ASEMAKAAVAN MUUTOS KASKITIE 16

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN MUUTOS KASKITIE 16"

Transkriptio

1 1(13) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS KASKITIE 16 SELOSTUS NRO 552

2 2(13) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Asemakaavan tarkoitus TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Kaavan keskeinen sisältö LÄHTÖKOHDAT Rakennettu ympäristö Suunnittelualueen luonto ja maisema Maanomistus Suunnittelutilanne ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan muutoksen tarve ja tavoitteet Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne ja mitoitus ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMISEN VAIKUTUKSET Ekologiset vaikutukset Taloudelliset vaikutukset vaikutukset yhdyskuntatalouteen Sosiaaliset vaikutukset Kulttuuriset vaikutukset ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN... 13

3 3(13) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan päiväys: Piirrosnumero: 552 Asemakaavan nimi: Asemakaavan muutos Uudessa-Summassa Summan kylän tiloilla 5:275 ja 5:292 korttelissa 40 sekä tähän rajautuvilla Asemakaavan laatija: vs. kaupunginarkkitehti Milla Koskivirta, kaavoitus Käyntiosoite: Puistokatu 2 Postiosoite: PL HAMINA Puhelin: milla.koskivirta@hamina.fi Tullut vireille: Kaupunkikehitysvaliokunta: Kaupunginhallitus: Kaupunginvaltuusto: Lainvoimaisuus: 1.2 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Suunnittelualue sijaitsee Uudessa-Summassa, Summan kylän alueella tiloilla 5:275 ja 5:292 sekä niihin rajautuvilla. Muutosalue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta Tenkkiilintien ja Kaskitien kulmauksessa. Alueen sijainti on esitetty alla olevassa kuvassa. Kuva 1. Sijaintikartta

4 4(13) 1.3 ASEMAKAAVAN TARKOITUS Asemakaavan laatimiseen on ryhdytty kiinteistönomistajan aloitteesta. Kaavamuutoksen tarkoituksena on liittää teollisuustonttiin viereistä kaupungille tarpeetonta puistoaluetta muuttamalla puistoalue teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi. Tontin pohjoispuolella Kaskitien varrella sijaitsevasta puistoalueesta on tarkoitus liittää noin neljän metrin levyinen kaistale, loput puistoalueesta muutetaan katualueeksi. Liikenne teollisuusrakennusten korttelialueelle on kulkenut pohjoispuolisen puistoalueen kautta, joten kaavamuutos mahdollistaa jo olevan käytön. Kaavamuutos mahdollistaa maakaupat teollisuustonttiin liitettävien alueiden osalta kiinteistönomistajan ja kaupungin kesken Luettelo kaavaselostuksen liitteistä Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 2 Seurantalomake 2 TIIVISTELMÄ 2.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET Asemakaavan muuttaminen perustuu kaavamuutosanomukseen. Kaavamuutos on tullut vireille kaupunginarkkitehdin päätöksellä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu ja kaavamuutosluonnos Vireilletulosta ja OAS:in sekä luonnoksen nähtäville asettamisesta ilmoitettiin kuulutuksella kaupungin internetsivuilla, ilmaisjakelulehti Reimarissa ja asiakaspalvelun ilmoitustaululla , sekä lähinaapureille lähetetyillä kirjeillä. OAS ja kaavaluonnos ovat olleet nähtävillä KAAVAN KESKEINEN SISÄLTÖ Kaavassa merkitty käyttötarkoitus yhdistettyjen teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue (TTV) muutetaan teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolle ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY-1). Luonnontilassa säilytettävä puistoalue (PL) korttelialueen 40 eteläpuolella poistuu ja alue liitetään tonttiin. Samoin korttelin 40 pohjoispuolinen puistoalue(pl) poistuu ja siitä tontin levyinen, n. 4 metrin kaistale liitetään teollisuustonttiin. Loppuosa tontin pohjoispuolelta poistettavasta puistokaistaleesta liitetään Kaskitien katualueeseen. Rakennusoikeuden määrää ei ole tarpeen nostaa, vaan ainoastaan tontin pinta-ala kasvaa. Tontin käyttötarkoituksen ja rakennusoikeuden määrittävät merkinnät päivitetään. Puistoalueen poistuessa korttelin 40 ja 32 väliltä, korttelinumero 40 poistuu ja teollisuustontti liitetään kortteliin 32.

5 5(13) 3 LÄHTÖKOHDAT Kaavamuutos koskee jo rakennettua yritystonttia sekä siihen rajautuvia puistoalueita Uudessa-Summassa. Suunnittelualue rajautuu lännessä Tenkkiilintiehen, pohjoisessa Kaskitiehen, idässä Ojatiehen ja etelässä korttelin 32 AL-tonttiin, eli liikerakennusten korttelialueeseen, jolla saa olla asuntoja vain sen huollosta huolehtivaa henkilökuntaa varten. Suunnittelualueen lähiympäristön yhdyskuntarakenne on toteutunut luvulta alkaen vaiheittain. Uuden Summan asuinalueella on laajojen virkistysalueiden lisäksi myös pienteollisuusalueita yrityksineen, ja palveluita kuten koulu, hoivaasumista sekä ruokakauppa. Suunnittelualueen länsipuolella kulkee Tenkkiilintie, joka on Uuden-Summan alueen pääkokoojakatu. Entiselle Summan tehdasalueelle ja satamaan suuntautuvalle liikenteelle on rakennettu Ensontien väylä Haminan Satamantien jatkeeksi, joten tämä yhdessä Summan paperitehtaan lakkauttamisen myötä on vähentänyt huomattavasti, erityisesti raskasta liikennettä Tenkkiilintiellä RAKENNETTU YMPÄRISTÖ Uusi-Summa on syntynyt paperiteollisuuden sijoituttua Summaan noin 1950-luvulta alkaen. Uuden-Summan asemakaava-aluetta on laajennettu vähitellen ja viimeisimmät toteutuneet alueet ovat 2000-luvulta. Lähialueilla toimii myös mm. metallisorvaamo ja kuljetusliikkeitä. Suunnittelualueen halli- ja varastorakennukset on rakennettu luvun lopulta 1980-luvun puoliväliin sijoittuvalla ajanjaksolla. Suunnittelualueella ja sen lähialueella ei ole rakennushistoriallisesti merkittäviä kohteita SUUNNITTELUALUEEN LUONTO JA MAISEMA Asemakaava-alueen lähistön luonnonympäristö koostuu pääosin asemakaavaalueiden lähivirkistysalueista, jotka ovat aktiivisessa käytössä. Kaavamuutosalueen puistoalueet eivät kuitenkaan sisälly tai liityt näihin em. virkistysalueisiin. Liitettävät puistoalueet ovat pinta-aloiltaan pieniä ja irrallisia, eikä niillä ole virkistysarvoa tai muuta käyttöä. Myöskään suurta ekologista merkitystä niillä ei arvioida olevan alueen viheralueverkoston kokonaisuuden kannalta. Eteläpuolella sijaitseva puistoalue on puustoinen. Pohjoispuolisella puistoalueella sijaitsee jäteveden pumppaamo, ja se liittyy katualueeseen ollen suurelta osin korttelin 40 tonttiliittymää. Suunnittelualueen maisemaa hallitsee pääosin katumaisema ja liikennealueet. Suunnittelualue sijaitsee Uuteen-Summaan saavuttaessa alueen kokoojakadun, eli Tenkkiilintien pohjoispäässä, rajoittuen länsireunaltaan tähän. Katuympäristön ohella lähiympäristössä on pääosin omakotitonttien pihapiirejä ja niiden kasvillisuutta.

6 6(13) Luontokohteet Suunnittelualueelta ei ole tiedossa uhanalaisten lajien levähdys- tai lisääntymisalueita eikä muitakaan arvokkaita luontokohteita. Suunnittelualueesta itään, lähimmillään n. 125 metrin etäisyydellä, sijaitsee Summan I-luokan pohjavesialue ( ). Kaavamuutoksella ei arvioida olevan vaikutusta pohjavesialueeseen Pilaantuneen maaperän kohteet Suunnittelualueen lähistöllä on useita kohteita, lähinnä olemassa olevilla teollisuusalueilla, joiden alueella maaperä on mahdollisesti pilaantunut. Yleiskaavaa varten tehdyssä selvityksessä mainitut kohteet sijaitsevat tähän kaavamuutokseen sisältyvän suunnittelualueen ulkopuolella. Itse suunnittelualueella ei ole tiedossa olevia pilaantuneen maaperän kohteita MAANOMISTUS Suunnittelualueella sijaitseva teollisuustontti on yksityisen maanomistajan, eli kaavamuutoksen hakijan omistuksessa. Kaavamuutosalueen puistoalueet ovat Haminan kaupungin omistuksessa. 3.2 SUUNNITTELUTILANNE Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VAT) Uudistetut valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet tulivat voimaan Valtioneuvosto päätti tavoitteiden uudistamisesta Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää. Niiden kautta valtioneuvosto linjaa koko maan kannalta merkittäviä alueidenkäytön kysymyksiä. Tavoitteilla varmistetaan, että valtakunnallisesti merkittävät asiat huomioidaan kaavoituksessa ja valtion viranomaisten toiminnassa. Tavoitteiden uudistamisella pyritään vastaamaan alueidenkäytön tulevaisuuden haasteisiin ja edistämään kansainvälisten sopimusten täytäntöönpanoa Suomessa. Uudistetut tavoitteet jakautuvat viiteen kokonaisuuteen, jotka ovat: toimivat yhdyskunnat ja kestävä liikkuminen tehokas liikennejärjestelmä terveellinen ja turvallinen elinympäristö elinvoimainen luonto- ja kulttuuriympäristö sekä luonnonvarat ja uusiutumiskykyinen energiahuolto.

7 7(13) Asemakaavan muutoksen ei katsota olevan ristiriidassa valtakunnallisten alueidenkäytön tavoitteiden kanssa. Maakuntakaava Kymenlaakson liitto on laatinut maakuntakaavan Taajamat ja niiden ympäristöt, jonka maakuntavaltuusto hyväksyi Ympäristöministeriö on vahvistanut tämän 1. vaihemaakuntakaavan ja tehdyillä vahvistuspäätöksillä. Maakuntakaavassa suunnittelualue kuuluu taajamatoimintojen alueeseen, jolla on säilytettäviä vähintään maakunnallisesti merkittäviä rakennuskulttuurikohteita (A/s). Muutosalueella ei ole ko. säilytettäviä rakennuskulttuurikohteita. Muissa vahvistetuissa maakuntakaavoissa (Maaseutu ja luonto, Kauppa ja merialue sekä Energiamaakuntakaava) ei ole suunnittelualueelle kohdistuvia merkintöjä tai määräyksiä. Maakuntakaavan tavoitteet ja määräykset huomioidaan asemakaavasuunnittelussa. Alueen yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee edistää yhdyskuntarakenteen eheytymistä hajanaisesti ja vajaasti rakennetuilla alueilla sekä taajaman ydinalueen kehittämistä toiminnallisesti ja taajamakuvallisesti selkeästi hahmottuvaksi keskukseksi. Kaavamuutos on maakuntakaavan mukainen. KAAVAMUUTOS- ALUE Kuva 2. Ote Kymenlaakson maakuntakaavasta. Kokonaismaakuntakaavan, eli Kymenlaakson maakuntakaavan 2040, laatiminen on käynnissä. Kaavaluonnos oli nähtävillä Siinä tätä asemakaavamuutosta koskevalle suunnittelualueelle ei ole esitetty merkittäviä muutoksia.

8 8(13) Keskeisten alueiden yleiskaava Haminan keskeisten alueiden yleiskaava on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja se on saanut lainvoiman Haminan keskeisten alueiden yleiskaavassa suunnittelualue on merkitty pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP). Kaavamuutoksen ei katsota olevan ristiriidassa voimassa olevan yleiskaavan periaatteiden kanssa. Kyseessä on yksittäinen jo olemassa oleva teollisuustontti pientalovaltaisella asuinalueella. Teollisuustontti muutetaan kaavamuutoksella teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Tontti sijaitsee alueen sisääntuloväylän varrella, sen alkupäässä. Sijainnistaan johtuen, sekä ottaen huomioon em. kaavamääräys, kaavassa osoitettu käyttötarkoitus katsotaan soveltuvan alueelle. SUUNNITTELU- ALUE Kuva 3. Ote Haminan keskeisten alueiden yleiskaavasta. Asemakaava Suunnittelualueella on voimassa (360) vahvistettu asemakaava. Suunnittelualueelle on määritelty seuraavia kaavavarauksia: yhdistettyjen teollisuusja varastorakennusten korttelialue (TTV), luonnontilassa säilytettävät puistoalueet (PL).

9 9(13) KORTTELI 40 Kuva 4. Ote ajantasa-asemakaavasta asemakaavasta Haminan kaupunginvaltuuston hyväksymä rakennusjärjestys on tullut voimaan Alueesta on laadittu yksityiskohtainen pohjakartta mittakaavassa 1:1000. Pohjakartta täyttää JHS 185:n vaatimukset. 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TARVE JA TAVOITTEET Asemakaavan muutokseen lähdettiin kiinteistönomistajan anomuksesta liittää puistoaluetta teollisuustonttiin. Kaavamuutos mahdollistaa kiinteistönomistajille tonttiin liitettävän lisämaan ostamisen kaupungilta ja yritystoiminnan laajentamisen tontilla. 4.2 SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET Kaavamuutos on tullut vireille kaupunginarkkitehdin päätöksellä. ( 11/2018, Dnro Hamina/581/2017)

10 10(13) 4.3 OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ OSALLISET Välittömiä osallisia ovat: - Suunnittelualueen naapuruston kiinteistönomistajat ja asukkaat - Alueella toimivat yritykset ja yhteisöt - Alueen rakentamiseen suoraan tai toimensa puolesta osallistuvat - Yhdyskuntateknisten järjestelmien rakentamisesta ja ylläpidosta vastaavat yhteisöt - Kunnan rakennusvalvonta- ja ympäristöviranomainen - Kunnan pelastus- ja paloviranomainen - Kunnan terveydensuojeluviranomainen - Kaakkois-Suomen ELY keskus, ympäristö ja luonnonvarat - Kaakkois-Suomen ELY keskus, liikenne Välillisiä osallisia ovat kaikki ne, jotka kokevat itsensä osallisiksi VIREILLETULO Kaavahanke on tullut vireille kaupunginarkkitehdin viranhaltijapäätöksellä Asemakaavan vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) nähtävillä olosta on ilmoitettiin kaupungin ilmoitustaululla, ilmaisjakelulehti Reimarissa sekä kaupungin internetsivuilla Viralliset kuulutukset -kohdassa Naapureille lähetettiin erilliset kirjeet (ns. maanomistajien kuuleminen) OSALLISTUMINEN JA VUOROVAIKUTUSMENETTELYT Luonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat esillä kaavoitusyksikön ilmoitustaululla Yksi kirjallinen mielipide saapui luonnoksen nähtävilläolon aikana. Siinä toisella puolella kaupunkia asuvat kiinteistönomistajat ottavat kantaa kaupungin omistaman puistoalueen liittämisestä korttelin 40 teollisuustonttiin. He ovat tarjoutuneet ostamaan oman omakotitonttinsa vierestä kaupungin puistoaluetta, ja kokevat nyt joutuneensa eriarvoiseen asemaan. Heille on viime keväänä kaupungin toimesta ilmoitettu, ettei kaupunki myy eikä vuokraa puistoalueitaan. Kaavaselostuksessa on esitetty perustelut korttelin 40 viereisten puistoalueiden liittämiseksi teollisuustonttiin. Liittämisen vaikutukset on arvioitu ja huomioitu kaavaratkaisussa. Ko. puistoalueet ovat kaupungille tarpeettomia, eikä niillä ole virkistysarvoa tai luontokohteita. Myöskään ko. kaavamuutosalueen naapurit eivät ole vastustaneet kaavamuutosta.

11 11(13) Nyt laadittavana oleva kaavamuutos ei vaikuta sijaintinsa takia mielipiteensä jättäneiden kiinteistönomistajien elinoloihin. Kaupunki ei katso kohdelleen kiinteistönomistajia eriarvoisesti. Mielipiteen jättäneille on viimeisen 9 vuoden aikana tehty 2 asemakaavamuutosta, joista ensimmäisessä lainvoiman saaneessa kaavamuutoksessa liitettiin viereistä puistoaluetta heidän omistamaansa erillispientalotonttiin. Jälkimmäisessä lainvoiman saaneessa kaavamuutoksessa hakijat olisivat halunneet liittää korttelin keskellä sijainneen viereisen puistoalueen kokonaisuudessaan omaan tonttiinsa. Tällöin naapurit vastustivat puistoyhteyden katkeamista ja tontteihinsa rajautuvan puistoalueen liittämistä hakijoiden tonttiin, joten kaavaratkaisuksi valittiin vaihtoehto, jossa rakennusoikeutta nostettiin ilman tontin levittämistä puistoalueelle ja ilman useampaan tonttiin rajautuvan puistoalueen poistamista. on linjannut, ettei se myy eikä vuokraa puistoalueitaan yksityisille. Mikäli puistoalue on kuitenkin kaupungille tarpeeton, eikä sillä ole virkistys- tai muuta erityisarvoa, kuten tässä tapauksessa Uuden-Summan korttelin 40 viereisillä, on kaavaprosessin kautta mahdollista selvittää, voidaanko merkitykseltään ja vaikutukseltaan vähäinen puistoalue liittää korttelialueeseen. Mikäli osallisten mielipiteet, viranomaisten lausunnot ja vaikutustenarviointi huomioiden kaavaprosessin lopputulos on, että puistoalue voidaan liittää kortteliin, on kaupungilla tämän jälkeen mahdollisuus myydä kaavassa liitetty maa-alue kiinteistönomistajalle. Kaupantekovaiheessa kaupunki ei myy tai vuokraa puistoaluetta, vaan tonttimaata, joka on jo kaavamuutoksella liitetty kortteliin. Asemakaavamuutoksen ehdotus asetetaan nähtäville ja siitä pyydetään tarvittavat viranomaisten lausunnot ja osallisten mielipiteet. Kaavan nähtävillä oloaikoina esillä on myös kaavan mahdollista lähtöaineistoa ja kaavoitusta varten laaditut selvitykset VIRANOMAISYHTEISTYÖ Asemakaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot. Lausuntoja saapui 2 kpl. Kaakkois- Suomen ELY-keskuksella ei ollut erityistä kommentoitavaa tai huomautettavaa kaavaluonnoksesta eikä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Lausunnossa kuitenkin pyydettiin harkitsemaan TY-1 ja sen eteläpuolella sijaitsevan AL-tontin välisen rakennusalan ulkopuolisen alueen osoittamista istutettavaksi tontin osaksi. Kaavoittaja ei näe erityistä tarvetta istutettavan tontinosan merkitsemiseksi kaavaan ns. suojakasvillisuusvyöhykkeeksi, koska viereinen AL-tontti on liikerakennusten korttelialuetta, jolla asuminen ei ole pääkäyttötarkoitus ja jolla asuntoja saa olla vain liiketontin huollosta huolehtivaa henkilökuntaa varten. Molemmin puolin tonttien välistä rajaa on luonnonpuustoa. Valitettavan usein teollisuustontin istutukset jäävät vaille hoitoa. ELY-keskuksen lausunnon mukaan kaavamuutoksesta ei ole tarpeen pitää viranomaisneuvotteluja eikä pyytää ELY-keskukselta ehdotusvaiheen lausuntoa. Ympäristön ja rakentamisen valvonnan yhteislausunnossa ei ollut kaavasta huomautettavaa.

12 12(13) 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 KAAVAN RAKENNE JA MITOITUS Kaavamuutosalue on laajuudeltaan noin 4229 m2. Kaavassa merkitty käyttötarkoitus yhdistettyjen teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue (TTV) muutetaan teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolle ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY-1). Voimassa olevan kaavan mukainen luonnontilassa säilytettävä n. 506 m2:n puistoalue (PL) tilan 5:292 eteläpuolella liitetään tonttiin. Samoin kiinteistön 5:275 pohjoispuolella sijaitsevasta puistoalueesta (PL) n. 160 m2:n kokoinen alue liitetään teollisuustonttiin. Loppuosa puistoalueesta, jolla sijaitsee myös jätevedenpumppaamo, liitetään Kaskitien katualueeseen. Teollisuustontin pinta-alaksi tulee 3934 m2. Tontin suurin sallittu kerrosluku (II) säilyy ennallaan. Rakennusoikeusmerkintä 30 % muuttuu tonttitehokkuusluvuksi e=0.25. Tontin pinta-ala kasvaa 666 m2, mutta rakennusoikeus säilyy lähes ennallaan. Rakennusoikeutta TY-1 tontille tulee 983 k- m2. Lisäys merkinnän pyöristyksestä johtuen on 7 k-m2. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMISEN VAIKUTUKSET Asemakaavan toteuttamisen vaikutukset esitetään kestävän kehityksen ulottuvuuksiin ryhmiteltyinä kokonaisuuksina: 1. Ekologiset vaikutukset 2. Taloudelliset vaikutukset - vaikutukset yhdyskuntatalouteen 3. Sosiaaliset vaikutukset 4. Kulttuuriset vaikutukset 6.1 EKOLOGISET VAIKUTUKSET Asemakaavamuutoksen ekologiset vaikutukset luonnonympäristöön ovat pienialaisia. Yritystontti laajenee kaavassa viereisille puistoalueille. Teollisuustonttiin liitettävillä ei ole virkistysarvoa, eikä niillä ole havaittuja luonnonkohteita tai merkitystä näiden elinoloihin. Pohjavesialueisiin ei kaavamuutoksella arvioida olevan juuri vaikutusta. Kaavamuutos pienentää käyttötarkoitusmerkinnällään (TY-1) ympäristöön mahdollisesti kohdistuvia häiriöitä.

13 13(13) 6.2 TALOUDELLISET VAIKUTUKSET VAIKUTUKSET YHDYSKUNTATALOUTEEN Asemakaavamuutoksen mukainen maankäyttö tukeutuu nykyisellään kaupunkirakenteeseen ja eheyttää alueen yhdyskuntarakennetta. Kaavamuutoksella ei ole yhdyskuntatalouteen juurikaan vaikutuksia. Se ei aiheuta kunnallisteknisiin verkostoihin muutoksia. Kaavamuutos mahdollistaa kiinteistönomistajalle tonttiin liitettävän lisämaan ostamisen kaupungilta sekä yritystoiminnan laajentamisen tontilla. 6.3 SOSIAALISET VAIKUTUKSET Kaavamuutoksella ei katsota olevan oleellisia ja merkittäviä sosiaalisia vaikutuksia. Kaksi pientä puistoaluetta liitetään kaavamuutoksella teollisuustonttiin TY-1. Tonttiin liitettävät puistokaistaleet ovat lähistön virkistysalueiden kokonaispinta-ala huomioiden pieniä eikä muutoksella ole vaikutusta luonnon virkistyskäyttöön alueella. 6.4 KULTTUURISET VAIKUTUKSET Haminan keskustan ympyräasemakaavaan perustuvaan kaupunkikuvaan ja identiteettiin kaavalla ei ole oleellista vaikutusta sijainnista johtuen. 7 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN Asemakaavan toteuttaminen on mahdollista, kun kaavamuutos on saanut lainvoiman. Haminassa 3. päivänä joulukuuta 2018 HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu Kaavoitus Milla Koskivirta vs. kaupunginarkkitehti

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 SELOSTUS NRO 522 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS SATAKUNNANKATU 29

ASEMAKAAVAN MUUTOS SATAKUNNANKATU 29 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS SATAKUNNANKATU 29 SELOSTUS NRO 521 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS RIIPPUSILLANKATU 2

ASEMAKAAVAN MUUTOS RIIPPUSILLANKATU 2 1 (11) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS RIIPPUSILLANKATU 2 SELOSTUS NRO 556 2 (11) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 tunnistetiedot...

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS UUDESSA-SUMMASSA KORTTELISSA 40

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS UUDESSA-SUMMASSA KORTTELISSA 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS UUDESSA-SUMMASSA KORTTELISSA 40 KASKITIE 16 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Uudessa Summassa, Summan kylässä, korttelissa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANSAARENKATU 23

ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANSAARENKATU 23 1 (10) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANSAARENKATU 23 SELOSTUS NRO 544 2 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVINIEMEN KAUPUNGINOSASSA KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (OSOITTEISSA PURSIMIEHENKATU 3 JA 5)

ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVINIEMEN KAUPUNGINOSASSA KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (OSOITTEISSA PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1(9) HAMINAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMI Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVINIEMEN KAUPUNGINOSASSA KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (OSOITTEISSA PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) SELOSTUS

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu TALLINMÄEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 150 TONTIN 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS LOKINKATU 2

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu TALLINMÄEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 150 TONTIN 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS LOKINKATU 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) TALLINMÄEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 150 TONTIN 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS LOKINKATU 2 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Tallinmäen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS ALAKAUPUNGIN KORTTELISSA 82 TONTILLA 29 (VIIPURINKATU 30)

ASEMAKAAVAN MUUTOS ALAKAUPUNGIN KORTTELISSA 82 TONTILLA 29 (VIIPURINKATU 30) 1 (11) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS ALAKAUPUNGIN KORTTELISSA 82 TONTILLA 29 (VIIPURINKATU 30) SELOSTUS NRO 536 2 (11) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

TAKKANIEMENKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAKKANIEMENKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 (10) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA TAKKANIEMENKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS NRO 513 2 (10) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS TALLINMÄEN KORTTELISSA 128 TONTILLA 8 (VIIPURINKATU 35)

ASEMAKAAVAN MUUTOS TALLINMÄEN KORTTELISSA 128 TONTILLA 8 (VIIPURINKATU 35) 1 (12) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS TALLINMÄEN KORTTELISSA 128 TONTILLA 8 (VIIPURINKATU 35) SELOSTUS NRO 537 2 (12) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANSAARTEN ETUSAARESSA PAPPILANSAARTEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 410 TONTILLA 1 SEKÄ OSALLA VESIALUETTA RIIPPUSILLANKATU 2

ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANSAARTEN ETUSAARESSA PAPPILANSAARTEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 410 TONTILLA 1 SEKÄ OSALLA VESIALUETTA RIIPPUSILLANKATU 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANSAARTEN ETUSAARESSA PAPPILANSAARTEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 410 TONTILLA 1 SEKÄ OSALLA VESIALUETTA RIIPPUSILLANKATU 2 1 SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(9) ASEMAKAAVAN MUUTOS RUOTSINKYLÄN KAUPUNGINOSAN KORT- TELIN 99 TONTILLA 3 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTOALUEELLA TOIVONKATU 8 / MECHELININTIE 14 1 SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS ALAKAUPUNGIN KORTTELISSA 82 (VIIPURINKATU 30) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee keskustan tuntumassa, noin kilometri ydinkeskustasta,

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS HATTARINKADUN ASUINALUE

ASEMAKAAVAN MUUTOS HATTARINKADUN ASUINALUE 1 (11) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS HATTARINKADUN ASUINALUE SELOSTUS NRO 524 2 (11) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 5.12.2012, PÄIVITETTY 6.2.2013

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 5.12.2012, PÄIVITETTY 6.2.2013 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(9) KORTTELIN 86 JA 87 ASEMAKAAVAN MUUTOS (TORVENSOITTAJANKADUN JA KELLONSOITTAJANKADUN VÄLINEN ALUE) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Alakaupungin

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS LINNOITUS KORTTELI 82 (AUTOPORTTI)

ASEMAKAAVAN MUUTOS LINNOITUS KORTTELI 82 (AUTOPORTTI) 1 (10) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS LINNOITUS KORTTELI 82 (AUTOPORTTI) SELOSTUS NRO 547 2 (10) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVINIEMEN KAUPUNGINOSASSA KORTTELISSA 210 TONTILLA 1 (OSOITTEESSA REUTSINKATU 8) SELOSTUS NRO 508

ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVINIEMEN KAUPUNGINOSASSA KORTTELISSA 210 TONTILLA 1 (OSOITTEESSA REUTSINKATU 8) SELOSTUS NRO 508 (0) HAMINAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMI Maankäytön suunnittelu PL 70 4940 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVINIEMEN KAUPUNGINOSASSA KORTTELISSA 20 TONTILLA (OSOITTEESSA REUTSINKATU 8) SELOSTUS NRO 508 2(0) PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu RUOTSINKYLÄN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 116 (OSA) ASEMA- KAAVAN MUUTOS SAVONKATU 10 JA UUDENMAANKATU 13

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu RUOTSINKYLÄN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 116 (OSA) ASEMA- KAAVAN MUUTOS SAVONKATU 10 JA UUDENMAANKATU 13 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(9) RUOTSINKYLÄN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 116 (OSA) ASEMA- KAAVAN MUUTOS SAVONKATU 10 JA UUDENMAANKATU 13 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Ruotsinkylän

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak 006030) Koskee 6. kaupunginosan korttelin 658 tonttia 1, muutoksella muodostuu korttelin 658 tontti 1. ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS 15.9.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 17.7.2012_Päivitetty 14.11.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 17.7.2012_Päivitetty 14.11.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 187 JA PUISTOALUEILLA (RAJATIEN JA MESIMARJANTIEN VÄLISELLÄ ALUEELLA) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Tallinmäen

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS LÄÄTINPOLKU

ASEMAKAAVAN MUUTOS LÄÄTINPOLKU 1 (10) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS LÄÄTINPOLKU SELOSTUS NRO 517 2 (10) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 11.11.2015

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 11.11.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS SALMENKYLÄN KYLÄN TILOILLA 1:221 JA 1:109 KIRK- KOJÄRVENTIEN ETELÄPÄÄSSÄ 1 SUUNNITTELUALUE Varsinainen suunnittelualue sijaitsee Tompurinmäellä

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS TALLINMÄEN KORTTELISSA 128 (VIIPURINKATU 35) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin puolitoista kilometriä keskustasta itään

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Kaavatunnus 3-313 Asianumero ASRA.ltk: 20.1.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Asemakaavan muutos koskee korttelia 6 sekä maatalousaluetta Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(9) RIIHIKALLIONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 SUUNNITTELUALUEET Suunnittelualue sijaitsee Salmenkylässä Husulan kylän tiloilla 2:197 ja 2:179 (osa) osoitteessa

Lisätiedot

Runeberginkatu 5, 7, 9, 11, 13 ja 13a sekä Kotkantie 14. Kotkan kaupunki, Oy Shipstores Nyman & Co Ltd.

Runeberginkatu 5, 7, 9, 11, 13 ja 13a sekä Kotkantie 14. Kotkan kaupunki, Oy Shipstores Nyman & Co Ltd. LIITE 6 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJEKTI NRO OSOITE ALOITE Asemakaavan muutos 0714 Runeberginkatu 5, 7, 9, 11, 13 ja 13a sekä Kotkantie 14. Kotkan kaupunki, Oy Shipstores Nyman

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 9.2.2015

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 9.2.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) LINNAMÄEN TILAN 2:179 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Salmenkylässä Husulan kylän tiloilla 2:179 ja 7:0 Linnamäen ja

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 19.8.2011 17.9.2014

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 19.8.2011 17.9.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) KETHOLMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Tammion saaren pohjoispuolella sen välittömässä läheisyydessä. Suunnittelualueella

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan muutos Kortteli 32a OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan muutos Kortteli 32a OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Ylitornio Alkkulan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.6.2016 YLITORNIO KUNTA SEITAP OY 2016 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla

KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla SAVONLINNAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, EHDOTUS ASEMAKAAVAN MUUTOS KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla 740-565-1-211 Arkkitehtitoimisto Keijo

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

URPOLANKATU 22 - SELÄNNEKATU 31 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

URPOLANKATU 22 - SELÄNNEKATU 31 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Tuija Mustonen puh. 040 129 4114, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 954 URPOLANKATU 22 - SELÄNNEKATU

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(9) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 75 (ALAKAUPUNGIN KOULUKESKUS) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Alakaupungin kaupunginosassa korttelissa 75, puisto-alueella

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan Laajennus. Alkkulan teollisuusalue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan Laajennus. Alkkulan teollisuusalue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Ylitornio Alkkulan asemakaavan Laajennus. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.3.2015 YLITORNIO KUNTA SEITAP OY 2015 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58)

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) LIEKSAN KAUPUNKI Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) Kuva 1. Kaavamuutoksen tarkastelualue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS KALERVONKATU 8 KAAVATUNNUS 02:119 KAAVAN PÄIVÄYS 21.2.2013 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 28.2.2013 02:119 / KALERVONKATU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS RAATIHUONEENTORI 4

ASEMAKAAVAN MUUTOS RAATIHUONEENTORI 4 1 (13) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Kaavoitus PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAATIHUONEENTORI 4 SELOSTUS NRO 554 2 (13) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot...

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI LIITE 1 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSAN NRO 8 KORTTELIN 801 TONTTI 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.11.2014, TARK. 6.2.2015 Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva).

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva). Tekla 17.1.2019 4, liite no 6 1 (8) Leskinen Timo Lapinlahden kunta Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS LINNAMÄEN ALUEEN TILOILLA 2:179 JA 7:0

ASEMAKAAVAN MUUTOS LINNAMÄEN ALUEEN TILOILLA 2:179 JA 7:0 kylän tilan 7:0 alueilla 1(9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS LINNAMÄEN ALUEEN TILOILLA 2:179 JA 7:0 SELOSTUS NRO 529 kylän tilan 7:0 alueilla

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) TAKKANIEMENKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (TAKKANIEMENKUJA 12) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Poitsilan kylässä tilalla 1:636 korttelin 250 tontilla

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖPALVELUT Kaupunkikehitysjaosto 10.6.2015 2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkisuunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NIILONTIE 22 17.8.2017 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: KIRJE 25.5.2017 HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINHALLITUS

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu (Päivitetty )

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu (Päivitetty ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) LÄÄTINPOLUN KORTTELIN 260 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Husupyölin kylän tilalla 1:139 Läätinpolun päässä noin 5 km päässä

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(9) UUDENKYLÄNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 3 km Haminan keskustassa luoteeseen Salmenkylässä Uudenkyläntien varrella

Lisätiedot