Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet"

Transkriptio

1 Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: Kirjautumalla Hallintaliittymään ja painamalla Ohjekuvaketta sivun oikeassa yläkulmassa. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

2 Elisa Oyj 2/11 Sisällys 1. KIRJAUTUMINEN HALLINTALIITTYMÄÄN HALLINTALIITTYMÄN ESITTELY KÄYTTÄJIEN LUOMINEN KÄYTTÄJÄN MUOKKAAMINEN JA SALASANAN VAIHTAMINEN KÄYTTÖOIKEUKSIEN ELI LISENSSIEN TILAAMINEN SÄHKÖPOSTIN JA MUIDEN PALVELUIDEN KÄYTTÄMINEN LISÄÄ OHJEITA JA HENKILÖKOHTAISTA OHJEISTUSTA ELISA YRITYSGURULTA 11

3 Elisa Oyj 3/11 1. Kirjautuminen hallintaliittymään Toimisto 365:n Hallintaliittymä löytyy osoitteesta https://portal.microsoftonline.com. Hallintaliittymään kirjaudutaan Toimitusvahvistuksesta löytyvällä Pääkäyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana pyydetään vaihtamaan. Toimitusvahvistuksessa mainitut pääkäyttäjätunnukset ovat muotoa Tällä pääkäyttäjätunnuksella ei voi käyttää mitään Toimisto 365:n palveluita vaan tunnus on tarkoitettu yrityksen hallinnointiin; Hallintaliittymässä. Pääkäyttäjätunnuksilla ei ole käyttöoikeutta eli lisenssiä käyttää itse palveluita. Jos sivusto on englanninkielinen, voit vaihtaa sivuston kielen oikeasta yläkulmasta, ratas symbolin alta, Office 365 asetukset / Office 365 settings ja avautuvalta sivulta kieli / language. Huomaa, että sinun tulee ensin luoda myös itsellesi yrityksesi oman domainin mukainen käyttäjätili, jotta voit käyttää sähköpostia ja muita palveluita. Ohjeet käyttäjätilin luontiin löytyvät tästä ohjeesta sivulta 4. Huom! Sharepointin hallinnointiin tarvitset tilin, jolla on pääkäyttäjäoikeudet sekä aktiivinen SharePoint Online -lisenssi!

4 Elisa Oyj 4/11 2. Hallintaliittymän esittely Hallintaliittymän yläosasta löytyy linkit joiden avulla pääsee siirtymään palvelun eri sivustoille: Outlook-sivu tarkoittaa Outlook Web App selainsovellusta (OWA), eli Webmailia. Webmailissa sähköpostia voi käyttää miltä tahansa tietokoneelta tietokoneen selaimessa. Outlook Web App löytyy myös osoitteesta Kalenteri-sivu sisältää Outlookin kalenterin verkkoversion. Henkilöt-sivun kautta käyttäjä voi hallinnoida Outlook kontakteja. Uutissyöte-sivun avulla käyttäjä voi seurata organisaation henkilöitä, dokumentteja ja tapahtumia sosiaalisen median tavoin. OneDrive-sivu on käyttäjän henkilökohtainen tallennustila, jonka kautta käyttäjä voi jakaa tiedostoja. Sivustot-sivun alta käyttäjä pääsee organisaation SharePoint-sivustolle. Tehtävät-sivu on Outlook Web Appin osio tehtävien luomista ja ylläpitoa varten. Word Online, Excel Online, Powerpoint Online ja OneNote Online ovat verkossa käytettäviä suoratoistettuja Office-sovelluksia. Järjestelmänvalvoja-valikosta käyttäjä pääsee järjestelmänvalvojan hallintanäkymään. Delve on oppiva ja räätälöityvä tiedonhakupalvelu. Rattaan takaa löytyvät käyttäjäkohtaiset asetukset, mm. salasanavaihto, kieliasetus sekä käyttäjän yhteystiedot.

5 Elisa Oyj 5/11 3. Käyttäjien luominen Kirjaudu portaaliin (https://portal.microsoftonline.com) organisaatiosi pääkäyttäjätunnuksella: Käyttäjien luominen tapahtuu Järjestelmänvalvoja-näkymässä seuraavasti: 1. Siirry käyttäjien hallintaan painamalla vasemmalta Käyttäjät - otsikon alta Aktiiviset käyttäjät -linkki. 2. Paina avautuvalta sivulta + -symbolia (ks. kuva) Huom! Mikäli haluat lisätä käyttäjiä massa-ajona tiedostosta, paina -symbolia. Koontinäytön järjestelmänvalvojan pikatoiminnoista pääsee suoraan uuden käyttäjätilin luomiseen Lisää uusia käyttäjiä linkistä (ks. kuva) 3. Syötä käyttäjän tiedot ja paina Luo. Näyttönimi tarkoittaa nimeä mikä näkyy esimerkiksi, kun käyttäjä lähettää sähköpostia. Käyttäjänimi-kohdan alkuun kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoitteen alkuosa. Muista valita yrityksesi oma toimialue eli jälkeisestä alasvetovalikosta. Oletuksena salasana tulee järjestelmän tarjoamana satunnaissalasanana, mutta Kirjoita salasana linkistä pääset itse syöttämään salasanan. Pakota henkilö vaihtamaan salasanansa seuraavalla kirjautumiskerralla on oletuksena aktiivinen asetus, mutta ottamalla täpän pois kyseisen asetuksen saa pois käytöstä. Uuden käyttäjätilin salasana tulee lähettää vähintään yhteen ja enintään viiteen sähköpostiosoitteeseen. Kirjoita kenttään käyttäjän entuudestaan toimiva käytössä oleva sähköpostiosoite jonne sivusto lähettää käyttäjän tunnukset.

6 Elisa Oyj 6/11 Mikäli käyttöoikeuksia (lisenssejä) on vapaana, uudelle käyttäjälle pääsee valitsemaan tarvittavan käyttöoikeuden. 4. Sivusto näyttää lopuksi uuden käyttäjän tunnuksen, käyttäjälle määritetyn salasanan ja käyttöoikeuden. Paina lopuksi Sulje. Uusi käyttäjä on nyt luotu palveluun.

7 Elisa Oyj 7/11 4. Käyttäjän muokkaaminen ja salasanan vaihtaminen Voit muokata käyttäjiä Järjestelmänvalvoja-sivulta valitsemalla, Käyttäjät-otsikon alta, Aktiiviset käyttäjät -linkin. Merkitse käyttäjä painamalla käyttäjän vieressä olevaa laatikkoa ja paina kynän kuvaa oikealta (ks. punainen laatikko). Muokkaus-näkymässä voit syöttää tarkempia tietoja käyttäjästä painamalla Lisätiedot-otsikkoa (ks. kuva). Lisäksi vasemman reunan otsikoista pääsee hallinnoimaan seuraavia ominaisuuksia: Asetukset-otsikon takaa pääset määrittämään roolia, mikäli haluat asettaa käyttäjälle järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia. Järjestelmänvalvojarooleja on erilaisia. Korkein rooli ja omaa tunnustasi vastaava rooli on Yleinen järjestelmänvalvoja. Halutessasi voit luoda itsellesi yrityksesi oman domainin mukaisen sähköpostiosoitteen ja määrittää sille järjestelmänvalvojan käyttöoikeudeksi Yleinen järjestelmänvalvoja, jolloin voit sekä käyttää palveluita, että hallita yritystäsi samalla tunnuksella. Eri roolien kuvaukset löytyvät painamalla tältä sivulta linkkiä Lisätietoa järjestelmänvalvojarooleista. Järjestelmänvalvojille tulee määrittää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite. Tätä osoitetta voidaan hyödyntää salasanan palauttamisessa. Licenses-sivulla voit valita, mitä käyttöoikeuksia haluat käyttäjälle myöntää. Palvelupaketteihin kuuluvat kaikki paketin alla luetellut ominaisuudet. Jos käytettävissä ei ole enää vapaita käyttöoikeuksia, katso tämän ohjeen lopusta kohta Käyttöoikeuksien tilaaminen. Tarvittaessa käyttöoikeuksia saa käyttöön myös poistamalla vanhoja tarpeettomia käyttäjiä tai poistamalla käyttöoikeuksia muilta käyttäjiltä. Sähköpostiosoite-sivulla pääset hallinnoimaan käyttäjän sähköpostiosoitteita ja luomaan alias-osoitteita. Uuden osoitteen lisääminen tapahtuu Lisää uusi linkistä. Postilaatikon käyttöoikeudet otsikon takaa pääset määrittämään muille käyttäjille oikeuksia kyseisen käyttäjätilin postilaatikkoon. Vaihtoehtoina ovat oikeudet postin lähettämiseen, postilaatikon viestien lukemiseen ja hallinnointiin sekä postilaatikon puolesta lähettämiseen. Lisää-otsikon kautta pääsee hallinnoimaan Exchange- ja Lync-ominaisuuksia käyttäjälle. Salasana vaihto tapahtuu merkitsemällä haluttu käyttäjä ja painamalla Vaihda salasana (ks. yllä olevan kuvan vihreä laatikko). Avautuvalla sivulla, kirjoita kenttään jokin käyttäjän toinen

8 Elisa Oyj 8/11 käytössä oleva sähköpostiosoite ja paina Vaihda salasana. Sivusto lähettää käyttäjän uuden salasanan sähköpostitse määritettyyn osoitteeseen. Jos et halua lähettää tunnuksia käyttäjälle, ota ruksi pois kohdasta Lähetä sähköpostia. Valinnaisena asetuksena pääsee myös valitsemaan, tuleeko käyttäjän vaihtaa salasana seuraavalla kirjautumiskerralla. Sivusto näyttää lopuksi käyttäjän uuden salasanan.

9 Elisa Oyj 9/11 5. Käyttöoikeuksien eli lisenssien tilaaminen Voit lisätä käyttöoikeuksia käyttäjille vain sen verran, mitä yrityksellä on tilattuja käyttöoikeuksia. Kun kaikki käyttöoikeudet ovat käytössä, ei uusille käyttäjille voi lisätä käyttöoikeutta, eivätkä he voi käyttää palveluita. Tilattujen käyttöoikeuksien ja käytössä olevien käyttöoikeuksien määrän näet Hallintaliittymästä Järjestelmänvalvoja-sivun kohdasta Käyttöoikeudet. Käyttöoikeuksia voi tilata lisää sähköpostitse osoitteesta tai ottamalla yhteyttä Elisan myyntiin.

10 Elisa Oyj 10/11 6. Sähköpostin ja muiden palveluiden käyttäminen Kun uusi käyttäjä on saanut omat käyttäjätunnuksensa, pääsee hän käyttämään kaikkia niitä palveluita, joihin hänellä on käyttöoikeus. Sähköpostia pääsee käyttämään suoraan selaimella, joko kirjautumalla Hallintaliittymään osoitteessa https://portal.microsoftonline.com tai kirjautumalla suoraan sähköpostin Outlook Wep App sivulle osoitteessa Sähköpostia on myös mahdollista käyttää tietokoneen sähköpostiohjelmassa ja matkapuhelimessa. Kaikkien palveluiden käyttöönotto tapahtuu kirjautumalla Hallintaliittymään osoitteessa https://portal.microsoftonline.com. Hallintaliittymän Aloitus-sivulta löytyy ohjeita ja asennuslinkkejä palveluiden käyttämiseen.

11 Elisa Oyj 11/11 7. Lisää ohjeita ja henkilökohtaista ohjeistusta Elisa Yritysgurulta Lisää ohjeita Jokaisesta Hallintaliittymän sivusta tai muista sivustoista ja ohjelmista löytyy sivun oikeasta yläkulmasta Ohjekuvake koskevaan ohjeeseen.. Kuvaketta painamalla pääsee suoraan kyseistä sivua tai ohjelmaa Ohjeita löytyy myös Elisa Asiakaspalvelusivustolta Yritysguru Yritysguru auttaa kaikissa Elisa Toimisto 365 pulmissa, niin käyttöönotossa kuin varsinaisessa palvelun käyttämisessäkin. Yritysgurun tavoitat puhelimitse: (2,19 /min + mpm/pvm). Yritysguru palvelee arkisin kello 8-16

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Sonera Yrityssähköposti Sonera Työtila Sonera Toimistoviestintä 27.11.2012 Sisältö 1/39 Sonera Toimisto -palveluiden pääkäyttäjän opas 27.11.2012 1 Perusteet... 4 1.1

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla Sami Lavikko Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 MIKSI LUKISIT TÄMÄN OPPAAN?... 2 MIKÄ ON OFFICE 365?... 2 MITEN HYÖDYN OFFICE 365:STÄ?... 3 MINKÄ

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN johdanto ja raportti sosiaalisen median pikastarteista pk-yrityksille Facebook Google+ Instagram LinkedIn YouTube Twitter Sari Hanka ja Eveliina Toivonen ALUKSI

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu...

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... Käyttäjän opas 1. Käyttöönotto... 3 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3 1.2. Sähköpostiasetukset... 3 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... 4 1.4. Yrityksen logo... 5 1.5. Viitenumero...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 23/01/15 VERSION 5.0 VERSIO HISTORIA Versio päivämäärä Kuka Muutoksien kuvaus Approved By 5.0 23/01/15 KH Käännetty ENG -> FIN V5.0 23/01/15 UD0011PAGE 2 SISÄLTÖ Versio historia...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot