Maa-ainesten ottamissuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maa-ainesten ottamissuunnitelma"

Transkriptio

1 Maa-ainesten ottamissuunnitelma Leppämäki 3,

2 SISÄLLYS 1 HAKIJAN SEKÄ ALUEEN YLEISTIEDOT 2 2 TIEDOT HANKKEESTA Lupahistoria Toiminta, jolle lupaa haetaan 3 3 TIEDOT SUUNNITELMA-ALUEESTA JA SEN YMPÄRISTÖSTÄ Sijainti ja kiinteistön tiedot Kaavoitustilanne Luonnonolosuhteet, suojellut kohteet ja maisema Maankäyttö, rajanaapurikiinteistöt ja lähiasutus Pinta- ja pohjavesiolosuhteet, sekä maaperän laatu 8 4 OTTAMISTOIMINTA Yleistä Suunnitelma-alue, ottamismäärät ja aika Ottamisjärjestys, suunnat ja ottamistasot Koneet ja laitteet Turvallisuus ja merkinnät 10 5 JALOSTUS- JA TUKITOIMINNOT Seulonta Varastointi Toiminta-ajat ja liikenne Varikkoalue ja jätehuolto 11 6 JÄLKIHOITO JA ALUEEN TULEVA KÄYTTÖ 12 7 ARVIO YMPÄRISTÖVAIKUTUKSISTA Vaikutukset luontoon ja maisemaan Maaperän sekä pinta- ja pohjavesien suojelemiseksi tehtävät toimenpiteet Melu, pöly ja tärinä 14 8 TOIMINNAN TARKKAILU 15 9 KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA 15 LIITE 1 LIITE 2 LIITE 3 Kiinteistörekisterin karttaote Lainhuutotodistus ja omistajan yhteystiedot Rajanaapurikiinteistöt LIITE 4 Suunnitelmapiirustukset (ETRS-GK24, N2000) - Nykytilanne 1: Lopputilannekartta 1: Leikkaukset A-A, B-B ja C-C 1:1000/1:500 LIITE 5 Leppäkankaan harjualueen kartta LIITE 6 LIITE 7 LIITE 8 LIITE 9 Leppäkankaan pohjavesialueen kartta Pohjavesinäytteenottopisteiden mittaustulokset Maatutkaluotausraportti Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma

3 1 HAKIJAN SEKÄ ALUEEN YLEISTIEDOT Hakijan ja yhteyshenkilön Kaskiniemen Sora Oy yhteystiedot Hakatie 5 B Ruovesi Y-tunnus: Laskutusosoite Kaskiniemen Sora Oy Hakatie 5 B Ruovesi Y-tunnus: Kiinteistö Leppämäen Sora-alue, Leppämäki 3, Omistaja Kunta ja kylä Kiinteistön pinta-ala Suunnitelma-alueen pinta-ala Kaivualueen pinta-ala Kokonaisottomäärä Lupa-aika Lähteinen, Pirkka Gunnar Ruovesi, Tuuhoskylä 19,39 ha 19,39 ha 3,0 ha m 3 ktr 10 vuotta Hakemuksen laatijat: Ins. AMK Ari Jokihaara, Destia Oy Puh ari.jokihaara@destia.fi DI Hannele Sivonen, Destia Oy Puh hannele.sivonen@destia.fi Destia Oy Liikenne ja ympäristösuunnittelu PL Tampere

4 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 3 (17) 2 TIEDOT HANKKEESTA 2.1 Lupahistoria Leppämäen sora-alueella on ollut kiviaineksen ottotoimintaa 32 vuoden ajan aina vuodesta 1983 lähtien. Alueella on myönnetty aiemmin maa-ainesten ottamisluvat , sekä Viimeisin lupa on myönnetty Destia Oy:lle kymmeneksi vuodeksi (Ruoveden kunta, Ympäristölautakunta , 14 ). Hakijalla tai alueen edellisellä toimijalla ei ole ollut alueella ympäristönsuojelulain mukaista ympäristölupaa eikä alueella ole vireillä muita lupia. Alueen viereisille tiloille on aiemmin myönnetty ottamislupia, myös Vilppulan kunnan puolelta. 2.2 Toiminta, jolle lupaa haetaan Kaskiniemen Sora Oy hakee Leppämäen sora-alueelle Ruoveden kunnan ympäristölautakunnalta Maa-aineslain (555/1981) mukaista maa-aineslupaa soran ja hiekan ottoon m 3 ktr kokonaismäärälle. Lupaa haetaan 10 vuodeksi. Alueella ei tulla tekemään louhintaa tai murskaustoimintaa. Tämän lisäksi Kaskiniemen Sora Oy hakee MAL 21 :n mukaista lupaa aloittaa maaainesten ottotoiminta ennen kuin maa-aineslupapäätös on saanut lainvoiman. Vaikutukset maisemakuvaan, luonnonolosuhteisiin ja pohjavesiin on ratkaistu aiemman lupaharkinnan yhteydessä. Toiminta ei sijoitu luonnontilaiselle alueelle, ja alueen puusto on osittain poistettu. Nykytilanteessa alueella kasvaa luontaisesti syntynyttä mäntykoivutaimikkoa tai metsää. Ottamistoimintaa jatketaan ensisijaisti edellisen lupakauden aikana ottamatta jääneistä massoista. Toiminnan aloittaminen ei siten aiheuta merkittävää muutosta alueen käyttöön tai ympäristöön, tai vahingoita koskematonta luontoa. Toiminnassa noudatetaan lupapäätöstä ja sen ehtoja. Toiminnan aiheuttamiin ympäristöriskeihin on varauduttu lupahakemuksessa kuvatulla tavalla. Lupahakemuksen mukaisella toiminnalla ei ole haitallisia vaikutuksia ympäristöön. Toiminnan aloittaminen ei yllä mainituista syistä tee muutoksenhakua hyödyttömäksi.

5 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 4 (17) Leppämäen sora-alueen maa-aines on kivistä soraa, soraa ja hiekkaa sisältävä muodostuma, joka on hyödynnettävissä sellaisenaan suoraan rintauksista tai jalostettuna seulonnan avulla tienpitomateriaaliksi tai muuta käyttöä varten (kuva 1). Kuva 1. Näkymä Leppämäen sora-alueelta

6 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 5 (17) 3 TIEDOT SUUNNITELMA-ALUEESTA JA SEN YMPÄRISTÖSTÄ 3.1 Sijainti ja kiinteistön tiedot Ottoalue sijaitsee Ruoveden kunnan Tuuhoskylässä tilalla 10:72 Leppämäki 3, noin 50 m etäisyydellä Vilppulan kunnan rajalta. Alueelle kuljetaan yksityistietä, joka kulkee noin 500m luoteeseen Tuuhoskyläntieltä (yhdystie 3481), jolla on voimassaoleva liittymälupa. Ottoalue sijaitsee Pirkka Lähteisen omistamalla kiinteistöllä. Kiinteistörekisterin karttaote on estetty liitteenä 1 ja lainhuutotodistus liitteenä 2. Leppämäen sora-alueen kiinteistön sijoittuminen on esitetty kuvassa 2. Suunnitellun kaivualueen sijoittuminen kyseiselle kiinteistölle ilmenee liitteen 4 suunnitelmapiirustuksista. LEPPÄMÄEN SORA-ALUE Kuva 2. Leppämäen sora-alue-kiinteistön sijoittuminen ( MML 5/2015)

7 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 6 (17) 3.2 Kaavoitustilanne Leppämäen sora-alueella ei ole voimassaolevaa asema- tai yleiskaavaa. Pirkanmaan maakuntakaavassa (vahvistettu ) Leppämäen sora-alueella on osoitettu olevan vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella (pv065). Ote Pirkanmaan maakuntakaavasta on esitetty kuvassa 3. Leppämäen sora-alue Kuva 3. Ote Pirkanmaan maakuntakaavasta; Leppämäen sora-alueen kaavamerkinnät 3.3 Luonnonolosuhteet, suojellut kohteet ja maisema Leppämäen kaivualue on sora-aluetta, jonka puusto on enimmäkseen poistettu, eikä alue ole enää luonnontilainen. Alueen lähiympäristössä on soranottoalueita sekä metsää. Alueen itäreuna rajoittuu vanhaan soranottoalueeseen, itäreunalla kulkee metsäautotie, pohjoisessa on metsää ja etelässä sora-alue. Maisemallisesti alue ei erityisesti erotu ympäristöstään eikä maisema tule oleellisesti muuttumaan nykyiseen tilanteeseen verrattuna ottotoiminnan jatkuessa. Leppämäen soranottoalue sivuaa paikallisesti arvokasta Leppäkankaan harjualuetta, jonka kartta on esitetty liitteessä 5. Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole luonnonsuojelualueita eikä sieltä ole tiedossa uhanalaisten tai harvinaisten lajien esiintymiä, muinaismuistoja tai muinaishautoja. Lähin Natura alue sijaitsee n m päässä kaivualueesta länteen (Tarjannevesi FI ). Leppämäen soranottoalue sijaitsee vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella (pv065). Alueen pohjavesialuekartta on esitetty liitteessä 6. Noin 250 m etäisyydellä koillisessa sijaitsee Makkoskylän vedenottamo.

8 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 7 (17) 3.4 Maankäyttö, rajanaapurikiinteistöt ja lähiasutus Alue on ollut toiminnassa oleva kiviainestenottoalue, jolla on ollut toimintaa jo yli 30 vuoden ajan. Leppämäen sora-alueen rajanaapureina on neljä eri kiinteistöä, joiden yhteystiedot on esitetty liitteenä 3. Alueen välittömässä läheisyydessä, alle 500 metrin etäisyydellä alueesta, ei ole asutusta. Sora-alueen lähimmät asuin- ja lomarakennukset sijoittuvat sora-alueen pohjois- länsi- ja eteläpuolille, lähimmillään noin m etäisyydelle kaivualueesta (kuva 4). Kuva 4. Leppämäen sora-alueen lähimmät asuin- ja lomarakennukset ( Oiva-ympäristö- ja paikkatietopalvelut, )

9 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 8 (17) 3.5 Pinta- ja pohjavesiolosuhteet, sekä maaperän laatu Leppämäen sora-alue sijaitsee Leppäkankaan pohjavesialueella. Pohjavesialueen pohjoisosa sijaitsee Leppäkangas C:n I luokan pohjavesialueella ja Makkoskylän vedenottamo. Leppäkankaan eteläosa sijaitsee Leppäkangas A:n II luokan pohjavesialueella. Alueella on nykyisellään kolme käytössä olevaa pohjaveden tarkkailuputkea (Pvp3, Pvp4 ja Pvp6), alueen neljäs pohjavesiputki (Pvp8) on jäänyt soranoton alle. Pvp8 havaintoputkesta on kuitenkin aikaisemmilta vuosilta mittaustietoa pohjaveden pinnantasosta, jota on hyödynnetty tämän suunnitelman laadinnassa. Pohjavesiputkien sijainnit ja pohjaveden pinnantasot on esitetty suunnitelmapiirustuksissa liitteessä 4. Viimeisimmät vuoden 2015 pohjaveden pinnantason mittaustulokset on esitetty taulukossa 1 ja tätä aiemmat mittaustulokset liitteessä 7. Tarvittaessa pohjavesiputkia tullaan asentamaan lisää ottotoiminnan yhteydessä. Taulukko 1 Leppämäen sora-alueen vuoden 2015 pohjaveden tason mittaustulokset pvm Pvp3 Pvp4 Pvp6 Pvp ,05 m 122,50 m 138,65 m - Leppämäen sora-alueella on tehty maatutkaluotaus maa-aineksen laadun ja havainnollistamiseksi, mahdollisen kallion pinnan tason ja pohjaveden rajapinnan tason havainnollistamiseksi. Maatutkaluotausraportti on esitetty liitteessä 8. Maatutkaluotausraportin perusteella pohjaveden pinnan taso vaihtelee pohjoisreunan 122 m:stä eteläreunan 142 m:iin. Pohjavesiputket PvP3 ja PvP6 ovat alueen itä- ja eteläreunan hienoainesten rajaamilla alueilla. Putkien PvP4 ja PvP8 alueilla maa-aines on selvästi karkeampaa, jossa pohjavesi on selvästi em. reuna-alueita syvemmällä. Luodatun alueen maa-aines on pinnaltaan pääosin karkeaa hiekkaa ja soraa. Keskellä kaivualuetta maa-aines on hyvin karkeaa aina m syvyyteen saakka. Maatutkaluotausraportin perusteella alueen pohjois- ja itäreunoilla maa-aines muuttuu hiekaksi ja hienoksi hiekaksi. Alueen eteläreunassa noin 5 m syvyydellä pinnasta on siltin ja hienon hiekan kerros. Kalliopinta on korkeimmillaan 140 m tasolla kaivualueen länsireunalla ja laskee alueen pohjoisosiin tason 120 m alapuolelle. Suunnittelualuetta lähin vesistö on Kankaanlammin järvi, jonka vedenpinta on +155,8 m tasolla. Kankaanlammi sijaitsee noin 500 m etäisyydellä kaivualueesta lounaaseen. Makkoskylän vedenottamolla ja sen ympäristössä pohjaveden pinta on tasolla +129, ,75 m. Kaivualueen pohjoisosassa Makkoskylän vedenottamoa lähinnä olevan pohjavesiputken (Pvp4) vedenpinnantaso on noin 7 m alempana, kuin mitä vedenottamolla.

10 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 9 (17) 4 OTTAMISTOIMINTA 4.1 Yleistä Ottamistoimintaa on suunniteltu jatkettavaksi alueella, koska kaikkea materiaalia ei ole hyödynnetty aiempien lupakausien aikana. Suunnitelma-alue ja ottamissuunnitelma pohjautuvat pitkälti aiempiin suunnitelmiin. 4.2 Suunnitelma-alue, ottamismäärät ja aika Suunnitelma-alueella tässä suunnitelmassa tarkoitetaan koko kiinteistön aluetta 19,39 ha. Suunnitelma-alue sisältää kaivualueen, alueen tiet, tukitoimintoalueet sekä kiviaineksen ja pintamaiden varastointialueet. Varsinaisen kaivualueen pinta-ala on noin 3,0 ha. Lupaa haetaan m 3 ottomäärälle, vuosittainen otto vaihtelee käyttötarpeen mukaan. Lupaa haetaan yhteensä kymmeneksi (10) vuodeksi. 4.3 Ottamisjärjestys, suunnat ja ottamistasot Soranottoa jatketaan aiemmin otetulta alueelta pohjoisen ja etelän suuntaan suunnitelmapiirrosten mukaisesti. Maanpinnan tasoista on tehty kolmiulotteinen maastomalli, jonka avulla on laskettu alueella olevat maa-ainesmäärät. Suunnitelmassa on hyödynnetty seuraavia lähtöaineistoja: - edellinen ottamissuunnitelma (Tieliikelaitos, ) - Maanmittauslaitoksen maastotietokannan avoin aineisto (Maanmittauslaitos, , lisenssi cc 4.0) - maatutkaluotaustutkimusraportti, (Geo-Work Oy, ) Maatutkaluotaustutkimuksella on selvitetty soranottoalueen maa-aineksen laatu, pohjaveden pinnan taso ja kalliopinnan syvyys ottoalueella. Maatutkaluotausraportti on esitetty liitteessä 8. Soranottoa suoritetaan alueella käyttötarpeen mukaan. Soranottoa jatketaan jo otetun alueen reunalta etelän ja pohjoisen suuntiin kohti kaivualueen rajaa. Maankaivussa etenemissuunta saattaa vaihdella tarvittavan materiaalin mukaan. Maa-ainesten ottotoimintaa jatketaan pääasiassa nykyistä otettua aluetta laajentaen. Soranotto on suunniteltu ulottumaan tasoon m (N2000), jossa ottoalueen pohjoispää on alimmalla tasolla +131 m ja nousee viettävästi kohti etelää tasolle +149 m asti. Alinta ottotasoa on nostettu noin metrin (1 m) edellisen ottamissuunnitelman alimmasta tasosta (+ 130 m). Suunnitelman mukainen pohjavettä suojaavan maakerroksen paksuus on yli neljä metriä koko kaivualueella. Ottoalueen luiskat muotoillaan kaltevuuteen 1:3, muualla alue otetaan tasaiseksi alimpaan ottotasoon, siistitään ja sopeutetaan ympäröivään maisemaan. Ottoalueen reunaluiskat estävät melun ja pölyn leviämistä alueen ulkopuolelle. Toiminnan aikana pidetään huolta, että ottoalueelle ei pääse muodostumaan sortumisvaaraa aiheuttavia seinämiä.

11 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 10 (17) Alueelle kuljetaan yksityistietä, jolla on liittymä noin 500 m päässä luoteessa Tuuhoskyläntielle (yhdystie 3481). 4.4 Koneet ja laitteet Maa-aineksen ja jalosteiden käsittelyyn ja kuljetuksiin käytetään kaivinkoneita, pyöräkuormaajia, seulaa ja kuorma-autoja. Valmiit tuotteet kuljetetaan alueelta kuormaautoilla. Soranoton päätyttyä laitteet ja rakennelmat kuljetetaan pois alueelta. 4.5 Turvallisuus ja merkinnät Leppämäen sora-alueen merkittävin ympäristöriski on öljyvahinko. Muita mahdollisia riskejä, joilla voi olla vaikutusta erityisesti lähiasutukselle ja alueen työntekijöille, ovat laitteiden tulipalot tai muut vastaavat poikkeustilanteet. Toiminnan ympäristövaikutuksia ja riskejä voidaan ehkäistä asianmukaisella suunnittelulla ja tekniikalla. Leppämäen soraalueen toiminnoissa huomioitavia asioita ovat mm. ottotasojen valvonta, varastokasojen ja laitteiden sijoittelu, polttoaineiden sijoittelu ja suojaus laitteistoja tankatessa, ympäristövaikutusten jatkuva seuranta sekä alueen mahdollisimman nopea jälkihoito pohjavesien suojelemiseksi. Urakoitsija vastaa, että kaikki alueella työskentelevät työntekijät ovat tietoisia maa-aineslupa- ja ympäristönsuojelumääräyksistä ja toimintaan liittyvistä riskeistä siinä laajuudessa kuin se heidän työtänsä koskee, sekä velvoitettuja toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti. Käytettävien laitteiden ja työkoneiden toimintahäiriöitä pyritään estämään säännöllisellä huollolla sekä tarkkailulla. Alueelle tuodaan toiminnan ajaksi alkusammutuskalusto sekä riittävästi öljynimeytysmateriaalia. Jäteöljyt ja muut vaaralliset jätteet kerätään ja varastoidaan. Öljyntorjunta ja jätehuolto on kuvattu tarkemmin kappaleessa 5.4. Poikkeustilanteissa seula tai työkoneet pysäytetään ja vika tai häiriö korjataan. Mikäli kyseessä on nestevuoto, aloitetaan torjuntatoimet välittömästi. Lisävuodot estetään ja vuotanut aine imeytetään imeytysaineeseen. Onnettomuuksissa tehdään välittömästi ilmoitus kunnan pelastus- ja ympäristöviranomaisille ja ryhdytään asianmukaisiin torjuntatoimenpiteisiin.

12 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 11 (17) 5 JALOSTUS- JA TUKITOIMINNOT 5.1 Seulonta Alueelta saatavaa soraa kuljetetaan sellaisenaan tai seulotaan erilaisiksi lajitteiksi jatkokäyttöä varten. Alueella ei murskata. 5.2 Varastointi Kaivualueen eteläpuolelle varastoidaan tarvittaessa eri soralajikkeita sekä pintamaita kasoissa, joiden korkeus on keskimäärin 4-8 metriä. Kasojen lukumäärät, tarkka sijainti ja koot vaihtelevat tilanteen mukaan. Pintamaan varastoalueen sijainti on esitetty suunnitelmapiirustuksissa liitteessä Toiminta-ajat ja liikenne Alueella voi olla toimintaa ympäri vuoden, mutta toiminta on yleensä kausittaista. Toimintajaksot ajoitetaan arkipäiville ma-pe. Toimintaa ei ole viikonloppuisin eikä juhlapyhäisin. Urakan aikana toimintaa on klo Leppämäen sora-alueella myyntikuljetuksia voi olla ympäri vuoden arkisin klo Myyntikuljetusta on enintään käyntiä/d. Lisäksi työntekijöiden henkilöautoliikennettä alueelle on noin 2-6 käyntiä / d. 5.4 Varikkoalue ja jätehuolto Polttoaineiden varastoinnille ja koneiden yöaikaiselle pysäköinnille varataan erillinen ns. tukitoimintojen alue, joka sijaitsee kaivualueen ulkopuolella. Tukitoimintojen alue on merkitty suunnitelmapiirustuksiin. Polttoaineita varastoidaan sille varatulla alueella vain koneiden ja laitteiden tarvetta vastaava määrä silloin, kun alueella toimitaan. Laitteiden tankkaus tehdään vain tukitoimintoalueella. Polttoainesäiliöt ovat kaksoisvaippaisia terässäiliöitä, jotka on varustettu ylitäytön estolla. Tankkauslaitteiston kunto tarkastetaan säännöllisesti ja ne lukitaan luvattoman käytön estämiseksi. Mahdolliset pienet polttoaineläikät kerätään talteen heti ja likaantunut maa kuljetetaan sille tarkoitettuun välivarastoon tai vastaanottopisteeseen. Vahinkotapauksia varten alueelle on varattu välineistö, jonka avulla öljyn leviäminen voidaan estää ympäristöön. Öljyvahingon torjuntavälineistö koostuu imeytysturvesäkistä, sekä öljyntorjuntamatosta, joihin voidaan kerralla imeyttää yhden työkoneen öljyt. (ks. kuva 5) Öljyntorjuntavälineistöjä sijoitetaan yksi tukitoimintojen alueelle ja toinen kaivualueelle työkoneiden läheisyyteen ja ne merkitään maastoon selkeästi peittämällä ne hyvin maastosta erottuvalla sinisellä pressulla. Työkoneita ei pestä eikä huolleta alueella.

13 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 12 (17) Kuva 5. Öljyvahingon torjuntavälineistö erottuu selkeästi maastosta Alueella ei varastoida jätteitä. Syntyvät jätteet lajitellaan ja kuljetetaan pois Ruoveden kunnan jätehuoltomääräysten mukaisiin keräyspisteisiin. Ongelmajätteet pidetään erillään muista jätteistä ja kuljetetaan hyväksyttyyn ongelmajätteiden varastopaikkaan tai käsittelylaitokseen ja ongelmajätteistä pidetään kirjaa. Kirjanpito on pyydettäessä viranomaisen nähtävillä. Alue pidetään siistinä koko ottamisen ajan. 6 JÄLKIHOITO JA ALUEEN TULEVA KÄYTTÖ Leppämäen sora-alueen jälkihoidon tavoitteena on sopeuttaa alue ympäröivään luontoon ja maisemaan, jälkihoito noudattaa aiemman (Tieliikelaitos, ) jälkihoitosuunnitelman periaatteita. Alueen jälkihoitotoimenpiteitä ovat: - alueen siistiminen - alueen muotoilu - pintamateriaalien levitys sekä - kasvillisuuden palauttaminen metsätalousalueeksi. Ottamistoimenpiteiden päätyttyä alue siistitään ja muotoillaan lopputilannekartan (liite 4) mukaisesti. Kaivualueen luiskat muotoillaan kaltevuuteen 1:3 tai sitä loivemmiksi. Koska kyseessä on pohjavesialue ja lähistöllä sijaitsee pohjavedenottamo, on tärkeää, että jälkihoitotoimenpitein alueelle saadaan oton päätyttyä mahdollisimman nopeasti uusi kasvualusta.

14 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 13 (17) Ottamisalueen itä- ja kaakkoisosassa pohjavesi on virtaussuunnassa Makkoskylän vedenottamon yläpuolella ja pohjois- ja luoteisosassa vedenottamon alapuolella. Näin ollen ottoalue maisemoidaan siten, että alueen eteläpää maisemoidaan ensin pohjaveden suojauksen tehostamiseksi. Kasvualusta muodostetaan levittämällä alueen luiskiin ja pohjatasolle noin 15 cm:n vahvuinen hiekkakerros ja tämän päälle 5 cm:n vahvuinen humuskerros, joka sekoitetaan hiekkakerroksen pintaosaan. Pintamateriaalin sekoittaminen hiekkaosaan parantaa pintamaan pysyvyyttä. Humus-/hiekkakerros muodostaa biologisesti aktiivisen kasvualustan, joka suojaa pohjavettä. Maannosvyöhykkeen tekemiseen käytetään alueelta saatavaa hiekkaa ja pintamaata, tarvittaessa humus voidaan tuoda alueen ulkopuolelta. Muotoilun ja pintamateriaalin levityksen jälkeen alueen kasvillisuus palautetaan. Alueen puuston ja aluskasvillisuuden annetaan kasvaa luonnollisesti. Metsittymistä edesauttaa alueen ympäristön laajat mäntymetsäalueet. Tiiviit ajourat pehmitetään metsittymisen helpottamiseksi. Mikäli metsittymistä ei lähde muodostumaan luontaisesti 1-2 vuoden aikana, istutetaan alueelle männyn taimia paikallisen metsänhoitoyhdistyksen ohjeiden mukaisesti. Alueen läpi kulkee tie muille ottoalueille, joten sulkupuomia ei voi asentaa. Tarpeeton kulku alueelle estetään katkaisemalla ajoyhteys muulla tavoin. 7 ARVIO YMPÄRISTÖVAIKUTUKSISTA 7.1 Vaikutukset luontoon ja maisemaan Kaivutoiminnan vaikutukset luontoon ja maisemaan eivät merkittävästi lisäänny, sillä Leppämäen sora-alueella on ollut ottamistoimintaa jo yli 30 vuoden ajan. Vaikutukset liittyvät pääsääntöisesti paikallismaiseman muutokseen. Kaivualueen raja ei tule laajenemaan aiempaan maa-aineslupaan nähden ja näin ollen suunniteltu maa-ainesten ottamistoiminta Leppämäen sora-alueella ei arvioida aiheuttavan MAL (555/1981) 3.1 :n tarkoittamia kauniin maisemakuvan turmeltumista, luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista (mm. Leppämäen harjualue) tai huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa. Ottamissuunnitelman mukaisen kaivun myötä kaivualueen etelä-kaakkoisreunalle muodostuu paahderinne, jolla on hyvä luontoarvo monille uhanalaisille lajeille (liite 4 suunnitelmakartat leikkaus A-A). 7.2 Maaperän sekä pinta- ja pohjavesien suojelemiseksi tehtävät toimenpiteet Leppämäen sora-alueen toiminnoista ei synny jätevesipäästöjä. Alueella muodostuvat pintavedet (sade- ja sulamisvedet) imeytyvät maaperään sekä sorakasoihin. Ottamissuunnitelma on laadittu maastonmuotoa noudatellen. Suunnitelman alin ottotaso on +132 m, kun se edellisen ottamissuunnitelman yhteydessä on ollut +130 m (ks.

15 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 14 (17) kappale 4.3). Kaivualueen pohja on tasaisesti viettävä, jolloin alueen keskivaiheilla alin ottotaso on 2-4 m ylempänä kuin edellisessä suunnitelmassa. Tämän ratkaisun on katsottu olevan paremmin pohjavesiä suojaava, kuin mitä edellisen luvan mukainen ottamissuunnitelma on ollut. Ottamissuunnitelmaa laadittaessa on huomioitu maatutkaluotauksella saadut tiedot pohjaveden eri korkeustasoista. Suunnitelmapiirustukset on laadittu siten, että pohjavettä suojaavan maakerroksen paksuus on koko kaivualueella vähintään neljä metriä (4 m), keskimäärin kuitenkin viisi metriä (5 m). Alueen jälkihoitotoimenpiteet tehdään viipyilemättä maa-ainesten ottamisen loputtua sekä soveltuvin osin jo sen aikana kappaleessa 6 kuvatulla tavalla. Jotta alueen toiminnoista ei aiheudu maaperän likaantumisen vaaraa, öljytuotteita ei varastoida eikä laitteita tankata kaivualueella, vaan niille varatulla erillisellä tukitoimintojen alueella. Polttoöljyn varastointi, öljypäästöjen torjunta ja jätehuolto on esitetty tarkemmin kappaleissa 4 ja 5. Esitettyjen toimenpiteiden johdosta öljytuotteiden varastoinnin ja jätteidenkäsittelyn ei katsota aiheuttavan maaperän pilaantumisen riskiä kaivualueella. Öljytuotteita voi päästä maaperään ainoastaan työkoneiden onnettomuuksien yhteydessä, jolloin vuodon sattuessa ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin, joilla vuoto torjutaan sekä maaperä puhdistetaan. Alueelle varataan kappaleessa 5.4 esitetty riittävä öljyntorjuntamateriaali öljyvahingon torjumiseksi. Likaantunut maa-aines ja imeytysturve kuljetetaan vastaanottopisteeseen. 7.3 Melu, pöly ja tärinä Melua ja pölyä aiheutuu alueella ainoastaan, kun alueella on toimintaa. Leppämäen soranottoalueella melua ja pölyä syntyy soran seulonnasta, lastauksesta sekä liikennöinnistä (työkoneet sekä raskasliikenne). Alueella ei suoriteta porausta tai kiviaineksen murskausta ja lähin asutus sijaitsee n m etäisyydellä alueesta, joten toiminnan meluvaikutusten arvioidaan olevan vähäiset. Alueella ei suoriteta louhintaa, joten tärinää ei esiinny. Pölyn määrään ja leviämiseen vaikuttavat mm. raaka-aineen ominaisuudet, ilman suhteellinen kosteus sekä tuuliolosuhteet. Kiviainestuotannossa syntyvät pölyhiukkaset ovat 10 µm kokoluokkaa ja ne laskeutuvat lähelle päästölähdettä. Pöly aiheuttaa haittaa lähinnä työmaa-alueella. Varastokasojen sijoittamisella lähelle tuotantoaluetta myös pienennetään kiviaineksen siirtomatkoja, mikä osaltaan vähentää pölyämistä. Työmaanteiden pölyämistä ehkäistään pitämällä liikennöintinopeudet alhaisina sekä tarvittaessa kastelemalla.

16 Maa-ainesten ottamissuunnitelma 15 (17) 8 TOIMINNAN TARKKAILU Leppämäen sora-alueen toiminnoista pidetään urakoitsijan toimesta käyttöpäiväkirjaa, johon kirjataan mm. päivittäinen työaika, tuotantomäärä, syntyneiden jätteiden määrä, tehdyt tarkastukset ja huollot, keskeytykset sekä poikkeavat tilanteet. Käyttöpäiväkirjat ovat pyydettäessä valvontaviranomaisen saatavissa. Toiminta Leppämäen sora-alueella suunnitellaan ja toteutetaan siten, että asetettujen ympäristövaikutusten raja-arvot eivät ylity häiriintyvissä kohteissa. Syntyvän melun ja pölyn määrä arvioidaan toiminnan aikana aistinvaraisesti. Alueen pohjaveden pinnankorkeutta tarkkaillaan säännöllisesti neljä kertaa vuodessa riittävän suojakerrospaksuuden todentamiseksi. Kaikista pohjavesiputkista mittaukset tehdään helmi-, touko-, elo- ja marraskuussa. Jos asennetaan uusia putkia, ne otetaan mukaan tarkkailuohjelmaan. Mittaustulokset toimitetaan vuosittain valvontaviranomaiselle samanaikaisesti MAL 23a :n mukaisen maa-aineskäyttöilmoituksen kanssa. Merkittävät poikkeamatilanteet alueella ilmoitetaan valvontaviranomaiselle välittömästi. Pohjaveden tarkkailuputkia asennetaan tarvittaessa lisää ottamistoiminnan yhteydessä. 9 KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA Alueelta ei synny kaivannaisjätettä, koska kuoritut pintamaat hyödynnetään suunnitelman mukaisesti alueen maisemointiin. Sora-alueen päällä olevat kuoritut pintamaat kasataan alueen pohjoispuolelle liitteen 4 suunnitelmapiirustuksissa osoitetulle alueelle ja käytetään myöhemmin alueen maisemointiin. Myyntiin tai jalostukseen kelpaamaton maa-aines käytetään alueen muotoiluun ja maisemointiin. Toiminnassa ei synny sivukiveä. Luonnonmateriaalin varastointi ei aiheuta haitallisia vaikutuksia ympäristöön. Maisemointivaiheessa alueelle tuodaan tarvittaessa kasvukerrosta varten puhdasta humus- tai moreenipitoista pintamaata. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma on esitetty liitteenä 9.

17 Destia Oy Puhelin (vaihde) Faksi Amiedu Virhe. Tiedostossa ei ole määritetyn tyylistä tekstiä. 2

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA Soranotto ja murskaus RUOVESI; Mäkelän sora-alue 702-416-4-67 20.11.2018 Sisällys 1 Perustiedot... 2 2 Pohjaveden tarkkailusuunnitelma... 3 Pohjaveden korkeuden tarkkailu...

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS LAUKAA, LIEVESTUORE PIENIRÄLSSI 410-407-12-388 1(6) Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

EMPOWER PN OY. Maa-ainesten ottosuunnitelma Raahe, Sarvankangas tilat 7:11 ja 7:41

EMPOWER PN OY. Maa-ainesten ottosuunnitelma Raahe, Sarvankangas tilat 7:11 ja 7:41 EMPOWER PN OY Maa-ainesten ottosuunnitelma Raahe, Sarvankangas tilat 7:11 ja 7:41 Ottosuunnitelma 1 (4) Sisällysluettelo 1 Sijainti ja maanomistus... 2 2 Luonnonolot, maisema ja nykytilanne... 2 3 Suoritetut

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Kalettoman ranta

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Kalettoman ranta Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Kalettoman ranta 410-412-1-868 yit.fi 5.6.2018 2 (7) Sisältö 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä sijainti... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet...

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE. Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3

1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE. Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3 1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3 2(7) Toiminta Hakija Kallion louhinta ja louheen murskaus 01510 VANTAA kotipaikka

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HIEKKAHARJUN OTTOALUE LAUKAA Tmi 1(9) SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUSTIEDOT... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Alueen sijainti... 3 1.3 Alueen nykytila... 3 1.4 Pohjakartta... 4 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi Lemminkainen MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Tilalle Juho Kula 636-416-5-65 10.3.2014 Poytyan kunnan Kumilan kylassa 1 (7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA Kumilan kyla Tila Juho Kula 5:65

Lisätiedot

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 114 ).

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 114 ). YMPÄRISTÖHALLINTO PVM 15.2.2019 KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 114 ). Suunnitelma liittyy maa-ainesten ottamislupaan Ympäristölupaan 1. LUPATIEDOT

Lisätiedot

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Satakunnan maa-ainesseminaari 9.2.2010 Ulvila Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat, Sanna-Liisa Suojasto 9.2.2010 1 MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Kotitarvekäyttö

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTOSUUNNITELMA

MAA-AINEKSEN OTTOSUUNNITELMA MAA-AINEKSEN OTTOSUUNNITELMA Toimitusnumero: 308 157 Kunta: MYRSKYLÄ Tila: TYSKAS 504-402-3-65 SPORTPLANEN 504-402-3-22 SORALA 504-402-3-20 Hakija: TÅNG MIKAEL Osoite: KOSKENKYLÄNTIE 741 07600 MYRSKYLÄ

Lisätiedot

Liite 1 Sijaintikartat. Suunnittelualueen sijainti.

Liite 1 Sijaintikartat. Suunnittelualueen sijainti. Liite 1 Sijaintikartat Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelualue maastokartalla. Suunnittelualue ilmakuvassa. Liite 2 Kiinteistötiedot TOIMINTAKIINTEISTÖ: Tila 837-715-2-99, Putamo RAJANAAPURIT: TIEDOT

Lisätiedot

r., Lernrninkainen..if RIK.KIL.A MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI KYLA: TILA: Hersten 7:52 LEMMINKAINEN INFRA OY

r., Lernrninkainen..if RIK.KIL.A MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI KYLA: TILA: Hersten 7:52 LEMMINKAINEN INFRA OY > r., i ) Lernrninkainen..if MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI RIK.KIL.A KYLA: TILA: Hersten 7:52,, LEMMINKAINEN INFRA OY 30.11.2009 t.ernrnmkalnen Slsallysluettelo 1 PERUSTIEDOT 3

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille

Hakemus on tullut vireille 2/YMPLA 2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M5/2016 Ympla 31.8.2016 73 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2.9.2016 HAKIJA: Kulonen Erkki ja Matti Metsämaantie

Lisätiedot

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA Honkikankankaan kallioalue

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040 673 8488) Hakemus ja luvat Savon

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 127 27.08.2014. Lausunto maa-aineslupahakemuksesta, Kari Malmstedt Oy 480/51/514/2014 RAKYL 127

Rakennus- ja ympäristölautakunta 127 27.08.2014. Lausunto maa-aineslupahakemuksesta, Kari Malmstedt Oy 480/51/514/2014 RAKYL 127 Rakennus- ja ympäristölautakunta 127 27.08.2014 Lausunto maa-aineslupahakemuksesta, Kari Malmstedt Oy 480/51/514/2014 RAKYL 127 Selostus: Teknisen toimialan kaavoituspalvelut / yleiskaavoitus on 11.8.2014

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO LIITTEET

SISÄLLYSLUETTELO LIITTEET 1 (16) SISÄLLYSLUETTELO 1 Hakija sekä alueen yleistiedot... 2 2 Alueen sijainti ja lupatilanne... 3 3 Toiminta, jolle lupaa haetaan... 4 4 Tiedot alueesta ja sen ympäristöstä... 5 4.1 Kaavoitustilanne...

Lisätiedot

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Hakemus 29.11.2017 Sivu 1/3 Keski-Savon ympäristötoimi Ympäristösihteeri Hanna Kakriainen Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Metsäpalstan maa-ainesalue sijaitsee Pieksämäen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas

Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas Tuomas Hannula hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Preiviikissä sijaitsevilta tiloilta Metsä-

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128 Luumäen kunta, HmottuIan kylä Hornio Rn:o 2:128 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2014 Luumäen kunnan Himottulan kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot 3 1.1 Omistus-ja hallintaoikeus sekä sijainti 3

Lisätiedot

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013 JOENSUUN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus- ja ympäristölautakunta 19.2.2014 22 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8 Pieksämäen kaupunki Rakennusvalvonta/ Juhani Ronkainen juhani.ronkainen@pieksamaki.fi 5/2016 Viite: pyyntö 2.2.2016 17/10.03.00.00/2016 maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II,

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Pohjaveden tarkkailuohjelma 17.8.2012 (ehdotus)

Pohjaveden tarkkailuohjelma 17.8.2012 (ehdotus) Pohjaveden tarkkailuohjelma 17.8.2012 (ehdotus) Myrskylä, Hyövinkylä Kiinteistöt:Tyskas, Sportplanen, Sorala Omistaja: SISÄLLYS 1 Hankkeen taustatiedot... 3 2 Pohjaveden tarkkailupaikka... 3 3 Tarkkailuohjelma...

Lisätiedot

P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA VIHANNIN ALPUANHARJULLA

P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA VIHANNIN ALPUANHARJULLA 28.9.2016 P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA 678-418-4-137 VIHANNIN ALPUANHARJULLA 1:200 000 2 1. HANKETIEDOT Tmi P ja S Lumiaholle on myönnetty maa-ainesten ottolupa osalle

Lisätiedot

Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Murron kallioalue, Pornainen

Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Murron kallioalue, Pornainen Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Murron kallioalue, Pornainen Maa-ainestenottosuunnitelma, Murron kallioalue 2 SISÄLLYS 1 TIEDOT HANKKEESTA 3 1.1 Hakija 3 1.2 Hankkeen tausta ja tavoitteet

Lisätiedot

TUHKAUUNINMÄEN KIVIAINESTEN OTTOALUE MAA-AINESTEN OTTOHAKEMUS HAKEMUKSEN SELOSTUSOSA

TUHKAUUNINMÄEN KIVIAINESTEN OTTOALUE MAA-AINESTEN OTTOHAKEMUS HAKEMUKSEN SELOSTUSOSA 10.03.2013 1 / 13 TUHKAUUNINMÄEN KIVIAINESTEN OTTOALUE Myrskylä / 504 Myrskylä / 405 Mäntylä RN:o 4:139 MAA-AINESTEN OTTOHAKEMUS HAKEMUKSEN SELOSTUSOSA 10.03.2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1 Hakija, kiinteistöomistaja

Lisätiedot

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1: 20.4.2018 KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA 625-405-50-7 PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:200 000 1. HANKETIEDOT Kuljetuspolar Oy hakee lupaa maa-ainesten ottamiselle tilalla Hourula

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen

Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen 1/10 1. Asia Maa-aineslain

Lisätiedot

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 103a ).

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 103a ). YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 103a ). Suunnitelma liittyy maa-ainesten ottamislupaan X Suunnitelma liittyy ympäristölupaan

Lisätiedot

Pohjavesialueilla sijaitsevien soranottamisalueiden tila ja kunnostustarve Pirkanmaalla

Pohjavesialueilla sijaitsevien soranottamisalueiden tila ja kunnostustarve Pirkanmaalla Pohjavesialueilla sijaitsevien soranottamisalueiden tila ja kunnostustarve Pirkanmaalla SOKKA-hanke POSKI-hanke, Kiviaineshuolto Pirkanmaalla nyt ja tulevaisuudessa kuntaseminaari Anne Lindholm, Pirkanmaan

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Hakkapeliitantie 2 (Maa-aineslaki 5/81) TAMMELA Annettu julkipanon jälkeen

Hakkapeliitantie 2 (Maa-aineslaki 5/81) TAMMELA Annettu julkipanon jälkeen 1 TAMMELAN KUNTA PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemuksesta Hakkapeliitantie 2 (Maa-aineslaki 5/81) 31300 TAMMELA Annettu julkipanon jälkeen puh. (03) 41201 Kokouspäivä/ Antopäivä 18.4.2018 30.4.2018

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 Kunnanhallitus 101 23.05.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015 Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen Pornaisten kunta, kiinteistöt 611-405-1-37, 611-405-1-34, 611-405-1-39, 611-405-1-40 ja 611-405-1-43 Toiminta Hakija Kallion louhita, louheen murskaus sekä maiden

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

HAKEMUS 1 (2) maa-aineslain mukaista lupaa varten

HAKEMUS 1 (2) maa-aineslain mukaista lupaa varten HAKEMUS 1 (2) maa-aineslain mukaista lupaa varten Ympäristölautakunnalle Ympäristökeskukselle Hakemus jätetään kahtena kappaleena 1 HAKIJA 2 KIINTEISTÖN OMISTAJA 3 OTTAMISALUEEN SISÄLTÄVÄN KIINTEISTÖN

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA MUURAMEN KUNTA Teknisten palveluiden lautakunta 40951 MUURAME MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA MUURAMEN KUNTA Muuramen kylä Riuttamäki (16:20) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA 1. PERUSTIEDOT 1.1 Alueen sijainti

Lisätiedot

Ottamispaikka Lapinnevan kylän tiloilla Santalansanta, RN: ja Niemensanta RN:

Ottamispaikka Lapinnevan kylän tiloilla Santalansanta, RN: ja Niemensanta RN: Rakennus- ja ympäristölautakunta 75 15.08.2017 MAA-AINESLUPA N:O 8/2016 1798/05.056.0566/2016 RAKYMP 15.08.2017 75 Hakija Maanrakennus K. Viitaharju Oy Riuttankatu 7 39700 Parkano Maanomistaja Maanrakennus

Lisätiedot

Maa-aineslupa kiviainesten ottamiseen tilan Hiekkala RN:o 71:17 alueelta Liperin kunnan Liperin kylässä.

Maa-aineslupa kiviainesten ottamiseen tilan Hiekkala RN:o 71:17 alueelta Liperin kunnan Liperin kylässä. LIPERIN KUNTA Maa-aineslupapäätös 5 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2014 ASIA HAKIJA Maa-aineslupa kiviainesten ottamiseen tilan Hiekkala RN:o 71:17 alueelta Liperin

Lisätiedot

(Valmistelija Mikko Luostarinen puh. 0400-358 140)

(Valmistelija Mikko Luostarinen puh. 0400-358 140) Ympäristölautakunta 17 13.03.2014 Ympäristölautakunta 24 08.05.2014 Kunnanhallitus 114 02.06.2014 Kunnanhallitus 221 08.12.2014 MAA-AINESLUPA, KANTONEN ULLA, SAVELA 5:29 403/10.09/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1 Ympäristöjaosto 33 27.04.2017 Metsähallituksen maa-aineslupahakemus Leppälän ottoalueella Ympja 27.04.2017 33 Valmistelija(t): vt. tekninen johtaja/vs. rakennustarkastaja ja ympäristönsuojelusihteeri Jukka

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017 JOENSUUN KAUPUNKI MAA AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 16.8.2017 81 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 18.8.2017 1222/11.01.00/2017

Lisätiedot

Alue sijaitsee Virttaan kylässä noin 600 m:n etäisyydellä seututiestä 213. Alueen ympärillä on useita vanhoja sorakuoppia.

Alue sijaitsee Virttaan kylässä noin 600 m:n etäisyydellä seututiestä 213. Alueen ympärillä on useita vanhoja sorakuoppia. 2/YMPLA 22.03.2017 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M1/2017 Ympla 22.3.2017 28 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 24.3.2017 HAKIJA: OTTOALUE: Reijo Kuosa

Lisätiedot

Lupahakemus maa-ainesten ottamiseen; Syrjälän hiekka-alue, Muurame

Lupahakemus maa-ainesten ottamiseen; Syrjälän hiekka-alue, Muurame 1(2) 26.1.2017 Muuramen kunta Kari Saari Virastotie 8, PL 1 40951 Muurame Lupahakemus maa-ainesten ottamiseen; Syrjälän hiekka-alue, Muurame Destia Oy hakee maa-aineslain 4 :n mukaista lupaa maa-ainesten

Lisätiedot

OTTAMISALUEEN KIINTEISTÖ- JA SIJAINTITIEDOT Kantokylä, Soralaakso Rn:o 1:169

OTTAMISALUEEN KIINTEISTÖ- JA SIJAINTITIEDOT Kantokylä, Soralaakso Rn:o 1:169 Ympäristölautakunta 11 04.06.2015 Maa-ainesten ottaminen, Kollola, Soralaakso, Hämeen Kuljetus Oy 134/10.03.00/2014 YMSLA 11 HAKIJA Hämeen Kuljetus Oy Sarankulmankatu 14 33900 Tampere OTTAMISALUEEN KIINTEISTÖ-

Lisätiedot

ASIA Maa-ainesten ottaminen Juvan kunnan Hietajärven kylän Hietala 1:50-tilalla.

ASIA Maa-ainesten ottaminen Juvan kunnan Hietajärven kylän Hietala 1:50-tilalla. JUVAN KUNTA PÄÄTÖS Kunnanhallitus Maa-aineslupa PL 28 51901 JUVA Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2012 ASIA LUVANHAKIJA MAANOMISTAJA Maa-ainesten ottaminen Juvan kunnan Hietajärven kylän Hietala 1:50-tilalla.

Lisätiedot

Maaningan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Maaningan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Maaningan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 500/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 500/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (1) 22 Asianro 500/10.03.00.02/2017 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Kuljetus Taattola Oy / Nilsiä, Kuopio (297-499-18-52) Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Dnro 13/11/01/00/2015 Annetaan julkipanon jälkeen 16.9.2015

Ympäristölautakunta Dnro 13/11/01/00/2015 Annetaan julkipanon jälkeen 16.9.2015 1 (12) RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dnro 13/11/01/00/2015 Annetaan julkipanon jälkeen 16.9.2015 ASIA HAKIJAT MAANOMISTAJA OTTAMISALUEEN TIEDOT Maa-aineslain 4 :n mukainen ottamislupapäätös.

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilän kylä, Rantala (405-461-3-29/1). Sijainti on esitetty kuvassa 1.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilän kylä, Rantala (405-461-3-29/1). Sijainti on esitetty kuvassa 1. 1/9 Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 23.12.2015 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija MikonSju Oy Martinpellontie

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Hienonen,

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Hienonen, Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Hienonen, 410-412-1-882 30.11.2018 2 (8) Sisältö 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä sijainti... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Nykytila...

Lisätiedot

OTTAMISALUEEN KIINTEISTÖ- JA SIJAINTITIEDOT Epaala, Soramäki Rn:o 3:35. Kiinteistön omistaa Tampereen kaupunki.

OTTAMISALUEEN KIINTEISTÖ- JA SIJAINTITIEDOT Epaala, Soramäki Rn:o 3:35. Kiinteistön omistaa Tampereen kaupunki. Ympäristölautakunta 10 04.06.2015 Maa-ainesten ottaminen, Epaala, Soramäki, Tampereen Infra 15/11.01/2015 YMSLA 10 HAKIJA Tampereen Infra Liikelaitos PL 487 33101 Tampere OTTAMISALUEEN KIINTEISTÖ- JA SIJAINTITIEDOT

Lisätiedot

Maa-ainesluvan jatkaminen: Pyöli,

Maa-ainesluvan jatkaminen: Pyöli, Ympäristö- ja rakennuslautakunta 101 24.11.2016 Maa-ainesluvan jatkaminen: Pyöli, 444-498-4-25 384/10.03.00/2016 YMRAKLK 24.11.2016 101 Karjalohjan ympäristölautakunta myönsi 11.10.2011 ( 77) Reijo Hillnerille

Lisätiedot

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen.

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen. LAUKAAN KUNTA Lupalautakunta PL 6 41341 LAUKAA PÄÄTÖS MAA-AINESLUVASTA Päätös annettu julkipanon jälkeen 1.2.2019 Kokouspäivä: 23.1 2019 Drno: 554/10.03.00/2018 ASIA HAKIJA Osuuskunta Äänekosken Kak:n

Lisätiedot

PL Sipoo. Saantitodistuksella. PL Helsinki 1. HANKKEESTA VASTAAVAT. Sipoon kunta ja Rudus Oy 2. HANKKEEN KUVAUS JA ALUEEN KAAVOITUS

PL Sipoo. Saantitodistuksella. PL Helsinki 1. HANKKEESTA VASTAAVAT. Sipoon kunta ja Rudus Oy 2. HANKKEEN KUVAUS JA ALUEEN KAAVOITUS Päätös Dnro UUDELY/12/07.04/2012 19.3.2013 Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki Saantitodistuksella Saantitodistuksella PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamislupa / Timo Pohjola

Maa-ainesten ottamislupa / Timo Pohjola Siikajoen kunnanhallitus Lupapäätöksen julkipanopäivä Lupapäätöksen antopäivä...... MAA-AINESTEN OTTOMISLUPA / TIMO POHJOLA Hakija: Timo Pohjola, Koskenkankaantie 381 C, 92400 Ruukki puh. 040-5331063 Maanomistaja:

Lisätiedot

Alueen sijainti Tammelan kylä, Urheilupuisto RN:o 6:219

Alueen sijainti Tammelan kylä, Urheilupuisto RN:o 6:219 TAMMELAN KUNTA PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemuksesta Hakkapeliitantie 2 (Maa-aineslaki 5/81) 31300 TAMMELA Annettu julkipanon jälkeen puh. 41201 Antopäivä Kokouspäivä/ 10.9.2007 29.8.2007

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Kuivaniemen Oijärvelle, hakijana on Maanrakennus Herva Ky

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Kuivaniemen Oijärvelle, hakijana on Maanrakennus Herva Ky Oulunkaaren ympäristölautakunta 54 25.08.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Kuivaniemen Oijärvelle, hakijana on Maanrakennus Herva Ky 108/05.50/2016 OULYMP 54 HAKIJA Maanrakennus Herva Ky Närränharjuntie

Lisätiedot

Kaivannaisjätesuunnitelma

Kaivannaisjätesuunnitelma Kaivannaisjätesuunnitelma NCC:n Kiviainestoimipiste Pornaisten PORNAINEN NCC Roads Oy Mannerheimintie 103a PL 13, 00281 Helsinki Puh. 010 507 6800 nccroads@ncc.fi www.ncc.fi Sisällys 1 Perustiedot... 3

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

Maa-aineslupa, Hietala Outi, Lammaskangas 532-408-5-157, Ruuhijärvi, Nastola

Maa-aineslupa, Hietala Outi, Lammaskangas 532-408-5-157, Ruuhijärvi, Nastola OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 24.09.2013 66 Maa-aineslupa, Hietala Outi, Lammaskangas 532-408-5-157, Ruuhijärvi, Nastola D/2448/10.03.00.13/2013 Perusteluosa Outi

Lisätiedot

Repovaara KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS. Maanrakennus Vääräniemi Oy. Taivalkoski. (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä

Repovaara KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS. Maanrakennus Vääräniemi Oy. Taivalkoski. (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Repovaara Maanrakennus Vääräniemi Oy Taivalkoski 1 Sisällys Yleistä...

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

(Maa-aineslaki 555/1981) PL 62 30101 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä Kokouspäivä ja pykälä 12.4.2016 5.4.2016 12

(Maa-aineslaki 555/1981) PL 62 30101 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä Kokouspäivä ja pykälä 12.4.2016 5.4.2016 12 1(10) FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölupalautakunta Maa-aineslupahakemuksesta (Maa-aineslaki 555/1981) PL 62 30101 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. (03) 41 411 Antopäivä Kokouspäivä ja pykälä 12.4.2016

Lisätiedot

Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara

Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara MAA-AINESLUPAHAKEMUS, OLAVI JA MARKETTA MÄKIVAARA Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara Ottamisalue Porin kaupungin Ahlaisten Alakylä, Rasti RN:o 1:445 ja Franssila RN:o 1:406. Ottamisalueen pinta-ala on

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle 1 ASIA: Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle VIREILLETULO: 17.1.2017 (hakemus saapunut 13.12.2016) HAKIJA: Ari Mikkonen LUVAN HAKEMISEN PERUSTE TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) MAA-AINESLUPA / MARTTI LOKKA/ALA-LOKKA , MIKKELI

MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) MAA-AINESLUPA / MARTTI LOKKA/ALA-LOKKA , MIKKELI Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.6.2017 Liite 1 67 1 MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) PL 33, 50101 MIKKELI 4 :n mukaisessa lupa-asiassa. MAA-AINESLUPA /

Lisätiedot

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4904/11.01.00/2015

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4904/11.01.00/2015 JOENSUUN KAUPUNKI MAA AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 18.2.2015 23 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4904/11.01.00/2015

Lisätiedot

Riipilän kiviaineksenoton YVA-menettely

Riipilän kiviaineksenoton YVA-menettely Riipilän kiviaineksenoton YVA-menettely Hankealue Asutus Hankealue sijoittuu metsätalouskäytössä olevalle haja-asutusalueelle Reunan pientaloalue sijaitsee lähimmillään noin 300 metrin etäisyydellä hankealueen

Lisätiedot

MH-KIVI OY SIIKAKANKAAN SORA-ALUE RUOVESI SUUNNITELMA POHJAVEDEN SUOJAAMISEKSI TANKKAUS- JA MURSKAUSTOIMINTOJEN YHTEYDESSÄ

MH-KIVI OY SIIKAKANKAAN SORA-ALUE RUOVESI SUUNNITELMA POHJAVEDEN SUOJAAMISEKSI TANKKAUS- JA MURSKAUSTOIMINTOJEN YHTEYDESSÄ MH-KIVI OY SIIKAKANKAAN SORA-ALUE RUOVESI SUUNNITELMA POHJAVEDEN SUOJAAMISEKSI TANKKAUS- JA MURSKAUSTOIMINTOJEN YHTEYDESSÄ 15.1.2016 1 (5) YLEISTÄ Suunnitelma on laadittu MH-Kivi Oy:n tiloille 702-416-1-194

Lisätiedot

Maa-aineslain 3 :n 1 momentin mukaan laissa tarkoitettuja aineksia ei saa ottaa niin, että siitä aiheutuu:

Maa-aineslain 3 :n 1 momentin mukaan laissa tarkoitettuja aineksia ei saa ottaa niin, että siitä aiheutuu: l KARKKILAN KAUPUNKI Ympäristölautakunta 6.6.2013 MAA-AINESOTON LUPAMÄÄRÄYSTEN PERUSTELUT Luvan myöntämisen edellytykset Maa-aineslain 6 :n mukaan lupa maa-ainestenainesten ottamiseen on myönnettävä, jos

Lisätiedot

Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta.

Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta. Ympäristölautakunta 46 10.04.2012 Ympäristölautakunta 75 11.06.2012 Maa-aineslupa V.P. Airaksinen Oy, Kangasharju 3:40, Reittiö 118/10.03.00/2010 Ympltk 46 Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

LIITE 4. Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lieksassa, Hattusaaren kylässä tilalla Kankaala

LIITE 4. Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lieksassa, Hattusaaren kylässä tilalla Kankaala LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 424/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2015 LIITE 4 Kokouspäivämäärä 26.5.2015 53 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4 :n

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

Antopäivä. Valitus maa-ainesasiasta ÅricØisto. Lahna- ja Suomusjärven järvien hoitoyhdistys ry. Salon rakennus - ja ympäristölautakunta 11.6.

Antopäivä. Valitus maa-ainesasiasta ÅricØisto. Lahna- ja Suomusjärven järvien hoitoyhdistys ry. Salon rakennus - ja ympäristölautakunta 11.6. -oikeuden päätös Antopäivä Päätösnumero 21.8.2015 15/0188/1 1 (7) Diaarinumero 01115/14/5404 Asia Valitus maa-ainesasiasta ÅricØisto 25.08.2015 a/3 Valittaja Lahna- ja Suomusjärven järvien hoitoyhdistys

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 95 12.09.2013. 95 Asianro 3673/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 95 12.09.2013. 95 Asianro 3673/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) 95 Asianro 3673/10.03.00/2013 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Jeulonen Jarmo / Vehmersalmi, Varsanmäki 5:118 (297-469-5-118) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot