Kokkolan AMK, Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Terveystie 1, auditorio. Marjan Rautajoen VirtuaaliAMK -ajankohtaiskalvosetti on portaalissa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokkolan AMK, Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Terveystie 1, auditorio. Marjan Rautajoen VirtuaaliAMK -ajankohtaiskalvosetti on portaalissa."

Transkriptio

1 MUISTIO MUISTIO 1 Tuula Jaskari-Malinen YHTEYSHENKILÖPÄIVÄT AIKA PAIKKA Kokkolan AMK, Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Terveystie 1, auditorio Marja Rautajoki - Ajankohtaista Marjan Rautajoen VirtuaaliAMK -ajankohtaiskalvosetti on portaalissa. Kirjastoyhteistyö OPM:n rahoituksella palkataan informaatikko kehittämisyksikköön. Toimipiste tulee olemaan Tampereella. Vuosikello Vuosikello ehdotettiin tehtäväksi työkalulla, jota voidaan tarvittaessa täydentää oman AMK:n tiedoilla. Kehittämisyksikössä Vuosikelloa vielä tarkennetaan ja etsitään toimiva työkalu. Toimintasuunnitelma VirtuaaliAMK kehittämisyksikön laatimassa toimintasuunnitelmassa (vielä draft) vuodelle 2005 on huomioitu VirtuaaliAMK Johtoryhmän asettamia strategisia linjauksia, mm. opiskelijoiden mahdollisuus suorittaa koulutusohjelmakohtaisesti 20 ov virtuaaliopintoja vuoteen 2006 mennessä (kesu:ssa on maininta vuoteen 2008 mennessä). OPM edellyttää, että myös kaikki tatu-rahalla tuotetut virtuaaliopinnot laitetaan tarjolle VirtuaaliAMK-portaliin. Opintoviikkoja kertyy myös verkkotuetuista opinnoista (osa opintojaksosta on virtuaalisesti suoritettavaa). Joissakin AMKeissa on opintosuunnitelmiin laitettu tavoitteita virtuaaliopinnoille; esim. Vaasan AMK:n opintosuunnitelmissa virtuaaliopinnoista puolet ovat sellaisia, joissa mukana myös lähiopetusta, puolet puhtaasti verkko-opetusta. Koordinointi Keskustelussa todettiin, että koordinointi tuotantorenkaissa vie paljon aikaa. eopintotoimisto Avoimen AMKin asiointia lähdetään toteuttamaan. Käytettävyys Käytettävyyden ja laadun eteen tehdään koko ajan työtä. Kv-toiminta VirtuaaliAMK Johtoryhmä edellyttää, että jatkossa panostetaan myös kansainvälisen toimintaan, esim. Educa Berlin tapahtumaan tulisi osallistua vuosittain. Materiaalipankki Materiaalipankin kehittäminen - Yhtenä vaihtoehtomallina materiaalin varastointiin amk-verkostossa voisi olla, että on mediapalvelimia pankkeja on X kpl AMKeissa, joihin aineistoja sijoitetaan. VirtuaaliAMK mediapalvelimeen laitettaisiin ne materiaalit, jotka syntyvät tuotantorenkaissa.

2 MUISTIO MUISTIO 2 Työryhmiä Palvelin investointina ei ole suuri kustannus, mutta tähän tulee varautua. Asia on ensin hyväksyttävä Aapa-ryhmässä ja VirtuaaliAMK Johtoryhmässä. Toistaiseksi materiaalit hoidetaan VirtuaaliAMK-mediapalvelimella. Joissakin Amkeissa on jo omia mediapalvelimia, mutta näiden tulisi olla yhteensopiva niiltä osin kun materiaali on kaikkien AMKien käytössä amk-verkostosa. Tekijänoikeudet tulevat olemaan haaste. Tutkitaan Creative commonstekijänoikeusmallin sopivuutta meidän käyttöömme. elearning-hanke-esitys Learning-hanke-esitystä kesäkuussa ei jätetty. AMKien omarahoitusosuuteen, n euroa/amk, AMKit eivät olleet varautuneet. Hankkeen kokonaisbudjetti oli n. 3 milj. euroa. Brysselissä odotetaan edelleen, että VirtuaaliAMK tekisi hanke-esityksen. Keskusteltiin AMKien mukaantulosta. Päätettiin laittaa AMKeille alustava kysely osallistumisesta mahdolliseen uuteen elearning-hakuun. Laaditaan lyhyt tiivis kuvaus siitä, mistä on kyse ja mitä hyötyä yksittäiselle AMKille on lähteä mukaan hankkeeseen. Toiminta voisi olla amklähtöistä, esim. projektipäällikkö jostain amkista, mutta koordinointi voisi tulla kehystä. AMKien hanke-esityksiä: Vaasan AMK oli jättänyt hanke-esityksen, jossa oli mukana eurooppalaisia yhteistyökumppaneita. Hakemus ei mennyt läpi, budjetti oli liian suuri. Leonardo da Vinci hakuun jätetään esihakemukset mennessä. Esihakemuksista n. puolet yleensä pääsee jatkoon. Lipullinen hakemus jätetään helmikuun puoleenväliin mennessä. Haaga on jättämässä esihakemusta, joka liittyy yrityssimulaatioon - yritys syntymästä kuolemaan. Opiskelijoita tulisi olemaan kotimaasta ja ulkomailta. Jos VirtuaaliAMK saadaan mukaan, hakemuksella on suurempi painoarvo. Leonardi da Vinci haussa on jaossa n euroa/vuosi. Yhteyshenkilöiden rooli on erittäin tärkeä VirtuaaliAMK-toiminnan kehittämisessä, kehyn resurssit ja asiantuntemus eivät yksin riitä. On myös ollut puhetta työryhmien perustamisesta toiminnan kehittämiseen. Työryhmätyöskentelyyn ei ole mahdollista saada varoja kehystä. Työryhmistä erillinen liitte. Annina Korpela - VirtuaaliAMK-toiminnan tilastot (Esityksen kalvot ovat portaalissa) Tilastoja kerätään mm. liittyen: portaalin kävijämääriin, etuotantoon, eoppimiseen ja eopintotoimistoon. Suoritetut virtuaaliopinnot AMKissa vuonna 2003 ovat AMKOTA-tilastoja. Kehittämisyksikkö valtuutettiin viemään OPM:öön terveiset, että AMKissa suoritetut virtuaaliopinnot pitäisi suhteuttaa opiskelijamäärään.

3 MUISTIO MUISTIO 3 Tilastointiongelmia: - Miten opiskelijamäärä määräytyy, rahoituksen vai kirjoilla olevien mukaan. - Opiskelijoita tilastoidaan myös kahteen kertaan, lähettävä koulu ja vastaanottava koulu. Todettiin, että läsnäolevat opiskelijat tulisi olla laskentaperuste. Virtuaaliopinnoista on erilaisia määritelmiä eri amkeissa, joten AMKOTA-tilastot eivät ole AMK-kohtaisesti vertailukelpoisia. Ehdotettiin, että perustetaan työryhmä, joka miettii näitä asioita. eopintotoimisto (=hallinnolliset palvelut) versiosta 1.0 saadaan kevään tilastot. Opintoviikoista pikkuhiljaa siirrytään opintopisteisiin. Päätettiin tehdä: - vielä tilasto opintoviikkomääristä peilattuna koulutusaloihin - lista päättyneen hankkeen opintojaksoista. - lista evirkailijoista - taulukko tuotantorengastoiminnan, opiskelijatoiminnan ja AMKien virallisista laskutusosoitteista taulukko portaaliin - tilastoista dokkari Yhteyshenkilöille ollaan tekemässä omia sivuja. Sivuille laitetaan myös yhteyshenkilöiden yhteystiedot. Yhteyshenkilöiden toimenkuva - työryhmä Tytti Thurén esitteli työryhmän tuotoksen (kalvoesitys portaalissa) Riitta Muuronen: Yhteyshenkilötehtävien hoidossa auttaa laja ja syvällinen oma amk-tuntemus: prosessit, vastuut, aikataulut. Myös riittävät toimintavaltuudet koko oman amk-kentässä, riittävä resurssointi ja muu. Oivallettava myös, että naapuri amk ei välttämättä toimi samoin toimintaperiaattein. Yhteyshenilötehtävään kasvetaan tehtävän myötä ja oman AMK:n puitteissa. Yhteyshenkilöllä tulisi olla myös tukenaan AMKin omia asiantuntijoita, TAMKissa esim. eedu. Yhteyshenkilön työaika tulee lisääntymään VirtuaaliAMKtoiminnan kehittyessä. Jaana Listenmaa esitteli, miten VirtuaaliAMK-toiminta on järjestetty HAMKissa laitetaan portaaliin. Päätettiin, että kehittämisfoorumille kerätään lyhyitä kuvauksia yhteishenkiöiden, evirkailijoiden ja mahdollisten muiden toimijoiden toimenkuvista. Esim. SAMKissa yhteyshenkilöllä on työryhmä tukena hallinnollisissa kysymyksissä. Päätettiin, että nyt esitetyistä asioista tehdään tiivistelmä, yksi A4, yhteyshenkilöille tueksi keskusteluihin yhteyshenkilötehtävistä ja ajankäytöstä omissa amkeissa. Tiivistelmä laitetaan portaaliin. Outi vahtila hoitaa. Ehdotettiin myös, että määriteltäisiin joku %-luku yhteyshenkilötehtävien ajankäytöstä, joka olisi VirtuaaliAMK Johtoryhmän suositus. Keskusteltiin koulutustarpeesta, jotta saavutettaisiin OPE.FI-III-taso, TieViekoulutuksen todettiin olevan kallis euroa. TieVie on ottamassa meidän koulutusmallia ohjelmaan.

4 MUISTIO MUISTIO 4 Käyttäjien ylläpito portaalissa onnistuu vasta, kun saadaan keskitetty käyttäjähallinta, nyt ylläpito hoidetaan amkeissa. Käyttäjätunnuksien poistamiseen, esim. opiskelijan valmistuttua, ei ole vielä olemassa mekanismia. Riitta Vatanen ECTS VirtuaaliAMK-yhteistyö. Riitan kalvoesitys on portaalissa. Opintojakson yhteydessä tulee olla myös englanninkielinen opintojakson nimi. Diploma Supplementti annettava maksutta tutkintotodistuksen yhteydessä tunnin työpanos vastaa 60 ECTS-suorituspistettä. Selvitetään, onko mahdollista, että rahaliikenne, tilastot jne. ovat eopintotoimistossa, mutta opintojaksokuvaukset olisivat AMKien omilla nettisivuilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Periaatteessa ei ole estettä, jos AMKien järjestelmät toimivat. eopintotoimisto ja easiointi (Marjan kalvot) Winhan kentät tulisi nyt saada pikaisesti yhtenäisiksi huomioiden ECTSjärjestelmän mukanaan tuomat muutokset. Opiskelijaliikkuvuuden lisäämiseksi korkeakoulujen välillä, yliopistot pitäisi saada mukaan tarkentamaan opitnojaksojen tietorakenteita. Asia otetaan esille Virtuaaliylipiston ja VirtuaaliAMK:n yhteistyöpalaverissa. easiointi easiointi Avoimeen AMK:iin tulisi saada pikaisesti kuntoon. Nyt avoimen kursseille ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeelle, joka on hankala ja teettää paljon töitä. easioinnin toteutus vaatii lisärahoitusta. Rahoituksen osalta odotetaan OPM:stä vastausta. Avoimen amk-ryhmän tahtotila on, että avoimen tarjonta laitetaan VirtuaaliAMK-portaaliin. OPM on nimennytt Jouni Kangasniemen vetämänä valtakunnallisen Avoimen AMK-ryhmän, jonka tehtävänä on pohtia yhteistyön ja tarjonnan yhtenäistämistä sekä rahoitusta. Ryhmältä valmistuu raportti tammikuussa Avoimen AMKin tarjonnnan tulee olla tutkintotavoitteista. eopintotoimistoryhmään olisi hyvä saada myös Avoimen AMKin edustaja, ehdotettiin Irma Mäntyä/Laurea. eopintotoimisto v. 1.0 historiatiedot siirretään mahdollisimman pian uuteen versioon. Uudessa versiossa puollon voi tehdä ennen viikon aikarajan umpeutumista, jolloin tieto vastaanottavaan AMKiin menee heti. Vanhassa versiossa kaikki puollot menivät kerralla. Opiskelijalla täytyy olla mahdollisuus perua ilmoittautumisensa. Hakuajan viimeinen hakupäivä ei näy, ei myöskään näytä viimeistä käsittelypäivää. Todettiin, että toimintaperiaatteita ei saisi muuttaa, ennen kuin on yhteisesti sovittu.

5 MUISTIO MUISTIO 5 Ari Hälikkä Portaalin opiskelija- ja opintojallintopalveluiden laatuhanke, ARVIT-projekti Arviointia koskeva raportti valmistuu VirtuaaliAMK- seminaariin mennessä. Arvioinnin kohteena oli VirtuaaliAMK-yhteistyön ja portaalin opiskelijapalveluiden merkitys ammattikorkeakoulujen verkko-opetuksen ja palveluiden kehittämsiessä. Strategiassa todetaan palveluiden laadun kehittämiestä, että virtuaaliamkpaveluille, prosesseille ja infrastruktuurille luodaan kattava laadunvarmistus. Kaikkia uudet tuotantorenkaissa syntyneet tuotteet ja palvelut käyvät läpi teknisen ja pedagogisen laatuarvioinnin ennen jakelua. Arvioinnin tavoitteena on tukea ja kehittää yhteistoimintaa virtuaaliamkhankkeessa. Arvioinnin tuloksena määritetään toiminnan keskeisiä kehittämiskohteita ja polkuja sekä tarjotaan ammattikorkeakouluille mahdollisuus palvelulaadun parantamiseen hyvä käytänteita levittämämällä. Hankkeessa ei arvioitu portaalin opetustarjontaa. Arviointiin osallistui 22 AMKia. Arviointi tehtiin VirtuaaliAAMK-toimintaan liittuen, AMK-kohtaista arviointia ei tehty. Suositukset - suositus valtakunnallisen vastuuhenkilöiden (eopintopalvelupäällikön) nimeämiseksi - suositukset tilastointi- ja raportointikäytänteiksi - suositukset palaute- ja palveluiden laatujärjestelmän käyttöönotosta TieTie-yhteistyö - Eija Kalliala Opiskelijoiden tilastointi Todettiin, että tilastoidaan lähettävän amkin tilastoihin. Ei järjestävän amkin tilastoihin Tiedon tulee mennä evirkailijoille, opintoasioiden päällikölle jne. Avoimen AMK:n opiskelijoiden tilastointi? Joissakin AMKeissa AMKin ulkopuoliset kirjataan Avoimen AMK:n opiskelijoiksi. Myös Kansalaisen roolilla kirjautuneet tilastoidaan myös Avoimen AMK:n opiskelijaksi. Laskutus TieTiessä impulssi laskutukselle lähtee, kun etätehtävä on tehty. VirtuaaliAMK - Maksut ilmoittautumisen perusteella. Opiskelijoiden priorisointi TieTie-työryhmä tekee ehdotuksen esim. opiskelijoiden priorisointisyistä (puoltajat), joka viedään opintoasiainpäälliköiden kokoukseen yhtenäisten pelisääntöjen sopimiseksi. Työryhmä käy menettelytapaohjeet läpi. Päätöksen perusteella VirtuaaliAMK:n Johtoryhmä antaa suosituksen kaikille AMKeille. Erikoistapauksien mukaanotto; opintojaksoille puollot lisäävät evirkailijoiden ja muiden henkilöiden työmäärää. Resurssointiin tarvitaan lisää rahaa. Asiasta toivottiin vietävän viestiä OPM:lle.

6 MUISTIO MUISTIO 6 Tenttijärjestelmät Riina Helenius KPAMK Averkon näkökulma Osa tenteistä lähitenttejä, 4 tenttiä vuodessa; Ylivieska, Kokkola ja R:niemi. Poikkeustapauksessa, jos tentti järjestetään kotiamk:ssa, opiskelija huolehtii itse valvojan, koneen, paikan jne. Ongelmana on, että ei tiedetä, kuka toimii valvojana. Keskuseltiin mahdollisuuudesta järjestää yleinen tenttipäivä VirtuaaliAMKin puitteissa. Jokaisessa AMKissa tulisi olla henkilö, joka huolehtii tenttipäivistä. Valtakunnallisia tenttipäiviä ehdotettiin järjestettäväksi neljä kertaa vuodessa, jotka liitettäisiin joihinkin jo olemassa oleviin tenttipäiviin. Paperitenttikin onnistuu. Valtakunnallisissa tenttipäivissä lainsäädännölliset asiat tulee myös ottaa huomioon. Edellyttää opiskelijahallintahenkilöiden asiantuntemusta. Asian hoitamiseksi tarvittaisiin rahoitusta. Opettajilla ja opiskelijalla pitäisi olla tiedossa, kuka AMKissa hoitaa tenttijärjestelyt. Miten menetellään, kunnes rahoitus ym. on valmis? Otetaan esille eopintotoimisto-ryhmässä, ryhmä tekee asiasta esityksen. ESR-hankkeiden tilanne ESR1-Itä-Suomen hanke Itä-Suomen hankkeen toteutusaika on Mukana Itä- Suomen kolme AMKia. Osa-alueena teknologinen kehittäminen, tuotteistaminen, laatu ja koulutus. Sisällöntuotantoa ei ole, mutta koulutusmateriaalia tuotetaan. Budjetti euroa. Itä-Suomen hanke nivoutuu ja tukee muita hankkeita. Itä-Suomen kolme amkia maksaa omarahoitusosuuden. Kolmen alakoordinaattorin palkkakulut menevät tästä hankkeesta. Mikkelin seminaari on ikään kuin hankkeen käynnistystilaisuus. Seminaarin teemoina ovat tulevaisuus ja laatu. Seminaaripaikan aulatilassa AMKeilla on mahdollisuus esitellä omia hankkeitaan. Itä-Suomi järjestää myös vuosina 2005 ja 2006 ison seminaarin. Lappi-hanke ESR3-hanke Lapin ESR-hanketta, Levike-hanketta koordinoin RAMK. Mukana hankkeessa on TOKEM ja Lapin yliopisto sekä VirtuaaliAMK-yhteistyöverkosto. Hankkeen kustannusarvio on euroa. Hankkeen osa-alueita ovat sisällöntuotanto, korkeakoulujen henkilöstökoulutus, tutkimus, etäoppijan oppimisprosessi, tukiverkoston luominen. Sisällöntuotannon aiheet ovat nousseet Lapin tarpeesta. Tuotannossa otetaan huomioon jo muualla tuotettavia aineistoja. Rahoittajan ehto hankkeessa on, että 10 % työstä saadaan tehdä tukialueen ulkopuolella. Omarahoitusosuutta kerätään yht euroa. Hanke-esitys laitetaan portaaliin. etuotantoympäristökoulutus on Heliassa koulutus AMKien talousihmisille järjestetään koulutustilaisuus etäkoulutuksena Teamspeak-ohjelmalla

7 MUISTIO MUISTIO 7 Tatu-rahan käyttö projektin aikana Ei käytetä itse tuotantoon, mutta esim. renkaan jäsenten koulutukseen voidaan käyttää tatu-rahaa. B-puolen kustannukset, jyvitetään opiskelijamäärän mukaan ohjeellisen arvon saamiseksi amkeittain. Projektisuunnitelmat Riitta Vatanen Riitta Vatasen puheenvuoron pohjalta käytiin keskustelua laskutuksen ja sopimusten allekirjoitusten kireästä aikataulusta. Keskustelun pohjalta päädyttiin seuraaviin toimenpiteisiin. (Ari Vesikko on laittanut oheiset tiedot myös sähköpostilla koordinaattoreille ja yhteyshenkilöille.) 1. Projektisuunnitelmat: (Rengaskoordinaattorit eivät lähetä projektisuunnitelmia yhteyshenkilöille) Uusi menettely on seuraava: a) VirtAMK-kehy tarkastaa projektisuunnitelmat perjantaina ja laittaa korjausehdotukset koordinaattoreille. b) Koordinaattori tekee mennessä tarvittavat korjaukset suunnitelmaan ja tallentaa sen takaisin renkaan Perustiedot kansioon kuvauksella: Projektisuunnitelma lopullinen. c) VirtAMK-kehy hoitaa allekirjoitusprosessin lopun siten, että kaikille rankaan osapuolille tulee aikanaan allekirjoitettu kopio projektisuunnitelmasta. 2. Laskutus (Renkaat eivät laskuta laskutuksessa) Ainoastaan tuotantoalojen alakoordinaattorit laskuttavat mennessä Renkaat ja rengaskoordinaattorit laskuttavat koko tämän vuoden vasta joulukuun laskutuksessa. 3. Toimeksiantosopimukset TAMK toimittaa koordinaattoriammattikorkeakoluluille toimeksiantosopimukset allekirjoitettavaksi kun projektisuunnitelmat ovat kunnossa. 4. Tuottamissuunnitelmat (valmiiksi mennessä) Renkaan koordinaattorit ja tekijät tekevät tuottamissuunnitelmat. 5. Tekijänoikeussopimukset (valmiiksi mennessä) VirtAMK yhteyshenkilöt organisoivat tekijäoikeussopimusten tekemisen omissa ammattikorkeakouluissaan. Kodissa 4 ja 5 toiminta siten, että tuottamissuunnitelma on valmis ennen tekijänoikeussopimuksen allekirjoittamista. 6. Puitesopimus (rehtorit allekirjoittavat ) VirtAMK verkosto on laaja ja sovittavat asiat tärkeitä. Siksi prosesseissa tulee joskus väärinarviointeja aikataulujen suhteen.

Ajankohtaista VirtuaaliAMK:sta, Marja Rautajoki Aineisto SVA-Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu: Ajankohtaista on portaalissa

Ajankohtaista VirtuaaliAMK:sta, Marja Rautajoki Aineisto SVA-Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu: Ajankohtaista on portaalissa MUISTIO 1 Tuula Jaskari-Malinen YHTEYSHENKILÖPÄIVÄT 27.-28.4.2004 Tiistai 27.4.2004 Diakonia-amk Ajankohtaista VirtuaaliAMK:sta, Marja Rautajoki Aineisto SVA-Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu: Ajankohtaista

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu - Vuoden 2004 projektit www.amk.fi www.virtualyh.fi Marja Rautajoki marja.rautajoki@virtuaaliamk.fi

Virtuaaliammattikorkeakoulu - Vuoden 2004 projektit www.amk.fi www.virtualyh.fi Marja Rautajoki marja.rautajoki@virtuaaliamk.fi Virtuaaliammattikorkeakoulu - Vuoden 2004 projektit www.amk.fi www.virtualyh.fi Marja Rautajoki marja.rautajoki@virtuaaliamk.fi 1 www.amk.fi -elämän laajuinen portaali oncampus.fi, continuingeducation.fi,

Lisätiedot

Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu - Ajankohtaista

Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu - Ajankohtaista SVA-Suomen Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu - Ajankohtaista Marja Rautajoki marja.rautajoki@virtuaaliamk.fi 1 www.amk.fi -elämän laajuinen portaali oncampus.fi, continuingeducation.fi, avoinamk.fi tutkimus-

Lisätiedot

yhteyshenkilö ihmeidentekijä?

yhteyshenkilö ihmeidentekijä? eedu 2004/NRO6 VirtuaaliAMK-yhteyshenkil yhteyshenkilö ihmeidentekijä? - Ketä AMKista tarvitaan - tytti.thuren thuren@tamk.fi 1 AMKin toimijat - Opiskelija Läsnäolevana tutkinto-opiskelijana AMKissa (perus-

Lisätiedot

Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulun kehittämisyksik. misyksikön n toiminta 2004-2005 wwww.amk.fi

Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulun kehittämisyksik. misyksikön n toiminta 2004-2005 wwww.amk.fi Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulun kehittämisyksik misyksikön n toiminta 2004-2005 wwww.amk.fi Marja Rautajoki marja.rautajoki@amk.fi 1 Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu, vuosi 2004 Koulutustuotanto

Lisätiedot

VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT YLEISET MENETTELYTAPAOHJEET

VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT YLEISET MENETTELYTAPAOHJEET VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT YLEISET MENETTELYTAPAOHJEET 1.1 Mikä on Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu (VirtuaaliAMK)?...2 1.2 Kuka voi opiskella Virtuaaliammattikorkeakoulussa?...2

Lisätiedot

Keskeisiä kehittämiskohteita eri roolien näkökulmasta, mikä toimii, mikä ei? Mira Pihlaja, Vaasan AMK

Keskeisiä kehittämiskohteita eri roolien näkökulmasta, mikä toimii, mikä ei? Mira Pihlaja, Vaasan AMK Sähköisen asioinnin seminaari - VirtuaaliAMK:n evirkailijoiden tapaaminen 21.11.2006 Heliassa Keskeisiä kehittämiskohteita eri roolien näkökulmasta, mikä toimii, mikä ei? Mira Pihlaja, Vaasan AMK Sähköisen

Lisätiedot

Koulutustuotanto 2004 2006

Koulutustuotanto 2004 2006 Koulutustuotanto 2004 2006 VirtuaaliAMK-päivä 30.10.2003, Tampere Outi Vahtila outi.vahtila@virtuaaliamk.fi 1 Kehittämisalueet: Virtuaalikirjasto (Lappi) Koulutuspalveluiden ja tuotteiden laadunvarmistus

Lisätiedot

Ajatuksia uuden koulutustuotantoprojektin tiimoilta

Ajatuksia uuden koulutustuotantoprojektin tiimoilta Ajatuksia uuden koulutustuotantoprojektin tiimoilta Outi Vahtila outi.vahtila@virtuaaliamk.fi 1 Ajatuksia hankkeen 04 06 tiimoilta (koulutustuotanto): Rahoitusmalli kuten TE-hankkeissa Toiminta jaetaan

Lisätiedot

Laadukasta opintotarjontaa Virtuaaliammattikorkeakoulun portaaliin

Laadukasta opintotarjontaa Virtuaaliammattikorkeakoulun portaaliin Laadukasta opintotarjontaa Virtuaaliammattikorkeakoulun portaaliin www.amk.fi 29.1.2010 Copyright VirtuaaliAMK 11 VirtuaaliAMK-verkosto Aloittanut varsinaisesti toimintansa vuonna 2001 VirtuaaliAMK-verkostoon

Lisätiedot

VirtuaaliAMK ja AMK- opiskelijan mahdollisuudet Marja Rautajoki

VirtuaaliAMK ja AMK- opiskelijan mahdollisuudet Marja Rautajoki VirtuaaliAMK ja AMK- opiskelijan mahdollisuudet 21.11.2006 Marja Rautajoki marja.rautajoki@amk.fi 1 OPM:n ja johtoryhmän n linjauksia Tavoite jokaisella opiskelijalla mahdollisuus 30 op:n virtuaaliopintoihin

Lisätiedot

e-opintotoimistotyöryhmän työskentelystä Eija Kalliala, Helia eija.kalliala@helia.fi http://myy.helia.fi/~kalei/

e-opintotoimistotyöryhmän työskentelystä Eija Kalliala, Helia eija.kalliala@helia.fi http://myy.helia.fi/~kalei/ e-opintotoimistotyöryhmän työskentelystä Eija Kalliala, Helia eija.kalliala@helia.fi http://myy.helia.fi/~kalei/ Työryhmän jäsenet Eija Kalliala, Helia Riitta Vatanen, Jamk Eliina Kantola, Kyamk Hanna

Lisätiedot

Tietie-yhteistyö, verkko-opetusta vuodesta 1996

Tietie-yhteistyö, verkko-opetusta vuodesta 1996 Tietie-yhteistyö, verkko-opetusta vuodesta 1996 Eija Kalliala sähköposti: eija.kalliala@helia.fi kotisivu: http://myy.helia.fi/~kalei/ Tietie-yhteistyö TIEtojenkäsittelyä TIEtotekniikan avulla Tietie-projekti

Lisätiedot

Yhteyshenkilöpäivät 21.9.2004, Kokkola Riitta Vatanen, JAMK

Yhteyshenkilöpäivät 21.9.2004, Kokkola Riitta Vatanen, JAMK ECTS ja VirtuaaliAMK Yhteyshenkilöpäivät, Kokkola, JAMK ECTS? VirtuaaliAMK ECTS ja virtuaaliamk Eurooppalaisen korkeakoulualueen edellytykset Suomessa 1. kahden syklin tutkintorakenne (perus- ja jatkotutkinto)

Lisätiedot

VirtuaaliAMK:n kehittämisyksikkö. Hyväksytty VirtuaaliAMK:n johtoryhmässä. pvm 25.11.2004

VirtuaaliAMK:n kehittämisyksikkö. Hyväksytty VirtuaaliAMK:n johtoryhmässä. pvm 25.11.2004 SUOMEN VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULU KEHITTÄMISYKSIKÖN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2005 Laatija Asiakirjan tila VirtuaaliAMK:n kehittämisyksikkö Hyväksytty VirtuaaliAMK:n johtoryhmässä pvm 25.11.2004

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu (?)

Virtuaaliammattikorkeakoulu  (?) Virtuaaliammattikorkeakoulu http://www.amk.fi www.yh.fi (?) vuosi 2003 2004 toiminta marja.rautajoki@virtuaaliamk.fi VirtuaaliAMK-kehittämisyksikkö 1 Vuosi 2003 Koulutustuotanto tuotantorenkaissa Portaalin

Lisätiedot

VirtuaaliAMK verkoston rakentajana Luonnonvara-alan alan yhteistyö seminaari

VirtuaaliAMK verkoston rakentajana Luonnonvara-alan alan yhteistyö seminaari VirtuaaliAMK verkoston rakentajana Luonnonvara-alan alan yhteistyö seminaari 8.12.2005 Outi Vahtila, outi.vahtila@amk.fi wwww.amk.fi www.virtualyh.fi 1 Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Mukana kaikki

Lisätiedot

TieTieKeh e-opintotoimiston määrittely

TieTieKeh e-opintotoimiston määrittely Eija Kalliala 9.1.2009 1 TieTieKeh e-opintotoimiston määrittely Käyttötapausten kokonaiskuva Selaa tarjontaa Ilmoittautuu Peruuttaa ilmoittautumisensa Kansalainen Selaa ilmoittautumistietojaan Selaa täyttöastetta

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu

Virtuaaliammattikorkeakoulu Virtuaaliammattikorkeakoulu Muutama sana tuotantorenkaista Huhtikuu 2004 Outi Vahtila outi.vahtila@amk.fi 1 Ajankohtaista VirtuaaliAMK-kouluttajakoulutus oli maaliskuulla > Kevään infopäivät > järjestetään

Lisätiedot

Sopimuskausi Esitys Arene ry:n kesäkokouksessa

Sopimuskausi Esitys Arene ry:n kesäkokouksessa Sopimuskausi 2013-2014 Esitys Arene ry:n kesäkokouksessa 14.-15.6.2012 VirtuaaliAMK-verkosto Vuosina 2001-2012 kaikki Suomen AMK:t verkoston jäseniä, PoliisiAMKia lukuun ottamatta. Voimassa oleva VirtuaaliAMK-verkostosopimus

Lisätiedot

Tieto kasvaa verkossa, verkkokoulutuksen laaduntekijät - Itä-Suomi. VirtuaaliAMK seminaari, Mikkeli 11.11.2004 Jari Uimonen

Tieto kasvaa verkossa, verkkokoulutuksen laaduntekijät - Itä-Suomi. VirtuaaliAMK seminaari, Mikkeli 11.11.2004 Jari Uimonen Tieto kasvaa verkossa, verkkokoulutuksen laaduntekijät - Itä-Suomi VirtuaaliAMK seminaari, Mikkeli 11.11.2004 Jari Uimonen Sisältö Virtuaaliammattikorkeakoulu Tieto kasvaa verkossa hanke epeda-hanke 2

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu. strategia versio 1.1

Virtuaaliammattikorkeakoulu. strategia versio 1.1 Virtuaaliammattikorkeakoulu www.virtuaaliamk.fi www.amk.fi VirtuaaliAMK-toiminnan strategialinjaukset strategia versio 1.1 1 Visio Virtuaaliammattikorkeakoulu on Suomen ammattikorkeakoulujen muodostama

Lisätiedot

E-OPINTOTOIMISTO OPISKELUPALVELUT

E-OPINTOTOIMISTO OPISKELUPALVELUT 1(11) E-OPINTOTOIMISTO OPISKELUPALVELUT SISÄLTÖ: OPISKELUPALVELUT eopintotoimistossa... 2 Selainvaatimus... 2 Rekisteröityminen portaaliin... 2 Muista päivittää muuttuneet tietosi... 3 VirtuaaliAMK:n koulutustarjonta

Lisätiedot

VirtuaaliAMK ajankohtaista Yhteyshenkilöpäiv

VirtuaaliAMK ajankohtaista Yhteyshenkilöpäiv VirtuaaliAMK ajankohtaista Yhteyshenkilöpäiv ivät t Kouvolassa 19.3.2007 Marja Rautajoki marja.rautajoki@amk.fi 1 Tekninen kehittäminen vuonna 2007 eopintopalvelut 2.0:n ylläpito AMK-sähköinen asiointi

Lisätiedot

Mirva Verkko-opetuksen koordinaattori, VirtuaaliAMK yhteyshenkilö. 4/2/12 Copyright VirtuaaliAMK

Mirva Verkko-opetuksen koordinaattori, VirtuaaliAMK yhteyshenkilö. 4/2/12 Copyright VirtuaaliAMK Mirva Pilli-Sihvola@kyamk.fi Verkko-opetuksen koordinaattori, VirtuaaliAMK yhteyshenkilö 1 Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu, VirtuaaliAMK, on ammattikorkeakoulujen (29) muodostama yhteistyöverkosto.

Lisätiedot

VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET

VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET (päivitetty 16.5.2008) Kajaanin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Toteutuksen viimeistely klo

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Toteutuksen viimeistely klo Laadukas verkkototeutus - valmennus Toteutuksen viimeistely 14.5.2018 klo 14-15 22.5.2018 Ohjelma 13.3. klo 14-15.30 Webinaari: Pedagogiset mallit ja korkeakouluoppijat Välitehtävä: oman verkkototeutuksen

Lisätiedot

VirtuaaliAMK (AMK-verkosto) TIETO KASVAA VERKOSTOSSA, VERK- KOKOULUTUKSEN LAADUN TEKIJÄT KOKONAISHANKE. Valmistumisaika 30.12.2006

VirtuaaliAMK (AMK-verkosto) TIETO KASVAA VERKOSTOSSA, VERK- KOKOULUTUKSEN LAADUN TEKIJÄT KOKONAISHANKE. Valmistumisaika 30.12.2006 HANKEKUVAUS LIITE 1 1 (5) VirtuaaliAMK Hanke tallennus: www.amk.fi / Kehitys > ESR-HANKE 04-06 > Tietoa hankkeesta www.amk.fi / Koulutus > ESR-HANKE 04-06 > Tietoa hankkeesta PVM 15.12.2003, hyväksytty

Lisätiedot

Virtuaaliorganisaation ruusut ja horsmat VirtuaaliAMK 2001-2005

Virtuaaliorganisaation ruusut ja horsmat VirtuaaliAMK 2001-2005 Virtuaaliorganisaation ruusut ja horsmat VirtuaaliAMK 2001-2005 VirtuaaliAMK-seminaari - Verkko-oppimisen visiot ja käytäntö 9.11.2005 Marja Rautajoki, marja.rautajoki@amk.fi Kaisa Rissanen, kaisa.rissanen@amk.fi

Lisätiedot

VirtuaaliAMK 2004: palvelut ja välineet

VirtuaaliAMK 2004: palvelut ja välineet VirtuaaliAMK 2004: palvelut ja välineet www.amk.fi www.virtualyh.fi Marja Rautajoki marja.rautajoki@amk.fi 1 Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu On ammattikorkeakoulujen muodostama verkostomainen yhteistyöorganisaatio

Lisätiedot

Joustavien virtuaaliopinto-oikeuksien oikeuksien toteutuminen ammattikorkeakouluissa

Joustavien virtuaaliopinto-oikeuksien oikeuksien toteutuminen ammattikorkeakouluissa Joustavien virtuaaliopinto-oikeuksien oikeuksien toteutuminen ammattikorkeakouluissa Kysely amkien virtuaaliamk yhteyshenkilöille ille vuonna 2007 VirtuaaliAMK-yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 Leena Vainio

Lisätiedot

Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila

Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila Liikkuvuus tavoite vai keino? Kokemuksia liikkuvuuden edistämisestä -2006 Kokemuksia liikkuvuuden edistämisestä 2007

Lisätiedot

Sähköiset palvelut - Isäntä ja renki

Sähköiset palvelut - Isäntä ja renki Sähköiset palvelut - Isäntä ja renki Projektikoordinaattori Minna Vänskä, Helsingin yliopisto Avoimien yliopistojen neuvottelupäivät To 1.10.2009 6.10.2009 1 Sähköisiä palveluja asiakkaille Opintojen haku

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin

Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin OKM/209/523/2016 AIESOPIMUS YHTEISTYÖSTÄ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN RAHOITTAMASSA HANKKEESSA Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin 1 OSAPUOLET Tämä

Lisätiedot

KAKSOISTUTKINTO/DOUBLE DEGREE -KÄYTÄNTEET JAMKISSA NINA BJÖRN & KRISTIINA KORHONEN OPINTOASIAINPÄIVÄT TAMPEREELLA MARRASKUUSSA 2012 12.11.

KAKSOISTUTKINTO/DOUBLE DEGREE -KÄYTÄNTEET JAMKISSA NINA BJÖRN & KRISTIINA KORHONEN OPINTOASIAINPÄIVÄT TAMPEREELLA MARRASKUUSSA 2012 12.11. KAKSOISTUTKINTO/DOUBLE DEGREE -KÄYTÄNTEET JAMKISSA NINA BJÖRN & KRISTIINA KORHONEN OPINTOASIAINPÄIVÄT TAMPEREELLA MARRASKUUSSA 2012 12.11.2012 1 DOUBLE DEGREE-TUTKINNOT kansainvälinen kaksoistutkinto kahden

Lisätiedot

VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET

VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET VIRTUAALIAMMATTIKORKEAKOULUN OPINTOIHIN JA OPISKELUUN LIITTYVÄT MENETTELYTAPAOHJEET (päivitetty 4.9.2015) Kajaanin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

VirtuaaliAMK-verkosto Verkostojen verkosto

VirtuaaliAMK-verkosto Verkostojen verkosto VirtuaaliAMK-verkosto Verkostojen verkosto Arene 15.4.2010 Marja Rautajoki www.amk.fi virtuaaliamk.fi www.avoinamk.fi oncapus.fi virtualyh.fi Toimijat VirtuaaliAMK-verkostossa verkostosopimuksessa mukana

Lisätiedot

TML-laboratorion Tekes-projektiesittely 30.11.2000

TML-laboratorion Tekes-projektiesittely 30.11.2000 n Tekes-projektiesittely 30.11.2000 Tekes-projektien periaate Tekes Firmat Raportit $ (>20%) $$$$ (

Lisätiedot

www.helsinki.fi/bio/ Fresh Experts -ohjelma yksityiskohtaisesti

www.helsinki.fi/bio/ Fresh Experts -ohjelma yksityiskohtaisesti Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan Fresh Experts -ohjelma maistereille 2010 2011 Opiskelija - Olet meille tärkeä. Valmistu ja hyppää mukaan Fresh Experts -ohjelmaan! Herätys

Lisätiedot

Verkko-opettaminen, vuosien kokemuksia monen ammattikorkeakoulun Tietieyhteistyön

Verkko-opettaminen, vuosien kokemuksia monen ammattikorkeakoulun Tietieyhteistyön Verkko-opettaminen, vuosien kokemuksia monen ammattikorkeakoulun Tietieyhteistyön verkkokursseilta Eija Kalliala sähköposti: eija.kalliala@helia.fi kotisivu: http://myy.helia.fi/~kalei Tietie-yhteistyö

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

llöntuotanto, toimintamalli ja tuottajapalvelut vuosina

llöntuotanto, toimintamalli ja tuottajapalvelut vuosina VirtuaaliAMK:n sisäll llöntuotanto, toimintamalli ja tuottajapalvelut vuosina 2001 2003 VirtuaaliAMK-seminaari 29.10.2003, Tampere Outi Vahtila outi.vahtila@virtuaaliamk.fi Ari Vesikko ari.vesikko@lamk.fi

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

Läsnä: Esa Pellikainen (pj), Minna Sillanpää, Jouni Niskanen, Peer Haataja, Keijo Nivala ja Juhani Nevala (siht.)

Läsnä: Esa Pellikainen (pj), Minna Sillanpää, Jouni Niskanen, Peer Haataja, Keijo Nivala ja Juhani Nevala (siht.) Korkeakoulujen Yrittäjyysfoorumi 2009 Johtoryhmän kokous Aika: 20.1.2010 klo 13.30 15.30 Paikka: EK, Tampere, Kehräsaari Läsnä: Esa Pellikainen (pj), Minna Sillanpää, Jouni Niskanen, Peer Haataja, Keijo

Lisätiedot

Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous

Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous Leonardo da Vinci -liikkuvuushankkeiden koulutus 2013 Hankkeen elinkaari Hankekausi 1.6.2013 31.5.2015 2014 2015 Mahdollinen paikan päällä tehtävä tarkastus Mahdollinen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄTUNNUS JA SALASANA

KÄYTTÄJÄTUNNUS JA SALASANA Tervehdys täältä Kuopion kaupungin rekrytointipalvelusta. Kiitämme Sinua jättämästäsi hakemuksesta sijaispankkiimme sekä jo mahdollisista tekemistäsi sijaisuuksista Kuopion kaupungille. Syksy on tulossa

Lisätiedot

Jyrki Kullaa ohjaava opettaja. Mika Miettinen puheenjohtaja

Jyrki Kullaa ohjaava opettaja. Mika Miettinen puheenjohtaja TKI-Projekti: /3 Aloituskokous Aika 6..204 klo.00 Paikka Metropolia AMK, Eerikinkatu 36, Helsinki Läsnä Sebastian Gumenius sihteeri Jyrki Kullaa ohjaava opettaja Mika Miettinen puheenjohtaja. Kokouksen

Lisätiedot

Sähköiset järjestelmät kv-liikkuvuuden hallinnassa Moveon. Kv-kevätpäivät 2012 Lahti Marjo Hiisijärvi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Sähköiset järjestelmät kv-liikkuvuuden hallinnassa Moveon. Kv-kevätpäivät 2012 Lahti Marjo Hiisijärvi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Sähköiset järjestelmät kv-liikkuvuuden hallinnassa Moveon Kv-kevätpäivät 2012 Lahti Marjo Hiisijärvi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Toiminnot Opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus Sopimushallinnointi Apurahojen

Lisätiedot

KORU KORKEAKOULUJEN RUOTSIN KIELEN SUORITUSTEN YHTEISMITALLISUUDEN KEHITTÄMINEN

KORU KORKEAKOULUJEN RUOTSIN KIELEN SUORITUSTEN YHTEISMITALLISUUDEN KEHITTÄMINEN KORU KORKEAKOULUJEN RUOTSIN KIELEN SUORITUSTEN YHTEISMITALLISUUDEN KEHITTÄMINEN Taina Juurakko-Paavola Amk-kieltenopettajien neuvottelupäivät Hämeen amk Kotka 8.10.2004 taina.juurakko@hamk.fi Hankkeen

Lisätiedot

E-Aineistohankkeen aloitusseminaari 15.3.2007

E-Aineistohankkeen aloitusseminaari 15.3.2007 E-Aineistohankkeen aloitusseminaari Markkinointityöpaja Minna Marjamaa & Päivi Ylätalo My OPAC sucks Millainen mielikuva kirjastosta asiakkailla Millainen mielikuva kirjastosta kirjastolaisilla itsellään

Lisätiedot

Arktiset meret- tutkimushaku 2014

Arktiset meret- tutkimushaku 2014 Arktiset meret- tutkimushaku 2014 Hakuohjeet Tuomas Lehtinen Mitä arvioimme kaikissa projektityypeissä Kehitettävä innovaatio ja osaaminen sekä tulosten hyödyntäminen Käytettävät voimavarat ja hyödynnettävä

Lisätiedot

www.avoinamk.fi Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo

www.avoinamk.fi Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo Avoin AMK sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje 1/13 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo AMK-pääkäyttäjän ylläpitonäkymä...2 AMK-pääkäyttäjän tehtävät...2

Lisätiedot

Kirjastojen tietojärjestelmien uudistaminen AMKIT johtoryhmän ja Linnea2 ohjausryhmän työkokous

Kirjastojen tietojärjestelmien uudistaminen AMKIT johtoryhmän ja Linnea2 ohjausryhmän työkokous Kirjastojen tietojärjestelmien uudistaminen AMKIT johtoryhmän ja Linnea2 ohjausryhmän työkokous 25.11.2015 Linnea2 ohjausryhmän ja AMKIT johtoryhmän työkokous 25.11.2015 Osallistujien esittely Lyhyt johdanto

Lisätiedot

Projektinhallinnan periaatteita ja hyviä käytänteitä - case Leonardo da Vinci

Projektinhallinnan periaatteita ja hyviä käytänteitä - case Leonardo da Vinci Projektinhallinnan periaatteita ja hyviä käytänteitä - case Leonardo da Vinci Esityksen sisältö: Hankkeen johtaminen ja partneriyhteistyö Seuranta ja raportointi Levitys ja hankkeen vaikuttavuus Hankkeen

Lisätiedot

Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen

Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen Tavoitteet Tämän toimintamallin avulla opit määrittelemään kiireen. Työyhteisösi oppii tunnistamaan toistuvan, kuormittavan kiireen sekä etsimään sen syitä

Lisätiedot

Selvitys Yanzu-verkostossa mukana olevan koulun Kiina-toiminnasta lv. 2011 2012

Selvitys Yanzu-verkostossa mukana olevan koulun Kiina-toiminnasta lv. 2011 2012 Vastaanottaja: Yanzu-hanke / koordinaattori Minna Koskinen Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa minna.koskinen@eduvantaa.fi Raportti on toimitettava koordinaattorille viimeistään perjantaiksi 18.5.2012.

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 23.08.2010, kello 13:00 16:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Poissa Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

Oheisessa liitteessä on määritelty lyhyesti, millaiset kehittämistoimet hankerekisteriin laitetaan, ja mitä rekisterikenttiin on tarkoitus kirjata.

Oheisessa liitteessä on määritelty lyhyesti, millaiset kehittämistoimet hankerekisteriin laitetaan, ja mitä rekisterikenttiin on tarkoitus kirjata. 09.12.2015 1 (5) n käyttöönotto Satakunnan sairaanhoitopiirissä Satakunnan sairaanhoitopiirissä tehdään paljon hyvää kehittämistyötä eri vastuualueilla ja yksiköissä. Laajan kehittämistyön näkyväksi tekemisen

Lisätiedot

Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat

Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat 30.08.2018 Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö Amanuenssi Elina Alho Opiskelun suunnittelu käytännössä

Lisätiedot

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE Virve Peltoniemi TAMK, 17.02.2012, Versio 2.0 (muokattu ohjeesta: Laurea-ammattikorkeakoulu/Jori Komulainen) 1 Yleistä 1.1 Uusintatenttikelpoisuus

Lisätiedot

Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. - kulma Copyright VirtuaaliAMK 1

Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. - kulma Copyright VirtuaaliAMK 1 Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa - opiskelijan näkökulman kulma 6.11.2006 Copyright VirtuaaliAMK 1 Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

Muistio Korkeakoulujen yrittäjyysfoorumin johtoryhmän kokouksesta

Muistio Korkeakoulujen yrittäjyysfoorumin johtoryhmän kokouksesta 1 Muistio Korkeakoulujen yrittäjyysfoorumin johtoryhmän kokouksesta Paikka: Tampere, TAMK Läsnä: Pertti Kinnunen, puheenjohtaja, Peer Haataja, Markus Sjölund, Esa Pellikainen, Sinikka Seppänen, Noora Bergroth-Rantanen,

Lisätiedot

Verkko-opetuksen laadusta TieVie-koulutus, Helsinki Annikka Nurkka, LTY

Verkko-opetuksen laadusta TieVie-koulutus, Helsinki Annikka Nurkka, LTY Verkko-opetuksen laadusta TieVie-koulutus, Helsinki 29.10.2004 Annikka Nurkka, LTY Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto Alustuksen sisältö Miksi verkko-opetuksen laadunhallinta

Lisätiedot

) Paikalla asiakohdat 4-8. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

) Paikalla asiakohdat 4-8. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Muistio 4 / 2013 1 (5) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 13.11.2013 klo 12:00 13:40 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Opiskelijaliikkuvuus amk.fi portaalissa

Opiskelijaliikkuvuus amk.fi portaalissa Opiskelijaliikkuvuus amk.fi portaalissa VirtuaaliAMK-yhteyshenkilöpäivät 20.3.2007 Joustava opinto-oikeus AO-ryhmän esitys Eija Kalliala, Teija Lehto, Leena Vainio 27.3.2007 Copyright VirtuaaliAMK 1 Joustava

Lisätiedot

Asianomistajaryhmien tausta

Asianomistajaryhmien tausta Asianomistajaryhmien tausta Tarve lisätä amk:jen vaikutusmahdollisuuksia virtuaaliamktoimintaan Yhteyshenkilöiden rooli enemmän tiedottavaksi ja sitä kautta kehittämiseen aktiivisesti vaikuttavien henkilöiden

Lisätiedot

Ylempien amk-tutkintojen toteuttaminen verkossa

Ylempien amk-tutkintojen toteuttaminen verkossa Ylempien amk-tutkintojen toteuttaminen verkossa Heli Mattila Ylemmät amk-tutkinnot Samkissa Business Management and Entrepreneurship (BME) Automaatioteknologia Hyvinvointiteknologia Kuntoutus (Turkuamkin

Lisätiedot

- kaksi vuotta amkien yhteisen julkaisuarkiston koordinointia

- kaksi vuotta amkien yhteisen julkaisuarkiston koordinointia - kaksi vuotta amkien yhteisen julkaisuarkiston koordinointia Minna Marjamaa 6/14/2012 Theseuksen rakennusvaihe Rakentaminen aloitettiin amkien Open Accesshankkeella, vetäjänä Anna-Kaisa Sjölund ja asiantuntijoina

Lisätiedot

IDEASTA TUOTTEEKSI: Suunnittelu, toteutus, testaus, tuotanto

IDEASTA TUOTTEEKSI: Suunnittelu, toteutus, testaus, tuotanto IDEASTA TUOTTEEKSI: Suunnittelu, toteutus, testaus, tuotanto 3.12.2012 Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät Suomen Verkko-Opisto -hanke Suomen Verkko-Opisto 1 19.05.2011-31.12.2012 Taustojen selvitys,

Lisätiedot

Miten hakemus ja projektisuunnitelma laaditaan?

Miten hakemus ja projektisuunnitelma laaditaan? Miten hakemus ja projektisuunnitelma laaditaan? Hankevalmistelukoulutus 21.11.2013 Risto Mäkikyrö Teknologia-asiantuntija 1/18 Esityksen sisältö Hakemuksen kokonaisuus (kalvot 2-5) NABC (kalvot 7-11) Projektin

Lisätiedot

AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT) KORKEAKOULUISSA

AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT) KORKEAKOULUISSA AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT) KORKEAKOULUISSA INSSI-seminaari 30.03.2009 Timo Luopajärvi Korkeakoulujen vastuu 1) Aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisessa korkeakouluissa

Lisätiedot

KAIVOSALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN. ProMainari

KAIVOSALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN. ProMainari KAIVOSALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN ProMainari MIKÄ? Selvitys kaivosalan ammattityöntekijöiden koulutuksen: nykytilasta tason kehittämisestä ja yhtenäistämisestä koordinointitarpeesta laadusta

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.8.2010 KOM(2010) 426 lopullinen 2010/0231 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Sveitsin valaliiton välisen sopimuksen tekemisestä Sveitsin valaliiton osallistumista

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

XDW-TIETOVARASTO TALOUSHALLINNON OSA-ALUEEN TOTEUTUS

XDW-TIETOVARASTO TALOUSHALLINNON OSA-ALUEEN TOTEUTUS XDW-TIETOVARASTO TALOUSHALLINNON OSA-ALUEEN TOTEUTUS SISÄLLYS 1 TALOUSHALLINNON OSA-ALUEPROJEKTIN TAVOITE... 1 2 RAPORTOINNIN PERUSTA HAMKISSA... 1 3 TESTIRAPORTTI, OPH KUSTANNUSTIETOJEN RAPORTOINTI...

Lisätiedot

TUPA-projektin ohjausryhmä

TUPA-projektin ohjausryhmä TUPA-projekti Tuotantopainotteisen insinöörikoulutuksen laatu- ja kehittämishanke Opetusministeriön rahoittama 2.9.2002 31.12.2007 Vastuuyksikkö: Hämeen amk Projektipäällikkö: Juhani Keskitalo Projektisihteeri

Lisätiedot

Hankkeen viestintäsuunnitelma

Hankkeen viestintäsuunnitelma Ydinosaajat Suurhankkeiden osaamisverkosto Pohjois-Suomessa (S20136) 15. elokuuta 2016 / 1 Hankkeen viestintäsuunnitelma 1. Hankkeen kuvaus Ydinosaajat-hankkeessa luodaan malli koulutusorganisaatioiden

Lisätiedot

HOPE osk perustamisleiri 3 Ahlman 25.9.2013 TERVETULOA!

HOPE osk perustamisleiri 3 Ahlman 25.9.2013 TERVETULOA! HOPE osk perustamisleiri 3 Ahlman 25.9.2013 TERVETULOA! Osuuskunnan perustamisleirit Kaikki leirit on nyt käyty! Enää edessä on osuuskunnan perustaminen. Se tulee tehdä 31.10.2104 mennessä. Osuuskunnan

Lisätiedot

WWW-osoite Virallinen sähköpostiosoite Emoyhtiön konsernin nimi Yksikön nimi. Diaari /0/2014

WWW-osoite Virallinen sähköpostiosoite Emoyhtiön konsernin nimi Yksikön nimi. Diaari /0/2014 Hakemuksen tiedot Onko kyseessä Tutkimusorganisaatio Rahoitus yliopistoille, ammattikorkeakouluille ja muille tutkimusorganisaatioille Strategiseen tutkimusavaukseen Organisaation tiedot Perustiedot Y-tunnus

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Suomen Voimisteluliitto NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Nepton perusversio on seuran yhteyshenkilörekisteri ja jäsenrekisteri. Perusversiota käyttää seurassa henkilö/t, jolle on annettu

Lisätiedot

Verkko-opetuksen laadunhallinta ja - laatupalvelu -hanke

Verkko-opetuksen laadunhallinta ja - laatupalvelu -hanke Verkko-opetuksen laadunhallinta ja - laatupalvelu -hanke 2004-2007 Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto VirtuaaliAMK-seminaari 11.11. 2004 Ulla Ritvanen, Kuopion yliopisto

Lisätiedot

AMK-kartoitus ja kysely, opiskelijaliikkuvuuden edistäminen

AMK-kartoitus ja kysely, opiskelijaliikkuvuuden edistäminen AMK-kartoitus ja kysely, opiskelijaliikkuvuuden edistäminen Mira Pihlaja Kouvolan SVAyhteyshenkilöpäivät Ma 19.3.2007 AMK-kartoitus Tavoitteista: - Selvittää yhteneväisyyksiä opinnoissa (perus&ammatilliset)

Lisätiedot

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja Versio: 0.9 Julkaistu: n.n.2011 Voimassaoloaika: toistaiseksi 1 Yleistä Palvelun kehitys jakautuu vaiheisiin, joiden väleissä

Lisätiedot

Oppijan polku - kohti eoppijaa. Mika Tammilehto

Oppijan polku - kohti eoppijaa. Mika Tammilehto Oppijan polku - kohti eoppijaa Mika Tammilehto Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia Yhteistyössä palvelu pelaa määritellään julkisen hallinnon asiakaspalvelujen visio ja tavoitetila vuoteen 2020 Asiakaspalvelun

Lisätiedot

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Avoin AMK sähköinen asiointi opiskelijan ohje 1/10 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Sisällysluettelo Avoinamk.fi portaalin yleisnäkymä...2 Koulutushaku...3 Rekisteröityminen ja

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

3/2012 Toimintatapojen tarkennuksia väitöskirjatyön valmistumisen loppuvaiheen prosesseihin

3/2012 Toimintatapojen tarkennuksia väitöskirjatyön valmistumisen loppuvaiheen prosesseihin 8.10.2012 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 9/2012 Aika Maanantai 8.10.2012 klo 8.15 10.15 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2012 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

RAY:N RAHOITTAMAN TUTKIMUSTOIMINNAN AVUSTAMISEN

RAY:N RAHOITTAMAN TUTKIMUSTOIMINNAN AVUSTAMISEN Avustustoiminta RAY:N RAHOITTAMAN TUTKIMUSTOIMINNAN AVUSTAMISEN periaatteet tarkentavia ohjeita hakijoille sisällysluettelo RAY:n rahoittaman tutkimustoiminnan avustamisen periaatteet...3 Tunnusmerkkejä

Lisätiedot

Aiemmilta kumppanuushankkeilta opittua

Aiemmilta kumppanuushankkeilta opittua Leonardo da Vinci: Aloituskoulutus kumppanuushankkeille Helsinki 6.9.2013 Aiemmilta kumppanuushankkeilta opittua Hankkeissa mukana hyvin erilaisia ja tasoisia toimijoita todelliset intressit hankkeeseen

Lisätiedot

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE)

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Organisaatio : Hämeen liitto Niittykatu 5 13100 Hämeenlinna Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Hankkeen nimi ja tavoite Nimi:

Lisätiedot

Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010

Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010 Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010 Tehtävä Tavoite pilotit toteutettu yhdessä asiakaskirjastojen kanssa piloteista raportoitu konsortiolle mallisopimukset Aikataulut + työaika (htp) uusista pilotoivista

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Kieli osana avointa hallintoa & hyvän virkakielen toimintaohjelma

Kieli osana avointa hallintoa & hyvän virkakielen toimintaohjelma Kieli osana avointa hallintoa & hyvän virkakielen toimintaohjelma Julkisen alan tiedottajat ry Viestintäpäivät, Oulu Ulla Tiililä Kotimaisten kielten keskus 28.3.2014 Kotimaisten kielten keskus Avoin hallinto

Lisätiedot

Tutkimustoiminnan tiedonkeruu ammattikorkeakouluilta Kota-amkota-seminaari 6. -7.11.2007

Tutkimustoiminnan tiedonkeruu ammattikorkeakouluilta Kota-amkota-seminaari 6. -7.11.2007 Tutkimustoiminnan tiedonkeruu ammattikorkeakouluilta Kota-amkota-seminaari 6. - Tutkimustoiminnan tilastointi: Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta -vastuualue Ensimmäinen virallinen tilasto vuodelta

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot