleenjärjestelystä. Hallitusta informoitiin siitä, että erva-alueen sairaanhoitopiirien poliittisella johdolla ja virkamiesjohdolla oli kokous Turussa

15 Asiasivu 15(16) Rakennustoimikunta Hallitus U-rakennus (apteekki) Uuden apteekin (U-rakennuksen) rakentamista aloitellaan. Tekninen yksikkö on päättänyt jakaa 1. vaiheen rakentamisen niin, että maanrakennustyöt kilpailutetaan erikseen ja loput myöhemmässä vaiheessa. Maanrakennustöistä on pyydetty tarjouksia, vaihe 1, vastedes U- rakennus Pää 1 Maarakennus/pääurakka. Hankintamenettely on päättynyt ja urakoitsijaksi valittiin halvimman tarjouksen antanut urakoitsija eli maanrakennusurakoitsijaksi valittiin Sundström Ab Oy, urakkasumma oli (alv 0 %). Urakkasumma alittaa selvästi rakennuttajan kustannuslaskelman. Urakka on käynnistynyt. Sairaanhoitopiiri on sopinut Vaasan kaupungin kunnallisteknisen sektorin kanssa yhteisen sadevesiviemäröinnin rakentamisesta niin, että U-rakennuksen kuivatus- ja pintavesi johdetaan Hietalahdenkatua pitkin ja että Vaasan kaupunki samalla uudistaa pintavesiputkensa Hietalahdenkadun alkupäässä. Kulut jaetaan puoliksi sairaanhoitopiirin ja kaupungin kesken. Sairaanhoitopiiri on saanut rakennusluvan uutta apteekkirakennusta varten. U-rakennuksen suunnittelu on loppuvaiheessa ja valmistuu maaliskuussa Sen jälkeen pyydetään tarjoukset. Varsinainen rakennustyö rakennusteknisine töineen alkaa alkukesästä 2015 ja rakennustekniset työt ovat valmiit maaliskuussa Tilojen tarkastaminen tapahtuu keväällä 2017 ja arvioidaan, että apteekki hyväksytään apteekkitiloiksi kesälomien 2017 jälkeen. Hankkeesta on tehty uusi kustannuslaskelma syyskuussa Hankkeen kuluiksi arvioidaan noin 25 M syyskuusta 2014 eteenpäin, sidottuna rakennuskustannusindeksiin syyskuussa 2014 ( ). Näistä suunnittelutyön kulut, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 2014, ovat yhteensä noin Kustannusarvio on liitteessä 5. TP: Toimikunta ehdottaa sairaanhoitopiirin hallitukselle, että koska E-rakennuksen osia ajan oloon tyhjennetään, sisustetaan U- rakennuksen kerrokset 3 ja 4 jo tässä vaiheessa poliklinikoiksi, mikä puolestaan nostaa rakennuskuluja. Hallitus ja valtuusto vahvistavat kulukatoksi 25 milj. euroa alv 0 % sidottuna rakennuskustannusindeksiin syyskuussa RT: Hyväksyttiin. jatkuu

16 Asiasivu 16(16) Hallitus U-rakennus (apteekki) Shp:n joht. 8 Kustannusarvio LIITE 35 SHP:n JOHT: ehdottaa, että hallitus hyväksyy rakennustoimikunnan esittämät mät suunnitelmamuutokset ehdotettuine kulukattoineen ja vie asian edelleen valtuustolle vahvistettavaksi. HALL: hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

Valtuusto. Olle Gull. Gösta Willman. Pietarsaari..2015. Vaasa..32015. Barbro Kloo Vaasa, hallintojohtajan virkahuone 20.5.2015 klo 8.00-15.

Valtuusto. Olle Gull. Gösta Willman. Pietarsaari..2015. Vaasa..32015. Barbro Kloo Vaasa, hallintojohtajan virkahuone 20.5.2015 klo 8.00-15. Pöytäkirja sivu 1(11) nro 1/2015 Elin: Valtuusto Aika: Maanantai 20.4.2015, klo 12.00-13.30 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Vaasan keskussairaala, auditorio Merihanhi,Y3 Katso liite 2a Anna-Liisa

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala Pöytäkirja sivu 1(13) nr 4/2015 Elin: Hallitus Aika: 27.4.2015 klo 9.00-11.45 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin.

Lisätiedot

valt. lis. Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter erikoislääkäri Per Hellman

valt. lis. Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter erikoislääkäri Per Hellman Pöytäkirja sivu 1(20) nr 11/2015 Elin: Hallitus Aika: 14.12.2015 klo 9.00-12.00 Paikka: Läsnäolijat: Hotelli Vallonia, Keskustie 3, Sepänkylä Hans Frantz valt. lis. Mona Vikström terveydenhoitaja Greger

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter Pöytäkirja sivu 1(24) nr 9/2015 Elin: Hallitus Aika: 19.10.2015 klo 9.00-12.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn.

Lisätiedot

VALT pj. VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus

VALT pj. VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus Pöytäkirja sivu 1(15) nr 2/2016 Elin: Hallitus Aika: 4.3.2015 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Hans Frantz Monica Sirén-Aura Mona Vikström

Lisätiedot

valt. lis. Kenneth Pärus maanviljelijä Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter

valt. lis. Kenneth Pärus maanviljelijä Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter Pöytäkirja sivu 1(22) nr 10/2015 Elin: Hallitus Aika: 9.11.2015 klo 9.00-11.15 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Kenneth Pärus maanviljelijä

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter Pöytäkirja sivu 1(12) nr 8/2015 Elin: Hallitus Aika: 28.9.2015 klo 9.00-10.45 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn.

Lisätiedot

VALT pj. VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mari Lampinen-Tuomela. Hans Frantz. Björn Boucht

VALT pj. VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mari Lampinen-Tuomela. Hans Frantz. Björn Boucht Esityslista sivu 1(7) nr 9/2019 Elin: Hallitus Aika: 3.7.2019 klo 10.00 14.00 Paikka: Läsnäolijat: Sähköinen kokous Hans Frantz Barbro Kloo Hans-Erik Lindqvist Åsa Blomstedt Monica Sirén-Aura Greger Forsblom

Lisätiedot

valt. lis. terveydenhoitaja erikoislääkäri Per Hellman toimistosihteeri Raija Kujanpää koneteknikko VALT pj. VALT I varapj.

valt. lis. terveydenhoitaja erikoislääkäri Per Hellman toimistosihteeri Raija Kujanpää koneteknikko VALT pj. VALT I varapj. Pöytäkirja sivu 1(17) nr 3/2015 Elin: Hallitus Aika: 30.3.2015 klo 9.00-11.35 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn.

Lisätiedot

VALT pj. VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus

VALT pj. VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus Pöytäkirja sivu 1(14) nr 1/2016 Elin: Hallitus Aika: 25.1.2015 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Hans Frantz Monica Sirén-Aura Mona Vikström

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll.

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll. sivu 1(9) nro 3/2009 Elin: Hallitus Aika: 16.2.2009 klo 9.00 10.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone, R 0, Vaasan keskussairaala Gun Kapténs Per Hellman, varapj. Jan Erik Granö

Lisätiedot

Hallituksen esityslista. EI-JULKINEN , klo 9.00 No 1 / 2017

Hallituksen esityslista. EI-JULKINEN , klo 9.00 No 1 / 2017 Hallituksen esityslista EI-JULKINEN 26.1.2017, klo 9.00 No 1 / 2017 Pöytäkirja sivu 1(14) nr 1/2017 Elin: Hallitus Aika: 26.01.2017 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinnollinen johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinnollinen johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala Pöytäkirja sivu 1(17) nr 2/2017 Elin: Hallitus Aika: 23.02.2017 klo 9.00 12.45 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinnollinen

Lisätiedot

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus Pöytäkirja sivu 1(12) nr 3/2016 Elin: Hallitus Aika: 21.3.2015 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Hans Frantz Monica Sirén-Aura Mona Vikström

Lisätiedot

jäsen, p.j. jäsen jäsen jäsen

jäsen, p.j. jäsen jäsen jäsen Pöytäkirja sivu 1(6) nro 4/2018 Elin: Omistajaohjausjaosto Aika: 20.6.2018 klo 9.00-11.00 Paikka: Y3 kokoushuone Lapintiira Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hans Frantz Raija Kujanpää Hans-Erik Lindqvist

Lisätiedot

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mikael Perjus Pöytäkirja sivu 1(19) nr 5/2016 Elin: Hallitus Aika: 24.5.2016 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Hans Frantz Monica Sirén-Aura Mona Vikström

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1. PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2017 ALKAEN VERSIO II - monituottajamalli PHSOTEY Ensihoitokeskus Sisällysluettelo

Lisätiedot

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Hans-Erik Lindqvist Ulla Hellén. jäsen, pj. jäsen jäsen jäsen. hallintojohtaja shp:n johtaja

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Hans-Erik Lindqvist Ulla Hellén. jäsen, pj. jäsen jäsen jäsen. hallintojohtaja shp:n johtaja Pöytäkirja sivu 1(5) nro 3/2018 Elin: Omistajaohjausjaosto Aika: 25.4.2018 klo 8.00-9.30 Paikka: K3 Päätöksentekijät Läsnäolijat: Raija Kujanpää Hans-Erik Lindqvist Ulla Hellén, pj. Poissaolijat: Asiantuntijat:

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN PALVELUTASOPÄÄTÖS AJALLE 1.1.2014-

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN PALVELUTASOPÄÄTÖS AJALLE 1.1.2014- SAIRAANHOITOPIIRIN ENSIHOITOPALVELUN PALVELUTASOPÄÄTÖS AJALLE 1.1.2014- Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri 2 (8) 1. TOIMINTAYMPÄRISTÖ Ensihoidon palvelutasopäätös koskee Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella

Lisätiedot

Valtuusto. Olle Gull. Gösta Willman. Vaasa, hallintojohtajan virkahuone klo Olle Gull, hallintojohtaja

Valtuusto. Olle Gull. Gösta Willman. Vaasa, hallintojohtajan virkahuone klo Olle Gull, hallintojohtaja Esityslista sivu 1(10) nro 1/2016 Elin: Valtuusto Aika: Maanantai 6.6.2016, klo 13 Paikka: Vaasan keskussairaala, auditorio Merihanhi,Y3 Päätöksentekijät Katso liite 2 Läsnäolijat: Poissaolijat: Asiantuntijat:

Lisätiedot

Keskushallinto 3.6.2013 1(5)

Keskushallinto 3.6.2013 1(5) Keskushallinto 3.6.2013 1(5) Kolarin ja Lapin sairaanhoitopiirin välinen neuvottelu 2013 Aika ma 3.6.2013 klo 9.00-12.05 Paikka Kolari, Kunnantalo Osallistujat: Eija Koivuranta, Kolarin kunta Sakari Lipponen,

Lisätiedot

Varajäsen Hans Frantz. Ragnvald Blomfeldt Monica Sirén-Aura. Kenneth Pärus Mona Vikström. Karin Holmqvist-Nybacka Greger Forsblom

Varajäsen Hans Frantz. Ragnvald Blomfeldt Monica Sirén-Aura. Kenneth Pärus Mona Vikström. Karin Holmqvist-Nybacka Greger Forsblom Pöytäkirja sivu 1(18) nr 9/2016 Elin: Hallitus Aika: 25.10.2016 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Varajäsen Hans Frantz Ragnvald Blomfeldt

Lisätiedot

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla Hellén. Hans-Erik Lindqvist. Paula Granbacka. Paula Granbacka.

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla Hellén. Hans-Erik Lindqvist. Paula Granbacka. Paula Granbacka. Pöytäkirja sivu 1(6) nro 6/2018 Elin: Omistajaohjausjaosto Aika: 21.12.2018 klo 9.00-10.45 Paikka: Hallituksen kokoushuone T1 Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Per Hellman

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Per Hellman Pöytäkirja sivu 1(23) nr 6/2015 Elin: Hallitus Aika: 15.6.2015 klo 9.00-11.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn.

Lisätiedot

Varajäsen Hans Frantz. Ragnvald Blomfeldt Monica Sirén-Aura. Kenneth Pärus Mona Vikström. Karin Holmqvist-Nybacka Greger Forsblom

Varajäsen Hans Frantz. Ragnvald Blomfeldt Monica Sirén-Aura. Kenneth Pärus Mona Vikström. Karin Holmqvist-Nybacka Greger Forsblom Pöytäkirja sivu 1(17) nr 8/2016 Elin: Hallitus Aika: 26.9.2016 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Varajäsen Hans Frantz Ragnvald Blomfeldt

Lisätiedot

valt.lis. eläkeläinen kaupunginjohtaja leader-neuvoja maanviljelijä eläkeläinen eläkeläinen eläkeläinen juristi kuljettaja

valt.lis. eläkeläinen kaupunginjohtaja leader-neuvoja maanviljelijä eläkeläinen eläkeläinen eläkeläinen juristi kuljettaja Pöytäkirja sivu 1(13) nr 5/2018 Elin: Hallitus Aika: 7.5.2018 klo 9.00-12.35 Paikka: Läsnäolijat: Vaasan keskussairaala, kokoushuone T1 Hans Frantz Barbro Kloo Hans-Erik Lindqvist Åsa Blomstedt Greger

Lisätiedot

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik.

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik. Elin: SOTE-valmisteluryhmä Aika: 10.08.2016 klo 13 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone Karikukko Y-3 Läsnäolijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Kristina Stenman Malin Brännkärr Mikko

Lisätiedot

Hallituksen esityslista , klo 8.00 No 6 / 2017

Hallituksen esityslista , klo 8.00 No 6 / 2017 Hallituksen esityslista 29.5.2017, klo 8.00 No 6 / 2017 Pöytäkirja sivu 1(14) nr 6/2017 Elin: Hallitus Aika: 29.05.2017 klo 8.00 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala

Lisätiedot

Hallituksen esityslista , klo No 5 / 2017

Hallituksen esityslista , klo No 5 / 2017 Hallituksen esityslista 8.5.2017, klo 10.00 No 5 / 2017 Pöytäkirja sivu 1(16) nr 5/2017 Elin: Hallitus Aika: 8.5.2017 klo 10.00 Paikka: Läsnäolijat: Perhekeskus, Lapväärtintie 10, Kristiinankaupunki Varsinainen

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter Pöytäkirja sivu 1(20) nr 5/2015 Elin: Hallitus Aika: 22.5.2015 klo 9.00-12.15 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn.

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 21 14.04.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 21 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-helmikuun 2015

Lisätiedot

Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä

Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä Pöytäkirja sivu 1(5) nro 1/2016 Elin: Sote-valmisteluryhmä Aika: 28.1.2016 klo 12-13.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone T1 olijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Anne Ekstrand Mikko

Lisätiedot

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 07.06.2016 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos ENSIHOITOPALVELUT

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos ENSIHOITOPALVELUT TALOUS 31.12.2013 POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS -liikelaitos TALOUSARVION TULOSLASKELMAOSAN TOTEUTUMINEN ENSIHOITO Alkuperäinen Talousarvio- Talousarvio Toteuma Poikkeama Ed.vuoden talousarvio muutokset

Lisätiedot

SOTE-valmisteluryhmä. Pia Wik. Gun Kapténs. Pia Wik. Pöytäkirja sivu 1(5) nro 5/2016. Elin:

SOTE-valmisteluryhmä. Pia Wik. Gun Kapténs. Pia Wik. Pöytäkirja sivu 1(5) nro 5/2016. Elin: Pöytäkirja sivu 1(5) nro 5/2016 Elin: SOTE-valmisteluryhmä Aika: 22.06.2016 klo 9 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone Karikukko Y-3 Läsnäolijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Kristina

Lisätiedot

Valtuuston esityslista , klo No 1 / 2017

Valtuuston esityslista , klo No 1 / 2017 Valtuuston esityslista 20.3.2017, klo 13.00 No 1 / 2017 Esityslista sivu 1(15) nro 1/2017 Elin: Valtuusto Aika: Maanantai 20.3.2017, klo 13 Paikka: Vaasan keskussairaala, auditorio Merihanhi,Y3 Päätöksentekijät

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén 23.4.2015 maaliskuu 2015 1 28.4.2015 HYKS aloitti sairaanhoitoalueena vuonna 2006. Deflatoitu

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Elokuu Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin Valtuustoseminaari 13. 14.6.2018 Talousjohtaja Elisa Kusmin MÄÄRÄTAVOITTEET Avohoito Tilinpäätös 2017 TA 2017 TA muutos Muutettu TA 2017 TP 2017 Ero Toteuma% kuntalask.käynnit, omat * 223 815-6 526 217

Lisätiedot

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat Yhtymähallitus 23.05.2012 41 Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44 Kokouspaikka Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Riihikosken terveysasema, ruokasali Vähä-Rahka Jouko Tanner-Penttilä Hannele

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Huhtikuu. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Huhtikuu. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Huhtikuu Osavuosikatsaus I Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura KOKOUSAIKA: Keskiviikko 16.03.2016 klo 17:30 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Ilkka Koivumäki Anu Koivunen Leena, varapj, Lahti Mariitta Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Valtuusto. Katso liite 12a Göran Honga Hans Frantz Asko Salminen Mona Vikström Auvo Rauhala Marina Kinnunen Jari Lindholm Lena Nystrand ym.

Valtuusto. Katso liite 12a Göran Honga Hans Frantz Asko Salminen Mona Vikström Auvo Rauhala Marina Kinnunen Jari Lindholm Lena Nystrand ym. Pöytäkirja sivu 1(13) nro 2/2015 Elin: Valtuusto Aika: Maanantai 8.6.2015, klo 13.00-15.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Vaasan keskussairaala, auditorio Merihanhi,Y3 Katso liite 12a Göran Honga

Lisätiedot

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin Valtuustoseminaari 12. 13.6.2019 Talousjohtaja Elisa Kusmin TA 2018 TA muutos Muutettu TA 2018 TP 2018 Ero Toteuma% MÄÄRÄTAVOITTEET Avohoito kuntalask.käynnit, omat * 236 507 13 640 250 147 276 584 26

Lisätiedot

jäsen, pj. jäsen jäsen jäsen

jäsen, pj. jäsen jäsen jäsen Pöytäkirja sivu 1(8) nro 2/2018 Elin: Omistajaohjausjaosto Aika: 23.3.2018 klo 9.00-11.10 Paikka: Hallituksen kokoushuone T1 Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hans Frantz Raija Kujanpää Ulla Hellén Per Hellman

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

jäsen, pj. jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen, varapj. jäsen jäsen jäsen

jäsen, pj. jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen, varapj. jäsen jäsen jäsen Pöytäkirja sivu 1(23) nr 3/2018 Elin: Hallitus Aika: 5.3.2018 klo 9.00-12.00 Paikka: Läsnäolijat: Vaasan keskussairaala, kokoushuone T1 Hans Frantz Barbro Kloo Hans-Erik Lindqvist Åsa Blomstedt Monica

Lisätiedot

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Huhtikuu 4/2017 Osavuosikatsaus I Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 sivut 65-72 KOKOUSAIKA klo 18.00 20.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: MUUT LÄSNÄOLIJAT (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Julkaistu 19.8.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Syyskuu 2015

Oulunkaaren taloustiedote Syyskuu 2015 Oulunkaaren taloustiedote Syyskuu 2015 Julkaistu 22.10.2015 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 12/2013 1 (10) SAIRAANHOITOPIIRI

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 12/2013 1 (10) SAIRAANHOITOPIIRI HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 12/2013 1 (10) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 18.11.2013 klo 09:00 PAIKKA Töölön sairaala, 3. krs, pienryhmätila KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 78 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA Perusturvalautakunta 28.4.2015 ( 39): Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallitus

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yksikkö Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä

Perusterveydenhuollon yksikkö Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä Perusterveydenhuollon yksikkö Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä Pirjo Immonen-Räihä Perusterveydenhuollon yksikön johtaja, VSSHP, SATSHP Geriatrian erikoislääkäri,

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI Hallinto-osasto KAUHAVAN TILINPÄÄTÖS SELVÄSTI YLIJÄÄMÄINEN TIEDOTE 24.3.2016

KAUHAVAN KAUPUNKI Hallinto-osasto KAUHAVAN TILINPÄÄTÖS SELVÄSTI YLIJÄÄMÄINEN TIEDOTE 24.3.2016 1 KAUHAVAN TILINPÄÄTÖS SELVÄSTI YLIJÄÄMÄINEN Kauhavan kaupungin talousarvio vuodelle 2015 oli tarkistusten jälkeen lähes 0,6 miljoonaa euroa alijäämäinen. Kaupunginhallitukselle 28.3.2016 esiteltävä vuoden

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

Kuntakokous Kari Janhonen Talousjohtaja

Kuntakokous Kari Janhonen Talousjohtaja Kuntakokous 17.5.2019 Kari Janhonen Talousjohtaja 17.5.2019 1 Yo-sairaaloiden talouslukujen vertailuja 2016-2018 17.5.2019 2 Toimintakulut 16,00% Toimintakulujen muutos 14,00% 12,00% 10,00% 8,00% 6,00%

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016 AIKA Torstai 19.5.2016 kello 9 11.50 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Juntumaa

Lisätiedot

Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta

Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELU Eksote ja Rautjärven kunta Aika Perjantai 29.11.2013 klo 9:00-10:44 Paikka Osallistujat Toimistotalo Ruori C6 kokoushuone Valto Käkelän katu 3 (6. krs) 53130 Lappeenranta Eksote

Lisätiedot

Perussopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon palvelujen hinnoitteluperusteet päättää valtuusto ja sairaalakohtaiset hinnat hyväksyy hallitus.

Perussopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon palvelujen hinnoitteluperusteet päättää valtuusto ja sairaalakohtaiset hinnat hyväksyy hallitus. HALLITUS 178 16.12.2015 ESITYS VUODEN 2016 PALVELUHINNASTOKSI 613/02/05/00/02/2014 HALL 178 Palveluiden tuotteistus vuonna 2016 Palveluiden hinnoittelun tavoitteet ja hintataso Perussopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille.

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille. Kaupunginhallitus 71 06.02.2017 Kaupunginvaltuusto 10 06.03.2017 Kaupungin talouden toteutuminen 2016, kaupunki ja liikelaitokset 2072/02.02.02/2016 KHALL 06.02.2017 71 Talous vuonna 2016 Uudenkaupungin

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: Ti 20.1.2015 klo 18:00 Paikka: Länsi-Porin kirkko Jäsenet: Esa Anttila, poissa Katri Hirvola Petri Huru, poissa Aulis Juntunen Marja Kaanaa Simo

Lisätiedot

Kokousaika 12.3.2013 klo 17.00 18.50. Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika 12.3.2013 klo 17.00 18.50. Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 12.3.2013 25 Kokousaika 12.3.2013 klo 17.00 18.50 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Aalto Jukka-Pekka Vähä-Rahka Jouko

Lisätiedot

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä 13.4.2016 Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Maan viidenneksi suurin

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunnan kokous Aika Perjantai klo 9.00 Paikka Käsiteltävät asiat Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Julkaistu 18.6.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto ALUENEUVOSTON PUOLESTA NRO: 6/2015. AIKA: klo Kirkonkranni, kokoustila 1 (1. krs.)

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto ALUENEUVOSTON PUOLESTA NRO: 6/2015. AIKA: klo Kirkonkranni, kokoustila 1 (1. krs.) NRO: 6/2015 PÖYTÄKIRJA Alueneuvosto AIKA: 30.9.2015 klo 16.30 PAIKKA: Kirkonkranni, kokoustila 1 (1. krs.) PAIKALLA: Hautala Milla Kankaanpää Arja Kivimäki Jari Manninen Pekka Mäkinen Satu Ristimäki Asko

Lisätiedot

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto Hoitopalvelut Tilinpäätös 2012 11.2.2013 Tuotettujen palvelujen määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, lukuun ottamatta hoitopäiviä, joiden määrä väheni suunniteltua

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä Talousjohtaja Tero Mäkiranta

Kokouspäivämäärä Talousjohtaja Tero Mäkiranta Sivu 1 SATSHP/407/02.02.02/2018 59 TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 1-3 KK/2018 Talousjohtaja Tero Mäkiranta 18.4.2018 Talousjohtajan katsaus sairaanhoitopiirin tammi-maaliskuun 2018 toimintaan ja talouteen:

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511 00002105 SOSIAALITYÖ (03) 2014 / 2015 3001 Myyntituotot 1.500 499,77 33,3 997,71-497,94 1.146,48 2.144 1.646 1.500 3200 Maksutuotot 31.330 11.461,81 36,6 7.786,05 3.675,76 23.950,20 31.736 35.412 31.330

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN ENSIHOIDON PALVELUTASOPÄÄTÖS AJALLE

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN ENSIHOIDON PALVELUTASOPÄÄTÖS AJALLE ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN ENSIHOIDON PALVELUTASOPÄÄTÖS AJALLE 1.1 31.12.2019 Laadittu ja hyväksytty ERVA järjestämissopimuksen mukaisessa ensihoitokeskuksen ERVA ohjausryhmässä:

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen hallituksen edustaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen sihteeri jäsen jäsen

puheenjohtaja jäsen hallituksen edustaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen sihteeri jäsen jäsen Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2018 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 27.11.2018, klo 12.00 13.25 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 2

Perusturvalautakunta liite nro 2 Äänekosken kaupunki Sivu 1 Perusturvalautakunta 25.10.2017 liite nro 2 03032110 Johto ja yleiset palvelut Myyntituotot 234 Muut toimintatuotot 508 742 Henkilöstökulut -470.660-452.700-452.700-370.975-81.725

Lisätiedot

Vähemmistökielinen lautakunta. jäsen jäsen jäsen hallituksen edustaja puheenjohtaja varapuheenjohtaja Risto Kukon varajäsen sihteeri

Vähemmistökielinen lautakunta. jäsen jäsen jäsen hallituksen edustaja puheenjohtaja varapuheenjohtaja Risto Kukon varajäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 1/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 17.5.2017, klo 14.00 15.45 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Ingves

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -9.217-23.747-17.514 90,0-26,2-17.514 90,0-26,2-17.514-17.514-17.514

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -9.217-23.747-17.514 90,0-26,2-17.514 90,0-26,2-17.514-17.514-17.514 005945 Yksityistietoimen hallinto 3001 Myyntituotot 4.492-100,0-100,0 3200 Maksutuotot 1.653-100,0-100,0 3300 Tuet ja avustukset 59-100,0-100,0 6.205-100,0-100,0 4001 Henkilöstökulut -13.058-16.567-10.034-23,2-39,4-10.034-23,2-39,4-10.034-10.034-10.034

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Aika tiistai 14.5.2013 klo 18.00-21.30 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Julkaistu 22.6.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Kankaanpään kaupunki Talousarvion toteutumisvertailu syyskuu 2015 1 (22) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma,

Lisätiedot

Vaasan sairaanhoitopiiri Hallituksen esityslista

Vaasan sairaanhoitopiiri Hallituksen esityslista 0(30) Vaasan sairaanhoitopiiri Hallituksen esityslista 28.8.2017 8/2017 Pöytäkirja sivu 1(30) nr 8/2017 Elin: Hallitus Aika: 28.8.2017 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Kokoushuone T1, Vaasan Keskussairaala

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom maanviljelijä Riitta Kentala eläkeläinen Bernhard Utter Pöytäkirja sivu 1(23) nr 7/2015 Elin: Hallitus Aika: 31.8.2015 klo 9.00-12.10 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallinn.

Lisätiedot

Raision yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen järjestäminen

Raision yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen järjestäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 449/00.04.01/2012 150 Raision yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen järjestäminen Tiivistelmä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Julkaistu 27.7.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mari Lampinen-Tuomela

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mari Lampinen-Tuomela Esityslista sivu 1(21) nr 9/2017 Elin: Hallitus Aika: 18.9.2017 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Kokoushuone T1, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Hans Frantz Barbro Kloo Hans-Erik Lindqvist Åsa Blomstedt

Lisätiedot

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mari Lampinen-Tuomela

VALT pj VALT I varapj. VALT II varapj. Gösta Willman Bernhard Bredbacka Mari Lampinen-Tuomela Esityslista sivu 1(17) nr 10/2017 Elin: Hallitus Aika: 16.10.2017 klo 9.00 Paikka: Läsnäolijat: Kokoushuone T1, Vaasan Keskussairaala Varsinainen jäsen Hans Frantz Barbro Kloo Hans-Erik Lindqvist Åsa Blomstedt

Lisätiedot