NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä"

Transkriptio

1 NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä

2 NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista. NTG CMS on tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä, jolla sivuston ylläpitäminen on helppoa, jolloin päivityksistä tulee kustannustehokkaampaa ja nopeampaa.

3 NTG CMS voidaan asentaa yhtä hyvin joko uuteen tai jo olemassa olevaan sivustoon, sillä se on täysin riippumaton sivuston graafisesta ulkoasusta. Ohjelman ominaisuudet ovat muokattavissa asiakaskohtaisesti ja tarvittaessa saatavilla on myös valmiita lisätoimintoja. NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla hallitset sekä julkisen sivuston että extra- ja intranetin. Ylläpito voidaan suorittaa suoraan selaimen kautta miltä tietokoneelta tahansa, jossa on Internet yhteys ja Internet Explorer 5.5 tai uudempi selainohjelma.

4 NTG CMS Ylläpito sivueditorin avulla Sivuston ylläpitäjä tunnistetaan käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Sivueditorin avulla luot ja muokkaat sivuja aivan kuin tekisit tekstiä tekstinkäsittelyohjelmalla. Sivueditorilla pystyt helposti hallitsemaan sivuston sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja linkkejä. Sivujen muokkaus onnistuu milloin tahansa ja missä tahansa, tarvitset käyttöösi vain Internet yhteyden.

5 NTG CMS Sivueditorin ominaisuudet Sivueditori sisältää muun muassa seuraavat ominaisuudet: Tekstinkäsittelyohjelmasta tutut toiminnot, lihavointi, kursivointi, alleviivaus, numerointi ja taulukot ovat käytössä Kuvien lisääminen ja muokkaaminen Sisäisten ja ulkoisten linkkien lisääminen Tekstin tuominen www-sivuille Microsoft Word ohjelmasta Tekstin tyylin ja formaatin muotoilu Fontin tyylin ja koon valinta Tekstin taustavärin ja tekstin värin valinta

6 NTG CMS Sivueditori Näytön ylälaidassa on toimintopainikkeita, joita käyttämällä tekstiä voidaan muotoilla helposti. Viemällä hiiren osoitin painikkeen päälle saadaan näkyviin ohjeteksti, jossa kerrotaan painikkeen toiminta lyhyesti. Yksittäiset muotoilut kohdistuvat valittuun tekstin osaan ja kappalekohtaiset koko kappaleeseen.

7 NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä Sivuston ylläpitäjä tunnistetaan käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Kirjautumisen jälkeen avautuu NTG CMS julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmän vasempaan laitaan käyttöoikeustason mukainen valikkorakenne ja oikealla näkyy etusivu näkymä, jossa on pikavalikko sivuston hallintaan.

8 NTG CMS Sivujen hallinta Sivujen hallinnan kautta on madollista selata sivulistaa, lisätä uusia sivuja, muokata olemassa olevia sivuja, poistaa sivuja, suorittaa hakuja sivuilta sekä nähdä yhteenvedon sivuista. Hallittavien sivujen listauksesta pääsee suoraan muokkaamaan haluttua sivua tai sivun voi poistaa. Sivun muokkauksen yhteydessä esikatselu toiminto mahdollistaa sivun katsomisen selaimen kautta. Esikatselu Muokkaa/ Poista

9 NTG CMS Uuden sivun lisäys Sivueditorilla luot uusia sivuja kuin tekisit tekstiä tekstinkäsittelyohjelmalla. Pystyt helposti hallitsemaan sivuston sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja linkkejä. Sivun lisäyksen yhteydessä voit määritellä muun muassa missä kohdassa valikkoa sivu näkyy, näytetäänkö jokin kiinteä sivu kyseisen sivun yhteydessä sekä sivun julkisuusasteen.

10 NTG CMS Sivujen haku Etsi toiminto mahdollistaa sivujen haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan sivun muokkaukseen tai poistaa sivu. Sivun tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan sivun muokkaukseen tai poistaa sivu.

11 NTG CMS Yhteenveto sivuista Sivujen yhteenvedon kautta saat helposti selville sivujen yhteismäärä. Yhteenvedosta näkee sivujen yhteismäärän, julkisten- ja ei julkisten sivujen määrän.

12 NTG CMS Artikkeleiden hallinta Artikkeleiden hallinnan kautta on madollista selata artikkelilistaa, lisätä uusia artikkeleita, muokata olemassa olevia artikkelia, poistaa artikkeleita, suorittaa hakuja sekä nähdä yhteenvedon artikkeleiden määrästä. Hallittavien artikkeleiden listauksesta pääsee suoraan muokkaamaan haluttua artikkelia tai artikkelin voi poistaa. Artikkelin muokkauksen yhteydessä esikatselu toiminto mahdollistaa artikkelina katsomisen selaimen kautta. Muokkaa/ Poista Esikatselu

13 NTG CMS Uuden artikkelin lisäys Sivueditorilla luot uusia artikkeleita kuin tekisit tekstiä tekstinkäsittelyohjelmalla. Pystyt helposti hallitsemaan artikkelin sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja linkkejä. Artikkelin lisäyksen yhteydessä voit määritellä muun muassa onko julkaistava artikkeli tiedote, uutinen vai ajankohtainen artikkeli, milloin artikkeli julkaistaan sekä artikkelin julkisuusasteen.

14 NTG CMS Artikkelin haku Etsi toiminto mahdollistaa artikkelin haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan artikkelin muokkaukseen tai poistaa artikkeli. Artikkelin tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan artikkelin muokkaukseen tai poistaa artikkeli.

15 NTG CMS Bannereiden hallinta Hallittavien bannereiden listauksesta pääsee suoraan muokkaamaan haluttua banneria tai bannerin voi poistaa. Bannerin muokkauksen yhteydessä esikatselu toiminto mahdollistaa bannerin katsomisen selaimen kautta. Muokkaa/ Poista

16 NTG CMS Uuden bannerin lisäys Uuden bannerin lisäyksessä voit määritellä bannerin sijainnin www-sivulla, lisätä kuvatiedoston ja esikatsella kuvaa, bannerin näytön vanhenemisajan sekä maksimimäärän näyttökerroille

17 NTG CMS bannereiden haku Etsi toiminto mahdollistaa bannerin haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan bannerin muokkaukseen tai poistaa bannerin. Bannerin tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan bannerin muokkaukseen tai poistaa banneri.

18 NTG CMS yhteenveto bannereista Bannereiden yhteenvedon kautta on mahdollista tarkistaa bannereiden yhteismäärä. Yhteenvedosta näkee myös bannereiden näytön määrän sekä kuinka monta kertaa banneria on haettu.

19 NTG CMS Kuvien hallinta Kuvien hallinnan kautta on madollista selata kuvia, lisätä uusia kuvia, esikatsella kuvia, muokata olemassa olevia kuvia, poistaa kuvia, suorittaa hakuja kuvista sekä nähdä yhteenvedon kuvista. Hallittavien kuvien listauksesta pääsee suoraan muokkaamaan haluttua kuvaa tai kuvan voi poistaa. Kuvan muokkauksen yhteydessä esikatselu toiminto mahdollistaa kuvan katsomisen selaimen kautta. Esikatselu/ Muokkaa/ Poista

20 NTG CMS Kuvan lisäys Uuden kuvan lisäyksessä voit määritellä kuvakansion, lisätä kuvatiedoston ja lisätä kuvalle kuvatekstin.

21 NTG CMS Kuvan haku Etsi toiminto mahdollistaa kuvan haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kuvan muokkaukseen tai poistaa kuva. Tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kuvan muokkaukseen tai poistaa kuva.

22 NTG CMS Kuvakansioiden hallinta Kuvakansioiden hallinnan kautta on madollista selata kuvakansioita, lisätä uusia kuvakansioita, muokata olemassa olevia kuvakansioita, poistaa kuvia, suorittaa hakuja kuvakansioista sekä nähdä yhteenvedon kuvakansioista Hallittavien kuvakansioiden listauksesta pääsee muokkaamaan haluttua kuvakansiota tai kuvakansion voi poistaa. Muokkaa/ Poista

23 NTG CMS Kuvakansion lisäys Uuden kuvakansion lisäyksessä voit määritellä pääkansion, johon kansio kuuluu tai luoda uuden pääkansion.

24 NTG CMS Kuvakansion haku Etsi toiminto mahdollistaa kuvakansion haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kuvakansion muokkaukseen tai poistaa kuvakuvakansio. Kuvakansioiden tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kuvakansion muokkaukseen tai poistaa kuvakansio.

25 NTG CMS Korttikuvien hallinta Korttikuvien hallinnan kautta on madollista selata korttikuvia, lisätä uusia korttikuvia, muokata olemassa olevia korttikuva, poistaa korttikuvia ja suorittaa hakuja. Hallittavien korttikuvien listauksesta pääsee muokkaamaan haluttua korttikuvaa tai korttikuvan voi poistaa. Mikäli korttikuva halutaan vaihtaa, tulee ensin poistaa kyseinen korttikuva, jonka jälkeen voi lisätä uuden kuvan. Muokkaa/ Poista

26 NTG CMS Lisää uusi kuvakortti Uuden korttikuvan lisäyksessä voit määritellä kategorian, johon kuva kuuluu, nimetä kuvan ja lisätä kuvan hakemistosta. Kuvan tulee olla tallennettuna jpg- tiedostomuotoon.

27 NTG CMS Korttikuvan haku Etsi toiminto mahdollistaa korttikuvan haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan korttikuvan muokkaukseen tai poistaa korttikuva. Korttikuvien tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan korttikuvan muokkaukseen tai poistaa korttikuva.

28 NTG CMS Korttikategorian hallinta Korttikuvakategorian hallinnan kautta on madollista selata kategorioita, lisätä uusia kategorioita, muokata olemassa olevia kategorioita, poistaa kategorioita ja suorittaa hakuja. Hallittavien kategorioiden listauksesta pääsee muokkaamaan haluttua kategoriaa tai kategorian voi poistaa. Muokkaa/ Poista

29 NTG CMS Lisää kategoria Uuden kategorian lisäyksessä voit määritellä kategorian nimen ja päättää kategorian julkisuusasteesta.

30 NTG CMS Korttikuvakategorian haku Etsi toiminto mahdollistaa kategorian haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kategorian muokkaukseen tai poistaa kategoria. Korttikuvakategorian tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kategorian muokkaukseen tai poistaa kategoria.

31 NTG CMS Linkkien hallinta Linkkien hallinnan kautta on madollista selata linkkejä, lisätä uusia linkkejä, muokata olemassa olevia linkkejä, poistaa linkkejä ja suorittaa hakuja. Hallittavien linkkien listauksesta pääsee muokkaamaan haluttua linkkiä tai linkin voi poistaa. Muokkaa/ Poista

32 NTG CMS Lisää uusi linkki Uuden linkin lisäyksessä voit määritellä kategorian johon linkki kuuluu, antaa linkille nimi ja www-osoite sekä halutessa linkin vapaamuotoinen kuvaus.

33 NTG CMS Linkkien haku Etsi toiminto mahdollistaa linkin haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan linkin muokkaukseen tai poistaa linkki. Linkkien tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan linkin muokkaukseen tai poistaa linkki.

34 NTG CMS Linkkikategorioiden hallinta Linkkikategorioiden hallinnan kautta on madollista selata linkkikategorioita, lisätä uusia kategorioita, muokata olemassa olevia kategorioita, poistaa kategorioita ja suorittaa hakuja. Hallittavien linkkikategorioiden listauksesta pääsee muokkaamaan haluttua kategoriaa tai kategorian voi poistaa. Muokkaa/ Poista

35 NTG CMS Lisää uusi linkkikategoria Uuden linkkikategorian lisäyksessä voit määritellä pääkategorian johon linkki kuuluu ja antaa kategorian nimen. Mikäli haluat lisätä pääkategorian annetaan pelkkä kategorian nimi.

36 NTG CMS Linkkikategoria haku Etsi toiminto mahdollistaa linkkikategoria haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kategorian muokkaukseen tai poistaa kategoria. Linkkikategorian tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan kategorian muokkaukseen tai poistaa kategoria.

37 NTG CMS Pääkäyttäjän n toiminnot Pääkäyttäjä voi käyttäjän hallinnan kautta selata käyttäjiä, lisätä uusia käyttäjiä, muokata olemassa olevia käyttäjätietoja, poistaa käyttäjiä, suorittaa hakuja ja tarkastella yhteenvetoa. Hallittavien käyttäjien listauksesta pääsee muokkaamaan käyttäjätietoja tai käyttäjätiedon voi poistaa. Muokkaa

38 NTG CMS Lisää uusi käyttk yttäjä/poista käyttk yttäjä Uuden käyttäjän lisäyksessä pakollisina tietoina ovat: etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, salasana sekä käyttäjätunnuksen tila. Käyttäjä poistetaan järjestelmästä muuttamalla käyttäjätunnuksen tilaksi Ei aktiivinen.

39 NTG CMS Käyttäjätietojen tietojen haku Etsi toiminto mahdollistaa käyttäjän haun halutun hakusanan perusteella. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan käyttäjätietojen muokkaukseen tai poistaa käyttäjä. Käyttäjän tarkennetun haun kautta voidaan antaa useampia hakuehtoja, jolloin saadaan helpommin haluttu hakutulos. Saadun hakutuloksen kautta on mahdollista siirtyä suoraan käyttäjätietojen muokkaukseen tai poistaa käyttäjä.

40 Kysy lisätietoja NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmästä NettiTieto Oy Microkatu 1, PL Kuopio Puhelin: +358 (0) Fax: +358 (0) Lähetä sähköpostia:

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan.

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki muodostuu loppukäyttäjälle

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

NTG Projektinhallinta työajan seurantaan ja prosessien ja resurssienhallintaan. NTG Projektinhallinta

NTG Projektinhallinta työajan seurantaan ja prosessien ja resurssienhallintaan. NTG Projektinhallinta NTG Projektinhallinta työajan seurantaan ja prosessien ja resurssienhallintaan. NTG Projektinhallinta NTG Projektinhallinta - Yleistä NTG Projektinhallinta on palvelimella sijaitseva järjestelmä, jota

Lisätiedot

Munstadi Wordpress ohjeet

Munstadi Wordpress ohjeet Munstadi Wordpress ohjeet Sisällys Kirjautuminen... 4 Ohjauspaneeli... 4 Sisällön luominen... 6 1.1 Sivut... 6 1) Uuden sivun luominen (tai vanhan muokkaaminen)... 6 2) Otsikon valinta ja tekstisisällön

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 Copyright Yleiskuvaus 1. Perusasioita kirjautumisesta 2. Kirjautuminen 3. Sivut 4. Yläpalkki 5. Sivujen kuvaukset 5.1 Versiotiedot 5.2 Pääsivu 5.3 Valikon

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI

KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI Kun olet luonut itsellesi kotisivut, voit aloittaa ulkoasun yksityiskohtaisemman räätälöimisen. Kotisivukone tarjoaa helppokäyttöisen ulkoasueditorin, jonka avulla saat sivujen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

Sivueditorin käyttöohje

Sivueditorin käyttöohje Sivueditorin käyttöohje Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ja ylläpitää sivuja silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Aloittaaksesi tarvitset

Lisätiedot

FrontPage 2000 - Näkymät

FrontPage 2000 - Näkymät FrontPage 2000 - Näkymät FrontPagessa on kuusi erilaista näkymää sivustoon. Sivunäkymä Tässä näkymässä luodaan sivut eli näkymä vastaa paljolti Wordin tekstinkäsittelyohjelman näkymää. Tässä on myös muokattava

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

SiteAdmin. www.visualweb.fi

SiteAdmin. www.visualweb.fi 1. Sisäänkirjautuminen...3 2. Käyttöliittymä...3 2.1 Valikot...3 2.1.1 Tiedosto-valikko...3 2.1.2 Muokkaa-valikko...3 2.1.3 Lisää-valikko...3 2.2 Työkalupalkki...3 2.2.1 Lukutila...3 2.2.1.1 Sivun muokkaus...3

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut 1 (14) GTK-wiki 2 (14) Sisällysluettelo 1. Wikin ylläpito... 3 1.1. Wiki-artikkelin muokkaus... 3 1.2. Wiki-artikkelin lisääminen... 3 2. Wiki-toiminnot... 4 2.1. Ristiinlinkitys... 4 2.2. Tekstin muotoilu...

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

WebUpdate v3 Ohjeet. Tietoa järjestelmästä

WebUpdate v3 Ohjeet. Tietoa järjestelmästä Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 1 (10) WebUpdate v3 Ohjeet Tietoa järjestelmästä WebUpdate on Absent Oy:n toteuttama sisällönhallintajärjestelmä, jolla saat hallittua verkkopalvelun sisältöä tehokkaasti

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje

Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje Verkkokaupan päivitysohje Jaana Mäkisalo 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( )

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( ) Lipas 2.0 käyttöohjeet (14.3.2019) (Liikuntapaikan muokkaus, liikuntapaikan lisäys, liikuntapaikan poisto, pistemäiset liikuntapaikat) Liikuntapaikan muokkaaminen Liikuntapaikan lisääminen tai tietojen

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy TM Ambientia

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy  TM Ambientia Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE Ambientia Oy asiakaspalvelu@ambientia.fi www.ambientia.net TM Ambientia Content Manager 2 (13) KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE, SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu 1/6 Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu Järjestelmään kirjautuminen Kulttuuriympäristön tietojärjestelmä löytyy internetistä osoitteesta https://www.museoverkko.fi. Sivut

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Päivitysperiaatteet: Verkkosivuja päivitetään selainpohjaisella WordPress-ohjelmalla, pikaohje seuraavilla sivuilla.

Päivitysperiaatteet: Verkkosivuja päivitetään selainpohjaisella WordPress-ohjelmalla, pikaohje seuraavilla sivuilla. 18.4.2017 KS2019-nettisivuston päivitysperiaatteet- ja pikaohjeet Nettisivujen www.ks2019.fi pääpäivitysvastuu: - maakuntauudistus-viestintä ja yleinen: Virpi Heikkinen, Keski-Suomen liitto - sote-viestintä:

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

KURSSIX: KURSSIEN HALLINTA -OHJELMA. Kurssix-ohjelman esittely 2 Kirjautuminen 2 Käyttöliittymä 3

KURSSIX: KURSSIEN HALLINTA -OHJELMA. Kurssix-ohjelman esittely 2 Kirjautuminen 2 Käyttöliittymä 3 1 KURSSIX: KURSSIEN HALLINTA -OHJELMA -ohjelman esittely 2 Kirjautuminen 2 Käyttöliittymä 3 Kurssin luominen Kurssin lisääminen 4 Kurssitietojen muuttaminen 5 Kurssin poistaminen 5 Kurssin opettajan määrittely

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Sijaispalvelujärjestelmä - Etusivu. Sijaisrekisteri. Top-5 paikkakunnat. Pikahaku. Www-sivuston oma etusivu ja siihen liittyvät ajankohtaista-nostot

Sijaispalvelujärjestelmä - Etusivu. Sijaisrekisteri. Top-5 paikkakunnat. Pikahaku. Www-sivuston oma etusivu ja siihen liittyvät ajankohtaista-nostot Sijaispalvelujärjestelmä - Etusivu Www-sivuston oma etusivu ja siihen liittyvät ajankohtaista-nostot Sijaisrekisteri Uusin sijainen lisätty 24.8.06, klo 9:00 Sijaisia järjestelmässä 101 kpl Top-5 paikkakunnat

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi Tutustu n palvelukuvaukseen ennen palvelun käyttöä (esim. rekisteröityminen palveluun ym. palvelun käyttöön liittyvät seikat). Palvelukuvaus on saatavissa www.kanta.fi -sivustolla http://www.kanta.fi/fi/web/ammattilaisille/testaus

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Sopimuslomake Net. Rakennus ja kiinteistöalan lomakepalvelu. 1. Rekisteröityminen kannattaa aina

Sopimuslomake Net. Rakennus ja kiinteistöalan lomakepalvelu. 1. Rekisteröityminen kannattaa aina Rakennus ja kiinteistöalan lomakepalvelu Sopimuslomakkeiden käytön periaate: 1. Valitse lomake a. Hae lomake joko Haku ruudusta tai Täytettävät lomakkeet listalta 2. Täytä kohteen tiedot a. Keskeneräisen

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Drupal-sivuston hallintaopas

Drupal-sivuston hallintaopas Drupal-sivuston hallintaopas 11.12.2011 1. Sisäänkirjautuminen... 2 2. Sivun luonti... 2 1 1. Sisäänkirjautuminen Kirjautumissivulle pääset osoitteesta http://www.venajaseura.com/user Käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot