LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS"

Transkriptio

1 ITO-131 LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS KIRKKONUMMEN ASEMAN LÄNTINEN ALIKULKUSILTA JA SIIHEN LIITTYVÄT KATU-, PYSÄKÖINTI- JA ASEMAJÄRJESTELYT KIRKKONUMMELLA

2 Liikenneviraston ja Kirkkonummen kunnan (Kunta) kesken on sovittu rataosalle 1104 (Pasila Kirkkonummi) rakennettavan Kirkkonummen aseman läntisen alikulkusillan (uusi alikulku), siihen liittyvien katu-, pysäköintija asemajärjestelyiden suunnittelemisesta, rakentamisesta, omistamisesta ja vastaisesta kunnossapidosta seuraavaa: 2(9) 1 SOPIMUSKOHDE Kirkkonummen aseman alikäytävästä, rata-km , on aiempi siltasopimus, jota ei muuteta tällä sopimuksella. Mahdollisen kaupunkiradan rakentamisesta ja kustannusjaosta sovitaan erikseen. Sopimuskohteina ovat Kirkkonummen aseman läntinen alikulkusilta ja siihen liittyvät asemajärjestelyt laitureineen, kulkuyhteyksineen, pysäköintialueineen ja tarvittavine varusteineen. Kohteet sijaitsevat Pasila- Kirkkonummi radan km:llä Kohteet alla olevin numerotunnuksin on esitetty liitteessä 1. Kohteet nimetään ja rajataan seuraavasti: 1.1 Rata 1.11 Rata ja ratapiha 1.12 Radan turvalaitteet 1.13 Sähköratamuutokset 1.14 Radan suoja-aidat Rata on kaksiraiteinen sähköistetty Pasila Kirkkonummi-rata ja neljä ratapiharaidetta. Raide 5 poistetaan ja raide 6 katkaistaan kahdeksi pistoraiteeksi. Nykyisiä suoja-aitauksia muutetaan liikennejärjestelyistä johtuen. 1.2 Laiturit kulkuyhteyksineen 1.21 Asemalaiturit varusteineen 1.22 Kevyen liikenteen yhteydet sivulaitureille 1.23 Huoltoajoyhteys välilaiturille 1.24 Laituriportaat 3 kpl 1.25 Laiturivalaistus Raiteilla 1, 2 ja 3 on nykyisin matalat laiturit. Uusittaessa laiturit tehdään korkeina laitureina. Kulku välilaiturille tapahtuu nykyisin itäpäästä Aseman alikäytävän kautta rata-km kohdalta. Uuden alikulun kautta on mahdollista tehdä porrasyhteydet kaikille laitureille. Lukittavalla portilla varustettu välilaiturin huoltoajoyhteys rata-km säilytetään entisellä paikallaan. Siihen tarvitaan muutoksia uuden sillan, portaiden ja laiturimuutosten rakentamisen yhteydessä Sillat ja pohjavesikaukalot 1.31 Kirkkonummen aseman läntinen alikulkusilta 1.32 Nummitien risteyssilta 1.33 Asemakaaren pohjaveden hallintarakenteet 1.34 Kaukalorakenteet portaiden kohdilla 1.35 Asemakaaren pohjavesikaukalon hulevesipumppaamo Kirkkonummen aseman läntinen alikulkusilta ja Nummitien risteyssilta rakennetaan rata-km:lle Siltatyyppinä on putkipaaluille perustettu teräsbetoninen ulokelaattasilta, alustava yleispiirustus 901-1, liite 2. Siltapaikalle Asemankaaren pohjaveden hallintaa varten tehdään teräsbetonipaaluille perustettu betonikaukalo ja hulevesipumppaamo liite 3. Rakentaminen edellyttää pysyviä ponttiseinärakenteita.

3 3(9) 1.4 Kadut ja vesihuolto 1.41 Kadut kevyen liikenteen väylineen, kuivatusrakenteineen ja vesihuoltolinjoineen 1.42 Katujen ja kevyen liikenteen väylien valaistus 1.43 Radan alittava sadevesiviemäri Katuja ovat Asemankaari kiertoliittymineen välillä Munkinmäentie Virkatie (kiertoliittymästä länteen 315 m ja itään110 m) ja Nummitien muutos linja-autopysäkkeineen välillä Veturitallintie Asemankaari (215 m). Nykyisen radan alituksen korvaava uusi sadevesiviemäri rakennetaan Asemakaaren länsipuolelle rata-km noin Pysäköinti 1.51 Liityntäpysäköintialueet 126 ap 1.52 Linja-autojen pikapysäköintialue 8 lap 1.53 Mopojen pysäköintialue 10 mp 1.54 Polkupyörien pysäköintialueet 260 pp 1.55 Pysäköintialueiden valaistus Nykyisin liityntäpysäköintiä on radan eteläpuolella 137 ap. Radan pohjoispuolella on yleinen pysäköintialue 64 ap ja alue lyhytaikaiseen pysäköintiin 8 ap. Uudet pysäköintialueet P-Veturipalli, 85 ap ja P-Asemapuisto 39 ap sijaitsevat radan pohjoispuolella. Linjaautojen ja mopojen pysäköinti on P-Asemapuisto. Polkupyöräpaikoitukset ovat P-Veturitalli 65 ja 90 pp, P- Asemapuisto 30 pp ja radan eteläpuoli 65 pp. 2 AIKATAULU Rakentamistyöt aloitetaan syksyllä 2016 radan pohjoispuolelta. Katujärjestelyt, pysäköintialueet ja radan alittava sadevesijohto (vaihe 1) pyritään saamaan valmiiksi vuonna Radan alittava katu, ja radan eteläpuoliset kohteet (vaihe 2) on tavoitteena tehdä pian vaiheen 1 jälkeen, mutta ajankohta riippuu osapuolten rahoituksesta. Rahoituksen salliessa vaiheet 2 ja 3 eli uusi alikulku, välilaiturin porras ja laiturimuutokset, olisi sillan ja kaukalorakenteen kannalta edullisinta toteuttaa ilman välivaiheita. Oletettu radan ja ratapihan toteuttamisjärjestys on esitetty liitteessä 4. Vaihe 4 eli kaupunkirata on esitetty liitteissä vain tilavarauksena. Liikennevirasto selvittää ratasuunnitelmatarpeen ja hankkii ratasuunnitelmat ennen ratasuunnitelmaa vaativien kohteiden toteuttamista. Mahdollisista budjetin rajoituksista tai muista vastaavista viivästymisistä sovitaan osapuolien kesken erikseen. 3 KAAVOITUS Kunta laatii tarvittavat asemakaavamuutokset. 4 MAANOMISTUS Tällä sopimuksella ei muuteta maapohjan omistussuhteita. Sopimuksen mukaisten kohteiden toteuttamisen edellyttämästä tarpeesta muuttaa maanomistusta sopivat osapuolet keskenään. Liikennevirasto ja Kunta sallivat hallinnassaan olevan maapohjan käytön korvauksetta tämän sopimuksen mukaiseen rakentamiseen ja käyttöön.

4 4(9) Kunta ottaa tarvittavat alueet haltuun voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. 5 SUUNNITTELU Sopimushetkellä hankkeesta on yleissuunnitelmaluonnos, Liite 1. Liikennevirasto hankkii ja kustannuksellaan tarvittavat ratasuunnitelmat ja radan turvalaitemuutoksiin tarvittavat suunnitelmat sekä vastaa alikulkusillan ja turvalaitemuutosten suunnitelmien viranomaistarkastuksesta. Kirkkonummen kunta hankkii kustannuksellaan sopimuksen mukaisista kohteista kaikki muut kuin edellä mainitut Liikenneviraston hankittavat suunnitelmat ja vastaa niiden hyväksyttämisestä. 6 RAKENNUTTAMINEN JA RAKENTAMINEN JA LIIKENTEENHOITO 6.1 Rakennuttajat vastuualueittain Liikennevirasto rakennuttaa asemalaiturit varusteineen (21) ja valaistuksineen (25), radan ja ratapihan (11) sekä radan turvalaitemuutokset (12), sähköratamuutokset (13) ja suoja-aitojen muutokset (14). Liikennevirasto rakennuttaa lisäksi aseman läntisen alikulkusillan (31), Nummitien risteyssillan (32), Asemankaaren pohjavesikaukalon (33 ja 34), kadun Asemankaaren kaukalo-osuudelta ja laituriportaat (24). Kunta rakennuttaa kaikki muut kuin edellä Liikennevirastolle kuuluvat kohteet. Kumpikin osapuoli osallistuu sopimuskumppaninsa rakennuttamiseen seuraamalla rakentamisen sopimuksenmukaisuutta. 7 OMISTUS Alueet ja rakenteet jäävät valmistuttuaan osapuolten omistukseen seuraavasti: 7.1 Kunnan omistukseen jäävät Voimassa olevan asemakaavan mukaiset kadut, katualueet ja muut yleiset alueet kuivatusrakenteineen, varusteineen ja valaistuksineen (4) Liityntäpysäköintialueet, auto- ja pyöräpaikoitukset valaistuksineen (5) Nummitien risteyssilta (32) Kevyen liikenteen yhteydet sivulaitureille (22) Asemakaaren pohjaveden hallintarakenteet (33) pumppaamoineen (35). 7.2 Liikenneviraston omistukseen jäävät Rata, radan laitteet ja rautatiealue (11, 12, 13) Radan suoja-aidat (14) Kirkkonummen aseman läntisen alikulkusillan rakenteet (31) Pohjavesikaukalo laituriportaiden kohdalla (33) Asemalaiturit ja niiden varusteet, informaatiotaulut, katokset yms. (21) Huoltoajoyhteys välilaiturille (23) Laituriportaat (24) Laiturivalaistus (25)

5 5(9) 8 KUNNOSSAPITO Osapuolet vastaavat toteutusvelvoitteenaan olevien kohteiden ja kohteisiin liittyvien varusteiden kunnossapito- ja ylläpitotöiden kustannuksista. Liitteenä olevassa suunnitelmakartassa on esitetty Kunnan ja Liikenneviraston väliset vastuualueen rakenteiden kunnossapidosta ja hoidosta. Kohteiden käyttöön oton jälkeen velvoitteet jakaantuvat seuraavasti: 8.1 Kunnan kunnossapito- ja hoitovastuulla olevat rakenteet Kirkkonummen aseman läntisen alikulkusillan (31) julkisivut Liityntäpysäköintialueet ja muut auto- ja pyöräpaikoitukset (51-54) Kadut ja vesihuolto (41) Radan alittava sadevesiviemäri (43) Asemakaaren pohjavesikaukalo rakenteineen (33) ja pumppaamoineen (35) Kevyen liikenteen yhteydet sivulaitureille (22) Nummitien risteyssilta (32) Valaistukset siltä osin kun jäävät Kunnan omistukseen (42, 55) 8.2 Liikenneviraston kunnossapito- ja hoitovastuulla olevat rakenteet Rata ja radan laitteet (11, 12, 13) Asemalaiturit, laiturivarusteet, informaatiotaulut, katokset ym. (21) Huoltoajoyhteys välilaiturille (23) Laituriportaat 3 kpl (24) Pohjaveden hallintarakenteet laituriportaiden kohdilla (34) Laiturivalaistus (25) Radan suoja-aidat (14) 8.3 Merkit ja johdot Sopijapuolilla on oikeus korvauksetta kiinnittää tarvittavat merkit ja johdot alikulkusillan rakenteisiin omistajan luvalla. 9 PERUSKORJAUKSET Liikennevirasto vastaa omistukseensa jääviin alikulkusiltaan, laituriportaisiin, ja radan aitauksiin tehtävistä muutoksista, mikäli niitä tarvitaan radanpidon tai rakenteiden kulumisen takia. Rata ja laiturit varusteineen ja laitteineen ovat lähtökohtaisesti Liikenneviraston vastuulla olevia rakenteita. Kunta vastaa omistukseensa jääviin Nummitien risteyssiltaan, kaikkiin pysäköintialueisiin, Asemakaaren pohjaveden hallintarakenteisiin, hulevesiviemäreihin, radan alittavaan sadevesijohtoon, muureihin ja kaikkiin edellä mainittuihin kohteisiin kuuluviin varusteisiin ja valaistuksiin tehtävistä muutoksista, mikäli niitä tarvitaan kadunpidon, vesihuollon tai rakenteiden kulumisen takia. Kadut ja vesihuollon rakenteet ovat lähtökohtaisesti kunnan vastuulla olevia rakenteita.

6 6(9) 10 VASTUUT JA VALVONTA Kumpikin sopijapuoli vastaa laatimistaan suunnitelmista. Tämän sopimuksen seurauksena tapahtuvasta pohjaveden alenemisesta aiheutuvista haitoista radalle ja siihen kuuluville laitteille sekä rautatiealueella oleville rakenteille vastaa Liikennevirasto ja haitoista rautatiealueen ulkopuolella vastaa Kunta. Kummallakin sopijapuolella on oikeus valvoa sopimuskohteen töiden suunnittelua, rakentamista ja sopimuksenmukaisuutta. 11 KUSTANNUKSET JA NIIDEN SUORITTAMINEN 11.1 Kustannusten jakaminen Kunta maksaa kaavoituskustannukset. Kumpikin maksaa omat suunnittelukustannuksensa. Kumpikin maksaa omat rakennuttamiskustannuksensa. Vastuut sopimushetken jälkeen syntyvistä investointihankkeen todellisista kustannuksista jaetaan osapuolien kesken kohteittain seuraavasti. Numerot suluissa viittaavat tämän sopimuksen kohtaan Kunnan maksuosuudet Kirkkonummen aseman läntinen alikulkusilta (31) Nummitien risteyssilta (32) Pohjaveden hallintarakenteet pumppaamoineen (33, 34, 35) Kadut ja yleiset alueet kuivatusrakenteineen, valaistuksineen ja varusteineen (41, 42, 52) Radan alittava sadevesiviemäri (43) Puolet liityntäpysäköintialueiden kustannuksista (51, 53, 54, 55) Kevyen liikenteen yhteyksien muutokset sivulaitureille (22) Liikenneviraston maksuosuudet Alikulun rakentamisesta aiheutuvat laiturimuutokset varusteineen ja valaistuksineen (21, 23, 25) Puolet liityntäpysäköintialueiden kustannuksista (51, 53, 54, 55) Radan turvalaitemuutokset (12) Sähköratalaitemuutokset (13) Laituriportaat, 3 kpl (24) Radan aitaukset (14) Muutoksista syntyneet kustannukset ratarakenteiden käyttöönotosta ja käyttöönottotoimenpiteistä Kustannusarviot Osapuolet ovat maksaneet sopimushetkeen mennessä toteutuneet kustannukset. Tulevat investointihankkeen kustannukset arvioidaan tämän hetken hintatasossa olevan noin euroa (alv.0%). Tulevista kustannuksista noin 90 % on arvioitu muodostuvan rakentamisesta ja noin 10 % tilaajatehtävistä. Tilaajatehtäviä ovat mm. rakennuttaminen, suunnittelu, rakentamisen työmaapalvelut ja rakenteiden käyttöönotto viranomaistarkastuksineen.

7 Arvioidut kustannukset kohteittain, rakennusvaiheittain ja maksuosuuksiin jaettuina ovat alla olevassa taulukossa. Kustannusarviot tarkentuvat myöhemmissä suunnitteluvaiheissa ja urakkakyselyissä. Lopulliset kustannukset ja maksuosuudet määräytyvät toteutuneiden kustannusten mukaan. 7(9) Kohde Kunta Liikennevirasto Yhteensä Vaihe 1: Pysäköintialueet, Nummitie 215 m, Asemankaari 110 m ja kiertoliittymä 2 Kulkuyhteydet sivulaiturille Kadut ja vesihuolto , Liityntäpysäköintialueet autoille ja pyörille Linja-autojen pikapysäköintialue Toteutusvaihe 1 yhteensä Vaihe 2: Asemankaari, alikulkusilta, katusilta, pohjavesikaukalo ja porras laiturille 1 1 Muutokset rataan, raiteiden nosto Muutokset laitureihin, sivulaituriporras Sillat ja kadun kaukalorakenne Kaukalorakenne sivulaituriportaalle Hulevesipumppaamo Kadut Liityntäpysäköintialueet 2 kpl polkupyörille Toteutusvaihe 2 yhteensä Vaihe 3: Välilaiturin leventäminen, korottaminen, välilaiturin porras ja raidemuutokset: 1 Muutokset rataan Muutokset laitureihin ja välilaituriporras Kaukalorakenne välilaituriportaalle Toteutusvaihe 3 yhteensä Sopimuskohteet yhteensä Tämä sopimus ei koske liitteissä 4-5 esitettyä toteutusvaihetta 4; kaupunkirata laitureineen, laituriportaineen ja raidemuutoksineen. Jos Asemakaaren eteläinen porras toteutetaan sitä ennen, sen toteutuksesta, kustannuksista ja kunnossapidosta sovitaan erikseen. Kumpikin sopijapuoli ottaa lisäksi budjetissaan suhdannevarauksena huomioon rakentamiskustannusten nousun 15 % rakennussuunnitelman perusteella tarkistetusta kustannusarviosta Kustannusten suorittaminen Tässä sovittu kustannusten suorittaminen perustuu kohdassa 6 sovittuun rakennuttamismenettelyyn. Jos menettely poikkeaa sovitusta, maksutapaa muutetaan vastaavasti Kunta maksaa Asemakaavan laatimiskustannukset laatimiensa / teettämiensä suunnitelmien suunnittelukustannukset tekemiensä / teettämiensä töiden rakennuttamiskustannukset tekemiensä / teettämiensä kohteiden maksuosuuteensa kuuluvat rakentamiskustannukset Liikenneviraston rakennuttamien ja Kunnan maksuosuuteen kuuluvien kohteiden eli Kirkkonummen aseman läntisen alikulkusillan (31) Nummitien risteyssillan (32) Asemankaaren pohjavesikaukalon (33) ja kaukalon osuudelta kadun (41) rakentamiskustannukset Liikennevirastolle tai suoraan rakentajille erikseen sovittavalla tavalla.

8 8(9) Liikennevirasto maksaa laatimiensa / teettämiensä suunnitelmien suunnittelukustannukset tekemiensä / teettämiensä töiden rakennuttamiskustannukset tekemiensä / teettämiensä kohteiden maksuosuuteensa kuuluvat rakentamiskustannukset. 12 YHTEISTOIMINTA Suunnittelu ja hankkeen koordinointi tehdään yhteistyössä Liikenneviraston ja Kunnan kanssa. Tästä sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopijapuolten keskinäisillä neuvotteluilla. Sopimus on voimassa toistaiseksi. 13 SOPIMUSKAPPALEET Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samansanaista kappaletta, yksi (1) kummallekin sopijapuolelle. Kirkkonummella päivänä kuuta 2016, Helsingissä päivänä kuuta 2016, KIRKKONUMMEN KUNTA LIIKENNEVIRASTO LIITTEET Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Kartta sopimuskohteista Siltapaikan tasopiirustus Siltapaikan leikkaukset Kaavio rakentamisvaiheista Leikkaukset rakentamisvaiheista

9

10

11

12

13

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan Dnro 4308/0824/2014 LIIKENNEVIRASTON JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUEEN YLLÄPIDOSTA JA KULKUYHTEYKSIEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA 2 (5) Tämän

Lisätiedot

LIVI/2466/ /2017

LIVI/2466/ /2017 LIVI/2466/02.01.02/2017 Kh 1/15.5.2017 165 LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN (JÄLJEMPÄNÄ KUNTA) VÄLINEN ALIKULKUSILLAN RAKENTEIDEN JA VALAISTUKSEN SANEERAUKSEN SILTASOPIMUS Liikenneviraston ja Kunnan

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTON (LIV), KAUNIAISTEN KAUPUNGIN (KK) ja VR YHTYMÄ Oy:n (VR) VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄ-PYSÄKÖINTIALUEEN SUUNNITTELUSTA,

Lisätiedot

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA LIVI/1786/04.02.01/2016 VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA 2(8) Liikenneviraston ja Kaupungin ja

Lisätiedot

LIVI/8880/ /2017 VT-065

LIVI/8880/ /2017 VT-065 LIVI/8880/04.02.01/2017 VT-065 LIIKENNEVIRASTON JA TAMPEREEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KOSKIEN SANTALAHDEN MELUSEINÄN SUUNNITTELUA, RAKENTAMISTA, OMISTAMISTA, KUNNOSSA- JA PUHTAANAPITOA SEKÄ MAANKÄYTTÖÄ

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO VT-010

LIIKENNEVIRASTO VT-010 Dnro 4198/0824/2014 LUONNOS 8.9.2014 LIIKENNEVIRASTO VT-010 LIIKENNEVIRASTON JA SUONENJOEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS SUONENJOEN RATAPIHAN PARANNUSTYÖ 1 SOPIMUSKOHDE 2(6) Liikenneviraston ja Suonenjoen

Lisätiedot

Lijk_. enne _Virä. sto LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN (JÄLJEMPÄNÄ KUNTA) VÄLINEN

Lijk_. enne _Virä. sto LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN (JÄLJEMPÄNÄ KUNTA) VÄLINEN Lijk_ enne _Virä sto Liite PatuL 5 / 30.3.2017 LIVI/2466/02.01.02/2017 LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN (JÄLJEMPÄNÄ KUNTA) VÄLINEN ALIKULKUSILLAN RAKENTEIDEN JA VALAISTUKSEN SANEERAUKSEN SILTASOPIMUS

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA

LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA Rakentamissopimus 1 (8) SOPIMUSNUMERO xxxxx LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA Rakentamissopimus 2 (8) 1. SOPIJAPUOLET 2. SOPIMUSKOHDE n kunnossapito-osaston

Lisätiedot

^,!eh!y STaava sopimus Klrkk " kunta.n,';;taosa^:n

^,!eh!y STaava sopimus Klrkk  kunta.n,';;taosa^:n Kh 2/15.5.2017 165 Liikennevirasto Liikenne l; Kunnan vastuulla on iasemalunnefi [iitkuu naittamatta kantavia [rakenteita KUNTA a l _J^iO l -l 'r O, lt) SILTASOPIMUS vallonrautatelden

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015 YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015 Sopijapuolet 1. Lempäälän kunta (myöh. Kunta) Y-tunnus 0150783-1 2. Lempäälän Evankelisluterilainen seurakunta (myöh. Seurakunta) Y-tunnus 0150791-1 3. SRV Rakennus Oy (myöh.

Lisätiedot

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Hl 29,15 30,04 m Kokonaispituus 49,9 m 1,5 + 15,0 + 17,0 + 1,5 m 1,5 + 18,0 + 20,9 + 1,5 m Vinous 4 gon Vapaa

Lisätiedot

CITY-KORTTELIIN RAKENNETTAVAA WILLIPARKKI OY:N PYSÄKÖINTILAITOSTA JA KORTTELIN TONTTEJA NUMEROT 1, 27, 28, 32, 34 JA 35 KOSKEVA RASITESOPIMUS

CITY-KORTTELIIN RAKENNETTAVAA WILLIPARKKI OY:N PYSÄKÖINTILAITOSTA JA KORTTELIN TONTTEJA NUMEROT 1, 27, 28, 32, 34 JA 35 KOSKEVA RASITESOPIMUS LUONNOS 28.3.2014 CITY-KORTTELIIN RAKENNETTAVAA WILLIPARKKI OY:N PYSÄKÖINTILAITOSTA JA KORTTELIN TONTTEJA NUMEROT 1, 27, 28, 32, 34 JA 35 KOSKEVA RASITESOPIMUS SOPIJAPUOLET 1. Lappeenrannan kaupunki, tekninen

Lisätiedot

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ YLIVIESKA SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ Siltasuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Lea Yläsaari Tarkastanut: 10.4.2017 Pekka Mantere Geosuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Arto Keski-Opas Tarkastanut:

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

DN:o 1 (5) 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä kaupunki) Liikennevirasto PL Helsinki. 2. Sopimuksen tausta

DN:o 1 (5) 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä kaupunki) Liikennevirasto PL Helsinki. 2. Sopimuksen tausta DN:o 1 (5) Mt. 101:n (Kehä I) - Kivikontien eritasoliittymän, mt. 101:n (Kehä I) - Hämeenlinnanväylän eritasoliittymän sekä mt. 101:n (Kehä I) välillä Espoon raja Vihdintie edistämistä koskeva aiesopimus

Lisätiedot

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus Aiesopimus 1 (4) Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus 1 Sopijapuolet Kirkkonummen kunta (jäljempänä kunta) Liikennevirasto Pk 33 00521 Helsinki 2 Sopimuksen tausta Aiesopimus

Lisätiedot

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana:

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: 1(6) RASITESOPIMUS 1 Osapuolet 1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus 01256-6 ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: a. Ohjeellinen tontti 27930/2, joka muodostuu kiinteistöstä

Lisätiedot

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Rautateiden suunnittelu Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto 5.11.2018 Ratalaki 8, Yleistä rautatien suunnittelusta Suunnitelmia tehtäessä radanpitäjä toimii yhteistyössä maakunnan liittojen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Liikennevirasto vastaa osaltaan Suomen liikenne-järjestelmästä

Liikennevirasto vastaa osaltaan Suomen liikenne-järjestelmästä suunnitteluprosessin hallinta Heidi Mäenpää 24.9.2015 Liikennevirasto vastaa osaltaan Suomen liikenne-järjestelmästä Mahdollistamme toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. Vastaamme Suomen

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (jäljempänä kunta) 2. Alue, jota sopimus

Lisätiedot

Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla

Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla Jarmo Nirhamo ja Heidi Mäenpää Liikennevirasto 12.5.2014 Sisältö Nykytilanne Ratahankkeet Pasilan alueella Läntinen lisäraide 2 Nykytilanne

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Maankäyttösopimus 1 Luonnos. 1.1 Naantalin kaupunki, Y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä Kaupunki.

Naantalin kaupunki Maankäyttösopimus 1 Luonnos. 1.1 Naantalin kaupunki, Y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä Kaupunki. Naantalin kaupunki Maankäyttösopimus 1 1 Sopijapuolet 1.1 Naantalin kaupunki, Y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä Kaupunki. 1.2 Asunto Oy Kreivinniitty, y-tunnus 0135532-1

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta SOPIMUS Luonnos 1 (4) Kaivokadun rakentaminen, plv 40-135, Lappeenranta Sopimus hankkeen rakennuttamisesta 1 Sopimusosapuolet Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Lappeenrannan Villimiehen

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 28.9.2017 Hankkeen tavoitteet 28.9.2017 Heidi Mäenpää 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja

Lisätiedot

M A A N K Ä Y T T Ö S O P I M U S

M A A N K Ä Y T T Ö S O P I M U S M A A N K Ä Y T T Ö S O P I M U S SOPIJAPUOLET Askolan kunta Askolantie 30 075000 Askola p. 019 529100 jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Kimmo ja Teemu Hopia Jäppiläntie 41C 07500 Askola p. 040 5105

Lisätiedot

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Kaupungit kasvaneet ja kehittyneet ratapihojen ympärille Asuminen ja muun maankäyttö sijaitsee ratapihojen

Lisätiedot

Espoon hulevesien hallinta

Espoon hulevesien hallinta Espoon hulevesien hallinta Kuntaliitto 4.9.2007 Rakennusjärjestys 17 Hulevesien ja perustusten kuivatusvesien johtaminen Vesihuoltolaitosten toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä rakennettuun

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Tesoman seisake, ratasuunnitelma, Tampere

Yleisötilaisuus Tesoman seisake, ratasuunnitelma, Tampere Yleisötilaisuus Tesoman seisake, ratasuunnitelma, Tampere 4.6.2019 Yleisötilaisuuden sisältö Väyläviraston rooli ja tehtävät Ratasuunnitelma Hankkeen taustat ja lähtökohdat Tampereen kaupungin näkökulmasta

Lisätiedot

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA 14.02.2017 TAAVETIN JA LAPPEENRANNAN VÄLI ON VILKKAASTI LIIKENNÖITY JA RUUHKAINEN Valtatie 6:n osuudella Taavetti Lappeenranta liikennöi päivittäin noin 9 000 autoa Tästä poikkeuksellisen

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

SOPIMUS. luonnos OSAPUOLET

SOPIMUS. luonnos OSAPUOLET Sivu 1 / 5 SOPIMUS luonnos OSAPUOLET I YIT Rakennus Oy, y-tunnus 1565583-5 Hatanpään valtatie 11 33100 TAMPERE, omasta ja kortteliin Tampella-992 perustettavan pysäköintiyhtiön puolesta, jäljempänä YIT

Lisätiedot

Päällerakentamiskohteet Suomessa Mikko A. Heiskanen ja Jarmo Nirhamo, Liikennevirasto

Päällerakentamiskohteet Suomessa Mikko A. Heiskanen ja Jarmo Nirhamo, Liikennevirasto Päällerakentamiskohteet Suomessa 4.2.2016 Mikko A. Heiskanen ja Jarmo Nirhamo, Liikennevirasto PÄÄLLERAKENTAMISKOHTEET SUOMESSA KYSYMYKSIÄ YHTEISHANKE VAI EI TEKNISET VAATIMUKSET RAKENNUSOIKEUS VASTUUT

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 12.9.2017 Hankkeen tavoitteet 12.9.2017 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja elinkeinoelämälle.

Lisätiedot

JOENSUU: Pilkon selvittelyt. Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi

JOENSUU: Pilkon selvittelyt. Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi JOENSUU: Pilkon selvittelyt Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi Joensuu seudun yleiskaava 2020:n alue YLEISKAAVA KOKO JOENSUUN ALUEELLA Joensuu

Lisätiedot

allianssiurakka Mitä allianssilla tavoitellaan? Maanrakennuspäivä Anna Keskinen

allianssiurakka Mitä allianssilla tavoitellaan? Maanrakennuspäivä Anna Keskinen Mitä allianssilla tavoitellaan? Pakilan allianssiurakka Maanrakennuspäivä 18.9.2014 Parempaa yhteistyötä tilaajan ja urakoitsijan välillä Anna Keskinen Joustavuutta ylläpitotöihin Asukasyhteistyön parantaminen

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

Kittilän Kunta (y-tunnus 0191406-6), Valtatie 15, 99100 Kittilä. Jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta

Kittilän Kunta (y-tunnus 0191406-6), Valtatie 15, 99100 Kittilä. Jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta 1 MAANKÄYTTÖSOPIMUS 1. Johdanto Kunta ja Maanomistajat sopivat asemakaavoitusta koskevasta kaavoitus- ja toteuttamiskustannusten jakamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 91 b :n mukaisesti seuraavaa: 2.

Lisätiedot

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA Sopijapuolet A. Asunto Oy Kauniaisten Klostret Grankulla Bostads Ab (2553398-9), jäljempänä A PL 52, 02701 Kauniainen B. Kauniaisten

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

Helsinki 2008 ISBN 978-952-213-320-5

Helsinki 2008 ISBN 978-952-213-320-5 Suositus kunnan ja Ratahallintokeskuksen yhteistyön periaatteista ja kustannusvastuusta Helsinki 2008 ISBN 978-952-213-320-5 Liikenne- ja viestintäministeriö Suomen Kuntaliitto Ratahallintokeskus ISBN

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA EI ASEMAKAAVAA Suojaalueen raja Uusi levike radan kunnossapitoa varten () Paksuniemen AKS PARIKKALA Uusi liikenteenhoitoraide Uusi rautatiealueen raja Suojaalueen raja Rummun jatkaminen EI ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut MUISTIO.. () HYVINKÄÄN NS. HANGON RATAPIHAN ALUEVARAUSSELVITYS Tavoite Työn tavoitteena oli määritellä rautatieliikenteen ja radanpidon toimintojen vaatimat aluetarpeet Hyvinkään ns. Hangon ratapihan alueella.

Lisätiedot

Sopimus 1 (5) 20.1.2016

Sopimus 1 (5) 20.1.2016 Sopimus 1 (5) SOPIJAPUOLET FORTUM POWER AND HEAT OY (jäljempänä "Fortum") PL 100, 00048 FORTUM, ja MUHOKSEN KUNTA, PL 39, 91501 MUHOS UTAJÄRVEN KUNTA, PL 18,91601 UTAJÄRVI VAALAN KUNTA, PL 12, 91701 VAALA,

Lisätiedot

Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne. Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto

Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne. Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto 14.10.2015 Yleiskartta Kokemäki-Rauma rataosa 14.10.2015 Mikko Heiskanen 2 Rataosan kuvaus

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (y-tunnus: 0189766-5), Markkinatie

Lisätiedot

PYHÄSELÄN VESIOSUUSKUNNAN VIEMÄRÖINTISOPIMUS

PYHÄSELÄN VESIOSUUSKUNNAN VIEMÄRÖINTISOPIMUS SOPIMUS PYHÄSELÄN VESIOSUUSKUNNAN VIEMÄRÖINTISOPIMUS Sopijapuolet: Joensuun Vesi liikelaitos Muuntamontie 5 80100 Joensuu Pyhäselän vesiosuuskunta Kettämöntie 55 82210 Suhmura Joensuun Vesi liikelaitos,

Lisätiedot

AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana.

AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana. AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana. Asunto Oy Lassinpuisto (yhtiö) nykyisenä maanomistajana,

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

16X205184 03.10.2014 NAANTALIN KAUPUNKI PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA-ALUE LIITTYMÄVAIHTOEHTOJEN VERTAILU

16X205184 03.10.2014 NAANTALIN KAUPUNKI PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA-ALUE LIITTYMÄVAIHTOEHTOJEN VERTAILU 16X205184 03.10.2014 NAANTALIN KAUPUNKI PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA-ALUE LIITTYMÄVAIHTOEHTOJEN VERTAILU 1 Yhteenveto Naantalin kaupunki on laatimassa asemakaavaa Porhonkallion-Virpin alueelle, jonne

Lisätiedot

Soinlahden teollisuusalueen kehittäminen - Synergiapuisto -hanke

Soinlahden teollisuusalueen kehittäminen - Synergiapuisto -hanke 1 (2) 23.8.2011 Soinlahden teollisuusalueen kehittäminen - Synergiapuisto -hanke Hanke tiivistetysti Hanke sisältää Soinlahden teollisuusalueen suunnittelun ja liikennejärjestelyjen toteutuksen sekä puu-

Lisätiedot

Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto

Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto 1 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, WSP Finland Oy / Juha Väänänen KATUSUUNNITELMAN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto II KADUN NIMI: Martinsillantie,

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilojen Parvis 418 424 9 636 ja Kiila 418 424 9 637 omistaja: THH Palvelut Oy (2128195

Lisätiedot

10900/25.10.2002 mukaista Hermanninpuistoa varten. Kaupassa noudatetaan seuraavia ehtoja:

10900/25.10.2002 mukaista Hermanninpuistoa varten. Kaupassa noudatetaan seuraavia ehtoja: Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (8) 452 Tontti-, puisto- ja katualueiden ostaminen Senaatti-kiinteistöltä Hermannista HEL 2011-004187 T 10 01 00 Päätös A Lautakunta päätti ostaa Suomen valtiolta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.03.2015 Sivu 1 / 1 604/08.00.00/2015 22 Lausunnon antaminen Liikennevirastolle ratasuunnitelmasta (Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara-Kauklahti) (KH-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Siuro Heinoo Liite 1 /2 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Heinoo Ahvenus Liite 1 /3 Perinteisen kaluston

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti

Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti Lausunto 1 (7) Liisa Peltola Katu- ja viherpalvelut Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti Tekninen keskus on pyytänyt kaupunkisuunnittelukeskukselta

Lisätiedot

YHTEINEN KUNNALLISTEKNINEN TYÖMAA ENEMMÄN KUIN SOPIMUS

YHTEINEN KUNNALLISTEKNINEN TYÖMAA ENEMMÄN KUIN SOPIMUS YHTEINEN KUNNALLISTEKNINEN TYÖMAA ENEMMÄN KUIN SOPIMUS VESIHUOLTO 2016 8.6.2016 HÄMEENLINNA 1 YHTEINEN TYÖMAA > Yhteisellä rakennustyömaalla tarkoitetaan työpaikkaa, jolla samanaikaisesti tai peräkkäin

Lisätiedot

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p )

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p ) 1(5) MAANKÄYTTÖSOPIMUS/KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 29.9.2017, Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p. 0400 646 848) 1. SOPIJAPUOLET Joutsan kunta Y-tunnus: 0174108-9 Osoite: Länsitie

Lisätiedot

LISÄYS SOPIMUKSEEN HELSINGIN KAUPUNGIN JA SUOMEN VALTION VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ HELSINGIN OLYMPIASTADIONIN PERUSPARANNUSHANKKEEN RAHOITTAMISESSA

LISÄYS SOPIMUKSEEN HELSINGIN KAUPUNGIN JA SUOMEN VALTION VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ HELSINGIN OLYMPIASTADIONIN PERUSPARANNUSHANKKEEN RAHOITTAMISESSA LISÄYS SOPIMUKSEEN HELSINGIN KAUPUNGIN JA SUOMEN VALTION VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ HELSINGIN OLYMPIASTADIONIN PERUSPARANNUSHANKKEEN RAHOITTAMISESSA 1 Sopijapuolet Allekirjoittaneet sopijapuolet Helsingin

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Koipijärvi

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Koipijärvi MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Koipijärvi 418 424 3 67 omistajat: Mirja Helena Suikkanen (xxxxxx xxxx) Vanha

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN U-SAIRAALAN KORVAAVA RAKENTAMINEN JUNARADAN PÄÄLLE TURUN KUPITTAALLA

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN U-SAIRAALAN KORVAAVA RAKENTAMINEN JUNARADAN PÄÄLLE TURUN KUPITTAALLA VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN U-SAIRAALAN KORVAAVA RAKENTAMINEN JUNARADAN PÄÄLLE TURUN KUPITTAALLA HANKESOPIMUS 1 Sopimuksen osapuolet Liikennevirasto PL 33 00521 Helsinki Y-tunnus 1010547-1 sekä

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 1 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 7.6.2011 TIMO HUHTINEN 2 Työn tavoitteet Työn tarkoituksena oli selvittää millä alueilla Lahden Oikoradalla Ristikydön

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.12.2014 Sivu 1 / 1 2256/10.03.01/2014 130 Merituulentien plv 41-950 (sisältää Niittytorin), Haukilahdenkadun plv 0-295, Niittyportin plv 0-350 (sisältää Niittyportin LP- alueen),

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS LUONNOS Naantalin kaupunki, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali, jäljempänä kaupunki.

MAANKÄYTTÖSOPIMUS LUONNOS Naantalin kaupunki, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali, jäljempänä kaupunki. 1 SOPIJAPUOLET 1 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. 1.2 Raision kaupunki, y-tunnus 0204428-5 Nallinkatu 2, 21200 Raisio jäljempänä maanomistaja.

Lisätiedot

RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA

RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 1 (9) RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA Yleistä Rataosa Kokemäki Rauma avattiin liikenteelle 1897 yksityisenä ratana ja se siirtyi valtion omistukseen

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS

YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Tämä yhteisjärjestelysopimus koskee Sipoon kunnan Källbäckin kylässä sijaitsevan T3 Pähkinälehdon asemakaava-alueen korttelin 540 AK-1 tontteja

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS ILMASTONMUUTOKSEN HILLINTÄÄN TÄHTÄÄVÄN NEUVONNAN ANTAMISESTA

YHTEISTYÖSOPIMUS ILMASTONMUUTOKSEN HILLINTÄÄN TÄHTÄÄVÄN NEUVONNAN ANTAMISESTA luonnos 01.11.2012 YHTEISTYÖSOPIMUS ILMASTONMUUTOKSEN HILLINTÄÄN TÄHTÄÄVÄN NEUVONNAN ANTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6) Osoite: PL 1, 00099 Helsingin kaupunki, 1.2 Espoon

Lisätiedot

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 1 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 25.4.2016 1. Osapuolet 1. Tampereen kaupunki, joka omistaa 71,20 % osakkeista ja äänivallasta 2. Ylöjärven kaupunki, joka omistaa 8,53 % osakkeista

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Liikennejärjestelmäasiantuntija Erika Helin 17.11.2017 Selvityksen tekemisestä Selvitys käynnistynyt alkuvuonna 2017, valmistuu loppuvuonna 2017. Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2016 1 (5) 3 Yhteistyösopimus Espoon kaupungin kanssa koskien Raide-Jokerilinjan suunnittelua ja toteuttamista HEL 2016-009656 T 00 01 06 Esitysehdotus Taustaa esittää

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 604/08.00.00/2015 Tekninen lautakunta 22 18.3.2015 127 Lausunnon antaminen Liikennevirastolle ratasuunnitelmasta Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara-Kauklahti

Lisätiedot

40. Ratahallintokeskus

40. Ratahallintokeskus 40. Ratahallintokeskus S e l v i t y s o s a : Radanpidon tavoitteena on edistää rautatieliikenteen toimintaedellytyksiä tehokkaana, turvallisena ja ympäristöystävällisenä liikennemuotona niin kotimaassa

Lisätiedot

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta.

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta. 1 YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijapuolet 1) Kiinteistö Oy Onnenlähde (2155834-5), Helsinki, osoite: Televisiokatu 1, 00240 Helsinki, jäljempänä Onnenlähde ja 2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6,

Lisätiedot

AIESOPIMUS ASUINKERROSTALORAKENTAMISEEN TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana, Y

AIESOPIMUS ASUINKERROSTALORAKENTAMISEEN TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana, Y AIESOPIMUS ASUINKERROSTALORAKENTAMISEEN TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana, Y 0186002-9 Asunto Oy Lassinpuisto (yhtiö) nykyisenä

Lisätiedot

KEHITYSVAIHEEN PROJEKTISUUNNITELMA OSA 2 Keskusta-Lentävänniemi

KEHITYSVAIHEEN PROJEKTISUUNNITELMA OSA 2 Keskusta-Lentävänniemi PROJEKTISUUNNITELMA 1 (10) Tampereen raitiotiehanke KEHITYSVAIHEEN PROJEKTISUUNNITELMA OSA 2 Keskusta-Lentävänniemi PROJEKTISUUNNITELMA 2 (10) Sisällys 1. Osan 2 kehitysvaiheen sisältö ja tavoitteet...

Lisätiedot

NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS

NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS RATAOSAN KUVAUS, KOKEMÄKI-PORI Rataosa Kokemäki- Pori avattiin liikenteelle 1.11.1895. Rataosa kuuluu Euroopan laajjuiseen

Lisätiedot

Vt4 Oulu-Kemi, Kempele - Kello moottoritien parantaminen Pennasentien alikulkukäytävä Teräsbetoninen laattakehäsilta

Vt4 Oulu-Kemi, Kempele - Kello moottoritien parantaminen Pennasentien alikulkukäytävä Teräsbetoninen laattakehäsilta Pennasentien alikulkukäytävä Pennasentien alikulkukäytävä Hl 18,0 + 15,75 m Kokonaispituus 14,15 m Vinous 0 gon > 3,782 m 124 300 (i=136,3) Siltapaikka sijaitsee Oulun kaupungin Kaakkurissa Vt4:n paalulla

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU Liite 1. Tehtävän määritys Sivu 1 / 5 KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU TEHTÄVÄNMÄÄRITYS Työn sisältö: Suunnittelutehtävään kuuluu katurakennussuunnitelmien

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta SOPIMUSALUE Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö 40 (2175827 5) Suomen Osatontti II Ky

Lisätiedot

! " #!$%&%! (#!$ & %!) # (

!  #!$%&%! (#!$ & %!) # ( !"#" $$$%&' $ ! " #!$%&%! '# (#!$ & %!) )* # ( ( # ( ( (!#! (&)&*$ ( ( +, ( - (, - (- ". (. ". (/ / +$&&*, ( -! 0 1+2+"120&11345 / (( / (( / (( " / (,! 0 1+2+"120&11345 6 (( 6 (( 6 (( " 6 ((,!##' 6 ((-,

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tantere 418 424 3 68 omistajat: Hanna Maria Sillanpää (xxxxxx xxxx) Sunilantie

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

Tilan Vuorenala omistajat: Aili Helena Lehtosen (xxxxxx xxxx, k ) jakamattoman kuolinpesän oikeudenomistajat:

Tilan Vuorenala omistajat: Aili Helena Lehtosen (xxxxxx xxxx, k ) jakamattoman kuolinpesän oikeudenomistajat: MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Vuorenala 418 424 9 1015 omistajat: Aili Helena Lehtosen (xxxxxx xxxx, k. 10.4.2011)

Lisätiedot

(jäljempänä myös Maanomistaja ) tilojen , ja osalta

(jäljempänä myös Maanomistaja ) tilojen , ja osalta MAANKÄYTTÖSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Sipoon kunta Y-tunnus 0203533-8 PL 7, 04131 Sipoo (jäljempänä myös Kunta ) 1.2 Leif Fredriksson S-tunnus 100344-4890 Stadsviksvägen 127, 01150 Söderkulla (jäljempänä

Lisätiedot

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Joonas Hämäläinen, Liikennevirasto Kiertotalous kuntien maanrakentamisessa, Seminaari 3.10.2017 Luumäki Imatra ratahankkeen taustaa Hankkeesta aiemmin tehdyt suunnitelmat

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta

Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta Tarjouspyynnön sisältö Yleistä tonteista ja menettelystä... 1 Sijainti... 3 Kaavatiedot... 4 Liikennemäärät... 4 Maaperä... 5 Luovutusehdot...

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä o Kehittyvälle elinkeinoelämälle o Toimivalle ja turvalliselle liikenteelle o Hyvälle elinympäristölle ja kestävälle kehitykselle ELY-keskus avaa

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen Päätösehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 1 Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen PÄÄTÖSEHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI Maantiet: Tie ja paaluväli

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot