Kaupunginjohtajan lausuntopyyntö :

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginjohtajan lausuntopyyntö 19.11.2013:"

Transkriptio

1 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kulttuuritoimen investointiohjelma / /2013 KULA 71 valmistelija/lisätiedot: kulttuuritoimenjohtaja-kirjastotoimenjohtaja Pötry Päivi-Linnea puh teatterinjohtaja Jari Juutinen puh museotoimenjohtaja Päivi Partanen puh orkesterin intendentti Milko Vesalainen puh vs. talouspäällikkö Maarit Welin puh vs. kulttuurisihteeri Helena Hokkanen puh sähköposti: etumi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginjohtajan lausuntopyyntö : Investointiohjelma Kaupunginvaltuusto päättää suuntaviivoista vuoteen 2028 saakka ulottuville investoinneille kokouksessaan On tärkeää, että kukin toimiala ottaa kantaa tilatarpeisiinsa. Lautakuntien tulee käsitellä oma esityksensä vuosien investointien puiteohjelmaksi mennessä. Toimialoja pyydetään ottamaan kantaa talonrakennuksen osalta niihin kohteisiin, joissa se on pääkäyttäjänä. Kohteet pyydetään laittamaan salkkuihin A - E tietyin kriteerein. Liitteenä kaupunginjohtajan lausuntopyyntö ja selvitys salkkujen kriteereistä. Liite 1. Liitteenä olevassa excel-talukossa kohteet on sijoitettu salkkuihin A - E. Liite 2 kutoj Kulttuurilautakunta antaa lausuntonaan liitteenä olevan excel-talukon (liite 2) kohteisiin seuraavaa: Koko kulttuuritoimen tärkein investointikohde on uusi museokokoelmatila. Uuden tilan lisäksi on tärkeää osoittaa määrärahat myös kokoelmien konservoinnille, puhdistukselle ja siirrolle; ilman näitä määrärahoja kokoelmien siirtoa uuteen museokokoelmatilaan ei voi toteuttaa. Museotoimen arvio puhdistukseen ja konservointiin tarvittavaksi määrärahaksi on euroa. Tästä suurin osa käytetään n esineen käsittelyyn, tarvittavan projektihenkilöstön palkkaamiseen, suojavarusteiden ja työvälineiden hankintaan sekä vahingoittuneiden esineiden konservointiin.

2 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 2 KIRJASTO Kulttuuritoimen tulosalueiden muut säilytettävät, lakkautettavat, ja mahdolliseen yhteiskäyttöön soveltuvat kohteet ovat seuraavat: Kirjastotoimen tärkeimmät säilytettävät kohteet ovat pääkirjasto ja Lauritsalan kirjasto (salkku A), ja niiden jälkeen suurimmat lähikirjastot Sammonlahti ja Joutseno (salkku C). Muita ylläpidettäviä kirjastoja ovat koulukiinteistöissä sijaitsevat Ylämaa, Pulp, Korvenkylä (eivät sisälly excel-taulukkoon) ja Voisalmi. Mustolan ja Nuijamaan kirjastot sijaitsevat ulkopuoliselta vuokratuissa tiloissa. Mustolan kirjasto tulisi siirtää Pontuksen koululle sen valmistuttua. Nuijamaan kirjaston osalta on mahdollista harkita koulukiinteistöön siirtymistä, mikäli Nuijamaan koulu säilyy. Mikäli kouluverkkoratkaisuun sisältyy Sammonlahden suuren koulukompleksin rakentaminen, tulisi Sammonlahden lähikirjastolle rakentaa tilat uuden koulun yhteyteen. Maakuntakirjasto vuokraa kerho- ja kokoustiloja ulkopuolisten käyttöön. Kirjastotilojen rinnakkaiskäyttöä on mahdollista suunnitella koulukiinteistöissä sijaitsevien kirjastojen ja kasvatus- ja opetustoimen kesken. Eri kirjastojen tilaratkaisut mahdollistavat erilaisia rinnakkaiskäyttömahdollisuuksia, ja ne on käsiteltävä tapauskohtaisesti. ORKESTERI Orkesterin osalta on tärkeää saada toimistotilat orkesterin toimistohenkilökunnalle, koska nykyiset tilat puretaan uuden teatterirakennuksen valmistuttua. Jos kaupungintalon 2-vaihe rakennetaan, toimistotilat tulee osoittaa sieltä. Jos kaupungintalon 2-vaihetta ei tule, toimistotilat tulee osoittaa kaupungintalolta. TEATTERI Uusi teatteri on jo toteutuksessa. Teatterin osalta on tärkeää saada toimistotilat teatterin toimistohenkilökunnalle, koska nykyiset tilat puretaan uuden teatterirakennuksen valmistuttua. Jos kaupungintalon 2-vaihe rakennetaan, toimistotilat tulee osoittaa sieltä. Jos kaupungintalon 2-vaihetta ei tule, toimistotilat tulee

3 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 3 osoittaa kaupungintalolta. Uudessa teatteritalossa tullaan mahdollisuksien mukaan vuokraamaan tiloja (harjoitushuone, lämpiötila, näyttämöt) sekä kaupungin sisäisille käyttäjille että ulkopuolisille tahoille. MUSEO Museotoimen tärkeimmät säilytettävät kohteet ovat Etelä-Karjalan museo ja Taidemuseo sekä Wolkoffin talomuseo. Ratsuväkimuseo on rakennuksena tärkeä, mutta museotoiminta voidaan siirtää muihin tiloihin tarvittaessa. Toiminnan kannalta on tarkoituksenmukaisinta, että tilat sijaitsevat Linnoituksen alueella. Joutsenon virastotalo 3, museon varasto - jos virastotalo myydään, museolle on osoitettava korvaava varastotila Tasihinin talo, Galleria Lauran - tilavuokrat säilyvät museon budjetissa - tiloista on tehty museon ja Taito Etelä-Karjalan kanssa vuokrasopimus, joka päättyy vuonna 2018 Luovutaan Tilat joista luovutaan toiminnan lakkautuessa v Joutsenon pitäjäntupa - Pätärin talomuseo Ylämaalla - Nuijamaan museo Nuijamaan, Joutsenon ja Ylämaan museorakennukset voidaan myydä / luovuttaa ensisijaisesti niissä toimiville yhdistyksille paikallismuseotoiminnan turvaamiseksi. Museon tiloja on mahdollista vuokrata sekä kaupungin sisäiseen käyttöön että ulkopuolisille käyttäjille. Rinnakkaiskäytöstä on sovittava tapauskohtaisesti. YLEINEN KULTTUURITOIMI Yleisen kulttuuritoimen tärkeimmät säilytettävät kohteet ovat: Kesäteatteri ja oheistilat, Linnoituksen rakennus nro 50, Kristiinan työtuvat, Linnoituksen rakennus nro 18, Galleri Pihatto, Pehtoorin tupa (taidelainaamotila)

4 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 4 Snellmanninkatu 2, yleisen kulttuuritoimen toimistotila - palvelutuotannon kannalta tila ei ole tärkeä, toimisto voi sijaita muissa tiloissa Galleria Pihatto - tilaa vuokrataan ulkopuolisille toimijoille - toimitilaa tullaan käyttämään yhdessä mm. Etelä-Karjalan museon kanssa Snellmaninninkatu 2, yleisen kulttuuritoimen toimisto - tilojen rinnakkaiskäyttö on mahdollista tapauskohtaisesti harkiten. LINNOITUS: tilakeskuksen hallinnoima rakennuskanta Linnoituksen kaupungin omistamaan ja tilakeskuksen hallinnoimaan rakennuskantaan ei ole suoraan sovellettavissa investointiohjelmassa esitetty salkkujako alueen rakennusten kulttuurihistoriallisen ja kaupunkikuvallisen erityisaseman vuoksi. - Linnoituksen kaikki vanhat rakennukset ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita, säilytettäviä rakennuksia. Vanha rakennuskanta on suojeltu yleiskaavassa ja tulee suojelluksi myös valmisteilla olevassa asemakaavassa. Rakennukset muodostavat yhdessä linnoitusvarustusten, puistomaisesti hoidetun ympäristön, kivettyjen katujen ja muiden miljöötekijöiden kanssa ainutlaatuisen valtakunnallisesti merkittävän rakennetun ympäristökokonaisuuden. Linnoitus alueena muodostaa kaupungin historiallisen ytimen ja samalla keskeisen kaupungin imagoa, kulttuurista ja matkailullista vetovoimaa palvelevan alueen. Linnoituksen pitkäjänteinen 1970-luvun jälkipuolelta alkanut restaurointi ja vanhojen rakennusten sovittaminen uuteen käyttöön on ollut hedelmällistä. Tämän kehityksen jatkaminen tulee olla kantavana tavoitteena jatkossakin Tilakeskuksen hallinnoimien rakennusten ylläpitoluokitusta ja investointitarpeita pohdittaessa. - Lähtökohtaisesti Linnoituksen kaikki historialliset rakennukset tulee pitää kunnossa. Alueella sijaitseville tyhjillään oleville rakennuksille (rak. 1A, rak. 56, rak. 9, rak. 86) tulee etsiä alueen luonteeseen soveltuvaa rakennusten ominaisluonteen huomioivaa käyttöä. Tällä hetkellä ilman vakiintunutta käyttöä olevia rakennuksia tulee hoitaa minimissään siten, ettei niiden korjattavuus ja myöhempi hyödyntäminen heikkene - rakennuksiin liittyvä kaupunkikuvallinen merkitys ja viihtyvyysseikat huomioiden. Alueella olevia rakennuksia ei tule jättää ränsistymään.

5 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 5 - Linnoituksen alueella olevat rakennukset tulee säilyttää jatkossakin kaupungin omistuksessa eikä siellä olevia rakennuksia niitä myydä eteenpäin. - Yleisesti ottaen alueen rakennuksissa tulisi jatkossakin tukea matkailua palvelevia ja kulttuuriin nojautuvia toimintoja, jotka mahdollistavat alueen kehittämistä mm. alueelle luontevia tapahtumia tukevaksi kula Hyväksyttiin.

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

L APPEE N RA N N A N K A UPU N K I. Puurakentamisen ja energiatehokkaan rakentamisen RoadShow 1

L APPEE N RA N N A N K A UPU N K I. Puurakentamisen ja energiatehokkaan rakentamisen RoadShow 1 L APPEE N RA N N A N K A UPU N K I Puurakentamisen ja energiatehokkaan rakentamisen RoadShow 1 Tilakeskuksen organisaatio TEKNINEN LAUTAKUNTA TEKNINEN TOIMI TILAKESKUS Toimitilajohtaminen Rakennuttaminen

Lisätiedot

VUOSIKORJAUSOHJELMA 2015

VUOSIKORJAUSOHJELMA 2015 Tilakeskus 4.2.2015 VUOSIKORJAUSOHJELMA 2015 Huolto# Salkku Kohde Sijainti Nimi Kustannusarvio 7328 'A '008 LEPOLA 821401 Armilan keskusterveysasema + sairaalat 'Raepesukone 23 000 7470 'A '008 LEPOLA

Lisätiedot

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1039/00.02.10/2017 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo (Kaupunginjohtaja)

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Lausunto investointiohjelmasta vuosille 2015 2016 1283/02.02.00.00/2013 KOLA 77 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh.

Lisätiedot

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta Kaupunginhallitus 181 25.03.2013 Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta 14/10.03.02.01/2013 KH 181 Aloite 7.1.2013: Valmistelija/lisätietoja: EU-asiamies Krista Huovila, puh.

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista. Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 15.02.2016 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016-2017 79/12.01.00.01/2016 KOLA 6 Valmistelija / lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki, puh. 040 506 7309

Lisätiedot

Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus Valmistelu Tilapalvelut Valmistelu Kaupungin johtoryhmä Valmistelu Tilapalvelut

Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus Valmistelu Tilapalvelut Valmistelu Kaupungin johtoryhmä Valmistelu Tilapalvelut Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus 15.10.2018 Valmistelu Tilapalvelut 9.10.2018 Valmistelu Kaupungin johtoryhmä 8.10.2018 Valmistelu Tilapalvelut 5.10.2018 Alustava käsittely Nokian kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan lausunto talouden tasapainotusohjelmaan vuosille

Kulttuurilautakunnan lausunto talouden tasapainotusohjelmaan vuosille Kulttuurilautakunta 33 17.05.2016 Kulttuurilautakunnan lausunto talouden tasapainotusohjelmaan vuosille 2017-2018 473/02.02.00.00/2016 KULA 33 Valmistelija/lisätiedot Kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea

Lisätiedot

KH 14 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

KH 14 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 14 12.01.2015 Kaupunginhallitus 22 19.01.2015 Eduskuntavaalien 2015 ennakkoäänestyspaikat 1178/00.00.00.01/2014 KH 14 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh.

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh

Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh Kasvatus- ja opetuslautakunta 92 15.12.2014 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuodesta 2015-2016 lukien 1422/12.01.00.01/2014 KOLA 92 Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh.

Lisätiedot

Lisätiedot kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen puh

Lisätiedot kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen puh Kulttuurilautakunta 25 07.04.2016 Kulttuurilautakunnan kohdeavustusten jako vuonna 2016 35/02.05.01.03.00/2016 KULA 25 Valmistelija/lisätiedot kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry puh. 040 5949 856

Lisätiedot

Trellum Ek-sote vuokrasopimusluonnos /malli 11.8.2009

Trellum Ek-sote vuokrasopimusluonnos /malli 11.8.2009 Trellum Ek-sote vuokrasopimusluonnos /malli 11.8.2009 1. VUKRANANTAJA Lappeenrannan Kaupunki Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen 2. VUKRALAINEN Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (jatkossa

Lisätiedot

Joroisten kunta kiinteistöstrategia. Vuosille

Joroisten kunta kiinteistöstrategia. Vuosille Joroisten kunta kiinteistöstrategia Vuosille 2019-25 Visio ja strategia Joroisten kunnalla on v. 2025 käytössään palvelutuotannossaan tarvitsevansa määrä tilatehokkaita, tarkoituksenmukaisia sekä turvallisia

Lisätiedot

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunta 1.4.2009 Liite B 3 20 ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Voimaantulo: SISÄLLYSLUETTELO SISÅLLYSLUETTELO... l 1 TOIMIALA JA KOKOONPAN0... 2 2 KIRJASTOLAITOS... 2 3

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016-2017 79/12.01.00.01/2016 KOLA 6 Valmistelija / lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki, puh. 040 506 7309

Lisätiedot

MUUTOSSOPIMUS: MUUTOS TOIMITILOJEN HALLINNOINTIA JA HOITOA KOSKEVAAN SOPIMUKSEEN

MUUTOSSOPIMUS: MUUTOS TOIMITILOJEN HALLINNOINTIA JA HOITOA KOSKEVAAN SOPIMUKSEEN LUONNOS 26.4.2018 MUUTOSSOPIMUS: MUUTOS TOIMITILOJEN HALLINNOINTIA JA HOITOA KOSKEVAAN SOPIMUKSEEN 1 Sopijapuolet Palvelunostaja Palveluntuottaja 2 Tausta Lappeenrannan kaupunki (y-tunnus 0162193-3) PL

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 167 13.04.2015 Kaupunginhallitus 176 20.04.2015. Äänestysaluejaon muuttaminen 284/00.04.00/2015 KH 167

Kaupunginhallitus 167 13.04.2015 Kaupunginhallitus 176 20.04.2015. Äänestysaluejaon muuttaminen 284/00.04.00/2015 KH 167 Kaupunginhallitus 167 13.04.2015 Kaupunginhallitus 176 20.04.2015 Äänestysaluejaon muuttaminen 284/00.04.00/2015 KH 167 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 II kaupunginsihteeri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (6) 51 Helsingin Energian hallinnassa olevan toimisto- ja tuotantorakennuksen siirto kaupungille HEL 2012-011381 T 02 07 00 Päätös päätti siirtää Helsingin Energian

Lisätiedot

Edellä mainitusta johtuen, on etsittävä myös muita keinoja ja ratkaisuja, jotta rakennukset saadaan tuottavimmiksi.

Edellä mainitusta johtuen, on etsittävä myös muita keinoja ja ratkaisuja, jotta rakennukset saadaan tuottavimmiksi. Kaupunginhallitus 107 14.03.2016 Juha Turkian ym. valtuustoaloite työllisyyden, terveyden ja virkeyden parantamisesta omana toimintana sekä yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa kaupungin

Lisätiedot

TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh

TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen, puh. 040 512 1580 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen, puh. 040 512 1580 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginhallitus 586 25.11.2013 Kaupunginhallitus 607 02.12.2013 Investointien puiteohjelma 2015-2028 1283/02.02.00.00/2013 KH 586 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

Yleisellä kulttuuritoimella ei ole käteiskassaa.

Yleisellä kulttuuritoimella ei ole käteiskassaa. SELONTEKO KULTTUURITOIMEN SISÄISEN VALVONNAN JÄRJESTÄMISESTÄ SEKÄ ARVIO MERKITTÄVIMMISTÄ RISKEISTÄ, EPÄVARMUUSTEKIJÖISTÄ JA MUISTA TOIMINNAN KEHITTYMISEEN VAIKUTTAVISTA SEIKOISTA VUODELTA 2011 Kulttuuritoimen

Lisätiedot

r;o/». o 'f, oo; o tj,

r;o/». o 'f, oo; o tj, Ympäristöministeriö Mil)öministeriet Minlstry of the Envlronment Päiväys Datum 2 8. 02. 2018 r;o/». o 'f, oo; o tj, 28.2.2018 YM15/ 39/2017 Senaatti-kiinteistöt senaatti@senaatti.ri Viite Senaatti-kiinteistöjen

Lisätiedot

Asia: Poikkeamishakemus koskien kiinteistöä RN:o ja sillä sijaitsevaa entistä Ul. Pyhäjärven kunnantaloa, Karkkila

Asia: Poikkeamishakemus koskien kiinteistöä RN:o ja sillä sijaitsevaa entistä Ul. Pyhäjärven kunnantaloa, Karkkila Karkkilan kaupunki Sivistystoimiala Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelualue Museotoimi Karkkilan kaupunki Tekninen toimiala Maankäytön ja ympäristön palvelualue Viite: Lausuntopyyntönne 18.12.2015 Asia: Poikkeamishakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupungin taidemuseo

Helsingin kaupungin taidemuseo Energiansäästön toimintasuunnitelma Helsingin kaupungin taidemuseo ENERGIANSÄÄSTÖN TOIMINTASUUNNITELMA Helsingin kaupungin taidemuseo vuoden 2016 talousarvion liitteeksi Hyväksytty Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupungintalo, galleria

Helsingin kaupungintalo, galleria Hankesuunnitelma Pohjoisesplanadi 11-13 Muutos Hankenumero 2085412 Helsingin Leijona Oy Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 2085412 Osoite Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki Sijainti 1.

Lisätiedot

KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh

KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Kaupunginhallitus 86 29.02.2016 Kuntalaisaloite uimahallin rakentamisesta Sammonlahteen 1279/00.04.02.06/2015 KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 Aloite 11.11.2015:

Lisätiedot

Yritystila Oy:n vastuulle siirtyvät rakennukset

Yritystila Oy:n vastuulle siirtyvät rakennukset Yritystila Oy:n vastuulle siirtyvät rakennukset S=suojeltu R=merkittävä Salkku Kohde A Lauritsalan aluekeittiö A Martikanpellon koulu, varasto/leikkimökkirakennus A äihdeh.kunt.yksikkö; maakellari A äihdeh.kunt.yksikkö;

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai Paikka Sähköpostikokous OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi sihteeri Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

PUOLIVUOSIKATSAUS 2015 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 2015 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 2016

PUOLIVUOSIKATSAUS 2015 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 2015 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 2016 PUOLIVUOSIKATSAUS 20 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 20 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 206 KULTTUURITOIMI. Yleiskuvaus toimialan alkuvuoden 20 toiminnasta, arvio talousarvion toteutumisesta

Lisätiedot

Tarjousten avauspöytäkirja

Tarjousten avauspöytäkirja arjousten avauspöytäkirja Diaaritunnus Hankintayksikkö LAPPEENRANNAN KAUPUNKI EKNINEN OIMI ILAKESKUS Hankinta A 2612013 ULKOALUEIDEN HOIO 1.11.2013-31.10.2015 + MAHDOLLINEN OPIO 1 + 1 VUOA Kyseessä on

Lisätiedot

KIINTEISTÖT Tilasalkku E

KIINTEISTÖT Tilasalkku E 1 (5) 893110 Ahvenlammen sauna Steniuksenkuja 4 1965 E 144 282 393 133 431 78 364 893111 Ahvenlammen sauna/varastorakennus Steniuksenkuja 4 1965 E 50 26 900 19 973 202 801121 Ainola 1:238; asuinrakennus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

KULTTUURITOIMI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2016. Toiminnan kuvaus

KULTTUURITOIMI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2016. Toiminnan kuvaus KULTTUURITOIMI Toiminnan kuvaus Lappeenrannan maakuntakirjasto on hyvinvointipalveluja antava, uudistuva koko kansan käyttämä yhteiskunnan toimija, joka välittää sekä paikallista että kansainvälistä kulttuuria

Lisätiedot

Investointiohjelma Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista

Investointiohjelma Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista Investointiohjelma 2018-2032 Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista Taustaa Investointiohjelman 2018-2032 valmistelu alkanut jo kesällä 2017 Lausuntopyynnöt ja lausunnot syksyllä 2017 Selvityksiä tehty

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 LAPPEENRANNAN UPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kaupunginhallitus 114 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 25 29.03.2016 Talousarviomuutokset 286/02.02.00.01/2016 KH 114 Valmistelija/lisätiedot: Laskentapäällikkö Risto

Lisätiedot

SALKKU E 211 rakennusta

SALKKU E 211 rakennusta SALKKU E 211 rakennusta Rakennuksen nimi Osoite Valm. V Lisätieto Tilasalkku UUSIm2 2012 JHA 2012 Tekn. 2012 Kvelka 75% Teollisuuskadun peltihalli Teollisuuskatu 5 (kaavamuutos) 1990 Kimi E 1 000 931 103

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymän kiinteistöt ja niiden kunnossapito. Riikka Kaarnamo /

Koulutuskuntayhtymän kiinteistöt ja niiden kunnossapito. Riikka Kaarnamo / Koulutuskuntayhtymän kiinteistöt ja niiden kunnossapito Riikka Kaarnamo / 10.2017 Kiinteistöliikelaitos Kiinteistöistä vastaava tukipalveluorganisaatio, jonka tehtävänä on: Kuntayhtymän kiinteistöjen hallinnointi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 59 Lausunto valtiovarainministeriölle valtioneuvoston asetusluonnoksesta kunnan ja maakunnan välisen siirtymäkauden vuokrasopimuksen vuokran määräytymisestä

Lisätiedot

Suojeluesitys: Saimaan kanavan rantametsät. Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n kirje

Suojeluesitys: Saimaan kanavan rantametsät. Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n kirje Kaupunginhallitus 491 09.10.2017 Lappeenrannan kaupungin lausunto Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n Liikennevirastolle tekemästä Saimaan kanavan rantametsien luonnonsuojeluhanke-esityksestä

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 4/2018 1 Aika Torstai klo 17:00 19:53 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (5) 288 Ratsastuskeskus Karlvik Oy:n vuokra-alueen laajentaminen ja vuokrasopimuksen muuttaminen (Viikki, Latokartanon kylä, tila RN:o 1:27) HEL 2013-003637 T 10

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos)

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Kaavaluonnoksesta saadut huomautukset ja niihin laaditut vastineet

Lisätiedot

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto 1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA 2.11.2017 tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto 2(5) 1. JOHDANTO Kiinteistöstrategialla tavoitellaan kunnan rakennetun kiinteistöomaisuuden

Lisätiedot

MA 14.11. 10, 11 ja 12 10.00-12.00 12.00-15.00 12.00 OHJELMA Torsti kuutin sukellusseikkailut Saimaalla ja Jäätä rakastavat MLL:n Perhekahvila Saimaanharjun pleikkari-avoimet ovet Savitaipaleen lukion

Lisätiedot

JUHA HÄRKÖSEN YM. VALTUUSTOALOITE KAUPUNGIN OMISTAMIEN TALOJEN KIINTEISTÖHUOLLON PALAUTTAMISESTA TALOKOHTAISTEN TALONMIESTEN HOIDETTAVAKSI

JUHA HÄRKÖSEN YM. VALTUUSTOALOITE KAUPUNGIN OMISTAMIEN TALOJEN KIINTEISTÖHUOLLON PALAUTTAMISESTA TALOKOHTAISTEN TALONMIESTEN HOIDETTAVAKSI Kaupunginhallitus 150 19.03.2012 Kaupunginvaltuusto 51 10.04.2012 JUHA HÄRKÖSEN YM. VALTUUSTOALOITE KAUPUNGIN OMISTAMIEN TALOJEN KIINTEISTÖHUOLLON PALAUTTAMISESTA TALOKOHTAISTEN TALONMIESTEN HOIDETTAVAKSI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa 07.04.2014 Sivu 1 / 1 1147/10.03.02/2014 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh. 050 593

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 28.11.2016 Talousarvion yksityiskohtaiset perustelut 4.5. Kasvatus- ja opetustoimen tulee vuoden 2018 investointiohjelman laadintaa varten päivittää tarvittavassa laajuudessa päiväkotien

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Kulttuuritoimi huolehtii kulttuurilautakunnan alaisena kulttuurilautakunnan toimialaan toimialaansa kuuluvista ja sille määrätyistä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Yleinen kulttuuritoimi

Toimintakertomus 2014. Yleinen kulttuuritoimi Toimintakertomus 2014 Yleinen kulttuuritoimi Sivu 2/18 1. YLEISTÄ Kaupungin vuosien 2014-2016 talouden tasapainottamisohjelma on leimannut vuoden 2014 työtä. Talouden tasapainottamisen kanssa samaan aikaan

Lisätiedot

MYYDÄÄN M 2 TOIMISTOTILAA SOIHTULANTIE ILOMANTSI

MYYDÄÄN M 2 TOIMISTOTILAA SOIHTULANTIE ILOMANTSI MYYDÄÄN 2 031 M 2 TOIMISTOTILAA SOIHTULANTIE 7 82900 ILOMANTSI MYYNTIKOHDE Kiinteistö Oy Ilomantsin virastotalon osakkeet 1-472, 735-1490 ja 1491-2293, jotka oikeuttavat pohjakerroksessa sijaitsevan toimistohuoneiston

Lisätiedot

Rakennusten sujuva suojeleminen Marja-Leena Ikkala

Rakennusten sujuva suojeleminen Marja-Leena Ikkala Rakennusten sujuva suojeleminen Museoviraston tehtävät kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen. vastaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön,

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta)

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä 26.11.2018 513 (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1988/00.04.02.00/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo

Lisätiedot

KULTTUURITOIMI TALOUSSUUNNITELMA Toiminnan kuvaus

KULTTUURITOIMI TALOUSSUUNNITELMA Toiminnan kuvaus KULTTUURITOIMI Toiminnan kuvaus Lappeenrannan maakuntakirjasto on hyvinvointipalveluja antava, uudistuva koko kansan käyttämä yhteiskunnan toimija, joka välittää sekä paikallista että kansainvälistä kulttuuria

Lisätiedot

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA. Luonnos tekninen ltk

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA. Luonnos tekninen ltk 1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA Luonnos 16.2.2017 tekninen ltk 2(5) 1. JOHDANTO Kiinteistöstrategialla tavoitellaan kunnan rakennetun kiinteistöomaisuuden ylläpidon pitkäjänteistä kehittämistä sekä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9.

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9. : : :0 : :9 :0-9- -9- Mujuseniha 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 0 9 0 o 9 0 9 0 9 9 0 0 0 9 0 9 0 0 0 9 9 00 0 0 0 0 0 0 e=0. LAITILANPUISTO NOLJAKANKAARI WALLENKATU sv- sr- sr- sr- 0 00 900

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN MAAKUNTAKIRJASTO 2012 - PALVELUVERKKOSELVITYS

LAPPEENRANNAN MAAKUNTAKIRJASTO 2012 - PALVELUVERKKOSELVITYS 1 LAPPEENRANNAN MAAKUNTAKIRJASTO 2012 - PALVELUVERKKOSELVITYS SISÄLTÖ Selvityksen tausta 2 Kirjasto lakisääteisenä peruspalveluna 2 Kirjastotoiminnan laatusuositusten ja strategioiden toteutuminen Lappeenrannan

Lisätiedot

MINNA CANTHIN KATU 28 KONTTISEN LIIKETALO KIINTEISTÖN MYYNNIN TARJOUSKILPAILU KILPAILUOHJELMA LUONNOS

MINNA CANTHIN KATU 28 KONTTISEN LIIKETALO KIINTEISTÖN MYYNNIN TARJOUSKILPAILU KILPAILUOHJELMA LUONNOS MINNA CANTHIN KATU 28 KONTTISEN LIIKETALO KIINTEISTÖN MYYNNIN TARJOUSKILPAILU KILPAILUOHJELMA LUONNOS 22.9.2017 KUOPION KAUPUNKI 1. Yleistä Kuopion kaupunki järjestää tarjouskilpailun Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Rakennus kunnan omalla tontilla, pihaalue kyläyhteisön tontti. Huomioitava myynnissä. Ostokiinnostusta kiinteistöstä ollut.

Rakennus kunnan omalla tontilla, pihaalue kyläyhteisön tontti. Huomioitava myynnissä. Ostokiinnostusta kiinteistöstä ollut. Hindsbyn ent. koulu salkku Toimenpide Hindsbyntie 301 1903 rakennusvuosi toimenpide Myynti 04130 Sipoo 1973 korjaus vuosi Entinen kyläkoulurakennus jossa erilaista toimintaa ollut vuosien varrella ja talon

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Kulttuurilautakunta 21.8.2014, pöytäkirjan liite nro 4 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Kulttuuritoimi huolehtii kulttuurilautakunnan alaisena toimialaansa kuuluvista

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 153 1 KAUPUNGINMUSEO KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEO Sanna Granbacka 18.12.2009

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 153 1 KAUPUNGINMUSEO KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEO Sanna Granbacka 18.12.2009 HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 153 1 Rakennusvalvontaviraston lausuntopyyntö 4.12.2009, 8-3385-09-E LAIVASTOKATU 4 (8/147/4), ULLAKKORAKENTAMIS- JA HISSI- SUUNNITELMAT Museo 2009-277 Kaupunginmuseo on tutustunut

Lisätiedot

Tunnus Rakennuksen nimi Snellmanin päiväkoti, rak Karhuvuoren palv.kesk., päiväkoti Hovinpellon päiväkoti Leirin

Tunnus Rakennuksen nimi Snellmanin päiväkoti, rak Karhuvuoren palv.kesk., päiväkoti Hovinpellon päiväkoti Leirin Tunnus Rakennuksen nimi 823106 Snellmanin päiväkoti, rak. 1 823123 Karhuvuoren palv.kesk., päiväkoti 823121 Hovinpellon päiväkoti 823111 Leirin päiväkoti 823105 Snellmanin päiväkoti, rak. 3 823141 Repokiven

Lisätiedot

Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu Kajaanin kaupunginteatterin osavuosiraportti

Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu Kajaanin kaupunginteatterin osavuosiraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 22.09.2017, klo 15:07-16:09 Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6 Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 5/2019 1 AIKA 2.5.2019 klo 17:00-18:10 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen sali Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Hyvinkään kaupunki, ympäristölautakunta PL 21 05801 Hyvinkää Keski-Uudenmaan maakuntamuseon lausunto Hyvinkään kaupungin rakennusjärjestysluonnoksesta HEL 2016-005241

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6215/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6215/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (1) 350 Asianro 6215/10.03.02.04/2015 Kuopion Tilakeskuksen hallinnassa olevien rakennusten jakaminen tilasalkkuihin Konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen Omistajaohjaus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (5) 3 Määräalan (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Meilahdesta HEL 2017-005359 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 73/675 493, Heikinniementie 2 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Lasten ja nuorten lautakunnan lausunto investointien puiteohjelmasta vuosille

Lasten ja nuorten lautakunnan lausunto investointien puiteohjelmasta vuosille 1 Lasten ja nuorten lautakunnan lausunto investointien puiteohjelmasta vuosille 2018-2032 1283/02.02.00.00/2013 LANUL Esittelijä: Toimialajohtaja Tuija Willberg, puh. 040 070 5875 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Tervetuloa kansainväliseen yliopistokaupunkiin Lappeenrantaan!

Tervetuloa kansainväliseen yliopistokaupunkiin Lappeenrantaan! Tervetuloa kansainväliseen yliopistokaupunkiin Lappeenrantaan! LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenranta lyhyesti Kuningatar Kristiina perusti kaupungin vuonna 1649. Kansainvälinen

Lisätiedot

VALTIMON KUNNAN KIINTEISTÖSTRATEGIA 2013 2020

VALTIMON KUNNAN KIINTEISTÖSTRATEGIA 2013 2020 Kh 9.10.2013 186 Tekn. ltk 20.6.2013 21 Tekninen toimi VALTIMON KUNNAN KIINTEISTÖSTRATEGIA 2013 2020 SISÄLTÖ 1 PÄÄPERIAATTEET 3 2 VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 3 2.1 Visio 2020 3 2.2 Strategiset päämäärät

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 16.1.2019 klo 17:00-18:21 PAIKKA Ravintola Nautilus, Ainonkatu 35 Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi

Lisätiedot

Liitteestä 1 voidaan havaita, että nykyisillä suunnitelmilla vuokrat nousevat noin 1,9 Meur vuodesta 2018 vuoteen 2021.

Liitteestä 1 voidaan havaita, että nykyisillä suunnitelmilla vuokrat nousevat noin 1,9 Meur vuodesta 2018 vuoteen 2021. LAUSUNTOPYYNTÖ INVESTOINTIEN PUITEOHJELMASTA VUOSILLE 2018-2032 Kaupunginvaltuusto päättää vuosien 2018-2032 investointien puiteohjelmasta 11.12.2017. Konsernipalvelut ja Lappeenrannan Toimitilat Oy ovat

Lisätiedot

Keurusselkä elää! elämystestausturvallisuusklusterilla eteenpäin. Keurusselän luoteisrannan toiminnallinen kehittämissuunnitelma 4.5.

Keurusselkä elää! elämystestausturvallisuusklusterilla eteenpäin. Keurusselän luoteisrannan toiminnallinen kehittämissuunnitelma 4.5. Keurusselkä elää! elämystestausturvallisuusklusterilla eteenpäin Keurusselän luoteisrannan toiminnallinen kehittämissuunnitelma 4.5.2015 Keurusselän luoteisrannan aluekehittämissuunnitelma Invest in Keuruu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 41/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 41/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 41/2012 1 (5) 1304 Taka-Töölön tontin 507/12 ja Vuosaaren tontin 54200/1 (Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset) rakennuskiellon pidentäminen (nro 12156 ja 12157) HEL 2012-013440

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

10900/25.10.2002 mukaista Hermanninpuistoa varten. Kaupassa noudatetaan seuraavia ehtoja:

10900/25.10.2002 mukaista Hermanninpuistoa varten. Kaupassa noudatetaan seuraavia ehtoja: Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (8) 452 Tontti-, puisto- ja katualueiden ostaminen Senaatti-kiinteistöltä Hermannista HEL 2011-004187 T 10 01 00 Päätös A Lautakunta päätti ostaa Suomen valtiolta

Lisätiedot

Talousarvio 2012 1000 1245-1 245

Talousarvio 2012 1000 1245-1 245 KULTTUURITOIMI 5 KULTTUURILAUTAKUNTA Kulttuurilautakuntaan kuului 5 jäsentä ja kaupunginhallituksen edustaja. Puheenjohtajana toimi Kullervo Lehtonen. Lautakunta kokoontui 9 kertaa, asioita 57. Kultturilautakunnan

Lisätiedot

KAUPUNGINTALON peruskorjaus ja entisöinti TYÖMAA- ja SUUNNITTELUTILANNE 25.5.2011 ARK-KANTONEN OY

KAUPUNGINTALON peruskorjaus ja entisöinti TYÖMAA- ja SUUNNITTELUTILANNE 25.5.2011 ARK-KANTONEN OY KAUPUNGINTALON peruskorjaus ja entisöinti TYÖMAA- ja SUUNNITTELUTILANNE 25.5.2011 ARK-KANTONEN OY RAKENNUSURAKOITSIJAN VALINTA ON KÄYNNISSÄ. LVISA-URAKAT OVAT LASKENNASSA. RAKENNUSLUPA ODOTTAA KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

Investointipuitteet 2013 2016 ilman Joutsenon kuntaliitossopimukseen ja Ikean tonttiin liittyviä investointeja

Investointipuitteet 2013 2016 ilman Joutsenon kuntaliitossopimukseen ja Ikean tonttiin liittyviä investointeja Kaupunginhallitus 421 13.10.2014 Kaupunginhallitus 433 20.10.2014 Kaupunginhallitus 447 27.10.2014 Investointiohjelma vuosille 2015-2016 1283/02.02.00.00/2013 KH 421 Valmistelija/lisätiedot: Strategia-

Lisätiedot

TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012

TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012 Kaupunginhallitus 457 22.10.2012 Kaupunginvaltuusto 128 29.10.2012 TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012 353/110/2011 KH 457 Talousjohtaja Tuija Ahosen kirje 4.10.2012: Puolivuotiskatsauksen

Lisätiedot

6 16.02.2015. Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi osakekaupat ja luovutussopimukset

6 16.02.2015. Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi osakekaupat ja luovutussopimukset Kaupunginhallituksen konsernijaosto 6 16.02.2015 Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi osakekaupat ja luovutussopimukset 952/00.00.01.12/2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2285/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2285/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 149 Asianro 2285/10.00.02.00/2018 Kiinteistön 297-1-1-2 ostotarjouksen hyväksyminen ja esisopimuksen tekeminen Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

Uus-Lavolan päiväkodin esiopetusryhmistä lapset siirtyvät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Lavolan kouluun.

Uus-Lavolan päiväkodin esiopetusryhmistä lapset siirtyvät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Lavolan kouluun. Tekninen lautakunta 99 19.03.2014 Tekninen lautakunta 120 02.04.2014 Tekninen lautakunta 133 16.04.2014 Uus-Lavolan esiopetustilat 454/10.03.02.04/2014 TEKLA 99 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1340-00/18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL 2017-013231 24.1.2018 HAAGA, NÄYTTELIJÄNTIE 15 17, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Tilakustannukset osana palvelun kustannusrakennetta

Tilakustannukset osana palvelun kustannusrakennetta Tilakustannukset osana palvelun kustannusrakennetta Investointien ja toiminnan muutosten vaikutukset palvelujen kustannuksiin Keskeiset periaatteet Kuntayhtymä vuokraa tilat pääsääntöisesti jäsenkunnilta

Lisätiedot

Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi

Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi Kaupunginhallitus 525 01.12.2014 Kaupunginhallitus 549 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 6 19.01.2015 Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi 952/00.00.01.12/2014

Lisätiedot

Lasten ja nuorten lautakunnan lausunto investointien puiteohjelmasta vuosille

Lasten ja nuorten lautakunnan lausunto investointien puiteohjelmasta vuosille Lasten ja nuorten lautakunta 51 31.10.2017 Lasten ja nuorten lautakunnan lausunto investointien puiteohjelmasta vuosille 2018-2032 1283/02.02.00.00/2013 LANUL 51 Esittelijä: Toimialajohtaja Tuija Willberg,

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Espoon kaupunginmuseo Tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue 3.11.2015 2 Rakennuskannan ikä Suomessa 2010

Lisätiedot

Hakijoista Vesa Toikka ilmoitti peruuttavansa hakemuksensa virkaan.

Hakijoista Vesa Toikka ilmoitti peruuttavansa hakemuksensa virkaan. Kaupunginhallitus 201 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 43 24.04.2017 Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtajan viran täyttäminen 136/01.01.01.00/2017 KH 201 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.1.2015 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten

Lisätiedot