Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari"

Transkriptio

1 1(19) 1.2 T Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari Tiesuunnitelma

2

3 Tiesuunnitelma Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Yleistä Suunnittelukohde Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset Muut hanketta koskevat suunnitelmat Nykytilan kuvaus Tieverkko ja liittymät Geometria ja poikkileikkaus Liikennemäärät Nopeusrajoitukset Liikenneturvallisuus Kevytliikenne ja joukkoliikenne Sillat Tievalaistus Kaavoitustilanne Ympäristö Rakenteet ja pohjaolosuhteet Varusteet ja laitteet Ongelmat ja puutteet 11 2 SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS 12 3 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Hankkeelle asetetut tavoitteet Parantamistoimenpiteet Toimenpiteiden mitoitus Liittymät Massatalous ja läjitysalueet Tieympäristö käsittelyn periaatteet ja laatutaso Liikennemelu Tievalaistus Liikenteenohjaus Kuivatus Sillat Johto ja laitesiirrot 15 4 HANKKEEN VAIKUTUKSET Vaikutukset liikenteeseen ja turvallisuuteen Vaikutukset kunnossapitoon Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Vaikutukset ympäristöön 16

4 Tiesuunnitelma Rakentamisen aikaiset vaikutukset Kustannusvaikutukset 17 5 SUUNNITELMAAN SISÄLTYVÄT LUVAT JA SOPIMUKSET 18 6 JATKOTOIMENPITEET 18 7 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT 19

5 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT 1.1 Yleistä Kaakkois- Suomen ELY- keskuksen liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue on laatinut tiesuunnitelman Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjutie Kuuselankaari,. Suunnitelma sisältää Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt Harjuntien liittymän ja Kuuselankaaren liittymän välisellä tiejaksolla (n. 0,7 km matkalla) sekä suojatiesaarekkeen Ylämaantielle Harjuntien liittymän läheisyyteen. Suunnittelun lähtökohtana ovat hankkeen suunnitteluperusteet (pvm:llä ). 1.2 Suunnittelukohde Suunnittelukohde sijaitsee Ylämaantiellä (mt3864) noin 35 km Lappeenrannasta lounaaseen, Ylämaan taajaman kohdalla, Lappeenrannan kaupungin alueella. Suunnittelukohteen sijainti on esitetty kuvan 1 kartalla. Suunnittelukohde Kuva 1. Suunnittelukohteen sijainti. Suunnitelma käsittää maantien 3864 varren kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie ja Kuuselankaari noin 0,7 kilometrin matkalla (tierekisteriosoite 3864/5/ /5/5670).

6 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset Suunnittelujakson liikenneturvallisuutta ja siinä olevia puutteita on käsitelty vuonna 2006 valmistuneessa Ylämaan liikenneturvallisuussuunnitelmassa, jossa suunnittelujaksolle on esitetty toteutettavaksi kevyen liikenteen väylä. Vuonna 2002 valmistuneessa Kaakkois- Suomen ELY- keskuksen (entinen Kaakkois-Suomen tiepiiri) kevyen liikenteen väylien tarveselvityksessä on esitetty kevyen liikenteen väylä välille Harjuntie terveyskeskus. Hankkeesta ei ole laadittu esi- tai yleissuunnitelmaa. 1.4 Muut hanketta koskevat suunnitelmat Hankkeen toteuttaminen edellyttää kaavamuutosta koko suunnittelualueella. Lappeenrannan kaupunki on laatinut tarvittavan asemakaavan muutoksen samanaikaisesti tiesuunnitelman kanssa. 1.5 Nykytilan kuvaus Tieverkko ja liittymät Ylämaan kohdalla yleisiä teitä ovat etelä-pohjoissuunnassa kulkeva Ylämaantie (maantie 3864 Tapavainola - Ylämaa). Toiminnalliselta luokitukseltaan tie on yhdystie. Suunnittelujaksolla on yksi yleisen tien liittymä Pappilantie (Mt14787 Leino) ja kaksi kaavatieliittymää Harjuntie ja Kuuselankaari. Ylämaantien liittymissä ei ole kääntymiskaistoja. Koskentien ja Pappilantien (MT 14787) liittymässä on sivusuunnilla tulppasaarekkeet. Muut katuliittymät ovat avoimia liittymiä. Suunnittelualueen tieverkko on esitetty kuvan 2 kartalla. Kuva 2. Suunnittelualueen liikenneverkko.

7 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Geometria ja poikkileikkaus Suunnittelujaksolla Ylämaantie (mt3864) on loivassa vasemmalle kääntyvässä kaarteessa. Maantien poikkileikkaus on 7,5/6,0 (päällysteleveys 6,5 m). Maantien pituuskaltevuus välillä Harjuntie - Kuuselankaari on noin 2 % Liikennemäärät Suunnitteluosuudella Ylämaantien (mt3864) koko vuoden keskimääräinen vuorokausiliikennemäärä (KVL) oli Liikenneviraston tierekisteritietojen mukaan vuonna 2012 noin 950 moottoriajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen määrä oli noin 30 raskasajoneuvoa vuorokaudessa (osuus 3,3, %). Etelä-Karjalan tieliikenteen yleinen kasvuennuste yhdysteillä on laskeva. Lappeenrannan kaupungin alueen yhdysteiden kuntakohtainen tieliikenteen kasvuennuste vuoteen 2030 mennessä on 10 % ja vuoteen 2040 mennessä 15 %. Taajaman maankäytön kehityksen vaikutuksesta arvioidaan tieliikenteen kasvavan Ylämaantiellä nykyisestä % vuoteen 2040 mennessä. Kuva 3. Suunnittelualueen maantieverkon nykyiset liikennemäärät vuonna Lähde: Liikenneviraston tierekisteri Nopeusrajoitukset Suunnittelujakso sijoittuu taajamaosuudelle ja tiellä on voimassa taajamanopeusrajoitus 50 km/h.

8 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Liikenneturvallisuus Liikenneviraston onnettomuusrekisterin mukaan suunnittelujaksolla on tapahtunut viimeisten 5 vuoden (v ) aikana kaksi poliisin tietoon tullutta liikenneonnettomuutta, joista kumpikaan ei johtanut henkilövahinkoihin. Molemmat onnettomuudet olivat risteämisonnettomuuksia. Onnettomuuksien sijainnit, vakavuusaste, tapahtumavuosi ja onnettomuusluokka on esitetty kuvassa 4. Kuva 4. Viiden viimeisen vuoden (v ) aikana tapahtuneet liikenneonnettomuudet (Lähde: Onnettomuusrekisteri) Kevytliikenne ja joukkoliikenne Kevyt liikenne Ylämaantien (mt3864) eteläosalla, tien länsipuolella, välillä Aapistie - Harjuntien kulkee kevyen liikenteen väylä. Aapistien päässä on Ylämaan ala-aste. Suunnittelujaksolla on myös kevyen liikenteen väylä Koskentien eteläpuolella ja jatkuu Pappilantien pohjoispuolta pitkin länteen. Suunnittelujaksolle sijoittuu yksi kevyen liikenteen alikulkukäytävä Koskentien ja Pappilantien (Mt 14787) liittymän eteläpuolella. Välillä Harjuntie - Koskentie ei ole erillistä kevyen liikenteen väylää, minkä johdosta kevyt liikenne joutuu käyttämään liikkumiseen maantien pientareita. Suunnittelujaksolla on kevyttä liikennettä Ylämaantien varressa, joka suuntautuu Ylämaantien ja Koskentien liittymän läheisyydessä oleviin palveluihin.

9 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Joukkoliikenne Ylämaantiellä on suunnittelujaksolla kaksi pysäkkiparia, joista toinen pari sijaitsee Harjuntien ja toinen pari Kuuselankaaren liittymän läheisyydessä. Suunnittelujaksolla on säännöllistä joukkoliikennettä Sillat Suunnittelujaksolle sijoittuu yksi kevyen liikenteen alikulkusilta silta (Ylämaan alikulkukäytävä KaS-1109). Ylämaan alikulkukäytävän hyötyleveys (Hl) on 10,50 m Tievalaistus Ylämaantie (mt3864) on koko suunnittelujaksolla valaistu. Tievalaistus on Ylämaantien itäpuolella Kaavoitustilanne Maakuntakaava Suunnittelualueella on voimassa Etelä- Karjalan maakuntakaava, jonka Ympäristöministeriö on hyväksynyt pvm:llä Ote maakuntakaavasta Ylämaan alueelta on esitetty kuvassa 5. Kuva 5. Ote Etelä-Karjalan maakuntakaavasta (pvm:llä ). Maakuntakaavassa Ylämaantietä välillä Vainikkalantie Pappilantie on esitetty kehitettäväksi matkailu- ja maisematienä, jonka suunnittelussa tulee huomioida luonto-, maisema-, rakennusperintö- ja kulttuuriarvot.

10 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Asemakaava Suunnittelujaksolla on voimassa oleva Ylämaan asemakaava. Ote voimassaolevasta kaavasta on esitetty kuvassa 7. Hankkeen mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen edellyttää voimassaolevan asemakaavan muuttamista. Kuva 7. Ote voimassa olevasta asemakaavasta (pvm:llä ) Ympäristö Suunnittelualueen ympäristö-, suojelu-, ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kohteet on tarkistettu OIVA- paikkatietoaineistoista ja museoviraston paikkatietoaineistosta. Ympäristökohteet Paikkatietoaineistojen perusteella valtakunnallisesti arvokkaita ja suojeltuja ympäristökohteita ei suunnittelualueelle sijoitu.

11 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Pohjavesialueet Suunnittelujaksolle sijoittuu toisen luokan pohjavesialueelle. Pohjavesialueen sijainti on esitetty hankkeen yleiskartalla (2T-1). Kuva 8. OIVA-paikkatietoaineiston pohjavesialue Rakenteet ja pohjaolosuhteet Suunnittelujaksolla tehtiin vuonna 2013 pohjatutkimuksia yhteensä 13 pisteessä. Pohjatutkimuksilla selvitettiin nykyisiä tien rakennekerroksia sekä pohjamaan kantavuutta ja routivuutta. Pohjatutkimusten mukaan suunnittelualueen pohjaolosuhteet ovat seuraavat: pintamaa 0,2 m savistasilttiä (sasi ja sihk) n. 0,2-0,6 m soraistahiekkamoreenia (srhkmr) 0,5 1,0 m paikoitellen kalliota, jonka syvyys maanpinnasta vaihtelee 0 4,0 m Varusteet ja laitteet Suunnittelualueella on kolmansien osapuolien omistamia laitteita seuraavasti - Lappeenrannan Energia Oy:n omistamia vesi- ja viemärijohtoja sekä sähköjohtoja ja kaapeleita - Kymen puhelin Oy:n, Elisa Oyj:n ja TeliaSonera Oyj:n tietoliikenne- ja puhelinkaapeleita - Suunnittelualueella ei ole salaojitettuja peltoja. 1.6 Ongelmat ja puutteet Suunnittelualueen liikennejärjestelyjen ongelmia ovat mm: puutteelliset kevyen liikenteen olosuhteet, minkä vuoksi mm. koululaiset joutuvat kulkemaan jalan ja pyörällä maantien kapeilla pientareilla Harjuntien ja Ylämaantien liittymässä sijaitsevalta linja-autopysäkiltä ei ole turvallista ylityspaikkaa maantie 3864 yli

12 SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS Kaakkois- Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue teki päätöksen Ylämaan kevyen liikenteen järjestelyjen suunnittelun käynnistämisestä keväällä Hankkeen maastotyöt tehtiin syksyn 2012 aikana ja suunnitelmien laatimistyö käynnistyi vuoden 2013 helmikuussa. Hankkeen aloittamisesta julkaistiin kuulutus sanomalehti Etelä-Saimaassa Suunnittelutyötä varten perustettiin työryhmä, jossa olivat edustettuina Kaakkois- Suomen ELY- keskuksen liikennevastuualue, Lappeenrannan kaupunki sekä suunnittelukonsulttina toiminut Plaana Oy. Tiesuunnitteluvaiheessa pidettiin kaksi hankeryhmän kokousta. Hankkeen yleisötilaisuus pidettiin maaliskuussa Ylämaan koululla. Kuulutus yleisötilaisuudesta julkaistiin sanomalehti Etelä-Saimaassa. Yleisötilaisuuteen osallistui 6 henkilöä Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenneja ympäristökeskuksen (ELY) ja konsulttien edustajien lisäksi. Suunnittelun aikana oltiin yhteydessä myös suunnittelualueella olevien laitteistojen omistajiin, joiden kanssa käytiin läpi kunkin omistamien laitteiden siirto- ja suojaustarpeet. Keskustelujen pohjalta laitteisto-omistajat ovat laatineet siirto- ja suojaussuunnitelmat sekä arvioineet siirtokustannukset. Hankkeen tiesuunnitelmaluonnoksia on esitelty Kaakkois-Suomen ELYkeskuksen ympäristö- ja luonnonvara- vastuualueelle. Hankkeen tiesuunnitelma-asiakirjat valmistuivat vuoden 2013 kesäkuussa. Samanaikaisesti tiesuunnitelman kanssa Lappeenrannan kaupunki on laatinut alueen asemakaavan muutoksen. Tiesuunnitelman valmistumisen jälkeen hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelmat.

13 13 TIESUUNNITELMAN ESITTELY TIESUUNNITELMAN ESITTELY 3.1 Hankkeelle asetetut tavoitteet Hankkeen tavoitteena on alueen kevyen liikenteen olosuhteiden ja turvallisuuden parantaminen. 3.2 Parantamistoimenpiteet Kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie Kuuselankaari Suunnitelmassa esitetään rakennettavaksi Ylämaantien (mt3864) länsipuolelle erillinen kevyen liikenteen väylä välille Harjuntie - Ylämaan alikulkukäytävä ja välille Pappilantie - Kuuselankaari. Kevyen liikenteen väylä kuivatetaan pääosin avo-ojilla. Kevyen liikenteen väylän leveys on 3,5 metriä, josta päällysteleveys on 3,0 metriä. Ajoradan ja kevyen liikenteen väylän välikaistan leveys vaihtelee 1,5 13 metriin. Lisäksi suunnitelmassa esitetään rakennettavaksi Ylämaantielle suojatiesaareke ja nykyisen linja-autopysäkin siirtämistä Harjuntien liittymän läheisyydessä sekä kevyen liikenteen yhteyden rakentamista katuverkkoon Vilajoenpolulle maantien itäpuolelle.. Tiesuunnitelman mukaiset parantamistoimenpiteet on esitetty Tiesuunnitelman kartoilla (3T-) ja pituusleikkauksissa (5T-1, 5T-2 ja 5T-3). Purettavat ja siirrettävät rakennukset ja rakenteet Suunnittelualueella ei ole purettavia rakennuksia. Teiden hallinnolliset järjestelyt Suunnitelmalla ei ole vaikutusta teiden hallinnollisiin järjestelyihin. 3.3 Toimenpiteiden mitoitus Toimenpiteiden mitoitusnopeuksina on suunnitelman mukaisissa ratkaisuissa käytetty Ylämaantiellä (mt3864) - Harjuntien ja Kuuselankaaren välisellä tiejaksolla nykyinen 50 km/h Uusien väylien poikkileikkaukset ovat seuraavat: Yleiset tiet Tie Poikkileikkaus ja päällyste J1, kevyen liikenteen väylä 3,50/3,00 AB J2, kevyen liikenteen väylä 3,50/3,00 AB J3, kevyen liikenteen väylä 2,50/2,00 AB J4, kevyen liikenteen väylä 2,50/2,00 AB

14 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Kevyen liikenteen väylät kuivatetaan pääosin sivuojilla ja luiskapainanteilla. Tiesuunnitelman mukaiset parantamistoimenpiteet on esitetty Tiesuunnitelman kartoilla (3T-1), poikkileikkauksissa (4T-1, 4T-2) ja pituusleikkauksissa (5T-1, 5T-2 ja 5T-3). 3.4 Liittymät Suunnittelujakson liittymät pysyvät pääosin nykyisellään. Ylämaantieltä poistetaan 2 nykyistä yksityistieliittymää, joille ei ole esitetty paikkaa asemakaavassa. Poistettavat liittymät sijaitsevat Ylämaantien (mt3864) paaluilla 80 ja 235. Poistettavat liittymien sijainti on esitetty suunnitelmakartalla (3T-1). 3.5 Massatalous ja läjitysalueet Hankkeella on massaylijäämää noin m3ktr. Hankkeen läjitysalueet ratkaistaan rakennussuunnitelmavaiheessa. Läjitykseen voidaan käyttää alueen muiden isojen tiehankkeiden (Vaalimaantien ja E18 parantaminen) läjitysalueita. 3.6 Tieympäristö käsittelyn periaatteet ja laatutaso Tieympäristön käsittely mukailee nykyistä käsittelytasoa. Nurmetettavat alueet nurmetetaan maisemanurmella ja kevyen liikenteen väylän varteen on esitetty luonnonmukaisia ryhmittäisiä puuistutuksia. 3.7 Liikennemelu Suunnitelman mukaisilla toimenpiteillä ei ole vaikutusta liikennemeluun. 3.8 Tievalaistus Maantien 3864 tievalaistus pysyy pääosin nykyisellään. Harjuntien liittymässä sekä Pappilantien ja Kuuselankaaren välisellä tiejaksolla valaisinpylväitä joudutaan siirtämään rakennettavan kevyen liikenteen väylän johdosta. Siirrettävät pylväät on esitetty laitteistokartalla. Kevyen liikenteen väylälle J1 ei suunnitelmassa esitetä erillistä valaistusta. 3.9 Liikenteenohjaus Maantien liikenteenohjaus pysyy pääosin ennallaan. Suunnittelualueelle lisätään uusien kevyen liikenteen järjestelyiden rakentamisen edellyttämiä liikennemerkkejä Kuivatus Väylien kuivatus hoidetaan pääasiassa avo-ojilla. Suunnittelualueelle ei tehdä uusia laskuojia, mutta nykyisiä perataan suunnitelma-asiakirjoissa esitetyssä laajuudessa Sillat Suunnittelujaksolla on yksi olemassa oleva silta (Ylämaan alikulkukäytävä KaS-1109). Tiesuunnitelmassa sillalle ei ole osoitettu toimenpiteitä.

15 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Johto ja laitesiirrot Parannettavalla suunnittelujaksolla on tietoliikennekaapeleita, sähköjohtoja sekä vesi- ja viemärilinjoja. Telekaapeleiden omistajat Elisa Oyj, Kymen Puhelin Oy ja TeliaSonera Oyj. Sähköjohdot, vesi- ja viemärijohdot kuuluvat Lappeenrannan Energia Oy:lle. Konsultti on käynyt neuvotteluja laitteistojen omistajien kanssa tarvittavien laitteistosiirtojen osalta. Laitteistojen siirrot ja suojaukset on esitetty laitesiirtokartoilla 6T-1. Kustannusjako on esitetty 1.5T-1 ja 1.5T-2 -lomakkeilla. Telekaapelit Ylämaantien (mt3864) länsipuolella kulkee useita tietoliikennekaapeleita, joiden omistajat ovat Elisa Oyj, KYMP Oy, ja TeliaSonera Oyj. Maantien varressa kaapeleita joudutaan siirtämään, suojamaan ja/tai jatkamaan kevyen liikenteen väylän kohdalla sekä maantien suojatiesaarekkeen, jotta ne eivät jäisi tierakenteeseen suojaamattomana. KYMP Oy:n laitesiirtojen yhteyshenkilö on: Toni Martiskainen p TeliaSonera Oy:n laitesiirtojen yhteyshenkilö on: Kai Vertanen TeliaSonera Oyj p Elisa Oyj:n laitesiirtojen yhteyshenkilö on: Hannu Luukkainen p Sähköverkko ja vesihuolto Suunnittelualueella on Lappeenrannan Energia Oy:n omistamia sähkölinjoja sekä vesi- ja viemärijohtoja. Lappeenrannan Energian vesi- ja viemärijohdot sijaitsevat kevyen liikenteen väylän J1 paalulla 422. Johdot suojataan tarvittaessa. Lisäksi kevyen liikenteen väylän J2 läheisyydessä nykyinen vesi- ja viemärijohto sekä sähkökaapeli jäävät rakennettavan kevyen liikenteen väylän alle. Sähkökaapeli siirretään paaluvälillä rakennettavan kevyen liikenteen väylän luiskaan. Lappeenrannan Energia Oy:n yhteyshenkilö on: Jouni Horppu p

16 HANKKEEN VAIKUTUKSET HANKKEEN VAIKUTUKSET 4.1 Vaikutukset liikenteeseen ja turvallisuuteen Tiesuunnitelman mukaisilla toimenpiteillä parannetaan kevyen liikenteen olosuhteita ja liikenneturvallisuutta. Toimenpiteiden liikenneturvallisuusvaikutukset arvioitiin liikenneturvallisuusvaikutusten arviointiohjelmalla (Tarva 5.0). Laskelman mukaan toimenpiteillä ei saavuteta laskennallisia onnettomuusvähenemiä. Mikä johtuu siitä, että tiejaksolla ei ole tapahtunut viimeisten vuosien aikana kevyen liikenteen onnettomuuksia. 4.2 Vaikutukset kunnossapitoon Kunnossapitokustannukset kasvavat uuden kevyen liikenteen väylän johdosta. 4.3 Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Toimenpiteet tukevat alueen laajenevaa maankäyttöä ja kaavoitusta. Suunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttamien edellyttää Ylämaan taajaman asemakaavan muuttamista. 4.4 Vaikutukset ympäristöön Liikennemelu ja pakokaasupäästöt Hankkeen toimenpiteillä ei ole vaikutuksia liikennemeluun ja pakokaasupäästöihin. Tieympäristö ja maisemakuva Kevyen liikenteen väylän ja suojatiesaarekkeen rakentaminen vaikuttaa maisemakuvaan, tieympäristö muuttuu taajamamaisemmaksi. Osittain jo tien varteen rakennetun kevyen liikenteen väylän jatkaminen yhtenäistää tieympäristöä. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen Kuuselankaaren katuliittymään tiivistää kyläkuvaa, myöskään suunnittelujaksolla sijaitseva kauppa (Sale) ei enää sijoitu irrallisena kylän ulkopuolelle. Kevyen liikenteen väylän varteen esitetyt ryhmittäiset puuistutukset jäsentävät kevyesti tiealuetta. Ympäristö- suojelu ja kulttuurikohteet Hankkeella ei ole vaikutuksia ympäristö-, suojelu- tai kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. Luonnonympäristö, kasvillisuus ja eläimistö Hankkeen toimenpiteillä ei ole merkittäviä vaikutuksia alueen kasvillisuuteen ja eläimistöön. Pinta- ja pohjavedet Hankkeella ei ole vaikutuksia alueen pohja- ja pintavesiin.

17 HANKKEEN VAIKUTUKSET Elinolosuhteet ja viihtyvyys Hanke parantaa ihmisten elin- ja liikkumisolosuhteita uusien kulkuyhteyksien ja liikennejärjestelyjen selkeytymisen ja turvallisuuden myötä. Maa-ainesvarat Hankkeessa on massa-ylijäämää noin m 3 rtr. Suurin osa leikkausmassoista on pintamaata ja penkereisiin kelpaamatonta maa-ainesta. Hankkeelta ylijäävät maamassat (n m 3 ktr), joita ei voida käyttää tierakenteissa, läjitetään. Hankkeen läjitysalue tarkentuu rakennussuunnitelmavaiheessa. Läjitykseen voidaan käyttää mm. alueen muiden isojen tiehankkeiden (Vaalimaantien ja E18 parantaminen) läjitysalueita. Tierakenteiden kiviainekset ja muut materiaalit joudutaan tuomaan hankkeen ulkopuolelta. Kiinteistöt ja rakennukset Suunnittelujaksolla ei ole lunastettavia rakennuksia. Suunnitelmakartoilla osoitetuille rakennuksille tehdään kiinteistökatselmukset ennen rakennustoimenpiteitä. Tiesuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen edellyttää nykyisen asemakaavan mukaisen liikennealueen laajentamista, minkä vuoksi lunastetaan Lappeenrannan kaupungin, seurakuntayhtymän ja Etelä- karjalan Osuuskaupan omistamia maita. Tiesuunnitelmassa esitetään uutta liikennealuetta lunastettavaksi yhteensä n m Rakentamisen aikaiset vaikutukset Ylämaantielle tulevan suojatiesaarekkeen sekä kevyen liikenteen väylän rakentaminen aiheuttavat jonkin verran liikennöintihaittoja. Lisäksi rakentamisesta aiheutuu jonkin verran melu- ja pöly- sekä tärinähaittoja aivan väylien varressa oleville asuinkiinteistöille. Haitat ovat kuitenkin lyhytaikaisia. 4.6 Kustannusvaikutukset Hankkeen kustannukset Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat (alv 0 %, maku indeksi 111,4 2010=100), josta rakentamiskustannusten osuus on laitteistosiirto- ja suojaus kustannusten osuus lunastus- ja korvauskustannusten osuus Tarkempi kustannuserittely on esitetty kustannusarvioerittelyssä (asiakirja 1.5T-1 ja 1.5T-2). Laitesiirtojen kustannukset jakautuvat tiesuunnitelmassa esitetyn kustannusarvion mukaisesti.

18 SUUNNITELMAAN SISÄLTYVÄT LUVAT JA SOPIMUKSET SUUNNITELMAAN SISÄLTYVÄT LUVAT JA SOPIMUKSET Hankkeen kustannusjako Hankkeen rahoituksesta puolet tulee Euroopan Unionin (EU) maaseutujen kehittämisrahastosta. Kaakkois- Suomen ELY- keskus ja Lappeenrannan kaupunki ovat sopineet, että puolesta (50 %) hankkeen rakennuskustannuksista vastaa Lappeenrannan kaupunki. Lisäksi Lappeenrannan kaupunki sitoutuu luovuttamaan uudeksi liikennealueeksi tarvittavat omistamansa maa-alueet maksutta. Laitteistojen siirto- ja suojauskustannukset Laitteistojen omistajat siirtävät ja suojaavat omistamansa viemäri- ja vesijohto sekä kaapelit ja laitteet tietyön aikana. Sopimusten mukaisesti nykyisellä tiealueella olevien laiteiden osalta kustannuksista vastaa laiteomistajat. Kunnossapitovastuut Rakennettavat kevyen liikenteen väylät kuuluvat ELY- keskuksen kunnossapitovastuulle. 6 JATKOTOIMENPITEET Seuraavaksi Kaakkois- Suomen ELY- keskus pyytää suunnitelmasta lausunnot Lappeenrannan kaupungilta ja Etelä-Karjalan liitolta. Lappeenrannan kaupunki asettaa suunnitelman yleisesti nähtäville. Nähtävilläolon aikana kaupunkilaisilla on mahdollisuus tehdä hankkeesta muistutuksia. Tiesuunnitelman nähtävilläolosta kuulutetaan kaupungin virallisissa ilmoituslehdissä. Saatuaan lausunnot kunnalta ja viranomaistaholta ELY- keskus laittaa Tiesuunnitelman Liikennevirastoon hyväksymiskäsittelyä varten. Tiesuunnitelman valmistumisen jälkeen suunnittelua jatketaan rakennussuunnitelman laatimisella. Hanke on tarkoitus toteuttaa kesän 2014 aikana, koska sille on myönnetty Rahoitusta Euroopan Unionin maaseutujen kehittämisrahastosta.

19 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT Plaana Oy on laatinut tiesuunnitelman Kaakkois- Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue toimeksiannosta. Lisätietoja suunnitelmasta antavat: Kaakkois- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue Hankevastaava Vesa Savola Salpausselänkatu Kouvola puh vesa.savola@ely-keskus.fi Lappeenrannan kaupunki Suunnittelupäällikkö Pentti Multaharju Villimiehenkatu puh pentti.multaharju@lappeenranta.fi Kouvolassa Kaakkois- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue Plaana Oy Vesa Savola Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Keijo Körkkö Projektipäällikkö

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla

Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla 1(20) 1.2 T 18.6.2015 Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmaselostus Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmaselostus 18.6.2015 3 Sisältö 1 HANKKEEN

Lisätiedot

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 1/9 1.2T RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 20.8.2015 Tiesuunnitelma 2/9 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Hanke perustuu yleissuunnitelmaan 2008 Valtatien 4 keskikaiteellinen

Lisätiedot

Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran

Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran 1(20) 1.2 T 30.11.2018 Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran liittymässä, Nurmes Tiesuunnitelma Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran liittymässä, Nurmes 2 30.11.2018

Lisätiedot

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki TIESUUNNITELMAN 15.3.2017 1 (7) Maantien 14813 (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari Tiesuunnitelma Suunnitelman esittely

Lisätiedot

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki 1 (6) Maantien 14780 (Mätöntie) parantaminen välillä Ylijärvi - kunnan raja, Lappeenranta Tiesuunnitelma Kaakkois-Suomen ELY- keskuksen liikenteen ja

Lisätiedot

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille Liikennevirasto Tieosasto Opastinsilta 12A 00521 HELSINKI TIESUUNNITELMAN 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013 1.2T SUNNANÅN SILTA MAANTIELLÄ 12055, KEMIÖNSAARI 18.11.2013 Varsinais-Suomen ELY-keskus Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT... 3 1.1 Hankkeen liittyminen muuhun suunnitteluun; kaavoitukseen

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus välille Aartapolku Alakyläntie, Kotka Tiesuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2014 Tiesuunnitelmaselostus 2(10) TIESUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV 0-2500 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 30.9.2016 2 (5) Valtatie

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys Oulu LUONNOS 15.12.2016 2 Selvitys on valmistunut XXXXkuussa 2016. Selvityksen ovat tehneet Plaana Oy:ssä Juha Raappana, Jorma Hämäläinen ja Riina Isola.

Lisätiedot

1(29) 1.2 T 28.2.2014. Maantien 8300 kevyen liikenteen järjestelyt välillä Markkuuntie Sanginsuuntie, Oulu. Oulu. Tiesuunnitelma

1(29) 1.2 T 28.2.2014. Maantien 8300 kevyen liikenteen järjestelyt välillä Markkuuntie Sanginsuuntie, Oulu. Oulu. Tiesuunnitelma 1(29) 1.2 T 28.2.2014 Maantien 8300 kevyen liikenteen järjestelyt Oulu Tiesuunnitelma Sisältö 3/29 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT 4 1.1 Yleistä 4 1.2 Suunnittelukohde 4 1.3 Aikaisemmat suunnitelmat

Lisätiedot

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie 1 Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie Tiesuunnitelman esittelytilaisuus 11.2.2013 2013 klo 15.00 16.00. 2 Maantien 3051

Lisätiedot

Valtatien 20 liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Välikylän

Valtatien 20 liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Välikylän 1.2 T Valtatien 20 liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Välikylän kohdalla, Oulu selostus selostus 1 Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT 3 1.1 Yleistä 3 1.2 Suunnittelukohde 3 1.3

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1/14 1.2T Valtatien 8 liittymäjärjestelyt Pyhäjoen keskustan kohdalla 31.12.2012 Tiesuunnitelmaselostus 2/14 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

1.2T Mt 369 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Kääpälä Tuohikotti, Kouvola

1.2T Mt 369 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Kääpälä Tuohikotti, Kouvola Mt 369 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Kääpälä Tuohikotti, Kouvola Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2012 Tiesuunnitelmaselostus 2(12) TIESUUNNITELMASELOSTUS

Lisätiedot

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola Kaakkois-Suomi Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 5.8.2013 Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola Tiesuunnitelman hyväksyminen Päätösehdotus 1.3T Tie ja

Lisätiedot

Maantien 723 parantaminen välillä Rannanjärvi - Kiistola, Kauhava. Tiesuunnitelmaselostus

Maantien 723 parantaminen välillä Rannanjärvi - Kiistola, Kauhava. Tiesuunnitelmaselostus 1.1T Maantien 723 parantaminen välillä Rannanjärvi - Kiistola, Kauhava Tiesuunnitelmaselostus 15.8.2014 Muutos A Insinööritoimisto Kolmostie Oy. Rakennusten purkamiset poistettu. Tekstit päivitetty vastamaan

Lisätiedot

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO KANSIO 1/2 OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman yleisesite

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Asikkala 2011 Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla 1 SISÄLTÖ 1. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 SUUNNITTELUKOHDE JA TIEVERKKO 3 1.2 MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen Päätösehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 1 Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen PÄÄTÖSEHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI Maantiet: Tie ja paaluväli

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikennevastuualue. Toiminnanohjauspäällikkö Ø

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikennevastuualue. Toiminnanohjauspäällikkö Ø Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus LAUSUNTOPYYNTÖ KASELY/1440/2015 LAPPEENØNNAN KAUPUNKI 21.8.2015 Kirjaamo 2 5-08- 2015 Jakelun mukaan Kokous 19.8.2015; Nordkalk Oy Ab, Lappeenrannan kaupunki, KAS

Lisätiedot

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Tiesuunnitelma Genimap Oy, Lupa L4356 Maantien 19514 Tulppio - Ainijärvi lakkauttaminen, Savukoski Tiesuunnitelman sisällysluettelo Osa A Yleiset

Lisätiedot

1.2T KAARINA - KORPPOO MT 180 LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN MITTALASIN-, TROLLGÅRDAN- JA KÅRKULLAN YKSITYISTEIDEN LIITTYMIEN ALUEILLA, PARAINEN

1.2T KAARINA - KORPPOO MT 180 LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN MITTALASIN-, TROLLGÅRDAN- JA KÅRKULLAN YKSITYISTEIDEN LIITTYMIEN ALUEILLA, PARAINEN 1.2T KAARINA - KORPPOO MT 180 LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN MITTALASIN-, TROLLGÅRDAN- JA KÅRKULLAN YKSITYISTEIDEN LIITTYMIEN ALUEILLA, PARAINEN Tiesuunnitelmaselostus Turku 2013 Tiesuunnitelmaselostus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 920/10.03.01/2012 Tekninen lautakunta 7 23.1.2013 53 Lausunnon antaminen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tiesuunnitelmasta Länsiväylän (kt

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola 25.8.2011 1 (7) Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola Tiesuunnitelman ja rakennussuunnitelman laatiminen Poikkileikkausvaihtoehtojen vertailu VE A ja VE D,

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

KAS ELY L Seutukuntakierrokset Kaakkois-Suomen ELY - keskuksen maanteiden hallinnollinen luokittelu ja kehittäminen asemakaava-alueilla

KAS ELY L Seutukuntakierrokset Kaakkois-Suomen ELY - keskuksen maanteiden hallinnollinen luokittelu ja kehittäminen asemakaava-alueilla KAS ELY L Seutukuntakierrokset 2016 Kaakkois-Suomen ELY - keskuksen maanteiden hallinnollinen luokittelu ja kehittäminen asemakaava-alueilla Lähtökohdat Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan liikennealue

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE. 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc

16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE. 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc 16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc 2 (5) VT 6 TAAVETTI - LAPPEENRANTA TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE Yleistä Tiesuunnitelman liikenne-ennuste

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Tiesuunnitelman sisällysluettelo 29.5.2015 Tiesuunnitelmien yleisesite Hankekortit 29.5.2015 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 29.5.2015 1.3T Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi

Lisätiedot

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 1.3T MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 06.10.2017 1 MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARATAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE- RITOPOHJANTIE.

Lisätiedot

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS 2016 4 1. LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1.1 Suunnittelukohde Suunnittelukohteena on valtatien 2 ja maantien 2444 (Siltatie) eritasoliittymä

Lisätiedot

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku 1 (5) Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku Yleissuunnitelma Hankkeesta ei ole tehty yleissuunnitelmaa, koska hankkeen vaikutukset ovat vähäiset. Päätösehdotus Maantiet 3T-1

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc Jalasjärven kunta Asemakaavan muutos Liikenteen yleissuunnitelma Koulukeskus Rajalanmäki Vt3 Vt3 Rajalantie H-as, Oikotie 27.02.2006 Juha Raappana p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen

Lisätiedot

KAS ELY L Seutukuntakierrokset Kaakkois-Suomen ELY - keskuksen maanteiden hallinnollinen luokittelu ja kehittäminen asemakaava-alueilla

KAS ELY L Seutukuntakierrokset Kaakkois-Suomen ELY - keskuksen maanteiden hallinnollinen luokittelu ja kehittäminen asemakaava-alueilla KAS ELY L Seutukuntakierrokset 2016 Kaakkois-Suomen ELY - keskuksen maanteiden hallinnollinen luokittelu ja kehittäminen asemakaava-alueilla Lähtökohdat Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan liikennealue

Lisätiedot

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto 1.3-T 1 (8) Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelma käsittää maantielle 816 noin 8,4 kilometrin pituisen uuden silta- ja pengeryhteyden

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

Suunnittelu kohdistuu Mussalontiehen Aittakorventien liittymästä pohjoiseen vt 7:n eteläisiin ramppeihin asti. Sijaintikartta.

Suunnittelu kohdistuu Mussalontiehen Aittakorventien liittymästä pohjoiseen vt 7:n eteläisiin ramppeihin asti. Sijaintikartta. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ OSOITE Asemakaavan muutos Mussalontie Lankila ja Aittakorpi PROJ.NRO 0712 ALOITE TAI HAKIJA Kotkan kaupunki, kuntatekniikka SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Tiesuunnitelman tarkistaminen Yleisötilaisuus 5.11.2014 Kymen Paviljonki 5.11.2014 1 Hankkeen taustaa Valtatien 12 tieosuudelle on laadittu

Lisätiedot

Kevyen liikenteen väylä ja liikenneturvallisuusjärjestelyt Eriksnäsintielle (mt 11687), Sipoon. Aluevarausselvitys ALKUSANAT

Kevyen liikenteen väylä ja liikenneturvallisuusjärjestelyt Eriksnäsintielle (mt 11687), Sipoon. Aluevarausselvitys ALKUSANAT Kevyen liikenteen väylä ja liikenneturvallisuusjärjestelyt Eriksnäsintielle (mt 11687), Sipoon ALKUSANAT Eriksnäsintien (mt 11687) aluevarausselvitys on Sipoon kunnan hanke, jonka tavoitteena on löytää

Lisätiedot

Valtatien 13 ja seututien 633 liittymä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät, Saarijärvi

Valtatien 13 ja seututien 633 liittymä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät, Saarijärvi 1.2T Valtatien 13 ja seututien 633 liittymä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät, Saarijärvi selostus TIESUUNNITELMASELOSTUS 2(11) SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT... 3 1.1

Lisätiedot

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Kunnanhallitus 18.4.2017 72 liite 2 Kantatien 62 ja maantien 15139 liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Projektin sisältö ja tekijät Työssä selvitettiin kantatien 62 ja maantien 15139

Lisätiedot

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Kouvolan kaupunki Yhdyskuntatekniset palvelut OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Pvm. 18.7.2018 Täyd. Diaari 1857/10.02.01/2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Mt 378 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Taavetti - Perälä, Luumäki

Mt 378 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Taavetti - Perälä, Luumäki Tiesuunnitelmaselostus Mt 378 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Taavetti - Perälä, Luumäki Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2014 Tiesuunnitelmaselostus

Lisätiedot

Niskanperän liittymäselvitys

Niskanperän liittymäselvitys LAPIN ELY-KESKUS Niskanperän liittymäselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28789 Raportti 1 (7) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Nykytilanteen liikennejärjestelyt... 1 2.1

Lisätiedot

VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU

VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU Tarkastus Päivämäärä 3.4.2010 Laatija Jouni Lehtomaa Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Valtatien

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi. Tiesuunnitelma

Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi. Tiesuunnitelma Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi Tiesuunnitelma Mt 6922 parantaminen rakentamalla Koskitien/Oikotien kiertoliittymä, Jalasjärvi Tiesuunnitelma Mt 6922 parantaminen

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS YVA- SELOSTUKSESTA

YLEISÖTILAISUUS YVA- SELOSTUKSESTA VT12 PARANTAMINEN VÄLILLÄ ALASJÄRVI-HUUTIJÄRVI YLEISSUUNNITELMA JA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI YLEISÖTILAISUUS YVA- SELOSTUKSESTA 15.6.2016 PITKÄJÄRVEN KOULU, KANGASALA YVA-SELOSTUSEN 1. TILAISUUDEN

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Maanteiden 362 ja 3622 kevyen liikenteen väylä Iitin kirkonkylän kohdalla, Iitti Tiesuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Maanteiden 362 ja 3622

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ANJALANKOSKEN TAAJAMAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENTAMINEN VALTATIEN 15 PARANTAMINEN Kouvolan kaupunki Tekniikka- ja ympäristöpalvelut

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Vesangantien (Mt ja mt 6015) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Ruokkeentie - Raviraitti, Jyväskylä ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Vesangantien (Mt ja mt 6015) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Ruokkeentie - Raviraitti, Jyväskylä ALUEVARAUSSUUNNITELMA Vesangantien (Mt 16684 ja mt 6015) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Ruokkeentie - Raviraitti, Jyväskylä ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen

Lisätiedot

MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT

MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT 1 SISÄLTÖ Nykytilanneanalyysi 3-8 Suunnitelmavaihtoehdot ja niiden toimivuus 9-16 LIITTEET Vaihtoehtojen suunnitelmakartat ja tyyppipoikkileikkaukset

Lisätiedot

Puumalan kunta KESKUSTIEN JA VANHAN PUUMALANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Puumalan kunta KESKUSTIEN JA VANHAN PUUMALANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PUUMALAN KUNTA KESKUTIEN JA VANHAN PUUMALANTIEN ASEMKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen valtatielle 23 välille Söörmarkku Noormarkku Porin kaupunki. Toimenpideselvitys

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen valtatielle 23 välille Söörmarkku Noormarkku Porin kaupunki. Toimenpideselvitys Kevyen liikenteen väylän rakentaminen valtatielle 23 välille Söörmarkku Noormarkku Porin kaupunki Toimenpideselvitys Kevyen liikenteen väylän rakentaminen valtatielle 23 välille Söörmarkku Noormarkku

Lisätiedot

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi Vehkataipale, Taipalsaari

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi Vehkataipale, Taipalsaari MUISTIO 1(4) 25.1.2017 Maantien 14813 (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi Vehkataipale, Taipalsaari Tie- ja rakennussuunnitelman laatiminen Hankkeen yleisötilaisuus Aika: Keskiviikko 18.1.2017

Lisätiedot

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu)

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Työnumero 1510029670 Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Ramboll Finland Oy Kiviharjunlenkki 1 A FI-90220 Oulu Puh. 020 755 611

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

Kiinteistöjärjestelysuunnitelma. Liite tiesuunnitelmaan valtatie 13:n parantamiseksi Myttiömäen kohdalla Savitaipaleella

Kiinteistöjärjestelysuunnitelma. Liite tiesuunnitelmaan valtatie 13:n parantamiseksi Myttiömäen kohdalla Savitaipaleella Kiinteistöjärjestelysuunnitelma Liite tiesuunnitelmaan valtatie 13:n parantamiseksi Myttiömäen kohdalla Savitaipaleella Kiinteistöjärjestelysuunnitelma 10.4.2012 1. YLEISTÄ KIINTEISTÖJÄRJESTELYSUUNNITELMASTA

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA LÄNSI-VUOSNAISTEN RANTA-ASEMAKAAVA

VASTINE KUSTAVIN KUNTA LÄNSI-VUOSNAISTEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA LÄNSI-VUOSNAISTEN RANTA-ASEMAKAAVA Länsi-Vuosnaisten ranta-asemakaava muutos on ollut kaavaehdotuksena nähtävillä 3.4. 2.5.2018. Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN KUNTA KAAVOITUKSEN TULOSYKSIKKÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VIHILUODON YRITYSALUEEN LIIKENNEJÄRJESTELYJÄ VARTEN VIHILUODON OSA-ALUE

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi Liperin kunta Marko Tikkanen, Matti Romppanen Luonnos 26.5.2017 Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet 1.9.2015 Nykytilan selvitys - liikenneonnettomuudet Taipalsaarella vuosina 2009 2013 poliisin tietoon tulleista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle Kaakkois-Suomen maanteiden hallinnollisesta asemasta ja kehittämisestä asemakaava-alueilla

Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle Kaakkois-Suomen maanteiden hallinnollisesta asemasta ja kehittämisestä asemakaava-alueilla Tekninen lautakunta 146 19.04.2017 Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle Kaakkois-Suomen maanteiden hallinnollisesta asemasta ja kehittämisestä asemakaava-alueilla 247/00.04.00/2017 TEKLA 146 Liite

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus A4 Valtatie 13 raskaan liikenteen odotuskaistan rakentaminen välille Tiesuunnitelmaselostus Tiehallinto Kaakkois-Suomen tiepiiri Kouvola 2009 2(11) TIESUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Tiesuunnitelman tarkistaminen Yleisötilaisuus 5.11.2014 Kymen Paviljonki 5.11.2014 1 Hankkeen taustaa Valtatien 12 tieosuudelle on laadittu

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus LAPPEENRANNAN KAUPUNKI kaupunginhallitus l1 3. U2. 201Z Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) Tiesuunnitelma Valtatien 6 parantaminen nelikaistaisena tienä Kärjen

Lisätiedot

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Tiesuunnitelmaselostus 31.12.2012 2/13 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN,

Lisätiedot

Suunnitteluperusteet. Hankesuunnittelupäivä

Suunnitteluperusteet. Hankesuunnittelupäivä Suunnitteluperusteet Hankesuunnittelupäivä 1.2.2018 1.2.2018 Esityksen sisältö Ohjeita Suunnitteluperusteet asiakirjana Milloin suunnitteluperusteet laaditaan? Suunnitteluperusteiden sisältö Suunnitteluperuste

Lisätiedot

Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala

Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala Maantie 13783 eli Sorkkalantie Ominaisuustiedot Pituus yhteensä 4,2 km (mt 3022 / Anian rantatie - mt 308 / Lentoasemantie) Kevyen liikenteen väylä

Lisätiedot

E18 Turun kehätien parantaminen välillä Kausela - Kirismäki 1.0T TIESUUNNITELMA. Piir.nro Piirustus / Asiakirja Mittakaava Pvm 6.4.

E18 Turun kehätien parantaminen välillä Kausela - Kirismäki 1.0T TIESUUNNITELMA. Piir.nro Piirustus / Asiakirja Mittakaava Pvm 6.4. N SISÄLLYSLUETTELO 1(8) Kansio 1 Osa A Kansilehti 1.0T Sisällysluettelo (osat A, B ja C) 12.4.2018 Tiesuunnitelman yleisesite 1.1T Hankekortti 12.4.2018 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 12.4.2018 1.3T Ehdotus

Lisätiedot