VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE"

Transkriptio

1 VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE

2 3 miljoonaa suomalaista ostaa tuotteita ja palveluita verkosta. Kauppiaalle tämä tarkoittaa hyviä mahdollisuuksia nykyisten asiakkaiden palvelemiseen ja uusien asiakkaiden hankintaan. Tarjoamme verkkokauppiaalle palvelukokonaisuuden, joka kattaa sekä fyysisen tavaran käsittelyn että verkkokauppaan liittyvän tiedon hallinnan asiakkaiden hankinnasta markkinointiin, kuljetuksiin ja palautusten hallintaan sekä varastopalveluihin. Tähän infopakettiin olemme koostaneet Postin asiantuntijoiden näkemyksistä ja kokemuksista tärkeimpiä vinkkejä, joiden avulla voit heti kasvattaa verkkokauppasi tulosta.

3 Sisältö 10 vinkkiä verkkokauppiaalle. VINKKI 1 Jos tuotteesi kiertävät hitaasti, välitä ne suoraan toimittajan varastolta. VINKKI 2 Oma tai ulkoistettu varasto tilanteen mukaan. VINKKI 3 Päihitä ulkomaiset verkkokaupat toimituksesi nopeudella ja toimitustapojen valikoimalla. VINKKI 4 Pakettiautomaatista noutaminen on asiakkaalle helpompaa. VINKKI 5 Tarjoa asiakkaille mahdollisuus seurata lähetystään helposti. VINKKI 6 Tee palautuksista mahdollisimman yksinkertaisia. VINKKI 7 Kohdenna markkinointisi mahdollisimman tarkasti. VINKKI 8 Lokalisoi palvelusi kohdemarkkinaasi. VINKKI 9 VINKKI 10 Haastavammilla markkinoilla arvostetaan luotettavia toimituksia ja sujuvaa ostokokemusta vielä enemmän. Liitä verkkokauppaasi mahdollisuus ostaa taxfreena.

4 VINKKI 1 Jos tuotteesi kiertävät hitaasti, välitä ne suoraan toimittajan varastolta. Kun verkkokaupan valikoima kasvaa, kasvaa myös myynti Suoratoimitus poistaa oman varaston tarpeen Postin tekemien kuluttajatutkimusten mukaan verkkokaupan tärkein kilpailutekijä on hinta. Heti seuraavana on valikoima, jonka laajuus onkin suurin erottava tekijä kivijalkamyymälöiden tarjoamaan verrattuna. Suuri valikoima vaatii suurta varastoa Oma varasto ei olekaan enää kannattava, jos tavara ei kierrä nopeasti, jolloin pääoma on kiinni varaston arvossa ja varastointikustannuksissa. Tämä käytännössä nostaa myytävän tuotteen hintaa joka sekunti. Postin avulla voit laajentaa valikoimaa hankkimatta tavaraa varastoon seisomaan. Voit parantaa tulostasi yhdistämällä tavarantoimittajien tuotteet verkkokaupan valikoimaan. Posti välittää verkkokaupan tilaukset varastoon ja toimittaa tuotteet nopeasti kuluttajille. Suoratoimituksen avulla kasvatat valikoimaa sitomatta pääomaasi tuotteisiin ja varastointikustannuksiin. Suoratoimitus on hyvä malli myös silloin, kun tuotteet kiertävät hitaasti, ovat hankalia varastoida tai käytössä oleva pääoma ei riitä valikoiman kasvattamiseen. Maahantuojan tai valmistajan varastolta suoraan verkkokauppaasi Suoratoimituksessa verkkokaupan tarjoaman kasvattaminen tapahtuu käytännössä lisäämällä verkkokaupan valikoimaan toimittajien varastoissa olevat tuotteet ja välittämällä verkkokaupan tilaukset toimittajan varastoon lähetettäväksi suoraan loppuasiakkaalle. Tämä vapauttaa pääoman tehokkaampaan käyttöön, kuten markkinointiin tai liiketoiminnan kehittämiseen.

5 VINKKI 2 Oma tai ulkoistettu varasto tilanteen mukaan. Kovassa myyntitahdissa oma varasto maksaa itsensä takaisin Oma varasto on parhaimmillaan, kun ostettava tavara menee nopeasti kaupaksi, eli varaston kierto on nopea. Tällöin pystyy hyödyntämään hankinnassa volyymialennuksia, jotka voidaan viedä suoraan tuotteiden hintaan. Oman varaston toiminta muuttuu merkittävästi, kun myymälöihin toimitettavien lavojen sijaan poimitaankin lavalta yksittäinen tuote, pakataan se ja lähetetään pakettina kuluttajalle. Tämä muutos näkyy verkkokaupan asiakkaille asti hitaina toimitusaikoina varastoissa käsitellään kuluttajatilaukset vasta myymälätilausten jälkeen. Myymälöiden varastoihin vauhtia verkkokaupalla Myös myymälöissä oleva oma varasto kannattaa liittää verkkokaupan valikoimaan. Tällöin verkkokaupalla voi tehostaa myymälöissä olevan varaston kiertoa. Lisäksi myymälän käyttö verkkokaupan tilausten noudoissa luo mahdollisuuden lisämyyntiin. Ulkoistetun varaston avulla verkkokauppias voi keskittyä myyntiin Verkkokaupan kulmakivet muodostuvat valikoimasta, asiakaskokemuksesta ja logistiikan kokonaiskustannuksista. Käyttämällä logistiikkakumppanin ulkoistettua varastoa hyödyt suuren varaston tarjoamasta valikoimasta, toimituksesi nopeutuvat ja säästät varaston ylläpitokustannuksissa. Verkkokauppiaan ei välttämättä tarvitse olla fyysisesti kosketuksissa tuotteisiinsa ollenkaan, vaan voi keskittyä tärkeimpään: myyntiin. Automaattivarasto Vantaalle avautuu syksyllä 2015 uusi, Euroopan moderneimpiin kuuluva Postin automaattivarasto, joka on optimoitu verkkokauppojen käyttöön. Tuotteet kerätään Postin varastosta automaattisesti, samoin paketit siirtyvät automaattisesti logistiikkakeskukseen jakeluun ja tuotteet voidaan jaella jopa samana päivänä tilauksesta. Tarvittaessa kuljetukseen yhdistetään tuotteet Postin varastosta, verkkokaupan omasta varastosta tai vaikka maahantuojan varastosta nopeasti, laadukkaasti ja tehokkaasti. Automaattivaraston nopeuden ja optimoitujen kuljetusten ansiosta verkkokauppias saa jopa 2 3 lisämyyntipäivää kiivaisiin sesonkeihin, kuten joulumyyntiin.

6 VINKKI 3 Päihitä ulkomaiset verkkokaupat toimituksesi nopeudella ja toimitustapojen valikoimalla. Nopeus on valttia verkkokaupassa, varsinkin sesonkiaikana Kuluttajalle verkkokaupassa merkittävin asia kokonaishinnan ja saatavuuden jälkeen on toimitusnopeus. Suuri osa kuluttajista ei halua enää odottaa lähetystään 2 3 päivää, vaan odottaa toimitusta jo seuraavan päivän aikana. Etenkin kiireisten sesonkien aikana kuluttajat valitsevat selvästi enemmän nopeita toimitustapoja, esimerkiksi jos lahjan pitää ehtiä jouluksi. Postin avulla saat kilpailuetua ulkomaisiin verkkokauppoihin nähden, sillä voit hyödyntää seuraavan päivän toimituksia ja kotiinkuljetuksia iltaisin. Jos ostat verkkokaupasta, voit hyvinkin haluta toimituksenkin suoraan kotiisi Asiakas voi haluta paketin kesällä kesämökilleen tai kaupassa olevaan pakettiautomaattiin noudettavaksi samalla kun käy hoitamassa ruokaostokset. Talvella paketin vastaanottaminen oman kodin lämmössä on houkutteleva vaihtoehto. Verkkokaupan myötä ostosten toimitustavan valinta on siirtynyt kauppiaalta kuluttajalle. Kuluttaja valitsee halutessaan joka kerta eri tavan vastaanottaa pakettinsa. Verkkokauppiaan kannattaa siksi valita logistiikkakumppani, joka tarjoaa kaikki toimitustavat myös yön yli -toimitusmahdollisuuden.

7 VINKKI 4 Pakettiautomaatista noutaminen on asiakkaalle helpompaa. 90 % vastaanottaa tilauksensa mieluiten pakettiautomaattiin Paketin noutaminen kestää noin 15 sekuntia, eikä jonoja ole. Kun verkkokaupasta ostaminen on helppoa, sieltä ostetaan useammin. Pakettiautomaateilla on ollut aikaiset omaksujansa, jotka alkoivat käyttää automaatteja heti niiden esittelyn jälkeen. Nyt jo 27 % kuluttajista on vastaanottanut paketin pakettiautomaatin kautta ja 90 % heistä pitävät Postin automaatteja itselleen sopivimpana paketin noutamistapana. Automaateista on tullut koko kansan palvelu. Paketin noutaminen onnistuu kauppareissulla ja säästää aikaa Tarjoamalla pakettiautomaattitoimitukset verkkokauppias tuo asiakkaidensa ulottuville 900 Postin lisäksi 480 uutta noutopistettä. Pakettiautomaatit on sijoitettu ihmisten arjen kulkureiteille ja ne ovat auki koko kauppojen aukioloajan. Verkkokauppiaatkin uskovat toimitustavan parantavan asiakaskokemusta ja tällä hetkellä se onkin standardi yli verkkokaupassa. Lisäksi pakettiautomaateista noudetaan paketit erittäin nopeasti, lähes 50 % jo saapumispäivänä. Oma noutopiste -palvelun käyttäjistä 85 % valitsee pakettiautomaatin pakettinsa noutopaikaksi.

8 VINKKI 5 Tarjoa asiakkaille mahdollisuus seurata lähetystään helposti. Seuranta vähentää hermoilua Asiakaskokemukseen vaikuttavaa erityisesti toimitusprosessin läpinäkyvyys. Asiakas pysyy tietoisena missä hänen toimituksensa liikkuu, mikä on varsin tärkeää kiireellisissä toimituksissa. Seuranta vähentää myös yhteydenottoja verkkokaupan asiakaspalveluun. Kaikkiin Postin pakettikuljetuksiin kuuluu lähetysten seuranta, useimmissa maissa perille asti. Lähetystä voi seurata Postin lähetysten seurantasivuilla osoitekortin viivakoodista löytyvällä seurantatunnuksella tai Postin mobiilisovelluksella. Asiakkaat voivat turhia näpräämättä päästä käsiksi pakettinsa tietoihin Postin ilmainen mobiilisovellus Posti tarjoaa vielä enemmän tietoa asiakkaalle hänen toimituksestaan. Omien pakettien seurantatiedot saa automaattisesti puhelinnumeroon perustuen, eikä tarvitse näppäillä pitkää seurantakoodia. Sovellus kertoo itsestään, kun lähetyksen tila muuttuu. Paketin voi myös kätevästi ohjata haluamaansa Postin palvelupisteeseen ilmaiseksi (posti, pakettiautomaatti tai kumppanin ylläpitämä noutopiste). Posti-sovelluksen ominaisuuksia: Arvio paketin saapumisajasta Notifikaatiot paketin liikkeistä Helppo nouto QR-koodin tai lokerokoodin avulla Kartta ohjaa oikeaan noutopisteeseen Tiedot paketin painosta ja koosta ennakkoon

9 VINKKI 6 Tee palautuksista mahdollisimman yksinkertaisia. Helppo palautusmahdollisuus tekee ostamisen houkuttelevammaksi Vaikeat palautuskäytännöt ovat olleet konkreettisia kaupankäynnin esteitä. Kuluttaja voi palauttaa pakkaamansa tuotteet joko Postin tai pakettiautomaatin välityksellä verkkokaupan määrittämään osoitteeseen. Postin pakettiautomaatilla palauttaessa asiakaspalautusosoitekorttia ei tarvita ollenkaan, vaan Posti tulostaa osoitekortin automaatista asiakkaan puolesta. Palautukset ulkomailta hoituvat osoitekortilla Kansainvälisen verkkokaupan asiakaspalautusten hallitseminen on ollut sekä kauppiaille että asiakkaille hankalaa. Postin uusi, kansainvälinen ERS-palautuspalvelu (Easy Return Solution) helpottaa merkittävästi palautusten tekemistä ulkomailla. Jos suomalaisen verkkokaupan ulkomailla oleva kuluttaja-asiakas haluaa palauttaa verkkokaupasta ostamansa tuotteen, kauppias toimittaa asiakkaalle sähköpostilla palautusta varten osoitekortin, jolla asiakas voi helposti palauttaa tuotteen maan paikallisen postin kautta. Suomalainen verkkokauppa ostaa siis palvelun Postista ja päättää, onko palautus hänen asiakkailleen maksullinen vai ei. Myynti Eurooppaan helpottuu yksinkertaisemmilla palautuksilla Suomi on yksi kahdestakymmenestäkolmesta eurooppalaisesta postista, joka on sopinut tästä yhteisestä rajat ylittävästä palautuspalvelusta. Palvelu on ensimmäisenä saatavissa seuraavista maista: Viro, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Hollanti, Belgia. Tavoitteena on avata lisää maita vuoden 2015 aikana.

10 VINKKI 7 Kohdenna markkinointisi mahdollisimman tarkasti. Pisara valtameressä Verkossa toimiva globaali pienyrittäjä kohtaa täysin uudenlaisen kilpailutilanteen. Kansainvälisessä kilpailussa hyvät tuotteet ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat tärkeitä kilpailutekijöitä, mutta ne eivät yksin riitä. Verkkokauppamarkkina on koko maailman kokoinen ja avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Kaikille ei ole kuitenkaan mahdollista markkinoida, sillä kohdentamattomat markkinointi-investoinnit hukkuvat kuin pisara valtamereen. Ohjaa asiakasvirta kauppaasi kohdennetulla markkinoinnilla Voit tavoittaa asiakkaasi mistä päin maailmaa vaan ja saattaa hänet omaan kauppaasi, jos osut markkinoinnillasi juuri oikeaan kohdeyleisöön. Mieti tuotteidesi kohderyhmät mahdollisimman tarkasti, jotta onnistut löytämään oikeat kanavat asiakkaiden tavoittamiseksi. Kohdistamalla voit tehdä mahdollisimman kustannustehokasta ja onnistu- nutta markkinointia. Sopivat uudet kohdemarkkinat saattavat löytyä helposti esimerkiksi myytävien tuotteiden kautta. Mistä löytyy asian harrastajia tai juuri verkkokauppasi tuotteista enemmän kiinnostuneita? Tai mistä tuotteitasi ei saa lainkaan tai ne ovat paljon kalliimpia? Poimi rusinat pullasta Verkkokaupan parhaat ratkaisut ovat yrityskohtaisia, sillä tuotteet ja kohderyhmät eroavat toisistaan. Usein voi olla parasta aloittaa kaupankäynti yhdellä markkinalla, josta löytyy ilmeisin verkkokauppasi kuluttajakunta ja helpoimmat kohteet. Näin pystyt hiomaan verkkokauppasi taustatoiminnot kuntoon. Asteittain on helpompi kansainvälistyä. Voit aloittaa etsimällä yrityksellesi paikallisen markkinan tuntevan kumppanin, joka osaa auttaa markkinointiviestin ja kanavien suunnittelussa. Muista mitata tuloksia; varsinkin sähköisen markkinoinnin vahvuuksia on mitattavuus. Hyödynnä myös sosiaalista mediaa paikallisten suositusten saamiseksi.

11 VINKKI 8 Lokalisoi palvelusi kohdemarkkinaasi. Verkkokaupan kansainvälistyminen Suomessa on yllättävän lapsenkengissä Postin teettämän tutkimuksen mukaan kansainvälistä verkkokauppaa käy vain joka neljäs suomalainen yritys ja näilläkin kansainvälisen myynnin osuus jää varsin pieneksi. Ulkomaille myyvistä joka neljäs ei ole lokalisoinut palveluaan lainkaan, ja muutkin vain vähän, lähinnä välttämättömimmän. Tavallisinta on paikallisen kielen käyttö verkkosivuilla ja asiakaspalvelussa. Verkkokauppasi sivut kannattaa kääntää paikalliselle kielelle Mieti miten haluat asiakkaidesi näkevän kansainvälisen kauppasi. Jos haluat kauppasi tuntuvan mahdollisimman paikalliselta ja luotettavalta verkkosivujen osalta mieti, millä kielellä kuhunkin maahan kannattaa myydä. Muista kääntää myös sähköpostiviestit. Usein ihmiset mieluiten asioivat omalla äidinkielellään ja pitävät ostamista paikallisella kielellä luotettavampana. Sama pätee näin ollen myös asiakaspalveluratkaisuihin. Asiakkaasi saattavat myös olla toisella aikavyöhykkeellä, jolloin yhteydenottoja voi tulla ympäri vuorokauden. Kielenvaihdos ei yksin riitä hyvään lokalisointiin Riittävät ja kyseisessä maassa eniten käytetyt maksutavat on hyvä selvittää ja olla tarjolla, jotta kauppa käy. Selvästi harvinaisempaa on paikallisten toimitus- ja maksutapojen tai markkinointipalvelujen käyttö. Eri maissa on merkittäviä eroja maksupalveluiden käytössä. Vaikka Visa ja MasterCard ovat kansainvälisiä luottokortteja, selvitä paikallisesti suosituimmat maksutavat. Maksupalvelusi määrittelee kaupantekovaluutan, vaikka verkkokaupan ohjelmistosi pystyy käsittelemään eri valuuttoja. Ota tuotteidesi hinnoissa huomioon myös arvonlisävero. Muista tarkistaa voimassa oleva käytäntö arvonlisäverojen maksamisessa. Jos myyt EU-alueen ulkopuolelle, myynti on arvonlisäverotonta. Myyntisi Suomesta EU-alueelle verotetaan Suomen arvonlisäverokannan mukaisesti.

12 VINKKI 9 Liitä verkkokauppaasi mahdollisuus ostaa taxfreena. Asiakkaasi voi tilata tuotteensa suoraan rajalle ja noutaa sen sieltä verottomana Matkailijalla on mahdollisuus taxfree-etuun kun yhteenlaskettu arvo ilman toimituskuluja on yli 40 euroa ja tuotteet viedään Suomesta matkailijan kotimaahan avaamattomina ja omaan käyttöön. EU:n ulkopuolelle poistuva asiakas voi tilata tuotteensa verkkokaupasta mihin tahansa Postin palvelupisteeseen käyttämällä c/o-osoitetta. Erityisesti venäläisiä matkailijoita palvelevia Posteja on itärajan tuntumassa useita ja Nuijamaan raja-asemalta on vain 900 metriä lähimmälle Postin pakettiautomaatille. Taxfree.PRO tuo tax-freemyynnin kiinteäksi osaksi verkkokaupan omia toimintoja Taxfree.PRO on verkkokaupan palvelu, joka tuo tax-free -ostamisen suoraan kauppiaan omaan verkkokauppaan. Se tarjoaa verkkokauppaasi varten palvelut, ohjeet ja kauppiasmateriaalit tax-free-myynnin aloittamiseksi ja nopeuttamiseksi. Automatisoitu palvelu vähentää merkittävästi kaupan työvaiheita ja madaltaa kynnystä ostaa tax-freenä verkkokaupasta. Taxfree.PRO-palvelulla ja Postin kuljetuspalveluilla tuot verkkokaupalle uusia asiakkaita, sillä esimerkiksi venäläiset kuluttajat tekevät yhä useammin tax-free-ostoksia myös verkossa. Asiakkaan tarvitsee vain rekisteröityä käyttäjäksi ja verkkokauppasi tunnistaa hänet automaattisesti. Tilaukset toimitat Postin kuljetuspalveluilla matkailijan valitsemaan Postin palvelupisteeseen.

13 VINKKI 10 Haastavammilla markkinoilla arvostetaan luotettavia toimituksia ja sujuvaa ostokokemusta vielä enemmän. Sujuvalla ostokokemuksella on mahdollisuus luoda pysyviä asiakassuhteita myös kansainvälisesti Verkkokauppiaat kohtaavat EU:n ulkopuolisilla markkinoilla, kuten Venäjällä, enemmän haasteita kaupankäynnille esim. tullimuodollisuuksia, lainsäädännöllisiä esteitä ja verotuskäytäntöjä. Markkinatuntemuksen rakentaminen ja riskienhallinta vaatii kokemusta ja pitkäjänteisyyttä Uudelle markkina-alueelle laajentuminen helpottuu suuresti, jos kumppanina on kokenut toimija, joka tuntee paikallisen kaupan säännöt. Tällä hetkellä esimerkiksi Venäjälle on toistaiseksi voimassa tulli- ja verohelpotuksia, kun kuluttaja ostaa ulkomaisista verkkokaupoista. Haastavammilla markkinoilla, joissa toimitukset eivät ole yhtä luotettavia ja hinnat heittelevät enemmän, kuluttajat antavat erityisen paljon painoarvoa hyvälle ostokokemukselle. Sen saavuttamiseksi tarvitaan tehokkaat logistiikka-, varastointi-, jakelu-, maksu- ja integraatioratkaisut sekä tuotteiden palautukset. Luotettavat toimitukset ovat yksi verkkokaupan kulmakivistä. EU:n ulkopuolelle lähetettäessä tulee huomioida tarvittavat vientiasiakirjat ja -ilmoitukset tullille. Näistä, samoin kuin sopivien kuljetuspalveluiden valinnasta, saat enemmän tietoa Postin verkkokauppiaille tehdystä Vinkit vientiin -oppaasta. Voit tilata sen ilmaiseksi osoitteesta posti.fi/vinkitvientiin. Vielä yksityiskohtaisempaa tietoa saat kun otat yhteyttä suoraan Postin yritysasiakaspalveluun.

14 Yritysasiakaspalvelu p , ma pe klo 8 17 posti.fi/verkkokauppa Toimivampi verkkokauppa. Sujuvampi arki.

Suoratoimituksilla lisäät verkkokauppasi myyntiä ja kannattavuutta.

Suoratoimituksilla lisäät verkkokauppasi myyntiä ja kannattavuutta. Suoratoimituksilla lisäät verkkokauppasi myyntiä ja kannattavuutta. Maailman menestyneimmät verkkokaupat perustuvat malliin, jossa tavara liikkuu valmistajalta suoraan asiakkaalle. Näin valikoimaa voidaan

Lisätiedot

Postin palvelut verkkokauppiaille

Postin palvelut verkkokauppiaille Postin palvelut verkkokauppiaille 1 2 Verkkokauppa on koko kansan kauppa Kuluttajista 2/3 ostaa verkosta Nettiostosten mediaanihinta on 60 Nettiasiakas ostaa tuotteita keskimäärin 6 viikon välein Suomalaiset

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikka

Verkkokaupan logistiikka Verkkokaupan logistiikka 6.4.2011 Ilkka Kaikuvuo 1 Agenda Logistiikka ja verkkokauppa? Verkkokaupan logistiset prosessit Tavaran osto ja tuotehallinta Verkkokaupan tuotteiden varastointi Tilauksesta toimitukseen

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikka

Verkkokaupan logistiikka Verkkokaupan logistiikka 2011 Itella Posti Oy Verkkokaupan ratkaisut 1 Agenda Logistiikka ja verkkokauppa? Verkkokaupan logistiset prosessit Tavaran osto ja tuotehallinta Verkkokaupan tuotteiden varastointi

Lisätiedot

Posti Maksuturva palveluesittely

Posti Maksuturva palveluesittely Posti Maksuturva palveluesittely Tommi Sunikka Konsta Karvinen 26.9.2013 Yhteenveto palvelun ominaisuuksista 1. Kaikki maksutavat 2. Työkalut palautusten hallintaan 3. Monipuoliset tilitys- ja raportointimallit

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy,

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 6.10.2016 Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa vuonna 2013 havainnosta, että tuottajien

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikkaratkaisut Janne Reiman

Verkkokaupan logistiikkaratkaisut Janne Reiman Verkkokaupan logistiikkaratkaisut 8.11.2016 Janne Reiman janne.reiman@matkahuolto.fi 040 715 3388 Oy Matkahuolto Ab 5.10.2016 Janne Reiman Logistiikka pakollinen paha Jää monesti viimeiseksi hoidettavaksi

Lisätiedot

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa 3.11.2016 1 Kokenut ja osaava toimittaja & Toimituksia vuodesta 1991 liikevaihto 5,3 M 2015, tulos 1 MEUR

Lisätiedot

Toimitustapojen esittäminen ja toimitustavan valinta verkkokaupassa Itellan referenssimalli 2012

Toimitustapojen esittäminen ja toimitustavan valinta verkkokaupassa Itellan referenssimalli 2012 Toimitustapojen esittäminen ja toimitustavan valinta verkkokaupassa Itellan referenssimalli 01 1 Kuinka toimitustavan valinta esitetään kuluttajalle verkkokaupassa Verkkokaupoille on käytettävissä neljä

Lisätiedot

Verkkokauppa ja Kotisivut

Verkkokauppa ja Kotisivut Kaupan liiton verkkokauppa -koulutus 2011 6.4.2011 Hotelli Radisson Blu Royal Verkkokauppa ja Kotisivut Markku Korkiakoski, Vilkas Group Oy Agenda Vilkas Group Oy:n esittely Käsitteitä? Monikanavainen

Lisätiedot

Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle

Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle Sisä-Savon Seutuyhtymä Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle Alexandra Bogolyubova Suonenjoki 11.12.2014 Heinäkuussa 2014 tuoreen mansikan vienti Pietariin Kolme erää = noin 1 000 kiloa Tavarantoimittaja

Lisätiedot

Verkkokauppa Pohjoismaissa

Verkkokauppa Pohjoismaissa Verkkokauppa Pohjoismaissa Teema: Matka verkko-ostosten tekemiseen Q2 2015 Pohjoismaista verkkokauppaa 40,5 miljardilla Ruotsin kruunulla vuoden toisella neljänneksellä ESIPUHE Verkkokauppa kasvoi Pohjoismaissa

Lisätiedot

Verkkokaupan integraatiot noutopisterekisteriin

Verkkokaupan integraatiot noutopisterekisteriin Verkkokaupan integraatiot noutopisterekisteriin Millaisia palveluja ja toimitustapoja voimme tarjota verkkokauppaasiakkaillemme 1 Verkkokaupan toimitustapoja Posti tarjoaa mm. seuraavia toimitustapoja

Lisätiedot

Kuinka kehityn kaupan alalla sparrausta Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa

Kuinka kehityn kaupan alalla sparrausta Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa Kuinka kehityn kaupan alalla sparrausta Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa KIRSI MIKKOLA 10.11.2015 Ivalo 10.11.2015 SIVU 2 Kirsi Mikkola kirsi.mikkola@liiketoiminta.info www.facebook.com/kirsimikkola twitter.com/kirsimikkola

Lisätiedot

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) FL - Companies engaged in online activities FIF A Myykö yrityksenne verkon kautta ja/tai käyttääkö

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Loogisempaa sisälogistiikkaa: tuotteiden yksilöinti ja tuotetietojen hallinta verkkokaupassa

Loogisempaa sisälogistiikkaa: tuotteiden yksilöinti ja tuotetietojen hallinta verkkokaupassa Loogisempaa sisälogistiikkaa: tuotteiden yksilöinti ja tuotetietojen hallinta verkkokaupassa Tomi-Pekka Juha, Sector Manager, GS1 Finland Oy 08.10.2015 Sisältö GS1 Finland GS1 ja verkkokauppa GS1 järjestelmä

Lisätiedot

Venäjän Cross-Border Verkkokauppa. FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Venäjän Cross-Border Verkkokauppa. FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjän Cross-Border Verkkokauppa FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Flying Lynx Oy on uudenlainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia sähköisiä myyntikanavaratkaisuja

Lisätiedot

Postin materiaalit kauppiaille

Postin materiaalit kauppiaille Postin materiaalit kauppiaille 1.7.2016 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla parantaa asiakkaan

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2016 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

Supply Chain Module 1

Supply Chain Module 1 2.5.2016 Supply Chain Module 1 1. Määritelmä 2. Kuinka vähittäiskaupan ketju toimii? 3. Mitä toimenpiteitä teet kaupassa? 3.1. Perusvarastonvalvonta/ Check-in ja Check-out toiminnot (Vastaanotto ja Palautukset)

Lisätiedot

Verkkokaupan rakentaminen ja kansainvälistäminen

Verkkokaupan rakentaminen ja kansainvälistäminen Verkkokaupan rakentaminen ja kansainvälistäminen Mika Tonder 1 Taustaa www.toimelias.fi www.flyinglynx.com 2 + Iltapäivän epistola Verkkokaupan perustaminen, huomioitavat asiat Verkkokaupan kokonaissuunnitelma

Lisätiedot

Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2

Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2 Laskulla ja Osamaksulla Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2 asennusohje 2 1. JOUSTORAHAN EDUT VERKKOKAUPPIAALLE... 3 2. KÄYTTÖÖNOTTO VERKKOKAUPPAAN... 3 3. JOUSTORAHAN

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 7.11.2013 Satu Norema Sovelluskonsultti ProCountor International Oy Esityksen sisältö Sähköinen taloushallinto Verkkokaupan liittäminen

Lisätiedot

VERKKOKAUPPA. TeamProg Jarkko Muhonen

VERKKOKAUPPA. TeamProg Jarkko Muhonen 1 VERKKOKAUPPA TeamProg Jarkko Muhonen VERKKOKAUPPAFAKTAA 2 Kaikista 15-79-vuotiaista suomalaisista 75% (eli 3 178 000 henkilöä) on joskus ostanut jonkin tuotteen tai palvelun verkosta. Verkkokaupan arvo

Lisätiedot

Maksuliikenne ja kassanhallinta Venäjällä

Maksuliikenne ja kassanhallinta Venäjällä Maksuliikenne ja kassanhallinta Venäjällä Pohjois-Karjalan Kauppakamari Kevätkokous 22.5.2013 Sami Hirvonen Cash Management-johtaja Danske Bank Oyj Savo-Karjalan Finanssikeskus Sisältö Danske Bank-konsernin

Lisätiedot

Verkkokaupan arvonlisäverotus. Mika Jokinen Veroasiantuntija

Verkkokaupan arvonlisäverotus. Mika Jokinen Veroasiantuntija Verkkokaupan arvonlisäverotus Mika Jokinen Veroasiantuntija Verkkokauppa Kotimaankauppaa vai ulkomaankauppaa? Tavara vai palvelu? Asiakas verovelvollinen vai ei-verovelvollinen? 2 Ulkomaankaupan käsitteitä...

Lisätiedot

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen.

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen. Seuraavia ehtoja sovelletaan Romlab.com ja sen asiakkaiden välisessä suhteessa Internetin välityksellä tapahtuvassa kaupassa. Romlab.com myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille

Lisätiedot

Pysyvää kilpailuetua ja kestävämpiä asiakassuhteita 29.9.2009

Pysyvää kilpailuetua ja kestävämpiä asiakassuhteita 29.9.2009 Pysyvää kilpailuetua ja kestävämpiä asiakassuhteita asiakaskokemusta k k kehittämällä Sanna Aalto 29.9.2009 09/16/2009 Asiakaskokemus Asiakaskokemuksen perustana yrityksen tarjoamat tuotteet ja palvelut

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi Maksuturva Gold Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi Sisällys Yleistä Maksuturva-palvelusta... 1 Näin

Lisätiedot

KAUPAN LIITON EU-DIREKTIIVIAAMU 31.5.2013

KAUPAN LIITON EU-DIREKTIIVIAAMU 31.5.2013 KAUPAN LIITON EU-DIREKTIIVIAAMU 31.5.2013 Ratkaisut EU-direktiivin mukana tuomiin muutostarpeisiin Suomen Maksuturva Oy Mikael Smeds, toimitusjohtaja Puhujasta lyhyesti Kauppatieteiden maisteri (KTM),

Lisätiedot

Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta.

Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta. PAKETIN OHJAUSPALVELUN PILOTOINTISOPIMUS 13.2.2012 Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta. 1. Sopimuksen kohde, osapuolet ja edellytykset

Lisätiedot

VERKKOLA. Verkkokauppapeli

VERKKOLA. Verkkokauppapeli VERKKOLA Verkkokauppapeli Vertti Woltti Verkkolan kunta Verkkolan kunta Tukku Maahantuoja Valmistaja Logistiikkakeskus Maksupalvelut Markkinointikeskus Pankki Talouden seuranta Pelaajan uutiset Satunnaistapahtumat

Lisätiedot

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Päivitetty 18.11.2011 1(8) Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Kvalitatiivinen analyysi. Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry

Kvalitatiivinen analyysi. Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry Laadullinen eli kvalitatiiivinen analyysi Yrityksen tutkimista ei-numeerisin perustein, esim. yrityksen johdon osaamisen, toimialan kilpailutilanteen

Lisätiedot

KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle

KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle Versio 1.4 Syyskuu 2010 KauppiasExtranet 2(16) Sisältö 1 Yleistä KauppiasExtranet:sta... 3 2 KauppiasExtranetin toiminnallisuus... 3 2.1 Kirjautuminen... 3 2.2

Lisätiedot

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Työvaateprofilointi Painettu & Valmis PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Nykyään yhä useampi yritys haluaa työvaatteisiin yrityksen logon. Ahlsell

Lisätiedot

Verkkokaupan trendit Pohjoismaissa 2015. Näin teemme ostoksia verkossa

Verkkokaupan trendit Pohjoismaissa 2015. Näin teemme ostoksia verkossa Verkkokaupan trendit Pohjoismaissa 2015 Näin teemme ostoksia verkossa 1 3 4 5 6-8 Anna Borg Helppous on helppoa vai onko? Raportti lyhyesti Faktaa Ruotsi, Tanska, Suomi ja Norja Verkkokaupan vahva asema

Lisätiedot

Yleiset myyntiehdot. Sisältö. 1. Pätevyys. 2. Tilauksen teko, sopimuksen voimaanpano, määrärajoitukset. a. Tilauksen teko. Sopimuksen voimaanpano

Yleiset myyntiehdot. Sisältö. 1. Pätevyys. 2. Tilauksen teko, sopimuksen voimaanpano, määrärajoitukset. a. Tilauksen teko. Sopimuksen voimaanpano Yleiset myyntiehdot Sisältö Pätevyys Tilauksen teko, sopimuksen voimaanpano, määrärajoitukset Hinnat ja toimituskulut Toimitus Omistuksenpidätys Vastuu ja takuu Maksaminen Tietosuoja Myyjäyrityksen tiedot

Lisätiedot

Kuinka ostaa verkkokaupasta

Kuinka ostaa verkkokaupasta Kuinka ostaa verkkokaupasta Verkkokaupan käyttäjäksi rekisteröityminen Pääset verkkokauppaan käyttäjänimen ja salasanan avulla. Voit rekisteröityä käyttäjäksi kassassa napsauttamalla painiketta Luo tili?.

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Jyväskylän kokemuksia

Jyväskylän kokemuksia Jyväskylän kokemuksia Investointeja ja kasvua yli rajojen 25.4.2012 Minna Haapala Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy Jykesin kansainvälistymispalvelut Jykesin kansainvälistymispalvelut tukee yritysten

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN UUDET TUOTTEET JA TUOTEKEHITTÄMISEN ERI VAIHEET JA TARVITTAVAT KUMPPANIT

PK-YRITYKSEN UUDET TUOTTEET JA TUOTEKEHITTÄMISEN ERI VAIHEET JA TARVITTAVAT KUMPPANIT PK-YRITYKSEN UUDET TUOTTEET JA TUOTEKEHITTÄMISEN ERI VAIHEET JA TARVITTAVAT KUMPPANIT 29.9.2016 KontaktiVerkko Suomi Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Tuotekehitysyhdistys ry, Sytkyn toiminnanjohtaja 2014

Lisätiedot

TILAUSVIHKO. Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika:

TILAUSVIHKO.  Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika: TILAUSVIHKO Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika: www.gutz.fi NÄIN SE TOIMII 1. KERÄÄ TILAUKSET Nyt on aika kerätä tilaukset, tilausvihkon, kuvaston ja kotisivun avulla. Ole huolellinen ja repäise

Lisätiedot

Liiketoiminta, logistiikka ja tutkimustarpeet

Liiketoiminta, logistiikka ja tutkimustarpeet VTT Älykkään liikenteen ja logistiikan seminaari Espoo 2.11.2010 Vuorineuvos, taloustiet. tri Kari Neilimo Liiketoiminta, logistiikka ja tutkimustarpeet Muuttuva elinkeinojen rakenne; kasvava ja monimuotoistuva

Lisätiedot

Matkailutilasto Helmikuu 2016

Matkailutilasto Helmikuu 2016 Matkailutilasto Helmikuu 2016 SISÄLLYSLUETTELO Yhteenveto... 1 Tiivistelmä... 2 Matkailun avainluvut Oulussa... 3 Yöpymiset kansallisuuksittain... 5 Yöpymiset vertailuseuduilla... 6 Tietoa tilastoista...

Lisätiedot

Tavallisimmat kysymykset

Tavallisimmat kysymykset Autodesk Design- ja Creation Suite -paketit Tavallisimmat kysymykset Tässä dokumentissa on vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin Design- ja Creation Suite -pakettien myynnin loppumisesta. 24.5.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

LAHJAKORTTI TÄYDELLINEN LAHJAIDEA!

LAHJAKORTTI TÄYDELLINEN LAHJAIDEA! LAHJAKORTTI TÄYDELLINEN LAHJAIDEA! Hintaryhmä 20,00 [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ] TUOTEVALIKOIMA Kortin saaja voi valita lahjansa seuraavista tuoteryhmistä: Urheilu & Vapaa-aika, Vuode- ja kylpyhuonetekstiilit

Lisätiedot

SmartShip lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

SmartShip lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org SmartShip lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Päivittäminen versiosta 1.X.X versioon 2.X.X... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6

Lisätiedot

Sähköinen maksaminen ja taloushallinto verkkokaupassa. Kaupan liiton Verkkokauppakoulutus 2011 (syksy)

Sähköinen maksaminen ja taloushallinto verkkokaupassa. Kaupan liiton Verkkokauppakoulutus 2011 (syksy) Sähköinen maksaminen ja taloushallinto verkkokaupassa Kaupan liiton Verkkokauppakoulutus 2011 (syksy) Agenda Oppilaiden Kick-off:ssa esittämiä toiveita läpikäytävistä asioista Verkko-ostamisen merkitys

Lisätiedot

Terveydenhuollon kasvava ammattilainen

Terveydenhuollon kasvava ammattilainen Terveydenhuollon kasvava ammattilainen Orion jakautuu 1.7.2006 Orion konserni Uusi Orion Oyj Oriola KD Oyj Orion Pharma Orion Diagnostica KD Oriola Lääkkeiden ja diagnostisten testien T&K, valmistus ja

Lisätiedot

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011 Suomen johtava kaupallinen verkon työpaikkapalvelu Ilmoittajalle Oikea mediaympäristö tavoittaa parhaimmat työnhakijat. Yhteistyöverkostomme kautta tavoitat monipuolisesti

Lisätiedot

Kaupan digimurros. Juha Ilvonen HOK-Elanto

Kaupan digimurros. Juha Ilvonen HOK-Elanto Kaupan digimurros Juha Ilvonen HOK-Elanto Kaupanalan keskeisiä muutosvoimia tällä hetkellä Hidas talouskasvu Kilpailun lisääntyminen Sääntelyn purku Digitalisaatio Heikko ostovoimakehitys Kuluttajien

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE. Yritys: Tekijä:

OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE. Yritys: Tekijä: OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE Yritys: Tekijä: Päiväys: MARKKINAT Rahoittajille tulee osoittaa, että yrityksen tuotteella tai palvelulla on todellinen liiketoimintamahdollisuus.

Lisätiedot

SUOMEN PANKIN AJANKOHTAISIA ARTIKKELEITA TALOUDESTA

SUOMEN PANKIN AJANKOHTAISIA ARTIKKELEITA TALOUDESTA SUOMEN PANKIN AJANKOHTAISIA ARTIKKELEITA TALOUDESTA Sisältö Fintech-yritykset tuovat markkinoille uudenlaisia rahoituspalveluita 3 BLOGI Fintech-yritykset tuovat markkinoille uudenlaisia rahoituspalveluita

Lisätiedot

Mobiili kanta-asiakaskortin yhteisöllisyys yhdistettynä maksamisen helppouteen. Case: JYP Juniorit Yhteisökortti. Mobile intelligence

Mobiili kanta-asiakaskortin yhteisöllisyys yhdistettynä maksamisen helppouteen. Case: JYP Juniorit Yhteisökortti. Mobile intelligence Mobile intelligence Mobiili kanta-asiakaskortin yhteisöllisyys yhdistettynä maksamisen helppouteen Case: JYP Juniorit Yhteisökortti Jussi Jalasaho - JYP Juniorit Ry Timo Wallius - Arena Interactive Oy

Lisätiedot

Kansainvälistymiskartoitus. Tampereen kauppakamari Kyselyajankohta:

Kansainvälistymiskartoitus. Tampereen kauppakamari Kyselyajankohta: Kansainvälistymiskartoitus Tampereen kauppakamari Kyselyajankohta: 10.-31.12.2017 Kansainvälistymiskartoitus 2016 Joka toinen vuosi toteutettavan kyselyn tarkoituksena on saada tieto - yritysten kansainvälistymisen

Lisätiedot

Hotellit WW.SIGNALPARTNERS.FI

Hotellit WW.SIGNALPARTNERS.FI Hotellit WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa 1 Sisältö Kontaktiin kirjautuminen ja asiointitunnukset Postinen Kontaktissa, ohjeet ja chat Roolit Postisen tilauskanavassa Tilauspolku: Tilaajan tiedot

Lisätiedot

adminetin vastaavat tuotteet

adminetin vastaavat tuotteet adminetin vastaavat tuotteet Edullisimman tuotteen löytäminen eri valmistajien vaihtoehdoista on helppoa vastaavien tuotteiden avulla. Adminetin vastaavien tuotteiden rekisterillä saatte merkittävää kilpailuetua

Lisätiedot

Sähköiseen maailmaan siirtyminen; Yritys-Suomi -palvelukokonaisuus ml. Yritys-Suomi visio 2020 Yritys-Suomi Innosta menestykseen - seminaari 10.9.

Sähköiseen maailmaan siirtyminen; Yritys-Suomi -palvelukokonaisuus ml. Yritys-Suomi visio 2020 Yritys-Suomi Innosta menestykseen - seminaari 10.9. Sähköiseen maailmaan siirtyminen; Yritys-Suomi -palvelukokonaisuus ml. Yritys-Suomi visio 2020 Yritys-Suomi Innosta menestykseen - seminaari 10.9.2014 Sirpa Alitalo & Jaana Lappi, TEM Yritys-Suomen visio

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

ZA5559. Flash Eurobarometer 321 (European Contract Law in Consumer Transactions) Country Questionnaire Finland

ZA5559. Flash Eurobarometer 321 (European Contract Law in Consumer Transactions) Country Questionnaire Finland ZA5559 Flash Eurobarometer 321 (European Contract Law in Consumer Transactions) Country Questionnaire Finland Fl321 FLASH EUROBAROMETER Business attitudes towards cross border business to consumer transactions

Lisätiedot

Matkailutilasto Tammikuu 2016

Matkailutilasto Tammikuu 2016 Matkailutilasto Tammikuu 2016 SISÄLLYSLUETTELO Yhteenveto... 1 Tiivistelmä... 2 Matkailun avainluvut Oulussa... 3 Yöpymiset kansallisuuksittain... 5 Yöpymiset vertailuseuduilla... 6 Tietoa tilastoista...

Lisätiedot

KESKO OSTAA ONNISEN 1

KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN Velaton kauppahinta noin 369 milj. euroa Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto 10/2014-9/2015 1,4 mrd euroa, käyttökate 39 milj. euroa Onninen toimii Suomessa,

Lisätiedot

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Yritysten toiminta: LähiPuoti Remes Oy on perustettu 2013, Puotipuksuna Kimmo Remes. Yrityksen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais-Häme ja Pirkanmaa. Valikoimissa

Lisätiedot

Näkökulma Tarve Toteuma / edellytykset

Näkökulma Tarve Toteuma / edellytykset Näkökulma Tarve Toteuma / edellytykset Asiakas Ostaa lahjaksi Helppo ostaminen Eri sesongit Alko Asiakastarpeen täyttäminen Elämyksellisyyden tarjoaminen Tavarantoimittajat Tuotemerkin rakentaminen Myynnin

Lisätiedot

VARAOSAVARASTOJEN OPTIMOINTI MONIPORTAISESSA VERKOSTOSSA. 21.1.2015 Mikko Eskola TEL. 0440 650 970

VARAOSAVARASTOJEN OPTIMOINTI MONIPORTAISESSA VERKOSTOSSA. 21.1.2015 Mikko Eskola TEL. 0440 650 970 VARAOSAVARASTOJEN OPTIMOINTI MONIPORTAISESSA VERKOSTOSSA 21.1.2015 Mikko Eskola TEL. 0440 650 970 HANKKIJA OY Toimitusjohtaja Ensio Hytönen Hallinto Markkinointi Myynti Logistiikka Sisäinen tarkastus Agro

Lisätiedot

TKL -LEX TEKNISEN KAUPAN TIETOPALVELU

TKL -LEX TEKNISEN KAUPAN TIETOPALVELU TKL -LEX TEKNISEN KAUPAN TIETOPALVELU Ennakoivaa säädöstietoa liiketoiminnan tarpeisiin TKL -LEX yritysjohdolle myynnistä vastaaville markkinoinnista vastaaville asiantuntijoille Teknisen kaupan yritysten

Lisätiedot

Tuotekortti pienyrityksen ja kaupan välisessä yhteistyössä

Tuotekortti pienyrityksen ja kaupan välisessä yhteistyössä Tuotekortti pienyrityksen ja kaupan välisessä yhteistyössä Elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina hanke Jukka Jokiranta FocusIt Consulting Oy 2010 Tuotekortti

Lisätiedot

Arktiset Aromit ry Workshop-tilaisuus , Kajaani

Arktiset Aromit ry Workshop-tilaisuus , Kajaani Arktiset Aromit ry Workshop-tilaisuus 4.10.2016, Kajaani Meidän tarinamme Ystävykset Kainuusta luonnonantimien ääreltä. Rakastamme Suomen luontoa sekä sen tarjoamaa yltäkylläisyyttä. Haluamme tuoda kotiseutumme

Lisätiedot

POTENTTIAALISET ASIAKKAAT ASIAKASOPISKELIJAT MAKSULIIKENNE VERKKOKAUPPA VERKKOKOULUTUS MARKKINOINTIAUTOMAATIO SISÄLTÖMARKKINOINTI WWW-SIVUSTO

POTENTTIAALISET ASIAKKAAT ASIAKASOPISKELIJAT MAKSULIIKENNE VERKKOKAUPPA VERKKOKOULUTUS MARKKINOINTIAUTOMAATIO SISÄLTÖMARKKINOINTI WWW-SIVUSTO VERKKOKURSSIKONE.FI NÄIN SE TOIMII POTENTTIAALISET ASIAKKAAT ASIAKASOPISKELIJAT JÄLLEENMYYJÄT $ $ $ $ MAKSULIIKENNE BIOACADEMY.FI MUKSUOPPIAKATEMIA.FI KOIRUUKSIENKLUBI.FI KIDSSKILSACADEMY.COM UUSI KOULUTUSTA

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Älypuhelin hoitotyössä; osastoilla ja kentällä - potilaskuljetuksen työkalu. 25.5.2016 n.n

Älypuhelin hoitotyössä; osastoilla ja kentällä - potilaskuljetuksen työkalu. 25.5.2016 n.n Älypuhelin hoitotyössä; osastoilla ja kentällä - potilaskuljetuksen työkalu 25.5.2016 n.n Älypuhelin ja mobiilisovellus tehokkaan toiminnan mahdollistajana SBM-teknologiaan perustuva Potku-sovellus otettu

Lisätiedot

WEBINAARI Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan?

WEBINAARI Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? WEBINAARI 7.4.2016 Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma Liite 1 Viestintäsuunnitelma 2014-2016 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL:n viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelman tehtävänä on antaa suunta viestinnän toimenpiteille vuosille 2014 2016. Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry 1 Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry Rauman Yrittäjät Yrittäjän asialla, paikallisesti 2 Rauman

Lisätiedot

PINS MasterCard -koulutusmateriaali. Vain myyjän käyttöön

PINS MasterCard -koulutusmateriaali. Vain myyjän käyttöön PINS MasterCard -koulutusmateriaali Vain myyjän käyttöön 2 PINS MasterCard PINS-ohjelman lippulaiva! Pinssejä kahdesti, kun asiakas maksaa PINS MasterCard -kortilla! PINS-kumppanin myöntämät pinssit Lisäksi

Lisätiedot

Uudet paikannus- ja havainnointitekniikat

Uudet paikannus- ja havainnointitekniikat Uudet paikannus- ja havainnointitekniikat ostokäyttäytymistutkimuksen apuna SMTS Kuluttaja vähittäiskaupassa 9.6.2011 Maritta Palvas 1 Ostosmatkan varrella monta mutkaa.. Tarve Ostajasegmentointi 1 Ostopaikan

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

Fashion & Design. Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013

Fashion & Design. Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013 Fashion & Design Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013 Fashion & Design - Lähialueyhteistyöhanke Rahoitus TEMin lähialueyhteistyövaroista Finatex ry:n koordinoima Suomalais-venäläisen

Lisätiedot

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa Tuula Loikkanen Kaupan liitto Vertaiskauppa verkossa - Marginaali-ilmiöstä ilmiöksi 24.11.2015 Tutkimuksen taustaa: tutkimusyhteistyö Tampereen yliopiston kanssa

Lisätiedot

Digitaalinen kuluttajakäyttäytyminen

Digitaalinen kuluttajakäyttäytyminen Digitaalinen kuluttajakäyttäytyminen Perustietoa verkkokäyttäytymisestä kaupan silmin Seppo Roponen TNS Gallup 6.4.2011 SFS-ISO 20252 -sertifioitu Copyright TNS 2011 AGENDA Internet kuluttajien arjessa

Lisätiedot

Leena Erola, 26.1.2016

Leena Erola, 26.1.2016 Leena Erola, 26.1.2016 Sisältö Liikeidea ja sen merkitys markkinoinnin päätöksiin Mitä markkinointi on? Markkinoinnin kilpailukeinot Mainonnan ABC Liikeidea Mitä? Kenelle? Miten? = näkemys ja päätös siitä,

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO 30.06.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja. Aineistot

Lisätiedot

Uusi mytnt Lähetä helposti verkossa mytnt-palvelulla

Uusi mytnt Lähetä helposti verkossa mytnt-palvelulla Asiakaspalvelu 24 h vuorokaudessa 0300 188 800 (0,14 euroa/min + pvm/mpm) Uusi mytnt Lähetä helposti verkossa mytnt-palvelulla TNT Suomi Oy Tullimiehentie 2 01530 Vantaa www.tnt.fi 1 Tervetuloa käyttämään

Lisätiedot

PAKKAUSJÄTTEEN TUOTTAJAVASTUU

PAKKAUSJÄTTEEN TUOTTAJAVASTUU www.rinkiin.fi PAKKAUSJÄTTEEN TUOTTAJAVASTUU KOKOEKO-seminaari 18.2.2016 Savonia-ammattikorkeakoulu, Opistontie 2 Kuopio Jari Koivunen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy SUOMEN PAKKAUSKIERRÄTYS RINKI OY

Lisätiedot

SIJOITTAJAN OPAS ETF-rahastoihin

SIJOITTAJAN OPAS ETF-rahastoihin SIJOITTAJAN OPAS ETF-rahastoihin Pörssinoteerattu rahasto eli ETF (Exchange-Traded Fund) on rahasto, jolla voidaan käydä kauppaa pörssissä. ETF:ien avulla yksityissijoittajalla on mahdollisuus sijoittaa

Lisätiedot

Ostokset verkkokaupoista 1-6/2010 (yhteensä 4767 miljoonaa euroa)

Ostokset verkkokaupoista 1-6/2010 (yhteensä 4767 miljoonaa euroa) Ostokset verkkokaupoista 1-6/2010 (yhteensä 4767 miljoonaa euroa) 1 1 Mitä varauskanavia tarjoat? Vaihtoehdot Asiakas toimistossa Asiakas puhelimessa Asiakas lähettää sähköpostin Asiakas lähettää tekstiviestin

Lisätiedot

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 1 Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 2 Miksi Google AdWords? Ihmiset löytävät yrityksesi Googlessa juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluita, joita myös sinulla on tarjolla. Google AdWordsin

Lisätiedot

KURKISTUS ÄLYKKÄÄN MARKKINOINNIN MAAILMAAN. Kuinka tiedolla johdettu markkinointi nähdään Suomessa?

KURKISTUS ÄLYKKÄÄN MARKKINOINNIN MAAILMAAN. Kuinka tiedolla johdettu markkinointi nähdään Suomessa? 1 KURKISTUS ÄLYKKÄÄN MARKKINOINNIN MAAILMAAN Kuinka tiedolla johdettu markkinointi nähdään Suomessa? Aiemman tutkimuksemme* mukaan markkinoinnin johtaminen tiedolla parantaa markkinoinnin tuottoastetta

Lisätiedot