LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT"

Transkriptio

1 TAVOITTEIDEN RAPORTOINTI AJALLA LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNGINHALLITUS 120 YLEISHALLINTO Strateginen teema, jota tuetaan Yhdessä tehden/ johtaminen Yhdessä tehden/johtaminen Vetovoima/matkailu Vetovoima Vetovoima Varmistetaan uuden strategian, toimeenpano-ohjelmien ja tavoite- ja tulossopimusten jalkautuminen mm. toimeenpanoa ja raportointia kehittäen Varmistetaan konsernin yhteistyön kehittyminen erityisesti elinvoiman, viestinnän ja markkinoinnin sekä kansainvälistymisen asioissa Varmistetaan Karelia Expert Oy:n uuden roolin läpimeno ja suunnitellaan konsernin omat toimet matkailun edistämiseksi. Joensuu konsernin viestinnän kehittämistä ja konsernin viestintäresurssien tehokasta hyödyntämistä koskeva selvitys ja toimenpiteet yhteistyössä konserniyhtiöiden ja muiden sidosryhmien kanssa Kaupungin visuaalisen ilmeen uudistaminen käynnistetty vuoden lopussa Uuden mallin mukainen raportointi ollut käytössä vuonna Vähintään viisi uutta yhteistä toimintatapaa/työkalua/vastaavaa otettu käyttöön Vuodelle 2019 sovittu yhtiön rahoitus niin, että se vastaa kaupungin omistusosuutta. Konsernin matkailun kehittämisen toimet suunniteltu ja toimeenpanossa Selvitys tehty ja toimenpiteet aikataulutettu ja vastuutettu Uudistamistyö käynnistetty Toteutuu. Edennyt jonkin verran, mutta tehtävää riittää vielä. Saatu Business Attraction Management -koulutusta ja aloitettu uudentyyppinen investointien edistämisen työ. Yhteisiä sähköisiä työtiloja perustettu. Kaupunginhallitus on osaltaan hyväksynyt Karelia Expert Matkailupalvelu Oy:n omistusjärjestelyt, joiden on edellytetty toteutuvan mennessä. Lähes kaikki kunnat ovat jo tehneet päätökset. Business Joensuun perustaminen vaikuttaa tuleviin konsernin matkailun järjestelyihin. Kaupunkikonsernin viestintätiimi on perustettu ja se on kokoontunut 4 kertaa. Sovittu yhteisistä toimintatavoista. Visuaalisen ilmeen uudistamistyö käynnistetty. Tarjouspyyntö jätetty.

2 150 KONSERNIPALVELUT Strateginen teema, jota tuetaan Yhdessä tehden/ uudistuminen Yhdessä tehden Vetovoimainen/ yhdessä tehden Yllättäminen Talous Aloitetaan tietovarantoperusteisen analyysityökalun kehitys. Tämän on tarkoitus mahdollistaa parempaan tietoon perustuvaa johtamista. Laadimme henkilöstöohjelmaamme toteuttavat työpaikkakohtaiset toimintasuunnitelmat Henkilöstömme työhyvinvointi ja työkyky on kuntaalan parhaimmistoa; keinot tarkennamme henkilöstöohjelmassamme Otamme käyttöön ketteriä henkilöstömme kiittämisen keinoja Kustannustehokkaat taloushallinnon ja palkanlaskennan palvelut vuoden lopussa Tietovarantopohjaan siirretty keskeisiä kaupunkikonsernin tietoja. Analyysien teko aloitettu. Arjessa elävät toimintasuunnitelmat on laadittu kaikille työpaikoille Työtyytyväisyyskyselyn tulokset säilyvät vähintään ennallaan Työkyvyttömyyskustannukset ovat KEVA:n valtakunnallisen vertailun alhaisimpia Toimintatavat henkilöstömme tiedossa ja käytössä Siun Talous Oy:n tuottamien palvelujen hinta suhteessa vastaaviin palvelutuottajiin Aloitettu aineistojen teknisellä sovittamisella tietovarantopohjaan sekä koulutuspalvelujen, varhaiskasvatuksen ja talouden raportointimallien kehittämisellä. Työpaikkakohtaiset henkilöstöohjelmat on laadittu noin puolelle työpaikoista. Työtä jatketaan syksyn aikana. Työtyytyväisyyskysely toteutetaan syksyn aikana. Työkyvyttömyyskustannusten raporttia vuodelta ei ole saatavilla. Palkintokaappi otettu käyttöön tammikuussa ja käyttö on ollut erittäin vilkasta. Siun Talouden palveluissa on siirrytty tuotekohtaiseen hinnoitteluun siirrytään huhtikuun laskutuksesta lukien, mikä mahdollistaa aiempaa paremmin kustannuskehityksen ja tason arvioinnin.

3 ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS Strateginen tavoite ELINVOIMAN JA TYÖLLISYYDEN TAVOITTEET Joensuun työllisyydessä lähestytään Toteutetaan hyväksyttyä työllinan merkittävästi valtakunsyyden kasvuohjelmaa (laadin- keskiarvoa. nassa) vuoden lopussa Kasvuohjelman indikaattorit (laadinnassa) Suurin osa työllisyyden kasvuohjelman toimenpiteistä käynnissä. Työpaikkojen lisääntyminen ei jää kaupunkikonsernin toimista kiinni. Olemme kokoluokkamme yritysystävällisin kaupunki. Vahvistetaan Joensuun roolia Euroopan metsäosaamisen keskuksena ja haetaan merkittäviä uusia avauksia. Yritysten liikevaihto kasvaa 1,5 % valtakunnan keskiarvoa nopeammin. Kasvuyritysten määrä kaksinkertaistuu nykyisestä vuoteen 2021 mennessä. Joensuuhun tulee työpaikkainvestointeja. Konserniyhteistyön parantaminen. Jatketaan kasvusopimusyhteistyötä EFI:n kanssa ja toteutetaan yhteinen kansainvälinen tapahtuma. sisällytetään konserniyhtiöiden tavoite- ja tulossopimuksiin. sisällytetään konserniyhtiöiden tavoite- ja tulossopimuksiin Kehitetään investointien edistämistyötä koko konsernina. Konserniseminaareja 3-4 kertaa vuodessa. Tapahtuman toteutuminen, osanottajatavoite vähintään 300, joista puolet kansainvälisiä. Elinvoimapalvelujen asiakasyritysten liikevaihto kasvaa 7 % v. Kasvuyritysten määrä nousee neljänneksellä v. aikana. Vähintään yksi toteutunut investointipäätös (min. 50 työpaikkaa), jossa kaupunki on ollut keskeisesti mukana Konserniseminaarit järjestetty tammikuussa ja toukokuussa. Tapahtuma toteutuu 11/ Barcelonassa hieman muuttuneella Biocities Forum -konseptilla osana Smart City Global Expoa tästä johtuen max. kuulijamäärä Tietoa ei vielä ole saatavilla alkuvuoden osalta. Tietoa ei vielä ole saatavilla alkuvuoden osalta. Ei toteumia alkuvuonna. Onnistumispalkkiopohjainen konsulttisopimus solmittu investointien edistämiseksi.

4 Strateginen tavoite Toteutetaan reilua hankintapolitiikkaa sosiaaliset- ja ymkintoja. Lisäksi lisätään hankin- Toteutetaan innovatiivisia hanpäristökriteerit huomioiden. taosaamista erityisesti laatukriteerien ja isojen hankintojen Joka 5. kaupungin hankinta ja kaikki pilkkomisen osalta. Pyydetään palaute kilpailutuksiin osallistuneilta tahoilta. Selvitetään ympäristöystävällisten ja sosiaalisten hankintojen määrät v ja 2017, ja suunnitellaan jatkotyö ja -tavoitteet KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TAVOITTEET Symmetrinen kaupunki kasvaa Kasvusopimuksen kautta tuetaan innovaatioalustakohteita ja kehittyy Järjestyy hyviä paikkoja erilaiseen yrittämiseen (mm. innovatiiviset investoinnit, symmetrisessä kaupungissa Teemme monipuolista kaupunkiympäristöä ja tiloja, jotka tarpailu ja open data) kansainvälinen innovaatiokiljoavat alustan luovuudelle ja innovaatioille TALOUSTAVOITTEET Päätöksenteossa huomioidaan pitkäaikaiset talousvaikutukset VETOVOIMATAVOITTEET Matkailun edistämisessä otetaan uusi aktiivinen rooli ja tehdään laajaa yhteistyötä. Elinvoiman toimialalla edistetään pitkällä tähtäimellä kaupungin tulopohjan kasvua. Karelia Expert Oy:n toiminta järjestetty uuden vision mukaiseksi. vuoden lopussa 20 % hankinnoista innovatiivisia v. lopussa Toteutunut selvitys. Tavoitteet asetettu vuodelle 2019 Vähintään kolme open data kohdetta avattu. Kv-innovaatioalustakilpailu toteutettu ( ) Esitetty elinvoiman kohdalla. Toteutettu toimintatavan muutos. Selvitys toteutettu vuoden 2017 osalta. City challenge kilpailuun saatiin 19 ehdotusta, valittujen pilottien toteutukset meneillään. Muutosprosessi meneillään.

5 Strateginen tavoite Reippaalla viestinnällä ja markkinoinnilla luodaan vetovoimaa vuoden lopussa Uudistetaan ja aktivoidaan BusinessJoensuu Toteutunut sivustouudis- -nettisivut tus Toteutetaan Joensuu koulutuskaupunkina portaali Toteutettu portaali Toteutetaan konsernin yhteiset Invest In materiaalit Toteutettu materiaalit KESTÄVÄ KAUPUNKI TAVOITTEET Joensuulla on Euroopan kunnianhimoisimpia tavoitteita olla niyritysten tavoite- ja tulossopi- Huomioidaan tavoite konser- hiilineutraali jo vuonna 2025 muksissa. Osallistutaan Ilmastokorttelit - hankkeen yrityksille suunnatun osion toteutukseen. YHDESSÄ TEHDEN TAVOITTEET Uudistumme ja uudistamme yhdessä. Kaupunkina olemme uudessa kunnan roolissa edelläkävijä. Konserniyhteistyötä uudistetaan ja kehitetään. Solmitut sopimukset. Yhteistyömalli järjestetty hankkeen kanssa. Toteutettu yhteinen sähköinen työtila. Kansainvälistymiselle asetettu yhteinen tahtotila ja tavoitteet. Business Joensuu Oy aloittaa toimintansa Nettisivu-uudistuksen valmistelu käynnistetty. Julkistettiin 4.4.: Materiaaleja uudistettu, lisää tulossa. Toteutettu. Hanke alkoi elokuussa. Teams otettu käyttöön, käyttökoulutuksia meneillään. Kv-työ aloitettu.

6 140 TYÖLLISTÄMINEN Strategian teema, jota tuetaan Joensuun työllisyydessä lähestytään merkittävästi valtakunnan keskiarvoa. Yhdessä tehden vuoden lopussa Tehostamme yli 200 päivää työmarkkinatukea Uusien työmarkkinatukea 300 saaneiden palve- päivää saaneiden määrä vä- lutarpeen arviointia, tukitoimia ja hentynyt 40 % vuoteen 2017 työllistämistä verrattuna. Edistämme alle 30-vuotiaiden kouluttautumista ja työllistymistä resursoimalla ja kehittämällä Ohjaamo-toimintaa yhdessä nuorten palvelujen kanssa. Kehitämme uusia joustavia työmahdollisuuksia yhteistyössä elinvoiman toimialueen ja muiden kumppaneiden kanssa. Mahdollistamme kaupungin palkkatuettuja työpaikkoja sekä kausityötä työttömille kaupunkilaisille. Tuemme kuntouttavan työtoiminnan järjestämistä resursoimalla sekä työhön ja koulutukseen suuntaavaa toimintaa että sosiaalista kuntoutusta. Alle 30-vuotiaiden työttömyysaste alenee 11 % :lla vuoteen 2017 verrattuna Kehitetty ja kokeiltu vähintään kahta uutta työllistämisen mallia. Työsuhde mahdollistettu vähintään 185:lle avoimille työmarkkinoille suuntaavalle kaupunkilaiselle. Kuntouttava työtoiminta käynnistyy viimeistään kuukauden kuluessa asiakkaan palvelutarpeen arvioinnista 80 %:lla asiakkaista. Toimintaan osallistunut vähintään 550 henkilöä päivää työmarkkinatukea saaneiden kontaktointia, palvelutarpeen arviointia ja työllistämistä on jatkettu. Vaikutukset työmarkkinatuen maksuosuuteen näkyvät työssäoloehtojen täyttymisen jälkeen. Ohjaamon palveluita kehitetty TE-palvelujen ja muiden kumppaneiden yhteistyönä. Kehitetty erityisesti nuorten psykososiaalisen tuen palveluita. Alle 30- vuotiaiden työttömien määrä laskussa. Räätälöity työsuhteita asiakastarpeiden pohjalta perustamalla kaupungin sisällä toimivia tiimejä. Kokeiltu uudenlaisia toimenkuvia, mm. matalan kynnyksen digineuvontaa. Työsuhteita mahdollistettu yli 250:lle henkilölle rekrykampanjan ja yksilövalmennuksen kautta. Palveluun pääsyn nopeuttamiseksi uudistetaan kuntouttavan työtoiminnan vastuunjakoa Siun Soten ja kaupungin välillä. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistunut 9/18 mennessä 812 eri henkilöä.

7 Strategian teema, jota tuetaan Tuemme järjestötoimijoita, hanketoimintaa ja yrittäjiä asiakkaiden tarpeiden mukaisessa työllistämisessä. vuoden lopussa Myönnettyjen Joensuu-lisien määrä kasvanut 30 % vuoteen 2017 verrattuna. Tuettujen järjestöjen ja hankkeiden työllistämistoimissa ollut vähintään 150 asiakasta. Yhteistä kuntalisää myönnetty 42 kpl. Järjestöjen ja hankkeiden asiakasmäärän vuosittainen koonti v. lopussa, kokonaisasiakasmäärä tulee olemaan alhaisempi edellisvuoteen nähden työllisyyspoliittisten hankkeiden vähennyttyä. 190 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI Strategian teema, jota tuetaan Elinvoima/hankinnat Yhdessä tehden Uuden hankintalain osaamisen ja hankintaosaamisen kehittäminen Sopimusten jalkauttamisen ja seurannan kehittäminen Sopimushallintajärjestelmän käyttöasteen nostaminen, jolla pyritään nostamaan sopimuksiin sitoutumista Sisäisten toimintamallien, yhteistyön ja tiedottamisen kehittäminen vuoden lopussa Henkilöstö saanut koulutuksen uuteen hankintalakiin, peitto = 100 %. Lisäksi hankintaosaamista tukevaa koulutusta tarjottu kaikille yhteistyötahoille. Sopimusten jalkauttamisen ja seurannan järjes- Prosessi kesken. telmä luotu. Sopimushallintajärjestelmä käytössä kaikilla yhteistyötahoilla. Tavoitteena käyttäjämäärän nosto 15 %:lla. %:lla. Toteutettu säännöllinen uutiskirje yhteistyötahoille, 4 kertaa/vuosi Henkilöstö kouluttautunut ulkoisilla ja sisäisillä koulutuksilla ja kouluttautumista jatketaan aktiivisesti. Kaikille yhteistyötahoille on tarjottu hankintaosaamista tukevaa koulutusta. Miltei kaikilla asiakkailla sopimushallintajärjestelmä käytössä, lopuille asiakkaista järjestelmää tullaan tarjoamaan loppuvuodesta. Käyttäjämäärä on noussut noin 33 Kaksi uutiskirjettä julkaistu. Uutiskirje tullaan julkaisemaan vielä loka- ja joulukuussa.

8 HYVINVOINNIN TOIMIALA Strateginen tavoite vuoden lopussa HYVINVOINNIN TAVOITTEET Parasta oppimista ja ihmisenä Hyvinvoinnin toimialalla on yhteinen Suunnitelma toimeenpa- kasvua käsitys positiivisesta pedagogiikasta nosta on tehty. ja sen jatkumon rakentamisesta leikkaamaan koko hyvinvoinnin toimialan. Monipuolista oppimista tukevat oppimisympäristöt ja osaaminen - Joensuun digisuunnitelman investointien toteutus - Oppilaiden ja henkilöstön ICT- taitotason mittaukset ja niiden pohjalta toimenpiteet kouluissa. Osallisuuden lisääminen. Joensuun tavoitteena on jokaisen lapsen oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Hyvinvoinnin toimiala ryhtyy selvittämään toimenpiteitä, joilla laajennetaan subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus kokopäiväiseksi viimeistään tämän valtuustokauden aikana. Lisäksi tuetaan sitä, että mahdollisimman moni lapsi Joensuussa tulisi varhaiskasvatuksen piiriin. Sovitut investoinnit on toteutettu. ICT-taitotasomittaukset on tehty ja koulun kehittämistoimenpiteet on käynnistetty. Suunnitelma osallisuuden lisäämisestä on tehty. Selvitys on tehty. Asia on valmistelussa. Vuosiksi sovitut investoinnit on toteutettu digisuunnitelman mukaisesti. Oppilaiden taitotasomittaukset tehtiin toukokuussa ja henkilöstön taitotasomittaukset elokuussa. Koulut valmistelevat kehittämistoimenpiteitä saatujen tulosten perusteella. Nuorten kuulemista kouluissa on tehty pilottiluontoisesti eri alueille, kuten Nepenmäki ja vaarojen alue. Selvityspohja on laadittu. Selvitys valmistellaan marraskuun lautakuntaan. Kasvatetaan perusopetuksen tuntikehystä valtuustokauden aikana Selvitys tuntikehyksen kasvattamisesta on tehtynä Hyvinvointilautakunta hyväksyi selvityksen 26.9., 81

9 Strateginen tavoite Laajasta oppimiseen liittyvästä yhteistyöstä kv-tason malli 2020-luvulle Yhteistyö Siun soten palveluketjun kanssa on asiakasnäkökulmasta sujuvaa Koko hyvinvoinnin toimiala osallistuu koulutusklusterin uuden toimintamallin kehittämiseen - Rakenteen ja pelisääntöjen laatiminen yhteistyökumppaneiden kanssa - Hyvinvoinnin tuotepakettiaihioiden tekeminen Toimiva ja turvallinen arki lapselle ja nuorelle. vuoden lopussa Rakenne ja pelisäännöt on sovittu. Ensimmäiset tuotepaketit on tehty. Yksilöllinen ja perhekohtainen toimintamalli on pilotoitu Rakenne ja pelisäännöt ovat valmistelussa. Ensimmäiset tuotepakettiaihiot on tehty. Asia on valmistelussa. Harrastavaan ja aktiiviseen elämäntapaan saadaan kaikenikäiset kuntalaiset mukaan Uudenlaisten yhteistyön mallien kehittäminen yhteistyössä Siun soten kanssa. Lisätään lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa osana kouluarkea Yhteistyötä varten on vakiintuneet ja toimivat työryhmät. Koulujen tilojen tehokkaampi käyttö Kehitetty toimivia malleja yhdistää harrastaminen ja koulu. Yhteistyötä tehdään monella taholla ja sitä edelleen tehostetaan. Varhaiskasvatukseen on luotu työryhmä, jonka tehtävänä on rakentaa yhteistyöhön perhekeskeisempi toimintamalli. Toimialan sisällä on käynnissä eri pilottialueilla tilojen läpikäynti. Uudenlaisilla työnkuvilla ja muilla järjestelyillä kokeilleen mahdollisuuksia koulun sisällä harrastamiseen. Päiväkotien salit avataan entistä laajemmin alueen asukkaiden käyttöön. Malli päiväkotien laajemmalle käytölle on luotu. Asia on huomioitu uusien päiväkotien suunnittelussa.

10 Strateginen tavoite Harrastavaan ja aktiiviseen elämäntapaan saadaan kaikenikäiset kuntalaiset mukaan TALOUSTAVOITTEET Talous pidetään kunnossa. Toimintakatteen kasvu verojen ja valtionosuuksien kasvua hitaampaa Esimerkiksi ikääntyvät voisivat olla oiva apu päivähoidon ryhmissä lisäsylinä, satujen lukijoina, tarinoiden kertojina ja kulttuurin siirtäjinä tulevalle sukupolvelle. ELINVOIMAN JA TYÖLLISYYDEN TAVOITTEET Olemme kokoluokkamme yritysystävällisin kaupunki. Työpaikkojen lisääntyminen ei jää kaupunkikonsernin toimista kiinni Toteutetaan reilua hankintapolitiikkaa sosiaaliset- ja ympäristökriteerit huomioiden. Joka 5. kaupungin hankinta ja kaikki merkittävät investoinnit toteutetaan innovatiivisesti KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TAVOITTEET Kaupunkiympäristö ja toimitilat ovat terveellisiä, turvallisia ja viihtyisiä vuoden lopussa Eri ikäryhmät läpileikkaavia osallisuuden välineitä on käytössä Asia on valmistelussa. Päiväkodeissa on toteutettu isovanhempien päiviä. Pysytään talousarviossa Talouden toteuma Toimintakatteen kasvu on pientä, mutta talousarvion toteutumisessa on riskejä. Koulutusklusterin uuden toimintamallin kehittäminen Hankinnat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä hankintatoimen kanssa. Laajoissa kilpailutuksissa käytetään käänteistä kilpailutusta. Osallistutaan tilasuunnitteluun ja tilojen kuntoon liittyvään yhteistyöhön. Ratkaistaan ilmenevät ongelmat välittömästi, jotta ongelma ei kasva. Rakenne ja pelisäännöt on sovittu. Hankintaprosessit ovat toteutuneet määrärahojen puitteissa Hyvinvoinnin toimialan käytössä olevat tilat ovat kunnossa ja tai ainakin kunnostustoimenpiteistä on tehty päätökset. Asia on valmistelussa. Hankinnoissa on tehty edelleen tiivistä yhteistyötä hankintatoimen kanssa ja hankintaprosessit ovat toteutuneet toimialan näkökulmasta hyvin. Nepenmäen koulussa on toteutettu uudenlaiseen toimintamalliin pohjautuvia ratkaisuja. Tilojen kunnossa pysymisen eteen tehdään töitä jatkuvasti ja ilmeneviin ongelmiin on puututtu.

11 Strateginen tavoite Kaupungin omilla tilaratkaisuilla parannetaan palvelujen saatavuutta ja yhdessä tekemisen mahdollisuuksia Toimintatapana koko kaupunki ihmisten ja innovaatioiden alustana VETOVOIMAISEN KAUPUNGIN TAVOITTEET Kaupunkilaiset ja yrityselämä ovat tyytyväisiä kaupunki-konsernin palvelujen laatuun Nostetaan valmiutta suunnitella ja toteuttaa kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeita Tehdään kansalliselle ja kansainväliselle tasolle nousevia avauksia ja yhteistyötä. Reippaalla viestinnällä ja markkinoinnilla luodaan vetovoimaa. Tarjotaan mahdollisimman monelle mahdollisuus yllättää ja viestiä positiivisesti Uusien ja saneerattavien tilojen yhteydessä käydään läpi tilojen hyödyntäminen kaikkien palvelujen näkökulmasta. Tutkimusyhteistyön lisääminen Yhteistyö yksityisen varhaiskasvatuksen kanssa on toimivaa. Lisätään valmiutta osallistua kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeisiin Ampumahiihdon maailmancup Kannustetaan henkilöstöä viestimään näyttävästi hyvinvoinnin toimialan toteuttamista palveluista ja tapahtumista, mutta myös arjen toimintaa tuodaan vahvasti esille sekä sosiaalisessa mediassa että lehdistössä. KESTÄVÄN KAUPUNGIN TAVOITTEET Joensuulla on Euroopan kunnianhimoisimpia tavoitteita olla jokainen voi tehdä tavoitteen tu- Tavoitteen selkeyttäminen: mitä hiilineutraali jo vuonna 2025 kemiseksi vuoden lopussa Heinävaaran ja Nepenmäen kouluissa on kaikkien toimialan palvelualueiden palveluja Tutkimusaihiot opinnäytetöitä ja tutkimuksia varten Yhteistyötä kehitetään lapsen etu keskiössä. Suunnittelu on alkanut. Kaupungin nettisivuille on tuotettu yksi tapahtuma vuoden jokaisena viikkona. Sanomalehtiin tarjotaan hyvinvoinnin toimialueeseen liittyviä juttuideoita vähintään kerran kuukaudessa. Tavoitetta on pystytty jalkauttamaan toiminnan tasolle. Tavoite toteutunut Heinävaarassa ja toteutuu Nepenmäen koulussa syksyllä koulun aloittaessa toimintansa. Asia on valmistelussa. Varhaiskasvatukseen on perustettu ryhmä kehittämään tutkimusaihioita. Yksityisen varhaiskasvatuksen osuus on kasvanut. Yksityisen varhaiskasvatuksen valvojat tapaavat säännöllisesti yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottajia ja yhteistyö on rakentavaa. Joensuun juhlavuoden tapahtuman suunnittelu on käynnissä. Pohjois-Karjalan museo Hilmassa avattu kaupungin 170-vuotisjuhlanäyttely Tori 170. Maailmancup kilpailut pidettiin maaliskuussa. Tapahtuman jatkon eteen tehdään töitä. Tavoite on pääosin toteutunut. Asia on valmistelussa. Uusien tilaratkaisujen yhteydessä asiat on nostettu esille. Opetuksessa ja kasvatuksessa ympäristöasiat ovat esillä.

12 Strateginen tavoite Haluamme edistää sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä sekä toteuttaa valtakunnallista kestävän kehityksen ohjelmaa Haluamme edistää sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä sekä toteuttaa valtakunnallista kestävän kehityksen ohjelmaa. Karhunmäen ja Nepenmäen koulujen oppimisympäristöt tukevat kestävää kehitystä. Ympäristökasvatus on läpileikkaavana teemana mukana kaikessa toiminnassa kouluissa ja päiväkodeissa. vuoden lopussa Karhunmäen oppimisympäristö on käytössä ja Nepenmäen oppimisympäristön kehittäminen on käynnistynyt. Ympäristökasvatukseen on nimetty vastuuhenkilö. Karhunmäen oppimisympäristö on käytössä ja sen käytettävyyttä parannetaan yhdessä Nepenmäen koulun hankkeen kanssa. Nepenmäen koulun oppimisympäristö on rakennettu tavoitteen mukaisesti. Ilmastokorttelit-hankkeen myötä koululla on hanketyöntekijä, joka suunnittelee ja kouluttaa henkilökunnan toteuttamaan suunnitelmaa Asia on valmistelussa. Uusien rakennusten tekniikkaa hyödynnetään hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Ruokahävikin osuutta pienennetään. Rakennusten tekniikan hyödyntämisestä aiheutuvat säästöt raportoidaan säännöllisesti. Lautasella käymätön hävikkiruoka on ohjattu hyväntekeväisyyteen. Raportoinnin suunnittelu ei ole säännöllistä. Polkan kanssa on kehittämistyö käynnissä. Vältetään ylimääräistä matkustusta ja pyritään pitämään ainakin osa kokoontumisista sähköisinä kokouksina. Kaikki hyvinvoinnin toimialan toimihenkilöt osaavat käyttää sähköisiä kalentereita ja skype-toimintoja. Vähintään 30 % säännöllisistä kokouksista pidetään sähköisinä. Sähköisten välineiden käyttö kasvaa koko ajan. Pilvipalveluun siirtyminen helpottaa merkittävästi yhteistyötä ja vähentää turhaa sähköpostiliikennettä.

13 Varhaiskasvatuksen yhteistyö järjestöjen kanssa on käynnistynyt tukihenkilö- Strateginen tavoite vuoden Totetuma-arvio lopussa YHDESSÄ TEKEMISEN TAVOITTEET Kaupungin rooli on mahdollistaa eri toimijoiden aktiivisuus ja Yhteistyö järjestöjen kanssa on toimivaa ja järjestöjä aktivoivaa. Järjestöyhteistyö on aloitettu. tarjota tekemisen alustoja. toiminnassa. Joensuulainen johtaminen ja henkilöstön kanssa tekeminen on Suomen parhaimmistoa Joensuun viestintä ja uuden teknologian hyödyntäminen tukevat yhdessä tekemistä Hyvinvoinnin toimialalla on yhtenäinen johtamisjärjestelmä. Kehityskeskustelut käydään koko henkilöstön kanssa vuosittain. Hyödynnetään teknisiä mahdollisuuksia käyttämällä jaettuja työtiloja. Hyvinvoinnin toimialan johtamisjärjestelmä on otettu käyttöön. Kehityskeskustelut on käyty kattavasti. Yhteiset työtilat ovat käytössä kattavasti. Johtamisjärjestelmä on käytössä. Kehityskeskustelut toteutuvat vuoden aikana. Pilvipalvelukoulutukset ovat käytössä ja niiden myötä sähköiset työtilat tulevat laajaan käyttöön.

14 410 KOULUTUSPALVELUT Strateginen teema, jota tuetaan Yhdessä tehden Hyvinvointi Rehtoreiden kanssa yhteinen käsitys johtajuudesta - Ohjattu johtajuuden kehittämisprosessi Koulutuspalveluiden yhteinen käsitys positiivisesta pedagogiikasta ja sen jatkumon rakentaminen - Henkilöstön koulutus aluetapaamiset Hyvinvointi Koulutuspalvelujen yhteinen sovellus kunkin koulualueen kaikkien lasten yhteisestä koulusta. - Joustavan esi- ja alkuopetuksen kokeilut - Yläkoulun kokeilut Hyvinvointi - SciFest -tapahtumaan osallistuminen vuoden lopussa Oma kirja johtajuudesta ja sen toimeenpano kouluissa Kaikki koulut ovat tehneet suunnitelman toimeenpanosta Kokeilujen kokemukset on jaettu ja kokeilut käynnistyneet kaikissa peruskouluissa Kaikki koulut ovat osallistuneet. Rehtoreiden kanssa on tuotettu materiaali kirjaan ja se julkaistiin elokuussa. Kirjan toimeenpano on käynnistynyt. Kaikki rehtorit on koulutettu positiivisen pedagogiikan perusteisiin. Positiivisen pedagogiikan koulutusprosessia pilotoidaan parhaillaan Kiihtelysvaaran, Enon ja Uimaharjun kouluissa sekä Lyseon lukiossa. Kokemusten perusteella koulutusprosessi kilpailutettiin kesäkuussa. Koulutuksen keskiössä tulevat olemaan työyhteisökohtaiset ja alueelliset koulutukset, koska ne ovat aikaisempien kokemusten mukaan vaikuttavimpia. Kaikki koulut ovat tehneet suunnitelman toimeenpanosta. Ensimmäinen alueellinen koulutusprosessi alkaa Kokeilujen kokemukset on jaettu elokuun rehtoriseminaarissa. Erilaiset koulun kontekstin huomioivat kokeilut ovat käynnistyneet kaikissa peruskouluissa. Jatkokehittämisen benchmarkauskohteet ja ajankohdat koulujen välillä on sovittu. Joensuun kaupungin lähes kaikki oppilaat kolmannesta luokasta alkaen osallistuivat tapahtumaan Kuljetuskaluston puute osoittautui ongelmaksi.

15 440 VARHAISKASVATUSPALVELUT Strateginen teema, jota tuetaan Yhdessä tekeminen Hyvinvointi vuoden lopussa Vanhempien ja lasten osallisuutta Lapsen mielipide otetaan lapsen varhaiskasvatuk- huomioon lapsen ikätason sen toteutumiseen lisätään kaikissa mukaisesti vasu-keskustetamuodoissa. varhaiskasvatuksen toiminlussa. Vanhemmille tarjotaan aito mahdollisuus vaikuttaa lapsensa varhaiskasvatuksen tavoitteiden asetteluun ja hoitopäivään. Varhaiskasvatuksessa toimitaan Positiivinen pedagogiikka uuden varhaiskasvatussuunnitelman on näkyvästi käytössä kai- ja positiivisen pedagogiikan kissa yksiköissä ja kaikissa mukaisesti lapsen vahvuuksia ja varhaiskasvatuksen toimintamuodoissa. kiinnostuksen kohteita korostaen. Vanhempien kokemuksia osallisuudesta selvitettiin kyselyn avulla. Kyselyyn vastanneista 95 % koki tulevansa aina tai useimmiten kuulluksi ja ymmärretyksi lastaan koskevissa asioissa. Kyselyyn vastausprosentti jäi alhaiseksi, mutta lähtötasomittauksen taso on kuitenkin vastausten perusteella hyvä. Positiivinen pedagogiikka on käytössä sekä päiväkodeissa että perhepäivähoidossa. Koko varhaiskasvatuksen henkilöstö on saanut positiivisen pedagogiikan koulutuksen ja uusien työntekijöiden täydennyskoulutus on säännöllistä. Ulkopuolinen tutkija observoi positiivisen pedagogiikan käyttöä neljässä päiväkodissa ja tutkimuksen tulos oli, että se on näkyvästi esillä. Tutkimusta on tarkoitus jatkaa ja laajentaa kaikkiin päiväkoteihin. Päätös lähtemisestä mukaan Jyrki Reunamon Kehittävä palaute tutkimukseen on tehty. Tutkimuksen kautta saadaan objektiivista tietoa positiivisen pedagogiikan näkymisestä lapsiryhmissä. Ensimmäinen arviointikohde keväällä 2019 on sosio-emotionaalinen ilmapiiri.

16 Strateginen teema, jota tuetaan Taloudellisuus Uusien yksiköiden käynnistyessä päivähoitopaikkojen käyttöä tehostetaan niin, että yksittäisistä ryhmistä, siirtopäiväkotitiloista ja ryhmäperhepäivähoitoyksiköistä luovutaan. vuoden lopussa Hukanhaudan päiväkodin valmistuessa Petäikkölän ja Punahilkan siirtotiloista sekä Pikkaraisten erillisestä ryhmästä luovutaan. Hammaslahden päiväkodin valmistuessa luovutaan kolmesta (3) ryhmäperhepäivähoitoyksiköstä. Hukanpesän ja Hammaslahden päiväkodit valmistuivat syyskuussa. Hammaslahden päiväkodin valmistuessa luovuttiin kolmesta (3) ryhmäperhepäivähoitokodista ja vanhasta Hammaslahden päiväkodista. Hukanpesän valmistuessa luovuttiin Petäikkölän siirtotiloista. Kettuvaarantiellä sijaitsevat siirtopäiväkotitilat saatiin Tuulikanteleen päiväkodin käyttöön. Tiloihin siirtyi Nepenmäen koululta esiopetusryhmä, jolle ei ollut tilaa omalla alueella. Sortavalankadulla olevat siirtopäiväkotitilat ovat toistaiseksi tyhjillään, samoin Pikkaraisten ryhmä, jota tullaan käyttämään myös perheohjauksen tilana. Daisy-toiminnanohjausjärjestelmän tuomat mahdollisuudet hyödynnetään ja prosesseja kehitetään Henkilöstön työvuorosuunnittelu ja lasten hoitoaikavaraukset optimoidaan Daisya hyödyntäen. Työvuorosuunnitteluohjelma on otettu käyttöön elokuussa ja optimointityö on aloitettu Daisya hyödyntäen. Vastuullisuus Mini-verson (päiväkoteihin suunniteltu vertaissovittelu) käyttö laajenee kaikkiin varhaiskasvatusryhmiin. Mini-verson ajatus on ohjata lapsia kuuntelemaan molempien osapuolten näkemys asiasta, sopimaan ristiriitoja ja korjaamaan yhdessä sovitulla tavalla aiheuttamansa mahdollinen vahinko. Mini-verso on käytössä jokaisessa varhaiskasvatusryhmässä kaikissa varhaiskasvatusmuodoissa. Mini-verso on käytössä sekä päiväkodeissa että perhepäivähoidossa. Koko varhaiskasvatuksen henkilöstö on saanut Mini-versokoulutuksen ja lisäksi varhaiskasvatukseen on koulutettu 20 Mini-verso-mentoria ohjaamaan yksiköitä Mini-verson käytössä.

17 455 NUORISOPALVELUT Strateginen teema, jota tuetaan Hyvinvointi Elinvoima Harrastusmahdollisuuksien ja koulunuorisotyön kehittäminen. Nepenmäen koulun yhteistyön kehittäminen pilottina. Alle 30-vuotiaiden nuorten kouluttautumisen ja työllisyyden edistäminen yhdessä työllisyyspalveluiden kanssa. Etsivän työn vahvistaminen ja nuorten kohtaamismahdollisuuksien parantaminen vuoden lopussa Jokaisella nuorella on koulun rinnalla mielekästä tekemistä. Nuorten työttömyysasteen aleneminen Heinävaaralla yhdistetty koulunkäynnin avustajan ja nuoriso-ohjaajan työkuvat. Nepemäellä nuoriso-ohjaaja Joensuun Setlementti ry:n kautta aloittanut. Työllisyyspalveluiden ohjaamotoiminnan rinnalla Whisperin päivätoiminta on käynnistynyt ja nivoutuvat nuorten Harrastepankki toiminnan ryhmiin. Etsivän työn asiakasmäärät ovat kasvussa.

18 660 KULTTUURIPALVELUT Strateginen teema, jota tuetaan Vetovoima Yhdessä Musiikin kärkitapahtumakonseptin vakiinnuttaminen Nostetaan valmiutta suunnitella ja toteuttaa kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeita. Laaditaan tarvittavat taustaselvitykset ja tuotetaan hankkeiden suunnittelussa ja priorisoinnissa tarvittavaa tietoa. Järjestökyselyn tulosten huomioiminen yksiköiden toiminnassa (erit. vuorovaikutus ja tilojen mahdollistaminen) Kake2.0-hanke vuoden lopussa 1 toteutettu tapahtuma, suunnitelma tuleville 2-3 vuodelle Liikunnan kärkihankkeet valittu ja priorisoitu, kulttuuritiloja koskevan taustaselvityksen valmistelu käynnistynyt. Kulttuurin kärkihankkeiden priorisointi tehdään vuonna Järjestetyt osallisuutta vahvistavat toimenpiteet ja tilaisuudet Hankesuunnitelman mukainen toiminta Joensuun juhlavuoden tapahtuman suunnittelu on käynnissä ja toteutuu Joensuu Areenalla. Liikuntapaikkasuunnitelman päivitys on käynnissä. Kulttuuritiloja koskevaa taustaselvitystä ei ole vielä aloitettu. Yksiköiden johtajat ovat osallistuneet osallisuuskoulutukseen. Tuupovaaran taidetalon toimintojen sijoittamiseen liittyvä prosessi on aloitettu syyskuussa avoimella yleisötilaisuudella ja jatkuu pienemmällä työryhmällä. Kake 2.0 hanke etenee hankesuunnitelman mukaisesti. Hyvinvointi Taiteen perusopetuksen uusi opetussuunnitelma Tuetaan kouluja ja varhaiskasvatusta perustehtävässään tuottamalla kulttuurisisältöjä Valmis opetussuunnitelma käytössä lukuvuoden alussa Kulttuurin virran ja Kulttuurin puron toimintasuunnitelmat Uusi taiteen perusopetussuunnitelma on hyväksytty hyvinvointilautakunnassa ja on käytössä oppilaitoksissa. Kulttuurin virran toimintasuunnitelma on valmis ja toteutus on sen mukaisesti käynnissä. Kulttuurin puron osalta jatketaan keskustelua toimintaresursseista.

19 Strateginen teema, jota tuetaan Kaupunkiympäristö Kulttuurisen osallistumisen tuottaminen osana toimialan yhteistä toimintaa Rakennetaan uudelle Nepenmäen koululle toimiva palvelukonsepti, jossa mukana mm. kirjasto, konservatorio ja kansalaisopisto. vuoden lopussa Osallistujamäärä Toiminta käynnistynyt Toiminta on käynnissä ja kuuluu eri yksiköiden perustoimintaan. Yleisömäärää mitataan tapahtumissa ja kursseissa, jotka ovat pääsymaksullisia tai vapaalla pääsyllä. Toiminta on horisontaalista ja ulottuu hyvinvoinnin toimialalla usealle palvelualueelle. Kulttuurin toimijat aktiivisesti mukana Nepenmäen koulun tilojen ja toiminnan suunnittelussa.

20 690 LIIKUNTAPALVELUT Strateginen teema, jota tuetaan Vetovoima Yhdessä Hyvinvointi Kestävä kehitys Huippu-urheilun edistäminen urheiluakatemiatoiminnassa Luontoliikunnan olosuhteiden tunnettuuden lisääminen Yhteistyön ylläpitäminen oppilaitosten ja kolmannen sektorin kanssa Terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien kuntalaisten liikkumiseen aktivointi uudella tavalla Liikuntapalvelujen ympäristötyön suunnitelmallinen edistäminen Lähiliikuntaan aktivoiminen vuoden lopussa Nuorten olympiavalmentajien 3 kappaletta. lukumäärä Viestintäsuunnitelma ja sen innovatiivinen toteutus Yhteistyösopimukset Avustukset Aktivointisuunnitelma Toteutuneet toimenpiteet, lukumäärä Liikuntapalvelujen ympäristöohjelma Aktivointisuunnitelma Luontopolku- ja retkeilyesitteet ovat valmistuneet, retkeily on mukana kaupungin matkailumarkkinoinnissa. Kolmesta esteettömästä kohteesta on tekeillä videoesittelyt. Seurafoorumin toiminta on käynnistetty. Yhteistyösopimusten sisältöjä hyödynnetään paremmin toiminnassa. Oppilaitosten kanssa tehdään yhteistyötä erityisesti Joensuun urheiluakatemian viestinnässä. Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa on keskusteltu opiskelijoiden hyödyntämisestä liikkumiseen aktivoinnissa. Aktivoinnin vuosikello on tehty. Toteutuneita toimenpiteitä (kampanjat, esittelyt, tapahtumat, toimintapäivät) vuonna : 39 Yhteishanketta seurojen kanssa ei ole saatu vireille. Liikuntapalvelut mukana valtakunnallisessa urheilun ympäristövastuu verkostossa. Leikki- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttö- ja kehittämistarvekysely on toteutettu ja tulokset raportoitu. Lähiliikuntaan aktivointia toteutetaan osana yleistä liikkumiseen aktivointia.

21 Strateginen teema, jota tuetaan Kaupunkiympäristö Liikuntapaikkasuunnittelun toteuttaminen yhteistyössä Tilakeskuksen, kaupunkiympäristön sekä käyttäjien kanssa vuoden lopussa Hyväksytty liikuntapaikkasuunnitelma Liikuntapaikkasuunnitelma hyväksyttiin sivistys- ja vapaa-aikajaostossa. Kaupunginhallitus palautti suunnitelman uudelleen valmisteltavaksi.

22 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TAVOITTEET Symmetrinen kaupunki kasvaa ja kehittyy Asemanseudun asemakaavan toteutus käynnistyy. vuoden lopussa Investointiohjelman mukaiset hankkeet ovat toteutuneet Asemanseudun alueella maa-alueiden ja rakennusten omistussuhteet ja maanvuokrasopimukset on saatettu kaavan toteuttamisen mahdollistavaan kuntoon. Itäranta-kadun katusuunnitelmat on hyväksytty ja ensimmäisen vaiheen rakennusurakka on käynnissä. Kauppatori ja ympäröivät kadut valmistuvat. Kauppatorin ja katualueiden toteutus etenevät suunnitellusti ja valmistuvat marraskuussa, tosin torilava ja vesiaihe ovat jo lähes valmiit. Joensuussa on maaseudun rauhaa ja kaupungin vilskettä - tarjolla monipuolisia ja omaleimaisia vaihtoehtoja asumiseen ja virkistäytymiseen - järjestyy hyviä paikkoja erilaiseen yrittämiseen. Penttilänrannan III. asemakaava Maapoliittinen ohjelma päivitetään. Maankäytön toteuttamisohjelma (MATO20) päivitetään. Asemakaava on hyväksytty valtuustossa Valtuusto on hyväksynyt uuden maapoliittisen ohjelman Tarpeet tunnistettu ja otettu huomioon ohjelmoinnissa Penttilänranta III on hyväksytty ja lainvoimainen. Asemakaavan mukaiset katusuunnitelmat ovat valmistumassa. Maapoliittinen ohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa MATO-20 ohjelma on valmistunut päätettäväksi ja käsitellään KRAKLK:ssa

23 Kaupunkiympäristö ja toimitilat ovat terveellisiä, turvallisia ja viihtyisiä Liikenneturvallisuussuunnitelmaa toteutetaan. Toteutuneet suunnitellusti Investointiohjelmassa on huomioitu pienet liikenneturvallisuushankkeet ja kohteet ovat toteutetut. Investointiohjelman mukaiset jalankulkua ja pyöräilyä edistävät hankkeet toteutetaan. Toteutuneet suunnitellusti Utrantie 2 asemakaava ja katusuunnitelma ovat lainvoimaiset ja pyöräväylä on lähes valmis. Siltakadun ja Asemanseudun pyöräilyn pääreittien toteutus on käynnissä. Talvihoidon toimenpiteillä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita. Asiakaspalaute (mm. asiakasraadit) Uuden alueurakan kilpailutuksen valmistelussa on määritelty talvihoidolle tarkennetut laatuvaatimukset. Viime syksynä tehdyt pyöräilyn laatukäytävämuutokset ovat toteutuneet suunnitellusti. Talvihoidon asiakasraadin kokouksessa käydyn palautekeskustelun mukaan toimenpiteet olivat onnistuneet ja saatu palaute oli pääosin myönteistä. Kaupungin keskeiset hallinnon toiminnat kootaan yhteen paikkaan Teemme monipuolista kaupunkiympäristöä ja tiloja, jotka tarjoavat alustan luovuudelle ja innovaatioille Käynnistetään kokonaisuutta koskevan selvityksen laatiminen. Tarkentuu toimenpideohjelmassa ja hankintasuunnitelmissa. Erityisesti avoimen datan käyttöönotto tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Selvityksen pohjalta on visioitu vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia. Toimenpideohjelman mukaiset toimet Selvitystyö on käynnistymässä Joukkoliikenteen reaaliaikainen, pysäkkikohtainen informaatio on käytössä osana Joensuun reittiopasta.

24 TALOUSTAVOITTEET Talous pidetään kunnossa. Myyntivoitot (tontit ja rakennukset) Toimintakatteen kasvu verojen auttavat pitämään ta- ja valtionosuuksien kasvua louden tasapainossa. hitaampaa vuoden lopussa Talousarviossa asetettu myyntivoittotavoite on saavutettu Alkuvuoden tonttien myynti on ollut vilkasta ja myyntivoittotavoite saavutettaneen. Lainakanta sekä pitkäaikaiset leasing- vuokravastuut kääntyvät taloussuunnitelmakaudella laskuun Pitkän aikavälin investointisuunnitelmat sovitetaan tähän tavoitteeseen. Toteutetaan vain kestävän taloussuunnitelman mukaiset hankkeet Tavoite otetaan huomioon seuraavassa talousarviovalmistelussa ja arvio tehdään talousarviovuoden lopussa 75 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 210 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNNAN YHTEISET PALVELUT Strategian teema, jota tuetaan Vetovoima Kaupunkirakennepalvelut osallistuvat kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeita koskevaan selvitystyöhön ja auttavat etsimään erilaisia yhteistyömalleja hankkeiden toteuttamiseksi myös ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Vetovoima Tuotetaan tietoa maantieteelliseen saavutettavuuteen liittyvää edunvalvontaa varten ja viestitään Joensuulle tärkeistä asioista keskeisille yhteistyötahoille. vuoden lopussa Liikunnan kärkihankkeet valittu ja priorisoitu, kulttuuritiloja koskevan taustaselvityksen valmistelu käynnistynyt. Kulttuurin kärkihankkeiden priorisointi tehdään vuonna Tuotettu aineisto, valmistellut lausunnot Kaupunkirakennepalvelut on osallistunut liikuntapaikkatyöryhmän työhön. Saavutettavuuteen liittyvät asiat ovat olleet aktiivisesti esillä ja yhteistyötä on tehty Maakuntaliiton kanssa. Lausunto asetusluonnoksesta maanteiden ja rautateiden runkoverkoksi.

25 Kestävä kaupunki Tavoitteet tarkennetaan toimialan toimeenpano-ohjelmassa ja ilmasto-ohjelmassa. Toimeenpano-ohjelman mukaiset mittarit Joukkoliikenteen matkustajamäärä on kasvanut alkuvuonna noin 2,0 %. Ilmasto-ohjelman mukainen tavoite on mahdollista saavuttaa 3-4 vuodessa. Yhdessä tehden Tavoitteet tarkennetaan toimialan toimeenpano-ohjelmassa. Toimeenpano-ohjelman mukaiset mittarit Ulkovalaistuksen energiatehokkuus tulee paranemaan. Pyöräilyn pääverkon rakentaminen etenee. Sähköautojen latauspisteitä toteutuu ainakin 2 kpl. Toimialan henkilöstöseminaari järjestettiin maaliskuussa. Elinvoima ja työllisyys Tonttitarjonta vastaa kysyntään. MATO20 päivitetty ja tunnistettujen tarpeiden mukainen ohjelmointi on tehty MATO-20 ohjelma on valmistunut päätettäväksi ja käsitellään KRAKLK:ssa Elinvoima ja työllisyys Hyvinvointi ja sivistys Tonttien luovutus ja lupaprosessit hoituvat nopeasti ja sujuvasti. Hankintasuunnitelmassa otetaan huomioon ympäristökriteerit ja innovatiivisten hankintojen tavoitteet. Kaupunkirakennepalvelut ovat aktiivisesti mukana liikuntapaikkasuunnitelman valmistelussa ja ohjelmoinnissa. Asiakaspalautetta on seurattu ja epäkohtiin reagoitu Hankinnat on toteutettu tavoitteen mukaisesti Liikuntapaikkasuunnitelman mukaiset hankkeet on huomioitu ohjelmoinnissa Tontinluovutus on ollut sujuvaa. Asiakaspalautetta, johon olisi ollut tarvetta reagoida ei ole tullut. Alueurakan hankinnassa on asetettu ympäristö- ja työllisyyskannusteita. Investointikohteiden kilpailutuksessa ovat innovaatiokannusteet pääsääntöisesti olleet mukana. Kaupunkirakennepalvelut on osallistunut liikuntapaikkatyöryhmän työskentelyyn ja talousarvion mukaiset hankkeet etenevät sovitusti

26 240 YHDYSKUNTASUUNNITTELU Strategian teema, jota tuetaan Vetovoima Kestävä kaupunki Kestävä kaupunki Kestävä kaupunki Yhdessä tehden Asemakaavoituksella varmistetaan riittävän ja monipuolisen tonttivarannon ylläpitäminen. Joukkoliikenteen käyttöoikeussopimusten kilpailutuksessa tavoitellaan joukkoliikenteen kulkutapaosuuden lisäämistä ja otetaan huomioon ympäristökriteerit. Täydennysrakentamisohjelmaa tukevat asemakaavat. Rakennusjärjestyksen uudistaminen käynnistetään yhdessä rakennusvalvonnan kanssa. vuoden lopussa Hyväksytyt asemakaavat Toteutunut kilpailutus Hyväksytyt asemakaavat Valmistelu on käynnissä Kaavoitettu tonttivaranto on monipuolinen ja runsas. Penttilänrannan III asemakaava on suurin uudistontteja sisältävä asemakaava, ja se on saanut lainvoiman. Kilpailutusasiakirjat ovat valmiit ja kilpailutus käynnistyy viikolla 41. Hankinnasta päätetään marras-joulukuussa. Yhteensä 9 täydennysrakentamista koskevaa asemakaavaa on hyväksytty ja näistä 8 saanut lainvoiman vuonna. Useita täydennyskaavoja on valmistelussa kantakaupungissa ja maaseututaajamissa. Rakennusjärjestyksen uudistaminen on käynnissä. 270 MAAOMAISUUS Strategian teema, jota tuetaan Kestävä kaupunki Metsän hoidon linjaukset uusitaan ja samalla luodaan tarkemmat tavoitteet kaupungin metsien käyttöön ja hoitoon. vuoden lopussa Hyväksytty valtuustossa Laatiminen on käynnissä ja tulee lautakunnan kautta päätöksentekoon marraskuussa.

27 Vetovoima Tonttimarkkinointia kehitetään yhteistyössä elinvoiman ja konserniyhtiöiden kanssa. Toteutunut aineisto ja luovutetut tontit, tarkemmat mittarit sovitaan yhdessä elinvoiman kanssa Keskeisistä yhdessä markkinoitavista yritysalueista on laadittu markkinointimateriaali, jota saatetaan aktiivisesti tarjolle. 280 YHDYSKUNTATEKNIIKKA Strategian teema, jota tuetaan Hyvinvointi Jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita parantamalla kannustetaan ihmisiä arkiliikunnan lisäämiseen. vuoden lopussa Toteutuneet toimenpiteet Pyöräilyn pääverkon rakentaminen etenee suunnitellusti. Liikkumisen ohjausprojektina toteutetaan työmatkapyöräilyä edistävä hanke. Pyöräilyviikon avajaistapahtuma toteutui suunnitellusti ja syksyn liikkujan viikolla toteutettiin erilaisia tapahtumia. Kestävä kaupunki Jalankulun ja pyöräilyn laatukäytävien talvihoitotasoa parannetaan. Sähköautojen latauspisteiden verkostoa edistetään. Asiakasraadin tulokset palautteet Toteutuneet latauspisteet Laatukäytävien laatutasoparannukset ovat toteutuneet suunnitellusti. Kaksi latauspistettä toteutuu lokakuussa. Ulkovalaistuksessa jatketaan energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Parantunut energiatehokkuus Ulkovalaistuksen energiatehokkuuden parantamisen suunnitelmat ovat valmistuneet ja toteutus käynnistynyt tämän vuoden osalta. Vetovoima Leikkialueiden tarveselvitys päivitetään ja laaditaan toimenpidesuunnitelma. Suunnitelman mukaiset toimenpiteet on ohjelmoitu Tarveselvitysluonnoksesta on järjestetty KRAKLK:n iltakoulu. Selvitys valmistuu päätettäväksi vuoden lopulla.

28 80 JOENSUUN ALUEELLINEN JÄTELAUTAKUNTA Strategian teema, jota tuetaan Kestävä kaupunki Yhdessä tehden Yhdessä tehden Jätehuollon palvelutaso valmistuu ja laaditaan tarkempi toimenpidesuunnitelma. Selvitetään sähköisen asioinnin käyttöönoton edellytykset. Tavoitteet tarkennetaan toimialan toimeenpano-ohjelmassa. vuoden lopussa Palvelutaso hyväksytty. Toimenpidesuunnitelma tehty. Selvitetty ja sovittu jatkotoimet Palvelutasoehdotuksesta on pyydetty lausunnot ja mielipiteet. Pyritään hyväksymään loppuvuoden kuluessa. Selvitystyö on käynnissä, saadaan tehtyä syksyn aikana. Tavoitteita ei ole tarkennettu toimeenpano-ohjelmassa.

29 85 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Strategian teema, jota tuetaan Vetovoima Vetovoima Lupaprosessit ovat nopeita ja helppoja. Sähköinen rakennuslupakäytäntö on vakiintunut toimintatapa. Huolehditaan ympäristöstä ja laaditaan ympäristökatselmussuunnitelma. vuoden lopussa Asiakaskyselyn tulokset, lupien käsittelyaika Suunnitelman mukaiset katselmukset ja toimenpiteet on tehty Asiakaskyselyä ei ole vielä tehty. Lupien käsittelyaika on pidentynyt. Suunnitelma on laadittu ja katselmukset on tehty. Jälkitarkastuksia tehdään syksyllä. Kestävä kaupunki, yhdessä tehden Tavoitteet tarkennetaan toimialan toimeenpano-ohjelmassa ja ilmasto-ohjelmassa. Ilmasto-ohjelman mittarit Mittareiden seuranta ja toimenpiteet ovat käynnissä. Kasvihuonekaasupäästöjä seurataan CO2-raportin kautta. CO2 raportti on valmistunut. Päästöt ovat kasvaneet hieman vuonna 2017 liikenteen osalta. Rakennusjärjestyksen uudistaminen käynnistetään yhdessä kaupunkirakennepalveluiden kanssa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kuulutettu.

30 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Strategian teema, jota tuetaan Hyvinvointi Elinvoima Yhteistyö Siun soten palveluketjujen kanssa on avointa, tehokasta ja asiakasnäkökulmasta sujuvaa. Logistiikkapalveluiden osalta laaditaan Siun soten kanssa toimiva yhteistyömalli. Ilmasto- ja ympäristöystävällisyyden huomioiminen kone -ja autohankinnoissa. Kevyen ja raskaan kaluston hankinnoissa painotetaan vähäpäästöisyyttä ja materiaalien kierrätettävyyttä. vuoden lopussa Yhteistyömalli on hyväksytty ja sen mukaiset tehtävät sovittu V.2021 mennessä kaikki henkilö- ja pakettiautot leasing-autoja. Leasing hankintoja valmistellessa huomioidaan tavoitetila hiilineutraali Noin 20 % autoista tullaan uusimaan v. aikana. Yhteistyömalli ja taustajärjestelmät luotiin maaliskuussa toiminnan kehittämisen ja tarpeiden mukaisiksi. Leasing-hankinnassa uusitaan 1 henkilöauto hybridikäyttövoimaisena. Muut henkilö- ja pakettiautot valittiin mahdollisimman vähäpäästöisinä, kuitenkin käyttötarkoitus huomioon ottaen. Myös raskaan kaluston yhtenä hankintaperusteena on jatkossa vähäpäästöisyys. Tuleva liikennemerkkiauto on hybridikäyttöinen.

31 Kaupunkiympäristö Sisäilmanäkökulman huomioiminen kiinteistöjen huolloissa ja uusien toimintatapojen kehittäminen. Tavoitteena on vähentää kiinteistöjen sisäilmaongelmia ja lisätä toiminallisuutta, viihtyvyyttä, terveellisyyttä ja turvallisuutta käyttäjille. Tavoitteena on saada pitkän tähtäimen korjaus -ja huoltosuunnitelma omistaja- ja käyttäjäpalautteiden pohjalta sellaiseksi, että se mahdollistaa laadukkaan ja asianmukaisen palvelun. Pitkän tähtäimen huoltosuunnitelman päivitys on valmis. Huoltosuunnitelma on päivitetty sisällön osalta ja lisäksi sen näkyvyyttä ja saatavuutta parannettiin viemällä se sähköiseen huoltokirjajärjestelmään, Granlund Manageriin. Sähköisen järjestelmän ansiosta myös huoltojen seurattavuus paranee ja esimerkiksi henkilöstövaihdoksista johtuvia riskejä huoltotoiminnassa saadaan minimoitua. Huoltohenkilökunta on koulutettu uuden huoltoohjelman käyttöön ja sen käyttö aloitettiin samana päivänä. Huolto-ohjelma kattaa 200 kiinteistöä. Huolto-ohjelmaan rakennettiin yhteensä 60 tehtäväpakettikokonaisuutta ja näistä tehtäväpaketeista koostuu vuodessa yhteensä ennakoivia huoltotehtäviä noin kpl.

32 160 JOENSUUN TILAKESKUS Strateginen teema, jota tuetaan Vetovoima Kestävä kaupunki Elinvoima Kaupunkiympäristö Kaupunkiympäristö Kaupungin keskeiset hallinnon toiminnot kootaan yhteen paikkaan. Tilakeskus osallistuu kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeita koskevaan selvitystyöhön ja auttaa etsimään erilaisia yhteistyömalleja hankkeiden toteuttamiseksi myös ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Talonrakennuksen investointi-hankkeissa jatketaan vihreänteknologian kartoittamista ja hyödyntämistä. Näihin kuuluvat mm. energiatehokkaat ratkaisut, ilmaisenergia sekä älykkäät automaatiojärjestelmät. Määritellään innovatiiviset hankinnat tarkemmin hankintasuunnitelmissa. Toimitilojen terveellisyydestä, turvallisuudesta, esteettömyydestä ja viihtyisyydestä pidetään huolta. Korjausvelkaa vähennetään edelleen. Sisäilmatyöryhmälle tulevien sisäilmailmoitusten määrää seurataan vuosittain. Käynnistetään kokonaisuutta koskevan selvityksen laatiminen yhdessä Konsernihallinnon ja toimialojen kanssa vuoden lopussa Liikunnan kärkihankkeet valittu ja priorisoitu, kulttuuritiloja koskevan taustaselvityksen valmistelu käynnistynyt. Kulttuurin kärkihankkeiden priorisointi tehdään vuonna Investointiohjelman mukaisissa kohteissa toteutuneet ratkaisut Hankinnat ovat toteutuneet suunnitelman mukaisesti Korjausvelkalaskelma päivitetään vuosittain ja korjausvelka on vähentynyt. Sisäilmailmoitukset on käsitelty ja tarvittavat toimenpiteet on sovittu. Selvitystyö on käynnissä Toteuma-arvio Tilakeskus on osallistunut alkuvuonna liikunnan kärkihanketyöhön. Tilakeskus on osallistunut kulttuuritilojen Konservatorion tilojen hankesuunnitteluun. Nepenmäen, Rantakylän ja Heinävaaran koulun sekä Hukanhaudan ja Hammaslahden päiväkotihankkeissa on toteutettu mm. aurinkosähköjärjestelmät. Myös harjoitusjäähalliin ja Pajakadun päiväkotiin asennetaan aurinkosähköjärjestelmät. Toimintavuoden talonrakennuksen urakat ovat jo toteutuksessa. Korjausvelka on laskenut vuoden ,7 milj. vuoden ,9 milj.. Tilakeskus osallistuu sisäilmatyöryhmän työhön ja toteuttaa työryhmän päätöksiä. Tilakeskus osallistuu selvitystyöhön, kun se käynnistyy. Henkilöstöyksikkö on siirtänyt workplace-tutustumiskäynnin myöhäisempään aikaan.

33 Hyvinvointi ja sivistys Tilakeskus on aktiivisesti mukana liikuntapaikkasuunnitelman valmistelussa ja ohjelmoinnissa. Liikuntapaikkasuunnitelman mukaiset hankkeet on huomioitu ohjelmoinnissa Tilakeskus on osallistunut liikuntapaikkasuunnitelman laadintaan liikuntapaikkatyöryhmässä. Selvitys valmistuu lähiaikoina.

34 JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Strateginen teema, jota tuetaan Vetovoima/Kestävä kaupunki Tavoite Asiakkaidemme mukaan veden laatu kokonaisuutena arvioitaessa on maailman parasta vuoden lopussa Asiakastyytyväisyyskyselyn analyysi. Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset on arvioitu ja asiasta on tiedotettu julkisuuteen. Kyselyyn vastaajista 84 % on täysin tai jokseenkin samaa mieltä, että vedenlaatu kokonaisuutena on Joensuussa maailman parasta. Yhdessä tehden Sähköisiä palveluja ja etäluentateknologiaa kehitetään ja otetaan käyttöön Liittymis- ja käyttösopimusten tekeminen on mahdollista sähköisesti. Etäluentamittareiden pilottialueiden tiedonsiirto toimii suoraan asiakastietojärjestelmään. Sähköisten sopimuslomakkeiden testaus on käynnissä. Etäluennan kehittämiseen liittyen vesimittareiden asentaminen Karhunmäen pilottikohdealueelle jatkuu ja tiedonsiirtoa asiakastietojärjestelmään on testattu. Vetovoima/Kaupunkiympäristö Kuhasalon jätevedenpuhdistamon lietteenkäsittelykenttä siirretään vaiheittain Kontiosuon alueelle Käsittelykentästä noin puolet on valmiina. Lietteenkäsittelykentän rakentamistyö jatkuu ja sen valmiusaste on tällä hetkellä noin 70 %. Vetovoima Hinnastot päivitetään vastaamaan vesihuoltolaitosten uudistettuja maksuja koskevia ohjeita ja suosituksia huomioimalla elinkeinoelämän erityistarpeet Uudistustyön tuloksena uudet hinnastot on hyväksytty. Joensuun Veden uusi hinnasto on hyväksytty ja siinä on huomioitu elinkeinoelämän erityistarpeita. Kaupunkiympäristö Laaditaan oma vesihuollon verkostosaneerausohjelma Ohjelma on laadittu. Verkostosaneerausohjelman laatiminen jatkuu.

HYVINVOINNIN TOIMIALA. Kuvaus 2018

HYVINVOINNIN TOIMIALA. Kuvaus 2018 HYVINVOINNIN TOIMIALA Kuvaus 2018 Hyvinvoinnin toimialaan kuuluvat varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus, lukiokoulutus, lasten aamu- ja iltapäivätoiminta, konservatorion ja kansalaisopiston toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALA

HYVINVOINNIN TOIMIALA HYVINVOINNIN TOIMIALA Strateginen tavoite HYVINVOINNIN TAVOITTEET Parasta oppimista ja ihmisenä Hyvinvoinnin toimialalla on yhteinen Suunnitelma toimeenpa- kasvua käsitys positiivisesta pedagogiikasta

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALA

HYVINVOINNIN TOIMIALA HYVINVOINNIN TOIMIALA Strateginen tavoite HYVINVOINNIN TAVOITTEET Parasta oppimista ja ihmisenä Hyvinvoinnin toimialalla on yhteinen Suunnitelma toimeenpa- kasvua käsitys positiivisesta pedagogiikasta

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALA

HYVINVOINNIN TOIMIALA HYVINVOINNIN TOIMIALA Strateginen tavoite HYVINVOINNIN TAVOITTEET Parasta oppimista ja ihmisenä Hyvinvoinnin toimialalla on yhteinen Suunnitelma toimeenpa- kasvua käsitys positiivisesta pedagogiikasta

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 9/2018

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 9/2018 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 9/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella kaupunkirakennelautakunnan käyttötalouden toimintakatteen ennustetaan

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 3/2018

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 3/2018 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 3/ Kolmen kuukauden toteutuman perusteella kaupunkirakennelautakunnan käyttötalouden kokonaisuutena ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Yhdyskuntasuunnittelun toiminnassa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 7/2018

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 7/2018 KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella kaupunkirakennelautakunnan käyttötalouden kokonaisuutena ennustetaan

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2021 Hyvinvoinnin johtoryhmä JOHDANTO Hyvinvointipalvelut tuottaa palveluja kaikille kuntalaisille. Palvelut pidetään houkuttelevina ja luotettavina. Palvelutoiminnan

Lisätiedot

KAUPUNGIN VÄESTÖNMÄÄRÄN JA TYÖTTÖMYYSASTEEN KEHITYS 1-3/2019

KAUPUNGIN VÄESTÖNMÄÄRÄN JA TYÖTTÖMYYSASTEEN KEHITYS 1-3/2019 KAUPUNGIN VÄESTÖNMÄÄRÄN JA TYÖTTÖMYYSASTEEN KEHITYS 1-3/219 Väestömäärä vuodenvaihteessa 76 551 Joensuun virallinen väestömäärä vuodenvaihteessa 218-219 oli 76 551. Väestömäärä kasvoi 484 henkilöä (,6

Lisätiedot

Ltk:n indikaattorit ja tavoitetila vuoden 2018 lopussa. Toimialan suunnitelma

Ltk:n indikaattorit ja tavoitetila vuoden 2018 lopussa. Toimialan suunnitelma Strateginen linjaus 1. HYVINVOINNIN TAVOITTEET 1.1. Joensuussa on parasta oppimista ja ihmisenä kasvua varhaiskasvatuksesta yliopistoon. Tuemme elinikäistä oppimista. Toimeenpano-ohjelman tavoite vuoteen

Lisätiedot

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT TAVOITTEIDEN RAPORTOINTI AJALLA 1.1.-31.7. LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNGINHALLITUS 120 YLEISHALLINTO

Lisätiedot

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT

LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT STRATEGIAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN 1.1.-31.3. LIIKENNEVALO VIHREÄ=TAVOITE TOTEUTUNUT, KELTAINEN=TAVOITTEEN TOIMENPITEET KÄYNNISSÄ, PUNAINEN=TAVOITE EI VIELÄ TOTEUTUNUT KAUPUNGINHALLITUS 120 YLEISHALLINTO

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2021 Hyvinvoinnin johtoryhmä JOHDANTO Hyvinvointipalvelut tuottaa palveluja kaikille kuntalaisille. Palvelut pidetään houkuttelevina ja luotettavina. Palvelutoiminnan

Lisätiedot

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ Raakaluonnos versio 01 Kuulemista ja kommentointia varten Tilanne 31.08.2017 TEHDYT SELVITYKSET/TAUSTATYÖT Taustatilastot, tammi-helmikuu 2017

Lisätiedot

Elinvoiman toimialan talousarvioesitys. Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja. Esitystavasta

Elinvoiman toimialan talousarvioesitys. Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja. Esitystavasta Elinvoiman toimialan talousarvioesitys Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja Esitystavasta Elinvoiman ja työllisyyden tavoitteet esitetään vuoden 2018 talousarvion tapaan kokonaisuutena. Elinvoimajohtokunta

Lisätiedot

Työllisyyskatsaus 3/2019

Työllisyyskatsaus 3/2019 Työllisyyskatsaus 3/2019 Työttömyys Joensuussa Työvoima Työttömät % työvoimasta Yhteensä hlö Alle 25- vuotiaat Pitkäaikaistyöttömät Avoimet työpaikat 2/2018 35 419 15,5 5479 883 1978 993 2/2019 Päivittyy

Lisätiedot

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS Ta 2018 Tot. 2018 Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-2018 Ennuste 31.12.2018 Tulevan Business Joensuu Oy:n omistusjärjestelyt sekä Josek Oy:n ja Joensuun Tiedepuisto Oy:n sulautumissuunnitelma

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/ Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan talousarvion mukaisena on epävarmaa. Pysäköinninvalvonnan määrälliset

Lisätiedot

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS - yhteenveto

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS - yhteenveto ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS - yhteenveto Juuka irtautui Josek Oy:n toiminnasta maaliskuun 2018 lopussa ja Kontiolahti ja Liperi ovat irtisanoneet yhtiön kanssa solmitut sopimukset päättymään vuoden 2018 lopussa.

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan

Lisätiedot

ELINVOIMAN TOIMIALA Tilivelvollinen: vs. elinvoimajohtaja Janna Puumalainen, strategiajohtaja Janna Puumalainen, henkilöstöjohtaja

ELINVOIMAN TOIMIALA Tilivelvollinen: vs. elinvoimajohtaja Janna Puumalainen, strategiajohtaja Janna Puumalainen, henkilöstöjohtaja ELINVOIMAN TOIMIALA Tilivelvollinen: vs. elinvoimajohtaja Janna Puumalainen, strategiajohtaja Janna Puumalainen, henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen Toimialan toiminnan kuvaus Elinvoimajohtokunta vastaa

Lisätiedot

KASVATUS- JA KOULUTUSLAUTAKUNTA

KASVATUS- JA KOULUTUSLAUTAKUNTA KASVATUS- JA KOULUTUSLAUTAKUNTA HYVINVOINNIN TAVOITTEET Parasta oppimista ja ihmisenä kasvua Tavoitteet on esitetty palvelualueiden kohdalla. vuoden lopussa Laajasta oppimiseen liittyvästä yhteistyöstä

Lisätiedot

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA Luonnos 18.09.2017 Versio kaupunginvaltuuston käsittelyyn 25.09.2017 VISIO Koulutuskaupunki Joensuu Itä-Suomen kärkeen sivistyksessä, elinvoimassa

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ. Strategian toimeenpano-ohjelma

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ. Strategian toimeenpano-ohjelma KAUPUNKIYMPÄRISTÖ Strategian toimeenpano-ohjelma 3 pääteemaa ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS HYVINVOINTI KAUPUNKIYMPÄRISTÖ 3 00 työntekijää 72 M toimintamenot/v 9000 ha metsää 2,1 milj. joukkoliikenne -matkaa

Lisätiedot

KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA

KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA 2017-2021 KV 17.06.2019 85 PÄIVITYKSEN VALMISTELUSTA Strategiakaudelle lähdettäessä (2017) sidosryhmiä kuultiin laajasti yli 5 000 kuntalaista

Lisätiedot

TALOUSARVIO Johdantoa

TALOUSARVIO Johdantoa TALOUSARVIO 2019 Johdantoa STRATEGIAKAUDEN ETENEMISESTÄ Koko konsernin osalta vuoden 2018 talousarvion tavoitteet kytkettiin strategiaan samoin kuin raportointikin. Toimintatapaa jatketaan ja kehitetään

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN TOIMINTA JA TALOUS VUONNA 2018 Hyvinvointilautakunnan tehtävänäon vastata toimialansa palveluista kokonaisuutena ja palvelujen yhteensovittamisesta.

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA 2030 Luonnos 1.3.2018 Kuntalaki 1 : Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sivistystoimi Aulis Pitkälä

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sivistystoimi Aulis Pitkälä Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sivistystoimi Aulis Pitkälä Kaikkien sivistyskaupunki Oppiva sivistyskaupunki Elinvoimainen sivistyskaupunki Innovatiivinen sivistyskaupunki Espoo on sivistyskaupunki

Lisätiedot

Joensuun kaupungin HINKU-vuosikello 2017

Joensuun kaupungin HINKU-vuosikello 2017 Joensuun kaupungin HINKU-vuosikello 2017 2 Päästöjen hillintäsuunnitelma vuodelle 2017 Useita toimintaa ohjaavia toimenpiteitä mm.: Ilmasto-ohjelman päivitys Kestävän energiankäytön toimenpideohjelman

Lisätiedot

TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT VAHVUUTEMME.

TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT VAHVUUTEMME. KUNTIEN JA 3. SEKTORIN YHTEISTYÖ VARAUTUMISESSA JA ARJEN TURVALLISUUDESSA, HELSINKI 28.6.2019 JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA: ROHKEASTI UUDISTUVA TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet vuodelle Konsernin yleiset tavoitteet

Strategiset tavoitteet vuodelle Konsernin yleiset tavoitteet Strategiset tavoitteet vuodelle 2017 Konsernin yleiset tavoitteet Toimeenpannaan uuden Joensuun mallia pyrkien edelläkävijäroolissa profiilin nostoon. Huolehditaan henkilöstön hyvinvoinnista, innostuneisuudesta

Lisätiedot

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto 27.11.2017 Rauman Tarina 2, 2018-2021 2 Hyvinvointia ja elinvoimaa tukevat linjaukset Terveellinen, turvallinen ja palveleva Rauma Vireän elinkeinoelämän Rauma Hyvien

Lisätiedot

Talousarvion 2018 strategiset toiminnan painopisteet

Talousarvion 2018 strategiset toiminnan painopisteet Talousarvion 2018 strategiset toiminnan painopisteet Kaupunginhallitus 26.6.2017 1 21.6.2017 Uusi strategia ja talousarvio 2018 Tampereen uutta strategiaa laaditaan parhaillaan. Strategia ulottuu vuoteen

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY Sisältö: Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvointilautakunta Lautakunnan alaiset jaostot Sote-neuvottelukunta Toimialan organisoituminen Palvelualueiden toiminnot

Lisätiedot

ämsä 2025 Arvot I Visio ja toiminta-ajatus I Strategiset tavoitteet ja toimenpiteet

ämsä 2025 Arvot I Visio ja toiminta-ajatus I Strategiset tavoitteet ja toimenpiteet ämsä 2025 Arvot I Visio ja toiminta-ajatus I Strategiset tavoitteet ja toimenpiteet Visio, toiminta-ajatus ja arvot Talousarvio ja toimintasuunnitelma Kunkin strategisen kärkitavoitteen suunnitelmien laatimisesta

Lisätiedot

Muuttuva maakunta muuttuvassa maailmassa

Muuttuva maakunta muuttuvassa maailmassa Muuttuva maakunta muuttuvassa maailmassa 3.11.2017 Omistajapoliittiset linjaukset Hämeenlinna kaupunkistrategia Kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus Visio Hämeenlinna on uudistuva, elinvoimainen, turvallinen

Lisätiedot

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut YDINTOIMINNOT KAUPUNKIRAKENNE Yhdyskuntasuunnittelu Maankäyttö Yhdyskuntatekniikka VESIHUOLTO Veden myynti 4,22 milj. m3 / v Vesijohtoverkoston

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

Haukiputaan kunnan tekniset palvelut ovat kilpailukykyinen osa Oulun seudun teknisiä palveluja.

Haukiputaan kunnan tekniset palvelut ovat kilpailukykyinen osa Oulun seudun teknisiä palveluja. Tekninen Visio Haukiputaan kunnan tekniset palvelut ovat kilpailukykyinen osa Oulun seudun teknisiä palveluja. Perustehtävä Toimivan ja turvallisen ympäristön aikaansaaminen suunnittelemalla, rakentamalla

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

1 Ylöjärven kaupunki

1 Ylöjärven kaupunki 1 2 YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA 2018-2028 2 KAUPUNKISTRATEGIAN RAKENNE 3 VISIO YLÖJÄRVI ROHKEA EDELLÄKÄVIJÄ ARVOT VASTUULLISUUS, KEHITYSROHKEUS, OIKEUDENMUKAISUUS JA TURVALLISUUS ELINVOIMAROOLI SIVISTYS-

Lisätiedot

KOUVOLAN HANKINTAOHJELMA tuloksia ja tulevia kehittämistoimenpiteitä. Hankintaseminaari

KOUVOLAN HANKINTAOHJELMA tuloksia ja tulevia kehittämistoimenpiteitä. Hankintaseminaari KOUVOLAN HANKINTAOHJELMA tuloksia ja tulevia kehittämistoimenpiteitä Hankintaseminaari 11.4.2019 Kouvolan kaupunkistrategia 2019-2030 ELINVOIMAN KASVU HYVINVOINNIN KASVU SISÄISTEN TOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen Varhaisen puuttumisen resurssien kohdentaminen ja palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti 1. Liikuntapalveluissa

Lisätiedot

Taipalsaari: Laaja hyvinvointikertomus 2013-2016

Taipalsaari: Laaja hyvinvointikertomus 2013-2016 Taipalsaari: Laaja hyvinvointikertomus 2013-2016 Hyvinvointikertomus valtuustokaudelta 2009-2012 ja hyvinvointisuunnitelma valtuustokaudelle 2013-2016 Keskeneräinen Kertomuksen vastuutaho ja laatijat (viranhaltijat,

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2017

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2017 Kemin kaupunkistrategia 2025 2017 Kuntalainen ja asiakas Strategiset Tavoite vuonna 2017 Toimenpiteet tavoitteen Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

Kaupungin ydin- ja tukiprosessit. Kaupunginhallitus

Kaupungin ydin- ja tukiprosessit. Kaupunginhallitus Kaupungin ydin- ja tukiprosessit Kaupunginhallitus 28.5.2018 Järvenpään kaupunki Minna Lohtander 21.5.2018 Prosessien työstäminen Järvenpään kaupunki Minna Lohtander 21.5.2018 2 Uuden Järvenpään prosessien

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikkö 1 -taso KEHITTÄMIS- JA HALLINTOPALVELUT Tulosyksikkö 1: Hallinto - vastuuhenkilö: talous- ja hallintopäällikkö HALLINTO TP 2014 TA+M

Lisätiedot

Kuntastrategia Kuva: Tiia Heimonen, Lemi

Kuntastrategia Kuva: Tiia Heimonen, Lemi Kuntastrategia 2025 Kuva: Tiia Heimonen, Lemi KUNNAN TEHTÄVÄ Hyvinvointi ja elinvoima SUUNTA: PIENESTÄ ISOKSI Lemi on hyvä paikka asua pienestä isoksi. Laadukkaita palveluja on tarjolla vauvasta vaariin.

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen

JOENSUUN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen JOENSUUN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS 2018 Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 14.3.2019 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS MYÖNTEISESSÄ VIREESSÄ Väestömäärä kasvoi 510 henkilöllä (+ 0,7 %) ja oli vuoden lopussa 76 577

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA

KAUPUNKISTRATEGIA KAUPUNKISTRATEGIA 2017-2025 VISIO 2025 - Hulluna Huittisiin! Huittinen on turvallinen ja kehittyvä lapsiystävällinen kaupunki, jossa on yhteisöllisyyden ja hyvän ilmapiirin myötä hyvä elää ja yrittää.

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA Ylöjärven kaupunkistrategia

KAUPUNKISTRATEGIA Ylöjärven kaupunkistrategia KAUPUNKISTRATEGIA 2018 2028 1 KAUPUNKISTRATEGIAN RAKENNE VISIO YLÖJÄRVI ROHKEA EDELLÄKÄVIJÄ ARVOT KEHITYSROHKEUS, VASTUULLISUUS, OIKEUDENMUKAISUUS JA TURVALLISUUS ROOLIT ELINVOIMAROOLI SIVISTYS- JA HYVINVOINTIROOLI

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2016

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2016 Kemin kaupunkistrategia 2025 2016 Kuntalainen ja asiakas Strategiset Tavoite vuonna 2016 Toimenpiteet tavoitteen Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat Kati Costiander Opetushallitus

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat Kati Costiander Opetushallitus Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat 20.9.2016 Kati Costiander Opetushallitus Yleissivistävä koulutus ja varhaiskasvatus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö 2012-2017 2012 2013

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2018 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS POSITIIVISELLA URALLA Väestömäärä ylitti 76 000 asukkaan rajan ja oli ennakkotiedon mukaan 76 096. Kasvua 248 henkilöä. Rakentamisessa

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

Kirkkonummen kuntastrategia

Kirkkonummen kuntastrategia Kirkkonummen kuntastrategia Tähän tarvittaessa otsikko 2018 2021 Kuntakehitysjaosto 14.11.2017 Ehdotus kunnanhallitus 27.11.2017 Kirkkonummen arvot Rohkeus tarkoittaa meille ennakkoluulottomuutta kokeilla

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT 2017 Kaupunginvaltuuston talousseminaari 8.9.2016 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 06/2015 06/ 2016 : Maarakennuskustannusindeksi -2,7 % Katujen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE 2018 2021 Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SISÄLLYS S. 2-3 S. 4-5 S. 6-7 S. 8-9 S. 10-11 S. 12-13 Yleinen strateginen päämäärä Visio

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen

Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen Kaupunginvaltuuston talous ja strategiaseminaari Hotelli Torni, Tampere 6.6.2016 Tampereen kaupungin organisaatio

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan KAUPUNKISTRATEGIA 2025 Kohdataan Alavudella Hyvää ja kaunista Homma hoidetaan UUTEEN KAUPUNKIIN VALMISTAUTUMINEN Alavudella on pitkään tehty strategista suunnittelutyötä kehittämisohjelmia laatimalla.

Lisätiedot

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2018 Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta 20.12.2017 Strateginen johtamisjärjestelmä TAMPEREEN STRATEGIA VISIO JA TAVOITELTAVAT TULOKSET

Lisätiedot

Talousarvio 2018 taloussuunnitelma Kaupunginjohtajan esitys

Talousarvio 2018 taloussuunnitelma Kaupunginjohtajan esitys Talousarvio 2018 taloussuunnitelma 2018 2020 Kaupunginjohtajan esitys 26.10.2017 KOULUTUSKAUPUNKI JOENSUU ITÄ-SUOMEN KÄRKEEN SIVISTYKSESSÄ, ELINVOIMASSA JA HYVINVOINNISSA KESTÄVÄSTI YHDESSÄ KONSERNISTRATEGIA

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA LUONNOS Ylöjärven kaupunki

YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA LUONNOS Ylöjärven kaupunki YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA 2018-2028 LUONNOS 16.4.2018 KAUPUNKISTRATEGIAN RAKENNE VISIO YLÖJÄRVI ROHKEA EDELLÄKÄVIJÄ ARVOT VASTUULLISUUS, KEHITYSROHKEUS, OIKEUDENMUKAISUUS JA TURVALLISUUS ELINVOIMAROOLI

Lisätiedot

2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen

2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Espoo 05-11-2014 2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTAAN NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET 2015

SIVISTYSLAUTAKUNTAAN NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET 2015 Sivistyslautakunta 27.8.2015 Osavuosikatsaus II SIVISTYSLAUTAKUNTAAN NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET 2015 Hallinto- ja talouspalvelut PÄÄLINJAUS/ TOT. LINJAUS TOIMENPIDE SITOVA TAVOITE MITTARI/ MITTA- RIN TAVOITE

Lisätiedot

ELINVOIMAN TOIMEENPANO-OHJELMA. Hyväksytty kh

ELINVOIMAN TOIMEENPANO-OHJELMA. Hyväksytty kh ELINVOIMAN TOIMEENPANO-OHJELMA Hyväksytty kh. 11.12.2017 518 JOHDANTO Joensuun kaupungin konsernistrategia KOHTI 2020- LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 25.9.2017. Strategian

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JA VASTUUHENKILÖT 1. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Riitta Huurinainen / Katriina Päivinen 2. Työllisyys Sari Lempiäinen / Anne

Lisätiedot

OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Sivu 1 / 5 PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Vuonna 2017 kunta järjesti kuntalaisille peruspalvelut, huolehti infrastruktuurista ja kehitti kunnan elinvoimaisuutta asetettujen tavoitteiden mukaisesti

Lisätiedot

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa 6. TAVOITTEET, TOIMENPITEET JA VASTUUTAHOT 1 Toimenpide-ehdotukset ovat syntyneet jyväskyläläisille lapsille ja nuorille tehtyjen alkukartoitusten, Jyväskylän kaupungin palvelualueille tehtyjen kyselyjen

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Kuvaus Hyvin järjestetty aamu- ja iltapäivätoiminta tukee koulun perustehtävää

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

Arvomme ovat. Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus

Arvomme ovat. Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus Jämsän tarina 2035 Arvomme ovat Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus 2 Visio 2035 Jämsä Himoittu osaamisen, yrittämisen ja matkailun kaupunki 3 Toiminta-ajatus Jämpsän aktiiviset äijät ja ämmät

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA LUONNOS Ylöjärven kaupunki

YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA LUONNOS Ylöjärven kaupunki YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA 2018-2028 LUONNOS 26.3.2018 KAUPUNKISTRATEGIAN RAKENNE Millainen Ylöjärvi on vuonna 2028? VISIO Miten ymmärrämme kunnan eri roolit? YLÖJÄRVI ROHKEA JA ELINVOIMAINEN ELINVOIMAROOLI

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen arvioinnin toteuttaminen

Varhaiskasvatuksen arvioinnin toteuttaminen Varhaiskasvatuksen arvioinnin toteuttaminen Varhaiskasvatusjohtaja Mikko Mäkelä Järvenpään kaupunki Mikko Mäkelä 3.8.2018 Arvioinnin kokonaisuus Järvenpään kaupunki Mikko Mäkelä 3.8.2018 2 Velvoite arviointiin

Lisätiedot

TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARAPORTTI 1-8/2018

TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARAPORTTI 1-8/2018 TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARAPORTTI 1-8/2018 Kaupungin vuoden 2018 talousarvio on syyskuussa hyväksytyn talousarviomuutoksen jälkeen 3,0 milj. euroa alijäämäinen Kahdeksan kuukauden toteutumiin perustuvan

Lisätiedot

Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä.

Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä. Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä. Kvalt 27.11.2017 Strategia on toiminnan tärkein ohjausväline Oriveden kaupunkistrategia on toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013. Strategiakortit 2013 LIITE 1

Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013. Strategiakortit 2013 LIITE 1 Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013 Strategiakortit 2013 LIITE 1 TALOUS Kuntatalous on vakaa Kriittiset menestystekijät Toiminta suunnitelmallista ja pitkäjänteistä - Laaditaan taloudellisesti

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia Pyhäjoella virtaa 2030 Pyhäjoen kuntastrategia Toimintaympäristömme VAHVUUDET 1. Hanhikivi 1-investoinnit alueelle ja liikenneyhteyksiin 2. Kunnan talous on vakaa 3. Hyvät ja toimivat peruspalvelut 4.

Lisätiedot

Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian Työsuunnitelma 2019

Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian Työsuunnitelma 2019 Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian 2018 2020 Työsuunnitelma 2019 Strateginen päämäärä: HYVINVOINNILLA VETO- JA PITOVOIMAA 1. Kaikille

Lisätiedot

Kirkkonummen kuntastrategia

Kirkkonummen kuntastrategia KIRDno-2017-952 Kirkkonummen kuntastrategia Tähän tarvittaessa otsikko 2018 2021 Kv 18.12.2017 91: Kirkkonummen kuntastrategia 2018 2021 Kirkkonummen arvot Rohkeus tarkoittaa meille ennakkoluulottomuutta

Lisätiedot

Asiantuntijanäkemys Lappeenranta 2028 -strategiaan

Asiantuntijanäkemys Lappeenranta 2028 -strategiaan Asiantuntijanäkemys Lappeenranta 2028 -strategiaan Strategian laadintaa varten on tunnistettu neljä näkökulmaa, joiden kautta kaupungin toiminnalle asetetaan tavoitteita. Näkökulmat ovat: kuntalaisen hyvinvointi

Lisätiedot

Huittisten kaupunki. Kasvatus- ja opetuspalvelut. Arviointisuunnitelma

Huittisten kaupunki. Kasvatus- ja opetuspalvelut. Arviointisuunnitelma 1 Huittisten kaupunki Kasvatus- ja opetuspalvelut Arviointisuunnitelma 2019 2021 2 Sisällysluettelo 1. Taustaa... 3 2. Laatutyön organisointi... 3 3. Arvioinnin vuosikello... 4 4. Arvioinnin tasot... 6

Lisätiedot

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Katsaus vuoteen 2017 Toimintakauden 2017-2018 aikana VANVARYn toimintaan ei suunnitella merkittäviä suunnanmuutoksia, mutta näkyvyyttä ja vaikuttavuutta pyritään lisäämään

Lisätiedot

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla.

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla. 85 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: rakennustarkastaja Rakennus- ja ympäristölautakunta on osa kaupunkiympäristön toimialaa. Koko toimialan strategiset tavoitteet on kuvattu talousarviokirjan

Lisätiedot

Tavoiteohjelma Tohmajärvi 2020

Tavoiteohjelma Tohmajärvi 2020 Kvalt 6.10.2014 Esityslistan liite n:o 2. Tavoiteohjelma Tohmajärvi 2020 Kunnanhallitus 29.9.2014 Kunnanvaltuuston 6.10.2014 hyväksymä Tavoiteohjelman tarkoitus Kertoo kunnan tavoitteet yli talousarvio-

Lisätiedot

Toimintaohjelman kehittämisalueita on yhdeksän:

Toimintaohjelman kehittämisalueita on yhdeksän: Sivistyslautakunta 55 18.05.2016 Joensuun seudun kasvatuksen ja koulutuksen toimintaohjelma 2016-2020 155/20.201/2016 Sivistyslautakunta 18.05.2016 55 Joensuun seudun seitsemän kuntaa, Ilomantsi, Joensuu,

Lisätiedot

UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari

UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari 8.9.2016 Yleistilanne Omistajaohjausjaosto on linjannut, että strategiaan tehdään kevyt päivitys vuodelle

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi ennakkotiedon mukaan 367 henkilöllä (e75 881) Rakentaminen edelleen korkealla tasolla; asuntoja valmistui 528 ja lupia myönnettiin

Lisätiedot