Tiiviisti tilastointi erikoissairaanhoidossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiiviisti tilastointi erikoissairaanhoidossa"

Transkriptio

1 Tiiviisti tilastointi erikoissairaanhoidossa Tuija Salmela Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

2 Miksi tilastoidaan THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ohjeistaa, mitä lakisääteisesti tilastoidaan ja lähetetään THL:lle. Tämä ohjeistus löytyy Hilmo kirjasta (Sosiaalihuollon ja terveydenhuollon hoitoilmoitus). THL tarkentaa vuosittain kerättäviä tietoja ja sen vuoksi tilastoitavat tiedot välillä muuttuvat. THL myös seuraa pääseekö potilas lakisääteisen ajan puitteissa hoitoon (=hoitotakuu). Siun sote ja sen yksiköt tarvitsevat tietoja omasta toiminnastaan Työtä tehdään läpinäkyväksi tilastoinnilla

3 Raportointi sähköposti vastaa tilastotietojen lähettämisestä THL:lle Johdon sihteereille lähetetään joka kuukausi käynti- ja hoitopäivälaskutustiedot yksiköittäin, erikoisaloittain > näitä tilastoja voi heiltäkin pyytää tarvittaessa Yksikön kansiosta on kaikilla mahdollisuus ajaa oman yksikkönsä raportteja > pyydä tarvittaessa ohje ja opastus

4 Tilastointitapahtumat Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

5 Tilastointi-ESH tapahtumat YHT tapahtuma Yhteydenotto joka muodostuu talon sisäisestä konsultaatiopyynnöstä. ARV -tapahtuma Tarkoittaa lähetettä. Avaa uuden hoitokokonaisuuden. Potilaalle on tullut lähete talon ulkopuolelta tai konsultaatiolähetteestä muodostunut YHT- tapahtuma on muutettu ARV -tapahtumaksi. KÄY -tapahtuma Potilaan käynti vastaanotolla tai puhelu tai Hoitokirje 99h käyntityypillä tehty konsultaatiovastaus ulkoiseen lähetteeseen. Voi aloittaa uuden hoitokokonaisuuden päivystyskäynnissä tilanteessa jossa potilaalla ei ole lähetettä. JAK -tapahtuma Hoitojakson avaus. Kun potilas otetaan hoitoon vuodeosastolle tulee hänellä olla JAK -tapahtuma joka liitetään hoitojaksoon. MUU tapahtuma Tehdään hoitokokonaisuuden päättämiseksi tai laskutettaessa lääkärinpalkkioita. PUH -tapahtuma Tämä on päivystyspoliklinikan puhelinneuvonnan tekemä tilastomerkintä, näihin ei liity mitään kuntalaskutusta eikä asiakaslaskutus, eikä tätä saa käyttää missään muualla kuin päivystyspoliklinikan puhelinneuvonnassa.

6 KÄY-tapahtumiin ja JAK-tapahtumiin tulee aina liittyä hoitokertomusteksti Tehtäessä KÄY -tapahtuma tai JAK tapahtuma tilastointi-esh osioon, tulee tähän liittyä aina myös teksti jossa on kirjattuna päädiagnoosi ja mahdollinen päätoimenpide. Käy tapahtumaan ei saa käydä kirjoittamassa suoraan diagnoosia Ydintiedot välilehdelle. Tekstin linkittäminen KÄY-tapahtumaan tehdään klikkaamalla kirjoitetun tekstin päällä ja painamalla CTRL+Q näppäimiä yhtäaikaa. Tarkistetaan että teksti menee oikeaan KÄY-tapahtumaan. Valitaan oikea KÄY-tapahtuma.

7 Tilastointitapahtuman tilat Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

8 Tapahtuman tila Merkitse toteutuneeksi hyväksytyt lähetteet ja tapahtuneet käynnit sekä hoitojaksot! Kuntalaskutukseen lähtevät Toteutuneet ja Kesken tilassa olevat käynnit mutta Avohilmoon THL:lle poimitaan vain Toteutunut tilassa olevat käynnit.

9 Tapahtuman tila Suunniteltu = aika varattu Kesken = yksikössä kesken, tapahtuma ei saa jäädä tähän tilaan Toteutunut = potilas käynyt vastaanotolla Muutettu = tietoja on muutettu, tapahtuma ei saa jäädä tähän tilaan Keskeytetty = ei käytetä ESH:ssam, tapahtuma ei saa jäädä tähän tilaan Itse perunut = potilas on itse perunut aikansa Peruutettu = yksikön peruma aika Ei toteutunut = potilas ei tullut hänelle varatulle ajalle. Tähän ei saa koskaan laittaa kuntalaskutusta. Sakkomaksu potilaalle laitetaan.

10 Tilastoinnin tilan näkyminen Tilastointi-ESH:ssa Tilastointi ei saa jäädä näin

11 ARV-tapahtuman (lähete) tilasta tarkemmin Suunniteltu Siinä vaiheessa kun lähete tulee. Muutettava toteutuneeksi viimeistään sanoman jatkokäsittelyssä. Ei saa jäädä suunniteltu tilaan. Toteutunut = hyväksytty lähete. Lähete pitää aina merkitä toteutuneeksi jos lähete hyväksytään ja sen perusteella potilas otetaan hoitoon. Ei toteutunut = kyseessä on ns. tuplalähete eli potilaasta on jo olemassa lähete kyseisen sairauden takia. Jos potilas ei tule ollenkaan lähetteen perusteella (lähete palautetaan). Jätetään lähete toteutunut tilaan ja päätetään hoitokokonaisuus MUU-tapahtumalla.

12 Tapahtumien tilan tarkistaminen Saat tiivistettyä ARV tapahtumat yksikön kansiosta Tilastointi- ESH:sta seuraavasti: Yläpalkissa on nämä painikkeet Klikkaa vasemmanpuoleista nuolta, aukeaa näyttö, jolla saat tiivistyksen tehtyä. Sama tarkistus kannattaa tehdä KÄY- ja JAK-tapahtumille! Oikean puoleisesta nuolesta pääset normaali näkymään uudestaan.

13 Tiivistys KÄY-tapahtumista Tiivistämällä omasta kansiosta (käyttäjä) tai yksikön kansiosta KÄY-tapahtumat esim. edelliseltä päivältä, voi myös tarkistaa puuttuuko käynneistä diagnoosi.

14 Tiivistäminen puuttuvista diagnooseista Voit tiivistää käynneistä myös pelkästään puuttuvat diagnoosit:

15 Potilaan hoidon aloittamiseen liittyvät tilastointiasiat Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

16 Potilaan hoito alkaa 1. Yksikköön saapuvan lähetteen perusteella Potilaasta saapuu lähete jonka lääkäri käsittelee ja tekee hoitopäätöksen. Jos hoito kuuluu hoitotakuuseen (lähetekäsittelyssä koodit 0, 8 ja A). Tulee potilas laittaa hoitotakuujonoon (Ensikäyntijono). Jonotus liitetään ARV tapahtuman aloittamaan hoitokokonaisuuteen. Potilaan ensikäynnin ajanvaraus tulee aina tehdä jonosijoituksen kautta. Jos potilas on jo hoidossa saman sairauden takia aikaisemmin tulleella lähetteellä, niin tämä uusi saapuva lähete merkitään ei toteutuneeksi ja päätetään MUU tapahtumalla. Hoito liitetään avoimena olevaan hoitokokonaisuuteen. Jos kiirehtimislähete aiheuttaa alkuperäisen lähetteen muutoksia esim. kiireellisyyden osalta, muutokset tehdään jonosijoitukseen.

17 Potilaan hoito alkaa 2. Potilaan saapuessa päivystyslähetteen kanssa Mikäli potilasta on hoidettu aikaisemmin ja kyseessä on sama sairaus jonka vuoksi potilas tulee päivystyslähetteellä, liitetään käynti aikaisempaan hoitokokonaisuuteen. Jos hoitokokonaisuus on suljettu, tämä avataan (3kk sääntö tai yksiköissä sovitut aikarajat). KÄY-tapahtuman kohtaan: Onko lähetettä? Kyllä. Mikäli potilaalla ei ole avointa hoitokokonaisuutta kyseisen sairauden hoitamiseksi, alkaa tästä lähetteestä uusi hoitokokonaisuus ARV tapahtumalla. KÄY-tapahtuman kohtaan: Onko lähetettä? KYLLÄ. Käyntityyppi on 91a Päivystyskäynti.

18 Potilaan hoito alkaa 3. Potilaan saapuessa päivystykseen ilman lähetettä Mikäli potilasta on hoidettu aikaisemmin ja kyseessä on sama sairaus jonka vuoksi potilas tulee päivystykseen, liitetään käynti aikaisempaan hoitokokonaisuuteen. Jos hoitokokonaisuus on suljettu, tämä avataan (3kk sääntö). KÄY-tapahtuman kohtaan: Onko lähetettä? Kyllä. Mikäli potilasta ei aikaisemmin ole hoidettu tämän sairauden takia, aloitetaan potilaalle uusi hoitokokonaisuus KÄY tapahtumalla. KÄY-tapahtuman kohtaan: Onko lähetettä? Ei. Käyntityyppi on 91a Päivystyskäynti.

19 HOITOTAKUU Lakisääteinen aika jonka puitteissa potilaasta saapunut lähete on käsiteltävä = otettava kantaa hoidon tarpeeseen (ei koske päivystyslähetteitä). 3 viikon sisällä lähetteen saapumisesta Lakisääteinen aika lähetteen saapumisesta potilaan ensimmäiseen hoitokontaktiin = hoidon tarpeen arviointi. 3 kk sisällä lähetteen saapumisesta Lakisääteinen aika ensimmäisestä hoitokontaktista (= hoidon tarpeen arvioinnista) toimenpiteeseen. 6 kk hoidon tarpeen arvioinnista

20 Hoitoonpääsyn enimmäisajat Terveydenhuoltolain 52 :n mukaan Enintään 3 kk Enintään 3 vk Enintään 6 kk Lähetteen saa- Hoidon tarpeen Hoidon tarve puminen yksik- arviointi aloitettava arvioitu Lääketieteellisesti tai hammaslääketieteellisesti tarpeelliseksi arvioitu hoito on järjestettävä

21 Hoitoonpääsyn enimmäisajat Terveydenhuoltolain 53 :n mukaan lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa Enintään 6 vk Enintään 3 vk Enintään 3 kk Lähetteen saa- Hoidon tarpeen Hoidon tarve puminen yksik- arviointi aloitettava arvioitu lasten ja nuortenköön mielenterveyspalveluissa Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissaa tarpeelliseksi arvioitu hoito on järjestettävä

22 Lähetteen käsittely Käsiteltävä 3 viikon sisällä saapumisesta. Kun lähete on käsitelty, kirjataan ARV -tapahtuman hoitopäätöspäivämäärä kenttään käsittelypäivä. Hyväksytty lähete pitää merkitä aina toteutuneeksi.

23 Lähetejonoon sijoittaminen Kaikille lähetteellä tai konsultaation perusteella uuden terveysongelman vuoksi hoitoon saapuville potilaille aloitetaan uusi hoitokokonaisuus ja heille tulee tehdä jonosijoitus ensikäyntiä varten = potilas laitetaan lähetejonoon. Potilas kuuluu hoitotakuuseen (=laitetaan lähetejonoon), jos jonottamisen syy on 0 tai 8 tai A. Päivystyspotilaille ei kirjata jonosijoitusta lähetejonoon.

24 Jonotuskoodit =(jonottamisen syy)

25 Jonotiedot

26 Ensikäynti tai toimenpide ajan antaminen jonosta Ajanvaraus tulee aina tehdä jonosijoituksen kautta jolloin Ajanvaraus/resurssi ja Varattu aika kohtiin tulee ajanvarauksen tiedot. Ajanvaraus tehdään yksikön kansiosta jonosijoitusnäytöstä kyseisen potilaan kohdalla CTRL+A komennolla.

27 Potilas kieltäytyy annetusta ensikäynti ajasta Jos potilas kieltäytyy tarjotusta ajasta hoitotakuun puitteissa, ei potilasta poisteta hoitotakuujonosta. Mutta jos potilas kieltäytyy tarjotusta ajasta, niin että ajanvaraus menee yli hoitotakuun, hänet poistetaan hoitotakuujonosta (= jonotuskoodi ei ole enää 0,8 tai A). Esimerkit: Jos potilas on laitettu lähetejonoon ja potilaalle tarjotaan aikaa 3 kk puitteissa ja hän kieltäytyy, on muutettava 0 koodi koodiksi 2 = Potilaan päätös. Jos potilas on laitettu lähetejonoon ja potilas on lääkärin toimesta asetettu 1 kk jonoon (kiireellisyys), mutta potilas haluaa ajan vasta 3 kk päästä jonoon asettamisesta (hoitotakuun puitteissa), hän pysyy jonossa 0 = kuuluu hoitotakuuseen, eikä häntä poisteta jonosta muilla koodeilla, vaikka lääkärin määrittelemä kiireellisyys ei toteudu.

28 Hoitokokonaisuudet = potilaan lähetteet (Tilastointi-ESH, esille komennolla Ctrl +P)

29 Potilaan valinta Potilaalla on oikeus valita yhteisymmärryksessä hoitavan lääkärin kanssa erikoissairaanhoidon yksikkö jossa häntä hoidetaan. Erikoissairaanhoitoon voi siis tulla lähetteellä hoitoon potilaita myös muista kuin sairaanhoitopiirin jäsenkunnista. Lähete toimii tällöin automaattisesti maksusitoumuksena (lähetteessä merkintä potilaan valinta). Ei tarvitse merkitä saatuihin maksusitoumuksiin Lähetteen ulkokuntalaisesta voi tehdä myös PKKS:n oma lääkäri. Merkkaa laskutushuomioihin! Tilastointiin merkitään kohtaan Ulkokuntalaisen tarkennin: Potilaan valinta

30 Hoitovastuu Hoitovastuu alkaa siitä kun lähete on käsitelty ja potilaalle on tehty hoitosuunnitelma tai päivystyspotilas saapuu sairaalaan. Hoitovastuu päättyy kun potilaan hoitokokonaisuus suljetaan. Konsultaatioiden yhteydessä hoitovastuu säilyy konsultaatiota pyytävällä taholla mikäli ei todeta että kysymyksessä on eri terveysongelma, jolloin alkaa uusi hoitokokonaisuus uuden sairauden hoitamiseksi.

31 Milloin hoito päättyy? Lääkäri tekee päätöksen että potilaan jatkohoito on terveyskeskuksessa tai potilas siirtyy eri laitokseen esim. potilasta ruvetaan hoitamaan lähetteen perusteella Oulussa. Suunniteltu toimenpide on tehty ja jatkokontrollit ovat terveyskeskuksessa. Hoitokokonaisuus tulee päättää aina MUU tapahtumalla. Tällöin tähän hoitokokonaisuuteen ei voi enää liittää tapahtumia eikä tehdä kirjauksia.

32 Käynnit Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

33 Käyntityypit 2017 > a Päivystyskäynti 92a Ensikäynti 99x Hoidonarviokäynti (ilman potilasta) 92c Puhelinkäynti ensi (lääkäri) 92g Puhelinkäynti ensi (hoitaja) 93a Uusintakäynti 99g Uusintakäynti ilman potilasta 93c Puhelinkäynti uusinta (lääkäri) 93x Puhelinkäynti uusinta (hoitaja) 93e Sarjahoito 93f Sarjahoito ensimmäinen käynti 94a Konsultaatiokäynti 99l Lisäkäynti 92v Hoidonarviokäynti 99h Hoitokirje 99m Tutkimus ja projektikäynti 93z Yö/päiväkävijä (ENSI) EP 93b Yö/päiväkävijä (uusinta) UP

34 Muistettavaa käyntityypeistä 93f Sarjahoito ensimmäinen käynti Aina vuoden ensimmäinen sarjahoito vaikka hoito olisi jo alkanut edellisen vuoden puolella. 99l Lisäkäynti Samalle päivälle on jo ns pääkäynti johon tämä käynti liittyy. Pääsääntö: sama sairaus, sama päivä ja sama erikoisala. 99h Hoitokirje Lääkäri antaa ulkoiseen konsultaatioon konsultaatiovastauksen otsikolla Läh. annet.kons.v. Tällä käyntityypillä ei kirjata mitään muista käyntejä. 92c 92g Puhelinkäynti ensi (lääkäri) Puhelinkäynti ensi (hoitaja) Tarkoittavat potilaan ensimmäistä käyntiä lähetteen saapumisen jälkeen, ei ensimmäistä soittoaikaa käynnin jälkeen. Ensikäynti voi toteutua puhelinkäyntinä.

35 Muistettavaa käyntityypeistä 92a Ensikäynti 92b Ensikäynti ilman potilasta 92V Hoidonarviokäynti Tarkoittavat potilaan ensimmäistä käyntiä lähetteen perusteella. Ensimmäinen kontakti sairauden hoitamiseksi > luetaan hoitotakuuseen. Ei esim. lääkärikäynnin jälkeistä ensimmäistä käyntiä hoitajalla tai erityistyöntekijällä. Ensikäynti ei ole työntekijäkohtainen. Yhteen lähetteeseen liittyy vain yksi ensikäynti.

36 Erilaisia käyntityyppejä samalla päivällä Jos potilaalla on useita käyntejä poliklinikoilla samana päivänä niin kannattaa tarkistaa onko niistä joku sarjahoito. Potilaalta peritään yksi poliklinikkamaksu / pvä. Tämän lisäksi häneltä peritään mahdollinen sarjahoitomaksu. Jos potilaalla on esim. sarjahoitokäynti reumakeskuksessa aamulla ja poliklinikka käynti kirurgian pkl:lla iltapäivällä, peritään potilaalta sarjahoitomaksu ja poliklinikkamaksu. Eli kirurgian pkl:lla käynti ei ole maksuton potilaalle. Tarkemmat tiedot asiakasmaksuista asiakasmaksutiimiltä, riitta.manninenrouvali@siunsote.fi ja jukka.antila@siunsote.fi

37 Diagnoosin kirjaaminen Kaikissa käynneissä, joista tehdään Tilastointi-ESH lomakkeelle KÄY-merkintä, tulee olla Päädiagnoosi merkittynä. Ainut poikkeus on käyntityyppi 99h Hoitokirje (lääkäri antaa kirjallisen vastauksen saapuneeseen lähetteeseen ja potilasta ei oteta hoitoon) Kaikissa ennalta varatuissa soittoajoissa (ajanvaraus tehty = KÄY tapahtuma on) tulee olla päädiagnoosi kirjattuna. Koskee kaikkia ammattiryhmiä.

38 Toimenpiteen kirjaaminen Yksikön ja käyttäjän mallikirjauksissa ei saa olla valmiina toimenpiteitä tai diagnooseja.

39 Ryhmäkäynnit Jokaiselle ryhmään osallistuvalle potilaalle tehdään oma KÄYtapahtuma ja oma teksti joka linkitetään KÄY-tapahtumaan. Ei saa laittaa samaan KÄY-tapahtumaan usean potilaan tietoja!! Sisäisessä laskutuksessa on omat ohjeistukset HUOM: PTH-kannassa ryhmäkäyntien kirjaus on erilainen kuin ESH:ssa!

40 Potilaan siirtäminen pkl:lta osastolle

41 Polikliinisen käynnin kuntalaskutus Potilas maksaa käynnistä poliklinikkamaksun tai sarjahoitomaksun tai saman päivän käynneistä molemmat (riippuu millaisista käynneistä on kysymys, epäselvät tilanteet tarkistetaan asiakasmaksutiimiltä). Kuntalaskutus kohtaan merkitään aina erikoisalan tuotehinnaston mukainen laskutus.

42 TÄKY = Täyskustannusmaksu Tarkoittaa sitä, että hoidon maksava taho maksaa potilaan hoidon kokonaisuudessaan. Kuntalaskutuslaji määrittelee sen, minne lasku lähtee. Mediatri ohje löytyy luentomateriaaleista: Täyskustannuskoulutus 2014

43 Ulkokuntalaisen tarkennin Mikäli hoitoon otetaan potilas Kuntalaskutuslajilla 1 Ulkokuntalainen, tulee aina täydentää otsikko Ulkokuntalaisen tarkennin (JAK ja KÄY).

44 Sisäiset konsultaatiot Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

45 Sisäiset konsultaatiot Mikäli lääkäri vastaa konsultaatiopyynnön käsittelyssä/konsultaatiovastauksessa kysymykseen Sama sairaus? EI > avataan uusi hoitokokonaisuus uuden sairauden hoitamiseksi = YHT tapahtuma muutetaan ARV tapahtumaksi. Potilas sijoitetaan ensikäyntijonoon ja aika annetaan jonosijoituksen kautta. Mikäli lääkäri vastaa konsultaatiopyynnön käsittelyssä/konsultaatiovastauksessa kysymykseen Sama sairaus? Kyllä tai Ei tiedossa, jatkuu potilaan hoito konsultaatiopyynnön tehneen yksikön hoitokokonaisuudessa. YHT-tapahtumalle ei tehdä mitään. Mediatriohjeet:

46 Hoitojaksot Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

47 Hoitojakson toimenpiteet Jos potilas otetaan käynniltä suoraan osastolle, niin käynnillä tehtyjä toimenpiteitä ei kirjata hoitojaksolle. Käynnille kuuluvat käynnillä tehdyt toimenpiteet Hoitojaksolle kuuluvat vain hoitojakson aikana tehdyt toimenpiteet Lääkärin laitettava hoitojaksolla tehdyt toimenpiteet oikeaan järjestykseen

48 Hoitoilmoitus = Hoitojakson tiedot Hoitoilmoituksen tiedot täytetään kaikista potilaista jotka ovat vuodeosastohoidossa. Näille potilaille täytyy olla tilastointi - ESH:ssa JAK tapahtuma joka liitetään hoitojaksoon. Päättyneet hoitojaksot täytyy lukita heti kun kaikki hoitojaksolle kuuluvat kirjaukset on tehty. Lukituksen yhteydessä ohjelma tarkistaa, että kaikki Hilmo:n pakolliset kentät on täytetty. THL:lle lähtevät vain lukitut hoitojaksot!

49 Hoitoilmoitustiedot, kun potilas saapunut ilman lähetettä ja otetaan osastohoitoon. KÄY tapahtuma on avannut uuden hoitokokonaisuuden. Saapumistapa: 1 Päivystys Lähetteen antaja/lähettäjä: 9 Ilman lähetettä Lähetteen saapumispäivämäärä: potilaan sairaalaan tulopäivä Lähetteen käsittelypäivämäärä: potilaan sairaalaan tulopäivä (päivä jolloin lääkäri tekee jatkosuunnitelman). Hoitojonoon asettamispvm: potilaan sairaalaan tulopäivä Jonottamisen syy: 7 päivystys

50 Hoitoilmoitustiedot, kun potilas saapunut päivystyksenä ilman lähetettä ja hänet otetaan osastohoitoon. Hoito liitetty avoimeen hoitokokonaisuuden. Saapumistapa: 1 Päivystys Lähetteen antaja/lähettäjä: Alkuperäisen lähetteen antaja (saadaan hoitokokonaisuudesta johon käynti liitetään) Lähetteen saapumispäivämäärä: Alkuperäisen lähetteen saapumispäivämäärä (saadaan hoitokokonaisuudesta johon käynti liitetään) Lähetteen käsittelypäivämäärä: Alkuperäisen lähetteen käsittelypäivä (saadaan hoitokokonaisuudesta johon käynti liitetään) Hoitojonoon asettamispvm: potilaan sairaalaan tulopäivä Jonottamisen syy: 7 päivystys

51 Hoitoilmoitustiedot, kun potilas on saapunut päivystyksenä lähetteen kanssa, potilaalla on jo avoin hoitokokonaisuus kyseisen sairauden hoitamiseksi Saapumistapa: 1 Päivystys Lähetteen antaja/lähettäjä: Alkuperäisen lähetteen antaja (saadaan hoitokokonaisuudesta johon käynti liitetään) Lähetteen saapumispäivämäärä: Alkuperäisen lähetteen saapumispäivämäärä (saadaan hoitokokonaisuudesta johon käynti liitetään) Lähetteen käsittelypäivämäärä: Alkuperäisen lähetteen käsittelypäivä (saadaan hoitokokonaisuudesta johon käynti liitetään) Hoitojonoon asettamispvm: potilaan sairaalaan tulopäivä Jonottamisen syy: 7 päivystys

52 Hoitoilmoitustiedot, kun potilas tulee lähetteen kanssa eikä hänellä ole aiempaa avointa hoitokokonaisuutta kyseisen sairauden hoitamiseksi Saapumistapa: 1 Päivystys Lähetteen antaja/lähettäjä: yksikkö josta lähete on kirjoitettu Lähetteen saapumispäivämäärä: potilaan sairaalaan tulopäivä Lähetteen käsittelypäivämäärä: potilaan sairaalaan tulopäivä (päivä jolloin lääkäri tekee jatkosuunnitelman). Hoitojonoon asettamispvm: potilaan sairaalaan tulopäivä Jonottamisen syy: 7 päivystys

53 Hoitojaksolaskutus Suorite = kuntaosuuden maksajalle merkattava lasku potilaan hoidosta sekä potilaalle lähetettävä potilasmaksu. Suoritteet kirjataan Potilaan hoitojaksot näytössä siten, että sinistetään jakso ja klikataan hoitojaksolaskutushistoria painiketta Kuntalaskutustuotteet on määritelty erikoisalakohtaisesti. Hoitopäivälaskutuksen lisäksi voidaan laskuttaa lisälaskutuksena esim. toimenpiteitä ja kalliita lääkkeitä.

54 Hoitojaksolaskutus Asiakasmaksu Asiakasmaksu lehdelle kirjataan potilasmaksu hoidosta = hinta jonka potilas maksaa Hoitojakso ei katkea jos potilas siirtyy samalla erikoisalalla osastolta toiselle (kahden merkin tasolla esim. 10). Kaikki laskutus kirjataan tällöin samaan jaksoon.

55 Hoitojaksolaskutus Kuntalaskutus lehdelle kirjataan potilaan hoidon mukainen suorite. Kuntalaskutus muodostetaan edelleen vuonna Suoritesiirrot on tehtävä 5. päivä (16-31) ja 22. päivä ( 1-15) mennessä.

56 Hoitojaksolaskutus Lisälaskutus Lisälaskutus tarkoittaa sitä, että hoitopäivien lisäksi täytyy laskuttaa joku muu tuotehinnastossa määritelty tuote. Tilana Siirretty tarkoittaa että suoritesiirto laskutusta varten on tehty.

57 Hoitojaksolaskutus Lisälaskutus

58 Osastosiirrot Erityistä tarkkuutta vaatii se, että kuntalaskutustuotteet tulevat oikein. Esim. ei laiteta tuotteen päivämäärää niin, että se tulee toisen yksikön tuotteiden päälle ajallisesti.

59 Osastosiirrot Hoitojaksolaskutushistoria

60 Päiväkirurgia Päiväkirurgisesta potilaasta tehdään aina oma hoitojakso päiväkirurgiaan palvelualalle 2. Jos potilas siirtyy päiväkirurgiasta osastohoitoon tai jää yöksi heräämöön, niin potilaalle avataan oma hoitojakso palvelualalle 1.

61 Erikoisalasiirroissa JAK-tapahtuma Mikäli potilaan erikoisala vaihtuu häntä siirrettäessä osastolta toiselle, tulee siirtävän yksikön tehdä JAK tapahtuma tilastointi -ESH:n vastaanottavan yksikön nimiin. Tämän jälkeen siirretään potilas vastaanottavaan yksikköön.

62 Tarkistuslistaukset Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

63 Säännöllisesti tehtävät tarkistukset > Sovittava yksiköissä kuka tekee Tilastointi-ESH tarkistusraportti x 2 kuussa Hilmo tarkistusajo x 2 kuussa > kunnossa seuraavan kuun 10 pvä Tk-jonottajien tarkistuslistaus x 2 kuussa Hoitotakuu ajo kerran kuussa 46 PERUTUT hoitotakuu kerran kuussa (raportointiportaali) 007 HILMO ja JAK alkupäivämäärä tai erikoisala ei täsmää kerran kuussa (raportointiportaali) Tiivistykset yksikön kansiosta tapahtumista joiden tila on kesken tarpeen mukaan

64 Ongelmatilanteet Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

65 Tekstissä on diagnoosi mutta se ei siirry KÄYtapahtumaan Klikkaa tekstin päällä ja paina CTRL + Q näppäimiä yhtäaikaa. Tarkista että teksti menee oikeaan tapahtumaan. KÄY-tapahtuma pitää aina olla tilastoinnissa ennen tekstin kirjoittamista, jotta ohjelma liittää tapahtuman ja tekstin toisiinsa. Jos potilaalla on useita käyntejä samana päivänä, voi automatiikka linkittää tekstin väärään käyntiin. Teksti pitää aina kirjoitusvaiheessa linkittää CTRL+Q komennolla oikeaan tilastointi tapahtumaan.

66 Hoitotiivistelmän tiedot eivät siirry JAKtapahtumaan Linkitä teksti Ctrl + Q:lla, jos tämä ei auta mene tilastointi - ESH:n ja avaa JAK - tapahtuma, merkitse JAK toteutuneeksi ja tallenna. Jos tulee kysymys: Päivitetäänkö tiedot, vastaa KYLLÄ. Hilmoa ei saa lukita ennen kuin kaikki hoitojaksolle kuuluvat tekstit on kirjoitettu.

67 Virhelista ilmoittaa että laskutus puuttuu vaikka se on merkitty Tarkista ettei ole tullut vahingossa tyhjää riviä Poista tyhjä rivi CTRL+Y

68 Uudet ESH yksiköt vuonna 2018 JOPALPKL, Palliatiivinen poliklinikka (erikoisala 98 yleislääketiede) JOSIIHEN (Hengityshalvauspotilaat, erikoisala 77) JOSIIPAL, Siilainen palliatiivinen osasto (erikoisala 98 yleislääketiede) JOEKHTITE Kotisairaala (erikoisala 98 yleislääketiede)

69 ESH Suoritekäsikirja ja Hilmo Päivitetään vuodelle 2018 THL ei ole vielä julkaissut uutta Hilmo -kirjaa

70 Ohjeeseen liittyvät kysymykset: Tekniset ongelmat: Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiiviisti tilastointi erikoissairaanhoidossa

Tiiviisti tilastointi erikoissairaanhoidossa Tiiviisti tilastointi erikoissairaanhoidossa Tuija Salmela 11.7.2017 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Miksi tilastoidaan THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ohjeistaa, mitä

Lisätiedot

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009 Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009 Potilas- ja tulotiedot sekä käyntitiedot Kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen 9.11.2009 Esityksen nimi / Tekijä 1 Muutokset

Lisätiedot

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 4.11.2010

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 4.11.2010 Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 4.11.2010 Potilastiedot, tulotiedot ja hoidon alkamistiedot Kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen 8.11.2010 Potilastiedot, tulotiedot

Lisätiedot

Leikkaustoimenpiteet (A-Q ja Y)

Leikkaustoimenpiteet (A-Q ja Y) Leikkaustoimenpiteet (A-Q ja Y) Uuden toimenpideluokituksen A-Q ja Y-alkuiset päätoimenpiteenä kirjatut leikkaustoimenpiteet. Leikkaustoimenpiteiden ulkopuolelle jäävät toimenpideluokituksen T-, U- ja

Lisätiedot

Audit C ja mini-interventio avovastaanotoilla ja poliklinikoilla. Toimintamalli 2019

Audit C ja mini-interventio avovastaanotoilla ja poliklinikoilla. Toimintamalli 2019 Audit C ja mini-interventio avovastaanotoilla ja poliklinikoilla Toimintamalli 2019 Tulotilanne Potilas vastaanotolle Audit C jos ei ole tehty Tarkista onko Audit C tehty viimeisen puolen vuoden aikana

Lisätiedot

Aikaisempien Audit-mittareiden haku potilaan tiedoista Combi- yhdistelmähaulla

Aikaisempien Audit-mittareiden haku potilaan tiedoista Combi- yhdistelmähaulla 16.9.2019/KK 1 (1) Aikaisempien Audit-mittareiden haku potilaan tiedoista Combi- yhdistelmähaulla Tee vain ensimmäisellä kerralla tallenna Omat haut -kansioon haku on käytettävissä kaikilla potilailla

Lisätiedot

AvoHILMO-luokituksiin liittyviä kysymyksiä

AvoHILMO-luokituksiin liittyviä kysymyksiä AvoHILMO-luokituksiin liittyviä kysymyksiä AvoHILMO-koulutus 30.9.2010 30.9.2010 Sanna-Mari Saukkonen 1 AvoHILMO-luokitusten ylläpito ja kehittäminen AvoHILMOssa käytettävistä luokituksista ja niiden kehittämisestä

Lisätiedot

Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi

Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi Hilmo- 2019 - oppaaseen 16.11.2018 tehdyt muutokset Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi 1.3 Tiedonkeruuta ohjaavat 7 lait suorittaminen (Euroopan parlamentin ja neuvoston tietosuoja-asetuksen (2016/679)

Lisätiedot

AvoHILMO Kysymyksiä Esityksen nimi / Tekijä 1

AvoHILMO Kysymyksiä Esityksen nimi / Tekijä 1 AvoHILMO Kysymyksiä 5.11.2009 1.12.2009 Esityksen nimi / Tekijä 1 HTA: Asetus 1019/2004: Välitön yhteydensaaminen HTA: selvitetään yhteydenoton syy, sairauden oireet ja niiden vaikeusaste sekä kiireellisyys

Lisätiedot

Anna-Leena Hanhisuanto Laskentapäällikkö. Lapin sairaanhoitopiirin ky

Anna-Leena Hanhisuanto Laskentapäällikkö. Lapin sairaanhoitopiirin ky Anna-Leena Hanhisuanto Laskentapäällikkö Projekti aloitettiin 9/2011 sairaanhoitopiirien hallitusten päätöksellä Erva sairaanhoitopiireille rakennetaan yhtenäinen tietovarasto KulasDW ja osaprojektina

Lisätiedot

Kiireettömään hoitoon pääsy

Kiireettömään hoitoon pääsy Kiireettömään hoitoon pääsy Hoidon tarve on arvioitava samoin perustein koko maassa Potilaan hoidon tarve pitää arvioida ja hoito toteuttaa terveydenhuollon eri toimipisteissä yhtenäisin lääketieteellisin

Lisätiedot

THL rokotusrekisterikoulutus 14.-15.5.2012. Copyright Mediconsult Oy. Helena Astala järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, sh

THL rokotusrekisterikoulutus 14.-15.5.2012. Copyright Mediconsult Oy. Helena Astala järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, sh THL rokotusrekisterikoulutus 14.-15.5.2012 Copyright Mediconsult Oy Helena Astala järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, sh Mediatri: Rokotuskirjausten AvoHILMO-poiminta Mediatrin AvoHILMO osiota

Lisätiedot

MEDIATRI ERITYISTYÖNTEKIJÖIDEN KIRJAAINEN VERSIO 1.0

MEDIATRI ERITYISTYÖNTEKIJÖIDEN KIRJAAINEN VERSIO 1.0 POHJOIS-KARJALAN TIETOTEKNIIKKAKESKUS OY POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ 1 (5) Erityistyöntekijän Potilastyön kertomuskirjaus ja Käyntitapahtuman tilastointi sisäisessä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25 17.02.2016 Sivu 1 / 1 259/2016 06.00.00 25 Selvitys aluehallintovirastolle hoitoonpääsyn toteutumisesta Espoon perusterveydenhuollossa ja suun terveydenhuollossa Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen,

Lisätiedot

Auditoinnin tulokset HYKS Erva-alueelta (2012) Kansallinen DRG keskus

Auditoinnin tulokset HYKS Erva-alueelta (2012) Kansallinen DRG keskus Auditoinnin tulokset HYKS Erva-alueelta (2012) Kansallinen DRG keskus Auditoinnit v. 2012 V. 2012 auditoitiin HYKS Erva-alue Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, 1000 hoitojaksoa Kahdessa osassa,

Lisätiedot

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ ROKOTUKSEN TILASTOINTI IKÄIHMISTEN ASUMISPALVELUT MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUT PÄIHDEHUOLLON ASUMISPALVELUT KOTIHOIDON TYÖASEMAN KAUTTA ROKOTUKSEN TILASTOINTI

Lisätiedot

Tammi-toukokuu 5/2009

Tammi-toukokuu 5/2009 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-toukokuu 5/29 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Maksut ja laskutukset Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13. Terveydenhuollon palvelu paranee. Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13. Terveydenhuollon palvelu paranee. Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13 Terveydenhuollon palvelu paranee Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Helsinki 2004 ISSN 1236-2123 ISBN 952-00-1601-5 Taitto:

Lisätiedot

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ Ajanvaraus lääkärikontakteihin ikäihmisten asumispalveluyksiköissä 1 POLKU: Kotihoito - Kotihoidon palvelut - Kotihoidon työasema Asumispalveluyksikön asiakkaalle tehdään

Lisätiedot

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 7) Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 PERUSTIEDOT 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Helsinki 2. Johtava hammaslääkäri / vastaaja * 3. Päivämäärä

Lisätiedot

Tammi-marraskuu 11/2009

Tammi-marraskuu 11/2009 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-marraskuu /2009 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Maksut ja laskutukset Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Hoidossa olleet potilaat

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS-sairaanhoitoalue, C114 Pään ja kaulan alueen sairaudet

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS-sairaanhoitoalue, C114 Pään ja kaulan alueen sairaudet HYKS-sairaanhoitoalue, C114 Pään ja kaulan alueen sairaudet 7301 Uusintakäynti V1141003 1 130 04 Hinta puuttuu hinnastosta 1.1.2018 31.12.2018 7801 Asiantuntijakonsultaatio V1140006 1 130 04 Hinta puuttuu

Lisätiedot

Tammi-toukokuu 5/2012

Tammi-toukokuu 5/2012 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-toukokuu 5/ Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Kehitysvammahuolto Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

Tammi-syyskuu 9/2012

Tammi-syyskuu 9/2012 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-syyskuu 9/0 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Kehitysvammahuolto Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola 3.11.2010 AvoHILMO_tietosisältö / Pirjo Tuomola 1 AvoHILMO -prosessi kirjaajilta tiedon käyttäjille 2 Opas Raportointi Koodistopalvelin/tietorakenteet

Lisätiedot

Tammi-lokakuu 10/2012

Tammi-lokakuu 10/2012 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-lokakuu /22 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Kehitysvammahuolto Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

Tammi-heinäkuu 7/2012

Tammi-heinäkuu 7/2012 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-heinäkuu 7/2012 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Kehitysvammahuolto Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

PATOLOGIAN PYYNNÖN TEKO EFFICASSA

PATOLOGIAN PYYNNÖN TEKO EFFICASSA Patologian yksikkö 24.9.2014 1 (7) PATOLOGIAN PYYNNÖN TEKO EFFICASSA 1. Kirjaudu potilaan Kertomukseen 2. Hae lomakelaatikosta patologian alta tai kertomuspuusta PATOLOGIA kansiosta WPAT-P. pyytäväksi

Lisätiedot

ESSHP:n toimintaympäristö

ESSHP:n toimintaympäristö ESSHP:n toimintaympäristö Väestö: 103664 (2% Manner-Suomesta) yli 65 vuotiaita 20,4% (2004 Suomi 15,8%) kasvaa yli 30%:iin vuonna 2030 alle 6 vuotiaita 6,3% (Suomi 7,7%) 12 kuntaa (2007 10 kuntaa) 7 terveyskeskusta/kuntayhtymää

Lisätiedot

Tammi-marraskuu 11/2011

Tammi-marraskuu 11/2011 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-marraskuu 11/2011 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Kehitysvammahuolto Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

Tammi-marraskuu 11/2010

Tammi-marraskuu 11/2010 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-marraskuu 11/2010 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Hoidossa olleet potilaat

Lisätiedot

Tammi-lokakuu 10/2010

Tammi-lokakuu 10/2010 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-lokakuu 10/2010 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Hoidossa olleet potilaat

Lisätiedot

Tammi-joulukuu 12/2011

Tammi-joulukuu 12/2011 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-joulukuu 12/2011 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Kehitysvammahuolto Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot

Lisätiedot

Tammi-joulukuu 12/2010

Tammi-joulukuu 12/2010 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-joulukuu 122010 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Hoidossa olleet potilaat

Lisätiedot

Tammi-maaliskuu 3/2010

Tammi-maaliskuu 3/2010 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-maaliskuu 3/2010 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Hoidossa olleet potilaat

Lisätiedot

Tammi-toukokuu 5/2010

Tammi-toukokuu 5/2010 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-toukokuu 5/2010 Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Leikkausta, toimenpidettä tai hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Hoidossa olleet potilaat

Lisätiedot

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje v. 4.1 Kymsote 1.1.2019 Asumist: kirjaus- ja keskeytysohje Tapahtumat seteleille kirjataan asiakkaan Ostovoimat -välilehdellä. HUOM! Kaikki tapahtumat on kirjattava viimeistään 2. päivä seuraavaa kuuta

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Henkilöstötarpeen arviointi perusterveydenhuollossa

Henkilöstötarpeen arviointi perusterveydenhuollossa Henkilöstötarpeen arviointi perusterveydenhuollossa Rinnakkaissessio: Hoitotyön henkilöstövoimavarojen hallinta 6.9.2011 klo 13:40 14:00 Sirkka Kukkola, johtava ylihoitaja, ESH,SHJ,THT Riihimäen seudun

Lisätiedot

Koodikirjaamisen auditoinnin tulokset KYS Erva-alueelta (2014)

Koodikirjaamisen auditoinnin tulokset KYS Erva-alueelta (2014) Koodikirjaamisen auditoinnin tulokset KYS Erva-alueelta (2014) Kansallinen DRG-keskus Esityksen sisältö Auditoinnin tausta ja tarkoitus Auditointimenetelmä Yleiset havainnot kirjaamisesta (pää- ja sivudiagnoosit,

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Kansallinen DRG-keskus 2011. DRG Kansalliset painokertoimet

Kansallinen DRG-keskus 2011. DRG Kansalliset painokertoimet DRG Kansalliset painokertoimet Sisällysluettelo DRG Kansalliset painokertoimet... 1 Tausta... 3 Käsitteitä... 3 Vertailuaineistot... 4 DRG-painokerroinlaskennan algoritmit... 5 Raakapainot... 5 Keskihajontaan

Lisätiedot

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus 1 Sähköisten palveluiden käytön aloittaminen 1. Mene www.tampere.fi -sivulle 2. Klikkaa Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014

Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 6) Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Espoo Helsinki Joensuu Jyväskylä Kuopio Lappeenranta Oulu Rauma Rovaniemi Savonlinna

Lisätiedot

AvoHILMOn käsite- ja luokituskysymyksiä

AvoHILMOn käsite- ja luokituskysymyksiä AvoHILMOn käsite- ja luokituskysymyksiä 26.10.2010 26.10.2010 Pirjo Tuomola 1 AvoHILMO-luokitusten ylläpito ja kehittäminen AvoHILMOssa käytettävistä luokituksista ja niiden kehittämisestä vastaa pth avohoidon

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys

Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys Sairaalapäivät 2010 23.-24.11.2010, Finlandia-talo, Helsinki toimialueen johtaja Jorma Teittinen Päivystyksen toimialue Keski-Suomen sairaanhoitopiiri KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

Painonhallintaryhmään liittyvät kirjausohjeet Efficapotilastietojärjestelmässä

Painonhallintaryhmään liittyvät kirjausohjeet Efficapotilastietojärjestelmässä Painonhallintaryhmään liittyvät kirjausohjeet Efficapotilastietojärjestelmässä Effica Hallinta ja Kertomus Versio 4.1 Tiivistelmä Effica Hallinta-Yleinen-Asiakasryhmät -osioon tehdään asiakasryhmä: Painonhallintaryhmä.

Lisätiedot

Neuvolapäivät. Mitä rakenteisten tietojen kirjaaminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on?

Neuvolapäivät. Mitä rakenteisten tietojen kirjaaminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on? Neuvolapäivät Mitä rakenteisten tietojen kirjaaminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on? Rakenteiset tiedot? Potilasasiakirjat tallentuvat jo sähköisesti, mutta eriävien rakenteisten tietojen siirtyminen

Lisätiedot

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Internetajanvaraus Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Kuinka Opus Internet ajanvaraus toimii? OpusOnlineClient Opus Online Client on ohjelmisto, joka huolehtii

Lisätiedot

Audit C ja mini-interventio osastojen toiminnassa. Toimintamalli 2019

Audit C ja mini-interventio osastojen toiminnassa. Toimintamalli 2019 Audit C ja mini-interventio osastojen toiminnassa Toimintamalli 2019 Tulotilanne Potilas osastolle Audit C jos ei ole tehty Mini-interventio Tarkista onko Audit C tehty viimeisen puolen vuoden aikana.

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu

ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu Sisällysluettelo Johdanto Riskitiedot Star of life Riskitietojen tarkastelu Lisäys ja muokkaus Uuden riskin lisääminen ICD10 koodin valinta riskille Aiemmin

Lisätiedot

Päivystys ja ensihoito Keski- Suomessa nyt ja tulevaisuudessa

Päivystys ja ensihoito Keski- Suomessa nyt ja tulevaisuudessa Päivystys ja ensihoito Keski- Suomessa nyt ja tulevaisuudessa Johanna Tuukkanen ylilääkäri, toimialueen johtaja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, päivystys Kaikki tiet johtavat päivystykseen.. Päivystys

Lisätiedot

TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN

TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Terveydenhuollon asiakasmaksut tarkistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 23.10.2014 annetun valtioneuvoston

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA. Osavuosikatsaus tammi-syyskuu Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

ALAVIESKAN KUNTA. Osavuosikatsaus tammi-syyskuu Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto ALAVIESKAN KUNTA Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 30.9.2012 Kunnanhallitus 7.11.2012 Kunnanvaltuusto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-syyskuu Saapuneet

Lisätiedot

Käyttötalousosa 2016 Määräraha Muutettu Toteutunut tot.% Tuloarvio Muutettu Toteutunut tot.%

Käyttötalousosa 2016 Määräraha Muutettu Toteutunut tot.% Tuloarvio Muutettu Toteutunut tot.% Dialyysi,ostopalv Hammas-ja suurair.- Ihotaudit-ostopalvelu Keuhkosairaudet- Kirurgia-ostopalvelu Korva-,Nenä-,kurkkus- Kuntoutus-ostopalvelut Lastenpsykiatria- Lastentaudit-ostopalvelu Naistentautien-ostopalvelu

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Syyskuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Syyskuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Syyskuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

Yhtenevät kansalliset tunnusluvut hoitotyöhön

Yhtenevät kansalliset tunnusluvut hoitotyöhön Yhtenevät kansalliset tunnusluvut hoitotyöhön Sirpa Salin, projektipäällikkö, PSHPn Tarja Tervo-Heikkinen, projektipäällikkö, HH-osahanke Esityksen sisältö - -hanke, HH-osahanke - Osahankkeen tavoitteet

Lisätiedot

CASE II: Mitä opittiin lastentautien Tyks Tays tuottavuusvertailusta

CASE II: Mitä opittiin lastentautien Tyks Tays tuottavuusvertailusta CASE II: Mitä opittiin lastentautien Tyks Tays tuottavuusvertailusta Lääk. yo., tekn. yo. (Aalto yliopisto) Susanna Siitonen Toimialuejohtaja Jussi Mertsola, Tyks Tuottavuus Suomen Lastenklinikoilla 2011

Lisätiedot

Hoito-hoiva tietopaketin KUVAindikaattorit. Keski-Suomen kuntien vertailut Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto

Hoito-hoiva tietopaketin KUVAindikaattorit. Keski-Suomen kuntien vertailut Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto Hoito-hoiva tietopaketin KUVAindikaattorit Keski-Suomen kuntien vertailut Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto KUVA-indikaattorit KUVA indikaattorit Osana sote-uudistusta valmistellaan yhtenäistä mittaristoa

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN 9.10.2017 vj Oikeus: jäsenrekisterinhoitaja sihteeri lippukunnanjohtaja UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Uuden jäsenen lisääminen tehdään vain siinä tapauksessa, että henkilöä ei ole vielä järjestelmässä. Jos

Lisätiedot

Maaliskuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Maaliskuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Maaliskuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

Suun terveydenhuollon valvonta

Suun terveydenhuollon valvonta Suun terveydenhuollon valvonta Marja Hyvärinen Yksikön päällikkö, terveydenhuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto 20.2.2014 Itä-Suomen aluehallintovirasto, Marja Hyvärinen 26.2.2014 1 Terveydenhuoltolaki

Lisätiedot

Äkillinen yleistilan lasku- toimintamalli HOIDON OHJAUS JA ARVIOINTI

Äkillinen yleistilan lasku- toimintamalli HOIDON OHJAUS JA ARVIOINTI Äkillinen yleistilan lasku- toimintamalli HOIDON OHJAUS JA ARVIOINTI Mistä kyse? Kyse on ollut palveluiden piirissä olevien hoitoprosessin parantaminen toimintamallin avulla sekä terveydentilassa ja toimintakyvyssä

Lisätiedot

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 94/2004 vp Hallituksen esitys laeiksi kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain sekä eräiden muiden lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Sopimus 1 (4) Terveydenhuollon palvelualue 7720/2015 Suun terveydenhuolto Julkinen

Kuopion kaupunki Sopimus 1 (4) Terveydenhuollon palvelualue 7720/2015 Suun terveydenhuolto Julkinen Kuopion kaupunki Sopimus 1 (4) SOPIMUS VIRKA-AJAN ULKOPUOLISEN SUUN TERVEYDENHUOLLON PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ POHJOIS-SAVON ALUEELLA Sopijapuolet Kuopion kaupunki ja Lapinlahden kunta Pohjois-Savon

Lisätiedot

Yksikkö- vai todelliset palvelujen kustannukset

Yksikkö- vai todelliset palvelujen kustannukset Yksikkö- vai todelliset palvelujen kustannukset Kirsi Kinnunen Controller, TtM Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote numeroina Budjetti 0.7 miljardia euroa Noin 170 000

Lisätiedot

Heinäkuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Heinäkuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Heinäkuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus. Mika Paavilainen Kuntaliitto, sosiaali- ja terveys

Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus. Mika Paavilainen Kuntaliitto, sosiaali- ja terveys Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus Mika Paavilainen Kuntaliitto, sosiaali- ja terveys Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus Säännökset hoitopaikan valintaoikeudesta sisältyvät terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Nuorisoavustuspalveluiden ohjeistus. Asioijan käyttöliittymä. Nuorisoavustuspalveluiden ohjeistus. Espoo Sähköinen asiointi

Nuorisoavustuspalveluiden ohjeistus. Asioijan käyttöliittymä. Nuorisoavustuspalveluiden ohjeistus. Espoo Sähköinen asiointi Nuorisoavustuspalveluiden ohjeistus Asioijan käyttöliittymä 00180 Helsinki sähköposti info@tiera.fi Kotipaikka Helsinki 1/15 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Yleistä avustushakemuksista... 3 1.1

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELU https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu kotijoukkueen omilla

Lisätiedot

Kesäkuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Kesäkuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Kesäkuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

HAAVAHOITAJAN KONSULTAATIOKÄYNTI. TAYS/Hatanpää Kotisairaala

HAAVAHOITAJAN KONSULTAATIOKÄYNTI. TAYS/Hatanpää Kotisairaala HAAVAHOITAJAN KONSULTAATIOKÄYNTI TAYS/Hatanpää Kotisairaala HAAVAHOITAJA Tays/Hatanpäällä työskentelee kaksi auktorisoitua haavahoitajaa Mari Meskanen p.044-4858626 Tiia Repo p. 044-4858619 Haavahoitajat

Lisätiedot

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt)

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1 (7) Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Kun opiskelija ilmoittautuu opetustapahtumaan WebOodissa, järjestelmä tarkistaa

Lisätiedot

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ)

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016 Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) Tämä ohje koskee HRM-järjestelmässä olevia tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen arvioinnin osioita

Lisätiedot

Vertti. Verituotteiden tilaus. Versio 2.1

Vertti. Verituotteiden tilaus. Versio 2.1 Vertti Verituotteiden tilaus Versio 2.1 Mylab Oy Hatanpään valtatie 26, 33100 Tampere puhelin (03) 316 5165, telekopio (03) 316 5166 Tulostettu: 11.1.2010 10:17 Versio Päivämäärä Tekijä Lisätietoja 0.1

Lisätiedot

Marraskuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Marraskuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Marraskuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

Lokakuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Lokakuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Lokakuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon kehitys ja nykytila Etelä-Pohjanmaalla

Perusterveydenhuollon kehitys ja nykytila Etelä-Pohjanmaalla Perusterveydenhuollon kehitys ja nykytila Etelä-Pohjanmaalla Juhlaseminaari 30.3.2015 Matti Rekiaro Ylilääkäri Aksila Väestö 1.1.2013 Ihmisen terveyden tähden Yhteensä 198 747 Kuntayhtymä Kaksineuvoinen

Lisätiedot

4.3 HOITOON LIITTYVIEN INFEKTIOIDEN SEURANTA

4.3 HOITOON LIITTYVIEN INFEKTIOIDEN SEURANTA 4.3 HOITOON LIITTYVIEN INFEKTIOIDEN SEURANTA 1.3.2018 Tartuntatautilain (1.3.2017) mukaan hoitoon liittyvällä infektiolla (HLI) tarkoitetaan terveyden- ja sosiaalihuollon toimintayksikössä toteutetun tutkimuksen

Lisätiedot

Hoidon tarpeen arvioinnin ja päivystystoiminnanp sujuvuus Keski-Suomen keskussairaalassa

Hoidon tarpeen arvioinnin ja päivystystoiminnanp sujuvuus Keski-Suomen keskussairaalassa Hoidon tarpeen arvioinnin ja päivystystoiminnanp sujuvuus Keski-Suomen keskussairaalassa Ylilää ääkäri Jorma Teittinen Päivystyksen toimialue, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Hoidon tarpeen arviointi ja

Lisätiedot

AJANVARAUKSELLA HOITOON helppoa, kun on puhelin

AJANVARAUKSELLA HOITOON helppoa, kun on puhelin AJANVARAUKSELLA HOITOON helppoa, kun on puhelin 17.9.2015 1 Kiireettömän hoitoon pääsyn valvonta Kiireetöntä hoitoon pääsyä koskevat säännökset tulivat kansanterveyslakiin ja erikoisairaanhoitolakiin vuonna

Lisätiedot

Kaikki alkaa oikeastaan ovesta

Kaikki alkaa oikeastaan ovesta Kaikki alkaa oikeastaan ovesta Psykiatrian palvelutoiminnan muutos laitospaikoista avohoitoon 7.4.2016 Mielen terveyttä asiakas vai potilas terveydenhuollossa Hyvinkään sairaanhoitoalueen alueellinen koulutus

Lisätiedot

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009 Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009 Hilmo ja siihen liittyvät haasteet Kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen 9.11.2009 Esityksen nimi / Tekijä 1 Mikä on HILMO?

Lisätiedot

eomahoidon käyttöohje

eomahoidon käyttöohje eomahoidon käyttöohje 1. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Ennen kuin voit käyttää eomahoitoa, sinun on tehtävä terveyskeskuksen kanssa eomahoito-sopimus. Lue lisää: http://www.riihimaenseudunterveyskeskus.fi/rstk/laakari--

Lisätiedot

Suoritekäsikirja. v. 2015. Kansallinen DRG keskus 1 (38)

Suoritekäsikirja. v. 2015. Kansallinen DRG keskus 1 (38) 1 (38) Suoritekäsikirja v. 2015 Kansallinen DRG keskus FCG Konsultointi Oy Osmontie 34, PL 950, 00601 Helsinki Puh. 010 4090, fax 010 409 5001, www.fcg.fi Y-tunnus 2474027-3 Kotipaikka Helsinki FCG KONSULTOINTI

Lisätiedot

Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn seuranta. Ohjeet 30.04.2010 tiedonkeruuseen 14.04.2010

Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn seuranta. Ohjeet 30.04.2010 tiedonkeruuseen 14.04.2010 Sairaanhoitopiirit Perusterveydenhuollon erikoissairaanhoitoyksiköt Arvoisa vastaanottaja, Hoitoonpääsyn toteutumisesta ja alueellisesta yhteistyöstä annetun valtioneuvoston asetuksen (1019/2004) 6 :n

Lisätiedot

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola 7.10.2010 Esityksen nimi / Tekijä 1 AvoHILMO -prosessi kirjaajilta tiedon käyttäjille 2 Opas Raportointi Koodistopalvelin/tietorakenteet

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON UUDISTUS

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON UUDISTUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON UUDISTUS Nykytila Uudistus Ylilääkäri Tiina Hetemaa, LT Yleislääketieteen ja terveydenhuollon erikoislääkäri JOKA TOINEN SUOMALAINEN KERTOO HAKEUTUVANSA ENSISIJAISESTI TERVEYSKESKUKSEEN

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Joulukuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Joulukuu. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Joulukuu Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) polikliinisen aineiston HUS:n aineiston kuvaukset

Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) polikliinisen aineiston HUS:n aineiston kuvaukset VeTe Vetovoimainen ja terveyttä edistävä terveydenhuolto Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) polikliinisen aineiston HUS:n aineiston kuvaukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri,

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Elokuu Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Sote-tietopaketit Siun sotessa

Sote-tietopaketit Siun sotessa Sote-tietopaketit Siun sotessa 17.11. Sairaaloiden vaikuttavuus- ja tuottavuuspäivät Kirsi Kinnunen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Sote-tietopakettien taustaa Peruspalveluministeri

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Käytä EXAM:issa Firefox tai Chrome selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi Kypsyysnäytteen voit osoittaa

Lisätiedot