Elinvoiman toimialan talousarvioesitys. Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja. Esitystavasta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elinvoiman toimialan talousarvioesitys. Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja. Esitystavasta"

Transkriptio

1 Elinvoiman toimialan talousarvioesitys Vastuuhenkilöt: vs. elinvoimajohtaja Esitystavasta Elinvoiman ja työllisyyden tavoitteet esitetään vuoden 2018 talousarvion tapaan kokonaisuutena. Elinvoimajohtokunta vastaa elinvoiman tehtävistä ja henkilöstö- ja työllisyysjaosto kaupungin työllistämiseen liittyvistä tehtävistä. Tässä vaiheessa esittelyssä ovat elinvoiman toimialaan liittyvä talousarvio ja -tavoitteet. Kuvaus 2019 Elinvoimajohtokunta vastaa kaupungin kilpailukyvyn ja elinvoiman kehittämisestä sekä elinvoimaa tukevien kumppanuuksien kehittämisestä. Johtokunta edistää ja kehittää konsernin ja muiden elinkeinotoimijoiden välistä yhteistyötä ja vastaa konsernin ja yliopiston sekä toisen asteen koulutuksen yhteistyöstä. Keskeiset elinvoiman edistämisen resurssit ovat olleet konserniyhtiöissä Josek Oy, Joensuun Tiedepuisto Oy ja Joensuun Yrityskiinteistöt Oy, joita omistajaohjataan elinvoiman toimialalla. Myös tonttipolitiikan rooli on elinvoiman edistämisessä merkittävä. Työllisyyden osalta henkilöstö- ja työllisyysjaosto vastaa kaupungin työllisyyspolitiikasta. Elinvoiman talousarviotavoitteet johdetaan vuoden 2017 loppupuolella valmistuneesta konsernistrategiasta ja elinvoiman toimeenpano-ohjelmasta. Lisäksi seudulla toteutetaan Joensuun kasvustrategiaa. Joulukuussa 2017 hyväksyttiin myös Pohjois-Karjalan työllisyyden kasvuohjelmaa, jota toteutetaan laajasti yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Uusien työpaikkojen luomisen ja kohtaanto-ongelman ratkaisemisen lisäksi kasvuohjelman avulla edistetään pitkään työttömänä olleiden kaupunkilaisten työllistymisen mahdollisuuksia. Vuosina Joensuu on yksi kuudesta pääkaupunkiseudun ulkopuolisesta kasvusopimuskaupungista, kasvusopimuksen pääteema on metsäbiotalous, tukevina teemoina fotoniikka ja oppimisen digitalisaatio. Kasvusopimusrahoituksesta noin puolet ohjautuu Joensuun Tiedepuistolle, kaupungin lisäksi muita toteuttajatahoja ovat Euroopan metsäinstituutti, Itä-Suomen yliopisto, Karelia ammattikorkeakoulu sekä Luonnonvarakeskus. Kasvusopimusrahoitus päättyy Tulevat innovaatio- ja kaupunkipolitiikan instrumentit ratkennevat eduskuntavaalien jälkeen tulevassa hallitusohjelmassa. Keskeiset muutokset toimintaympäristössä ja palveluissa Vuoden 2019 alussa toimintansa aloittaa uusi Business Joensuu Oy, johon ovat sulautuneet Joensuun tiedepuisto Oy ja Josek Oy. Samalla näiden yhtiöiden toiminta lakkaa. Yhtiössä aloittaa myös uusi toimitusjohtaja ja hallitus. Uuden yhtiön tehokkaan toiminnan, palvelujen ja profiilin rakentaminen on vuoden 2019 elinvoimatoiminnassa keskiössä. Vuoden 2018 loppuun mennessä laaditaan yhtiön tulossopimus Vuoden 2019 aikana on tarkoitus toteuttaa strategian väliarviointi. Tässä yhteydessä arvioidaan kuinka mm. syntyminen vaikuttaa elinvoiman toimialaan.

2 Strategian toteuttaminen ja elinvoiman toiminalliset tavoitteet 2019 Strateginen tavoite ELINVOIMAN JA TYÖLLISYYDEN TAVOITTEET Joensuun työllisyydessä lähestytään merkittävästi valtakunnan keskiarvoa. Työpaikkojen lisääntyminen ei jää kaupunkikonsernin toimista kiinni. Olemme kokoluokkamme yritysystävällisin kaupunki. Vahvistetaan Joensuun roolia Euroopan metsäosaamisen keskuksena ja haetaan merkittäviä uusia avauksia. Yritysten liikevaihto kasvaa 1,5 % valtakunnan keskiarvoa nopeammin. Kasvuyritysten määrä kaksinkertaistuu nykyisestä vuoteen 2021 mennessä. Joensuuhun tulee työpaikkainvestointeja. Toteutetaan reilua hankintapolitiikkaa sosiaaliset- ja ympäristökriteerit huomioiden. Joka 5. kaupungin hankinta ja kaikki merkittävät investoinnit toteutetaan innovatiivisesti KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TAVOITTEET Symmetrinen kaupunki kasvaa ja kehittyy Järjestyy hyviä paikkoja erilaiseen yrittämiseen Teemme monipuolista kaupunkiympäristöä ja tiloja, jotka tarjoavat alustan luovuudelle ja innovaatioille Tavoitteet ja toimenpiteet 2019 Toteutetaan hyväksyttyä työllisyyden kasvuohjelmaa toiminta alkaa onnistuneesti. Jatketaan yhteistyötä mm. yliopiston ja EFI:n kanssa ja toteutetaan yhteinen kansainvälinen tapahtuma. Tavoitteet ja toimenpiteet sisällytetään konserniyhtiöiden tulossopimuksiin. Tavoitteet ja toimenpiteet sisällytetään konserniyhtiöiden tulossopimuksiin Kehitetään investointien edistämistyötä koko konsernina. Jatketaan onnistumispalkkiopohjaista yritysyhteistyötä investointien hankinnassa. Toteutetaan innovatiivisia, ympäristöystävällisiä ja sosiaalisia hankintoja. Kasvusopimuksen kautta tuetaan innovaatioalustakohteita symmetrisessä kaupungissa. Järjestetään tämän smart cityn toimintatavan jatko kasvusopimuskauden jälkeen. Indikaattorit ja tavoitetila vuoden 2019 lopussa Kasvuohjelman seuranta Yhtiön EFI kytketään mukaan Education Summit tapahtuman järjestelyihin. Vähintään yksi toteutunut investointipäätös (min. 50 työpaikkaa), jossa kaupunki on ollut keskeisesti mukana 20 % hankinnoista innovatiivisia, 70 % ympäristökriteerit mukana, 3 % sosiaalisia. Uusi toimintatapa otettu käyttöön.

3 TALOUSTAVOITTEET Tavoitteet ja toimenpiteet 2019 Päätöksenteossa huomioidaan Elinvoiman toimialalla edistetään pitkäaikaiset talousvaikutukset pitkällä tähtäimellä kaupungin tulopohjan kasvua. Indikaattorit ja tavoitetila vuoden 2019 lopussa Esitetty elinvoiman kohdalla. VETOVOIMATAVOITTEET Matkailun edistämisessä otetaan uusi aktiivinen rooli ja tehdään laajaa yhteistyötä. Reippaalla viestinnällä ja markkinoinnilla luodaan vetovoimaa KESTÄVÄ KAUPUNKI TAVOITTEET Joensuulla on Euroopan kunnianhimoisimpia tavoitteita olla hiilineutraali jo vuonna 2025 YHDESSÄ TEHDEN TAVOITTEET Uudistumme ja uudistamme yhdessä. Kaupunkina olemme uudessa kunnan roolissa edelläkävijä. Integroidaan matkailua tukeva yritystoiminnan edistäminen osaksi palveluja. Toteutetaan matkailusta kertovat nettisivut ja järjestetään tiedotus. Uudistetaan ja aktivoidaan nettisivut ja ulkoinen viestintä. Huomioidaan tavoite konserniyritysten tulossopimuksissa. Osallistutaan Ilmastokorttelit - hankkeen yrityksille suunnatun osion toteutukseen. Business Joensuu Oy: toiminnan aloitus keskeinen osa uudistumista. Toteutetut sivut ja uusi toimintatapa. Yhteistyömallin mukaienn toiminta käynnissä. Taloudelliset ja määrälliset tavoitteet Talousarvioehdotuksessa tulosalue sisältää elinvoimajohtokunnan ja elinvoimajohtajan toiminnasta aiheutuvat menot sekä toiminnasta kaupungille aiheutuvat menot samalla tasolla kuin Josek Oy:n ja Joensuun Tiedepuisto Oy:n toiminnasta kaupungille aiheutuneet menot vuoden 2018 talousarviossa. TA 2017 TA 2018 TA2019 TS2020 Toimintatulot 0 Toimintamenot Toimintakate

4 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI Vastuuhenkilö: hankintapäällikkö Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tulosalue sisältää seudullisesta hankintatoimesta aiheutuvat menot ja tulot. Pohjois-Karjalan hankintatoimi vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista. Hankintatoimi kilpailuttaa myös yhteistyötahojen erillishankintoja tarpeen vaatiessa ja resurssien niin salliessa. Hankintatoimi mahdollistaa yhteistyötahoilleen avoimen, sähköisen kilpailuttamisen myös pienhankinnoissa tarjoamalla sähköisen pienhankintapalvelun sekä opastusta pienhankintojen kilpailuttamiseen. Yhteistoimintasopimuksen on hyväksynyt 14 kuntaa, 11 seurakuntaa ja 27 muuta tahoa, joiden tulee noudattaa hankintalakia. Vuoden 2018 aikana yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneita tahoja tuli viisi lisää. Pohjois-Karjalan hankintatoimen tärkeimpiä tavoitteita on tuottaa yhteistyötahoilleen laadukkaita julkisten hankintojen palveluja. Tuotamme asiakkaillemme lisäarvoa. Tavoitteemme on helpottaa julkisten hankintojen tekemistä, ja huomioimme myös asiakkaiden hankintoja koskevia strategisia linjauksia. Näin ollen yhteistyötahojen omatoimisen kilpailuttamisen tarkoituksenmukaisuus vähenee. Yhteistyötahojen määrää pyritään nostamaan. Tavoitteemme on edistää innovatiivisia julkisia hankintoja sekä edistää sosiaalisten kriteerien käyttöä julkisissa hankinnoissa (mm. työllistyminen julkisten hankintojen avulla). Hankintatoimi on toteuttanut vuonna 2018 asiakastyytyväisyyskyselyn, joka on tarkoitus toteuttaa vuosittain. Vuodelle 2019 asetetut tavoitteet ja mittarit (asteikko 1-5) on johdettu asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista. Vuodelle 2019 tapahtunut kustannusnousu johtuu vuoden 2018 aikana suoritettujen rekrytointien vaikutuksesta palkkakustannuksiin, ICT-kustannuksiin ja tilakustannuksiin. rahoitusmallina on ollut vuodesta 2012 ns. komissiomalli, jonka ansiosta hankintatoimen palvelujen käyttäjät eivät maksa kaupungille palveluista mitään, vaan hankintatoimi kattaa kustannuksensa tavaroiden ja palveluiden toimittajilta perittävillä komissiomaksuilla. Komissiomallin tavoitteena ei ole tuottaa voittoa vaan kattaa hankintatoimen kustannukset.

5 Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 Strategian teema, jota tuetaan Elinvoima/hanki nnat Yhdessä tehden Tavoitteet ja toimenpiteet 2019 Asiakkaiden strategisten linjausten huomioiminen hankintaprosessissa Pienhankintaportaalin kouluttaminen ja käytön lisääminen Kokonaistaloudellisten ratkaisujen tuottaminen asiakkaille Sopimushallintajärjestelmän koulutusta lisätään, jotta asiakkaat löytävät voimassa olevat sopimukset helpommin Lisäarvon tuottaminen asiakkaan hankintaprosessiin Indikaattorit ja tavoitetila vuoden 2019 lopussa asiakkaat kokevat omien strategisten linjausten tulleen huomioiduksi hankintaprosessissa. Tavoitearvo 3,30 (2018 ka. 3,23) pienhankintaportaalin käyttö pienhankintojen toteuttamisessa on lisääntynyt. Tavoitearvo 2,88 (2018 ka. 2,67) asiakkaat saavat hankintatoimen kilpailutuksien tuloksena kokonaistaloudellisesti edullisia tuotteita ja palveluita. Tavoitearvo 3,54 (2018 ka. 3,32) asiakkaat löytävät voimassa olevat sopimukset paremmin kuin vuonna Tavoitearvo 3,95 (2018 ka. 3,76) asiakkaat kokevat saavansa lisäarvoa (hyötyä, helpotusta) hankintaprosessiinsa. Tavoitearvo 3,75 (2018 ka. 3,67) Taloudelliset ja määrälliset tavoitteet TP 2017 TA 2018 TA 2019 TS2020 Toimintatulot Toimintamenot Toimintakate

KAUPUNGIN VÄESTÖNMÄÄRÄN JA TYÖTTÖMYYSASTEEN KEHITYS 1-3/2019

KAUPUNGIN VÄESTÖNMÄÄRÄN JA TYÖTTÖMYYSASTEEN KEHITYS 1-3/2019 KAUPUNGIN VÄESTÖNMÄÄRÄN JA TYÖTTÖMYYSASTEEN KEHITYS 1-3/219 Väestömäärä vuodenvaihteessa 76 551 Joensuun virallinen väestömäärä vuodenvaihteessa 218-219 oli 76 551. Väestömäärä kasvoi 484 henkilöä (,6

Lisätiedot

ELINVOIMAN TOIMIALA Tilivelvollinen: vs. elinvoimajohtaja Janna Puumalainen, strategiajohtaja Janna Puumalainen, henkilöstöjohtaja

ELINVOIMAN TOIMIALA Tilivelvollinen: vs. elinvoimajohtaja Janna Puumalainen, strategiajohtaja Janna Puumalainen, henkilöstöjohtaja ELINVOIMAN TOIMIALA Tilivelvollinen: vs. elinvoimajohtaja Janna Puumalainen, strategiajohtaja Janna Puumalainen, henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen Toimialan toiminnan kuvaus Elinvoimajohtokunta vastaa

Lisätiedot

ELINVOIMAN TOIMEENPANO-OHJELMA. Hyväksytty kh

ELINVOIMAN TOIMEENPANO-OHJELMA. Hyväksytty kh ELINVOIMAN TOIMEENPANO-OHJELMA Hyväksytty kh. 11.12.2017 518 JOHDANTO Joensuun kaupungin konsernistrategia KOHTI 2020- LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 25.9.2017. Strategian

Lisätiedot

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS - yhteenveto

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS - yhteenveto ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS - yhteenveto Juuka irtautui Josek Oy:n toiminnasta maaliskuun 2018 lopussa ja Kontiolahti ja Liperi ovat irtisanoneet yhtiön kanssa solmitut sopimukset päättymään vuoden 2018 lopussa.

Lisätiedot

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS

ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS ELINVOIMA JA TYÖLLISYYS Ta 2018 Tot. 2018 Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-2018 Ennuste 31.12.2018 Tulevan Business Joensuu Oy:n omistusjärjestelyt sekä Josek Oy:n ja Joensuun Tiedepuisto Oy:n sulautumissuunnitelma

Lisätiedot

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA Luonnos 18.09.2017 Versio kaupunginvaltuuston käsittelyyn 25.09.2017 VISIO Koulutuskaupunki Joensuu Itä-Suomen kärkeen sivistyksessä, elinvoimassa

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2017

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2017 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2017 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI PÄHKINÄNKUORESSA Vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista Kilpailuttaa myös yhteistyötahojen

Lisätiedot

UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari

UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari UUDEN JOENSUUN TALOUS JA KEVYT STRATEGIAPÄIVITYS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Valtuustoseminaari 8.9.2016 Yleistilanne Omistajaohjausjaosto on linjannut, että strategiaan tehdään kevyt päivitys vuodelle

Lisätiedot

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ

JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA JOENSUU YLLÄTTÄÄ Raakaluonnos versio 01 Kuulemista ja kommentointia varten Tilanne 31.08.2017 TEHDYT SELVITYKSET/TAUSTATYÖT Taustatilastot, tammi-helmikuu 2017

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2018

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2018 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2018 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI PÄHKINÄNKUORESSA Vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista Kilpailuttaa myös yhteistyötahojen

Lisätiedot

TOIMIELINTEN PÄÄTÖKSET 2019

TOIMIELINTEN PÄÄTÖKSET 2019 TOIMIELINTEN PÄÄTÖKSET 2019 Joensuun kaupunki / Konsernipalvelut, talouspalvelut Rantakatu 20, 80100 Joensuu / p. 013 267 7111 / y-tunnus 0242746-2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Tarkastuslautakunta 1

Lisätiedot

Parasta kasvua vuosille 2016-2019

Parasta kasvua vuosille 2016-2019 Parasta kasvua vuosille 2016-2019 Vuonna 2012 valmistui Joensuun seudun kasvustrategia. Maailman muuttuessa kasvustrategiankin on muututtava vastaamaan nykypäivää ja tulevaisuutta. Kasvustrategian tarkennus

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2018 Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta 20.12.2017 Strateginen johtamisjärjestelmä TAMPEREEN STRATEGIA VISIO JA TAVOITELTAVAT TULOKSET

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/ Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan talousarvion mukaisena on epävarmaa. Pysäköinninvalvonnan määrälliset

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan

Lisätiedot

Joensuun seudun tuleva elinkeino-ohjelma uudella tavalla kohti tulevaisuutta. Valtuusto- ja yrittäjäseminaari Jarmo Kauppinen, JOSEK Oy 5.9.

Joensuun seudun tuleva elinkeino-ohjelma uudella tavalla kohti tulevaisuutta. Valtuusto- ja yrittäjäseminaari Jarmo Kauppinen, JOSEK Oy 5.9. Joensuun seudun tuleva elinkeino-ohjelma uudella tavalla kohti tulevaisuutta Valtuusto- ja yrittäjäseminaari Jarmo Kauppinen, JOSEK Oy 5.9.2017 Johdanto Valtuustokausittain laadittu Joensuun (kaupunki)seudun

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2016

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2016 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN TILASTOKATSAUS 2016 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI PÄHKINÄNKUORESSA Vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista Kilpailuttaa myös yhteistyötahojen

Lisätiedot

KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA

KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA KOHTI 2020-LUKUA ROHKEASTI UUDISTUVA 2017-2021 KV 17.06.2019 85 PÄIVITYKSEN VALMISTELUSTA Strategiakaudelle lähdettäessä (2017) sidosryhmiä kuultiin laajasti yli 5 000 kuntalaista

Lisätiedot

Kasvua, työpaikkoja ja hyvinvoivia yrityksiä. Joensuun seudun yrityspalvelut

Kasvua, työpaikkoja ja hyvinvoivia yrityksiä. Joensuun seudun yrityspalvelut Kasvua, työpaikkoja ja hyvinvoivia yrityksiä Joensuun seudun yrityspalvelut Lähtötilanteesta Josek Oy (2001-) Liikevaihto 3,9M (2018) Henkilöstöä noin 25 Omistajakuntia 7 Juuka jää pois 31.3.2018 Joensuun

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALA. Kuvaus 2018

HYVINVOINNIN TOIMIALA. Kuvaus 2018 HYVINVOINNIN TOIMIALA Kuvaus 2018 Hyvinvoinnin toimialaan kuuluvat varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus, lukiokoulutus, lasten aamu- ja iltapäivätoiminta, konservatorion ja kansalaisopiston toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

PIELISEN KARJALAN HANKINTASTRATEGIA

PIELISEN KARJALAN HANKINTASTRATEGIA PIELISEN KARJALAN HANKINTASTRATEGIA HANKINTASTRATEGIAN TAVOITE JA TEHTÄVÄT Hankintastrategian tavoitteena on ohjata hankintojen johtamista, suunnittelua ja toteuttamista kunnan sisällä siten, että julkiset

Lisätiedot

Yhteistyöllä onnistuneisiin hankintoihin

Yhteistyöllä onnistuneisiin hankintoihin 1 Yhteistyöllä onnistuneisiin hankintoihin Hankintatoiminnasta strateginen menestystekijä -hanke Hankinta-asiamies Päivi Halonen Tutkittua Pohjois-Karjalassa arviolta 56 % n. 200 miljoonan euron hankinnoista

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet vuodelle Konsernin yleiset tavoitteet

Strategiset tavoitteet vuodelle Konsernin yleiset tavoitteet Strategiset tavoitteet vuodelle 2017 Konsernin yleiset tavoitteet Toimeenpannaan uuden Joensuun mallia pyrkien edelläkävijäroolissa profiilin nostoon. Huolehditaan henkilöstön hyvinvoinnista, innostuneisuudesta

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN KOKEMUKSIA JOENSUU

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN KOKEMUKSIA JOENSUU POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN KOKEMUKSIA JOENSUU 15.05.2019 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI PÄHKINÄNKUORESSA Vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista Kilpailuttaa myös yhteistyötahojen

Lisätiedot

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä Yrittäjänpäivä Naantali 5.9.2017 Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät 1 Kunta syntyy uudelleen Sote-palvelu- ja maakuntauudistus muuttavat Suomea Kuntien rooli

Lisätiedot

TALOUSARVIO Johdantoa

TALOUSARVIO Johdantoa TALOUSARVIO 2019 Johdantoa STRATEGIAKAUDEN ETENEMISESTÄ Koko konsernin osalta vuoden 2018 talousarvion tavoitteet kytkettiin strategiaan samoin kuin raportointikin. Toimintatapaa jatketaan ja kehitetään

Lisätiedot

Kestävästi kasvava, älykkäästi uudistuva

Kestävästi kasvava, älykkäästi uudistuva Kestävästi kasvava, älykkäästi uudistuva Joensuun seudun kestävä ja älykkäästi uudistuva kasvu edellyttää, että kaikki käytettävissä olevat voimavarat suunnataan entistäkin määrätietoisemmin kaikkein lupaavimmille

Lisätiedot

HYVINVOINTIJOHTAMINEN MIKKELIN KAUPUNKI

HYVINVOINTIJOHTAMINEN MIKKELIN KAUPUNKI HYVINVOINTIJOHTAMINEN MIKKELIN KAUPUNKI 2.9.2015 Tervis - loppuseminaari Arja Väänänen, terveyden edistämisen koordinaattori Kuntakehittäjä, Tervis- hanke Mikkelin kaupunki Kunta pyrkii edistämään asukkaidensa

Lisätiedot

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla.

Ilmasto-ohjelmaa edistetään kehittämällä ilmastokumppanuustoimintaa, FISU verkostossa sekä hanketoiminnalla. 85 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: rakennustarkastaja Rakennus- ja ympäristölautakunta on osa kaupunkiympäristön toimialaa. Koko toimialan strategiset tavoitteet on kuvattu talousarviokirjan

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Joensuun kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman 2010 2013 yhteenveto sekä katsaus elinkeino-ohjelman 2014 2017 toteutukseen

Joensuun kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman 2010 2013 yhteenveto sekä katsaus elinkeino-ohjelman 2014 2017 toteutukseen 1 20.11.2015 Joensuun kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman 2010 2013 yhteenveto sekä katsaus elinkeino-ohjelman 2014 2017 toteutukseen Jarmo Kauppinen kehittämisjohtaja, varatoimitusjohtaja JOSEK Oy Mistä

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

ERM-Ennakoidun rakennemuutoksen suunnitelma Satakunnassa

ERM-Ennakoidun rakennemuutoksen suunnitelma Satakunnassa ERM-Ennakoidun rakennemuutoksen suunnitelma Satakunnassa 5.2.2016 AIKO Hallitukselle on tärkeää, että koko Suomen erilaiset voimavarat saadaan hyödynnettyä kasvun ja työllistymisen varmistamiseksi. Siksi

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN HANKINTOJEN STRATEGISET TAVOITTEET

MÄNTSÄLÄN KUNNAN HANKINTOJEN STRATEGISET TAVOITTEET Ohje - Sivu 1/5 MÄNTSÄLÄN KUNNAN HANKINTOJEN STRATEGISET TAVOITTEET 2017-2019 Hyväksytty: Kh 12.6.2017 / 7 Ohje - Sivu 2/5 Mäntsälän kunnan hankintojen strategiset tavoitteet 2017-2019 1. Johdanto 1.1

Lisätiedot

Vastuulliset hankinnat työllisyyttä ja kestävää kehitystä edistämässä -projekti. Projektipäällikkö Antti Honkarinta

Vastuulliset hankinnat työllisyyttä ja kestävää kehitystä edistämässä -projekti. Projektipäällikkö Antti Honkarinta Vastuulliset hankinnat työllisyyttä ja kestävää kehitystä edistämässä -projekti Projektipäällikkö Antti Honkarinta 31.10.2013 Projektin toteuttajaorganisaatio on Oulun kaupunki. Projekti sijoittuu konsernipalvelujen

Lisätiedot

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä?

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Case Kangasala Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen 12.9.2018 Miksi elinkeinoyhtiö Kangasalan kaupunkikonserni tiivis ja tarkoituksenmukainen Tarkoituksenmukaisesti

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA 2030 Luonnos 1.3.2018 Kuntalaki 1 : Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimen strategia

Joensuun seudun hankintatoimen strategia Joensuun seudun hankintatoimen strategia Page 1 Visio Vuonna 2015 Joensuun seudun hankintatoimi on edistyksellisten ja kilpailukykyisten hankintapalveluiden tarjoaja ja aluekehityksellisesti merkittävä

Lisätiedot

HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus 23.1.2017 Kaupunginvaltuusto 30.1.2017 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 STRATEGISET ARVOT... 3 Avoimuus... 3 Kestävä kasvu... 3 Kuntalaislähtöisyys... 3 Uudistumisvalmius... 3

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2021 Hyvinvoinnin johtoryhmä JOHDANTO Hyvinvointipalvelut tuottaa palveluja kaikille kuntalaisille. Palvelut pidetään houkuttelevina ja luotettavina. Palvelutoiminnan

Lisätiedot

Viraston toimintaympäristön muutokset

Viraston toimintaympäristön muutokset 1 HANKINTAKESKUS Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2017 talousarvioon Johtamisjärjestelmän uudistus tulee vaikuttamaan hankintakeskuksen ydintoimintoihin. Arvio

Lisätiedot

HANKINTAOHJELMA 2018

HANKINTAOHJELMA 2018 HANKINTAOHJELMA 2018 RÄÄKKYLÄN KUNNAN HANKINTAOHJELMA Rääkkylän kunnan käyttämät tavara- ja palveluhankinnat olivat vuonna 2016 yhteensä noin 13 miljoonaa euroa. Vuosittaiset investoinnit olivat noin.

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT VAHVUUTEMME.

TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT VAHVUUTEMME. KUNTIEN JA 3. SEKTORIN YHTEISTYÖ VARAUTUMISESSA JA ARJEN TURVALLISUUDESSA, HELSINKI 28.6.2019 JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA: ROHKEASTI UUDISTUVA TEEMME TURVALLISTA KAUPUNKIA YHDESSÄ. ERILAISET IHMISET OVAT

Lisätiedot

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018 Budjettiyhteenveto Kehittämiskeskus Selite TA 2017 Raami 2018 LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS 2020 Ulkoiset ja sisäiset yht. Myyntituotot 779 960 223 297 190 796 164 025 149 727 Tuet ja avustukset 573 291

Lisätiedot

Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa

Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa Viso-verkostotapaaminen Aalto-yliopisto, SimLab 30.01.2014 Hankintajohtaja Marjo Laine MONENLAISTA OSAA Yrittäjät Konsernihallinto Sosiaalija terveyspalvelut Kaupunkirakennepalvelut

Lisätiedot

HANKINTAILTA. Josek Oy. JOENSUUSSA Risto Ravattinen

HANKINTAILTA. Josek Oy. JOENSUUSSA Risto Ravattinen 17. toukokuu 2017 2 17.5.2017 HANKINTAILTA Josek Oy JOENSUUSSA 18.5.2017 Risto Ravattinen 8.9.2011 3 17.5.2017 JOSEKIN Josekhankinta- asiamies Oy esittäytyy! Risto Ravattinen 8.9.2011 Ensisijaiset tavoitteet

Lisätiedot

Miten ja miksi rakennetaan onnistunut hankintatoimi?

Miten ja miksi rakennetaan onnistunut hankintatoimi? Miten ja miksi rakennetaan onnistunut hankintatoimi? FCG Konsultointi Sirpa Korhonen 23.3.2017 Page 1 Tulevaisuuden kunta Tulevaisuuden kunta rakentuu elinvoimasta, sivistyksestä ja hyvinvoinnista. Hankintoja

Lisätiedot

Bio- ja kiertotalous Pirkanmaan ELYkeskuksessa Elinvoimaa ilmastotyöstä seminaari, Tampere

Bio- ja kiertotalous Pirkanmaan ELYkeskuksessa Elinvoimaa ilmastotyöstä seminaari, Tampere Bio- ja kiertotalous Pirkanmaan ELYkeskuksessa 13.6.2019 Elinvoimaa ilmastotyöstä seminaari, Tampere Kiertotalouden tiekartta 2.0 Sitran julkistama päivitetty kansallinen kiertotalouden tiekartta 2.0 Kriittinen

Lisätiedot

Kasvusopimuskäytäntö, Pohjois-Pohjanmaan liitto 16.10.13. Timo Mäkitalo, tutkimuspäällikkö Claes Krüger, kehittämispäällikkö

Kasvusopimuskäytäntö, Pohjois-Pohjanmaan liitto 16.10.13. Timo Mäkitalo, tutkimuspäällikkö Claes Krüger, kehittämispäällikkö käytäntö, Pohjois-Pohjanmaan liitto 16.10.13 Timo Mäkitalo, tutkimuspäällikkö Claes Krüger, kehittämispäällikkö Kuinka Oulu turvaa elinvoiman ja kasvun muutoksessa? Nuori ikärakenne luo perustan koulutuksen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPRATIIVINN SOPIMUS 2016 Vapaa-aikatoimiala Palvelualue: Turun kaupunginorkesteri Sopimuksen tarkoitus: Operatiivinen sopimus täydentää toimialan strategista sopimusta. Tässä sopimuksessa määritellään

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/6 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun Tiedepuisto Oy Joensuun Yrityskiinteistöt Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 138671 Joensuun GREEN PARK SMART ENERGY NET - Toteutettavuusselvitys

Lisätiedot

Sosiaalisesti kestävän kehityksen mukaisten hankintojen hyödyntäminen

Sosiaalisesti kestävän kehityksen mukaisten hankintojen hyödyntäminen Sosiaalisesti kestävän kehityksen mukaisten hankintojen hyödyntäminen Maahanmuuttoasioiden päällikkö Teemu Haapalehto How Fair Is Finland -seminaari 29.11.2011 Työllisyyspolitiikan uudistaminen Espoon

Lisätiedot

KONSERNIYRITYSTEN TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARA- PORTTI 2/2018

KONSERNIYRITYSTEN TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARA- PORTTI 2/2018 KONSERNIYRITYSTEN TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARA- PORTTI 2/2018 JOENSUUN SEUDUN KEHITTÄMISYHTIÖ JOSEK OY Omistusosuus 100 % Talousarvio toteutuu ennusteen mukaisesti, tulos ± 0 eikä toiminnassa ole näköpiirissä

Lisätiedot

ALUSTAVA LUONNOS MITTARIT

ALUSTAVA LUONNOS MITTARIT JOENSUUN KONSERNISTRATEGIA ALUSTAVA LUONNOS MITTARIT Versio 14.09.2017 Valmistellaan hyväksyttäväksi toimeenpanoohjelmien aikataulussa STRATEGIAN SEURANNAN MITTARIT KULLEKIN STRATEGIAN LINJAUKSELLE TARVITAAN

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE 2018 2021 Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SISÄLLYS S. 2-3 S. 4-5 S. 6-7 S. 8-9 S. 10-11 S. 12-13 Yleinen strateginen päämäärä Visio

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJELMA KH KV

KITEEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJELMA KH KV KITEEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJELMA 2017-2021 KH 11.12.2017 392 KV 18.12.2017 83 HANKINTAOHJELMA Sivu 2 (8) Kiteen kaupungin käyttämät tavara- ja palveluhankinnat olivat vuonna 2016 yhteensä 42,6 miljoonaa

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja Luottamushenkilöiden koulutus- ja perehdytysohjelma Rovaniemen kaupunki 11.4.2013 Omistajat - koko Lapin asialla Organisaation tehtävät

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Enon Vanhusten Tuki ry. Heinäveden kunta Ilomantsin kunta Itä-Suomen Liikuntaopisto Oy Joensuun kaupunki Joensuun Kodit Oy Joensuun Pysäköinti Oy Joensuun

Lisätiedot

HELSINGIN ILMASTONMUUTOKSEEN SOPEUTUMISEN LINJAUKSET. Sopeutumisryhmä

HELSINGIN ILMASTONMUUTOKSEEN SOPEUTUMISEN LINJAUKSET. Sopeutumisryhmä HELSINGIN ILMASTONMUUTOKSEEN SOPEUTUMISEN LINJAUKSET Sopeutumisryhmä 30.11.2016 1 Helsingin sopeutumisen linjausten aikataulu Sopeutumislinjaukset valmiina vietäväksi luottamushenkilöelimen käsittelyyn

Lisätiedot

Ajankohtaista asiaa. Josek Oy. julkisista hankinnoista! Risto Ravattinen Lieksa

Ajankohtaista asiaa. Josek Oy. julkisista hankinnoista! Risto Ravattinen Lieksa 21. huhtikuuta 2017 2 21.4.2017 Ajankohtaista asiaa Josek Oy julkisista hankinnoista! Risto Ravattinen 8.9.2011 Lieksa 7.4.2017 Aamupäivän ohjelma 8.45 Kahvitarjoilu 09.00 Tervetuloa tapahtumaan - PIKESin

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Ympäristötoimiala Lautakunta: Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta Sopimuksen tarkoitus: Tällä sopimuksella lautakunta ja Turun kaupungin ympäristötoimialan johto sekä ympäristönsuojelun

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

Haaste. Muuttoliikkeen kääntäminen positiiviseksi Minkä tyyppisiä muuttajia ja yrityksiä erityisesti halutaan?

Haaste. Muuttoliikkeen kääntäminen positiiviseksi Minkä tyyppisiä muuttajia ja yrityksiä erityisesti halutaan? Haaste Muuttoliikkeen kääntäminen positiiviseksi Minkä tyyppisiä muuttajia ja yrityksiä erityisesti halutaan? Muuttajissa 25-34-vuotiaiden avainryhmä Yrityksiä Kotkan vahvuusaloilta : logistiikka, satamasidonnainen

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Komissiomalli 13.04.2012

Joensuun seudun hankintatoimi. Komissiomalli 13.04.2012 Joensuun seudun hankintatoimi Komissiomalli 13.04.2012 Yleistä hankintatoimesta Yleistä Vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista Kilpailuttaa myös yhteistyötahojen erillishankintoja

Lisätiedot

Euregio Karelia ja Toiminnan pääsuunnat Euregio Karelia seminaari Joensuu

Euregio Karelia ja Toiminnan pääsuunnat Euregio Karelia seminaari Joensuu Euregio Karelia ja Toiminnan pääsuunnat 2020 Euregio Karelia seminaari 2.11.2016 Joensuu Euregio Karelia pähkinänkuoressa Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Karjalan tasavallan välinen yhteistyöalue

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Kaupunginhallitus 5.10.2015 Liite 1 305 MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin varoin

Lisätiedot

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite sosiaalisten kriteerien käyttöönottamisesta hankinnoissa

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite sosiaalisten kriteerien käyttöönottamisesta hankinnoissa Kaupunginhallitus 475 10.11.2014 Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite sosiaalisten kriteerien käyttöönottamisesta hankinnoissa 1156/00.02.04.00/2014 KH 475 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri

Lisätiedot

HANKI Innovatiivisten hankintojen johtaminen -projekti. Tampereen tiekartta innovatiivisiin hankintoihin

HANKI Innovatiivisten hankintojen johtaminen -projekti. Tampereen tiekartta innovatiivisiin hankintoihin HANKI Innovatiivisten hankintojen johtaminen -projekti Tampereen tiekartta innovatiivisiin hankintoihin Projektin taustalla Tampereen strategisissa linjauksissa innovatiiviset hankinnat näkyneet pitkään

Lisätiedot

Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen

Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen Ohjelmapäällikkö Mia Vaelma 1 Smart Tampere -ohjelma EKOSYSTEEMI Tampereen seudun vetovoiman kehittäminen (ekosysteemit, sis. yritykset, oppilaitokset,

Lisätiedot

Rääkkylässä. Risto Ravattinen

Rääkkylässä. Risto Ravattinen 15. maaliskuu 2017 2 15.3.2017 Hankintailta Josek Oy Rääkkylässä 15.3.2017 Risto Ravattinen 8.9.2011 Hankintaillan ohjelma 15.00 Tilaisuuden avaus ja kunnan tervehdys - Kunnanjohtaja Tuula Luukkonen Rääkkylän

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1 Strategiaseminaari 27.6.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki Strategiset ohjelmat Vetovoima ja kasvu Osaaminen ja hyvinvointi Toimiva kaupunkiympäristö

Lisätiedot

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa 25.8.2014 Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa sekä terävöittää sen sisältöä ja toteutusta

Lisätiedot

Unohtuuko asiakas hankintaprosessissa Kommenttipuheenvuoro Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry

Unohtuuko asiakas hankintaprosessissa Kommenttipuheenvuoro Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry Unohtuuko asiakas hankintaprosessissa Kommenttipuheenvuoro Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry 14.11.2007 Strategisen hankintatoiminnan johtaja Espoon kaupunki 1 Palveluhankinnat kasvussa Espoossa vuonna

Lisätiedot

HANKINTASTRATEGIA. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

HANKINTASTRATEGIA. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 JULKISET HANKINNAT... 3 Syrjimättömyys... 3 Yhdenvertaisuus... 3 Avoimuus... 3 Suhteellisuus... 3 HANKINTATOIMINNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Luonnos lausuntoja varten. Seutuhallitus

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Luonnos lausuntoja varten. Seutuhallitus Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Luonnos lausuntoja varten Seutuhallitus 26.10.2016 Strategian elementit STRATEGIA (hyväksytään valtuustoissa) Missio ja visio Strategian pääviestit ja tavoitteet

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Sivu 1 / 5 PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Vuonna 2017 kunta järjesti kuntalaisille peruspalvelut, huolehti infrastruktuurista ja kehitti kunnan elinvoimaisuutta asetettujen tavoitteiden mukaisesti

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 2/2018 Sivistystoimiala

OSAVUOSIKATSAUS 2/2018 Sivistystoimiala KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA Tilivelvollinen viranhaltija: toimialajohtaja Timo Jalonen Tilivelvollisen viranhaltijan arvio talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Keskeiset

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus. Seutuhallitus

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus. Seutuhallitus Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus Seutuhallitus Strategian elementit STRATEGIA (hyväksytään valtuustoissa) Missio ja visio Strategian pääviestit ja tavoitteet Lisää kilpailukykyä Kasvulle

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 Vapaa-aikatoimiala Palvelualue: Turun kaupunginorkesteri Sopimuksen tarkoitus: Operatiivinen sopimus täydentää toimialan strategista sopimusta. Tässä sopimuksessa määritellään

Lisätiedot

Hankintalaki uudistuu ja mitä se tuo tullessaan! Erkki Kainulainen

Hankintalaki uudistuu ja mitä se tuo tullessaan! Erkki Kainulainen Hankintalaki uudistuu ja mitä se tuo tullessaan! 4.2.2016 Erkki Kainulainen Jämsä Elämäsi tarina 1 Hankintadirektiivit ja uusi hankintalaki I Uudet hankintadirektiivit on hyväksytty EU:ssa keväällä 2014

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN RAKENNEMUUTOKSEEN

ETELÄ-KARJALAN RAKENNEMUUTOKSEEN ETELÄ-KARJALAN VARAUTUMISSUUNNITELMA RAKENNEMUUTOKSEEN MYR 22.2.2016 Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta Tel +358 (5) 6163 100 etunimi.sukunimi@ekarjala.fi kirjaamo@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 22.2.2016

Lisätiedot

Tampereen Digiohjelma

Tampereen Digiohjelma Tampereen Digiohjelma Kaupunki kehittyy kokeillen Ohjelmapäällikkö Mia Vaelma 1 16.11.2017 Mia Vaelma Smart Tampere -ohjelma EKOSYSTEEMI Tampereen seudun vetovoiman kehittäminen (ekosysteemit, sis. yritykset,

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen ohjelma luonnos kommenteille

Elinkeinopoliittinen ohjelma luonnos kommenteille Elinkeinopoliittinen ohjelma luonnos kommenteille Salon kaupunki Elokuu 2018 Salon kaupungin visio, perustehtävä ja arvot Salo joka päivä parempi Perustehtävä: Salon kaupunki kehittää alueensa elinvoimaa,

Lisätiedot

KH KV

KH KV Kiteen kaupungin palveluohjelma 2010 KH 10.5.2010 112 KV 17.5.2010 26 Sisältö 1. Palveluohjelman tarkoitus ja suhde kaupunkistrategiaan... 1-2 2. Palveluohjelman oleellisimmat päämäärät, toteuttaminen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJELMA KH KV

KITEEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJELMA KH KV KITEEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJELMA 2017-2021 KH 11.12.2017 392 KV 18.12.2017 83 HANKINTAOHJELMA Sivu 2 (9) Kiteen kaupungin käyttämät tavara- ja palveluhankinnat olivat vuonna 2016 yhteensä 42,6 miljoonaa

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2017-2019 ltjk 5.10.2016 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Kaupunkistrategia. Kaupunginvaltuuston hyväksymä

Kaupunkistrategia. Kaupunginvaltuuston hyväksymä Kaupunkistrategia Strategiapäivitys ja strategiset tavoitteet vuodelle 2017 Kaupunginvaltuuston hyväksymä 28.11.2016 107 1. Lähtötilanne Kesäkuussa 2013 kaupunginvaltuusto hyväksyi valtuustokaudelleen

Lisätiedot

Kilpailukyky-ja elinkeinopolitiikan terävöittäminen (KELPO) Valtuustoseminaari 5.-6.2.2013 Risto Kortelainen, muutosjohtaja

Kilpailukyky-ja elinkeinopolitiikan terävöittäminen (KELPO) Valtuustoseminaari 5.-6.2.2013 Risto Kortelainen, muutosjohtaja Kilpailukyky-ja elinkeinopolitiikan terävöittäminen (KELPO) Valtuustoseminaari 5.-6.2.2013 Risto Kortelainen, muutosjohtaja 1.2.2013 Kilpailukyky- ja elinkeinopolitiikan terävöittäminen KELPO(1) Talousarvio

Lisätiedot

TEUVAN KUNTASTRATEGIA VALTUUSTOKAUDELLE

TEUVAN KUNTASTRATEGIA VALTUUSTOKAUDELLE TEUVAN KUNTASTRATEGIA VALTUUSTOKAUDELLE 2018-2021 2 Strategiset painopisteet Kunnan talouden tasapainottaminen ja keskeisten palveluiden turvaaminen Kunnan vetovoiman ja elinkeinoelämän edistäminen Lasten

Lisätiedot

KOUVOLAN HANKINTAOHJELMA tuloksia ja tulevia kehittämistoimenpiteitä. Hankintaseminaari

KOUVOLAN HANKINTAOHJELMA tuloksia ja tulevia kehittämistoimenpiteitä. Hankintaseminaari KOUVOLAN HANKINTAOHJELMA tuloksia ja tulevia kehittämistoimenpiteitä Hankintaseminaari 11.4.2019 Kouvolan kaupunkistrategia 2019-2030 ELINVOIMAN KASVU HYVINVOINNIN KASVU SISÄISTEN TOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

Cleantechin kaupallistamisen edellytysten parantaminen lisää kasvua. Juho Korteniemi Cleantechin strateginen ohjelma 22.3.2013

Cleantechin kaupallistamisen edellytysten parantaminen lisää kasvua. Juho Korteniemi Cleantechin strateginen ohjelma 22.3.2013 Cleantechin kaupallistamisen edellytysten parantaminen lisää kasvua Juho Korteniemi Cleantechin strateginen ohjelma 22.3.2013 Cleantechin strateginen ohjelma CSO:n strategisia avainteemoja ovat: 1. Strateginen

Lisätiedot

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma Elinvoimalautakunta 22.8.2017 Kaupunginhallitus 11.9.2017 Uusi kuntalaki: kuntastrategia johtamisen välineenä Kunnassa on oltava kuntastrategia,

Lisätiedot

Innovatiivisten hankintojen työkalupakki

Innovatiivisten hankintojen työkalupakki Kehittämistyö ja keskeiset onnistumiset..08 Avustukset 6, Aineet, tarvikkeet ja tavarat 0, Tavaroiden ja palveluiden ostot yhteensä 7, Palvelujen ostot 6,8 Tampereen hankintojen volyymit Toimintakulut

Lisätiedot

Joensuun kaupungin HINKU-vuosikello 2017

Joensuun kaupungin HINKU-vuosikello 2017 Joensuun kaupungin HINKU-vuosikello 2017 2 Päästöjen hillintäsuunnitelma vuodelle 2017 Useita toimintaa ohjaavia toimenpiteitä mm.: Ilmasto-ohjelman päivitys Kestävän energiankäytön toimenpideohjelman

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki

Lisätiedot

Strateginen hankinta MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU POP MAAKUNTA LOPPURAPORTTI PIIPPO KRISTA (POP)

Strateginen hankinta MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU POP MAAKUNTA LOPPURAPORTTI PIIPPO KRISTA (POP) Strateginen hankinta MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU POP MAAKUNTA LOPPURAPORTTI PIIPPO KRISTA (POP) Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Nykytila ja lähtökohdat... 1 Nykyiset toimintamallit... 2 3. Hankintojen

Lisätiedot