WebUpdate v3 Ohjeet. Tietoa järjestelmästä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WebUpdate v3 Ohjeet. Tietoa järjestelmästä"

Transkriptio

1 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 1 (10) WebUpdate v3 Ohjeet Tietoa järjestelmästä WebUpdate on Absent Oy:n toteuttama sisällönhallintajärjestelmä, jolla saat hallittua verkkopalvelun sisältöä tehokkaasti ja vaivattomasti internet-selaimellasi. Sivuja muokataan helppokäyttöisellä editorilla, ja tehdyt muutokset vaikuttavat sivustoon ainoastaan kun ne on hyväksytty julkaisemalla ne. Julkaistut muutokset näkyvät sivuilla heti kun henkilö, jolla on julkaisuoikeus, on hyväksynyt uuden osion. Kun aloitat työskentelyt WebUpdatella, on suositeltavaa että avaat kaksi selainikkunaa joista toisella kirjaudut WebUpdateen ja toiseen avaat varsinaisen sivuston (ks. KUVA1). Näin voit seurata muutoksien vaikutusta sivustoon samalla kun julkaiset sisältöä. KUVA1 Kirjautuminen Järjestelmään kirjaudutaan antamalla käyttäjätunnus sekä tälle määritelty salasana. Mikäli tunnukset eivät täsmää, palaa selain takaisin kirjautumistilaan. Kirjauduttuasi sisään järjestelmään saat näkyviin kohteet, joihin tunnuksellasi on päivitysoikeus (ks. KUVA2). Näihin kuuluvat mm. sivuston ylläpidon päivityskohteet (sivut, linkit yms.), käyttäjien ja ryhmien hallinta sekä tiedostojen lähettämisen hallinta.

2 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 2 (10) KUVA2 1. Yläpalkin hallintanapit 2. Päivityskohteiden valikko 3. Työskentelyalue 4. Julkaisua odottavat dokumentit Järjestelmän päivityskohteet Kun olet sisällä WebUpdate-järjestelmässä näet ensimmäisenä ylhäällä päivityskohtien valintanapit (KUVA2, kohta1), jotka määräytyvät tunnuksellesi myönnettyjen oikeuksien perusteella. Täältä saadaan valittua seuraavat kategoriat: Sivuston ylläpito, joka tuo vasempaan laitaan päivityskohteet. Käyttäjähallinta, josta voidaan määrittää ryhmät sekä käyttäjät järjestelmään. Tiedostot, josta voidaan lisätä järjestelmään kuvat sekä muut tiedostot. Kirjaudu ulos, joka sulkee sivujen hallinnan. Tämä tulisi aina valita kun päivittäminen järjestelmään on lopetettu. Tällöin kyseinen istunto ei jää avoimeksi muille käyttäjille. Vasemmassa laidassa järjestelmässä sijaitsevat päivityskohteet (KUVA2, kohta2). Nämä sisältävät kaikki sivuryhmät ja sivut, joihin tunnuksellasi on oikeus. Sivut ovat listattuna ryhmittäin ja näiden sivuryhmien (kansioiden) sisältämät muut sivut saadaan näkyviin valitsemalla kyseinen ryhmä. Valitessasi päivityskohteen se aukeaa työskentelyalueelle (KUVA2, kohta3), jossa kaikki päivitystyö suoritetaan. Mikäli tunnuksellasi on oikeus tiettyjen sivujen julkaisuun, saat näkyviin heti kirjauduttuasi sivut joita tällä hetkellä odotetaan julkaistavaksi (KUVA2, kohta4). Sivun julkaisu tapahtuu helposti napauttamalla kyseisen sivun vieressä olevaa Julkaise! -kohtaa. Näet kohdasta julkaisua odottavan sivun nimen sekä suluissa ryhmän, jossa sivu sijaitsee.

3 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 3 (10) SIVUSTON YLLÄPITO Uuden kohteen luominen Valitse vasemman laidan päivityskohteista ensin ryhmä, johon haluat luoda uuden sivun, sivuryhmän tai linkin. Mikäli oikeutesi riittävät sivujen lisäämiseen, löytyy työskentelyalueelta pudotusvalikko, josta voidaan lisätä em. kohteita. Päivityskohteesta riippuen lisättävät kohteet muuttuvat järjestelmän rakennetta vastaavaksi. Ryhmien alle saadaan lisättyä alasivuja ja se voi myös itse olla päivittettävä sisältösivu. Linkki on suora viittaus johonkin muuhun kohtaan sivustolla tai muualle internettiin. Mikäli haluat, että linkkisi avataan kokonaan uuteen selaimeen, valitse tällöin kohta Linkki (uusi ikkuna). Valittuasi lisättävän kohteen paina Lisää -nappia ja saat esiin dialogin, johon kirjoitetaan lisättävän sivun otsikko. Tämä näkyy itse sivuilla ryhmälle määritetyn kohdan linkin nimenä. Järjestystunnuksella voidaan määrittää sivujen näkyvä listautumisjärjestys mikäli tälle on tarvetta. Jos loit uuden linkin sinun tulee vielä määrittää Linkin URL eli itse osoite, johon linkki viittaa. Syötä kenttään aina koko osoite: esim. Huom! Kaikkiin päivityskohteisiin ei voi luoda sivuja, ryhmiä tai linkkejä. Järjestelmässä voi olla räätälöityjä kohtia, joiden ominaisuudet ovat rajoitettuja tai näiden alle voidaan luoda erinäisiä lisäominaisuuksia sisältäviä toimintoja. Lisättyäsi uuden kohteen sen tila on automaattisesti määritelty luonnokseksi. Tällöin kyseinen kohde ei näy vielä mihinkään vaan on ainoastaan WebUpdatepäivitysjärjestelmän kautta saatavilla. Muuta kohteen tila vasta sitten kun kyseinen sivu on kaikilta osiltaan valmis. Mikäli sivustolla muokattavassa kohteessa ei näy jotain seuraavan kuvan (ks. KUVA3) ominaisuuksista, johtuu tämä käyttöoikeuksien puutteesta kyseiseen kohteeseen. Tunnuksellasi voi esimerkiksi olla vain lukuoikeus tiettyihin sivuihin. Tällöin saat katsottua sivun tiedot, mutta et voi poistaa tai muokata sitä.

4 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 4 (10) Sivuston ominaisuudet KUVA3 1. Kohteen tietojen muutokset 2. Kohteen tilan määrittely 3. Kohteen poisto/muokkaus 4. Kohteen muutoksien historia Mikäli haluat jälkikäteen muuttaa kohteen sivustolla näkyvää nimeä tai järjestyksen määrittävää tunnusta, voit tehdä sen Muokkaa ominaisuuksia -kohdasta (KUVA3, kohta1). Järjestystunnus -kohdasta saat määritettyä julkisella puolella sijaitsevien sivuosien näkymisjärjestyksen, joka näytetään aakkosjärjestyksessa kyseisen järjestystunnuksen mukaan. Voit myös määritellä kohteen käyttöoikeudet, mikäli tunnuksellasi on tähän oikeus. Käyttöoikeuksista kerrotaan tarkemmin käyttäjien ja ryhmien hallintaa käsittelevässä osiossa. Sivuston tila saadaan määritettyä tunnuksesi oikeuksien sallimalla tavalla. Mikäli sinulla on mahdollisuus tehdä muutoksia sivuun, mutta ei julkaisuoikeutta, näet tällöin valittavana olevan tilat Luonnos sekä Valmis. Määrittäessäsi tilaksi valmis, näkee julkaisuoikeuden omaava henkilö kohteen kaipaavan julkaisua kun hän kirjautuu sisään tunnuksillaan. Luonnos = Työn alla oleva sivusto, joka ei näy vielä mihinkään. Valmis = Julkaisua odottava sivusto. Julkaisuoikeuden omaava henkilö saa tämän julkaisun odotuslistaansa. Julkaistu = Sivu on käytössä ja näkyvissä julkisesti. Poistunut = Sivu on poistettu julkisesti näkyvistä, mutta on vielä tallella tarpeen vaatiessa sitä uudelleen.

5 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 5 (10) Kohteen muokkaaminen Kun haluat muokata kohteen sisältöä valitse työskentelyalueelta Muokkaa sisältöä. Mikäli kyseistä kohtaa ei löydy, tällöin tunnuksellasi ei ole kirjoitusoikeutta kyseiseen kohteeseen. KUVA4 Valittuasi sisällön muokkauksen saat esiin kohteen tietojen muokkaustilan eli editorin sisässä (ks. KUVA4). Editori toimii samalla periaatteella kuin suurin osa tekstinkäsittelyohjelmista. Editori kuitenkin eroaa näistä hieman, sillä kyseessä on selainpohjainen sovellus. Suurimmat erot havaitaan tiettyjen näppäinkomentojen puuttumisessa, sisennyksien käsittelyssä sekä tiettyjen osien (mm. taulukot ja kuvat) käyttäytymisessä. Ylhäällä editorin työkalurivissä sijaitsevat napit tekstin tyylin ja tasauksien toteuttamiseen, leikepöytätoimintojen suorittamiseen, värien valintaan sekä taulukoiden ja kuvien lisäämiseen ja muokkaamiseen. Editorin keskellä olevalla muokkausalueella voit muotoilla tekstiä tekstinkäsittely-ohjelmien tavoin tyylilajit, lihavoinnit, listaukset, tasaukset ym. mukaan lukien. Editorissa on tekstille esimääritellyt tyylit (teksti, otsikko jne), joita käyttämällä sivun ulkoasu voidaan pitää mahdollisimman yhtenäisenä. HUOM! Liian sekava kirjasinlajien sekä kirjainkokojen käyttäminen tekee sivujen lukemisesta työlästä eikä sivuston ulkoasu miellytä silmää. Muokkaustilassa olevassa editorissa voit tehdä kappaleenvaihtoja painamalla enter tai rivinvaihdon painamalla shift + enter.

6 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 6 (10) Mikäli luot uutta dokumenttia ja sinulla on tekstimateriaali valmiina eri ohjelmassa, tulee tällöin ottaa huomioon kyseisten ohjelmien välittämät ylimääräiset, ohjelmakohtaiset piilomerkinnät. Kopiointi tuo yleensä myös nämä internet-sivulle turhat merkinnät ja ne voivat sotkea sivua sitä muokattaessa tai tallennusvaiheessa. Hyvä tapa tuoda teksti mistä tahansa ulkopuolisesta ohjelmasta on tekstin tuominen puhtaana raakatekstinä. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjelman teksti liitetään ensin yksinkertaiseen tekstieditoriin (esim. Muistio / Notepad) ja kopioidaan täältä vielä kertaalleen. Nyt kun tämä raakateksti liitetään editoriin voidaan olla varmoja siitä, että mitään turhia merkkejä ja asetteluja ei siirry mukana. Mikäli käytät sivunhallinnassa muokkaukseen Internet Explorer -selainta ja tuot tekstiä Word-asiakirjasta, on tällöin myös toinen mahdollisuus puhdistaa tekstin muotoiluja. Liitä tekstisi normaalisti word-asiakirjasta kopioimalla se suoraan editoriin. Tämän jälkeen käytä työkalurivistöltä löytyvää Pyyhi muotoilu ( ) -nappia. Tämä pyyhkii tietyiltä osin haitallisia Word-muotoiluja. HUOM! Kyseinen ominaisuus toimii vain Internet Explorerselaimissa. Tiedostojen ja kuvien lisääminen Tiedostojen lisäys vaatii oikeudet kyseiseen toimenpiteeseen. Mikäli sinulla ei ole näitä oikeuksia, et myöskään näe Tiedostot-välilehteä sivuston hallinnassa. Tiedostoja sekä sivuilla käytettäviä kuvia saat lisättyä WebUpdaten yläpalkista löytyvästä kohdasta Tiedostot. Oikeuksista sekä sivuston rakenteesta riippuen kyseisessä kohdassa on yksi tai useampi kansio, jotka sisältävät sijainnin kuville ja tiedostoille. Kaikki tiedostot lisätään samalla periaatteella, oli sitten kyseessä pöytäkirja (.pdf,.doc,.rtf tms.) tai kuvatiedosto (.gif,.jpg tms.). Valitse kansio, joka sisältää sivuilla käytettävät kuvat napauttamalla sitä. Saat tällöin listauksen tällä hetkellä kansiossa sijaitsevista kuvista. Nämä ovat jo valmiina käytettäväksi editorista löytyvästä tiedostolinkin sekä kuvien lisäys napeista. Kuvan nimen vieressä olevasta kameran kuvasta voit esikatsella kansion kuvia. Mikäli haluat jälkikäteen muuttaa tiedoston kuvausta, onnistuu tämä tiedoston vieressä olevasta informaatio-napista. Halutessasi lisätä kuvan palvelimelle, napauta kuvalistauksesta löytyvää Uusi tiedosto -nappia. Tällöin esiin tulee dialogi, jossa kysytään tiedostolle kuvaus sekä itse tiedoston sijainti. Kirjoita kuvaukseen nimi, jolla kuva on helppo tunnistaa ja löytää myöhemmin. Sijainnin saat valittua Selaa -nappia painamalla ja selaamalla tiedoston omalta koneeltasi.

7 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 7 (10) Kun olet valinnut lähetettävän tiedoston omalta koneeltasi, paina tämän jälkeen Lähetä. Kuvan siirron jälkeen se löytyy palvelimelta ja on käytettävissä editorista Lisää kuva -kohdasta. Täältä kuva löytyy pudotusvalikosta antamasi kuvauksen perusteella. Huom! Kuva kannattaa siirtää palvelimelle siinä koossa missä se halutaan sivuilla näkyvän. Tällöin nopeutat sivujen latausaikaa ja säilytät kuvan mittasuhteet oikeina. Sivuhallinnassa on Kuvitus-kansio, joka on nimenomaan tarkoitettu sivuston kuville. Muu sisältö kannattaa pääsääntöisesti lähettää toiseen kansioon. Tiedostoja voit linkittää sivustolle valitsemalla ensin alueen muokkaustilassa, jonka haluat linkittää. Voit valita joko tekstiä tai kuvia linkitettäväksi tiettyyn tiedostoon. Tämän jälkeen valitse muokkaustilassa Lisää tiedostolinkki / muokkaa tiedostolinkkiä -nappi (ks. KUVA5). Saat esiin dialogin, jossa näkyvät tiedosto-kansiot joihin tunnuksellasi on oikeus. Kansion valittuasi saat Tiedosto-kohdan pudotusvalikosta valittua kohteen, jonka sivustolle haluat linkittää. Voit tämän lisäksi määrittää vielä linkityksessä näkyvän tekstimuotoisen kuvauksen sekä miten linkki avataan (esim. uuteen selaimeen). KUVA5 Päivityskohteen ja tiedoston poistaminen Mikäli haluat poistaa tietyn kohteen WebUpdatessa, onnistuu se valitsemalla kohteen ominaisuuksista löytyvä kohta Poista tämä <kohteen nimi>. Kohteen nimi on sen tyyppi eli esim. dokumentti, ryhmä tai linkki. Tarkasta huolella poistamisen tarve ennen kuin poistat ryhmiä, sillä tällöin myös ryhmän alla sijaitsevat kohteet poistuvat sivustosta! Mikäli haluat poistaa tiedoston tai kuvan palvelimelta, valitse tällöin kyseinen tiedostokansio ja haluamasi tiedoston kohdasta paina punaista ruksia ( ) poistaaksesi kyseisen tiedoston. Ongelmatilanteet Mikäli sivua muokatessasi joudut ongelmatilanteeseen, valitse tällöin vain uusi kohde vasemman laidan päivityskohteista. Muista, että mitään muutoksia ei tallennu palveluun ennen kuin itse hyväksyt ne tallentamalla muokkaustilassa.

8 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 8 (10) KÄYTTÄJÄHALLINTA (pääkäyttäjät) Käyttäjähallinta Mikäli tunnuksella on oikeudet hallita käyttäjiä ja ryhmiä, näkyy tällöin WebUpdaten yläpalkissa Käyttäjähallinta -nappi. Tämän alta saadaan esiin valinnat käyttäjille sekä ryhmille. Myös uusien käyttäjien ja ryhmien luonti toteutetaan täältä. KUVA5 1. Käyttäjä/ryhmä valinta ja lisäys 2. Käyttäjäkohtainen valinta 3. Valitun käyttäjän tiedot ja salasanan muutos mahdollisuus 4. Ryhmät, joihin käyttäjä kuuluu Valitessasi käyttäjän listasta saat tunnukselle kuuluvat tiedot oikeaan laitaan näkyviin. Täältä saadaan muutettua tunnuksen kuvausta sekä salasana tarvittaessa. Täältä löydät myös ryhmät, joihin käyttäjä kuuluu (KUVA5, kohta4). Mikäli kyseessä ei ole suojattu käyttäjä (esim. pääkäyttäjä), voit poistaa täältä myös käyttäjätunnuksia tarpeen vaatiessa.

9 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 9 (10) Ryhmät Ryhmät toimivat pitkälti samalla periaatteella kuin käyttäjätkin eli ryhmän valinnasta kohde ottamalla saadaan listaus siinä sijaitsevista käyttäjistä. Täältä on myös mahdollista nimetä ryhmä uudelleen sekä poistaa se, jos se ei ole suojattu (esim. järjestelmänvalvojat). Käyttöoikeudet Varsinainen käyttöoikeuksien määrittely ryhmille tapahtuu itse sivuston ylläpidon puolelta. Jokainen WebUpdatessa sijaitseva päivityskohde sisältää käyttöoikeudet ja näitä päästään muokkaamaan mikäli tunnuksella on tähän oikeudet. Käyttöoikeudet määritetään ryhmittäin kolmeen eri kategoriaan. Käyttäjällä voi olla seuraavat oikeudet: Lukuoikeus: käyttäjä näkee ryhmän/sivun, mutta ei voi muokata sitä lainkaan. Kirjoitusoikeus: käyttäjä saa tehdä muutoksia sivulle sekä poistaa sen. Julkaisuoikeus: käyttäjä saa muuttaa sivuston tilan julkaistuksi, jolloin se on näkyvissä julkisesti kaikkialle. Määrittäessäsi sivuston eri kohdille oikeuksia, ole tarkkana että et määritä ryhmille liian tiukkoja oikeuksia, jolloin sen alla sijaitsevat sivut eivät näy. Hyvä tapa on määrittää ryhmälle vain lukuoikeus, mikäli sitä ei haluta antaa käyttäjälle muokattavaksi. Tämän alla sijaitsevat sivut voivat sisältää korkeampiakin oikeuksia. HUOM! Sivuryhmälle määritetyt oikeudet siirtyvät automaattisesti tämän ryhmän alasivuille. Jälkikäteen pääkäyttäjällä on kuitenkin mahdollisuus muokata oikeuksia eli kyseinen ryhmä voi sisältää myös sivustoja, joihin käyttäjällä ei enää ole samoja oikeuksia kuin itse ryhmään.

10 Absent Oy - WebUpdate ohjeet (admin) 10 (10) Esimerkki Sivustoon halutaan lisätä julkinen pöytäkirjat -kategoria hallinto-sivun alle, johon määritetään kaksi käyttäjää hallinnoimaan sitä. Näille käyttäjille halutaan määrittää oikeus päivittää tietoja, mutta ei julkaisuoikeutta. Oletetaan, että meillä on jo halutut käyttäjät Liisa sekä Jussi järjestelmässä. Aloitetaan siis luomalla WebUpdaten käyttäjähallinnassa uusi ryhmä näille käyttäjille, annetaan sille nimi hallinnonkirjat ja kuvaukseksi Oikeus päivittää hallinnon pöytäkirjoja. Valitaan juuri luotu ryhmä ja lisätään sinne Liisa ja Jussi. Tämän jälkeen siirrytään sivuston ylläpidossa hallinnon kohtaan ja luodaan tämän alle uusi ryhmä. Tämän jälkeen muokataan käyttöoikeuksia tunnuksilla, joilla tähän on oikeus ja lisätään hallinnonkirjat tunnuksen kohdalle rasti kirjoitusoikeus kohtaan (Huom! Tämä lisää automaattisesti myös alemman tason oikeuden eli lukuoikeuden). Nyt näillä kahdella käyttäjällä on oikeus päivittää kyseistä sivua, mutta julkaisu hoidetaan sellaisen ryhmän toimesta, jolla on vielä julkaisuoikeus tähän sivustoon. Laitevaatimukset Webupdaten käyttöön suositellaan nykyaikaista tietokonetta (17 näyttö [väh. 1024x768] suositeltava), jossa on verkkoselaimena Internet Explorer (5.5+) / Mozilla / Firefox. Tarvittaessa voit ladata / päivittää selaimen seuraavista osoitteista:

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Drupal-sivuston hallintaopas

Drupal-sivuston hallintaopas Drupal-sivuston hallintaopas 11.12.2011 1. Sisäänkirjautuminen... 2 2. Sivun luonti... 2 1 1. Sisäänkirjautuminen Kirjautumissivulle pääset osoitteesta http://www.venajaseura.com/user Käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista.

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Aloitusopas verkkosivuston ylläpitoon

Aloitusopas verkkosivuston ylläpitoon Aloitusopas verkkosivuston ylläpitoon JPP-Soft Oy 2(13) Sisällys Tervetuloa emedia CMS verkkopalveluiden käyttäjäksi... 3 Sivuston graafinen ilme ja rakenne... 4 Sivuston ilme ja tyyli... 5 Sivupohjat...

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassi-digikokeiden julkaisua varten sinun tulee luoda Sanoma Pron oppimisympäristöön oma työtila kurssiryhmän nimellä. Opiskelijat liittyvät samaan

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 Copyright Yleiskuvaus 1. Perusasioita kirjautumisesta 2. Kirjautuminen 3. Sivut 4. Yläpalkki 5. Sivujen kuvaukset 5.1 Versiotiedot 5.2 Pääsivu 5.3 Valikon

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Kameraseura CMS -julkaisujärjestelmän käyttöohje kerhosivujen päivitykseen

Kameraseura CMS -julkaisujärjestelmän käyttöohje kerhosivujen päivitykseen Kameraseura CMS -julkaisujärjestelmän käyttöohje kerhosivujen päivitykseen effective content management made simple. Kameraseura ry 1 Terminologia Tässä ohjeistuksessa käytetyt termit julkaisujärjestelmä,

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 10.4.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät 0800 303

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi.

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Jäsenkutsun mukana tulee linkki, josta pääsee täyttämään omat tietonsa. Sporttisaitti ei vaadi uusia käyttäjiä laittamaan

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

TEEMA 2 Aineistot. Kirjautuminen Moodleen. Sisältö. Kirjaudut Moodleen sivulta http://moodle.pkamk.fi/. Voit vaihtaa kielen valikosta.

TEEMA 2 Aineistot. Kirjautuminen Moodleen. Sisältö. Kirjaudut Moodleen sivulta http://moodle.pkamk.fi/. Voit vaihtaa kielen valikosta. TEEMA2 Aineistot Sisältö Moodleen kirjautuminen...1 Aineistot (Lisää aineisto ) - Web-sivu...2 - Linkit ulkoisille sivuille...4 - Valmiit tiedostot...5 Etusivun näkymän jäsennys otsikoilla...7 Tiedostojen

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely Automaattitilausten hallinta Raportit Saat yhteenvedon voimassa olevista automaattitilauksista ja automaatti-ilmoituksista hakemistopuun Raportit-valikon alta. PDF-napista voit ladata koneellesi yhteenvedon

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

MOODLE-OHJE: Linkin lisääminen tehtävänannon yhteyteen. Web-linkin lisääminen

MOODLE-OHJE: Linkin lisääminen tehtävänannon yhteyteen. Web-linkin lisääminen Web-linkin lisääminen Kirjauduttuasi sisään SAMK Moodleen, mene omalle opintojaksollesi ja siirry muokkaustilaan. Muokkaustila päälle painike löytyy opintojakson etusivulta yläoikealta. Kun muokkaustila

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

SiteAdmin. www.visualweb.fi

SiteAdmin. www.visualweb.fi 1. Sisäänkirjautuminen...3 2. Käyttöliittymä...3 2.1 Valikot...3 2.1.1 Tiedosto-valikko...3 2.1.2 Muokkaa-valikko...3 2.1.3 Lisää-valikko...3 2.2 Työkalupalkki...3 2.2.1 Lukutila...3 2.2.1.1 Sivun muokkaus...3

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja

Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja Ennen kuin voit julkaista kokeen oppilaillesi, heidän pitää liittyä tekemääsi työtilaan avaimella ja avata Kompassi napauttamalla Kompassi-digikokeet -linkkiä. Tällöin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi KÄYTTÖOHJEET Kopan osoite koppa.tampere.fi PERUSTEET Käytä mieluiten Firefox-, Opera-, Chrome- tai Internet Explorer 8 selainta. SANASTOA Dashlet: Työpöydälle tai työtilaan sijoitettava ikkuna tai pienohjelma.

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen etusivulta yläoikealta. Kirjauduttuasi sisään SAMK Moodleen, mene omalle opintojaksollesi ja siirry muokkaustilaan. Muokkaustila päälle painike löytyy opintojakson Kun muokkaustila on päällä, siirry sen

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot