MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description."

Transkriptio

1 Oy MINIKASSA käyttöohje v (9)

2 Contents 1. YLEISTÄ MINIKASSA NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT VALIKOISSA LIIKKUMINEN TAPAHTUMIEN LÄHETYS MINIKASSA MYYNTITAPAHTUMA TUOTTEIDEN MAKSAMINEN TAPAHTUMAN PERUUTUS MINIKASSASSA HYVITYS MINIKASSASSA RAPORTIT MYYNTIRAPORTTI VIIMEISIN KUITTI KONTROLLINAUHA MYYJÄLISTA KASSARAPORTTI KUMULATIIVISET RAPORTIT YLLÄPITO TUOTTEIDEN YLLÄPITO TUOTTEIDEN MUOKKAAMINEN TUOTERYHMÄN MUOKKAAMINEN KAKSOISKUITTI ALV KUITILLA YLLÄPITOPALVELUT (9)

3 1. YLEISTÄ 1.1 MINIKASSA Minikassan avulla sirumaksupäätteellä voidaan maksukorttien lisäksi vastaanottaa myös käteistä. Minikassa tulostaa virallisen kassakuitin alv-erittelyin, sekä rekisteröi tuotekohtaiset myyntitiedot. Tuotekohtaisesti voidaan määritellä oletushinta sekä veroluokka. Tuotteen hinta ja kappalemäärä voi olla joko kiinteä tai muokattava. Minikassaan voidaan määritellä myytävät tuotteet ja tuoteryhmät sekä tuotteiden hinnat ja alv-erittelyt. Päivän päätteeksi minikassasta saadaan erilaisia raportteja tuotteittain, maksutavoittain ja myyjittäin eriteltyinä. Tuotteita Minikassassa voi olla 60. Sirumaksupäätettä koskevat ohjeet löytyvä maksupäätteen mukana tulleesta käyttöohjeesta. Uudet ohjeet saat tulostettua myös in internet -sivuilta osoitteesta 1.2 NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT Näppäimistö koostuu seuraavista näppäimistä: 0-9 Numeronäppäimet OK (VIHREÄ) Hyväksytään valinta/toiminto CLEAR (KELTAINEN) Merkin tai tiedon hylkäys/poistaminen STOP (PUNAINEN) Perutaan toiminto ja/tai poistutaan valikosta, keskeytetään tapahtuma poistutaan valikosta MENU Menunäppäin, jolla pääsee valikoihin., Piste/Pilkku Nuolinäppäimet löytyvät ylimmän näppäinrivin keskeltä. Maksupääte sammutetaan painamalla keltaista ja alarivin pistenäppäintä yhtä aikaa pohjaan kunnes näytön valo sammuu. Maksupääte käynnistetään painamalla OK näppäintä. 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN Normaalissa myyntitapahtumassa ei tarvitse mennä maksupäätteen valikkoihin. Tapahtuman korjauksessa, tai tuotteiden muokkaamisessa tiedot muokataan valikkojen kautta. Valikkoihin päästään aina painamalla MENU-näppäintä, ja sen jälkeen valikoissa liikutaan joko painamalla aina halutun kohdan edessä olevaa numeroa, tai liikkumalla nuolinäppäimellä, ja hyväksymällä valinta vihreällä näppäimellä. Tuotteen nimen kirjoittaminen tapahtuu maksupäätteellä samalla tavalla kuin matkapuhelimella, eli kunkin numeronäppäimen alta löytyy tietyt kirjaimet. Minikassassa myyntitapahtuman tekeminen aloitetaan aina ylimmän näppäinrivin oikean puoleisella näppäimellä. 3 (9)

4 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS Maksutapahtumien lähetetään automaattisesti kerran vuorokaudessa ajastettuna aikana. Mikäli maksutapahtumat tarvitsee lähettää manuaalisesti, pankkiin tapahtumat lähetetään näppäilemällä MENU 2 4. HUOM! Tapahtumien lähetys nollaa raportit kumulatiivisia raportteja lukuunottamatta. Kaikki tarvittavat raportit on siis tulostettava ennen tapahtumien lähetystä. 2. MINIKASSA 2.1 MYYNTITAPAHTUMA Myynti aloitetaan aina ylimmän näppäinrivin oikean puoleisella näppäimellä. Mikäli käytössäsi on myyjänumerot, pääte kysyy ensimmäiseksi myyjänumeroa. Syötä myyjänumero ja paina OK. Vahvista vielä valinta painamalla OK tai odota hetki. Seuraavaksi minikassa pyytää antamaan tuotenumeron. Anna tuotenumero Päätteen näytössä "Anna tuotenumero" Anna tuotenumero ja paina vihreää näppäintä Anna kpl-määrä, ja paina vihreää näppäintä Jos tuotteilla on kiinteä hinta, hinta siirtyy automaattisesti myyntiriville. Jos tuotteella ei ole kiinteää hintaa, syötä tuotteen hinta tai muokkaa oletushintaa ja paina vihreää. Summa 2.00 KAHVI 2.00 Anna tuotenumero Myy lisää tuotteita näppäile tuotenumero, ja jatka kuten yllä. Kassamyynti-valikko Valikkoon pääsee painamalla MENU- tai STOP-näppäintä kun olet aloittanut myynnin. Kassamyynti 1 Valmis - siirrytään maksutavan valintaan 2 Uusi - lisää tuote 3 Muokkaa - muokkaa valitun tuotteen kappalemäärää tai hintaa 4 Poista - poista valittu tuote 5 Haku nimellä - haku tuotteen nimellä 6 Haku numerolla - haku tuotenumerolla 7 Selaa myyntejä - selaa myyntiä tuote kerrallaan 4 (9)

5 2.2 TUOTTEIDEN MAKSAMINEN Valitse kassamyynti-valikosta kohta 1 Valmis, joko painamalla vastaavaa numeronäppäintä tai liikkumalla nuoliilla kyseiseen kohtaan ja painamalla OK. Tulet Maksutapa-valikkoon: Maksutapa 1 Käteinen - Syötä saamasi rahasumma ja paina vihreää. Näet takaisin annettavan summan, paina vielä vihreää. Maksupääte tulostaa kuitin. 2 Kortti - Ojenna maksupääte asiakkaalle, joka syöttää sirullisen kortin maksupäätteeseen. Mikäli kortissa ei ole sirua, myyjä käsittelee korttia, ja lukee sen magneettijuovalukijassa maksupäätteen sivussa. Sirukortilla maksettaessa asiakas syöttää PINtunnuslukunsa ja painaa vihreää. Maksupääte tulostaa kuitit sekä maksutapahtumasta että tuotteista, eli asiakkaalle annetaan kaksi kuittia. 3 Muu maksutapa - Maksupääte tulostaa kuitin. 4 Keskeytä - Keskeyttää myynnin ja pääte palaa alkutilaan. 2.3 TAPAHTUMAN PERUUTUS MINIKASSASSA Tapahtuman peruuttamisessa tarvitset alkuperäisen tapahtuman minikassakuitin, sekä kortin, jolla alkuperäinen tapahtuma on tehty. Näppäile MENU Mikäli käytössäsi on myyjänumerot, pääte kysyy ensin myyjänumeroa. Näet sen minikassan kuitista. Anna peruutettavan kuitin numero (tuotekuitista), ja paina vihreää näppäintä Maksupääte näyttää peruutettavan tapahtuman summan, hyväksy painamalla numeronäppäintä 2 tai peruuta korjaus painamalla numeronäppäintä 3. Kortilla maksetussa ostossa kone pyytää seuraavaksi korttia. Jos kortilla on eri maksutapoja kone kysyy maksutavan, valitse sama maksutapa jota käytettiin veloituksessakin. Tee peruutus painamalla numeronäppäintä 2 tai keskeytä tapahtuman korjaaminen painamalla numeronäppäintä 3. Kortilla maksetusta tapahtumasta maksupääte tulostaa peruutuskuitin, jonka asiakas allekirjoittaa. 2.4 HYVITYS MINIKASSASSA Hyvitys tehdään muuten täysin samalla tavalla kuin myynti, mutta tuotteiden valinnan jälkeen vaihdetaan summa miinusmerkkiseksi painamalla tuotteen kohdalla piste-näppäintä. Myynti päätetään painamalla Menu näppäintä ja valitsemalla maksutapa, jolla hyvitys tehdään. 5 (9)

6 3. RAPORTIT Minikassasta saa tulostettua useita raportteja. Kun käytetään minikassaa ja eri maksutapoja (käteinen, kortti, muu), tulostetaan raportit minikassa-sovelluksen puolelta alla olevien ohjeiden mukaan, ei maksupäätteen käyttöohjeen mukaan. HUOM! Tapahtumien lähetys nollaa raportit kumulatiivisia raportteja lukuunottamatta. Kaikki tarvittavat raportit on siis tulostettava ennen tapahtumien lähetystä. 3.1 MYYNTIRAPORTTI Myyntiraportti tulostetaan näppäilemällä MENU Jos käytät myyjänumeroita, myyntiraportti tulostuu myyjittäin eriteltynä Myyntiraportin lopussa on kaikki myynti yhteensä Myyntiraportissa on eritelty tuotteiden myynti tuotteittain ja tuoteryhmittäin Lisäksi myynti on eritelty maksutavoittain ALV:n osuus on myös myyntiraportissa eriteltynä 3.2 VIIMEISIN KUITTI Viimeisin kuitti tulostetaan näppäilemällä MENU Maksupääte tulostaa kopion viimeksi tehdyn tapahtuman kuitista 3.3 KONTROLLINAUHA Kontrollinauha tulostetaan näppäilemällä MENU Kontrollinauhassa näkyy kaikki minikassassa tehdyt tapahtumat, sekä veloitukset että korjaukset 3.4 MYYJÄLISTA Myyjälista tulostetaan näppäilemällä MENU Listasta näet maksupäätteen tietoihin syötetyt myyjänumerot 3.5 KASSARAPORTTI Kassaraportti tulostetaan näppäilemällä MENU Raportissa on eritelty myynti myyjäkohtaisesti maksutavoittain 6 (9)

7 3.6 KUMULATIIVISET RAPORTIT Maksupäätteessä on kolme laskuria, jotka kerryttävät myyntiä tuoteryhmittäin ja tuotteittain eriteltynä Kumulatiivisiin raportteihin pääset näppäilemällä MENU YLLÄPITO Laskureita on kolme, joten voit kerryttää myyntitietoja raportteihin kolmen eri seurantajakson ajalta. Raporttien nimet ovat Päivä, Kuukausi ja Vuosi, mutta raportit kerryttävät tapahtumia valitsemaltasi ajanjaksolta, joka alkaa alusta aina kun nollaat raportin tulostuksen yhteydessä. Raportit eivät siis nollaannu automaattisesti. Valitse haluamasi raportti painamalla vastaavaa numeronäppäintä tai liiku nuolinäppäimillä halutun raportin kohdalle ja hyväksy painamalla OK Raportin tulostamisen jälkeen maksupääte kysyy Nollaa raportti? Valitse 2 Kyllä, mikäli haluat nollata kyseisen laskurin, ja aloittaa myynnin kerryttämisen alusta; valitse 3 Ei, mikäli et vielä halua nollata raporttia. Kumulatiivisia raportteja ei nollata automaattisesti. Myös kumulatiivisissa raporteissa on lopussa sekä maksutapa- että veroerittely 4.1 TUOTTEIDEN YLLÄPITO Voit ylläpitää tuotteita maksupäätteessä, eli lisätä tai poistaa tuotteita tai tuoteryhmiä, tai päivittää tuotteiden hintoja. Tuotteiden ylläpitoon pääset näppäilemällä MENU Tuotteet 1 Muokkaa 2 Listaus 3 Poista TUOTTEIDEN MUOKKAAMINEN Tuotteita ja tuoteryhmiä voidaan muokata maksupäätteessä sekä keskitetysti in järjestelmästä käsin. Mikäli tuotteiden ylläpito halutaan hoitaa itse, on tärkeää ilmoittaa tästä ille. Tuotteiden tiedot ovat in järjestelmissä ja tiedot päivittyvät maksupäätteelle aina parametrilatauksella. Mikäli tuotteiden tiedot maksupäätteessä poikkeavat in järjestelmän tiedoista niin parametrilatauksen yhteydessä järjestelmä palauttaa tiedot yhdenmukaisiksi. Eli vain päätteelle tehdyt muutokset poistetaan. Tuotteita ei voi muokata, mikäli maksupäätteessä on lähettämättömiä tapahtumia. Ennen tuotteiden muokkausta lähetä tapahtumat näppäilemällä MENU Tuotteiden muokkaamiseen pääset siis näppäilemällä MENU Maksupääte kysyy muokattavan tuotteen numeroa - TUOTENUMERO 7 (9)

8 Anna sen tuotteen numero, jonka tietoja haluat muokata. Voit muokata tuotteen nimeä, hintaa, tuoteryhmää, alv:a sekä onko tuotteen hinta ja kpl-määrät kiinteitä vai ei. Kukin tieto hyväksytään vihreällä, ja päästään seuraavaan kohtaan. o Kun muokkaat tuotteen tietoja, ja haluat että hinta tai kpl-määrä on kiinteä, laita kyseiseen kohtaan arvoksi 1. Mikäli haluat, että hinta tai kpl-määrä ei ole kiinteä, laita arvoksi 0. Muokattavan arvon saat poistettua keltaisella näppäimellä. Uuden tuotteen luominen Mikäli haluat luoda ihan uuden tuotteen, aloita samalla tavalla tuotteen muokkaamisesta: Näppäile MENU Anna uuden tuotteen numero Mikäli tuotenumero on ihan uusi, maksupääte kysyy LISÄÄ TUOTE, valitse 2 Kyllä tai 3 Ei Anna uuden tuotteen tiedot, ja hyväksy vihreällä. Jokaiseen kohtaan on annettava jokin arvo, muuten tuotteen lisääminen keskeytyy: tuotteen nimi, hinta, tuoteryhmä, alv, kiinteä hinta (kiinteä=1, muokattava=0), kiinteä kpl (kiinteä=1, muokattava=0) Onnistuneen tuotteen lisäyksen jälkeen maksupääte kertoo TUOTE LISÄTTY HUOM! Tuotteen numero voi olla maksimissaan 255, ei suurempi Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä Tuotelistaus Näppäilemällä MENU maksupääte tulostaa listan myytävistä tuotteista Tuotteen poistaminen Tuotteen voi poistaa näppäilemällä MENU Anna poistettavan tuotteen numero Mikäli tuotteella on myyntiä maksupäätteessä, tuotetta ei voida poistaa, vaan ensin on tulostettava kontrollinauha ja lähetettävät tapahtumat pankkiin Kun annat poistettavan tuotteen numeron, ja painat vihreää, tuote poistuu heti Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 8 (9)

9 4.1.2 TUOTERYHMÄN MUOKKAAMINEN Voit luoda uusia tuoteryhmiä, tai muokata olemassa olevia. Ennen olemassa olevien tuoteryhmien muokkaamista tai poistamista varmista, että kontrollinauha on tulostettu ja nollattu ja että kaikki tapahtumat on lähetetty maksupäätteestä pankkiin. Tuoteryhmän muokkaamiseen pääset näppäilemällä MENU Ryhmät 1 Muokkaa 2 Listaus 3 Poista Valitsemalla 1 Muokkaa, voit muokata olemassa olevia tuoteryhmiä. Anna muokattavan tuoteryhmän numero, ja hyväksy vihreällä. Pääset muokkaamaan tuoteryhmän nimeä, hyväksy muutokset OK-näppäimellä. Mikäli haluat luoda uuden tuoteryhmän, anna uusi tuoteryhmän numero, hyväksy OK-näppäimellä. Anna tuoteryhmän nimi ja hyväksy OK-näppäimellä, ja uusi tuoteryhmä on luotu. Valitsemalla 2 Listaus, maksupääte tulostaa listan käytössä olevista tuoteryhmistä. Valitsemalla 3 Poista, voit poistaa tuoteryhmän, mikäli tuoteryhmässä ei ole myyntiä Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 4.3 KAKSOISKUITTI Maksupääte tulostaa jokaisesta tapahtumasta tuotekuitin, ja mikäli maksu suoritetaan kortilla, korttimaksukuitin. Voit halutessasi tulostaa tuotekuitista asiakkaan kappaleen lisäksi myös itselle jäävän kappaleen: Näppäile MENU Arvolla 0 ei päällä, arvolla 1 päällä. Hyväksy OK -näppäimellä Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 4.4 ALV KUITILLA Näppäile MENU Arvolla 0 ei päällä, arvolla 1 päällä. Hyväksy OK -näppäimellä Valikosta perustilaan pääset painamalla kerran punaista näppäintä 4.5 YLLÄPITOPALVELUT tarjoaa myös ylläpitopalveluita tuoterekisterin keskitettyyn hallintaan. Kyselyt in tilaustenkäsittelyyn sähköpostilla osoitteeseen 9 (9)

Käyttöohje. Nets iwl250be Nets iwl250g. Nets ict250 Nets ict250g. EMV FI versio 5.3.0

Käyttöohje. Nets iwl250be Nets iwl250g. Nets ict250 Nets ict250g. EMV FI versio 5.3.0 Käyttöohje Nets ict250 Nets ict250g Nets iwl250be Nets iwl250g EMV FI versio 5.3.0 www.nets.fi Sisällysluettelo 1. Tervetuloa Nets-maksupäätteen käyttäjäksi...4 2. Perusasetukset...5 3. Maksupäätteen päivittäminen...6

Lisätiedot

Käyttöohje. ict250e ipp350 iwl250g iwl250b

Käyttöohje. ict250e ipp350 iwl250g iwl250b Käyttöohje ict250e ipp350 iwl250g iwl250b 2 SISÄLLYSLUETTELO 2 1. Maksupäätteen käyttöönotto 4 1.1 Toimituspakkauksen sisältö 4 1.2 ICT250E asennus 5 1.3 IPP350 asennus 5 1.4 IWL250B / G asennus 6 1.5

Lisätiedot

Mobiilikassa. Käyttöohje. v. 1.2

Mobiilikassa. Käyttöohje. v. 1.2 Mobiilikassa Käyttöohje Mobiilikassa on ensimmäinen suomalainen kassaohjelmisto ipad -tablettiin, jonka avulla kassan toiminnot ovat käytössä paikasta riippumatta. Miksi hankkia myymälän kassalle kiinteä

Lisätiedot

Ingenico iwl250 3G. Käyttöohje

Ingenico iwl250 3G. Käyttöohje Ingenico iwl250 3G Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico iwl250 3G Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös tämä käyttöohje

Lisätiedot

Ingenico ict250. Käyttöohje

Ingenico ict250. Käyttöohje Ingenico ict250 Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico ict250 Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös tämä käyttöohje on pidetty

Lisätiedot

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus 1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus Kun laite saa virtaa joko akusta tai muuntajasta niin se käynnistyy: Boot... Latauksen jälkeen, silloin kun laitteeseen on määritelty useampi käyttäjä, se pyytää näppäilemään

Lisätiedot

Semel EMV Sagem EFT930 Käyttäjän käsikirja

Semel EMV Sagem EFT930 Käyttäjän käsikirja painos 3. Semel 2009 Tämä dokumentti kuvaa mahdollisimman tarkasti kyseessä olevaa laitetta ja sen käyttöä. Mikäli eroavaisuuksia löytyy, Semel ei anna takuita siitä, että tämä dokumentti ja toisaalta

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja TM6000

Käyttäjän käsikirja TM6000 Käyttäjän käsikirja TM6000 Mittariohjelma C30.BFI.00472B.100090 62928472 sivu ii Sisällysluettelo 1. Yleistä tästä dokumentista... 1 1.1 Tässä dokumentissa käytetyt graafiset symbolit... 1 1.2 Tässä dokumentissa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte VeriFone VX680

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte VeriFone VX680 KÄYTTÖOHJE Maksupääte VeriFone VX680 KÄYTTÖOHJE Maksupääte VeriFone VX680 SISÄLLYSLUETTELO: 1. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1.1 Tärkeää... 4 1.2 Päätteen rakenne... 5 1.3 Johtojen kytkeminen... 6 1.4 Akku... 7

Lisätiedot

Kassa. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Kassa. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Kassa Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom kassa...3 1 Kassaoletukset...3 1.1. Kassaoletukset...4 1.1.1 Kassaoletusten käyttörajoitukset...4 1.2 Tulostusoletukset...5

Lisätiedot

RAPORTOINTI JA KAUSITOIMET

RAPORTOINTI JA KAUSITOIMET RAPORTOINTI JA KAUSITOIMET Raportointi ja kausitoimet Yleistä i YLEISTÄ... 5 RAPORTOINTI JA KAUSITOIMET YLEISESTI... 5 KAUSITOIMET... 6 KAUSITOIMET YLEISESTI... 6 ILTATOIMET... 6 YLEISTÄ... 6 PÄIVÄN KASSARAPORTTI...

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI. Käyttöohje. Document ID 12710 FI ver. 6 Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI 2.9.2014 / Semel Oy Page 1

Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI. Käyttöohje. Document ID 12710 FI ver. 6 Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI 2.9.2014 / Semel Oy Page 1 Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI Käyttöohje 2.9.2014 / Semel Oy Page 1 Sisällys 1. TOIMITUSSISÄLTÖ 4 2. SEMEL IWL286 NÄYTTÖ, NÄPPÄIMISTÖ JA KORTINLUKIJAT 5 2.1 Näytön ikonit ja informaatio 5 2.2

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

MITAX 21 taksamittari

MITAX 21 taksamittari MITAX 21 taksamittari Valmistaja : MITAX palvelupiste 3/2012 (ohjelma alk 1002xx) Hevosuontie 50 Puh (08) 6121 651 Pilvitie 6 Puh. (08) 512 165 Y-tunnus 0511390-1 87700 Kajaani 90620 Oulu ww.trippi.fi

Lisätiedot

Käyttöohje ELTRIP-34. Puh. 08-512 165 www.trippi.fi toni.rasanen@trippi.fi. Trippi Oy Pilvitie 6 90620 Oulu, Finland 2013.01

Käyttöohje ELTRIP-34. Puh. 08-512 165 www.trippi.fi toni.rasanen@trippi.fi. Trippi Oy Pilvitie 6 90620 Oulu, Finland 2013.01 Käyttöohje ELTRIP-34 2013.01 Trippi Oy Pilvitie 6 90620 Oulu, Finland Puh. 08-512 165 www.trippi.fi toni.rasanen@trippi.fi Sisällysluettelo 1.Teknisiä tietoja... 4 2.Yleistä... 5 3.Eltrip-34 joukkoliikennemittarin

Lisätiedot

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja 0 LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja Sisällysluettelo. OHJELMAN ASENNUS.... YLEISNÄKYMÄ... 4. Yleistä... 4. Agentti... 4. Agenttiryhmä... 5.4 Kampanja... 6.5 Aktiivisuuslogi... 6.6 Soitot... 7.7 Soittopyynnöt...

Lisätiedot

Käyttöohje ER-650/650R KÄYTÄ VAIN ANTISTAATTISTA KUITTINAUHAA!!! MUU KUITTINAUHA SAATTAA VIOITTAA PAINOLAITETTA.

Käyttöohje ER-650/650R KÄYTÄ VAIN ANTISTAATTISTA KUITTINAUHAA!!! MUU KUITTINAUHA SAATTAA VIOITTAA PAINOLAITETTA. ER-650/650R Käyttöohje KÄYTÄ VAIN ANTISTAATTISTA KUITTINAUHAA!!! MUU KUITTINAUHA SAATTAA VIOITTAA PAINOLAITETTA. Samsung ER-650 Operator's Manualkäyttöohje Sisällysluettelo i SAMSUNG ER-650/650R KÄYTTÖÖNOTTO

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte

KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte SISÄLTÖ 1. Sirupääte... 3 2. Maksukorttitapahtuma... 4 2.1 Tapahtumatyypin valinta (siru/juova tai näppäily)...4 2.2 Maksukorttitapahtuma

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Fivaldi käsikirja. Myynnin perustiedot. Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT

Fivaldi käsikirja. Myynnin perustiedot. Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT 1 Sisällysluettelo sivu YLEISTÄ... 4 Laskutuksen käyttöönoton työjärjestys lyhyesti... 4 Mistä myynnin perustiedot avautuvat?...

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte Verifone VX520

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte Verifone VX520 KÄYTTÖOHJE Maksupääte Verifone VX520 KÄYTTÖOHJE Maksupääte Verifone VX520 SISÄLLYSLUETTELO: 1. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1.1 Tärkeää... 4 1.2 Päätteen rakenne... 5 1.3 Johtojen kytkeminen... 6 1.3.1 Virtajohdon

Lisätiedot

Klarna Online Käyttöopas

Klarna Online Käyttöopas Klarna Online Käyttöopas Tervetuloa Klarnan asiakkaaksi! Me pidämme erittäin paljon siitä, mitä me teemme. Kuluttajien ostokokemuksen helpottamisesta kaupassasi. Ostajan ja myyjän välisen luottamuksen

Lisätiedot

Tarjouslaskenta (Sähkö)

Tarjouslaskenta (Sähkö) Tarjouslaskenta (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Tarjouslaskennan perusoletukset...3 1.1 Tarjouslaskennan perusoletukset. Laskennallinen tuntihinta...4 1.1.1

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01) OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01) SISÄLLYSLUETTELO: 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta 1.2 Kirjautuminen 1.3 Hallinta 1.4 Hyödyllistä tietää 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet 2.2 Uuden tuoteryhmän

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot