Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 39. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:15-19:15

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveluliikelaitosten johtokunta. 19.08.2015 Sivu 1 / 39. Kokoustiedot. Aika 19.08.2015 keskiviikko klo 17:15-19:15"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 1 / 39 Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 17:15-19:15 Paikka Opinmäen koulu, Likusterikatu 2, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Seppo Huhta Liisa Kivekäs Kari Kuusisto, Poistui klo Teemu Leppänen Miia Lönnqvist Pirkko Sillanpää Satu Soini Päivi Salli Juhani Mäntylä Sauli Solhagen Muut saapuvilla olleet Mauri Suuperko Minna Ahola Anu Hilpi Kari Sirviö Auli Hackman Maija Lehtinen Petteri Mussalo Kurt Byman Kristiina Salo Katariina Kaukonen liiketoimintajohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja kaupunginhallituksen edustaja henkilöstön edustaja hallintolakimies, sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 2 / 39 Allekirjoitukset Johanna Horsma puheenjohtaja Katariina Kaukonen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Pirkko Sillanpää Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä osoitteessa Virastopiha 2 B, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 3 / 39 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 84 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 5 85 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti 10 tilanteesta Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen seurantaraportti 15 tilanteesta Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti 20 tilanteesta Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti 24 tilanteesta Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti 27 tilanteesta Johtokunnan alaisten viranhaltijoiden päätökset Päätökset ja kirjelmät sekä kokouksessa kuultavat 33 selostukset 93 Oikaisuvaatimus controllerin toimen vakinaisesta 34 täyttämisestä Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksessa 93 Oikaisuvaatimusohje 38

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 4 / Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Päätösehdotus Selostus Päätös Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi Johtokunta oli kutsuttu koolle puheenjohtajan allekirjoittamalla päivätyllä johtokunnan jäsenille toimitetulla kokouskutsulla. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valinta Päätösehdotus Päätös Pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan Pirkko Sillanpää. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Pirkko Sillanpää.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 6 / / / Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Minna Ahola Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportin tilanteesta tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Tuloslaskelma Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä kaupunkitason, toimialatason ja liikelaitos- sekä taseyksikkötason seurantaraporttien, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja valtuustolle asia viedään Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Talous Tulosennuste on 0,6 milj. euroa talousarviota parempi tarvikkeisiin ja henkilöstökuluihin arvioiduista säästöistä johtuen. Liikevaihdon arvioitu alitus johtuu ulkoisten ostajien asiakasmäärän vähenemisestä.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 7 / 39 Tarvikkeiden säästö kohdistuu elintarvikkeisiin. Elintarvikkeiden hintojen nousut ovat olleet arvioitua maltillisempia ja Aromi-järjestelmän käytön lisääminen ohjaa ostojen oikeellisuutta. Elintarvikkeiden hintojen muutosten vaikutukset tarkentuvat syksyllä. Henkilöstökulujen säästö johtuu rekrytointivaikeuksista. Vastaavasti työvoimanvuokrauspalveluja on käytetty 21 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana ja niiden arvioidaan ylittyvän. Henkilöstökuluja loppuvuonna kasvattavat päivähoitoon maksettavat yhteisen avustavan henkilöstön palkkauskustannukset. Sitovat tulostavoitteet 1. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoitteen arvioidaan toteutuvan. 2. Investointien kokonaismäärä on enintään valtuuston hyväksymän talousarvion mukainen. Investointirahat on siirretty Espoo Tietotekniikka -tulosyksikköön. 2. Toiminta ja sen kehittäminen Teema- ja juhlapäivien ateriat sekä asiakaspalautteista nousseet muutostarpeet on suunniteltu ruokalistoille. Ruokaohjeita on päivitetty ja tuotevalintoja arvioitu uudelleen. Liemivalmisteiden ja kasvirasvasekoitteen osuutta reseptiikassa on vähennetty tai ne on poistettu kokonaan. Kasvisruokien monipuolistamiseksi on linssien ja papujen osuutta lisätty ruokalistalla. Sokerin määrät resepteillä on tarkistettu. Kasvisten määrää on lisätty edelleen ja kauden tuotteet huomioidaan valikoimassa. Aamupaloilla tarjotaan kerran viikossa kotimaisista marjoista tehtyä sosetta. Kouluihin ja päiväkoteihin otettiin ruokajuomaksi luomupiimä ja henkilöstöravintoloihin luomumaito. Espoon kaupungin poikkihallinnolliseen Kestävä elämäntapa - ohjelmaan liittyen Espoo Catering järjestää ilmastoystävällisen ruoan lisäämiseksi kasvisruokareseptikilpailun, joka on suunnattu kotitaloutta opiskeleville nuorille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille. Kilpailu toteutetaan syksyllä Ympäristöpassisuorituksia on 214 ja määrä on noussut 7 prosenttia vuoden vaihteen tilanteesta. Suomessa järjestettiin kansainvälinen Suomen Voimisteluliitto Svoli Ry:n järjestämä Gymnaestrada -tapahtuma Kuudessa espoolaisessa koulussa majoittui n tapahtumaan osallistujaa, joille Espoo Catering valmisti aamiaiset. Opinmäen kampuksen keittiön toiminta on suunniteltu. Kuntalaisten tiedonsaannin helpottamiseksi otettiin Internetissä käyttöön kysymys-vastaus-palsta, jonne viedään asiakkaiden yleisimmin esittämät kysymykset ja vastaukset niihin. Koulu- ja päiväkotiruokailun esittelyvideo valmistui.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 8 / 39 Vuoden 2014 Kunta10-tulokset valmistuivat alkuvuodesta, tulokset on käsitelty henkilöstön kanssa ja kehittämistoimenpiteet aloitettu. Keväällä esimieskoulutuksissa käsiteltiin häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla. Ruokapalveluhenkilökunnan uusi työvaatemallisto otettiin käyttöön. Mittarit TP 2013 TP 2014 TA 2015 Toteuma Poikkeama Ruokajätteen väheneminen tilanteesta, % 0 0 2,0 2,9 +0,9 Automaattisesti kohdistuneet ostolaskut % kaikista ostolaskuista 44,4 50,0 55,0 55,1 +0,1 Tuottavuusmittarit ovat toteutuneet. Ruokajätteen määrän pysyttämiseksi tavoitteen mukaisena panostetaan. Ylijäänyttä ruokaa myydään kahdessa henkilöstöravintolassa ja myyntikokeilu jatkuu kahdessa koulussa. 3. TATU-ohjelma Liikelaitoksessa suunniteltiin ja käynnistettiin vuoden alussa talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman mukaiset projektit ja toimenpiteet. Organisointivaihtoehdot -projektissa on selvitetty vaihtoehtoisia malleja, joilla kaupungin tarvitsemat catering-palvelut voidaan tuottaa lakia noudattaen, kokonaistaloudellisesti ja sosiaalinen tarkoituksenmukaisuus huomioiden. Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto valitsee elokuussa Espoo Catering -liikelaitoksen uudeksi organisointitavaksi kaupungin omistaman in house - yhtiön ja kehotti kaupunginjohtajaa käynnistämään valmistelun siten, että muutos on toimeenpantavissa vuoden 2016 alusta. Keskuskeittiön laitteet, prosessi ja tuotanto on suunniteltu. Toiminta on suunniteltu siten, että tuottavuus paranee miljoona euroa. Laitteet on kilpailutettu ja tarjousvertailu on tehty. Hankesuunnitelma on päivitetty. Suunnittelussa tilatehokkuuden parantamiseen on panostettu, toimintaprosessien kustannustehokkuutta on kehitetty ja tekniset ratkaisut on suhteutettu saavutettavaan hyötyyn. Ruokatuotantoa varten on jatkettu ruokien testaamista ja arvioitu eri raaka-aineiden soveltuvuutta cook and chill -valmistukseen. Aromi-ruokatuotantojärjestelmän käyttöä on lisätty. Palvelukeittiöistä 69 on aloittanut tilaamaan tukkutuotteensa sähköisesti Aromilla ja toteuttaa

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 9 / 39 tuottavuusmittaria automaattisesti kohdistuneiden laskujen määrän lisäyksestä. Aromin käytön lisääminen ohjaa ostojen oikeellisuutta ja vähentää henkilöstöresurssitarvetta. Säästöksi arvioidaan euroa. Asiakkaan sähköinen ateriatilaus on otettu käyttöön 9 päiväkodissa ja kolmessa tuotantokeittiössä. Sähköinen ateriatilaus tehostaa ja selkiyttää keittiöiden ja päiväkodin osastojen välistä aterioiden tilaus- ja laskutusprosessia. Community- ja Aromi-järjestelmän yhteensopivuutta ja toimivuutta laskutuksen automatisoimiseksi ja manuaalisen työn vähentämiseksi on selvitetty. Aromi-järjestelmästä saatavaa sähköistä lähetyslistaa on testattu yhteistyössä tavaran- ja järjestelmätoimittajien kanssa. Testauksia jatketaan elokuussa, jonka jälkeen se otetaan käyttöön. Sähköinen lähetyslista tuo varmuutta keittiöiden toimintaan ja tulee nopeuttamaan laskutusprosessia. Työturvallisuuskävelyt on tehty kaikissa keittiöissä. Vaarojen kartoitus ja riskien arvioinnit päivityksen on tehnyt 96 prosenttia keittiöistä. On osallistuttu toimialan työhyvinvoinnin ja esimiestyön kehittämisohjelmaan. Tiedoksi

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 10 / / / Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Anne Leino, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Auli Hackman Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportin tilanteesta tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Tuloslaskelma Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä kaupunkitason, toimialatason ja liikelaitos- sekä taseyksikkötason seurantaraporttien, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja valtuustolle asia viedään Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Talous Liikelaitoksen tuloksen ennustetaan olevan 0,5 milj. euroa parempi kuin talousarvio. Kelakorvauspäätös vuodelta 2013 oli arvioitua suurempi. Jos vuoden 2014 korvauspäätös saadaan tälle tilikaudelle, niin sen arvioidaan

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 11 / 39 nostavan tulosta vielä 0,2-0,3 milj. euroa. Lisäksi tuloksen parantumiseen on vaikuttanut säästöt henkilöstökuluissa ja palvelujen ostoissa. Vuoden alusta työterveyspalveluissa on siirrytty bruttolaskutukseen konsernihallinnolta. Muutos tehtiin Kelan vaatimusten mukaisesti. Yleishallinto hakee kelakorvauksen kaupungille tästä vuodesta eteenpäin. Nettolaskutus ja Kelakorvausanomus valmistellaan liikelaitoksessa. Käyttösuunnitelmaan on tehty tiliryhmävälinen tekninen muutos, jossa Tuet ja avustukset tililtä on siirretty 1,8 milj. euroa sisäiseen myyntiin. Liikevaihdon ennustetaan alittuvan noin 0,4 milj. euroa. Työterveyspalveluissa on ollut ensimmäisellä vuosipuoliskolla lääkärivajetta ja tutkimuspalvelujen käyttö budjetoitua pienempää. Rekrytointimäärien ennustetaan jäävän n. 4 % budjetoitua pienemmiksi. Liiketoiminnan muissa tuotoissa on Kelakorvausta vuodelta 2013, joka oli 0,3 milj. euroa arviota suurempi. Menot alittuvat noin 0,5 milj. euroa pääosin henkilöstökuluissa, johtuen mm. virkalääkärien avoinna olevista vakansseista. Sisäiset palvelujen ostot alittuvat mm. tietotekniikan palveluissa. Aineettomat investointimenot ovat Espoo Tietotekniikassa. earkisto on käyttöönotettu maaliskuussa ja perustietoilmoituksen sähköistäminen on edelleen testausvaiheessa. Arvioidut kustannukset ovat tälle vuodelle n euroa. Sitovat tulostavoitteet - Liikelaitoksen tulos on positiivinen, toteutuu - Investointien kokonaismäärä on enintään valtuuston hyväksymän talousarvion mukainen, Investointirahat on siirretty Espoo Tietotekniikkaan. 2. Toiminta ja sen kehittäminen HR-neuvomoon yhteydenottoja oli seurantajaksolla noin ja ne ovat kasvaneet n. 14 % viimevuoden vastaavasta ajankohdasta. Kasvu selittyy työajanseuranta järjestelmä Timeconiin liittyvän sähköisen Reg@Web nettisovelluksen käyttöönotosta, joita on uutena tehtävänä hoidettu HRneuvomon toimesta viime syksystä alkaen. Timeconin työajanseurannan käyttäjistä sähköisen nettisovelluksen on ottanut käyttöön (60 %). Tavoitteena on saada kaikki käyttäjiksi vuoden loppuun mennessä. Eläkehakemuksien määrä 215 kpl on kasvanut edellisvuodesta 21 %. Vastaavasti palvelutodistusten ja lisäpäätöksien valmistelut ovat hieman laskeneet. Lync -tekniikka otettiin käyttöön palvelussuhdekoulutuksissa keväällä, sen avulla koulutuksiin on ollut mahdollisuus osallistua sähköisesti. Asiakaspalvelun vaikuttavuuden tehostamiseksi on määritelty tavoitetaso sähköposteihin vastaamiselle sekä palvelupyyntöihin reagoinnille. Seurantaa varten on kehitetty mittari, joka seuraa asetetun tavoitetason toteutumista. Espoon sähköiset lomakkeet eilo-projektiin on HR-neuvomosta osallistunut yksi työntekijä kokopäiväisesti, lisäksi kaksi työntekijää on osallistunut testauksiin erillisen aikataulun mukaisesti. Sähköisten lomakkeiden käyttöönoton myötä neuvontapalvelut on suunnitelmissa kohdentaa vain esimiehille ensi vuoden alusta alkaen.

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 12 / 39 Henkilöstön kehittämispalvelujen henkilöstössä on ollut vajetta kahden henkilön eläköitymisten vuoksi. Vajaus on näkynyt palvelujen tarjonnassa, erityisesti kaupunkitasoisen työhyvinvointitoiminnan alueella. Tilanne tulee paranemaan syksyllä palkattavan uuden työyhteisövalmentajan myötä. Kevään valmennuksiin ja koulutuksiin on osallistunut kevään aikana yli henkilöä. Sähköisen oppimisalustan hankinnan valmistelu jatkuu. Oppimisalusta tulee mahdollistamaan varsinaisten verkkokoulutusten ja monimuotokoulutusten toteuttamisen sekä sähköisten tallenteiden käytön aktiivisuuden seurannan. Verkkokurssien toteuttaminen edellyttää henkilöstöltä uudenlaisia pedagogisia valmiuksia, joita tullaan kehittämään rinnan oppimisalustan hankinnan kanssa. Virtuaalibussi perehdytyskurssin vaihtoehtona on myös ollut työn alla ja se valmistuu syksyn kuluessa. Lyyti koulutuksenhallintajärjestelmän käyttöönotto on saanut kaupunkitasoisesti hyvän vastaanoton. Kunta 10 tutkimustulokset jalkautettiin ensimmäisen kerran kokonaan sähköisiä työkaluja käyttäen ja tuloksista ja menettelyistä tehtiin videotallenteet. Stipendikukkaroa kehitettiin sekä menetelmän että sisältöä koskevien linjausten osalta. Stipendi on tarkoitettu omalla ajalla ja kustannuksella tapahtuvan opiskelun tukemiseen. Tälle vuodelle siihen oli varattu euroa ja stipendiä haki 427 työntekijää. Rekrytointipalveluissa rekrytointimäärät ovat noin kpl vuodessa, suunnilleen saman verran kuin edellisenä vuonna. Kesätyö paikkoja oli tarjolla noin 750, joka oli enemmän kuin viime vuonna. Kesätyöhakemuksia saapui yli Rekrytointipalvelut on ollut mukana koordinoimassa kahtakymmentä, keskitetyillä määrärahoilla tuettua, oppisopimuspaikkaa. Kohderyhmänä ovat olleet alle 30-vuotiaat, tavoitteena nuorisotyöttömyyden ehkäiseminen. Videohaastattelutyökalua on pilotoitu ja siitä on saatu hyvää palautetta. Tämän vuoden aikana kokeillaan kahta eri versiota. Syksyllä tehdään kilpailutus pysyvämmästä palvelun tarjoajasta. Ammattialavideotuotanto on ostettu ja kuvakset tehdään elokuussa. Sähköinen perustietoilmoitus projekti on viivästynyt ja jatkuu kesälomien jälkeen. Keskitetyillä markkinointirahoilla tuetaan mm. uuden sairaalan päivystysosaston rekrytointikampanjaa syksyn aikana. Espoon kaupunki on osallistunut Vastuullinen kesäduuni kampanjaan ja siihen liittyviin kilpailuihin. Rekrytointipalvelut on pitänyt työnhakuvalmennusta Kuntakokeilun työttömille asiakkaille sekä oppilaitosten opiskelijoille yhdessä Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n kanssa. Elokuussa Rekrytointipalvelut pitää työnhakuvalmennusta Sosiaali- ja terveystoimen etuuskäsittelijöille, joiden työ on loppumassa etuuskäsittelytyön siirtyessä tulevaisuudessa KELA:aan. Työterveyspalveluissa uuden potilastietojärjestelmäversion käyttöönotto sekä valtakunnalliseen earkistoon liittyminen toteutettiin keväällä. Hankkeet sisälsivät koko henkilöstön kouluttamisen ja mittavan projektin läpiviemisen taustatöissä. Toiminnallisesti alkuvuosi on strategian mukaisesti painottunut edelleen ennaltaehkäisevän toimintaan. Tiivistä yhteistyötä on tehty toimialojen kanssa. Toimintasuunnitelman mukaisesti työpaikkaselvityksiä ja työkykyarvioita sekä työterveysneuvotteluita on tehty ja pidetty huomattava määrä. Terveystarkastukset ovat painottuneet kohdennettuihin suunnattuihin terveystarkastuksiin. Yksi oma

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 13 / 39 työterveyslääkäri aloitti toukokuun lopussa. Lääkärivaje on haitannut alkukevään toimintaa. Lääkärirekrytointia jatketaan syksyllä. Työterveyshuollon Laatukäsikirjan laatiminen on aikataulussa. Työterveyshuolto on ilmoittautunut ns. ODA -hankkeeseen, jossa kehitetään terveydenhuollon digitaalisia vuorovaikutuskäytäntöjä potilaiden kanssa. Hankkeeseen on anottu rahoitusta Tekesistä eikä lopullisia päätöksiä siitä vielä ole. Lisäksi Espoon työterveyshuolto tekee yhteistyötä mm työterveyslaitoksen kanssa ja on verkostoitunut muiden kuntatoimijoiden kanssa. Mittari TP 2013 TP TA ENN Poikkeama /2015 Toimintamenot/ Kaupungin työntekijä Palvelussuhdepalvelut Henkilöstön kehittämispalvelut Rekrytointipalvelut Työterveyspalvelut (brutto) TATU-ohjelma Liikelaitoksessa on suunnitelma sähköisten menetelmien kehittämisestä. Osa hankkeista on jo toteutettu ja valmistelussa olevat etenevät pääosin aikataulun mukaisesti. Toiminnan raportointiosuudessa on kerrottu tarkemmin hankkeista. Osallistuminen kaupunkitasoisen HR -toimintamallin kehittämiseen jatkuu. Ensi vaiheessa on työstetty HR -identiteettiä ja toimintamallin arvopohjaa. Syksyllä jatketaan roolien ja palvelujen tarkastelulla. Palvelustrategian laadinta käynnistyy palveluliiketoimen johdolla syksyllä. Osallistuminen palveluliiketoimen Jutellaanko muutoksenhallinnasta? -projektissa jatkuu tulevaisuustyöryhmien työskentelyllä, jossa on mukana liikelaitoksen esimiehiä ja työntekijöitä. Työterveyden tiloissa aloitetaan syksyllä muutostyöt, jolla haetaan tilojen tehokkaampaa käyttöä. Muiden tilojen osalta jatkossa on valmius tilojen muuttamiseen monitoimitiloiksi, jolloin niihin voi sijoittua nykyistä enemmän henkilöstöä. Henkilöstölle järjestetään syksyllä koulutusta Asiakasvaikuttavuuden kehittämisestä.

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 14 / 39 Varhaisen tuen mallin prosesseja on kehitetty sivistys- ja palveluliiketoimen kanssa sekä toimintamallista on informoitu eri foorumeissa. Kaupunki tiukensi vuoden alusta gynekologia - ja mammografiapalveluiden ehtoja. Maksusitoumukset poistettiin mammografiapalveluista, koska ne olivat päällekkäiset valtakunnallisten seulontojen kanssa. Gynekologiapalveluihin saa maksusitoumuksen yhteen käyntiin joka kolmas vuosi. Henkilöstöetua hallinnoidaan työterveyspalveluissa ja sen käyttö on laskenut ko. toimenpiteiden vuoksi viimevuoden vastaavasta ajankohtaan verrattu noin euroa. Yhteistyössä Talouspalvelut -liikelaitoksen kanssa on rakennettu tuotebudjetointia ja -seurantaa talousohjausjärjestelmään. Sen käyttöä testataan tämän vuoden aikana ja päätös sen jatkosta tehdään vuodenvaihteessa. Tiedoksi

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 15 / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi 249/ /2015 Päätösehdotus Toimitusjohtaja Anu Hilpi Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportin tilanteesta tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Tuloslaskelma Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä kaupunkitason, toimialatason ja liikelaitos- sekä taseyksikkötason seurantaraporttien, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja valtuustolle asia viedään Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Talous Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen heinäkuun ennusteessa on liikevaihtoa ulkoisten tulojen osalta lisätty 1,0 milj. euroa. Maanvastaanoton tulokertymä on ollut, ja sen arvioidaan myös loppuvuoden osalta olevan

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 16 / 39 enemmän kuin budjettiin varattu 2,3 milj. ja huhtikuun ennusteessa lisätty 0,5 milj. euroa. Näistä tulonlisäyksistä huolimatta on liikelaitoksen budjetti vuodelle 2015 hyvinkin haastava. Positiivisen tuloksen saavuttaminen vaatii kulukuria ja tehostettua toimintaa, varsinkin kun tuotantoprosessien tehostuminen on laskenut ylläpitopalveluiden neliöhintoja. Palveluiden ostoja on pyritty karsimaan vähentämällä ulkopuolisten yritysten autojen ja koneiden käyttöä. Vuokramenoja on voitu pienentää 0,5 milj. euroa, sanomalla irti toimitiloja ja keskittämällä enemmän toimintaa Mikkelän tukikohtaan. Henkilöstömenojen osuus tulee supistumaan jonkin verran, koska vakansseja on jätetty täyttämättä ja määräaikaisia on palkattu aiempia vuosia vähemmän. Henkilöstökulut ovat kuitenkin vähentyneet arvioitua vähemmän, koska tuntipalkkakausia on alkuvuodesta ollut yksi enemmän kuin vuonna Heinäkuun loppuun mennessä vakinaisen henkilöstön lukumäärä on 303, kaksikymmentä henkilöä vähemmän verrattuna vuoteen 2014, ja määräaikaisten lukumäärä on vähentynyt 17 vuoteen 2014 verrattuna. Rakentamishankkeita ja ylläpidon lisätöitä ei lomakaudesta johtuen ole voitu laskuttaa heinäkuun osalta. Laskutusvaje on rakentamishankkeiden osalta n.1,7-2 milj. euroa ja ylläpidon lisätöiden osalta 0,7 milj. euroa.tilanne kuitenkin korjautuu syksyn aikana. Vähentynyt henkilöstömäärä on aiheuttanut varsinkin ylläpidossa resurssipulan. Riskinä on, että näillä resursseilla ei kaikkia tilattuja töitä ehditä suorittaa. Riskin eliminoimiseksi on lisätöille laadittu resurssi- ja aikataulusuunnitelma. Rakentamisen tilauskanta on sekä katu- että viherrakentamisessa loppuvuoden osalta hyvä. Ympäristöpalvelut ovat lähinnä maanvastaanottotulojen ansiosta tehneet ylijäämäistä tulosta. Puunmyyntitulotkin tulevat ylittämään arvioidun 0,4 milj. euroa tilaajalta saadun uuden lumenvastaanottopaikan puunraivaushankkeen ansiosta. Tämä hanke vaikuttaa myös eteläisen katurakennuksen tilauskantaan positiivisesti. Kaupunginpuutarhan puutyöhallin palo loppuvuonna 2014 on vaikeuttanut puutarhan toimintaa ja tuonee, palovakuutuskorvauksista huolimatta, lisäkustannuksia. Puutyöhallin tilauskanta olisi hyvä, mutta toimitila Soukassa ei ole kaikilta osin käyttövalmis, joten töitä ei päästä vielä tekemään. Kaikkien palveluyksiköiden arvioidaan pääsevän positiiviseen tulokseen. Liikelaitoksen heinäkuun 2015 tulos on 3,3 milj. euroa alijäämäinen. Sitovat tulostavoitteet 1. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoitteen arvioidaan toteutuvan.

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 17 / Investointien kokonaismäärä on enintään valtuuston hyväksymän talousarvion mukainen. Tavoitteen arvioidaan toteutuvan. 2. Toiminta ja sen kehittäminen Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen toimintaa jatketaan nykyisillä palveluvalikoimilla, Toivo-projektin myötä on kaikki työt ja palvelut hinnoiteltu. Sisäisten palveluiden hinnat ovat toiminnan tehostumisen myötä laskeneet ylläpidon neliöhintojen osalta. Ulkoisten myyntien hinnat eivät ole nousseet, volyymit ovat alkuvuoden osalta kasvaneet.. Koko vuoden tasaisella työkannalla tuottavuuden parantumista voidaan odottaa rakentamisessa ja ympäristöpalveluissa. Yksityisten maansiirtoautojen tehokkaan työajan mittaaminen suoritetaan viikoittain. Tavoitteena on vähentää odotusaikaa ja tehostaa prosessia saaden aikaan kustannussäästöjä. Mittaustulokset ovat olleet keskimäärin 59 %, tavoitteena oli 57 %, joten tavoite on saavutettu. MVR-mittaukset, joilla mitataan työmaiden turvallisuutta, tehdään säännöllisesti katu- ja viherrakentamisessa sekä maanvastaanotossa. Mittausten tulokset ovat olleet erittäin hyviä, keskimäärin 96 % jokaisella mittauspaikalla. Teknisen keskuksen, Kiinteistöpalvelu -liikelaitoksen ja Kaupunkitekniikka - liikelaitoksen yhteisen tuotannonohjausjärjestelmä TOIVO on otettu ensimmäisen vaiheen osalta käyttöön toukokuussa, eli tehtävien töiden ilmoitus mobiililla, lisätöiden tilaaminen, hankkeiden seuranta ja laskutus tehdään jo Toivo- järjestelmän kautta. Seuraava vaihe, eli tavaroiden ja palveluiden tilaaminen sekä ostolaskujen kirjaus otetaan käyttöön elokuun aikana. Liikelaitoksen johto osallistuu Johtoryhmän työskentely-projektiin, jonka tavoitteena on johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen, sekä PATEn alaiseen Muutoksenhallinta-projektiin, jonka tavoitteena on rakentaa muutoksen hallintaan ja johtamiseen toimintamalli. Tähän projektiin osallistuu myös henkilöstön edustajia. Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos valmistelee hyvässä yhteishengessä Teknisen keskuksen kanssa organisaatioiden yhdistymistä substanssi- ja muissa asiaan liittyvissä projektiryhmissä. Tuottavuusmittarin laskennassa on käytetty heinäkuun toteumatietoja (TATU). Tuottavuus on kasvanut suunniteltua enemmän ja palveluhinnat ovat edelleen alentuneet talousarviosta alla olevan taulukon mukaisesti.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 18 / 39 Mittarit SUORITTEET 73 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA Katualue, indeksoidut Ylläpitokustannukset euroa/m², 2. luokka Viheralue, indeksoidut ylläpitokustannukset euroa/m², A3 luokka TP 2013 TP 2014 TA 2015 Toteuma 2015 Poikkeama 2,11 1,35 1,33 1,21-0,12 0,99 0,81 0,8 0,74-0,06 Maansiirtoautojen käyttöaste, % Tuottavuusmittareiden toteumat ovat ylittäneet asetetut tavoitteet, sekä ylläpidossa, että maansiirtoautojen käyttöasteen osalta. 3. TATU-ohjelma Yksityisten maansiirtoautojen säännöllinen tehokkaan työajan mittaaminen suoritetaan viikoittain. Tavoitteena on vähentää odotusaikaa ja tehostaa prosessia saaden aikaan kustannussäästöjä. Liikelaitos on ottanut käyttöön syyskuun alussa 2014 uuden sähköisen palvelun ylijäämämaiden vastaanotossa. Sähköinen menetelmä tuo säästöä, niin ylijäämämaata tuoville yrittäjille, kuin myös Espoo Kaupunkitekniikalle, noin kuusi miestyövuotta/vuosi (TATU), vastaanottoprosessien tehostumisella. Sähköisten palveluiden tuotantokäyttö maan- ja lumen vastaanotossa vähentää laskutuskustannuksia. Lisäksi maanvastaanottotuloja on tullut budjetoitua enemmän loppuun mennessä enemmän, euroa (TATU). Teknisen keskuksen, Kiinteistöpalvelu -liikelaitoksen ja Kaupunkitekniikka - liikelaitoksen yhteisen tuotannonohjausjärjestelmä TOIVOn käyttöönotto vähentää kirjaus ja raportointityötä, tuo säästöjä ja parantaa tuottavuutta. Kunnossapitotöiden tilaukset, tarjoukset ja toteutuneet kustannukset tehdään mobiiliratkaisulla. Toivon tuomat edut liikelaitoksemme kannalta ovat seuraavanlaiset; kustannukset ovat 0,5 milj. euroa, säästöjen on arvioitu aikavälillä olevan 1,9 milj. euroa. Säästöjen/ tuottavuuden paraneminen perustuu seuraavaan: 1) hallinnollisten töiden vähenemiseen 0,9 milj. euroa: prosesseja tehostamalla ja vähentämällä ylläpidettäviä järjestelmiä 2) tuotannolliset tekijät, säästöt 1,0 milj. euroa 3) yksiköiden välisten resurssien nykyistä tehokkaampi hyödyntäminen; moniosaajat, kausivaihtelu ym. 4) koneiden käyttöasteen paraneminen 5) työntekijöille mahdollisuus suunnitella itse työtehtävien järjestystä; työnjohdon roolina tulee olemaan ohjaava. Kun työntekijällä on

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 19 / 39 mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön, työhyvinvointi, motivaatio ja asenne paranevat. Tiedoksi

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 20 / / / Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Maija Lehtinen Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportin tilanteesta tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Tuloslaskelma Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä kaupunkitason, toimialatason ja liikelaitos- sekä taseyksikkötason seurantaraporttien, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja valtuustolle asia viedään Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Talous Liikelaitoksessa laadittiin käyttösuunnitelma talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman lisäsäästövaatimuksen -0,5 milj. euroa mukaisesti. Useita tuottavuustoimenpiteitä käynnistettiin ja osa on jo valmistunut.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 21 / 39 Tuloksen arvioidaan ylittävän 0,3 milj. eurolla budjetin. Tulos 31.7 on alijäämäinen 0,8 milj euroa, johtuen jaksotuseroista. Kunnossapidon alkuvuoden laskutus on tehty toteuman perusteella. Laskutus korjataan tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönoton jälkeen syyskaudella, jolloin korjaustyöt laskutetaan töittäin tuntilaskutuksen mukaan. Riskinä on kattaako järjestelmään syötetyt tunnit kunnossapidon yleiskustannuksen. Palveluyksiköiden tulosten arvioidaan olevan budjetin mukainen lukuunottamatta siivouspalvelujen, jonka henkilöstökulut arvioidaan vähenevän 0,2 milj. euroa ja palvelujen ostot 0,1 milj. euroa. Käyttäjäpalvelujen tulot arvioidaan ylittyvän 0,9 milj. eurolla ja menojen 0,8 milj. eurolla. Sitovat tulostavoitteet 1. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoitteen arvioidaan toteutuvan. 2. Toiminta ja sen kehittäminen Liikelaitoksen toiminnan painopisteenä on ollut tuotannonohjauksen käyttöönoton valmisteluun liittyvät toimenpiteet ja koulutukseen osallistuminen. Tuotannonohjausjärjestelmän toiminnan suunnittelu otettiin käyttöön Kesän aikana pilotoitiin tuotannossa sähköisten ostotilausten tekemistä ja tarkoituksena on ottaa ostotilausosa tuotantokäyttöön syksyllä. Liikelaitoksen eri palveluyksiköiden sisäisen yhteistyön parantamista on jatkettu viiden oman projektin avulla, joiden on tarkoitus valmistua syksyn aikana. Projekteissa keskitytään viestinnän ja tiedonvarastoinnin kehittämiseen, kesätöiden suunnitteluun sekä yksiköiden toiminnan tunnetuksi tekemiseen. Liikelaitoksen tilakustannuksia on saatu alas, johtuen kunnossapidon toiminnan keskittämisestä yhteen Mikkelän tukikohtaan. Yhdessä tukikohdassa toimiminen on lisännyt yhteistyötä ja alentanut myös toiminnan kustannuksia. Liikelaitoksen johtoryhmän toiminnan kehittäminen on päättynyt ESJOprojektin mukaisesti. Kiinteistöpalvelujen tilaaja- ja tuottajayksiköiden keskittäminen yhteen uuteen yksikköön on aloitettu yhteistyössä Tilakeskus-liikelaitoksen kanssa.

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 22 / 39 Rakentamispalveluissa työn hintaan vaikuttaa lisääntyneet pienet vikakorjaukset, joiden kustannukset korjausta kohden ovat matalammat kuin ohjelmoitujen isojen vuosikorjausten. Vanhat kiinteistöt aiheuttavat edelleen paljon vikakorjauksia ja niiden määrä kasvaa edelleen vuosittain. 3. TATU-ohjelma Palvelustrategian laatiminen kaikkiin liikelaitoksiin, tavoitteena kilpaillun markkinan tehokkaampi hyödyntäminen. Tavoite toteutui syksyn siivouspalvelujen kilpailutuksessa. Kiinteistönhoidossa on Tilakeskuksen toimesta kilpailutettu L3-alue. Alue siirtyy ulkopuoliselle toimijalle mahdollisesti joulukuussa 2015, joten vuoden 2015 aikana säästöjä ei ehdi tulemaan. Kaluston käytön ja tilojen tehostaminen, tavoitteena kustannustehokkaampi toiminta. Kunnossapidon tukikohta on keskitetty Mikkelään alkuvuodesta, vuokrasäästöä 0,035 milj. euroa / vuosi. Kaluston käytön tehostaminen ei ole vielä toteutunut, aloitetaan projektina syksyllä, kaluston käytön optimointi tehdään yhteistyössä Logistiikan kanssa Työhyvinvoinnin ja esimiestyön kehittäminen, tavoitteena motivoitunut, työkykyinen ja sitoutunut henkilöstö minkä seurauksena poissaoloista ja tapaturmista aiheutuvien kustannusten väheneminen. Tavoite toteutuu; koulutuksiin ja PATEen on osallistuttu, on luotu uusia tehokkaita toimintamalleja (mm. sisäilmaprosessit, hankintaprosessit), sisäistä yhteistyötä on lisätty ja johtoryhmän sparraus on tehty. Toiminnan tehostamisen säästöt siivouspalveluissa noin 2 % ja kiinteistönhoidossa noin 4,7 %. Hankintatoimen kehittäminen, tavoitteena koko kaupungissa kustannustehokkaampi toiminta. Tavoite on osittain toteutunut; kunnossapidon urakoiden ja puitesopimusten hankintaprosesseja on hiottu Hankintapalvelujen kanssa yhteistyössä ja omaa Cloudia osaamisen tasoa on nostettu. Hankintapalvelujen resurssivajeen vuoksi on jouduttu myös itse kilpailuttamaan kunnossapidon urakoita.

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 23 / 39 Liikelaitosten tuotannonohjauksen kehittäminen, tavoitteena kustannustehokkaammat sisäiset palvelut. Tuotannonohjausjärjestelmän tuomat säästöt ovat sähköiseen toimintaan siirtymisen osalta laskettu olevan noin 0,3 milj. euroa vuodessa. Manuaalinen työ vähentyy ja kaikki tilaus ja ostolaskutus hoidetaan jatkossa sähköisesti. Lisäksi mobiilipalvelun käyttöönotto tehostaa kenttätuotannon toimintaa. Tavoite 0,3 milj. euroa jatkossa vuositasolla, v ennuste toiminnan tehostuminen 0,1 milj. euroa. Tiedoksi

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 24 / / / Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Jarkko Mikkonen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Kari Sirviö Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportin tilanteesta tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Tuloslaskelma Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä kaupunkitason, toimialatason ja liikelaitos- sekä taseyksikkötason seurantaraporttien, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja valtuustolle asia viedään Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Talous Tulosennuste on budjetoidun mukainen. Vammaispalvelulain mukaisissa kuljetuksissa on 7,5 %:n, n. 0,9 milj. euron kasvupaine vuoteen 2014 verrattuna kasvaneista asiakas- ja kuljetusmääristä johtuen. Kesäajan

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 25 / 39 henkilökuljetuksia on laskuttamatta 0,35 milj. euroa sekä käyttötarvikkeita 0,1 milj. euroa, menot ovat jo aktivoituneet. Henkilöstökuluissa varhemaksut alittavat budjetin. Suunnitelman mukaisten poistojen arvioidaan ylittyvän 0,1 milj. eurolla. Investointeja arvioidaan toteutuvan 1,0 milj. euroa, talousarvio 2,6 milj. euroa. Kalustotarpeen epävarmuus johtuu Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitokseen ja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitokseen kohdistuvasta selvitystyöstä (TILTU). Sitovat tulostavoitteet 1. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tulostavoitteen arvioidaan toteutuvan. 2. Investointien kokonaismäärä on enintään valtuuston hyväksymän talousarvion mukainen. Tavoitteen arvioidaan toteutuvan. 2. Toiminta ja sen kehittäminen Liikelaitoksen toiminta on ollut toimintasuunnitelman mukaista lukuun ottamatta Painatuspalveluja, jonka toimintaan asiakkaiden toimintojen sähköistyminen sekä taloudelliset säästöt ovat vaikuttaneet. Kuljetus- ja materiaalipalvelujen koulukuljetusten reklamaatioiden määrä on jatkanut laskuaan ollen kevätlukukaudella 0,02 % (edellinen lukukausi 0,05 %). Henkilöstön työmäärä on kuormittunut. Helpotusta odotetaan sähköistyvistä prosesseista sekä mahdollisesta sisäisestä järjestelystä. Login verkkokaupan päivitetty versio otetaan käyttöön syksyllä ja se mahdollistaa sähköisten tilausten laajentamisen uusiin tuoteryhmiin. Postipalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset ovat hieman parantuneet. Painatuspalvelujen tuloksen arvioidaan jäävän negatiiviseksi. Vaihdepalvelujen välitysympäristö on päivitetty ja uusi järjestelmä on otettu käyttöön, samoin uusi puhelinluettelo. Välitysjärjestelmässä on ollut paljon häiriöitä, jotka ovat vaikuttaneet vaihteen ja Contact Centereiden toimintaan. Orionintiellä sijaitseva sähköautojen pikalatauspiste on liitetty Fortum Charge & Drive- latausverkostoon, joten se on kaikkien sähköautoilijoiden käytössä. Liikelaitoksen johtoryhmän toiminnan kehittäminen on päättynyt Espoolainen johtaminen (ESJO) -projektin mukaisesti. Liikelaitoksen palveluyksiköt osallistuvat ostolaskut kuntoon (OSKU) -projektiin.

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 26 / 39 Mittarit 51 Espoo Logistiikka Auto- ja konepalvelut, ajoneuvojen hallinnointikustannukset euroa/ajoneuvo Kuljetus- ja materiaalipalvelut, kuljetukset euroa/kuljetus/henkilö tai tapahtuma Painatuspalvelut, työmääräimet kpl/henkilö Vaihdepalvelut, tuleva puhelumäärä kpl/henkilö TP 2013 TP 2014 TA 2015 Toteuma 2015 Poikkeama ,00 19,70 19,60 19, Tuottavuusmittareiden arvioidaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. 3. TATU-ohjelma Valtuuston vuodelle 2015 asettama tulostavoitteen korotus kaupungin alijäämän kattamiseksi tullaan arvion mukaan saavuttamaan. Kuljetus- ja materiaalipalvelujen käyttötarvikelogistiikan uuteen toimintamalliin siirryttiin alkaen. Uudessa toimintamallissa ulkopuolinen operaattori vastaa operationaalisesta kuljetus-, terminaali- ja varastotoiminnasta. Samalla luovuttiin omasta varastotilasta (vuosisäästö 0,2 milj. euroa). Muutto- ja retkikuljetuksissa on aloitettu sähköisen tilausjärjestelmän suunnittelu. Tavoitteena ottaa sähköinen toimintamalli käyttöön syksyllä. Auto- ja konepalveluissa päästään ajoneuvokaluston käytön tehostamiseen ja optimointiin vasta sitten, kun tilaaja-tuottajamalliin liittyvästä selvitystyöstä on saatu päätös. Liikelaitoksen tiloja on karsittu ja niiden johdosta kustannukset alenevat n. 0,2 milj. euroa vuoteen 2014 verrattuna. Tiedoksi

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 27 / Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi 249/ /2015 Päätösehdotus Toimitusjohtaja Petteri Mussalo Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportin tilanteesta tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Tuloslaskelma Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä kaupunkitason, toimialatason ja liikelaitos- sekä taseyksikkötason seurantaraporttien, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja valtuustolle asia viedään Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Talous Liikelaitoksen liikevaihdon sekä muiden tuottojen odotetaan toteutuvan 0,5 milj. euroa käyttösuunnitelmaa suurempina. Liikevaihto kasvanee 0,45 milj. euroa talousarviota suuremmaksi johtuen volyymikasvusta sekä siitä, että asiakkaat edelleen käyttävät kalliimpia tuotteita enemmän kuin mitä

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 28 / 39 olimme talousarviota laadittaessa ajatelleet. Ulkoiset tuotot kasvavat 0,05 milj. euroa, joka johtuu kasvaneista perintätuotoista mikä on seurausta kuntalaisten lisääntyneistä maksuvaikeuksista. Henkilöstökulujen arvioidaan toteutuvan euroa käyttösuunnitelmaa suurempina johtuen Hankintapalveluiden lisäresursointitarpeesta. Palvelujen ostot arvioidaan toteutuvan 0,2 milj. euroa pienempänä johtuen lähinnä järjestelmähankkeiden peruuntumisista ja lykkääntymisistä. Liikelaitoksen tuloksen arvioidaan olevan 0,8 milj. euroa ja ylittävän käyttösuunnitelman noin 0,7 milj. eurolla. Sitovat tulostavoitteet - Liikelaitoksen tulos on positiivinen, toteutuu - Investointien kokonaismäärä on enintään valtuuston hyväksymän talousarvion mukainen, toteutuu 2. Toiminta ja sen kehittäminen Heinäkuussa on keskitytty lähinnä päivittäiseen operatiiviseen toimintaan kehityshankkeisiin osallistuvien työntekijöiden ollessa vuosilomalla. Toiminnassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Rutiinitehtävien automatisointi etenee ja sähköisiä palveluita ollaan ottamassa käyttöön useissa palveluissa. Kertapalkitsemisen sekä lomien ja poissaolojen sähköiseen ilmoittamiseen tähtäävä eilo -projekti on aikataulustaan jäljessä johtuen järjestelmätoimittajan vaikeuksista saada järjestelmä toimimaan sovittujen määrittelyjen mukaisesti. Tämä viivästyttää sähköisen toimintatavan käyttöönottoa koko kaupungin osalta sekä palkanlaskennassa tehtävästä manuaalisesta tallennustyöstä luopumista. Järjestelmän käyttöönoton projektisuunnitelmassa määritellyssä laajuudessaan odotetaan tapahtuvan kokonaisuudessaan ennen vuoden päättymistä. Sähköinen tilaaminen etenee OSKU projektin suunnitelman mukaisesti. Sähköisten tilausten määrä jatkaa kasvuaan ja ostolaskujen automaattinen kohdistuminen sähköisiin tilauksiin on noussut jo noin 23 prosenttiin kaikista kaupungin ostolaskuista. Sähköisiin tilauksiin automaattisesti kohdistuvien ostolaskujen määrän arvioidaan tämän vuoden loppuun mennessä nousevan noin 30 prosenttiin, joka tarkoittaisi vuoden 2015 kumulatiivisen arvon olevan noin 25 prosenttia. Alkuperäisestä tavoitteesta arvioidaan jäätävän noin 5 prosenttiyksikköä. Tämä johtuu merkittävästi arvioitua alemmasta lähtöarvosta vuoden alussa. Matkahallinnan uudistaminen on käynnistynyt. Tarkoituksena on uusia matkahallinnan tietojärjestelmä sekä liittää siihen Espoon työntekijöiden maksuaikakortit. Markkinavuoropuhelu mahdollisten toimittajien kanssa pidettiin kesäkuussa ja tarjouspyynnöt on tarkoitus saada julkaistua alkusyksystä. Uusi matkahallinnan prosessi pitäisi olla käytössä vuoden 2016 alkupuolella. Laskutettavan työajan seuranta on laajentunut koskemaan koko liikelaitoksen henkilöstöä. Seuranta on tuonut lisää tietoa työvaltaisista

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 29 / 39 tehtävistä sekä viitteitä prosessiheikkouksista. Tiedon pohjalta voimme kehittää prosessejamme tehokkaammiksi yhdessä asiakkaittemme kanssa. Hankintapalveluissa resurssipulaan ollaan saamassa helpotusta, sillä olemme saaneet kolme uutta vakanssia ja kaikkiin olemassa oleviin vakansseihin olemme saaneet täyttöluvat. Controller ja yksi hankintapäällikkö on saatu palkattua, mutta toisen hankintapäällikön rekrytointiprosessi on edelleen kesken. Hankintapalveluiden johtajan rekrytointi odottaa edelleen koko kaupungin hankintatoimen uudelleen organisointia ja tämä haittaa merkittävästi hankintapalveluiden kehittämistä. Keskeneräisiä kilpailutuksia on tällä hetkellä 92 (123 edellisessä kuussa) kappaletta, kokonaan aloittamatta on 41 (43) kilpailutusta ja sopimusseurannassa on 320 (299) sopimusta. Mittarit Ostolaskut, sähköisten ostolaskujen ja tilausten %- osuus kaikista tilauksista Myyntilaskut, myyntilaskuihin käytetty aika min/lähetetty myyntilasku Palkanlaskenta, palkkalipukkeita kpl/kk/palkkakirjanpitäjä TP 2013 TP 2014 TA 2015 ENN 07/2015 Poikkeama 13,7 14,0 30,0 25,0-5,0 0,00 2,05 1,52 2,00 0, Sähköisten ostolaskujen ja tilausten prosenttiosuus kaikista tilauksista odotetaan olevan vuoden lopussa noin 30 % ja kokovuoden keskiarvona 25 %. Tavoitteen alitus johtuu vuoden alun tavoitetta merkittävästi alemmasta lähtötasosta. Myyntilaskuihin käytetty aika ei laske tavoitteen mukaisesti, sillä ennen nykyistä tarkempaa työajan seurantaa työntekijät olivat arvioineet työajan käyttönsä osin virheellisesti. Palkanlaskennan lomakkeiden sähköistämisen viivästyminen aiheuttaa palkkalaskelmien tavoitteen alittumisen. TATU-ohjelma Liikelaitoksella on kaksi TATU-projektia, eilo ja OSKU. Projektit etenevät tämänhetkisen projektisuunnitelmien ja budjetin mukaisesti. eilo -projektin ulkopuoliset kulut ovat olleet tähän mennessä budjetin mukaisesti 0,41 milj. euroa (kokonaisbudjetti on 0,47 milj. euroa). OSKUprojektista ei ole aiheutunut ulkopuolisia kustannuksia. Tiedoksi

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 30 / Johtokunnan alaisten viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Toimitusjohtaja Minna Ahola: Johtokunta ei käytä hallintosäännön 14 :n mukaista otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin: Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kassakoneiden hankinta Espoo Catering -liikelaitokselle Toimitusjohtaja Auli Hackman: Johtokunta ei käytä hallintosäännön 14 :n mukaista otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin: Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Oppimisalustan hankinta Toimitusjohtaja Maija Lehtinen: Johtokunta ei käytä hallintosäännön 14 :n mukaista otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin: Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Virastotalo 3, nuorten osallisuuskeskus Välkyn Wc ja alakattomuutokset Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Olarin koulu ja lukio, luokka 192 (kemian luokka) perusparannus Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Neppersin hoitokoti lisärakennus, sadevesiviemäröinnin, salaojituksen ja sokkelien vesieristyksen uusiminen Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Pohjois-Tapiolan koulun ja lukion liikuntasalin lattian uusiminen Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Linja-autovarikko Mankkaa, öljylämmityksen muutos kaukolämpöön ja öljynerotuskaivot

31 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 31 / 39 Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Olarin koulu ja lukio, vesikaton peruskunnostus ja kattoikkunoiden tiivistys Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Tapiolan uimahalli, pesutilojen perusparannus Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Sammutuslaitteistojen asennukset, huollot ja korjaukset Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Koulumäen koulu, purunpoiston uusiminen Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Mikkelän koulu, sisäilmakorjauksia Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Nöykkiön kirjasto, sisäilmatutkimuksen mukaiset työt Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Taavin muistipalvelukeskuksen muutostyöt Toimitusjohtaja Anu Hilpi: Johtokunta ei käytä hallintosäännön 14 :n mukaista otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin Toimitusjohtajan p.o, kaupunginpuutarhurin päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Tontunmäen päiväkodin pihan peruskorjaus Toimitusjohtaja Kari Sirviö: Johtokunta ei käytä hallintosäännön 14 :n mukaista otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin: Toimitusjohtajan päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Painopaperien hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi 19.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 85 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen Espoon kaupunki Pöytäkirja 22.01.2015 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 22.01.2015 torstai klo 9:05-11:55 Paikka Scandic Plaza Hotel, Turku Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 16.12.2015 Sivu 1 / 18 Kokoustiedot Aika 16.12.2015 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 70 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. 19 Palveluliikelaitosten johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. 19 Palveluliikelaitosten johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012 26.04.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 19 johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012 Valmistelijat / lisätiedot: Hagerlund Pirkko, puh. (09) 816 22290 Mikkonen Jarkko, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 12. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-20:10. Virastopiha 2 B, Espoo

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 12. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-20:10. Virastopiha 2 B, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 07.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 07.02.2013 torstai klo 17:00-20:10 Paikka Virastopiha 2 B, 02770 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus tilanteesta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 61 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus 30.4.2014 tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.12.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 12.12.2012 keskiviikko klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 71. 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 71. 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:20-19:40

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:20-19:40 Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.06.2015 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 17.06.2015 keskiviikko klo 17:20-19:40 Paikka Kaupunginpuutarha, Vantinpuisto 11, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 23.09.2015 Sivu 1 / 1 96 Espoo Catering -liikelaitoksen tilannekatsaus Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 ehdotus Toimitusjohtaja Minna Ahola Käsittely Toimitusjohtaja Minna Aholan estyneenä ollessa asian

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 101 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:05.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:05. Espoon kaupunki Pöytäkirja 29.04.2015 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 29.04.2015 keskiviikko klo 17:00-20:05 Paikka Virastopiha 2 B Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 PALIN tarkoituksena on osallistua Espoon TATU-ohjelmaan valmistelemalla siihen seuraavia asioita: 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 99 Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh. 050 414 1080 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus 11.02.2015 Sivu 1 / 1 16 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. 050 526 2159 etunimi.sukunimi@espoo.fi 517/02.02.01/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 97 Espoo Catering -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Talouspalvelut liikelaitos jakaantuu hankintapalvelut -palveluyksikköön sekä

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 80 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 30.11.2016 keskiviikko klo 16:30-19:31 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

1031/ /2013. Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Palveluliikelaitosten Sivu 1 / 1. Johtokunta:

1031/ /2013. Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Palveluliikelaitosten Sivu 1 / 1. Johtokunta: 20.08.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 55 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 64 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 34. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:20.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 34. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:20. Espoon kaupunki Pöytäkirja 20.05.2015 Sivu 1 / 34 Kokoustiedot Aika 20.05.2015 keskiviikko klo 17:00-20:20 Paikka Virastopiha 2 B Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 12.02.2014 Sivu 1 / 1 674/02.06.01/2014 3 Espoo Catering -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.06.2017 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 35. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:30-19:15

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 35. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:30-19:15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 07.03.2013 Sivu 1 / 35 Kokoustiedot Aika 07.03.2013 torstai klo 17:30-19:15 Paikka Espoo Logistiikka, Orionintie 24 Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 194 Vuoden 2013 toukokuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. (09) 816 83136 Pekka Heikkinen, puh. (09) 816 22354

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1 2936/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 251 27.8.2012 125 Valtuustokysymys Espoo Cateringin perimistä maksuista Valmistelijat / lisätiedot: Ahola Minna, puh. (09) 816 22270

Lisätiedot

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 15.02.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 15.02.2017 keskiviikko klo 17:00-19:00 Paikka Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.11.2014 keskiviikko klo 16:00-19:55 Tauko klo 18.40-18.45 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 18.08.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 68 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Tuotamme HR- asiantuntija- ja työterveyspalveluja toimintayksiköille, esimiehille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 Toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4. 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66 25.09.2013 Sivu 1 / 1 1978/02.02.00/2013 66 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille 2014-2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 24.09.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 24.09.2012 maanantai klo 17:00-19:20 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie 24, 02200 Espoo

Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie 24, 02200 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 08.03.2012 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 08.03.2012 torstai klo 17:05-19:30 Neuvottelutauko klo 18.27-18.39 Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.03.2014 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 17.03.2014 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh 11.02.2015 Sivu 1 / 1 18 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi 517/02.02.01/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) 20.08.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 54 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) 816 222290 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.01.2016 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 28.01.2016 torstai klo 16:15-20:10 Tauko klo 18.45-18.47 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C,

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 25. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-19:05. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 25. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-19:05. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 15.10.2014 Sivu 1 / 25 Kokoustiedot Aika 15.10.2014 keskiviikko klo 17:00-19:05 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

20 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

20 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (8) Aika 06.10.2015, klo 17:41-18:11 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Arviointikertomus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 679/02.06.01/2014 8 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 23.03.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 23.03.2016 keskiviikko klo 16:15-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 23. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:05-19:00. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 23. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:05-19:00. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 09.04.2014 Sivu 1 / 23 Kokoustiedot Aika 09.04.2014 keskiviikko klo 17:05-19:00 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Sivu 1 / 9. sosiaali- ja terveyslautakunnan pj, sosiaali- ja terveyspalvelujen jaosto. Kokoustiedot

Sivu 1 / 9. sosiaali- ja terveyslautakunnan pj, sosiaali- ja terveyspalvelujen jaosto. Kokoustiedot Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 02.11.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 02.11.2016 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Kamreerintie 7, 3. krs, neuvotteluhuone Centti Saapuvilla

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-4/2016

Osavuosikatsaus 1-4/2016 Osavuosikatsaus 1-4/ Liikelaitos Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa.

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Vs. liikelaitoksen johtaja Päivi Takkinen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa. Uusina asiakaskohteina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 09.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Ympäristölautakunnan ennakkotilinpäätös vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Söderman, puh. 050 330 9767 Tuija Nyyssönen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 97 Ympäristölautakunnan seurantaraportti 10/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini, puh. (09) 816 24830 Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32 09.04.2014 Sivu 1 / 1 1673/02.08.00/2014 32 Palveluliiketoimen liikelaitosten toimitilahankkeet kaudelle 2015-2019 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsi Remes, puh. 043 824 9071 Katariina Kaukonen, puh. 040

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi 11.02.2015 Sivu 1 / 1 517/02.02.01/2015 13 Espoo Catering -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Kaupunginhallituksen tila- ja Pöytäkirja 05.12.2016 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 05.12.2016 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.11.2013 Sivu 1 / 1 4730/00.01.01/2013 328 Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen,

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 17.08.2016 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 17.08.2016 keskiviikko klo 17:00-19:40 Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 183 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

22 Talousarvion toteutuminen / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

22 Talousarvion toteutuminen / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (9) Aika 25.05.2016, klo 17:00-17:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastus 21 Koivisto-Rissanen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 07.04.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 07.04.2016 torstai klo 16:15-20:40 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

16 Talousarvion seuranta / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

16 Talousarvion seuranta / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 24.05.2017, klo 16:56-17:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Talousarvion

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta Porin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 10) Aika 29.01.2019, klo 16:57-18:13 Paikka Tiedepuisto 4 B, 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kylämajan asukastalo, Matinkatu 7, 02230 Espoo

Kylämajan asukastalo, Matinkatu 7, 02230 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan perhe- ja Pöytäkirja 01.11.2012 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 01.11.2012 torstai klo 17:30-19:30 Paikka Kylämajan asukastalo, Matinkatu 7, 02230 Espoo Saapuvilla olleet

Lisätiedot