KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kuntalaisaloite uimahallin rakentamisesta Sammonlahteen 1279/ /2015 KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Aloite : Täällä on koulu, josta lapset pääsisivät liikuntatunnilla uimahalliin. Sitten on iäkkäitä ihmisiä, jotka ovat selkävammaisia ja tarvitsisivat uintia ja allasjumppaa. Se on helppo liikuntamuoto. Täällä on muut palvelut lähellä, mutta puuttuu vain tämä uima halli. Aloitteentekijä Liisa Stoor Sammonlahti. Liitteenä luettelo henkilöistä, jotka kannattavat uimahallia Sammonlahteen. PS Tulisi lisää työpaikkoja. Kasvatus- ja opetuslautakunnan lausunto : KOLA 85 Valmistelija / lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, puh Liite Kansalaisaloite uimahallin rakentamiseksi Sammonlahteen, 261 allekirjoittajaa Joukko kuntalaisia on esittänyt kuntalaisaloitteessaan, että he haluaisivat uimahallin Sammonlahteen. Perusteluna on mm. että alueen koulun oppilaat pääsisivät liikuntatunneilla uimahalliin. Edellisen kerran Sammonlahden uimahallin eli länsialueen kuntoiluja monitoimikeskuksen perustamista koskeva asia oli kasvatus- ja opetuslautakunnassa lausunnolla vuonna Kasvatus- ja opetuslautakunta totesi silloin, että Sammonlahden tuntumaan

2 sijoitettuna uimahallin sisältävä kuntoilu- ja monitoimikeskus on alueen koulujen kannalta helpommin saavutettavissa ja palvelee kasvatus- ja opetustoimen tarpeita paremmin kuin Skinnarilan kampusalueelle sijoitettuna. Edelleen lautakunta totesi vuonna 2010, että koska Sammonlahden kuntoilu- ja monitoimikeskuksen investointikustannukset vaikuttavat kasvatus- ja opetustoimen hankkeiden toteuttamisaikatauluihin, on rakentaminen kuitenkin siirrettävä tulevaisuuteen odottamaan taloudellisesti parempaa ajankohtaa. Vuonna 2016 voimaan tulevan perusopetuksen uuden opetussuunnitelman mukaan uimaopetuksen määrä kasvaa siten, että 1. ja 2. luokkalaisten lisäksi myös 3. luokkalaisille tullaan järjestämään uimaopetusta. Myös yläkoululaiset ja lukiolaiset käyvät jonkin verran liikuntatunneilla uimahallissa. Koulujen ja päiväkotien uimahallikäyttö voidaan perusopetuksen opetussuunnitelman uimaopetuksen lisääntyvä määrä huomioon ottaen järjestellä nykyisiin uimahalleihin eli Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalliin. Opetussuunnitelmaan sisältyvän uimaopetuksen vuoksi uuden uimahallin rakentaminen ei ole välttämätöntä. Parhaillaan valmistellaan länsialueen palveluverkkoa, jossa selvitetään päiväkotien, perusopetuksen koulujen, kirjaston, nuorisotilojen ja liikuntapaikkojen sekä sosiaali- ja terveystoimen tilatarpeita ja sijoittamista alueelle. Ratkaisuja tehdään vuoden 2016 aikana. Selvitykset osoittavat, että välttämättömiä uudisrakentamistarpeita on vähintään pitkän aikavälin investointien puiteohjelmassa määriteltyjen talonrakennusinvestointeihin osoitettujen määrärahojen verran. Länsialueen uimahalli ei sisälly vuoteen 2028 saakka laadittuun investointien puiteohjelmaan, joka on viimeksi päivitetty kaupunginvaltuustossa Investointien puiteohjelmassa on länsialueen päiväkoti- ja koulurakennusten lisäksi myös muissa kaupunginosissa sijaitsevien päiväkoti- ja koulurakennusten välttämättömiä uudisrakentamis- ja peruskorjaushankkeita. Näitä hankkeita ei tule vaarantaa lisäämällä puiteohjelmaan uusia kohteita. (TW) Kotj Kasvatus- ja opetuslautakunta esittää lausuntonaan, että vaikka uimahallin rakentaminen Sammonlahteen monipuolistaisi alueen lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia, ei uimahallin rakentamista kaupungin varoin tule asettaa kaupungin pitkän aikavälin investointien puiteohjelmassa määriteltyjen päiväkoti- ja koulurakennusten rakentamisen ja peruskorjaamisen edelle. Uimahallin rakentaminen kaupungin varoin on siirrettävä tulevaisuuteen odottamaan taloudellisesti parempaa ajankohtaa.

3 Kola Hyväksyttiin. Nuoriso- ja liikuntalautakunnan lausunto : NUOLI 87 Liite Valmistelija/lisätiedot: Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, puh Kuntalaisaloite Joukko kuntalaisia on esittänyt kuntalaisaloitteessaan, että Sammonlahteen rakennettaisiin uusi uimahalli. Perusteluna on mm. että alueen koulun oppilaat pääsisivät liikuntatunneilla uimahalliin. Edellisen kerran Sammonlahden uimahallin eli länsialueen kuntoiluja monitoimikeskuksen perustamista koskeva asia oli kaupungin käsittelyssä vuonna Tuolloin ei kuitenkan päätetty, että kolmas uimahalli kaupunkiin rakennettaisiin eikä kaupunginvaltuustossa hankkeelle ole varattu määrärahoja. Tuolloin tarkasteltiin uuden uimahallin sijoittamista ensin sammontorin yhteyteen ja se olisi sijoittunut Sammontorin kiinteistössä olevan kirjaston ja Skinnarilankadun väliselle puistovyöhykkelle. Sitten toisena ja lopulta silloin pääasiallisena vaihtoehtona oli sijoittaa uusi uimahalli uuden Skinnarilan kampuksen, ammattikorkeakoulun kiinteistön yhteyteen. Hankkeesta kuitenkin silloin luovuttiin. Parhaillaan valmistellaan länsialueen palveluverkkoa, jossa selvitetään päiväkotien, perusopetuksen koulujen, kirjaston, nuorisotilojen ja liikuntasalitilojen ja liikuntapaikkojen sekä sosiaali- ja terveystoimen tilatarpeita ja sijoittamista alueelle. Ratkaisuja tehdään vuoden 2016 aikana ja tähän tarkasteluun ei sisälly uuden uimahallin rakentaminen länsialueelle. Länsialueen uimahalli ei myöskään sisälly vuoteen 2028 saakka laadittuun kaupungin investointien puiteohjelmaan, joka on viimeksi päivitetty kaupunginvaltuustossa Sen sijaan vuodelle 2028 sijoittuu alustavasti nykyisen lappeenrannan uimahallin peruskorjaus. Tämän peruskorjauksen yhteydessä olisi sitten tärkeää toteuttaa nykyisen hallin yhteyteen laajennus, johon saataisiin sijoittumaan lisäaltaina vesivoimisteluallas ja lasten uimakouluallas. Käyttömenot eivät kehittyneestä tekniikasta johtuen merkittävästi kasvaisi, ei tulisi kustannettavaksi erillistä uutta kolmatta uimahallia ja nykyisellä henkilöstöllä voitaisiin ylläpitää laajennettuakin keskustan uimahallia.

4 Kaupunkilaisten terveyttä edistävän liikunnan, ohjatun vesiliikunnan ja asumisviihtyvyyden kannalta uimahallit ovat ensiarvoisen tärkeitä kaiken ikäisten kuntalaisten liikuntapaikkoja. Uimahallit ovat kaupungin kalleimpia kiinteistöjä kunnossapidon kannalta ja siksi kaupunki joutuu tarkkaan miettimään, kuinka monta uimahallia on tarpeen noin asukkaan kaupungissa. Nykyiset kaksi uimahallia riittävät hyvin esimerkiksi koululiikuntatuntien tarpeisiin, myös vuoden 2016 syksystä alkaen, kun opetussuunnitelman mukainen uintiliikunta jonkin verran lisääntyy. Kaupungin on harkittava niin, ettei uimahallikapasiteettia ole kaupungissa liikaa ja että olemassa olevissa uimahalleissa olisi mahdollisimman korkea käyttöaste. Kolmas uimahalli väistämättä lisäisi merkittävästi kaupungin menoja usealla sadalla tuhannella eurolla vuodessa ja toisaalta se vähentäisi ilman muuta myös nykyisten Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahallien käyttöastetta sekä tulojen määrää, eli sitä kautta lisäisi merkittävästi kaupungin uimahalleista kertyviä kokonaismenoja. Liikuntatoimi pitää tärkeänä aloitteessa olevia perusteita uimahalliin yleisesti liittyen. Uimahallit ovat tärkeitä koululiikunnalle, päiväkodeille, ihmisten terveyden edistämisen kannalta, uimaseuratoiminnan kannalta ja kuntoutuksen kannalta. nämä vaikutukset ovat kiistattomia ja ne ovat erittäin hyvät perustelut sille, miksi kaupungissamme on nykyisellään kaksi uimahallia. Uimahalleista Lauritsalan uimahalli on peruskorjattu vuosina ja Lappeenrannan uimahalli vuonna (IO) Ltj Lautakunta päättää antaa kuntalaisaloitteesta liikuntatoimen edellä esittämän lausunnon. Samalla lautakunta toteaa uimahallihankkeisiin liittyen seuraavaa: kolmannen uimahallin rakentaminen Sammonlahden alueelle ei sisälly kaupungin pitkän aikavälin investointiohjelmaan Lappeenrannan uimahallin seuraavassa peruskorjauksessa vuonna 2028 nykyistä keskustan uimahallia tulee laajentaa niin, että halliin sijoitettaisiin Armilankadun puolelle uudet lisäaltaat vesivoimistelua ja lasten uimakouluopetusta varten Edelleen todetaan, että lautakunta pitää erittäin tärkeänä valtuustoaloitteessa esitettyjä perusteluita liittyen uimahalleihin yleensä terveyttä edistävinä liikuntapaikkoina. Nuoli Hyväksyttiin.

5 Liikuntatoimen ohjauspalveluyksikön esimies Aija Rautio poistui kokouksesta asian esittelyn jälkeen klo Teknisen lautakunnan lausunto : TEKLA 12 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen, puh Oheismateriaalina kuntalaisaloite uimahallin rakentamiseksi Sammonlahteen. Joukko kuntalaisia on esittänyt kuntalaisaloitteessaan, että Sammonlahteen rakennettaisiin uusi uimahalli. Perusteluna on mm., että alueen koulun oppilaat pääsisivät liikuntatunneilla uimahalliin. Edellisen kerran Sammonlahden uimahallin eli länsialueen kuntoiluja monitoimikeskuksen perustamista koskeva asia oli kaupungin käsittelyssä ja myös teknisessä lautakunnassa lausunnolla vuonna Tuolloin tarkasteltiin uuden uimahallin sijoittamista Sammontorin tuntumaan tai vaihtoehtoisesti Skinnarilan kampuksen, ammattikorkeakoulun kiinteistön yhteyteen. Hankkeesta kuitenkin silloin luovuttiin. Ennen tätä hankkeesta luopumispäätöstä tekninen lautakunta lausui, että kaupunki ei lähtisi mukaan länsialueen kuntoilu- ja monitoimikeskukseen, jota on esitetty Skinnarilan kampuksen alueelle tulevan AMK:n yhteyteen. Kaupungille oli juuri laadittu tuottavuusohjelma, jonka mukaan menoja lisääviä investointeja tulee välttää. Edelleen teknisen lautakunnan lausunnon mukaan ns. uimahallihankkeesta ei kuitenkaan tulisi luopua, vaan Sammonlahden osalta suunnittelua tulee jatkaa. Parhaillaan valmistellaan länsialueen palveluverkkoa, jossa selvitetään päiväkotien, perusopetuksen koulujen, kirjaston, nuorisotilojen ja liikuntasalitilojen ja liikuntapaikkojen sekä sosiaali- ja terveystoimen tilatarpeita ja sijoittamista alueelle. Ratkaisuja tehdään vuoden 2016 aikana eikä tähän tarkasteluun sisälly uuden uimahallin rakentaminen länsialueelle. Länsialueen uimahalli ei myöskään sisälly vuoteen 2028 saakka ulottuvaan kaupungin investointien puiteohjelmaan, joka on viimeksi päivitetty kaupunginvaltuustossa Sen sijaan vuodelle 2028 sijoittuu alustavasti nykyisen Lappeenrannan uimahallin peruskorjaus. Tämän peruskorjauksen yhteydessä voitaisiin

6 mahdollisesti toteuttaa nykyisen hallin yhteyteen laajennus luvun puolivälissä valmistunut Lauritsalan uimahalli on peruskorjattu vuosina ja 1970-luvun alkupuolella valmistunut Lappeenrannan uimahalli vuonna Uusi uimahalli lisäisi merkittävästi kaupungin menoja rakennusinvestoinnin, ylläpidon ja käyttökustannusten muodossa. Vuonna 2010 Sammonlahteen kaavaillun uimahallin rakentamiskustannukseksi arvioitiin 8,6 milj. euroa. Vuonna 2014 Lauritsalan uimahallin sisäinen vuokra oli euroa, kaikki käyttökustannukset yhteensä euroa ja tulot puolestaan euroa. Lappeenrannan uimahalli-urheilutalon sisäinen vuokra oli euroa, kaikki käyttökustannukset euroa ja tulot euroa. Kolmas uimahalli väistämättä vähentäisi kävijämääriä ja tuloja kahdessa olemassa olevassa uimahallissa. Käyttökustannusten huomattavan osuuden takia olisi edullisempaa laajentaa olemassa olevaa hallia kuin rakentaa kokonaan uusi halli. (KT) Tj Tekla Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan, että tässä taloudellisessa tilanteessa ja mittavien koulu- ja päiväkotihankkeiden valmistelun kanssa samaan aikaan Lappeenrannan kaupungin ei ole perusteltua ryhtyä suunnittelemaan ja toteuttamaan uutta uimahallia. Hyväksyttiin. Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarisen lausunto : Konsernihallinto toteaa, ettei kaupungin investointiohjelmaan sisälly määrärahavarausta Sammonlahden uimahallin rakentamiselle. Kaupungin taloudellinen liikkumavara ei mahdollista uusien harkinnanvaraisten investointien käynnistämistä lähivuosien aikana. Muilta osin viittaamme liikuntalautakunnan hyväksymään lausuntoon. (JW) Kjn varah. Kaupunginhallitus merkitsee kuntalaisaloitteen ja siihen annetut lausunnot tiedoksi ja toteaa lausuntojen mukaisesti, että uimahallit ovat kaupunkilaisten terveyttä edistävän liikunnan ja asumisviihtyvyyden kannalta erittäin tärkeitä kaiken ikäisten kuntalaisten liikuntapaikkoja, mutta Sammonlahden uimahallin toteuttamismahdollisuudet kaupungin kestävän talouden kannalta on

7 käsitelty jo aiemmin v eikä sen jälkeenkään kaupungin investointiohjelmaan v sisälly määrärahavarausta Sammonlahden uimahallin rakentamiseksi. Lausunnot ja kaupunginhallituksen päätös saatetaan tiedoksi aloitteentekijälle. Kh Hyväksyttiin.

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Lausunto investointiohjelmasta vuosille 2015 2016 1283/02.02.00.00/2013 KOLA 77 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh.

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaneuvonnan järjestämisestä yli 64-vuotiaille

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaneuvonnan järjestämisestä yli 64-vuotiaille Kaupunginhallitus 32 23.01.2017 Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaneuvonnan järjestämisestä yli 64-vuotiaille 1075/00.04.02.06/2016 KH 32 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg,

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille Kaupunginhallitus 31 23.01.2017 Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille 1103/00.04.02.06/2016 KH 31 Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Länsialueen palveluverkon jatkotarkastelu - yksi vai kaksi yhtenäiskoulua

Länsialueen palveluverkon jatkotarkastelu - yksi vai kaksi yhtenäiskoulua Kasvatus- ja opetuslautakunta 75 14.11.2016 Länsialueen palveluverkon jatkotarkastelu - yksi vai kaksi yhtenäiskoulua 595/12.00.00.01.00/2013 KOLA 75 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja

Lisätiedot

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1039/00.02.10/2017 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo (Kaupunginjohtaja)

Lisätiedot

Teppo Puhakaisen valtuustoaloite koskien Leirin Opintien alueen kaavoitusta. Perustelu valtuustoaloitteesta:

Teppo Puhakaisen valtuustoaloite koskien Leirin Opintien alueen kaavoitusta. Perustelu valtuustoaloitteesta: Kaupunginhallitus 30 27.01.2014 Teppo Puhakaisen valtuustoaloite koskien Leirin Opintien alueen kaavoitusta 750/012/2012 KH 30 Aloite 26.11.2012: "Aloite perustuu siihen että missään tapauksessa Kesämäen

Lisätiedot

Selvitys varhaiskasvatukseen kohdistuneiden päätösten vaikutuksista

Selvitys varhaiskasvatukseen kohdistuneiden päätösten vaikutuksista Kasvatus- ja opetuslautakunta 33 03.04.2017 Kaupunginhallitus 204 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 48 24.04.2017 Selvitys varhaiskasvatukseen kohdistuneiden päätösten vaikutuksista 953/00.04.00/2015 KOLA

Lisätiedot

Oheismateriaali Sammonlahden koulun opettajakunnan lausunto

Oheismateriaali Sammonlahden koulun opettajakunnan lausunto Kasvatus- ja opetuslautakunta 9 15.02.2016 Lausunto länsialueen palveluverkkotarkasteluun 595/12.00.00.01.00/2013 KOLA 9 Valmistelija / lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, puh.

Lisätiedot

TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI

TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI Kaupunginhallitus 97 27.02.2012 TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI 783/012/2011 KH 97 Valtuustoaloite 12.12.2011: Yksi hyvä vaihtoehto ikäihmisten liikunnalle on

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Edellä mainitusta johtuen, on etsittävä myös muita keinoja ja ratkaisuja, jotta rakennukset saadaan tuottavimmiksi.

Edellä mainitusta johtuen, on etsittävä myös muita keinoja ja ratkaisuja, jotta rakennukset saadaan tuottavimmiksi. Kaupunginhallitus 107 14.03.2016 Juha Turkian ym. valtuustoaloite työllisyyden, terveyden ja virkeyden parantamisesta omana toimintana sekä yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa kaupungin

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista. Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 15.02.2016 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016-2017 79/12.01.00.01/2016 KOLA 6 Valmistelija / lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki, puh. 040 506 7309

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti)

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) Tekninen lautakunta 427 09.12.2015 Kaupunginhallitus 515 14.12.2015 Kaupunginhallitus 56 15.02.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) 1065/10.02.03.00/2015

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh

Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh Kasvatus- ja opetuslautakunta 92 15.12.2014 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuodesta 2015-2016 lukien 1422/12.01.00.01/2014 KOLA 92 Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214 16.12.2015 Sivu 1 / 1 5163/2015 10.03.02 214 Jupperin koulun tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Juha Hovinen, puh. 09 816 85031 Vera Schulman, puh. 043 825 6113 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi

Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi Kaupunginhallitus 525 01.12.2014 Kaupunginhallitus 549 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 6 19.01.2015 Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi 952/00.00.01.12/2014

Lisätiedot

Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/532/ /2018 Jäähallityöryhmä: monitoimijäähallin sijoituspaikkaselvitys

Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/532/ /2018 Jäähallityöryhmä: monitoimijäähallin sijoituspaikkaselvitys Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan lausunto monitoimijäähallin sijaintipaikkavaihtoehdoista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/532/00.00.01.06/2018 Jäähallityöryhmä: monitoimijäähallin sijoituspaikkaselvitys

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) 115 Sj / Kunnan asukkaan aloite maksuttomasta sporttikortista yli 68- vuotiaille helsinkiläisille HEL 2012-008118 T 12 03 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 127 23.03.2015 Tuula Partasen ym. valtuustoaloite vuosittaisen määräärahan varaamiseksi Lappeenrannan kaupungin testamenttirahaston varoista kolmannen sektorin toimijoiden tekemän hyvinvoinnin

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 115 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 36 27.03.2017 Ilpo Heltimoisen ym. valtuustoaloite alueellisesta kielikokeilusta 215/00.02.04.00/2016 KH 115 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri

Lisätiedot

Tarkennuksia ja täydennyksiä liikennejärjestelyihin

Tarkennuksia ja täydennyksiä liikennejärjestelyihin Kaupunginhallitus 163 11.04.2016 Länsialueen palveluverkko 595/12.00.00.01.00/2013 KH 163 Valmistelijat: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen, puh. 040 512 1580 Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman,

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta Kaupunginhallitus 181 25.03.2013 Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta 14/10.03.02.01/2013 KH 181 Aloite 7.1.2013: Valmistelija/lisätietoja: EU-asiamies Krista Huovila, puh.

Lisätiedot

NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT. Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma

NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT. Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma Nuoriso- ja liikuntaltk. 29.9.2010 LIITE 2 NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Nuoriso- ja liikuntalautakunta NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Nuoriso-

Lisätiedot

Uus-Lavolan päiväkodin esiopetusryhmistä lapset siirtyvät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Lavolan kouluun.

Uus-Lavolan päiväkodin esiopetusryhmistä lapset siirtyvät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Lavolan kouluun. Tekninen lautakunta 99 19.03.2014 Tekninen lautakunta 120 02.04.2014 Tekninen lautakunta 133 16.04.2014 Uus-Lavolan esiopetustilat 454/10.03.02.04/2014 TEKLA 99 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja

Lisätiedot

Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry:n lausuntopyyntö kristillisen koulun perustamislupaa varten

Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry:n lausuntopyyntö kristillisen koulun perustamislupaa varten Lasten ja nuorten lautakunta 24 15.08.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 36 25.09.2017 Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry:n lausuntopyyntö kristillisen koulun perustamislupaa varten 772/00.04.02.00/2017

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetustoimen toimenpiteet resurssiviisaan Lappeenrannan tiekartan tavoitteiden toteuttamiseksi

Kasvatus- ja opetustoimen toimenpiteet resurssiviisaan Lappeenrannan tiekartan tavoitteiden toteuttamiseksi Kasvatus- ja opetuslautakunta 63 17.08.2015 Kasvatus- ja opetustoimen toimenpiteet resurssiviisaan Lappeenrannan tiekartan tavoitteiden toteuttamiseksi 551/00.04.00/2014 KOLA 63 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

Sisäilmatyöryhmän toimenpiteet

Sisäilmatyöryhmän toimenpiteet Tekninen lautakunta 50 20.02.2013 Mäntylän koulun mahdolliset väliaikaistilat 65/10.03.02.01/2013 Kasvatus- ja opetuslautakunta 17.12.2012 145 Koulun tiedot Mäntylän koulussa on lukuvuonna 2012-2013 yhteensä

Lisätiedot

La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt

La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt 1 La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt 2 La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt Kaikki kehittämistoimenpiteet palvelevat molempien vaihtoehtojen (1A ja 1B) tarpeita, niin jalankulku-

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 LAPPEENRANNAN UPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kaupunginhallitus 114 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 25 29.03.2016 Talousarviomuutokset 286/02.02.00.01/2016 KH 114 Valmistelija/lisätiedot: Laskentapäällikkö Risto

Lisätiedot

Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa

Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa Tekninen lautakunta 27 23.04.2015 Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa 154/02.07.01/2015 266/02.07.01/2012 Tekla 61 Kiinteistöjen käyttäjien ja ylläpitäjien välillä on ollut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) Valtuusto 09.09.2013 Sivu 1 / 1 2219/12.01.02/2013 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 151 12.6.2013 Kaupunginhallitus 236 26.8.2013 122 Valtuustokysymys koulupaikan osoittamisesta Saunalahden koululle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 920/10.03.01/2012 Tekninen lautakunta 7 23.1.2013 53 Lausunnon antaminen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tiesuunnitelmasta Länsiväylän (kt

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3843/12.01.01/2014 178 Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai Paikka Sähköpostikokous OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi sihteeri Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 336. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 336. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.11.2016 Sivu 1 / 1 2500/2016 02.08.00 Tekninen lautakunta 99 19.10.2016 336 Valtuustoaloite kaupunkipyörien hankkimiseksi Espooseen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Johanna Nyberg,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 385 V Lainan myöntäminen Tapanilan Urheilutalosäätiölle HEL 2011-010486 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

58 Lausunnot sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunnan talousarvioehdotuksesta vuodelle 2016

58 Lausunnot sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunnan talousarvioehdotuksesta vuodelle 2016 Mikkeli Pöytäkirja 8/2015 1 (13) Aika 20.10.2015, klo 18:56-20:26 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, 52100 Anttola Käsitellyt asiat 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 10 Kalasataman alueen peruskoulun perustaminen ja Brahenpuiston koulun yhdistäminen perustettavaan kouluun Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Lausunto talouden tasapainotusohjelmaan vuosille /

Kasvatus- ja opetuslautakunta Lausunto talouden tasapainotusohjelmaan vuosille / Kasvatus- ja opetuslautakunta 35 16.05.2016 Lausunto talouden tasapainotusohjelmaan vuosille 2017-2018 473/02.02.00.00/2016 KOLA 35 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg,

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016-2017 79/12.01.00.01/2016 KOLA 6 Valmistelija / lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki, puh. 040 506 7309

Lisätiedot

Liite Kasvatus- ja opetustoimen käyttösuunnitelma vuosille

Liite Kasvatus- ja opetustoimen käyttösuunnitelma vuosille Kasvatus- ja opetuslautakunta 82 12.12.2016 Kasvatus- ja opetustoimen käyttösuunnitelma 2017-2018 1209/02.02.00.02/2016 KOLA 82 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg,

Lisätiedot

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Vaihtoehto KUSTANNUKSET investointi ylläpito/kk VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN TOIMINNALLISET HYÖDYT/EDUT TOIMINNALLISET HAITAT/HAASTEET Vaihtoehto 1 Opintien (suppea vaihtoehto) 2

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares Läntisen alueen palveluverkkoselvitys Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares 18.11.2015 Tausta Kaupunginvaltuusto on päättänyt lakkauttaa vaiheittain Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia- lukion Tilat

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 4/2018 1 Aika Torstai klo 17:00 19:53 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) 03.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 30 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2015 1 (6) 1201 V 20.1.2016, Kalasataman alueen peruskoulun perustaminen ja Brahenpuiston koulun yhdistäminen perustettavaan kouluun HEL 2015-010393 T 12 00 01 Esitys esitti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2019-2021 ja Lappeenranta 2033- strategia Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1734/02.02.00.00/2018 Valmistelija/lisätiedot: puh. Rahoitusjohtaja Jari Iskanius

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 1 AIKA 19.9.2018 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018

V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018 V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018 A s i a k a s k y s e l y n t u l o k s e t 1. Vastaajantaustatiedot: Valitseseuraavistavaihtoehdoistaparhaitenvastausnäkökulmaasikuvaavavaihtoehto:

Lisätiedot

Uudenkaupungin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite: Virkistys / kulttuuriseteli eläkeläisille

Uudenkaupungin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite: Virkistys / kulttuuriseteli eläkeläisille UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI 111 Sosiaalilautakunta 38 Ote pöytäkirjasta 02. 11.2015 21. 04.2016 Uudenkaupungin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite: Virkistys / kulttuuriseteli eläkeläisille

Lisätiedot

Tarkennuksia ja täydennyksiä liikennejärjestelyihin

Tarkennuksia ja täydennyksiä liikennejärjestelyihin Kaupunginhallitus 163 11.04.2016 Kaupunginhallitus 178 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 44 25.04.2016 Länsialueen palveluverkko 595/12.00.00.01.00/2013 KH 163 Valmistelijat: Strategia- ja rahoitusjohtaja

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Muukonniemen koulun väliaikaiset tilat 369/ /2013

Kasvatus- ja opetuslautakunta Muukonniemen koulun väliaikaiset tilat 369/ /2013 Kasvatus- ja opetuslautakunta 47 09.06.2014 Muukonniemen koulun väliaikaiset tilat 369/10.03.02.03.02/2013 KOLA 47 Valmistelija / lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, puh. 0400

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT Tutkitut vaihtoehdot Nykyverkko, parannettuna VE 0 + Kahden koulun malli VE 1 Kolmen koulun malli VE 2 Neljän koulun malli VE 3 Huom! Molemmat eivät

Lisätiedot

TILAPALVELUT-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE INVESTOINTIEN OSALTA

TILAPALVELUT-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE INVESTOINTIEN OSALTA TILAPALVELUT-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE 2017-2021 INVESTOINTIEN OSALTA TILAPALVELUT-LIIKELAITOS Investoinnit Toimitilainvestointien suunnittelun lähtökohtana ovat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

KH 38 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh

KH 38 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Kaupunginhallitus 38 30.01.2017 Rauhan ja Ukonniemen alueen opastushanke 102/00.01.05.02/2017 KH 38 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2019 1 AIKA 8.5.2019 klo 17:30 18:30 PAIKKA Sammonlahden asukastila Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ylämaan alueraadin kuntalaisaloite Ylämaan urheilu- ja nuorisoseuratalon kunnostamisesta käyttökuntoon

Ylämaan alueraadin kuntalaisaloite Ylämaan urheilu- ja nuorisoseuratalon kunnostamisesta käyttökuntoon Tekninen lautakunta 185 29.05.2013 Tekninen lautakunta 311 18.09.2013 Kaupunginhallitus 60 17.02.2014 Kaupunginhallitus 111 17.03.2014 Ylämaan alueraadin kuntalaisaloite Ylämaan urheilu- ja nuorisoseuratalon

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta lukien

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta lukien Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 16.05.2016 Kaupunginhallitus 234 23.05.2016 Kaupunginhallitus 247 30.05.2016 Kaupunginvaltuusto 58 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 68 20.06.2016 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) 153 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto kuntalaisaloitteesta, joka koskee maksuttoman sporttikortin myöntämistä yli 68-vuotiaille HEL 2012-008118 T 12 03

Lisätiedot

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( )

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( ) 1 SVOL Liite TALOUSSUUNNITELMA 2016-2020/ INVESTOINNIT SVOL (Tähän eritellään hankkeen nimi, sanalliset perustelut, investointitulot ja menot, sekä hankkeen kesto, mikäli hanke jakautuu usealle vuodelle)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Sivistyslautakunta Porin palveluverkkouudistus, lausunto kaupunginhallitukselle

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Sivistyslautakunta Porin palveluverkkouudistus, lausunto kaupunginhallitukselle Porin kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 12.02.2019, klo 16:35-19:47 Paikka Sivistystoimialan kokoushuone, Otavankatu 3 Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Lappeenranta 2028 strategian päivitys ja uusi Kansainvälistymis- ja Venäjä-ohjelma

Lappeenranta 2028 strategian päivitys ja uusi Kansainvälistymis- ja Venäjä-ohjelma Kaupunginhallitus 234 25.05.2015 Kaupunginvaltuusto 54 01.06.2015 Lappeenranta 2028 strategian päivitys ja uusi Kansainvälistymis- ja Venäjä-ohjelma 74/00.01.03.00/2013 KH 234 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012

TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012 Kaupunginhallitus 457 22.10.2012 Kaupunginvaltuusto 128 29.10.2012 TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012 353/110/2011 KH 457 Talousjohtaja Tuija Ahosen kirje 4.10.2012: Puolivuotiskatsauksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 30 3.4.2017 Kaupunginhallitus 118 10.4.2017 54 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 14.06.2016 Sivu 1 / 1 3411/2015 02.08.00 31 Kulttuurilautakunnan lausunto Meri-Matin hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825 6113 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE INVESTOINTIEN OSALTA

TILAKESKUS-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE INVESTOINTIEN OSALTA TILAKESKUS-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE 2016-2020 INVESTOINTIEN OSALTA TILAKESKUS-LIIKELAITOS Investoinnit Toimitilainvestointien suunnittelun lähtökohtana ovat käyttäjien

Lisätiedot

Ylämaan alueraadin kuntalaisaloite Ylämaan urheilu- ja nuorisoseuratalon kunnostamisesta käyttökuntoon

Ylämaan alueraadin kuntalaisaloite Ylämaan urheilu- ja nuorisoseuratalon kunnostamisesta käyttökuntoon Tekninen lautakunta 185 29.05.2013 Tekninen lautakunta 311 18.09.2013 Kaupunginhallitus 60 17.02.2014 Kaupunginhallitus 111 17.03.2014 Ylämaan alueraadin kuntalaisaloite Ylämaan urheilu- ja nuorisoseuratalon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 300 M100 metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä M100 -metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelman

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 118. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 118. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 30 3.4.2017 118 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kvasia)

Lisätiedot

Vuoden 2011 tavoitteiden toteutumisen arviointi / tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2011

Vuoden 2011 tavoitteiden toteutumisen arviointi / tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2011 Tarkastuslautakunta 22 24.04.2012 Tarkastuslautakunta 27 21.05.2012 Tarkastuslautakunta 32 29.05.2012 Kaupunginhallitus 14 11.06.2012 Kaupunginvaltuusto 3 25.06.2012 Vapaa-ajan lautakunta 7 04.09.2012

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (5) 489 V Ryj / Vt Mari Holopaisen aloite Hakaniemen torin rakennustöiden haittojen vähentämisestä päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 19.12.2016 Liite 2 155 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 19.12.2016 Talousarvion 2017 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh

TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4. 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 9.11.2015 Liite 2 104 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 9.11.2015 Talousarvion 2016 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

Tarkennuksia ja täydennyksiä liikennejärjestelyihin

Tarkennuksia ja täydennyksiä liikennejärjestelyihin Kaupunginhallitus 163 11.04.2016 Kaupunginhallitus 178 18.04.2016 Länsialueen palveluverkko 595/12.00.00.01.00/2013 KH 163 Valmistelijat: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen, puh. 040 512 1580

Lisätiedot

Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Työn sisältö Kuntastrategia ja kunnan hyvinvointiohjelma liikuntaa edistämässä Miten eri väestöryhmät liikkuvat ja Hollolan kunta liikunnan edistäjänä Kuvaus Hollolan

Lisätiedot

Aloitteiden käsittelyprosessit

Aloitteiden käsittelyprosessit Aloitteiden käsittelyprosessit Huomioitavaa eri aloitemuodoista 1. Valtuustoaloitteiden käsittelyprosessit Valtuutetun aloitteeseen vastaa kaupunginhallitus Mikäli aloitteen on allekirjoittanut 15 valtuutettua

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Liikuntalautakunta SISÄ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Liikuntalautakunta SISÄ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (6) 55 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Tuomo Valokaisen ym. valtuutettujen valtuustoaloitteeseen, jossa esitetään Vaarala-Jakomäen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (5) 3 Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2018 tulosbudjetti ja toimintasuunnitelma HEL 2018-000021 T 02 02 01 Päätös Käsittely päätti hyväksyä vuoden 2018

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Kaupunginhallitus 144 20.05.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

4. avustusten jakoperusteista ja jakamisesta

4. avustusten jakoperusteista ja jakamisesta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 46 01.11.2017 Liikuntatoimen avustusten jakosäännöt 3/02.05.01.03.00/2017 KULIL 46 Esittelijä: Toimialajohtaja Tuija Willberg, puh. 040 070 5875 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot