LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUDEN KOULUTUSALA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUDEN KOULUTUSALA"

Transkriptio

1 LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUDEN KOULUTUSALA

2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO Tutkimuksen toteutus 2 2 TIIVISTELMÄ 3 3 TAUSTATIEDOT Sukupuoli Ikäjakauma Asuinmuoto Asuinpaikka 7 4 ASIAKASPALVELU Yhteydenoton syy Tiedon riittävyys Tietoa on ollut riittävän ajoissa ennen päätöstä Asian ymmärrettävyys Avoimuus Tiedon luotettavuus 13 5 KADUT JA LIIKENNE Yleisin kulkuväline Mitä katua tai risteystä pitäisi ruuhkaisuuden tai turvallisuuden takia parantaa? Miten? Jos haluatte rakennettavan uuden jalankulku- ja pyörätien tai uuden jalankulku- ja pyörätietunnelin, niin mihin? Jos haluatte uuden leikkipuiston, niin mihin? 16 6 PALVELUIDEN TASO Tyytyväisyys palveluiden tasoon - Asikkala 18 Tyytyväisten osuus kokonaisuudessaan palveluiden tasoon Toimenpiteet, jotka vaikuttavat katuympäristön yleiseen viihtyvyyteen Toimenpiteet, jotka vaikuttavat puistojen yleiseen viihtyvyyteen Kuntakeskuksen viihtyvyyteen vaikuttavat tekijät 23 7 YHTEENVETO Taustatiedot Asiakaspalvelu 24

3 7.3 Kadut ja liikenne Palveluiden taso Katuympäristön yleinen viihtyvyys Puistojen yleinen viihtyvyys Kuntakeskuksen viihtyvyys 26 8 LÄHTEET 27 9 LIITTEET 28

4 ARVIOINTIKYSELY JOHDANTO Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy aloitti toimintansa , kun Lahti, Hollola, Nastola, Asikkala ja Orimattila siirsivät kuntatekniset tuotantonsa uuden seudullisen liikelaitoksen hoidettavaksi. Lahden Seudun Kuntatekniikan päätoimialat ovat liikenne- ja yleisten alueiden ylläpito ja kunnallistekninen rakentaminen. Kunnat toimivat palveluiden tilaajina ja liikelaitos tuottajana. Suoritetun kvantitatiivisen kyselytutkimuksen tavoitteena on kartoittaa Asikkalan kunnan asukkaiden mielipiteitä kunnallisteknisten palveluiden osalta. Tutkimuksen tarkoituksena on saada ajankohtaista ja realistista tietoa kuntalaisten tyytyväisyydestä palveluihin ja samalla saada kehitys- ja parannusehdotuksia. Kyselyn avulla voidaan myös ohjata Kuntatekniikkaa tarkoituksen mukaiseen suuntaan. Asukastyytyväisyys kysely tehtiin tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa Nastolan, Orimattilan, Hollolan ja Asikkalan osalta Lahden Ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä. Tarkoituksena on jatkaa seurantaa vuosittain, jolloin saadaan vertailuarvoja toiminnalle.

5 ARVIOINTIKYSELY Tutkimuksen toteutus Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena kyselylomakkeen avulla. Kyselylomakkeet (LIITE 2) postitettiin vuoden 2015 maaliskuussa (viikolla 12) 400:lle satunnaisotannalla valitulle Asikkalalaiselle. Kyselyn saaneilla oli 2 viikkoa aikaa vastata kyselyyn. Kysely suoritettiin samansisältöisenä Asikkalan lisäksi myös Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. Kaikkien kyselyihin vastanneiden kesken arvottiin 10 kpl 50 euron arvoista lahjakorttia Osuuskauppa Hämeenmaan liikkeisiin. Asikkalasta palautui 128 lomaketta, joten vastausprosentti on 32 prosenttia. Vastausprosentti nousi edellisvuodesta (27,5 %), mutta sitä voidaan silti pitää hyvänä ja täten tuloksia luotettavina. Saaduista vastauslomakkeista ei hylätty yhtään kappaletta. Kaikki kyselyyn osallistuneet eivät vastanneet kaikkiin kohtiin, jolloin näissä kohdissa vastaajien määrä vaihtelee. Lisäksi osalla vastanneista ei ollut mielipidettä kaikkiin kysymyksiin tai he eivät olleet vastanneet ohjeiden mukaisesti. Vastanneiden määrä on mainittuna jokaisessa kysymyksessä erikseen. Tutkimuksen toteuttivat n liiketalouden koulutusalan toisen ja kolmannen vuosikurssin tradenomiopiskelijat, ohjattuna opiskelijatyönä.

6 ARVIOINTIKYSELY TIIVISTELMÄ Kysely lähetettiin 400 täysi-ikäiselle asikkalalaiselle, joista vastasi 128 henkilöä. Vastanneista 57,1 prosenttia on naisia ja 42,9 prosenttia miehiä. Eniten vastauksia saatiin omakotitalossa asuvilta (66,4 %). Rivitalossa asuu 12,5 prosenttia vastaajista ja kerrostalossa puolestaan 14,8 prosenttia. Paritalossa asuu vastaajista 6,3 prosenttia. Vastaajista keskustaajamassa asuu 61 prosenttia ja 39 prosenttia keskustaajaman ulkopuolella. Yleisin kulkuneuvo on ylivoimaisesti henkilöauto (71 %). Tutkimuksen perusteella yleisimmät syyt asiointiin olivat kadut (21 % kysymykseen vastanneista) ja rakennusluvat (23 % kysymykseen vastanneista). Muita syitä olivat muun muassa puistot ja muut viheralueet (16 %) sekä ympäristöasiat (12,5 %). Palveluiden tasoon oltiin melko tyytyväisiä katujen ja pyöräteiden osalta. Vähiten tyytyväisiä oltiin oman asuinkadun kuntoon (41 %) ja eniten tyytyväisiä puolestaan keskustaajaman katujen siisteyteen (83 %). Oman asuinalueen leikkipaikkojen varustukseen tyytyväisiä oli 45 prosenttia ja keskustaajaman puistojen hoitoon 60 prosenttia. Katujen viihtyvyyttä suurin osa parantaisi katupäällysteiden kunnon parantamisella (50 %) sekä katualueen reuna-alueiden kunnostusta ja istutusten hoitoa (36 %). Puistojen viihtyvyyden osalta, niiden puhtaanapidossa ja siivouksessa olisi eniten parannettavaa (53 %). Kuntakeskuksen viihtyvyyteen yleisesti vastaajien mielestä vaikuttaa juuri ympäristön siisteys, puhtaus, rauhallisuus, turvallisuus sekä liikenteen sujuvuus.

7 ARVIOINTIKYSELY TAUSTATIEDOT 3.1 Sukupuoli Kuvio 1. Kyselyyn vastanneiden sukupuolijakauma. Kuviossa yksi on vertailtu väestön sekä kyselyyn vastanneiden sukupuolijakaumaa. Kyselyyn vastanneista naisia oli 56,7% prosenttia ja miehiä 43,3 %prosenttia.

8 ARVIOINTIKYSELY Ikäjakauma Kuvio 2. Kyselyyn vastanneiden ikäjakauma (n=125). Kuviosta kaksi ilmenee kyselyyn vastanneiden ikäjakauma sekä Asikkalan ikäjakauma. Kyselyyn vastanneista 34 prosenttia on vuotiaita, 15 prosenttia on vuotiaita ja 10 prosenttia on vuotiaita. Yli 65-vuotiaita on 30 prosenttia ja vuotiaita on 10 prosenttia. Loput kaksi prosenttia ovat vuotiaita. Asikkalan asukkaista (vuonna 2012) 22 prosenttia on vuotiaita, 16 prosenttia on vuotiaita ja 10 prosenttia on vuotiaita. Yli 65-vuotiaita on 32 prosenttia ja 7 prosenttia on vuotiaita.

9 ARVIOINTIKYSELY Asuinmuoto Kuvio 3. Kyselyyn vastanneiden asuinmuoto. Kuvion kolme mukaan suurin osa kyselyyn vastanneista (67 %) asuu omakotitalossa. Rivitalossa asuu 13%, kerrostalossa 15% ja paritalossa 5%.

10 ARVIOINTIKYSELY Asuinpaikka Kuvio 4. Kyselyyn vastanneiden asuinpaikka. Kuvio neljä kuvaa kyselyyn vastanneiden asuinpaikkaa. Suurin osa (63%) asuu keskustaajamassa ja 37% keskustaajaman ulkopuolella.

11 ARVIOINTIKYSELY ASIAKASPALVELU Tutkimuksessa mitattiin Asikkalan asukkaiden tyytyväisyyttä asiakaspalvelun tasoon kysymällä heiltä, ovatko asukkaat asioineet Kuntatekniikan kanssa teknisten tai ympäristöpalveluiden takia viimeisen vuoden aikana ja mitä asiaa yhteydenotto koski. Tutkimuksessa selvitettiin myös mitä mieltä he ovat olleet tiedotusvälineiden ja Internetin kautta välitettävään tietoon tarkoittaen asioita, jotka liittyvät katuihin, liikenteeseen tai puistoihin. Tuloksia saatiin tiedon riittävyydestä, oikea-aikaisuudesta, ymmärrettävyydestä, avoimuudesta ja luotettavuudesta. 4.1 Yhteydenoton syy Kuvio 5. kyselyyn vastanneiden yhteydenottojen syyt. Kuvio kuvaa kyselyyn vastanneiden asiointia teknisten tai ympäristöpalveluiden osalta Kuntatekniikassa. Suurin osa vastaajien asioinneista koski rakennuslupia (23%) tai katuja (21%). Myös Puistoista, viheralueista sekä muista ympäristöasioista oli otettu yhteyttä (yhteensä 29%)

12 ARVIOINTIKYSELY Tiedon riittävyys Kuvio 7. Kyselyyn vastanneiden mielipide tiedotusvälineiden kautta välitettävään tietoon toimialan asioista. Kuvio seitsemän kertoo vastaajien mielipiteen siitä, ovatko tiedostusvälineet ja Internet sisältäneet riittävästi tietoa. 49% vastaajista on ollut melko samaa mieltä, että tietoa on ollut riittävästä ja 9 % täysin samaa mieltä. Melko eri mieltä on 21% vastaajista, täysin eri mieltä 7% ja 15 %:lla ei ollut mielipidettä lainkaan.

13 ARVIOINTIKYSELY Tietoa on ollut riittävän ajoissa ennen päätöstä Kuvio 8. Kyselyyn vastanneiden mielipide, onko tietoa ollut saatavilla riittävän ajoissa ennen päätöksentekoa. Kuvio kahdeksan kuvaa vastanneiden mielipidettä siitä, onko tietoa ollut saatavilla riittävän ajoissa ennen päätöstä. Tiedon saantiin ajoissa täysin tyytyväisiä tai tyytyväisiä yhteensä on ollut 51% vastaajista. Täysin eri mieltä on 6% vastaajista. Melko eri mieltä on 23% ja 20%:lla ei ollut mielipidettä lainkaan.

14 ARVIOINTIKYSELY Asian ymmärrettävyys Kuvio 9. Kyselyyn vastanneiden mielipide, onko asia esitetty ymmärrettävästi. Kuvio yhdeksän kuvaa kyselyyn vastanneiden mielipidettä siitä, onko asiat esitetty ymmärrettävästi. Melko samaa mieltä on 43% ja täysin samaa mieltä 13%. Melko eri mieltä vastaajista on 23% ja täysin eri mieltä on 4%. Vastaajista 17%:lla ei ole mielipidettä asiaan.

15 ARVIOINTIKYSELY Avoimuus Kuvio 10. Kyselyyn vastanneiden mielipide, onko asiasta kerrottu avoimesti. Yllä oleva kuva kertoo kyselyyn vastanneiden mielipiteen siitä, onko asioista kerrottu avoimesti. Suurin osa on sitä mieltä, että asiat on kerrottu avoimesti, yhteensä 50%. Vastaajista melko eri mieltä on 21%. Täysin eri mieltä vastaajista on 7%. 22%:lla vastanneista ei ole mielipidettä asiaan.

16 ARVIOINTIKYSELY Tiedon luotettavuus Kuvio 11. Kyselyyn vastanneiden mielipide, onko tieto ollut luotettavaa. Kuvio yksitoista kertoo vastanneiden mielipiteen siitä, onko tieto ollut luotettavaa. 56% vastanneista on sitä mieltä että tieto on ollut luotettavaa. Täysin eri mieltä tiedon luotettavuudesta on 3% vastanneista ja melko eri mieltä 15%. 25%:lla ei ollut mielipidettä asiaan.

17 ARVIOINTIKYSELY KADUT JA LIIKENNE 5.1 Yleisin kulkuväline Kuvio 12. Kyselyyn vastanneiden yleisimmin käyttämät kulkuvälineet. Kuviosta 12 selviää kyselyyn vastanneiden yleisin kulkuväline työhön, kouluun tai asioille kyselyyn vastaamista edeltäneen viikon aikana. Selkeästi suosituin matkustusmuoto on henkilöauto. Vastanneista 73% ilmoitti käyttäneensä henkilöautoa pääasiallisena kulkuvälineenään. Toisiksi suosituin oli kävely (14 %) ja kolmanneksi pyöräily (7 %). Vain 4% vastaajista oli liikkunut ensisijaisesti linjaautolla. Kyselyssä oli mahdollisuus valita myös vastausvaihtoehto jokin muu tapa, mikä?. Vastanneista 2% ilmoitti kulkevansa jollakin muulla tavalla ja näitä olivat muun muassa moottoripyörä.

18 ARVIOINTIKYSELY Mitä katua tai risteystä pitäisi ruuhkaisuuden tai turvallisuuden takia parantaa? Miten? Kyselyn kohdassa kahdeksan vastaajat saivat esittää kritiikkiä ruuhkaisista tai turvallisuuden kannalta puutteellisista kaduista ja risteyksistä. Lisäksi vastaajat saivat antaa parannusehdotuksia näihin katuihin ja risteyksiin. Hajonta vastausten kesken oli suurta ja suurin osa kehityskohteista mainittiin vain kerran. Seuraavaksi on esiteltynä vastauksissa selkeästi muita useammin esiintynyttä kehityskohdetta. Rantakulmantiehen kohdistuva kritiikki käsitteli useampaa risteystä. Mainittuja Rantakulmantien kanssa risteäviä teitä olivat mm. Aniantie, Anianpellontie, Kanavatie ja Jukolantie. Risteyksiin kohdistuva kritiikki koski pääosin huonoja liittymisolosuhteita ja kehnoa näkyvyyttä Rantakulmantielle. Kehitysehdotuksissa toivottiin mm. Anian- ja Rantakulmantien risteykseen liikennevaloja tai stopmerkkiä. Vääksyntielle toivottiin esimerkiksi hidasteita, koska tiellä on suuret nopeudet ja siellä liikkuu paljon lapsia. Myös Jukolantiellä sanottiin olevat suuret nopeudet myös kolmioiden poistamisen jälkeen ja sinne toivottiin myös hidasteita. Myös K-kaupan risteykseen toivottiin liikennevaloja tai suurta kiertoliittymää, jotta kulkeminen olisi sujuvampaa. Ihmiset myös mainitsivat K-marketiin menevässä risteyksessä olevista pusikoista, jotka ovat näköesteenä. Kaikki vastaukset löytyvät kokonaisuudessaan työn lopusta liitteenä. (LIITE 3)

19 ARVIOINTIKYSELY Jos haluatte rakennettavan uuden jalankulku- ja pyörätien tai uuden jalankulku- ja pyörätietunnelin, niin mihin? Yhdeksännessä kohdassa vastaajat saivat antaa ehdotuksia siitä, mihin tulisi rakentaa uusi jalankulku- tai pyörätie tai jalankulku- ja pyörätietunneli. Hajonta vastausten kesken oli suurta ja suurin osa kehityskohteista mainittiin vain kerran. Seuraavaksi on esiteltynä vastauksissa selkeästi muita useammin esiintynyttä kehityskohdetta. Pyörätietä/jalankulkutietä toivottiin etenkin Vesivehmaan ja Vääksyn välille. Pyörätien toivottiin jatkuvan Vesivehmaalle kouluun ja päiväkotiin saakka. Myös Anianmetsästä Loukkuharjuun sekä Vääksystä Lahteen toivottiin pyörätietä/jalankulkutietä. Vastaajat olivat myös maininneet, että vanhoista pyöräteistä/jalankulkuteistä tulisi pitää parempaa huolta. Kaikki vastaukset löytyvät kokonaisuudessaan työn lopusta liitteenä. (LIITE 4) 5.4 Jos haluatte uuden leikkipuiston, niin mihin? Kymmenennessä kohdassa vastaajilla oli mahdollisuus antaa ehdotuksia, mihin heidän mielestään tulisi rakentaa uusi leikkipuisto. Vastauksia tähän kohtaan tuli 11, joista 4 koski vanhojen leikkipuistojen kunnostamista. Uusia leikkipuistoja toivottiin: Lehtolan alueelle, Aniantielle, keskustaan, Majakkapaviljongin rantaan, Kustaantorille sekä Kanavarantaan. Näiden lisäksi Anianpeltoon oli toivottu koirapuistoa.

20 ARVIOINTIKYSELY PALVELUIDEN TASO Kuvio13. Tyytyväisten osuus palvelujen tasoon; puistot ja metsät. Kaikki kunnat Kuvio 13 kuvaa tyytyväisten osuutta oman kunnan puisto- ja metsäalueisiin. Leikkipaikkojen varustukseen tyytyväisten osuus on laskenut 24 %-yksikköä.

21 ARVIOINTIKYSELY Tyytyväisyys palveluiden tasoon - Asikkala Kuvio 14. Tyytyväisten osuus palveluiden tasoon vuosina ; kadut ja pyörätiet Kuvio 14 kuvaa Asikkalan asukkaiden tyytyväisyyttä palveluiden tasoon, katujen ja pyöräteiden osalta. Kuntalaisten mielestä kaikkein parhaiten tänä vuonna on hoitunut keskustaajaman katujen puhtaus ja siisteys; 83 % vastaajista on tyytyväisiä. Viime vuoteen verrattuna luku on kuitenkin laskenut kymmenen prosenttiyksikköä. Toiseksi tyytyväisimpiä oltiin lumen auraukseen suurimmilla keskustaajamaan johtavilla kunnan kaduilla ja teillä, tyytyväisten osuus on 78 %. Liukkauden torjuntaan katujen ajoradoilla on myös oltu tyytyväisiä (74 %).

22 ARVIOINTIKYSELY Alhaisimmat tyytyväisyyslukemat sai oman asuinkadun kunto (41 %). Luku on laskenut viime vuodesta 23 %-yksikköä. Pienempien katujen kuntoon ja lumenauraukseen tyytyväisiä on 50 % vastaajista. Jalankulku- ja pyöräteiden kunnon osalta tyytyväisyys on pysynyt samana.

23 KUNTATEKNIIKAN PALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY Tyytyväisten osuus kokonaisuudessaan palveluiden tasoon Kuvio 15. Tyytyväisyys palveluiden tasoon. Kuvio 15 osoittaa vastanneiden tyytyväisyyden palveluiden tasoon kokonaisuudessaan. Vastaajista 63% on tyytyväisiä palveluiden tasoon, kun taas 30% on tyytymättömiä. 7% vastaajista ei osaa sanoa.

24 ARVIOINTIKYSELY Toimenpiteet, jotka vaikuttavat katuympäristön yleiseen viihtyvyyteen Kuvio 16. Toimenpiteet, jotka vaikuttavat katuympäristön yleiseen viihtyvyyteen. Kuvio 16 osoittaa, mitkä toimenpiteet vastaajat kokivat tärkeiksi keskustaajaman katuympäristön yleisen viihtyvyyden parantamiseksi. Vastaajat saivat valita enintään kaksi vaihtoehtoa. Tärkeimmiksi toimenpiteiksi vastaajat valitsivat katupäällysteen kunnon parantamisen (26 %) ja katualueen reuna-alueiden kunnostuksen ja istutusten hoidon (20 %).

25 ARVIOINTIKYSELY Toimenpiteet, jotka vaikuttavat puistojen yleiseen viihtyvyyteen Kuvio 17. Toimenpiteet, jotka vaikuttavat puistojen yleiseen viihtyvyyteen. Kuviossa 17 nähdään, mitkä toimenpiteet vaikuttavat puistojen yleiseen viihtyvyyteen. Vastaajat saivat valita enintään kaksi vaihtoehtoa. Kaikkein tärkeimmäksi vastaajat kokivat puistojen viihtyvyydessä puistojen puhtaanapidon ja siivouksen (29%). Lisäksi arvostettiin kukkaistutuksia (17 %) ja nurmikon hoitoa (17 %). Myös puistopenkit ja istuimet koettiin tärkeiksi (15%).

26 ARVIOINTIKYSELY Kuntakeskuksen viihtyvyyteen vaikuttavat tekijät Kuvio 18. Kuntakeskuksen viihtyvyyteen vaikuttavat tekijät. Kuvio 18 osoittaa, mitkä toimenpiteet vastaajat kokivat tärkeiksi kuntakeskuksen viihtyvyyden parantamisessa. Vastaajat saivat valita enintään kolme vaihtoehtoa. Tärkeimmiksi viihtyvyystekijöiksi vastaajat valitsivat ympäristön siisteyden ja puhtauden (29%) ja ympäristön rauhallisuuden ja turvallisuuden (17%).

27 ARVIOINTIKYSELY YHTEENVETO 7.1 Taustatiedot Vastaajista 56,7% oli naisia ja 43,3% miehiä. Vastaajista 67% asuu omakotitalossa, 15% kerrostalossa, 13% rivitalossa ja 5% paritalossa. Näistä luvuista suurin osa (63 %) asuu keskustaajamassa ja 37% keskustaajaman ulkopuolella. 7.2 Asiakaspalvelu Kyselyyn vastanneilta kysyttiin, mistä syistä he ovat asioineet Kuntatekniikan kanssa. Tekemisissä Kuntatekniikan kanssa on ollut noin puolet vastanneista. Suurin osa vastaajien asioinneista koski rakennuslupia (23%) tai katuja (21%). Tiedotusvälineiden käyttöön (kuten lehdet, radio ja tv) ja Internetin kautta välitettävään tietoon toimialan asioista (kadut, liikenne, puistot) vastaajat olivat tyytyväisiä. Vastaajista 58 prosenttia on sitä mieltä, että tietoa on ollut riittävästi. Kyselyyn vastaajista 50 prosenttia on sitä mieltä, että asioista on kerrottu avoimesti. Tulos nousi 27 prosentista 50 prosenttiin. Vastaajista 56 prosenttia on sitä mieltä, että asia on esitetty ymmärrettävästi. 56 prosenttia on myös sitä mieltä, että tieto on ollut luotettavaa. 7.3 Kadut ja liikenne Vastaajilta tiedusteltiin heidän yleisintä kulkutapaansa kouluun, töihin tai asioille viimeksi kuluneen viikon aikana. Selvästi suosituin matkustusmuoto on henkilöauto, jota ilmoitti käyttävänsä 73 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi suosituin kulkutapa oli kävellen, joka oli vastauksena 14 prosenttia vastaajista. Vähiten kuljettiin polkupyörällä (7 %) ja linja-autolla (4 %). Vastanneista 2 prosenttia ilmoitti kulkevansa jollakin muulla tavalla ja näitä olivat muun muassa moottoripyörä.

28 ARVIOINTIKYSELY Palveluiden taso Tutkimuksessa selvisi, että Asikkalalaisten tyytyväisyys oman kuntansa katuihin ja pyöräteihin on laskenut vuodesta Vastaukset sijoittuivat vuonna prosentin välille, kun taas vuonna 2014 vastaukset heittelehtivät 41 prosentin ja 92 prosentin välillä. Asikkalalaiset olivat kaikkein tyytyväisimpiä keskustaajaman katujen puhtauteen ja siisteyteen, jossa tyytyväisyys oli 92 prosenttia. Tyytyväisten osuus nousi viime vuodesta yhdellä prosenttiyksiköllä. Tyytyväisyys puistoihin ja metsiin laski edellisvuodesta. Tyytyväisyys oman asuinalueen viheralueiden ja puistojen hoitoon laski 70 prosentista 60 prosenttiin, kuten myös tyytyväisyys keskustaajaman puistojen hoitoon laski 83 prosentista 76 prosenttiin. Tyytyväisyys oman asuinalueen leikkipaikkojen varustuksessa oli 40 prosenttia ja kokonaisuudessaan palveluiden tasoon tyytyväisten osuus laski 72 prosentista noin 60 prosenttiin. Verrattaessa Asikkalan tämänvuotisia tuloksia edellisvuotisiin tuloksiin, on nähtävissä pääosin tyytyväisten osuuden laskua, tai että tulos on pysynyt melko samana. Monissa kohdissa tyytyväisten osuus oli laskenut huomattavasti viimeisestä vuodesta. Muun muassa tyytyväisyys oman asuinkadun kuntoon on laskenut 64 prosentista 41 prosenttiin. 7.5 Katuympäristön yleinen viihtyvyys Eniten katuympäristön viihtyvyyteen vaikuttavaksi tekijäksi nostettiin katupäällysteen kunnon parantaminen (26 %). Toiseksi tärkeimpänä toimenpiteenä pidetään katualueen reuna-alueiden kunnosta ja istutusten hoitoa (20 %).

29 ARVIOINTIKYSELY Puistojen yleinen viihtyvyys Puistojen ja viheralueiden hoidossa vastaajat kokivat kaikkein tärkeimmäksi puistojen puhtaanapidon ja siivouksen, jonka 29 prosenttia näki merkittävämmäksi puistojen viihtyvyyteen vaikuttavaksi tekijäksi. Toiseksi eniten arvostettiin kukkaistutuksia (17 %) ja nurmikon hoitoa (17 %). 7.7 Kuntakeskuksen viihtyvyys Vastaajien mielestä kuntakeskuksen viihtyvyyteen vaikuttaa eniten ympäristön siisteys ja puhtaus (29 %). Myös ympäristön rauhallisuus ja turvallisuus nostetaan tärkeäksi kuntakeskuksen viihtyvyyttä edistäväksi tekijäksi. Vastaajista 17 prosenttia pitää tätä tekijää tärkeänä.

30 ARVIOINTIKYSELY LÄHTEET

31 ARVIOINTIKYSELY LIITTEET Kysymys 8: - Rantakulmantie ja Anianpellontie risteys hiukan levittää. - Vääksyn K-kaupan risteys. - Kanavatie, Rantakulmantie. K-kaupan häikäisevät parkkipaikan (?) valot suunnattava toisin!! Etenkin R-tieltä kanavalle käännyttäessä A-pellosta tulevat jäävät usein tolpan taakse: risteykseen tulevien ajoneuvojen ja kääntyvän ajoneuvon kaarre kulma jättää A-pellosta tulevan tolpan katveeseen. - Vesivehmaantienliittymä ja 24-tielle: madallettava mäkeä (vääksyyn päin risteyksestä) näkyvyys paranee. - Loukkuharjusta Vesivehmaa Vääksy tielle tuleva liittymä: vaarallinen (todella huono näkyvyys) ranakulman (rapalan) risteys ei toimi kunnolla mihinkään suuntaan. Rantakulmalta tullessa kaide estää näkyvyyden Tallukan mäkeä alastulevista autoista. Kääntymiskaistojen kiristyminen aiheuttaa useita läheltäpiti tilanteita. Itsekin tämän kokenut. - Jukolantiellä kolmioiden poistaminen ei ole laskenut tien nopeuksia. Aiheuttaa hämminkiä varsinkin vieraan tien käyttäjillä. Jukolantiellä sivuteille ensinnäkin on surkea näkyvyys max nopeus 15km/h ja siltitikin olet jo risteyksessä ennen kuin mitään näet (aitaukset edessä). Toivonkin kolmioita takaisin ja jos nopeuden alentaminen on ainoa syy näiden poissaoloon uskon hidasteiden toimivan paremmin. - Mikkolantien- Solkomiehentien (Anianraitti) risteys. Esim koroke suojatielle. - Jukolantien ja Rantakulmantien risteys. Rantakulmantiellä koroke väärässä paikassa, koska linja-auto pysäkki liian lähellä risteystä! - Suivantien katukyltti uusittava! (nimestä ei saa selvää). - Korsuantienhaaran, Vesivehmaa näkyvyyttä parannettava Vääksyn suuntaan. - Kanavatien ja Maakaupantien risteys, näkyvyyttä pitäisi parantaa. - Anianpellontien ja Männiköntien risteys pienemmille vaarallinen, varsinkin alhaalta kulkiessa. - Vesivehmaantie, kävely/pyörätie.

32 ARVIOINTIKYSELY Keskustassa T-risteystä Rantakulmalta tullessa tai sinne mennessä. - Laukkalan alueen kohdalla tien 312 valaistusta. - Anianpellontien ja Mikkolantien suojatien turvallisuutta, uuden kerrostalon aita peittää näkyvyyttä. - Pakkaspolun loppupää. - Liikenneympyrät isompiin risteyksiin ja Rusthollintie ja Koulutien risteykseen (OP+Nordea). - Kalkkistentien ja Siltatien risteyksen ajo-oikeutta voisi selventää. - Vääksyntien ja Asiakkalantien risteys (koulupäivät). Liikennettä koulun suuntaan ja pois sekä oppilaita jalkaisin sekä pyörällä. - Vääksyntielle hidasteet ja niiden lisääminen myös Aurinkovuoren koulun edessä kulkevalle tielle. Siinä on hidasteita, mutta autot kaahaavat ja tiellä kulkee paljon lapsia. - Kirjastolta Asiakkalantielle nousu on liikenteen ja lumisuuden/liukkauden vuoksi talviaamuisin haasteellista. - Rusthollintien ja Kanavatien risteystä voisi kehitellä, hankala ruuhka-aikaan. - Citytorin valot häikäisee pimeällä kun tulee Rantakulmantieltä Kanavatielle. - Anianpellon ja Rantakulman risteys, valo-ohjaus. - Kanavatie / valvottava nopeuksia. - Majakkapaviljonkiin menevä risteys sekä K- markettiin menevä risteys. Liikaa pusikkoja näköesteenä. - Aniantienristeykseen ja keskustaan liikennevaloja, ympyrä - Sivuteitä - Koulujen läheisyyttä aina! - Anianpellontie keskustan kohdalla suojateiden ja kaistojen osalta turvallisemmaksi. Keskikoroke, paremmat maalaukset. - Rantakulmanteiden ja Jukolantien risteys. - Asikkalantie/Honkaniementie valotolppa risteykseen. - Salmentien risteys Pulkkilassa. - Loukkuharjun risteys, usein kolareita. - Jukolantie ja Rantakulmantie, ollut koko talven kuoppainen. - Selkeämpi ja nopeampi liittymä 24:ltä Asikkalan uuteen keskustaan.

33 ARVIOINTIKYSELY Rantakulmantiellä oleva bussipysäkki siirrettävä. - Kanavatien ja Rantakulman risteys eli ns. K-Kaupan risteys, siihen iso kiertoliittymä. - Maakaupan tien ja Anjalanpellontien risteys liian ahdas. - Kanavatie Anjalanpellontie Rantakulmantie risteys päällysteen uusiminen.. Uraisuus aiheuttaa vaaratilanteita varsinkin lumiaikaan. - Päijänteentien risteystä (näköeste kanavan suuntaan). - Loukkuharjun mäki risteykset- - Keskustan kauppojen liittymä. - Talvikunnossapitoa, tiehöylä liikkeelle. - Katajatien ja Anianpellontien risteys esim kääntymiskaista. - Mikkolantie Anianraitti suojatie. Hidastetöyssyt tai jotkut sellaiset, koska tietä ylittää lapsia ja ihmiset kiihdyttelevät suoralla. - Mikkolantie/kanavatie. - Kanavatien ja päijänteentien risteys vaatii vähintään STOP-merkin Päijänteen puolelta. - Piekkolantien ja Asikkalantien risteykseen valoa. Samoin Piekkolantien suuntaiselle puistotielle. - Kanavatie ja Rantakulmantien risteys. - Kanavatie vanhan Vääksyn risteys. - Rantakulman tien- Aniantien risteys. STOP-merkki. - Jalankulkuteiden/pyöräteiden valaistusta parannettava. - Rantakulmantien ja Vierumäentien risteykseen valot. - Vesivehmaasta Lahteen - Kopsuntie/ Vilhelmintie. - Vesivehmaantien ja 24tien risteys. - Kurhilantie Evotienhaaranta Padasjoelle päin. - Rantakulmantie- Anianpellontie. - Lahdesta päin Kanavatielle tuleva risteys! - Anianpellontie/Rusthollin tie. (liikennevalot) - Rantakulmantien ja Jukolantien risteys liian ahdas ja huonokuntoinen.

34 ARVIOINTIKYSELY Osuuspankin takana olevassa risteyksessä ei aina tiedetä kuka väistää, on kyllä merkitty. - Rantakulmantien alkua, Jämsä/Lahti liittymien osalta ruuhkaa ja huono asvaltti. - Kanavatie- Anianpellon Rantakulmantie risteys vaarallinen. - Salosaaren tiehaaran kohdalla oleva linja-auto pysäkki vaarallinen kun ei pimeällä valaistusta. - Anianpellontien ja Männiköntien risteys vaarallinen. - Rantakulmantien ja Jukolantien risteys.. autot oikaisevat- kaistamerkinnät katuun. Kysymys 9: - Rantakulmantie ja Anianpellontie risteys hiukan levittää. - Vääksyn K-kaupan risteys. - Kanavatie, Rantakulmantie. K-kaupan häikäisevät parkkipaikan (?) valot suunnattava toisin!! Etenkin R-tieltä kanavalle käännyttäessä A-pellosta tulevat jäävät usein tolpan taakse: risteykseen tulevien ajoneuvojen ja kääntyvän ajoneuvon kaarre kulma jättää A-pellosta tulevan tolpan katveeseen. - Vesivehmaantienliittymä ja 24-tielle: madallettava mäkeä (vääksyyn päin risteyksestä) näkyvyys paranee. - Loukkuharjusta Vesivehmaa Vääksy tielle tuleva liittymä: vaarallinen (todella huono näkyvyys) ranakulman (rapalan) risteys ei toimi kunnolla mihinkään suuntaan. Rantakulmalta tullessa kaide estää näkyvyyden Tallukan mäkeä alastulevista autoista. Kääntymiskaistojen kiristyminen aiheuttaa useita läheltäpiti tilanteita. Itsekin tämän kokenut. - Jukolantiellä kolmioiden poistaminen ei ole laskenut tien nopeuksia. Aiheuttaa hämminkiä varsinkin vieraan tien käyttäjillä. Jukolantiellä sivuteille ensinnäkin on surkea näkyvyys max nopeus 15km/h ja siltitikin olet jo risteyksessä ennen kuin mitään näet (aitaukset edessä). Toivonkin kolmioita takaisin ja jos nopeuden alentaminen on ainoa syy näiden poissaoloon uskon hidasteiden toimivan paremmin.

35 ARVIOINTIKYSELY Mikkolantien- Solkomiehentien (Anianraitti) risteys. Esim koroke suojatielle. - Jukolantien ja Rantakulmantien risteys. Rantakulmantiellä koroke väärässä paikassa, koska linja-auto pysäkki liian lähellä risteystä! - Suivantien katukyltti uusittava! (nimestä ei saa selvää). - Korsuantienhaaran, Vesivehmaa näkyvyyttä parannettava Vääksyn suuntaan. - Kanavatien ja Maakaupantien risteys, näkyvyyttä pitäisi parantaa. - Anianpellontien ja Männiköntien risteys pienemmille vaarallinen, varsinkin alhaalta kulkiessa. - Vesivehmaantie, kävely/pyörätie. - Keskustassa T-risteystä Rantakulmalta tullessa tai sinne mennessä. - Laukkalan alueen kohdalla tien 312 valaistusta. - Anianpellontien ja Mikkolantien suojatien turvallisuutta, uuden kerrostalon aita peittää näkyvyyttä. - Pakkaspolun loppupää. - Liikenneympyrät isompiin risteyksiin ja Rusthollintie ja Koulutien risteykseen (OP+Nordea). - Kalkkistentien ja Siltatien risteyksen ajo-oikeutta voisi selventää. - Vääksyntien ja Asiakkalantien risteys (koulupäivät). Liikennettä koulun suuntaan ja pois sekä oppilaita jalkaisin sekä pyörällä. - Vääksyntielle hidasteet ja niiden lisääminen myös Aurinkovuoren koulun edessä kulkevalle tielle. Siinä on hidasteita, mutta autot kaahaavat ja tiellä kulkee paljon lapsia. - Kirjastolta Asiakkalantielle nousu on liikenteen ja lumisuuden/liukkauden vuoksi talviaamuisin haasteellista. - Rusthollintien ja Kanavatien risteystä voisi kehitellä, hankala ruuhka-aikaan. - Citytorin valot häikäisee pimeällä kun tulee Rantakulmantieltä Kanavatielle. - Anianpellon ja Rantakulman risteys, valo-ohjaus. - Kanavatie / valvottava nopeuksia. - Majakkapaviljonkiin menevä risteys sekä K- markettiin menevä risteys. Liikaa pusikkoja näköesteenä. - Aniantienristeykseen ja keskustaan liikennevaloja, ympyrä - Sivuteitä

36 ARVIOINTIKYSELY Koulujen läheisyyttä aina! - Anianpellontie keskustan kohdalla suojateiden ja kaistojen osalta turvallisemmaksi. Keskikoroke, paremmat maalaukset. - Rantakulmanteiden ja Jukolantien risteys. - Asikkalantie/Honkaniementie valotolppa risteykseen. - Salmentien risteys Pulkkilassa. - Loukkuharjun risteys, usein kolareita. - Jukolantie ja Rantakulmantie, ollut koko talven kuoppainen. - Selkeämpi ja nopeampi liittymä 24:ltä Asikkalan uuteen keskustaan. - Rantakulmantiellä oleva bussipysäkki siirrettävä. - Kanavatien ja Rantakulman risteys eli ns. K-Kaupan risteys, siihen iso kiertoliittymä. - Maakaupan tien ja Anjalanpellontien risteys liian ahdas. - Kanavatie Anjalanpellontie Rantakulmantie risteys päällysteen uusiminen.. Uraisuus aiheuttaa vaaratilanteita varsinkin lumiaikaan. - Päijänteentien risteystä (näköeste kanavan suuntaan). - Loukkuharjun mäki risteykset- - Keskustan kauppojen liittymä. - Talvikunnossapitoa, tiehöylä liikkeelle. - Katajatien ja Anianpellontien risteys esim kääntymiskaista. - Mikkolantie Anianraitti suojatie. Hidastetöyssyt tai jotkut sellaiset, koska tietä ylittää lapsia ja ihmiset kiihdyttelevät suoralla. - Mikkolantie/kanavatie. - Kanavatien ja päijänteentien risteys vaatii vähintään STOP-merkin Päijänteen puolelta. - Piekkolantien ja Asikkalantien risteykseen valoa. Samoin Piekkolantien suuntaiselle puistotielle. - Kanavatie ja Rantakulmantien risteys. - Kanavatie vanhan Vääksyn risteys. - Rantakulman tien- Aniantien risteys. STOP-merkki. - Jalankulkuteiden/pyöräteiden valaistusta parannettava. - Rantakulmantien ja Vierumäentien risteykseen valot.

37 ARVIOINTIKYSELY Vesivehmaasta Lahteen - Kopsuntie/ Vilhelmintie. - Vesivehmaantien ja 24tien risteys. - Kurhilantie Evotienhaaranta Padasjoelle päin. - Rantakulmantie- Anianpellontie. - Lahdesta päin Kanavatielle tuleva risteys! - Anianpellontie/Rusthollin tie. (liikennevalot) - Rantakulmantien ja Jukolantien risteys liian ahdas ja huonokuntoinen. - Osuuspankin takana olevassa risteyksessä ei aina tiedetä kuka väistää, on kyllä merkitty. - Rantakulmantien alkua, Jämsä/Lahti liittymien osalta ruuhkaa ja huono asvaltti. - Kanavatie- Anianpellon Rantakulmantie risteys vaarallinen. - Salosaaren tiehaaran kohdalla oleva linja-auto pysäkki vaarallinen kun ei pimeällä valaistusta. - Anianpellontien ja Männiköntien risteys vaarallinen. - Rantakulmantien ja Jukolantien risteys.. autot oikaisevat- kaistamerkinnät katuun. - Uusi suojatie Vääksyn kanavan jälkeen uuteen keskustaan mennessä. Paljon lapsia ja turisteja kulkee tien poikki. - Kurhilantie - Evontie- Padasjoentielle. - Pyörätie Vääksystä Kurhilaan olisi hieno! - Vääksy Vesivehmaa pyörätie. - Hulivilin päiväkotiin. - Jenkkapirtiltä Kuotaantien risteykseen Vääksyyn. - Syrjäntauksen tie pyörätie. - Kanavatiellä, kanavankohdalla vain yksi tienylityskohta jalankulkijoille. - Salosaaren tielle - Mikkolantielle - Salonsaari. - Vääksystä voisi jatkaa pyörätien Vesivehmaalle koulun ja päiväkotiin saakka. - Vanhat kuntoon.

38 ARVIOINTIKYSELY Pyörä/ jalankulkuväylä Anianmetsästä Loukkuharjuun. - Aninanmetsästä Loukkuharjuun. - Anianpellontien jalankulku- ja pyörätien jatkaminen Salonsaarentien risteykseen. - Pyörätie Vesivehmaa- Vääksyn kuntakeskus. - Jalankulku- /pyörätie Salonsaaren risteykseen saakka. - Kävelytie 24- tien ali Pasolan asutusalueelle. - Jatkaa pyörätuetä Syrjätauksentiestä Lammintienristeykseen. - Jalankulku- ja pyörätien kunnostaminen Iso-Äiniöllä. Kysymys 10: - Lehtolan alueelle. - Aniantielle. - Kanavapuiston leikkialuetta voisi kehittää. - Vääksyssä hyvin puistoja, mutta varustetasoa voisi parantaa. Leikkivälineitä isoille ja pienille lapsille. - Toivokärkilavan leikkipuisto voisi olla monipuolisempi. - Keskustaan. - Majakkapaviljongin rantaan. - Kustaan torille. - Koirapuisto Anianpellon, Kuontaanrannan suuntaan. - Kanavanrantaan kirkon puolelle. Honkaniementien puisto uusittava. - Vanhojen ylläpitoa parannettava.

LAHDEN SEUDUN KUNTATEKNIIKKA OY:N PALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY 2012 ASIKKALA LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUDEN KOULUTUSALA

LAHDEN SEUDUN KUNTATEKNIIKKA OY:N PALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY 2012 ASIKKALA LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUDEN KOULUTUSALA LAHDEN SEUDUN KUNTATEKNIIKKA OY:N PALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY 2012 LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUDEN KOULUTUSALA SISÄLLYS 1 JOHDANTO 1 1.1 Tutkimuksen toteutus 2 2 TIIVISTELMÄ 3 3 TAUSTATIEDOT 4

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Heinola. 1.9.2015 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Heinola. 1.9.2015 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Heinola 1..201 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 3 Kadut 4 Puistojen

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kuopio. 3.9.2014 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kuopio. 3.9.2014 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 2 kunnassa Kuopio.. Heikki Miettinen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset Vastaajien taustatiedot 2 Yhteenveto tuloksista

Lisätiedot

1 Johdanto. 1.1 Selvityksen taustaa

1 Johdanto. 1.1 Selvityksen taustaa Yhdyskuntatekniset palvelut 04 3 1 Johdanto 1.1 Selvityksen taustaa Vuonna 1992 toteutettiin ensimmäisen kerran tämän tutkimusasetelman mukainen selvitys asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kajaani. 4.12.2014 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kajaani. 4.12.2014 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 2 kunnassa Kajaani.. Heikki Miettinen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset Vastaajien taustatiedot 2 Yhteenveto tuloksista

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa 20 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3 Kadut 3 4 Puistojen hoito

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2013 Kyselytutkimuksen tulokset 13 kunnassa Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2013 Kyselytutkimuksen tulokset 13 kunnassa Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 13 kunnassa 1382013 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3 Kadut 18 4 Puistojen

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja 29 vertailukunnassa. Efeko Oy Tutkimuksia 289 2006 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja 29 vertailukunnassa. Efeko Oy Tutkimuksia 289 2006 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja vertailukunnassa Tutkimuksia Heikki Miettinen Sisällys Johdanto Selvityksen taustaa Otos ja vastaukset Otos ja vastaukset Kadut Puistojen

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 Johdanto 2 Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 30 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 30 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Yhdyskuntatekniset palvelut 00 Johdanto

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 Johdanto 2 Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 04 Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset kunnassa Yhdyskuntatekniset palvelut 04 3 1 Johdanto 1.1 Selvityksen taustaa Vuonna 2 toteutettiin ensimmäisen kerran tämän tutkimusasetelman

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa Pori Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa Pori Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Pori..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 40 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 40 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 Heikki Miettinen SISÄLLYS Johdanto

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kotka Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kotka Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Kotka..01 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa Otos ja vastaukset Vastaajien taustatiedot Yhteenveto tuloksista Kadut Puistojen hoito 0 Jätehuolto

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Paimio Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Paimio Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 2 kunnassa Paimio..1 Heikki Miettinen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 3 Kadut 4 Puistojen hoito

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kouvola Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kouvola Heikki Miettinen & Jarno Parviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksen tulokset Kouvola 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto

Lisätiedot

TEKNISTEN JA YMPÄRISTÖPALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY 2017 LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAT JANNE SOININEN JANNE PENNANEN JOONA LAUNIKARI

TEKNISTEN JA YMPÄRISTÖPALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY 2017 LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAT JANNE SOININEN JANNE PENNANEN JOONA LAUNIKARI TEKNISTEN JA YMPÄRISTÖPALVELUIDEN ARVIOINTIKYSELY 2017 LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAT JANNE SOININEN JANNE PENNANEN JOONA LAUNIKARI 31.12.2017 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 1 2 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS...

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Kuopio. 27.8.2015 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Kuopio. 27.8.2015 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 201 Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Kuopio 27.8.201 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 MUU KYMENLAAKSO (IITTI, PYHTÄÄ, VIROLAHTI, MIEHIKKÄLÄ)

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 MUU KYMENLAAKSO (IITTI, PYHTÄÄ, VIROLAHTI, MIEHIKKÄLÄ) KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 MUU KYMENLAAKSO (IITTI, PYHTÄÄ, VIROLAHTI, MIEHIKKÄLÄ) 7.10.2019 SISÄLLYS Kyselyn toteutus ja tulokset Otos ja vastausmäärät alueittain Liikkumisen tunnuslukuja

Lisätiedot

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 KOUVOLA

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 KOUVOLA KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 KOUVOLA 7.10.2019 SISÄLLYS Kyselyn toteutus ja tulokset Otos ja vastausmäärät alueittain Liikkumisen tunnuslukuja (matkojen pituudet, tarkoitus ja kulkutapa)

Lisätiedot

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness Lähiympäristö ja siinä liikkuminen (pitkä kyselylomake) Tässä lomakkeessa kysytään käsityksiänne asuntonne lähiympäristöstä

Lisätiedot

Teknisten ja ympäristöpalveluiden arviointikysely 2016

Teknisten ja ympäristöpalveluiden arviointikysely 2016 Tekninen ja ympäristötoimiala Teknisten ja ympäristöpalveluiden arviointikysely 2016 Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat Selin Essi Isotalo Ida Tiilikainen Anni SISÄLLYS 1. JOHDANTO 1 2. TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013 Tekn.ltk.11.13 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 13 Kysely toteutettiin lähinnä nettikyselynä, paperiversio oli jaettu kunnan viraston toimipisteisiin. Vastauksia tuli netin kautta 9 kpl ja kaksi

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Maastokäynnin 8.4.2010 kohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = kyselyn K = asukaskysely N = nopeusrajoitus palaut-

Lisätiedot

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232 Lehtisaari-Kuusisaari-Kaskisaari i i i K i käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 7.9.-1.10.009 Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä Kyselyalue Lehtisaari,

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla 26.10.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Rauman kaupungin suojatiekäyttäytymisen kysely toteutettiin 1.-21.10.2018 välisenä aikana. Kyselyllä kartoitettiin:

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Kuopio..0 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 1 Johdanto Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista

Lisätiedot

KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE. Kirjekysely ja verkkokysely 2011

KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE. Kirjekysely ja verkkokysely 2011 KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE Kirjekysely ja verkkokysely 2011 Kesä 2011 JOHDANTO Tässä raportissa on tulokset helsinkiläisille kohdistetusta kyselytutkimuksesta, jonka katu-

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksen tulokset 2 kunnassa Kuopio..1 Heikki Miettinen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 2 Yhteenveto tuloksista

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2019

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2019 Kyselytutkimuksen tulokset Mikkeli 2.. Heikki Miettinen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 3 Kadut 4 Puistojen hoito Jätehuolto

Lisätiedot

PUISTOJEN JA VIHERALUEIDEN HOITO VERRATTUNA MUIHIN KAUPUNKEIHIN. Ympäristö ja liikenne Nurmes 2010

PUISTOJEN JA VIHERALUEIDEN HOITO VERRATTUNA MUIHIN KAUPUNKEIHIN. Ympäristö ja liikenne Nurmes 2010 PUISTOJEN JA VIHERALUEIDEN HOITO VERRATTUNA MUIHIN KAUPUNKEIHIN Kaikki Kerrostalo Rivitalo Omakotitalo Asuinaika < 5v Asuinaika 5-10 v Asuinaika > 10 v Kauppala Itä-kauppala Porokylä Maaseutu Keskimääräistä

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa 28.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin sekä suomeksi että ruotsiksi osana Loviisan liikenneturvallisuustoimija -hanketta. Kyselyn

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 3477/2016 02.08.00 217 Liikennebarometri 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Heini Peltonen, puh. 043 824 7212 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4. Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.2012 Väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella muuttui vuonna 1997

Lisätiedot

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI Hannele Laaksonen 1. JOHDANTO...3 2. VASTAAJIEN TAUSTATIETOJA...4 3. HALLINTO- JA ELINKEINOTEIMEN PALVELUJEN ARVIOINTI...6 4.

Lisätiedot

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS TAUSTATIEDOT Toukokuussa 2017 toteutetulla kyselyllä kartoitettiin suojatiekäyttäytymiseen liittyviä ongelmia Järvenpään, Keravan

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2010. Kyselytutkimuksen tulokset 33 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2010. Kyselytutkimuksen tulokset 33 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa 00 YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Heikki Miettinen Yhdyskuntatekniset palv 00 Johdanto Selvityksen taustaa

Lisätiedot

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Puumala Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksentulokset18kunnassa Kuopio HeikkiMiettinen&JarnoParviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksentulokset18kunnassa Kuopio HeikkiMiettinen&JarnoParviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksentulokset1kunnassa Kuopio..1HeikkiMiettinen&JarnoParviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otosjavastaukset 3 Vastaajientaustatiedot 4 2 Yhteenveto

Lisätiedot

Alueelliset tulokset Kuopiossa

Alueelliset tulokset Kuopiossa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 2082015 Heikki Miettinen 1 Keskustan katujen puhtaus ja siisteys 3,70 3,65 3,31 3,22 3,69 3,65 3,65 1 2 Keskustan ulkopuolisten katujen puhtaus ja siisteys 3,29 3,41 3,49

Lisätiedot

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA Katujen kunnossapidon osalta tulevaisuudessa tulisi panostaa eniten kevytväylien auraukseen ja hiekoitukseen, ajoratojen auraukseen ja hiekoitukseen sekä asfaltin

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Tienkäyttäjätyytyväisyystutkimus Talvi 2018 Koko maa

Tienkäyttäjätyytyväisyystutkimus Talvi 2018 Koko maa Koko maa Johdanto Talven - tienkäyttäjätyytyväisyystutkimukseen vastasi koko maassa 9786 yksityishenkilöä ja 133 ammattikuljettajaa. Yksityishenkilöiden vastausprosentiksi muodostui 35 % (v. : 36 %; v.

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Tanja Vaski, Anne Virtanen, Sanni Pitkänen 5/11/2012 Laurea P2P Projektimuotoista työskentelyä yritysten toimeksiannoista Vaatii itsenäistä ja omatoimista

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 17 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 4 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Taustatiedot 700 600 N 6, M 32% Vastaajien määrä kunnittain Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä

Lisätiedot

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ asukasyhdistyksen johtokunta 26.4.2011 asukasyhdistyksen vuosikokous 30.3.2011 asukasyhdistyksen yleinen kokous 28.10.2010 asukasyhdistyksen johtokunta 24.5.2010 asukasyhdistyksen

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011 Kaupungin eri osien asukkaiden mielipiteitä ja kokemuksia katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista sekä asukasyhteistyöstä on

Lisätiedot

Turvallisemmat koulumatkat Pyhtäälle, Loviisaan ja Kotkaan. 18.8.2014 Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja

Turvallisemmat koulumatkat Pyhtäälle, Loviisaan ja Kotkaan. 18.8.2014 Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja Turvallisemmat koulumatkat Pyhtäälle, Loviisaan ja Kotkaan 18.8.2014 Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja 100 000 euroa koulumatkojen turvallisuuteen Tieyhtiö Valtatie 7 Oy lahjoittaa 100 000 koulumatkojen

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 504 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli 160 Vastaajien

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kaukajärvellä ja Vehmaisissa-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kaukajärvellä ja Vehmaisissa-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kaukajärvellä ja Vehmaisissa-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä n.791kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli Vastaajan

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 485 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli Vastaajien ikä/sukupuoli

Lisätiedot

Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä

Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä Kysely vuonna 2010 Leena Pöysti Sisältö Johdanto... 3 Kokemuksia mopoilusta osana muuta liikennettä... 3 Mikä olisi mopolle sopiva huippunopeus liikenteessä... 3

Lisätiedot

Kaupunkiomaisuuden ylläpito Mitä kaupunkilainen saa ylläpitoon käytetyllä rahalla. Osastopäällikkö Raimo K Saarinen

Kaupunkiomaisuuden ylläpito Mitä kaupunkilainen saa ylläpitoon käytetyllä rahalla. Osastopäällikkö Raimo K Saarinen Kaupunkiomaisuuden ylläpito 2008 3.9.2008 Mitä kaupunkilainen saa ylläpitoon käytetyllä rahalla Osastopäällikkö Raimo K Saarinen KATUJEN JA VIHERALUEIDEN SUUNNITTELU yhteistyötä ja vuorovaikutusta selvitämme

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGIN ASUKASKYSELY 2015

LAHDEN KAUPUNGIN ASUKASKYSELY 2015 LAHDEN KAUPUNGIN ASUKASKYSELY 2015 Tekninen ja ympäristötoimiala LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Liiketalous Projektityö 13.12.2015 Hämäläinen Lääveri Mäkelä SISÄLLYS JOHDANTO 1 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT 3 Jakautuminen

Lisätiedot

SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY Yhteenveto

SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY Yhteenveto SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY 5. - 23.10.2015 Yhteenveto 2.11.2015 Turvallisuuskyselyn tarkoituksena oli saada kaupungin asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä asuinalueensa turvallisuudesta ja kehittämistarpeista.

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT 1. Lähtökohdat Päivämäärä 06/06/2013 Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1 Helsingin Polkupyöräilijät ry MUISTUTUS PL 1301 00101 Helsinki www.hepo.fi 31.3.2015 Helsingin kaupunki Yleisten töiden lautakunta helsinki.kirjaamo@hel.fi Muistutus Mellunmäen katusuunnitelmista Piirustukset

Lisätiedot

Kuopion pyöräilyn edistämisen tiekartta

Kuopion pyöräilyn edistämisen tiekartta Asukaskyselyn tulokset Taustatiedot Lähtökohta: Vastausaika: Toteutus: Lopputulos: Kuopiolaisille suunnattu kysely, jossa heitä pyydettiin arvioimaan nykytilaa Kuopiossa sekä antamaan palautetta kehittämistä

Lisätiedot

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 TURVALLINEN LIIKKUMINEN LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ kysely Iisalmen kaupungin ikäihmisille 2006 Kyselyn yhteenveto 22.3.2007 Ongelma Ongelmapaikka Toimenpide Vastuutaho Ongelmakohteen

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS Juhani ja Leea-Liisa Axelsson KE01' KAUPUNKI =r G ilii?t `l p a k ' ' k e s k u s -O1-2017 Kemin kaupunki Tekni nen lautakunt a Val takatu 26 94100 Kemi KIRJALLINEN MUISTUTUS 31.12.2016 KIRJALLINEN MUISTUTUS

Lisätiedot

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken

Lisätiedot

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Jyväskylässä vuonna 2007. Tutkimuksia 296/2007 Heikki Miettinen

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Jyväskylässä vuonna 2007. Tutkimuksia 296/2007 Heikki Miettinen Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina ssä Tutkimuksia 26/0 Heikki Miettinen 1 Johdanto Tämän tutkimuksen toteutti viiden kaupungin toimeksianntosta. Tutkimuksessa kysyttiin asukkaiden mielipiteitä kunnallisten

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä 7.5.2015, Helsinki Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö Määritelmiä TLL 2 Määritelmiä Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: 5) suojatiellä jalankulkijoiden

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Savitaipale. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Savitaipale. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Savitaipale Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Taipalsaari. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Taipalsaari. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Taipalsaari Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

Suojatie päättyy nurmikolle

Suojatie päättyy nurmikolle 1 Hei, edustan Hornhattulan asukasyhdistystä ja lähestyn aiheella joka liittyy Hornhattulan liikenneturvallisuuden parantamiseen. Kaupunginvaltuutettu Jere Riikonen on ollut yhteistyössä asukasyhdistyksen

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä 15.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija -hankkeen osana. Kyselyn tehtiin nettikyselynä 7.

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 120 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 3 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 YHTEENVETO 1/3 Asukaskyselyyn saatiin yli 2000 vastausta, pääosa vastaajista naisia ja iältään

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ASIKKALAN KUNTA KUNNAN VALTUUSTO Rusthollistie 2 17200 VÄÄKSY 28.9.2015 ALOITE: LIIKENNETURVALLISUUDEN

Lisätiedot

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava Kuvaile Kauhavan keskustan unelmatilaa Miten kuvailisit Kauhavan nykyistä keskustaa Väljyys Viihtyisyys TurvallisuusMissä asumisen alueita kehittäisit Kauhavan keskustassa ja miten? Missä olisi hyvä sijainti

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2002. Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2002. Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 02 Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset kunnassa 2 SISÄLLYS 1 Johdanto... 1.1 Selvityksen taustaa... 1.2 Otos ja vastaukset... 2 Kadut... Puistojen hoito... 1 Jätehuolto...

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Tienkäyttäjätyytyväisyystutkimus Kesä 2018 Lapin ELY

Tienkäyttäjätyytyväisyystutkimus Kesä 2018 Lapin ELY Lapin ELY.. Sisällys Johdanto Tyytyväisyys tienhoitoon Liikennetiedotus Tietyömaat Yksityishenkilöiden taustatiedot Raskaan liikenteen taustatiedot Trendikuviot 8- Johdanto Johdanto Tässä raportissa esitellään

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014 Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 0 Valtuustoseminaari..0 Kaupunkikehitysyksikkö Tuula Miettinen/Teuvo Savikko Lähde: FCG Kaupunkilaisten tyytyväisyys palveluihin kasvussa Espoolaisten tyytyväisyys kaupungin

Lisätiedot

Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project

Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project South-East Finland Russia ENPI CBC (European Neigbourhood and Partnership Instrument, Cross-Border Cooperation), 2007-2013 Päiväkotipilotti Vanhempien kysely

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä 231 VÄISTÄMISVELVOLLISUUS RISTEYKSESSÄ Mitat (mm): d suuri 1 350 normaali 900 pieni 600 Yleistä Merkillä osoitetaan, että risteykseen tulevan ajoneuvon on väistettävä ajoneuvoja ja raitiovaunuja, jotka

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Lemi. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Lemi. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Lemi Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

[RAPORTTI KOULUKULJETUSKYSELYSTÄ]

[RAPORTTI KOULUKULJETUSKYSELYSTÄ] Parkanon kaupunki Sivistystoimi [RAPORTTI KOULUKULJETUSKYSELYSTÄ] Parkanon kaupungin sivistystoimen koulukuljetuskyselyn vastausten yhteenveto perusopetuksen oppilaille ja heidän huoltajilleen kevät Sisällys.

Lisätiedot

Asukaskysely Tulokset

Asukaskysely Tulokset Yleiskaava 2029 Kehityskuvat Ympäristötoimiala Kaupunkisuunnittelu Kaavoitusyksikkö 1.9.2014 Asukaskysely Tulokset Sisällys VASTAAJIEN TIEDOT... 2 ASUMINEN... 5 Yhteenveto... 14 LIIKKUMINEN... 19 Yhteenveto...

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta Katajanokka-Kruunuhaka K k käyttäjäkysely 010 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 1.9.-1.11.010 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 8 - Otantakyselyyn

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI Pilvi Lesch 29.8.2018 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Sokeritehtaantie on Kantvikin asuinalueen pääkatu. Sokeritehtaantiellä kulkee nykyisin

Lisätiedot