KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 7/2018

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 7/2018"

Transkriptio

1 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot Muutos% Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella kaupunkirakennelautakunnan käyttötalouden kokonaisuutena ennustetaan toteutuvan noin euroa talousarviota parempana. Joukkoliikenteessä tehtyjen matkojen määrä on noin 2,6 % viime vuotista suurempi. Kustannusten lisäyksen syinä ovat indeksin muutos, ELY-liikenteen kustannusosuuden nousu, pienet palvelutasomuutokset, Noutopoikaliikenteen hintamuutos ja matkustajamääriin sidottu kannusteurakkakorvaus. Joukkoliikenteen toimintakatteen ylitysennuste on noin euroa, mikä voidaan pääosin kattaa yhdyskuntasuunnittelun tuloylityksillä. Maankäyttökorvaustulot toteutuvat noin talousarviota suurempina. Maaomaisuuden tulosalueella omakotitalotonttien kysyntä on kantakaupungin alueella hyvä. Kaikki tarjolla olleet tontit on vuokrattu tai myyty. Maaseututaajamien tonttikysyntä on heikompaa ja osa tänä vuonna kilpailutetuista kerros- ja rivitalotonteista luovutetaan vasta ensi vuonna. Luovutettavien tonttien määrän ennustetaan kokonaisuutena jäävän alle tavoitteen. Puun myynnin osalta päästään talousarvion määrälliseen ja taloudelliseen tavoitteeseen. Tulosalueen palvelujen ostoista arvioidaan syntyvän säästöä ja toimintakatteen ennustetaan sen vuoksi toteutuvan talousarviota parempana. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Tuotot , , Kulut , , Netto , , Yhdyskuntasuunnittelu Tuotot , , Kulut , , Netto , , Maaomaisuus Tuotot , , Kulut , , Netto , , Yhdyskuntatekniikka Tuotot , , Kulut , , Netto , , RAPORTTI YHTEENSÄ Tuotot , , Kulut , , Netto , , Yhdyskuntatekniikan tulosalueella liikenneväylien hoidon menot ylittyvät aikaisemmin raportoidun mukaisesti Osa ylityksestä pystytään kattamaan tulosalueen sisältä mm. ulkovalaistuksen energiatehokkuuden parantumisesta saatavilla säästöillä.

2 Yhdyskuntatekniikan investoinneista uudisrakentamisalueiden kohteet ovat edenneet suunnitellusti niin, että talonrakentajat ovat voineet käynnistää omat rakennuskohteensa omien aikataulujensa mukaisesti. Peruskorjauskohteisiin sisältyvät liikenneturvallisuuden parantamistyöt ovat valmistumassa. Muutoin peruskorjauskohteet ovat edenneet suunnitellusti. Kauppatorin ympäristön työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, tosin kustannukset ovat jonkin verran kasvaneet pääasiassa kokonaisuuksien rajapintaratkaisujen tarkentumisen ja esimerkiksi joukkoliikenteen informaatiojärjestelmäratkaisujen vuoksi. Asemanseudun 1. vaiheen työt valmistuvat aikataulun mukaisesti vaikkakaan välitavoitetta ei saavutettu lisääntyneistä hulevesiviemäröinneistä johtuen. Rantakylän tekonurmikentän rakennustyöt ovat käynnistyneet, mutta töiden valmistumisaikataulu riippuu Rantakylän Liikuntahalli Oy:n rakennusluvan valitusprosessin etenemisestä. Yhdyskuntatekniikka/investoinnit Ta Tot Uudisrakentaminen Peruskorjaus Vene- ja liikuntapaikkahankkeet Kehittämishankkeet INVESTOINTIMENOT YHTEENSÄ

3 HENKILÖTYÖVUOSIEN KEHITYS 1-7/ Henkilötyökuukaudet Tp 2017 Ta Tot. 7/ Tot. % Tot. 7/ Henkilötyövuodet vakinainen henkilöstö 49,00 52,66 49,00 93,05 47,88 2,34 Henkilötyövuodet määräaikainen 3,13 0,50 2,50 500,00 5,75-56,52 Henkilötyövuodet yhteensä 52,38 53,16 51,50 96,88 53,63-3,97 Yhdyskuntatekniikassa kadunrakennuspäällikön toimen hakuprosessi on käynnissä.

4 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA LIIKENNEVALO ; VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAI- NEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TAVOITTEET Symmetrinen kaupunki kasvaa ja kehittyy Tavoitteet ja toimenpiteet Asemanseudun asemakaavan toteutus käynnistyy. vuoden lopussa Investointiohjelman mukaiset hankkeet ovat toteutuneet Toteutuma-arvio Asemanseudun alueella maa-alueiden ja rakennusten omistussuhteet ja maanvuokrasopimukset on saatettu kaavan toteuttamisen mahdollistavaan kuntoon. Itäranta-kadun katusuunnitelmat on hyväksytty ja ensimmäisen vaiheen rakennusurakka on käynnissä. Kauppatori ja ympäröivät kadut valmistuvat. Kauppatorin ja katualueiden toteutus etenevät suunnitellusti ja valmistuvat lokakuun lopussa. Joensuussa on maaseudun rauhaa ja kaupungin vilskettä - tarjolla monipuolisia ja omaleimaisia vaihtoehtoja asumiseen ja virkistäytymiseen - järjestyy hyviä paikkoja erilaiseen yrittämiseen. Penttilänrannan asemakaava III. Maapoliittinen ohjelma päivitetään. Maankäytön toteuttamisohjelma (MATO20) päivitetään. Asemakaava on hyväksytty valtuustossa Valtuusto on hyväksynyt uuden maapoliittisen ohjelman Tarpeet tunnistettu ja otettu huomioon ohjelmoinnissa Penttilänranta III on hyväksytty ja lainvoimainen. Maapoliittinen ohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa MATO-20 -ohjelman valmistelu on käynnissä.

5 Kaupunkiympäristö ja toimitilat ovat terveellisiä, turvallisia ja viihtyisiä Liikenneturvallisuussuunnitelmaa toteutetaan. Toteutuneet suunnitellusti Investointiohjelmassa on huomioitu pienet liikenneturvallisuushankkeet ja kohteiden toteutus on käynnissä. Investointiohjelman mukaiset jalankulkua ja pyöräilyä edistävät hankkeet toteutetaan. Toteutuneet suunnitellusti Utrantie 2 asemankaava on lainvoimainen ja katusuunnitelmat ovat valmistuneet. Rantaraitin Utrantien varren jalankulun ja pyöräilyn olosuhteiden parantaminen, Siltakadun ja Asemanseudun pyöräilyn pääreittien toteutus ovat käynnissä. Talvihoidon toimenpiteillä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita. Asiakaspalaute (mm. asiakasraadit) Uuden alueurakan kilpailutuksen valmistelussa on määritelty talvihoidolle tarkennetut laatuvaatimukset. Viime syksynä tehdyt pyöräilyn laatukäytävämuutokset ovat toteutuneet suunnitellusti. Kaupungin keskeiset hallinnon toiminnat kootaan yhteen paikkaan Käynnistetään kokonaisuutta koskevan selvityksen laatiminen. Selvityksen pohjalta on visioitu vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia. Selvitystyö on käynnistymässä Teemme monipuolista kaupunkiympäristöä ja tiloja, jotka tarjoavat alustan luovuudelle ja innovaatioille Tarkentuu toimenpideohjelmassa ja hankintasuunnitelmissa. Erityisesti avoimen datan käyttöönotto tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Toimenpideohjelman mukaiset toimet Joukkoliikenteen reaaliaikainen informaatio on pilottikäytössä.

6 TALOUSTAVOITTEET Tavoitteet ja toimenpiteet Talous pidetään kunnossa. Myyntivoitot (tontit ja rakennukset) Toimintakatteen kasvu verojen auttavat pitämään ta- ja valtionosuuksien kasvua louden tasapainossa. hitaampaa vuoden lopussa Talousarviossa asetettu myyntivoittotavoite on saavutettu Alkuvuoden tonttien myynti on ollut vilkasta ja myyntivoittotavoite saavutettaneen. Lainakanta sekä pitkäaikaiset leasing- vuokravastuut kääntyvät taloussuunnitelmakaudella laskuun Pitkän aikavälin investointisuunnitelmat sovitetaan tähän tavoitteeseen. Toteutetaan vain kestävän taloussuunnitelman mukaiset hankkeet Tavoite otetaan huomioon seuraavassa talousarviovalmistelussa ja arvio tehdään talousarviovuoden lopussa 75 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 210 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNNAN YHTEISET PALVELUT Strategian teema, jota tuetaan Tavoitteet ja toimenpiteet vuoden lopussa Toteutuma-arvio Vetovoima Kaupunkirakennepalvelut osallistuvat kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeita koskevaan selvitystyöhön ja auttavat etsimään erilaisia yhteistyömalleja hankkeiden toteuttamiseksi myös ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Vetovoima Tuotetaan tietoa maantieteelliseen saavutettavuuteen liittyvää edunvalvontaa varten ja viestitään Joensuulle tärkeistä asioista keskeisille yhteistyötahoille. Liikunnan kärkihankkeet valittu ja priorisoitu, kulttuuritiloja koskevan taustaselvityksen valmistelu käynnistynyt. Kulttuurin kärkihankkeiden priorisointi tehdään vuonna Tuotettu aineisto, valmistellut lausunnot Kaupunkirakennepalvelut on osallistunut liikuntapaikkatyöryhmän työhön. Saavutettavuuteen liittyvät asiat ovat olleet aktiivisesti esillä ja yhteistyötä on tehty Maakuntaliiton kanssa.

7 Tavoitteet tarkennetaan toimialan toimeenpano-ohjelmassa ja ilmasto-ohjelmassa. Toimeenpano-ohjelman mukaiset mittarit Joukkoliikenteen matkustajamäärä on kasvanut alkuvuonna noin 2,6 %. Ilmasto-ohjelman mukainen tavoite on mahdollista saavuttaa 3-4 vuodessa. Yhdessä tehden Tavoitteet tarkennetaan toimialan toimeenpano-ohjelmassa. Toimeenpano-ohjelman mukaiset mittarit Ulkovalaistuksen energiatehokkuus tulee paranemaan. Pyöräilyn pääverkon rakentaminen etenee. Sähköautojen latauspisteitä toteutuu ainakin 2 kpl. Toimialan henkilöstöseminaari järjestettiin maaliskuussa. Elinvoima ja työllisyys Tonttitarjonta vastaa kysyntään. MATO20 päivitetty ja tunnistettujen tarpeiden mukainen ohjelmointi on tehty MATO-20 -ohjelman valmistelu on käynnissä. Elinvoima ja työllisyys Hyvinvointi ja sivistys Tonttien luovutus ja lupaprosessit hoituvat nopeasti ja sujuvasti. Hankintasuunnitelmassa otetaan huomioon ympäristökriteerit ja innovatiivisten hankintojen tavoitteet. Kaupunkirakennepalvelut ovat aktiivisesti mukana liikuntapaikkasuunnitelman valmistelussa ja ohjelmoinnissa. Asiakaspalautetta on seurattu ja epäkohtiin reagoitu Hankinnat on toteutettu tavoitteen mukaisesti Liikuntapaikkasuunnitelman mukaiset hankkeet on huomioitu ohjelmoinnissa Alueurakan hankinnassa on asetettu ympäristö- ja työllisyyskannusteita. Investointikohteiden kilpailutuksessa ovat innovaatiokannusteet pääsääntöisesti olleet mukana. Kaupunkirakennepalvelut on osallistunut liikuntapaikkatyöryhmän työskentelyyn ja talousarvion mukaiset hankkeet etenevät sovitusti

8 240 YHDYSKUNTASUUNNITTELU Strategian teema, jota tuetaan Tavoitteet ja toimenpiteet vuoden lopussa Toteutuma-arvio Vetovoima Yhdessä tehden Asemakaavoituksella varmistetaan riittävän ja monipuolisen tonttivarannon ylläpitäminen. Joukkoliikenteen käyttöoikeussopimusten kilpailutuksessa tavoitellaan joukkoliikenteen kulkutapaosuuden lisäämistä ja otetaan huomioon ympäristökriteerit. Täydennysrakentamisohjelmaa tukevat asemakaavat. Rakennusjärjestyksen uudistaminen käynnistetään yhdessä rakennusvalvonnan kanssa. Hyväksytyt asemakaavat Toteutunut kilpailutus Hyväksytyt asemakaavat Valmistelu on käynnissä Kaavoitettu tonttivaranto on monipuolinen ja runsas. Penttilänrannan III asemakaava on suurin uudistontteja sisältävä asemakaava, ja se on saanut lainvoiman. Kilpailutuksen valmistelu on käynnissä. Yhteensä 8 täydennysrakentamista koskevaa asemakaavaa on hyväksytty ja saanut lainvoiman vuonna. Useita täydennyskaavoja on valmistelussa kantakaupungissa ja maaseututaajamissa. Rakennusjärjestyksen uudistaminen on käynnissä. 270 MAAOMAISUUS Strategian teema, jota tuetaan Tavoitteet ja toimenpiteet Metsän hoidon linjaukset uusitaan ja samalla luodaan tarkemmat tavoitteet kaupungin metsien käyttöön ja hoitoon. vuoden lopussa Hyväksytty valtuustossa Toteutuma-arvio Laatiminen on käynnissä.

9 Vetovoima Tonttimarkkinointia kehitetään yhteistyössä elinvoiman ja konserniyhtiöiden kanssa. Toteutunut aineisto ja luovutetut tontit, tarkemmat mittarit sovitaan yhdessä elinvoiman kanssa Keskeisistä yhdessä markkinoitavista yritysalueista on laadittu markkinointimateriaali, jota saatetaan aktiivisesti tarjolle. 280 YHDYSKUNTATEKNIIKKA Strategian teema, jota tuetaan Hyvinvointi Tavoitteet ja toimenpiteet Jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita parantamalla kannustetaan ihmisiä arkiliikunnan lisäämiseen. vuoden lopussa Toteutuneet toimenpiteet Toteutuma-arvio Pyöräilyn pääverkon rakentaminen etenee suunnitellusti. Liikkumisen ohjausprojektina toteutetaan työmatkapyöräilyä edistävä hanke. Pyöräilyviikon avajaistapahtuma toteutui suunnitellusti ja syksyn liikkujan viikolla toteutetaan erilaisia tapahtumia. Jalankulun ja pyöräilyn laatukäytävien talvihoitotasoa parannetaan. Sähköautojen latauspisteiden verkostoa edistetään. Asiakasraadin tulokset palautteet Toteutuneet latauspisteet Laatukäytävien laatutasoparannukset ovat toteutuneet suunnitellusti. Kaksi latauspistettä toteutuu lokakuussa. Ulkovalaistuksessa jatketaan energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Parantunut energiatehokkuus Ulkovalaistuksen energiatehokkuuden parantamisen suunnitelmat ovat valmistuneet tämän vuoden osalta. Vetovoima Leikkialueiden tarveselvitys päivitetään ja laaditaan toimenpidesuunnitelma. Suunnitelman mukaiset toimenpiteet on ohjelmoitu Työ on käynnissä.

10 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja TP 2017 TA TOT 7/ % TA:sta TOT 7/2017 tot 18- tot 17 Poikkeama ennuste TA ennuste- TA Henkilötyövuodet vakinainen henkilöstö 7,00 7,00 7,00 100,00 % 7,00 0,00 7,00 0 0,00 % Henkilötyövuodet määräaikainen henkilöstö 1,00 0,50 1,00 200,00 % 0,00 0,50 0 0,00 % Henkilötyövuodet yhteensä 8,00 7,50 8,00 106,67 % 7,00 0,14 7,50 0 0,00 % Toimintatulot ,32 % ,08 % ,00 % Toimintamenot ,66 % ,37 % ,11 % Toimintakate ,44 % ,67 % ,21 % Toimintatulot % menoista 4,70 % 1,24 % 1,93 % 155,78 % 2,65 % -27,17 % 1,35 % 0,11 % 8,82 % 240 Yhdyskuntasuunnittelu Vastuuhenkilö: kaavoituspäällikkö TP 2017 TA TOT 7/ % TA:sta TOT 7/2017 tot 18- tot 17 Poikkeama ennuste TA ennuste- TA Yhdyskuntasuunnittelu Toimintatulot ,38 % ,32 % ,06 % Toimintamenot ,67 % ,70 % ,00 % Toimintakate ,84 % ,34 % ,78 % Seudullinen joukkoliikenne Tehtyjen matkojen lukumäärä, kpl ,74 % ,58 % ,00 % Toimintatulot ,37 % ,82 % ,97 % Toimintamenot ,24 % ,86 % ,04 % Toimintakate ,86 % ,31 % ,25 % Henkilötyövuodet vakinainen henkilöstö 15,88 17,00 16,00 94,12 % 16,75-4,48 % 17,00 0 0,00 % Henkilötyövuodet määräaikainen henkilöstö 0,88 0,75 0 Henkilötyövuodet yhteensä 16,75 17,00 16,00 94,12 % 17,50-8,57 % 17,00 0 0,00 % Toimintatulot ,75 % ,25 % ,10 % Toimintamenot ,17 % ,45 % ,54 % Toimintakate ,37 % ,48 % ,31 % Toimintatulot % menoista 117,4 % 68,6 % 59,0 % 86,04 % 66,3 % -10,99 % 69,0 % 0,37 % 0,54 % 270 Maaomaisuus Vastuuhenkilö: kaupungingeodeetti TP 2017 TA TOT 7/ % TA:sta TOT 7/2017 tot 18- tot 17 Poikkeama ennuste TA ennuste- TA Luovutetut tontit lkm ,00 % 80 6,25 % ,60 % - joista omakotitalotontteja ,00 % 59 25,42 % ,00 % - joista kerros- ja rivitalotontteja ,00 % 9-77,78 % ,00 % - joista työpaikkatontteja ,00 % 12-25,00 % ,33 % Metsän myynti m³ ,02 % ,01 % ,00 % Tuottojen osuus kuluista % (metsät) 149,4 % 136,0 % 211,8 % 155,70 % 140,6 % 50,61 % 136,0 % 0 0,00 % Henkilötyövuodet vakinainen henkilöstö 12,13 14,00 12,38 88,39 % 9,50 30,26 % 14,00 0 0,00 % Henkilötyövuodet määräaikainen henkilöstö 0,75 1,00 3,50-71,43 % 0 Henkilötyövuodet yhteensä 12,88 14,00 13,38 95,54 % 13,00 2,88 % 14,00 0 0,00 % Toimintatulot ,92 % ,65 % ,00 % Toimintamenot ,55 % ,87 % ,97 % Toimintakate ,79 % ,09 % ,23 % Toimintatulot % menoista 432,6 % 377,6 % 626,4 % 165,89 % 516,5 % 21,26 % 414,8 % 37,22 % 9,86 % 280 Yhdyskuntatekniikka Vastuuhenkilö: kaupungininsinööri TP 2017 TA TOT 7/ % TA:sta TOT 7/2017 tot 18- tot 17 Poikkeama ennuste TA ennuste- TA Yhdyskuntatekniikan yhteiset Toimintatulot ,05 % ,05 % ,71 % Toimintamenot ,16 % ,39 % ,70 % Toimintakate ,89 % ,09 % ,16 % Liikenneväylien hoito Kunnossapidettävät liikenneväylät, km ,87 % 785 0,89 % ,38 % - joista katuja ja teitä (ajoradat) ,53 % 422 0,71 % ,00 % - joista jalankulku- ja pyöräilyväyliä ,30 % 330 1,21 % ,90 % - joista ruutukaavan jalkakäytävät ,00 % 33 0,00 % ,00 % Liikenneväylien talvihoito, vuosi ,04 % ,10 % ,36 % /m 2 0,51 0,49 0,32 64,04 % 0,34-7,90 % 0,55 0,06 11,83 % Liikenneväylien kesähoito, vuosi ,85 % ,71 % ,73 % /m 2 0,16 0,15 0,08 51,85 % 0,07 6,98 % 0,15 0,00-0,41 % Liikenneväylien puhtaanapito, vuosi ,25 % ,86 % ,92 % /m 2 0,08 0,08 0,04 49,25 % 0,04-9,96 % 0,09 0,01 6,44 % Hoitokustannukset /km ,06 % ,46 % ,92 % Liikenneväylien hoito yhteensä ,98 % ,57 % ,35 % Puistojen hoito Kunnossa pidetyt istutukset ja hoidetut puistot ha ,89 % 172 3,49 % ,89 % /ha ,32 % ,95 % ,38 % Puistojen hoito yhteensä ,78 % ,02 % ,59 %

11 Ulkovalaistus Ulkovalopisteiden lkm ,13 % ,44 % ,28 % /valopiste ,11 % 25 8,89 % ,25 % Energiankulutus MWh ,30 % ,00 % Ulkovalaistus yhteensä ,66 % ,54 % ,12 % Muu ylläpito Erillislaitteet (sillat, radat, pumppaamot) ,68 % ,19 % ,14 % Uudelleen päällystys /m 2 7,3 7,6 9,0 118,27 % 7,4 20,90 % 9,6 2,0 26,10 % Uudelleen päällystys m ,83 % ,40 % ,13 % Muu ylläpito yhteensä ,67 % ,75 % ,85 % Ylläpito yhteensä Toimintatulot ,58 % ,19 % ,00 % Toimintamenot ,17 % ,09 % ,60 % Toimintakate ,10 % ,01 % ,58 % Katujen, puistojen ym. investoinnit Valmistus omaan käyttöön ,13 % ,30 % ,0 0,00 % Henkilötyövuodet vakinainen henkilöstö 14,00 14,66 13,63 92,94 % 14,63-6,87 % 14,00-0,66-4,50 % Henkilötyövuodet määräaikainen henkilöstö 0,50 0,50 1,50-66,67 % 0,50 0,50 Henkilötyövuodet yhteensä 14,50 14,66 14,13 96,35 % 16,13-12,43 % 14,50-0,16-1,09 % Toimintatulot ,04 % ,64 % ,91 % Valmistus omaan käyttöön ,13 % ,30 % ,00 % Toimintamenot ,48 % ,91 % ,63 % Toimintakate ,27 % ,49 % ,84 % Toimintatulot ja valm.om. käyttöön % menoista 39,7 % 33,93 % 32,99 % 97,21 % 30,70 % 7,46 % 33,79 % -0,14 % -0,40 % Kaupunkirakennelautakunta yhteensä TP 2017 TA TOT 7/ % TA:sta TOT 7/2017 tot 18- tot 17 Poikkeama ennuste TA ennuste- TA Henkilötyövuodet vakinainen henkilöstö 49,00 52,66 49,00 93,05 % 47,88 2,34 % 52,00-0,66-1,25 % Henkilötyövuodet määräaikainen henkilöstö 3,13 0,50 2,50 500,00 % 5,75-56,52 % 1,00 0,50 100,00 % Henkilötyövuodet yhteensä 52,13 53,16 51,50 96,88 % 53,63-3,97 % 53,00-0,16-0,30 % Toimintatulot ,60 % ,26 % ,75 % Valmistus omaan käyttöön ,13 % ,30 % ,00 % Toimintamenot ,81 % ,50 % ,26 % Toimintakate ,71 % ,05 % ,33 % Toimintatulot ja valm.om. käyttöön % menoista 101,4 % 75,7 % 84,6 % 111,86 % 83,9 % 0,85 % 76,5 % 0,87 % 1,15 % Ta luvut päivitetty kaupunginvaltuuston ja hyväksymien talousarviomuutosten mukaisiksi.

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 3/2018

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 3/2018 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 3/ Kolmen kuukauden toteutuman perusteella kaupunkirakennelautakunnan käyttötalouden kokonaisuutena ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Yhdyskuntasuunnittelun toiminnassa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 9/2018

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 9/2018 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 9/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella kaupunkirakennelautakunnan käyttötalouden toimintakatteen ennustetaan

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/ Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan talousarvion mukaisena on epävarmaa. Pysäköinninvalvonnan määrälliset

Lisätiedot

Kehittämishanke: Tasapainoinen ja vaihtoehtoja tarjoava kaupunkirakenne Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö: kaavoituspäällikkö, kaupungingeodeetti

Kehittämishanke: Tasapainoinen ja vaihtoehtoja tarjoava kaupunkirakenne Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö: kaavoituspäällikkö, kaupungingeodeetti KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET 2016: Tavoitteet ja niiden toteutuminen 1.1. 31.3.2016: Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Toimenpideohjelmaa toteutetaan suunnitelmallisesti. Edistetään yhteistyökumppaneiden hankkeita.

Toimenpideohjelmaa toteutetaan suunnitelmallisesti. Edistetään yhteistyökumppaneiden hankkeita. KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET: Tavoitteet ja niiden toteutuminen 1.1. 30.9.2015 Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Kehittämishanke: Tasapainoinen ja vaihtoehtoja tarjoava kaupunkirakenne Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö: kaavoituspäällikkö, kaupungingeodeetti

Kehittämishanke: Tasapainoinen ja vaihtoehtoja tarjoava kaupunkirakenne Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö: kaavoituspäällikkö, kaupungingeodeetti KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET 2016: Tavoitteet ja niiden toteutuminen 1.1. 31.7.2016: Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Toimintaympäristössä ei ole odotettavissa uusia suuria muutoksia ja palvelut säilyvät pääosin ennallaan.

Toimintaympäristössä ei ole odotettavissa uusia suuria muutoksia ja palvelut säilyvät pääosin ennallaan. 7.1.6 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja Kuvaus 2018 ja keskeiset muutokset Kaupunkiympäristön toimiala koostuu kaupunkirakennepalveluista, lupa- ja viranomaistoiminnoista,

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja Kuvaus 2018 Kaupunkiympäristön toimiala koostuu kaupunkirakennepalveluista, lupa- ja viranomaistoiminoista, teknisestä keskuksesta, Joensuun

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET 2016: Tavoitteet ja niiden toteutuminen

KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET 2016: Tavoitteet ja niiden toteutuminen KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET 2016: Tavoitteet ja niiden toteutuminen 1.1. 30.9.2016 Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö:

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ. Strategian toimeenpano-ohjelma

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ. Strategian toimeenpano-ohjelma KAUPUNKIYMPÄRISTÖ Strategian toimeenpano-ohjelma 3 pääteemaa ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS HYVINVOINTI KAUPUNKIYMPÄRISTÖ 3 00 työntekijää 72 M toimintamenot/v 9000 ha metsää 2,1 milj. joukkoliikenne -matkaa

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Tilivelvollinen: kaupunkiympäristöjohtaja Anu Näätänen. Toimialan toiminnan kuvaus. Katsaus toimintavuoteen 2018

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Tilivelvollinen: kaupunkiympäristöjohtaja Anu Näätänen. Toimialan toiminnan kuvaus. Katsaus toimintavuoteen 2018 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Tilivelvollinen: kaupunkiympäristöjohtaja Anu Näätänen Toimialan toiminnan kuvaus Kaupunkiympäristön toimiala koostuu kaupunkirakennepalveluista, lupa- ja viranomaistoiminnoista,

Lisätiedot

INVESTOINNIT, YHTEENVETO

INVESTOINNIT, YHTEENVETO INVESTOINNIT, YHTEENVETO Kunta ilman liikelaitosta Kunta mukaan lukien Sipoon Vesi muutokset Tot-% Osasto Laajennusinvestoinnit, uudet kaava-alueet -5 835-5 835-2 893 49,6-4 310 Laajennusinvestoinnit,

Lisätiedot

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut YDINTOIMINNOT KAUPUNKIRAKENNE Yhdyskuntasuunnittelu Maankäyttö Yhdyskuntatekniikka VESIHUOLTO Veden myynti 4,22 milj. m3 / v Vesijohtoverkoston

Lisätiedot

Kaupunkirakenneohjelman keskeiset kehittämishankkeet ja niiden tavoitteet vuodelle 2014:

Kaupunkirakenneohjelman keskeiset kehittämishankkeet ja niiden tavoitteet vuodelle 2014: Kaupunkirakenneohjelman keskeiset kehittämishankkeet ja niiden tavoitteet vuodelle 2014: Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla.

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla. 85 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: rakennustarkastaja Rakennus- ja ympäristölautakunta on osa kaupunkiympäristön toimialaa. Koko toimialan strategiset tavoitteet on kuvattu talousarviokirjan

Lisätiedot

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi 1 12.4.2016 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous 1 000 Tot 3/2015 TA 2016 Tot 3/2016 % ta:sta Muutos 15-16 Muutos % Tuotot 3 479 15 478 3 601 23,3 122 3,4 Kulut -1 435-7 581-1 628 21,5-193

Lisätiedot

Talousarvio. Tot vuoden alusta

Talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Muutettu talousarvio Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Tot vuoden alusta Poikkeama Tot-% muutettu

Lisätiedot

Kaupunkirakenneohjelman kehittämishankkeet ja niiden tavoitteet vuodelle 2016:

Kaupunkirakenneohjelman kehittämishankkeet ja niiden tavoitteet vuodelle 2016: Kaupunkirakenneohjelman kehittämishankkeet ja niiden tavoitteet vuodelle 2016: Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakenneyksikön vastuuhenkilö: kaavoituspäällikkö

Lisätiedot

Kehittämishanke: Tasapainoinen ja vaihtoehtoja tarjoava kaupunkirakenne

Kehittämishanke: Tasapainoinen ja vaihtoehtoja tarjoava kaupunkirakenne KAUPUNKIRAKENNEOHJELMAN KEHITTÄMISHANKKEET 2017: Vastuuhenkilö: Kaupunkiympäristöjohtaja Palveluohjelma: Kaupunkirakenneohjelma Kehittämishanke: Symmetrinen kaupunki Kaupunkirakennepalveluiden vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus. Asunto- ja kiinteistölautakunta

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus. Asunto- ja kiinteistölautakunta Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus Asunto- ja kiinteistölautakunta Tammi-huhtikuu 2017 1 Strategisen johtamisjärjestelmän asiakirjat KAUPUNKISTRATEGIA VISIO JA TOIMINTATAVAT STRATEGINEN OHJAUS

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asra 8.9.2015 Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Rakennusvalvonta Sivu 2 TP 2014 TA+muutokset 2015 TA 2016 2017 2018 Toimintatuotot 319 908 404 100 354 000

Lisätiedot

Toimintaympäristössä ei ole odotettavissa uusia suuria muutoksia ja palvelut säilyvät pääosin ennallaan.

Toimintaympäristössä ei ole odotettavissa uusia suuria muutoksia ja palvelut säilyvät pääosin ennallaan. 7.1.6 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Kaupunkiympäristön toimiala koostuu kaupunkirakennepalveluista, lupa- ja viranomaistoiminnoista,

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUS KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja

KÄYTTÖTALOUS KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja KÄYTTÖTALOUS KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA Vastuuhenkilö: kaupunkiympäristöjohtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Kaupunkiympäristön toimiala koostuu kaupunkirakennepalveluista, lupa- ja viranomaistoiminoista,

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 29 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2.

Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2. Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2.2012 Tampere Maankäytön toteutuksen ohjelmointi Joensuussa laaditaan maankäytön

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2019 Tekniset palvelut. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2019 toimintaraportti TEKNISET PALVELUT

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2019 Tekniset palvelut. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2019 toimintaraportti TEKNISET PALVELUT TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 29 toimintaraportti TEKNISET PALVELUT Talousarvion neljän kuukauden toteutumien perusteella talousarvio on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (5) 4 Kaupunkiympäristön toimialan toimintasuunnitelma ja tulosbudjetti vuodelle 2018 HEL 2017-013797 T 02 02 01 Päätös Käsittely päätti panna asian viikoksi pöydälle.

Lisätiedot

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ Raakaluonnos versio 01 Kuulemista ja kommentointia varten Tilanne 31.08.2017 TEHDYT SELVITYKSET/TAUSTATYÖT Taustatilastot, tammi-helmikuu 2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (7) 3 Kaupunkiympäristön toimialan talousarvion toteutumisennuste sekä toiminnan osavuotiskatsaus 2/2017 (a-asia) HEL 2017-009167 T 02 02 01 Päätösehdotus Tiivistelmä

Lisätiedot

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen Tampere

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen Tampere Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 15.2.2012 Tampere Maapolitiikka Joensuun kaupungin maapoliittinen ohjelma 2010 on hyväksytty

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT 2017 Kaupunginvaltuuston talousseminaari 8.9.2016 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 06/2015 06/ 2016 : Maarakennuskustannusindeksi -2,7 % Katujen

Lisätiedot

TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT VAHVUUTEMME.

TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT VAHVUUTEMME. KUNTIEN JA 3. SEKTORIN YHTEISTYÖ VARAUTUMISESSA JA ARJEN TURVALLISUUDESSA, HELSINKI 28.6.2019 JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA: ROHKEASTI UUDISTUVA TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT

Lisätiedot

Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut

Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Toiminnalliset tavoitteet Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Tontinluovutusmäärät investoinnit Joukkoliikennepalvelutaso rahoitus Ympäristötavoitteet Prosessien käytännön yhteistyö hyvinvointi 1 Tulot 43

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous Pelastuslaitos 1 000 tot. 3/2015 Ta 2016 Tot 3/2016 % ta:sta muutos 15-16 Muutos 15-16 % Ennuste 31.12.2016 Toimintatulot 5 466 24097 5 566 23,1

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Tilivelvollinen: tekninen johtaja Anu Näätänen

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Tilivelvollinen: tekninen johtaja Anu Näätänen KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Tilivelvollinen: tekninen johtaja Anu Näätänen Kaupunkirakennelautakunnan keskeisimpiä tehtäviä ovat kaavojen valmistelu ja tonttien luovutus sekä vastuu maa- ja vesialueiden,

Lisätiedot

Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017

Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017 Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017 1 Sivistysvaliokunna osavuosikatsaus Sivistysosaston osavuosikatsaus on osa koko kunnan kahdeksan kuukauden talous ja toimintaraportointia,

Lisätiedot

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia.

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia. TEKNINEN LAUTAKUNTA 97 Palvelu:Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Marja Kynsijärvi 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013 Tilausraportti

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön kehittäminen

Kaupunkiympäristön kehittäminen Kaupunkiympäristön kehittäminen T A M P E R E E N K A U P U N K I 1 Organisaatiorakenne Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tarkastuslautakunta Henkilöstöjaosto Tarkastustoimikunta Sisäinen tarkastus

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA 2018: Liite 1 ASUNTOALUEIDEN TOTEUTUMINEN JA TONTINLUOVUTUS >

MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA 2018: Liite 1 ASUNTOALUEIDEN TOTEUTUMINEN JA TONTINLUOVUTUS > MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA 2018: Liite 1 ASUNTOALUEIDEN TOTEUTUMINEN JA TONTINLUOVUTUS 2018 --> 1 SELITTEET Rakenteilla olevat rakennukset 8/2018 Pienalueen väestömäärä 8/2018 Tontin luovutusvuosi värin

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet vuodelle 2017

Strategiset tavoitteet vuodelle 2017 Strategiset tavoitteet vuodelle 2017 Kaupunkiympäristön toimiala Miellyttävän kaupunkiympäristön merkitys kaupungin vetovoimalle on korostunut viimeaikaisessa kaupunkipoliittisessa keskustelussa. Lisäksi

Lisätiedot

Kaupunkirakenne. Määrä- ja taloustavoitteet. Suoritetavoitteet

Kaupunkirakenne. Määrä- ja taloustavoitteet. Suoritetavoitteet Määrä- ja taloustavoitteet Talousarvio TA-m uutokset Yhteensä Toteutunut Poikkeam a Ylitysoikeus 38 256-124 5 4,6 19 15,4-4 21 211 1 6 736 819 136 819 2 379 94 179 94 ehdotukset valmisteltu ehdotukset

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok Koulutuspalvelut 2015 toteuma TA2015 (toimintakate) = TP2014 + 1,1 M Toimintakate 08/2015 noin 0,3 % alemmalla tasolla kuin v. 2014 Perusopetuksen ja lukioiden kustannukset ja kate edellisvuotta pienemmällä

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen

Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen Kaupunginvaltuuston talous ja strategiaseminaari Hotelli Torni, Tampere 6.6.2016 Tampereen kaupungin organisaatio

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

Muutettu talousarvio. Tot vuoden alusta

Muutettu talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Muutettu talousarvio Tot vuoden Poikkeama Tot-% muutettu ta Tot

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Toimialan toiminnan kuvaus

Toimialan toiminnan kuvaus 6.1.12 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Toimialan toiminnan kuvaus Rakennus- ja ympäristölautakunnan tulosalueet ovat yhteiset palvelut, rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu ja pysäköinninvalvonta. Yhteisiin

Lisätiedot

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT TAVOITTEIDEN RAPORTOINTI AJALLA 1.1.-31.7. LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNGINHALLITUS 120 YLEISHALLINTO

Lisätiedot

JOENSUUN MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA MATO-20

JOENSUUN MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA MATO-20 JOENSUUN MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA MATO-20 MATO-20-OHJELMAN TARKOITUS Vuosittain laadittavan ohjelman tarkoituksena on: sovittaa yhteen ja ennakoida maankäytön toteuttamista, palveluverkkoja, kunnallistekniikkaa,

Lisätiedot

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti n tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt strategiset ja operatiiviset tavoitteet

Lisätiedot

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA Luonnos 18.09.2017 Versio kaupunginvaltuuston käsittelyyn 25.09.2017 VISIO Koulutuskaupunki Joensuu Itä-Suomen kärkeen sivistyksessä, elinvoimassa

Lisätiedot

2 Tekpa / Maan osto 150 150 200 200 2 Kiinteä omaisuus yhteensä 150 150 200 200

2 Tekpa / Maan osto 150 150 200 200 2 Kiinteä omaisuus yhteensä 150 150 200 200 INVESTOINNIT 115 13. INVESTOINNIT Menot Inv:n Luvut 1000 eurona laatu Kohteen nimi 2014 2015 2016 2017 1 Keskusvirasto/Teollisuuskylän osakepääoma 0 100 0 0 1 Keskusvirasto/Terveysasema osakepääoma 0 0

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2018

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2018 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 28 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 28 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT TAVOITTEIDEN RAPORTOINTI AJALLA 1.1.-30.9. LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNGINHALLITUS 120 YLEISHALLINTO

Lisätiedot

2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen

2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Espoo 05-11-2014 2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2013

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2013 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/213 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 212 TA 213 TA 213 Erotus TA 213 Enn. enn. 3/13 ed. enn. muutos Tulot 1 356 1 387 1 375-11 1 369 7 Menot -4

Lisätiedot

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT STRATEGIAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN 1.1.-31.3. LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNGINHALLITUS 120 YLEISHALLINTO

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2016 25.10.2016/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa, vertailutietona

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi ennakkotiedon mukaan 367 henkilöllä (e75 881) Rakentaminen edelleen korkealla tasolla; asuntoja valmistui 528 ja lupia myönnettiin

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 17.4.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot aikavälillä

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2013

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2013 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2013 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 2012 TA 2013 TA 2013 Erotus TA 2013 Enn. enn. 4/13 ed. enn. muutos Tulot 1 356 1 387 1 378-9 1 375 3 Menot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ vs. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Silja Hyvärinen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ vs. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Silja Hyvärinen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (8) 82 Kaupunkiympäristön toimialan talousarvion toteutumisennuste sekä toiminnan osavuotiskatsaus 2/2017 HEL 2017-009167 T 02 02 01 Päätös Käsittely päätti merkitä

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015 Virastopäällikön katsaus Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden toteutuminen Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja lähes

Lisätiedot

Talousarvio 2018 taloussuunnitelma Kaupunginjohtajan esitys

Talousarvio 2018 taloussuunnitelma Kaupunginjohtajan esitys Talousarvio 2018 taloussuunnitelma 2018 2020 Kaupunginjohtajan esitys 26.10.2017 KOULUTUSKAUPUNKI JOENSUU ITÄ-SUOMEN KÄRKEEN SIVISTYKSESSÄ, ELINVOIMASSA JA HYVINVOINNISSA KESTÄVÄSTI YHDESSÄ KONSERNISTRATEGIA

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1/2018

Osavuosikatsaus 1/2018 Osavuosikatsaus 1/2018 Kaupunkiympäristötoimiala / 18.04.2018 Kaupunkiympäristötoimiala Selvitys talousarvion taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta ja merkittävimmistä poikkeamista palvelualueittain

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.7.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.7.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu maaliskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu maaliskuu /PL 1 (17) Talousarvion toteumisvertailu maaliskuu 2018 27.4.2018/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma maaliskuun lopussa,

Lisätiedot

Strateginen sopimus

Strateginen sopimus KIINTEISTÖTOIMIALAN STRATEGINEN SOPIMUS 1. SOPIMUKSEN JA TOIMINNAN KUVAUS Sopijatahot Turun kaupungin kaupunginhallitus ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta Sopimuksen tarkoitus Määritellä Kiinteistöliikelaitoksen

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/212 1 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 3/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 356 38 1 35 6 Menot

Lisätiedot

Kuukausiraportti

Kuukausiraportti Kuukausiraportti 05 2018 Kaupunkiympäristötoimiala / 06.06.2018 Kaupunkiympäristötoimiala Raporttipäivä 7.6.2018, toukokuun toteuma saattaa vielä muuttua. Selvitys talousarvion taloudellisten tavoitteiden

Lisätiedot

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan.

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan. TEKNISEN TOIMEN TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET 2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen hallinto Vastuuhenkilö: Rakennusmestari Tehtävän toiminta-ajatus: Teknisen toimeen sijoittuvan teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2018 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS POSITIIVISELLA URALLA Väestömäärä ylitti 76 000 asukkaan rajan ja oli ennakkotiedon mukaan 76 096. Kasvua 248 henkilöä. Rakentamisessa

Lisätiedot

Talousarvio 2019 Taloussuunnitelma Kaupunginjohtaja

Talousarvio 2019 Taloussuunnitelma Kaupunginjohtaja Talousarvio 2019 Taloussuunnitelma 2019-2021 Kaupunginjohtaja 9.10.2018 Lahti rohkea ympäristökaupunki Eteläinen kehätie tuo uusia investointeja LUTin uudet opiskelijat Niemen kampukselle Lahti hakee Euroopan

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 ltjk 25.9.2014 Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia 1.9.2014 voimaan

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 30.9.2016 Talous- ja hallinto-osasto 26.10.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.9.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2017-2019 ltjk 5.10.2016 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/212 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 2/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 35 32 1 347 3 Menot -4

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/212 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 4/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 355 37 1 356-1 Menot -4

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Oheismateriaali nro 1 Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Tilaliikelaitos Toimitilajohtaja Timo Oksanen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Tilaliikelaitos huolehtii Kouvolan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

Elinvoiman toimialan talousarvioesitys. Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja. Esitystavasta

Elinvoiman toimialan talousarvioesitys. Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja. Esitystavasta Elinvoiman toimialan talousarvioesitys Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja Esitystavasta Elinvoiman ja työllisyyden tavoitteet esitetään vuoden 2018 talousarvion tapaan kokonaisuutena. Elinvoimajohtokunta

Lisätiedot