VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE"

Transkriptio

1 VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE

2 3 miljoonaa suomalaista ostaa tuotteita ja palveluita verkosta. Kauppiaalle tämä tarkoittaa hyviä mahdollisuuksia nykyisten asiakkaiden palvelemiseen ja uusien asiakkaiden hankintaan. Tarjoamme verkkokauppiaalle palvelukokonaisuuden, joka kattaa sekä fyysisen tavaran käsittelyn että verkkokauppaan liittyvän tiedon hallinnan asiakkaiden hankinnasta markkinointiin, kuljetuksiin ja palautusten hallintaan sekä varastopalveluihin. Tähän infopakettiin olemme koostaneet Postin asiantuntijoiden näkemyksistä ja kokemuksista tärkeimpiä vinkkejä, joiden avulla voit heti kasvattaa verkkokauppasi tulosta.

3 Sisältö 10 vinkkiä verkkokauppiaalle. VINKKI 1 Jos tuotteesi kiertävät hitaasti, välitä ne suoraan toimittajan varastolta. VINKKI 2 Oma tai ulkoistettu varasto tilanteen mukaan. VINKKI 3 Päihitä ulkomaiset verkkokaupat toimituksesi nopeudella ja toimitustapojen valikoimalla. VINKKI 4 Pakettiautomaatista noutaminen on asiakkaalle helpompaa. VINKKI 5 Tarjoa asiakkaille mahdollisuus seurata lähetystään helposti. VINKKI 6 Tee palautuksista mahdollisimman yksinkertaisia. VINKKI 7 Kohdenna markkinointisi mahdollisimman tarkasti. VINKKI 8 Lokalisoi palvelusi kohdemarkkinaasi. VINKKI 9 VINKKI 10 Haastavammilla markkinoilla arvostetaan luotettavia toimituksia ja sujuvaa ostokokemusta vielä enemmän. Liitä verkkokauppaasi mahdollisuus ostaa taxfreena.

4 VINKKI 1 Jos tuotteesi kiertävät hitaasti, välitä ne suoraan toimittajan varastolta. Kun verkkokaupan valikoima kasvaa, kasvaa myös myynti Suoratoimitus poistaa oman varaston tarpeen Postin tekemien kuluttajatutkimusten mukaan verkkokaupan tärkein kilpailutekijä on hinta. Heti seuraavana on valikoima, jonka laajuus onkin suurin erottava tekijä kivijalkamyymälöiden tarjoamaan verrattuna. Suuri valikoima vaatii suurta varastoa Oma varasto ei olekaan enää kannattava, jos tavara ei kierrä nopeasti, jolloin pääoma on kiinni varaston arvossa ja varastointikustannuksissa. Tämä käytännössä nostaa myytävän tuotteen hintaa joka sekunti. Postin avulla voit laajentaa valikoimaa hankkimatta tavaraa varastoon seisomaan. Voit parantaa tulostasi yhdistämällä tavarantoimittajien tuotteet verkkokaupan valikoimaan. Posti välittää verkkokaupan tilaukset varastoon ja toimittaa tuotteet nopeasti kuluttajille. Suoratoimituksen avulla kasvatat valikoimaa sitomatta pääomaasi tuotteisiin ja varastointikustannuksiin. Suoratoimitus on hyvä malli myös silloin, kun tuotteet kiertävät hitaasti, ovat hankalia varastoida tai käytössä oleva pääoma ei riitä valikoiman kasvattamiseen. Maahantuojan tai valmistajan varastolta suoraan verkkokauppaasi Suoratoimituksessa verkkokaupan tarjoaman kasvattaminen tapahtuu käytännössä lisäämällä verkkokaupan valikoimaan toimittajien varastoissa olevat tuotteet ja välittämällä verkkokaupan tilaukset toimittajan varastoon lähetettäväksi suoraan loppuasiakkaalle. Tämä vapauttaa pääoman tehokkaampaan käyttöön, kuten markkinointiin tai liiketoiminnan kehittämiseen.

5 VINKKI 2 Oma tai ulkoistettu varasto tilanteen mukaan. Kovassa myyntitahdissa oma varasto maksaa itsensä takaisin Oma varasto on parhaimmillaan, kun ostettava tavara menee nopeasti kaupaksi, eli varaston kierto on nopea. Tällöin pystyy hyödyntämään hankinnassa volyymialennuksia, jotka voidaan viedä suoraan tuotteiden hintaan. Oman varaston toiminta muuttuu merkittävästi, kun myymälöihin toimitettavien lavojen sijaan poimitaankin lavalta yksittäinen tuote, pakataan se ja lähetetään pakettina kuluttajalle. Tämä muutos näkyy verkkokaupan asiakkaille asti hitaina toimitusaikoina varastoissa käsitellään kuluttajatilaukset vasta myymälätilausten jälkeen. Myymälöiden varastoihin vauhtia verkkokaupalla Myös myymälöissä oleva oma varasto kannattaa liittää verkkokaupan valikoimaan. Tällöin verkkokaupalla voi tehostaa myymälöissä olevan varaston kiertoa. Lisäksi myymälän käyttö verkkokaupan tilausten noudoissa luo mahdollisuuden lisämyyntiin. Ulkoistetun varaston avulla verkkokauppias voi keskittyä myyntiin Verkkokaupan kulmakivet muodostuvat valikoimasta, asiakaskokemuksesta ja logistiikan kokonaiskustannuksista. Käyttämällä logistiikkakumppanin ulkoistettua varastoa hyödyt suuren varaston tarjoamasta valikoimasta, toimituksesi nopeutuvat ja säästät varaston ylläpitokustannuksissa. Verkkokauppiaan ei välttämättä tarvitse olla fyysisesti kosketuksissa tuotteisiinsa ollenkaan, vaan voi keskittyä tärkeimpään: myyntiin. Automaattivarasto Vantaalle avautuu syksyllä 2015 uusi, Euroopan moderneimpiin kuuluva Postin automaattivarasto, joka on optimoitu verkkokauppojen käyttöön. Tuotteet kerätään Postin varastosta automaattisesti, samoin paketit siirtyvät automaattisesti logistiikkakeskukseen jakeluun ja tuotteet voidaan jaella jopa samana päivänä tilauksesta. Tarvittaessa kuljetukseen yhdistetään tuotteet Postin varastosta, verkkokaupan omasta varastosta tai vaikka maahantuojan varastosta nopeasti, laadukkaasti ja tehokkaasti. Automaattivaraston nopeuden ja optimoitujen kuljetusten ansiosta verkkokauppias saa jopa 2 3 lisämyyntipäivää kiivaisiin sesonkeihin, kuten joulumyyntiin.

6 VINKKI 3 Päihitä ulkomaiset verkkokaupat toimituksesi nopeudella ja toimitustapojen valikoimalla. Nopeus on valttia verkkokaupassa, varsinkin sesonkiaikana Kuluttajalle verkkokaupassa merkittävin asia kokonaishinnan ja saatavuuden jälkeen on toimitusnopeus. Suuri osa kuluttajista ei halua enää odottaa lähetystään 2 3 päivää, vaan odottaa toimitusta jo seuraavan päivän aikana. Etenkin kiireisten sesonkien aikana kuluttajat valitsevat selvästi enemmän nopeita toimitustapoja, esimerkiksi jos lahjan pitää ehtiä jouluksi. Postin avulla saat kilpailuetua ulkomaisiin verkkokauppoihin nähden, sillä voit hyödyntää seuraavan päivän toimituksia ja kotiinkuljetuksia iltaisin. Jos ostat verkkokaupasta, voit hyvinkin haluta toimituksenkin suoraan kotiisi Asiakas voi haluta paketin kesällä kesämökilleen tai kaupassa olevaan pakettiautomaattiin noudettavaksi samalla kun käy hoitamassa ruokaostokset. Talvella paketin vastaanottaminen oman kodin lämmössä on houkutteleva vaihtoehto. Verkkokaupan myötä ostosten toimitustavan valinta on siirtynyt kauppiaalta kuluttajalle. Kuluttaja valitsee halutessaan joka kerta eri tavan vastaanottaa pakettinsa. Verkkokauppiaan kannattaa siksi valita logistiikkakumppani, joka tarjoaa kaikki toimitustavat myös yön yli -toimitusmahdollisuuden.

7 VINKKI 4 Pakettiautomaatista noutaminen on asiakkaalle helpompaa. 90 % vastaanottaa tilauksensa mieluiten pakettiautomaattiin Paketin noutaminen kestää noin 15 sekuntia, eikä jonoja ole. Kun verkkokaupasta ostaminen on helppoa, sieltä ostetaan useammin. Pakettiautomaateilla on ollut aikaiset omaksujansa, jotka alkoivat käyttää automaatteja heti niiden esittelyn jälkeen. Nyt jo 27 % kuluttajista on vastaanottanut paketin pakettiautomaatin kautta ja 90 % heistä pitävät Postin automaatteja itselleen sopivimpana paketin noutamistapana. Automaateista on tullut koko kansan palvelu. Paketin noutaminen onnistuu kauppareissulla ja säästää aikaa Tarjoamalla pakettiautomaattitoimitukset verkkokauppias tuo asiakkaidensa ulottuville 900 Postin lisäksi 480 uutta noutopistettä. Pakettiautomaatit on sijoitettu ihmisten arjen kulkureiteille ja ne ovat auki koko kauppojen aukioloajan. Verkkokauppiaatkin uskovat toimitustavan parantavan asiakaskokemusta ja tällä hetkellä se onkin standardi yli verkkokaupassa. Lisäksi pakettiautomaateista noudetaan paketit erittäin nopeasti, lähes 50 % jo saapumispäivänä. Oma noutopiste -palvelun käyttäjistä 85 % valitsee pakettiautomaatin pakettinsa noutopaikaksi.

8 VINKKI 5 Tarjoa asiakkaille mahdollisuus seurata lähetystään helposti. Seuranta vähentää hermoilua Asiakaskokemukseen vaikuttavaa erityisesti toimitusprosessin läpinäkyvyys. Asiakas pysyy tietoisena missä hänen toimituksensa liikkuu, mikä on varsin tärkeää kiireellisissä toimituksissa. Seuranta vähentää myös yhteydenottoja verkkokaupan asiakaspalveluun. Kaikkiin Postin pakettikuljetuksiin kuuluu lähetysten seuranta, useimmissa maissa perille asti. Lähetystä voi seurata Postin lähetysten seurantasivuilla osoitekortin viivakoodista löytyvällä seurantatunnuksella tai Postin mobiilisovelluksella. Asiakkaat voivat turhia näpräämättä päästä käsiksi pakettinsa tietoihin Postin ilmainen mobiilisovellus Posti tarjoaa vielä enemmän tietoa asiakkaalle hänen toimituksestaan. Omien pakettien seurantatiedot saa automaattisesti puhelinnumeroon perustuen, eikä tarvitse näppäillä pitkää seurantakoodia. Sovellus kertoo itsestään, kun lähetyksen tila muuttuu. Paketin voi myös kätevästi ohjata haluamaansa Postin palvelupisteeseen ilmaiseksi (posti, pakettiautomaatti tai kumppanin ylläpitämä noutopiste). Posti-sovelluksen ominaisuuksia: Arvio paketin saapumisajasta Notifikaatiot paketin liikkeistä Helppo nouto QR-koodin tai lokerokoodin avulla Kartta ohjaa oikeaan noutopisteeseen Tiedot paketin painosta ja koosta ennakkoon

9 VINKKI 6 Tee palautuksista mahdollisimman yksinkertaisia. Helppo palautusmahdollisuus tekee ostamisen houkuttelevammaksi Vaikeat palautuskäytännöt ovat olleet konkreettisia kaupankäynnin esteitä. Kuluttaja voi palauttaa pakkaamansa tuotteet joko Postin tai pakettiautomaatin välityksellä verkkokaupan määrittämään osoitteeseen. Postin pakettiautomaatilla palauttaessa asiakaspalautusosoitekorttia ei tarvita ollenkaan, vaan Posti tulostaa osoitekortin automaatista asiakkaan puolesta. Palautukset ulkomailta hoituvat osoitekortilla Kansainvälisen verkkokaupan asiakaspalautusten hallitseminen on ollut sekä kauppiaille että asiakkaille hankalaa. Postin uusi, kansainvälinen ERS-palautuspalvelu (Easy Return Solution) helpottaa merkittävästi palautusten tekemistä ulkomailla. Jos suomalaisen verkkokaupan ulkomailla oleva kuluttaja-asiakas haluaa palauttaa verkkokaupasta ostamansa tuotteen, kauppias toimittaa asiakkaalle sähköpostilla palautusta varten osoitekortin, jolla asiakas voi helposti palauttaa tuotteen maan paikallisen postin kautta. Suomalainen verkkokauppa ostaa siis palvelun Postista ja päättää, onko palautus hänen asiakkailleen maksullinen vai ei. Myynti Eurooppaan helpottuu yksinkertaisemmilla palautuksilla Suomi on yksi kahdestakymmenestäkolmesta eurooppalaisesta postista, joka on sopinut tästä yhteisestä rajat ylittävästä palautuspalvelusta. Palvelu on ensimmäisenä saatavissa seuraavista maista: Viro, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Hollanti, Belgia. Tavoitteena on avata lisää maita vuoden 2015 aikana.

10 VINKKI 7 Kohdenna markkinointisi mahdollisimman tarkasti. Pisara valtameressä Verkossa toimiva globaali pienyrittäjä kohtaa täysin uudenlaisen kilpailutilanteen. Kansainvälisessä kilpailussa hyvät tuotteet ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat tärkeitä kilpailutekijöitä, mutta ne eivät yksin riitä. Verkkokauppamarkkina on koko maailman kokoinen ja avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Kaikille ei ole kuitenkaan mahdollista markkinoida, sillä kohdentamattomat markkinointi-investoinnit hukkuvat kuin pisara valtamereen. Ohjaa asiakasvirta kauppaasi kohdennetulla markkinoinnilla Voit tavoittaa asiakkaasi mistä päin maailmaa vaan ja saattaa hänet omaan kauppaasi, jos osut markkinoinnillasi juuri oikeaan kohdeyleisöön. Mieti tuotteidesi kohderyhmät mahdollisimman tarkasti, jotta onnistut löytämään oikeat kanavat asiakkaiden tavoittamiseksi. Kohdistamalla voit tehdä mahdollisimman kustannustehokasta ja onnistu- nutta markkinointia. Sopivat uudet kohdemarkkinat saattavat löytyä helposti esimerkiksi myytävien tuotteiden kautta. Mistä löytyy asian harrastajia tai juuri verkkokauppasi tuotteista enemmän kiinnostuneita? Tai mistä tuotteitasi ei saa lainkaan tai ne ovat paljon kalliimpia? Poimi rusinat pullasta Verkkokaupan parhaat ratkaisut ovat yrityskohtaisia, sillä tuotteet ja kohderyhmät eroavat toisistaan. Usein voi olla parasta aloittaa kaupankäynti yhdellä markkinalla, josta löytyy ilmeisin verkkokauppasi kuluttajakunta ja helpoimmat kohteet. Näin pystyt hiomaan verkkokauppasi taustatoiminnot kuntoon. Asteittain on helpompi kansainvälistyä. Voit aloittaa etsimällä yrityksellesi paikallisen markkinan tuntevan kumppanin, joka osaa auttaa markkinointiviestin ja kanavien suunnittelussa. Muista mitata tuloksia; varsinkin sähköisen markkinoinnin vahvuuksia on mitattavuus. Hyödynnä myös sosiaalista mediaa paikallisten suositusten saamiseksi.

11 VINKKI 8 Lokalisoi palvelusi kohdemarkkinaasi. Verkkokaupan kansainvälistyminen Suomessa on yllättävän lapsenkengissä Postin teettämän tutkimuksen mukaan kansainvälistä verkkokauppaa käy vain joka neljäs suomalainen yritys ja näilläkin kansainvälisen myynnin osuus jää varsin pieneksi. Ulkomaille myyvistä joka neljäs ei ole lokalisoinut palveluaan lainkaan, ja muutkin vain vähän, lähinnä välttämättömimmän. Tavallisinta on paikallisen kielen käyttö verkkosivuilla ja asiakaspalvelussa. Verkkokauppasi sivut kannattaa kääntää paikalliselle kielelle Mieti miten haluat asiakkaidesi näkevän kansainvälisen kauppasi. Jos haluat kauppasi tuntuvan mahdollisimman paikalliselta ja luotettavalta verkkosivujen osalta mieti, millä kielellä kuhunkin maahan kannattaa myydä. Muista kääntää myös sähköpostiviestit. Usein ihmiset mieluiten asioivat omalla äidinkielellään ja pitävät ostamista paikallisella kielellä luotettavampana. Sama pätee näin ollen myös asiakaspalveluratkaisuihin. Asiakkaasi saattavat myös olla toisella aikavyöhykkeellä, jolloin yhteydenottoja voi tulla ympäri vuorokauden. Kielenvaihdos ei yksin riitä hyvään lokalisointiin Riittävät ja kyseisessä maassa eniten käytetyt maksutavat on hyvä selvittää ja olla tarjolla, jotta kauppa käy. Selvästi harvinaisempaa on paikallisten toimitus- ja maksutapojen tai markkinointipalvelujen käyttö. Eri maissa on merkittäviä eroja maksupalveluiden käytössä. Vaikka Visa ja MasterCard ovat kansainvälisiä luottokortteja, selvitä paikallisesti suosituimmat maksutavat. Maksupalvelusi määrittelee kaupantekovaluutan, vaikka verkkokaupan ohjelmistosi pystyy käsittelemään eri valuuttoja. Ota tuotteidesi hinnoissa huomioon myös arvonlisävero. Muista tarkistaa voimassa oleva käytäntö arvonlisäverojen maksamisessa. Jos myyt EU-alueen ulkopuolelle, myynti on arvonlisäverotonta. Myyntisi Suomesta EU-alueelle verotetaan Suomen arvonlisäverokannan mukaisesti.

12 VINKKI 9 Liitä verkkokauppaasi mahdollisuus ostaa taxfreena. Asiakkaasi voi tilata tuotteensa suoraan rajalle ja noutaa sen sieltä verottomana Matkailijalla on mahdollisuus taxfree-etuun kun yhteenlaskettu arvo ilman toimituskuluja on yli 40 euroa ja tuotteet viedään Suomesta matkailijan kotimaahan avaamattomina ja omaan käyttöön. EU:n ulkopuolelle poistuva asiakas voi tilata tuotteensa verkkokaupasta mihin tahansa Postin palvelupisteeseen käyttämällä c/o-osoitetta. Erityisesti venäläisiä matkailijoita palvelevia Posteja on itärajan tuntumassa useita ja Nuijamaan raja-asemalta on vain 900 metriä lähimmälle Postin pakettiautomaatille. Taxfree.PRO tuo tax-freemyynnin kiinteäksi osaksi verkkokaupan omia toimintoja Taxfree.PRO on verkkokaupan palvelu, joka tuo tax-free -ostamisen suoraan kauppiaan omaan verkkokauppaan. Se tarjoaa verkkokauppaasi varten palvelut, ohjeet ja kauppiasmateriaalit tax-free-myynnin aloittamiseksi ja nopeuttamiseksi. Automatisoitu palvelu vähentää merkittävästi kaupan työvaiheita ja madaltaa kynnystä ostaa tax-freenä verkkokaupasta. Taxfree.PRO-palvelulla ja Postin kuljetuspalveluilla tuot verkkokaupalle uusia asiakkaita, sillä esimerkiksi venäläiset kuluttajat tekevät yhä useammin tax-free-ostoksia myös verkossa. Asiakkaan tarvitsee vain rekisteröityä käyttäjäksi ja verkkokauppasi tunnistaa hänet automaattisesti. Tilaukset toimitat Postin kuljetuspalveluilla matkailijan valitsemaan Postin palvelupisteeseen.

13 VINKKI 10 Haastavammilla markkinoilla arvostetaan luotettavia toimituksia ja sujuvaa ostokokemusta vielä enemmän. Sujuvalla ostokokemuksella on mahdollisuus luoda pysyviä asiakassuhteita myös kansainvälisesti Verkkokauppiaat kohtaavat EU:n ulkopuolisilla markkinoilla, kuten Venäjällä, enemmän haasteita kaupankäynnille esim. tullimuodollisuuksia, lainsäädännöllisiä esteitä ja verotuskäytäntöjä. Markkinatuntemuksen rakentaminen ja riskienhallinta vaatii kokemusta ja pitkäjänteisyyttä Uudelle markkina-alueelle laajentuminen helpottuu suuresti, jos kumppanina on kokenut toimija, joka tuntee paikallisen kaupan säännöt. Tällä hetkellä esimerkiksi Venäjälle on toistaiseksi voimassa tulli- ja verohelpotuksia, kun kuluttaja ostaa ulkomaisista verkkokaupoista. Haastavammilla markkinoilla, joissa toimitukset eivät ole yhtä luotettavia ja hinnat heittelevät enemmän, kuluttajat antavat erityisen paljon painoarvoa hyvälle ostokokemukselle. Sen saavuttamiseksi tarvitaan tehokkaat logistiikka-, varastointi-, jakelu-, maksu- ja integraatioratkaisut sekä tuotteiden palautukset. Luotettavat toimitukset ovat yksi verkkokaupan kulmakivistä. EU:n ulkopuolelle lähetettäessä tulee huomioida tarvittavat vientiasiakirjat ja -ilmoitukset tullille. Näistä, samoin kuin sopivien kuljetuspalveluiden valinnasta, saat enemmän tietoa Postin verkkokauppiaille tehdystä Vinkit vientiin -oppaasta. Voit tilata sen ilmaiseksi osoitteesta posti.fi/vinkitvientiin. Vielä yksityiskohtaisempaa tietoa saat kun otat yhteyttä suoraan Postin yritysasiakaspalveluun.

14 Yritysasiakaspalvelu p , ma pe klo 8 17 yritysasiakaspalvelu@posti.com posti.fi/verkkokauppa Toimivampi verkkokauppa. Sujuvampi arki.

Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii. 17.3.2015 Julkinen - Public

Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii. 17.3.2015 Julkinen - Public Kasvua verkkokauppaan kansainvälisyydestä Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii 1 17.3.2015 Euroopassa verkkokaupan kasvu on nopeinta idässä Faktoja ja trendejä Venäjästä 146 M ihmistä,

Lisätiedot

Postin palvelut verkkokauppiaille

Postin palvelut verkkokauppiaille Postin palvelut verkkokauppiaille 1 2 Verkkokauppa on koko kansan kauppa Kuluttajista 2/3 ostaa verkosta Nettiostosten mediaanihinta on 60 Nettiasiakas ostaa tuotteita keskimäärin 6 viikon välein Suomalaiset

Lisätiedot

Suoratoimituksilla lisäät verkkokauppasi myyntiä ja kannattavuutta.

Suoratoimituksilla lisäät verkkokauppasi myyntiä ja kannattavuutta. Suoratoimituksilla lisäät verkkokauppasi myyntiä ja kannattavuutta. Maailman menestyneimmät verkkokaupat perustuvat malliin, jossa tavara liikkuu valmistajalta suoraan asiakkaalle. Näin valikoimaa voidaan

Lisätiedot

Globalistoituva kauppa - verkkokauppa kasvun moottorina

Globalistoituva kauppa - verkkokauppa kasvun moottorina Globalistoituva kauppa - verkkokauppa kasvun moottorina Pasi Ketonen, pasi.ketonen@posti.com Linked: fi.linkedin.com/pub/pasi-ketonen/0/40a/590/en @ KetonenPasi 1 Euroopassa verkkokaupan kasvu on nopeinta

Lisätiedot

Kansainvälinen verkkokauppa ja postipakettilähetykset

Kansainvälinen verkkokauppa ja postipakettilähetykset Kansainvälinen verkkokauppa ja postipakettilähetykset in Kari.Nykanen@posti.com 044 030 0967 @karinykanen fi.linkedin.com/in/karinykanen 1 Pakettilähetykset kaikkialle maailmaan Postin verkoston kautta

Lisätiedot

Venäjänverkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Venäjänverkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjänverkkokaupan trendit 2017 FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjän verkkokauppa Numeroina Venäjän väestömäärä 143,7 miljoonaa Internet-penetraatio 59 % Verkko-ostosten

Lisätiedot

Digia Day 24.5.2012. SmartPOST yhdistää asiakkaan ja tuotteet. Kuinka yhdistää asiakkaat ja paketit arjessa, kun molemmat ovat muutosten keskellä?

Digia Day 24.5.2012. SmartPOST yhdistää asiakkaan ja tuotteet. Kuinka yhdistää asiakkaat ja paketit arjessa, kun molemmat ovat muutosten keskellä? Digia Day 24.5.2012 SmartPOST yhdistää asiakkaan ja tuotteet Kuinka yhdistää asiakkaat ja paketit arjessa, kun molemmat ovat muutosten keskellä? Aku Happo Itella Viestinvälitys, Verkkokauppa- ja Pakettipalvelut

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikka

Verkkokaupan logistiikka Verkkokaupan logistiikka 5.5.2011 Ilkka Kaikuvuo 1 Agenda Logistiikka ja verkkokauppa? Verkkokaupan logistiset prosessit Tavaran osto ja tuotehallinta Verkkokaupan tuotteiden varastointi Tilauksesta toimitukseen

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikka

Verkkokaupan logistiikka Verkkokaupan logistiikka 6.4.2011 Ilkka Kaikuvuo 1 Agenda Logistiikka ja verkkokauppa? Verkkokaupan logistiset prosessit Tavaran osto ja tuotehallinta Verkkokaupan tuotteiden varastointi Tilauksesta toimitukseen

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikka

Verkkokaupan logistiikka Verkkokaupan logistiikka 2011 Itella Posti Oy Verkkokaupan ratkaisut 1 Agenda Logistiikka ja verkkokauppa? Verkkokaupan logistiset prosessit Tavaran osto ja tuotehallinta Verkkokaupan tuotteiden varastointi

Lisätiedot

Sujuvampi arki Postin strategia

Sujuvampi arki Postin strategia Sujuvampi arki Postin ja logistiikan palveluyhtiö Paketit ja verkkokauppa Postipalvelut Rahti ja kuljetus Sisälogistiikka Elintarvikelogistiikka Kotipalvelut Varastopalvelut Ohjelmistoratkaisut Logistiikkapalvelut

Lisätiedot

Postin palvelupisteverkosto Asiakas päättää missä, milloin ja miten hän asioi

Postin palvelupisteverkosto Asiakas päättää missä, milloin ja miten hän asioi Postin palvelupisteverkosto Asiakas päättää missä, milloin ja miten hän asioi Netti ja mobiili Postipalvelut, silloin kun se parhaiten sopii Aina helppo ja vaivaton asiointi www.posti.fi mobiiliisovellus

Lisätiedot

Japanin verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Japanin verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Japanin verkkokaupan trendit 2017 FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Japanin verkkokauppa Numeroina Japanin väestömäärä 126 miljoonaa Internet-penetraatio 52 %, kasvu

Lisätiedot

Kansainväliset pakettipalvelut. Parcel and ecommerce, 5/31/2019

Kansainväliset pakettipalvelut. Parcel and ecommerce, 5/31/2019 1 Parcel and ecommerce, Jouni.lamberg@posti.com 5/31/2019 Paketit ulkomaille nopeasti ja edullisesti Pakettien lähettäminen ja palauttaminen varmasti ja aikataulutetusti. Kun verkkokauppasi tavoittelee

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1 (7) Palvelualusta Palvelualusta. Palvelukuvaus. Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: Posti Oy

Palvelukuvaus 1 (7) Palvelualusta Palvelualusta. Palvelukuvaus. Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: Posti Oy Palvelukuvaus 1 (7) Palvelukuvaus Palvelukuvaus 2 (7) Sisällysluettelo 1... 3 2 n käyttäminen... 3 3 ssa myytävät tuotteet... 4 3.1 Palvelutuotteet... 4 3.2 Tavaratuotteet... 4 3.3 Elintarvikkeet (viileä

Lisätiedot

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen Usein kysyttyjä kysymyksiä ohjauspalvelusta 26.3.2015 Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen verkkokaupan lähetysten kohdalla? Miten ranskalaisen

Lisätiedot

Logistiikan sekä tavarakuljetusten uudet mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen

Logistiikan sekä tavarakuljetusten uudet mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen Logistiikan sekä tavarakuljetusten uudet mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen Sisältö Unifaun Group logistiikan sähköistämisen tienraivaajana Logistiikan automatisointi ja muut trendit Valta siirtyy

Lisätiedot

Verkkokaupan toimitustavat

Verkkokaupan toimitustavat Verkkokaupan toimitustavat Ohje Postin toimitustapojen esittämiseen kuluttajille verkkokaupan käyttöliittymässä 1 Näin kerrot Postin toimitustavoista verkkokaupassasi Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella

Lisätiedot

Kauppa se on joka kannattaa

Kauppa se on joka kannattaa 1 Kauppa se on joka kannattaa Verkkokauppabisnes on houkuttelevaa. Lähtökohdat liiketoiminnan aloittamiseen ovat moninaiset - ja näin ollen myös verkkokauppiaiden joukko on monenkirjava. On intohimoyrittäjää,

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikkaratkaisut Janne Reiman

Verkkokaupan logistiikkaratkaisut Janne Reiman Verkkokaupan logistiikkaratkaisut 8.11.2016 Janne Reiman janne.reiman@matkahuolto.fi 040 715 3388 Oy Matkahuolto Ab 5.10.2016 Janne Reiman Logistiikka pakollinen paha Jää monesti viimeiseksi hoidettavaksi

Lisätiedot

Kiinan verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Kiinan verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Kiinan verkkokaupan trendit 2017 FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Kiinan verkkokauppa Numeroina Kiinan väestömäärä 1,36 miljardia Internet-penetraatio 52 %, kasvu

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Joustavat tilitykset ja raportointi

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Joustavat tilitykset ja raportointi emaksut Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Joustavat tilitykset ja raportointi Sisällys Yleistä emaksut-palvelusta... 1 Näin emaksut toimii verkkokaupassa... 1 Maksutavat... 2 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Näin lähetät paketin Posti SmartShipistä. 1 Julkinen - Public

Näin lähetät paketin Posti SmartShipistä. 1 Julkinen - Public Näin lähetät paketin Posti SmartShipistä 1 Ohje paketin lähettämiseen SmartShipillä Posti SmartShipistä tulostat sekä kotimaan että ulkomaille menevien pakettien osoitekortit Lähettääksesi paketteja Postin

Lisätiedot

JÄLLEENMYYNTIVERKOSTON LOGISTIIKKA. Erkki Vehman Oy Matkahuolto Ab

JÄLLEENMYYNTIVERKOSTON LOGISTIIKKA. Erkki Vehman Oy Matkahuolto Ab JÄLLEENMYYNTIVERKOSTON LOGISTIIKKA Erkki Vehman Oy Matkahuolto Ab SISÄLTÖ Matkahuollon liiketoiminta Logistiikkaa verkkokaupan ja jälleenmyynnin näkökulmista Miten verkkokaupalle rakennetaan paras mahdollinen

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1 (7) Palvelualusta Palvelualusta. Palvelukuvaus. Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: Posti Oy

Palvelukuvaus 1 (7) Palvelualusta Palvelualusta. Palvelukuvaus. Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: Posti Oy Palvelukuvaus 1 (7) Palvelukuvaus Palvelukuvaus 2 (7) Sisällysluettelo 1...3 2 n käyttäminen...3 3 ssa myytävät tuotteet...4 3.1 Palvelutuotteet...4 3.2 Tavaratuotteet...5 3.3 Elintarvikkeet (viileä ja

Lisätiedot

Paikoillenne, valmiit, lähetetty!

Paikoillenne, valmiit, lähetetty! Paikoillenne, valmiit, lähetetty! Toimitusketjun hallinta Logistiikka ei ole pelkästään tavaran siirtämistä ja säilyttämistä, vaan se on keskeinen osa laadukasta palvelua ja tehokasta toimitusketjua Logistiikkayritysten

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 4.10.2016 Arktiset Aromit ry:n Workshop -tilaisuus Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa

Lisätiedot

Toimitustapojen esittäminen ja toimitustavan valinta verkkokaupassa Itellan referenssimalli 2012

Toimitustapojen esittäminen ja toimitustavan valinta verkkokaupassa Itellan referenssimalli 2012 Toimitustapojen esittäminen ja toimitustavan valinta verkkokaupassa Itellan referenssimalli 01 1 Kuinka toimitustavan valinta esitetään kuluttajalle verkkokaupassa Verkkokaupoille on käytettävissä neljä

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy,

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 6.10.2016 Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa vuonna 2013 havainnosta, että tuottajien

Lisätiedot

Posti Maksuturva palveluesittely

Posti Maksuturva palveluesittely Posti Maksuturva palveluesittely Tommi Sunikka Konsta Karvinen 26.9.2013 Yhteenveto palvelun ominaisuuksista 1. Kaikki maksutavat 2. Työkalut palautusten hallintaan 3. Monipuoliset tilitys- ja raportointimallit

Lisätiedot

Teema toimitukset. Verkkokauppa Pohjoismaissa Vuoden 2015 ensimmäinen neljännes

Teema toimitukset. Verkkokauppa Pohjoismaissa Vuoden 2015 ensimmäinen neljännes Teema toimitukset it t Verkkokauppa Pohjoismaissa Vuoden 2015 ensimmäinen neljännes Pohjoismaista verkkokauppaa 36,5 miljardilla Ruotsin kruunulla vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ESIPUHE Verkkokauppa

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015 Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

Verkkokaupan logistiikka kuntoon Näin avaat verkkokaupan logistiikan solmukohdat

Verkkokaupan logistiikka kuntoon Näin avaat verkkokaupan logistiikan solmukohdat Verkkokaupan logistiikka kuntoon Näin avaat verkkokaupan logistiikan solmukohdat Verkkokaupan logistiikka kuntoon Sisällys Verkkokaupan logistiikan erityispiirteet Valikoiman hallinta Tilausten käsittely

Lisätiedot

Verkkokaupan integraatiot

Verkkokaupan integraatiot Verkkokaupan integraatiot Millaisia palveluja ja toimitustapoja voimme tarjota verkkokauppaasiakkaillemme! 1 Verkkokaupan toimitustavat: Posti tarjoaa pääsääntöisesti seuraavia toimitustapoja käytettäväksi

Lisätiedot

Verkkokauppa ja Kotisivut

Verkkokauppa ja Kotisivut Kaupan liiton verkkokauppa -koulutus 2011 6.4.2011 Hotelli Radisson Blu Royal Verkkokauppa ja Kotisivut Markku Korkiakoski, Vilkas Group Oy Agenda Vilkas Group Oy:n esittely Käsitteitä? Monikanavainen

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas lähettäjälle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi Express

Lisätiedot

Verkkokaupan nykyaikaiset palautusprosessit käytännössä Liisa Vilén

Verkkokaupan nykyaikaiset palautusprosessit käytännössä Liisa Vilén Verkkokaupan nykyaikaiset palautusprosessit käytännössä 31.5.2013 Liisa Vilén Esityksen sisältö Nanso Group Nansoshop.com Palautusprosessi Nansoshop.comissa Nanso Group Vuonna 1921 perustettu vaatetusalan

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Verkkokaupan integraatiot noutopisterekisteriin

Verkkokaupan integraatiot noutopisterekisteriin Verkkokaupan integraatiot noutopisterekisteriin Millaisia palveluja ja toimitustapoja voimme tarjota verkkokauppaasiakkaillemme 1 Verkkokaupan toimitustapoja Posti tarjoaa mm. seuraavia toimitustapoja

Lisätiedot

VERKKO-OSTAMISEN TULEVAISUUS - kuluttajien ja erikoiskauppiaiden näkökulma

VERKKO-OSTAMISEN TULEVAISUUS - kuluttajien ja erikoiskauppiaiden näkökulma VERKKO-OSTAMISEN TULEVAISUUS - kuluttajien ja erikoiskauppiaiden näkökulma Nina Mesiranta, KTT ERIKA 2020 -tutkimushanke Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu Retail Research Brunch 2012 Ylikanavainen

Lisätiedot

Itella Termo ja Termo Kotiin Kylmäkuljetuspalvelu

Itella Termo ja Termo Kotiin Kylmäkuljetuspalvelu Kylmäkuljetuspalvelu Vain sisäiseen käyttöön. -kylmäkuljetus laajentaa markkina-aluettasi Markkinoilla tarve pienehköille tai pienille elintarvikekuljetuksille Teollisuus, maahantuonti, tukkukauppa, lähi-

Lisätiedot

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT Markkinointi on Asiakaslähtöistä ajattelu Tuote-, hinta-, jakelutie- ja viestintäratkaisujen tekemistä ja toimenpiteiden toteuttamista mahdollisimman hyvän taloudellisen

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT

VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT Devoca Oy:n verkkokaupan toimitusehdot Kaupan osapuolet Hinnat Toimitusaika Näitä toimitusehtoja sovelletaan Devoca Oy:n (myyjä) ja asiakkaan väliseen kauppaan asiakkaan tilatessa

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

Prinetti lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Prinetti lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Prinetti lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus...4 Asetukset...4 Toimitustavat...4 Tilauksen käsittely...5 Huomioitavaa...6 Kirje toimitustapa...6 SmartPost

Lisätiedot

Verkkokauppa Pohjoismaissa

Verkkokauppa Pohjoismaissa Verkkokauppa Pohjoismaissa Teema: Matka verkko-ostosten tekemiseen Q2 2015 Pohjoismaista verkkokauppaa 40,5 miljardilla Ruotsin kruunulla vuoden toisella neljänneksellä ESIPUHE Verkkokauppa kasvoi Pohjoismaissa

Lisätiedot

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa 3.11.2016 1 Kokenut ja osaava toimittaja & Toimituksia vuodesta 1991 liikevaihto 5,3 M 2015, tulos 1 MEUR

Lisätiedot

Elisa Kassan käyttöönotto Elisa Verkkokaupassa

Elisa Kassan käyttöönotto Elisa Verkkokaupassa Elisa Kassan käyttöönotto Elisa Verkkokaupassa Käyttöönotto-opas 1.0 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi Elisa Oyj 2/11 Sisällys 1. ELISA VERKKOKAUPAN

Lisätiedot

Kaupan ja verkkokaupan toimiva logistiikka

Kaupan ja verkkokaupan toimiva logistiikka Kaupan ja verkkokaupan toimiva logistiikka S-ryhmän vähittäiskaupan logistiikka Inex Partners Oy 26.5.2015 INEX PARTNERS OY JOUNI JAAKOLA 1 Inex Partners Oy SOK:n tytäryhtiö Tehtävänä tuottaa S-ryhmälle

Lisätiedot

Postin materiaalit kauppiaille

Postin materiaalit kauppiaille Postin materiaalit kauppiaille 1.7.2016 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla parantaa asiakkaan

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2016 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

Miten kasvatan myyntiä verkossa ja kivijalassa?

Miten kasvatan myyntiä verkossa ja kivijalassa? Miten kasvatan myyntiä verkossa ja kivijalassa? Kohti Kesää -tietopäivä 10.5.2016 Patrik Cederberg, Myynti- ja markkinointijohtaja, Nethit Oy 27.5.2016 1 Me = & Toimituksia vuodesta 1991 liikevaihto 5,3

Lisätiedot

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY Petri Kostama Suomen Erikoisvaruste Oy perustettu keväällä 2006 firma syntyi harrastuksien kautta tuotteet tuttuja nettikaupat, kivijalkamyymälä (Isokatu 56, Oulu) työntekijät;

Lisätiedot

Verkkokaupan tarvekartoitus

Verkkokaupan tarvekartoitus Verkkokaupan tarvekartoitus Yksityiskohtaiset ohjeet verkkokaupan toteuttajan tueksi verkkoasema.fi Tervehdys ystäväni! Oppaasi verkkokaupan tarvekartoituksessa Tähän pikaoppaaseen voitte kirjata verkkokauppasi

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

Verkkokaupan perusteet Timo Töyrylä

Verkkokaupan perusteet Timo Töyrylä Verkkokaupan perusteet Timo Töyrylä Lyhyt esittely Kuka ja mistä? Mitä teet nyt? Miksi mietit verkkokauppaa? Haluaisitko myydä fyysisiä tuotteita vai palveluja? Onko edustamasi alan verkkokauppoja jo olemassa?

Lisätiedot

Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki

Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki 20.10.2017 Markkinoinnin punainen lanka 20.10. Tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Markkinoinnin

Lisätiedot

Kuinka kehityn kaupan alalla sparrausta Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa

Kuinka kehityn kaupan alalla sparrausta Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa Kuinka kehityn kaupan alalla sparrausta Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa KIRSI MIKKOLA 10.11.2015 Ivalo 10.11.2015 SIVU 2 Kirsi Mikkola kirsi.mikkola@liiketoiminta.info www.facebook.com/kirsimikkola twitter.com/kirsimikkola

Lisätiedot

Enemmän kuin maksutavat verkossa

Enemmän kuin maksutavat verkossa Enemmän kuin maksutavat verkossa Petri Itkonen Senior Sales Manager +358 403529919 petri@paytrail.com Meistä Perustettu 2007 (Suomen Verkkomaksut) Liikevaihto 2013: 4,5 m Henkilöstömäärä: 40 Finanssivalvonnan

Lisätiedot

BRANDS. Vahvista BRÄNDIÄ

BRANDS. Vahvista BRÄNDIÄ BRANDS Lisää myyntiä Vahvista BRÄNDIÄ VIESTINTÄ myymälässä MIKSI SE ON TÄRKEÄÄ? Hyödyntämällä näitä tietoja voit lisätä myyntiä melkoisesti Haluatko lisätä myyntiä? Viesti enemmän Haluatko kasvattaa MARKKINAOSUUTTASI?

Lisätiedot

Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle

Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle Sisä-Savon Seutuyhtymä Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle Alexandra Bogolyubova Suonenjoki 11.12.2014 Heinäkuussa 2014 tuoreen mansikan vienti Pietariin Kolme erää = noin 1 000 kiloa Tavarantoimittaja

Lisätiedot

SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA

SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA Verkkokauppa ja sähköinen markkinointi Nethit Oy Jani Lehtimäki 28.10.2013 SKJ Business Tämä materiaali ja kaikki siihen liittyvät oikeudet kuuluvat Nethit Oy:lle. Miksi verkkokauppa

Lisätiedot

Kaupan työllisyys ja digitalisaatio

Kaupan työllisyys ja digitalisaatio Kaupan työllisyys ja digitalisaatio Kaupan työllisyys 350 Kauppa on elinkeinoelämän suurin työllistäjä 1000 henkilöä Kauppa 300 250 200 150 100 Metalli ja elektroniikka Rakentaminen Kuljetus ja varastointi

Lisätiedot

Verkkokaupan integraatiot Millaisia palveluja ja toimitustapoja voimme tarjota verkkokauppa-asiakkaillemme! Itella Posti Oy 2013

Verkkokaupan integraatiot Millaisia palveluja ja toimitustapoja voimme tarjota verkkokauppa-asiakkaillemme! Itella Posti Oy 2013 Verkkokaupan integraatiot Millaisia palveluja ja toimitustapoja voimme tarjota verkkokauppa-asiakkaillemme! Itella Posti Oy 2013 Verkkokaupan toimitustavat: Itella tarjoaa ensisijaisesti seuraavaa neljää

Lisätiedot

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) FL - Companies engaged in online activities FIF A Myykö yrityksenne verkon kautta ja/tai käyttääkö

Lisätiedot

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ!

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! HENRI PIKKARAINEN p. 044 520 7709 & KIRSI HUOTARI p. 050 547 6566 Miksi Lähiruokadiili? Lähiruokadiili tarjoaa mahdollisuuden ostaa lähiruokaa suoraan tuottajalta.

Lisätiedot

Ammattilaisen elämä helpommaksi

Ammattilaisen elämä helpommaksi Ammattilaisen elämä helpommaksi Kaikki tuotteet saman katon alta, LVI, Teollisuus, Koneet ja Työkalut, Sähkö, Kylmä ja Tee-Se-Itse. Helppoa, vaivatonta ja kustannustehokasta, eikö totta! Ahlsell minuutissa

Lisätiedot

Verkkomaksuprosessi keskeytyy. 100 henkilöä etenee kassalle

Verkkomaksuprosessi keskeytyy. 100 henkilöä etenee kassalle Klarna Perustettu vuonna 2005 verkkokauppaan tuotiin helppo ja turvallinen maksutapa, jonka ansiosta asiakkaasi saa tilaamansa tuotteet ennen niiden maksamista. Globaali markkinajohtaja jälkikäteismaksamisessa

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

Verkkokaupan konversion kasvattaminen

Verkkokaupan konversion kasvattaminen Verkkokaupan konversion kasvattaminen Kai Korhonen Technical support specialist 020 718 18 31 Webinaarin sisältö Yleisiä asioita, joilla asiakkaan ostokokemusta voi parantaa Hyväksihavaittuja käytäntöjä,

Lisätiedot

Pirkanmaalta maailmalle 15.5.2013. Heikki Halme Toiminnanjohtaja 040-590 1741 heikki.halme@verkkoteollisuus.fi

Pirkanmaalta maailmalle 15.5.2013. Heikki Halme Toiminnanjohtaja 040-590 1741 heikki.halme@verkkoteollisuus.fi Pirkanmaalta maailmalle 15.5.2013 Heikki Halme Toiminnanjohtaja 040-590 1741 heikki.halme@verkkoteollisuus.fi Heikki Halme 50v. Espoosta Aikaisempi työura IT-alalla: Myynti ja markkinointi Tuotteistaminen

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2

Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2 Laskulla ja Osamaksulla Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2 asennusohje 2 1. JOUSTORAHAN EDUT VERKKOKAUPPIAALLE... 3 2. KÄYTTÖÖNOTTO VERKKOKAUPPAAN... 3 3. JOUSTORAHAN

Lisätiedot

Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää.

Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. Yrityksesi markkinointitoimet ovat nyt hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen työpöydän kautta, myös mobiilisti. Meedion avulla nykyiset ja uudet

Lisätiedot

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9. Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Ilari Vaalavirta, toimitusjohtaja Mediq Suomi Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

Verkkokaupan rakentaminen ja kansainvälistäminen

Verkkokaupan rakentaminen ja kansainvälistäminen Verkkokaupan rakentaminen ja kansainvälistäminen Mika Tonder 1 Taustaa www.toimelias.fi www.flyinglynx.com 2 + Iltapäivän epistola Verkkokaupan perustaminen, huomioitavat asiat Verkkokaupan kokonaissuunnitelma

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Versio 5.0.1 Lokakuu 2013 2(10) Sisältö 1 Muutokset... 3 2 Yleistä... 5 3 Tapahtuman tilan kyselyn tiedot... 5 3.1

Lisätiedot

Apua valitusten ja maksunpalautusten välttämiseen

Apua valitusten ja maksunpalautusten välttämiseen Apua valitusten ja maksunpalautusten välttämiseen Välillä jotain voi mennä pieleen tilauksessa. Tässä on kätevä oppaamme, jonka avulla voit estää valituksia ja maksunpalautuksia. Ongelmat kuuluvat yleensä

Lisätiedot

1. Yleiset sopimusehdot. 2. Hinnat ja tuotteet. 3. Tilaaminen ja tilauksen peruminen

1. Yleiset sopimusehdot. 2. Hinnat ja tuotteet. 3. Tilaaminen ja tilauksen peruminen 1. Yleiset sopimusehdot 1. Tuotteiden jakelualue on Suomi ja Ahvenanmaa. 2. Designverkkokauppa.com myy tuotteita kuluttajille sekä yrittäjille. 3. Designverkkokauppa.com pidättää oikeuden muuttaa sopimusehtoja

Lisätiedot

Venäjän Cross-Border Verkkokauppa. FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Venäjän Cross-Border Verkkokauppa. FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjän Cross-Border Verkkokauppa FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Flying Lynx Oy on uudenlainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia sähköisiä myyntikanavaratkaisuja

Lisätiedot

Suomalaisen verkkokaupan tila EPiServerAscend 15. Mikko Jokela, North Patrol Oy, 19.11.2015

Suomalaisen verkkokaupan tila EPiServerAscend 15. Mikko Jokela, North Patrol Oy, 19.11.2015 Suomalaisen verkkokaupan tila EPiServerAscend 15 Mikko Jokela, North Patrol Oy, 19.11.2015 PÄÄTEEMAT 1. Organisoituminen ja työnjako käytännössä 2. Johtaminen ja liiketoimintaprosessit 3. Asiakkaat 4.

Lisätiedot

ÄLYKÄS HUONEKALUALAN KUMPPANI. www.tasokas.fi

ÄLYKÄS HUONEKALUALAN KUMPPANI. www.tasokas.fi ÄLYKÄS HUONEKALUALAN KUMPPANI www.tasokas.fi Keitä me olemme? Sisuste-Peltoniemi Oy on palveleva huonekalualan perheyritys Lammilta, toiminut alalla jo yli 30 vuotta Provianet Oy lahtelainen täyden palvelun

Lisätiedot

VERKKOKAUPPA. TeamProg Jarkko Muhonen

VERKKOKAUPPA. TeamProg Jarkko Muhonen 1 VERKKOKAUPPA TeamProg Jarkko Muhonen VERKKOKAUPPAFAKTAA 2 Kaikista 15-79-vuotiaista suomalaisista 75% (eli 3 178 000 henkilöä) on joskus ostanut jonkin tuotteen tai palvelun verkosta. Verkkokaupan arvo

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi Maksuturva Gold Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi Sisällys Yleistä Maksuturva-palvelusta... 1 Näin

Lisätiedot

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY Petri Kostama Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja Suomen Erikoisvaruste Oy perustettu keväällä 2006 firma syntyi harrastuksien kautta tuotteet tuttuja nettikaupat, kivijalkamyymälä

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

VERKKOMAKSAMINEN. Aki Kiminki, Consultant 050 5555 114 26.2.2014

VERKKOMAKSAMINEN. Aki Kiminki, Consultant 050 5555 114 26.2.2014 VERKKOMAKSAMINEN Aki Kiminki, Consultant 050 5555 114 26.2.2014 Agenda 1. Maksutavat 2. Maksuratkaisut 3. Suositukset Maksutavat Maksutavat Verkkopankki ( pankin maksupainike ) / Ennakkomaksu Käytännössä

Lisätiedot

Lisää kauppaa. - Kävijästä ostava asiakas - Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Lisää kauppaa. - Kävijästä ostava asiakas - Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Lisää kauppaa - Kävijästä ostava asiakas - Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Aiheet: 1. Mitä kaupassa oikein tapahtuu? 2. Verkkokaupan haasteet ja mahdollisuudet 3. Kuinka onnistut verkkokaupassa?

Lisätiedot

Enjoy Online Shopping.

Enjoy Online Shopping. Enjoy Online Shopping. Nosto parantaa verkkokaupan Enjoy Online Shopping. tulosta tuottamalla asiakkaille henkilökohtaisen ostokokemuksen Nosto vaikuttaa positiivisesti Verkkokaupan konversioon Tilauksen

Lisätiedot

Verkkokauppa Pohjoismaissa Vuoden 2014 toinen neljännes TEEMA: MATKA VERKKO-OSTOKSEN TEKEMISEEN

Verkkokauppa Pohjoismaissa Vuoden 2014 toinen neljännes TEEMA: MATKA VERKKO-OSTOKSEN TEKEMISEEN Verkkokauppa Pohjoismaissa Vuoden 2014 toinen neljännes TEEMA: MATKA VERKKO-OSTOKSEN TEKEMISEEN Verkkokauppaa 33 miljardilla Ruotsin kruunulla ESIPUHE Pohjoismainen verkkokauppa on yhä voimissaan vuoden

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Versio 4.0.3 2(8) Sisältö 1. Muutokset... 3 2. Yleistä... 4 3. Tapahtuman tilakyselyn tiedot... 4 3.1 Kenttien selitteet

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi Toimitusehdot Voimassa 01.11.2014 Tuotteita myy Sugart koriste- ja juhlapalvelu Ly-2447334-7. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille ja oppilaitoksille. Emme toimita lähetyksiä

Lisätiedot

Lähiruokaa netistä kaikille tulevaisuudessa

Lähiruokaa netistä kaikille tulevaisuudessa Lähiruokaa netistä kaikille tulevaisuudessa Lähiruokaa ammattikeittiöihin seminaari. 13.11.2014. Eero Kananen, LähiPro Oy, Ruokaa Suomesta palvelu eero@lahipro.fi, 040 5862850 1 Esityksen sisältö Lähiruoan

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 7.11.2013 Satu Norema Sovelluskonsultti ProCountor International Oy Esityksen sisältö Sähköinen taloushallinto Verkkokaupan liittäminen

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi Maksuturva Basic Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Välineet tuote- ja rahapalautusten hallintaan Joustavat tilitykset ja raportointi Sisällys Yleistä Maksuturva-palvelusta... 1 Näin

Lisätiedot