VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE"

Transkriptio

1 VINKKIÄ VERKKOKAUPPIAALLE

2 3 miljoonaa suomalaista ostaa tuotteita ja palveluita verkosta. Kauppiaalle tämä tarkoittaa hyviä mahdollisuuksia nykyisten asiakkaiden palvelemiseen ja uusien asiakkaiden hankintaan. Tarjoamme verkkokauppiaalle palvelukokonaisuuden, joka kattaa sekä fyysisen tavaran käsittelyn että verkkokauppaan liittyvän tiedon hallinnan asiakkaiden hankinnasta markkinointiin, kuljetuksiin ja palautusten hallintaan sekä varastopalveluihin. Tähän infopakettiin olemme koostaneet Postin asiantuntijoiden näkemyksistä ja kokemuksista tärkeimpiä vinkkejä, joiden avulla voit heti kasvattaa verkkokauppasi tulosta.

3 Sisältö 10 vinkkiä verkkokauppiaalle. VINKKI 1 Jos tuotteesi kiertävät hitaasti, välitä ne suoraan toimittajan varastolta. VINKKI 2 Oma tai ulkoistettu varasto tilanteen mukaan. VINKKI 3 Päihitä ulkomaiset verkkokaupat toimituksesi nopeudella ja toimitustapojen valikoimalla. VINKKI 4 Pakettiautomaatista noutaminen on asiakkaalle helpompaa. VINKKI 5 Tarjoa asiakkaille mahdollisuus seurata lähetystään helposti. VINKKI 6 Tee palautuksista mahdollisimman yksinkertaisia. VINKKI 7 Kohdenna markkinointisi mahdollisimman tarkasti. VINKKI 8 Lokalisoi palvelusi kohdemarkkinaasi. VINKKI 9 VINKKI 10 Haastavammilla markkinoilla arvostetaan luotettavia toimituksia ja sujuvaa ostokokemusta vielä enemmän. Liitä verkkokauppaasi mahdollisuus ostaa taxfreena.

4 VINKKI 1 Jos tuotteesi kiertävät hitaasti, välitä ne suoraan toimittajan varastolta. Kun verkkokaupan valikoima kasvaa, kasvaa myös myynti Suoratoimitus poistaa oman varaston tarpeen Postin tekemien kuluttajatutkimusten mukaan verkkokaupan tärkein kilpailutekijä on hinta. Heti seuraavana on valikoima, jonka laajuus onkin suurin erottava tekijä kivijalkamyymälöiden tarjoamaan verrattuna. Suuri valikoima vaatii suurta varastoa Oma varasto ei olekaan enää kannattava, jos tavara ei kierrä nopeasti, jolloin pääoma on kiinni varaston arvossa ja varastointikustannuksissa. Tämä käytännössä nostaa myytävän tuotteen hintaa joka sekunti. Postin avulla voit laajentaa valikoimaa hankkimatta tavaraa varastoon seisomaan. Voit parantaa tulostasi yhdistämällä tavarantoimittajien tuotteet verkkokaupan valikoimaan. Posti välittää verkkokaupan tilaukset varastoon ja toimittaa tuotteet nopeasti kuluttajille. Suoratoimituksen avulla kasvatat valikoimaa sitomatta pääomaasi tuotteisiin ja varastointikustannuksiin. Suoratoimitus on hyvä malli myös silloin, kun tuotteet kiertävät hitaasti, ovat hankalia varastoida tai käytössä oleva pääoma ei riitä valikoiman kasvattamiseen. Maahantuojan tai valmistajan varastolta suoraan verkkokauppaasi Suoratoimituksessa verkkokaupan tarjoaman kasvattaminen tapahtuu käytännössä lisäämällä verkkokaupan valikoimaan toimittajien varastoissa olevat tuotteet ja välittämällä verkkokaupan tilaukset toimittajan varastoon lähetettäväksi suoraan loppuasiakkaalle. Tämä vapauttaa pääoman tehokkaampaan käyttöön, kuten markkinointiin tai liiketoiminnan kehittämiseen.

5 VINKKI 2 Oma tai ulkoistettu varasto tilanteen mukaan. Kovassa myyntitahdissa oma varasto maksaa itsensä takaisin Oma varasto on parhaimmillaan, kun ostettava tavara menee nopeasti kaupaksi, eli varaston kierto on nopea. Tällöin pystyy hyödyntämään hankinnassa volyymialennuksia, jotka voidaan viedä suoraan tuotteiden hintaan. Oman varaston toiminta muuttuu merkittävästi, kun myymälöihin toimitettavien lavojen sijaan poimitaankin lavalta yksittäinen tuote, pakataan se ja lähetetään pakettina kuluttajalle. Tämä muutos näkyy verkkokaupan asiakkaille asti hitaina toimitusaikoina varastoissa käsitellään kuluttajatilaukset vasta myymälätilausten jälkeen. Myymälöiden varastoihin vauhtia verkkokaupalla Myös myymälöissä oleva oma varasto kannattaa liittää verkkokaupan valikoimaan. Tällöin verkkokaupalla voi tehostaa myymälöissä olevan varaston kiertoa. Lisäksi myymälän käyttö verkkokaupan tilausten noudoissa luo mahdollisuuden lisämyyntiin. Ulkoistetun varaston avulla verkkokauppias voi keskittyä myyntiin Verkkokaupan kulmakivet muodostuvat valikoimasta, asiakaskokemuksesta ja logistiikan kokonaiskustannuksista. Käyttämällä logistiikkakumppanin ulkoistettua varastoa hyödyt suuren varaston tarjoamasta valikoimasta, toimituksesi nopeutuvat ja säästät varaston ylläpitokustannuksissa. Verkkokauppiaan ei välttämättä tarvitse olla fyysisesti kosketuksissa tuotteisiinsa ollenkaan, vaan voi keskittyä tärkeimpään: myyntiin. Automaattivarasto Vantaalle avautuu syksyllä 2015 uusi, Euroopan moderneimpiin kuuluva Postin automaattivarasto, joka on optimoitu verkkokauppojen käyttöön. Tuotteet kerätään Postin varastosta automaattisesti, samoin paketit siirtyvät automaattisesti logistiikkakeskukseen jakeluun ja tuotteet voidaan jaella jopa samana päivänä tilauksesta. Tarvittaessa kuljetukseen yhdistetään tuotteet Postin varastosta, verkkokaupan omasta varastosta tai vaikka maahantuojan varastosta nopeasti, laadukkaasti ja tehokkaasti. Automaattivaraston nopeuden ja optimoitujen kuljetusten ansiosta verkkokauppias saa jopa 2 3 lisämyyntipäivää kiivaisiin sesonkeihin, kuten joulumyyntiin.

6 VINKKI 3 Päihitä ulkomaiset verkkokaupat toimituksesi nopeudella ja toimitustapojen valikoimalla. Nopeus on valttia verkkokaupassa, varsinkin sesonkiaikana Kuluttajalle verkkokaupassa merkittävin asia kokonaishinnan ja saatavuuden jälkeen on toimitusnopeus. Suuri osa kuluttajista ei halua enää odottaa lähetystään 2 3 päivää, vaan odottaa toimitusta jo seuraavan päivän aikana. Etenkin kiireisten sesonkien aikana kuluttajat valitsevat selvästi enemmän nopeita toimitustapoja, esimerkiksi jos lahjan pitää ehtiä jouluksi. Postin avulla saat kilpailuetua ulkomaisiin verkkokauppoihin nähden, sillä voit hyödyntää seuraavan päivän toimituksia ja kotiinkuljetuksia iltaisin. Jos ostat verkkokaupasta, voit hyvinkin haluta toimituksenkin suoraan kotiisi Asiakas voi haluta paketin kesällä kesämökilleen tai kaupassa olevaan pakettiautomaattiin noudettavaksi samalla kun käy hoitamassa ruokaostokset. Talvella paketin vastaanottaminen oman kodin lämmössä on houkutteleva vaihtoehto. Verkkokaupan myötä ostosten toimitustavan valinta on siirtynyt kauppiaalta kuluttajalle. Kuluttaja valitsee halutessaan joka kerta eri tavan vastaanottaa pakettinsa. Verkkokauppiaan kannattaa siksi valita logistiikkakumppani, joka tarjoaa kaikki toimitustavat myös yön yli -toimitusmahdollisuuden.

7 VINKKI 4 Pakettiautomaatista noutaminen on asiakkaalle helpompaa. 90 % vastaanottaa tilauksensa mieluiten pakettiautomaattiin Paketin noutaminen kestää noin 15 sekuntia, eikä jonoja ole. Kun verkkokaupasta ostaminen on helppoa, sieltä ostetaan useammin. Pakettiautomaateilla on ollut aikaiset omaksujansa, jotka alkoivat käyttää automaatteja heti niiden esittelyn jälkeen. Nyt jo 27 % kuluttajista on vastaanottanut paketin pakettiautomaatin kautta ja 90 % heistä pitävät Postin automaatteja itselleen sopivimpana paketin noutamistapana. Automaateista on tullut koko kansan palvelu. Paketin noutaminen onnistuu kauppareissulla ja säästää aikaa Tarjoamalla pakettiautomaattitoimitukset verkkokauppias tuo asiakkaidensa ulottuville 900 Postin lisäksi 480 uutta noutopistettä. Pakettiautomaatit on sijoitettu ihmisten arjen kulkureiteille ja ne ovat auki koko kauppojen aukioloajan. Verkkokauppiaatkin uskovat toimitustavan parantavan asiakaskokemusta ja tällä hetkellä se onkin standardi yli verkkokaupassa. Lisäksi pakettiautomaateista noudetaan paketit erittäin nopeasti, lähes 50 % jo saapumispäivänä. Oma noutopiste -palvelun käyttäjistä 85 % valitsee pakettiautomaatin pakettinsa noutopaikaksi.

8 VINKKI 5 Tarjoa asiakkaille mahdollisuus seurata lähetystään helposti. Seuranta vähentää hermoilua Asiakaskokemukseen vaikuttavaa erityisesti toimitusprosessin läpinäkyvyys. Asiakas pysyy tietoisena missä hänen toimituksensa liikkuu, mikä on varsin tärkeää kiireellisissä toimituksissa. Seuranta vähentää myös yhteydenottoja verkkokaupan asiakaspalveluun. Kaikkiin Postin pakettikuljetuksiin kuuluu lähetysten seuranta, useimmissa maissa perille asti. Lähetystä voi seurata Postin lähetysten seurantasivuilla osoitekortin viivakoodista löytyvällä seurantatunnuksella tai Postin mobiilisovelluksella. Asiakkaat voivat turhia näpräämättä päästä käsiksi pakettinsa tietoihin Postin ilmainen mobiilisovellus Posti tarjoaa vielä enemmän tietoa asiakkaalle hänen toimituksestaan. Omien pakettien seurantatiedot saa automaattisesti puhelinnumeroon perustuen, eikä tarvitse näppäillä pitkää seurantakoodia. Sovellus kertoo itsestään, kun lähetyksen tila muuttuu. Paketin voi myös kätevästi ohjata haluamaansa Postin palvelupisteeseen ilmaiseksi (posti, pakettiautomaatti tai kumppanin ylläpitämä noutopiste). Posti-sovelluksen ominaisuuksia: Arvio paketin saapumisajasta Notifikaatiot paketin liikkeistä Helppo nouto QR-koodin tai lokerokoodin avulla Kartta ohjaa oikeaan noutopisteeseen Tiedot paketin painosta ja koosta ennakkoon

9 VINKKI 6 Tee palautuksista mahdollisimman yksinkertaisia. Helppo palautusmahdollisuus tekee ostamisen houkuttelevammaksi Vaikeat palautuskäytännöt ovat olleet konkreettisia kaupankäynnin esteitä. Kuluttaja voi palauttaa pakkaamansa tuotteet joko Postin tai pakettiautomaatin välityksellä verkkokaupan määrittämään osoitteeseen. Postin pakettiautomaatilla palauttaessa asiakaspalautusosoitekorttia ei tarvita ollenkaan, vaan Posti tulostaa osoitekortin automaatista asiakkaan puolesta. Palautukset ulkomailta hoituvat osoitekortilla Kansainvälisen verkkokaupan asiakaspalautusten hallitseminen on ollut sekä kauppiaille että asiakkaille hankalaa. Postin uusi, kansainvälinen ERS-palautuspalvelu (Easy Return Solution) helpottaa merkittävästi palautusten tekemistä ulkomailla. Jos suomalaisen verkkokaupan ulkomailla oleva kuluttaja-asiakas haluaa palauttaa verkkokaupasta ostamansa tuotteen, kauppias toimittaa asiakkaalle sähköpostilla palautusta varten osoitekortin, jolla asiakas voi helposti palauttaa tuotteen maan paikallisen postin kautta. Suomalainen verkkokauppa ostaa siis palvelun Postista ja päättää, onko palautus hänen asiakkailleen maksullinen vai ei. Myynti Eurooppaan helpottuu yksinkertaisemmilla palautuksilla Suomi on yksi kahdestakymmenestäkolmesta eurooppalaisesta postista, joka on sopinut tästä yhteisestä rajat ylittävästä palautuspalvelusta. Palvelu on ensimmäisenä saatavissa seuraavista maista: Viro, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Hollanti, Belgia. Tavoitteena on avata lisää maita vuoden 2015 aikana.

10 VINKKI 7 Kohdenna markkinointisi mahdollisimman tarkasti. Pisara valtameressä Verkossa toimiva globaali pienyrittäjä kohtaa täysin uudenlaisen kilpailutilanteen. Kansainvälisessä kilpailussa hyvät tuotteet ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat tärkeitä kilpailutekijöitä, mutta ne eivät yksin riitä. Verkkokauppamarkkina on koko maailman kokoinen ja avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Kaikille ei ole kuitenkaan mahdollista markkinoida, sillä kohdentamattomat markkinointi-investoinnit hukkuvat kuin pisara valtamereen. Ohjaa asiakasvirta kauppaasi kohdennetulla markkinoinnilla Voit tavoittaa asiakkaasi mistä päin maailmaa vaan ja saattaa hänet omaan kauppaasi, jos osut markkinoinnillasi juuri oikeaan kohdeyleisöön. Mieti tuotteidesi kohderyhmät mahdollisimman tarkasti, jotta onnistut löytämään oikeat kanavat asiakkaiden tavoittamiseksi. Kohdistamalla voit tehdä mahdollisimman kustannustehokasta ja onnistu- nutta markkinointia. Sopivat uudet kohdemarkkinat saattavat löytyä helposti esimerkiksi myytävien tuotteiden kautta. Mistä löytyy asian harrastajia tai juuri verkkokauppasi tuotteista enemmän kiinnostuneita? Tai mistä tuotteitasi ei saa lainkaan tai ne ovat paljon kalliimpia? Poimi rusinat pullasta Verkkokaupan parhaat ratkaisut ovat yrityskohtaisia, sillä tuotteet ja kohderyhmät eroavat toisistaan. Usein voi olla parasta aloittaa kaupankäynti yhdellä markkinalla, josta löytyy ilmeisin verkkokauppasi kuluttajakunta ja helpoimmat kohteet. Näin pystyt hiomaan verkkokauppasi taustatoiminnot kuntoon. Asteittain on helpompi kansainvälistyä. Voit aloittaa etsimällä yrityksellesi paikallisen markkinan tuntevan kumppanin, joka osaa auttaa markkinointiviestin ja kanavien suunnittelussa. Muista mitata tuloksia; varsinkin sähköisen markkinoinnin vahvuuksia on mitattavuus. Hyödynnä myös sosiaalista mediaa paikallisten suositusten saamiseksi.

11 VINKKI 8 Lokalisoi palvelusi kohdemarkkinaasi. Verkkokaupan kansainvälistyminen Suomessa on yllättävän lapsenkengissä Postin teettämän tutkimuksen mukaan kansainvälistä verkkokauppaa käy vain joka neljäs suomalainen yritys ja näilläkin kansainvälisen myynnin osuus jää varsin pieneksi. Ulkomaille myyvistä joka neljäs ei ole lokalisoinut palveluaan lainkaan, ja muutkin vain vähän, lähinnä välttämättömimmän. Tavallisinta on paikallisen kielen käyttö verkkosivuilla ja asiakaspalvelussa. Verkkokauppasi sivut kannattaa kääntää paikalliselle kielelle Mieti miten haluat asiakkaidesi näkevän kansainvälisen kauppasi. Jos haluat kauppasi tuntuvan mahdollisimman paikalliselta ja luotettavalta verkkosivujen osalta mieti, millä kielellä kuhunkin maahan kannattaa myydä. Muista kääntää myös sähköpostiviestit. Usein ihmiset mieluiten asioivat omalla äidinkielellään ja pitävät ostamista paikallisella kielellä luotettavampana. Sama pätee näin ollen myös asiakaspalveluratkaisuihin. Asiakkaasi saattavat myös olla toisella aikavyöhykkeellä, jolloin yhteydenottoja voi tulla ympäri vuorokauden. Kielenvaihdos ei yksin riitä hyvään lokalisointiin Riittävät ja kyseisessä maassa eniten käytetyt maksutavat on hyvä selvittää ja olla tarjolla, jotta kauppa käy. Selvästi harvinaisempaa on paikallisten toimitus- ja maksutapojen tai markkinointipalvelujen käyttö. Eri maissa on merkittäviä eroja maksupalveluiden käytössä. Vaikka Visa ja MasterCard ovat kansainvälisiä luottokortteja, selvitä paikallisesti suosituimmat maksutavat. Maksupalvelusi määrittelee kaupantekovaluutan, vaikka verkkokaupan ohjelmistosi pystyy käsittelemään eri valuuttoja. Ota tuotteidesi hinnoissa huomioon myös arvonlisävero. Muista tarkistaa voimassa oleva käytäntö arvonlisäverojen maksamisessa. Jos myyt EU-alueen ulkopuolelle, myynti on arvonlisäverotonta. Myyntisi Suomesta EU-alueelle verotetaan Suomen arvonlisäverokannan mukaisesti.

12 VINKKI 9 Liitä verkkokauppaasi mahdollisuus ostaa taxfreena. Asiakkaasi voi tilata tuotteensa suoraan rajalle ja noutaa sen sieltä verottomana Matkailijalla on mahdollisuus taxfree-etuun kun yhteenlaskettu arvo ilman toimituskuluja on yli 40 euroa ja tuotteet viedään Suomesta matkailijan kotimaahan avaamattomina ja omaan käyttöön. EU:n ulkopuolelle poistuva asiakas voi tilata tuotteensa verkkokaupasta mihin tahansa Postin palvelupisteeseen käyttämällä c/o-osoitetta. Erityisesti venäläisiä matkailijoita palvelevia Posteja on itärajan tuntumassa useita ja Nuijamaan raja-asemalta on vain 900 metriä lähimmälle Postin pakettiautomaatille. Taxfree.PRO tuo tax-freemyynnin kiinteäksi osaksi verkkokaupan omia toimintoja Taxfree.PRO on verkkokaupan palvelu, joka tuo tax-free -ostamisen suoraan kauppiaan omaan verkkokauppaan. Se tarjoaa verkkokauppaasi varten palvelut, ohjeet ja kauppiasmateriaalit tax-free-myynnin aloittamiseksi ja nopeuttamiseksi. Automatisoitu palvelu vähentää merkittävästi kaupan työvaiheita ja madaltaa kynnystä ostaa tax-freenä verkkokaupasta. Taxfree.PRO-palvelulla ja Postin kuljetuspalveluilla tuot verkkokaupalle uusia asiakkaita, sillä esimerkiksi venäläiset kuluttajat tekevät yhä useammin tax-free-ostoksia myös verkossa. Asiakkaan tarvitsee vain rekisteröityä käyttäjäksi ja verkkokauppasi tunnistaa hänet automaattisesti. Tilaukset toimitat Postin kuljetuspalveluilla matkailijan valitsemaan Postin palvelupisteeseen.

13 VINKKI 10 Haastavammilla markkinoilla arvostetaan luotettavia toimituksia ja sujuvaa ostokokemusta vielä enemmän. Sujuvalla ostokokemuksella on mahdollisuus luoda pysyviä asiakassuhteita myös kansainvälisesti Verkkokauppiaat kohtaavat EU:n ulkopuolisilla markkinoilla, kuten Venäjällä, enemmän haasteita kaupankäynnille esim. tullimuodollisuuksia, lainsäädännöllisiä esteitä ja verotuskäytäntöjä. Markkinatuntemuksen rakentaminen ja riskienhallinta vaatii kokemusta ja pitkäjänteisyyttä Uudelle markkina-alueelle laajentuminen helpottuu suuresti, jos kumppanina on kokenut toimija, joka tuntee paikallisen kaupan säännöt. Tällä hetkellä esimerkiksi Venäjälle on toistaiseksi voimassa tulli- ja verohelpotuksia, kun kuluttaja ostaa ulkomaisista verkkokaupoista. Haastavammilla markkinoilla, joissa toimitukset eivät ole yhtä luotettavia ja hinnat heittelevät enemmän, kuluttajat antavat erityisen paljon painoarvoa hyvälle ostokokemukselle. Sen saavuttamiseksi tarvitaan tehokkaat logistiikka-, varastointi-, jakelu-, maksu- ja integraatioratkaisut sekä tuotteiden palautukset. Luotettavat toimitukset ovat yksi verkkokaupan kulmakivistä. EU:n ulkopuolelle lähetettäessä tulee huomioida tarvittavat vientiasiakirjat ja -ilmoitukset tullille. Näistä, samoin kuin sopivien kuljetuspalveluiden valinnasta, saat enemmän tietoa Postin verkkokauppiaille tehdystä Vinkit vientiin -oppaasta. Voit tilata sen ilmaiseksi osoitteesta posti.fi/vinkitvientiin. Vielä yksityiskohtaisempaa tietoa saat kun otat yhteyttä suoraan Postin yritysasiakaspalveluun.

14 Yritysasiakaspalvelu p , ma pe klo 8 17 posti.fi/verkkokauppa Toimivampi verkkokauppa. Sujuvampi arki.

Verkkokaupan opas. Opas aloittavalle verkkokauppiaalle

Verkkokaupan opas. Opas aloittavalle verkkokauppiaalle Verkkokaupan opas Opas aloittavalle verkkokauppiaalle Verkkokaupan perustaminen sisältää useita eri vaiheita ja useita kumppaneita. Tämä opas auttaa sinua löytämään verkkokaupallesi sopivia ratkaisuja.

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

Itellan palvelukokonaisuus aloittavalle verkkokauppiaalle

Itellan palvelukokonaisuus aloittavalle verkkokauppiaalle Itellan palvelukokonaisuus aloittavalle verkkokauppiaalle 1. Miksi verkkokauppa? 3 2. Mitä kuluttajat haluavat verkkokaupasta? 4 2.1 Helposti toimiva verkkokauppa on kuluttajalle tärkeää 4 2.2 Kuluttaja

Lisätiedot

Suomalaisen verkkokaupan pelastaja

Suomalaisen verkkokaupan pelastaja nro 1/2014 ekaupan lehti nro 1 2014 Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija: Klarna Oy Suomalaisen verkkokaupan pelastaja Kristina Metso Verkkoteollisuuden johtoon Finnish Design Shop 10 vuotta

Lisätiedot

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija: Klarna Oy Nro 01 2012 HAASTATTELU Verkkokauppa.com, Boris Nikolov Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille sitouta asiakkaasi

Lisätiedot

VERKKOKAUPPAOPAS 2015. Anders Innovations Oy. www.anders.fi

VERKKOKAUPPAOPAS 2015. Anders Innovations Oy. www.anders.fi VERKKOKAUPPAOPAS 2015 Anders Innovations Oy www.anders.fi VERKKOKAUPPAOPAS 2015 Oppaan tekijä on Anders Innovations Oy Oppaan tilaaja on Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus TIEKE Oppaan valmistumista ovat

Lisätiedot

Verkkokauppa Pohjoismaissa 2014

Verkkokauppa Pohjoismaissa 2014 Verkkokauppa Pohjoismaissa 2014 Sisältö Tietoja raportista 2 Esipuhe: Håkan Ericsson 3 PostNordin asiantuntijat: Nyt kanavat kohtaavat 4 5 Pohjoismaat 6 17 Case: Näin Panduro onnistuu verkkokaupassa Pohjoismaissa

Lisätiedot

Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija; Klarna Oy Nro 02/2012

Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija; Klarna Oy Nro 02/2012 Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija; Klarna Oy Nro 02/2012 HAASTATTELU EMP Finland tarjoaa rokkia kansalle meille on tärkeää toimia suomalaisten asiakkaidemme ehdoilla NES 2012; Pohjoismaiden

Lisätiedot

Verkkokauppa Pohjoismaissa 2013

Verkkokauppa Pohjoismaissa 2013 Verkkokauppa Pohjoismaissa 2013 Sisältö Tietoja raportista 2 Alkusanat: Pohjoismaiden markkinat vahvassa kasvussa 3 Asiantuntijat: Pohjoismaat kiinnostava alue globaalin verkkokaupan kartalla 4 Pohjoismaat

Lisätiedot

Tempo. Kohti kannattavuutta. 7 VINKKIÄ: Näin logistiikka onnistuu TEEMA: VERKKOKAUPPA

Tempo. Kohti kannattavuutta. 7 VINKKIÄ: Näin logistiikka onnistuu TEEMA: VERKKOKAUPPA Te, eli PostNord, otitte meidät tosissanne. Oskar Lindroos, Lejos Oy TEKNIIKKA Pohjoismaiset TA-järjestelmät kehittyvät vauhdilla MEKONOMEN Napapiirille yhdessä yössä FUUSIO PostNord ja Direct Link yhdistyivät

Lisätiedot

Discshop haastaa suomalaiset verkkokaupat

Discshop haastaa suomalaiset verkkokaupat nro 1 2013 Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija; Klarna Oy Discshop haastaa suomalaiset verkkokaupat Haastattelussa Andreas Vestling Maksaminen murroksessa Zalandon menestyksen avaimet ekaupan

Lisätiedot

Verkkokaupan vaikutukset jakelurakenteisiin

Verkkokaupan vaikutukset jakelurakenteisiin TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Toimitusketjun johtaminen Verkkokaupan vaikutukset jakelurakenteisiin The impact of e-commerce on distribution structures Kandidaatintyö Juuso Mikkola Joni Pulkki TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

MONIKANAVAISUUS. ja kuinka se rakennetaan?

MONIKANAVAISUUS. ja kuinka se rakennetaan? MONIKANAVAISUUS ja kuinka se rakennetaan? Kuluttajien käyttäytyminen muuttuu huimaa vauhtia ja samalla muuttuvat myös odotukset yritystäsi ja tarjoamaasi palvelua kohtaan. Tiedätkö jo, kuinka täyttää asiakkaiden

Lisätiedot

päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry

päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry Sähköisen kaupankäynnin aapinen päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry 2(104) LUKIJALLE Tervetuloa tutustumaan pk-yrityksille laadittuun Sähköisen kaupankäynnin aapiseen.

Lisätiedot

Itellan palvelukokonaisuus aloittavalle verkkokauppiaalle

Itellan palvelukokonaisuus aloittavalle verkkokauppiaalle Itellan palvelukokonaisuus aloittavalle verkkokauppiaalle 1. Miksi verkkokauppa? 3 2. Mitä kuluttajat haluavat verkkokaupasta? 4 2.1 Mikä ratkaisee ostaako kuluttaja verkkokaupasta? Perustoiminnallisuus.

Lisätiedot

Verkkokaupan kansainvälistyminen ja lokalisointi

Verkkokaupan kansainvälistyminen ja lokalisointi TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Verkkokaupan kansainvälistyminen ja lokalisointi The Internationalization and Localisation of E-commerce Kandidaatintyö

Lisätiedot

Vaikuttava Würth Näin maailman johtava teollisuusyritys käsittelee 200 000 tavaran valikoimaansa ja onnistuu pitämään narut käsissään.

Vaikuttava Würth Näin maailman johtava teollisuusyritys käsittelee 200 000 tavaran valikoimaansa ja onnistuu pitämään narut käsissään. Hyvän, toimivan nettikaupan kulmakiviä ovat laadukkaat tuotteet ja kilpailukykyiset hinnat sekä kokonaispalvelu, jonka on toimittava. Matti Koskelo, Retkitukku TEKNIIKKA Esittelyssä robotisoitu vaatemyymälä

Lisätiedot

Hyvän verkkokaupan ominaisuudet

Hyvän verkkokaupan ominaisuudet Hyvän verkkokaupan ominaisuudet Puronen, Helena 2011 Kerava Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Kerava Hyvän verkkokaupan ominaisuudet Helena Puronen Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Opinnäytetyö Joulukuu,

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS -verkkokaupankäynnin käsikirja www.vilkas.fi 0101010101010111010101010101010101010101000001110 0101010101010111010101010101010101010101 2 - Vilkas Group 10101010 00000111 Tunne

Lisätiedot

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 62900 ALAJÄRVI 1 / 90 SISÄLLYSLUETTELO: Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 1.1 Yleistä 5 1.2 Sisäinen tietoliikenne 5 1.2.1 Lähiverkko 5 1.2.2 Lähiverkon laitteet 5 1.2.3 Kaapeloitu lähiverkko (yleisesti ja toteutus)

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatyö matkailupalveluiden myyntiin verkossa

Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatyö matkailupalveluiden myyntiin verkossa Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatyö matkailupalveluiden myyntiin verkossa Sisällysluettelo Johdanto Nykytila Ongelman rajaus ja kiteytys Ratkaisut: Palvelupakettien toteuttaminen Verkkokaupparatkaisut

Lisätiedot

TURUN KAUPPAKORKEAKOULU

TURUN KAUPPAKORKEAKOULU TURUN KAUPPAKORKEAKOULU Turku School of Economics and Business Administration ELEKTRONINEN KAUPANKÄYNTI Tietojärjestelmätiede: JO9 Seminaarityö Laatijat: Jani Leino 7662 Markus Olenius 7708 Ohjaaja: Kalle

Lisätiedot

Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden liiketoimintamallit

Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden liiketoimintamallit Helsingin yliopisto Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta Taloustieteen laitos Erkka Tuomela Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden liiketoimintamallit Elintarvike-ekonomia Pro gradu EE 331

Lisätiedot

Suomen Valmispalvelut Oy. Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen. www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18

Suomen Valmispalvelut Oy. Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen. www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18 Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18 Tervetuloa Valmiskauppiaaksi Tämä ohje kertoo miten Valmiskaupalla perustetaan verkkokaupan helposti.

Lisätiedot

Yrityksen strategiset kysymykset ja tehtävät euroalueella

Yrityksen strategiset kysymykset ja tehtävät euroalueella EURO 10.9.99 5.10.1999 12:09 Sivu 2 Yrityksen strategiset kysymykset ja tehtävät euroalueella 2 Yhteisen eurooppalaisen valuutan euron vaikutukset suomalaisen pk-yrityksen toimintaan voidaan kiteyttää

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot

Alkavalle yrittäjälle 2015. Perustamisopas. Varaa aika yritysneuvojalle lähelläsi: www.uusyrityskeskus.fi CERTIFIED BY ISO 9001

Alkavalle yrittäjälle 2015. Perustamisopas. Varaa aika yritysneuvojalle lähelläsi: www.uusyrityskeskus.fi CERTIFIED BY ISO 9001 Perustamisopas Alkavalle yrittäjälle 2015 CERTIFIED BY ISO 9001 Varaa aika yritysneuvojalle lähelläsi: www.uusyrityskeskus.fi 25 alkavien vuotta yrittäjien tukena CERTIFIED BY ISO 9001 Perustamisopas 2015

Lisätiedot