Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Pohjois-Savon liitto, kokoustila Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Pohjois-Savon liitto, kokoustila Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio"

Transkriptio

1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA klo 09:00-11:20 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, kokoustila Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 9 Maakunnan kokonaisarkkitehtuuri 4 10 Asiakas- ja potilastietojärjestelmät 5 11 Pohjoissavo.fi verkkopalvelualusta 6 12 Tiedolla johtaminen ja ICT 7 13 Vimana Oy:n palveluaihiot ja asiakasneuvottelukunta 8 14 Tehtäväjako ICT & Digi -alajaoston ja muiden valmisteluelimien välillä 9 15 Liikelaitos, markkinat, yhtiöt -alajaoston valmistelun linjausta vaativat asiat Maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simuloinnin suunnitelma Valtionvarainministeriön 2. lisärahoituspäätös Asianhallinta (TOS) valmistelun eteneminen Viestintävastaava Tiedoksiannot Muut asiat Seuraava kokous Kokouksen päättäminen 19

2 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Virranta Kari puheenjohtaja Korhonen Marko varapuheenjohtaja Poistui kokouksesta klo Koponen Jukka jäsen Lahti Soile jäsen Ålander Mika jäsen Suomalainen Mika kuntaedustus Tervahauta Markku vatepos pj Saapui kokoukseen klo 9.11 Tsupari Hannu vatepos vpj Miettinen Tarja sote-muutosjohtaja Pekkanen Leila sote-muutosjohtaja Räsänen Henna assistentti Laukkanen Anna asiantuntija Pekkarinen Tuomo asiantuntija Poistui kokouksesta klo Korhonen Sari asiantuntija Poistui kokouksesta klo Miettinen Merja varajäsen Pentikäinen Marika asiantuntija Poistui kokouksesta klo POISSA Paronen Elsa muutosjohtaja Sahrio Anne assistentti Penttinen Jorma jäsen ALLEKIRJOITUKSET Kari Virranta Puheenjohtaja Henna Räsänen Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 8-23 PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ 00:00 Pöytäkirja pidetään nähtävillä viikon kuluttua kokouksesta Pohjois-Savon liiton kirjaamossa, Sepänkatu 1, Kuopio, klo

3 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen JAOSTO 8 Järjestäminen ja konsernirakenne -jaoston kokouksen avaaminen. Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnäolijat. Kari Virranta avasi kokouksen klo ja todettiin läsnäolijat. Sovittiin, että jatkossa esityslistalle merkitään erikseen jäsenet ja asiantuntijat.

4 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Maakunnan kokonaisarkkitehtuuri 11/ /2017 JAOSTO 9 Valmistelija: Tarja Miettinen, puh , tarja.miettinen(at)pohjois-savo.fi Marika Pentikäinen esittelee tulevan maakunnan kokonaisarkkitehtuurityötä ja valmistelun etenemistä. Liitteet Maakunnan viitearkkitehtuuri Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto merkitsee tilannekatsauksen tiedoksi. Päätettiin, että VATEPOS ja Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto toimivat kokonaisarkkiethtuuriasian omistajina. Tarja Miettinen vastaa valmistelun etenemisestä ja Marika Pentikäinen toimii asiantuntijana. Jatkossa Marika Pentikäinen esittelee asian etenemistä säännöllisin väliajoin asian omistajille. Aikataulu etenemisestä valmistuu vuoden 2017 aikana. Hyväksyttiin.

5 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Asiakas- ja potilastietojärjestelmät 12/ /2017 JAOSTO 10 Valmistelijat: Mika Ålander, puh , mika.alander(at)ylasavonsote.fi, Tuomo Pekkarinen, puh , tuomo.pekkarinen(at)kuh.fi Sote-uudistuksen valmistelu jakaantuu asiakas- ja potilastietojärjestelmien osalta kahteen vaiheeseen; palveluiden jatkuvuuden turvaaminen ja uudistaminen. Uudistamisvaiheessa, joka kansallisissa aikatauluissa ajoittuu jaksolle , maakunnan näkökulmasta merkitseviä ovat UNA-hanke sekä asiakas- ja potilastietojärjestelmien kilpailutusten mahdollinen yhteistyö muiden maakuntien kanssa. Jatkovalmistelun pohjan linjaamiseksi käydään lähetekeskustelua asiakas- ja potilastietojärjestelmien ratkaisuperiaatteista sekä jatkuvuuden turvaamisen vaiheessa, että uudistamisessa. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto käy lähetekeskustelun tulisiko Pohjois-Savon maakunta lähteä mukaan Keski-Suomen valmistelemaan asiakas- ja potilas-tietojärjestelmä -hankkeeseen. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto päättää, että asiasta valmistellaan eri vaihtoehdoja jaostolle seuraavaan erikseen sovittaavaan kokoukseen. Lisäksi päätettiin, että valmistellaan kirje Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille asian etenemisestä ja sen eri vaihtoehdoista. Hyväksyttiin.

6 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Pohjoissavo.fi verkkopalvelualusta 13/ /2017 JAOSTO 11 Valmistelija: Toni Auvinen, puh , toni.auvinen(at)pohjois-savo.fi Maakunnan digilupauksen mukaisesti tarjoamme palvelut ensisijaisesti sähköisesti, valtakunnallisia digi-periaatteita noudattaen ja autamme niitä, jotka eivät pysty itse käyttämään digitaalisia palveluja. Esi-valmisteluvaiheen ICT-rahoitusta suunniteltiin käytettävän verkkopalvelualustan pilotoimiseen ja käyt-töönottamiseen. VM:n ohjeistuksen perusteella rahoitusta voidaan kuitenkin käyttää vain suunnittelutyöhön ja niin, että työ ei ole päällekkäistä Vimanan tarjonnan kanssa. Suunnittelutyö (teknologia, ominaisuudet, sisällöt) on tarkoitus käynnistää tammikuussa 2018 liitteenä olevan suunnitelman mukaisesti ja toteutusvaihe kesäkuussa 2018 niin, että verkkopalvelualusta olisi uuden maakunnan käytössä maakuntavaltuuston aloittaessa Epäselvää vielä tässä vaiheessa on, että vaatiiko työn käynnistäminen Vimanan palvelujen ulkopuolella VM:ltä hyväksynnän. Vimanan palvelutarjonnan valmistumisen odottaminen taas ei mahdollista verk-kopalvelualustan käyttöönottoa tavoitteen mukaisesti 2019 alusta. Esiin noussut ratkaisumalli olisi maa-kuntien ja verkkopalvelualustan palveluntarjoajien yhteinen esitys, joka johtaisi jo olemassa olevan alustan (Mm. Kuopion kaupunki, PSSHP) nostamiseksi osaksi Vimanan palveluntarjonnan valmistelua. Liitteet Pohjois-Savon verkkopalvelualusta Valmistellaan maakunnan (tai maakuntien) ja verkkopalvelualustan palveluntarjo-ajien yhteinen esitys Vimanan palvelutarjontaa varten. Näin pyritään mahdollista-maan olemassa olevan alustan käyttöönottomahdollisuus jo maakuntavaltuuston aloittaessa Muutoin verkkopalvelualustan suunnittelun ja toteutuksen osalta edetään liitteessä esitetyllä tavalla. Hyväksyttiin.

7 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Tiedolla johtaminen ja ICT 14/ /2017 JAOSTO 12 Valmistelija: Mika Ålander, puh , mika.alander(at)ylasavonsote.fi Osana Ylä-Savon SOTEn palvelusetelikokeilua on yhteistyössä Istekin kanssa selvitetty valinnanvapauden tiedolla johtamisen sisältöjä pienimuotoisessa Järkkäri-kokeilussa käyttäen Intersystemsin HealtShare-tuotetta ja sen tietomallia. Kokeilussa on selvitetty, olisiko sitä mahdollista laajentaa ulkoisen rahoituksen tuella kansallista kehitystä tukevaksi pilotiksi. Pilotointiin suhtauduttiin myönteisesti ja asiaa on nyt edistetty projektisuunnitelmaksi Istekin, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja Sitran yhteistyönä. Käydään läpi keskeisiä osia projektisuunnitelmasta ja päätetään jatkosta. Käynnistetään hanke, mikäli ulkoinen rahoitus varmistuu. Päätös kuitenkin ehdollisena siten, että omarahoitusosuus on pystyttävä kattamaan omalla työllä. Hyväksyttiin. Lisäksi päätettiin, että valmistelussa tulee huomioida kasvupalvelukokeilu. Asiaa tulee käsitellä kokonaisuutena.

8 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Vimana Oy:n palveluaihiot ja asiakasneuvottelukunta 15/ /2017 JAOSTO 13 Valmistelija: Mika Ålander, puh , mika.alander(at)ylasavonsote.fi Vimana Oy:n palveluaihioiden sisältömäärittely on meneillään ja maakunnan edustajina ko. työryhmässä ovat PSSHP:n tietohallintojohtaja Tuomo Pekkarinen ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän asianhallintapäällikkö Eira Isoniemi. Vimana Oy:n asiakasneuvottelukunta on nimetty ja kokoontunut kerran. Maakunnan edustajana ICT ja Digi alajaoston puheenjohtaja Mika Ålander. Käydään asiaa lyhyesti läpi. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto merkitsee tilannekatsauksen tiedoksi. Siirretään seuraavaan kokoukseen.

9 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Tehtäväjako ICT & Digi -alajaoston ja muiden valmisteluelimien välillä 16/ /2017 JAOSTO 14 Valmistelija: Mika Ålander, puh , mika.alander(at)ylasavonsote.fi ICT ja Digi ratkaisuihin liittyy monin osin sekä teknologiaa että sisältöä. Valmistelun linjaamiseksi on syytä avata tätä vastuunjakoa, jotta eri valmistelutahoille syntyisi oikea käsitys, mikä osa valmistelusta on kenenkin vastuulla. Tällä vastuunjaolla on merkitystä lakisääteisen kokonaisarkkitehtuurin sekä samansuuntaisen ja yhteisen valmistelun luomisessa. Mika Ålander esittelee alajaostojen työnjakoa. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto sopii valmistelun vastuunjaosta. Siirretään seuraavaan kokoukseen.

10 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Liikelaitos, markkinat, yhtiöt -alajaoston valmistelun linjausta vaativat asiat 17/ /2017 JAOSTO 15 Valmistelija: Elsa Paronen, puh , elsa.paronen(at)pohjois-savo.fi Uuden liikelaitoksen perustaminen Järjestämisen eriyttäminen Liikelaitoksen tuotanto Liikelaitos, markkinat, yhtiöt -alajaosto käsittelee em asiat kokouksessaan Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto esittää Liikelaitos, markkinat, yhtiöt -alajaoston linjattavat asiat VATEPOS:lle käsiteltäväksi. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto esittää Liikelaitos, markkinat, yhtiöt -alajaoston linjattavat asiat VATEPOS:lle käsiteltäväksi seuraavasti: Yhden liikelaitoksen mallin valmistelun jatkamista, joka sisältäisi erillisiä taseyksiköitä (määrittyvät valmistelun edetessä). Lisäksi päätettiin seuraavista valmistelun periaatteista: Työryhmät hyödyntävät aiemmin tehtyä työtä täysimääräisesti. Työryhmät antavat ja valmistelevat esityksiä ja malleja mahdollisesti yhtiöitettävistä asioista. Valmistelussa tulee miettiä markkinoiden täysimääräistä hyödyntämistä. Liikelaitoksen valmisteluun tullaan tarvitsemaan asiantuntijaresurssia. Tarvittavat asiantuntijaresurssit käsitellään Järjestäminen ja konsernirakenne -jaostossa. Hyväksyttiin.

11 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simuloinnin suunnitelma 18/02.00/2017 JAOSTO 16 Valmistelija: Tarja Miettinen, puh , tarja.miettinen(at)pohjois-savo.fi Maakunnissa simuloidaan maakunnan taloudellista päätöksentekoa ja voimavarojen allokointia, ohjausprosessin ja siihen liittyvien neuvottelujen ja keskustelujen toteuttamista, maakunnan sisäisiä talous- ja ohjausprosesseja, arvioidaan eri toimintojen määrärahatarpeita, verrataan vuoden 2018 toteutumaa simuloituun rahoitukseen sekä arvioidaan omia sopeuttamistarpeita rahoituksen näkökulmasta. Simuloinnin avulla otetaan haltuun maakuntien talous- ja ohjausprosessi keskushallinnossa ja maakunnissa, maakunnissa pienennetään virheitä ja epätarkkuuksia budjetoinnissa ensimmäisinä vuosina, saadaan maakunnittaisia arvioita uudistukseen liittyvistä väistämättömistä siirtymäkustannuksista saadaan maakunnittain näkemys rahoituksen riittävyydestä ja sopeutustarpeista ensimmäisenä vuotena, ohjausprosessi toimii tehokkaasti heti toiminnan alkaessa ja ohjauksen sisältöjä saadaan täsmennettyä ennen ensimmäistä toimintavuotta, saadaan kokemusperäistä tietoa talouspäätöksien tekemisestä uudessa järjestelmässä, sekä saadaan tietoa talous- ja ohjausprosessien sisällöllisestä ja aikataulullisesta toimivuudesta ja niiden vaatimuksista. Simuloinnilla on tärkeä merkitys myös ministeriössä tapahtuvan valmistelulle ennen pysyviä ohjaus- ja vuorovaikutuskäytäntöjä. Myös simuloinnin viestinnällinen ja sitouttava merkitys on suuri. Simuloinnin harjoittelua on laitettu käyntiin ministeriökohtaisesti. Maakunnalle tuleva rahoitus ei näissä keskusteluissa ole ensisijaisessa roolissa, mutta toiminnan osalta tehtävät päätökset on huomioitava talout-ta tasapainotettaessa.

12 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Liitteet Simulointisuunnitelma, VM Simuloinnin vuosikello Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto sopii simuloinnin käytännöistä. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto keskusteli tulevista simuloinneista. Yhteensä simulointeja tulee 13 kpl. THL on lähettänyt tapaamispyynnön. Aiheena tulevien maakuntien sosiaali- ja terveydenhuollon seuranta ja arviointi. Kyseiseen neuvotteluun sovittiin nimettäväksi Järjestäminen ja konsenirakenne -jaosto. Kyseisen asian yhteyshenkilöksi ja vastuuvalmistelijaksi sovittiin nimettäväksi Eija Peltonen. Lisäksi sovittiin, että asiaan palataan seuraavassa kokouksessa.

13 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Valtionvarainministeriön 2. lisärahoituspäätös 19/ /2017 JAOSTO 17 Valmistelija: Tarja Miettinen, puh , tarja.miettinen(at)pohjois-savo.fi Pohjois-Savon liitto on saanut ( ) 2. lisärahoituspäätöksen Valtionvarainministeriöstä, yhteensä Avustuksella on mahdollista palkata kuntien ja kuntayhtymien sekä muiden siirtyvien organisaatioiden asiantuntijoita valmisteluun. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto sopii valtionavustuksella palkattavasta projektihenkilöstöstä ja siihen liittyvistä käytännöistä. Tarja Miettinen esitteli suunnitelman valtionavustuksella palkattavasta projektihenkilöstöstä ja siihen liittyvistä käytännöistä. Ko. suunnitelma on voimassa saakka. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto päätti, että työryhmät valmistelevat ehdotukset ja ne käsitellään jaoston joulukuun kokouksessa.

14 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Asianhallinta (TOS) valmistelun eteneminen 20/ /2017 JAOSTO 18 Valmistelija: Tarja Miettinen, puh , tarja.miettinen(at)pohjois-savo.fi Asianhallinnan asiantuntija tehtävä on ollut haettavana Ilmoituksessa tehtävään valittavalta edellytettiin perehtyneisyyttä asianhallintaan. Lisäksi uudelta vahvistukselta odotetaan positiivista asennetta sekä kykyä omaksua ja soveltaa uutta, halua ja asennetta kehittyä asianhallinnan rautaiseksi ammattilaiseksi, intoa ja kykyä maakunnan johtamisjärjestelmän mukaiseen asianhallinnan kehittämiseen sekä tulevan maakunnan toimintojen ja asianhallinnan kokonaisuuden hahmottamista (asianhallinnan struktuuri). Tehtävää haki 13 henkilöä. Hakijoista osa ei ollut siirtyvää henkilöstöä. Tehtävään haastateltiin Katja Laakko ja Pirjo Iso-Junno. Haastattelijoina toimivat muutosjohtajat Tarja Miettinen ja Leila Pekka-nen. Molemmilla haastatelluista on kokemusta asianhallinnan tehtävistä, erilaiseen osaamisalueeseen painottuen. Lisäksi toisella hakijalla on sellainen tilanne, että kokoaikaisesti nykyisestä tehtävästä poissiirtyminen hankaloittaisi luovuttavan organisaation toimintaa. Haastattelujen perusteella ja siirtymisen vaikutusten vähentämiseksi luovuttavassa organisaatiossa asianhallinnan tehtävän täyttäminen ehdotetaan tehtäväksi siten, että molemmat haastatellut hakijat palkataan osa-aikaisesti (50%) kasvamaan uuden maakunnan asianhallinnan kehittäjiksi. Kustannukset katetaan valtiolta saadulla määrärahalla. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto päättää asianhallinnan tehtävän täyttä-minen ehdotetaan tehtäväksi siten, että molemmat haastatellut hakijat palkataan osa-aikaisesti (50%) kasvamaan uuden maakunnan asianhallinnan kehittäjiksi. Kus-tannukset katetaan valtiolta saadulla määrärahalla. Hyväksyttiin.

15 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Viestintävastaava 21/ /2017 JAOSTO 19 Valmistelija: Anna Laukkanen, puh , anna.k.laukkanen(at)ely-keskus.fi Olemme tekemässä kaikkia maakunnan asukkaita ja noin työntekijää koskevaa uudistusta. Tämän kokoluokan uudistuksen viestintää ei voi hoitaa vain oman työn ohessa. Viestinnän tehtävät ja tarve viestiä aiempaa nopeammin vain lisääntyvät uudistuksen edetessä (mm. maakuntavaalit, kansalais-ten osallistaminen, maakunnan verkkopalvelu, sosiaalisen median kanavissa mukana oleminen). Viestinnän merkitys korostuu muutoksessa. Sekä kansalaiset, sidosryhmät että uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden henkilöstö odottavat käytännön viestinnän toimenpiteitä ja läsnä oloa mones-sa eri kanavassa, unohtamatta kasvokkaisviestintää. Moni maakunta on jo palkannut tai palkkaamassa kokopäiväistä viestinnän tekijää tai useampaa sellaista. Kustannuksiin käytetään valtiovarainministeriöltä saatua valmistelurahaa. Näin toimivat muun muassa Kainuu, Häme, Satakunta, Uusimaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Tarvitsemme tekijän, joka on kokopäiväisesti työssä mukana ja pitää lankoja käsissään. Hän huolehtii ja suunnittelee viestinnän kokonaisuutta päävastuullisena tekijänä, vetää viestintäryhmää ja koordinoi tehtävien jakamista eteenpäin ja on osa uudistuksen komentokeskusta. Tällöin hän on sisällä uudistuk-sessa ja osaa parhaiten ja suunnitellusti poimia esiin ne toimenpiteet, joista pitää viestiä. Jos viestintää ei resursoida kunnolla, riskinä on, että henkilöstöä ja kansalaisia ei onnistuta sitouttamaan muutokseen. Liitteet STM:n ja VM:n suositus viestinnän järjestämisestä ja organisoinnista maakuntien väliaikaishallinnossa. %C3%A4+maakuntien+v%C3%A4liaikaishallinnossa Uudistuksen viestintäryhmä esittää, että Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto keskustelee ja sopii toimintatavasta kokoaikaisen viestintävastaavan palkkaamisek-si alkaen vuoden 2019 loppuun saakka. Tehtävään yritetään ensin löytää tekijä uuteen maakuntaan siirtyvästä henkilöstöstä. Siirretään seuraavaan kokoukseen.

16 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Tiedoksiannot JAOSTO 20 1) MKH MAKUTAHE -yhtiön perustamisen vaihtoehtojen selvittäminen 2) Tiedote Kunta-alan unioni on nyt Julkisen alan unioni JAU. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto merkitsee asiat tietoon saatetuksi. Hyväksyttiin.

17 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Muut asiat JAOSTO 21 1) MKH MAKUTAHE -yhtiön perustamisen vaihtoehtojen selvittäminen 2) Tiedote Kunta-alan unioni on nyt Julkisen alan unioni JAU. 3) Tilannekatsaus työryhmien työskentelystä. Työryhmille on annettu ohje, että suunnitelmat tulee pa-lauttaa mennessä ja ne tuodaan tiedoksi VATEPOS:lle kokoukseen. 4) Epävirallisen YT -toimielimen järjestäminen väliaikaishallinnossa. Liitteet Pääsopijajärjestöjen kirje KT kirjoitus Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto merkitsee asiat tietoonsaatetuksi. Hyväksyttiin.

18 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Seuraava kokous JAOSTO klo 9-11 Hyväksyttiin. Lisäksi sovittiin, että järjestetään vielä yksi ylimääräinen kokous. Ajankohta sovitaan erikseen.

19 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/ Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto Kokouksen päättäminen JAOSTO 23 Päätettiin kokous klo

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/ Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/ Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 07.12.2017 klo 08:00-09:43 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 09.10.2017 klo 13:00-15:35 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet. Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus

Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet. Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus 7.9.2017 1 8.9.2017 Simuloinnin tausta Ohjaus ja rahoitusryhmässä syntyi ajatus rahaprosessin harjoittelemisesta

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO

1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO 1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO 3.3.2017 MAAKUNTIEN TALOUS- JA OHJAUSPROSESSIN SIMULOINTI Keskeisin ajatus ja tavoite Simuloinnin

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Väliaikainen valmistelutoimielin AIKA 27.09.2017 klo 13:02-15:02 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 12.3.2018 klo 12.00 13.40 PAIKKA Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka KUTSUTUT Varautuminen ja riskienhallinta alajaoston jäsenet,

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä Aika: Torstai 6.4.2017 klo 14.00 15.50 Paikka: Pohjois-Savon liiton maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat: Varsinainen jäsen: Varajäsen: (x) Kari Virranta pj. (x) Jari Mutanen (x) Jarmo Pirhonen

Lisätiedot

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat Kesäetappi 19.6.2018 Tarja Miettinen Poliittinen päätöksenteko, luonnos 08.04.2018 Lakisääteiset lautakunnat Maakuntavaltuusto Vaikuttamistoimielimet nuoriso,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/ Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/ Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 26.03.2018 klo 12:03-14:31 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, 70100 Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Tilannekatsaus maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simulointiin keväällä Maakuntien muutosjohtajaverkosto 15.2.

Tilannekatsaus maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simulointiin keväällä Maakuntien muutosjohtajaverkosto 15.2. Tilannekatsaus maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simulointiin keväällä 2018 Maakuntien muutosjohtajaverkosto 1 Simuloinnin taustaa Idea simuloinnista nousi maakuntien rahoituksen

Lisätiedot

Jaosto, alajaostot sekä työryhmien vastuuhenkilöstön kokoaminen/maakuntauudistus

Jaosto, alajaostot sekä työryhmien vastuuhenkilöstön kokoaminen/maakuntauudistus Jaosto, alajaostot sekä työryhmien vastuuhenkilöstön kokoaminen/maakuntauudistus Esivalmistelun valmisteluryhmä antoi maakuntauudistuksen yhteisvalmistelulle 27.4.2017 tehtäväksi laatia esitykset jaosto-

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 12.02.2018 klo 09:00-11:22 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, Maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( x ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( x ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( x ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( x ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (6) ICT & DIGI alajaosto Aika 16.1.2019 klo 08:00 9:30 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( x ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi

Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi 1 Tiina Männikkö 2 Sisältö Valtion ja maakuntien neuvottelut Simuloinnin tehtävät mitä asioita SM:n ja maakuntien välisissä neuvotteluissa käydään läpi? maakuntien

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 6/2018 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Epävirallinen yhteistoimintaelin AIKA 23.08.2018 klo 09:00-10:10 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 4.12.2017 klo 9.00 11.00 PAIKKA Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto Muistio 4/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä

Pohjois-Savon liitto Muistio 4/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä Aika: Torstai 16.3.2017 klo 14.00 15.30 Paikka: Pohjois-Savon liiton maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat: Varsinainen jäsen: Varajäsen: (x ) Kari Virranta pj. ( ) Jari Mutanen (x ) Jarmo Pirhonen

Lisätiedot

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Esisuunnitteluhanke 29.11.2017 Tuija Kuusisto 1 29.11.2017 - Taustaa ja rajaukset Maakunnan digipalveluja järjestämistehtävässä on käsitelty Sitran laatimassa

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, KUOPIO

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, KUOPIO Esityslista Numero 1 (5) Pohjois-Savon SOTE ohjaus- ja seurantaryhmä Aika maanantaina 5.6.2017 klo. 9.00-11.00 Paikka Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, 70100 KUOPIO

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä 10.9.2018 kello 14.00 16.00 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen x Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Tammikuu 2019

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Tammikuu 2019 Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja Tammikuu 2019 Toiminta-alueemme on koko Suomi Kehitämme sosiaali- ja terveydenhuollon uusia kansallisia digitaalisia palveluja. Asiakkaitamme ovat tulevat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 12:00-15:20 Paikka Kaarisairaala, Kabinetti 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

PoSoTe Tuotantotyöryhmä. Loppuraportti

PoSoTe Tuotantotyöryhmä. Loppuraportti PoSoTe Tuotantotyöryhmä Loppuraportti Loppuraportti 1 (6) Sisällys 1 Johdanto 2 1.1 Työryhmän tehtävä 4 1.2 Työryhmä 5 2 Ehdotukset ja tulokset 6 3 Huomiot jatkovalmistelusta 6 Loppuraportti 2 (6) Johdanto

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

ICT-työryhmän tilannekatsaus

ICT-työryhmän tilannekatsaus ICT-työryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen ohjausryhmä 24.4.2017 Juhani Heikka Pääteemat 1. Esivalmistelun eteneminen 2. POP-IT hankkeen keskeisimpiä tuloksia 3. ICT-palvelujen järjestäminen 4. Rahoitusmahdollisuudet

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2016 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 13.12.2016 klo 13:00-16:45 Paikka Ahjosali, Kankaankatu 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 2/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 2/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 21.03.2017 klo 14:00-17:00 Paikka Iisalmen Sairaala, kokoushuone Salmi, 2 kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

23.2.2015. PoSoTe ICT tietohallinto ja tietojärjestelmä työryhmä / 1. kokous järjestäytyminen

23.2.2015. PoSoTe ICT tietohallinto ja tietojärjestelmä työryhmä / 1. kokous järjestäytyminen Muistio 1/2015 1 (2) 23.2.2015 PoSoTe ICT tietohallinto ja tietojärjestelmä työryhmä / 1. kokous järjestäytyminen Aika Paikka Osallistujat torstai 19.2.2015 klo 12.00 14.00 (kahvit tarjolla klo 11.30 alkaen)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

perjantai klo , lounastetaan yhdessä ennen kokousta Ravintola Pruuvi, kabinetti, Raatihuoneenkatu 4, MIKKELI

perjantai klo , lounastetaan yhdessä ennen kokousta Ravintola Pruuvi, kabinetti, Raatihuoneenkatu 4, MIKKELI Muistio Numero 1 (5) Yhteistyöalueen sopimuksen valmistelutyön käynnistäminen -työryhmä Aika Paikka Osallistujat perjantai 16.2.2018 klo. 11.00-16.00, lounastetaan yhdessä ennen kokousta Ravintola Pruuvi,

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 9/2018 1 Aika 13.09.2018 klo 14:03-15:45 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3 krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Uudenmaan maakunnan tilatoiminnon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 4/2018 1 AIKA 10.12.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, 3. krs, neuvotteluhuone 4 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 3 Taloushankkeen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen viestintäryhmä

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen viestintäryhmä Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen viestintäryhmä Aika: Keskiviikko 12.4.2017 klo 10.00 12.00 Paikka: Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, kokoushuone Majakka Koollekutsuja: Pj. Anna Laukkanen

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Väliaikainen valmistelutoimielin AIKA 22.11.2017 klo 13:00-14:44 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Erityisasiantuntija Sosiaali- ja terveysministeriö 1 29.8.2018 Valinnanvapauslain (HE 16/2018) tarkoitus Edistää asiakkaiden mahdollisuuksia valita

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio

Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio Ville-Veikko Ahonen Neuvotteleva virkamies Maakuntauudistuksen valtakunnallisen valmistelun koordinaattori 5.10.2017 1 - 2 Ajankohtaiset asiat Ajankohtaiset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta , LIITE 1

Tarkastuslautakunta , LIITE 1 Tarkastuslautakunta 14.3.2016, LIITE 1 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 15.02.2016 klo 9:00-12:20 PAIKKA Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, B rappu, 3. krs. Helmi-kabinetti

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Yhteenveto maakuntadigivalmistelijoiden verkoston 13.3.2019 ja AKUSTI-foorumin johtoryhmän 15.3.2019 pohjalta 28.2.2019 Alueella

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja 2. kokous Aika 17.11.2016 klo 13:00 15:15 Paikka Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Läsnä Poissa Asialista Janne Niemeläinen (pj) Terttu

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 8/2018 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto 70 20.09.2018 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 20.09.2018 klo 09:03-10:53 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, kokoustila

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 6/2018 1 Aika 26.04.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Paasitorni, kokoustila Viktor Julius von Wright, 3 krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus valinnanvapaus-pilotoinnista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta valmistuu

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 25.9.2017 klo 12.33 13.11 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 29.3.2018 kello 9 11 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Työryhmän jäsenet Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika 11.01.2017 klo: 09:00 11.15 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Valinnanvapauspilotit Anne Kumpula 13.10.2017 1 Valinnanvapauspilottien aikataulusta Valinnanvapauspilotit toteutetaan laajamittaisesti uuden valinnanvapausmallin mukaan ajalla 1.7.2018 31.12.2019. Hakuaika

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä ke 12.12.2017 klo 1415-16, skype-kokous Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus / Pohjois-Pohjanmaan liitto

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh:

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: ICT-valmistelun tilannekatsaus 20.12.2018 Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: 040 685 4041 Juhani.heikka@popmaakunta.fi Twitter:@JuhaniHeikka www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00 Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi Aika 15.12.2017 klo 9.00 Paikka Päijät-Hämeen liitto, Vellamo tila, Hämeenkatu 9 A, Lahti 15110 Paikalla: Maaret Monola, Päijät-Hämeen liitto,

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Nuorisovaltuusto 06.02.2018 AIKA 06.02.2018 klo 16:00-17:01 PAIKKA Korvatunturin koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen

Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen 19.06.2018 Tuija Kuusisto, VM 1 20.6.2018 Etunimi Sukunimi Päätösseminaari - esityslista 19.6.2018 klo 08.30-16.00,

Lisätiedot