Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous"

Transkriptio

1 Muistio 1 (6) Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Aika klo Paikka Osallistujat Neuvotteluhuone Tammerkoski (Kokouskeskus Pellava), Kelloportinkatu 1B, Tampere Kari Hakari, projektiryhmän puheenjohtaja, muutosjohtaja Tuukka Salkoaho, Tampere Eero Väätäinen, Nokia Eeva Kyrönviita, Ruovesi Pasi Virtanen, PSHP Jani Tulehmo, Pirkanmaan ELY-keskus Timo Julkunen, KoHo Katri Maahi, Juko Liisa Häkli, Juko (valtio) Aino Hirvonen, KAU Sirpa Sintonen, Pardia Mikko Koponen, Pirkanmaan liitto Satu Tuominen, Pirkanmaan liitto, sihteeri Teemaryhmien puheenjohtajat: Rami Nurmi, Tampereen kaupunki, ICT-asiat, pj:n varahenkilö Raija Ruoranen, PSHP, Henkilöstöasiat Jukka Männikkö, Tampere, Talousasiat Vesa Haapamäki, Virrat, Hankinnat ja logistiikka Virpi Ekholm, Tampere, Kiinteistöt Tarja Puskala, Tampere, Konsernirakenne ja johtaminen Tiina Surakka, PSHP, Osallistuminen Petri Räsänen, Pirkanmaan liitto, Järjestäjän ja tuottajan roolit Kari-Matti Hiltunen, PSHP, Yhteistoiminta-alueasiat Muut osallistujat: Jaakko Herrala, SOTE-projektijohtaja, Pirkanmaan liitto Jukka Alasentie, maakuntaprojektijohtaja, Pirkanmaan liitto Kirsti Kivilinna, Pirkanmaan liitto Anna-Maria Maunu, Tampere Kristiina Karppi, Pirkanmaan ELY-keskus Asia 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet Puheenjohtaja avasi kokouksen, todettiin osallistujat.

2 Muistio 2 (6) 2 SOTE- ja maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus 3 Teemaryhmien väliraporttien keskeiset sisällöt ja viestit Asiakohta jätettiin käsittelemättä ja siirryttiin väliraporttien käsittelyyn. Teemaryhmien puheenjohtajat antoivat ytimekkäät katsaukset väliraporttien keskeisiin sisältöihin ja viesteihin. Ryhmien toimittamat diat ovat muistion liitteenä ja luettavissa myös teemaryhmien omilla Pirkanmaa2019-sivuilla. 1. ICT-asiat (Rami Nurmi, Tampereen kaupunki, pj:n varahenkilö) Toiminnan hahmottamisen kokonaisuus on epäselvää, uudet infrastruktuurin kehittämistoimet pitää jäädyttää tai tehdä tiedostetusti maakunnallisesta näkökulmasta. Pirkanmaan sote-järjestelmiä ei ole tarkoituksenmukaista eikä resurssien puitteissa edes mahdollista yhdistää, vaan toimitaan nykyisiä järjestelmiä hyödyntäen kunnes niitä vaiheittain uusitaan valtakunnallista UNA arkkitehtuuria noudattaen. Maakunnalla tulee olla yhtenäinen Sote ICMT-infrastruktuuri. Infrastrukstuurin on yksinkertaisinta perustua lakkautettavan sairaanhoitopiirin järjestelmiin. Digi-, ICT- ja tiedolla johtamisen -teemaryhmät liittyvät monelta osin toistensa tekemiseen. Esitettiin, että digi- ja ICT-ryhmät yhdistetään, tiivistä yhteistyötä tiedolla johtamisen -ryhmän kanssa jatketaan. Teemaryhmällä on suuri henkilöresurssitarve (1 henkilö esivalmisteluvaiheessa, 5 henkilöä väliaikaishallinnon vaiheessa). 2. Henkilöstöasiat (Raija Ruoranen, PSHP) Toinen toimeksianto kuntiin henkilöstötiedonkeruusta on annettu, yhteistoimintaneuvottelut on käynnistettävä mennessä. VM:n tietojenkeruusuunnitelma poikkeaa Pirkanmaa2019-aikataulusta. YTneuvotteluille ja sitä kautta muutoksen hallinnalle annettu aikataulu on arvioitu riittämättömäksi. Valmistelua jatketaan maakunnallisen aikataulun pohjalta ja aikaisemmin sovitulla tavalla (YT-neuvottelut aloitetaan, Pirkanmaalla tiedot kerätään ilman nimitietoja). Valtion aluehallinnon henkilöstötietojen keruu viivästyy, koska KEHA valmistelee tätä omassa aikataulussaan. Todettiin, että henkilöstöryhmän toiminnan linkittyminen eri teemaryhmiin on ajankohtaisempi kuin aiemmin. Puheenjohtaja pyrkii kiertämään eri ryhmissä. Nostettiin esiin kuntien SOTE-henkilöstön määrittelyn problematiikkaa, myös talouden näkökulmasta on hankala jakaa työntekijöitä. Ryhmän resurssitarpeet on nostettu esiin väliraportissa.

3 Muistio 3 (6) 3. Talousasiat (Jukka Männikkö, Tampere) Valmisteltu nykytilaselvitykset ja taloushallinnon tietoja on kerätty. Ne on lähetetty kuntiin täydennettäviksi. Maaliskuussa teemaryhmä kysyy siirtyvän omaisuuden vastuita ja velkoja. Suunnitteilla, että maakuntiin perustetaan omat tai kuntien kanssa yhteiset talous- ja henkilöstöhallinnon yhtiöt (MAKU-TAHE), jotka aloittaisivat toimintansa jo ennen vuotta Myöhemmässä vaiheessa nämä yhtiöt siirrettäisiin tänä syksynä perustettavan valtakunnallisen ICT-yhtiön tyttäriksi. Maaliskuussa saadaan tietoa siitä, mitä tehtäviä tulee valtakunnallisiin palvelukeskuksiin ja mitä maakunnallisiin. Kysyttiin, onko realismia saada kunnista päätökset yhteisyhtiöstä esitetyllä aikataululla. 4. Hankinta ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto (Vesa Haapamäki, Virrat) Sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin hankinta- ja logistiikkapalvelut tuottaa Tuomi Logistiikka Oy (sisältää erva-hankinnat). Kehyskunnilla on oma hankintayhtiö Kuntien hankintapalvelut Oy. Muut kunnat ovat ratkaisseet hankinnan ja logistiikan itse. Jatkovalmistelun lähtökohtana on, että maakunnalle synnytetään oma hankinta- ja logistiikkayhtiö, joka voidaan skaalata laajemmalle maantieteelliselle alueelle. Nykytilaselvitykset on laadittu maakunnan ateria-, puhtaus- ja laitoshuoltopalveluista. Palvelut on organisoitu kunnissa ja sairaanhoitopiirissä hyvin monella eri tapaa. Volyymi- ja muut tukipalvelutiedot ja jakaumat kuntien vastuulle siirtyvien sote-palveluiden välillä tarkentuvat kevään aikana. Tukipalvelut on keskitettävissä maakunnallisesti. Henkilökuljetusten osalta kunnissa hyvin erilaisia toimintatapoja ja osaamista, toiminta on siiloutunutta ja kuljetuskokonaisuudet pirstoutuneita. Jatkotyön lähtökohtana on Pirkanmaan kuljetusten keskitetyn suunnittelun malli, joka voisi pohjautua 1) Pirkanmaalla toimivan Tuomi Logistiikan henkilöliikenneyksikön toimintaan tai 2) vaihtoehtoisesti Kelan hallinnoimaan matkojen yhdistelyn malliin tai 3) yhteistyössä kilpailutettuihin välitys- ja kuljetuspalveluihin. Tarvitaan periaatelinjausta, missä muodossa maakunta muodostaa yhteisiä yhtiöitä kuntien kanssa. Maakunnallisen apuvälinekeskuksen suunnittelun käynnistäminen ja maakunnallisen tilaratkaisun löytäminen on kriittistä.

4 Muistio 4 (6) 5. Kiinteistöt (Virpi Ekholm, Tampere) Keväällä 2016 tehty kartoitus SOTE-kiinteistöistä on kattava (95%). MAKUkiinteistöjä ja -tiloja ei ole vielä kartoitettu. Maakuntaan ei ole tarkoituksenmukaista luoda erillistä tilapalveluiden tilaajaorganisaatiota valtakunnallisen Maakuntien tilakeskus Oy:n toimintojen lisäksi. Maakuntien tilakeskus Oy vastaa maakuntien tilojen hallinnoinnista ja edelleen vuokraamisesta. Maakuntien tilakeskus Oy käynnistää (digitaalisen) prosessin, jossa kunnat kirjaavat maakunnalle siirtyvät tilat neljässä pääryhmässä: perusterveydenhuolto, sosiaalitoimi, pelastustoimi ja muut tilat. Tiloista pyydetään myös muita ominaisuustietoja, joiden pohjalta määritellään nykyarvo ja tilakohtainen kokonaisvuokra. Prosessi kilpailutetaan ja hankintapäätös pyritään tekemään toukokuussa. Maakuntien tilakeskus Oy:ltä odotetaan toimintaohjeita ennen selvitystyön aloittamista. Myös aikataulua tarkastellaan uudelleen, kun toimeksianto on tiedossa. 6. Konsernirakenne ja johtaminen (Tarja Puskala, Tampere) Väliraporttiin sisältyy keskeisten organisaatioiden konsernin ja johtamisjärjestelmän kuvaukset (PSHP, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan ELYkeskus ja Tampereen kaupunki). Maakuntaan tulee siirtymään hyvin eri tavoin organisoituja ja johdettuja sotemaku-palveluja, mikä korostaa muutosjohtajuuden merkitystä. Teemaryhmä esitti, että johtoryhmä keskustelee uuden maakunnan johtamisrakenteesta. Sen toivotaan käyvän periaatekeskustelu toimielinrakenteesta ja linjaavan jatkovalmistelun perusteita seuraavien vaihtoehtojen pohjalta: 1. Valtuusto-hallitus-valiokuntamalli, 2. Valtuustohallitusmalli + hallituksen jaostot ja 3. Valtuusto-hallitus-lautakuntamalli. Esitettiin perustettavaksi yleishallinnon teemaryhmä, joka pohtii mm. asiakirjahallinnon ja päätösvalmistelun toteuttamista uudessa maakunnassa. 7. Osallistuminen (Tiina Surakka, PSHP) Osallistuminen linkittyy jokaiseen ryhmään ja ryhmä pyrkii kiertämään muissa teemaryhmissä kevään aikana. Teemaryhmä on kerännyt laajasti osallistumisen hyviä käytäntöjä, joita voidaan hyödyntää jatkosuunnittelussa. Suunnitteilla työpaja vanhus-, vammaisneuvostojen ja nuorisolautakuntien ja muiden osallisuutta edustavien tahojen kanssa. Nuorten ääni uudessa maakuntahallinnossa hankkeeseen halutaan osallistua, jos rahoitus onnistuu.

5 Muistio 5 (6) Loppuraporttiin on tulossa suunnitelma siitä, miten otetaan kuntalaiset mukaan väliaikaishallinnossa. Ryhmän toiminta linkittyy oleellisesti kaikkien teemaryhmien toimintaan. 8. Järjestäjän ja tuottajan roolit (Petri Räsänen, Pirkanmaan liitto) Teemaryhmän on määritellyt järjestäjän tehtäviä ja erilaisia työvälineitä, jotta tuleva järjestämisvastuu ja maakunnan järjestämistehtävän kokonaisuus voidaan jäsentää. Muutoksen tavoitteena olevasta järjestämisen mallista ja laajuudesta ei ole kokemusta. Kokemuksia kerätään tilaaja-tuottajamalleista ja kansainvälisistä malleista. Tehtävien määrittelyn kautta kokonaisuudet määritellään toiminnoiksi sekä myöhemmin tarvittaviksi resursseiksi ja osaamisvaatimuksiksi. Järjestäjän tehtävien kautta johdetut järjestäjän toiminnot ovat: 1. suunnittelu ja seuranta, 2. palveluiden hankinta ja hallinta, 3. ohjaus ja valvonta, 4. kehittäminen ja 5. yhteistyö. Teemaryhmä osallistuu STM:n Maakunnan järjestämisen työkirjan sisältöjen tuottamiseen (SOTE ja MAKU), joka julkaistaan myöhemmin alueuudistus.fi -sivujen tiekartta- osiossa. Työkirja toimii myös teemaryhmän loppuraporttina. Teemaryhmien väliraporttien pohjalta tarkastelua laajennetaan tarkemmalle tasolle järjestäjän tehtävien osalta. Näin saadaan tarkempi käsitys järjestämistehtävän kokonaisuudesta ja siitä ovatko tehtävät järjestäjän vai tuottajan tehtäviä. 9. Yhteistoiminta-alue-asiat (Kari-Matti Hiltunen, PSHP) Nykytilankuvausta tehty erikoissairaanhoidon ja sairaaloiden yhteistyön, päivystyksen, ensihoidon, sosiaalipalvelujen, pelastuksen, logistiikan ja hankintojen, ICT:n ja tutkimuksen osalta. Erityisvastuualueen järjestämissopimuksesta jalostetaan yhteistyöalueen maakuntien välinen yhteistyösopimus, jota toteutetaan 2019 alkaen. Asiakokonaisuuksia tarkastellaan yhdessä Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien valmistelun projektijohtojen kanssa. Päijät-Hämeen suuntautuminen Uudellemaalle koetaan valitettavana. Yhteistyöalueasiat-teemaryhmä esitettiin siirrettävän SOTE-projektiryhmän alle. 4 Muut asiat Muistutettiin Celkee Insight -kyselyyn vastaamisen tärkeydestä ja velvoittavuudesta. Kyselyn vastauskattavuus on noin puolet. Johtoryhmä ja hallitus edellyttävät kyselyyn vastaamista teema- ja projektiryhmiin

6 Muistio 6 (6) osallistuvilta. 5 Seuraava kokous ja kevään kokousajat Seuraava kokous pidetään torstaina klo Kokouskeskus Pellavan neuvotteluhuoneessa Valimo, Kelloportinkatu 1B, Tampere. Kokouksessa Lyncmahdollisuus. Kevään muut kokousajat: to klo Tammerkoski ke klo Tammerkoski to klo Tammerkoski 6 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

7 Yhteenveto väliraportista ICT-teemaryhmä

8 Resurssitarpeet 1-7/2017, 8/2017-3/2018 Maakunnan kokonaisuuden rakentaminen pelkästään Soteosuudessa vaatii paljon työtä Toimipaikkoja lähes 400 Järjestelmiä noin 850 Resursseja tarvitaan nopeasti 1 kokopäiväinen henkilö 3/2017 3/ kokopäiväistä henkilöä 8/2017 3/2018 Sote-kokonaisuus Työasemien lukumäärä - kiinteät Työasemien lukumäärä kannettavat Työasemien lukumäärä muut Mobiililaitteiden lukumäärä Palvelinten kokonaismäärä Tietoliikenneja verkkolaitteiden lukumäärä

9 ICMT (Information, Communications and Medical Technology) ICMT-infra ja sote-tietojärjestelmät Maakunnalla tulee olla yhtenäinen Sote ICMT-infrastruktuuri (mm. työasema-, AD-, tietoverkko-, palvelinpalvelut) Infra on yksinkertaisinta perustua lakkautettavan sairaanhoitopiirin infraan Toiminnan rakenteen oltava hahmollaan kun suunnittelua tehdään Palvelukeskukset Inhouse hankintalaki Uudet infran kehittämistoimet jäädytetään tai tehdään tiedostetusti maakunnan alueella Pirkanmaan sote-järjestelmiä ei ole tarkoituksenmukaista eikä resurssien puitteissa edes mahdollista konsolidoida, vaan toimia nykyisiä järjestelmiä hyödyntäen, kunnes niitä vaiheittain uusitaan UNA arkkitehtuuria noudattaen

10 Yhdyspinnat muihin teemaryhmiin Digi-, ICT- ja tiedolla johtamisen teemaryhmät liittyvät monelta osin toistensa tekemiseen. Teemaryhmät ovat aloittaneet yhteistyön tammikuussa Tavoitteena on mm. Varmistaa tiedonkulku teemaryhmien välillä Kansallisen tuen yhteinen hakeminen Huomioidaan yhteistyöalueen yhteistyö, joka saattaa olla myös edellytys tuelle Seurataan valtakunnallista ohjeistusta Pyritään mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään yhteisiä resursseja ICT-teemaryhmä ehdottaa, että ICT- ja digiryhmä yhdistetään ja muodostetaan erittäin kiinteä yhteistyö tiedolla johtamisen ryhmän kanssa (yhdistäminen mahdollisesti myöhemmin)

11 "Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle!"

12 Palaute Henkilöstöasiat-teemaryhmän kokouksesta Toimeksianto nro 2 henkilöstötiedonkeruusta (henkilöstöhallinnon menettelytavat ja työsuhde-etuudet ) ja yhteistoimintaneuvotteluiden käynnistämisestä (10.3 mennessä) on lähetetty Siirtoon osallistuvien organisaatioiden henkilöstöjohtajille ja asiantuntijoille järjestetään toimeksiannon nro 2 yhteistilaisuus KEHA on antanut valmisteluohjeet ELY-keskuksen, AVIn ja TE-keskuksen henkilöstötietojen keräämiseen ja yt-neuvottelujen aikatauluun. Yt-aikataulu ei ole ollut esillä esivalmistelun johtoryhmässä. Aikataulut poikkeaa oleellisesti teemaryhmän aikataulusta ja myös tietojen keruun vastuutahosta. Ehdotus: valtion henkilöstön valmistelua koskeva toimeksianto tarkistetaan kokonaisuutena. Henkilöstöpolitiikka ja erilliset kysymykset alatyöryhmä on käynnistänyt työskentelynsä (todettu toimeksianto ja käyty lähetekeskustelu). Tietosuojavaltuutetulta odotetaan vastausta teemaryhmän puheenjohtajan lähettämään lausuntopyynnön henkilöstötietojen keräämisestä. Arvioitu vastausaika helmikuun loppu

13 Palaute Henkilöstöasiat-teemaryhmän kokouksesta VM:n kirje henkilöstötiedonkeruusta (VM037:00/2016) Henkilöstöä koskevien tietojen keräämiselle ja valmistelulle annettu aikataulu poikkeaa oleellisesti Pirkanmaa2019-suunnittelusta. Tietojen keräämistä rajataan ja se sitoo henkilöstöresurssien suunnittelua palveluille. YT-neuvotteluille ja sitä kautta muutoksen hallinnalle annettu aikataulu on arvioitu riittämättömäksi henkilöstöteemaryhmässä. VM:n viestiin on vastattu ja siihen liittyen KT:n neuvottelupäällikkö oli yhteydessä henkilöstöteemaryhmän puheenjohtajaan. KT tukee valmistelun etenemistä ilman nimitietoja. Ehdotus: tehdään kaikki, mitä näissä rajoissa voidaan tehdä. Henkilöstötietojen kerääminen jatkuu aikaisemmin sovitulla tavalla (nimitietoja ei kerätä) Yt-neuvottelut aloitetaan

14 Hankinnat ja logistiikka: projektiryhmälle tiedotettavat asiat (väliraportointi) Hankinnat ja logistiikka Nykytila: Sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin hankinta- ja logistiikkapalvelut tuottaa Tuomi Logistiikka Oy (sisältää erva-hankinnat). Kehyskunnilla on oma hankintayhtiö Kuntien hankintapalvelut Oy, joka ei tuota logistiikkapalveluita. Muut kunnat ovat ratkaisseet hankinnan ja logistiikan itse. Jatkovalmistelun lähtökohtana on, että maakunnalle synnytetään oma hankinta- ja logistiikkayhtiö, joka voidaan skaalata laajemmalle maantieteelliselle alueelle. Huolena erva-näkökulman ja volyymietujen heikentyminen, mikäli maakunnat keskittyvät vain oman hankinnan järjestämiseen (hankintayhteistyön vapaaehtoisuus). Ateriat, puhtaus ja laitoshuolto Nykytila: Ateria-, puhtaus- ja laitoshuoltopalvelut on organisoitu kunnissa ja sairaanhoitopiirissä hyvin monella eri tapaa. Yleisin organisointimuoto on tukipalvelu osana kunnan toimialaa, mutta myös taseyksiköitä on jonkin verran. Myös yt-alueita ja ostopalveluja hyödynnetään tukipalvelun järjestämisessä. Kunnissa tuotetaan puhtauspalveluita yhtiömuotoisesti ateriapalveluita enemmän. Volyymi- ja muut tukipalvelutiedot ja jakaumat kuntien vastuulle siirtyvien ja sote-palveluiden välillä tarkentuvat kevään aikana. Tukipalvelut on keskitettävissä maakunnallisesti. Maakunnan näkökulmasta on mahdollista saavuttaa toiminnallisesti, taloudellisesti ja asiakasnäkökulmasta kohtuullinen kokonaisuus, mutta ratkaisun toiminnalliset, taloudelliset ja asiakasvaikutukset kuntiin ja niiden elinvoimaan on arvioitava erikseen

15 Henkilökuljetukset Henkilökuljetusten tarkastelun piirissä on ollut yhteiskunnan järjestämis- tai kustannusvastuulla olevat kuljetukset riippumatta siitä kenellä vastuu muutoksen jälkeen. Pirkanmaalla kokonaiskustannukset (tilastossa ei Kela mukana) nousseet + 17 %. Kunnissa hyvin erilaisia toimintatapoja ja osaamista, suurelta osin kuljetusten suunnittelu ja hankinta tehdään sivutoimisesti ja tehtäväaluekohtaisesti. Toiminta on siiloutunutta ja kuljetuskokonaisuudet pirstoutuneita. Jatkotyön lähtökohtana on Pirkanmaan kuljetusten keskitetyn suunnittelun malli, joka voisi pohjautua 1) Pirkanmaalla toimivan Tuomi Logistiikan henkilöliikenneyksikön toimintaan tai 2) vaihtoehtoisesti Kelan hallinnoimaan matkojen yhdistelyn malliin tai 3) yhteistyössä kilpailutettuihin välitys- ja kuljetuspalveluihin. Maakunnallinen apuvälinekeskus Maakunnallisen apuvälinekeskuksen suunnittelun käynnistäminen ja maakunnallisen tilaratkaisun löytäminen on kriittistä. Linjattava, millaisella ratkaisulla (huolto, varastointi, logistiikka) hoidetaan apuvälineiden keskitetty ja hajautettu jakelu maakunnassa. Yhteisen näkemyksen muodostaminen kokonaiskuvasta mahdollisimman nopeasti tärkeää. Maakunta-kunta -yhteistyö tukipalveluissa (hankinnat, logistiikka, ateria- ja siivouspalvelut yms.) Teemaryhmä esittää, että valmistelua jatketaan perustettavien maakunnan ja kuntien yhteisyhtiöiden pohjalta. Tarvitaan periaatelinjaus, halutaanko ja missä muodossa perustettavaksi yhteisiä yhtiöitä kuntien kanssa

16 Kiinteistöt: projektiryhmälle tiedotettavat asiat (väliraportointi) Nykytilankartoitus: keväällä 2016 tehty kartoitus SOTE-kiinteistöistä on kattava (95%). MAKU-kiinteistöjä ja -tiloja ei ole vielä kartoitettu odotetaan valtakunnallista toimeksiantoa. Toiminnan ja tilojen rahoitusta toivotaan käsiteltävän kokonaisuutena maakuntatasolla tilankäytön tehostamiseen tulee kannustaa ja edistää digitalisaatiolla. Teemaryhmän näkemyksen mukaan ei ole järkevää luoda ylimääräisiä tasoja tilapalveluihin. Maakuntaan ei ole tarkoituksenmukaista luoda erillistä tilapalveluiden tilaajaorganisaatiota vaan toiminnallinen organisaatio voi määritellä asiakastarpeet. Valtakunnallinen Maakuntien tilakeskus Oy vastaa maakuntien tilojen hallinnoinnista ja edelleen vuokraamisesta. Alkuperäinen tavoite näyttää epätodennäköiseltä kuntien tilojen ja sopimusten osalta (tavoite ). Maakuntien tilakeskus Oy:ltä odotetaan toimintaohjeita selvitettävistä sopimuksista ennen työn aloitusta. Myös aikataulua tarkastellaan uudelleen, kun toimeksianto on tiedossa. Resurssitarpeet 1-7/2017 Teemaryhmä tarvitsee erillisen henkilöresurssin vastaamaan valtakunnallisen kyselyn koordinoinnista, neuvonnasta ja yhdenmukaistamisesta. Lisäksi kyseinen henkilö tarvitaan hoitamaan teemaryhmän asiavalmistelua ja asiantuntijasihteerin tehtävät. 8/ /2018 Vuokrasopimusten kokoaminen ja yhdenmukaisen aineiston tuottaminen. Vuokratilojen soveltuvuuden arviointi (kiinteistöalan asiantuntija)

17

18 KoJo: projektiryhmälle tiedotettavat asiat (väliraportointi) Esitetään, että johtoryhmän listalle laaditaan erillinen päätösesitys toimielinrakenteen linjaamisesta. Johtoryhmän toivotaan käyvän periaatekeskustelu toimielinrakenteesta ja linjaavan jatkovalmistelun perusteita alla esiteltyjen vaihtoehtojen pohjalta. 1. Valtuusto-hallitus-valiokuntamalli 2. Valtuusto-hallitusmalli + hallituksen jaostot 3. Valtuusto-hallitus-lautakuntamalli Väliraporttiin sisältyy keskeisten organisaatioiden konsernin ja johtamisjärjestelmän kuvaukset (PSHP, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan ELY-keskus ja Tampereen kaupunki). Teemaryhmä tuo esille, että maakuntaan tulee siirtymään hyvin eri tavoin organisoituja ja johdettuja sotemaku-palveluja, mikä on pyritty huomioimaan esitetyissä toimielinrakenne-malleissa (vahvuudet ja heikkoudet). Teemaryhmä esittää perustettavaksi yleishallinnon teemaryhmän, joka pohtii mm. asiakirjahallinnon ja päätösvalmistelun toteuttamista uudessa maakunnassa

19 1. Valtuusto-hallitus-valiokuntamalli Kuvaus: Valtuusto työskentelee valiokuntiin jakaantuneena. Valiokuntamalli korostaa vaaleilla valittujen luottamushenkilöiden asemaa päätöksenteossa ja valmistelussa. Valtuuston asema suhteessa hallitukseen vahvistuu mallissa, jossa valiokunnat toimivat päätöksiä tekevinä toimieliminä. Hallituksen asemaa korostavassa valiokuntamallissa valiokunnilla ei ole virallista päätösvaltaa, eikä niille ole delegoitu viranomaistehtäviä vaan valiokunnat toimivat valmistelevina toimieliminä. Vahvuudet: Tukee vahvasti edustuksellisuuden lähtökohtaa. Toteuttaa vahvaa ja suoraa demokratiaa Korostaa valtuuston roolia ja painoarvoa, laajentaa valmistelunäkökulman luottamushenkilötasolle Valiokuntatyöskentely varmistaa päätöksentekoa erityisesti strategisissa asioissa (esim. valinnanvapaus- ja palveluverkko-valiokunta) Korostaa maakuntastrategian roolia Sitoo luottamushenkilöitä valmisteluun ja maakunnan asioihin Malli sopii monitoimialaiseen johtamiseen Heikkoudet/huomioitavaksi: Päätöksenteosta voi tulla jojoilua, kun hankalat päätökset palautuvat valiokuntiin Valmistelevien valiokuntien mallissa riskinä valmistelun objektiivisuuden heikkeneminen, liiallinen politisoituminen Muita huomioita: Selvitettävä mahdollisuudet ottaa käyttöön valiokuntamalli (maakuntalaki). Erilainen, ennakkoluuloton ja rohkea vaihtoehto. Moderni ja perinteistä päätöksentekoa uudistava malli. Oleellista miettiä, miltä osin valiokunnat olisivat valmistelevia tai päätöksiä tekeviä. Maakuntapolitikoinnin ammattimaistuminen, riittääkö substanssiosaaminen ja aika? Kempeleen mallissa valiokunnat käyvät linjaavaa arvokeskustelua tulevaisuuden suunnasta ja viranhaltijat osallistuvat valmisteluun vasta, kun valiokuntakeskustelu on käyty. Mahdollisuus perustaa päätöksentekoa pohjustavia iltakouluja tms. strategisten asiakokonaisuuksien tueksi. Keskeisissä valmistelevissa valiokunnissa olevien valtuutettujen rooli voi ylikorostua päätöksenteossa. Politiikan ammattimaistuminen, motivoi poliitikkoja

20 2. Valtuusto-hallitusmalli + hallituksen jaostot Kuvaus: Hallitus hoitaa perinteisten lautakuntien tehtävät niin pitkälle kuin laki / hallintosääntö antavat mahdollisuuden. Malli on erityisen käyttökelpoinen silloin, kun maakunnan omana toimintana hoidettavat tehtävät ovat vähäisiä esimerkiksi laajan maakuntien välisen yhteistyön vuoksi. Hallitus voi jakautua päättäviin tai valmisteleviin jaostoihin, jolloin käsittelykuormaa voidaan jakaa. Vahvuudet: Ketterä toimintamalli erityisesti toimintaansa aloittavaan uuteen maakuntaan Tehokas ja suoraviivainen päätöksenteko, nopea päätösten toimeenpano (ei otto-oikeutta, päätökset nopeasti lainvoimaisiksi) Erityisesti strategisen johtamisen ja laajojen kokonaisuuksien hallinnan kannalta selkeä ja tehokas malli Keskitetty omistajaohjaus hallituksella Päätös- ja toimivallan sekä valmistelukuorman siirtomahdollisuus jaostoille Tuotannon ja liikelaitoksen johtokunnan rooli kasvaa Laajemmalle osallistumiselle ja vaikuttamiselle luodaan edellytykset, mikäli jaostoiden kokoonpanossa on muitakin kuin hallituksessa olevia Jaostot ainakin imagollisesti ketterämpiä kuin lautakunnat. Heikkoudet/huomioitavaksi: Poliittinen päätöksenteko kapeutuu, kun vähemmän poliittisen päätöksenteon paikkoja Epäsuora poliittinen ohjaus ja vaikuttaminen voivat lisääntyä valmisteluvaiheessa Päätöksentekoon vaikuttaminen voi vaikeutua Vaarana vallan keskittyminen Päätösten paljous tai vaihtoehtoisesti päätökset jäävät ylätasoisiksi Muita huomioita: Edellyttää voimakasta delegointia hallintosääntöön. Määriteltävä tarkasti, mikä on hallituksen ja jaostojen keskinäinen työnjako ja toimivaltasuhteet. Tällä on vaikutusta suoraviivaisuus- ja tehokkuustavoitteisiin. Malli sopisi maakunnan alkuvaiheeseen, jolloin asioita saadaan vietyä eteenpäin tehokkaasti ja reaktiivisesti. Yhtenä osallistavana keinona hallituksen iltakoulut yms. ratkaisut, jossa asioita pohjustetaan ja haetaan konsensusta. Myös laajat tilaisuudet ja foorumit, joissa koko valtuusto ja hallitus mukana

21 3. Valtuusto-hallitus-lautakuntamalli Kuvaus: Ns. perinteinen malli, jossa eri hallinnonalojen lautakunnat vastaavat hallinnonalansa päätöksenteosta, asioiden valmistelusta hallitukselle ja valtuustolle sekä niiden päätösten täytäntöönpanosta. Lautakunnat toimivat hallituksen alaisuudessa ja hallituksella on otto-oikeus lautakuntien päätöksiin. Puheenjohtajamallissa lautakuntien puheenjohtajat nimetään hallituksen jäsenistä. Vahvuudet: Hallinnonalakohtainen valmistelu ja osaaminen Puheenjohtajamalli vahvistaa edustuksellisuutta Sitoutuminen, valmistelun laatu, aika ja osaaminen substanssikohtaisille järjestäjätehtäville Heikkoudet/huomioitavaksi: Päätöksenteon monikerroksisuus: lautakuntien toimivalta suhteessa liikelaitosten johtokuntiin? Hallinto- ja johtamisjärjestelmän näyttäytyminen byrokraattisena Perinteisessä lautakuntamallissa hallinnon lähestyttävyys ja imago ei vastaa uuden maakunnan visiota Puheenjohtajamalli lisää poliittista ohjausta valmisteluun Sektoroituminen, kokonaisuuden hallinta ja systeemisten muutosten läpiajo vaikeutuu (esim. sote-ltk ja maku-ltk) Lautakuntien ristivedot, palveluketjujen integroimisen ja asiakkuuksien hallinnan vaikeutuminen Muita huomioita: Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin toteutuuko perinteisellä mallilla? Tuttu ja turvallinen, luo jatkumon kuntien nykyiselle mallille. Ohjaa helposti perinteisiin ajattelumalleihin. Kuinka paljon jää aidosti päätettävää lautakuntiin suhteessa liikelaitoksen johtokuntiin? Voi lisätä yhden ylimääräisen käsittelytason MAKU-asioihin

22 Projektiryhmälle informoitavat asiat OSALLISTUMINEN-teemaryhmä / pj Tiina Surakka Väliraportti käyty läpi ja lähetetty eteenpäin ja kevät ohjelmoitu. Tavoitteena, että väliraportin mukaisesti Osallistuminen-teemaryhmän joku jäsenistä pääsee ehdotettuihin muihin teemaryhmiin kevään aikana kuulemaan ja keskustelemaan odotuksista osallistumiselle Suunnitteilla työpaja keväälle vanhus-, vammaisneuvostojen ja nuorisolautakuntien ja mahdollisten muidenkin kunnissa toimivien/pysyvien osallisuutta edistävien tahojen edustajien kanssa Nuksu-hankkeeseen osallistuminen, mikäli rahoitus onnistuu Seurataan valtakunnallista kärkihanketta ja integroidutaan tarvittaessa mukaan

23 Järjestäjä ja tuottaja: projektiryhmälle tiedotettavat asiat (väliraportointi) Teemaryhmän työskentely sujunut hyvin suhteessa esitettyihin tavoitteisiin. Valtakunnallisen muutoksen tavoitteena olevasta järjestämisen mallista ei ole kokemusta. Järjestämistehtävä suunnitellussa laajuudessa on uusi kokonaisuus. Kokemuksia kerätään tilaaja-tuottajamalleista ja kansainvälisistä malleista soveltaen. Teemaryhmän työskentely on lähtenyt liikkeelle järjestäjän tehtävien ja erilaisten työvälineiden määrittämisestä, jotta tuleva järjestämisvastuu ja maakunnan järjestämistehtävän kokonaisuus voidaan jäsentää. Tehtävien määrittelyn kautta tehtävät ja tehtäväkokonaisuudet voidaan määritellä toiminnoiksi ja myöhemmin tarvittaviksi resursseiksi. Tällä tavoin edetään ryhmän tavoitteeseen järjestäjäorganisaation valmistelusta sen edellyttämät osaamisvaatimuksen huomioiden. Väliraportti-vaiheessa ryhmän järjestäjän tehtävien määrittelyjen kautta johdetut järjestäjän toiminnot ovat: Suunnittelu ja seuranta - Kehittäminen Palveluiden hankinta ja hallinta - Yhteistyö Ohjaus ja valvonta

24 Järjestäminen on läpileikkaava tehtävä käytännössä kaikkien teemaryhmien osalta, vahvimmat yhdyspinnat löytyvät Konserniohjaus ja johtaminen sekä Yhteistyöalueasiat (yhteistyösopimukset) teemaryhmiin. Työn eteneminen Järjestäjän ja tuottajan roolit teemaryhmä toimii Sitran Maakunnallinen järjestäjähankkeen ohjausryhmänä ja osallistuu STM:n ohjaamaan valtakunnalliseen valmistelutyöhön järjestämisen osalta. Teemaryhmä osallistuu STM:n Maakunnan järjestämisen työkirjan sisältöjen tuottamiseen (sote ja maku), joka julkaistaan myöhemmin alueuudistus.fi -sivujen tiekarttaosiossa. Työkirja toimii myös teemaryhmän loppuraporttina. Lisäksi teemaryhmien väliraporttien pohjalta tarkastelua laajennetaan tarkemmalle tasolle järjestäjän tehtävien osalta niin sote kuin maku puolellakin. Tämä tehdään jotta saadaan koottua tarkempi käsitys järjestämistehtävän kokonaisuudesta ja siitä ovatko tehtävät järjestäjän vai tuottajan tehtäviä

25 Yhteistyöalueasiat: projektiryhmälle tiedotettavat asiat (väliraportointi) Väliraportissa on kuvataan - yhteistyöalueen yhteiset asiat teemaryhmän asiakokonaisuudet - nykytilanteen kuvaus: erikoissairaanhoito/sairaaloiden yhteistyö, päivystys, ensihoito, sosiaalipalvelut, pelastus, logistiikka ja hankinnat, ICT, tutkimustmk - nykyinen erityisvastuualueen terveydenhuollon järjestämissopimus ja siinä sovitut asiakokonaisuudet (järjestämissopimuksesta asetus): sairaaloiden hoidollinen työnjako, ensihoito, kuntoutus, toimintojen yhteensovittaminen (loma-ajat, poikkeustilanteet), tutkimus-ja kehittämistyö, ohjaus-ja neuvonta, henkilöstö, tietojärjestelmät, laatu, potilasturvallisuus - erityisvastuualueen järjestämissopimuksesta jalostettava yhteistyöalueen maakuntien välinen yhteistyösopimus, jota toteutetaan 2019 alkaen

26 Yhteistyöalueen yhteiset asiat teemaryhmän asiakokonaisuudet 1) Ensihoito: sairaanhoitopiirien ensihoidon palvelutasopäätökset , missä on kuvattu ensihoitopalvelun sisältö ja tavoitteet, järjestäminen, resurssit, toiminta sekä yhteistyö hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa; ensihoitokeskuksen koordinoimana palvelutasopäätösvalmistelu yhteistyöalueelle 2019 vuodesta eteenpäin 2) Päivystys: erityisvastuualueen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon päivystyksen päivystyspisteet ja toiminnallinen sisältö on kuvattu ervan terveydenhuollon järjestämissopimuksessa; päivittäminen yhteistyösopimukseen 3) Sairaaloiden yhteistyö ja työnjako: on kuvattuna erityisvastuualueen terveydenhuollon järjestämissopimuksessa; päivittäminen yhteistyösopimukseen uudistetun terveydenhuoltolain ja kevään 2017 aikana lausunnoille tulevan keskittämisasetuksen mukaisesti 4) Sosiaalipalvelut: yhteistyöalueella yli maakuntarajojen keskitettävät palvelut tehtäväkokonaisuuksien mukaisesti jaoteltuina 5) Muut yhteistyöalueen asiat: tukipalvelut, kuten ICT, yhteishankinta ja logistiikka, juridiikan ja tarkastuksen palvelut, koulutus ja tutkimus (ervan tutkimustoimikunta)

27 Ennen toukokuun loppua Asiakokonaisuuksien tarkastelu yhdessä Pirkanmaan projektijohdon kanssa Asiakokonaisuuksien tarkastelu yhdessä Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien valmistelun projektijohtojen kanssa (Päijät-Häme) Asiakokonaisuuksien tarkastelu yhdessä Pirkanmaan sote- ja makuteemaryhmien puheenjohtajien (tarvitessa ryhmiemme) kanssa

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto 17.2.2016 klo 13.00-14.50 Tampella-talon kokouskeskus, kh. Tammer (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 19.5.2017 klo 09.00-12.00 Tampereen kaupungin virastotalo, nh. Tammerkoski (Aleksis Kiven katu 14-16 C, Tampere) 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kutsutut osallistujat Tarja

Lisätiedot

KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat

KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat 15.12.2016 Työpajassa 30.11. tunnistettiin maakuntaan siirtyvien tehtäväkokonaisuuksien toiminnallisia yhteyksiä. Tuloksena syntyvä visualisointi toimitetaan

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä Työsuunnitelma Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä 7.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Yhteiset asiat -projektiryhmä

Työsuunnitelma. Yhteiset asiat -projektiryhmä Työsuunnitelma Yhteiset asiat -projektiryhmä 4.11.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Projektiryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu ja välitavoitteet

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Työsuunnitelma Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä 9.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu

Lisätiedot

Yhteiset asiat -projektiryhmän järjestäytymiskokous

Yhteiset asiat -projektiryhmän järjestäytymiskokous Muistio 1 (5) Yhteiset asiat -projektiryhmän järjestäytymiskokous Aika 24.10.2016 klo 10.00-11.50 Paikka Osallistujat Koskikatu 5, Tampere (Cumulus Koskikatu, kokoushuone Pilvi) Kari Hakari, projektiryhmän

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Muistio: 13.1.2016 klo 12.04-13.25 Tampella-talon kokouskeskus, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 19.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Muistio 1 (5) Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Aika 19.01.2017 klo 12.00 14.02 Paikka Osallistujat Neuvotteluhuone Valimo (Kokouskeskus Pellava), Kelloportinkatu 1B, Tampere Kari Hakari, projektiryhmän

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto 17.3.2017 klo 13.05-14.50 Pellava-kokouskeskus, kh. Tammer (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 4.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Osallistuneet Vesa Haapamäki,

Lisätiedot

Pirkanmaan tavoitteet ja palvelulupaus

Pirkanmaan tavoitteet ja palvelulupaus Pirkanmaan tavoitteet ja palvelulupaus Pirkanmaan sote-uudistuksen eettiset ulottuvuudet Tampereen yliopisto 15.3.2017 Rauno Ihalainen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja 16.3.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Muistio: 16.12.2016 klo 13.00-14.00 Tampella-talon kokouskeskus, kh. Koski (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 22.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto 12.4.2017 klo 13.04-14.45 Pellava-kokouskeskus, kh. Koski (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 5.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Vesa

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 ICT-väliraportti

Pirkanmaa2019 ICT-väliraportti Pirkanmaa2019 ICT-väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työryhmän työskentelyyn osallistuneet Jokela Antti, PSHP, pj Nurmi Rami, Tampere, vpj Kahila Arto, Ylöjärvi (Tampereen kehyskunnat),

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Muutokseen valmistautuminen etenee

Muutokseen valmistautuminen etenee Muutokseen valmistautuminen etenee Tampereen työmarkkinaseminaari 17.5.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Kari Hakari Muutosjohtaja

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Muistio 1 (4) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 15.2.2018 klo 13.03-16.05 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) erillinen liite Muistio 2

Lisätiedot

Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous

Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous Aika: 18.12.2018 klo 8.30-10.23 Paikka: Tampella-talo, Kelloportinkatu 1C, 4. krs, kh. Kelloportti Osallistujat: Erillinen liite Muistio 2 (5) Asia

Lisätiedot

CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu

CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu Kirsti Kivilinna, Pirkanmaan liitto 20.4.2017 20.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Me kaikki mukana muutoksessa 22 000 työntekijää, Pirkanmaan 509 356 asukasta,

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Kiinteistöt -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Kiinteistöt -teemaryhmä Työsuunnitelma Kiinteistöt -teemaryhmä 24.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu ja välitavoitteet

Lisätiedot

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Muistio 1 (5) Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Aika 15.12.2016 klo 8.30 10.40 Paikka Osallistujat Kelloportinkatu 1B, Tampere (Kokouskeskus Pellava, neuvotteluhuone Tammerkoski) Kari Hakari, projektiryhmän

Lisätiedot

Pirkanmaa2021 -tilannekatsaus

Pirkanmaa2021 -tilannekatsaus Pirkanmaa2021 -tilannekatsaus Katsaus ICT-valmistelun tilanteeseen 5.9.2018 -Heikki Valtonen, ICT projektipäällikkö, Pirkanmaan maakunta 5.9.2018 1 www.pirkanmaa2021.fi 23 KUNTAA 512 000 ASUKASTA 25 LUOVUTTAVAA

Lisätiedot

Tietojärjestelmien ja sopimusten yhtenäistäminen ja uudistaminen. Case Pirkanmaa

Tietojärjestelmien ja sopimusten yhtenäistäminen ja uudistaminen. Case Pirkanmaa Tietojärjestelmien ja sopimusten yhtenäistäminen ja uudistaminen Case Pirkanmaa Rami Nurmi ICT-vastuuvalmistelija Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistushanke 5.11.2018 1 www.pirkanmaa2021.fi 79 23 KUNTAA

Lisätiedot

Pirkanmaa2019. Henkiöstöasiat-teemaryhmän väliraportti Yhteiset asiat projektiryhmälle

Pirkanmaa2019. Henkiöstöasiat-teemaryhmän väliraportti Yhteiset asiat projektiryhmälle Pirkanmaa2019 Henkiöstöasiat-teemaryhmän väliraportti Yhteiset asiat projektiryhmälle 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi 1. Teemaryhmän työskentely Teemanryhmän työskentely käynnistyi marraskuussa

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto MUISTIO: Järjestäytymiskokous 28.10.2016 klo 12.30-14.23 Tampereen kaupungin virastotalo, ryhmähuone 4, 5.krs (Aleksis Kiven katu 14-16, Tampere) 1.11.2016

Lisätiedot

Maakuntafoorumi

Maakuntafoorumi Maakunnan poliittinen johtaminen case Pirkanmaa Maakuntafoorumi 13.6.2018 Pirkanmaan maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän pj Roope Lehto 13.6.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi 23 KUNTAA 512 000 ASUKASTA

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Maakunnan hallintosääntö Kuntaliiton ja Kainuun liiton maakuntatilaisuus 24.4.2018 Kirsi Mononen, johtava lakimies Maakunnan hallintosääntö

Lisätiedot

Missä Pirkanmaalla nyt mennään?

Missä Pirkanmaalla nyt mennään? Missä Pirkanmaalla nyt mennään? Ministeri Saarikon ministerikierros Tampere 25.10.2017 Kari Hakari muutosjohtaja 31.10.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Muistio 1 (4) Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Aika 20.4.2017 klo 12.00 14.15 Paikka Osallistujat Neuvotteluhuone Tammerkoski (Kokouskeskus Pellava), Kelloportinkatu 1B, Tampere Jaakko Herrala, Pirkanmaan

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018

Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018 Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Muistio 1 (3) Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Aika 24.5.2017 klo 12.00 14.08 Paikka Osallistujat Neuvotteluhuone Tammerkoski (Kokouskeskus Pellava), Kelloportinkatu 1B, Tampere Kari Hakari, projektiryhmän

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Konsernirakenne ja johtaminen -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Konsernirakenne ja johtaminen -teemaryhmä Työsuunnitelma Konsernirakenne ja johtaminen -teemaryhmä 13.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alue asiat -teemaryhmä

Yhteistoiminta-alue asiat -teemaryhmä Yhteistoiminta-alue asiat -teemaryhmä Väliraportti 23.2.2017 Kari-Matti Hiltunen puheenjohtaja 1 www.pirkanmaa2019.fi Yhteistoiminta-alueen yhteiset asiat teemaryhmä Kokoukset olleet: 23.11.2016 ja 16.1.2017

Lisätiedot

Kiinteistöt-teemaryhmä Väliraportti

Kiinteistöt-teemaryhmä Väliraportti Kiinteistöt-teemaryhmä Väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällys 1. Teemaryhmän työskentely 1.1. Teemaryhmän kokoonpano 1.2. Kevään 2017 kokoukset 1.3. Työn eteneminen suhteessa

Lisätiedot

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä MUISTIO: Järjestäytymiskokous 14.11.2016 klo 13.05-14.45 Tampella-talon kokouskeskus, kokoushuone Tammer, (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 24.11.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 24.1.2017 klo 08.30-11.25 Tampereen kaupungin virastotalo, nh. Tammerkoski, 2. krs. 30.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Tarja Puskala, Tampere, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Yhteiset asiat projektiryhmä 23.5.2017 Raija Ruoranen 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Eteneminen suhteessa asetettuihin tavoitteisiin Kokonaisuutena työryhmälle

Lisätiedot

Poimintoja Maakuntalaista (luonnos ) - lähetekeskustelu hallintosääntötyötä varten

Poimintoja Maakuntalaista (luonnos ) - lähetekeskustelu hallintosääntötyötä varten Poimintoja Maakuntalaista (luonnos 22.12.2016) - lähetekeskustelu hallintosääntötyötä varten 24.1.2017 klo 08.30- Vuokko Ylinen Hallintojohtaja 24.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Hallintosäännön merkitys

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 17.4.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 4 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö seminaari pidetty 27.3. SOTEMAKU-valmistelun

Lisätiedot

Mikä maakuntauudistus ja miksi?

Mikä maakuntauudistus ja miksi? Mikä maakuntauudistus ja miksi? 1-27.1.2017 Miksi uudistus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Tehokkaamman hallinnon avulla edistetään ihmisten ja yritysten toimintaa Uudistus tehdään avoimesti, asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Muistio: 19.1.2016 klo 14.00-15.45 Pellava-kokouskeskus, nh. Tammer (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 9.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Petri

Lisätiedot

Säästösuunnitelmia ja -ideoita

Säästösuunnitelmia ja -ideoita Säästösuunnitelmia ja -ideoita Sote muutosjohtaja Jaakko Herrala, LT, MBA Pirkanmaan liitto 1 www.pirkanmaa2021.fi Tilkkutäkki huono pohja laaja-alaiselle tehostamiselle! Järjestämisvastuu Euroopan pienimmillä

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Mikä maakuntauudistus ja miksi?

Mikä maakuntauudistus ja miksi? Mikä maakuntauudistus ja miksi? 1-17.2.2017 Miksi uudistus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Tehokkaamman hallinnon avulla edistetään ihmisten ja yritysten toimintaa Uudistus tehdään avoimesti, asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus

Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus Muut tiedotettavat ajankohtaiset asiat Sote projektiryhmä 13.12.2016 Ajankohtaista Esivalmistelun johtoryhmä ja hallitus odottavat seuraaviin kokouksiin teemaryhmien

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Sote-uudistuksen valmistelu ja toimeenpano

Sote-uudistuksen valmistelu ja toimeenpano Sote-uudistuksen valmistelu ja toimeenpano Kuntamarkkinat 14. - 15.9.2016 Hallitusneuvos Pekka Järvinen 23.9.2016 1 Tässä esityksessä Aikataulu Voimaanpanolaki Henkilöstö Omaisuus Rahoitus Maakunta sote-tehtävissä

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Pelastustoimi ja varautuminen teemaryhmä

Työsuunnitelma. Pelastustoimi ja varautuminen teemaryhmä Työsuunnitelma Pelastustoimi ja varautuminen teemaryhmä 2.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Teemaryhmän yleiset tehtävät 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus Case Pirkanmaa

Sote- ja maakuntauudistus Case Pirkanmaa Sote- ja maakuntauudistus Case Pirkanmaa Sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala, LT, MBA Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus Pirkanmaan liitto 25.6.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Sosiaalija terveydenhuolto Pelastustoimi

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano

Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano Hallitusneuvos Pekka Järvinen Syyskuu 2016 5.9.2016 1 Tässä esityksessä Voimaanpanolaki Henkilöstö Omaisuus Rahoitus Maakunta sote-tehtävissä Toimeenpanon tuki

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Oma Häme -hankkeen väliraportti

Oma Häme -hankkeen väliraportti Oma Häme -hankkeen väliraportti Tiedotustilaisuus 24.5.2016 Jukka Lindberg, projektipäällikkö Hämeen liitto www.omahäme.fi Missä menee Oma Häme hanke? Tiivistelmä: Sote III.sta Oma Häme hankkeeksi kevään

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous

Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Muistio 1 (5) Yhteiset asiat -projektiryhmän kokous Aika 15.11.2016 klo 8.30 10.50 Paikka Osallistujat Kelloportinkatu 1B, Tampere (Kokouskeskus Pellava, neuvotteluhuone Tammerkoski) Kari Hakari, projektiryhmän

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Asialista 1 (6) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 22.3.2018 klo 13.00-16.05 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Veturi (Kelloportinkatu 1C, 4. krs.) erillinen liite Asialista

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Oma Häme tietohallinnon selvitysvaiheen organisointi

Oma Häme tietohallinnon selvitysvaiheen organisointi Oma Häme tietohallinnon selvitysvaiheen organisointi 27.3.2017 Johanna Tulander-Välkki www.omahäme.fi Valtakunnallisen ict-palvelukeskuksen palvelutarjooma ennen 2019 Keskitytään kolmeen palvelukokonaisuuteen

Lisätiedot

Sote-uudistus. Sinikka Salo muutosjohtaja, STM Sinikka Salo

Sote-uudistus. Sinikka Salo muutosjohtaja, STM Sinikka Salo Sote-uudistus muutosjohtaja, STM 16.1.2017 1-20.2.2018 Maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Asialista 1 (5) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 24.11.2017 klo 12.06-14.33 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) Jukka Alasentie, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 väliraportti - Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Pirkanmaa2019 väliraportti - Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Pirkanmaa2019 väliraportti - Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Teemaryhmän kokous 15.2.2017 15.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Väliraportin sisältö Väliraportti: Teemaryhmän työskentely Palvelu-

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida MIKSI MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS TEHDÄÄN? KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tasa-arvo

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Maakunnan hallintosääntö Maku verkostotapaaminen 18.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Hallintosäännön valmistelu Hallinto- verkosto» Kokoukset helmi- ja maaliskuussa» Lausuntokierros /nettiin kommentoitavaksi»

Lisätiedot

Maakunnan poliittisen johtamisen valmistelu

Maakunnan poliittisen johtamisen valmistelu Maakunnan poliittisen johtamisen valmistelu Selvitysprosessin kulku Lauri Tanner Yrittäjäfoorumi 12.4.2018 Taustaa Itsehallinnollisissa hallintoyksiköissä (kunnat, kuntayhtymät, maakunnat) hallinnon perustana

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle!

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Pirkanmaa 2019 Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Esivalmistelun viestintäsuunnitelma Hyväksytty johtoryhmässä 13.10.2016 (Tämä suunnitelma ei sisällä mahdollisesti

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Sote-projektiryhmän kokous

Sote-projektiryhmän kokous Muistio 1 (5) Sote-projektiryhmän kokous Aika 28.3.2017 klo 13.30-15.30 Paikka Osallistujat Tammerkoski-kabinetti, Finn Medi 5, Biokatu 12, Tampere Ihalainen Rauno, Pshp, puheenjohtaja Kuosmanen Taru,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jussi Rämet Pohjois-Pohjanmaa, maakuntajohtaja 10.1.2017 P-P liitto POPELY PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Muutosjohtaja Seppo Huldén Suomen julkinen hallinto Julkinen hallinto Suomessa koostuu kolmesta eri tasosta, joita ovat valtio, maakunta ja kunta Tehtäviä 1.1.2020

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Maakuntauudistus-projektiryhmä

Työsuunnitelma. Maakuntauudistus-projektiryhmä Työsuunnitelma Maakuntauudistus-projektiryhmä 28.11.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Projektiryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu ja

Lisätiedot

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa 13.9.2016, Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Esityksen rakenne Ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta

Lisätiedot

Valiokunta ja lautakunta

Valiokunta ja lautakunta Valiokunta ja lautakunta Järjestämistehtävät ja poliittinen päätöksenteko Järjestäjä ohjaa julkisen rahoituksen käyttöä ja sitä, millaista palvelua ja millä ehdoilla maakunnassa julkisella rahoituksella

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Projektiryhmän työsuunnitelma

Projektiryhmän työsuunnitelma Projektiryhmän työsuunnitelma Sote-projektiryhmä 22.11.2016 25.11.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Projektiryhmän tehtävät 4. Valmistelun

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Väliraportti

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Väliraportti Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällys 1. Teemaryhmän työskentely 1.1. Teemaryhmän kokoonpano 1.2. Alatyöryhmät ja niiden

Lisätiedot

Muutosjohdon linjaukset ja huomiot

Muutosjohdon linjaukset ja huomiot Muutosjohdon linjaukset ja huomiot 20.3.2017 7.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Yleiset huomiot Teemaryhmät ja niiden jäsenet päivitetään väliaikaishallintoon. Maakunnan itse tuottamien vapaan valinnan palveluiden

Lisätiedot

Henkilöstötiimi. Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen. Taina Niiranen Projektipäällikkö Henkilöstöhallinto Minna Koivunen.

Henkilöstötiimi. Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen. Taina Niiranen Projektipäällikkö Henkilöstöhallinto Minna Koivunen. Henkilöstötiimi Anne Markkula Suunnittelija Taina Niiranen Projektipäällikkö Henkilöstöhallinto Minna Koivunen Suunnittelija Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Elina Ranta Assistentti Reima

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 10/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 16.10.2018 klo 14:05-15:58 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto MUISTIO: 30.11.2016 klo 09.00-11.03 Tampella-talon kokouskeskus, kh. Koski (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 22.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Osallistujat

Lisätiedot

Asiakkuuksien ja niiden johtamisen eri tasot Projektiryhmä

Asiakkuuksien ja niiden johtamisen eri tasot Projektiryhmä Asiakkuuksien ja niiden johtamisen eri tasot Projektiryhmä 25.4.2017 MAAKUNTIEN TILANKÄYTÖN JÄRJESTÄMINEN Maakunnissa toiveita / tarpeita saada ohjeistusta mitä tilahallintoon liittyviä tehtäviä niiltä

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen

Konsernirakenne ja johtaminen Konsernirakenne ja johtaminen Esivalmistelun II vaihe, 2. kokous nh. Tammerkoski, Pellava-kokouskeskus (Kelloportinkatu 1B) 5.10.2017 klo 09.00-11.35 11.10.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Maakunnan johtamisjärjestelmä

Maakunnan johtamisjärjestelmä Maakunnan johtamisjärjestelmä Päijät-Häme 30.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Ennakoiva asenne Uudistuksen tarve on tunnustettu Lainsäädäntö avoin Valmistelut vauhdissa Aikataulu on kireä Vaalit tulossa

Lisätiedot

DIGITAALISUUS MAAKUNTAUUDISTUKSESSA

DIGITAALISUUS MAAKUNTAUUDISTUKSESSA DIGITAALISUUS MAAKUNTAUUDISTUKSESSA - NÄKÖKULMANA JOHTAMINEN Aija Tuimala Muutosjohtaja, Etelä-Karjala Etunimi Sukunimi etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 2 3 DIGI- TALI- SAATIO 4 MAAKUNTAUUDISTUS

Lisätiedot

Päivi Leikkola vastuuvalmistelija, SOTE-tuotanto. Liikelaitos, alihankinnat ja asiakassetelipalvelut

Päivi Leikkola vastuuvalmistelija, SOTE-tuotanto. Liikelaitos, alihankinnat ja asiakassetelipalvelut Päivi Leikkola vastuuvalmistelija, SOTE-tuotanto Liikelaitos, alihankinnat ja asiakassetelipalvelut Sote-liikelaitos Liikelaitoksen toimipisteessä arvioidaan asiakkaan palvelutarve ja asiakkaalle tehdään

Lisätiedot

Kainuun maakuntauudistuksen henkilöstöinfo

Kainuun maakuntauudistuksen henkilöstöinfo Kainuun maakuntauudistuksen henkilöstöinfo 11.9.2018 10.9.2018 Jaana Korhonen, valmistelujohtaja 11.9.2018 Kainuun maakuntauudistus / Jaana Korhonen Maakunta- ja sote-uudistuksen aikataulusuunnitelma 11-12/2018

Lisätiedot

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN 19.12. 2016 1 Teemaryhmän työsuunnitelma valmis Nykytilan kuvaus ja tilannekatsaus pelastuslaitoksen toiminnoista valmis Teema- ja sen alatyöryhmien esille nostamia asioita:

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Maakuntauudistus Järjestämistehtävät

Maakuntauudistus Järjestämistehtävät Maakuntauudistus Järjestämistehtävät 31.1.2017 Keskeiset muutokset lausuntokierroksen jälkeen, maakuntalaki (1/4) Maakunnan palvelulaitos korvattiin maakunnan liikelaitossääntelyllä Maakunnan tehtävät:

Lisätiedot

POP maakunnan ICT-valmistelu

POP maakunnan ICT-valmistelu POP maakunnan ICT-valmistelu Tietojärjestelmätoimittajien tapaaminen 4.4.2018 Valtiovarainministeriössä Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus (PPL) Esityksen sisältö

Lisätiedot