KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN"

Transkriptio

1 KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN onlineshipping.dhl.com MISSÄ LIIKUTKIN, ONLINE SHIPPING ON KÄYTÖSSÄSI. DHL Online Shipping on erinomainen apu niin kiireisille yrittäjille kuin toimistopäälliköillekin. Ohjelman avulla voit hoitaa lähetyksesi internetin kautta helpommin kuin koskaan aikaisemmin. Voit tulostaa tarrat, suunnitella noudot, tallentaa yhteystiedot, seurata lähetyksiäsi ja paljon muuta - suoraan omalta tietokoneeltasi. Edut Ei erillistä asennusta Käyttäjäystävällinen navigointi ja selkeät täyttökentät Tiedot toimitusajoista ja hinnoista Seurantatiedot sekä lähetys- että kollitasolla Osoiterekisterin siirto muista lähetysohjelmista Tietoa DHL:n uusista palveluista Pudotusvalikko paikkakunnista helpottaa kohdepaikan valintaa Lähetysten hallinnointi on DHL Online Shippingin selkeiden täyttökenttien ja entistä paremman toiminnallisuuden ansiosta vaivatonta ja tehokasta. Ohjelma opastaa sinua lähetysprosessissa alusta loppuun, ja kaikki tarvittava on näppäiltävissä.

2 NÄIN PÄÄSET ALKUUN Rekisteröidy käyttäjäksi DHL-asiakasnumerolla. Käytössäsi on henkilökohtainen asiakaspalvelu, alan luotettavin kuljetusverkosto ja paljon muuta. Lähetysohjelman saat käyttöösi veloituksetta eikä sitä tarvitse erikseen asentaa. Alkuun päästäksesi tarvitset ainoastaan tietokoneen, jossa on internet-yhteys, tulostimen sekä DHL:n asiakasnumeron. NÄIN KIRJAUDUT OHJELMAAN DHL Express - Sähköinen lähettäminen - Minulla on asiakasnumero Pääset sisään ohjelmaan Suomen DHL:n internetsivuilta tai linkistä https://onlineshipping.dhl.com. Jos sinulla ei vielä ole asiakasnumeroa, voit avauttaa sen valitsemalla "Avaa DHLasiakasnumero. Suora linkki: Valitse maa

3 REKISTERÖITYMINEN ONLINE SHIPPINGIIN Rekisteröitymällä ohjelmaan, saat käyttöösi esitäytetyt tiedot, osoitekirjan sekä lähetyshistorian. Kun kirjaudut DHL-asiakasnumerolla, käytössäsi on henkilökohtainen asiakaspalvelu, alan luotettavin kuljetusverkosto ja paljon muuta. Online Shipping -aloitussivu Vaihe 1A: Voit rekisteröityä DHL-asiakasnumerolla ohjelman aloitussivulla valitsemalla linkin Oletko uusi käyttäjä? Voit rekisteröityä tästä.

4 Omat tietosi Vaihe 1B Kirjoita DHL-asiakasnumerosi. Täytä kaikki pakolliset kentät. Tarvitset myös salasanan suojataksesi omat tietosi. Vaihe 1C: Valitse pakkaustyyppi, ilmoita lähetyksen viite (ei pakollinen) sekä noutoasetukset. Määritä noutopaikka ja kirjoita tarvittaessa lisäohjeita kuriirille. Lopuksi valitse Hyväksy. Rekisteröitymisen yhteydessä antamasi tiedot tallentuvat oletustiedoiksesi. Sinun ei tarvitse täyttää niitä uudestaan.

5 Online Shipping -aloitussivu Vaihe 2A: Rekisteröitynyt käyttäjä: kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Valitse Kirjaudu. Jos valitset vaihtoehdon, jossa DHL Online Shipping muistaa sähköpostiosoitteesi, kenttä on jatkossa valmiiksi täytetty. Aloita lähettäminen Vaihe 2B: Aloita lähettäminen -sivulla voit varmistaa, että antamasi oletustiedot koskevat myös tätä lähetystäsi. Lähettäjän tietoja voi muuttaa valitsemalla Vaihda nouto-osoite. Osoitetiedot -näkymässä voit muuttaa tietoja otsikon Lähettäjän tiedot alla. Vaihe 2C: Valitse vastaanottaja Aloita lähettäminen -sivun pudotusvalikosta tai avaa osoiterekisteri linkistä. Jos vastaanottaja on uusi, valitse Lähetä uudelle vastaanottajalle. Voit täyttää vastaanottajan tiedot kohdassa Osoitetiedot. Osoitetiedot Valitsemalla Seuraava siirryt seuraavaan vaiheeseen. Voit tallentaa vastaanottajatietoja osoiterekisteriin kirjoittamalla yhteystiedot ja vastaanottajan tunnuksen ("lempinimi") sekä valitsemalla Tallenna osoiterekisteriin. Näin säästät seuraavalla kerralla aikaa. Vaihe 2D: Valitse lähetyspäivä ja sen jälkeen Seuraava.

6 Lähetyksen tiedot Vaihe 3A: Valitse pakkaustyyppi pudotusvalikosta. Täytä kollin paino ja mitat. Jos kolleja on useita, valitse Lisää. Jos valitsit DHL-pakkauksen (DHL Flyer), mittoja ei tarvitse täyttää erikseen. Kerro lähetyksen sisältö. Lähettäjän viite on pakollinen kenttä. Jos et täytä paketin tietoja ja painat kuitenkin Lisää, kollia ei lisätä lähetykseen. Näet virheilmoituksen. Jos haluat, että lähettäjän viite on pakollinen täyttää jokaiselle lähetykselle, valitse se rekisteröityessäsi. Lähettäjän viite tulostuu rahtikirjalle. Vaihe 3B: Jos lähetyksesi on tulliselvitettävä, merkitse tullattavan lähetyksen tullausarvo ja valitse valuutta pudotusvalikosta. Voit tehdä ohjelmalla myös vientiasiakirjat laittamalla merkin ruutuun. Huom. Jos haluat vakuuttaa EU:n sisällä kulkevan lähetyksen, merkitse arvo tähän. Sen jälkeen paina Seuraava. EU:n ulkopuolelle menevien lähetysten tullistatuksen voit tarkistaa Onko lähetykseni tullattava -linkistä. Tällä sivulla voit valita enintään viisi tullinimikettä kerrallaan.

7 Tee lasku Vaihe 4A: Jos valitsit, että teet DHL Online Shipping -ohjelmalla laskun tulliselvitettäville lähetyksillesi, kirjoita tarvittavat tiedot tähän. Valitse laskun tyyppi pudotusvalikosta ja täytä vaadittavat tiedot. Vaihe 4B: Syötä pyydetyt tiedot lähetettävästä tavarasta. Valitsemalla Lisää/Tallenna pääset kirjoittamaan seuraavan tuotteen tiedot. Kun olet valmis, valitse Jatka. Maksuvaihtoehdot Vaihe 4C: Vahvista maksutapa kohdassa Maksuvaihtoehdot. Rekisteröityneillä käyttäjillä tiedot näkyvät valmiina sellaisena kuin ne on annettu rekisteröityessä. Valitse pudotusvalikosta lähetyksen maksaja ja tullien ja verojen maksaja. Rahdin maksajaksi voi valita myös vastaanottajan tai kolmannen osapuolen.

8 Palveluvaihtoehdot Vaihe 5A: Valitse haluamasi palvelu. Lisäpalvelut -otsikon alla voit valita noutotilauksen sekä vakuuttaa lähetyksesi. Valitse toivomasi noutopäivä ja -aika. Jos kohdemaalla on erityisohjeita tai rajoituksia lähetysten suhteen, ne kerrotaan tässä ikkunassa. Voit halutessasi lähettää sähköpostiviestejä vastaanottajille tai muille henkilöille kohdasta Ilmoitus. Voit lähettää yhden viestin enintään viiteen sähköpostiosoitteeseen. Vaihe 5C: Lue DHL:n yleiset kuljetusehdot. Valitse halutessasi kohta Näytä yhteenveto ja tarkasta antamasi tiedot. Yhteenveto Vaihe 6: Hyväksymällä DHL:n yleiset kuljetusehdot siirryt rahtikirjan esikatseluun ja tulostukseen.

9 Tulosta lähetysasiakirjat Vaihe 7A: Laita merkki kohtaan Valitse kaikki, jos haluat tulostaa kaikki saatavilla olevat asiakirjat. Muussa tapauksessa voit valita kunkin asiakirjan erikseen ja valita, montako kappaletta kutakin tulostetaan. Saat esikatselun rahtikirjasta valitsemalla Esikatselu. Tulosta valitut asiakirjat valitsemalla Tulosta. Liitä lähetysasiakirjat paketteihisi ohjeen mukaisesti. Rahtikirjan esikatselu Rahtikirja on DHL:n globaalien standardien mukainen ja se sisältää ns. kolli-id:n, jolla lähetystä tai kollia voi seurata.

10 MUUT TOIMINNOT ONLINE SHIPPING -OHJELMASSA HINTAKYSELY Voit tehdä hintakyselyn täyttämällä tiedot kohtiin Mistä ja Minne sekä Lähetyksen tiedot. Hintakysely Rekisteröityneillä käyttäjillä lähettäjän tiedot näkyvät oletuksena. TILAA NOUTO Tilaa nouto Jos yritykselläsi ei ole sovittua vakionoutoa, voit tehdä noutotilauksen helposti Tilaa nouto -otsikon alta. Samalla kertaa voidaan noutaa useita lähetyksiä, eli jokaiselle lähetykselle ei tarvi tehdä erillistä noutotilausta. Rekisteröityneillä käyttäjillä maa, kaupunki ja postinumero näkyvät sellaisina kuin ne on annettu rekisteröityessä.

11 LÄHETYSSEURANTA/LÄHETYSHISTORIA Voit seurata lähetyksiäsi kätevästi kirjoittamalla laatikkoon rahtikirjan tai kollin numeron ja valitsemalla Seuraa. Kirjoita hakukriteeri Lähetyshistoria-sivulla kohtaan Etsi ja valitse oikea vaihtoehto Hakukriteeri-pudotusvalikosta. Rekisteröityneenä käyttäjänä sinulla on näkymä vanhoihin lähetyksiisi, voit seurata lähetyksiäsi ja katsoa noutotietoja. Valitsemalla Lähetyshistoria voit ladata lähetyshistoriasi. Voit järjestää haun tulokset klikkaamalla punaisia otsikoita: yksi napsautus järjestää tiedot nousevassa järjestyksessä ja kaksi laskevassa järjestyksessä. Lähetysten seuranta Lähetyshistoria Valitse Lähetyshistoriasta lähetys ja paina kopioi, niin tiedot kopioidaan samalle vastaanottajalle menevään uuteen lähetykseen.

12 OSOITEREKISTERI Osoiterekisteriin voit tallentaa sekä lähettäjän että vastaanottajan tiedot. Siten sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä aina uudestaan lähetystä valmistellessasi. Etsi-kentän avulla voit hakea vastaanottajia nimen perusteella. Voit myös etsiä yhteystietoja käyttämällä hakuun eri vaihtoehtoja Sarakkeen sisältö -pudotusvalikosta. Voit tuoda osoiterekisterisi myös muista ohjelmista tai ladata ne csv-muodossa (comma-delimited file format). Voit järjestää haun tulokset valitsemalla punaisia otsikoita: yksi napsautus järjestää tiedot nousevassa järjestyksessä ja kaksi laskevassa järjestyksessä. Osoiterekisteri Lisää, muokkaa, kopioi ja poista yhteystietoja merkitsemällä nimen vieressä oleva laatikko. Valitse sen jälkeen oikea toiminto alareunan painikkeista. Valitse Lähetä, kun haluat valmistella lähetysasiakirjat valitsemallesi vastaanottajalle. Jos haluat ladata koko osoiterekisterin esim. Exceliin, valitse Lataa osoiterekisteri. Tuo osoiterekisteri Jos haluat tuoda csv-muotoisen osoiterekisterin Online Shipping -ohjelmaan, valitse Tuo. Valitse haluatko tuoda lähettäjän vai vastaanottajan tiedot. Määrittele tuleeko tiedostoon mukaan otsikot. Valitse tuotava tiedosto ja sen jälkeen Tuo osoitteet. Yhdistä Online Shippingin ja csv-tiedoston otsikot toisiaan vastaaviksi. Valitse Tuo. Saat sähköpostiisi vahvistuksen siirrosta.

13 OMAT TIETONI Rekisteröityneet käyttäjät voivat muuttaa tietojaan valitsemalla Omat tietoni. Samaan tapaan voi päivittää myös pakkausten oletustietoja ja noutoasetuksia. Omat tietoni

14 DHL Express Asiakasjärjestelmien käyttäjätuki Sähköposti: Puhelinnumero: /2014

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Sonera Laskuta palvelun käyttöohje. Rekisteröitymätön

Sonera Laskuta palvelun käyttöohje. Rekisteröitymätön Sonera Laskuta palvelun käyttöohje Rekisteröitymätön 1/5 Sonera Laskuta palvelun käyttöohje Rekisteröitymätön 05/2011 Suositeltavat selaimet Suosittelemme käytettäväksi Firefox, Safari, Chrome ja Opera

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

MAALISKUU 2015. Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje DECISION SUPPORT LUOTTOPÄÄTÖSPALVELU

MAALISKUU 2015. Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje DECISION SUPPORT LUOTTOPÄÄTÖSPALVELU MAALISKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje DECISION SUPPORT LUOTTOPÄÄTÖSPALVELU Sisällysluettelo Johdanto... 2 Oikeudet... 2 Kirjautuminen Bisnode-luottotietopalveluun... 3 Asetukset... 6 Vaihda

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

Tervetuloa! Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin.

Tervetuloa! Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin. Tervetuloa! DHL EXPRESS Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin. Tutustu moninaisiin palveluihin ja ratkaisuihin, joita

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015

Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015 Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015 Yleistä palvelusta: - Kuljetustilaus.fi on Elinkeinoelämän Keskusliittoon kuuluvan Logistiikkayritysten Liito Ry:n tarjoama nettiportaali,

Lisätiedot

HEINÄKUU 2012 Decision Support. Käyttöohje

HEINÄKUU 2012 Decision Support. Käyttöohje HEINÄKUU 2012 Decision Support Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Johdanto... 2 Oikeudet... 2 Tervetuloa käyttämään Soliditet asiakasportaalia!... 3 Kirjautuminen... 4 Uloskirjautuminen... 5 Yleisasetukset...

Lisätiedot

Vaihe 1: Opinnäytetyötä koskevien perustietojen tallennus HumakProssa

Vaihe 1: Opinnäytetyötä koskevien perustietojen tallennus HumakProssa (Voimassa 1.1.2015 alkaen) Opinnäytetyön palautusohjeet A: Sähköisesti tehtävät toimenpiteet Vaihe 1: Opinnäytetyötä koskevien perustietojen tallennus HumakProssa Kaikki tekevät tämän vaiheen, vaikka työllä

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 3 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 3 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 3 2.1.1 Lisenssinumero... 3 2.1.2 Salasana...

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Basware Supplier Portal 5.2.2

Basware Supplier Portal 5.2.2 Pikaohje Basware Supplier Portal Toimittajille Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved 2 (14) Tekijänoikeudet Copyright 2010 Basware Oyj Tämän dokumentin tekijänoikeudet omistaa

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Unifaun Online 18.3.2013 Lähettäjä Unifaun Onlineen voi tallentaa useamman lähettäjän. Jokaiselle lähettäjälle voidaan lisätä omat asiakasnumerot eri rahdinkuljettajille. Kaikki

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu...

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... Käyttäjän opas 1. Käyttöönotto... 3 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3 1.2. Sähköpostiasetukset... 3 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... 4 1.4. Yrityksen logo... 5 1.5. Viitenumero...

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot