Työsuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työsuunnitelma 2015-2016"

Transkriptio

1 Ivalon yläasteen koulu Työsuunnitelma Inarin kunta Ivalon yläasteen koulun rehtori Ivalossa

2 1 TYÖSUUNNITELMA Ivalon yläasteen koulu 1. KOULUSSA ANNETTAVA OPETUS 1.1. Työajat Ivalon yläasteen koulun lukuvuosi jaetaan kahteen jaksoon: 1. jakso pv 2. jakso pv Oppitunnit alkavat päivittäin klo 8.45 ja päättyvät klo Seitsemännellä luokalla vapaaehtoisen inarinsaamen ja ranskan oppitunnit ovat klo ja toinen inarinsaamen tunneista on aamulla perjantaisin klo Välitunnit ovat kymmenen minuuttia, ruokailutauko 25 minuuttia ja iltapäivän siirtymätauko 5. ja 6. oppitunnin välissä on viisi minuuttia. Ruokailuun Ivalon lukion ruokasalissa on varattu 25 minuuttia klo Maanantaisin ja torstaisin on myöhennetty ruokailuvuoro liikuntaryhmillä. Välipala-aika on Oppitunnit alkavat ja päättyvät seuraavasti:

3 Opetustunnit Opetuksen tuntijako Ivalon yläasteen tuntijako on sivistyslautakunnan hyväksymän mukainen. Valinnaisaineet toteutuvat sivistyslautakunnan hyväksymän opetussuunnitelman muutoksen mukaan Opetusryhmien ja oppiaineiden tunnit Tuntilaskelman ja lukujärjestyksen ryhmittelyn tavoitteena on järjestää oppilaille mahdollisimman hyvät perusedellytykset t saavuttaa hyviä oppimistuloksia koko yläkoulun aikana sekä perusopetuksen päättötodistuksen ja jatko-opintokelpoisuuden saamiseksi. Yhteisten oppiaineiden opetuksen kokonaistuntimäärä on 282 vuosiviikkotuntia ja valinnaisaineiden opetuksen tunteja varataan 70. Oppimisen tukeen sekä luokkamuotoisesti että osa-aikaisesti varataan 50 tuntia. Tukiopetukseen varataan kolme vuosiviikkotuntia ja erityistehtäviin sekä kerhoihin yhteensä 45. Oppiaineiden tunnit on hajautettu kahdelle jaksolle. Seitsemännellä luokalla taito- ja taideaineissa oppilaat on jaettu kolmeen ryhmään yli luokkarajojen. Seitsemännen luokan liikunnassa oppitunnit ovat kaikille samanaikaisesti neljän opettajan ohjauksessa. Oppilaanohjaus ja historia vuorottelevat sekä seitsemännellä että kahdeksannella luokalla. Käsitöissä vuorottelevat tekstiilityö ja tekninen työ.

4 3 Tukiopetusta on tarjolla tarvittaessa ja kaikille opettajille varataan mahdollisuus tukiopetuksen antamiseen. Tarpeen selvittävät oppilaan opettaja, oppilas ja huoltajat yhdessä. Oppimisen tuki kaikilla luokkatasoilla toteutetaan yhteisopettajuuden sekä samanaikaisopettajuuden periaatteella ja pienryhmäopetuksessa tarpeen mukaan joustavasti ryhmitellen. Oppilasarviointi toteutetaan siten, että oppilaat saavat numerot tai sanallisen arvioinnin välitodistukseen syyslukukauden lopussa joulujuhlassa ( ) ja lukuvuositodistukseen kevätlukukauden päättyessä kevätjuhlassa ( ). Sanalliset arvioinnit, jotka sisältävät sekä oppilaiden itsearvioinnit että opettajien arvioinnit annetaan syyslukukauden puolivälissä ( ) sekä kevätlukukauden puolivälissä ( ) Opettajien tunnit Opettajien tunnit ja erityistehtävät ovat liitteessä (liite 1) Rehtorin ja opettajien työjärjestykset Työjärjestykset näkyvät Wilmassa.

5 Opetuksen yhteydessä järjestettävä muu toiminta Läksypaja Oppilailla on mahdollisuus tehdä läksyjä läksypajassa oppituntien jälkeen maanantaista torstaihin klo Koulunkäynninohjaaja auttaa läksyjen teossa tarpeen mukaan Kerhot Kerhoja järjestetään seuraavasti: Maanantai: Erävälinekerho klo Tiistai: 8.lk Musiikkikerho klo Keskiviikko: 9 lk. Musiikkikerho klo ja Kuviskerho klo Perjantai: 7.lk Musiikkikerho klo Media-kerho alkaa myöhemmin sovittavana aikana Teemat ja tapahtumat Joulujuhlan ja kevätjuhlan lisäksi järjestetään itsenäisyysjuhla ja vappujuhla. Itsenäisyysjuhlan ja vappujuhlan suunnittelevat tukioppilaat ja oppilaskunta yhdessä opettajien kanssa. Koko koulun yhteinen ulkoilupäivä järjestetään kevätlukukaudella Saariselällä ja Tuulijärvellä. Liikkuvaa toimintaa lisätään koulun arjessa ja eri tapahtumissa. Syksyllä, kun pihan kunnostustyö on valmis, järjestetään piha-alueen vastaanottojuhla. Tapahtumia lukuvuoden varrella on suunnitelmassa seuraavasti: elokuu: Luton miesten perinnejuhla, ja on 7. luokkien ryhmäytymispäivät 4.9. valokuvauspäivä

6 5 syyskuu: 1.9. koululaisten yleisurheilukisat, on 7. luokkien vanhempainilta, lokakuu: teemapäivä Kaikki samanlaisia, kaikki erilaisia Taksvärkki- päivä marraskuu: on 9. luokkien vanhempainilta ja on 8.luokkien vanhempainilta Sibelius- juhlakonsertti joulukuu: itsenäisyysjuhla, joulukirkko joulujuhla tammikuu: helmikuu: maaliskuu: huhtikuu: 6.2. Saamelaisten kansallispäivän juhlintaa Saamelaisnuorten taidetapahtuma Inarissa Ulkoilupäivä Ivalossa Kansallisen veteraanipäivän juhlintaa, 6. luokkien niveltämisviikko ja vanhempainilta, 30.4.vappujuhla toukokuu: kesäkuu: luokkaretki- ja leirikouluviikko, siivousviikko 4.6. päättäjäisjuhla Vuotuisia tapahtumia ovat valtakunnallinen matematiikkakilpailu, Metsävisa, taloustietokilpailu, EU-tietokilpailu, taksvärkkikeräys, SPR:n nälkäpäiväkeräys, NouHätä- kilpailu, Saamen radion tietokilpailu ja saamelaisnuorten taidetapahtuma. Työsuunnitelmaa täydennetään tapahtumilla yhteisen harkinnan mukaan ja käytetään tarvittaessa koulun ulkopuolisia asiantuntijoita Hankkeet Liikkuva koulu- hankkeen tapahtumia on syyslukukaudella Välituntiliikuntatuokioiden järjestämistä jatketaan. Lukuvuoden aikana tuokioiden järjestäjinä ovat Välkkäri- oppilaat. He osallistuivat toukokuussa 2015 Välkkäri- koulutukseen Saamenkielinen ja saamen kielen opetus

7 Oppilaat ja tunnit Pohjoissaamenkielistä opetusta on kaikilla luokka-asteilla. Oppiaineita ovat historia ja yhteiskuntaoppi, terveystieto ja uskonto. Lisäksi pohjoissaamen kieltä opetetaan äidinkielenä ja valinnaisaineena. Inarinsaamen kieltä opetetaan kaikilla luokka-asteilla. Koltansaamen kieltä on kahdeksannella luokalla. Liite Opetusryhmien tunnit sisältää suunnitelman saamen kieliin käytettävistä oppitunneista (liite 1). 2. KOULUN ULKOPUOLINEN OPETUS 2.1. Retket Opintokäynteihin ja vierailuihin on mahdollisuus kaikkien oppiaineiden tunneilla ja kaikilla luokkatasoilla opetuksen yhteydessä koulupäivän aikana ja myös koulupäivän ulkopuolella harkinnan mukaan. Opintoretket suunnitellaan oppilaiden ja opettajien yhteissuunnittelulla siten, että toimitaan taloudellisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Seitsemäsluokkalaiset osallistuvat oman luokkansa ryhmäytymispäivään elokuussa. Seitsemäsluokkalaiset tekevät kotiseuturetken Inariin. Kahdeksasluokkalaiset osallistuvat Metsäpäivään ja yhdeksäsluokkalaiset osallistuvat Luton miesten perinnejuhlaan Raja-Joosepissa Kevätlukukaudella järjestetään koulun yhteinen ulkoilupäivä Tuulijärvellä ja Saariselällä. Päättöluokkalaiset tutustuvat toisen asteen oppilaitoksiin, Inarissa, Sodankylässä ja Rovaniemellä. Päättöluokkalaisille varataan mahdollisuus luokkaretkeen kotimaan kohteisiin, Pohjoismaihin tai Viroon. Saamen oppilailla on mahdollisuus vierailla Norjan Kaarasjoella, Kautokeinossa ja Nessebyssä. Lukuvuoden aikana pidetään yllä yhteyksiä Kuolan kaupunkiin Venäjälle. Lisäksi oppilaat osallistuvat koulun ja kunnan edustajina kilpailumatkoille kotimaassa.

8 7 Erätaito-ryhmä tekee retken Saamelaisalueen koulutuskeskuksen vieraaksi Kaamasen Toivoniemeen huhti- toukokuussa Työelämään tutustuminen Seitsemäsluokkalaiset tutustuvat työelämään osallistumalla koulussa apuhenkilöinä henkilökunnan työpäivään syyslukukaudella. Kahdeksasluokkalaiset tutustuvat työelämään kolmen päivän ajan toukokuussa ja yhdeksäsluokkalaiset yhteensä kymmenen päivän ajan syyskuussa ja helmikuussa. Lisäksi tehdään tutustumiskäyntejä työpaikoille oppituntien aikana. 3. OPETUKSEN OHEISTOIMINNOT 3.1. Oppilashuolto Kouluruokailu Koululounas on tarjolla päivittäin klo sekä maanantaisin ja torstaisin myös Ruokapalvelut toimittaa Inarin ruokapalvelu Ivalon valmistuskeittiöstä. Erityisruokavaliot ilmoittaa kouluterveydenhoitaja. Kasvisruoka tarjotaan siihen sitoutuneille oppilaille. Välipala-aika on lukion puolella.

9 8 Koulussa huolehditaan siitä, että kuljetuksessa olevat oppilaat saavat välipalan ennen koulukuljetuksen lähtöä Tapaturman hoito ja kouluterveydenhuolto Ensiaputapauksissa koulu hoitaa asian yhdessä kouluterveydenhoitajan kanssa. Tarvittaessa turvaudutaan Ivalon terveyskeskuksen apuun. Samalla otetaan aina yhteys huoltajiin. Tapaturmista opettaja ilmoittaa koulun kansliaan, missä täytetään vakuutusyhtiön tapaturmakaavake. Kouluterveydenhoitajana toimii Anne Talosela, puhelin Vastaanotto on lukion puolen terveydenhoitajan tiloissa maanantaina ja tiistaina ilman ajanvarausta, muuna aikana sopimuksen mukaan. Terveydenhoitaja osallistuu koulun järjestämiin tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan. Terveystarkastuksiin kutsutaan 8. luokkalaiset, johon liittyy myös lääkärintarkastus. Tarkastuksen yhteydessä oppilaat saavat lääkärintodistuksen (4 kpl), joka kelpaa esim. ajokortin hankkimista ja opiskelupaikan hakua varten sekä rokotuskortin myöhäisempää käyttöä varten. Lääkärin hoitoa vaativissa sairausasioissa varataan aika terveyskeskusavustajalta. Oppilaat, jotka ovat 7. ja 9. luokkalla, kutsutaan lukuvuoden aikana terveydenhoitajan tarkastukseen. Näköasiat hoidetaan terveydenhoitajan kautta. Fysioterapeutti antaa yksilöllistä ryhti- ja ergonomianeuvontaa. Lähetteen saa terveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Hammashuolto: Ivalon yläasteen koulun oppilaiden hammastarkastukset tekee kahdeksannella luokalla hammaslääkäri ja seitsemännellä ja yhdeksännellä luokalla suuhygienisti. Kiireellisissä tapauksissa (esim. särky, tapaturma tai muu vastaava) on otettava yhteyttä suoraan hammashoitolaan, p , ma - pe klo ja Oppilaan hammashuoltokäyntiä varten huoltaja anoo etukäteen vapautuksen koulutyöstä kansliasta saatavalla lomakkeella tai Wilma- viestillä luokanvalvojalle hyvissä ajoin. Lomakkeen voi tulostaa paperisena myös koulun www-sivulta. Mielenterveys- ja perheneuvola antaa apua lasten kehitykseen, kasvatukseen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin saa yhteyden puhelimella p Keskustelutarpeessa olevat oppilaat voivat ottaa yhteyttä erityisopettajiin, oppilaanohjaajaan (p ) tai luokanvalvojiin. He järjestävät tarvittaessa tapaamisen koulukuraattorin, psykologin tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Koulukuraattori ja psykologi vierailevat lukuvuoden aikana oppitunneilla Koulukuljetukset Kuljetusoppilaita, joiden koulumatka on yli 5 km, on lukuvuonna 49 oppilasta. Kuljetusoppilaita on kaikilla luokilla.

10 Muut tukitoimet Koululla on kaksi koulunkäynninohjaajaa. Ohjaajat työskentelevät pienryhmissä ja yleisopetuksessa ohjaten ja auttaen oppilaiden oppimista. Ohjaajat työskentelevät yhdessä opettajien kanssa oppitunneilla ja läksypajassa sekä valvonta- apuna välituntien aikana Oppilashuollon tehtäväkenttä Uusi oppilashuoltolaki edellyttää, että oppilaalla on oikeus saada sellainen oppilashuolto, jota opetukseen osallistuminen edellyttää. Tavoitteena on seurata ja edistää oppilaan kokonaisvaltaista kehitystä, terveyttä, hyvinvointia ja oppimista. Koulussa oppilashuolto on kaikkien kouluyhteisössä työskentelevien yhteinen tehtävä. Yksilökohtainen oppilashuolto tarkoittaa oppilaalle annettavia kouluterveydenhuollon palveluja, oppilashuollon psykologi- ja kuraattoripalveluja sekä yksittäistä oppilasta koskevaa monialaista oppilashuoltoa. Yksilökohtaisen oppilashuollon toteuttaminen edellyttää kodin ja koulun yhteistyötä ja monialaista viranomaisyhteistyötä. Oppilashuoltolaki edellyttää, että koulussa on oppilashuoltoryhmä ja oppilashuollon asiantuntijaryhmiä tarpeen mukaan. Oppilashuoltoryhmä vastaa koulun oppilashuollon suunnittelusta, kehittämisestä ja arvioinnista. Koulukohtaisen oppilashuollon toteuttamisessa noudatetaan Inarin kunnan perusopetuksen koulujen koulukohtaista oppilashuoltosuunnitelmaa (sivistyslautakunta ) Ivalon yläasteen koulussa koulukohtainen oppilashuoltoryhmän lisäksi koulussa kokoontuu oppilaskohtaisia, tarpeen ja tilanteen mukaan oppilaan asioita selvittämään ja järjestämään koottavia asiantuntijaryhmiä. Yksittäisen oppilaan tueksi koottavaan asiantuntijaryhmään voidaan nimetä asiantuntijoita vain oppilaan, tai, ellei hänellä ole edellytyksiä arvioida annettavan suostumuksen merkitystä, hänen huoltajansa suostumuksella. KivaKoulu- toimintamallin mukaisesti opettajien ryhmä, Kiva-tiimi, on toimijana oppilashuollossa kiusaamistapausten käsittelyssä. Koulu on mukana lastensuojelun kehittämisryhmässä. Oppilashuollon tavoitteena Inarin kuntakohtaisen opetussuunnitelman mukaan on painopisteen siirtäminen nykyistä enemmän yksilökeskeisestä työstä yhteisölliseen työhön ja korjaavasta työstä ehkäisevään työhön Oppilaskuntatoiminta

11 10 Oppilaskuntatoiminta mahdollistaa oppilaiden osallisuuden, vaikuttamisen ja sitoutumisen yhteisiin asioihin. Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki Ivalon yläasteen koulun oppilaat. Oppilaskuntaa edustaa oppilaskunnan hallitus, jossa on edustaja ja varaedustaja jokaisesta luokasta. Oppilaskunnan hallituksen jäsenet valitaan luokittain vaaleilla joulukuun alussa. Vaalitilaisuuden järjestämisessä noudatetaan yleisiä vaalien järjestämisperiaatteita. Vaalien tulos ja uusi oppilaskunnan hallitus julistetaan perinteisesti koulun itsenäisyyspäivän juhlassa. Oppilaskunnan hallituksen toimintakausi on kalenterivuosi. Kokouksia pidetään noin kerran kuukaudessa. Oppilaskunnan hallituksen jäsenten tehtävänä on kertoa hallituksen ajankohtaisista suunnitelmista ja toteutuneista hankkeista. Koko oppilaskunnan osallistuminen yhteiseen päätöksentekoon edellyttää, että edustaja kertoo luokissa hallituksen toiminnasta ja samalla kyselee ideoita ja mielipiteitä oman luokan oppilailta vietäväksi hallituksen kokouksiin. Rehtori tapaa oppilaskunnan jäseniä säännöllisesti ja osallistuu oppilaskunnan hallituksen kokouksiin tarpeen mukaan. Oppilaskunnan edustajat osallistuvat opettajien ja henkilökunnan kokouksiin, kun käsitellään asioita, joissa oppilaita tulee kuulla. Oppilaskunnan hallitus toimii yhteistyössä nuorisovaltuuston kanssa. Lisäksi oppilaskunnan hallitus järjestää taksvärkkipäivän ja vaalit. Toukokuussa 6. luokkien oppilaskuntien edustajat kutsutaan yläasteen oppilaskunnan hallituksen kokoukseen Järjestyssäännöt ja valvontatoiminta Koulussa toimitaan yhdenmukaisesti sivistyslautakunnan Inarin perusopetuksen kouluille hyväksymien järjestyssääntöjen mukaan. Välituntien valvonta hoidetaan rehtorin laatiman vuorolistan mukaisesti ja ruokailuvalvonnan hoitavat edellisen oppitunnin opettajat yhdessä välituntivalvojan lisäksi. Koulunkäynninohjaajat hoitavat oppituntien aikaisen käytävävalvonnan. Retkipäivien ja teemapäivien valvonnat järjestetään rehtorin laatiman valvontalistan mukaan. Luokan tiedottamisesta ja koulunkäynnistä huolehtii luokanvalvoja säännöllisesti pitämällä luokanvalvojantunteja, perehdyttämällä oppilaita koulun käytäntöihin ja seuraamalla säännöllisesti oppilaiden poissaoloja ja muita merkintöjä. Luokanvalvoja pitää oman luokkansa oppilasasioissa yhteyttä huoltajiin ja aineenopettajiin ja tarpeen mukaan oppilashuoltoryhmän jäseniin. Luokanvalvoja järjestää vanhempainiltoja sekä vanhempaintapaamisia. Luokanvalvojan ja huoltajien tapaaminen yhdessä oppilaan kanssa järjestetään vuosiluokittain vähintään kerran vuodessa.

12 11 Rangaistuskäytännöissä ensisijaisena keinona on kasvatuskeskustelu. Jälki-istuntotilaisuuksia järjestetään kerran kahdessa kuukaudessa. Kiusaamistapaukset selvitetään sivistyslautakunnan hyväksymän Ivalon yläasteen koulun kiusaamisen estämissuunnitelman ja KivaKoulu- toimintamallin ( mukaan. Koulupoliisi käy tapaamassa oppilaita oppitunneilla lukuvuoden aikana Turvallisuusjärjestelyt Turvallisuusjärjestelyt toteutetaan koulun pelastussuunnitelman ja turvallisuussuunnitelman sekä kiusaamisen estämissuunnitelman mukaisesti. Paloviranomaiset tarkastavat sammutuskaluston vuosittain. EA-lääkekaapit ja -laukut tarkastetaan säännöllisesti. Pelastus- ja turvallisuusohjeet käsitellään henkilökunnan ja oppilaiden kanssa lukuvuoden alussa ja niitä kerrataan lukuvuoden aikana. Ohjeet käsitellään lukuvuoden toisessa opettajien kokouksessa ja ne päivitetään. Rakennuksesta poistumisharjoitus toteutetaan vuosittain. Koulussa järjestetään henkilökunnan EA- ja alkusammutuskoulutusta sekä te ta-päivä liikennekäyttäytymisestä lukuvuoden aikana. 4. YHTEISTYÖ 4.1. Kotien ja koulun yhteistyö Inarin kunnan koulujen arviointikohteena lukuvuonna on kodin ja koulun yhteistyö. Koulu toimii yhteistyössä kotien kanssa. Luokanvalvojat ja aineenopettajat sekä kaikki koulun henkilökuntaan kuuluvat omassa työssään tekevät yhteistyötä huoltajien kanssa. Huoltajatapaamiset järjestetään kaikilla vuosiluokilla. Oppilas on mukana tapaamisissa. Tapaamiset järjestää kunkin luokan luokanvalvoja kerran lukuvuoden aikana. Lisäksi muita tapaamisia on tarpeen mukaan. Vanhempainillat järjestetään seitsemännen luokan oppilaiden huoltajille syyskuussa. Kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilaiden huoltajien vanhempainilta on vähintään kerran lukuvuodessa. Seitsemäsluokkalaisten vanhempainillan aiheena on yläkouluun siirtyminen. Kahdeksasluokkalaisten vanhempainillan aihe on nuorten hyvinvointi.

13 12 Yhdeksäsluokkalaisten vanhempainilloissa käsitellään jatko-opintoja peruskoulun jälkeen. Vanhemmille toimitetaan sähköisenä koulun syystiedote Wilmassa syyskuun alussa ja kevättiedote lukuvuositodistuksen mukana. Vanhemmat toivotetaan tervetulleiksi koulun juhliin ja tapahtumiin. Lukujärjestyksestä poikkeavista ohjelmista tiedotetaan Wilmassa sekä koulun peda.net- sivustolla Yhteistyö muiden kanssa Koulussa yhteistyön osapuolia oppilaita koskevissa asioissa on opettajakunta, oppilaskunta, tukioppilaat ja oppilashuoltoryhmä. Kerran lukuvuodessa järjestetään yhteinen opettajien kokous Ivalon ala-asteen ja Ivalon lukion opettajien kanssa. Kasvatukseen ja opetukseen liittyvissä asioissa yhteistyötahoja ovat sivistystoimi, sosiaali- ja terveystoimi, kunnan muut peruskoulut, lukio, toisen asteen oppilaitokset, seurakunnat, eri järjestöt sekä paikalliset yrittäjät. Yhteistyöverkostoon kuuluvat myös monet koulutuksen asiantuntijaorganisaatiot. Aloitetaan yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen kanssa ikäihmisten tietoteknisten valmiuksien lisäämiseksi nuorten opastuksella Tiedottaminen Sisäisen tiedottamisen päätilaisuus on luokissa päivittäin pidettävä aamunavaus ensimmäisen oppitunnin alussa ja kerran viikossa opettajien vuorollaan itse tai yhdessä oppilaiden kanssa pitämä viikkoavaus joko kuulutuksena tai yhteisenä tilaisuutena liikuntasalissa. Lisäksi tiedotetaan Wilman ja koulun peda.net- sivuston kautta. Oppilaita kannustetaan sivujen aktiiviseen käyttöön. Säännöllisiä kokoontumisia koulussa ovat henkilökunnan viikkopalaveri. Opettajien kokoukset ovat noin kerran kuukaudessa. Syystiedote julkaistaan Wilmassa. Tiedotteet ja kutsut huoltajille lähetetään Wilman kautta. Ulkoisen tiedottamisen välineitä ovat mm. paikalliset ja maakunnalliset mediat sekä koulun peda.net- sivusto. Koulussa siirrytään syksyn kuluessa uuden peda.net- sivuston käyttöön. 5. KOULUN TOIMINNAN KEHITTÄMINEN

14 Lukuvuoden kehittämiskohteet Perusopetuksen opetussuunnitelmassa alkaen ja jo lukuvuonna Inarin kunnan perusopetuksessa keskeisiä painopisteitä ovat oppimiskäsityksen muutos, inkluusioperiaate, TVT-taidot, monipuoliset työtavat sekä arvot. Inarin kunnan koulujen lukuvuoden kehittämisen pääkohde on Kodin ja koulun yhteistyö. Kehittämisen keinoina käytetään keskustelua kasvatusasioista koulussa ja yhdessä huoltajien kanssa. Inarin kunnan koulujen yhteisenä teemana on Kehu oppilas päivässä. Wilmaan lisätään valmiita viestitekstejä positiivisen palautteen antamiseksi. Ivalon yläasteen koulussa keskitytään yhteistyön pedagogiikkaan opetusmenetelmiä uudistamalla ja monipuolistamalla yhteisopettajuuden periaatteella. Oppitunteja järjestetään todellisissa ympäristöissä luokkahuoneen ulkopuolella ja huomioidaan erilaiset oppijat tarjoamalle sopivia virikkeitä. Pedagogisen kehittämisen painopiste on tieto- ja viestintätekniikan lisääminen opetuksessa. Työryhmien työskentelyä kehitetään edelleen: Työryhmät lukuvuonna ovat: toiminnan suunnittelun ja arvioinnin ryhmä, oppilashuoltoryhmä ja TVT-ryhmä. Tavoitteet, tehtävät ja toiminnan arvioinnin toteuttaminen sovitaan yhdessä. Jatketaan edelleen jo lukuvuonna aloitettua ja vuosittain toteutunutta aineenopetuksen yhteistyötä yläasteen ja lukion kanssa sekä muiden perusopetuksen koulujen kanssa Inarin kunnassa ops-työskentelyn yhteydessä. Luokanvalvojaryhmät tekevät yhteistyötä ja toteuttavat työryhmissä juhlien ja retkien suunnittelun ja järjestämisen Lukuvuoden arviointikohteet ja -menetelmät Kodin ja koulun yhteistyötä arvioidaan lukuvuoden aikana osallistumalla koulutoimen yhteiseen arviointiin ja käymällä lukuvuoden arviointikeskustelu yhteistyön onnistumisesta arviointi- ja suunnittelupäivänä Pedagogisen kehitystyön onnistumista arvioidaan järjestämällä keväällä kysely sekä oppilaille että opettajille, TVT:n käytöstä. Yhteisopettajuuden onnistumista arvioidaan arviointikeskusteluilla ja tiedot kerätään arviointi- ja suunnittelupäivänä Oppimistulosten arviointi: Osallistutaan valtakunnallisiin kokeisiin eri oppiaineissa.

15 Opettajien täydennyskoulutus Lukuvuoden aloituspäivä on opettajatyöpäivä (veso) perjantaina aiheena Yhteisopettajuus yläkoulussa. Toinen opettajatyöpäivä on Sodankylän ja Inarin opettajien yhteinen OPS- päivä Sodankylässä Ivalon lukiolla opettavat opettajat voivat myös osallistua Ivalon lukion ja Sodankylän lukion ops-työn veso-päivään Ivalossa. Kolmas opettajatyöpäivä koostuu kahdesta puolikkaasta päivästä. Puolen päivän opettajatyöpäiviä järjestetään lukuvuoden aikana seuraavasti: Medialuokan käyttökoulutus syyslukukaudella luokan peruskorjauksen valmistuttua, peda.net- paja syyslukukaudella, luentotilaisuus mediakasvatuksesta syyslukukaudella ja lukuvuoden arvioinnin sekä suunnittelun iltapäivä Muuhun opetusalan koulutukseen osallistutaan mahdollisuuksien mukaan. Koulutuksissa suositaan paikallisia tilaisuuksia ja alueellista koulutustarjontaa. Koulunkäynninohjaajat osallistuvat TVT- koulutukseen lukuvuoden kuluessa Työhyvinvointi Henkilökunnan työhyvinvoinnin edistämiseksi järjestetään mahdollisuus sekä ryhmätyönohjaukseen että yksilöohjaukseen. Säännöllisillä henkilökuntatapaamisilla tehostetaan tiedon kulkua, kehitetään vuorovaikutustaitoja, puretaan viikon tapahtumia ja suunnitellaan tulevaa toimintaa yhdessä. Viikkopalaverien lisäksi järjestetään erilaisia työpajoja lukuvuoden aikana. 6. LIITTEET Liite 1: Opetuksen ja erityistehtävien tunnit Liite 2: Kiusaamisen estäminen

Työsuunnitelma

Työsuunnitelma Ivalon yläasteen koulu Työsuunnitelma 2017-2018 Inarin kunta Ivalossa 28.8.2017 Riikka Saijets Ivalon yläasteen koulun rehtori 1 TYÖSUUNNITELMA 2017 2018 Ivalon yläasteen koulu 1. KOULUSSA ANNETTAVA OPETUS

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus Ivalon yläasteen koulu Toimintakertomus 2015-2016 Inarin kunta Ivalon yläasteen koulun rehtori Ivalossa 31.8.2016 1 Toimintakertomus 2015 2016 Ivalon yläasteen koulu 1. KOULUSSA ANNETTU OPETUS Lukuvuonna

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 Ilpo Tervonen, 18.8.2015 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Hillatien koulussa on turvallinen ja kaikkia kannustava työskentely-ympäristö,

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2014-2015 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2017-2018 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 54 oppilasta ja 10 esikoululaista Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

2. Yhteisöllinen oppilashuolto ja sen toimintatavat

2. Yhteisöllinen oppilashuolto ja sen toimintatavat KANGASALAN KUNTA POHJAN KOULU Iso- Maijalantie 31 36840 POHJA 050-3152852/ rehtori POHJAN KOULUN OPPILASHUOLLON SUUNNITELMA 2018-2019 Oppilashuollon kokonaisuus Pohjan koululla jakaantuu seuraavasti: 1.

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

1-6.luokilla oppilaita opetetaan pääsääntöisesti perusopetusryhmissä luokanopettajien toimesta.

1-6.luokilla oppilaita opetetaan pääsääntöisesti perusopetusryhmissä luokanopettajien toimesta. Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2014-2015 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 57 Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja loma-ajat Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan perusopetuksen oppilashuoltosuunnitelma

Mänttä-Vilppulan perusopetuksen oppilashuoltosuunnitelma Mänttä-Vilppulan perusopetuksen oppilashuoltosuunnitelma 1. ARVIO OPPILASHUOLLON KOKONAISTARPEESTA Mänttä-Vilppulassa perusopetusta annetaan luokille 1-6 Savosenmäen koulussa, Koskelan alakoulussa, Vilppulankosken

Lisätiedot

koulun nimi Valmistava opetus

koulun nimi Valmistava opetus ASIKKALAN KUNTA koulun nimi Valmistava opetus LUKUVUOSISUUNNITELMA (PA9 ) 2016-2017 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite: Perusopetukseen valmistava opetus Tallukantie 1 Postinumero ja postitoimipaikka 17200

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14 Koulu: Iisveden koulu Lukuvuosi: 2014-2015 Virat ja toimet Viran ja toimen nimike Määrä Lisätietoja Rehtori Luokanopettaja 4 yhdellä rehtorin tehtävät Aineen lehtori Erityisopettaja Erityisluokanopettaja

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi ELOKUU 7. luokkalaisten ryhmäyttämiset syyskuun SYYSKUU Vanhempainilta 7. luokkalaisten huoltajille lokakuun loppuun Alueen vastaava nuoriso-ohjaaja

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

Oppilashuoltosuunnitelma Koulukohtainen osuus

Oppilashuoltosuunnitelma Koulukohtainen osuus Oppilashuoltosuunnitelma Koulukohtainen osuus Koulu Kuulammen koulu Lukuvuosi 2014-2015 Oppilashuollon palvelujen järjestäminen ja oppilashuollon toimintatavat Koulukohtaisen oppilashuoltoryhmän Kokoonpano

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi KUUKAUSI TOIMENPIDE VASTUUHENKILÖ LÄSNÄ LOMAKKEET TAI MUU KIRJALLI- NEN MATERIAALI ELOKUU 7. luokkalaisten ryhmäyttämiset syyskuun loppuun

Lisätiedot

ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh

ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui pasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop Sevettijärven koulun sdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd Toimintakertomus 2016-2017 ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh

Lisätiedot

1. Kolmiportainen tuki

1. Kolmiportainen tuki 1 1. Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Suunnataan pedagogiseen selvitykseen perustuen, opetuspäällikön päätöksellä oppilaalle, jonka selviytyminen perusopetuksesta edellyttää yksilöllisiä opetusjärjestelyjä.

Lisätiedot

lisäksi keväällä 1 päivä myöhemmin sovitun mukaisesti

lisäksi keväällä 1 päivä myöhemmin sovitun mukaisesti ************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2014-15 ************************************************************************ 1. Koulun

Lisätiedot

KOSKEN SEUDUN YLÄASTE TYÖSUUNNITELMA

KOSKEN SEUDUN YLÄASTE TYÖSUUNNITELMA KOSKEN SEUDUN YLÄASTE TYÖSUUNNITELMA 2017-2018 Käsittely Koulun työyhteisö Kasvatuksen ja opetustoiminnan yleiset periaatteet ja tavoitteet. Lukuvuoden painopistealueet. Opetuksen jaksottaminen Noudatettavat

Lisätiedot

TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015

TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015 TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015 TVA-LOMAKKEET JA NIIDEN KÄYTTÖ 2015 Tämän vuoden TVA-lomakkeissa on vain pieniä muutoksia. Lomakkeiden lisäksi niistä on kirjoitettu tarkennukset erilliselle lomakkeelle.

Lisätiedot

määritelty opetussuunnitelman perusteissa:

määritelty opetussuunnitelman perusteissa: Nousiainen määritelty opetussuunnitelman perusteissa: - edistää lapsen ja nuoren oppimista sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä - oppimisen esteiden, oppimisvaikeuksien sekä koulunkäyntiin liittyvien

Lisätiedot

Koulukohtainen oppilashuoltosuunnitelma / alakoulut

Koulukohtainen oppilashuoltosuunnitelma / alakoulut Kangasniemen kunta Koulukohtainen oppilashuoltosuunnitelma / alakoulut 1 Oppilashuoltosuunnitelmat Koulun oppilashuoltotoimintaa suunnittelee ja johtaa oppilashuoltoryhmä (OHR). OHR kokoontuu säännöllisesti.

Lisätiedot

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Piirros Iita Ulmanen Oppilashuolto Oppilashuollolla tarkoitetaan huolenpitoa oppilaiden oppimisesta ja psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Opetus ja opetusjärjestelyt

Opetus ja opetusjärjestelyt Opetus ja opetusjärjestelyt Kopio: Seppänen, Anne 1/5 Sisällysluettelo Koulupäivän rakenne Monialaiset oppimiskokonaisuudet OVTES-vastuutehtävät Poikkeavat opetusjärjestelyt, koulun ulkopuolella annettava

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Luku Sivunro Turun opsissa Otsikko Asiat Koulun opetussuunnitelmassa 1.4 (s 15) Painotettu opetus kuvataan painotetun opetuksen tuntijako

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015 Sepänmäen koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Sepänmäen erityisopetusyksikkö toteuttaa oppilaan yksilöllisistä tarpeista lähtevää kasvatusta tavoitteena

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI SÄRKELÄN KOULU TYÖSUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI SÄRKELÄN KOULU TYÖSUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI SÄRKELÄN KOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Särkelässä tehdään työtä iloisessa kouluhengessä lähtökohtana kotiympäristö ja jokaisen yksilölliset kyvyt.

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Lukuvuoden painopistealueet: Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, kulttuurinen osaaminen ja vuorovaikutustaidot

Lukuvuoden painopistealueet: Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, kulttuurinen osaaminen ja vuorovaikutustaidot Kallislahden koulu 1. Koulun tiedot Koulu: Kallislahden koulu Koulumuoto: Alakoulu Opetuskieli: Suomi Opiskelijamäärä: 26 0lk 2 oppilasta 1lk 4 oppilasta 2lk 3 oppilasta 3lk 3 oppilasta 4lk 5 oppilasta

Lisätiedot

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa 29.3.2012 Ikaalinen Ohjelma Klo 14-14.20 Yleinen, tehostettu ja erityinen tuki opetussuunnitelman perusteissa aluekoordinaattorit Marika Korpinurmi, Mari Silvennoinen

Lisätiedot

Osa alue Ydinkohdat Tavoitearvot Mittarit Seuranta. oppilaitoskohtaisen oppilashuoltoryhmän toimintaan.

Osa alue Ydinkohdat Tavoitearvot Mittarit Seuranta. oppilaitoskohtaisen oppilashuoltoryhmän toimintaan. Terveydenhoito Oppilashuoltoon osallistuminen terveydenhoitaja osallistuu oppilaitoskohtaisen oppilashuoltoryhmän toimintaan. Terveystarkastus kaikille vuosiluokille Toteutuu vuosittain Laaja terveystarkastus

Lisätiedot

INARIN KOULUN TOMINTAKERTOMUS

INARIN KOULUN TOMINTAKERTOMUS 1 INARIN KOULUN TOMINTAKERTOMUS 2016 2017 Inarissa 18.9.2017 Elle-Maaret Näkkäläjärvi rehtori 2 1. KOULUSSA ANNETTAVA OPETUS 1.1. TYÖAJAT 1.1.1. Lukuvuoden työpäivät Inarin koulussa noudatettiin pääosin

Lisätiedot

Toivalan koulun opetussuunnitelma

Toivalan koulun opetussuunnitelma Toivalan koulun opetussuunnitelma 1. ARVOT JA TOIMINTAKULTTUURI Toivalan koulun arvoja ovat yhteisöllisyys, yhteistyö ja turvallisuus. Koulun toiminnan tavoitteena on luoda turvallinen ja virikkeellinen

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa:

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa: Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona 22.5.2019 Aineisto osoitteessa: www.lauta.edu.hel.fi Satu Hakulinen, rehtori Saara Kourouma, apulaisrehtori Solveig Korhonen, terveydenhoitaja

Lisätiedot

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE TESJOEN KOULU 2016 2017 SYYSTIEDOTE YHTEYSTIEDOT Tesjoen koulu Tavastantie 10 07955 Tesjoki tesjoen.koulu@loviisa.fi Puh. 044-0555 993 (klo 8-15 arkipäivinä) Koulunjohtaja 044-5577 240 (klo 8-17 arkipäivinä)

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KÄSIKIRJA

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KÄSIKIRJA PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KÄSIKIRJA Oulunsalo Opetussuunnitelman perusteet muuttuivat vuoden 2011 alusta, mikä velvoitti kuntia tekemään muutoksia myös kuntakohtaisiin opetussuunnitelmiin. Oulunsalon

Lisätiedot

Sevettijärven koulu Työsuunnitelma

Sevettijärven koulu Työsuunnitelma Sevettijärven koulu Työsuunnitelma 2016-2017 Nieminen Johanna, Inari Sevettijärven koulu Sevettijärven koulu on yhtenäinen peruskoulu, jonka opetuskielenä on suomi. Lisäksi oppilaat voivat opiskella koltansaamea.

Lisätiedot

************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16

************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16 ************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16 ************************************************************************ 1. Koulun

Lisätiedot

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman Muutokset luku 1 2019 perusteiden 2014 mukainen opetussuunnitelma Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin hyväksymä 16.6.2016

Lisätiedot

Oppilashuolto Huittisissa. Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki

Oppilashuolto Huittisissa. Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki Oppilashuolto Huittisissa Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena 1.11.2017 Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki Tuen ja oppilashuollon selvitystyö Huittisissa käynnistettiin keväällä

Lisätiedot

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Ohjaus ennen opintojen alkua Ohjaus maahanmuuttajaoppilaan opintojen alkaessa TEHTÄVÄ TEHTÄVÄN SISÄLTÖ JA AJOITUS VASTUUHENKILÖT MUUTA Oppilaan

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 Suomenkielinen koulutusjaosto 17.9.2013 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUS-

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

Koulun ulkopuolella annettavan opetuksen opetussuunnitelmalliset ja sosiaaliset tavoitteet

Koulun ulkopuolella annettavan opetuksen opetussuunnitelmalliset ja sosiaaliset tavoitteet VAALAN KUNTA Veneheiton koulu Veneheitontie 790 92830 Veneheitto Puh. 040-186 0012 LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuos i 2017 2018 Käsittely Henkilökunnan kokous Toimielimen (siv.ltk.) -hyväksyminen pvm 21.8.2017

Lisätiedot

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja.

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja. Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta kasvaa, ja monet asiat pitää hoitaa

Lisätiedot

Elina Pehkonen, l.-2. lk luokanvalvoja, 5.-6. lk musiikki. Joustava alkuopetus, opetusta 26 vkh

Elina Pehkonen, l.-2. lk luokanvalvoja, 5.-6. lk musiikki. Joustava alkuopetus, opetusta 26 vkh Kirkonkylän koulu Sivu 1/7 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Kirkonkylän koulu Ylläpitäjä:Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain l. Ikyht. Pappilasta 2.

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 Opetuksen järjestäjä vastaa siitä, että oppilashuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

Arviointi ja kehittäminen

Arviointi ja kehittäminen Tulostettu: 29.9.2016 16.13 Arviointi ja kehittäminen Kopio: Valkonen, Jouko 1/7 Tulostettu: 29.9.2016 16.13 Sisällysluettelo Kopio: Valkonen, Jouko 2/7 Tulostettu: 29.9.2016 16.13 1. Toiminnan arviointi

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma on lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmä

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

Kauhava. Nivelvaiheiden vuosikello - esi- ja perusopetus

Kauhava. Nivelvaiheiden vuosikello - esi- ja perusopetus 9.12.2016 Kauhava Nivelvaiheiden vuosikello - esi- ja perusopetus NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO, VARHAISKASVATUS - ESIOPETUS Kuukausi Mitä tehdään/toimenpiteet Vastuuhenkilö/taho Tammikuu Helmikuu Tiedotetaan

Lisätiedot

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Opiskeluhuoltoryhmän työskentelymallin laadinta Autio Eva

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Opiskeluhuoltoryhmän työskentelymallin laadinta Autio Eva Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Opiskeluhuoltoryhmän työskentelymallin laadinta 22.9.2017 Autio Eva Opiskeluhuolto sisältää koulutuksen järjestäjän hyväksymän opetussuunnitelman mukaisen opiskeluhuollon

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki - Oppilas- ja opiskelijahuollon kokonaisuus - Yhteisöllinen opiskeluhuolto Seinäjoki 5.3.2014 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden

Lisätiedot

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi OPPILASKUNTAKANSIO www.sastamalannuoret.fi 2015-2016 SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi Sisällys OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN... 2 Yhteisökasvatuksen ja osallisuuden periaatteet... 2 Oppilaskuntaosallisuus...

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2018-19 Luokat ja henkilökunta 4A Jaana Hekkanen, 4B Antti Ranta, 4F Niina Siltari, 4H Petri Korpi 3B Saku-open sijainen, 3C Susanna Hasiwar, 3D Annukka Goman laaja-alainen

Lisätiedot

Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto. Leena Nousiainen / Rondo Training Oy Pori

Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto. Leena Nousiainen / Rondo Training Oy Pori Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto Leena Nousiainen / Rondo Training Oy 11.1.2013 Pori Keskeisiä linjauksia Uuteen lakiin ehdotetaan koottavaksi lainsäädännössä nyt hajallaan olevat oppilas-

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI SÄRKELÄN KOULU TYÖSUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI SÄRKELÄN KOULU TYÖSUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI SÄRKELÄN KOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015 2016 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Särkelässä tehdään työtä iloisessa kouluhengessä lähtökohtana jokaisen oppilaan yksilölliset kyvyt. Tavoitteena

Lisätiedot

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu.

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu. Koulu Hyrylän yläaste Hyökkälän koulu Jokelan yläaste Kellokosken koulu Kirkonkylän koulu Klemetskogin koulu Kolsan koulu Lepolan koulu Mikkolan koulu Nahkelan koulu Paijalan koulu Pertun koulu Riihikallion

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO Lukuvuosi _2011-2012 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 130 käytössä 130 opiskelijamäärä vuosiluokittain yhteensä R1 12 R2

Lisätiedot

Lukuvuosisuunnitelmaa ohjaava säädöspohja ja lukuvuosisuunnitelman käsittely

Lukuvuosisuunnitelmaa ohjaava säädöspohja ja lukuvuosisuunnitelman käsittely Kirkkonummen kunta Sivistyspalvelut LUKUVUOSISUUNNITELMA 20-20 Koulun nimi Yhteystiedot Koulun osoite ja rehtorin yhteystiedot Lukuvuosisuunnitelmaa ohjaava säädöspohja ja lukuvuosisuunnitelman käsittely

Lisätiedot

OPS-2016 kevät Juvan perusopetus

OPS-2016 kevät Juvan perusopetus PS-2016 kevät Juvan perusopetus Pedagogiset iltapäivät johtajat ja ops-koordinaattorit ma 25.1. klo 14.00-15.30 kokoushuone 301 Paikalla: Anne Haakana, Anni Koivunen, Aappo Laitinen, Hannele Penttinen,

Lisätiedot

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu Opetussuunnitelma Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu 1 Hyväksytty opetuslautakunnassa 12.4.2011 Johdanto Perusopetuslaki on muuttunut osittain 24.6.2010 (PoL 642/2010). Tästä johtuen myös perusopetuksen

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI KOULUARJESSA

OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI KOULUARJESSA OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI KOULUARJESSA PERUSOPETUSLAKI Perusopetuslain muutos voimaan 1.1.2011 Lain lähtökohtana on oppilaan oikeus saada oppimiseen ja koulunkäyntiin tarvitsemansa tuki oikea-aikaisesti

Lisätiedot

Lukuvuonna tehdyt OPS-muutokset:

Lukuvuonna tehdyt OPS-muutokset: Lukuvuonna 2017-2018 tehdyt OPS-muutokset: Tekstistä muutettu seuraavat termit koko opsiin: - Vihreä Lippu-raati Ympäristöneuvosto - Oppilaskunnan hallitus Oppilasparlamentti - Taito- ja taideaineet Taide-

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2017-18 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1260 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

7.3 Tehostettu tuki Pedagoginen arvio

7.3 Tehostettu tuki Pedagoginen arvio 7.3 Tehostettu tuki Oppilaalle, joka tarvitsee oppimisessaan tai koulunkäynnissään säännöllistä tukea tai samanaikaisesti useita tukimuotoja, on pedagogiseen arvioon perustuen annettava tehostettua tukea

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki - Oppilas- ja opiskelijahuollon kokonaisuus - Yhteisöllinen opiskeluhuolto Helsinki 27.2.2014 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden

Lisätiedot

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Luku Sivunro Turun opsissa 1.4 (s 9) Koulun tasaarvosuunnitelma Otsikko Asiat Koulun opetussuunnitelmassa laaditaan erilliseksi liitteeksi.

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE

PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2019-2020 JOHDANTO Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tarjota lapselle tuttu ja turvallinen paikka viettää

Lisätiedot

SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014

SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014 SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014 KOULU: Paraistenseudun koulu KEHITTÄMISSUUNNITELMA KEHITTÄMISKERTOMUS 1. JOHTAJUUS Työn kehittämistä tukevat käytänteet Koulun verkostoituminen ja yhteistyö

Lisätiedot

LUKUVUOSISUUNNITELMA Yhteiskoulu Lukuvuosi 2014-2015. Anne Rossi (Aulikki Nevanpää 1.8.2014-31.10.2014) 044-7501 300

LUKUVUOSISUUNNITELMA Yhteiskoulu Lukuvuosi 2014-2015. Anne Rossi (Aulikki Nevanpää 1.8.2014-31.10.2014) 044-7501 300 Kunta Pomarkku LUKUVUOSISUUNNITELMA Yhteiskoulu Lukuvuosi 2014-2015 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite Lukiontie 5 Kanslia Postinumero 29630 Telekopionumero - Rehtori Jussi Heervä Vara-/apulaisrehtori Tarja

Lisätiedot

Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut

Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut Taustatietoja Vastaajina yli tuusulalaista ala- ja yläkoulun oppilaan huoltajaa. Kysely avoinna huoltajille.-... Strukturoitujen

Lisätiedot

Perusopetuksen laadun huoltajakysely 2014

Perusopetuksen laadun huoltajakysely 2014 Perusopetuksen laadun huoltajakysely 0 Tuusulan kunnan perusopetuksen huoltajakysely toteutettiin maaliskuussa 0. Sähköiseen kyselyyn vastasi 8 perusopetuksen.,. ja 9. luokkien oppilaiden huoltajaa. Yleistä,,0,8,,,,,.

Lisätiedot

Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus 2017

Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus 2017 Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus 2017 Kiky TYÖAIKAVELVOITTEEN LISÄYS Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 9.11.2016 22.11.2016 Kevätlukukausi 2017 Perusopetus 22.11.2016 2 Työvelvoitteen

Lisätiedot

TERVETULOA! Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 12.1.2016

TERVETULOA! Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 12.1.2016 TERVETULOA! Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Mitä odotamme ja mihin pyrimme? Tavoitteenamme on kasvattaa oppilaistamme omatoimisia, vastuuntuntoisia ja hyvin käyttäytyviä nuoria, joilla

Lisätiedot

Louhen koulun kokonaistuntikehys on lukuvuonna yhteensä 61 tuntia, josta 5 tuntia on varattu erityisopetukseen.

Louhen koulun kokonaistuntikehys on lukuvuonna yhteensä 61 tuntia, josta 5 tuntia on varattu erityisopetukseen. Louhen koulu 1. Koulun tiedot 1. Koulun tiedot Koulu: Louhen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: yhteinen Opiskelijamäärä: Louhen koulun

Lisätiedot

OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA

OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LV 2016-2017 UTRAN KOULU OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA children 1 Oppilashuollon kokonaistarve ja käytettävissä olevat oppilashuoltopalvelut Utran koulussa on 430 oppilasta oppilashuollon piirissä. Oppilashuollon

Lisätiedot

Tulevien seiskojen opas

Tulevien seiskojen opas Tulevien seiskojen opas 2017 2018 7. luokkalaisten ensimmäinen koulupäivä torstaina 10.8.2017 alkaa klo 9.00 koulun juhlasalissa. Aineenopettaja: Yläkoulussa opetuksesta vastaavat aineenopettajat. Oppilaiden

Lisätiedot

Kysely huoltajille ja oppilaille

Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille tammikuussa 2013 Kysely lähetettiin kaikille 20 000 oppilaan huoltajille Wilman kautta Kyselyyn vastasi 3400 huoltajaa Sekä 2500 oppilasta

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät Sivistystoimiala 18.5. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi Mukkulan peruskoulu

OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi Mukkulan peruskoulu OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi 2011-2012 Mukkulan peruskoulu 1. OPPILASHUOLLON TOIMINTA-AJATUS Oppilashuollolla tarkoitetaan oppilaan oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä

Lisätiedot

8.1 Monialainen oppilashuollon yhteistyö

8.1 Monialainen oppilashuollon yhteistyö 8.1 Monialainen oppilashuollon yhteistyö Oppilashuolto järjestetään monialaisessa yhteistyössä opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen kanssa siten, että siitä muodostuu toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus

Lisätiedot