Tuoterekisteri. Unifaun Online

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tuoterekisteri. Unifaun Online 8.8.2014"

Transkriptio

1 Tuoterekisteri Unifaun Online

2 2 Sisällys 1 Tuoterekisteri Mikä on tuoterekisteri? Luo tuoterekisteri Tulostussuosikki ja tuoterekisteri Lähetyksen tekeminen Tuotetiedot sähköpostiennakkoilmoituksessa Tuotetiedot XML-siirtotiedossa (Unifaun ERPConnect) Article Customsdata Rajoitukset... 12

3 3 1 Tuoterekisteri 1.1 Mikä on tuoterekisteri? Unifaun Onlinessa on mahdollista hallinnoida tuoterekisteriä, jonka avulla lähetysten kirjaaminen käy vaivattomasti. Jokaiselle tuotteelle voidaan lisätä yksilöllinen tunniste, paino, tilavuus, määrä sekä tietoa vaarallisista aineista ja muuta tuotteelle oleellista tietoa. Tuotetiedot voidaan lisätä manuaalisesti Unifaun Onlinessa tai tuoda koko tuoterekisteri (Excel). Lähetystä luodessa käyttäjä valitsee haluamansa tuotteet ja Unifaun Online lisää kollille tuotetiedot automaattisesti. Näin ollen tuotetietoja ei tarvitse lisätä erikseen, ellei kyseessä ole uusi tai muokattava tuote. Käyttäjällä on myös mahdollisuus lisätä tuotetiedot Unifaun Onlinen sähköpostitse lähetettävään ennakkoilmoitukseen. 1.2 Luo tuoterekisteri Pääset käyttämään tuoterekisterin toimintoja valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta Ylläpito > Nimikkeet, kun olet kirjautunut Unifaun Onlineen. Voit lisätä, muokata tai poistaa tuotteiden tietoja. Tuoterekisteriin tallennetuilla tuotteilla on oltava yksilöivät tuotenumerot. Muilta osin voit itse valita, mitä tietoja pidät tärkeänä. Jotta tuoterekisterin hallinnointi olisi mahdollisimman helppoa, voit tuoda ja viedä tuotetietoja esimerkiksi yrityksen pääjärjestelmästä (ERP, WMS, verkkokauppa jne.). 1.3 Tulostussuosikki ja tuoterekisteri Jotta tuoterekisteriä voidaan hyödyntää pitää käyttäjän määritellä tuoterekisterin käyttöä varten, joko uusi tai jo käytössä oleva Tulostussuosikki. Siirry kohtaan Ylläpito > Tulostussuosikit ja valitse, tai valitse ja napsauta nykyisen tulostussuosikin vasemmalla puolella olevaa -painiketta. Valitse tulostussuosikkisivulla valintaruutu. Jos valintaruutu kirjaamisen yhteydessä. ei ole valittuna, tuotteet eivät ole käytettävissä lähetyksen Tuoterekisteri on nyt valmiina käytettäväksi. Jos haluat muokata tuotteen muista asetuksia, napsauta saman sivun Lähetys ja Kollit -osiossa -painiketta. Siirry sitten alaspäin Nimikehallinta-kohtaan.

4 4 Suodatus Tulostussuosikeissa voit määrittää tuotteiden suodatuksen napsauttamalla Suodatus-kohdassa -painiketta. Vain valittuun suodattimeen sisältyvät tuotteet tulevat näyttöön ja ovat valittavissa lähetyksen kirjaamisen yhteydessä. Tuotemäärä Jos esivalitun tuotteen määrän toivotaan olevan suurempi kuin yksi (1), määritetään haluttu arvo tulostussuosikkisivun Tuotemäärä-kenttään. 1.4 Lähetyksen tekeminen Kun luodaan lähetys, joka sisältää tuotteista koostuvia kolleja, on tärkeää kirjata tiedot oikeassa järjestyksessä. Kollin tiedot lasketaan nimittäin automaattisesti tuotetietojen perusteella. Jos kollitietoja kuitenkin joudutaan muokkaamaan, tuotetiedoista poikkeavat kollitiedot on kirjattava vasta sitten, kun kaikki tuotteet on lisätty. Työjärjestys on seuraavanlainen: 1. Kirjaa kaikki kolliin sisältyvät tuotteet. Lisätyn tuotteen tietoja ei ole laskettu yhteen. Jos siis kirjaat esimerkiksi 2 kpl tuotetta, jonka paino on 1 kg, tuoteluettelossa näkyy 1 kg. 2. Kirjaa ne kollitiedot, joita ei voida laskea tai hakea kolliin sisältyvien tuotteiden perusteella. Sellaisia voivat olla esimerkiksi paino, joka ylittää tuotteiden yhteenlasketun painon tai sisällön. 3. Lisää kolli lähetykseen. 4. Kirjaa seuraavat kollit vaiheiden 1 3 mukaan. 5. Kun kaikki kollit on kirjattu, anna tullitiedot.

5 5 Vaaralliset: Anna tiedot tuotteiden sisältämistä vaarallisista aineista. Tuoterekisteriä käytettäessä näitä tietoja ei voi ilmoittaa kollitietojen yhteydessä, vaan ne on ilmoitettava tuotteiden kohdalla. Tullitiedot: Anna tullitiedot tuoteriveittäin. Tuoterekisteriä käytettäessä näitä tietoja ei voi ilmoittaa tullisivulla, vaan ne on ilmoitettava tuotteiden kohdalla. Lähetystason tullitiedot annetaan tavalliseen tapaan tullisivulla. Uuden tuotteen lisääminen lähetyksen kirjaamisen yhteydessä Lähetyksen kirjaamisen yhteydessä tuoterekisteriin on mahdollista lisätä uusia tuotteita tai yksittäinen, vain kyseisessä lähetyksessä tarvittava tuote valitsemalla Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut -sivun Kollit-kohdassa. Näin tuoterekisteriä voidaan rakentaa vähitellen sitä mukaa kuin tuotteita käytetään. Jos uusi tuote on tarkoitus lisätä tuoterekisteriin, valitse vain kyseiseen lähetykseen, valitse.. Jos se sisällytetään Tuotteen muuttaminen lähetyksen kirjaamisen yhteydessä Lähetyksen luonnin yhteydessä kirjattuja tuotetietoja voidaan muuttaa, lisätä tai poistaa Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut -sivun Kollit-kohdassa valitsemalla.

6 6 Voit päivittää muutetut tiedot tuoterekisteriin valitsemalla koskevat vain kyseistä lähetystä, valitse.. Jos muutetut tiedot Esimerkki Lähetys halutaan kirjata. Lähetys koostuu yhdestä kollista. Kolli sisältää kahdenlaista tuotetta: "naru" ja "paperi". Kollissa tulee olla 2 kpl tuotetta "naru" ja 1 kpl tuotetta "paperi". Lisäksi tarvitaan tullitiedot. 1. Valitse tulostussuosikki ja valitse sen kohdalla Käytä nimiketasoa -valintaruutu. 2. Valitse lähettäjä, vastaanottaja ja palvelu, ja jatka sivulle Valitse haluamasi tuote ("naru") ja määritä tuotteen määräksi "2". Tuoterekisterissä tuotteen "naru" painona on 2 kg ja kollin sisältönä "Toimistotarvikkeet".

7 7 4. Lisää tuote napsauttamalla -painiketta. Ota huomioon, että kollin painoksi määritetään automaattisesti 4 kg ja sisällöksi "Toimistotarvikkeet". 5. Valitse seuraava kolliin sisällytettävä tuote ("paperi"), ja määritä tuotteen määräksi "1". Tuoterekisterissä tuotteen "paperi" painona on 1 kg.

8 8 6. Lisää tuote napsauttamalla -painiketta. Painoksi lasketaan 1 kg, mutta Sisältö-kohta ei päivity, koska tuotteelle ei ole kirjattu kollin sisältöä. 7. Lisää kolli napsauttamalla -painiketta.

9 9 8. Jos haluat luoda lisää kolleja, toista vaiheet Anna tullitiedot napsauttamalla sivun yläosassa Tullitiedot-kohdassa - painiketta. Tullitietojen määrityssivulla rivit täytetään tuotteiden arvojen perusteella. Niitä ei siis kirjata kollien luonnin yhteydessä. 1.5 Tuotetiedot sähköpostiennakkoilmoituksessa Tuotetasolla on mahdollisuus valita tuotetietojen lähetys ennakkoilmoituksessa sähköpostitse. Tämä asetus määritetään valitsemalla Ylläpito > Nimikkeet ja valitsemalla, tai napsauttamalla -painiketta ja sitten nykyisen tulostussuosikin vasemmalla puolella olevaa - painiketta. Valitse Perustiedot-kohdassa Näytä ennakkoilmoituksessa -valintaruutu. Ennakkoilmoituksessa näytettävät tiedot ovat tuotenumero, nimike ja tuotteen määrä.

10 10 2 Tuotetiedot XML-siirtotiedossa (Unifaun ERPConnect) Tiedot tuotteista voidaan välittää automaattisesti Unifaun ERPConnectin avulla suoraan asiakkaan pääjärjestelmästä. Tieto siirtyy XML-muotoisena siirtotiedostona. Siirtotiedostossa olevien tuotteiden ei tarvitse olla tallennettuina tuoterekisteriin. 2.1 Article Selvitys elementin <container> alla. <article> <val n= articleno > <val n= name > <val n= count > <val n= enot > <val n= price > <val n= currency > <val n= weight > <val n= volume > <val n= contents > <val n= marking > <val n= packagecode > <val n= dnguncode > <val n= dnghzcode > <val n= dngpkcode > Tuotenumero Nimike Tuotteen määrä Ilmaisee, näytetäänkö tuotetiedot ennakkoilmoitusviestissä. Vaihtoehdot: YES = tuotetiedot näytetään NO = tuotetietoja ei näytetä. Hinta Valuutta Paino Tilavuus Kollin sisältö. Tavaramerkintä. Käytetään vain tavarapalveluissa. Kollilaji ADR-ajoluvan nelinumeroinen YK-numero. ADR-ajoluvan lipukenumero. Pakkausryhmä/ADR-luokka. Vaihtoehdot I, II ja III. <val n= dngpktype > <val n= dngdescr > <val n= dngadrclass > <val n= dngmpcode > ADR-lupaa vaativan aineen virallinen kuljetuskategoria. ADR-luokka Ilmaisee, saastuttaako aine meriympäristöä. Liittyy ADR-lupaan. Käytettävissä olevat arvot: 1 = vaarallinen ja 2 = vaaraton meriympäristölle.

11 11 <val n= dngnote > <val n= dngnetweight > <val n= dngnetvolume > <val n= dngtrcode > <val n= dngflashpoint > <val n= separation > ADR-tuotteiden merkintä. ADR-tuotteiden nettopaino, luokka I (tavallisesti räjähteet). ADR-tuotteiden nettotilavuus, luokka I (tavallisesti räjähteet). Tunnelirajoituskoodi. Leimahduspiste. Erotusmenetelmä. </article> 2.2 Customsdata Selvitys elementin <article> alla. <customsdata> <val n= statno > <val n= substatno1 > <val n= units > <val n= otherquantity > <val n= customsvalue > <val n= contents > <val n= netweight > <val n= sourcecountry > Tilastoarvo/TARIC-koodi /tavarakoodi Tavarakoodi, alanimike. Yksikkö/pakkaustyyppi. Muu yksikkö, esim. 30. Yksikkö määräytyy tilastoarvon mukaan, esim. kappale. Tulliarvo Sisältö/tuotenimi. Nettopaino (kg). Alkuperämaa. </customsdata>

12 12 3 Rajoitukset Joillekin palveluille tai kuljetusliikkeille voidaan määrittää vain yksi vaarallisen aineen tyyppi. TNT:lle voidaan kirjata vain yksi vaarallisen aineen tyyppi lähetystä kohden. DHL Euroconnectille voidaan kirjata vain yksi vaarallisen aineen tyyppi kollia kohden.

Tuoterekisteri/Nimiketason tuki

Tuoterekisteri/Nimiketason tuki Tuoterekisteri/Nimiketason tuki UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM DEN 13 JULI 2017 Sisältö 1 Tuoterekisteri... 4 2 Luo tuoterekisteri... 4 2.1 Tulostussuosikki ja tuoterekisteri... 4 2.2 Tuotetiedot sähköpostiennakkoilmoituksessa...

Lisätiedot

Nimiketason tuki. Nimiketaso-ohjeet UNIFAUN AUTHOR: UNIFAUN OY

Nimiketason tuki. Nimiketaso-ohjeet UNIFAUN AUTHOR: UNIFAUN OY Nimiketason tuki Nimiketaso-ohjeet UNIFAUN AUTHOR: UNIFAUN OY WWW.UNIFAUN.COM DEN 5 JANUARI 2018 Sisällysluettelo 1 Nimiketason tuki... 4 1.1 Nimiketason tuen käyttöönotto... 4 1.2 Luo nimikkeitä... 4

Lisätiedot

Luo lähetys UNIFAUN

Luo lähetys UNIFAUN Luo lähetys UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Luo lähetys... 3 1.1 Osoitteet ja kuljetuspalvelu... 3 1.2 Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut... 4 1.3 Tulostus... 6 LUO LÄHETYS 2

Lisätiedot

Ennakkoavisointi sähköpostitse

Ennakkoavisointi sähköpostitse Ennakkoavisointi sähköpostitse Unifaun Online UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HUHTIKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Ennakkoavisointi sähköpostitse... 3 1.1 Luo lähetys... 3 1.2 Tulostussuosikki olemassa oleva

Lisätiedot

Tulostussuosikit UNIFAUN

Tulostussuosikit UNIFAUN Tulostussuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 7. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Tulostussuosikit... 3 1.1 Valintojen suodattaminen... 3 1.2 Uusi Tulostussuosikki... 3 1.3 Lähettäjä... 4 1.4 Vastaanottaja...

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

Brändätty ennakkoavisointi sähköpostitse

Brändätty ennakkoavisointi sähköpostitse Brändätty ennakkoavisointi sähköpostitse Unifaun Online UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM DEN 6 APRIL 2016 Sisällysluettelo 1 Brändätty ennakkoavisointi sähköpostitse... 4 1.1 Luo ennakkoavisointipohjia... 4 1.2

Lisätiedot

Tulostussuosikit. Unifaun Online

Tulostussuosikit. Unifaun Online Tulostussuosikit Unifaun Online 2011-11-24 2 Sisältö 1 Unifaun Online ja Tulostussuosikit... 3 1.1 Valintojen suodattaminen... 3 1.2 Uusi tulostussuosikki... 4 1.3 Tulostussuosikin käyttö... 8 3 1 Unifaun

Lisätiedot

Unifaun Online - johdanto

Unifaun Online - johdanto Unifaun Online - johdanto Tervetuloa Unifaun Online käyttäjäksi! Unifaun Online on Internetin välityksellä toimiva palvelu, jonka avulla voidaan tulostaa kaikki yrityksen rahtiasiakirjat ja välittää kuljetuskumppaneille

Lisätiedot

Näin lähetät paketin Posti SmartShipistä. 1 Julkinen - Public

Näin lähetät paketin Posti SmartShipistä. 1 Julkinen - Public Näin lähetät paketin Posti SmartShipistä 1 Ohje paketin lähettämiseen SmartShipillä Posti SmartShipistä tulostat sekä kotimaan että ulkomaille menevien pakettien osoitekortit Lähettääksesi paketteja Postin

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

ExpressShipper Quick Guide

ExpressShipper Quick Guide ExpressShipper-käyttäjän pikaopas ExpressShipper Quick Guide Aloita lähetyksen teko 1. Aloita lähetyksen tekeminen klikkaamalla Tee lähetys -linkkiä. Täytä osoite- ja palvelutiedot 1. Valitse lähettäjä.

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Unifaun Online 18.3.2013 Lähettäjä Unifaun Onlineen voi tallentaa useamman lähettäjän. Jokaiselle lähettäjälle voidaan lisätä omat asiakasnumerot eri rahdinkuljettajille. Kaikki

Lisätiedot

Unifaun Online tutuksi

Unifaun Online tutuksi Unifaun Online tutuksi UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Unifaun Online tutuksi... 3 2 Tulostaminen... 4 3 Useita lähettäjiä ja vastaanottajia... 4 4 Luo lähetys... 5 5 Lähetyshistoria...

Lisätiedot

RAHDIN TILAAMINEN SMARTSHIP-TILAUSKANAVASSA

RAHDIN TILAAMINEN SMARTSHIP-TILAUSKANAVASSA 1 (12) RAHDIN TILAAMINEN SMARTSHIP-TILAUSKANAVASSA Kirjaudu iin Valitse Lähetysasiakirjat Valitse Luo lähetys Valitse/Täytä Posti Smartshipissä lähettäjä- ja vastaanottajatiedot Jos olet tuonut asiakasrekisterin

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Johdanto. Unifaun Online UNIFAUN

Johdanto. Unifaun Online UNIFAUN Johdanto Unifaun Online UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 3. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Unifaun Online käyttöliittymän johdanto... 3 1.1 Perustietoa... 3 1.2 Tiedon hakeminen... 4 1.3 Tietojen syöttäminen...

Lisätiedot

Historia. Unifaun Online 2013-03-15

Historia. Unifaun Online 2013-03-15 Historia Unifaun Online 2013-03-15 2 Sisältö 1 Lähetykset... 3 1.1 Etsi lähetyksiä... 3 1.2 Hakutuloksen esittelytapa... 4 1.3 Tulosta... 5 1.4 Vie... 5 1.5 Hakusuosikki... 5 3 1 Lähetykset Unifaun Onlinen

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

SÄHKÖISET RAHTIKIRJAT - VISMA AUTOTRANSPORT

SÄHKÖISET RAHTIKIRJAT - VISMA AUTOTRANSPORT Visma Nova SÄHKÖISET RAHTIKIRJAT - VISMA AUTOTRANSPORT Page 1 Lähtökohdat Logistiikka-alan toimijoiden tavoitteena sähköinen toimintatapa vuoteen 2013 mennessä (Logistiikkayritysten liitto ry): Pyrkimyksenä

Lisätiedot

POSTI SMARTSHIP REST-RAJAPINNAN KÄYTTÖOHJEET

POSTI SMARTSHIP REST-RAJAPINNAN KÄYTTÖOHJEET POSTI SMARTSHIP REST-RAJAPINNAN KÄYTTÖOHJEET Posti Oy 31.1.2018 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Tietojen siirto... 3 3. Autentikointi... 3 4. Lähetystietojen tallennus... 4 4.1. pdfconfig -elementti...

Lisätiedot

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(13) Sisällysluettelo 1. Uuden valikon lisääminen...

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN

KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN onlineshipping.dhl.com MISSÄ LIIKUTKIN, ONLINE SHIPPING ON KÄYTÖSSÄSI. DHL Online Shipping on erinomainen apu niin kiireisille yrittäjille kuin toimistopäälliköillekin.

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

Hakusuosikit UNIFAUN

Hakusuosikit UNIFAUN Hakusuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 4 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.3.1 Päivämäärä... 5 1.4 Jaa

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7)

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Hyvä tekninen arvioija Haluamme FINAS - akkreditointipalvelussa varmistaa asiakkaiden tietojen luottamuksellisuuden säilymisen. Arviointiaineistot ja selosteet toimitetaan

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas lähettäjälle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi Express

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Posti SmartShip 18.3.2013 Lähettäjä Posti SmartShipiin voi tallentaa useita lähettäjiä. Jokaiselle lähettäjälle on kiinnitettävä Postin asiakasnumero(t). Kaikki lähettäjään tallennettu

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

LASKUTUSPALVELU. Sivu 1 / 24. Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

LASKUTUSPALVELU. Sivu 1 / 24. Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7 LASKUTUSPALVELU Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille sekä suoramaksuja kuluttajaasiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja ja suoramaksuja

Lisätiedot

2006 i&i Solutions Oy

2006 i&i Solutions Oy 2006 i&i Solutions Oy Materiaali on vapaasti käytettävissä. Alkuperäiseen materiaaliin ei saa kuitenkaan tehdä muutoksia ja alkuperäinen tekijä (i&i Solutions Oy) on aina oltava näkyvissä. Mikäli materiaalista

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Golli-palvelun käyttöohje. Huhtikuu 2016

Golli-palvelun käyttöohje. Huhtikuu 2016 Golli-palvelun käyttöohje Huhtikuu 2016 Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen Golliin... 3 1.2 Gollin aikakatkaisu... 4 1.3 Gollin selainkäyttöliittymä rakenne ja toiminnot... 4 2 Organisaatio-

Lisätiedot

Comtieto Uutiskirje on helppokäyttöinen ja tehokas ratkaisu markkinointiin ja

Comtieto Uutiskirje on helppokäyttöinen ja tehokas ratkaisu markkinointiin ja Comtieto Uutiskirjeohjelman perusteet. Copyright Comtieto Oy 2018. Comtieto Uutiskirje on helppokäyttöinen ja tehokas ratkaisu markkinointiin ja asiakasviestintään. Sen avulla voit lisätä myyntiäsi, vahvistaa

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN LÄHETYS

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN LÄHETYS BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN LÄHETYS 20.4.2015 Kun haluat lähettää aineistoja Danke Bankiin Business Onlinen kautta, siirry Kansioluetteloon. Pääset Kansioluetteloon valitsemalla ylävalikosta

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax 1 ILMOITTAUTUMINEN 2 Käyttöohje Tempus Kilpailut: Ilmoittava seura Viimeksi päivitetty: 20.11.2018 Taustaa Tempus Tilastot pitää sisällään kaikki viralliset uintitulokset viime vuosilta. Tempus Kilpailut

Lisätiedot

Historia. Posti SmartShip

Historia. Posti SmartShip Historia Posti SmartShip 2016-05-31 2 Sisältö 1 Lähetykset... 3 1.1 Etsi lähetyksiä... 3 1.2 Hakutuloksen esittelytapa... 5 1.3 Tulosta ja Tulosta PDF... 5 1.4 Vie... 5 1.5 Hakusuosikit... 5 3 1 Lähetykset

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki Kaukoputken käyttöohje http://kaukoputki.kaukokiito.fi Opastus ja tuki Sähköiset palvelut 010 510 1700 sahkoisetpalvelut@kaukokiito.fi Versio 1.1/8.2.2013/VV Rekisteröityminen Aloita rekisteröityminen

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

POSTI DASHBOARD ASIAKASMANUAALI

POSTI DASHBOARD ASIAKASMANUAALI POSTI DASHBOARD ASIAKASMANUAALI SISÄLTÖ 1. ETUSIVU... 3 1.1. NAVIGOINTIVALIKKO... 3 1.2. KIELIVALINTAPAINIKKEET... 3 1.3. UUTISET LYHYESTI... 4 1.4. ASIAKASPALVELUN CHAT... 4 1.5. MANUAALI... 4 1.6. PALUU

Lisätiedot

Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa

Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa Päivitetty 19.1.2006 Autodata-ohjelmiston käyttö - 1 - Sisällys YLEISTÄ... 3 AUTODATA-KUVAKKEEN KÄYTTÖ... 3 OSIEN HAKU AUTODATASTA (EI AUTODATA KOODIA)...

Lisätiedot

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi TNT Curve Positive orange/g

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi TNT Curve Positive orange/g mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi TNT Curve Positive orange/g TNT Curve Positive orange/g 2. Sisäänkirjautuminen 3. Aloita lähetyksen teko 4. Täytä

Lisätiedot

Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa

Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa... 1 1. Mikä on ponnahdusikkuna... 1 2. Ponnahdusikkunan

Lisätiedot

Profiilinhallinta UNIFAUN [VÄLJ DATUM]

Profiilinhallinta UNIFAUN  [VÄLJ DATUM] Profiilinhallinta UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM [VÄLJ DATUM] Sisältö 1 Johdanto... 4 2 Profiilinhallinnan keskeisimmät käsitteet... 4 3 Hallintaoikeus ja kirjautuminen... 6 4 Esimerkkiyritys Oy Kukka Ab... 7

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi Vastuuhenkilön ohje TIEKE Vastuuhenkilön ohje 1 (8) Vastuuhenkilön ohje in lyhyesti Sinut on lisätty organisaatiosi vastuuhenkilöksi in, jossa voit luoda ryhmillesi n testejä. Testien avulla arvioidaan

Lisätiedot

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi Rekisteröidy mytnt-palveluun ja kirjaudu sisään Aloita mytnt:n käyttö näin. 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi. 2. Kirjaudu

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

1 Turnitin-tehtävä 1 ja 2 Moodlessa Opettajan näkymä Turnitin-tehtävässä Opettajan näkymä Turnitin-tehtävä 2:ssa...

1 Turnitin-tehtävä 1 ja 2 Moodlessa Opettajan näkymä Turnitin-tehtävässä Opettajan näkymä Turnitin-tehtävä 2:ssa... Alkuperän tarkistus -Turnitin-tehtävä Moodlessa Opettajan ohje Sisällys 1 Turnitin-tehtävä 1 ja 2 Moodlessa... 1 1.1 Opettajan näkymä Turnitin-tehtävässä... 5 1.2 Opettajan näkymä Turnitin-tehtävä 2:ssa...

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Pvm Versio Asiakirjan tunniste Sivu 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10

Pvm Versio Asiakirjan tunniste Sivu 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10 Tarkoitus Tässä ohjeessa kuvataan, miten CAB Planissa saadaan korjauksen tila näkyviin. Korjauksen tilan merkitseminen valmiiksi 1. CAB Planin asetukset Yritysasetukset

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28 Webforum Version 15.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-03-28 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Uudet versiot dokumenttien katseluohjelmista ipadille... 5 Dokumenttien

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa.

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa. Projektit Pikaopas Seuraa tehtäviä SharePoint-tehtäväluettelon avulla voit kätevästi seurata projektiin liittyviä tehtäviä. Voit lisätä aloituspäivät ja määräpäivät, määrittää tehtäviä eri henkilöille

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen perus edellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen sivu 4

Lisätiedot

Uudet EU-asetukset. EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje

Uudet EU-asetukset. EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje Uudet EU-asetukset EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje Aloitus Mene EUR-Lex-sivustolle: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=fi. Valitse (tarvittaessa) vaakasuorasta valikosta "Etusivu" ja siirry

Lisätiedot

Tilauskanavan käyttöönotto ja ohjeet seurattavien kirjeiden lähettämiseen Posti SmartShip webinaari

Tilauskanavan käyttöönotto ja ohjeet seurattavien kirjeiden lähettämiseen Posti SmartShip webinaari Tilauskanavan käyttöönotto ja ohjeet seurattavien kirjeiden lähettämiseen Posti SmartShip webinaari 1 Sisältö Posti SmartShip -tilauskanavan edut Kirjautuminen tilauskanavaan Kirjeen tilaaminen ja osoitekortin

Lisätiedot

ATEA eshop. Järjestelmänvalvojan perusopas

ATEA eshop. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Kirjautuminen... 4 2. Käyttäjien hallinta... 5 3. Lisenssien määrän muuttaminen...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

Business Online Likviditeetinhallinta

Business Online Likviditeetinhallinta Business Online Likviditeetinhallinta Sisältö 1. Likviditeetinhallinta Business Onlinessa... 2 2. Likviditeetinhallinta pääsivu... 3 3. Graafinen näkymä tilin saldohistoriaan ja limiitin käyttöhistoriaan...

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu

ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu Sisällysluettelo Johdanto Riskitiedot Star of life Riskitietojen tarkastelu Lisäys ja muokkaus Uuden riskin lisääminen ICD10 koodin valinta riskille Aiemmin

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

3.3 Kurssin palauttaminen

3.3 Kurssin palauttaminen 3.3 Kurssin palauttaminen Yleistä kurssin palauttamisesta Kurssipohjan tulee olla luotuna Moodleen ennen kuin sen päälle voi palauttaa varmuuskopion. Yleensä palauttaminen kannattaa tehdä siten, että entisen

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa Maksuturva Basic - Makuturva Gold Suomen Maksuturva Oy 2011 Sisältö: 1. Maksuturva-palvelun käyttöönotto 1.1. Maksuturvan lisääminen Maksutapa-luetteloon

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1. Osanvaihto näkyy näytöllä vaakasuorana kaksoispisteviivarivinä ja keskellä riviä lukee osanvaihdon tyyppi

Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1. Osanvaihto näkyy näytöllä vaakasuorana kaksoispisteviivarivinä ja keskellä riviä lukee osanvaihdon tyyppi KSAO Liiketalous 1 Osat Tiedosto voidaan jakaa osiin ja jokainen osa muotoilla erikseen. Osa voi olla miten pitkä tahansa, yhdestä kappaleesta kokonaiseen tiedostoon. Osanvaihto näkyy näytöllä vaakasuorana

Lisätiedot

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Kysymys ja lomakkeen osa, jossa kysymys esiintyy Ilmoittajan tiedot Ilmoituksen antopäivä Ilmoitustyyppi Kysymyksen

Lisätiedot

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description. Oy MINIKASSA käyttöohje v.1.3 1 (9) Contents 1. YLEISTÄ... 3 1.1 MINIKASSA... 3 1.2 NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT... 3 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN... 3 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS... 4 2. MINIKASSA... 4 2.1 MYYNTITAPAHTUMA...

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Laskujen välitys / Perustiedot / Välitystavat... 4 2.1 Laskut asiakkaan sähköpostiin... 4 2.2 Laskujen lähetys tulostuspalveluun... 7 3 Yrityksen oletusvälitystapa... 9 4 Yritysrekisteri...

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

Asukastiedotus Visma Fivaldi

Asukastiedotus Visma Fivaldi Asukastiedotus Visma Fivaldi 14.3.2019 1(19) Sisällysluettelo 1 Yleistä Asukastiedotuksesta 3 2 Oikeuksien antaminen Palvelunhallinnasta 3 3 Sovelluksen avaaminen Visma Fivaldista 3 4 Henkilöt ja yritykset

Lisätiedot

Tekstinkäsittely ja opinnäytetyö I sisällysluettelo ja sivunumerointi. Word 2007

Tekstinkäsittely ja opinnäytetyö I sisällysluettelo ja sivunumerointi. Word 2007 Tekstinkäsittely ja opinnäytetyö I sisällysluettelo ja sivunumerointi Word 2007 Perttu Suhonen 2008 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelon tekeminen...5 1.1 Monitasoinen numerointi...5 1.2 Otsikkotyylien

Lisätiedot