c y Ostajan Opas Asiakaskokemus, liiketoiminnan kehittäminen ja digitaalinen palvelumuotoilu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "c y Ostajan Opas Asiakaskokemus, liiketoiminnan kehittäminen ja digitaalinen palvelumuotoilu"

Transkriptio

1 c y Ostajan Opas Asiakaskokemus, liiketoiminnan kehittäminen ja digitaalinen palvelumuotoilu 2018

2 Hei! Oletko pohtinut, miten asiakaskokemusta, digitaalista liiketoimintaanne ja digitaalisia palveluitanne voisi kehittää edelleen? Tervetuloa tutustumaan digitaalisen palvelumuotoilun ja suunnittelutyön monipuoliseen maailmaan tämän oppaan avulla! Steps Helsinki on ketterä, luova ja ripeä digitaalinen suunnittelutoimisto Suvilahdessa. Toimistomme on perustettu Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä tiiminne kanssa onnistuneet digitaaliset hankkeet ja muut visuaaliset digitaalisen markkinoinnin projektit. Lähtökohtana on, että autamme asiakkaitamme menestymään ja rakentamaan entistä parempia palvelukonsepteja ja digitaalisia palveluita sekä kehittämään markkinointia ja myyntiä kustannustehokkaasti ja hyvällä sykkeellä. Tutustu tämän oppaan avulla liiketoiminnan kehittämisen ja digitaalisen palvelumuotoilun sekä digitaalisen markkinoinnin tarjontaamme. Mikäli olet vasta harkitsemassa asiakkuutta, toivon, että tämä materiaali auttaa sinua oikean yhteistyökumppanin valinnassa. Kerron mielelläni lisää meistä ja palveluistamme. Ota yhteyttä jo tänään, niin jutellaan! Ystävällisin terveisin Iiris Konttinen CEO, Steps Helsinki

3 Mitä palvelumuotoilu on - ja mitkä ovat sen hyödyt? Palvelumuotoilu (engl. service design ) tarkoittaa sekä digitaalisten että muiden palveluiden innovointia, kehittämistä ja suunnittelua tiimityönä hyödyntäen muotoilun monipuolisia menetelmiä. Palvelumuotoilun ensisijaisena tavoitteena on asiakaskokemuksen (engl. customer experience ) ihmiskeskeinen suunnittelu siten, että palvelu vastaa sekä asiakkaiden tutkittuja tarpeita ja toiveita, että tuon palvelun tarjoajan liiketoiminnallisia tavoitteita. Palvelumuotoilu on työkalupakki liiketoiminnan entistä ripeämpään ja systemaattisempaan kehittämiseen. Palvelumuotoilun menetelmistä on yleensä erityisen paljon hyötyä organisaatiotason isojen haasteiden selättämisessä ja asiakaslähtöisyyden kehittämisessä. Digitaalisessa maailmassa asiakaat löytävät helposti kilpailukykyisen hinnan ja useita vaihtoehtoja liki minkä tahansa tuotteen tai palvelun hankkimiseen. Asiakkaat myös jakavat muiden kanssa kokemuksia ostamistaan tuotteista ja palveluista, ja tekevät usein ostopäätöksen muiden asiakkaiden arvosteluiden ja mielipiteiden perusteella. Niinpä digitaalisten palvelukanavien kehittyessä edelleen yritykset kilpailevat yhä enemmän kautta linjan erinomaisen asiakaskokemuksen ja asiakaslähtöisen palvelumuotoilun avulla. Lyhyesti sanottuna palvelumuotoiluun investoidaan yhä enemmän ja enemmän, koska sen tuottama tulos, entistä parempi asiakaskokemus, näkyy nopeasti viivan alla ja organisaation liikevaihdossa. Asiakaskokemuksen merkitys on yhä ratkaisevampi liiketoiminnan menestyksen kannalta. Miten teidän organisaatiossanne on reagoitu tähän muutokseen? Miten digitaalisia kanavianne kehitetään nyt?

4 Palvelumuotoiluprojektin käynnistäminen ja kumppanuus suunnittelutoimiston kanssa Steps Helsinki lähestyy palvelumuotoiluprojekteja ennen kaikkea asiakasrganisaation omien lyhyen ja pitkän tähtäimen strategisten tavoitteiden kautta. Tämä tarkoittaa käytännössä asiakasyrityksen strategiasta johdettujen tavoitteiden ottamista projektien tavoitteeksi. Tavoitteita kohti pyritään yhdessä alusta asti palvelumuotoilun metodeilla ja työkaluilla asiakaslähtöisesti ja systemaattisesti. Palvelumuotoilun metodologia on erittäin asiakaslähtöinen ja osallistava tapa tehdä asioita, joten se ohjaa organisaation pitämään tiivistä yhteyttä asiakkaisiin ja palvelun käyttäjiin. Näin tiimissä ymmärretään syvällisemmin omia asiakkaita, ja tämän tiedon pohjalta voidaan kehittää entistä paremmin toimivia palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeita ja toiveita. Palvelumuotoilun ajattelutavan ottaminen kaiken suunnittelun ja toiminnan lähtökohdaksi varmistaa, että liiketoiminnalliset tavoitteet saavutetaan asiakas keskiössä. Kumppanuus suunnittelutoimiston kanssa tarkoittaa sitoutumista puolin ja toisin kehittämistyöhön, yleensä 2-6 kk:n ajaksi, tai jopa pidemmäksi aikaa. Steps Helsinki on kustannustehokas ja ketterä toimija, joka pystyy takaamaan palvelumuotoiluprojektin valmistumisen määräajassa ja budjetin raameissa. Mitkä ovat organisaationne strategisista tavoitteista kriittisimmät ja miten me voisimme olla avuksi niiden saavuttamisessa?

5 Asiakasymmärryksen kehittäminen ja syventäminen organisaatiossa ja tiimissä Asiakaskokemuksen kehittämiseksi on erittäin tärkeää koostaa kaikki asiakkaista saatavilla oleva tieto kokonaisuudeksi, joka ohjaa kaikkien organisaation toimintojen arkista työtä ja erityisesti yrityksen markkinointia ja myyntiä. Tätä tarkoittaa parhaimmillaan asiakasymmärryksen jalkauttaminen. Asiakkaat ovat ennen kaikkea yksilöitä, joilla on erilaisia asenteita, tarpeita ja toiveita. Steps Helsinki voi tutkia monipuolisesti asiakkaiden digitaalista ostopolkua ja auttaa ymmärtämään paremmin heidän motiivejaan ja tarpeitaan. Ensisijaisesti pyrimme muodostamaan kuvan asiakkaista heistä saatavilla olevan analytiikan, datan ja muun olemassa olevan tiedon perusteella. Suunnittelijamme voivat kerätä tietoa lisäksi tarpeen mukaan muun muassa haastattelemalla asiakkaitanne. Työn tuloksena syntyvien asiakasprofiilien avulla digitaalista markkinointia ja digitaalisia palveluita on helpompi kohdentaa ja kustomoida ja asiakasymmärrys tiimissä kehittyy ja syvenee entisestään. Onko organisaatiossanne jo perehdytty syvällisesti asiakkaiden maailmaan ja laadittu asiakasprofiilit? Jos tarvitsette asiakasymmärryksen kehittämisessä ja jalkauttamisessa apua, autamme mielellämme!

6 Ratkaisukeskeiset palvelumuotoilutyöpajat ja sprintit asiakkaillenne ja henkilöstöllenne Palvelumuotoilutyöpajat ja sprintit ovat usein ratkaisevan tärkeässä roolissa, kun liiketoimintaa ja sen eri digitaalisia osa-alueita lähdetään kehittämään eteenpäin. Yhteisesti sovittuun kehityshankkeeseen tai palvelumuotoiluprojektiin sisällytetään yleensä useampia ammattimaisesti fasilitoituja, ratkaisuja asiakaslähtöisiä palvelumuotoilutyöpajoja, joissa käsitellään valittua teemaa eri näkökulmista yhdessä asiakasyrityksen avainhenkilöiden kanssa. Työpajojen avulla voidaan tutkia asiakkaidenne tarpeita ja toiveita, kehittää olemassa olevia tuotteita tai palveluita sekä innovoida uutta. Työpajoihin voidaan pyytää mukaan myös organisaationne asiakkaiden edustajia tarpeen mukaan. Työpajat suunnitellaan yhdessä ja kustomoidaan vastaamaan organisaationne yksilöllisiä tarpeita ja tilannetta. Työpajaan osallistuu yleensä 4 12 organisaationne asiakkaiden edustajaa tai oman tiiminne avainhenkilöä. Yhden työpajan normaali kesto on 2 4 h. Työpajat voidaan järjestää joko asiakkaan omissa tiloissa tai toimistollamme. Sprinteillä tarkoitetaan yleensä 5-10 työpäivän mittaisia, ketterän kehittämisen menetelmiä usein hyödyntäviä intensiivisiä jaksoja, jolloin paneudutaan yhdessä sovitun haasteen taklaamiseen. Olemme hyödyntäneet sprinttejä onnistuneesti digitaalisessa palvelukehityksessä, ja haluamme palvelumuotoilutyöpajojen lisäksi tarjota osaamistamme sprinttien järjestämisestä käyttöönne. Miten juuri teidän organisaationne voisi hyötyä palvelumuotoilusta?

7 Digitaalisten palveluiden ja markkinoinnin konseptisuunnittelu ja visuaalinen suunnittelu Onko digitaalisten palveluiden ja markkinoinnin kehittäminen ja uudistaminen organisaatiossanne juuri nyt ajankohtaista? Digitaaliset palvelut ja digitaalisen markkinoinnin toimenpiteet on syytä suunnitella alusta alkaen erittäin huolellisesti. Näin varmistetaan kustannustehokkaat investoinnit, projektien onnistuminen ja korkea asiakastyytyväisyys. Steps Helsinki voi toimia toteuttavana osapuolena ja tiiminne tukena digitaalisen palvelun idean ja konseptin iteroimisessa eteenpäin palvelumuotoilun metodein. Olemme asiakaslähtöisen käyttöliittymäsuunnittelun ja visuaalisen suunnittelun ammattilaisia. Palvelumuotoilutyöpajat ja sprintit auttavat selkeyttämään palvelunne kohdeyleisöä, käytettävyyttä, sisältöä ja tavoitteita. Tiimimme voi suunnitella palvelun käyttöliittymän ja visuaalisen ulkoasun alusta loppuun. Voimme myös laatia tarvittaessa uudelle tai jo olemassa olevalle palvelulle yksityiskohtaisen digitaalisen markkinointisuunnitelman, jonka avulla palvelua lähdetään jalkauttamaan monikanavaisessa digitaalisessa ympäristössä. Koodaustyöt toteutamme pääosin alihankintaprojekteina verkostomme osaavien kumppaneiden kanssa voit siis ilman muuta pyytää meiltä tarjouksen kokonaisuudesta, johon sisältyy koko paketti aina ulkoasun suunnittelusta ja palvelumuotoilusta koodaukseen.

8 Visuaalinen digitaalinen markkinointiviestintä ja monikanavainen kasvuhakkerointi Digitaalisessa toimintaympäristössä kilpailevat yritykset tarvitsevat hyvin suunniteltujen ja toimivien digitaalisten palveluiden lisäksi tuekseen vahvan visuaalisen ilmeen ja potentiaalisissa asiakkaissa huomiota herättävät visuaaliset markkinointimateriaalit. Steps Helsinki voi laatia organisaatiolle, tuotteelle tai palvelulle kattavan ja yksityiskohtaisen visuaalisen markkinoinnin ohjeiston, ellei sitä ole vielä toteutettu, tai jos sitä halutaan uudistaa kokonaan tai osin. Tiimimme voi suunnitella myös digitaaliset ja muut markkinointimateriaalit eri kanaviin, sekä valmentaa tarvittaessa henkilöstöänne ja tiimiänne visuaalisissa tai sisällöntuotantoon liittyvissä asioissa. Kasvuhakkeroinnilla tarkoitetaan yleensä digitaalisen markkinoinnin keinojen mahdollisimman edullista, kustannustehokasta ja kekseliästä hyödyntämistä. Usein kasvuhakkeroinnin onnistuminen vaatii tuekseen monipuolista osaamista digitaalisesta maailmasta. Tiimimme voi tarjota tätä osaamista käyttöönne. Pohditaanko yhdessä lähiaikoina, miten organisaationne digitaalisesta markkinoinnista saadaan tehot irti?

9 YHTEISTYÖHÖN KANSSAMME? Yhteistyömme on suositeltavaa aloittaa n. 1-2 h tapaamisella tiiminne avainhenkilöiden kanssa. Tapaamisen agendalla on perehdyttää tiimimme organisaationne liiketoiminnan ja markkinoinnin kokonaisuuteen ja tulevaisuuden visioonne. Samalla voimme kertoa tarkemmin tarjoamistamme palveluista ja digitaalisesta suunnittelutyöstä. Tapaamisen jälkeen voimme laatia saman tien sopivan tarjouksen kumppanuudesta kanssamme ja näin mahdollinen projekti käynnistyy ripeästi. Steps Helsinki tarjoaa lyhyiden tai pidempien suunnitteluprojektien ajaksi kumppanuussopimuksia. Pääosin kumppanuussopimukset kanssamme ovat 2 6 kk mittaisia, ja projekti viedään tässä ajassa läpi tiiviissä yhteistyössä organisaationne kanssa. Projektiemme hinnoittelu on reilua ja läpinäkyvää, joko urakka-, päivä- tai tuntiperusteista. Varaa siis aika tapaamiseen kanssamme niin jutellaan vielä tarkemmin digitaalisen palvelumuotoilun ja markkinoinnin tarpeistanne. Ota yhteyttä jo tänään ja luodaan yhdessä paras mahdollinen asiakaskokemus!

10 kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää ajankohtaisista digitaalisista hankkeistanne!

cliiketoiminnan kehittäminen & palvelumuotoilu Ostajan Opas

cliiketoiminnan kehittäminen & palvelumuotoilu Ostajan Opas m cliiketoiminnan kehittäminen & palvelumuotoilu Ostajan Opas mhei! Oletko pohtinut, miten organisaationne digitaalisia palveluita ja monikanavaista markkinointianne voisi kehittää? Onko asiakaskokemuksen

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin 26.10.2011 Otto Söderlund Partner Magenta Advisory on suomalainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntija jolla on vahva

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op)

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön

Lisätiedot

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet.

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet. OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) Opintojakso Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

TRIPLEWIN KEHITYSTARINA

TRIPLEWIN KEHITYSTARINA TRIPLEWIN KEHITYSTARINA Mistä olemme tulossa, mitä olemme tänään ja mihin olemme menossa? will invest into customer xperience leadership TripleWinin juuret ovat General Motorsissa (GM) ja Saturn automerkissä

Lisätiedot

Digitaalinen Helsinki -ohjelman loppuyhteenveto tiivistelmä

Digitaalinen Helsinki -ohjelman loppuyhteenveto tiivistelmä Digitaalinen Helsinki -ohjelman loppuyhteenveto tiivistelmä Ohjelmapäällikkö Ville Meloni Helsingin kaupunki 23.3.2018 Sisältö Digitaalinen Helsinki -ohjelma 1. Yhteenveto 2. Esimerkkejä tehdystä työstä

Lisätiedot

Digia Oyj:n puolivuosikatsaus

Digia Oyj:n puolivuosikatsaus Digia Oyj:n puolivuosikatsaus 2019 9.8.2019 Puolivuosikatsaus 2019 1 2 3 4 5 6 Yhteenveto 1-6/2019 Liikevaihto ja -voitto Q2/2019 Tunnusluvut Liiketoiminnan kehitysaskeleet 1-6/2019 Markkinat, strategia

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

DIGITALISAATIO UUDISTAA SUHTEESI ASIAKKAASEEN

DIGITALISAATIO UUDISTAA SUHTEESI ASIAKKAASEEN DIGITALISAATIO UUDISTAA SUHTEESI ASIAKKAASEEN Koodiviidakko Oy Samuli Tursas CEO, Founder Twitter: @samulitursas Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin

Lisätiedot

Tonttijaot Kiinteistötoimitukset Luvat ja valvonta. Infrasuunnittelu, rakennuttaminen ylläpito. Omaisuuden hallinta.

Tonttijaot Kiinteistötoimitukset Luvat ja valvonta. Infrasuunnittelu, rakennuttaminen ylläpito. Omaisuuden hallinta. Tampereen Visio tiedon ja toiminnan ohjaus maankäytön kokonaisprosessissa MAD=Maankäytön kokonaisprosessin digitalisointi Infrasuunnittelu, rakennuttaminen ylläpito Kaavoitus Tonttijaot Kiinteistötoimitukset

Lisätiedot

Yhteinen asiointipiste Työpaja Muistio Virve Kuorelahti, Gofore

Yhteinen asiointipiste Työpaja Muistio Virve Kuorelahti, Gofore Yhteinen asiointipiste Työpaja 2 9.11.2017 Muistio Virve Kuorelahti, Gofore Työpajan tarkoitus Tunnistaa ja kuvata tärkeimmät asiakastyypit Tunnistaa keskeiset palvelut Tämän työpajan jälkeen jatkatte

Lisätiedot

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin TUOTTEISTAMISEN VALMENNUSOHJELMA

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin TUOTTEISTAMISEN VALMENNUSOHJELMA Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin TUOTTEISTAMISEN VALMENNUSOHJELMA 2016-2017 Valmennusohjelman tavoite o Valmennusohjelman tavoitteena on kehittää nykyistä sekä tuotteistaa uutta palvelu-

Lisätiedot

Voimakkaasti kasvava markkinoinnin edelläkävijä TOIMITUSJOHTAJA JYRKI VAITTINEN NASDAQ, 18/03/2019

Voimakkaasti kasvava markkinoinnin edelläkävijä TOIMITUSJOHTAJA JYRKI VAITTINEN NASDAQ, 18/03/2019 Voimakkaasti kasvava markkinoinnin edelläkävijä TOIMITUSJOHTAJA JYRKI VAITTINEN NASDAQ, 18/03/2019 2 Tavoitteellista markkinointia asiakkaan strategian toteuttamiseen Strategian ydin MARKKINOINTI PALVELUNA

Lisätiedot

Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli

Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli Hollola 21.8.2019 Palvelukuvaus Palveluntuottaja Real Rainmakers A1 Tradehouse Corp. Oy Norolantie 12 15270 Kukkila Puh. 029 17000 90 Y-tunnus 2688204-8 Asiakas Lahden kaupunki Elinvoima- ja kilpailukykypalvelut

Lisätiedot

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä Hanna-Riina Vuontisjärvi Projektipäällikkö/ Palvelumuotoilija Lapin yliopisto, Taiteiden Tiedekunta hanna-riina.vuontisjarvi@ulapland.fi Mitä palvelumuotoilija

Lisätiedot

Kohti parempaa asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin. Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy

Kohti parempaa asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin. Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy Kohti parempaa asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy @PalvelumPalo palvelumuotoilupalo Palvelumuotoilu Palo Oy Luo sytyttäviä palvelukokemuksia! Autamme palveluntuottajaa

Lisätiedot

PALVELUIDEN MUOTOILUA JA ASIAKASYMMÄRRYSTÄ UUDET YHTEISTUOTTEET. Petteri Ohtonen, Satu Keski-Valkama

PALVELUIDEN MUOTOILUA JA ASIAKASYMMÄRRYSTÄ UUDET YHTEISTUOTTEET. Petteri Ohtonen, Satu Keski-Valkama PALVELUIDEN MUOTOILUA JA ASIAKASYMMÄRRYSTÄ UUDET YHTEISTUOTTEET Petteri Ohtonen, Satu Keski-Valkama Hyöty yrittäjälle, miksi nyt mukaan Lisää asiakasymmärrystä, tutkittua tietoa Oman osaamisen kehittäminen

Lisätiedot

DIGITALISAATIO TYÖELÄMÄN AJURINA. People First henkilöstö- ja asiakaskokemus digitalisoituneessa tulevaisuudessa

DIGITALISAATIO TYÖELÄMÄN AJURINA. People First henkilöstö- ja asiakaskokemus digitalisoituneessa tulevaisuudessa 1.12.2017 DIGITALISAATIO TYÖELÄMÄN AJURINA People First henkilöstö- ja asiakaskokemus digitalisoituneessa tulevaisuudessa Onko asiakaskokemus johdon agendalla? Mikä on johdon rooli asiakaskokemuksen kehittämisessä?

Lisätiedot

Tervetuloa Innokylään

Tervetuloa Innokylään Tervetuloa Innokylään Soteuttamo: Ihminen edellä asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen 21.3.2018 1 Innokylä lyhyesti Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö,

Lisätiedot

KOHTI KAUPAN ALAN PARASTA ASIAKASKOKEMUSTA TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 17.9.2015

KOHTI KAUPAN ALAN PARASTA ASIAKASKOKEMUSTA TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 17.9.2015 KOHTI KAUPAN ALAN PARASTA ASIAKASKOKEMUSTA TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 17.9.2015 KESKON AVAINLUVUT 2014 Liikevaihto Liikevoitto* 9 071 M 233 M Omavaraisuusaste Likvidit varat Sidotun pääoman

Lisätiedot

Uutta luovaa taloutta. Anu Perttunen ohjelmajohtaja Luovien alojen verkosto

Uutta luovaa taloutta. Anu Perttunen ohjelmajohtaja Luovien alojen verkosto Uutta luovaa taloutta Anu Perttunen ohjelmajohtaja Luovien alojen verkosto Murros Meneillään on talouden murros. Tiedon, osaamisen, luovuuden ja merkitysten rooli kasvaa. Uudistuva talous, digitalisoituva

Lisätiedot

Erilaista meininkiä johtaja aktiivisena toiminnan kehittäjänä

Erilaista meininkiä johtaja aktiivisena toiminnan kehittäjänä Vanhustyön johdon neuvottelupäivät Satu Laitinen, Tammenlehväkeskus Oy toimitusjohtaja 1 Erilaista meininkiä johtaja aktiivisena toiminnan kehittäjänä asiakaslähtöinen kuntoutumisen kumppanuus kaikkien

Lisätiedot

ELÄKÖÖN ELÄMÄ JA TYÖ V työhyvinvoinnin ja johtamisen koulutuspäivä 22.10.2014 Palvelu tapana toimia. FM Jukka Oresto LAMK / Paideia Oy

ELÄKÖÖN ELÄMÄ JA TYÖ V työhyvinvoinnin ja johtamisen koulutuspäivä 22.10.2014 Palvelu tapana toimia. FM Jukka Oresto LAMK / Paideia Oy ELÄKÖÖN ELÄMÄ JA TYÖ V työhyvinvoinnin ja johtamisen koulutuspäivä 22.10.2014 Palvelu tapana toimia FM Jukka Oresto LAMK / Paideia Oy 1 . KAIKKI MUUTTUU Ansaintalogiikka on muuttumassa tavaroiden saatavuuden

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

OSTAJAPERSOONAOPAS. Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli

OSTAJAPERSOONAOPAS. Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli OSTAJAPERSOONAOPAS Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli 02 / 16 SISÄLLYS Ostajapersoonan esittely Mikä on ostajapersoona? Miksi loisit ostajapersoonat? Miten luot ostajapersoonat? Tutkimus

Lisätiedot

6Aika Avoin Osallisuus ja Asiakkuus - JUHTA kesäseminaari / Turku -

6Aika Avoin Osallisuus ja Asiakkuus - JUHTA kesäseminaari / Turku - 6Aika Avoin Osallisuus ja Asiakkuus - JUHTA kesäseminaari 9.6.2017 / Turku - Eero Rostiala Projektipäällikkö 6Aika - Avoin Osallisuus ja Asiakkuus (AOA) Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihanke toteuttaa

Lisätiedot

Viestinnän tutkinto ohjelma, 3D animointi ja visualisointi OPETUSSUUNNITELMA KXD19S13D

Viestinnän tutkinto ohjelma, 3D animointi ja visualisointi OPETUSSUUNNITELMA KXD19S13D Viestinnän tutkinto ohjelma, 3D animointi ja visualisointi OPETUSSUUNNITELMA KXD19S13D ja 3D animoinnin ja visualisoinnin VISUAALISEN VIESTINNÄN PERUSOPINNOT, 3D 25 Graaf suunnittelun, 5 op 5 5 Valokuvauksen,

Lisätiedot

1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely

1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely 1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely Yhteenveto 24.11.2017 KICK ON tilaisuus Kimmel Joensuu Alueellisen kokeilun tavoitteet Luodaan 1000 uutta työpaikkaa Vaikutus aluetalouteen +

Lisätiedot

Hei me verkostoidutaan Case - Dazzle Oy

Hei me verkostoidutaan Case - Dazzle Oy Hei me verkostoidutaan Case - Dazzle Oy Virkeänä työelämässä! Työhyvinvointia työpaikoille verkostoseminaari Helsinki Congress Paasikivi 29.11.2011 Vesa Auvinen Luovuus- ja tulevaisuusjohtaja, Dazzle Oy

Lisätiedot

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 18.10.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson suvi.johansson@tulos.fi

Lisätiedot

Espoon Avoimen osallisuuden malli

Espoon Avoimen osallisuuden malli Espoon Avoimen osallisuuden malli Avoimen osallisuuden malli - mistä on kysymys? Kaupunkien kilpailukyky perustuu yhä tiiviimpään kumppanuuteen sekä alueen toimijoiden että muiden kaupunkien välillä.

Lisätiedot

Onko sinun ideasi seuraava menestystarina? Pyydä asiantuntija-arvio alueesi Tuoteväylä-tiimistä

Onko sinun ideasi seuraava menestystarina? Pyydä asiantuntija-arvio alueesi Tuoteväylä-tiimistä Onko sinun ideasi seuraava menestystarina? Pyydä asiantuntija-arvio alueesi Tuoteväylä-tiimistä Tuo ideasi Tuoteväylän asiantuntijoiden arvioitavaksi Onko sinulla uusi innovatiivinen idea, josta voisi

Lisätiedot

Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisessä. Nina Mustikkamäki / Tampereen kaupunki

Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisessä. Nina Mustikkamäki / Tampereen kaupunki Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisessä Nina Mustikkamäki / Tampereen kaupunki YHTEISÖ Mitä avoimella innovaatioalustalla tarkoitetaan? Verkostovaikutus TILA TOIMINTA (Raunio ym. 2016) Mitä avoimella

Lisätiedot

Digitaalisuus palvelumuotoilussa. Annemari Auvinen Digipolku

Digitaalisuus palvelumuotoilussa. Annemari Auvinen Digipolku Digitaalisuus palvelumuotoilussa Annemari Auvinen Digipolku Palvelumuotoilutyöpaja Keskustele parin kanssa: Millaisia hyviä kokemuksia sinulla on erilaisista palveluista, joissa digitaalisuus on ollut

Lisätiedot

KOLERASTA DIGITALISAATIOON Mikko Rusama, Helsingin Kaupungin Digitalisaatiojohtaja Avoin Data

KOLERASTA DIGITALISAATIOON Mikko Rusama, Helsingin Kaupungin Digitalisaatiojohtaja Avoin Data KOLERASTA DIGITALISAATIOON Mikko Rusama, Helsingin Kaupungin Digitalisaatiojohtaja 10.6.2019 Avoin Data Maria01 - Euroopan suurin startup-kampus Helsinki on ollut alusta vuodesta 1550 Yritykset (Tuottajat)

Lisätiedot

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Ohjelma 8.00 Aamukahvi 8.15 Tervetuloa, Annele Bergman, Inspiratio 8.30 estrategia,

Lisätiedot

Muotoiluajattelu osana yrityksen toimintaa

Muotoiluajattelu osana yrityksen toimintaa Muotoiluajattelu osana yrityksen toimintaa PaMu Fastroilla Palvelumuotoilu = Suunnittelua ja kehittämistä, jonka lähtökohtana ovat käyttäjän palvelukokemussekä liiketoiminnallinenonnistuminen. Suunnittelun

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN VENÄJÄÄ EDELLÄKÄVIJÖILLE: RUCOLA+ Miikka Raulo Matkailun ja elämystuotannon OSKE Miksi? Matkailu Venäjältä kasvoi 27% vuonna 2011, markkina, jonka saavutettavuus paranee edelleen.

Lisätiedot

Kuka käyttää joukkoliikennettä?

Kuka käyttää joukkoliikennettä? Kuka käyttää joukkoliikennettä? Case HSL, Jarno Ekström, HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Jarno Ekström palvelumuotoilupäällikkö HSL Muotoilu (MA/IDBM) Markkinointi (MBA/SID) Palvelumuotoilu

Lisätiedot

Design OPssa. Design & #OPmuotoilu

Design OPssa. Design & #OPmuotoilu Design OPssa Tuomas Manninen Design & asiakaskokemus @tuomanni #OPmuotoilu 2 Yksikön perustehtävä on auttaa näkemään maailma asiakkaan silmin 3 Kilpailuetua tuottava asiakaskokemus syntyy asiakkaiden todellisten

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma Liite 1 Viestintäsuunnitelma 2014-2016 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL:n viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelman tehtävänä on antaa suunta viestinnän toimenpiteille vuosille 2014 2016. Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Palvelumuotoilu. Luomme sytyttäviä palvelukokemuksia! info@palvelumuotoilupalo.fi. Diak 24.4.2014

Palvelumuotoilu. Luomme sytyttäviä palvelukokemuksia! info@palvelumuotoilupalo.fi. Diak 24.4.2014 Palvelumuotoilu Luomme sytyttäviä palvelukokemuksia! Diak 24.4.2014 Piia Satu Sari 2 palvelumuotoilija käyttäjäkeskeinen suunnittelija palvelumuotoilija insinööri sähköinen markkinointi palvelumuotoilija

Lisätiedot

Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen

Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen Teollisuus ja Digitalisaatio seminaari 3.9.2015 Lähde: Asiakasmarkkinointiliiton tutkimus http://www.asml.fi/markkinoinnin-uudistajat-2015-kertoo-markkinoinnin-suunnan-ja-fokuksen/

Lisätiedot

Ulkoistetun asiakaspalvelun ostajan opas

Ulkoistetun asiakaspalvelun ostajan opas Ulkoistetun asiakaspalvelun ostajan opas Sijoita 1, niin me tuotamme sinulle 3! Tuloksiin kokonaisvaltaisella asiakaspalvelulla: Kustannustehokkuus Asiakaskokemus Myynnillisyys Laita palvelukokonaisuutesi

Lisätiedot

Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn maalis-huhtikuussa 2013. Vastauksia kertyi yhteensä 38 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille!

Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn maalis-huhtikuussa 2013. Vastauksia kertyi yhteensä 38 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille! Kevät 2013 ASIAKASTYYTYVÄISYYS Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn maalis-huhtikuussa 2013. Vastauksia kertyi yhteensä 38 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille! Kokosimme tähän dokumenttiin yhteenvedon

Lisätiedot

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 04.12.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

SUUNNITELMISSA LISTAUTUMINEN? TEKIR

SUUNNITELMISSA LISTAUTUMINEN? TEKIR SUUNNITELMISSA LISTAUTUMINEN? TEKIR Listautuminen vaikuttaa lähes kaikkeen yrityksen toimintaan: liiketoimintaan, asiakassuhteisiin, hallintoon, viestintään, talousraportointiin, markkinointiin, tunnettuuteen

Lisätiedot

TARINALLISTAMINEN Jari Nieminen

TARINALLISTAMINEN Jari Nieminen TARINALLISTAMINEN 11.12.2018 Jari Nieminen Tarinallistaminen Brändi Tarinankerronta Yrityskulttuuri Identiteetti BRÄNDI Brändi on tuote tai tuotemerkki, yritys, henkilö tai muu vastaava, jolle on syntynyt

Lisätiedot

Yrittäjän ammattitutkinto

Yrittäjän ammattitutkinto Yrittäjän ammattitutkinto Esimerkki kurssiaikataulusta ja koulutuspäivistä v.2015 Starttipäivä 22.10.2015 klo 9-16 Yrittäjän ammattitutkinto ja sen suorittaminen Sirpa Korhonen, kehittämispäällikkö, Markkinointi-instituutti

Lisätiedot

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN IAB Finland TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN Vatanen 2018 Petri Vatanen on digitaalisen maailman moni- ja syväosaaja, jonka tekninen tausta verkkopalvelujen kehittämisestä yhdistyy vuosien markkinointi

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Digitaalisten ekosysteemien rakentaja

Digitaalisten ekosysteemien rakentaja Digitaalisten ekosysteemien rakentaja Digia Oyj:n tilinpäätösesitys 2018 8.2.2019 Tilinpäätösesitys 1 2 3 4 5 Yhteenveto Vuosi 2018 Strategian toteutus Markkinakehitys Tulevaisuuden näkymät Vahvan kasvun

Lisätiedot

Palvelumuotoilun perusteet. Terve-SOS 18.05.2011 Sami Oinonen, Hub Helsinki

Palvelumuotoilun perusteet. Terve-SOS 18.05.2011 Sami Oinonen, Hub Helsinki Palvelumuotoilun perusteet Terve-SOS 18.05.2011 Sami Oinonen, Hub Helsinki Mitä palvelumuotoilu on Keskeiset käsitteet Miksi se on olennaista Kehittämisen malli Kuka: Sami Oinonen, Kirkkonummi, kalliokiipeilijä,

Lisätiedot

Stadionista maailmanluokan elämyskeskukseksi

Stadionista maailmanluokan elämyskeskukseksi Stadionista maailmanluokan elämyskeskukseksi Palvelujen kokemuksellisuuden kehittäminen stadion ympäristössä 25.1.2018 Dr. Teemu Moilanen Yliopettaja, palveluliiketoiminta 1 TAUSTA Elämyksellisyyden rooli

Lisätiedot

Digitaalisuudesta muutosvoimaa

Digitaalisuudesta muutosvoimaa Digitaalisuudesta muutosvoimaa 6.9.2018 Megatrendejä ja ajankohtaisia teknologiatrendejä Globalisaatio Teknologian kehitys Demografiset muutokset Ilmastomuutos Laskentakapasiteetin kasvu, kvanttitietokoneet

Lisätiedot

#rohkeatuudistajat. Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

#rohkeatuudistajat. Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 STRATEGISET TEEMAT VISIO SKOL uudistaa yhteiskunnallisesti merkittävää suunnittelu- ja konsultointialaa, joka menestyy

Lisätiedot

DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi. Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli

DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi. Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli 29.3.2017 Klo 12-16 Outi Kinnunen, Laurea Jaakko Porokuokka, Laurea Jyrki Koskinen, COSS cc

Lisätiedot

Uudistuva Kesko. Mikko Helander

Uudistuva Kesko. Mikko Helander Uudistuva Kesko Mikko Helander 10.2.2017 K-ryhmä tänään K-ryhmän myynti* 13,2 mrd Henkilöstö noin 45 000 Toimintaa yhdeksässä maassa Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppa K-kauppiasyrittäjiä

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

1. ASIAKASKOKEMUSSTRATEGIA

1. ASIAKASKOKEMUSSTRATEGIA 1. ASIAKASKOKEMUSSTRATEGIA Miten asiakaskokemus linkittyy yhtiön koko strategiaan? Onko dokumentoituna palveluvisio tai asiakaskokemuksen visio? Eli millä ja kuinka asiakkaalle tuotetaan lisäarvoa ja miltä

Lisätiedot

Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään

Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään Enemmän kuin irrallinen 360 -arviointi Agenssi360 HRM on ainutlaatuinen yhdistelmä johtamisen tavoitetilan määrittelyä, 360 -arviointia ja kasvokkaista

Lisätiedot

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Palvelu innovaatioseteliin Ari Karppinen ari.t.karppinen@steamlane.com Steamlane Oy 050 5410775 Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Kartoitamme

Lisätiedot

Älykäs, palveleva kunta

Älykäs, palveleva kunta Älykäs, palveleva kunta Mikko Rusama Digitalisaatiojohtaja Helsingin kaupunki @mikkohr #kevathumaus Älykäs, palveleva kaupunki Mikko Rusama, Helsingin Kaupungin Digitalisaatiojohtaja Maailman toimivin

Lisätiedot

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1

Keiturin Sote Oy. Strategia Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Keiturin Sote Oy Strategia 2018-2021 17.12.2017 Asiakas, palvelut ja yhteistoiminta-alue 1 Strategiatyön perusta Strategian perustana työ, joka on tehty yhdessä kuntalaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden

Lisätiedot

FixUi:n palvelumuotoilupaketit. Ota yhteyttä:

FixUi:n palvelumuotoilupaketit. Ota yhteyttä: FixUi:n palvelumuotoilupaketit 2018 Ota yhteyttä: Eeva.kangas@fixui.fi FixUi:n palvelumuotoilupaketit Tarjoamme useamman laajuisia palvelumuotoilupaketteja projektin eri vaiheisiin ja asiakkaidemme erilaisiin

Lisätiedot

Suomen matkailun digitiekartta Digitaalisuus valtakunnallisesti hallussa ja tukemassa Suomen matkailun kasvua yli syklien, kestävästi 26/04/2018

Suomen matkailun digitiekartta Digitaalisuus valtakunnallisesti hallussa ja tukemassa Suomen matkailun kasvua yli syklien, kestävästi 26/04/2018 Suomen matkailun digitiekartta Digitaalisuus valtakunnallisesti hallussa ja tukemassa Suomen matkailun kasvua yli syklien, kestävästi Missio Visio Digitaalisuus valtakunnallisesti hallussa ja tukemassa

Lisätiedot

Digia Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu

Digia Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu Digia Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2019 3.5.2019 Liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2019 1 2 3 4 5 6 Yhteenveto Q1/2019 Liikevaihto ja -voitto Q1/2019 Tase ja rahoitus Henkilöstö Markkinat

Lisätiedot

Uskalla kokeilla -työpaja Agenda ja tehtävät

Uskalla kokeilla -työpaja Agenda ja tehtävät Uskalla kokeilla -työpaja 13.12..2017 Agenda ja tehtävät Valokuvaus ja videointi Dokumentoimme tilaisuuden ja ryhmien tuotokset kuvin ja videoin. Jos et halua esiintyä kuvissa nosta käsi ylös tai kerro

Lisätiedot

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS + Toimiala: viestintä- ja asiakasverkkopalveluiden tarjoaminen Yritys: DNA "Markkinointiviestien tarkan kohdennuksen ansiosta voimme

Lisätiedot

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 Tilaa blogi Tilaa blogi osoitteesta www.videomarkkinointi.info Saat tuotekoulutuksen sekä esittelemme Business Planin, jota halutessasi voit hyödyntää omassa liiketoiminnassasi. Tilaamalla blogin olet

Lisätiedot

Autokauppa kehittyy vauhdilla

Autokauppa kehittyy vauhdilla KESKO CMD 2018 Autokauppa kehittyy vauhdilla Johan Friman, autokaupan toimialajohtaja 1 Autokauppa lyhyesti Volkswagen-konsernin autoihin liittyvä liiketoiminta Suomessa: Audi, Volkswagen, SEAT, Porsche

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys kohdallaan

Asiakastyytyväisyys kohdallaan Asiakastyytyväisyys kohdallaan 94 % asiakkaista suosittelee Maestroa Syksyllä 2012 teimme laajan asiakastyytyväisyyskyselyn ja selvitimme asiakkaidemme näkemyksiään Maestron myynnistä, asiakaspalvelusta

Lisätiedot

OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA

OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA 1 OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA Piia Tienhaara Seminaari 23.11.2017: Miten nostaa SOTE- asiakas keskiöön? 2 TAUSTAA Selvitys Tampereen kaupungille vuonna 2015 Haastattelut 2016 ( Finnish Service Alliance

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

Future Smart City. Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä. Juha Ruokari. Huhtikuu 2018

Future Smart City. Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä. Juha Ruokari. Huhtikuu 2018 Future Smart City Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä Juha Ruokari Huhtikuu 2018 Tulevaisuuden älykäs kunta ja sen mahdollistajat UUDET PALVELUT Hyvinvointi, elinvoima, kilpailukyky

Lisätiedot

2019 >>> Kohti tulevaisuuden asiakaskokemusta. Vähemmän soittoja ja kontakteja, enemmän digitaalista asiakaspalvelua

2019 >>> Kohti tulevaisuuden asiakaskokemusta. Vähemmän soittoja ja kontakteja, enemmän digitaalista asiakaspalvelua Kohti tulevaisuuden asiakaskokemusta Vähemmän soittoja ja kontakteja, enemmän digitaalista asiakaspalvelua Pieni katsaus asiakaspalvelun trendeihin. 2019 >>> 1 Asiakaskokemus on kuningas Jos asiakaskokemus

Lisätiedot

Big Room suunnittelussa

Big Room suunnittelussa Big Room suunnittelussa TkT Piia Sormunen Toimialajohtaja, Big Room koordinointi ja valmennukset Granlund Consulting Oy Twitter: Piia Sormunen@PiiaSormunen #onnellistarakentamista piia.sormunen@granlund.fi

Lisätiedot

SUOMEN PARAS ASIAKKUUSINDEKSI MITEN SE SAAVUTETAAN? DATA JA TIETO PÄÄOMAKSI PAULIINA HANHINEN, S-PANKKI

SUOMEN PARAS ASIAKKUUSINDEKSI MITEN SE SAAVUTETAAN? DATA JA TIETO PÄÄOMAKSI PAULIINA HANHINEN, S-PANKKI SUOMEN PARAS ASIAKKUUSINDEKSI MITEN SE SAAVUTETAAN? DATA JA TIETO PÄÄOMAKSI PAULIINA HANHINEN, S-PANKKI TYÖHISTORIANI Tutkija Consumer Insight Manager Research Insight Manager Insight Manager Luvut: 31.12.2016

Lisätiedot

Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus

Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Kysymyssetti on tarkoitettu yrityksen asiakaskeskeisten käytäntöjen tarkasteluun. Tiimit

Lisätiedot

Etnografia palvelumuotoilun lähtökohtana

Etnografia palvelumuotoilun lähtökohtana People-centric problem solving Etnografia palvelumuotoilun lähtökohtana Gemic on strategiseen tutkimukseen, ihmislähtöisiin innovaatioihin ja liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut konsulttitoimisto.

Lisätiedot

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI 2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI SANNA@MEDIA-ASSARI.FI WWW.MEDIA-ASSARI.FI 040 930 58 22 SISÄLLYS Esittely 3 PALVELUT Brändääminen Verkkosivusuunnittelu Painotuotteet 4 5 6 Yhteystiedot 7 Welcome Sanna Döbert

Lisätiedot

ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa

ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa ARVOTIETO Oy Asiakasdatasta lisäarvoa ARVOTIETO OY MISSIO: Asiakasstrategian ja -datan hallittua toiminnallistamista. BUSINESS ARKKITEHTUURI STRATEGIA JOHTAMIS- JA TOIMINTAMALLI Faktapohjaisen johtamismallin

Lisätiedot

Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen. Heli Leskinen, lehtori, TAMK

Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen. Heli Leskinen, lehtori, TAMK Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen Heli Leskinen, lehtori, TAMK heli.leskinen@tamk.fi Agenda Mitä on liiketoimintaosaaminen? Miten sote-uudistus haastaa liiketoimintaosaamista?

Lisätiedot

Kehittäjäkumppanuus kuntoutujan hyväksi

Kehittäjäkumppanuus kuntoutujan hyväksi Kehittäjäkumppanuus kuntoutujan hyväksi Kuntoutuksen ylempi AMK tutkinto-ohjelma Kuntoutuksen kehittämis- ja johtamisosaamisen vahvistaminen Uusi tieto ja ymmärrys kuntoutuksesta ja kuntoutumisesta rakennetaan

Lisätiedot

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Data-analytiikan osaamiskeskittymä Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Janne Harjamäki, Projektitutkija, DI Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Pori 31.1.2018

Lisätiedot

Tekes riskirahoittajana -

Tekes riskirahoittajana - Tekes riskirahoittajana - rahoitusmahdollisuudet Oulu 26.2.2010 Tekes mukana kehittämässä TUTKIMUKSELLISESSA OSIOSSA T&K:SSA TUOTTEIS- TUKSESSA PALVELUJEN KEHITÄMISESSÄ LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISESSÄ Lähtökohtana

Lisätiedot

Serve Palveluliiketoiminnan edelläkävijöille

Serve Palveluliiketoiminnan edelläkävijöille Serve Palveluliiketoiminnan edelläkävijöille Serve Tekesin ohjelma 2006 2013 Serve luotsaa suomalaista palveluosaamista kansainvälisessä kärjessä Palveluliiketoiminnan kehittäminen vahvistaa yritysten

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun. Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5.

Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun. Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5. Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5.2015, Tampere Yritys Lähtökohta Tarve kehittämiselle Esityksen sisältö Kehityshanke

Lisätiedot

B2B-DIGIMYYNNIN MESTARIKSI - VALMENNUS

B2B-DIGIMYYNNIN MESTARIKSI - VALMENNUS B2B-DIGIMYYNNIN MESTARIKSI - VALMENNUS KLIKKAA JA TUTUSTU Sisältö B2B-Digimyynnin mestariksi on valmennuskokonaisuus, jossa käydään läpi monipuolisesti yritysmyynnissä tarvittavia taitoja. Tarkempi sisältö

Lisätiedot

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. OSALLISTUJATIEDOT Kilpailutyön nimi* Mainostoimisto* Mainostava yritys / yhteisö* Mediatoimisto* Muut KILPAILULUOKKA* Vuoden paras lanseeraus

Lisätiedot

Iskun sisältö. Mitä Tekes tarjoaa. Tekesin ohjelmat työkaluna. Fiiliksestä fyrkkaa ohjelman tavoitteet ja tarjonta

Iskun sisältö. Mitä Tekes tarjoaa. Tekesin ohjelmat työkaluna. Fiiliksestä fyrkkaa ohjelman tavoitteet ja tarjonta Iskun sisältö Mitä Tekes tarjoaa Tekesin ohjelmat työkaluna Fiiliksestä fyrkkaa ohjelman tavoitteet ja tarjonta Rahoitamme sellaisten innovaatioiden kehittämistä, jotka tähtäävät kasvun ja uuden liiketoiminnan

Lisätiedot

ELINKEINOPOLITIIKKA: LAADUKASTA SISÄLTÖÄ YRITTÄJÄTAPAAMISIIN

ELINKEINOPOLITIIKKA: LAADUKASTA SISÄLTÖÄ YRITTÄJÄTAPAAMISIIN ELINKEINOPOLITIIKKA: LAADUKASTA SISÄLTÖÄ YRITTÄJÄTAPAAMISIIN Esa Mutanen esa@seesamaukene.fi p. 050 493 3523 POSITIIVISESSA KOHTAAMISESSA ON KAIKKI Oletko kokenut, että paikallisten yrittäjien kanssa pitäisi

Lisätiedot

Ihmislähtöisiä innovaatioita

Ihmislähtöisiä innovaatioita Ihmislähtöisiä innovaatioita Energiatehokkuus logistiikassa ja liikkumisessa -seminaari Postitalo, Helsinki 19.4.2011 Karoliina Auvinen, johtava ekotehokkuusasiantuntija Sitran tavoitteet ja Maamerkit-ohjelma

Lisätiedot