ASIAKASLUPAUS JA ASIAKASKOKEMUS Webinaari torstaina klo Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIAKASLUPAUS JA ASIAKASKOKEMUS Webinaari torstaina klo Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK"

Transkriptio

1 ASIAKASLUPAUS JA ASIAKASKOKEMUS Webinaari torstaina klo Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK

2 WEBINAARIN TAVOITTEET Webinaari on Luonnonvara-alan Lutunen-projektiin kuuluva täsmäisku aloitteleville yrittäjille, joilla ei ole kokemusta liiketoiminnasta. Tarkoitus on antaa herätteitä liiketoiminnan opiskeluun ja antaa joitain vinkkejä kunkin webinaarin aihepiiriin liittyen. Tämän päivän aiheita ovat asiakaslupaus ja asiakaskokemus. Lähinnä keskitytään asiakaskokemukseen, joka konkretisoituu asiakaslupauksessa.

3 ASIAKASLUPAUS Asiakaslupaus välittää viestin, jossa korostetaan yrityksen brändin ja tuotteen tai palvelun arvoa asiakkaalle. Asiakaslupaus havainnollistaa, miksi tämä yritys on parempi kuin kilpailijansa. Jotta siihen tilanteeseen päästään, yrityksen on tunnettava paitsi asiakkaansa, myös kilpailijansa, niiden vahvuudet ja heikkoudet sekä ansaintalogiikka. Asiakaslupaus luetteloi tuotteen tai palvelun avainominaisuuksia tai kohteita.

4 Asiakaslupaus Asiakaslupaukset ovat myös asiakkaiden odottama arvo heidän ostaessaan tuotteen tai palvelun. Kun asiakaslupaukset luodaan oikein, ne ovat hyvä työväline, jolla lähestyä asiakkaita ja lisätä heidän kiinnostustaan yritykseen ja sen tuotteisiin ja palveluihin. Asiakas määrittelee arvon, jonka kokee yrityksen tuotteista ja palveluista ja mahdollisesta yhteistoiminnasta saavansa. Sen vuoksi on tärkeää ymmärtää asiakkaiden tarpeet.

5 ASIAKASLUPAUS Usein asiakkaiden toiveet ja tarpeet saadaan selville parhaiten asiakkaita haastattelemalla tai kyselyillä. Asiakaslupaus on lähellä asiakaskokemusta ja sen johtamista. Asiakaskokemuksessa tuotetaan lisäarvoa asiakkaalle; eli jotain, jota asiakas kokee arvostavansa jopa enemmän kuin asiakaslupaus on antanut ymmärtää asiakkaan saavan, kun hän ostaa palvelun tai tuotteen.

6 ASIAKASKOKEMUS PERUSTUU Henkilökunnan ainutlaatuisuuteen tyytyväisyyden tuottamiseen asiakkaille henkilökunnan ominaisuuksien ja taitojen avulla, sekä vahvojen henkilösiteiden syntymiseen asiakkaiden ja henkilökunnan välille. Näin on erityisesti pienyrityksissä. Imagoon yrityksen markkinointiviestintä, toiminta ja kaikki yrityksen ympärillä tapahtuva on integroitava eli yhdistettävä tavoiteltuun yrityskuvaan.

7 ASIAKASKOKEMUS Hyvä asiakaskokemus löytyy usein miettimällä, miten asiakkaita voisi palvella vielä paremmin. Hyvän asiakaskokemuksen laadinta perustuu asiakasymmärrykseen. Yrittäjän haaste on, että asiakkaiden halut ja tarpeet muuttuvat nopeasti. Siksi on tärkeää pysyä ajan tasalla ja kerätä tietoa asiakkailta jatkuvasti. Pitäisi pystyä tarjoamaan asiakkaalle uusia kokemuksia ja syitä pysyä juuri meidän yrityksen asiakkaina.

8 Asiakaskokemus Asiakaskokemus on yksilöllinen kokemus, jonka asiakas muodostaa subjektiivista tuntemuksistaan, joita syntyy vuorovaikutuksessa yrityksen kanssa ja ennen sitä. Asiakaskokemus on noussut tärkeäksi teemaksi viime vuosina asiakastyytyväisyyden rinnalle, joka on vanha käsite. Sen sijaan, että keskityttäisiin mittaamaan asiakkaiden tyytyväisyyttä esimerkiksi asiakaspalveluun, halutaan tietoa myös asiakkaiden osto- ja kulutuskokemuksesta. Käsitteet ovat kuitenkin lähellä toisiaan. Asiakaskokemuksesta voi luoda menestystekijän, jolla erottautua kilpailijoista..

9 ASIAKASKOKEMUS Asiakaskokemus on uusi brändi. Tympeä palvelu, unohtuneet lupaukset ja ikävät kokemukset jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Tällä somen aikakaudella huono maku ei jää vain suuhun, vaan se leviää tehokkaasti verkossa. (Kortesuo & Löytänä 2011.) Asiakaskokemuksessa täytyy olla ensin perusasiat eli ydinasiat kunnossa. Ydinkokemus on se, johon kaikki perustuu. Jos ydinkokemus ei ole kunnossa, ei ole mahdollista tuottaa odotukset ylittäviä kokonaiskokemuksia. Seuraava askel on tarjota asiakkaalle jotain enemmän, laajennettu kokemus.

10 ASIAKASKOKEMUS Toimivaan ydinkokemukseen lisätään jotain enemmän, joka antaa lisäarvoa asiakkaalle. Esim. villiyrttiyrittäjä voi tarjota asiakkaalle reseptejä vaikkapa Facebookissa. Ydinkokemusta voidaan myös laajentaa siten, että järjestetään esim. villiyrttikursseja. Esim. viedään asiakkaat keräämään villiyrttejä ja valmistetaan heidän kanssaan ruokaa villiyrteistä, vaikkapa nokkosista tai voikukanlehdistä. Osallistujat saisivat todistuksen osallistumisestaan ja mukaansa mahdollisesti vielä reseptit aterialla nautittuihin ruokalajeihin. Kaikkea ei tarvitse kertoa etukäteen, että yllätysmomentti säilyy. Näin paitsi laajennetaan asiakaskokemusta, voidaan luoda yritykselle lisämyyntiä. Luonnollisesti kokemuksien täytyy luoda yritykselle tuottoa. Kaikille paketeille lasketaan hinnat.

11 ASIAKASKOKEMUS Yrityksen tulee päättää, millaisia asiakaskokemuksia se haluaa asiakkailleen tuottaa. Jokainen meistä on yksilö, jolla on erilaiset tarpeet. Yrityksen mahdollisuus huomioida ihmisten ainutkertaiset tilanteet saa asiakkaan tuntemaan itsensä erityiseksi. Näin asiakaskokemuksesta tulee henkilökohtainen. Se vaatii kuitenkin paljon työtä ja räätälöintiä sekä tarkkaa tietoa asiakkaasta. Massaräätälöinti. Asiakaskokemuksen tulee vahvistaa asiakkaan minäkuvaa. Mieleenpainuvuus vahvistaa asiakaskokemusta. Mieleen painunut, positiivinen asiakaskokemus saa asiakkaan haluamaan lisää. Asiakkaansa on syytä tuntea, jotta yllätykset eivät käänny itseään vastaan. On tärkeää, ettei asiakasta missään vaiheessa loukata.

12 ASIAKASKOKEMUS Asiakaskokemus ei saisi olla satunnainen, joka vaihtelee ajan ja paikan mukaan. Odotettu kokemus on myös riippumaton ajasta ja paikasta, mutta se on ennalta suunniteltu. Asiakaspalvelijaa on esim. ohjeistettu tervehtimään jokaista liikkeeseen tulijaa. Johdettu asiakaskokemus on myös riippumaton ajasta ja paikasta, mutta se on suunniteltu, erottuva ja tuottaa asiakkaalle lisäarvoa. Puhutaan asiakaskokemuksen johtamisesta Customer Experience Management CEM. Asiakaskokemuksen johtaminen pakottaa yrityksen ajattelemaan asioita asiakkaan näkökulmasta; mitkä ovat asiakkaan tarpeet ja toiveet juuri tällä hetkellä.

13 Asiakaskokemuksen rakentamiseksi yrityksen on ajateltava toimintojaan asiakkaan näkökulmasta ja mitä ne hänelle merkitsevät ja voivat tarjota. On tärkeää ymmärtää että kaikki yrityksen toiminnot, kuten esim. asiakaspalvelu, markkinointi, tavarantoimitus, laskutus sekä muiden ihmisten kokemukset ja mielipiteet yrityksestä vaikuttavat asiakaskokemuksen muodostumiseen. Kuviossa 1 on esitetty asiakkaan kokeman palvelun kokonaislaadun malli, joka on ratkaiseva tekijä asiakaskokemuksen muodostumisessa.

14 Kuvio 1. Asiakkaan kokema palvelun kokonaislaatu, josta paljolti muodostuu asiakaskokemus (Grönroos 2000)

15 Asiakaskokemus Palvelun eri ulottuvuudet, ovat todella tärkeitä siinä, millainen asiakaskokemuksesta muodostuu, mutta siihen vaikuttavat erittäin paljon myös asiakkaan yksilölliset odotukset. Odotukset syntyvät paitsi yrityksen markkinointiviestinnästä, esim. nettisivujen tai Facebookin kautta, tai mainonnan kautta sekä suusanallisen viestinnän, eli puskaradion (word of mouth WOM) välityksellä. Odotukset syntyvät myös sillä hetkellä, kun asiakas astuu esim. myymälään, jossa ensivaikutelma syntyy. Siksi palveluympäristö on erittäin tärkeä asiakaskokemuksen kannalta, myydäänpä sitten tuotteita tai palveluja.

16 DIGITAALINEN ASIAKASKOKEMUS Asiakaskokemus sisältää myös digitaalisen asiakaskokemuksen. On tärkeää kiinnittää huomiota valokuvien laatuun ja tuotteiden ja palveluiden esittämiseen ja esillepanoon; esim. jos on kyseessä kahvila tai ravintola, esittää annokset houkuttelevina. Ihmiset rakastavat tarinoita. Niitä kannattaa myös esittää digitaalisten kanavien kautta. Jotkut pienyritykset ovat valinneet digitaalisen näkyvyytensä kanavaksi pelkän Facebookin. Se voi toimia pienyrityksissä, erityisesti silloin kun asiakaskunta on suhteellisen pieni, jolloin asiakkaat saavutetaan Facebookin kautta. Kun Facebook-tili on julkinen, niin silloin myös potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksen.

17 DIGITAALINEN ASIAKASKOKEMUS Jos nettisivut laaditaan, niitä on muistettava päivittää säännöllisesti. Nettisivujen pitää olla myös hyvin toimivat ja tietojen pitää löytyä sieltä helposti. Nettisivujen visuaalisuuteen pätevät samat säännöt kuin Facebookiin. Sivujen tulisi löytyä myös hyvin haettaessa (hakukoneoptimointi). Ei tarvitse välttämättä ostaa kallista näkyvyyttä, vaan yrityksen nettisivut voi saada nousemaan korkeammalle hakulistoissa käyttämällä sivuilla teksteissä toistuvasti sanoja, joilla kuluttajat todennäköisesti hakevat tietoa.

18 ASIAKASKOKEMUS Seuraavassa muutamia esimerkkejä digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja tarinan käytöstä asiakaskokemuksen luomisessa.

19

20

21

22 LOPUKSI Kaikessa liiketoiminnassa on hyvä pitää mielessä: Yrityksen tulee olla kannattava, ja siksi asiakaskokemuksen lopullinen päämäärä on kasvattaa yrityksen tuottoja.

23 LÄHTEET Grönroos C. : Nyt kilpaillaan palveluilla. Sanoma Pro Oy Grönroos C & Ravald A: Service as Business Logic: Implications for Value Creation and Marketing. Journal of Service Management. Vol Kortesuo K. & Löytänä J: Asiakaskokemus: Palvelubisneksestä kokemusbisnekseen. Helsinki, Talentum Nettilähteet: viitattu viitattu

24 Kiitos!

25 LUTUNEN TÄSMÄTIETOA LAPIN LUONNONTUOTTEISTA

TUOTTEEN JA PALVELUN LAATU

TUOTTEEN JA PALVELUN LAATU TUOTTEEN JA PALVELUN LAATU Webinaari torstaina 26.4.2018 klo 17.15 17.45 Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK WEBINAARIN TAVOITTEET Webinaari on Luonnonvara-alan Lutunen-projektiin kuuluva täsmäisku aloitteleville

Lisätiedot

DIGITALISAATIO UUDISTAA SUHTEESI ASIAKKAASEEN

DIGITALISAATIO UUDISTAA SUHTEESI ASIAKKAASEEN DIGITALISAATIO UUDISTAA SUHTEESI ASIAKKAASEEN Koodiviidakko Oy Samuli Tursas CEO, Founder Twitter: @samulitursas Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

TARINALLISTAMINEN Jari Nieminen

TARINALLISTAMINEN Jari Nieminen TARINALLISTAMINEN 11.12.2018 Jari Nieminen Tarinallistaminen Brändi Tarinankerronta Yrityskulttuuri Identiteetti BRÄNDI Brändi on tuote tai tuotemerkki, yritys, henkilö tai muu vastaava, jolle on syntynyt

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

Yritysyhteenliittymän markkinointi

Yritysyhteenliittymän markkinointi Yritysyhteenliittymän markkinointi Hankintayksikön markkinakartoitus l. RFI Toimittajat voivat markkinoida tuotteitaan ja palveluitaan hankintayksikölle kuten muillekin potentiaalisille asiakkaille - aktiiviset

Lisätiedot

DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi. Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli

DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi. Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli 29.3.2017 Klo 12-16 Outi Kinnunen, Laurea Jaakko Porokuokka, Laurea Jyrki Koskinen, COSS cc

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op)

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön

Lisätiedot

Digitaalisuus palvelumuotoilussa. Annemari Auvinen Digipolku

Digitaalisuus palvelumuotoilussa. Annemari Auvinen Digipolku Digitaalisuus palvelumuotoilussa Annemari Auvinen Digipolku Palvelumuotoilutyöpaja Keskustele parin kanssa: Millaisia hyviä kokemuksia sinulla on erilaisista palveluista, joissa digitaalisuus on ollut

Lisätiedot

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet.

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet. OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) Opintojakso Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi

Lisätiedot

ASIAKASKOKEMUKSEN MITTAAMINEN

ASIAKASKOKEMUKSEN MITTAAMINEN ASIAKASKOKEMUKSEN MITTAAMINEN Linnoitustie 4 Violin-talo 5 krs., FI-02600 Espoo www.triplewin.fi will invest into customer experience leadership Miten rakennetaan asiakaskokemuksen johtamiseen toimiva

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

MITEN MITATA DIGITAALISTA ASIAKASKOKEMUSTA?

MITEN MITATA DIGITAALISTA ASIAKASKOKEMUSTA? MITEN MITATA DIGITAALISTA ASIAKASKOKEMUSTA? Mediataivas FreshUp seminaari Digitaalinen asiakaskokemus 26.5.2016 by Heikki Karjaluoto CE is the sum-totality of how customers engage with your company and

Lisätiedot

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 18.10.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson suvi.johansson@tulos.fi

Lisätiedot

Kohti parempaa asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin. Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy

Kohti parempaa asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin. Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy Kohti parempaa asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy @PalvelumPalo palvelumuotoilupalo Palvelumuotoilu Palo Oy Luo sytyttäviä palvelukokemuksia! Autamme palveluntuottajaa

Lisätiedot

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT Markkinointi on Asiakaslähtöistä ajattelu Tuote-, hinta-, jakelutie- ja viestintäratkaisujen tekemistä ja toimenpiteiden toteuttamista mahdollisimman hyvän taloudellisen

Lisätiedot

Miten asiakas tekee valintansa?

Miten asiakas tekee valintansa? Miten asiakas tekee valintansa? ja miten me voimme vaikuttaa siihen? TkT Asiantuntija Harri Karkkila Strategia Asiakkaan kokema arvo Asiakastyytyväisyys ja asiakaskokemus Kilpailuedut Yrittäjä Kouluttaja

Lisätiedot

ASIAKKUUKSIEN JOHTAMINEN OSANA LIIKETOIMINNAN UUDISTUMISKYKYÄ webinaari 19.5.2014

ASIAKKUUKSIEN JOHTAMINEN OSANA LIIKETOIMINNAN UUDISTUMISKYKYÄ webinaari 19.5.2014 ASIAKKUUKSIEN JOHTAMINEN OSANA LIIKETOIMINNAN UUDISTUMISKYKYÄ webinaari 19.5.2014 TERVETULOA WEBINAARIIN! o Toteutus Etelä-Savon ammattiopisto Mikkeli, Askel hanke (Asiakkuuksien kehittäminen ja liiketoimintaosaaminen)

Lisätiedot

Palvelumuotoilun perusteet ja palvelupolku. luontokeskus

Palvelumuotoilun perusteet ja palvelupolku. luontokeskus Palvelumuotoilun perusteet ja palvelupolku 4.10.2016 @Limingan luontokeskus GOFORE Muotoilemme kokemuksia ja palveluita, joista ihmiset saavat merkittävää lisäarvoa. Muutamme maailmaa digitalisaation keinoin

Lisätiedot

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 04.12.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla Muutama sana markkinnoinnista Markkinoinnissa tärkeimmät tehtävät: Määritä tavoiteltava myynti jokaiselle tuotteelle/ palvelulle kohderyhmittäin. Määritä mitä markkinoinnilta

Lisätiedot

Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen. Heli Leskinen, lehtori, TAMK

Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen. Heli Leskinen, lehtori, TAMK Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen Heli Leskinen, lehtori, TAMK heli.leskinen@tamk.fi Agenda Mitä on liiketoimintaosaaminen? Miten sote-uudistus haastaa liiketoimintaosaamista?

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

2019 >>> Kohti tulevaisuuden asiakaskokemusta. Vähemmän soittoja ja kontakteja, enemmän digitaalista asiakaspalvelua

2019 >>> Kohti tulevaisuuden asiakaskokemusta. Vähemmän soittoja ja kontakteja, enemmän digitaalista asiakaspalvelua Kohti tulevaisuuden asiakaskokemusta Vähemmän soittoja ja kontakteja, enemmän digitaalista asiakaspalvelua Pieni katsaus asiakaspalvelun trendeihin. 2019 >>> 1 Asiakaskokemus on kuningas Jos asiakaskokemus

Lisätiedot

AJATUKSESTA LIIKEIDEAAN

AJATUKSESTA LIIKEIDEAAN AJATUKSESTA LIIKEIDEAAN Webinaari tiistaina 14.11.2017 klo 17.15 17.45 Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK YRITYSIDEA Yritysidea on lähtölaukaus, joka voi johtaa liiketoiminnan käynnistämiseen. Sen kehittelyn

Lisätiedot

ASIAKKUUKSIEN HALLINTA

ASIAKKUUKSIEN HALLINTA ASIAKKUUKSIEN HALLINTA Webinaari torstaina 19.4.2018 klo 17.15 17.45 Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK WEBINAARIN TAVOITTEET Webinaari on Luonnonvara-alan Lutunen-projektiin kuuluva täsmäisku aloitteleville

Lisätiedot

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Nostaa tunteen ja asiakkaan kokeman arvon yhdeksi liiketoiminnan keskeiseksi ajuriksi. Haastaa yrityksiä tarkastelemaan liiketoimintaa asiakkaiden tunteiden kautta.

Lisätiedot

Pysyvää kilpailuetua ja kestävämpiä asiakassuhteita 29.9.2009

Pysyvää kilpailuetua ja kestävämpiä asiakassuhteita 29.9.2009 Pysyvää kilpailuetua ja kestävämpiä asiakassuhteita asiakaskokemusta k k kehittämällä Sanna Aalto 29.9.2009 09/16/2009 Asiakaskokemus Asiakaskokemuksen perustana yrityksen tarjoamat tuotteet ja palvelut

Lisätiedot

PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUS

PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUS LAATUA RAAKA-AINEIDEN JALOSTAMISEEN Elintarvike- ja poroalan koulutushanke PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUS Erkki Viero PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUKSEN TAVOITTEET Asiakaspalvelun ja markkinoinnin merkityksen

Lisätiedot

ASIAKASPALVELU ILKKA KOPPELOMÄKI. kouluttaja, itsensä johtamisen valmentaja, yrittäjä

ASIAKASPALVELU ILKKA KOPPELOMÄKI. kouluttaja, itsensä johtamisen valmentaja, yrittäjä Tärkeimpiä asioita luennon osallistujalle. M IELEENPAINUVA ASIAKASPALVELU ILKKA KOPPELOMÄKI kouluttaja, itsensä johtamisen valmentaja, yrittäjä M ITÄ ON MIELEENPAINUVA ASIAKASPALVELU? Mieleenpainuvan asiakaspalvelun

Lisätiedot

ASIAKASLÄHTÖISYYS JA KOHDERYHMÄAJATTELU

ASIAKASLÄHTÖISYYS JA KOHDERYHMÄAJATTELU ASIAKASLÄHTÖISYYS JA KOHDERYHMÄAJATTELU Webinaari keskiviikkona 8.11.2017 klo 17.15 17.45 Outi Kivirinta, lehtori Lapin AMK MARKKINOINNIN PÄÄTEHTÄVÄT Asiakkaiden tarpeiden selvittäminen Kilpailukykyisen

Lisätiedot

Asiakasarvot ja arvon tuottaminen kaupassa

Asiakasarvot ja arvon tuottaminen kaupassa Asiakasarvot ja arvon tuottaminen kaupassa Ohjelmajohtaja Timo Rintamäki, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu, Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos 27.9.2016 Aalto-yliopisto, 23C61050 R001U271 Vähittäiskaupan

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

Matkailuliiketoiminnan kokonaiskuva haltuun seitsemällä kysymyksellä

Matkailuliiketoiminnan kokonaiskuva haltuun seitsemällä kysymyksellä Matkailuliiketoiminnan kokonaiskuva haltuun seitsemällä kysymyksellä Suosittelumarkkinoinnin ja jakamistalouden mahdollisuudet matkailuyrityksille 9.10. Hintsan Vintti, Raisio Juho Pesonen, tutkimuspäällikkö,

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

SUOMI-OPPAAT MATKAILUALAN AMMATTILAISET

SUOMI-OPPAAT MATKAILUALAN AMMATTILAISET SUOMI-OPPAAT MATKAILUALAN AMMATTILAISET Anu Nylund, matkailukoulutuksen kehittämispäällikkö & Helsinki-opas & Lapin yliopiston opiskelija anu.nylund@liiketalousopisto.fi Lyhyt määritelmä palvelumuotoilusta

Lisätiedot

SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan.

SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan. SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan. PIENYRITTÄJÄ JA SOSIAALISEN MEDIAN ABC. A) ALOITA KUUNTELULLA Selvitä, mitä sinusta puhutaan vai puhutaanko ollenkaan. Selvitä

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen.

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen. MAINONTA MED1 MITÄ MAINONTA ON?! Perinteisiä määritelmiä:! Mainonta on maksettua useille vastaanottajille suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai

Lisätiedot

Palvelumuotoilun ala-aste

Palvelumuotoilun ala-aste Palvelumuotoilun ala-aste Palveluajattelu järjestötoiminnassa ja palvelumuotoilun ensimmäiset askeleet Tero Lämsä 15.3.2019 Palvelumuotoilua vapaaehtoistoimintaan järkeä vai ei? - seminaari Järjestötkö

Lisätiedot

Selätä yrityskaupan haaste #1: löydä yrityksellesi ostaja. Kerava, Meri Varkoi-Anhava, Yrityspörssi.fi

Selätä yrityskaupan haaste #1: löydä yrityksellesi ostaja. Kerava, Meri Varkoi-Anhava, Yrityspörssi.fi Selätä yrityskaupan haaste #1: löydä yrityksellesi ostaja Kerava, 8.10.2019 Meri Varkoi-Anhava, Yrityspörssi.fi Yrityskaupan yleisimmät haasteet 1. Ostajan löytäminen 2. Arvon määrittäminen 3. Rahoitus

Lisätiedot

Yrityskuvan hoito on johdon ja ammattilaisten tehtävä.

Yrityskuvan hoito on johdon ja ammattilaisten tehtävä. MIELIKUVAT JA DESIGN MANAGEMENT Psykologisia perusteita Ihmiselle on ainoa totuus se, jonka hän uskoo todeksi eli siis mielikuva asiasta, eikä ole merkitystä pitääkö tämä asia paikkansa vai ei. Ostopäätöstilanteessa

Lisätiedot

TEHTÄVIEN HALLINTA JA DIGITAALINEN ALKO

TEHTÄVIEN HALLINTA JA DIGITAALINEN ALKO TEHTÄVIEN HALLINTA JA DIGITAALINEN ALKO Reko Lehti Teknologiapäällikkö 31.08.2016 31.8.2016 Alkujumppa Konteksti: Alko tänään Matkalla digitaaliseksi organisaatioksi Palveluväylä prosesseille ja palveluille

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin 26.10.2011 Otto Söderlund Partner Magenta Advisory on suomalainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntija jolla on vahva

Lisätiedot

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Nostaa tunteen ja asiakkaan kokeman arvon yhdeksi liiketoiminnan keskeiseksi ajuriksi. Haastaa yrityksiä tarkastelemaan liiketoimintaa asiakkaiden tunteiden kautta.

Lisätiedot

Design yrityksen viestintäfunktiona

Design yrityksen viestintäfunktiona Design yrityksen viestintäfunktiona Hanna Päivärinta VTM Pro gradun esittely Tutkimuksen taustaa Design on ollut pitkään puhutteleva ilmiö Designia tuntuu olevan kaikkialla Helsinki World Design Capital

Lisätiedot

Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla. Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille

Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla. Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille Maine tulee nostaa hallituksen ja johdon agendalle Hallituksen ja johdon tärkein tehtävä on yrityksen

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

JOHTAMISEN MUUTOSTRENDIT. Eveliina Huurre Vice President, Inflight Experience

JOHTAMISEN MUUTOSTRENDIT. Eveliina Huurre Vice President, Inflight Experience JOHTAMISEN MUUTOSTRENDIT Eveliina Huurre Vice President, Inflight Experience 1 Finnairin matkustamopalvelut (kesä 2019) HEL Base CCM 2 230 CPU 350 CCM 1880 Outsourced Crew 360 HKG & SIN 300 MAD & BCN 60

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

Rohkea tiikerin loikka: arvoa ja arvostusta arkeen

Rohkea tiikerin loikka: arvoa ja arvostusta arkeen Rohkea tiikerin loikka: arvoa ja arvostusta arkeen Maaria Nuutinen PsT, Tutkimuspäällikkö VTT LIIDERIT Rohkeus, muutoskyky ja tuottavuus tiistai 28.10. http://www.vtt.fi/sites/aaa/ 2 Tiikerin loikka -

Lisätiedot

Asiakastieto vai asiakkaan tieto? Asiakastiedon uhat ja mahdollisuudet

Asiakastieto vai asiakkaan tieto? Asiakastiedon uhat ja mahdollisuudet Asiakastieto vai asiakkaan tieto? Asiakastiedon uhat ja mahdollisuudet Hannu Saarijärvi KTT, markkinoinnin professori (ma) Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Email: hannu.saarijarvi@uta.fi Palvelujen

Lisätiedot

TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU

TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU NDE-verkkopalvelun toiminnot (tahtotila) OSAAMISYHTEISÖ KAUPPAPAIKKA Markkinointi & myynti Kehittynyt hakutoiminto Koulutustuotteet (sis. videot) Räätälöity

Lisätiedot

Sisältömarkkinointi Turun Sanomien kanavissa 2018

Sisältömarkkinointi Turun Sanomien kanavissa 2018 Sisältömarkkinointi Turun Sanomien kanavissa 2018 Miksi tehdä sisältömarkkinointia? Sisältömarkkinointikampanja on loistava ratkaisu, kun Haluat luoda positiivista mielikuvaa yrityksestäsi Haluat ylläpitää

Lisätiedot

Monikanavaisuus, ylikanavaisuus - mitä, miksi ja miten?

Monikanavaisuus, ylikanavaisuus - mitä, miksi ja miten? Monikanavaisuus, ylikanavaisuus - mitä, miksi ja miten? Technopolis Business Breakfast 2.9.2014 Palvelujen ja kaupan professori Hannu Saarijärvi Vakuutustieteen yliopistonlehtori Pekka Puustinen Ohjelmajohtaja

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA.

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA. . Hei Sinä! Meiltä löytyy lähes kaikkea. Toivottavasti sinulla on kärsivällisyyttä etsiä, mikä sopii sinulle parhaiten. Tällaista on usein asiakaspalvelu verkkokaupoissa. Yksi suurimmista eroista kivijalkakaupan

Lisätiedot

Uudistuva Kesko. Mikko Helander

Uudistuva Kesko. Mikko Helander Uudistuva Kesko Mikko Helander 10.2.2017 K-ryhmä tänään K-ryhmän myynti* 13,2 mrd Henkilöstö noin 45 000 Toimintaa yhdeksässä maassa Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppa K-kauppiasyrittäjiä

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

SUOMEN PARAS ASIAKKUUSINDEKSI MITEN SE SAAVUTETAAN? DATA JA TIETO PÄÄOMAKSI PAULIINA HANHINEN, S-PANKKI

SUOMEN PARAS ASIAKKUUSINDEKSI MITEN SE SAAVUTETAAN? DATA JA TIETO PÄÄOMAKSI PAULIINA HANHINEN, S-PANKKI SUOMEN PARAS ASIAKKUUSINDEKSI MITEN SE SAAVUTETAAN? DATA JA TIETO PÄÄOMAKSI PAULIINA HANHINEN, S-PANKKI TYÖHISTORIANI Tutkija Consumer Insight Manager Research Insight Manager Insight Manager Luvut: 31.12.2016

Lisätiedot

Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki

Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki 20.10.2017 Markkinoinnin punainen lanka 20.10. Tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Markkinoinnin

Lisätiedot

Palveluliiketoimintaa verkostoitumalla

Palveluliiketoimintaa verkostoitumalla 2009-2011 Palveluliiketoimintaa verkostoitumalla Mekatroniikkaklusterin vuosiseminaari Lahti 16.12.2010 Esitys pohjautuu hankkeeseen: VersO Vuorovaikutteinen palvelukehitys verkostossa Taru Hakanen, tutkija

Lisätiedot

# D I G I T I E

# D I G I T I E A S I A K A S S U H T E I D E N Y L L Ä P I T O 1 2. 4. 2 0 1 9 # D I G I T I E S Ä H K Ö I N E N L I I K E T O I M I N T A S U O M I O Y K I R S I M I K K O L A Klo 9 9:45 Asiakassuhteiden ja asiakastiedon

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen

Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen Työryhmän yhteenveto 9.8.2007 1 Tausta Kauppakeskustoimiala kehittynyt ja monipuolistunut. Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisesta on tullut yhä

Lisätiedot

Näkökulmia energiayhtiöiden sosiaalisen median strategiatyöhön

Näkökulmia energiayhtiöiden sosiaalisen median strategiatyöhön Näkökulmia energiayhtiöiden sosiaalisen median strategiatyöhön 1 Saatteeksi Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen. Monissa yrityksissä parhaillaan pohditaankin, miten suhtautua ja osallistua tähän uuteen

Lisätiedot

Uudet digitaaliset keinot toivat Pizzataxin takaisin kartalle CASE Pizzataxi

Uudet digitaaliset keinot toivat Pizzataxin takaisin kartalle CASE Pizzataxi Uudet digitaaliset keinot toivat Pizzataxin takaisin kartalle CASE Pizzataxi Toimiala: Kahvila- ja ravintolapalvelut Yritys: Helsingin Pizzapalvelu Oy / Pizzataxi Investointi maksoi itsensä takaisin jo

Lisätiedot

Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus

Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Kysymyssetti on tarkoitettu yrityksen asiakaskeskeisten käytäntöjen tarkasteluun. Tiimit

Lisätiedot

Pienyrittäjiltä odotetaan loistavaa palvelua, onko omasi kunnossa?

Pienyrittäjiltä odotetaan loistavaa palvelua, onko omasi kunnossa? Pienyrittäjiltä odotetaan loistavaa palvelua, onko omasi kunnossa? Toteutimme syksyllä 2013 yhdessä Taloustutkimuksen kanssa laajan selvityksen, jossa kartoitimme palveluun liittyviä odotuksia ja mieli

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta!

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Viisi totuutta sosiaalisesta mediasta 1. Facebook on uusi Internet. 2. Yritys ei ole enää kuningas. 3. Suosittelu on sosiaalisen median tärkein liiketoimintatavoite.

Lisätiedot

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI CASE: SOCIAL HERO & MICROSOFT JAANA VUORI MICROSOFT OY SATU YRJÄNEN SEK LOYAL OY PÄIVÄN SISÄLTÖ 1 2 3 4 5 6 Markkinoinnin ja ostokäyttäytymisen muutos Sisältöohjautuva

Lisätiedot

c y Ostajan Opas Asiakaskokemus, liiketoiminnan kehittäminen ja digitaalinen palvelumuotoilu

c y Ostajan Opas Asiakaskokemus, liiketoiminnan kehittäminen ja digitaalinen palvelumuotoilu c y Ostajan Opas Asiakaskokemus, liiketoiminnan kehittäminen ja digitaalinen palvelumuotoilu 2018 Hei! Oletko pohtinut, miten asiakaskokemusta, digitaalista liiketoimintaanne ja digitaalisia palveluitanne

Lisätiedot

Vitec Healhtcare, PSSV, KTK, Suse, Oma Säästöpankki, Kuntarahoitus, Fimlab, Samlink. ASIAKKAAT

Vitec Healhtcare, PSSV, KTK, Suse, Oma Säästöpankki, Kuntarahoitus, Fimlab, Samlink. ASIAKKAAT Kumppania on hyvinvointia ja terveyttä edistävien organisaatioiden viestinnän kehittäjä, sisällöntuottaja ja asiakaskokemuksen muotoilija kymmenen vuoden kokemuksella. VIESTINTÄ Vitec Healhtcare, PSSV,

Lisätiedot

Hymyn hinta. tutkimus palvelukulttuurin kehittämisestä Suomessa

Hymyn hinta. tutkimus palvelukulttuurin kehittämisestä Suomessa Hymyn hinta tutkimus palvelukulttuurin kehittämisestä Suomessa Kuinka voimme kehittää suomalaista palvelukulttuuria? Panostamalla henkilökohtaiseen palveluun Erinomainen palvelukokemus on mieleenpainuva

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Palvelumuotoilulla parhaisiin ratkaisuihin case Muistipuisto

Palvelumuotoilulla parhaisiin ratkaisuihin case Muistipuisto Palvelumuotoilulla parhaisiin ratkaisuihin case Muistipuisto KUNTOUTUSPÄIVÄT 6.6.2019 Helena Launiainen Miina Sillanpään Säätiö Kuntoutus palveluna Kuntoutuspalvelujen merkitys kuntoutujalle muodostuu

Lisätiedot

Ylivoimainen asiakaskokemus. Kari Korkiakoski Futurelab Finland

Ylivoimainen asiakaskokemus. Kari Korkiakoski Futurelab Finland Ylivoimainen asiakaskokemus Kari Korkiakoski Futurelab Finland Futurelab Finland on asiakaskokemuksen strategisen kehittämisen konsulttitoimisto Futurelabin missio on auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään

Lisätiedot

VIDEO FOR HEARTS AND MINDS

VIDEO FOR HEARTS AND MINDS VIDEO FOR HEARTS AND MINDS LIIKKUVAN KUVAN MONINAISUUS VEIKKAUKSESSA SCREENFORCE DAY 29.5.2018 SUVITUULI TUUKKANEN, VEIKKAUS Vaikuttavuutta tulosten jännittämiseen Lisää viestinnän kiinnostavuutta ja tavoittavuutta

Lisätiedot

Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa

Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa Toimiala: Autopurkamot Yritys: Kymppitien Vaihto-osa Asiakkaat löytävät palvelumme paremmin, kysyntää ja asiakkaita tulee nyt koko Suomen

Lisätiedot

Miten julkinen terveyskeskus hioutuu kilpailukuntoon?

Miten julkinen terveyskeskus hioutuu kilpailukuntoon? Miten julkinen terveyskeskus hioutuu kilpailukuntoon? Kuntien sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 13. 14.2.2019 Johanna Hämäläinen Projektisuunnittelija Oma Häme Kilpailukyky Uudistumiskyky Viestintä

Lisätiedot

ASIAKKUUKSIEN ARVON JOHTAMINEN DIGIAJASSA. Online asiakaskokemuksen kulmakivet

ASIAKKUUKSIEN ARVON JOHTAMINEN DIGIAJASSA. Online asiakaskokemuksen kulmakivet ASIAKKUUKSIEN ARVON JOHTAMINEN DIGIAJASSA Online asiakaskokemuksen kulmakivet Elina Kukkonen, DBA Markkinointijohtaja Alma Media Doctor of Business Administration, Aalto Yo/AaltoEE. Työhistoriaa.. - Alma

Lisätiedot

Vahvuudet: Mitä on tiiminne osaaminen suhteessa valitsemaanne yritykseen perusteluineen

Vahvuudet: Mitä on tiiminne osaaminen suhteessa valitsemaanne yritykseen perusteluineen KILPAILUTEHTÄVÄ: YRITTÄJYYS A1: Case yritys Joukkue valitsee case yrityksen annetuista oikeista yrityksistä saamansa pohjatiedon perusteella. Joukkue perustelee valintansa joukkueensa vahvuuksilla/osaamisella

Lisätiedot

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Toimiala: Savupiippuja ja korjaustöitä Yritys: Hormex Oy Verkkomainonta ja -näkyvyys tuo paljon etua meille. Ilman palveluita

Lisätiedot

KIRJASTO & MARKKINOINTI. Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto

KIRJASTO & MARKKINOINTI. Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto KIRJASTO & MARKKINOINTI Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto 26.3.2015 OHJELMA & TAVOITE Lyhyt esittely - mitä markkinointi on Miten markkinointi eroaa viestinnästä? Esimerkkejä

Lisätiedot

markkinointistrategia

markkinointistrategia Menestyksen markkinointistrategia kaava - Selkeät tavoitteet + Markkinointistrategia + Markkinointisuunnitelma + Tehokas toiminta = Menestys 1. markkinat Käytä alkuun aikaa kaivaaksesi tietoa olemassa

Lisätiedot

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET 1. Tiedätkö mitä yhteistä on VR:llä ja arabikeväällä? sosiaalinen media tiedottaminen myöhästyminen 6. Mikä seuraavista on tärkein sisältö verkkosivuilla? Miksi yritys

Lisätiedot

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA. Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA. Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä 27.1.2017 (c) Kari I. Mattila 1 STRATEGISEN HYVINVOINNIN

Lisätiedot

Uusia tuulia mediaseurannassa:! PR-palveluiden integraatio ja digitalisoituva maailma. Copyright @ Koodiviidakko Oy

Uusia tuulia mediaseurannassa:! PR-palveluiden integraatio ja digitalisoituva maailma. Copyright @ Koodiviidakko Oy Uusia tuulia mediaseurannassa:! PR-palveluiden integraatio ja digitalisoituva maailma. Webnewsmonitor verkkomedian seuranta Maailma muuttuu! Muste sormenpäissä on vaihtunut sormenjälkiin ipadin näytöllä.

Lisätiedot

OSTAJAPERSOONAOPAS. Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli

OSTAJAPERSOONAOPAS. Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli OSTAJAPERSOONAOPAS Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli 02 / 16 SISÄLLYS Ostajapersoonan esittely Mikä on ostajapersoona? Miksi loisit ostajapersoonat? Miten luot ostajapersoonat? Tutkimus

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä + Palveluverkkotyöryhmä Viestintä + Sisältö n Ymmärrämmekö sidosryhmiä? n Ymmärretäänkö meitä? n Mistä sidosryhmät saavat tietoa palveluverkkoasioista ja keneltä? n Mikä voi mennä pieleen jos viestintävastuu

Lisätiedot