PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA"

Transkriptio

1 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 88 Kokouksen laillisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastajien valinta Rakennus- ja ympäristölautakunnan pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen Hallintosäännön muuttaminen Rakennuslupahakemus N:o 85/ Poikkeamishakemus Lapinnevan kylän kiinteistölle Koskela Täyttölupa ympäristötarkastajan virkaan Vuoden 2019 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 96 Isännöintisopimuksen irtisanominen, Kiinteistö Oy Väistön Ryhmäkodit 97 Isännöintisopimuksen irtisanominen, Parkanon kaupungin vuokratalot Oy Isännöintisopimuksen irtisanominen, Parkanon Rantakoto ry Ympäristön siistimiskatselmus Uhkasakkomenettelyn käynnistäminen Rakennustarkastajan viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat 239

2 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta AIKA klo 17:00-18:39 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 7 Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Niemenmaa Kalevi puheenjohtaja Viitanen Riku varapuheenjohtaja Kaitaranta Kauko jäsen Kalliokoski Juha jäsen Mattila Mirja jäsen Savonen Eira-Maija jäsen Lystilä Tuomo varajäsen MUU Ristamäki Tapio kh:n edustaja saapui 93 aikana, klo 17:14 Karinsalo-Manninen Raisa rakennustarkastaja Bister Taina ympäristötarkastaja Jalava Soili pöytäkirjanpitäjä POISSA Salminen Soile jäsen ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Kalevi Niemenmaa Soili Jalava KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TAR KAS- TUS Parkanossa PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVÄNÄ Eira-Maija Savonen Yleisessä tietoverkossa pöytäkirjan tarkastamisen jälkeen lähtien. Riku Viitanen Soili Jalava

3 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kokouksen laillisuuden toteaminen RAKYMP Todetaan kokouksessa läsnä olevat, sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta RAKYMP Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat Savonen Eira-Maija ja Viitanen Riku. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eira-Maija Savonen ja Riku Viitanen.

5 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunnan pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen RAKYMP Kuntalain 140 :n mukaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän 58 :n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Jos asia on kokonaan salassa pidettävä, pöytäkirjassa julkaistaan ainoastaan maininta salassa pidettävän asian käsittelystä. Pöytäkirjassa julkaistaan ainoastaan tiedonsaannin kannalta välttämättömät henkilötiedot. Pöytäkirjan sisältämät henkilötiedot on poistettava tietoverkosta oikaisuvaatimus- tai valitusajan päättyessä. Kuntalain 140 :n mukaan kunnan jäsenen ja 137 :n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Kuntalain 90 :n mukaan hallintosäännössä annetaan tarpeelliset määräykset pöytäkirjan laatimisesta, tarkastamisesta ja tiedoksi antamisesta. Parkanon kaupungin hallintosäännön 152 :n mukaan pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Hallintosäännön 152 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Parkanon kaupungissa siirrytään käytäntöön, jossa pöytäkirja kirjoitetaan jo kokouksen aikana ja tarkastetaan kokouksessa. Pöytäkirjan tarkastuksesta ja nähtävänä pitämisestä on siis tarkoituksenmukaista tehdä uusi päätös. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää, että 1. kokouksesta laaditun pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla sitä varten valittua jäsentä rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa ja 2. pöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivulle välittömästi tarkastamisen jälkeen. Merkitään että nuorisovaltuuston edustaja Samuli Silvennoinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo klo 17:04. Keskustelun jälkeen rakennustarkastaja teki uuden esityksen. Uusi ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää jatkaa entistä käytäntöään, että rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouspöytäkirja tarkastetaan toisena päivänä kokouksen jälkeen ja julkaistaan tarkastamisen jälkeen yleisessä tietoverkossa. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävillä rakennusvalvontatoimistossa kolmantena päivänä kokouksen jälkeen.

6 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta Hyväksyttiin yksimielisesti. KHALL Kaup. johtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää käyttää otto-oikeutta rakennus- ja ympäristölautakunnan tekemään päätökseen ja päättää, että rakennus- ja ympäristölautakunta siirtyy uuteen pöytäkirjan tarkastuskäytäntöön. Jatkossa rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksesta laaditun pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla sitä varten valittua jäsentä rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa ja pöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivulle välittömästi tarkastamisen jälkeen. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP Kaupunginhallitus on kokouksessaan käyttänyt otto-oikeutta rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä ja päättänyt, että rakennus- ja ympäristölautakunnan pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa ja julkaistaan kaupungin verkkosivulle välittömästi tarkastamisen jälkeen. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee tietoonsa kaupunginhallituksen päätöksen ja sen mukaisen pöytäkirjan tarkastusmenettelyn. Hyväksyttiin yksimielisesti.

7 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Hallintosäännön muuttaminen 2/ /2018 RAKYMP Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt uuden hallintosäännön ja se on tullut voimaan Sen jälkeen siihen on tehty jo useita muutoksia. Rakennuslupapäätösten käsittelyn nopeuttamiseksi on tullut esille tarve muuttaa hallintosääntöä myös rakennustarkastajan toimivallan osalta. Voimassa oleva hallintosääntö, 36 viranhaltijoiden toimivalta Rakennustarkastaja 1. määrää maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 145 :ssä tarkoitetut lupaja valvontamaksut yksittäistapauksissa; 2. antaa haja-asutusalueiden osoitteet; 3. hyväksyy MRL:n 122 :ssä tarkoitetun vastaavan työnjohtajan ja erityisalan työnjohtajan; 4. myöntää MRL:n 130 :ssä tarkoitetun rakennusluvan ja purkamisluvan, kun kyseessä on enintään kaksi huoneistoa käsittävä asuinrakennus tai talousrakennus 5. myöntää MRL:n 130 :ssä tarkoitetun toimenpideluvan ja maisematyöluvan; 6. päättää MRL:n 143 :n mukaisesti luvan voimassaolon jatkamisesta; 7. päättää MRL:n 151 :ssä tarkoitetusta rakennuttajavalvonnasta, asiantuntijatarkastuksesta ja ulkopuolisesta tarkastuksesta; 8. päättää MRL:n 175 :n mukaisesti vähäisestä poikkeamisesta rakennusluvan yhteydessä; 9. myöntää rakennusluvan tilapäiselle rakennukselle MRL:n 176 :n mukaisesti; 10. päättää rakennustyön keskeyttämisestä MRL:n 180 :n 1 momentin mukaisesti. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus -ja ympäristölautakunta keskustelee asiasta ja tekee esityksen kaupunginhallitukselle muutoksen sisällöstä. Keskustelun jälkeen esittelijä antoi uuden ehdotuksen.

8 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Uusi ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää palauttaa asian valmisteluun, toimivaltarajojen tarkempaa yksilöintiä varten. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP Rakennus-ja ympäristölautakunta palautti hallintosäännön muuttamisen rakennustarkastajan toimivallan lisäämiseksi uudelleen valmisteluun tarkempaa yksilöintiä varten. Uusi ehdotus toimivallan muuttamiseksi on kohdan 4 osalta seuraava: 4. myöntää MRL:n 130 :n mukaiset rakennus- ja purkuluvat, kun kyseessä on enintään 1200 k-m2:n suuruinen rakennus, johon tuleva toiminta ei vaadi ympäristölupaa. Rakennustarkastaja voi siirtää laajamerkityksellisen luvan rakennus- ja ympäristölautakunnan ratkaistavaksi. Muilta osin rakennustarkastajan toimivaltaan ei tehdä muutoksia. Elinvoima- ja yritysvaikutusten arviointi Päätösmenettelyn nopeuttamisella voi olla laajempaa merkitystä elinvoimapoliittisesti merkittävien rakennushankkeiden kannalta. Hyvän hallintotavan mukaisesti voidaan paremmin turvata asioiden hyvä valmistelu, koska päätöksenteon ajankohtaa ei ole keskitetty. Valmistelija: kehitysjohtaja Erkki Hirsimäki Rakennus- ja ympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että hallintosääntöä muutetaan rakennustarkastajan toimivallan kohdan 4 osalta, ylläolevan esityksen mukaisesti. Merkitään, että rakennustarkastaja ei osallistunut asian käsittelyyn, esittelijänä tämän asian osalta toimi puheenjohtaja Kalevi Niemenmaa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

9 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennuslupahakemus N:o 85/2018 RAKYMP Palvelu Haljaste Oy hakee rakennuslupaa Pentin kaupunginosaan kortteliin , osoitteessa Vaasankatu 8, PARKANO. Tarkoituksena on tehdä olemassa olevaan teollisuushallin muutoksia, siten että osa hallista muutetaan maalaamotilaksi ja hallia laajennetaan 52,8 m2. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen.

10 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennuslupa N:o 85/2018 Hakija Rakennuspaikka Palvelu Haljaste Oy Kiinteistötunnus Vaasankatu 10 Kaupunginosa/kylä Pentti PARKANO Kortteli 7019 Tontti 3 Muut kiinteistöt, jota hanke koskee Rakentamistoimenpide Teollisuushallista osa muutetaan maalaamotilaksi ja rakennusta laajennetaan teräsraepuhallushuoneella ja laitetilalla. Osoite Vaasankatu PARKANO Kaavallinen valmius Asemakaava Käyttötarkoitus Teollisuushallit Paloluokka P3 Rakennettava kerrosala 52,80 m² Kokonaisala 52,80 m² Tilavuus 205,00 m³ Kerrosluku 1 Lisätietoja * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Laajennus ja maalaamo muutostyöt tehty luvatta jo aiemmin, nyt haetaan rakennuslupa. Lausunnot Pelastusviranomainen Perustiedot: Teollisuushallin laajentaminen ja käyttötarkoituksen muutos maalaamoksi Paloluokka: Ei ilmoitettu lupakuvissa Suojaustaso: Ei ilmoitettu lupakuvissa Palovaarallisuusluokka: Ei ilmoitettu lupakuvissa Väestönsuoja: Ei rakentamisvelvollisuutta Rakennuslupa-asiakirjoissa havaitut puutteet: -Palo ja räjähdysvaarallista tilaa ei saa sijoittaa rakennukseen, jossa on asuntoja. Käyttötarkoituksen edellyttämiä välttämättömiä tiloja voi sijoittaa edellä mainittujen tilojen yhteyteen, kun tehokkain järjestelyin on varmistettu, ettei tämä vaaranna henkilöturvallisuutta. Tässä kyseisessä tapauksessa toiminnot, jotka luokitellaan palovaarallisuusluokkaan 2 (esim. maalaamo), tulee palo-osastoida EI60 luokkaisin palamattomin rakennustarvikkein muusta rakennuksesta. - Asunto ja palo- ja räjähdysvaaralliset tilat eivät saa rajoittua toisiinsa. - Asunnon ja palo-ja räjähdysvaarallisten tilojen välinen tila tulee varustaa palon havaitsemislaitteistolla niin, että kyseinen laitteisto varoittaa asunnosta olevia mahdollisessa hätätilanteessa.

11 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Hakemuksen liitteet - Selvitys rakennuspaikan omistus ja hallintaoikeudesta - Pääpiirustukset - Rakennushankeilmoitus RH1 - Selvitys naapurien kuulemisesta - Vuokrasopimus Ennakkokatselmukset ja Hankkeesta on ilmoitettu naapureille MRL 133 :n mukaisesti. kuuleminen. Rakennus ja ympäristölautakunta päättää rakennuslain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten perusteella myöntää haetun luvan sekä vahvistaa esitetyt suunnitelmat noudatettavaksi seuraavin ehdoin: Rakennustyötä ei saa aloittaa ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle: - Rakennustyön vastaava työnjohtaja - KVV työnjohtaja Ennen kunkin työvaiheen aloittamista on rakennustarkastajalle esitettävä seuraavatselvitykset ja suunnitelmat: Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista: - Sijaintikatselmus - Palotarkastus - Käyttöönottokatselmus - Loppukatselmus Katselmukset on tilattava rakennusvalvontatoimistolta vähintään viikkoa ennen toivottua katselmuspäivää. Rakentamisessa tulee noudattaa paloviranomaisen lausunnon mukaisia vaatimuksia sekä lakisääteisiä palomääräyksiä Mikäli rakennustyötä ei ole aloitettu kolmessa vuodessa ja saatettu loppuun viidessä vuodessa tämän päätöksen antamisesta, raukeaa nyt myönnetty rakennuslupa, ellei luvan myöntävä viranomainen erityisistä syistä hakemuksesta pidennä sen voimassaoloaikaa. Muut lupaehdot ( CE merkityt tuotteet) Rakentamisessa on noudatettava ympäristöministeriön asetusta 1007/2017 rakennuksen käyttöturvallisuudesta. Rakennuttajan on nimettävä rakennushakkeen vaativuutta vastaava pätevä turvallisuuskoordinaattori ( Valtioneuvoston asetus 205/2009

12 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta ) Työmaalla on pidettävä rakennustyön tarkastusasiakirjaa, johon työvaiheiden vastuuhenkilöt ja työvaiheiden tarkastuksia suorittavat henkilöt varmentavat suorittamansa tarkastukset. Tarkastusasiakirjaan merkitään myös rakennuttajan, suunnittelijan, urakoitsijan tai käytetyn asiantuntijan perusteltu huomautus, joka koskee rakennussuorituksen poikkeamista säännösten mukaisuudesta Uusi ehdotus: Esityslistan lähettämisen jälkeen on ilmennyt epäselvyyttä rakennuksen palo-osastointien toteuttamisesta, joten esittelijä antoi kokouksessa uuden ehdotuksen. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää palauttaa asian valmisteluun, palo-osastointi asian selvittämiseksi. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP Hakija on toimittanut lisäselvityksiä liittyen rakennuksen palosuojaukseen. Palomääräysten mukaisesti palo-ja räjähdysvaarallista tilaa ei saa sijoittaa rakennukseen, jossa on asuntoja. Käyttötarkoituksen edellyttämiä välttämättömiä palo-ja räjähdysvaarallisia tiloja voi sijoittaa edellä mainittujen tilojen yhteyteen, kun tehokkain järjestelyin on varmistettu, ettei tämä vaaranna henkilöturvallisuutta. Rakennukseen on asennettu palotunnistuslaitteisto, joka palon sattuessa pysäyttää maalausruiskun, poistoilmapuhaltimen, indikoi halytyssireenillä ja valolla paikalla olevaa henkilökuntaa sekä antaa jatkohälytyksen kiinteistön omaan hälytyskeskukseen, josta lähtee hälytys asuntoon sekä vartijalle. Asunnon ja teollisuustilan välinen seinä tulee osastoida EI 60-luokan rakenteella. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus-ja ympäristölautakunta päättää rakennuslain ja nojalla annettujen säännösten ja määräysten perusteella myöntää haetun luvan ja vahvistaa esitetyt suunnitelmat, noudatettavaksi edellä mainituin rakennuslupa ehdoin. Hyväksyttiin yksimielisesti.

13 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeamishakemus Lapinnevan kylän kiinteistölle Koskela 275/ /2018 RAKYMP Rakennuspaikka -ja sen sijainti: Rakennuspaikka on noin 35 ha:n suuruinen Koskela-niminen kiinteistö osoitteessa* * * * * * * * *. Kiinteistötunnus * * * * * * *. Kiinteistön omistaa * * * * * * * * * Esitetty toimenpide: Poikkeamista haetaan uuden asuinrakennuksen 379 m2 rakentamiselle vanhan tilalle.vanha asuinrakennus puretaan 158 m2 pois. Kiellot, rajoituksen ja kaavallinen tilanne: Rakennuspaikalla ei ole voimassa olevaa kaavaa, vaan alue sijaitsee aivan kaupungin osayleiskaavan rajan ulkopuolella. Osa kiinteistöstä sijaitsee osayleiskaavan alueella. Lisäksi osayleiskaavassa kiinteistön kaava-alueella sijaitsevan alueen läpi kulkevan Vuorijoen ranta on luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue, joka on merkitty kaavamerkinnällä luo. Merkintä ei kuitenkaan ulotu varsinaiseen rakennuspaikkaan asti. Rakennuspaikalla on kuitenkin huomioitava ranta-aluetta koskevat etäisyys vaatimukset Yli 5000 m2 rakennuspaikalla on muun kuin saunarakennuksen etäisyyden tulee olla rannasta vähintään 30 metriä. Rakentamistilanne: Kiinteistöllä on tällä hetkellä kaksi asuinrakennusta, joista vanhempi on rakennettu vuonna 1920 ja uudempi Lisäksi kiinteistöllä on talousrakennukset 169 m2, valmistunut 2005 ja 490 m2, valmistunut 1994 sekä konesuoja 326 m2, valmistunut Naapurien kuuleminen: Naapurien kuuleminen on suoritettu hakijan toimesta. Naapureina on kuultu kiinteistöjä * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Rakentamisrajoitus, josta poikkeusta haetaan: Alueella ei ole voimassa olevaa kaavaa, vaan rakennuspaikalla noudatetaan soveltuvin osin Parkanon kaupungin rakennusjärjestyksen määräyksiä ja ohjeita. Rakennusjärjestyksen mukaan kaavoittamattomalle rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden kaksi asuntoa ja kaksi kerrosta olevan asuinrakennuksen.lisäksi maatalouskäytössä olevalle maatilalle saa rakentaa talouskeskuksen yhteyteen enintään kaksi

14 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta asuinrakennusta. Tätä määräystä ei kuitenkaan sovelleta ranta-alueella, mihinkä kyseinen rakennuspaikkakin lukeutuu. Kyseessä ei kuitenkaan ole ranta-alueelle ominainen vapaa-ajanrakentaminen, joten poikkeusta haetaan nimenomaan ranta-alueelle asetetusta rakentamisen määrästä, joka sallii yli 5000 m2 rakennuspaikalle enintään 150 m2 suuruisen vapaa-ajanrakennuksen, saunan ja talousrakennuksen.lisäksi muun kuin saunarakennuksen etäisyyden rannasta tulee olla vähintään 30 metriä. Kyseinen rakennettava asuinrakennus sijoittuu 20 metrin päähän rannasta. Poikkeamisen edellytykset ja päätösehdotuksen perustelut: Rakennuspaikalla sijaitsee ennestään asuinrakennus, jota käytetään nykyisenä asuinrakennuksena. Kyseessä on toimiva maatila, jonne on rakennettu useita maatilan toimintoja tukevia talousrakennuksia viime vuosien aikana. Uusi asuinrakennus tulee sijoittumaan suurimalta osalta samalle paikalle kuin vanha rakennus. Vanhan asuinrakennuksen vieressä sijaitsee talousrakennus, jossa on lämpökeskus. Talousrakennuksen ja asuinrakennuksen välinen etäisyys ei täytä palomääräysten mukaista 8 metrin etäisyyttä, joten uusi asuinrakennus sijoittuu sen verran kauemmas talousrakennuksesta, että vähimmäisetäisyys vaatimus täyttyy. Rakennuksen toinen pääty sijoittuu osayleiskaavan ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeän alueen rajalle. Tällöin rakennuksen takaosan etäisyys joen rannasta lasitetun terassin etureunasta mitattuna on noin 15 metriä. Rakennuksen suunniteltu sijoittuminen ei aiheuta haittaa alueen mahdollisesti tulevalle kaavoitukselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle. Poikkeaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista, rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista tai johda merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö -ja rakennuslaki Oheisaineistona: asemapiirros Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus-ja ympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että edellä esitetyin perusteluin poikkeamiseen suostuttaisiin. Poikkeamislupaa vastaavaa rakennuslupaa tulee hakea rakennusvalvontaviranomaiselta vuoden kuluessa siitä, kun kaupunginhalliuksen päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaan on liitettävä kaupunginhallituksen poikkeamispäätös. Merkitään että Tapio Ristamäki saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo 17:14.

15 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Hyväksyttiin yksimielisesti.

16 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta Täyttölupa ympäristötarkastajan virkaan 268/ /2018 KHALL Ympäristötarkastaja on irtisanoutunut virastaan siten, että viimeinen työpäivä on Parkanossa ympäristönsuojeluviranomaisena toimii rakennus-ja ympäristölautakunta, joka on delegoinut osan päätäntävallastaan ympäristötarkastajalle. Ympäristötarkastaja toimii valvovana ja neuvovana viranomaisena Parkanon kaupungin ja Kihniön kunnan alueella siten, että Kihniön kunta ostaa työpanoksen Parkanon kaupungilta. Kihniön kunnan osuus työpanoksesta ja kustannuksista on 20 %. Viran täyttäminen nopealla aikataululla on välttämätöntä kuntien lakisääteisten ympäristönsuojelutehtävien hoitamiseksi. Valmistelija: kaupunginsihteeri Sanna-Maija Kormano Kaup. johtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan ympäristötarkastajan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan alkaen. Kaupunginhallitus päätti ottaa käsittelyyn lisälistalla toimitetut asiat RAKYMP Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitukselle esiteltiin ympäristötarkastajan toimenkuva ennen päätöksentekoa. Merkitään, että Susanne Talonen-Seppälä poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen. Ympäristötarkastaja on irtisanoutunut virastaan, siten että viimeinen työpäivä on Viran täyttämisprosessin nopeuttamiseksi on kaupunginhallitus myöntänyt ympäristötarkastajan virkaan täyttöluvan kokouksessaan Ympäristötarkastajan virka on ilmoitettu avoimeksi Kuntarekry palvelun kautta, työvoimahallinnon avoimissa työpaikoissa, Aamulehdessä, Ylä-Satakuntalehdessä, sekä kaupungin kotisivulla ja virallisessa

17 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta kuulutuksessa. Avoimen viran hakuaika päättyy klo15.00 Oheisaineistona: ympäristötarkastajan toimenkuva Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta valitsee hakijoiden haastattelutilaisuuteen lautakunnan edustajat, puheenjohtajan lisäksi kaksi jäsentä. Haastattelutilaisuuteen osallistuu myös kaupunginhallituksen edustaja, kehitysjohtaja, tekninen johtaja, rakennustarkastaja ja lupasihteeri. Rakennus- ja ympäristölautakunta valitsi haastattelutilaisuuteen seuraavat lautakunnan edustajat: puheenjohtaja Kalevi Niemenmaa, jäsenet Eira-Maija Savonen ja Kauko Kaitaranta, sekä kaupunginhallituksen edustaja Tapio Ristamäki

18 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Vuoden 2019 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 224/ /2018 RAKYMP Kaupunginhallitus antoi lautakunnille pitämässään kokouksessa talousarvion 2019 ja taloussuunnitelman laadintaohjeet. Talousarvion yleiset tavoitteet ovat 1. Elinvoima ja elinkeinojen kehittäminen Visio: Parkano on elinvoimaisin keskus Tampereen ja Seinäjoen välillä. 2. Asumisviihtyvyys ja osallisuus Visio: Viihtyisä asuinympäristö, jossa voi vaikuttaa ja osallistua aktiiviseen elämään. 3. Hyvät palvelut Visio: Avainpalvelut kehityksen kärjessä Kaupungin yleiset tavoitteet ohjaavat koko kaupungin toimintaa ja hallintokuntien tavoitteiden asettamista. Tavoitteiden ja määrärahojen tulee olla linjassa siten, että tavoitteiden toteutuminen voidaan todentaa ja arvioida. Kuluvan vuoden 2018 osalta talous on toteutumassa näillä näkymin pääosin talousarvion mukaisena. Talousarvion laadintaohjeen mukaisesti kaikkien hallintokuntien tulee kartoittaa mahdolliset säästökohteet. Kuluvan vuoden talousarviovalmistelun osalta noudatettiin uutta käytäntöä, jossa raamiesitys valmisteltiin toimialueiden esitysten pohjalta. Näin saatiin toimialueet heti alkuvaiheessa valmisteluun mukaan ja sitoutettua raamiin paremmin. Myös päällekkäistä työtä jäi pois. Edellä mainittujen kokemusten pohjalta on nyt aikataulutettu vuoden 2019 talousarvion laadintaprosessi Kaupunginhallitus antaa talousarvion laadintaohjeet Talousarvion raamiesitykset toimialueilta Virkamiesjohtoryhmän investointineuvottelut Kaupunginhallitus asettaa raamin vuodelle Valtuuston informointi talousarvion laadintatilanteesta Talousarvoesitys viimeistään lautakunnista Kaupunginhallituksen veroprosenttipäätös Veroprosenttipäätös valtuustossa marraskuu Kaupunginhallituksen talousarviokäsittely joulukuu Kaupunginvaltuuston talousarviokäsittely

19 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Talousarviokehys annetaan sitovana lautakunnittain nettomenotasolla. Lautakuntien talousarviot tulee laatia siten, että koko lautakunnan nettoraamia ei ylitetä. Mikäli jollain vastuualueella määrärahatarve kasvaa, tulee vastaava summa säästää muilta osa-alueilta. Kaupunginhallitus on käsitellyt raamin kokouksessaan Rakennus- ja ympäristölautakunnalle osoitettu vuoden 2019 nettoraami on Toimialueella on laadittu rakennus- ja ympäristölautakunnalle talousarvioesitys, joka muodostuu seuraavasti: Rakennus- ja ympäristölautakunnan hallinto ,00 Asumisen edistäminen ,00 Rakennusvalvonta ,00 Palotoimi ,00 Väestönsuojelu ,00 Ympäristönsuojelu ,00 Yhteensä: ,00 Toiminnallisena ja taloudellisena muutoksena rakennus- ja ympäristölautakunnan talousarvioesityksessä on huomioitu asumisen edistämisen tuloissa olleet isännöintipalkkiot ja tehtävää hoitaneen työntekijän palkkamenot. Oheisaineistona: Talousarvion 2019 ja taloussuunnitelman laadintaohjeet Raamin käsittely KH Rakennus- ja ympäristölautakunnan v talousarvioesitys. Toiminnalliset tavoitteet tekstiosa. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy laaditun esityksen rakennusja ympäristölautakunnan v talousarvioksi sekä vuosien taloussuunnitelmaksi ja esittää sen kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.

20 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Isännöintisopimuksen irtisanominen, Kiinteistö Oy Väistön Ryhmäkodit 276/ /2018 RAKYMP Parkanon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnalla ja Kiinteistö Oy Väistön ryhmäkodeilla on ollut alkaen, toistaiseksi voimassa oleva isännöintisopimus. Molemminpuolinen irtisanomisaika on kaksi (2) kuukautta. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Rakennus- ja ympäristölautakunnan henkilöstössä ei ole viime vuosina enää ollut asuntosihteeriä, joten isännöintitehtäviä on hoidettu väliaikaisjärjestelyin, tämä järjestely päättyy vuoden 2018 lopussa, joten sopimuksen mukaisten tehtävien hoitoon ei ole enää jatkossa osoitettu resursseja eikä määrärahaa. Oheisaineistona: Voimassaoleva isännöintisopimus Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta irtisanoo Kiinteistö Oy Väistön Ryhmäkotien kanssa tehdyn isännöintisopimuksen, siten että sopimus päättyy Hyväksyttiin yksimielisesti.

21 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Isännöintisopimuksen irtisanominen, Parkanon kaupungin vuokratalot Oy 277/ /2018 RAKYMP Parkanon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnalla ja Parkanon kaupungin vuokratalot Oy:lla on ollut alkaen, toistaiseksi voimassa oleva isännöintisopimus, jonka korvaussummaa on tarkastettu viimeksi Isännöintisopimuksen molemminpuolinen irtisanomisaika on kaksi (2) kuukautta. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Rakennus- ja ympäristölautakunnan henkilöstössä ei ole viime vuosina enää ollut asuntosihteeriä, joten isännöintitehtäviä on hoidettu väliaikaisjärjestelyin, tämä järjestely päättyy vuoden 2018 lopussa, joten sopimuksen mukaisten tehtävien hoitoon ei ole enää jatkossa osoitettu resursseja eikä määrärahaa. Oheisaineistona: Voimassaoleva isännöintisopimus Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta irtisanoo Parkanon kaupungin vuokratalot Oy:n kanssa tehdyn isännöintisopimuksen, siten että sopimus päättyy Hyväksyttiin yksimielisesti.

22 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Isännöintisopimuksen irtisanominen, Parkanon Rantakoto ry 278/ /2018 RAKYMP Parkanon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnalla ja Parkanon Rantakoto ry:llä on ollut alkaen, toistaiseksi voimassa oleva isännöintisopimus. Molemminpuolinen irtisanomisaika on kaksi (2) kuukautta. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Rakennus- ja ympäristölautakunnan henkilöstössä ei ole viime vuosina enää ollut asuntosihteeriä, joten isännöintitehtäviä on hoidettu väliaikaisjärjestelyin, tämä järjestely päättyy vuoden 2018 lopussa, joten sopimuksen mukaisten tehtävien hoitoon ei ole enää jatkossa osoitettu resursseja eikä määrärahaa. Oheisaineistona: Voimassaoleva isännöintisopimus Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta irtisanoo Parkanon Rantakoto ry:n kanssa tehdyn isännöintisopimuksen, siten että sopimus päättyy Hyväksyttiin yksimielisesti.

23 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Ympäristön siistimiskatselmus RAKYMP Rakennus- ja ympäristölautakunnan vuosittainen ympäristön siistimiskatselmus on jälleen ajankohtainen. Katselmus on pidetty yleensä kesäkuun alkupäivinä. Katselmuksen ajankohdasta ilmoitetaan kaupungin virallisella ilmoitustaululla, kotisivuilla sekä Ylä-Satakunta lehdessä. Katselmuksella kiinnitetään huomiota rakennusten kuntoon MRL 166 ja ympäristön siisteyteen. Lain mukaan jos rakennuksen kunnossapito velvollisuus laiminlyödään kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Jos rakennuksessa on ilmeistä vaaraa turvallisuudelle, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen. Ennen korjauskehotuksen antamista rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen omistajan esittämään rakennusta koskevan kuntotutkimuksen terveellisyyden tai turvallisuuden johdosta ilmeisen välttämättömien korjaustoimenpiteiden selvittämiseksi. Rakennuksen omistajan on seurattava rakennuksen kantavuuden kannalta keskeisten rakenteiden kuntoa. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää siistimiskatselmuksen päivämäärän ja valitsee keskuudestaan rakennustarkastajan ja ympäristötarkastajan lisäksi katselmukseen osallistuvat luottamushenkilöt. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti että ympäristön siistimiskatselmus pidetään maanantaina Kokoontuminen kaupungintalolla klo Siistimiskatselmukseen osallistuu ympäristötarkastajan ja rakennustarkastajan lisäksi puheenjohtaja Kalevi Niemenmaa, jäsen Kauko Kaitaranta ja varajäsen Tuomo Lystilä. RAKYMP Ympäristön siistimiskatselmus pidettiin Katselmukseen osallistui rakennustarkastajan ja ympäristötarkastajan lisäksi lautakunnan puheenjohtaja Kalevi Niemenmaa sekä jäsen Kauko Kaitaranta ja

24 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta varajäsen Tuomo Lystilä. Katselmuskierrokselle ilmoitettujen uusien kohteiden lisäksi tarkastettiin syksyllä 2017 avoimeksi jääneet kohteet. Sydänmaa * * * * * * *, romuja. Heittola * * * * * * * * *, puulavoja, metalliromua. Pentti * * * *, autonromuja. Parkanonkylä* * * * * * * *, autoromuja Majajärvi * * * * * * * *, huonokuntoisia rakennuksia, autoromuja Niinineva T* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *, romua Viinikka* * * * *, romua Keskusta * * * *, varaston purkaminen. Vatunen * * * * * * * * *, romujätettä Lapinneva* * * * * * * * *, romua ja huonokuntoinen rakennus, josta esitettävä korjaussuunnitelma hyväksyttäväksi Parkanonkylä * * * * * * *, huonokuntoinen asuinrakennus Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää esittelijän ja katselmukseen osallistuneiden lausuntojen perusteella annettavista huomautuksista ja lähetettävistä kirjeistä. Lautakunta teki katselmuskierroksen Keskustassa sekä asuntoalueilla ja kävi tarkastamassa keskeneräiset kohteet ja sille ilmoitetut uudet kohteet. Merkitään että Mirja Mattila (osallisuusjäävi/ läheinen) ei osallistunut asian käsittelyyn. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti seuraavista jatkotoimenpiteistä. Kohteet jotka poistetaan listalta:

25 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Sydänmaa* * * * * * *, siistitty Majajärvi * * * * * * * *, rakennuksia purettu ja aluetta siistitty Keskusta * * * *, rakennus purettu Viinikka * * * * *, siistitty Kohde jossa siistiminen kesken, seurataan ja tarkastetaan syksyllä: Vatunen * * * * * * * * * *, romujätettä Kohteet joissa toimenpiteet kesken, lähetetään uusi kehotuskirje: Heittola * * * * * * * * *, puulavoja, metalliromua Pentti * * * *, autonromuja Parkanonkylä * * * * * * * * autonromuja Niinineva * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *, romua Lapinneva * * * * * * * * *, romua ja huonokuntoinen rakennus, joka piti korjata, toimenpiteisiin ei ole ryhdytty, joten lähetetään siitä purkukehotus. Parkanonkylä * * * * * * * * huonokuntoinen asuinrakennus, lähetetään purkukehotus. Uudet kohteet joille lähetetään kehotuskirjeet toimenpiteisiin ryhtymisestä: Kissakivi* * * * *, autonromuja Pentti* * * * * öljysäiliö ja romua Parkanonkylä * * * * * *, huonokuntoinen lomarakennus, purkukehotus Pahkala * * * * * romuja Lapinneva * * * * * * * *, rakennuselementtejä metsässä Pahkala * * * * *, epäsiisti, rakennustarvikkeita Keskusta * * * * *, palaneen rivitalon kellari purkamatta, vaarallinen alue aidattava välittömästi Keskusta * * * * * piha-alueen siistiminen

26 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Kirje tekniselle lautakunnalle: Kaupungin yleisnäkymä katujen ja VT- 3 varrella siistittävä, näkemä-alueen pusikot ja rehottavat ojan penkat, hiekoitushiekkaa jätetty kasalle katujen varteen, monessa paikassa. Vaaditut toimenpiteet tulee suorittaa mennessä. RAKYMP Keväällä pidetyn katselmuksen jälkeen kiinteistöjen omistajille lähetetyissä huomautuskirjeissä vaadittiin, että toimenpiteet tulee suorittaa mennessä. Huomautuksen saaneista osa on ryhtynyt vaadittuihin toimenpiteisiin, osa on ottanut yhteyttä rakennus- ja ympäristövalvontaan, osa ei ei ole reagoinut mitenkään. Rakennustarkastaja ja ympäristötarkastaja ovat suorittaneet katselmuskierroksen näillä huomautuksen saaneilla kiinteistöillä. Vaaditut toimenpiteet suorittaneet voidaan poistaa listalta, muiden kiinteistöjen osalta esitetään jatkotoimenpiteet tarkastuskierroksen havaintojen perusteella. Kohteet jotka poistetaan listalta: Parkanonkylä * * * * * * * huonokuntoinen lomarakennus, purkulupa myönnetty. Pentti * * * * *öljysäiliö ja romua. Säiliö poistettu ja ympäristö siistitty. Kohteet joissa toimenpiteet kesken, seuranta jatkuu ja tarkastetaan seuraavan siistimiskatselmuksen yhteydessä: Vatunen * * * * * * * * * *, romujätettä, tilanne ennallaan, ei omistajien yhteystietoja saatavilla. Heittola * * * * * * * * * * puulavoja ja metalliromua, osin siistitty. Pahkala * * * * * romuja Keskusta * * * * * piha-alueen siistiminen Kohteet joille lähetetään uudet kehotuskirjeet:

27 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Niinineva * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * romua. Parkanonkylä* * * * * * * * * autonromuja Lapinneva * * * * * * * *, rakennuselementtejä metsässä Pahkala* * * * * *epäsiisti, rakennustarvikkeita Keskusta * * * * * *palaneen rivitalon kellari purkamatta, vaarallinen aidattava välittömästi Parkanonkylä * * * * * * * *huonokuntoinen asuinrakennus, purkukehotus Kohteet joille lähetetään kuulemiskirje, miksi vaadittuihin toimenpiteisiin ei ole ryhdytty. Lapinneva * * * * * * * * * romua ja huonokuntoinen rakennus, jota pitänyt korjata, purkukehotus lähetetty Pentti * * * * * autonromuja Kissakivi * * * * * autonromuja Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy jatkotoimenpiteet yllä olevan listauksen mukaisesti. Merkitään, että Mirja Mattila esteellisena ei osallistunut asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Esteellisyysperuste: hallintolaki kohta; osallisuusjäävi/läheinen. Käydyn keskustelun jälkeen esittelijä antoi uuden ehdotuksen. Uusi ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy jatkotoimenpiteet yllä olevan listauksen mukaisesti. Lisäksi lautakunta päättää lähettää siistimiskehotuskirjeen myös Kissakiven kiinteistölle* * * * * * Hyväksyttiin yksimielisesti.

28 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Uhkasakkomenettelyn käynnistäminen RAKYMP * * * * * * *kiinteistöllä* * * * * sijaitseva asuinrakennus tuhoutui tulipalossa Tuhoutuneen rakennuksen purkamiselle haettiin purkamislupa n:o 9/2016, mutta purkutyötä ei ole kuitenkaan tehty. Rakennus- ja ympäristölautakunta on kehottanut kiinteistön omistajaa toistuvasti purkamaan epäsiistin ja ympäristölle vaarallisen asuinrakennuksen raunion. Viimeisin annettu määräaika purkamiselle oli syyskuun 2017 loppuun mennessä. Kiinteistöllä on ollut asetettu vallintarajoitus, joka on nykyisten tietojen mukaan poistettu. Purkamisasiasta on lähetetty kirje myös vallintarajoituksen asettajalle Asianhoitaja on silloin ottanut puhelimitse yhteyttä rakennustarkastajaan. Naapurikiinteistön omistajat ovat lähettäneet rakennus- ja ympäristölautakunnalle kirjeen, jossa toteavat, että purkutöitä ei ole aloitettu ja ympäristö on epäsiisti ja asuinalueen maisemaa rumentava. Kirjeessään he kysyvät lautakunnan toimenpiteitä, miten ongelmatilanne asuinalueella saadaan ratkaistua ja ympäristö siistittyä. Purkulupa on voimassa asti, jota ennen purkaminen tulee suorittaa. Kyseessä on kuitenkin vaaraa aiheuttava ja ympäristöä rumentava rakennus, joten kunnan rakennusvalvontaviranomainen katsoo, että purkuluvan määräaikaa ei voida odottaa, vaan rakennuspaikka tulee välittömästi saattaa siihen kuntoon, mitä MRL 166 :ssa rakennukselta vaaditaan. MRL 166 :n mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää turvallisuuden, terveellisyyden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Jos rakennuksen kunnossapito laiminlyödään, voi kunnan rakennusvalvontaviranomainen määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Mikäli rakennuksesta on ilmeistä vaaraa, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen. Koska kiinteistön omistaja ei kehoituksista huolimatta ole purkanut vaaraa aiheuttavaa rakennusta ja siistinyt ympäristöä, voi kunnan rakennusvalvontaviranomainen MRL 182 :n mukaisesti päätöksellään velvoittaa niskoittelijan määräajassa oikaisemaan sen, mitä on tehty tai lyöty laimin. Viranomaisen antamaa kieltoa tai määräystä voidaan tehostaa uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella. Uhkasakkolain /1113 :n 6 perusteella uhkasakko asetetaan määräämällä päävelvoite asianosaisen noudatettavaksi sakon uhalla.

29 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Kunkin päävelvoitteen tehosteeksi on asetettava eri uhkasakko. Asettamispäätöksestä tulee käydä selvästi ilmi, mihin asianosainen on velvoitettu ja milloin, mihin mennessä tai mistä lähtien päävelvoitetta on noudatettava. Uhkasakkolain 22 :n mukaan asianosaiselle on ennen uhkasakon asettamista ja tuomitsemista taikka teettämis-tai keskeyttämisuhan asettamista ja täytäntöön pantavaksi määräämistä koskevan asian ratkaisemista varattava tilaisuus selityksen antamiseen siten kuin hallintolain 434/2003, 34 :ssä säädetään. Viranomaisen päätös on, joillei sitä julisteta, annettava tiedoksi asianosaiselle postitse saantitodistusta vastaan tai haasteen tiedoksiantamisesta säädetyssä järjestyksessä. Oheisaineistona naapurien kirje. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus-ja ympäristölautakunta päättää käynnistää MRL 182 mukaiset uhkasakkomenettelyn toimenpiteet ja suorittaa uhkasakkomenettelyn mukaisen kuulemisen lähettämällä kuulemiskirjeen asianosaisille henkilöille selvityksen saamiseksi, miksi palanutta rakennusta ei ole purettu ja ympäristöä siistitty asianmukaiseen kuntoon kehotuksista huolimatta. Kuulemiskirjeessä mainittuihin asioihin tulee antaa vastaus mennessä. Merkitään että Mirja Mattila esteellisenä (osallisuusjäävi/läheinen), ei osallistunut asian käsittelyyn. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP * * * * * * * * * * * * * * * * * sijaitseva asuinrakennus tuhoutui tulipalossa Tuhoutuneen rakennuksen purkamiselle haettiin purkamislupa n:o 9/2016, mutta purkutyötä ei ole kuitenkaan tehty. Rakennus- ja ympäristölautakunta on kehottanut kiinteistön omistajaa toistuvasti purkamaan epäsiistin ja ympäristölle vaarallisen asuinrakennuksen raunion.

30 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Viimeisin annettu määräaika purkamiselle oli syyskuun 2017 loppuun mennessä. Kiinteistöllä on ollut asetettu vallintarajoitus, joka on nykyisten tietojen mukaan poistettu. Purkamisasiasta on lähetetty kirje myös vallintarajoituksen asettajalle Asianhoitaja on silloin ottanut puhelimitse yhteyttä rakennustarkastajaan. Naapurikiinteistön omistajat ovat lähettäneet rakennus- ja ympäristölautakunnalle kirjeen, jossa toteavat, että purkutöitä ei ole aloitettu ja ympäristö on epäsiisti ja asuinalueen maisemaa rumentava. Kirjeessään he kysyvät lautakunnan toimenpiteitä, miten ongelmatilanne asuinalueella saadaan ratkaistua ja ympäristö siistittyä. Purkulupa on voimassa asti, jota ennen purkaminen tulee suorittaa. Kyseessä on kuitenkin vaaraa aiheuttava ja ympäristöä rumentava rakennus, joten kunnan rakennusvalvontaviranomainen katsoo, että purkuluvan määräaikaa ei voida odottaa, vaan rakennuspaikka tulee välittömästi saattaa siihen kuntoon, mitä MRL 166 :ssa rakennukselta vaaditaan. MRL 166 :n mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää turvallisuuden, terveellisyyden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Jos rakennuksen kunnossapito laiminlyödään, voi kunnan rakennusvalvontaviranomainen määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Mikäli rakennuksesta on ilmeistä vaaraa, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen. Koska kiinteistön omistaja ei kehoituksista huolimatta ole purkanut vaaraa aiheuttavaa rakennusta ja siistinyt ympäristöä, voi kunnan rakennusvalvontaviranomainen MRL 182 :n mukaisesti päätöksellään velvoittaa niskoittelijan määräajassa oikaisemaan sen, mitä on tehty tai lyöty laimin. Viranomaisen antamaa kieltoa tai määräystä voidaan tehostaa uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella. Uhkasakkolain /1113 :n 6 perusteella uhkasakko asetetaan määräämällä päävelvoite asianosaisen noudatettavaksi sakon uhalla. Kunkin päävelvoitteen tehosteeksi on asetettava eri uhkasakko. Asettamispäätöksestä tulee käydä selvästi ilmi, mihin asianosainen on velvoitettu ja milloin, mihin mennessä tai mistä lähtien päävelvoitetta on noudatettava. Uhkasakkolain 22 :n mukaan asianosaiselle on ennen uhkasakon asettamista ja tuomitsemista taikka teettämis- tai keskeyttämisuhan asettamista ja täytäntöön pantavaksi määräämistä koskevan asian ratkaisemista varattava tilaisuus selityksen antamiseen siten kuin hallintolain 434/2003, 34 :ssä säädetään. Viranomaisen päätös on, jollei sitä julisteta, annettava tiedoksi asianosaiselle postitse saantitodistusta vastaan tai haasteen tiedoksi antamisesta säädetyssä järjestyksessä.

31 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Oheisaineistona naapurien kirje. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Rakennus-ja ympäristölautakunta päättää käynnistää MRL 182 mukaiset uhkasakkomenettelyn toimenpiteet ja suorittaa uhkasakkomenettelyn mukaisen kuulemisen lähettämällä kuulemiskirjeen asianosaisille henkilöille selvityksen saamiseksi, miksi palanutta rakennusta ei ole purettu ja ympäristöä siistitty asianmukaiseen kuntoon kehotuksista huolimatta. Kuulemiskirjeessä mainittuihin asioihin tulee antaa vastaus mennessä. Merkitään että Mirja Mattila esteellisenä (osallisuusjäävi/läheinen), ei osallistunut asian käsittelyyn. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP Rakennus-ja ympäristölautakunta on viime kokouksessaan päättänyt, että ryhtyy uhkasakkolain mukaisiin toimenpiteisiin kiinteistöllä Kissakivi sijaitsevan tulopalossa tuhoutuneen rakennuksen purkamiseksi ja päättänyt pidetyssä lautakunnan kokouksessa suorittaa uhkasakkolain mukaisen kuulemisen, jossa asianosaiselle varataan tilaisuus selvittää, miksi purkamista ei ole suoritettu useista kehotuksista huolimatta annettuun määräaikaan mennessä. Asiaa koskevia määräyksiä: MRL 166 mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Rakennus ja sen energiahuoltoon kuuluvat järjestelmät on pidettävä sellaisessa kunnossa, että ne rakennuksen rakennustapa huomioon ottaen täyttävät energiatehokkuudelle asetetut vaatimukset. Jos rakennuksen kunnossapitovelvollisuus laiminlyödään, kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Jos rakennuksesta on ilmeistä vaaraa turvallisuudelle, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen.

32 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta MRL 167 Rakennettu ympäristö on pidettävä rakennusluvan mukaisessa käytössä ja siistissä kunnossa. MRL 182 Jos joku ryhtyy toimiin maankäyttö- ja rakennuslain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten vastaisesti taikka lyö laimin niihin perustuvan velvollisuutensa, kunnan rakennusvalvontaviranomainen, kunnan määräämä monijäseninen toimielin voi päätöksellään velvoittaa niskoittelijan määräajassa oikaisemaan sen, mitä on tehty tai lyöty laimin. Viranomaisen antamaa kieltoa tai määräystä voidaan tehostaa uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella. Kuuleminen: Kuuleminen ja selvityspyyntö uhkasakon tai teettämisuhan asettamiseen mahdollisesti johtavassa asiassa lähetettiin * * * * * * * * * * * * * * * * * * Selvitys asiasta tuli toimittaa rakennusvalvontaviranomaiselle määräaikaan mennessä. Selvitystä ei ole toimitettu määräaikaan mennessä* * * * * * * * *kuitenkin soitti ja rakennustarkastaja sopi hänen kanssaan ajan klo 15.00, että * * * * * tulee rakennusvalvontatoimistoon keskustelemaan asiasta, mutta hän ei saapunut sovittuna aikana. Päävelvoite ja päävelvoitteen tehoste: Päävelvoite asetetaan kokouksessa lautakunnan keskusteltua asiasta, onko päävelvoite uhkasakon asettaminen vai teettämisuhan asettaminen. Näihin liittyvät asiat, kuten päävelvoitteen tehoste tai teettämisen ajankohta, päätetään kokouksessa. Valmistelija: rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen Päätösehdotus annetaan kokouksessa. Merkitään että Mirja Mattila esteellisenä (osallisuusjäävi/läheinen), ei osallistunut asian käsittelyyn. Käydyn keskustelun jälkeen esittelijä antoi päätösehdotuksen. Uusi ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää asettaa kiinteistölle * * * * * * * * * * * * * * * * * * teettämisuhan. Kiinteistön omistajat * * * * * * * * * * * * * * * Tarkastuskäynti kiinteistöllä Kehotuksista huolimatta palanut talo on purkamatta ja ympäristö siistimättä.

33 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Kiinteistön omistajaa on kuultu kirjeitse ja pyydetty selvitystä miksi purkutoimenpiteisiin ei ole ryhdytty. Kirjallista vastausta ei ole saatu. Asiasta on keskusteltu * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * MRL 182 mukaisesti jos joku ryhtyy toimiin tämän lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten vastaisesti taikka lyö laimin niihin perustuvan velvollisuutensa, kunnan rakennusvalvontaviranomainen, kunnan määräämä monijäseninen toimielin 13 a luvun mukaisissa asioissa tai Turvallisuus- ja kemikaalivirasto markkinavalvontaviranomaisena voi päätöksellään velvoittaa niskoittelijan määräajassa oikaisemaan sen, mitä on tehty tai lyöty laimin. ( /682) Viranomaisen antamaa kieltoa tai määräystä voidaan tehostaa uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella. Uhkasakkoa ja teettämisuhkaa koskevassa asiassa sovelletaan muutoin, mitä uhkasakkolaissa (1113/1990) säädetään. Päävelvoite 1. Palaneen asuinrakennuksen purkaminen Kiinteistön omistaja velvoitetaan purkamaan palossa tuhoutunut rakennus ja siistimään ympäristön sekä toimittamaan purkujätteet asianmukaisesti hävitettäväksi, sillä uhalla, että omistajan laiminlyödessä velvoitteen mukaisen työn, työ tehdään laiminlyöjän kustannuksella. Päävelvoitteen 1 mukainen talon purkaminen ja ympäristön siistiminen tulee tehdä mennessä. Rakennus-ja ympäristölautakunnan harkinnan mukaisesti asiasta ei tässä vaiheessa tehdä ilmoitusta poliisille (MRL 186 ). Perustelut: Rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Jos rakennuksen kunnossapitovelvollisuus laiminlyödään, kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Jos rakennuksesta on ilmeistä vaaraa turvallisuudelle, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen (MRL 166 ). Jos rakennus on osaksi tai kokonaan tuhoutunut, rakennustyö on jätetty kesken tai rakennuksen käyttämisestä on luovuttu, rakennuspaikka ympäristöineen on saatettava sellaiseen kuntoon, ettei se vaaranna turvallisuutta tai rumenna ympäristöä. Rakennus on myös riittävästi suojattava säältä ja mahdolliselta vahingonteolta (MRL 170 ).

37 03.04.2018 52 08.05.2018 100 02.10.2018 7 05.03.2019 Uhkasakkomenettelyn purkaminen RAKYMP 03.04.2018 37 Kissakiven kiinteistöllä* * * * * sijaitseva asuinrakennus tuhoutui tulipalossa 4.1.2016. Tuhoutuneen

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40. Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO

Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40. Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40 Hakija Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO Rakennuspaikka Kiinteistötunnus Kaupunginosa/kylä Tilan nimi

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 VIRANOMAISLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 VIRANOMAISLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 LYLYNRINTEENTIEN YKSITYISTIEN PERUSTAMINEN... 2 2 HONKAVUOREN JA LAKKAHARJUN METSÄTIEN JAKAMINEN KAHDEKSI ERI TIEKUNNAKSI... 3 3 RAKENNUSLUPA 9/2017,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

Haetaan poikkeusta rakennusoikeuden vähäiselle ylitykselle (12 m 2 )

Haetaan poikkeusta rakennusoikeuden vähäiselle ylitykselle (12 m 2 ) Ympäristölautakunta 105 25.08.2015 AS OY JOUSITARHAN RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 105 Hakija As Oy Jousitarha C/Co Lemminkäinen Talo Oy Rauhankatu 11 A 20100 TURKU Rakennuspaikka: Kiinteistötunnus 577-493-0002-0044

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

1:346 Kortteli 11 Tontti 1. Tontin pinta-ala 7619,00 m² Sallittu kerrosala 80,00 m² Käytetty kerrosala 27,70 m² Rakennuspaikan

1:346 Kortteli 11 Tontti 1. Tontin pinta-ala 7619,00 m² Sallittu kerrosala 80,00 m² Käytetty kerrosala 27,70 m² Rakennuspaikan Lupanumero 2013-0001 Päätöspäivä 13.02.2013 10 Hakija Rantanen Mika Juhani Muuntajantie 3 28760 PORI Rantanen Johanna Katriina Muuntajantie 3 28760 PORI Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 608-402-0001-0346

Lisätiedot

Kortteli 509 Tontti 11. Rivitalot. Tontin pinta-ala 2133,00 m² Rakennuspaikan. 400,00 m² kokonaiskerrosala

Kortteli 509 Tontti 11. Rivitalot. Tontin pinta-ala 2133,00 m² Rakennuspaikan. 400,00 m² kokonaiskerrosala Sivu 1 Hakija KAUTTO JANNE/PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN Rinnekuja 3 AS 4 44120 ÄÄNEKOSKI Rakennuspaikka Kiinteistötunnus Kaupunginosa/kylä 992-005-0509-0011 Tilan nimi RN:o Kortteli 509 Tontti 11 Rakentamistoimenpide

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m²

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m² Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 09.06.2015 Rakennuslupa 15-64-A, Dåvits 410-1-81 / Oikaisuvaatimus 15-12-OIK 490/10.03.00.02/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 Asia Rakennuslupa Hakemus on

Lisätiedot

15:69. Tontin pinta-ala ,00 m² Sallittu kerrosala 20132,00 m² Käytetty kerrosala 1650,00 m² Rakennuspaikan. 1748,56 m² kokonaiskerrosala

15:69. Tontin pinta-ala ,00 m² Sallittu kerrosala 20132,00 m² Käytetty kerrosala 1650,00 m² Rakennuspaikan. 1748,56 m² kokonaiskerrosala Rakennuslupa Lupanumero 2012-0043 Päätöspäivä 26.09.2012 38 Sivu 1 Hakija Valkamaa Jouko Antero Karikorventie 135 Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 608-406-0015-0069 Kaupunginosa/kylä Pomarkku Tilan nimi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 98 Asianro 7111/10.03.00.03/2017 Uhkasakon asettaminen kiinteistön ja rakennuksen siistimiseksi / 778-403-8-107 / Asemakatu 8, Suonenjoki Rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 2377/10.03.00/2011 198 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen keskeneräisen rakennuspaikan siistimiseksi, rauennut lupa

Lisätiedot

Hollolan kunta Valvontajaosto. Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo alkaen

Hollolan kunta Valvontajaosto. Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo alkaen Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo 6.6.2016 alkaen Toimialajohtaja alueen päällikkö tekninen johtaja rakennustarkastaja 2 Maankäyttö- ja rakennuslaki MRL 15 Hyväksyy rakennusjärjestyksen MRL 21 Määrää

Lisätiedot

Lupanumero 2015-7 Päätöspäivä 21.4.2015 41

Lupanumero 2015-7 Päätöspäivä 21.4.2015 41 / 8 Lupanumero 205-7 Päätöspäivä 2.4.205 4 HAKIJA As Oy Porvoon Stenbockinkatu 2 c/o Sisco Asunnot Oy Linnavuorentie 28 C, 00950 HELSINKI RAKENNUSPAIKKA Kiinteistötunnus Kaupunginosa 638-026-2406-000 KAUPUNGINOSA

Lisätiedot

HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS- KIINTEISTÖ

HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS- KIINTEISTÖ Ympäristölautakunta 20 16.04.2015 Ympäristölautakunta 29 04.06.2015 Tekninen lautakunta 43 16.08.2017 HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS-

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Sivu 1 toimitettu Ympäristölautakunta

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Sivu 1 toimitettu Ympäristölautakunta SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Sivu 1 toimitettu 19.6.2017 Ympäristölautakunta Aika: 27.06.2017 kello 18.00 Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone Kokoukseen kutsutut: Ympäristölautakunnan jäsenet Viljamaa

Lisätiedot

Lupanumero Päätöspäivä

Lupanumero Päätöspäivä 1 / 5 HAKIJA Joutsenhanhi / Sisco Vuokra-Asunnot Oy Linnavuorentie 28 C, 00950 HELSINKI RAKENNUSPAIKKA Kiinteistötunnus 68-0-527-0001 Kaupunginosa KAUPUNGINOSA Kortteli 527 Tontti 1 Kiinteistön pinta-ala

Lisätiedot

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen Ympäristölautakunta 31 21.05.2014 Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen YMPL 31 Tarkastusten ja katselmuksen perusteella liikerakennus ja sen ympäristö tontilla

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kaarihallin rakenteiden tarkistamiseksi ja käyttökieltoon määrääminen / 462-4-139

Lisätiedot

Rakentaminen vastoin lupapäätöstä tai vanhaksi menneet luvat. Risto Levanto Rakenneyksikön päällikkö

Rakentaminen vastoin lupapäätöstä tai vanhaksi menneet luvat. Risto Levanto Rakenneyksikön päällikkö Rakentaminen vastoin lupapäätöstä tai vanhaksi menneet luvat Risto Levanto Rakenneyksikön päällikkö 17.11.2015 Rakentaminen vastoin lupapäätöstä tai vanhaksi menneet luvat ei ylipäätään pitäisi tapahtua

Lisätiedot

TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA

TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA Ylitarkastaja Vesa Pekkola Sosiaali- ja terveysministeriö 17.11.2014 Hallintolaki 10 Viranomaisten yhteistyö

Lisätiedot

Rakennuslupa Päätöspäivämäärä Asemakaava AO k-m 2

Rakennuslupa Päätöspäivämäärä Asemakaava AO k-m 2 PÄÄTÖS 1 (4) Rakennuslupa 2012-33 Päätöspäivämäärä 20.02.2012 Pykälä 64 AO Rakennuspaikka 405-54-4 7-6 Pinta-ala 1351.0 Karhunhaankatu 3 53500 LAPPEENRANTA Kaava Kaavanmukainen käyttötarkoitus Kaavanmukainen

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.04.2017 Sivu 1 / 1 1790/2017 10.03.00 93 Purkamislupa-asia, 2017-233, Tontunmäentie 33 02200 ESPOO, Asunto Oy Riihitonttu c/o Talohallinta Oy Martinlaakso Päätöspäivämäärä 20.04.2017

Lisätiedot

LUPA NRO 2012-448 / UPM-KYMMENE OYJ:N RAKENNUSLUPAHAKEMUS

LUPA NRO 2012-448 / UPM-KYMMENE OYJ:N RAKENNUSLUPAHAKEMUS Rakennuslautakunta 35 03.07.2012 LUPA NRO 2012-448 / UPM-KYMMENE OYJ:N RAKENNUSLUPAHAKEMUS RAKLA 35 Rakennuslupa nro 2012-448 Rakennuspaikka: 405-32-1-8 Pinta-ala 2210456.0 Puuportintie 186 53200 LAPPEENRANTA

Lisätiedot

Rakennuslupahakemus nro kiinteistölle , As Oy Lappeenrannan Uusi Kahilanniemi

Rakennuslupahakemus nro kiinteistölle , As Oy Lappeenrannan Uusi Kahilanniemi Rakennuslautakunta 30 02.05.2017 Rakennuslupahakemus nro 2017-340 kiinteistölle 405-7-31-2, As Oy Lappeenrannan Uusi Kahilanniemi 24/10.03.00.04.00/2017 RAKLA 30 Valmistelija/lisätiedot: rakennustarkastaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 37-6-9 / Ratsupolku 3 / luvaton tontin käyttö Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2018 155 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.09.2018 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 70 Kokouksen laillisuuden toteaminen 157 71 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 158

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 10) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 10) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 4/2019 1 ( 10) Aika 24.04.2019, klo 13:03-15:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30 Kokouksen avaus 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Muut rakennukset: rakennusluvatrakennustakohti 170,00. Tuulivoimala: Rakennuslupatuulivoimalayksikköäkohti 660,00

Muut rakennukset: rakennusluvatrakennustakohti 170,00. Tuulivoimala: Rakennuslupatuulivoimalayksikköäkohti 660,00 LIPERINKUNNANRAKENNUSLUPAMAKSUTAKSA1.1.2018ALKAEN Elinympäristölautakunnan03.10.2017hyväksymä 1 YLEISTÄ Maankäytö-jarakennuslain145 :nmukaanluvanhakijataitoimenpiteensuoritajaon velvolinensuoritamaanviranomaistehtävistäkunnalemaksun,jonkaperusteetmäärätään

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Lupa nro 2014-192 / Lappeenrannan Arvokiinteistöt Oy, rakennuslupahakemus

Lupa nro 2014-192 / Lappeenrannan Arvokiinteistöt Oy, rakennuslupahakemus Rakennuslautakunta 53 03.06.2014 Rakennuslautakunta 59 01.07.2014 Lupa nro 2014-192 / Lappeenrannan Arvokiinteistöt Oy, rakennuslupahakemus 187/10.03.00.04.00/2014 RAKLA 53 Valmistelija/lisätiedot: Rakennustarkastaja

Lisätiedot

001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti Rakennustunnus Osoite Kirkkankankaantie 9

001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti Rakennustunnus Osoite Kirkkankankaantie 9 Sivu 1 Hakija Telia Finland Oyj Toivonen Jari PL 320 00051 Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 020-001-9903-0000 Kaupunginosa/kylä 001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti 0000 Rakentamistoimenpide

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

POIKKEAMISPÄÄTÖS. Päiväkodin ja viiden kylmän varaston ja jätekatoksen rakentaminen. Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Muut varastorakennukset

POIKKEAMISPÄÄTÖS. Päiväkodin ja viiden kylmän varaston ja jätekatoksen rakentaminen. Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Muut varastorakennukset Sievin kunta Ympäristölautakunta POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero 2018-0009 Päätöspäivä 30.10.2018 Hakija Nimi Lähiosoite Postitoimipaikka Rakennuspaikka Sievin kunta Haikolantie 16 Kunta Sievi Kaupunginosa

Lisätiedot

Luvattoman rakennustyön keskeyttäminen, 529-30-29-3, Pehtoorinkuja 4, 21110 Naantali

Luvattoman rakennustyön keskeyttäminen, 529-30-29-3, Pehtoorinkuja 4, 21110 Naantali Rakennuslautakunta 43 26.10.2011 Rakennuslautakunta 17 23.05.2012 Rakennuslautakunta 55 21.11.2012 Rakennuslautakunta 61 18.12.2012 Rakennuslautakunta 54 06.11.2013 Rakennuslautakunta 1 29.01.2014 Luvattoman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 44 Velvoitteen asettaminen pientalontontin aita- ja ilmalämpöpumppuasiassa HEL 2017-009697 T 10 04 01 Facta 39-0022-17-HAL Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (13) Aika, klo 17:00-20:23 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 28 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

MYLLYMÄEN KOULURAKENNUKSEN LAAJENNUS PÄIVÄKODILLA JA VIIDELLÄ OPETUSTILALLA, JÄTE- JA VARASTORAKENNUS JA KOLME PIHARAKENNUSTA

MYLLYMÄEN KOULURAKENNUKSEN LAAJENNUS PÄIVÄKODILLA JA VIIDELLÄ OPETUSTILALLA, JÄTE- JA VARASTORAKENNUS JA KOLME PIHARAKENNUSTA Rakennuslautakunta 105 02.12.2014 Rakennuslupahakemus nro 2014-810 / Myllymäen koulurakennuksen laajennus päiväkodilla ja viidellä opetustilalla, jäte- ja varastorakennus ja kolme piharakennusta 187/10.03.00.04.00/2014

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö.

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. 1 ULVILAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 31.01.2011 Valt. 7 Voimaantulo: 01.02.2011 1 Toiminta-ajatus Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Korkiakoski Mika. Pystykoski Saija. Muut saapuvilla olleet Kujansuu Johanna Pöytäkirjan pitäjä Karinsalo-Manninen Raisa Rakennustarkastaja

Korkiakoski Mika. Pystykoski Saija. Muut saapuvilla olleet Kujansuu Johanna Pöytäkirjan pitäjä Karinsalo-Manninen Raisa Rakennustarkastaja 15.11.2018 1 (13) Kokousaika to 15.11.2018 kello 17:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Jokioja Tiina Keskinen Irja Koivisto Juha Koivisto Markus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 12.05.2016 Sivu 1 / 1 2063/2016 10.03.00 65 Purkamislupa-asia, 2016-291, Miestentie 2 02150 ESPOO, Espoon kaupunki / Tekninen ja ympäristötoimi Päätöspäivämäärä 12.05.2016 Päätös annetaan

Lisätiedot

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske Ympäristölautakunta 5 20.01.2011 Ympäristölautakunta 14 08.02.2011 Ympäristölautakunta 13 05.02.2013 Ympäristölautakunta 24 12.03.2013 Ympäristölautakunta 15 04.03.2014 Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 23.03.2017 Sivu 1 / 1 55 Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen luvattomien, tilapäisten majoitusrakennusten poistamiseksi, kiinteistö 49-76-2-1, Siikajärventie 88-90 Valmistelijat

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus tontille Mekaniikanpolku 6, Hervanta, autopaikkamääräyksestä poikkeaminen TRE:5543/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö

Lisätiedot

Kaupunginosa/kylä. Tontin pinta-ala 7847,00 m² Sallittu kerrosala 784,00 m² Käytetty kerrosala 183,00 m² Rakennuspaikan

Kaupunginosa/kylä. Tontin pinta-ala 7847,00 m² Sallittu kerrosala 784,00 m² Käytetty kerrosala 183,00 m² Rakennuspaikan Lupanumero 2010-0061 Päätöspäivä 18.11.2010 91 Sivu 1 Hakija Rakennuspaikka Pakkanen Lasse Kiinteistötunnus 608-405-0010-0033 Kaupunginosa/kylä Längelmäki Messintie 4 B 40 Tilan nimi Mäntynen 3 28190 PORI

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Rakennusvalvontajaosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Rakennusvalvontajaosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/2018 1 ( 13) Aika 11.12.2018, klo 17:00-17:35 Paikka Sollentuna - kokoushuone Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastus 36 Rakennusvalvontajaoston

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 17) Aika 24.01.2019, klo 13:00-16:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Lupatunnus R Sivu 1. HAKIJA Master Kodit Oy perustettavan yhtiön lukuun, Hietalantie 7, LEHMO

Lupatunnus R Sivu 1. HAKIJA Master Kodit Oy perustettavan yhtiön lukuun, Hietalantie 7, LEHMO Lupatunnus 17-0143-R 24.05.2017 53 Sivu 1 HAKIJA Master Kodit Oy perustettavan yhtiön lukuun, Hietalantie 7, 80710 LEHMO RAKENNUSPAIKKA 753-423-0004-0131-M-0601 Karttakuja 1, 04130 SIPOO Kaavatilanne N

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2

YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2 Ympäristölautakunta 94 15.06.2004 Ympäristölautakunta 127 13.10.2004 Ympäristölautakunta 124 30.06.2009 Ympäristölautakunta 157 13.10.2009 Ympäristölautakunta 21 26.01.2010 Ympäristölautakunta 139 26.10.2010

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 8

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 8 05/2017 KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 09.02.2017 1 (6) Kantakaupunkiyksikön päällikkö on 09.02.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 8 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

1 Kunnanhallituksen puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Vt. kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus Kunnankamreerin ajankohtaiskatsaus...

1 Kunnanhallituksen puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Vt. kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus Kunnankamreerin ajankohtaiskatsaus... SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2017 Sivu 1 toimitettu 24.10.2017 Tarkastuslautakunta Aika: Tiistaina 31.10.2017 kello 17.00 Kahvi kokoushuoneessa klo 17.00 Paikka: Kunnanhallituksen huone Päätöksentekotapa:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (6) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta 02.04.2019 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 1 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 3 Rakennuslupahakemus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Rakennuslautakunta 05.06.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Rakennuslautakunta 05.06.2014 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 05.06.2014 Sivu 1 / 1 2509/10.03.00/2014 80 Purkamislupa-asia, 2014-736, Lippajärventie 44 02940 ESPOO, Espoon kaupunki / Tekninen ja ympäristötoimi Päätöspäivämäärä 05.06.2014 Päätös

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Lupa- ja toimitusjaosto Aika Paikka 28.05.2015 klo 18:00-18:30 Kunnanhallituksen kokoushuonen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut 48-54 KOKOUSAIKA Torstai 11.5.2017 klo.16.00 16.11 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Ympäristövaliokunnan kuuleminen 20.1.2015. Rakennusneuvos Teppo Lehtinen Ympäristöministeriö

Ympäristövaliokunnan kuuleminen 20.1.2015. Rakennusneuvos Teppo Lehtinen Ympäristöministeriö HE 336/2014 vp - HE laeiksi laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista sekä maankäyttöja rakennuslain 117 i ja 166 :n muuttamisesta Ympäristövaliokunnan kuuleminen 20.1.2015

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3087/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3087/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) 86 Asianro 3087/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 428-5-21 / luvaton laituri Rakennuslupainsinööri Antti Kankkunen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (13) Aika 19.04.2018, klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 03.03.2015 58 14.04.2015 Juoksevan uhkasakon tuomitseminen maksettavaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kiinteistölle

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2018 258 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.12.2018 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 113 Kokouksen laillisuuden toteaminen 260 114 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Rakennuslupahakemus nro 2015-36 / 36-huoneistoinen asuinkerrostalo

Rakennuslupahakemus nro 2015-36 / 36-huoneistoinen asuinkerrostalo Rakennuslautakunta 15 03.03.2015 Rakennuslupahakemus nro 2015-36 / 36-huoneistoinen asuinkerrostalo 23/10.03.00.04.00/2015 RAKLA 15 Valmistelija/lisätiedot: rakennustarkastaja Päivi Salminen, puh. 040

Lisätiedot

Koivisto Markus Korkiakoski Mika

Koivisto Markus Korkiakoski Mika 13.12.2018 1 (10) Kokousaika to 13.12.2018 kello 17:00-18:20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Keskinen Irja Koivisto Juha Koivisto Markus Korkiakoski

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 48 Perusturvalautakunta 13.05.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 50 26 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 51 27 JOHTAVAN SOSIAALITYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

PIRKANMAAN LAATUHALLIT OY, PUOLILÄMMIN HALLI, RAKENNUSLUPA NRO 15-77-R

PIRKANMAAN LAATUHALLIT OY, PUOLILÄMMIN HALLI, RAKENNUSLUPA NRO 15-77-R Kaavoitus- ja rakennusjaosto 85 25.06.2015 PIRKANMAAN LAATUHALLIT OY, PUOLILÄMMIN HALLI, RAKENNUSLUPA NRO 15-77-R KAAVRAKJ 25.06.2015 85 ASIA Rakennuslupa nro 15-137-R RAKENNUSPAIKKA Herrala, 418-406-0002-0232

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset: 3 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 15.12.2016 Sivu 1 / 1 217 Purkamislupa-asia, 2016-1628, Metsänpojankuja 5 02130 ESPOO, Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahasto ym. 5142/2016 10.03.00 Päätöspäivämäärä 15.12.2016

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 34-190-1 / Savolanrannantie 33 / luvaton laituri Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Lakiehdotus laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta

Lakiehdotus laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta Lakiehdotus laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta Toimintaryhmä 17.12.2014 Rakennusneuvos Ympäristöministeriö Vastuu rakennusten rakenteellisesta turvallisuudesta on omistajalla MRL

Lisätiedot

Espoon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen päätösvallan siirtäminen rakennusvalvontakeskuksen viranhaltijoille

Espoon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen päätösvallan siirtäminen rakennusvalvontakeskuksen viranhaltijoille 1 (6) Espoon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen päätösvallan siirtäminen rakennusvalvontakeskuksen viranhaltijoille 1 Myöntää poikkeuksen rakennuskiellosta sitovan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 53 Asianro 2888/10.03.00/2013 Oikaisuvaatimus / rakennustarkastaja Esa Koposen päätös 26.11.2012 1067 / osittaiset loppukatselmukset 26.3.2013 ja 2.4.2013 / 8-49-12

Lisätiedot