RAI-vertailukehittäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAI-vertailukehittäminen"

Transkriptio

1 RAI-vertailukehittäminen Laitoshoidon ja palveluasumisen kustannustietojen palauteraportin lukuohje Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) PL 30 (Mannerheimintie 166) Helsinki Telephone:

2 162 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 2 (16) Sisältö 1 Yleistä Palauteraportin rakenne ja vertailutasot Rakenne Vertailutasot Palvelutalojen kustannukset Perusmuuttujat Kuormitusaste Hoitopäivän tuotantokustannukset Asiakasrakennevakioidut hoitopäivän tuotantokustannukset Henkilöstökustannukset Erilliskustannusluokat Tuottavuusaikasarja Tuottavuuspari Tuottavuuspari Tuottavuuspari Tuottavuus kokonaiskustannuksista Tuottavuus henkilötyövuosien perusteella Laatu tuottavuuskuviot Valittu tuottavuusindeksi Valitut laatuindikaattorit Laatuindikaattoreiden raja-arvot Laatu tuottavuuskuvioiden tulkinta Esimerkki laatu tuottavuuskuviosta... 15

3 163 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 3 (16) 1 Yleistä Kustannuksia ja tuottavuutta kuvaavat tunnusluvut lasketaan RAI-toiminnassa mukana olevien organisaatioiden lähettämien kustannus-, hoitopäivä- ja henkilötyövuositiedoista sekä hoitopaikkatiedoista. Tiedot kerätään sekä RAI-LTC että RAI-HC välinettä käyttäviltä palveluasumista ja laitoshoitoa tarjoavilta palveluntuottajilta. Palauteraportissa kustannusluvut esitetään palautetta koskevan vuoden osalta. Tuottavuusluvut sen sijaan esitetään aikasarjana viimeisen kolmen vuoden osalta, mikäli yksikön kustannustiedot on toimitettu THL:een näinä vuosina ja yksikön palvelutyyppi, vastaustaso sekä organisaatiorakenne ovat pysyneet samanlaisina. Palautteessa esitetään yksikön lukujen lisäksi vertailtavaksi koko laitoksen/alueen, organisaation ja palvelutyypin luvut. Kaikki vertailuluvut on muodostettu samantyyppisten (tavallinen palveluasuminen, tehostettu palveluasuminen, vanhainkodit, terveyskeskukset) yksiköiden keskimääräisistä luvuista. Vertailutasojen luvuissa on huomioitava, että mukana on vain niiden yksiköiden tiedot, jotka ovat tiedot toimittaneet, ei välttämättä kaikkien samantyyppisten yksiköiden tietoja. Lisäksi selkeästi ristiriitaisia/virheellisiä tietoja ilmoittaneita yksiköiden eivät ole huomioitu vertailutasojen lukuja laskettaessa. Kustannustiedot liitetään RAI-arviointitietojen pohjalta laskettuihin laatuindikaattoreihin, jolloin pystytään arvioimaan tuottavuutta ja laatua samanaikaisesti. Palauteraportti koostuu perusmuuttujista, tuottavuusaikasarjasta sekä laatu tuottavuuskuvioista. Nämä osiot on kaikki erotettu omille välilehdilleen Exceltiedostossa. Kustannustietojen palauteraportti palautetaan organisaatioille laitoksittain. Yhdessä raportissa voi siis vertailla yhteen laitokseen kuuluvien samantyyppisten yksikköjen tietoja keskenään sekä vertailla näiden yksiköiden tietoja vertailutasoihin. Lisäksi raportin avulla yksiköiden tuottavuuden ja laadun kehitystä on mahdollista seurata ajassa. Mikäli samaan laitokseen kuuluu erityyppisiä yksiköitä (esimerkiksi sekä vanhainkotiyksiköitä että tehostetun palveluasumisen yksiköitä) kyseinen laitos saa kaksi eri raporttia, niin että yhdessä raportissa on vain yhdentyyppisten yksiköiden vertailuarvot. Palauteraportissa esiintyvät luvut julkaistaan myös tietokannassa RAI-vertailukehittämisen verkkosivuilla. Tietokantaan pääsevät kirjautumaan vain RAI:n yhteisrahoitteisessa toiminnassa mukana olevat organisaatiot. Tietokannassa kaikkien yksityisten palveluntuottajien tunnistetiedot on salattu. Tietokannassa esiintyvät euromääräiset tunnusluvut on deflatoitu vastaamaan vuoden 2009 kustannustasoa.

4 164 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 4 (16) 2 Palauteraportin rakenne ja vertailutasot Palauteraportissa yksiköt saavat tiedon omista luvuistaan vastaavalla tasolla kuin on tiedot THL:een palauttanut ja voi verrata tietojaan saman laitoksen, organisaation ja koko aineiston laitostyypin keskimääräisiin arvioihin. Kustannustiedot on pyritty keräämään RAIyksikkötasolla (RAI-yksiköllä on oma tunnistekoodi, esim. vk123), mutta jos sama kustannuspaikka käsittää useamman RAI-yksikön, voidaan tiedot käsitellä yhdessä (esim. vk123_vk124). Tiedot on laskettu yksiköiden palauttamista tiedoista, joten on mahdollista että yksikkötasolla tiedot voivat olla virheellisiä. Vertailutasojen luvuissa selkeästi poikkeavien yksiköiden tietoja ei ole huomioitu, jotta luvut olisivat mahdollisimman luotettavia. Esimerkiksi vuoden aikana toimintansa lopettaneiden yksiköiden tietoja ei vertailutasojen luvuissa ole huomioitu, jos tiedot käsittävät esimerkiksi kiinteitä kustannuksia ilman vastaavaa suoritetta. Poikkeavien tietojen jättäminen huomioimatta voi joissain tapauksissa johtaa myös siihen, että organisaation tai laitoksen vertailutasoilla tiedot tulevat puuttuviksi. 2.1 Rakenne Palauteraportti koostuu kolmesta osasta: 1. Perusmuuttujat 2. Tuottavuusaikasarja 3. Laatu tuottavuuskuviot. Tarkempi kuvaus palauteraportin eri osioiden sisältämistä tiedoista löytyy lukuohjeen luvuista 3, 4 ja Vertailutasot Yksikkötasolla laitoksen samantyyppisten osastojen/yksiköiden kustannustietoja voi verrata keskenään. Laitostaso tarkoittaa saman laitoskoodin (esim. 123) alla olevien yksiköiden vertailutietoja. Mikäli samassa laitoksessa on erityyppisiä yksiköitä, vertailuluvut on laskettu jaoteltuna tavalliseen palveluasumiseen, tehostettuun palveluasumiseen, vanhainkoteihin ja tkvuodeosastoihin. Eli jos yksikkö on esimerkiksi vanhainkotiyksikkö, se saa vertailuluvuksi saman laitoksen vanhainkotiyksiköiden tuotetuilla hoitopäivillä painotetun keskiarvon. Jos laitoksessa on vain yksi RAI-yksikkö, vastaavat laitostason luvut samalla yksikkötason lukuja.

5 165 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 5 (16) Organisaatiotason palauteluvut on laskettu saman organisaation RAI-yksiköiden tiedoista jaoteltuna jaoteltuna tavalliseen palveluasumiseen, tehostettuun palveluasumiseen, vanhainkoteihin ja tk-vuodeosastoihin. Eli esimerksiksi, jos yksikkö on vanhainkotiyksikkö, se saa vertailuluvuksi saman organisaation vanhainkotiyksiköiden keskimääräiset kustannukset. Tyyppitaso jaoteltuna tavalliseen palveluasumiseen, tehostettuun palveluasumiseen, vanhainkoteihin ja tk-vuodeosastoihin. Yksikkö voi siis verrata lukujaan koko aineiston samantyyppisten yksiköiden keskimääräiseen lukuun. Kuvio 1. Vertailutasojen rakenne. 2.3 Palvelutalojen kustannukset Palvelutalojen kustannukset eivät ole vertailukelpoisia vanhainkotien ja tk-vuodeosastojen kustannusten kanssa, sillä asiakkaan maksettavaksi palveluasumisessa kuuluvat mm. ateriat, asuminen sekä lääkkeet. Tämän vuoksi juoksevista kustannuksista on palveluasumisen osalta poistettu sekä ruokapalvelut että sähkö, vesi ja lämmitys. Kiinteät kustannukset (esimerkiksi toimitilojen vuokrat) on toistaiseksi jätetty kustannuksiin mukaan, vaikka suuri osa niistä koostuu kustannuksista, joista asiakas maksaa erikseen. Palveluntuottajien välillä on kuitenkin suuri ero sillä, tuotetaanko palvelua omassa vai vuokratussa kiinteistössä. Tämän vuoksi kiinteistä kustannuksista muodostettujen tuottavuuslukujen arvot vaihtelevat suuresti.

6 166 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 6 (16) 3 Perusmuuttujat Perusmuuttujat kuvaavat palveluntuotannon kustannuksia luokiteltuna pääkustannuslajeihin sekä euromääräisesti että prosenttiosuuksin. Raporttiin on laskettu muutamia keskeisiä muuttujia kuten kuormitusaste, hoito- ja hoivapäivän tuotantokustannus, asiakasrakennevakioidut hoitopäivän tuotantokustannukset, eri henkilöstöryhmien kustannukset sekä hoitajien henkilöstökustannuksiin liittyviä palautelukuja. Palauteraportin tarkoituksena on tuoda esille yksikön kustannusrakenne, jota voi erilaisten muuttujien avulla vertailla sekä oman organisaation että vastaavien palveluntuottajien keskimääräisiin kustannuksiin. Perusmuuttujat on raportoitu vain viimeisen vuoden osalta. 3.1 Kuormitusaste Kuormitusaste, % (Kuormitusaste=hoitopäivät/(hoitopaikat*365)*100) Luku kertoo, kuinka suuri osuus asiakaspaikoista on käytössä. Luku voi olla suurempi kuin 100 prosenttia, mikäli yksikössä on väliaikaisesti enemmän asiakkaita kuin yksikössä on laskennallisesti asiakaspaikkoja. 3.2 Hoitopäivän tuotantokustannukset Hoitopäivän tuotantokustannukset, (Kokonaiskustannukset /hoitopäivät) HUOM! Palveluasumisen osalta kustannuksista on poistettu palvelujen ostoista sekä aineista ja tarvikkeista asiakkaan itse maksamat kustannukset (ruokapalvelut sekä lämmitys, sähkö ja vesi). Kiinteistökustannukset on sen sijaan jätetty mukaan kustannuksiin. Henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, / % (Henkilöstökustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden hoitopäivän kokonaiskustannuksista. Palveluiden ostot hoitopäivää kohti, / % (Palveluiden ostot /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden hoitopäivän kokonaiskustannuksista. Aineet ja tarvikkeet hoitopäivää kohti, / % (Aineet ja tarvikkeet /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden hoitopäivän kokonaiskustannuksista.

7 167 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 7 (16) Vuokrat ja sisäiset erät hoitopäivää kohti, / % (Vuokrat ja sisäiset erät /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden hoitopäivän kokonaiskustannuksista. Pääomakustannukset hoitopäivää kohti, / % (Pääomakustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden hoitopäivän kokonaiskustannuksista. Hallinto- ja keskusvirastokustannukset hoitopäivää kohti, / % (Hallinto- ja keskusvirastokustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden hoitopäivän kokonaiskustannuksista. Hoitopäivän tuotantokustannus hoiva, ((Henkilöstökustannukset + palvelujen ostot + aineet ja tarvikkeet)/hoitopäivät) Hoivapäivän tuotantokustannusten laskemisessa on huomioitu kaikki juoksevat kustannukset, jotka tarvitaan hoivan tuottamiseen. Kiinteät kustannukset kuten toimitilojen vuokrat ja hallintokustannukset on jätetty huomioimatta. 3.3 Asiakasrakennevakioidut hoitopäivän tuotantokustannukset Asiakasrakennevakioitujen hoitopäivän tuotantokustannusten avulla voidaan verrata henkilöstökustannuksia yksiköiden välillä vertailukelpoisesti. Jos esimerkiksi kahden yksikön henkilöstökustannukset ovat samalla tasolla hoitopäivää kohti, mutta asiakasrakenne on toisella yksiköllä raskaampi (korkeampi kustannuspaino), ovat asiakasrakenteella vakioituna ko. yksikön kustannukset toista yksikköä pienemmät. Kokonaiskustannukset koostuvat kahdesta komponentista: Asiakasrakennevakioiduista kustannuksista (a) sekä kiinteistä kustannuksista (b). Asiakasrakennevakioiduissa tunnusluvuissa on käytetty RUG-III/18 luokitukseen perustavia kustannuspainoja. RUG-III/18 luokituksen kustannuspainot on laskettu sekä RAI-LTC että RAI-HC välinettä käyttäville yksiköille. RUG-III/18 kustannuspainot ovat palvelutyyppikohtaiset siten, että kotihoidossa ja tavallisessa palveluasumisessa on omat kustannuspainonsa ja laitoshoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa omansa. Lisää tietoa RUG- III/18 luokituksesta ja CMI18-kustannuspainoista on saatavilla THL:n raportista 58/2012.

8 168 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 8 (16) 1A) Asiakasrakennevakioidut (CMI18) hoitajien henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, ((Hoitajien henkilöstökustannukset /CMI18) /hoitopäivät) HUOM! Luku on laskettu kaikille niille yksiköille, jotka ovat pystyneet erottelemaan hoitajien henkilöstökustannukset muista henkilöstökustannuksista. 1B) Muut kustannukset hoitopäivää kohti (muut kuin hoitajien henkilöstökustannukset), (Kokonaiskustannukset hoitajien henkilöstökustannukset /hoitopäivät) HUOM! Luku on laskettu kaikille niille yksiköille, jotka ovat pystyneet erottelemaan hoitajien henkilöstökustannukset muista henkilöstökustannuksista. 2A) Asiakasrakennevakioidut (CMI18)henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, ((Henkilöstökustannukset /CMI) /hoitopäivät) 2B) Muut kustannukset hoitopäivää kohti (muut kuin henkilöstökustannukset), (Muut kustannukset henkilöstökustannukset /hoitopäivät) 3.4 Henkilöstökustannukset Hoitajien henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, / % (Hoitajien henkilöstökustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden henkilöstökustannuksista. Lääkärien henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, / % (Lääkärien henkilöstökustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden henkilöstökustannuksista. Fysioterapeuttien ym. henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, / % (Fysioterapeuttien ym. henkilöstökustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden henkilöstökustannuksista. Sosiaalityöntekijöiden ym. henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, / % (Sosiaalityöntekijöiden ym. henkilöstökustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden henkilöstökustannuksista. Muun henkilöstön henkilöstökustannukset hoitopäivää kohti, / % (Muun henkilöstön henkilöstökustannukset /hoitopäivät) Prosenttiluku kertoo osuuden henkilöstökustannuksista.

9 169 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 9 (16) 3.5 Erilliskustannusluokat Hoitajien henkilöstökustannukset henkilötyövuotta kohti, (Hoitajien henkilöstökustannukset /HTV) Hoitajien vuokrauskustannukset hoitopäivää kohti, (Hoitajien vuokrauskustannukset/hoitopäivät) Hoitajien vuokrauskustannusten osuus hoitajien henkilöstökustannuksista, % (Hoitajien vuokrauskustannukset /henkilöstökustannukset *100%) 4 Tuottavuusaikasarja Tuottavuudella tarkoitetaan toiminnan tuotoksen suhdetta käytettyihin henkilötyövuosiin tai kokonaiskustannuksiin (tuotos/resurssit). RAI:n tuottavuusvertailussa asiakasrakenne on otettu huomioon, mikä mahdollistaa järkevän vertailun yksiköiden välillä ja eri vertailutasoilla. Tuottavuutta laskettaessa asiakasrakenne on vakioitu RUG-III/18 asiakasluokituksen kustannuspainojen avulla. Asiakasrakenneluokitus aikaansaa sen, että erityyppisistä asiakkaista koostuvat yksiköt ovat vertailukelpoisia keskenään tuottavuuslaskelmissa. Tuottavuusindeksit 1, 2, 3a, 3b, 4, 5, 6, 7, ja 8 kuvaavat suhteellista tuottavuutta verrattuna palvelutyypin referenssituottavuuteen, jota merkitään arvolla 100. Referenssituottavuus on palvelutyypin keskimääräinen tuottavuus vuosina RAI:n kustannustietoaineistossa. Yksikön kunkin vuoden kustannuksia verrataan tähän palvelutyypin referenssituottavuuteen, joten vertailukohta pysyy samana jokaisena vuonna. Näin ollen yksiköt eivät tavoittele niin sanottua liikkuvaa maalia, vaan voivat seurata tuottavuuden kehitystä myös ajassa. Näin ollen kustannustietoraportissa esiintyvät tuottavuusindeksit ovat vertailukelpoisia eri vuosien välillä. Jotta tuottavuuslukuihin vaikuttavat kustannukset on saatu vertailukelpoisiksi eri vuosien välillä, kustannukset on deflatoitu kunnallistalouden sosiaali- ja terveydenhuollon hintaindeksillä (Tilastokeskuksen selite). Tuottavuusindeksit ovat vertailukelpoisia vain samantyyppisten yksiköiden ja laitosten välillä. Esimerkiksi tehostetun palveluasumisen ja vanhainkotien yksiköiden tuottavuutta ei voi verrata toisiinsa, koska kyse on erilaisesta toiminnasta.

10 1610 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 10 (16) Jos yksikön tuottavuusindeksi 1 saa arvon 100 vuonna 2010 ja arvon 110 vuonna 2011, tämä tarkoittaa, että kyseisen yksikön toiminta on muuttunut 10 % tuottavammaksi edelliseen vuoteen verrattuna. Tuovuusindeksin arvo 110 kertoo möys, että yksikön tuottavuus on 10 % parempi kuin palvelutyypin referenssituottavuus (eli keskimääräinen tuottavuus RAI-aineistossa ). Koska palvelutyypin keskimääräinen tuottavuus RAI-aineistossa voi vaihdella vuosien välillä, palvelutyypin keskimääräinen ei suinkaan ole jokaisen vuonna tasan 100. Palvelutyypin keskimääräiseen tuottavuuteen muutoksiin vaikuttaa myös se, ettei RAI:n kustannustietokyselyyn joka vuosi vastaa täysin samat yksiköt. Referenssituottavuuden pysyminen samana vuodesta toiseen poistaa aineiston vaihtelusta johtuvat heittelyt yksiköiden vuosittaisissa tuottavuusindekseissä. Tuottavuusparit Tuottavuuspareissa tuottavuusindeksit on jaoteltu kahteen osaan sen perusteella, vaikuttaako asiakasrakenne aiheutuneisiin kustannuksiin. Jos asiakasrakenne vaikuttaa aiheutuneisiin kustannuksiin, hoitopäivät on vakioitu yksikön kustannuspainolla. Tuottavuusparien avulla yksikkö voi vertailla saamiaan tuottavuusindeksejä ja arvioida, mitkä kustannukset ovat referenssitasoa alhaisemmat (indeksi saa arvon >100) ja mitkä kustannukset ovat referenssitasoa korkeammat (indeksi saa arvon <100). 4.1 Tuottavuuspari 1 Tuottavuus 1 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä hoitajien henkilöstökustannuksilla. HUOM! Henkilöstökustannuksissa on huomioitu ostopalveluissa ilmoitetut hoitajien henkilöstökustannukset. Tuottavuusindeksi on laskettu niille yksiköille, jotka ovat pystyneet erottelemaan hoitajien henkilöstökustannukset muista henkilöstökustannuksista (lääkärit, fysio-, toiminta- tai puheterapeutit tai muu henkilöstö). Jos kaikki henkilöstökustannukset on ilmoitettu yhdessä, ei tätä tuottavuusindeksiä ole laskettu. Tuottavuus 3a Indeksi lasketaan jakamalla hoitopäivien määrä kaikilla muilla kustannuksilla paitsi hoitajien henkilöstökustannuksilla.

11 1611 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 11 (16) 4.2 Tuottavuuspari 2 Tuottavuus 2 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä kaikilla henkilöstökustannuksilla. HUOM! Henkilöstökustannuksissa on huomioitu ostopalveluissa ilmoitetut henkilöstökustannukset. Tuottavuus 3b Indeksi lasketaan jakamalla hoitopäivien määrä kaikilla muilla kustannuksilla paitsi henkilöstökustannuksilla. 4.3 Tuottavuuspari 3 Tuottavuus 4 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä henkilöstökustannuksilla, palvelujen ostojen sekä aineiden ja tarvikkeiden kustannuksilla. HUOM! Henkilöstökustannuksissa on huomioitu ostopalveluissa ilmoitetut henkilöstökustannukset. Tuottavuus 5 Indeksi lasketaan jakamalla hoitopäivien määrä kaikilla muilla kustannuksilla paitsi henkilöstökustannuksilla, palvelujen ostojen sekä aineiden ja tarvikkeiden kustannuksilla. 4.4 Tuottavuus kokonaiskustannuksista Tuottavuus 6 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä kokonaiskustannuksilla. 4.5 Tuottavuus henkilötyövuosien perusteella Tuottavuus 7 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä hoitajien henkilötyövuosilla. HUOM! Indeksi on laskettu niille yksiköille, jotka ovat ilmoittaneet henkilötyövuodet sekä pystyneet erottelemaan hoitajien henkilötyövuodet kaikista henkilötyövuosista. Tuottavuus 8 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä henkilötyövuosilla. HUOM! Indeksi on laskettu niille yksiköille, jotka ovat ilmoittaneet henkilötyövuodet.

12 1612 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 12 (16) 5 Laatu tuottavuuskuviot Yksiköiden kustannustiedot on yhdistetty vastaavan vuoden RAI-arviointitietoihin, jolloin voidaan arvioida kustannusten ja laadun välistä yhteyttä. Laatu- ja tuottavuusluvut on sijoitettu kuvioihin, joista voidaan arvioida yksikön laatua ja tuottavuutta verrattuna samantyyppisiin palveluntuottajiin. LaaTU-välilehdellä on mahdollista vertailla laitoksen yksiköiden laatua ja tuottavuutta viimeisimmän vuoden osalta (jos laitos sisältää enemmän kuin yhden yksikön). Jälkimmäisillä välilehdillä kunkin yksikön laadun ja tuottavuuden kehitystä voi tarkastella ajassa. Mikäli yksikkö on toimittanut sekä RAI-arviointitiedot että kustannustiedot kolmena viimeisenä vuonna (sekä vastaustaso, palvelutyyppi ja organisaatiorakenne on pysynyt samanlaisena), laatu tuottavuuskuvioissa on raportoitu kaikki nämä vuodet. 5.1 Valittu tuottavuusindeksi Tuottavuuslukuna kaikissa laatu tuottavuuskuviossa on käytetty kustannuspainotetuista henkilöstökustannuksista muodostettua tuottavuusindeksiä (Tuottavuus 2), sillä vanhustenpalveluiden kustannuksista % koostuu henkilöstökustannuksista. Tämä tuottavuusindeksi on pystytty laskemaan lähes kaikille yksiköille. Tuottavuus 2 Indeksi lasketaan jakamalla kustannuspainotettujen hoitopäivien määrä kaikilla henkilöstökustannuksilla. HUOM! Henkilöstökustannuksissa on huomioitu ostopalveluissa ilmoitetut henkilöstökustannukset. 5.2 Valitut laatuindikaattorit Laatua kuvaaviksi muuttujiksi on valittu kuusi laatuindikaattoria, jotka kuvaavat muun muassa asiakkaiden toimintakyvyssä tapahtunutta muutosta sekä asiakkaiden arkea. Indikaattorit on muodostettu siten, että mitä pienemmän arvon indikaattori saa sitä paremmin yksikkö on menestynyt kyseisen indikaattorin suhteen. Terveyskeskuksen vuodeosastot ja vanhainkodit saavat palauteraporttiin kaikki kuusi laatu tuottavuuskuviota. Tehostetun ja tavallisen palveluasumisen yksiköille raportoidaan näistä kuvioista ne kolme, joiden laatuindikaattorit ovat vertailukelpoisia RAI-LTC ja RAI-HC välineiden välillä.

13 1613 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 13 (16) Indikaattorit kaikille palvelutyypeille: ADL-suoriutumisen (ADL_L) muutos: Huonontunut, % Yksikön kaikista asiakkaista niiden asiakkaiden osuus (%), joilla ADL_L on heikentynyt. ADL-L-arvo (laaja- ADL 0-28) muodostuu asiakkaan suoriutumiskyvyn perusteella seitsemästä arvioidusta ADL-toiminnosta: liikkuminen sängyssä, siirtyminen, liikkuminen, pukeutuminen, ruokailu, wc:n käyttö ja henkilökohtainen hygienia. Muutos ADL-suoriutumisessa on laskettu kahden peräkkäisen puolivuotisarvioinnin erotuksena. Laskennasta on poistettu ne, joilla ADL-L ei ole voinut enää laskea (oli 28 ensimmäisessä mittauksessa) eikä positiivista muutosta ole tapahtunut. Rauhoittavien ja unilääkkeiden käyttö, % Anksiolyyttejä tai unilääkkeitä käyttävien asiakkaiden osuus (%) yksikön ei-psykoottisista asiakkaista. Voimakkuudeltaan kohtalainen tai vaikea kipu, % Yksikön kaikista asiakkaista niiden asiakkaiden osuus (%), jotka kokevat päivittäin kohtalaista tai vaikeaa kipua. Indikaattorit vain terveyskeskuksen vuodeosastoille ja vanhainkodeille: Liikkumista estävien apuvälineiden päivittäinen käyttö, % Yksikön kaikista asiakkaista niiden asiakkaiden osuus (%), joiden liikkumista on rajoitettu päivittäin. Ei aktiviteetteja, % Vähän tai ei lainkaan aktiviteettejä omaavien asiakkaiden osuus (%) yksikön kaikista asiakkaista. Tajuttomat asiakkaat rajataan pois. Vuoteeseen hoidettavat, % Pääasiallisesti vuodepotilaina (vuorokaudessa 22 tuntia tai enemmän) olevien asiakkaiden osuus (%) yksikön kaikista asiakkaista. 5.3 Laatuindikaattoreiden raja-arvot Laatuindikaattoreiden raja-arvot on muodostettu vuosien RAIarviointiaineistoista. Sekä RAI-LTC:llä että RAI-LTC:llä tehdyt arvioinnit sisältyivät aineistoon. Aineistosta poistettiin RAI-toimintaan uusina mukaan tulleiden yksiköiden arviointeja sekä asiakkaiden ensimmäiset arvioinnit ennen raja-arvojen laskemista. Harmaa pystyviiva kuvaa palvelutyypin (tk-vuodeosastot, vanhainkodit, tehostettu palveluasuminen tai tavallinen palveluasuminen) keskimääräistä laatuindikaattorin arvoa vertailuaineistossa.

14 1614 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 14 (16) Lisäksi vertailuaineisto on jaettu laadun suhteen neljään osaan. Vasemmanpuoleisen vihreän rajan vasemmalle puolelle sijoittuva yksikkö, sijoittuu vuosien RAIvertailuaineistossa parhaaseen neljännekseen. Vastaavasti oikeanpuolisen punaisen rajan oikealle puolelle sijoittuva yksikkö sijoittuu vastaavassa vertailuaineistossa laatuindikaattorin suhteen heikoimpaan neljännekseen. Mikäli merkki jää näiden rajaarvojen väliin, sijoittuu yksikkö laatuindikaattorin suhteen keskikastiin vertailuaineistossa. 5.4 Laatu tuottavuuskuvioiden tulkinta Laatu tuottavuuskuvion pystyakselilla kuvataan yksikön tuottavuutta. Palvelutyypin keskimääräinen tuottavuusindeksi vuosien vertailuaineistossa saa arvon 100, jota kuviossa kuvaa vaakatasoon sijoitettu oranssi viiva. Sijoittuessaan tämän viivan yläpuolelle, yksikkö toimii henkilöstökustannusten perusteella arvioituna palvelutyypin referenssitasoa tehokkaammin, ja vastaavasti sijoittuessaan viivan alapuolelle yksikkö toimii tuottavuuden referenssitasoa tehottomammin. Laatu tuottavuuskuvion vaaka-akselilla kuvataan yksikön tuottamaa laatua. Laatuindikaattoreiden keskiarvot on laskettu yksikön puolivuotisarvioinneista kalenterivuoden ajalta (maks. 2 arviointia/henkilö/yksikkö). Alle viiden arvioinnin yksikköjä ei laatu-tuottavuuskuvioissa esitetä. Harmaa pystyviiva kuvastaa palvelutyypin (tkvuodeosastot, vanhainkodit, tehostettu ja tavallinen palveluasuminen) keskimääräistä laatuindikaattorin arvoa vertailuaineistossa. Sijoittuessaan esimerkiksi Voimakkuudeltaan kohtalainen tai vaikea kipu, % -indikaattorin suhteen tämän viivan vasemmalle puolelle yksikön laatuindikaattorin arvo on pkeskimääräistä parempi. Vastaavasti sijoittuessaan viivan oikealle puolelle yksikön laatuindikaattorin arvo on keskimääräistä heikompi. Laatu-tuottavuuskuvion voi jakaa neljään osaan tuottavuuden keskiarvon (oranssi vaakaviiva) ja laatuindikaattorin keskiarvon (harmaa pystyviiva) perusteella. Mikäli yksikkö sijoittuu harmaan viivan vasemmalle puolelle ja oranssin viivan yläpuolelle, se toimii keskimääräistä tehokkaammin ja tuottaa samalla hyvää laatua. Sijoittuessaan harmaan viivan oikealle puolelle ja oranssin alapuolelle yksikkö toimii keskimääräistä tehottomammin ja saa samalla keskimääräistä matalampia arvoja laadun suhteen. Sijoittuessaan oikealle ja ylös (vasemmalle ja alas) yksikkö toimii keskimääräistä paremmin tuottavuuden (laadun) suhteen, mutta keskimääräistä heikommin laatuindikaattorin suhteen.

15 Tuottavuus 2: Hoitopäivät (CMI18)/Henkilöstökustannukset 1615 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 15 (16) Laatu tuottavuuskuvion nurkkiin on kirjoitettu sanalliset selitykset helpottamaan kuvioiden tulkintaa. Laatu: hyvä laatu vs. laatuvaroitus. Tuottavuus: parempi tuottavuus vs. heikompi tuottavuus. ADL-suoriutumisen (ADL_L) muutos: Huonontunut, % Vanhainkotien alin 25% Vanhainkotien k.a. Vanhainkotien ylin 25% Tyypin ka. tuottavuus Kuvio 2. Esimerkki laatu tuottavuuskuviosta. Vaaka-askelilla on kuvattu laatuindikaattori ja pystyakselilla tuottavuus. 5.5 Esimerkki laatu tuottavuuskuviosta Kuviossa 2 on kuvattu erään vanhainkotiyksikön laadun ja tuottavuuden välinen suhde. Laatua kuvaa vaaka-akselilla laatuindikaattori ADL-suoriutumisen (ADL_L) muutos: Huonontunut, % ja tuottavuutta pystyakselilla Tuottavuus2:Hoitopäivät(CMI18)/ henkilöstökustannukset. Kuviosta nähdään, että yksikön tuottavuus on ollut korkein vuonna 2009 (noin 130), noin 30 prosenttia palvelutyypin referenssitasoa parempi. Vuonna 2010 tuottavuus on laskenut lähes palvelutyypin referenssitasolle (noin 100) ja vuonna 2011 noussut taas selvästi refenssitasoa paremmaksi (noin 115). Tuottavuus on ollut koko tarkastelujakson keskimääräistä parempi.

16 1616 Kustannustietojen palauteraportin lukuohje 16 (16) Laatuindikaattorin arvo on laskenut kunakin tarkasteltavana vuonna. Vuonna 2009 yksikkö sijoittui parhaaseen neljännekseen vertailuaineistossa, vuonna 2010 keskiarvon tuntumaan ja vuonna 2011 jo lähelle heikeinta neljännestä. Tässä erimerkkitapauksessa sekä laatu että tuottavuus olivat parhaimmalla tasolla vuonna 2009.

RAI-vertailukehittäminen

RAI-vertailukehittäminen RAI-vertailukehittäminen Opas yhdistetyn tuottavuustietokannan tietosisältöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) PL 30 (Mannerheimintie 166) 00271 Helsinki Telephone: 029 524 6000 www.thl.fi 122 Opas

Lisätiedot

Ympärivuorokautisen hoidon kustannukset, tuottavuus ja laatu

Ympärivuorokautisen hoidon kustannukset, tuottavuus ja laatu Ympärivuorokautisen hoidon kustannukset, tuottavuus ja laatu Uuden palauteraportin esittely 29.3.2012 Ympärivuorokautisen hoidon kustannukset, tuottavuus ja laatu / Joonas Sakki 1 Esityksen rakenne 1)

Lisätiedot

Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta RAI-seminaari 24.3.2011

Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta RAI-seminaari 24.3.2011 Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta RAI-seminaari 24.3.2011 Jutta Nieminen Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta Ohjausryhmän terveiset Tiedonkeruut Henkilöstömitoitus

Lisätiedot

RAI-vertailukehittäminen

RAI-vertailukehittäminen RAI-vertailukehittäminen Opas yhdistetyn henkilöstötietokannan tietosisältöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) PL 30 (Mannerheimintie 166) 00271 Helsinki Telephone: 029 524 6000 www.thl.fi 72 Opas

Lisätiedot

Ikäihmisten pitkäaikaishoidon kustannusten vertailu palveluntuottajalähtöisesti vai asiakastasolla yli palvelurakenteen?

Ikäihmisten pitkäaikaishoidon kustannusten vertailu palveluntuottajalähtöisesti vai asiakastasolla yli palvelurakenteen? Ikäihmisten pitkäaikaishoidon kustannusten vertailu palveluntuottajalähtöisesti vai asiakastasolla yli palvelurakenteen? Joonas Sakki, tutkija RAI-seminaari 4.4.2013 4.4.2013 Joonas Sakki, Ikäihmisten

Lisätiedot

Vertailukelpoinen kustannuspaino yli palvelurakenteen?

Vertailukelpoinen kustannuspaino yli palvelurakenteen? Vertailukelpoinen kustannuspaino yli palvelurakenteen? Rauha Heikkilä RAI-vertailukehittämisen seminaari 29.9.2012, Messukeskus 1.10.2012 THL 1 Yhtenäinen iäkkäiden palveluiden voimavaratarveluokitus läpi

Lisätiedot

Henkilöstömitoitus, ravitsemus ja uudet palautemuuttujat

Henkilöstömitoitus, ravitsemus ja uudet palautemuuttujat Henkilöstömitoitus, ravitsemus ja uudet palautemuuttujat RAI-seminaari 29.9.2011 2011-09-28 RAI-seminaari 9/2011 / Jutta Nieminen 1 Sisältö Henkilöstömitoituksen haasteet ja laskentatapa Uudet muuttujat

Lisätiedot

INFO: Ikäihmisten palvelut Yleistä Kotihoito Vanhainkotihoito Palveluasuminen Vuodeosastohoito

INFO: Ikäihmisten palvelut Yleistä Kotihoito Vanhainkotihoito Palveluasuminen Vuodeosastohoito INFO: Ikäihmisten palvelut Yleistä Kotihoito Vanhainkotihoito Palveluasuminen Vuodeosastohoito Kuntien tuottavuusvertailu Yleistä Tuottavuusindeksillä kuvataan kuntien kehitystä ajassa. Tuottavuuden taso

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Tuula Kärkkäinen sh yamk Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen ja johtaminen

Lisätiedot

20 suurimman kaupungin tuottavuusohjelma Mittarit-kärkihankkeen sote tiedonkeruun tuloksia 2012. Kuntamarkkinat 2012

20 suurimman kaupungin tuottavuusohjelma Mittarit-kärkihankkeen sote tiedonkeruun tuloksia 2012. Kuntamarkkinat 2012 20 suurimman kaupungin tuottavuusohjelma Mittarit-kärkihankkeen sote tiedonkeruun tuloksia 2012 Kuntamarkkinat 2012 Sisällys Yleistä Tiedonkeruun tulokset» Lasten päivähoito» Vanhainkotihoito» Tk pitkäaikaishoito»

Lisätiedot

21.9.2015. Hoitoaika (k.a.) DKLR (*) LKPT (*) JKPT (*) Tpa k.a.

21.9.2015. Hoitoaika (k.a.) DKLR (*) LKPT (*) JKPT (*) Tpa k.a. 1 (9) YHTEENVETO JÄMSÄN JA KUHMOISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON (tehostettu asumispalvelu) RAI-LTC TULOKSISTA, AINEISTO 1/2014 ja 2/2014 sekä aineisto 1/2015 Valmistelija: Vanhuspalvelujohtaja Mai-Stiina

Lisätiedot

21.9.2015. Vos 10 Vos 12 Tk:t k.a. Lukkoilakoti Vk:t k.a. 1,4 1,3 1,5 3,3 3,0 1,7 2,2 3,9 3,2 3,2 3,0

21.9.2015. Vos 10 Vos 12 Tk:t k.a. Lukkoilakoti Vk:t k.a. 1,4 1,3 1,5 3,3 3,0 1,7 2,2 3,9 3,2 3,2 3,0 1 (9) YHTEENVETO JÄMSÄN JA KUHMOISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON (vuodeosastot ja vanhainkoti) RAI-LTC TULOKSISTA, AINEISTO 1/2014 ja 2/2014 sekä aineisto 1/2015. Valmistelija: Vanhuspalvelujohtaja Mai-Stiina

Lisätiedot

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko 1 75 vuotta täyttäneen väestön määrän absoluuttinen ja suhteellinen kehitys Kuusikossa

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 2014

IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 2014 IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 214 Väestömäärät kunnittain / sote-alueittain 6 5 47 653 4 37 996 38 215 41 584 35 331 3 25 769 28 73 2 19 58 1 9 28 75 vuotta täyttäneiden määrä kunnittain / sote-alueittain

Lisätiedot

INFO: Opetus ja varhaiskasvatus Yleistä Perusopetus Lukiokoulutus Varhaiskasvatus (päiväkotihoito & perhepäivähoito)

INFO: Opetus ja varhaiskasvatus Yleistä Perusopetus Lukiokoulutus Varhaiskasvatus (päiväkotihoito & perhepäivähoito) INFO: Opetus ja varhaiskasvatus Yleistä Perusopetus Lukiokoulutus Varhaiskasvatus (päiväkotihoito & perhepäivähoito) Kuntien tuottavuusvertailu Yleistä Tuottavuusindeksillä kuvataan kuntien kehitystä ajassa.

Lisätiedot

Laitoshoidosta omaan kotiin -laskentamalli

Laitoshoidosta omaan kotiin -laskentamalli Laitoshoidosta omaan kotiin -laskentamalli Tuula Pehkonen-Elmi KTM, TtM (Terveystaloustiede) Aija Kettunen VTT Marjo Pulliainen TtM (Terveystaloustiede) 19.3.2014 1 Selvityksen toimijat Tilaaja ARA Toteuttaja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KUSTANNUKSET 2014 Tilastotiedote 11/ 2015

TERVEYDENHUOLLON KUSTANNUKSET 2014 Tilastotiedote 11/ 2015 TERVEYDENHUOLLON KUSTANNUKSET 2014 Tilastotiedote 11/ 2015 Kuntaliitto on julkaissut suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannusvertailun 2014 kesäkuussa 2015. Julkaisun mukaan n terveydenhuollon ikävakioidut

Lisätiedot

Palvelutarve- ja asiakasrakenneluokitus tarkempaa tietoa asiakkaista? Anja Noro, THT, Dosentti, Tutkimuspäällikkö

Palvelutarve- ja asiakasrakenneluokitus tarkempaa tietoa asiakkaista? Anja Noro, THT, Dosentti, Tutkimuspäällikkö Palvelutarve- ja asiakasrakenneluokitus tarkempaa tietoa asiakkaista? Anja Noro, THT, Dosentti, Tutkimuspäällikkö Johdattelua Palvelutarveluokitus (MAPLe) vs. asiakasrakenneluokitus ( RUG-III/23) kotihoidon

Lisätiedot

20 suurimman kaupungin tuottavuusvertailu. Kooste vuodet 2009-2013 Tilanne 9.9.2014

20 suurimman kaupungin tuottavuusvertailu. Kooste vuodet 2009-2013 Tilanne 9.9.2014 20 suurimman kaupungin tuottavuusvertailu Kooste vuodet 2009-2013 Tilanne 9.9.2014 Tasovertailut Vuosi 2013 120 Kotihoito, kunnallinen 4,00 100 3,50 3,00 80 ka. 76 2,50 60 2,00 40 1,50 1,00 20 0,50 0 1

Lisätiedot

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu 2015

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu 2015 Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu 2015 1 75 vuotta täyttäneen väestön määrän absoluuttinen ja suhteellinen kehitys Kuusikossa 31.12.2011 31.12.2015

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Liite 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA Hallinto / Talous- ja suunnittelupalvelut Talouden tuki -yksikkö

HELSINGIN KAUPUNKI Liite 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA Hallinto / Talous- ja suunnittelupalvelut Talouden tuki -yksikkö HELSINGIN KAUPUNKI Liite 1 (5) Liite 2. (HEL 2017-011196) Tiivistelmä Helsingin terveydenhuollon asukaskohtaisista kustannuksista vuonna 2016 Kuntaliiton vuosittain tekemässä vertailussa terveydenhuollon

Lisätiedot

Vanhojen ihmisten pitkäaikaishoidon trendit. Leena Forma tutkijatohtori tutkijakollegium Kollegiumluento 12.11.2013

Vanhojen ihmisten pitkäaikaishoidon trendit. Leena Forma tutkijatohtori tutkijakollegium Kollegiumluento 12.11.2013 Vanhojen ihmisten pitkäaikaishoidon trendit Leena Forma tutkijatohtori tutkijakollegium Kollegiumluento 12.11.2013 Case Tampere Tampere myllää perusteellisesti vanhuspalvelunsa (Yle 18.9.2013) Asiakkaalle

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 2015

IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 2015 IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 215 Väestömäärät kunnittain / sote-alueittain 6 5 46 463 47 353 4 4 9 37 888 35 293 41 897 3 25 81 2 19683 1 8 864 5 541 Hanko Hyvinkää Inkoo Järvenpää Karviainen Kerava Lohja

Lisätiedot

Emme ole yksin. Harriet Finne-Soveri. Geriatrian dosentti Ikäihmisten palvelut, THL

Emme ole yksin. Harriet Finne-Soveri. Geriatrian dosentti Ikäihmisten palvelut, THL Emme ole yksin Harriet Finne-Soveri Geriatrian dosentti Ikäihmisten palvelut, THL Tervetuloa 23. kansalliseen RAI seminaariin Tervetuloa Hoitajat, lääkärit, geronomit, sosionomit, fysio-ja toimintaterapeutit,

Lisätiedot

RAI-tunnusluvut vertailukehittämisen ja johtamisen tukena - esimerkkinä ravitsemus

RAI-tunnusluvut vertailukehittämisen ja johtamisen tukena - esimerkkinä ravitsemus Tiedosta hyvinvointia 1 RAI-tunnusluvut vertailukehittämisen ja johtamisen tukena - esimerkkinä ravitsemus Erikoissuunnittelija Satu Vihersaari-Virtanen 23.9.2008 Tiedosta hyvinvointia 2 Vertailukehittäminen

Lisätiedot

20 suurimman kaupungin tuottavuusvertailu. Kooste vuodet 2009-2013 Tilanne 14.11.2014

20 suurimman kaupungin tuottavuusvertailu. Kooste vuodet 2009-2013 Tilanne 14.11.2014 20 suurimman kaupungin tuottavuusvertailu Kooste vuodet 2009-2013 Tilanne 14.11.2014 Tasovertailut Vuosi 2013 120 Kotihoito, kunnallinen 4,00 100 3,50 3,00 80 ka. 76 2,50 60 2,00 40 1,50 1,00 20 0,50 0

Lisätiedot

Terveyden huollon i kavakioitu kustannusvertailu

Terveyden huollon i kavakioitu kustannusvertailu TERVEYDENHUOLLON 25. ATK-PAIVAT Kuopio, Hotelli Scandic 31.5-1.6.1999 erityisasiantuntija Yrjö Lahtinen Suomen Kuntaliitto Terveyden huollon i kavakioitu kustannusvertailu SUOMEN KUNTALIITTO Sairaalapalvelut

Lisätiedot

THL:n RAI-tietotuotteet

THL:n RAI-tietotuotteet THL:n RAI-tietotuotteet RAI-seminaari 31.3.2015 31.3.2015 RAI tietotuotteet / Matti Mäkelä 1 Tiedosta hyvinvointia THL:n iso tehtävä Tutkittua, riippumatonta tietoa Kansalliset tietovarannot, jalostettavaksi

Lisätiedot

PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA:

PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA: Liite 2 PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA: Kuvaus tehostetun palveluasumisen asiakkaiden hoidon, hoivan ja

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö RAVA-MITTAUS UUDESSAKAUPUNGISSA VIIKOLLA 42/2014 Raija Yrttimaa Kirsi Routi-Pitkänen Jaana Aitta 8.12.2014 RAVA-TOIMINTAKYKYMITTARI RAVA-toimintakykymittari

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KUSTANNUKSET 2016 Tilastotiedote 12/ 2017

TERVEYDENHUOLLON KUSTANNUKSET 2016 Tilastotiedote 12/ 2017 TERVEYDENHUOLLON KUSTANNUKSET 2016 Tilastotiedote 12/ 2017 Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannusvertailun 2016 mukaan Kuopion terveydenhuollon ikävakioidut reaalikustannukset olivat 2467 e/ asukas.

Lisätiedot

PALVELUSETELI PALVELUASUMISEEN PALVELUSETELITASOT JA HINNAT:

PALVELUSETELI PALVELUASUMISEEN PALVELUSETELITASOT JA HINNAT: PALVELUSETELI PALVELUASUMISEEN PALVELUSETELITASOT JA HINNAT: Kuvaus palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen asiakkaiden hoidon, hoivan ja palveluiden tasoista. PALVELUTASO 1 Asiakas suoriutuu päivittäisistä

Lisätiedot

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Tulot asukkaita/hpv /as/hpv yht. /kk Asukkailta perittävät vuokrat 15 550 8 250 KELA:n enimmäisvuokra Asukkaiden sähkömaksut 15 20 300 voidaan

Lisätiedot

Palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen palveluseteli

Palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen palveluseteli Palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen palveluseteli 20.3.2019 Palvelusetelin sisältö Palvelusetelillä asiakas saa palvelutarpeensa mukaan - henkilökunnan antaman avun ja hoivan - siivous- ja pyykkihuollon

Lisätiedot

HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE OULU KUUSIKKO HUOMAUTUKSET

HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE OULU KUUSIKKO HUOMAUTUKSET LIITE 1(1) HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE OULU KUUSIKKO HUOMAUTUKSET VÄESTÖTIEDOT 1.1.2006 560 905 231 704 187 281 174 868 204 337 128 962 1 488 057 KOKO VÄESTÖ 560 905 231 704 187 281 174 868 204

Lisätiedot

Kuntien yhteistoiminta ja tilastot. Mikko Mehtonen

Kuntien yhteistoiminta ja tilastot. Mikko Mehtonen Kuntien yhteistoiminta ja tilastot Mikko Mehtonen Kuntien yhteistoiminta 1. Yhteistoiminta-alueet isäntäkunta mallilla» Isäntäkunnan tilasto» Sopimuskunnan tilasto 2. Kuntayhtymät» Kuntayhtymän tilasto»

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelujen nykytila

Ikäihmisten palvelujen nykytila Ikäihmisten palvelujen nykytila Leena Forma Tutkijatohtori 28.9.2015 Vanhojen ihmisten palvelujen tutkimus Tampereen yliopistossa Terveystieteiden yksikkö: Yleistyvä pitkäikäisyys ja sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 LIIKENNELAITOS. Tuottavuustoimenpiteet

HELSINGIN KAUPUNKI 1 LIIKENNELAITOS. Tuottavuustoimenpiteet HELSINGIN KAUPUNKI 1 LIIKENNELAITOKSEN TUOTTAVUUSOHJELMA 2013-2016 Yleistä Kaupunginhallituksen hyväksymissä talousarvion 2014 ja taloussuunnitelman 2014-2016 laatimisohjeissa pyydetään virastoja ja laitoksia

Lisätiedot

Valtion tuottavuustilasto 2007

Valtion tuottavuustilasto 2007 Julkinen talous 2008 Valtion tuottavuustilasto 2007 Valtion tuottavuuden kasvu hidastui vuonna 2007 Valtion virastojen ja laitosten tuottavuuskehitys heikkeni vuonna 2007 edellisvuoteen verrattuna. Työn

Lisätiedot

5.5.2011. Kunnan oma palvelutuotanto vs. ostopalvelut Veli Puttonen, Promana Oy

5.5.2011. Kunnan oma palvelutuotanto vs. ostopalvelut Veli Puttonen, Promana Oy Hoiva ja sotepalvelut kehittämisen haasteissa seminaari 5.5.11 Seinäjoki Kunnan oma palvelutuotanto vs. ostopalvelut Veli Puttonen, Oy ONKO MEILLÄ VARAA HUONOON LAATUUN 1 TUOTTAVUUS = TUOTOKSET PANOKSET

Lisätiedot

Palveluasumisen nykytila seurantatutkimuksen. Sari Kehusmaa tutkimuspäällikkö

Palveluasumisen nykytila seurantatutkimuksen. Sari Kehusmaa tutkimuspäällikkö Palveluasumisen nykytila seurantatutkimuksen valossa Sari Kehusmaa tutkimuspäällikkö Tutkimus on osa I&O-kärkihankkeen seurantaa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Lisätiedot

Kunnittaiset sote:n kustannuserot: ylihoitoa vai tehottomuutta? Miika Linna Kuntaliitto

Kunnittaiset sote:n kustannuserot: ylihoitoa vai tehottomuutta? Miika Linna Kuntaliitto Kunnittaiset sote:n kustannuserot: ylihoitoa vai tehottomuutta? Miika Linna Kuntaliitto 14.9. 2017 Palveluiden käyttö ja tuottavuus 1) Kaikkien sote-palveluiden kustannukset per asukas 2) Käyttö = sote-palveluiden

Lisätiedot

Hyvästä parempaan RAI muutoksen tukena

Hyvästä parempaan RAI muutoksen tukena Hyvästä parempaan RAI muutoksen tukena RAI - seminaari 10.3.2010 Kirsi Kiviniemi, kehittämispäällikkö 11.3.2010 1 Hyvästä parempaan - missä olemme nyt? Muutoksella kohti parempaa Ikäihmisten palveluiden

Lisätiedot

Tuokiokuvia Pohjois-Karjalan hyvinvointiprofiilista

Tuokiokuvia Pohjois-Karjalan hyvinvointiprofiilista Tuokiokuvia Pohjois-Karjalan hyvinvointiprofiilista Järjestöasiain neuvottelukunnan kokous 8.11.2013 klo 9.00 11.00 Timo Renfors va. maakuntasuunnittelija 050 544 3802 timo.renfors@kansanterveys.info Indikaattoritiedon

Lisätiedot

Kustannustiedolla johtaminen osana palvelujärjestelmän kansallista ohjausta

Kustannustiedolla johtaminen osana palvelujärjestelmän kansallista ohjausta Kustannustiedolla johtaminen osana palvelujärjestelmän kansallista ohjausta Anssi Vartiainen, erityisasiantuntija 1 Maakunnan on seurattava alueensa väestön hyvinvointia ja terveyttä, järjestämänsä sosiaali-ja

Lisätiedot

Indikaattori tulokset 2018

Indikaattori tulokset 2018 Indikaattori tulokset 2018 EnviroVet 28.5.2019 Yhteenveto vuoden 2018 ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiden toiminnan tuloksista EnviroVet kerää ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiltä valvonnan

Lisätiedot

Kuuden suurimman kaupungin päihde- ja mielenterveyspalvelujen ja kustannusten vertailu vuonna 2017

Kuuden suurimman kaupungin päihde- ja mielenterveyspalvelujen ja kustannusten vertailu vuonna 2017 Kuuden suurimman kaupungin päihde- ja mielenterveyspalvelujen ja kustannusten vertailu vuonna 2017 Päihde- ja mielenterveyspalvelujen yhteiset tiedot kokonaisnettokustannukset vuosina 2016 2017 vuoden

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö RAVA-MITTAUS UUDESSAKAUPUNGISSA VIIKOLLA 42/2016 Raija Yrttimaa Kirsi Routi-Pitkänen 10.1.2017 2 RAVA-TOIMINTAKYKYMITTARI RAVA-toimintakykymittari

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 2012

IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 2012 IKÄIHMISTEN PALVELUJEN TILA 212 Väestömäärät kunnittain/sote-alueittain (Väestörekisterikeskus, rekisteritilanne 31.12.212) 6 5 4 3 2 1 927 45619 39647 43984 37583 34499 5375 25618 4729 28851 18751 37942

Lisätiedot

VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN

VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO Lainsäädännöllinen perusta ja kaupungin vanhustyön

Lisätiedot

Eduskunnan Sosiaali- ja terveysvaliokunnalle

Eduskunnan Sosiaali- ja terveysvaliokunnalle Eduskunnan Sosiaali- ja terveysvaliokunnalle Kirjallinen kannanotto ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamisesta Viite: Kutsunne

Lisätiedot

Sosiaalihuollon yksikkökustannusten määrittämisen haasteet ja tietojen hyödynnettävyys. Kustannusvaikuttavuusseminaari

Sosiaalihuollon yksikkökustannusten määrittämisen haasteet ja tietojen hyödynnettävyys. Kustannusvaikuttavuusseminaari Sosiaalihuollon yksikkökustannusten määrittämisen haasteet ja tietojen hyödynnettävyys Kustannusvaikuttavuusseminaari Pieksämäki, 13.10.2010 Esityksen sisältö Mihin yksikkökustannuksia tarvitaan? Mikä

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyskeskus Vanhustyö RAVA-MITTAUS UUDESSAKAUPUNGISSA VIIKOLLA 42/2017 Raija Yrttimaa Kirsi Routi-Pitkänen Jaana Aitta 11.12.2017 2 RAVA-TOIMINTAKYKYMITTARI RAVA-toimintakykymittari

Lisätiedot

Vanhusten perhehoito osaksi palveluvalikkoa 16.5.2012

Vanhusten perhehoito osaksi palveluvalikkoa 16.5.2012 Vanhusten perhehoito osaksi palveluvalikkoa 16.5.2012 Perhehoitoselvitys Välisuomen Ikäkasteen Pekka hankkeen osana tehtiin perhehoitoselvitys. Perhehoitoselvityksessä kartoitetaan ja kuvataan valtakunnallisen

Lisätiedot

Käytännön esimerkki; Kunta ja palvelutarpeen arviointi tietokannat vertailun apuvälineenä

Käytännön esimerkki; Kunta ja palvelutarpeen arviointi tietokannat vertailun apuvälineenä Käytännön esimerkki; Kunta ja palvelutarpeen arviointi tietokannat vertailun apuvälineenä RAI- seminaari.9. Paasitorni, Helsinki Rauha Heikkilä 5.. Esityksen nimi / Tekijä 1 sisältö Kunta -vertailutietokanta

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Kilpailuttaminen, kumppanuus vai oma tuotanto vanhuspalveluissa Taustaa

Kilpailuttaminen, kumppanuus vai oma tuotanto vanhuspalveluissa Taustaa Tiedosta hyvinvointia 1 Kilpailuttaminen, kumppanuus vai oma tuotanto vanhuspalveluissa Taustaa Kilpailuttaminen lisääntyy, ongelmia (markk.oikeus) Ristiriitaisia tuloksia hyödyistä ja haitoista laatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä ja laatua koskeva arviointiraportti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä ja laatua koskeva arviointiraportti 21.10.2015 Sivu 1 / 1 4727/00.01.03/2014 96 Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä ja laatua koskeva arviointiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Niina Savikko, puh. 043 825 3353 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon kustannukset vertailukelpoisiksi. 14.11.2012 Sami Rantanen

Perusterveydenhuollon kustannukset vertailukelpoisiksi. 14.11.2012 Sami Rantanen Perusterveydenhuollon vertailukelpoisiksi 14.11.2012 Sami Rantanen Kustannuskohdistuksen malli Kaikki Käynnin suorat Käynnin suora työaika Vyörytetyt henkilöstökulut Muut kulut Käyntikohtaiset Sami Rantanen

Lisätiedot

HUS:N TUOTTAVUUDEN MITTAUS JA TUOTTAVUUSKEHITYS. Laskentapäällikkö Taru Lehtonen Yhtymähallinto, talousryhmä taru.k.lehtonen@hus.

HUS:N TUOTTAVUUDEN MITTAUS JA TUOTTAVUUSKEHITYS. Laskentapäällikkö Taru Lehtonen Yhtymähallinto, talousryhmä taru.k.lehtonen@hus. HUS:N TUOTTAVUUDEN MITTAUS JA TUOTTAVUUSKEHITYS Laskentapäällikkö Taru Lehtonen Yhtymähallinto, talousryhmä taru.k.lehtonen@hus.fi TUOTTAVUUDEN MITTAUS DRG-pisteet / htv (tuotos / panos mittari) Tuottavuus

Lisätiedot

Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen ja tarkoituksellisen arjen luominen Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa

Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen ja tarkoituksellisen arjen luominen Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen ja tarkoituksellisen arjen luominen Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa Sisältö Kivelän monipuolinen palvelukeskus Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen Tarkoituksellisen

Lisätiedot

HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE VIISIKKO HUOMAUTUKSET

HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE VIISIKKO HUOMAUTUKSET HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE VIISIKKO HUOMAUTUKSET VÄESTÖTIEDOT 1.1.2004 559 330 224 231 184 039 175 059 200 966 1 343 625 KOKO VÄESTÖ 559 330 224 231 184 039 175 059 200 966 1 343 625 0-64-vuotiaat

Lisätiedot

Lapin läänin kuntien ikä ja palvelurakenteen kuvaus vuonna 2007 sekä ennuste vuoteen 2020

Lapin läänin kuntien ikä ja palvelurakenteen kuvaus vuonna 2007 sekä ennuste vuoteen 2020 Lapin läänin kuntien ikä ja palvelurakenteen kuvaus vuonna 27 sekä ennuste vuoteen 22 Lapin seniori ja vanhustyön kehittämisyksikkö hanke 27 29 Sauli Juupaluoma Timo Nurmela SISÄLLYS Johdanto Kaavion numero

Lisätiedot

Kotihoidon asiakkaat yhtenä päivänä joulukuussa 2001/poikkileikkaustilanne. Säännöllisen kotipalvelun asiakkaat 6 217 933 852 2 333 1 716 12 051

Kotihoidon asiakkaat yhtenä päivänä joulukuussa 2001/poikkileikkaustilanne. Säännöllisen kotipalvelun asiakkaat 6 217 933 852 2 333 1 716 12 051 ESPOO/HELSINKI/TAMPERE/TURKU/VANTAA Vanhuspalvelut 2001 LIITE 1 HELSINKI ESPOO VANTAA TURKU TAMPERE VIISIKKO HUOMAUTUKSET VÄESTÖTIEDOT 1.1.2002 559 718 216 836 179 856 173 686 197 853 1 327 949 KOKO VÄESTÖ

Lisätiedot

Laaja selvitys ympärivuorokautisesta hoidosta ja asumispalveluista Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella (OYS-erva)

Laaja selvitys ympärivuorokautisesta hoidosta ja asumispalveluista Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella (OYS-erva) Laaja selvitys ympärivuorokautisesta hoidosta ja asumispalveluista n yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella (OYS-erva) Päihdeasiakkaat, mielenterveysasiakkaat, kehitysvammaiset, vaikeavammaiset

Lisätiedot

Kustannusten muodostuminen vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja kotihoidossa

Kustannusten muodostuminen vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja kotihoidossa 1 Susanna Honkamaa, KTK, Aalto yliopisto 24.10.14 Kustannusten muodostuminen vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja kotihoidossa Iäkkäiden hyvinvoinnin kannalta on olennaista, että vanhustenhuollon

Lisätiedot

Perusopetuksen seutuvertailu

Perusopetuksen seutuvertailu Perusopetuksen seutuvertailu Vuosi 205 Toimintatiedot ja kustannukset Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi 2..206 Vertailun tarkoitus Seutuvertailun tavoitteena

Lisätiedot

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3. Päätös voimaan 1.5.2013. Perusturvalautakunta 27.2.2013 Liite 8 KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2013 alkaen (Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki ja asetus 17.11.2011)

Lisätiedot

RAVA -tiedon hyödyntäminen kunnallisessa organisaatiossa

RAVA -tiedon hyödyntäminen kunnallisessa organisaatiossa RAVA -tiedon hyödyntäminen kunnallisessa organisaatiossa KIRSI HYNNINEN, KOTIHOIDON ESIMIES VARKAUS-JOROINEN SOSIAALI - JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA -ALUE Tervehdys Joroisista Joroinen sijaitsee

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta 16.02.2009 OMAISHOIDON TUEN KRITEERIT

TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta 16.02.2009 OMAISHOIDON TUEN KRITEERIT OMAISHOIDON TUEN KRITEERIT Sos. ltk. 5 Vuonna 2008 Tuusniemellä on maksettu omaishoidon tukea kaikkiaan 40 henkilölle, joista muutama on ollut kehitysvammainen ja sotainvalidi. Omaishoidon tuki on porrastettu

Lisätiedot

PALVELUSETELI Porvoon seutu ja Loviisan seutu. Heli Peltola Posintra Oy

PALVELUSETELI Porvoon seutu ja Loviisan seutu. Heli Peltola Posintra Oy PALVELUSETELI Porvoon seutu ja Loviisan seutu Heli Peltola Posintra Oy Palvelusetelien käyttöönoton valmistelu Seudullinen palvelusetelityöryhmä valmisteli vuoden ajan (2011) palvelusetelien käyttöönottoa.

Lisätiedot

Kaupunkiseudun perusopetuksen kustannusvertailu. Vuosi 2016 Toimintatiedot ja kustannukset

Kaupunkiseudun perusopetuksen kustannusvertailu. Vuosi 2016 Toimintatiedot ja kustannukset Kaupunkiseudun perusopetuksen kustannusvertailu Vuosi 2016 Toimintatiedot ja kustannukset Vertailun tarkoitus Vertailun tavoitteena on kehittää helposti hyödynnettävä yhteenveto perusopetuksen keskeisistä

Lisätiedot

Ympärivuorokautinen hoito OYS-ERVA-alueella

Ympärivuorokautinen hoito OYS-ERVA-alueella 1.4.2 Ympärivuorokautinen hoito OYSERVAalueella Sanna Salmela, projektipäällikkö Suvi Helanen, hankesuunnittelija Projekti: Järjestämissuunnitelman toteutusta tukeva työnjako ja laitospaikat Tausta ja

Lisätiedot

SISÄLLYS Johdanto Kaavion numero ja nimi

SISÄLLYS Johdanto Kaavion numero ja nimi SISÄLLYS Johdanto Kaavion numero ja nimi 1 Länsi-Pohjan ikäihmisten määrä vuonna 27 ja ennuste vuoteen 22 (Lähde: Tilastokeskus) 2 Länsi-Pohjan 75-84 vuotiaat kunnittain vuonna 27 ja ennuste vuoteen 22

Lisätiedot

Vanhusten asumisen maksut Kuusamossa 1.10.2015 alkaen

Vanhusten asumisen maksut Kuusamossa 1.10.2015 alkaen Vanhusten asumisen maksut Kuusamossa 1.10.2015 alkaen Asumispalveluiden järjestäminen perustuu sosiaalihuoltolain (1982/710) 17 ja asetuksen (1983/607) 10 säädöksiin, joiden mukaan kunnan on huolehdittava

Lisätiedot

KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI

KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI Tämä ohjeistus astuu voimaan 01.01.2009 ja on voimassa toistaiseksi. Ohjeistusta tarkistetaan tarvittaessa. 1. TUEN HAKU Omaishoidon tuesta säädetään

Lisätiedot

Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa

Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa Kustannukset kunnan itse tuottamassa ja kunnan palvelusetelillä ostamassa päivähoidossa JHL:n tilaama selvitys VERTIKAL OY Lisätiedot: tilastotoimitsija Jorma Peussa

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut sisältävät palveluohjauksen, kotihoidon tukipalveluineen, omaishoidontuen, palveluasumisen ja terveyskeskussairaalan palvelut ja ennakoivan ja kuntouttavan toiminnan

Lisätiedot

Palvelusetelihanke Hinnoitteluprojekti / hinnoittelupolitiikan vaihtoehtoja ja malleja 16.4.2010

Palvelusetelihanke Hinnoitteluprojekti / hinnoittelupolitiikan vaihtoehtoja ja malleja 16.4.2010 Palvelusetelihanke Hinnoitteluprojekti / hinnoittelupolitiikan vaihtoehtoja ja malleja 16.4.2010 Sisältö Sivu Johdanto 3 Palvelusetelin hinnoittelun elementit 5 Palvelun hinta: hintakatto tai markkinahinta

Lisätiedot

Heinolan kaupungin vanhuspalvelujen tehostaminen

Heinolan kaupungin vanhuspalvelujen tehostaminen Heinolan kaupungin vanhuspalvelujen tehostaminen Kotihoidon ja asumispalvelujen lääkäripalvelut Valvanne Symposium III 31.8.2015 Riitta West Heinolan väestöennuste (65 v täyttäneet) 4000 3500 3000 2500

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot

Kannattiko palvelujen ulkoistaminen? Oman ja ulkoistetun perusterveydenhuollon palvelujen käytön ja tuottavuuden vertailu Kouvolan terveyskeskuksessa

Kannattiko palvelujen ulkoistaminen? Oman ja ulkoistetun perusterveydenhuollon palvelujen käytön ja tuottavuuden vertailu Kouvolan terveyskeskuksessa Kannattiko palvelujen ulkoistaminen? Oman ja ulkoistetun perusterveydenhuollon palvelujen käytön ja tuottavuuden vertailu Kouvolan terveyskeskuksessa Kati Myllymäki, Kouvolan terveyskeskus Miika Linna,

Lisätiedot

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2017

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2017 Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2017 Kaukolämpö Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen Energiateollisuus ry 2018 1 Energiateollisuus ry Kaukolämpö

Lisätiedot

Kuntien tuottavuustyön valtakunnalliset tavoitteet. neuvotteleva virkamies Hannele Savioja 16.6.2011

Kuntien tuottavuustyön valtakunnalliset tavoitteet. neuvotteleva virkamies Hannele Savioja 16.6.2011 Kuntien tuottavuustyön valtakunnalliset tavoitteet neuvotteleva virkamies Hannele Savioja 16.6.2011 Valtakunnallisten tuottavuustavoitteiden valmistelu Tuottavuusohjelman koordinaatio- ja seurantatyöryhmän

Lisätiedot

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto Suun terveydenhuolto Suun terveydenhuoltoon kuuluvat kunnalliset hammashuoltopalvelut. Osana analyysiä tarkastellaan myös yksityisiä ostopalveluita sekä erikoishammashoitoa. SUUN TERVEYDENHUOLLON YHTEENVETO

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010 Raportti 1 (2) 1882/05.01.05.07/2010 22.06.2010 VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010 Valviran ja Aluehallintovirastojen

Lisätiedot

Voiko henkilöstökuluissa enää säästää

Voiko henkilöstökuluissa enää säästää Voiko henkilöstökuluissa enää säästää Timo Sinervo 13.11.2018 Timo Sinervo / 2017 1 Taustaa Tämän hankkeen sekä mm. Kröger et al. tulokset osoittavat, että kotihoidon henkilöstö on varsin kuormittunutta,

Lisätiedot

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2016

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2016 Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2016 Kaukolämpö Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen Energiateollisuus ry 2017 1 Energiateollisuus ry Kaukolämpö

Lisätiedot

Yleistyvä pitkäikäisyys ja pitkäaikaishoidon uudet haasteet

Yleistyvä pitkäikäisyys ja pitkäaikaishoidon uudet haasteet Yleistyvä pitkäikäisyys ja pitkäaikaishoidon uudet haasteet Marja Jylhä, Pekka Rissanen, Juhani Lehto, Leena Forma, Merja Vuorisalmi, Mari Aaltonen, Jani Raitanen Terveystieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki: Kotihoidon palveluntuotannon vaikuttavuuden ja käyttäjälähtöisyyden kehittäminen

Hämeenlinnan kaupunki: Kotihoidon palveluntuotannon vaikuttavuuden ja käyttäjälähtöisyyden kehittäminen Hämeenlinnan kaupunki: Kotihoidon palveluntuotannon vaikuttavuuden ja käyttäjälähtöisyyden kehittäminen Selvitystyön loppuraportti 19.02.2015 Vetovoimainen hyvinvointiala Hämeenlinnassa - hanke Johdon

Lisätiedot

Hoito-hoiva tietopaketin KUVAindikaattorit. Keski-Suomen kuntien vertailut Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto

Hoito-hoiva tietopaketin KUVAindikaattorit. Keski-Suomen kuntien vertailut Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto Hoito-hoiva tietopaketin KUVAindikaattorit Keski-Suomen kuntien vertailut Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto KUVA-indikaattorit KUVA indikaattorit Osana sote-uudistusta valmistellaan yhtenäistä mittaristoa

Lisätiedot

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2015

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2015 Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2015 Kaukolämpö Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen Energiateollisuus ry 2016 1 Energiateollisuus ry Kaukolämpö

Lisätiedot

HILMO-tietoa ja koulutusta sosiaalihuollon tiedontuottajille

HILMO-tietoa ja koulutusta sosiaalihuollon tiedontuottajille HILMO-tietoa ja koulutusta sosiaalihuollon tiedontuottajille 29.9.2010 29.9.2010 Riikka Väyrynen 1 Esityksen sisältö THL tilastoviranomaisena HILMO-kokonaisuus Sosiaalihuollon hoidon päättymisilmoitukset

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Katu- ja viheralueiden ylläpidon kustannusvertailu 2015. Executive-raportti LAPPEENRANTA

Katu- ja viheralueiden ylläpidon kustannusvertailu 2015. Executive-raportti LAPPEENRANTA Katu- ja viheralueiden ylläpidon kustannusvertailu 2015 Executive-raportti LAPPEENRANTA 16.6.2015 2 1 Johdanto Katu- ja viheralueiden ylläpidon kustannusvertailun luvut perustuvat kuntien Rapal Oy:lle

Lisätiedot

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2014

Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2014 Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen rakentamiskustannukset 2014 Kaukolämpö Maanalaisten kiinnivaahdotettujen kaukolämpöjohtojen Energiateollisuus ry 2015 ET-Kaukolämpökansio 2/8 1 Energiateollisuus

Lisätiedot

VIIDEN SUURIMMAN KAUPUNGIN VANHUSTEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN JA KUSTANNUSTEN VERTAILU 2002

VIIDEN SUURIMMAN KAUPUNGIN VANHUSTEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN JA KUSTANNUSTEN VERTAILU 2002 VIIDEN SUURIMMAN KAUPUNGIN VANHUSTEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN JA KUSTANNUSTEN VERTAILU 2002 16.12.2003 Aila Kumpulainen 1 Viisikko Työryhmä Kuvailulehti Tekijä(t) Viisikko-työryhmän vanhuspalvelujen

Lisätiedot

Ajankohtaista sotetuottavuusmittauksesta. Kuntamarkkinat, 14.9.2011

Ajankohtaista sotetuottavuusmittauksesta. Kuntamarkkinat, 14.9.2011 Ajankohtaista sotetuottavuusmittauksesta Kuntamarkkinat, 14.9.2011 Luennon sisältö Yleistä Vanhustenhuollon tuottavuusmittaushanke 20 suurimman kaupungin tuottavuusmittaushanke 15.9.2011 Kuntamarkkinat,

Lisätiedot

Ravitsemus- kaikkien asia

Ravitsemus- kaikkien asia Ravitsemus- kaikkien asia Harriet Finne-Soveri Ikäihmisten palvelut, THL 12.2.2013 Esityksen nimi / Tekijä 1 Palauteraportti tulee yksikköönne noin kahden kuukauden kuluessa tietojen lähettämisestä Raportin

Lisätiedot