Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2014"

Transkriptio

1 Muistio 1 (7) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2014 Aika ke klo Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja Max Hamberg, oikeusministeriö, puheenjohtaja ICT-palvelupäällikkö Petri Otranen, Helsingin kaupunki, Suomen kuntaliiton nimeämänä edustajana (poistui klo 11.30) ylijohtaja Mia Nykopp, Liikenteen turvallisuusvirasto, liikenne- ja viestintäministeriön nimeämänä edustajana (saapui klo 9.10, poistui klo 11.30) tietohallintojohtaja Antti Vertanen, maa- ja metsätalousministeriö tietohallintojohtaja Irma Nieminen, opetus- ja kulttuuriministeriö ATK-palvelupäällikkö Arsi Mäkelä, puolustusministeriö (Nuutisen sijaisena) lainsäädäntöneuvos Tiina Ferm, sisäministeriö (Aaltosen sijaisena) kehitysjohtaja Heikki Haukirauma, työ- ja elinkeinoministeriö tietohallintopäällikkö Marit Olander, valtioneuvoston kanslia (Vilavaaran sijaisena) tietojohtaja Irja Peltonen, valtiovarainministeriö tietohallintojohtaja Tarmo Maunu, ympäristöministeriö toimitusjohtaja Kari Pessi, (saapui klo 9.20) asiakaspalvelujohtaja Jukka Rautanen, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori sihteeri Paula Kovanen, Poissa tietojohtaja Tiina Pesonen, sosiaali- ja terveysministeriö tietohallintoneuvos, yksikön päällikkö Kristiina Luukkonen, valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen toiminnon edustajana yksikön johtaja, neuvotteleva virkamies Timo Nuutinen, puolustusministeriö tietohallintojohtaja Tapio Aaltonen, sisäministeriö tietohallintojohtaja Ari Uusikartano, ulkoasiainministeriö osastopäällikkö Auni-Marja Vilavaara, valtioneuvoston kanslia 1 Kokouksen avaus Valtorin asiakasneuvottelukunnan puheenjohtaja Max Hamberg avasi kokouksen klo Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys.

2 Muistio 2 (7) 3 Edellisen kokouksen pöytäkirja ja avoimet tehtävät Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio. Sovittiin, että asiakasneuvottelukunnan jäsenillä on muistion lähettämisestä 1 viikko kommentointiaikaa. Mikäli muita kuin stilistisiä kommentteja ei tule, Valtori julkaisee muistion www-sivuillaan kommentointiajan kuluttua. Käytiin läpi avoimet tehtävät. 4 Valtorin tilannekatsaus Hallituksen kokouksessa on tarkoitus hyväksyä Valtorin strategia ja strategian toimeenpanosuunnitelma sekä Valtorin johtoryhmän jäsenten valinnat. Valtorin tulosneuvottelut VM:n kanssa on Valtori järjestää yhteistyössä Tieto Finland Oy:n kanssa konesali- ja kapasiteettipalvelujen esittelytilaisuuden klo Helsingissä. Valtori järjestää ICT-toimittajille tarkoitetun tietoiskutilaisuuden Helsingissä. Valtori esittelee toimintaansa Tietoviikon toimittajille Käytiin läpi yhteenveto reklamaatioista. Lokakuussa on Valtoriin saapunut 1 reklamaatio. Valtoriin saapuneet reklamaatiot edellyttävät usein useita neuvotteluita palvelutoimittajien kanssa, minkä takia Valtorin vastaukset reklamaatioihin saattavat viivästyä. Asioita kuitenkin edistetään kaiken aikaa. Valtori on sisäisesti asettanut vastausaikatavoitteen reklamaatioihin (oma palvelutuotanto 1 viikko ja ostettu palvelutuotanto 3 viikkoa). Käytiin läpi tuotteistustyön tilanne. Tuotteistusprojektissa laaditaan tuotteistusmalli, toteutetaan poc-tuotteistus valitusta tuotealueesta ja jalkautetaan tuotteistusmallia eteenpäin. Tuotteistuksen roadmap valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Alustavan suunnitelman mukaan poc toteutetaan konesali- ja kapasiteettipalveluista. Asiakasneuvottelukunta näkee tuotteistuksen tärkeänä asiana. Tuotteistuksessa on hyvä laatia yleiset periaatteet (ml. laatu) palveluille. Tuotteistamisperiaatteita on Valtorissa jo mietitty ja jatkossa Valtori haluaa mukaan muutaman asiakaspilotin. Tuotteistus tullaan tekemään yleisemmällä tasolla ja siinä pyritään paketoimaan palveluja esim. erilaisten asiakastarpeista esille tulleiden käyttäjäprofiilien mukaan (esim. Työntekijän peruspaketti ). Paketteihin tulee erilaisia palvelutasoja. Nykypalveluista siirrytään tuotteistettuihin palveluihin asiakaskohtaisten kehityssuunnitelmien myötä vaiheistettuna asiakkaittain.

3 Muistio 3 (7) Asiakkaiden kannalta olennaista on, että laskutus on selkeää ja laskuissa on riittävät tiedot niiden asiatarkastusta varten. Kustannusten läpinäkyvyys ja kustannusten seurantaprosessi ovat tärkeitä. Valtori pyrkii jatkuvasti parantamaan laskutustaan. Asiakasneuvottelukunta keskusteli mahdollisuudesta käyttää Tilhan hankintasuunnitelmaa Valtorin vakiohintaiseksi tuotteistettujen palveluiden osalta. Nykytilasta tuotteistettuihin palveluihin siirtymisen aikana palvelut todennäköisesti ovat sopimuskauden loppuun saakka nykyisillä hinnoilla eli asiakkailla voi olla samankaltaisesta palvelusta eri hinta. Sovittiin, että lähetekeskustelu tuotteistussuunnitelmasta käydään asiakasneuvottelukunnan kokouksessa Valtori toimittaa esitysmateriaalin (tuotteistuskonsepti ja roadmap) asiakasneuvottelukunnan jäsenille tammikuun 2015 puoliväliin mennessä. Käytiin läpi palveluiden yleistilanne. Viestintäteknisissä palveluissa (eritoten VYVI) on ollut toistuvia häiriötä johtuen tietoliikenne- ja versiomuutoksista. Tilanne on jo parantunut ja toimittajan kanssa on tehty kehityssuunnitelma palvelun toimittamiseen ja hallintaan liittyen. VYVI-palvelun (Posti, Pika ja Verkkokokous) asiakashinnat laskevat alkaen. 5 Asiakasneuvottelukunnan kuuleminen - Viestintäviraston siirrettäviä tehtäviä ja toimintoja koskeva poikkeus Merkittiin tiedoksi valtiovarainministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön esitys Viestintäviraston siirrettäviä tehtäviä ja toimintoja koskevasta poikkeuksesta. Valtorin asiakasneuvottelukuntaa kuullaan asiassa TO- RI-lain 3 1mom mukaisesti. Esityksessä Viestintäviraston itse tuottamat käyttöpalvelut tuotantotiloineen rajataan TORI-siirron ulkopuolelle. Asiakasneuvottelukunta puoltaa rajausesitystä, koska poikkeaminen on perusteltua ja linjassa edellisessä asiakasneuvottelukunnan kokouksessa määriteltyjen periaatteiden kanssa. Lisäksi asiakasneuvottelukunta koki tärkeäksi, että Valtori luo pikaisesti tarvittavat puitteet tämänlaiselle toiminnalle. Rajaukseen liittyy tavoite siirtää ko. tehtävät Valtoriin mahdollisimman pian, eikä poikkeama tuo ongelmia Valtorin tai viestintäviraston toiminnalle. 6 Asiakaskohtaisten kehityssuunnitelmien valmistelun tilanne Käytiin läpi puitesopimuksessa mainittujen asiakaskohtaisten kehityssuunnitelmien (siirtyminen nykytilasta tulevaan) valmistelun tilanne. Suunnitelmien laatiminen on aikataulustaan myöhässä yhtenäistämissuunnittelun keskeneräisyyden vuoksi. Suunnitelmassa kootaan yhteen asiakkaan toiminnasta tulevat kehitystarpeet, Valtorin palveluiden yhtenäistämisen eteneminen ja siirtyneet sopimuskannan elinkaaret. Suunnitelmaa tarkastellaan ja päivitetään toiminnan ja talouden suunnittelun vuosikellon mukaisesti.

4 Muistio 4 (7) Asiakasneuvottelukunta näki asiakaskohtaisten kehityssuunnitelmien olevan tärkeä asia. Asiakasneuvottelukunta oli huolissaan, toteutuvatko säästötavoitteet, jos kehityssuunnitelmat ovat aikataulustaan myöhässä. Valtori luottaa kuitenkin säästöjen toteutumiseen. Asiakasneuvottelukunnan mielestä on olennaista, että asiassa edetään, mutta myös se, että edetään harkiten. Asiakaskohtaiset kehityssuunnitelmat vievät kohti yhtenäistä palvelutuotantoa. Valtorin tulee kuvata lopullinen tavoitetila (tuotteistuksen kautta), jota kohti edetään ja suunnitella etenemisjärjestys (suurimmat potentiaalit, suurimmat säästöt). 7 Valtorin tulossopimus ja sen valmistelun tilanne Käytiin läpi luonnos VM:n ja Valtorin välisestä tulossopimuksesta. Asiakasneuvottelukunta oli huolissaan, tulevatko kaikki vaikuttavuustavoitteiden toimenpiteet toteutumaan vuonna 2015 ja onko niitä mahdollista mitata luotettavasti. Asiakasneuvottelukunta totesi, että mittari Kustannukset / työasema ei välttämättä ole hyvä ja kehitystä oikealla tavalla kuvaava mittari. Sen tilalle olisi hyvä löytää parempi mittari. Asiakasneuvottelukunta totesi, että mittareissa ei ole mitään palvelun laatua kuvaavia mittareita (esim. häiriöiden määrä, tikettien ratkaisumäärä ensimmäisellä tasolla, tms.). Todettiin, että tulossopimuksen valmistelussa on syytä vielä arvioida mahdollisesti puuttuvia teemoja sekä arvioida toiminnan riskit. 8 Valtorin toiminnanohjausjärjestelmähankkeen tilannekatsaus Käytiin läpi toiminnanohjausjärjestelmähankkeen tilanne. Kyseessä on hyvin laaja kokonaisuus. Syksyn 2014 aikana on tehty suunnittelua ja kartoitusta ja kevään 2015 aikana toteutetaan ensimmäiset hankinnat. Toiminnanohjausjärjestelmähanke kytkeytyy oleellisesti palvelunhallintajärjestelmän kehittämiseen prosessiomistajat ja -vastaavat ovat molemmissa mukana. Kilpailutuksessa otetaan huomioon, että koko valtionhallinnolla on mahdollisuus käyttää tiketöintivälinettä virastojen omiin tarpeisiin. 9 Julkaisujärjestelmäpalveluiden ja lokienhallinnan palveluiden suunnitelma ja aikataulutus Käytiin läpi julkaisujärjestelmäpalvelun tilanne. Ahti on toteuttanut valtion yhteisen julkaisujärjestelmäalustan (YJA). VM:n kanssa on sovittu, että palvelu (ainakin alusta) tullaan siirtämään Valtoriin. Siirto käynnistetään mahdollisimman pian Valtorin palveluksi se siirtynee vuoden 2015 puolella. Palvelun omistajuus ja sovellustason kehitys- ja käyttöönottotehtävien järjestäminen ovat vielä ratkaisematta. Asiakasneuvottelukunta toivoo asiaan ratkaisua mahdollisimman pian, jotta yhteinen julkaisujärjestelmä olisi kaikkien sitä tarvitsevien käytössä. Mikäli

5 Muistio 5 (7) 10 VNHY:n vaikutukset Valtoriin palvelu siirtyy Valtoriin, tulisi Valtorin tarjota sitä pakettina asiakkaille (alustapalvelu + kehitys-/käyttöönottoprojekti). Käytiin läpi lokien hallinnan tilanne. Päätöksiä etenemisestä ei ole. Asiakasneuvottelukunta toivoo asiaan linjausta ja toimintamallia Valtorilta. Olisiko esimerkiksi mahdollista, että asiakasorganisaatio toteuttaisi lokien hallinnan ratkaisun Valtorin/JulkICT ohjauksessa siten, että se siirrettäisiin Valtorin palveluksi valmistumisen jälkeen? Yhteistyömalli ministeriön, VNHY:n ja Valtorin välillä on epäselvä. VNHY-hankkeen olisi mahdollisimman pikaisesti käynnistettävä palveluiden hallintamallin ja yhteistyön suunnittelu. Haasteena palvelujen siirrossa on myös käytännön asioita, kuten laskutus ja lisenssienhallinta vuoden 2015 osalta (2kk ministeriö ja 10kk VNHY). Asiakasneuvottelukunta on huolissaan VNHY-siirron avoimien asioiden määrästä ja ratkaisujen puuttumisesta. 11 ELY:jen sähköpostin ja VYVI palvelun tilanne ja ratkaisu Asia liittyy yksittäiseen asiakkaaseen, mutta koska sillä on kytkös koko VYVI-palvelun tuottamiseen, käsitellään se asiakasneuvottelukunnan kokouksessa. VYVI-käyttöönottoprojektin alkuvaiheessa asiakas on havainnut, että siirtyminen VYVI Posti-palveluun merkitsee muutosta, joka koetaan palvelun laadun heikkenemisenä. Laadun heikkeneminen johtuu siitä, että palvelun myötä sähköpostia ei voi käyttää Outlook Anywhere - toimintona. Käyttöönotto on asian takia pysäytetty. VYVI Posti-palveluun on teknisesti mahdollista toteuttaa Outlook Anywhere -toiminnallisuus, mutta se tarkoittaa, että muutos otetaan käyttöön koko palvelussa. Tällöin Vyvi Posti-palvelu laskee kaikkien sen käyttäjien osalta tietoturvan korotetulta tasolta perustasolle. Asiakasneuvottelukunnan mukaan VYVI Posti-palvelun tietoturvatasoihin ei ole syytä tehdä muutoksia. 12 Asiakasneuvottelukunnan toiminta Keskustelu Valtorin raportoinnista asiakkaille ja asiakasneuvottelukunnalle: asia käsitellään myöhemmin. Sovittiin, että asiakasneuvottelukunnan kiireellistä kannanottoa edellyttävissä tapauksissa asia ratkaistaan sähköpostimenettelyllä. Kommentointiaika on 1 viikko. Mahdolliset sähköpostimenettelyllä ratkaistut asiat todetaan seuraavassa asiakasneuvottelukunnan kokouksessa.

6 Muistio 6 (7) 13 Muut asiat Sovittiin, että asiakasneuvottelukunnan jäsenet voivat esteen sattuessa lähettää kokoukseen sijaisen. Sijaisesta on ilmoitettava etukäteen Rautaselle. Ei muita asioita. 14 Seuraava kokous 15 Kokouksen päättäminen klo Yhteiskokous Valtorin hallituksen kanssa. Kokouksessa asiakasneuvottelukunta esittelee tavoitteet ja toimintasuunnitelmansa samoin kuin hallitus. Asiakasneuvottelukunnan jäsenet voivat esittää muita asiatoiveita sähköpostilla Hambergille, Pesoselle, Pessille ja Rautaselle. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Avoimet tehtävät No Pvm Toimenpide Vastuu Deadline Status Ratkaisu Hallituksen, asiakasneuvottelukunnan ja Valtorin johdon yhteinen kokous. Ehdotus ajankohdaksi Suunnittelumateriaali palvelutuotannon uudelleen organisoimisesta asiakasneuvottelukunnalle kommentoitavaksi ennen kuin se käsitellään hallituksessa Selvitys Valtorin rahoituksesta ja investoinneista Valtorin www-sivuilla olevan asiakasneuvottelukunnan alasivun päivittäminen kokouksessa sovitun mukaisesti Doodle-kysely kevään 2015 kokousajoista Tilannekatsaus toiminnanohjausjärjestelmästä Esitys YT-käsittelyyn tulevasta viestiliikenteen salauksen avaamisesta Pessi Valmis Hallituksen ja asiakasneuvottelukunnan yhteiskokous on klo Helsingissä. Kalenterivaraus on lähetetty. Rautanen Avoin Palvelutuotannon uudelleenorganisoimisesta ei vielä ole suunnittelumateriaalia. Asiaan palataan kun Pessi Kovanen ja viestintä Valmis se on ajankohtaista. Asiakasneuvottelukunta sai sähköpostilla hallituksen materiaalit kommentoitavakseen. Virallista asiakasneuvottelukunnan kantaa ei ole laadittu Valmis Sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot, kokouskalenteri, suurin osa valokuvista ja kokousmateriaalit on lisätty. Kovanen Valmis Kalenterikutsut vuoden 2015 kokouksiin on lähetetty Valmis Käsitelty kokouksessa Valmis Asia käsitelty kokouksessa Valtiovarainministeriön ja Valtorin hallituksen välisen tulossopimuksen valmisteluvaiheessa Pessi Valmis Käsitelty kokouksessa.

7 Muistio 7 (7) asiakasneuvottelukunnalle järjestetään mahdollisuus kommentoida tulossopimusluonnosta strategiselle ohjaajalle Asiakasneuvottelukunnan päivitetyt tavoitteet ja suunnitelma Reklamaatioiden käsittely Valtorin työjärjestyksessä Tietoliikenteen seurannasta selkeäkielisempi ja yksinkertaisempi materiaali asiakasneuvottelukunnan jäsenille kommentoitavaksi mahdollisimman pian Lähetekeskustelu tuotteistussuunnitelmasta käydään asiakasneuvottelukunnan kokouksessa Valtori toimittaa esitysmateriaalin (tuotteistuskonsepti ja roadmap) asiakasneuvottelukunnan jäsenille tammikuun 2015 puolivälissä. Rautanen Rousku Rautanen ja Valmis Avoin Hamberg Valmis Päivitetyt tavoitteet ja toimintasuunnitelma on toimitettu asiakasneuvottelukunnan jäsenille. Rautanen Valmis Valtorin työjärjestyksessä ei ole todettu reklamaatioista. Materiaali toimitettu.

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Aika to 9.10.2014 klo 10.00 12.10 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Jäsenet:

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Aika ti 2.9.2014 klo 8.30 10.33 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo, 9. krs, Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2015 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2015 Aika ke 18.3.2015 klo 14.00 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki tietojohtaja Tiina

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2014 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2014 Aika pe 15.8.2014 klo 9.00 10.40 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo, 9. krs, Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015 Aika ke 15.4.2015 klo 14.00 16.00 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat tietojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Muistio 1 (7) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Aika ke 14.5.2014 klo 9.03 11.10 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: ICT-palvelupäällikkö

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Aika ma 16.5.2016 klo 10.00 12.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan 1/2017 Aika to 16.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B Osallistujat toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston kanslia, puheenjohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 9/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 9/2015 Muistio 1 (6) Talous ja hallinto / Paula Kovanen 26.11.201 Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 9/201 Aika ke 2.11.201 klo 14.00 16.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu, Helsinki,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 8/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 8/2015 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 8/2015 Aika to 29.10.2015 klo 12.05 14.15 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, nh Lokki (9. krs) hankepäällikkö Suvi Albert, valtioneuvoston

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2015 Muistio 1 (6) n asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2015 Aika ke 26.8.2015 klo 14.00 16.00 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2017 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 4/ Aika to 21.9. klo 14.00 16.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Tiira ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat toimialajohtaja Max Hamberg,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2015 Aika ke 10.6.2015 klo 14.03 15.55 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2017 Muistio 1 (6) Asiakkuudet / Jukka Rautanen 13.11. n asiakasneuvottelukunnan kokous 5/ Aika pe 3.11. klo 14.00 16.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Tiira ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2016 Muistio 1 (5) Talous ja hallinto / Paula Kovanen 23.9.201 n asiakasneuvottelukunnan kokous /201 Aika to 22.9.201 klo 12.05 14.00 Paikka Osallistujat Poissa, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Lokki (9. krs)

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2016 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2016 Aika ti 14.6.2016 klo 14.05 16.10 Paikka Osallistujat Poissa, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi A (1. krs) toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Muistio 1 (6) n asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Aika to 27.4.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016 Aika ti 12.4.2016 klo 14.00 16.05 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016 Aika ke 20.1.2016 klo 14.05 16.20 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi A (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori?

Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Toimitusjohtaja Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtio Expo 2014 Valtori syntyi 1.3.2014 2 Tausta ja taival

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2016 Aika to 10.3.2016 klo 9.05 11.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (7) 8.4.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 1.4.2014 klo 12.30-14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

1 (6) Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

1 (6) Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 16.9.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 9.9.2014 klo 13.00 15.00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Pöytäkirja 1 / 5 Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä Aika klo 13-14:25 Paikka Osallistujat Lync Puheenjohtaja: Markku Heikura, tietohallintojohtaja, Verohallinto Jäsenet: Verohallinto Juha Vuojärvi,

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 16.12.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 16.12.2013 klo 12-14 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (5) 27.8.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika Maanantai 27.8.2012 klo 12.00 14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Tilannekatsaus 18.7.2014 Hallituksen kokous 18.7.2015 Kari Pessi Valtorin tilannekatsaus Sisäisen tarkastajan rekrytointi Muut rekrytoinnit Siirtoprojektien

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 21.12.2015 JulkICT-toiminto Tiia Jalonen Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous Aika torstai

Lisätiedot

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Pöytäkirja 1 (5) Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Aika 11.9.2015 klo 9-11 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, 9 krs. nh. Merikotka Valtori virtuaalihuone 3: Puheenjohtajan soitto-osoite:

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 26.2.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 30.1.2014 klo 13-15 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet. Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM

Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet. Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM Uudistettu asiakasneuvottelukunta on aloittanut tänä vuonna Valtiovarainministeriön asettamispäätös 6.2.2017 Asiakasneuvottelukunta

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 3.9.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 2.9.2015 klo 13.00 14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2

MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Pöytäkirja 1 (6) MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Aika 02.12.2014 klo 14:00 16:00 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, nh. Merikotka, video, lync Osallistujat Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Pöytäkirja 1 (5) Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Aika 10.3.2015, klo 8:00-10:00 Paikka Osallistujat HKI: VM: Mariankatu 9 Tasapaino / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone 3 / lync

Lisätiedot

Pöytäkirja 10.2.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 10.2.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 10.2.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 5.2.2015 klo 12.00 13.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten tehtävien kokoamishankkeen asettaminen

Toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten tehtävien kokoamishankkeen asettaminen Asettamispäätös VM035:00/2012 16.5.2012 Toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten tehtävien kokoamishankkeen asettaminen 1 Asettaminen 2 Toimikausi 3 Tausta Valtiovarainministeriö on tänään

Lisätiedot

Pöytäkirja 12.5.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 12.5.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 12.5.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 12.5.2015 klo 9.00 10.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Pöytäkirja 1 (6) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Aika 17.6.2015 klo 12.30 14.00 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja Aika: 15.9.2014 klo 15-17 Paikka: Videoneuvottelu ja Lync / Helsinki Siltasaarenkatu 18-20

Lisätiedot

Loppuyhteenveto. Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi

Loppuyhteenveto. Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi Loppuyhteenveto Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi Anna-Maija Karjalainen: Useiden ict-strategioiden yhdistäminen Sähköisestä asioinnista tulee tehdä ensisijainen asiointitapa. Digitalisointia

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Pöytäkirja 1 (5) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Aika 1.9.2015 klo 12.30 14.30 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) 16.4.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 15.4.2013 klo 13.30-15.45 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1

Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1 Muistio 1 (5) Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1 Aika Paikka Osallistujat 18.5.2015 klo 14.10 alkaen. Valtori, Ympyrätalo, nh. Metso Puheenjohtaja: everstiluutnantti Eero Valkola,

Lisätiedot

Miten Valtori auttaa valtionhallinnon ICT-kustannustavoitteiden saavuttamisessa? Valtio Expo Toimitusjohtaja Kari Pessi, Valtori

Miten Valtori auttaa valtionhallinnon ICT-kustannustavoitteiden saavuttamisessa? Valtio Expo Toimitusjohtaja Kari Pessi, Valtori Miten Valtori auttaa valtionhallinnon ICT-kustannustavoitteiden saavuttamisessa? Valtio Expo Toimitusjohtaja Kari Pessi, Valtori Mikä on Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Valtori tuottaa

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Seuraavaksi: Talous- ja hallintojohtaja Tiina Pulli, Valtori: Valtorin taloudelliset näkymät ja palveluhintojen muodostuminen

Seuraavaksi: Talous- ja hallintojohtaja Tiina Pulli, Valtori: Valtorin taloudelliset näkymät ja palveluhintojen muodostuminen Seuraavaksi: Talous- ja hallintojohtaja Tiina Pulli, Valtori: Valtorin taloudelliset näkymät ja palveluhintojen muodostuminen Osallistu keskusteluun, kysy ja kommentoi Twitterissä: #Valtori2015 Valtorin

Lisätiedot

Pöytäkirja 2.5.2013. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 2.5.2013. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 2.5.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 2.5.2013 klo 12.05-14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Aika 3.3.2015, klo 9:0 11:30 Paikka Osallistujat, Läsnä HKI: VM: Mariankatu 9 Pullonkaula / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone

Lisätiedot

Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi?

Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi? Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi? Palvelupäällikkö Timo Karppanen, Valtori Konesali- ja kapasiteettipalvelujen myyntipäällikkö Keijo Sukanen, Tieto Tavoitteena hallittu polku

Lisätiedot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus 13.6.2014 Hallituksen kokous 18.6.2015. Kari Pessi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus 13.6.2014 Hallituksen kokous 18.6.2015. Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Tilannekatsaus 13.6.2014 Hallituksen kokous 18.6.2015 Kari Pessi Valtorin tilannekatsaus Hyväksytyt siirtoprojektit Määräaikaiset rekrytoinnit Johdon

Lisätiedot

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (8) Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT (27.1.

Valtiovarainministeriö, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT (27.1. Valtiovarainministeriö, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT (27.1.2017) Hallinnonala Virasto Osasto Virka Virkasuhteen päättymispvm

Lisätiedot

MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 28.1.2015 klo 13-15.30 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, nh. Merikotka, Lync Osallistujat Puheenjohtaja: Raimo Vajavaara, johtaja,

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT Tilanne 1.2.

Valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT Tilanne 1.2. Valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT Tilanne 1.2.2018 Hallinnonala Virasto Osasto Virka Virkasuhteen päättymispvm

Lisätiedot

Valtorin hallituksen tehtävät. Valtorin asiakaspäivä Timo Valli, hallituksen puheenjohtaja

Valtorin hallituksen tehtävät. Valtorin asiakaspäivä Timo Valli, hallituksen puheenjohtaja Valtorin hallituksen tehtävät Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Timo Valli, hallituksen puheenjohtaja Valtorin virstanpylväät Jyrki Kataisen hallitusohjelma 6/2011 TORI- ja myös TUVE-hankkeet Laki valtion

Lisätiedot

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE Aika Tiistai 3.11.2015 klo 18.00 19.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara 21.2.2013 JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN (JUHTA) 1. Yleistä Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnasta

Lisätiedot

Valtorin palveluiden tuotteistaminen ja yhtenäistäminen. Valtorin asiakaspäivä Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto

Valtorin palveluiden tuotteistaminen ja yhtenäistäminen. Valtorin asiakaspäivä Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Valtorin palveluiden tuotteistaminen ja yhtenäistäminen Valtorin asiakaspäivä Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Palvelut ja prosessit Strategiset tavoitteet Tehokkaat, yhtenäiset palvelut, prosessit ja

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 7/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin johtoryhmälle

Lisätiedot

Valtorin hallituksen vuosisuunnitelma 2014. Kari Pessi

Valtorin hallituksen vuosisuunnitelma 2014. Kari Pessi Valtorin hallituksen vuosisuunnitelma 2014 Kari Pessi Hallituksen kokouksien asialista 04-06/2014 Huhtikuu: 11.4. 2014 klo 10.00-14.00 Järjestäytyminen TAE2015 Työjärjestys luonnos Toimitusjohtajan valintamenettely

Lisätiedot

SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä

SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (7) SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä Aika keskiviikko 2.9.2015 klo 9:00-11:00 Paikka Helsinki, Valtori, Ympyrätalo, nh Metso (9. krs) Videoneuvottelu Osallistujat

Lisätiedot

Läsnä pj. Johannes Koskinen /sd vpj. Outi Mäkelä /kok (11 osittain) jäs. Tuija Brax /vihr

Läsnä pj. Johannes Koskinen /sd vpj. Outi Mäkelä /kok (11 osittain) jäs. Tuija Brax /vihr PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 68/2013 vp Torstai 26.9.2013 kello 10.00-12.30 Läsnä pj. Johannes Koskinen /sd vpj. Outi Mäkelä /kok (11 osittain) jäs. Tuija Brax /vihr Eeva-Johanna Eloranta /sd Maarit

Lisätiedot

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN MUISTIO VM129:00/2015 Julkisen hallinnon ICT-toiminto neuvotteleva virkamies Heikki Talkkari 9.2.2016 YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA

Lisätiedot

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN 2007 2013 SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ESITYSLISTA Aika 7. 8.6.2012 7.6. klo 12 16.30, lounas klo 11 8.6. klo 9, aamukahvia

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Ministeri Vehviläinen Valtiovarainministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

Kansallinen paikkatietostrategia Toimeenpanon tilanne. Pekka Sarkola Poscon Oy

Kansallinen paikkatietostrategia Toimeenpanon tilanne. Pekka Sarkola Poscon Oy Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpanon tilanne Pekka Sarkola Poscon Oy 26.8.2011 Ministeriöiden haastattelut Haastatellaan paikkatietojen tuottamisen ja hyödyntämisen kannalta oleelliset

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1 Pöytäkirja 1 (6) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1 Aika 11.5.2015 klo 12.00 14.00 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (8) Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 24.11.2014

Lisätiedot

Konesalit kompaktiin pakettiin: Valtori toteuttaa valtion konesalistrategiaa

Konesalit kompaktiin pakettiin: Valtori toteuttaa valtion konesalistrategiaa Konesalit kompaktiin pakettiin: Valtori toteuttaa valtion konesalistrategiaa Valtio Expo Tuotevastaava Marko Altonen, Valtori Valtion konesalistrategian taustaa Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelustrategia

Lisätiedot

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (5) MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Aika Paikka Osallistujat 10.2.2015, klo 12-13.30, Ympyrätalo Sääksi / videoneuvottelu / virtuaalihuone 1 / lync Puheenjohtaja:

Lisätiedot

VM:n vastineesta ilmenevät seuraavat lukumäärätiedot. Liitteistä ilmenee tarkka tilanne taulukoiden laatimishetkellä.

VM:n vastineesta ilmenevät seuraavat lukumäärätiedot. Liitteistä ilmenee tarkka tilanne taulukoiden laatimishetkellä. Hyvät hallintovaliokunnan jäsenet, Ohessa pyydetty VM:n lisäselvitys VN:n yleistunnon virkanimityksiä koskien sekä ehdotus pykälämuotoiluksi. VM:n valmistelijan kanssa todettiin, että 59 :n 4 momenttia

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ ESITYSLISTA 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 27.3.2009 klo 13.00 14.50 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Tarja Marjamäki Nokia puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala

PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala VALTIOVARAINMINISTERIÖ PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala 29.4.29 VALTION IT-JOHTORYHMÄ Aika ke 25.3.29 klo 14-16 Paikka Pääesikunta,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 4/2010 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 12.00 13.05 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtioneuvostosta annetun lain 1 ja 13 :n muuttamisesta (HE 131/2017 vp)

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtioneuvostosta annetun lain 1 ja 13 :n muuttamisesta (HE 131/2017 vp) Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtioneuvostosta annetun lain 1 ja 13 :n muuttamisesta (HE 131/2017 vp) 19.10.2017 Lainsäädäntöneuvos Sanna Helopuro Valtioneuvoston kanslia / Istuntoyksikkö Muutos

Lisätiedot

Kansallisarkiston kysely analogisista aineistoista

Kansallisarkiston kysely analogisista aineistoista Kansallisarkiston kysely analogisista aineistoista Kyselyn 1. vaiheen tulokset 1. Vaiheen kysely Kysely toteutettiin valtionhallinnon organisaatioille 20.6.- 25.8.2017 Maakuntahallinnoille siirtyvien tehtävien

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 27.6.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 18.6.2013 klo 9.30-11.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2017 RAPORTOINNIN 1.1.-30.6.2017 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2017 ennustea 2016issa Muutos*is Henkilö lkm. 72 300 72 800-0,7 % HTV 69 900 71 700-2,6 % Toimisto-HTV 50 000 50 800-1,6 %

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

Verkkolaskun vastaanotto valtiolla

Verkkolaskun vastaanotto valtiolla Verkkolaskun vastaanotto valtiolla Tilasto 217 Q1 - Q2 Tiedot perustuvat OpusCapitan Valtiokonttorille toimittamaan kuukausittaiseen verkkolaskutilastoon Hallinnonalavertailu 217 Q1-Q2 1 Verkkolaskujen

Lisätiedot

1 (2) VM078:00/2012. Nimeämispyyntö. Julkisen hallinnon ICT-osasto Jakelussa mainituille

1 (2) VM078:00/2012. Nimeämispyyntö. Julkisen hallinnon ICT-osasto Jakelussa mainituille Nimeämispyyntö VM078:00/2012 1 (2) Julkisen hallinnon ICT-osasto 31.3.2016 Jakelussa mainituille NIMEÄMISPYYNTÖ KUNTIEN TALOUSTIETOJEN, TILASTOINNIN JA TIETOHUOLLON KEHITTÄMISOHJELMAN PROJEKTIRYHMÄÄN Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

TORI-siirtojen tilannekatsaus. TORI-hankkeen ohjausryhmä

TORI-siirtojen tilannekatsaus. TORI-hankkeen ohjausryhmä TORI-siirtojen tilannekatsaus TORI-hankkeen ohjausryhmä 2.9.2015 Siirtojen kokonaistilanne 1.6.2015 Työntekijät Yht n.1000 Sopimukset M Yht n. 250 M 250 50 132 618 37 163 Siirretty TORI Siirrettävä TORI

Lisätiedot

Kansallisarkiston kysely analogisista aineistoista

Kansallisarkiston kysely analogisista aineistoista Kansallisarkiston kysely analogisista aineistoista Kyselyn 1. vaiheen tulokset 1. Vaiheen kysely Kysely toteutettiin valtionhallinnon organisaatioille 20.6.- 25.8.2017 Maakuntahallinnoille siirtyvien tehtävien

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

Verkkolaskun lähetys valtiolla

Verkkolaskun lähetys valtiolla Verkkolaskun lähetys valtiolla Tilasto 217 Q1 - Q2 Tiedot perustuvat OpusCapitan Valtiokonttorille toimittamaan kuukausittaiseen verkkolaskutilastoon Hallinnonalavertailu 217 Q1 Q2 Verkkolaskujen lähetys

Lisätiedot

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 18.8.2015 klo 13:20-16 Paikka Pääesikunta Osallistujat Puheenjohtaja: everstiluutnantti Eero Valkola, apulaisosastopäällikkö, Puolustusvoimat

Lisätiedot

TORI-hanke Virtun näkökulmasta. Jouko Junttila, Valtori Haka- ja Virtu-seminaari 18.3.2014

TORI-hanke Virtun näkökulmasta. Jouko Junttila, Valtori Haka- ja Virtu-seminaari 18.3.2014 TORI-hanke Virtun näkökulmasta Jouko Junttila, Valtori Haka- ja Virtu-seminaari 18.3.2014 Mikä on Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat

Lisätiedot

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettamispäätös VM120:00/2015 Kunta- ja aluehallinto-osasto 2.12.2015 luonnos ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettaminen Toimikausi Valtiovarainministeriö on tänään asettanut aluehallintovirastojen ohjausryhmän

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (7) 24.10.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 22.10.2012 klo 9.30-11.45 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU

VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU VALTION TILANKÄYTÖN TUNNUSLUVUT 2015: TOTEUMA TAMMI-KESÄKUU (6KK) JA VUOSIENNUSTE (12 KK) Vuosiennuste: 855 951 818 /v Vuosiennuste:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke Ohjausryhmän kokous Muistio 3/2012 AIKA: 7.9.2012 klo 9.15-12.05 PAIKKA: Kokouskeskus Juvenes, Åkerlundinkatu 1, Kokoustila

Lisätiedot