Kansaneläkelaitos IT-osasto. Tulkkauspalvelun välitysjärjestelmän kilpailutus. Vastaukset tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kansaneläkelaitos IT-osasto. Tulkkauspalvelun välitysjärjestelmän kilpailutus. Vastaukset tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin"

Transkriptio

1 Kansaneläkelaitos IT-osasto Kela 9/442/2009 Tulkkauspalvelun välitysjärjestelmän kilpailutus tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin Tulkkauspalvelun välitysjärjestelmän hankintaa koskevassa tarjouspyynnössä tarjoajia pyydettiin esittämään mahdolliset tarjouspyyntöaineistoon liittyvät kysymykset kirjallisesti sähköpostilla mennessä osoitteeseen Kaikkien kysymysten vastaukset toimitetaan kaikille niille tarjoajille, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa vastausten lähettämistä varten. kysymyksiin lähetetään samanaikaisesti Ne julkaistaan myös Kela.fi sivustoilla, osoitteessa: kohdassa Ilmoitustaulu. Kysymysten esittäjien ja yritysten nimet eivät ilmene vastauksista. Useat kysymykset ovat järjestelmältä vaadittavia pakollisia vaatimuksia. on vain annettu kysymyksiin eikä otettu kantaa siihen, huomioidaanko teknisiä yms. asioita osana laatuarviota. Alla on esitetty mennessä saadut kysymykset ja vastaukset niihin. Kysymys 1: Tarkennuspyyntö: Hintaliitteessä tulee ilmoittaa lisenssien ylläpitokustannukset. Sisältääkö lisenssin ylläpito myös käyttöoikeuden, ts. jos Tilaaja päättää, ettei jatka sopimusta nyt solmittavan sopimuskauden jälkeen, päättyykö Tilaajan oikeus käyttää ohjelmistoa? Vastaus 1: Kaikki neljän vuoden aikana kertyvät kustannukset. Kysymys 2: Tarjouspyynnön useassa kohdassa mainitaan, että järjestelmän ja siitä saatavien raporttien on vastattava ulkoasultaan Kelan ilmettä. Jos järjestelmän ulkoasua joudutaan muuttamaan jotta se vastaisi Tilaajan vaatimuksiin, riittääkö Tilaajalle jos järjestelmän ulkoasu on helposti Tilaajan tai kolmannen tahon muokattavissa (esim. CSS -tyylitiedostoilla) vai tuleeko tarjoajan tehdä muutokset omalla kustannuksellaan? Vastaus 2: Kelan vaatimusten mukainen ulkoasu sisältyy toimituksen hintaan. Kysymys 3: Vaaditaanko järjestelmältä, että palveluntuottajilla on mahdollisuus itse lisätä uusia käyttäjiä (tulkkeja) järjestelmään ja poistaa niitä esim. tuottajan rekrytoidessa lisää henkilöstöä (joustavuus), vai hallinnoivatko välityskeskukset tai keskitetty yksikkö käyttäjätunnuksia? Vastaus 3: Kyllä vaaditaan. Ks. tarkemmin liite 1.3, sivu10, käyttötapaus "6 Tulkin tietojen ja profiilin lisäämi- 1 (16)

2 nen/päivitys". Palveluntuottaja voi päivittää tulkkien tietoja, käyttäjätunnuksia hallinnoi Kela. Kysymys 4: Tarkennuspyyntö: Liitteen 1.2 kohdissa ja otsikoissa on sanat sekä "vaatimus" että "optio". Onko kyseessä optiot vai vaatimukset? Vastaus 4: Ei ole ehdoton vaatimus vaan optio, jonka käytöstä päätetään myöhemmin. Kysymys 5: Esimerkkitilaus: tilaus on sijoitettu tulkin kalenteriin, mutta on edelleen "lisäselvityksiä odotetaan" - työjonossa (esim. puutteelliset osoitetiedot) sekä "tilausvahvistusta ei ole lähetetty" -työjonossa. Käsityksemme mukaan tilauksen pitäisi näkyä kaikissa näissä työjonoissa yhtäaikaisesti, ts. tilaus voi kuulua samaan aikaan useampaan työjonoon. Onko asia näin? Vastaus 5: Tarjouspyynnössä ei ole määritelty tulkin työjonoja kysymyksessä esitetyllä tavalla. Uusia vaatimuksia työjonolle ei tässä vaiheessa enää esitetä. Ks. tarkemmin liite 1.2 tekniset vaatimukset, kohta 4, s. 9. Kysymys 6: Yleisen käytännön mukaan tilausnumero ei saisi muuttua missään vaiheessa tilausta käsiteltäessä, esim. myöskään tilanteessa jossa toistuvalle tapahtumalle on tehty tilaus sarjassa ja yhtä tämän sarjan tilausta muutetaan. Vaatiiko Tilaaja, että tilausnumero ei saa muuttua tilauksen käsittelyn aikana? Vastaus 6 Ks. liitteen 1.2 vaatimustaulukon kohta 9 s. 26 " Tilauksen käsittelyyn liittyvät vaatimukset". Järjestelmä tuottaa ohjelmallisesti yksilöllisen tilausnumeron jokaiselle tulkkaustapahtumalle. Järjestelmään yleiseen luotettavuuteen kuuluu, että tilausnumerot eivät satunnaisesti muutu. Tilausnumero voi muuttua vain jos siihen on perusteltu syy ja on hyväksytty osana tämän järjestelmän ratkaisua. Tarkemmin tilausnumeron muuttumattomuutta ei ole määritelty. Kysymys 7: Jos kyseessä on toistuva tapahtuma (sarja), esim. harrastuksen tulkkaus joka maanantai klo 18 20, voiko kaikilla tämän sarjan tilauksilla olla sama tilausnumero, vai pitääkö jokaisella tilauksella olla aina yksilöivä tilausnumero? Vastaus 7: Eri tulkkaustapahtumilla ei voi olla samaa tilausnumeroa. Katso myös vastaus 6. Kysymys 8: Vaaditaanko, että välityskeskusten tulee pystyä erittelemään järjestelmään tilauksen kirjannut välittäjä (kirjaaja) ja välittäjä jonka vastuulla tilauksen hoitaminen sillä hetkellä on (vastuuvälittäjä)? 2 (16)

3 Vastaus 8: Järjestelmässä tulee näkyä tiedot siitä, kuka ja mitä tietoja on kirjattu, poistettu, muutettu ja milloin, ks. liite 1.2 kohta 9. Ks. myös liite 1.2 kohta jossa lokitietoihin perustuvat vaatimukset: " Välitysjärjestelmän lokille on kirjoitettava vähintään seuraavat tiedot: - sisään- ja uloskirjautumiset - tulkin tilaukseen liittyvät - tulkkaustapahtumaan liittyvät - laskutukseen liittyvät - palvelimen nimi (hostname), jolla ohjelma on suorituksessa - aikaleimat - työaseman tunnistetiedot - käyttäjän tunnistetiedot" Kysymys 9: Liitteessä 1.2 kohdassa 5 on mainittu, että tulkin on nähtävä tarvittavat tiedot mahdollisesta toisesta tulkista. Mitkä tiedot toisesta tulkista tai toisista tulkeista on oltava nähtävissä (esim. nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite)? Vastaus 9: Vähintään tulkin nimi ja puhelinnumero (tmv. yhteystiedot), jotta saadaan kiinni toinen tulkki, esim. mikäli tilattu tulkki ei ole saapunut tapaamispaikalle,. Järjestelmään on voitava lisätä muitakin tietoja kuten sähköpostiosoite. Kysymys 10: Tarjouspyynnössä on mainittu, että järjestelmän tulee tukea paritulkkausta (kaksi tulkkia samassa tilaisuudessa). Onko vaatimuksena, että sama tilaus voidaan sijoittaa samanaikaisesti tarvittaessa useamman kuin kahden tulkin kalenteriin? Esimerkiksi tilaisuudet joissa on samaan aikaan yleistulkkeja ja useita henkilökohtaisia tulkkeja. Vastaus 10: Ei ole vaadittu, että sama tilaus pitäisi sijoittaa useammalle kuin kahdelle tulkille. Kysymys 11: Onko mahdollista että paritulkkauksessa molemmilla tulkeilla on eri asiakkaat (esim. kaksi asiakasta seuraa samaa tulkkausta)? Vastaus 11: Tätä ei ole vaadittu tai määritelty. Kysymys 12: Tuleeko paritulkkaustilauksissa (2 tai useampi tulkki) tilausnäkymien olla toisiinsa linkittyneitä siten, että kun toisen tulkin tilausta muutetaan, päivittyy myös toisen tulkin tilauksen tiedot automaattisesti? 3 (16)

4 Vastaus 12: Tätä ei ole vaadittu tai määritelty. Kysymys 13: Tarjouspyynnössä on mainittu, että välityskeskusten tulee voida tarvittaessa nähdä toisen kilpailutusalueen tilauksia. Voivatko kaikki välityskeskukset myös muokata kaikkia järjestelmän tilauksia ilman, että tilausta hallinnoiva välityskeskus erikseen antaa tähän järjestelmän sisällä oikeuden? Vastaus 13: Järjestelmä pitää mahdollistaa muokattavuus eri välityskeskusten välillä. Kysymys 14: Vastaavatko välityskeskusalueet ja kilpailutusalueet maantieteellisesti toisiaan? Vastaus 14: Järjestelmä pitää mahdollistaa, että välityskeskusalueet ja kilpailutusalueet voivat poiketa toisistaan tai olla samoja. Alueet ilmoitetaan myöhemmin valitulle järjestelmän toimittajalle. Kysymys 15: Mikä on kiireellisen tilauksen määritelmä? Pitääkö järjestelmän merkitä tilaus automaattisesti kiireelliseksi, jos sen alkamisaika on alle määritetyn ajan kirjaushetkestä (esim. alle 4 tuntia)? Vastaus 15: Kiireellisen tilauksen aikarajoista päätetään myöhemmin. On vaadittu, että järjestelmään olisi helposti määriteltävissä parametritietoihin kiireellisen tilauksen aikaraja. Katso myös liitteen 1.2 vaatimustaulukon kohta 9: "Työjonosta on voitava erottaa kiireelliset tilaukset, esim. värillä". Kysymys 16: Ovatko kiireelliset tilaukset ensisijaisia ei-kiireellisiin nähden (ts. jo varattu ei-kiireellinen tilaus voidaan perua jotta kiireellinen tilaus saadaan toteutettua), ja jos ovat, tuleeko järjestelmän ottaa tämä huomioon? Vastaus 16: Aikarajoista ja menettelyistä päätetään myöhemmin. Järjestelmän tulee mahdollistaa se, että järjestelmän käyttäjät voivat peruuttaa tilauksen eri syistä valtuuksien mukaisesti. Ks. esimerkki liite 1.3 kohta "16 Tilaus peruuntuu" -käyttötapaus. Kysymys 17: Vaaditaanko järjestelmältä, että usean tulkin (myös eri palveluntuottajien palveluksessa olevien) kalenterien viikko- tai päivänäkymiä voidaan tarkastella helposti samanaikaisesti? Vastaus 17: 4 (16)

5 Selainkäyttöliittymän on oltava skaalattavissa eri kokoihin (erilaisten päätelaitteiden erilaisiin resoluutioihin) ja niin että käyttäjillä pitää mahtua useampi ikkuna auki rinnakkain. Katso myös liite 1.2 kohta Huomioitava myös käyttöoikeusrajaukset. Kysymys 18: Voiko yhdellä tulkkipalveluntuottajalla olla samalle tuotteelle eri hinta eri kilpailutusalueilla (esim. kalleusluokat)? Vastaus 18: Järjestelmältä vaaditaan, että tarvittaessa hinnat voi vaihdella kilpailutusalueittain Kysymys 19: Vaaditaanko järjestelmältä, että laskutuksen oikeellisuuden varmistamiseksi palveluntuottajan pitää lukita (hyväksyä) järjestelmän antamat laskutustiedot tarkistettuaan tietojen oikeellisuuden ja lähetettyään laskun, jotta Kela tietää ettei laskutustietojen hyväksymisen jälkeen tule enää muutoksia ja että Tuottajan lasku on vertailukelpoinen järjestelmän tietojen kanssa? Vastaus 19: Liitteen 1.2 kohdan 9 vaatimustaulukossa on määritelty seuraavasti laskutukseen liittyen "Tehdyt tulkkaustapahtumat on raportoitava tiettyyn ajanjaksoon mennessä, jonka jälkeen järjestelmä lukitsee mahdollisuuden raportointiin. Pääkäyttäjä voi vapauttaa lukituksen." Kysymys 20: Tuleeko laskutustoiminnon ottaa arkipyhät automaattisesti huomioon? Vastaus 20: Välitysjärjestelmässä ei ole laskutustapahtumaa. Järjestelmän tulee tuottaa summaraportteja laskutuksen pohjaksi. Tulkkaustapahtuman raportointiin voi siirtyä kalenterinäkymästä tai syöttämällä tapahtuman tilausnumeron. Järjestelmä tuo tilauksen tiedot raportoinnin pohjatiedoksi. Kalenterissa tulee olla suomalaisen kalenterin arkipyhät ja yleiset vapaapäivät. Liitteen 1.2 kohdan 9 vaatimustaulukossa on määritelty seuraavasti: "Järjestelmän hinnastoon voi syöttää tulkkaustapahtuman raportoinnin pohjatiedoiksi vähintään: valtion matkustussäännön mukaiset kilometrikorvaukset päivärahojen enimmäismäärät ilta-, yö-, aatto-, lauantai-, sunnuntai- ja pyhätuntien lisäprosentit matka-ajan korvauksen Esim. tulkki raportoi kaksi tuntia lauantaityötä. Syötetyn tiedon perusteella järjestelmä osaa laskea korotetun lauantaituntikorvauksen." Katso myös liitteen 1.2 vaatimustaulukon kohta 9, sivu 29. Kysymys 21: Tuleeko laskutusraporteissa ottaa huomioon peruuntuneet tilaukset, joiden laskutusoikeus on muu 5 (16)

6 kuin 100 %? (esim. laskutusoikeus 50 %) Vastaus 21: Laskutusraporteissa tulee ottaa huomioon peruuntuneet tilaukset hinnastoon kirjattujen peruutusehtojen mukaisesti. Katso myös vastaus 20. Kysymys 22: Tuleeko järjestelmän osata lisätä laskutukseen automaattisesti tuottaja- ja tuotekohtaiset ilta-, yö-, lauantai-, ja sunnuntailisät tulkin raportoimien tilauksen toteutuneiden alkamis- ja loppumisaikojen perusteella (laskutuksen täsmällisyys, inhimillisen virhemahdollisuuden minimointi)? Vastaus 22: Kyllä tulee osata, ks. liitteen 1.2 vaatimustaulukon 9 kohta " Syötetyn tiedon perusteella järjestelmä osaa laskea korotetun lauantaituntikorvauksen.". Katso myös vastaus 20. Kysymys 23: Onko järjestelmän vaatimuksena, että tulkin kirjautuessa sisään järjestelmä huomauttaa tulkkia raportoimattomista tilauksista tai tietyn ajan kuluttua vaatii tulkkia raportoimaan tilauksen (laskutuksen täsmällisyys ja oikea-aikaisuus)? Vastaus 23: Ei vaatimus. Kysymys 24: Liitteen 1.2 kohdan 7 raportti 2: Onko jokaisella välitystoimijalla aina sama välityksen kappalehinta, vai tuleeko järjestelmään pystyttä määrittelemään hintoja erilaisille välitystuotteille (esim. yksittäinen asiointi/toistuva tilaus/yksi tapahtuma jossa useita tulkkeja)? Vastaus 24: Pitää pystyä määrittelemään eri hintoja. Kysymys 25: Esimerkkitilanne: välityskeskus A ottaa vastaan ja kirjaa järjestelmään tilauksen ja siirtää sen välityskeskukselle B, joka hoitaa tilauksen jatkokäsittelyn (oletuksena välityskeskukset A ja B eri yrityksiä). Kumpi yritys laskuttaa välitysmaksun Kelalta ja tuleeko näiden yritysten välille transaktiomaksuja jotka järjestelmän pitää osata huomioida? Vastaus 25: Ei ole määritelty tarjouspyynnössä. Asia ratkaistaan myöhemmin välityskeskusten kilpailutuksessa. 6 (16)

7 Kysymys 26: Pitääkö tilastollisia raportteja pystyä hakemaan ja raporttien hakuja rajaamaan myös maksajatahon mukaan (esim. Kelan maksamat tulkkaukset / kolmansien tahojen tulkkaukset)? Vastaus 26: Kyllä, ks. liite 1.2, kohdan 9 vaatimustaulukko, kappale " Kolmannen tahon tilaus" ja sieltä vaatimus: "Järjestelmä estää muun maksajan tilaukseen liittyvien kustannusten (esim. välityspalkkion ja tulkkaustapahtuman) laskutustietojen siirtymisen Kelalta laskutettavien laskutusraporttien tietoihin." Kysymys 27: Liitteen 1.2 kohdassa 7 mainitaan, että raportteja on saatava järjestelmästä myös eriteltynä kuulo-, kuulonäkö-, ja puhevammaisten asiakkaiden mukaan. Kuitenkin asiakasprofiilimallissa liitteessä ei ole erillistä kohtaa, johon merkittäisiin tämä tieto. Tuleeko asiakasprofiiliin lisäksi tällainen kenttä, vai tuleeko järjestelmän pystyä päättelemään asiakasryhmä profiilin kommunikaatiotietojen perusteella? Vastaus 27: Liite on malliluonnos, jota voidaan vielä tarkentaa esim. tällä lisätiedolla. Vaatimus on, että tältä raportilla on saatava järjestelmästä tietoja eriteltynä kuulo-, kuulonäkö- ja puhevammaisten asiakkaiden mukaan. Kysymys 28: Tällä hetkellä useassa kunnassa on käytäntönä, että asiakkaan vuotuisesta asioimistulkkaukseen käytössä olevasta tuntimäärästä vähennetään tilausta peruuttaessa tilauksen tunnit vain, jos peruutus on tehty asiakkaasta johtuvasta syystä. Esimerkki: asiakas on tilannut tulkin teatteriesitykseen. Jos kyseinen teatterinäytäntö peruuntuu, asiakkaan tulkkitunteja ei vähennetä, sillä asiakkaalla ei ollut osuutta tilaisuuden peruuntumiseen. Tuleeko järjestelmän ottaa huomioon tämän kaltaiset peruuntuneet tilaukset, jotka eivät vähennä asiakkaan tulkkitunteja? Vastaus 28: Liitteen 1.2 kohdan 9 vaatimustaulukossa on määritelty seuraavasti: - "Hinnastoon voi kirjata peruutusehdot, esim. jos asiakas peruu tilaamansa tulkkaustapahtuman vuorokausi ennen tapahtumaa, niin tapahtumasta laskutetaan peruutusehtojen mukaisesti." - "Peruutusehdoissa mainitaan, missä tapauksessa asiakkaan tunnit vähenevät peruutustilanteessa." Tässä kilpailutuksessa ei määritellä tulkkipalveluiden käyttäjien oikeuksia, vaan ne perustuvat valmisteilla olevaan lainsäädäntöön. Järjestelmän pitää kuitenkin pystyä siihen, että tarkemmin määritellyssä tilanteessa asiakkaan tunnit eivät vähene: esim. peruutus ajoissa voisi olla sellainen tilanne etteivät tunnit vähene. 29. Tekniset kysymykset Yhteenliittymien rakentamisen hinta-arvioiden tekemistä varten pyydämme mahdollisimman tarkkoja teknisiä spesifikaatioita seuraavista tarjouspyynnön liitteessä 1.2 mainituista ratkaisuista: Kysymys 29.1: - kohdassa 2.2 mainittu 7 (16)

8 Vastaus 29.1: Ks. liitteen 1.2, kohdat 10.3 ja Kyseessä on KATSO organisaatiotunnistus, ks. tarkemmin: Tekniset spesifikaatiot löytyvät seuraavan osoitteen kautta: Kysymys 29.2: - kohdassa 3 mainitut Kelan väestörekisteritiedot Vastaus 29.2 Ks. liitteen 1.2, kohta Järjestelmän tarkkaa kuvausta ei toimiteta, koska hankittava välitysjärjestelmä saa Kelan järjestelmästä valmiiksi tarvitsemansa tiedot. Kysymys 29.3: - kohdassa 6 mainittu Tahti-järjestelmä Vastaus 29.3: Tarjouspyynnössä ei ole edellytetty liittymän rakentamistöitä Tahtiin. Kysymys 29.4: - kohdassa 9 mainittu Kelan aluerekisteri Vastaus 29.4: Kyseessä ei ole pakollinen vaatimus. Kysymys 29.5: - kohdassa 9 mainittu Kelan raportointijärjestelmä Vastaus 29.5: Vaatimukset on esitetty liitteen kohdassa 10.8 "Vaatimus: Kelan raportointijärjestelmään integraation tekniset vaatimukset". Kysymys 29.6: - kohdassa 9 mainittu SOTKAnet-verkkopalvelu Vastaus 29.6: Optio. Sisältö ja työmäärä neuvotellaan tarkemmin jos päädytään option käyttämiseen. Kysymys 29.7: - kohdassa 10.3 mainittu KATSO-tunnistus 8 (16)

9 Vastaus 29.7: Ks. vastaus Kysymys 29.8: - kohdassa 10.3 mainittu Active Directoryn kautta kirjautuminen Vastaus 29.8: Active Directoryn rakenne perustuu yhden aktiivihakemisto-metsän (forest) ja yhden aktiivihakemistotoimialueen (domain) malliin. Ks. Kysymys 29.9: - kohdassa 10.5 mainittu Kelan käyttövaltuuksien hallintajärjestelmä Vastaus 29.9: Kelan käyttövaltuuksien hallintajärjestelmässä (KVH) on käyttöoikeusroolit, esim. välityskeskuksen käyttäjä ("välittäjä"), joka välitetään tulkkauspalvelun välitysjärjestelmään käyttöoikeustasoksi. Välitysjärjestelmä tarkistaa omasta käyttäjähallinnastaan onko käyttäjällä tulkkauspalvelun välitysjärjestelmän käyttäjäroolia. Kysymys 29.10: - kohdassa 10.6 mainittu TeliaSoneran SMS-gateway ja Content Gateway Vastaus 29.10: Ks.: Kysymys 29.11: - kohdassa 10.8 mainittu Kelasto-järjestelmä Vastaus 29.11: Tiedot siirretään eräajona peräkkäistiedostona tai muussa sopivassa muodossa (esim. XML) Kelastoon DB2-kantoihin ja SAS-tauluihin, ks. tarkemmin liitteen 1.2, kohdan 10.8 vaatimustaulukko. Kelasto-järjestelmän tarkkaa kuvausta ei toimiteta, koska hankittava välitysjärjestelmä tuottaa Kelan Kelasto järjestelmään valmiiksi tarvittavat tiedot. Toimittajan on toimitettava Kelalle kaikki järjestelmään liittyvät tietokantakuvaukset, jotta tietojen siirto onnistuu hankittavan järjestelmän tietokannoista Kelan DB2-tietokantoihin. Ks. tarkemmin liitteen 1.2 kohdan Vaatimukset: Dokumentointi. Kysymys 29.12: - kohdassa 10.9 mainittu Kelan ftp-siirtomenettely Vastaus 29.12: 9 (16)

10 Optio, liittyy SOTKAnet -integraation teknisiin vaatimuksiin. Sisältö ja työmäärä neuvotellaan tarkemmin jos päädytään option käyttämiseen. Kysymys 29.13: - kohdassa mainittu Kelan LUOVA-rajapinta Vastaus 29.13: LUOVA-rajapintakuvaus lähetetään tarjouspyynnön pyytäneille sähköpostitse. Kysymys 30: Voiko järjestelmä käyttää muuta tietokantaa kuin liitteen 1.2 kohdassa 10 mainitut, esim. MySQL? Vastaus 30: Kyllä. Kysymys 31: Tarkennuspyyntö: Liitteen 1.2 kohdassa 10 mainitaan: "Kelan ulkopuoliset käyttäjät (välittäjät, palveluntuottajat ja tulkit) kirjatuvat KATSO-tunnistuksen kautta" ja "Kelan käyttäjät kirjautuvat AD:n kautta." Kuitenkin seuraavalla sivulla mainitaan: "Ohjelmaa on voitava käyttää julkisilla koneilla web-selaimen kautta kirjastoissa tms. Järjestelmää on voitava käyttää yleisillä koneilla tietoturva huomioiden (käyttäjätunnus/salasana, SSL-yhteys).", lisäksi kohdassa 9 on mainittu "Välitysjärjestelmän avaaminen vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan." Pyydämme tarkennusta siitä mitkä käyttäjäryhmät kirjautuvat vahvan tunnistautumisen kautta ja mitkä käyttäjätunnus/salasana-yhdistelmällä. Vastaus 31: Järjestelmän pitää mahdollistaa KATSO-tunnistus Kelan ulkopuolisille käyttäjille sekä AD:n kautta tunnistaminen Kelan sisäisille käyttäjille. Ks. liitteen 1.2 kohta 10.5 "Kelan ulkopuoliset käyttäjät kirjautuvat vahvan tunnistamisen kautta: esim. tulkit, välityskeskukset (arviolta 5 kpl) ja palvelutuottajat.". Kysymys 32: Liitteessä 1.2 kohdassa pyydetään varautumaan eräajopohjaiseen tietojen siirtoon korkeintaan 3:sta erilaisesta IT-välitysjärjestelmästä, joissa on iso asiakastietokanta. Mihin järjestelmiin tässä viitataan? Vastaus 32: Olemassa oleviin välitysjärjestelmiin: Loitsu ( Timmi ( ja Purske ( Tarjoajan pitää tehdä vaatimusten mukainen tiedonsiirto järjestelmään, ks. liitteen 1.2 vaatimustaulukon kohta Tiedonsiirrosta ei makseta erikseen. Kysymys 33: 10 (16)

11 Voiko sama tuottaja osallistua kaikkiin tulkkauspalveluiden kilpailutuksiin välitysjärjestelmän, välityksen ja tulkkauspalvelun tuottajana. Syntyykö näiden välille osallistumisestettä Vastaus 33: Sama tuottaja voi osallistua kaikkiin kilpailutuksiin. Eri keinoin (mm. sopimuksin) kuitenkin varmistetaan se, ettei väärinkäytöksiä synny. Esim. välityskeskuksen henkilöstö ei saa poiketa kilpailutusjärjestyksessä valitessaan/varatessaan tulkkeja suosiakseen omaa yritystä. Kysymys 34: Voiko tarjouksen jättää perustettava yritys (Liite 4, 2.1) Vastaus 34: Sinänsä myös perustettava yritys voi jättää tarjouksen, mutta tällöin tarjoajalta tulee saada: a) osakeyhtiön kyseessä ollessa perustamissopimus ja yhtiöjärjestys tai b) muun yhtiömuodon kyseessä ollessa yhtiösopimus tai c) osuuskunnan kyseessä ollessa sopimus osuuskunnan perustamisesta eli perustamiskirja ja osuuskunnan säännöt sekä d) kaupparekisterin diaaritodistus perusilmoituksen vastaanottamisesta, e) liiketoimintasuunnitelma, f) rahoitussuunnitelma ja g) riittävä selvitys taloudellisesta kantokyvystä. Kysymys 35: 3. Voiko tarjouksen jättää yritys jolla on pitkä kokemus välitysohjelman kehittämisestä ja ylläpidosta, mutta jonka taloudellinen kantokyky ei tällä hetkellä ole riittävä, mutta jonka taloudellinen tilanne on muuten taattu. (Liite 4, 2.1 iv) Vastaus 35: Tarjouspyynnön pakolliset vaatimukset koskevat kaikkia tarjoajia. Kysymys 36: 4. Voitteko tarkentaa mitä tarkoitatte hälytysmenettelyllä (Liite 6.11.) Vastaus 36: Järjestelmän toimintakyky pyritään turvaamaan mahdollisimman hyvin häiriötilanteessa. Järjestelmän häiriötilanteessa vastuuasiantuntijaan otetaan yhteyttä peruspalveluajan (arkisin klo 7-17) ulkopuolella. (arkisin ja lauantai 08-18). Mikäli asia ei ratkea puhelimitse, on vastuuasiantuntijan varauduttava tulemaan paikan päälle korjaamaan virhettä. Ks. myös Liite "Tukipalvelusopimuksen keskeiset ehdot". Kysymys 37: 5. Saako hintaliitteen täytettävässä sähköisessä muodossa esim. Excel (Liite 5) 11 (16)

12 Vastaus 37: Kyllä. Kysymys 38: Voisitteko tarkentaa hintaliitteen välilehden C liittymähinnaston käyttöä? Tarjouspyynnössä esitetyn materiaalin perusteella sen täyttö ei ole kovin selvää. Esim. mikä integraatio vastaa mitäkin hintaliitteen liittymänumeroa? Liittymistä tulisi lisäksi antaa lisää tietoja tarvittavien työmäärien arvioimiseksi. Vastaus 38: C1-osaan ("LIITTYMÄT") kohdat täytetään seuraavasti: C1- Liittymä 1: 10.4 Asiakastietojen integraation tekniset vaatimukset (VTJ-tiedot) C1- Liittymä 2: 10.5 Kelan käyttövaltuuksien hallintajärjestelmän (KVH) tekniset vaatimukset pois lukien kohta: "Asiakkaan vahva tunnistus on tapahduttava tunnistus.fi :n palvelun kautta. (KATVE-henkilötunnistus tai KATSO-yhteisötunnistus)" C1- Liittymä 3: 10.6 Vaatimus: Tekstiviestipalveluiden integraatio C1- Liittymä 4: 10.7 Vaatimus: Sähköpostipalveluiden integraatio C1- Liittymä 5: 10.8 Vaatimus: Kelan raportointijärjestelmään integraation tekniset vaatimukset Kysymys 39: Voitteko tarkentaa hintaliitteen välilehden C konversiohinnaston käyttöä? Tarjouspyynnössä esitetyn materiaalin perusteella sen täyttö ei ole kovin selvää. materiaalista ei mm. selviä millaisia konversioita ja kuinka monta mistäkin sovelluksesta tulee tehdä. Konversioista tulisi antaa lisää tietoja tarvittavien työmäärien arvioimiseksi. Vastaus 39: C2-osa ("KONVERSIOT") täytetään seuraavasti: C2- Konversio 1: Vaatimus: olemassa olevien tietojen siirto välitysjärjestelmään siirtymävaiheessa Kysymys 40: Voisitteko tarkentaa hintaliitteen välilehden E-G optiohinnaston käyttöä? Viitataanko tässä vaatimusmäärittelyssä esitettyihin optioihin? Mikä vastaa mitäkin? Optioista tulisi lisäksi antaa lisää tietoja tarvittavien työmäärien arvioimiseksi. Vastaus 40: G1-osaan ("HINNAT - 6: Optiot") kohdat täytetään seuraavasti: G1-Optio 1: 10.5 Kohta: "Asiakkaan vahva tunnistus on tapahduttava tunnistus.fi :n palvelun kautta. (KATVE-henkilötunnistus tai KATSO yhteisötunnistus)" G1-Optio 2: 10.9 Optio: SOTKAnet-integraation tekniset vaatimukset G1-Optio 3: Vaatimus: Etätulkkauksen tietojen siirto (optio) G1-Optio 4: Vaatimus: Mobiililiittymä (optio) Optiohintoja ei käytetä tarjousvertailussa. Hälytyksen tuntihintaa ei myöskään lasketa toimituksen kokonaishintaan Kysymys 41: 12 (16)

13 Voisitteko toimittaa liitteen 1.1 vakuutuksen sähköisesti täytettävässä muodossa? Vastaus 41: On mahdollista. Kysymys 42: Voisitteko tarkentaa tarjouspyynnön liitteen 1.2 kappaleessa 9 ja myöhemmin olevien vaatimustaulukoiden käyttöä? Tuleeko ne liittää täytettynä tarjouksen liitteeksi? Numero? Tuleeko kaikkiin kohtiin vastata "Toteutuu" jotta tarjous täyttäisi minimivaatimukset? Jos taulukot pitää täyttää, voitteko toimittaa ne sähköisesti täytettävässä muodossa? Vastaus 42 Tarjouspyynnössä esitetyn mukaisesti. Vaatimustaulukot on mahdollista toimittaa sähköisessä muodossa pyydettäessä. Kysymys 43: Voitteko tarkentaa käyttäjämääriä koulutustarpeen arvioimiseksi? Kuinka monta kunkin ryhmän käyttäjää tulee kouluttaa? Vastaus 43: Ks. liitteen 2 kohta 5: "Systeemiohjelmoijien koulutus ja opastus kuuluvat toimitukseen (tulee huomioida tarjouspyynnön liitteen 5 Hintaliite hinnoitteluosuudessa B1 Toteutus- ja kehitystyö / koulutus)." Systeemiohjelmoijien koulutustarve on arviolta 5 henkilöä (enintään 10) ja kaksi eri tilaisuutta. Lisäksi järjestelmätoimittaja (=tarjoaja) tulee kouluttaa avainhenkilöt välityskeskuksesta ja Kelan keskitetyn yksikön sekä osaston väestä, mutta muuten koulutusvastuu jäisi Kelalle (sen eri tahoille). Tarjoajan vastuulle tulee järjestää kouluttajien koulutus, arviolta 20 henkilöä ja kaksi eri tilaisuutta. Tarjoajan tulee määritellä kuinka paljon koulutusta tarvitaan jotta käyttöönotto onnistuu. Kysymys 44: Missä formaatissa kelan julkaisujen ulkonäköstandardien mukaiset raportit pitää toimittaa? Vastaus 44: - Käyttöliittymän graafisen ulkoasun osalta, ks. liite "Kela.fi-verkkosivuston graafinen ohje". - Raporttien tallennusformaatti, ks. liitteen 1.2 kohta "7 Raportointi": "Raportit / raporttien tiedostot on voitava tallettaa esim. csv- tai Excel (tai vanhemmassa) muodossa siirrettäväksi muihin tietojärjestelmiin". Kysymys 45: Tuleeko sovelluksen käännätyskustannukset suomesta ruotsiksi sisällyttää toimitukseen, vai käännättääkö Kela sovelluksen tekstit? Vastaus 45: 13 (16)

14 Kela kääntää / käännättää omalla kustannuksellaan tekstit, mutta toimittajan tulee viedä käännetyt tekstit järjestelmään ja tämän työn kustannukset toimittaja sisällyttää tarjouksen kokonaishintaan. Kysymys 46: Vaatimusmäärittelyssä vaaditaan "Järjestelmässä näkyy tiedot siitä, kuka ja mitä tietoja on kirjattu, poistettu, muutettu ja milloin". Mitä kaikkia tietoja tämä koskee? Onko koko muutoshistoria oltava selattavissa käyttöliittymästä, vai riittääkö että tiedot on tarvittaessa kaivettavissa esim. ylläpidon toimesta? Vastaus 46: Ks. vastaus 8 Liite 1.2 kohta jossa lokitietoihin perustuvat vaatimukset: " Välitysjärjestelmän lokille on kirjoitettava vähintään seuraavat tiedot: - sisään- ja uloskirjautumiset - tulkin tilaukseen liittyvät - tulkkaustapahtumaan liittyvät - laskutukseen liittyvät - palvelimen nimi (hostname), jolla ohjelma on suorituksessa - aikaleimat - työaseman tunnistetiedot - käyttäjän tunnistetiedot" Muutoshistoria näytetään vain rajatulle käyttäjäryhmälle, esim. pääkäyttäjille. Kysymys 47: Voitteko tarkentaa miten asiakkaan ja tulkkien profiileja tulee vertailla? Asiakas ja tulkkiprofiileissa on esim. mukana myös kenttiä, joihin voi vapaamuotoisesti kirjoittaa tietoja. Pitääkö myös näitä voida vertailla tulkkeja ehdotettaessa? Vastaus 47: Järjestelmään kirjataan asiakkaan ja tulkin profiileista keskeiset tiedot, joiden tulee kohdata. Nämä tiedot määritellään myöhemmin. Ks. liitteen 1.2 vaatimustaulukon kohta 9 s. 27. Vapaamuotoisia tekstikenttien vertailua ei vaadita. Kysymys 48: Voisitteko toimittaa sms viestinnässä käytettävän Concept Gatewayn rajapintakuvauksen tai antaa muutoin lisätietoja rajapinnan toiminnasta. Vastaus 48: Rajapintakuvaukset löytyvät osoitteesta: Kysymys 49: Voisitteko antaa lisätietoja SOTKAnet verkkopalvelun rapapinnasta 14 (16)

15 Vastaus 49: Ks. vastaus Kysymys 50: Voisitteko antaa lisätietoja järjestelmistä, joista tiedonsiirto eräajona on oltava mahdollista? Vastaus 50: Ks. vastaus 32. Kysymys 51: Voitteko vahvistaa että vaatimus lähdekoodin luovutuksesta ei koske valmisohjelmistoja, kuten varusohjelmistoja tai toimittajan valmisohjelmistoja. Mikäli toimittajan valmisohjelmistojen koodi tulee luovuttaa, onko Escrow-palvelu riittävä koodin saatavuuden varmistamiseksi? Vastaako Kela palvelun kustannuksista? Vastaus 51: Valmisohjelmistojen lähdekoodin osalta riittää Escrow-järjestely. Hankintayksikkö toimii itse Escrowagenttina ja vastaa täten myös kustannuksista. Kysymys 52: Tulkkipalveluiden välitysjärjestelmän kilpailutukseen sekä myös myöhempiin kilpailutuksiin liittyen kysyisin, voiko sama yritys olla kaikkia kolmea: sekä tulkkauspalveluiden välitysjärjestelmän toimittaja, alueellis(t)en välityskeskuksen/sten ylläpitäjä että tulkkausta antava palveluntuottaja? Vastaus 52: Ks. Vastaus 33. Sama tuottaja voi osallistua kaikkiin kilpailutuksiin. Eri keinoin (mm. sopimuksin) kuitenkin varmistetaan se, ettei väärinkäytöksiä synny. Esim. välityskeskuksen henkilöstö ei saa poiketa kilpailutusjärjestyksessä valitessaan/varatessaan tulkkeja suosiakseen omaa yritystä. Kysymys 53: Onko mahdollista saada sellaiset tarjouspyynnön liitteet, jotka toimittajan edellytetään laittavan tarjouspyynnön liitteeksi täytettynä esim. word-muodossa? Esimerkiksi liite 1.1 Vakuutus vaatimusten täyttymisestä ja liite 1.2 Osa3 Määrittelyn vaatimustaulukko? ja mahdollisesti muut toimittajan täydennettävät liitteet Vastaus 53: Kyllä. Kysymys 54: Onko tässä kilpailutuksessa kyseessä myös itse laitehankinnat? Vastaus 54: Tämän kilpailutuksen perusteella ei hankita laitteita. Kela hankkii itse toimittajan määrittelemän käyttöympäristön mukaiset laitteet omaan käyttökeskukseensa. 15 (16)

16 Kysymys 55: Onko kyseessä teknisen järjestelmän kilpailutus, joka mahdollistaa tulkin palvelujen tarjoamisen asiakkaalle? Vastaus 55: Kyllä. Ks. tarjouspyynnön liitteen 1.2 yleiskuvaus (kappale 1 "Yleistä"). Ystävällisin terveisin Markku Suominen osastopäällikkö 16 (16)

Kansaneläkelaitoksen tulkkauspalvelujen ja välityskeskusten hankinta:

Kansaneläkelaitoksen tulkkauspalvelujen ja välityskeskusten hankinta: Kansaneläkelaitos Terveysosasto Tulkkauspalvelun ja välityskeskusten kilpailutus Asiakirjan nimi Kysymykset [30.12.2009] Kansaneläkelaitoksen tulkkauspalvelujen ja välityskeskusten hankinta: Vammaisten

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. KEHITTÄMISKESKUS OY HÄME 1 (11) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Integroitu asiakashallinta Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

Tulkkien ja välityskeskusten kilpailutus. Huom: esitys perustuu valmisteluvaiheen tietoihin, joihin voi tulla muutoksia tarjouskilpailussa

Tulkkien ja välityskeskusten kilpailutus. Huom: esitys perustuu valmisteluvaiheen tietoihin, joihin voi tulla muutoksia tarjouskilpailussa Tulkkien ja välityskeskusten kilpailutus Huom: esitys perustuu valmisteluvaiheen tietoihin, joihin voi tulla muutoksia tarjouskilpailussa Tulkkauspalvelujen hankinnan lakiperusta Hankintalaki 348/07 Valtioneuvoston

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

1. kysymys: Tarjous annetaan tarjouspyynnön liitteenä olevilla kahdella lomakkeella. Voihan samassa tarjouksessa olla useampi hoitopaikka?

1. kysymys: Tarjous annetaan tarjouspyynnön liitteenä olevilla kahdella lomakkeella. Voihan samassa tarjouksessa olla useampi hoitopaikka? HUOM! TARJOUSPYYNTÖÄ ON KORJATTU 28.11.2012. Lisätieto 28.11.2012 Hammaslääkäripalvelut TRE: 7514//02.07.01/2012 Vastaukset täydentävät vaatimusmäärittelyämme lisätietona ja ne tulee ottaa huomioon tarjousta

Lisätiedot

LIITE 8: TARJOUSLOMAKE

LIITE 8: TARJOUSLOMAKE LIITE 8: TARJOUSLOMAKE Tarjoavan yrityksen nimi 1. TARJOAJAN TUNNISTETIEDOT Tarjoajan osoite Yrityksen Y-tunnus (tai vastaava) Tarjoajan yhteyshenkilön nimi Yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta

SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta 1 (5) SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: HAAGA-HELIA Oy Ab konserni Y- tunnus: 2029188-8 Osoite: Ratapihankatu 13, 00520 Helsinki Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. HÄMEENLINNAN KAUPUNKI YHDYSKUNTARAKENNE 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Tiehöylä Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

SOPIMUS [SOVELLUSHANKINNASTA]

SOPIMUS [SOVELLUSHANKINNASTA] Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Sauna- ja päivätoimintakuljetukset OHJE: - jokainen tarjoaja täyttää ja toimittaa tämän välilehden (Excel-taulukon), eli Yleiset

Lisätiedot

1 JOHDANTO...2 2 UUDEN ILMOITUKSEN LUOMINEN...2 3 VALMIIN ILMOITUKSEN MUOKKAAMINEN...4 4 YLEISTEKSTIEN KÄYTTÖ JA LUOMINEN...4

1 JOHDANTO...2 2 UUDEN ILMOITUKSEN LUOMINEN...2 3 VALMIIN ILMOITUKSEN MUOKKAAMINEN...4 4 YLEISTEKSTIEN KÄYTTÖ JA LUOMINEN...4 Päivitetty 27.4.2010 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...2 2 UUDEN ILMOITUKSEN LUOMINEN...2 3 VALMIIN ILMOITUKSEN MUOKKAAMINEN...4 4 YLEISTEKSTIEN KÄYTTÖ JA LUOMINEN...4 5 SAAPUNEET HAKEMUKSET JA NIIDEN KÄSITTELY...4

Lisätiedot

Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön?

Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön? Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön? Vastaus: Hankinta vaiheistetaan, kts. tarjouspyyntö kohta 7.6: Tavoitteena on suorittaa toimitus yksikkö kerrallaan, mutta

Lisätiedot

Tarjouspalvelu.fi. Käyttöohjeet. Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali

Tarjouspalvelu.fi. Käyttöohjeet. Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali Tarjouspalvelu.fi Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti Käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO Esittely... Tekniset vaatimukset... Rekisteröityminen... Sisäänkirjautuminen... Tarjouspyyntöjen

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 27.08.2018 TARJOUSPYYNTÖ DNRO 339/2018 SIVU 1 / 8 Tarjouspyyntö Dnro 339/2018 Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 1. Hankintayksikkö Nimi Mäntsälä/Konsernipalvelut/Tietohallintopalvelut Y-tunnus 0129261-5

Lisätiedot

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE 1. TARJOUKSEN KANSILEHTI TARJOUS. Palautetaan täytettynä. MUSEOVIRASTO, KEHITTÄMISPALVELUT: Museotilasto-verkkopalvelu.

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE 1. TARJOUKSEN KANSILEHTI TARJOUS. Palautetaan täytettynä. MUSEOVIRASTO, KEHITTÄMISPALVELUT: Museotilasto-verkkopalvelu. LIITE 1 TARJOUSLOMAKE 1. TARJOUKSEN KANSILEHTI Palautetaan täytettynä TARJOUS MUSEOVIRASTO, KEHITTÄMISPALVELUT: Museotilasto-verkkopalvelu Tarjoaja Tarjoajan yhteystiedot Osoite: Sähköposti: Paikka ja

Lisätiedot

Kela lähettää tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille

Kela lähettää tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille Kansaneläkelaitos OHJE 21.12.2010 ATERIATUEN LASKULOMAKE Kela uudistaa visuaalisesti ateriatuen laskulomakkeen ulkoasua. Uusi lomake otetaan käyttöön tammikuussa 2011 (liite 1). Esitäytetty laskulomake

Lisätiedot

Kohta 3. Hankittava palvelu - Tulkin käytön opetus/perehdytys

Kohta 3. Hankittava palvelu - Tulkin käytön opetus/perehdytys 1 Suomen Puhevammaisten Tulkit ry Kela / Tulkkauspalvelukilpailut Sähköpostilla tulkkauspalvelukilpailut@kela.fi Tulkkauspalveluiden hankinta KOMMENTIT / KYSYMYKSET KILPAILUTUS 2013 Tarjouspyyntö Kohta

Lisätiedot

Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö

Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö 1(5) TARJOUSPYYNTÖ Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö Kokkolan Satama Oy pyytää tarjoustanne Kokkolan sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyöstä. Työssä on noudatettava

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. JANAKKALAN KUNTA 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 27.2.2013 Janakkalan markkinointiviestintäkumppanuus Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

1 Hankittavan palvelun kuvaus (liite 1)

1 Hankittavan palvelun kuvaus (liite 1) Välityskeskusten kilpailutuksen kysymykset ja vastaukset: Palveluntuottajan vastuulla on lukea huolellisesti kaikki kysymyksiin annetut vastaukset ja ottaa ne huomioon tarjousta tehdessään. Kysymysten

Lisätiedot

Kooste kotitehtävien vastauksista. Kotitehtävä 6 - Ylläpito- ja kehittämismalli 29.4.2011

Kooste kotitehtävien vastauksista. Kotitehtävä 6 - Ylläpito- ja kehittämismalli 29.4.2011 Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 6 - Ylläpito- ja kehittämismalli 29.4.2011 1.) Järjestelmän ylläpitomalli? ja 2.) Järjestelmän jatkokehittämismalli? OPH on omistaja ja ylläpitäjä ja huolehtii

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset:

Kysymykset ja vastaukset: Kysymykset ja vastaukset: Kysymys 1 Voidaanko JYSE2009 Palvelut sopimusehtoja täydentää JIT2007 sopimusehdoin (Yleiset sopimusehdot, JIT2007 sovellukset, JIT2007 Palvelut)? Vastaus 1 Hankinnassa noudatetaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

MAL-verkoston verkkosivusto laaditaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimeksiannosta ja tilaamana.

MAL-verkoston verkkosivusto laaditaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimeksiannosta ja tilaamana. TARJOUSPYYNTÖ 20.1.2011 MAL-VERKOSTON VERKKOSIVUSTON TOTEUTTAMINEN Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä pyytää tarjoustanne hallinnoimansa kansallisen MAL-verkoston verkkosivuston toteuttamisesta. Pyydämme

Lisätiedot

Yleisimmät asiakaskohtaamiset, joihin tulkkauspalvelua hankitaan, tapahtuvat esimerkiksi seuraavien palvelukokonaisuuksien arjessa:

Yleisimmät asiakaskohtaamiset, joihin tulkkauspalvelua hankitaan, tapahtuvat esimerkiksi seuraavien palvelukokonaisuuksien arjessa: 14.02.2019 TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry hallinnoi ja toteuttaa ESR-rahoitteista Tarmo-hanketta. Osatoteuttajana on Riveria. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

ASPA asiakaspalautteen käsittely ja raportointi järjestelmä

ASPA asiakaspalautteen käsittely ja raportointi järjestelmä www.openspace.fi 1 ASPA asiakaspalautteen käsittely ja raportointi järjestelmä ASPA on kehitetty asiakaspalautteen joustavaan käsittelyyn yrityksen tai yhteisön toiminnan kehittämiseksi. Asiakaspalautteen

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n Oulun siivouspalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 1.3 Näyttötilaisuus...

Lisätiedot

Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti

Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti Sisältö Mikä on Tarjouspalvelu-toimittajaportaali? Mitä hyötyä ja etuja toimittajalle? Miten Tarjouspalvelua käytetään? Tarjouspalveluun pääseminen

Lisätiedot

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset 17.1.2013 Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset Kysymys 1: Oppilaiden koulunkäyntiajat tarvitaan tarjouslaskelman tekemiseen. Tarjouspyynnön liitteessä kohteet on mainittu ajoajat. Koulujen

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Myyntitilaus -tiedoston kuvaus

Myyntitilaus -tiedoston kuvaus Myyntitilaus -tiedoston kuvaus Konekielinen myyntitilaustiedosto sisältää omina tietueinaan myyntitilausotsikon, toimituserän ja tilausrivin tiedot Yksi myyntitilaus voi sisältää useita toimituseriä ja

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Vieraan kielen tulkkaus kuntoutuksessa. Merja Pouttu Suunnittelija, Kela

Vieraan kielen tulkkaus kuntoutuksessa. Merja Pouttu Suunnittelija, Kela Vieraan kielen tulkkaus kuntoutuksessa Merja Pouttu Suunnittelija, Kela 19.1.2017 Vieraan kielen tulkkaus uudistui 1.10.2016 Mikä uudistui? Tulkkauspalvelut on hankittu kilpailutuksen kautta Toimenpiteet,

Lisätiedot

Työajan kohdentamisen järjestelmä

Työajan kohdentamisen järjestelmä TTY-säätiö Tarjouspyyntö 1 (5) Työajan kohdentamisen järjestelmä Toimintayksiköt (TaY) 33014 TTY-säätiö sr (Tampereen teknillinen yliopisto, TTY) PL 527 33101 Tampere (TAMK) Kuntokatu 3 33520 Tampere Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käytännössä

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käytännössä Olen Palveluntuottaja Olen Palvelun järjestämisestä vastaava Olen Asiakas Olen Palvelun myöntäjä Copyright Kuntien Tiera Oy 1 Palveluntuottajana hakeudun kerralla yhteen tai useampaan kuntaan tuottamaan

Lisätiedot

Terveysosasto. Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kelan järjestettäväksi 1.9.2010

Terveysosasto. Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kelan järjestettäväksi 1.9.2010 Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kelan järjestettäväksi 1.9.2010 Järjestämisvastuun siirto Kelaan Kyseessä on hallinnollinen siirto Asiakkaan oikeus tulkkauspalveluun säilyy pääosin entisellään Siirron

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (8) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 7.11.2012 Sauna- ja päivätoimintakuljetukset (kanta-hämeenlinna) OHJE: - jokainen tarjoaja täyttää ja toimittaa tämän välilehden (Excel-taulukon),

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n pankkipalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ 9.5.2016 TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry hallinnoi ja toteuttaa ESR-rahoitteista KAIKU-hanketta. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry pyytää

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. SEUTUKESKUS OY HÄME KUNTAPRO OY 1 (10) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Palvelunhallintajärjestelmä Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

KILPAILUTTAMO PALVELU

KILPAILUTTAMO PALVELU YLEISET KÄYTTÖEHDOT LAATIMALLA, ESIKATSELEMALLA, SELAAMALLA, LÄHETTÄMÄLLÄ, VASTAANOTTAMALLA TAI LUKEMALLA TARJOUSPYYNNÖN KILPAILUTTAMO:N WWW-SIVUILTA (MYÖHEMMIN PALVELU) SEN LAATIJA (MYÖHEMMIN ASIAKAS)

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA 1. Tarjouspyynnön kohde 2. Hankintayksikkö 3. Yhteyshenkilö Opetushallitus

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas lähettäjälle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi Express

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy Asia

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry Viisaat hankinnat: Avoimuudet uusissa JIT 2015 -ehdoissa JulkICTLab-seminaari 20.11.2015 Martin von Willebrand, puheenjohtaja Avoin arkkitehtuuri Luo jäsenien menestystarinoita avoimilla ratkaisuilla Avoimet

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

23.11.2009. arvio (ei sitova): 1 Sopimus tietokonelaitteista ja niiden toimituksesta 1 kpl

23.11.2009. arvio (ei sitova): 1 Sopimus tietokonelaitteista ja niiden toimituksesta 1 kpl TARJOUSPYYNTÖ 23.11.2009 Arvoisa vastaanottaja RHL-Data Oy pyytää tarjoustanne jäljempänä määritellystä tuotteesta ja/tai palvelusta tässä tarjouspyynnössä ja sen liitteissä yksilöidyllä tavalla. Tarjous

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

EKP:N HANKINTAMENETTELYJEN VERKKOPALVELU OSALLISTUMINEN HANKINTAMENETTELYIHIN

EKP:N HANKINTAMENETTELYJEN VERKKOPALVELU OSALLISTUMINEN HANKINTAMENETTELYIHIN Taloushallinnon pääosasto ECB-UNRESTRICTED 8.11.2016 EKP:N HANKINTAMENETTELYJEN VERKKOPALVELU OSALLISTUMINEN HANKINTAMENETTELYIHIN Seuraavassa esitetään ohjeet pyydettyjen tietojen toimittamiseen EKP:n

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta RAFAELA-hoitoisuusluokitus-jär je 1 Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta Ohje: Lomake täytetään Tilaajan toimesta ja palautetaan Toimittajalle käyttöoikeussopimuksen mukana. 1. Aineiston omistajuus

Lisätiedot

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS TARJOAJAN KÄYTTÖOHJE Sisältö 1. Vinkkejä... 3 1.1 Jätä tarjous ajoissa... 3 1.2 Tarjouspyyntöä täydennetään todennäköisesti lisäkirjeillä... 3 1.3 Ole huolellinen... 3 2.

Lisätiedot

Hankintailmoitus on julkaistu 18.10.2010 Hilma-palvelussa www.hankintailmoitukset.fi

Hankintailmoitus on julkaistu 18.10.2010 Hilma-palvelussa www.hankintailmoitukset.fi Sivu 1 Mediapankki-ohjelman hankinta Kouvolan kaupungille 1 Nykytilanne ja tavoite 2 Aikataulu Pyydämme tarjoustanne Kouvolan kaupungin mediapankkiohjelmasta, toimitukseen liittyvästä käyttöönottoprojektista

Lisätiedot

TIETOPYYNTÖ. Vaurio- ja onnettomuusrekisteri (VARO) 1 Tietopyynnön tausta ja tavoitteet. 2 Tietopyynnön kohde

TIETOPYYNTÖ. Vaurio- ja onnettomuusrekisteri (VARO) 1 Tietopyynnön tausta ja tavoitteet. 2 Tietopyynnön kohde 1 (6) 1.2.2011 TIETOPYYNTÖ Vaurio- ja onnettomuusrekisteri (VARO) 1 Tietopyynnön tausta ja tavoitteet 1.1 Yleistä Tämä asiakirja on tietopyyntö. Tämä ei ole hankintailmoitus tai tarjouspyyntö, vaan alustava

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI.

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1(6) ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS 21.11.2012 4788/02.08.00/2012 RYHMÄKASVIT 2013 1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. 2 Hankinnan

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

POLTTOPUIDEN HANKINTA

POLTTOPUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ sivu 1 (5) 09.07.2015 1 POLTTOPUIDEN HANKINTA Hankinnan kohde Nokiankaupunkipyytäätarjoustatoimeentulotukiasiakkaiden polttopuista. Vuosittainenhankintamäärävaihtelee,arviolta10-30 irtokuutiometriävuodessa.

Lisätiedot

Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen

Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen Vaatimusluettelo versio 0.17 Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen Yleiset vaatimukset 1 Koodistopalvelujärjestelmä on selainkäyttöinen 2 Käyttöliittymän tulee

Lisätiedot

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Psykiatrisen palveluasumisen hankinta 749/02.08.00/2013

Psykiatrisen palveluasumisen hankinta 749/02.08.00/2013 1 (7) 28.8.2013 Psykiatrisen palveluasumisen hankinta 749/02.08.00/2013 Tarjouspyyntöön on tullut määräaikaan 23.8.2013 mennessä seuraavat 35 kysymystä, joihin vastaamme alla. Liitteitä 5 ja 6 on korjattu,

Lisätiedot

Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen

Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen 2 Sisällys 1 Tukipyyntöjen käsittely... 3 1.1 Tukipalvelun sisältö... 3 1.2 Tukipyynnön lähettäminen... 3 1.3 Kuvan lisääminen tukipyyntöön... 4 2 Etähallintatyökalut...

Lisätiedot

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Kuinka moneen tietovuotoon teidän yrityksellänne on varaa? Palomuurit ja VPN ratkaisut suojelevat yritystä ulkopuolisia uhkia vastaan,

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Voidaanko tarjota käyttäjähallinta optiona? - Koska muussa muodossa hinnoiteltu tarjous hylätään

Voidaanko tarjota käyttäjähallinta optiona? - Koska muussa muodossa hinnoiteltu tarjous hylätään 10.11.2010 1 (6) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN 10.11.2010 TARJOUSPYYNTÖ SÄHKÖISESTÄ TILAUSJÄRJESTELMÄSTÄ KYSYMYS 1 Mikäli ette saa hyväksyttäviä tarjouksia niin keskeytättekö hankinnan vai jatkatteko

Lisätiedot

1) Onko (tai saadaanko) tarjouspyynnössä valmis pohja projektisuunnitelmalle vai tuottaako toimittaja sen?

1) Onko (tai saadaanko) tarjouspyynnössä valmis pohja projektisuunnitelmalle vai tuottaako toimittaja sen? Tässä dokumentissa vastataan määräaikaan mennessä saapuneisiin lisätietopyyntöihin ja kysymyksiin liittyen asiakaspalauteprosessin sähköistämiseen (VIDICO A31003). Tarjousten jättämisen määräaika on 11.1.2011

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset Viite: TH01/PeRo Lapin ammattikorkeakoulu Oy Kysymykset ja vastaukset TYÖTERVEYSPALVELUIDEN HANKINTA Lapin ammattikorkeakoulu Oy Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi Sisältö 1 Kysymykset ja vastaukset... 3

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

Laki vammaisten henkilöiden tulkkauspalveluista 133/210

Laki vammaisten henkilöiden tulkkauspalveluista 133/210 Laki vammaisten henkilöiden tulkkauspalveluista 133/210 Tämän lain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön mahdollisuuksia toimia yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä. Määritelmä Tulkkaus ja etätulkkaus

Lisätiedot

OPPIMISVAIKEUSTUTKIMUKSET PERUSOPETUSIKÄISILLE LAPSILLE

OPPIMISVAIKEUSTUTKIMUKSET PERUSOPETUSIKÄISILLE LAPSILLE JAMSA TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) OPPIMISVAIKEUSTUTKIMUKSET PERUSOPETUSIKÄISILLE LAPSILLE Jämsän kaupunki (myöhemmin tilaaja) järjestää tarjouskilpailun oppimisvaikeustutkimusten tekemiseen perusopetusikäisille

Lisätiedot

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET Perusturvakuntayhtymä Karviainen pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 15.10.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot