Sähköinen Express Import -palvelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sähköinen Express Import -palvelu"

Transkriptio

1 Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle

2 TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express Import -palvelun avulla TNT:n asiakkaat voivat tehdä tuontitilauksia sähköisesti yli 150 maasta. Prosessi alkaa siitä, että sinä lähetyksen vastaanottajana täytät tilauksen tiedot Export Import -palvelussa ja erittelet siinä lähettäjältä haluamasi tuotteet. Lähettäjä saa tilauksesi sähköpostitse, ja viestissä olevasta linkistä hän pääsee Express Import -palveluun täydentämään lähetyksen tiedot. Kun lähettäjä on täyttänyt lähetyksen mitat ja painon, hän saa sähköpostitse lähetysasiakirjat ja pakkausohjeet. Lisäksi palvelu välittää lähetyksen noutopyynnön TNT:lle. Näin Express Import -palvelu toimii: Vastaanottaja valitsee rahtihinnan tarkistuksen (valinnainen) Vastaanottaja hyväksyy rahdin hinnan Vastaanottaja lähettää tilauksen Lähettäjä saa tilauksen sähköpostitse Lähettäjä täyttää lähetyksen tiedot Lähettäjä saa lähetysasiakirjat TNT noutaa ja toimittaa lähetyksen

3 1. Vastaanottaja lähettää tilauksen Kirjaudu palveluun mytnt:ssä käyttämällä uudelleen samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa ja valitse Tee tilaus. Täytä tilauksen tiedot. Tilaukseen kannattaa merkitä myös vaihtoehtoisen yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite siltä varalta, että ensisijainen yhteyshenkilö ei ole paikalla. Täyttämäsi tiedot pysyvät muistissa Export Import -palvelussa, joten halutessasi voit toistaa tilauksen helposti lähetystenhallinnan Toista tilaus -painikkeella ja muuttamalla vain tarvittavat kohdat.

4 2. Vastaanottaja valitsee rahtihinnan tarkistuksen (valinnainen) Koska Express Import -palvelun voi yhdistää moniin eri palveluihin aikataulutetuista palveluista päiväsidonnaisiin palveluihin, vastaanottaja voi vaikuttaa kuljetuksen nopeuteen ja kustannuksiin palveluvalinnalla. Lähetyksen vastaanottaja voi halutessaan tarkistaa lähetyksen rahtihinnan ennen tilauksen hyväksymistä. Jos lähetät usein ja tunnet hinnat, rahtihinnan tarkistamisen jättäminen väliin säästää aikaasi. Jos valitset rahtihinnan tarkistuksen ennen tilauksen vahvistamista, saat sähköpostitse linkin lähettäjän ilmoittamien koko- ja painotietojen perusteella laskettuihin eri palvelujen kustannuksiin. Kun olet valinnut haluamasi palvelun, lähettäjä saa sähköpostitse tarvittavat lähetysasiakirjat ja pakkausohjeet. Jos haluat nopeuttaa tilausprosessia ja jättää rahdin hintatarkistuksen väliin, valitse haluamasi palvelu jo tilausta tehdessäsi. Tässä tapauksessa lähettäjä saa lähetysasiakirjat välittömästi täytettyään lähetyksen tiedot. Jos lähettäjän ilmoittama koko tai paino ylittää valitsemasi palvelun rajoitukset, saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään valitsemaan toinen palvelu.

5 3. Lähettäjä saa tilauksen sähköpostitse x10 item Kun teet Express Import -palvelussa tilauksen, palvelu lähettää lähettäjälle sähköpostiviestin, jonka linkistä lähettäjä pääsee täydentämään lähetyksen tiedot. Lähettäjä ei tarvitse käyttäjätunnusta kirjautuakseen palveluun. Lähetyksen tietoihin pääsee ainoastaan sähköpostin linkistä. Tilauksen tekijänä sinulla mahdollisuus valita sähköpostiviestien kieli. Kaikki sähköpostit lähetetään englanniksi ja valitsemallasi kielellä. Lähettäjälle kirjoittamaasi vapaamuotoista viestiä ei kuitenkaan käännetä valitulle kielelle, vaan lähetetään sellaisenaan. Vastaanottaja Lähettäjä

6 4. Lähettäjä täyttää lähetyksen tiedot x10 Lähettäjä pääsee saamansa sähköpostiviestin linkistä Express Import -palveluun ja näkee mitä olet häneltä tilannut. Lähettäjä hyväksyy tilauksen täyttämällä lähetyksen mitat ja painon. Halutessaan lähettäjä voi myös kieltäytyä tilauksesta esimerkiksi jos hänellä ei ole tilaamiasi tuotteita varastossa. Jos lähettäjä kieltäytyy tilauksesta, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse. 5. Vastaanottaja hyväksyy rahdin hinnan x10 item Jos valitset rahtihinnan tarkistuksen ennen tilauksen hyväksymistä, saat sähköpostitse linkin lähettäjän ilmoittamien koko- ja painotietojen perusteella laskettuun rahtihintaan. Jos lähettäjän ilmoittama koko tai paino ylittää valitsemasi palvelun rajoituksen, saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään valitsemaan toinen palvelu. Huomaa, että mikäli lähetyksen paino tai mitat muuttuvat lähettäjän ilmoittamista tilauksen hyväksymisen jälkeen, myös lähetyksen hinta muuttuu ennalta ilmoitetusta.

7 6. Lähettäjä saa lähetysasiakirjat Kun tilausprosessi on valmis eli kun olet valinnut haluamasi palvelun (suoraan tai rahtihinnan tarkistuksen jälkeen), lähettäjä saa sähköpostitse ohjeet lähetyksen pakkaamista koskien. Tämän viestin liitteenä on TNT:n kuljetusehdot (Terms & Conditions) rahtikirja (4 sivua) kauppalasku (tarvittaessa) Lähettäjän tulee lukea kuljetusehdot, tulostaa rahtikirja sekä tarvittaessa kauppalasku ja liittää ne lähetykseen. Lähettäjän pitää jättää paketti auki, jotta TNT:n kuljettaja voi tarkastaa sisällön.

8 7. Lähetys toimitetaan vastaanottajalle Asiakirjojen luomisen jälkeen lähetyksen tiedot siirtyvät automaattisesti TNT:lle noudonvarausjärjestelmään. Lähetysten hallinnassa näkyy vahvistettujen tilausten rahtikirjannumerot. Voit seurata lähetyksen kulkua rahtikirjannumerolla verkkopalvelumme etusivulla olevasta Seuraa lähetystä -palvelusta.

9 Kysymyksiä ja vastauksia Näin pääset alkuun Kuinka Express Import -järjestelmään voi rekisteröityä? Jos olet jo TNT:n asiakas ja mytnt:n käyttäjä, pääset käyttämään Express Importia mytnt:ssä samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, joilla kirjaudut mytnt:hen. Kirjaudu mytnt:hen verkkopalvelussamme Jos sinulla ei vielä ole mytnt-käyttäjätunnuksia, voit rekisteröityä käyttäjäksi verkkopalvelussamme Lisätietoja saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme. Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani tai kirjautuminen ei onnistu jostain muusta syystä? Kirjautumissivun Unohditko salasanasi -linkistä pääset uusimaan salasanasi.

10 Tilauksen tekeminen Mitä tietoja tilauksen tekemiseen tarvitaan? Välttämättömiä tietoja ovat lähettäjäyrityksen osoite sekä yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite. Tilaukseen kannattaa merkitä myös vaihtoehtoisen yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite siltä varalta, että ensisijainen yhteyshenkilö ei ole paikalla. Kuinka teen tilauksen? Aloita tilauksen tekeminen palvelussa ensimmäisen sivun Tee tilaus -painikkeella ja seuraa ohjeita. Mistä maista tuotteita voi tilata Express Import -palvelulla? Express Import -palvelun avulla tuonti onnistuu yli 150 maasta. Maaluettelon löydät verkkopalvelustamme > Palvelut > Pikakuljetuspalvelut > Express Import -tuontipalvelu. Tuontipalvelumaat lisääntyvät säännöllisesti. Mitä voin tehdä, jos lähettäjä puhuu eri kieltä kuin minä? Palvelu toimii usealla eri kielellä. Valitse kieli tilausta tehdessäsi Lähettäjän tiedot -sivulla. Sähköpostit lähetetään englanniksi ja valitsemallasi kielellä. Jos lähettäjän kieli ei ole mikään järjestelmässä tarjolla olevista kielistä, voit pyytää TNT:n asiakaspalvelua auttamaan tuontilähetyksen tilaamisessa. Saanko tiedon rahdin hinnasta ennen tilauksen lopullista hyväksymistä? Kyllä. Kun teet tilauksen, sinulta kysytään palveluvalinnan yhteydessä, haluatko tarkistaa hinnan ennen tilauksen hyväksymistä. Lähettäjä saa tilauksen ja täyttää lähetyksen mitat ja painon. Sen jälkeen sinä saat sähköpostiviestin, jossa on listattu mahdolliset palvelut ja niiden hinnat. Tilaus etenee vasta, kun sinä olet valinnut haluamasi palvelun ja hyväksynyt rahtihinnan. Mistä tiedän, että lähettäjä on hyväksynyt tilaukseni? Voit varmistaa lähettäjän hyväksyneen tilaukseesi kahdella tavalla: saat tiedon sähköpostitse, jos olet valinnut haluavasi sähköposti-ilmoitukset Express Import -palvelun asetuksissa voit tarkastaa tilauksen tilan Express Import -palvelun Lähetysten hallinnassa

11 Miksi lähettäjä ei vastaa tilaukseeni? Syitä voi olla useita: Lähettäjä ei ole välttämättä avannut saamaansa sähköpostiviestiä. Hän saa automaattisen muistutusviestin kahdeksan tuntia alkuperäisen viestin jälkeen. Tilaus on voimassa 24 tuntia. Jos tilaus vanhenee, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse ja voit lähettää uuden tilauksen. Lähettäjäyritys ei ole vielä avoinna. Tarkista lähettäjän kellonaika lähetystenhallinnasta, niin näet, mitä kello on lähettäjän aikavyöhykkeellä. Lähettäjän yhteyshenkilö ei ole töissä. Tilaukseen kannattaa aina merkitä vaihtoehtoisen yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite siltä varalta, että ensisijainen yhteyshenkilö ei ole töissä. Lähettäjän sähköpostiosoitteessa on kirjoitusvirhe. Tarkista osoite lähetystenhallinnasta Näytä tilaus -kohdasta. Express Import -palvelu ei ilmoita sinulle, jos lähettäjälle lähetetty viesti ei mene perille. Jos haluat muuttaa sähköpostiosoitetta, valitse Toista tilaus niin saat tilauksen tiedot esiin. Korjaa sähköpostiosoite oikeaksi ja lähetä tilaus uudelleen. Jos lähettäjä ei edelleenkään vastaa tilaukseesi, ota häneen yhteyttä suoraan. Mitä voin tehdä, jos muutan mieltäni tilauksen lähettämisen jälkeen? Jos haluat muuttaa tilaustasi, sinun pitää peruuttaa edellinen tilaus ja tehdä uusi. Valitse lähetystenhallinnasta Peruuta ja ilmoita peruutuksen syy. Napsauta Toista tilaus -painiketta ja lähetä uusi, muokattu tilaus. Lähettäjä saa sähköpostiviestin peruutuksesta ja sen syystä. Huomaa, että sinun tulee kirjoittaa peruutuksen syy kielellä, jota lähettäjä ymmärtää. Lähettäjän saamassa viestissä kerrotaan, että hän saattaa saada uuden, päivitetyn tilauksen. Voiko tilauksen peruuttaa? Kyllä. Tilauksen voi peruuttaa Express Import -palvelussa viimeistään tuntia ennen viimeistä mahdollista noudon tilausajankohtaa. Jos viimeiseen mahdolliseen noudon tilausajankohtaan on alle tunti aikaa, peruuta tilaus soittamalla asiakaspalveluun. Näin peruutat tilauksesi Express Import -palvelussa: Valitse haluamasi tilaus Lähetysten hallinnassa Ilmoita peruutuksen syy. Lähettäjä saa ilmoituksen peruutuksesta sähköpostitse. Huomaa, että sinun tulee kirjoittaa peruutuksen syy kielellä, jota lähettäjä ymmärtää. Pystyykö lähettäjä muuttamaan valitsemaani palvelua? Ei. Palveluvalinnan voi tehdä vain lähetyksen vastaanottaja. Voinko seurata lähetyksen tilaa? Kyllä. Voit seurata lähetystä tarkistamalla rahtikirjannumeron Express Import -palvelun Lähetysten hallinnasta ja syöttämällä sen verkkopalvelumme etusivulla olevaan Seuraa lähetystä palveluun.

12 Tietoturva Ovatko tietoni turvassa? Kyllä. Palvelu itsessään on turvallinen, ja yhteys katkeaa automaattisesti, jos se on käyttämättä 15 minuuttia. Näin ulkopuoliset eivät pääse käyttämään palvelua tiedoillasi. Lisätietoa tietoturvasta Terms & Conditionsissa sekä Disclaimerissa. Tarvitseeko lähettäjä mytnt:n käyttäjätietojani? Ei. Lähettäjä tarvitsee oman osuutensa hoitamiseen vain sähköpostiviestissä saamansa linkin. Lähettäjä eikä kukaan muu ulkopuolinen pääse käyttämään kirjautumistietojasi. Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua numerossa (0,14 euroa/min + pvm/mpm). Tutustu Express Import -palveluun tarkemmin verkkopalvelussamme

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Työttömyyskassan verkkopalvelun kautta voit lähettää hakemuksia tarkistaa ja muuttaa yhteystietojasi, laskea päivärahan suuruuden,

Lisätiedot

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen Usein kysyttyjä kysymyksiä ohjauspalvelusta 26.3.2015 Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen verkkokaupan lähetysten kohdalla? Miten ranskalaisen

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO OHJEET SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÖÖNOTTO JA JAKAMINEN... 3 Nimeä Oma Esitteesi... 4 Jakaminen sähköpostitse... 5 Jakaminen blogissa... 6 ASIAKKAAN TILAUKSET... 7 OMA ESITE -TILAUSTEN KÄSITTELY... 8 Esimerkkitilaus

Lisätiedot

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Opas HansaBook-palvelun käyttöön Opas HansaBook-palvelun käyttöön Yleistä HansaBook-palvelu on kirjan elinkaareen sopeutuvan yksittäis- ja erätuotannon palvelu. Palvelu sisältää aineiston lataus- ja arkistointiliittymän sekä joustavan

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.6 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

Tervetuloa Internetpankkiin. Olemme aina auki.

Tervetuloa Internetpankkiin. Olemme aina auki. Internetpankkiohje Tervetuloa Internetpankkiin. Olemme aina auki. Tervetuloa Internetpankkiin! Voit hoitaa pankkiasiasi silloin kun sinulle parhaiten sopii. Me olemme aina auki. Tarvitset ainoastaan Internetiin

Lisätiedot

1. Mene osoitteeseen: www.turkukalenteri.fi

1. Mene osoitteeseen: www.turkukalenteri.fi 1. Mene osoitteeseen: www.turkukalenteri.fi 2. Klikkaa vasemmasta reunasta Ilmoita oma tapahtumasi 3. Klikkaa keskeltä ruutua Ilmoita tapahtuma ilman tunnistautumista. Täytä kohdat järjestyksessä 4. Klikkaa

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 ALOITTAMINEN Rekisteröityminen Rekisteröityminen Petra s Planet for Schools -ohjelmistoon on helppoa. Voit joko rekisteröityä maksuttomaan kokeilujaksoon nettisivujemme kautta

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO Näin käytät Carelink Personal -ohjelmisto on enemmän kuin verensokerimittarin ohjelmisto tai päiväkirja, ja se antaa sinulle ja hoidostasi vastaavalle lääkärille tärkeitä tietoja yksilöllisistä sokeriarvoistasi

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(10) Pikaperehdytys Omakoira-palveluun Sisältö: Sähköisestä Omakoira-palvelusta nopeutta

Lisätiedot

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP)

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) 13 artiklan 1 mukainen käyttöopas Tämä käyttöopas on tarkoitettu kaikille kosmeettisia valmisteita koskevien

Lisätiedot

Salasanassa täytyy olla 8 merkkiä, joista 2 numeroa. Skandinaavisia kirjaimia (å, ä, ö) ei voi käyttää.

Salasanassa täytyy olla 8 merkkiä, joista 2 numeroa. Skandinaavisia kirjaimia (å, ä, ö) ei voi käyttää. Tietoturva Postin sähköisten palvelujen perustana on turvallisuus. Käytämme edistyksellisiä turvamenetelmiä ja ohjelmointikieliä kehitystyössämme. Voit aina luottaa tietojesi turvallisuuteen kun käytät

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte VeriFone VX680

KÄYTTÖOHJE. Maksupääte VeriFone VX680 KÄYTTÖOHJE Maksupääte VeriFone VX680 KÄYTTÖOHJE Maksupääte VeriFone VX680 SISÄLLYSLUETTELO: 1. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1.1 Tärkeää... 4 1.2 Päätteen rakenne... 5 1.3 Johtojen kytkeminen... 6 1.4 Akku... 7

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

oma.riistakolmiot.fi - talvilaskennan käyttöohje

oma.riistakolmiot.fi - talvilaskennan käyttöohje - talvilaskennan käyttöohje KÄYTTÖOHJE 2 (15) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 MITÄ ON KOLMIOLASKENTA?... 3 3 TUNNUKSET JA SALASANA... 4 4 KIRJAUTUMINEN... 5 5 UNOHTUIKO SALASANA... 5 6 ALOITUSSIVU...

Lisätiedot

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Sisällys 1 Opiskelijana Moodlessa ohje 1 1.1 Kirjautuminen Moodleen 1 1.2 Etusivu 2 1.3 Navigointi 3 1.4 Minun Moodleni 4 1.5 Omat käyttäjätiedot 4 1.6 Omien käyttäjätietojen

Lisätiedot

Tiedon tuonti. Sisältö

Tiedon tuonti. Sisältö Tiedon tuonti Sisältö Yleistä... 2 Vaihe 1 Tietojen valmistelu... 2 Vaihe 2 Testaaminen... 4 Vaihe 3 Oikeellisuuden tarkistus... 5 Vaihe 4 Kenttien liittäminen... 7 Vaihe 5 Luontitapa... 10 1 Tiedon tuonti

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot