Tahtin toteutus on käynnistynyt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tahtin toteutus on käynnistynyt"

Transkriptio

1 VTML, Valtiovarainministeriö TIEDOTE 1 (5) Tahtin toteutus on käynnistynyt Työnantajatoiminnan henkilötietohanke, Tahti, on siirtynyt toteutusvaiheeseen. Työtä tehdään aikataululla, jossa tiedonkeruu Tahtiin käynnistyy vuonna Tahti-järjestelmään liittyvien tarpeiden määrityksissä sekä myöhemmin käyttöönotoissa ja koulutuksissa virastojen näkemys ja osallistuminen on tärkeää. Tahti-hanke uudistaa työnantajatoiminnassa tarvittavaa henkilöstövoimavarojen tiedonhallintaa. Tavoitteena on yhteinen suunnittelua, päätöksentekoa ja johtamista tukeva tietojärjestelmä, joka tarjoaa entistä ajantasaisempaa tietoa, vertailutietoa ja parempaa käytettävyyttä eri käyttäjäryhmien tarpeet huomioiden. Mihin hankinnassa päädyttiin? Tahti-järjestelmän toteutusvaihe käynnistyi helmikuun alussa WM-datan ja Elman kanssa. Tiedonkeruu Tahtiin tapahtuu Elman kautta ja tiedon hyödyntämisessä käytetään Cognoksen välineitä. Cognoksen ReportNetillä ja PowerPlayllä toteutetaan raportointi, Cognoksen Planningillä korotusmallien simulointisovellus. Tavoitteena on ollut hankkia helppokäyttöinen ja monipuolinen ratkaisu, jonka avulla suunnittelu- ja raportointiprosessit sujuvat valtion virastoissa nopeasti ja luotettavasti. Toteutus kolmessa vaiheessa Niin kuin elefantti syödään pienissä paloissa, myös Tahti toteutetaan kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa toteutustyö keskittyy tiedonkeruuseen ja koko järjestelmän kivijalan, tietokannan, rakentamiseen. Vuoden 2006 alusta lähtien Tahti on valmis vastaanottamaan virastojen tiedot. Nykyiset VHR- ja VHR-V kyselyt kerätään viimeisen kerran vuoden 2005 tiedoista. Toisessa vaiheessa Tahtin toteutuksessa panostetaan raportoinnin kehittämiseen. Raportointivälineet ovat virastojen käytössä jo tiedonkeruun käynnistyessä, mutta tuolloin valmiiden raporttien määrä on vielä suppea. Vuoden 2006 aikana uusia raportteja toteutetaan useita kymmeniä. Kolmannessa vaiheessa toteutetaan korotusmallien simulointisovellus, jonka avulla lasketaan neuvottelutoiminnan tarvitsemia korotusmallien kustannusvaikutuksia sekä henkilöstökustannuksia budjetoinnin tarpeisiin. Sovellus valmistuu vuoden 2006 lopussa. Tahtin tuottama raportointi ja korotusmallien simulointisovellus korvaavat nykyisin monessa virastossa käytössä olevan Helmi Infon.

2 VTML, Valtiovarainministeriö TIEDOTE 2 (5) Kuva: Tahti-hankkeen vaiheistus Määrittely ja hankinnan valmistelu Kilpailutus Toteutus: tiedonkeruu ja kanta Käyttöönotot: tiedonkeruu virastoista Toteutus: raportointi Käyttöönotot: raportointi Toteutus: simulointi Käyttöönotot: simulointi Yhdessä tekemisen meininkiä? Kuukausittaisen koko valtion henkilöstön kattavan tiedonkeruun onnistunut toteutus on haaste, jossa tehtävien ketjuun ei saa jäädä yhtään heikkoa lenkkiä. Tiedonkeruun tiivis aikataulu ja mahdollisimman oikeellisen tiedon tavoittelu palvelee Tahtin käyttäjiä tuottamalla raportointiin ajantasaista ja laadukasta tietoa. Ennen vuoden 2006 alussa alkavaa tiedonkeruuta prosessi suunnitellaan ja testataan huolella. Mukaan työhön on jo lähtenyt henkilöstö- ja palkanlaskentajärjestelmien järjestelmätoimittajia. Nyt etsitään asiasta kiinnostuneita virastoja varmistamaan tiedonkeruun toteutuksen ja käyttöönoton onnistuminen. Laadukas ja ajantasainen tieto ei pitkälle kanna, jos sen hyödyntämiseksi ei ole toteutettu tarpeisiin vastaavaa raportointia. Palaute ja toiveet ovat toki tervetulleita kaikilta Tahtin käyttäjiltä, mutta sen lisäksi kiinnostuneista käyttäjistä/virastoista kootaan asiantuntijaryhmä, jonka tietämyksen avulla Tahtiin toteutetaan tarpeelliset ja toimivat raportit. Myös ensi vuonna käynnistyvän simulointisovelluksen toteutus tarvitsee vahvaa käyttäjänäkökulmaa onnistuakseen. Toivomme saavamme mukaan sekä Helmi Info käyttäjiä että muilla ratkaisuilla nykyisin kustannuslaskelmia tekeviä virastoja. Lisäksi simulointisovelluksen toteutuksessa tarvitaan tietoa UPJ:n mukanaan tuomista uusista tarpeista. Suunnitelmat tiedonkeruun testauksesta ja käyttöönotoista tarkentuvat kesällä. Toivomme, että meillä olisi tuolloin tieto virastoista, jotka olisivat valmiita lähtemään avuksi tässä työssämme. Raportoinnin ja simulointisovelluksen osalta mukaan voi ilmoittautua myöhemminkin tai tässä vaiheessa vasta alustavasti. Tarkoituksena on hakea yhteistyöhön tavat, jotka eivät kuormittaisi asiantuntijoina mukaan tulleita virastoja. Työrukkasina toimivat Valtiokonttorin ja Valtiovarainministeriön yhteinen projektiryhmä sekä Tahtin toteutuksesta vastaavat toimittajat. Tahti-hankkeesta ja hankkeeseen osallistumisesta voi kysyä lisää hankepäällikkö Suvi Kumpulaiselta (suvi.kumpulainen@valtiokonttori.fi, puh. (09) ).

3 VTML, Valtiovarainministeriö TIEDOTE 3 (5) Tahtin kuvaus Tahti tuottaa tietoa... Uudistustyössä tavoitteena on tehokas henkilöstövoimavarojen suunnittelua, päätöksentekoa ja johtamista tukeva tietojärjestelmä. Tahti tarjoaa käyttäjilleen tietoa henkilöstöstä neuvottelutoiminnan, budjetoinnin, toiminnansuunnittelun ja henkilöstöjohtamisen tueksi. Tahtin avulla voidaan tuottaa erilaisia tilastoja jopa kuukausittaiseen henkilöstön tilan ja työvoimakustannusten seuraamiseen sekä simuloida henkilöstökustannuksia. Tahti tuottaa tilastoja valtion henkilöstöstä ja palkkauksesta sekä sisältää erilaisin ryhmityksin saatavaa vertailutietoa muista virastoista, valtiosta ja yleisistä työmarkkinoista. Kaikki tiedot saadaan kysyjän käyttöoikeuksista riippuen virasto / hallinnonala / koko valtio tasoilla, minkä lisäksi virastot voivat raportoida omia tietojaan organisaatiorakenteensa ja henkilöryhmäluokittelunsa mukaisesti. Tahtiin voidaan määritellä raportteja, jotka käyttäjä saa sähköpostiinsa määräaikoina. Ministeriöt saavat nykyistä paremmin tietoa hallinnonalansa ja sen virastojen henkilöstövoimavarojen kehityksestä. Tahti tavoittelee parannusta nykytilanteeseen tuottamalla yhtenäisen ratkaisun hajanaiseen järjestelmäympäristöön, kehittämällä tiedonkeruuprosessia ja tuottamalla ajantasaisempaa tietoa, jota hyödynnetään laajalti valtiolla. Kuva: Tahtin käyttäjät Valtiotaso Ylin johto Hallinnonalat Virastot Päälliköt ja asiantuntijat Henkilöstöhallinto Virastojen operatiiviset henkilöstö- ja palkkajärjestelmät

4 VTML, Valtiovarainministeriö TIEDOTE 4 (5)...ja säästöä Tahti on tuottavuushanke, joka yhtenäistää ja tehostaa toimintaa sekä mahdollistaa tähänastista laajemman ja parempitasoisen tiedonsaannin henkilöstöjohtamisen tueksi. Hanke tavoittelee kustannustehokkuutta ja parempaa hallittavuutta korvaamalla nykyisiä erillisjärjestelmiä (mm. valtion henkilörekisterit VHR ja VHR-V, VTML:n Extranet, Helmi Info ja KOJO) yhdellä integroidulla järjestelmäratkaisulla. Tahtin tavoitteena on tuottaa valtion henkilöstövoimavarojen tietotuotannon ja neuvottelutoiminnan edellyttämä tietosisältö ja välineet tietojen aktiivikäyttö osana johtamista ja suunnittelua virastoissa, laitoksissa, hallinnonaloilla ja konsernitasolla sekä eri käyttäjäryhmissä mahdollistaa virastoissa vertailutiedon hyödyntäminen tuottaa yhtenäinen tietopohja, laskentaperusteet ja raportointi tuottaa aikaisempaa ajantasaisempi, laadukas tieto kustannustehokkuus sekä yhtenäinen keskitetty ratkaisu, jota voidaan laajentaa ja kehittää joustavasti muutostilanteissa. Tahtin tarjoamat palvelut ovat johdon raportointi vertailutieto muista virastoista, valtiosta ja työmarkkinoista tilastot henkilöstöstä ja palkkauksesta henkilöstötilinpäätös- ja työvoimakustannusraportointi väline omaehtoisille kyselyille (ad hoc tarpeet tiedon raportoinnissa) väline neuvottelutoiminnan tarvitsemien korotusmallien simuloimiseen ja henkilöstömenojen budjetointiin (kustannuslaskenta) tiedonkeruun organisointi ja kerätyn tiedon jalostaminen yhtenäiseen, raportoitavaan muotoon Tahti toteuttaa keskitetyn henkilöstötiedon ratkaisun, joka ei tuota virastojen operatiivista HR-raportointia. Tahti ei myöskään vastaa tarpeeseen yhtenäistää virastojen operatiivisten HR-järjestelmien kenttää. Tahtin ensimmäinen toteutus tukee nykymallista tietotuotantoa, budjetointia ja neuvottelutoimintaa.

5 VTML, Valtiovarainministeriö TIEDOTE 5 (5) Tahtin hyötyjä ovat: Valtio/konsernitaso Tahti yhtenäistää valtiolla henkilöstövoimavarojen hallinnan ja kehittämisen käytäntöjä sekä edistää tiedon hyödyntämistä johtamisessa. Tahti yhtenäistää käytäntöjä raportoinnissa ja tunnuslukujen laskennassa ja tuottaa näin yhteismitallista ja vertailukelpoista tietoa koko valtiosta. Tahtin myötä kokonaiskuva valtion henkilöstövoimavarojen tilasta on ajantasainen. Tahti tehostaa nykyistä hajautettua tietotuotantoa ja tuottaa keskitetyn ratkaisun virastoissa ja hallinnonaloilla erikseen toteutettujen ratkaisujen sijasta. Valtion Työmarkkinalaitos, VM Toiminta valtion työmarkkinalaitoksena edellyttää kattavan ja ajantasaisen tietopohjan sekä tehokkaat ja luotettavat kustannuslaskennan simulointivälineet. Henkilöstömenojen budjetointilaskelmat edellyttävät samoin kattavan ja ajantasaisen tietopohjan ja toimivat laskentajärjestelmät. Tahti korvaa vanhoja, eriytyneitä ja osittain elinkaarensa loppupuolella olevia ratkaisuja tuottaen tilalle yhtenäisen järjestelmän, jonka ylläpito, kehittäminen ja käyttäminen on nykyistä kustannustehokkaampaa. Yhteinen Tahti-järjestelmä merkitsee kustannustehokkaan toteutuksen ja käyttöönoton lisäksi käyttökustannusten alentumista nykyiseltä tasolta siirtymävaiheen jälkeen. Hallinnonalat Hallinnonalan kokonaisuuden hallinta on nykyisin ongelmallista. Tahti kerää tietoa koko valtiosta ja tarjoaa hallinnonaloille välineen alaistensa virastojen sekä koko hallinnonalan tilanteen seurantaan. Virastot, ministeriöt ja laitokset Ministeriöt, virastot ja laitokset tarvitsevat henkilöstöjohtamisen tueksi uusia kehittyneitä työvälineitä. Tahti tuottaa useammin ja helpommin saatavilla olevaa vertailutietoa hallinnonaloista, virastotyypeistä, koko valtiosta sekä yleisistä työmarkkinoista. Tahti tuottaa tulosohjaus- ja tilivelvollisuusuudistuksen edellyttämää tietoa henkilöstövoimavarojen seurantaan. Henkilöstötilinpäätökset ja työvoimakustannusraportointi edellyttävät jo tällä hetkellä laajaa raportointia, johon Tahti tuottaa välineen ja yhdenmukaisuutta. Järjestelmästä saa ad hoc raportointia, kun normaali raportointi ei riitä. Välineelle kustannuslaskennan toteuttamisessa on tarvetta. Kokonaissuunnitelmassa on lähdetty Tahti-hankkeen ripeästä toteutuksesta ja käyttöönotosta siten, että virastoissa siitä saadaan konkreettista hyötyä jo vuoden 2006 aikana.

Tahtin simulointisovellus. ValtioExpo Seija Korhonen

Tahtin simulointisovellus. ValtioExpo Seija Korhonen Tahtin simulointisovellus ValtioExpo 7.5.2009 Seija Korhonen Mikä sovellus? Työnantajan sopimus- ja neuvottelutoimintaa ja viraston budjetointia tukeva laskentasovellus Tahtin lisäpalvelu, käyttäjäkohtainen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous 12.6.2015 Pasi Oksanen 1 Tavoite ja lähtökohdat Tavoitteena aikaansaada Varsinais-Suomen

Lisätiedot

VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät. Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori

VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät. Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori Tiedolla johtamisen edellytyksiä Tietotarve - Aitoon tietotarpeeseen

Lisätiedot

VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen

VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen Ohje 1 (6) Ministeriöt ja virastot VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen Voimaantulo Tahti-palvelun ja järjestelmän ylläpitotehtävä on siirtynyt 1.10.2018 Palkeisiin.

Lisätiedot

Yhtenäisempi henkilöstöhallinto, tehokkaat toimintatavat. Valtion henkilöstöjohtamisen iso kuva 2020

Yhtenäisempi henkilöstöhallinto, tehokkaat toimintatavat. Valtion henkilöstöjohtamisen iso kuva 2020 Yhtenäisempi henkilöstöhallinto, tehokkaat toimintatavat Valtion henkilöstöjohtamisen iso kuva 2020 Miksi tämä työ tehtiin? Henkilöstöhallinto on osa henkilöstöjohtamisen kokonaisuutta. Valtion henkilöstöjohtamisessa

Lisätiedot

Kieku-henkilöstöhallinto. Jaana Mannonen

Kieku-henkilöstöhallinto. Jaana Mannonen Kieku-henkilöstöhallinto Jaana Mannonen 1.10.2010 Mitä Kieku mahdollistaa? Yhtenäiset ja virtaviivaiset prosessit tehostaa valtion talous- ja henkilöstöhallinnon toimintaa tukevat palvelukeskusmallia pohja

Lisätiedot

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku numeroina Yhteinen Kieku-tietojärjestelmä korvaa vanhat (yli 100 kpl) talousja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Tahti käyttäjäpäivä Tahti -ajankohtaista

Tahti käyttäjäpäivä Tahti -ajankohtaista Tahti käyttäjäpäivä 1.10.2010 Tahti -ajankohtaista 3 Ohjelma klo 12.00 12.30 Tervetuloa + ajankohtaista Tahtissa (Petri Huovinen, VK) Klo 12.30-13.00 VM:n puheenvuoro (Mika Happonen, VM) - Tahtin käyttöönotto

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Kohti tavoitetilaa Valtio Expo 2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Agenda Johdanto Kohti tavoitetilaa: 1. Valtion taloushallinnon ohjaus 2. Valtion talous- ja

Lisätiedot

Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum. 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke

Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum. 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke Esityksen sisältö Mikä Kieku on ja miksi se tulee käyttöön? Tavoiteltavat

Lisätiedot

XDW-projektissa rakennetut palvelut

XDW-projektissa rakennetut palvelut XDW-projektissa rakennetut palvelut Korkeakoulujen KOTA-AMKOTA seminaari 23. 24.9.2010 Manne Miettinen CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC IT Center for Science Ltd. RAKETTI-hankkeen tavoite korkeakouluja

Lisätiedot

Kieku-info: Konserniraportoinnin suunnitelmat

Kieku-info: Konserniraportoinnin suunnitelmat Kieku-info: Konserniraportoinnin suunnitelmat Ratkaisupäällikkö (Kieku), Kimmo Järvinen Palvelupäällikkö (TH toimiala), Olli Ahonen Tilaisuus, Esittäjä Sisältö: Kieku tuotannon tilanne raportoinnin osalta

Lisätiedot

Kieku-raportoinnin kehittäminen. Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi

Kieku-raportoinnin kehittäminen. Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi 27.5.2014 Sisältö: Iso kehittämishanke - Jakopalkat 2015 Pienemmät kehittämisen painopisteet - Henkilöstöhallinnon prosessin tuki

Lisätiedot

Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä. Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri

Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä. Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri 6.6.2019 Esityksen sisältö Tausta näkemyksilleni Tiedolla johtamisen ja raportoinnin kehittäminen maakunnan valmistelutyö

Lisätiedot

Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Valtion työmarkkinalaitos

Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Valtion työmarkkinalaitos Valtiotyönantajan näkymät Kieku-maailmaan linjausten ja sopimustoiminnan vaikutukset ja niiden ennakointi Neuvottelujohtaja Seija Petrow Valtion työmarkkinalaitos Talouspoliittinen ministerivaliokunta

Lisätiedot

Valtakunnallisen tiedontuotannon uudistaminen Valtava-hankkeen esittely. Maria Ojaluoma, THL Tuuli Mäkiranta-Laitinen, Kela Petri Huovinen, Valvira

Valtakunnallisen tiedontuotannon uudistaminen Valtava-hankkeen esittely. Maria Ojaluoma, THL Tuuli Mäkiranta-Laitinen, Kela Petri Huovinen, Valvira Valtakunnallisen tiedontuotannon uudistaminen Valtava-hankkeen esittely Maria Ojaluoma, THL Tuuli Mäkiranta-Laitinen, Kela Petri Huovinen, Valvira 1 Toivo-ohjelman tavoite Mahdollistetaan sote-uudistusten

Lisätiedot

Valtiokonttorin Voimaraportointi. Tero Mäkinen

Valtiokonttorin Voimaraportointi. Tero Mäkinen Valtiokonttorin Voimaraportointi Tero Mäkinen Raportointisovelluksen rakentaminen Valtiokonttorin Kansalaispalvelut - toimialalle Tero Mäkinen 16.11.2017 2 KP-toimialan raportoinnit yhteenvetona Kansalaispalvelut-toimialan

Lisätiedot

Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset. Marko Kauppi / Ubigu Oy Maanmittauspäivät

Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset. Marko Kauppi / Ubigu Oy Maanmittauspäivät Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset Marko Kauppi / Ubigu Oy Maanmittauspäivät 27.3.2019 Tausta Ympäristöministeriö on vuoden 2019 alusta käynnistänyt Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset hankkeen. Maankäyttöpäätökset

Lisätiedot

Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma. ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007

Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma. ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007 Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007 Valtiokonttori ja Hallinnon ohjaus toimiala valtiotasoisten hankkeiden toteuttajana Valtiokonttori on palveluvirasto,

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen tietotuotannon yhteentoimivuuden laatiminen. Liisi Hakalisto, erityisasiantuntija, OKM

Varhaiskasvatuksen tietotuotannon yhteentoimivuuden laatiminen. Liisi Hakalisto, erityisasiantuntija, OKM Varhaiskasvatuksen tietotuotannon yhteentoimivuuden laatiminen Liisi Hakalisto, erityisasiantuntija, OKM Varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda Varhaiskasvatuksen valtakunnallinen tietovaranto Tiedot varhaiskasvatustoimijoista,

Lisätiedot

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Kieku käyttäjäfoorumi 6.5.2015 Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari Taustaa

Lisätiedot

Sisäasianministeriön toimenpiteet henkilöstöhallinnon yhtenäistämiseksi

Sisäasianministeriön toimenpiteet henkilöstöhallinnon yhtenäistämiseksi Sisäasiainministeriön hallinnonalan Kieku-tietojärjestelmähanke Sisäasianministeriön toimenpiteet henkilöstöhallinnon yhtenäistämiseksi Kieku-info 23.9.2011 Sirpa Joensuu, projektipäällikkö Lähtötilanne

Lisätiedot

Tietovaraston ja SuperTietovaraston kehittäminen ja hyödyntäminen. Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola ja suunnittelija Mikko Jänis

Tietovaraston ja SuperTietovaraston kehittäminen ja hyödyntäminen. Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola ja suunnittelija Mikko Jänis Tietovaraston ja SuperTietovaraston kehittäminen ja hyödyntäminen Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola ja suunnittelija Mikko Jänis Tietovarasto Päijät-Hämeen koulutuskonsernissa Tietovarasto on raportoinnin

Lisätiedot

Työkykyjohtamisen kehittäminen Kaari laskurin johtopäätökset

Työkykyjohtamisen kehittäminen Kaari laskurin johtopäätökset Työkykyjohtamisen kehittäminen Kaari laskurin johtopäätökset Tiina Nurmi, Leena Ojala Helmikuu 2016 Kaari laskuri (Keva) Tarkoituksena saada vertailukelpoista tietoa kunnan henkilöstön työkyvyttömyyden

Lisätiedot

Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan?

Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan? Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan? Tavoitteet Kieku-hankkeen tavoitteena: Kieku-ratkaisun tavoitteena: toteuttaa Kieku-ratkaisu (prosessit ja järjestelmä) parantaa valtion talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Kieku-hanke

Kieku-hanke Yhteinen Kiekumme Kieku-hanke 2008 2016 Valtiolle yhteinen ratkaisu henkilöstö- ja taloushallinnon tehtäviin: yhtenäiset prosessit, vakioitu tapa käyttää palvelukeskus-palveluita, näitä tukevat tietorakenteet

Lisätiedot

YHTEINEN SÄVEL DIGIVALTION HR-JOHTAMISEEN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN

YHTEINEN SÄVEL DIGIVALTION HR-JOHTAMISEEN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN YHTEINEN SÄVEL DIGIVALTION HR-JOHTAMISEEN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN Kyvykäs, sitoutunut ja uutta luova henkilöstö on valtion voimavara. Anu Vehviläinen Yhtenäistämme henkilöstöjohtamista Nostamme innovatiivisuuden

Lisätiedot

VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen

VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen Valtiokonttori Ohje 1 (7) 9.12.2015 Dnro VK/1043/00.01/2015 Ministeriöt ja virastot VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen Voimaantulo Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen ohjaus- ja säätelyprosessin uudistuksesta

Ammatillisen koulutuksen ohjaus- ja säätelyprosessin uudistuksesta Ammatillisen koulutuksen ohjaus- ja säätelyprosessin uudistuksesta eluvat, alueellinen työseminaari III 12.6.2015 Oulu, Scandic Oulu Ylitarkastaja Tarja Koskimäki Toiminta-ajatus Opetusministeriön hallinnonalan

Lisätiedot

IT Service Desk palvelun käyttöönotto palvelukeskuksissa

IT Service Desk palvelun käyttöönotto palvelukeskuksissa IT Service Desk palvelun käyttöönotto palvelukeskuksissa ValtioExpo 7.5.2009 Antti Karjalainen, Johtaja Hankkeen taustaa Tavoitteena yhden talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen perustaminen vuonna

Lisätiedot

Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten

Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten Kevään 2018 aikana toteutetaan maakuntien yhteiset järjestämistehtävän digipalveluiden ja sote-tiedolla johtamisen suunnitteluhankkeet Ne perustuvat

Lisätiedot

KIEKU ja valtionhallinnon kokonaisuus - KIEKU-info Helena Tarkka, budjettineuvos, valtiovarainministeriö

KIEKU ja valtionhallinnon kokonaisuus - KIEKU-info Helena Tarkka, budjettineuvos, valtiovarainministeriö KIEKU ja valtionhallinnon kokonaisuus - KIEKU-info 15.12.2011 Helena Tarkka, budjettineuvos, valtiovarainministeriö Sisältö Taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon kokonaisuudistus ja KIEKU Palvelukeskus

Lisätiedot

Tiedolla johtamisen ja tietovarastoinnin kehittämistyö AMKE:ssa

Tiedolla johtamisen ja tietovarastoinnin kehittämistyö AMKE:ssa Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Tiedolla johtamisen ja tietovarastoinnin kehittämistyö AMKE:ssa LARK, workshop 30.10.2012 Tellervo Tarko Johdettaisiinko tiedolla, onko tiedolla merkitystä?

Lisätiedot

RAKETTI-XDW Oulun yliopistossa. Korkeakoulujen IT2010 12.10.2010 Juho Rautamäki Oulun yliopisto, tietohallinto

RAKETTI-XDW Oulun yliopistossa. Korkeakoulujen IT2010 12.10.2010 Juho Rautamäki Oulun yliopisto, tietohallinto RAKETTI-XDW Oulun yliopistossa Korkeakoulujen IT2010 12.10.2010 Juho Rautamäki Oulun yliopisto, tietohallinto TIETOA TARVITAAN _ Tarvitaan yhtenäinen raportointijärjestelmä, joka pystyy tuottamaan eri

Lisätiedot

ProAMK. KOTA-AMKOTA Seminaari. Helsingin yliopisto ProAMK-2007-Orama

ProAMK. KOTA-AMKOTA Seminaari. Helsingin yliopisto ProAMK-2007-Orama ProAMK KOTA-AMKOTA Seminaari Helsingin yliopisto 6.11.2007 "You can t solve current problems with current thinking because current problems are the result of current thinking." Albert Einstein Agenda Mikä

Lisätiedot

Helsingin kaupungin sopimushallinta

Helsingin kaupungin sopimushallinta Helsingin kaupungin sopimushallinta Seminaari sähköisistä hankinnoista 11.11.2014 Helsingin kaupunki Kaupunginkanslian oikeuspalvelut 11.11.2014 Sisällysluettelo 1. Taustaa 2. Tavoitteet I-II 3. Saavutettavat

Lisätiedot

Korkeakoulujen laskentatoimen tila -tutkimuksen välituloksia. Jukka Pellinen Jyväskylän yliopisto

Korkeakoulujen laskentatoimen tila -tutkimuksen välituloksia. Jukka Pellinen Jyväskylän yliopisto Korkeakoulujen laskentatoimen tila -tutkimuksen välituloksia Jukka Pellinen Jyväskylän yliopisto 25.11.2016 Tavoite Kuvailla korkeakoulujen johdon laskentatoimen käytäntöjä kattavasti Tutkimusaineisto

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen - työryhmä

Tiedolla johtaminen - työryhmä Tiedolla johtaminen - työryhmä Loppuraportointi 30.6.2018 30.7.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällysluettelo 1. Työryhmän tavoitteiden ja tulosten toteutumisen arviointi (dia 3) 2. Yhteistyö, oppiminen

Lisätiedot

VEETI-neuvottelupäivä vesihuoltolaitoksille Minna Hanski, MMM

VEETI-neuvottelupäivä vesihuoltolaitoksille Minna Hanski, MMM VEETI-neuvottelupäivä vesihuoltolaitoksille 25.9.2018 Minna Hanski, MMM Vesihuollon tiedonhallinnan kehittäminen: Hankkeen tausta ja tavoitteet Kentän ongelmat Laitosten kustannusten kattaminen, tuet ja

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN TIEDOLLA JOHTAMISEN KEHITTÄMISEN TILANNE. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM

VALTAKUNNALLINEN TIEDOLLA JOHTAMISEN KEHITTÄMISEN TILANNE. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM VALTAKUNNALLINEN TIEDOLLA JOHTAMISEN KEHITTÄMISEN TILANNE Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM TIEDON TARPEET ERI TASOILLA Valtion ohjaus Alueiden vertailu ja arviointi Palveluiden järjestäminen Palveluiden

Lisätiedot

Tehokasta palkanlaskentaa

Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat on moderni ja tehokas palkanlaskentajärjestelmä, joka vastaa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin koosta, toimialasta ja työehtosopimuksista riippumatta.

Lisätiedot

XDW-TIETOVARASTO TALOUSHALLINNON OSA-ALUEEN TOTEUTUS

XDW-TIETOVARASTO TALOUSHALLINNON OSA-ALUEEN TOTEUTUS XDW-TIETOVARASTO TALOUSHALLINNON OSA-ALUEEN TOTEUTUS SISÄLLYS 1 TALOUSHALLINNON OSA-ALUEPROJEKTIN TAVOITE... 1 2 RAPORTOINNIN PERUSTA HAMKISSA... 1 3 TESTIRAPORTTI, OPH KUSTANNUSTIETOJEN RAPORTOINTI...

Lisätiedot

Johtamisen tietotarpeet

Johtamisen tietotarpeet Johtamisen tietotarpeet johtava ylilääkäri Sairaanhoitopiirien tilastotyöryhmä Kuntatalo 15.12.2009 Johtamisen tietoperustan kehittäminen Asia: Kehittämisen kohde: kirjaaminen tietosisältö raportointi

Lisätiedot

Vastuuta ho Kuvaryhmän. TPAryhmän. työtä. työtä. Toteuteta an osana STMn organisa atiouudist usta STM, VM, THL

Vastuuta ho Kuvaryhmän. TPAryhmän. työtä. työtä. Toteuteta an osana STMn organisa atiouudist usta STM, VM, THL Punainen: sisällön kehittämistä Sininen: teknistä kehittämista violetti: molempia Vihreä: muu Päivitetty 5.6.2017 Aikataulu Vastuuta ho Tarvittavat resurssit (alkuun voi laittaa ruksin, mutta kun suunnitelma

Lisätiedot

1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO

1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO 1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO 3.3.2017 MAAKUNTIEN TALOUS- JA OHJAUSPROSESSIN SIMULOINTI Keskeisin ajatus ja tavoite Simuloinnin

Lisätiedot

Kiekun tuottaman henkilöstötiedon hyödyntäminen johtamisessa

Kiekun tuottaman henkilöstötiedon hyödyntäminen johtamisessa Kiekun tuottaman henkilöstötiedon hyödyntäminen johtamisessa Käyttäjäfoorumi klo13.00-13.30 Markku Kivioja, Valtiokonttori Henkilöstöjohtamisen tarpeet ja valmiudet Kiekun erilaiset roolit henkilöstötiedon

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO Tehoa toimintaan Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO HR-tehtävistä 2/3 on perusrutiineja Ulkoistamalla henkilöstöhallinnon rutiinit voitte merkittävästi parantaa yrityksenne

Lisätiedot

Työvaliokunnan kannanotot. Työvaliokunnan kokous

Työvaliokunnan kannanotot. Työvaliokunnan kokous Työvaliokunnan kannanotot Työvaliokunnan kokous 13.3.2019 TYÖVALIOKUNTA KOROSTAA YHTEISTYÖTÄ Kuntien ja Hyvinvointikuntayhtymän keskeisimpänä tavoitetilana tulee olla yhteisen tilannekuvan, toimintaperiaatteiden

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen. Kieku-käyttäjäfoorumi, toukokuu 2015. Olli Ahonen Valtiokonttori

Tiedolla johtaminen. Kieku-käyttäjäfoorumi, toukokuu 2015. Olli Ahonen Valtiokonttori Tiedolla johtaminen Kieku-käyttäjäfoorumi, toukokuu 2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Valtion taloushallinnon strategia 2020 ja tiedolla johtaminen Taloushallinnon järjestelmät tukevat tiedolla johtamista,

Lisätiedot

Varda varhaiskasvatuksen tietovaranto

Varda varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda varhaiskasvatuksen tietovaranto Varhaiskasvatuksen tietovaranto VARDA on kansallinen keskeisten varhaiskasvatustietojen kokonaisuus Tietovaranto kokoaa tiedot

Lisätiedot

Miten löydän Sen Oikean? 22.11.2012 Senaattoritilaisuus Liisa Paasiala, Senior Consultant

Miten löydän Sen Oikean? 22.11.2012 Senaattoritilaisuus Liisa Paasiala, Senior Consultant Miten löydän Sen Oikean? 22.11.2012 Senaattoritilaisuus Liisa Paasiala, Senior Consultant On mahdollista löytää Se Oikea! Luotanko sattumaan? Onnistuminen on aloitettava heti Onnistumisen kaava on 4 x

Lisätiedot

eopetussuunnitelmat ja Tutkinnot Ulla Angervo

eopetussuunnitelmat ja Tutkinnot Ulla Angervo eopetussuunnitelmat ja Tutkinnot 7.9.2012 Ulla Angervo Oppijan palvelut Hakeutujan palvelut Oppija Koulutuspalveluiden järjestäjä Opintojen aikaiset palvelut Oppijan verkkopalvelun tavoitetila Tiedonsiirto-

Lisätiedot

1. Johtaminen ja riskienhallinta 2. Toiminnan jatkuvuuden hallinta 3. Turvallisuus kehittämisessä 4. Turvallisuuden ylläpito 5. Seuranta ja arviointi

1. Johtaminen ja riskienhallinta 2. Toiminnan jatkuvuuden hallinta 3. Turvallisuus kehittämisessä 4. Turvallisuuden ylläpito 5. Seuranta ja arviointi Nimeämispyyntö 1 (2) VM/2155/00.01.00.01/2016 Liite 1 Liite 2 25.01.2017 Julkinen JulkICT Kimmo Rousku Nimeämispyyntö Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän sihteeristöön (VAHTIsihteeristö)

Lisätiedot

Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi. Kati Korpi

Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi. Kati Korpi Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi Kati Korpi 23.9.2011 23.9.2011 Sisäasiainministeriön hallinnonala Virastoja Sisäasiainministeriö Ministeriön tulosohjaamia virastoja

Lisätiedot

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on tehty liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Lemonsoftin ominaisuudet ovat muokattavissa vastaamaan eri toimialojen

Lisätiedot

Miten arvioida tiedolla johtamisen kustannushyötyjä? Toivo-ohjelman kustannushyötyarvio

Miten arvioida tiedolla johtamisen kustannushyötyjä? Toivo-ohjelman kustannushyötyarvio Miten arvioida tiedolla johtamisen kustannushyötyjä? Toivo-ohjelman kustannushyötyarvio 27.2.2019 1 Agenda Toivo-ohjelman erilaisten hyötyjen logiikka Suorien hyötyjen arviointi Epäsuorien hyötyjen arviointi

Lisätiedot

Hankesuunnitelma ja tilannekatsaus

Hankesuunnitelma ja tilannekatsaus Hankesuunnitelma ja tilannekatsaus 21.6.2012 Hankesuunnitelma Tavoitteet Tuotokset Rajaukset Riippuvuudet Organisointi Vaiheistus ja aikataulu Kartoitus- ja suunnitteluvaiheen tehtävät Viestinnän periaatteet

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asioinnin esteettömyysluokitus ja opas esteettömyystiedon keruuseen asiakaspalveluyksiköissä

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asioinnin esteettömyysluokitus ja opas esteettömyystiedon keruuseen asiakaspalveluyksiköissä Sosiaali- ja terveyspalveluiden asioinnin esteettömyysluokitus ja opas esteettömyystiedon keruuseen asiakaspalveluyksiköissä Niina Kilpelä, arkkitehti Kynnys ry Esteettömyysluokitustyö Sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Pohjois-Savon soten tietojohtamisen kehittämiskokemukset

Pohjois-Savon soten tietojohtamisen kehittämiskokemukset Pohjois-Savon soten tietojohtamisen kehittämiskokemukset 10.9.2019 Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT Tietojohtamisen vastuuvalmistelija ad.31.3.2019 Tietojohtamisen kehittämiskokemukset Alla olevia asioita

Lisätiedot

Sote ja THL. Sairaaloiden hoitotoiminnan tuottavuus- ja vaikuttavuusseminaari Kehittämispäällikkö Nina Knape

Sote ja THL. Sairaaloiden hoitotoiminnan tuottavuus- ja vaikuttavuusseminaari Kehittämispäällikkö Nina Knape Sote ja THL Sairaaloiden hoitotoiminnan tuottavuus- ja vaikuttavuusseminaari 10.-11.11.2016 Kehittämispäällikkö Nina Knape 10.11.2016 Sote ja THL / Nina Knape 1 THL tukenut aktiivisesti sote-uudistuksen

Lisätiedot

Terveydenhuollon tehokas johtaminen edellyttää parhaat raportointi- ja analysointityövälineet

Terveydenhuollon tehokas johtaminen edellyttää parhaat raportointi- ja analysointityövälineet Terveydenhuollon tehokas johtaminen edellyttää parhaat raportointi- ja analysointityövälineet Tarvitsetko vastauksia seuraaviin kysymyksiin: - miten hoitokustannukset jakautuvat jäsenkuntien kesken? -

Lisätiedot

Kieku-info Hankekatsaus Seija Friman. Tilaisuus, Esittäjä

Kieku-info Hankekatsaus Seija Friman. Tilaisuus, Esittäjä Kieku-info 25.8.2015 Hankekatsaus Seija Friman Tilaisuus, Esittäjä Vaiheen 2, tarkistuspiste 2 Käsiteltiin Kiekun strategisessa ohjausryhmässä pe 21.8. Ohjausryhmä puolsi käyttöönottoerän 6 aloittamista

Lisätiedot

pandia Business Intelligence Asuinkiinteistöjen omistajille Pandia Oy Sinikalliontie Espoo

pandia Business Intelligence Asuinkiinteistöjen omistajille Pandia Oy Sinikalliontie Espoo pandia Business Intelligence Asuinkiinteistöjen omistajille contact@pandia.fi puh: 09 549 194 69 fax: 09 584 414 10 Pandia Oy Sinikalliontie 14 02630 Espoo PANDIA REAL ESTATE KERÄÄ JA JALOSTAA TIETOA Kirjanpidon

Lisätiedot

Yhteentoimivuutta edistävien työkalujen kehittäminen - JulkICTLab jatkohakemus

Yhteentoimivuutta edistävien työkalujen kehittäminen - JulkICTLab jatkohakemus Yhteentoimivuutta edistävien työkalujen kehittäminen - JulkICTLab jatkohakemus Pilottiehdotuksen osapuolet: CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Aalto-yliopisto Verohallinto Yhteyshenkilö: Suvi Remes suvi.remes@csc.fi

Lisätiedot

TOIVO-ohjelma

TOIVO-ohjelma TOIVO-ohjelma 2019-2022 SOTE tiedolla johtamisen, ohjauksen ja valvonnan toimeenpano-ohjelma Mikko Huovila / STM OHO DITI Maakuntien digihankkeet Digihankkeet / VM - STM HANKETOIMISTON JOHTORYHMÄ HANKETOIMISTO

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen vuoden 2017 laatupalkintokilpailun teemana Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3.

Tiedolla johtaminen vuoden 2017 laatupalkintokilpailun teemana Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3. Tiedolla johtaminen vuoden 2017 laatupalkintokilpailun teemana Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3.2017 Riikka Vacker opetusneuvos Tietojohtaminen Tietojohtaminen tarkoittaa

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmähankkeen tilannekatsaus. Kiekun infotilaisuus Valtiokonttori Lasse Skog

Kieku-tietojärjestelmähankkeen tilannekatsaus. Kiekun infotilaisuus Valtiokonttori Lasse Skog Kieku-tietojärjestelmähankkeen tilannekatsaus Kiekun infotilaisuus Valtiokonttori Sisältö Kiekun aikatauluraami Tilannekatsaus hankkeeseen Tehtäväkierto- ja virkajärjestelymahdollisuus Kiekun aikatauluraami

Lisätiedot

TIEKE katsaus. johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry

TIEKE katsaus. johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry TIEKE katsaus johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry 20130911 TIEKE hanke Sähkönjakeluyhtiöiden ja palveluntuottajayhtiöiden tietojärjestelmien yhteensopivuus Energiateollisuus ry hankkeen

Lisätiedot

Valtion henkilöstö ja tulevaisuus. Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg Valtio Expo

Valtion henkilöstö ja tulevaisuus. Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg Valtio Expo Valtion henkilöstö ja tulevaisuus Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg 7.5.2019 Valtio Expo Julkisen hallinnon on yhdessä varmistettava julkisen talouden kestävyys Tuottavuus Toimivat ja tehokkaat

Lisätiedot

Tahti- palvelun mahdollisuudet henkilöstöjohtamisen tukena

Tahti- palvelun mahdollisuudet henkilöstöjohtamisen tukena Tahti- palvelun mahdollisuudet henkilöstöjohtamisen tukena Henkilöstöjohtaja Maarit Hildén 10.9.2009 Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Tutkii ja valvoo elintarvikeketjun turvallisuutta ja laatua. Perustana

Lisätiedot

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu OPM:n hallinnonalan Kieku-tilaisuus 12.3.2010 Esityksen sisältö Viitta-työkalun tausta Viitta-työkalun tavoitteet ja hyödyt Viitta-työkalun sisältö

Lisätiedot

Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia. Rovaniemi 29.11.2012 Johanna Nurmi

Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia. Rovaniemi 29.11.2012 Johanna Nurmi Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia Rovaniemi 29.11.2012 Johanna Nurmi Miksi asiakkuusstrategia? Asiakkuusstrategian lähtökohtina ovat hallitusohjelmassa esitetyt linjaukset sekä Hallintopolitiikan suuntaviivat

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatio: BIM & GIS

Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatio: BIM & GIS Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatio: BIM & GIS Kiinteistön elinkaari Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatio. Miten tämän perinteisen alan digitalisaatio käytännössä tapahtuu ja mitä hyötyjä

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia keskeiset linjaukset (STM)

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia keskeiset linjaukset (STM) Kuva: Pixabay Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 - keskeiset linjaukset (STM) 1. Kansalainen: Pystyn itse 2. Ammattilainen: Kyvykkäät käyttäjät ja fiksut järjestelmät 3. Palvelujärjestelmä: Niukkenevat

Lisätiedot

Työaikapankkien raportoinnin toteutus Kiekuun

Työaikapankkien raportoinnin toteutus Kiekuun Työaikapankkien raportoinnin toteutus Kiekuun Kieku-info 26.4.2016 Satu Laatinen Leila Saari Tilaisuus, Esittäjä Työaikapankkien raportointi -projekti Projektin tilannekatsaus Tehostetun tuen järjestäminen

Lisätiedot

OSAAMISEN HEDELMÄKORI

OSAAMISEN HEDELMÄKORI OSAAMISEN HEDELMÄKORI Havaintoja ja oppeja Valmiina digikiriin ja Yhteinen sävel -selvitysten tekemisestä H J F 1 7. 11. 2 0 1 T i m o L a i t i n e n Oppeja ja kokemuksia selvitysten tekemisestä 4 Digiselvitys

Lisätiedot

Tilannekuva sote-alueen tiedolla johtamiseen case Siun sote

Tilannekuva sote-alueen tiedolla johtamiseen case Siun sote Tilannekuva sote-alueen tiedolla johtamiseen case Siun sote Anu Niemi kehittämisjohtaja /Siun sote sote-asiantuntija/ Pohjois-Karjalan maakunnan valmistelutiimi Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä?

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Seija Friman 6.5.2015 Tilaisuus, Esittäjä Työajan kohdentaminen Kiekun myötä Kustannuslaskenta & tuottavuusnäkökulma Työajan kohdentaminen mahdollistaa kustannusten

Lisätiedot

Kieku ohjausmalli ja elinkaaren hallinta. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto

Kieku ohjausmalli ja elinkaaren hallinta. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Kieku ohjausmalli ja elinkaaren hallinta Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Työryhmä VM asetti työryhmän tekemään esityksen Kieku-järjestelmän elinkaaren hallinnasta

Lisätiedot

- Kuntakentän tehostamisen asiantuntija -

- Kuntakentän tehostamisen asiantuntija - - Kuntakentän tehostamisen asiantuntija - TEE YHTEISTYÖTÄ Kuntien palvelukeskukset monistavat parhaita toimintatapoja ja ratkaisuja ARKI SUJUVAKSI KuntaPron osakkaana voit ulkoistaa palveluja joustavasti

Lisätiedot

Valtiokonttorin Kaiku-työhyvinvointipalvelut & Valtion henkilöstöpalvelut tukenanne organisaatioiden muutostilanteissa

Valtiokonttorin Kaiku-työhyvinvointipalvelut & Valtion henkilöstöpalvelut tukenanne organisaatioiden muutostilanteissa Valtiokonttorin Kaiku-työhyvinvointipalvelut & Valtion henkilöstöpalvelut tukenanne organisaatioiden muutostilanteissa TORI-henkilöstöfoorumi 19.12.2012 Liisa Virolainen, Kaiku-työhyvivointipalvelut Riitta

Lisätiedot

Johtaminen ja tiedon toissijainen käyttö

Johtaminen ja tiedon toissijainen käyttö Johtaminen ja tiedon toissijainen käyttö Erityisasiantuntija STM Sosiaali- ja terveydenhuollon ATKpäivät 2018 Jyväskylä 1 21.5.2018 Henkilötietojen ensisijainen ja toissijainen käyttö Toissijainen käyttö

Lisätiedot

TORI-verkkohaastattelun tulokset. Ohjausryhmän kokous Kari Pessi

TORI-verkkohaastattelun tulokset. Ohjausryhmän kokous Kari Pessi TORI-verkkohaastattelun tulokset Ohjausryhmän kokous 19.12.2012 Kari Pessi Tavoitteet TORI-verkkohaastattelu 1. Selvittää tulevan ICT-palvelukeskuksen palvelujen tuottajien ja palveluiden käyttäjien näkemyksiä

Lisätiedot

Tunnuslukujen hyödyntäminen johtamisessa

Tunnuslukujen hyödyntäminen johtamisessa Tunnuslukujen hyödyntäminen johtamisessa Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) Korkeakoulujen KOTA seminaari 22. 23.8.2017 Heikki Malinen, Vararehtori Tero Janatuinen, Laatupäällikkö Musta tuntuu -ajattelusta

Lisätiedot

Pyyntö OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla

Pyyntö OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla Pyyntö OKM/35/040/2011 31.03.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM058:00/2011 OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonala

Lisätiedot

Aloite Onko asioiden esittämistapa riittävän selkeä ja kieleltään ymmärrettävä?

Aloite Onko asioiden esittämistapa riittävän selkeä ja kieleltään ymmärrettävä? Aloite 08.02.2017 1 (3) VVC VM036:00/2015 Lausunto luonnoksesta valtion riskienhallintopolitiikkamalliksi Yleistä Onko aineistokokonaisuus, jossa on riskienhallinnan järjestämistä koskevia ohjeita,

Lisätiedot

VALTIOKONTTORI MÄÄRÄYS 3/03/2002 Hallinnon ohjaus

VALTIOKONTTORI MÄÄRÄYS 3/03/2002 Hallinnon ohjaus VALTIOKONTTORI MÄÄRÄYS 3/03/2002 Hallinnon ohjaus 11.2.2002 Valtion virastot ja laitokset VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUSASIAKIRJOIHIN MERKITTÄVÄT TIEDOT JA NIIDEN YHTENÄISYYS Valtiovarainministeriön antamaan

Lisätiedot

TIETOMALLI JA TIETOVARASTO PALVELUKONSEPTI

TIETOMALLI JA TIETOVARASTO PALVELUKONSEPTI TIETOMALLI JA TIETOVARASTO PALVELUKONSEPTI TIETOVARASTOARKKITEHTUURI Tietovarasto- ja BI-ratkaisu Raportit, tilastot, kyselyt, analysointi Lähtöjärjestelmät Poiminta: siirtotiedostojen poiminta ETLprosessien

Lisätiedot

JOHTAMISEN KÄRKIHANKKEET

JOHTAMISEN KÄRKIHANKKEET JOHTAMISEN KÄRKIHANKKEET Valtionhallinnon johdonfoorumin aamukahvit 13.5.2016 Juha Sarkio, Katju Holkeri, Ari Holopainen Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto PARANNETAAN JOHTAMISTA JA TOIMEENPANOA TAVOITE:

Lisätiedot

Henkilöstöhallinto haltuun

Henkilöstöhallinto haltuun Mepco HR Henkilöstöhallinto haltuun Henkilöstöhallinnon prosesseista syntyy valtava määrä tietoa, jolla voi olla suurikin merkitys yrityksen liiketoiminnan kannalta. Oli kyse sitten tavoite- ja tuloskeskusteluiden

Lisätiedot

Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen

Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen Finanssineuvos Tanja Rantanen Maakuntafoorumi: Sote-toimitilojen tulevaisuus 21.5.2019 Asukasmäärä Väestö keskittyy suuriin kaupunkeihin

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON REKISTERI- TIEDONKERUUN KEHITTÄMINEN

SOSIAALIHUOLLON REKISTERI- TIEDONKERUUN KEHITTÄMINEN SOSIAALIHUOLLON REKISTERI- TIEDONKERUUN KEHITTÄMINEN 8.2.2019 Riikka Väyrynen 1 NYKYTILANNE 8.2.2019 2 Riikka Väyrynen Millainen on sosiaalihuollon tietopohjan tilanne nyt? Tietoa sosiaalihuollosta tarvitaan

Lisätiedot

Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma Olli Ahonen Valtiokonttori. Tietokiri on alkanut tule mukaan!

Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma Olli Ahonen Valtiokonttori. Tietokiri on alkanut tule mukaan! Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma Olli Ahonen Valtiokonttori Tietokiri on alkanut tule mukaan! 2 MISTÄ TIETOKIRISSÄ ON KYSE? #Tietokiri eli julkishallinnon analysointi- ja raportointipalveluiden

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5)

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) AIKATAULU JA TEHTÄVÄT / PTJ2008 VALMIS MENOSSA MYÖHÄSSÄ ALOITTAMATTA ALUSTAVA AJANKOHTA EI PIDETTY / TEHTY 1 Määrittelyn läpikäynti PTi, TKe, IHa, TRö 34 23.8.2007

Lisätiedot

Aluetietojärjestelmien migraatio kansallisten palveluiden käyttöön

Aluetietojärjestelmien migraatio kansallisten palveluiden käyttöön Aluetietojärjestelmien migraatio kansallisten palveluiden käyttöön Pegasos - klusteri Terveydenhuollon atk-päivät Turku 29.-30.5.2007 Kuopion kaupunki sosiaali- ja terveyskeskus Juhani Ahola Tietohallintopäällikkö

Lisätiedot

Kokemuksia Valtiokonttorin Kieku-käyttöönotosta

Kokemuksia Valtiokonttorin Kieku-käyttöönotosta Kokemuksia Valtiokonttorin Kieku-käyttöönotosta Talous- ja henkilöstöhallinnon substanssit sekä Kiekuprosessit Mikä Heltta-hanke oli? Otimme käyttöön 1.1.2011 Kieku-tietojärjestelmän talousja henkilöstöhallintoon

Lisätiedot

Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa

Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan Avoin hallinto verkostotapaaminen 20.4. Riitta-Liisa Niittymaa Oikeuspalvelut Avoin hallinto -hanke MML:ssa Toimenpide

Lisätiedot

Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus

Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus ValtioExpo 19.05.2015 Kimmo Järvinen Valtiokonttori Tilaisuus, Esittäjä Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus Taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri - Suuntaviivat

Lisätiedot

Ohjauksen uudet tuulet valtiovarainministeriön näkökulma hallinnon uudistumiseen. Palkeet foorumi Alivaltiosihteeri Päivi Nerg ltanen, VM

Ohjauksen uudet tuulet valtiovarainministeriön näkökulma hallinnon uudistumiseen. Palkeet foorumi Alivaltiosihteeri Päivi Nerg ltanen, VM Ohjauksen uudet tuulet valtiovarainministeriön näkökulma hallinnon uudistumiseen Palkeet foorumi 13.9.2018 Alivaltiosihteeri Päivi Nerg ltanen, VM Sisältö Ohjauksen ajattelukehikot Ohjauksen näkökulma

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystietojen toissijainen käyttö

Sosiaali- ja terveystietojen toissijainen käyttö Sosiaali- ja terveystietojen toissijainen käyttö, erityisasiantuntija STM OHO / DITI 1 24.1.2018 Henkilötietojen ensisijainen ja toissijainen käyttö Toissijainen käyttö Ensisijainen käyttö Tiedon käyttö

Lisätiedot