Tuoterekisteri. Unifaun Online

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tuoterekisteri. Unifaun Online 8.8.2014"

Transkriptio

1 Tuoterekisteri Unifaun Online

2 2 Sisällys 1 Tuoterekisteri Mikä on tuoterekisteri? Luo tuoterekisteri Tulostussuosikki ja tuoterekisteri Lähetyksen tekeminen Tuotetiedot sähköpostiennakkoilmoituksessa Tuotetiedot XML-siirtotiedossa (Unifaun ERPConnect) Article Customsdata Rajoitukset... 12

3 3 1 Tuoterekisteri 1.1 Mikä on tuoterekisteri? Unifaun Onlinessa on mahdollista hallinnoida tuoterekisteriä, jonka avulla lähetysten kirjaaminen käy vaivattomasti. Jokaiselle tuotteelle voidaan lisätä yksilöllinen tunniste, paino, tilavuus, määrä sekä tietoa vaarallisista aineista ja muuta tuotteelle oleellista tietoa. Tuotetiedot voidaan lisätä manuaalisesti Unifaun Onlinessa tai tuoda koko tuoterekisteri (Excel). Lähetystä luodessa käyttäjä valitsee haluamansa tuotteet ja Unifaun Online lisää kollille tuotetiedot automaattisesti. Näin ollen tuotetietoja ei tarvitse lisätä erikseen, ellei kyseessä ole uusi tai muokattava tuote. Käyttäjällä on myös mahdollisuus lisätä tuotetiedot Unifaun Onlinen sähköpostitse lähetettävään ennakkoilmoitukseen. 1.2 Luo tuoterekisteri Pääset käyttämään tuoterekisterin toimintoja valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta Ylläpito > Nimikkeet, kun olet kirjautunut Unifaun Onlineen. Voit lisätä, muokata tai poistaa tuotteiden tietoja. Tuoterekisteriin tallennetuilla tuotteilla on oltava yksilöivät tuotenumerot. Muilta osin voit itse valita, mitä tietoja pidät tärkeänä. Jotta tuoterekisterin hallinnointi olisi mahdollisimman helppoa, voit tuoda ja viedä tuotetietoja esimerkiksi yrityksen pääjärjestelmästä (ERP, WMS, verkkokauppa jne.). 1.3 Tulostussuosikki ja tuoterekisteri Jotta tuoterekisteriä voidaan hyödyntää pitää käyttäjän määritellä tuoterekisterin käyttöä varten, joko uusi tai jo käytössä oleva Tulostussuosikki. Siirry kohtaan Ylläpito > Tulostussuosikit ja valitse, tai valitse ja napsauta nykyisen tulostussuosikin vasemmalla puolella olevaa -painiketta. Valitse tulostussuosikkisivulla valintaruutu. Jos valintaruutu kirjaamisen yhteydessä. ei ole valittuna, tuotteet eivät ole käytettävissä lähetyksen Tuoterekisteri on nyt valmiina käytettäväksi. Jos haluat muokata tuotteen muista asetuksia, napsauta saman sivun Lähetys ja Kollit -osiossa -painiketta. Siirry sitten alaspäin Nimikehallinta-kohtaan.

4 4 Suodatus Tulostussuosikeissa voit määrittää tuotteiden suodatuksen napsauttamalla Suodatus-kohdassa -painiketta. Vain valittuun suodattimeen sisältyvät tuotteet tulevat näyttöön ja ovat valittavissa lähetyksen kirjaamisen yhteydessä. Tuotemäärä Jos esivalitun tuotteen määrän toivotaan olevan suurempi kuin yksi (1), määritetään haluttu arvo tulostussuosikkisivun Tuotemäärä-kenttään. 1.4 Lähetyksen tekeminen Kun luodaan lähetys, joka sisältää tuotteista koostuvia kolleja, on tärkeää kirjata tiedot oikeassa järjestyksessä. Kollin tiedot lasketaan nimittäin automaattisesti tuotetietojen perusteella. Jos kollitietoja kuitenkin joudutaan muokkaamaan, tuotetiedoista poikkeavat kollitiedot on kirjattava vasta sitten, kun kaikki tuotteet on lisätty. Työjärjestys on seuraavanlainen: 1. Kirjaa kaikki kolliin sisältyvät tuotteet. Lisätyn tuotteen tietoja ei ole laskettu yhteen. Jos siis kirjaat esimerkiksi 2 kpl tuotetta, jonka paino on 1 kg, tuoteluettelossa näkyy 1 kg. 2. Kirjaa ne kollitiedot, joita ei voida laskea tai hakea kolliin sisältyvien tuotteiden perusteella. Sellaisia voivat olla esimerkiksi paino, joka ylittää tuotteiden yhteenlasketun painon tai sisällön. 3. Lisää kolli lähetykseen. 4. Kirjaa seuraavat kollit vaiheiden 1 3 mukaan. 5. Kun kaikki kollit on kirjattu, anna tullitiedot.

5 5 Vaaralliset: Anna tiedot tuotteiden sisältämistä vaarallisista aineista. Tuoterekisteriä käytettäessä näitä tietoja ei voi ilmoittaa kollitietojen yhteydessä, vaan ne on ilmoitettava tuotteiden kohdalla. Tullitiedot: Anna tullitiedot tuoteriveittäin. Tuoterekisteriä käytettäessä näitä tietoja ei voi ilmoittaa tullisivulla, vaan ne on ilmoitettava tuotteiden kohdalla. Lähetystason tullitiedot annetaan tavalliseen tapaan tullisivulla. Uuden tuotteen lisääminen lähetyksen kirjaamisen yhteydessä Lähetyksen kirjaamisen yhteydessä tuoterekisteriin on mahdollista lisätä uusia tuotteita tai yksittäinen, vain kyseisessä lähetyksessä tarvittava tuote valitsemalla Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut -sivun Kollit-kohdassa. Näin tuoterekisteriä voidaan rakentaa vähitellen sitä mukaa kuin tuotteita käytetään. Jos uusi tuote on tarkoitus lisätä tuoterekisteriin, valitse vain kyseiseen lähetykseen, valitse.. Jos se sisällytetään Tuotteen muuttaminen lähetyksen kirjaamisen yhteydessä Lähetyksen luonnin yhteydessä kirjattuja tuotetietoja voidaan muuttaa, lisätä tai poistaa Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut -sivun Kollit-kohdassa valitsemalla.

6 6 Voit päivittää muutetut tiedot tuoterekisteriin valitsemalla koskevat vain kyseistä lähetystä, valitse.. Jos muutetut tiedot Esimerkki Lähetys halutaan kirjata. Lähetys koostuu yhdestä kollista. Kolli sisältää kahdenlaista tuotetta: "naru" ja "paperi". Kollissa tulee olla 2 kpl tuotetta "naru" ja 1 kpl tuotetta "paperi". Lisäksi tarvitaan tullitiedot. 1. Valitse tulostussuosikki ja valitse sen kohdalla Käytä nimiketasoa -valintaruutu. 2. Valitse lähettäjä, vastaanottaja ja palvelu, ja jatka sivulle Valitse haluamasi tuote ("naru") ja määritä tuotteen määräksi "2". Tuoterekisterissä tuotteen "naru" painona on 2 kg ja kollin sisältönä "Toimistotarvikkeet".

7 7 4. Lisää tuote napsauttamalla -painiketta. Ota huomioon, että kollin painoksi määritetään automaattisesti 4 kg ja sisällöksi "Toimistotarvikkeet". 5. Valitse seuraava kolliin sisällytettävä tuote ("paperi"), ja määritä tuotteen määräksi "1". Tuoterekisterissä tuotteen "paperi" painona on 1 kg.

8 8 6. Lisää tuote napsauttamalla -painiketta. Painoksi lasketaan 1 kg, mutta Sisältö-kohta ei päivity, koska tuotteelle ei ole kirjattu kollin sisältöä. 7. Lisää kolli napsauttamalla -painiketta.

9 9 8. Jos haluat luoda lisää kolleja, toista vaiheet Anna tullitiedot napsauttamalla sivun yläosassa Tullitiedot-kohdassa - painiketta. Tullitietojen määrityssivulla rivit täytetään tuotteiden arvojen perusteella. Niitä ei siis kirjata kollien luonnin yhteydessä. 1.5 Tuotetiedot sähköpostiennakkoilmoituksessa Tuotetasolla on mahdollisuus valita tuotetietojen lähetys ennakkoilmoituksessa sähköpostitse. Tämä asetus määritetään valitsemalla Ylläpito > Nimikkeet ja valitsemalla, tai napsauttamalla -painiketta ja sitten nykyisen tulostussuosikin vasemmalla puolella olevaa - painiketta. Valitse Perustiedot-kohdassa Näytä ennakkoilmoituksessa -valintaruutu. Ennakkoilmoituksessa näytettävät tiedot ovat tuotenumero, nimike ja tuotteen määrä.

10 10 2 Tuotetiedot XML-siirtotiedossa (Unifaun ERPConnect) Tiedot tuotteista voidaan välittää automaattisesti Unifaun ERPConnectin avulla suoraan asiakkaan pääjärjestelmästä. Tieto siirtyy XML-muotoisena siirtotiedostona. Siirtotiedostossa olevien tuotteiden ei tarvitse olla tallennettuina tuoterekisteriin. 2.1 Article Selvitys elementin <container> alla. <article> <val n= articleno > <val n= name > <val n= count > <val n= enot > <val n= price > <val n= currency > <val n= weight > <val n= volume > <val n= contents > <val n= marking > <val n= packagecode > <val n= dnguncode > <val n= dnghzcode > <val n= dngpkcode > Tuotenumero Nimike Tuotteen määrä Ilmaisee, näytetäänkö tuotetiedot ennakkoilmoitusviestissä. Vaihtoehdot: YES = tuotetiedot näytetään NO = tuotetietoja ei näytetä. Hinta Valuutta Paino Tilavuus Kollin sisältö. Tavaramerkintä. Käytetään vain tavarapalveluissa. Kollilaji ADR-ajoluvan nelinumeroinen YK-numero. ADR-ajoluvan lipukenumero. Pakkausryhmä/ADR-luokka. Vaihtoehdot I, II ja III. <val n= dngpktype > <val n= dngdescr > <val n= dngadrclass > <val n= dngmpcode > ADR-lupaa vaativan aineen virallinen kuljetuskategoria. ADR-luokka Ilmaisee, saastuttaako aine meriympäristöä. Liittyy ADR-lupaan. Käytettävissä olevat arvot: 1 = vaarallinen ja 2 = vaaraton meriympäristölle.

11 11 <val n= dngnote > <val n= dngnetweight > <val n= dngnetvolume > <val n= dngtrcode > <val n= dngflashpoint > <val n= separation > ADR-tuotteiden merkintä. ADR-tuotteiden nettopaino, luokka I (tavallisesti räjähteet). ADR-tuotteiden nettotilavuus, luokka I (tavallisesti räjähteet). Tunnelirajoituskoodi. Leimahduspiste. Erotusmenetelmä. </article> 2.2 Customsdata Selvitys elementin <article> alla. <customsdata> <val n= statno > <val n= substatno1 > <val n= units > <val n= otherquantity > <val n= customsvalue > <val n= contents > <val n= netweight > <val n= sourcecountry > Tilastoarvo/TARIC-koodi /tavarakoodi Tavarakoodi, alanimike. Yksikkö/pakkaustyyppi. Muu yksikkö, esim. 30. Yksikkö määräytyy tilastoarvon mukaan, esim. kappale. Tulliarvo Sisältö/tuotenimi. Nettopaino (kg). Alkuperämaa. </customsdata>

12 12 3 Rajoitukset Joillekin palveluille tai kuljetusliikkeille voidaan määrittää vain yksi vaarallisen aineen tyyppi. TNT:lle voidaan kirjata vain yksi vaarallisen aineen tyyppi lähetystä kohden. DHL Euroconnectille voidaan kirjata vain yksi vaarallisen aineen tyyppi kollia kohden.

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen Word 2010 Tehokas käyttö Päivitetty 2.11.2012 2000-2012 Sisällysluettelo: 1 Johdanto... 1 2 Asetukset... 1 2.1 Oletusasetukset... 1 2.2 Riviväli ja välistys... 1 3 Tyylit asiakirjassa... 4 3.1 Yleistä

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.6 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Tiedon tuonti. Sisältö

Tiedon tuonti. Sisältö Tiedon tuonti Sisältö Yleistä... 2 Vaihe 1 Tietojen valmistelu... 2 Vaihe 2 Testaaminen... 4 Vaihe 3 Oikeellisuuden tarkistus... 5 Vaihe 4 Kenttien liittäminen... 7 Vaihe 5 Luontitapa... 10 1 Tiedon tuonti

Lisätiedot

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78)

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Sisältö KOULUTUKSEN SISÄLTÖ... 3 MIKÄ ON CONDES?... 4 CONDESIN OSAT JA

Lisätiedot

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 SOLUJEN TÄYTTÄMINEN JA MUOKKAAMINEN...4 SOLUUN KIRJOITTAMINEN...4 TEKSTIEN JA LUKUJEN KORJAUS...5 TEKSTIEN JA LUKUJEN MUOKKAUS...5

Lisätiedot

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seinäjoki 2015 SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS SukuJutut 1.3.2015 Copyright 1993-2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seppo

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP)

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) 13 artiklan 1 mukainen käyttöopas Tämä käyttöopas on tarkoitettu kaikille kosmeettisia valmisteita koskevien

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 ALOITTAMINEN Rekisteröityminen Rekisteröityminen Petra s Planet for Schools -ohjelmistoon on helppoa. Voit joko rekisteröityä maksuttomaan kokeilujaksoon nettisivujemme kautta

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte VeriFone VX680

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte VeriFone VX680 KÄYTTÖOHJE Maksupääte VeriFone VX680 KÄYTTÖOHJE Maksupääte VeriFone VX680 SISÄLLYSLUETTELO: 1. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1.1 Tärkeää... 4 1.2 Päätteen rakenne... 5 1.3 Johtojen kytkeminen... 6 1.4 Akku... 7

Lisätiedot

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Käyttöoikeustiedot Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Lisätiedot

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Aalto Yliopiston Teknillinen Korkeakoulu Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunta Kemian laitos Fysikaalisen kemian ja sähkökemian tutkimusryhmä WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Annukka Aarnio asantasa@cc.hut.fi

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Sisällys 1 Opiskelijana Moodlessa ohje 1 1.1 Kirjautuminen Moodleen 1 1.2 Etusivu 2 1.3 Navigointi 3 1.4 Minun Moodleni 4 1.5 Omat käyttäjätiedot 4 1.6 Omien käyttäjätietojen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Ovaport Käyttöohje ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Sisällysluettelo Esittely...3 Käyttöönotto...3 Kirjautuminen...4 Käyttöliittymä...6 Kokonaiskuva-sivu... 11 Hälytykset-sivu... 24 Raportointi-sivu...

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet asuomia Onnittelumme! Kiitos, että valitsit Ontech GSM 9030 -hälyttimen/etäreleen. Toivomme, että sinulle on suurta hyötyä ja iloa tästä tuotteesta ja että tässä käsikirjassa

Lisätiedot

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

Jos siis haluat lisätä suosikkisalaattisi elintarviketietokantaan, toimi seuraavalla tavalla:

Jos siis haluat lisätä suosikkisalaattisi elintarviketietokantaan, toimi seuraavalla tavalla: Ohjeita ja käyttövinkkejä RUOKA kirjata kaikki päivän aikana nauttimasi ruoat ja juomat tutkia kuinka paljon kaloreita ja mitä eri ravintoaineita syömäsi ruoka sisältää lisätä uusia tuotteita ja elintarvikkeita

Lisätiedot