216 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "216 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN"

Transkriptio

1

2 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla. Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen kun enemmän kuin puolet sen jäsenistä on saapuvilla, KL 7: 4. Kutsu tulee lähettää kirkkoneuvoston ohjesäännön 2.luvun 4 :n mukaan viimeistään 5 päivää ennen kokousta. n / 4 tekemän päätöksen mukaisesti kutsu laitetaan sähköpostitse ja esityslista kirjeenä ja sähköpostitse. Kokouskutsu on lähetetty , asialista ja esityslista on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja on nähtävillä seurakunnan taloustoimistossa PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan aakkosjärjestyksen mukaan Elina Jääskeläinen ja Risto Koivisto ja varalla Anna-Maija Lahtinen. Tarkastus suoritetaan ASIOIDEN KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Asiat käsitellään esityslistan esittämässä järjestyksessä.

3 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu ALUSTAVA TALOUSARVION 2016 JA TALOUS-JA TOIMINTASUUNNITEL- MAN KÄSITTELY on käsitellyt alustavan talousarvioraamin vuodelle 2015 kokouksessaan Talousarvion valmisteluohje on annettu työntekijöille em. kokouksen jälkeen. Alustavat suunnitelmat on käyty läpi kirkkoneuvoston, ohjausryhmien puheenjohtajien ja eri tehtäväalueiden vastaavien yhteisessä kokouksessa 9.6., jonka jälkeen on ohjeistettu vielä valmistelun jatkoa. Talousarvioraamin pohjalta ja tehtäväalueiden vastaavien vuorovaikutuksessa on hallintosihteerin ja talouspäällikön toimesta koottu liitteenä oleva alustava talousarvio ja toimintasuunnitelma. Investointisuunnitelmaan ovat vaikuttaneet tehtäväalueiden lisäksi, tekninen isännöitsijä ja eri alueiden kehittämiseen nimetyt työryhmät, joiden perusteella saatuihin tietoihin talouspäällikkö on perustanut esityksensä investoinneista, vuosikorjauksista ja kalustohankinnoista. Muutokset ja huomiot kevään talousarvioraamiin nähden: - Verotulokasvuksi talousarvioraamissa keväällä esitettiin 5 %:n kasvua vuoden 2014 tilinpäätöksestä, mutta syksyllä enää 4 %:n kasvua. - Henkilöstökulujen kasvuksi arvioitiin raamissa 2,8 %, nyt esityksessä 2,7 % verrattuna vuoden 2015 talousarvioon (ja 10,3% verrattuna vuoden 2014 tilinpäätökseen), johtuen tarkentuneista henkilöstön muutoksista vuodelle Seurakuntatyön ja tukitoimien käyttömäärärahoihin (palvelujen osto sekä aineet ja tarvikkeet) kevään talousarvioraamissa esitettiin vuoden 2014 tilinpäätökseen verrattuna hallinnon kulujen kasvu noin 1,5 %, seurakuntatyön kulujen kasvu 2,0 %, hautaustoimen kulujen kasvu 2,0 % ja kiinteistötoimen ylläpitokustannusten kasvu 2,0 %. Kyseinen talousarvioraamin laadintatapa on ollut seurakunnassa perinteenä ja soveltuu parhaiten talousvaikeuksista kärsivän ja taantuvan seurakunnan talouden hoitoon. - Talousarvioesityksessä vuoden 2014 tilinpäätökseen verrattuna hallinnon kulujen lasku noin 18 %, seurakuntatyön kulujen kasvu 37 %, hautaustoimen kulujen kasvu n. 9 % ja kiinteistötoimen kulujen kasvu 5 %. - Vuoden 2015 talousarvioon verrattuna pääluokkien muutokset: hallinnon kulujen lasku noin 0,5 %, seurakuntatyön kulujen kasvu 7 %, hautaustoimen kulujen lasku n. 2 % ja kiinteistötoimen kulujen kasvu 3 %. - Koko pääluokan tuloksen osalta vuoden 2014 tilinpäätökseen verrattuna hallinnon alijäämä vähenee noin 4 %, seurakuntatyön alijäämä kasvaa 2 %, hautaustoimen alijäämä kasvaa n. 14 % ja kiinteistötoimen alijäämä kasvaa 15 %. - Talousarvioesityksessä kaipaa eniten selvitystä seurakuntatyön kulujen kasvu. Merkittävimpänä syynä tässä kasvussa ovat atk-palveluihin liittyvä kirjaustavan

4 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu 225 muutos eli siirto hallinnon pääluokasta seurakuntatyön pääluokkaan ja panostukset tiedotukseen/viestintään ja nuorisotyöhön. Kuitenkin lähes kaikissa pää 219 ALUSTAVA TALOUSARVION 2016 JA TALOUS-JA TOIMINTASUUNNITEL- MAN KÄSITTELY (jatkoa) - luokan kustannuspaikoissa on nähtävissä merkittävä kasvuesitys tilinpäätökseen 2014 verrattuna, mutta pääosin vähäisissä määrin kuitenkin talousarvioon 2015 verrattuna. - Talousarvioesityksessä on siis nähtävissä toimintamäärärahojen selvä lisäys. Talousarvioesityksessä on nähtävissä myös perinteisen raamiprosenttien asettamisen toimimattomuus. Talousarvio perustuu suunnitellun toiminnan aiheuttamaan kuluarvioon ja toimintasuunnitelmaa ei ole pystytty eikä osin ole voitukaan sopeuttaa kevään marginaaliseen kululisäysprosentin sisälle. Pirkkalan seurakunta on vireä, kasvava ja nopeasti muuttuva seurakunta, joka vaikuttaa väistämättä myös talouden suunnitteluun. Projektiraha euroa varattiin kirkkoneuvoston aiemmalla päätöksellä viestinnän kehittämiseen. Palvelujen hinnastoa on muutettu vain vähäisesti. Alustavassa talousarvioesityksessä vuosikate euroa ei kata poistoja. Tilikauden alijäämäksi muodostuisi euroa. Vuosikate on esityksessä 72 % vähemmän kuin tilinpäätöksessä vuodelta 2014 ja 48 % vähemmän kuin talousarviossa vuodelle 2015 eli huomattava lasku kyseessä. Henkilöstömenoissa esitetään 2,7 % kasvua verrattuna talousarvioon vuodelle Investoinneissa esitetään euroa ja vuosikorjauksissa/kalustohankinnoissa euroa. Talousarviosuunnittelussa on otettu huomioon, että seurakunta tulee esittämään tilikaudelta 2015 lähes miljoonan euron ylijäämää. Kirkkoherran ja talouspäällikön esitys: käsittelee toimintasuunnitelmat, talousarvion numero-osan raportit ja investointi/vuosikorjaussuunnitelman sekä päättää, että talousarvion valmistelua jatketaan raporttien osoittamalta pohjalta tai antaa tarvittaessa valmistelua tarkentavia linjauksia.

5 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu HAUTAUSMAAN MUISTOMERKKIEN KOKOSÄÄNNÖN MUUTOS Hautausmaakatselmuksen kokouksessa on käsitelty hautausmaan muistomerkkien kokosäännön muutosta. Hautausmaatoimikunta päätti esittää neuvostolle tämän hetkisten määräysten päivittämistä seurakuntapuutarhurin esityksen mukaan. Nykyiset säännöt ohjaavat pelkkien matkalaukkujen käyttöön. Talouspäällikkö on kutsunut seurakuntapuutarhurin kokoukseen selvittämään yksityiskohtaisesti muutosesitystä. Seurakuntapuutarhurin esitys myös liitteenä. Talouspäällikön esitys: päättää hyväksyä hautausmaan muistomerkkien kokosäännön muutoksen kokouksessa tehdyin tarkennuksin, jotka merkitty pöytäkirjaliitteeseen. keskusteli asiasta. Esitys palautettiin hautausmaatyöryhmään kirkkoneuvoston evästysten kera Hautausmaatyöryhmä käsitteli muistomerkkien kokosäännön muutosta uudelleen kokouksessa Hautausmaatyöryhmä puoltaa kirkkoneuvostossa esitettyä ajatusta siitä, että kivien siirtäminen pois haudalta annettaisiin jatkossa omaisten kiviliikkeiden tehtäväksi. Kiviliikkeet laittavat jo nyt kivet takaisin paikoilleen. Hautausmaan kannalta tämä olisi tervetullut muutos, kiviä siirtelisivät siihen erikoistuneet liikkeet, joilla on työhön kaikki tarvittava kalusto ja työturvallisuus täten parempi. Samalla saadaan osa kustannuksista siirtymään omaisille, vuonna 2012 kirkkolakiin tulleen muutoksen mukaan, nostamatta varsinaisia maksuja. Kokosääntömuutoksessa on nyt huomioitu myös korkeiden muistomerkkien jalustakivien tapitusvaatimus. Muistomerkkiohje liitteenä. Talouspäällikön esitys: päättää hyväksyä hautausmaan muistomerkkien kokosäännön muutoksen liitteen mukaisesti. Muutokset astuvat voimaan alkaen. Muistomerkkikivien siirtäminen pois haudalta annetaan jatkossa omaisten käyttämien kiviliikkeiden tehtäväksi. Muutos astuu voimaan välittömästi.

6 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu VALTUUSTOALOITE/KERHONOHJAAJIEN, ISOSTEN JA SEURIKSEN KAH- VINKEITTÄJIEN JA SIISTIJÖIDEN PALKAN TARKISTAMINEN 26 / Kirkkovaltuuston joulukuun 2014 kokouksessa 13 valtuutettua jätti aloitteen, jossa sanotaan mm. näin: Kerhonohjaajien saama kertakorvaus on tällä hetkellä liian pieni tehtyyn työmäärään nähden. Kerhojen valmisteluun ja matkat kerhopaikalle eivät kerro todellista kuvaa tuntipalkasta. Rippileirien isosten tulisi saada samanlainen päiväkorvaus Pirkkalassa vietetyistä alku- ja loppupäivistä kuin leiripäivistä. Nämä päivät ovat erittäin tärkeitä leirin onnistumisen kannalta ja jatkotoimintaan innoittamisessa. Toisinaan kesätyöt ja muut menot estävät isosia pääsemästä näihin alku- ja loppupäiviin. Pieni palkkio myös näistä päivistä kertoo niiden tärkeydestä ja motivoi suhtautumaan niihin. Päiväkorvaus tulisi vain niistä alku- ja loppupäivistä mihin isonen osallistuu. Seuriksen kahvinkeittäjien ja iltasiistijöiden palkka olisi myös syytä tarkistaa samassa yhteydessä. Talouspäällikön esitys: Palkkatyöryhmä pyytää ohjausryhmältä esitykset ja talouspäällikkö tekee aikanaan esityksen kirkkoneuvostolle Palkkatyöryhmä puolsi ohjausryhmän esitystä isospalkkioiden nostosta kuuteen euroon, siistijöiden tuntipalkan nostoa seitsemään euroon ja keittäjien tuntipalkan nostoa seitsemään euroon. Liitteenä kopio valtuustoaloitteesta ja nuorisotyön ohjausryhmän esityksestä. Tuntipalkkojen nosto on otettu huomioon talousarvioesityksessä vuodelle Talouspäällikön esitys: hyväksyy palkkatyöryhmän puoltaman esityksen isospalkkioiden nostosta kuuteen euroon, siistijöiden tuntipalkan nostoa seitsemään euroon ja keittäjien tuntipalkan nostoa seitsemään euroon alkaen.

7 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu KIRKOLLISVEROPROSENTTI Verotulojen euromääräinen kehitys Pirkkalan seurakunnassa on ollut suotuisa koko 2000-luvun alkupuolen väestökasvun ansioista. Kirkosta eroaminen on 2000-luvulla lisääntynyt ja osaltaan vähentänyt sitä verotuloa mitä Pirkkalan seudun luontainen kasvu muutoin voisi tuottaa. Kuluvan vuoden kirkollisverotulot ovat laskeneet syyskuun tilanteessa 2,8 % edelliseen vuoteen verrattuna. Loppuvuoden verokertymä pitäisi kuitenkin olla edellistä vuotta hieman parempi oikaisuista ja ennakonpalautusosuuksista saatujen ennakkotietojen perusteella. Tilinpäätöksessä vuosien 2014 ja 2015 kirkollisverotulot tulevat arvion mukaan olemaan hyvin lähellä toisiaan, joten talousarviossa esitettyyn verotulokertymään ei kirkollisveron osalta aivan päästä. Yhteisöverotulojen suotuisa kehitys kuitenkin nostaa todennäköisesti kokonaisverotulot edellistä vuotta suuremmiksi. Kirjanpidollista ylijäämää on tehty viime vuosien aikana merkittävästi ja rahoitusvarallisuus on kasvanut. Toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen on varoja ollut vähintäänkin riittävästi. Talousarviossa vuodelle 2016 tullaan esittämään kirkollisverotuloiksi , mikä vastaa noin 4 %:n kasvua vuoden 2014 toteutuneista verotuloista. Valtionvarainministeriön, tutkimuslaitosten ja pankkien ennusteet vuodelle 2016 kasvuennusteet vaihtelevat 1,0 1,4 %. välillä. Vuodelle 2017 ennustetaan tätä hieman parempaa kasvua. Työllisyystilanne pysynee nykyisellä tasolla, työttömyysasteen ollessa 8,8 %. Inflaation arvioidaan olevan vuonna 2016 noin 1,4 %. Vuoden 2016 talousarvion valmistelussa henkilöstö- ja kiinteistökulujen kasvu tulee palkankorotusten lisäksi henkilöstön lisäysten johdosta lisäämään kokonaiskuluja. Pirkkalan ympäristössä on käynnissä talouteen ja kiinteistöön liittyviä yhteistyöselvityksiä ja vuonna 2017 siirrytään kirkon palvelukeskuksen asiakkaaksi. Näistä muutoksista on nähtävissä säästöjä tulevaisuudessa, mutta ei vielä vuodelle Seurakunnalla on lähivuosina tiedossa merkittäviä investointeja ja vuosikorjauskuluja Pappilan alueella, Lotjan leirikeskuksessa ja Pirkkalan keskustan toimintaalueella. Investointien rahoittaminen edellyttäisi seurakuntataloudessakin keskimäärin selvästi ylijäämäistä taloutta tai muutoin joudutaan investoinnit rahoittamaan käteisvarojen kulutuksella tai sijoitusten myynneillä. Investointien rahoittamisissa on ohjelmassa vuonna 2015 toteutuneitten Uittamon tonttien myymisen jälkeen asunto-osakkeiden ja sijoitusosakkeiden myyntiä suhdanteiden niin salliessa. Kohtuullisessa määrin aikaisempien vuosien ylijäämien käyttäminen investointeihin on myös hyväksyttävää ja jopa suotavaa. Korjaus- ja uudisrakentamiselle näyttäisi olevan tällä hetkellä taloudellisesti hyvä ajankohta. Kulujen kohoamisesta ja investoinneista huolimatta tässä vaiheessa ei ole erityistä tarvetta tuloveroprosentin muuttamiseen. Seurakunta tulee esittämään vuoden

8 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu KIRKOLLISVEROPROSENTTI (jatkoa) 2015 tuloksessaan lähes miljoonan euron ylijäämää johtuen pääasiassa tonttimyynneistä. Taloussuunnitelmassa vuodelle 2016 esitetään alijäämää euroa. Seurakunnan tuloveroprosentti on ollut noin kahdenkymmenen vuoden ajan 1,4 prosenttia. Talouspäällikön esitys: esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2016 tuloveroprosentti on 1,4 prosenttia.

9 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu MARITTA OKSI-HELMISEN OPINTOVAPAAHAKEMUS Pirkkalan seurakunnan aikuistyönohjaaja Maritta Oksi-Helminen on hakenut opintovapaata ajalle opiskellakseen Helsingin Psykoterapiainstituutissa psykoterapeutiksi. Psykoterapeutin koulutus tukee aikuistyönohjaan työnkuvaan keskeisesti kuuluvaa parisuhdetyötä. Pirkkalan seurakunta on myös lähtökohtaisesti työntekijöiden ammatillista kehittymistä tukeva seurakunta. Opintovapaan myöntäminen Maritta Oksi- Helmiselle on tässäkin mielessä perusteltua. Aikuistyön ohjausryhmä on kokouksessaan käsitellyt mahdollista aikuistyönohjaajan sijaisuutta. Ohjausryhmä esittää neuvostolle, että sijaisuuden ajaksi etsitään ihmistä, joka pystyy hoitamaan hyvin parisuhdetyötä, mieluusti myös jatkamaan alfakursseista lähtenyttä toimintaa sekä henkilöä, joka pystyy löytämään vapaaehtoisia sekä tukemaan ja koordinoimaan pienryhmätoimintaa seurakunnassa. Kirkkoherra on keskustellut myös erikseen aikuistyön papin Tuula Mannermaan kanssa. Aikuistyön alueella on paljon aktiivista toimintaa ja erilaisia odotuksia. Sijaisen etsimisen ohessa tilanne tarjoaa nyt mahdollisuuden luodata aikuistyön painopisteitä seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Kirkkoherran esitys: päättää myöntää Pirkkalan seurakunnan aikuistyönohjaaja Maritta Oksi-Helminen on hakenut opintovapaata ajalle keskustelee aikuistyönohjaajan viransijaisuuden täytöstä ja linjaa jatkotyöskentelyn. valitsee työryhmän valmistelemaan aikuistyönohjaajan viransijaisuuden täyttöä. Työryhmään kuuluvat Tuula Mannermaa (kokoonkutsuja), Olli- Pekka Silfverhuth, aikuistyön ohjausryhmän puheenjohtaja Eeva Leskinen ja kirkkoneuvoston edustaja. n edustajaksi valittiin Marko Ruusunoksa.

10 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu LAPSITYÖNOHJAAJAN VIRAN TÄYTTÖ 100/ Pirkkalan seurakunnan lapsityönohjaaja Marja Jokinen jäi eläkkeelle alka en. Hän jäi töistä pois lokakuun alussa. Lapsityönohjaan tehtävät ovat järjestetty siten, että lastenohjaaja Laura Furu on toiminut vastaavana lastenohjaajana, ja hoitanut osaltaan lapsityönohjaajan tehtäviä. Tehtäväalueen vastaavana työntekijänä on toiminut Denise Gauffin-Kostilainen. Seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijät laativat syksyn 2014 aikana kristillisen varhaiskasvatuksen oman strategian, jonka pohjalta työn painopisteet suunnataan tuleville vuosille. Toisaalta varhaiskasvatuksen kentällä kohdataan jatkuvasti monia haasteita ja lastenohjaajilla on oltava valmius toimia muuttuvassa ympäristössä. Varhaiskasvatuksen sijaisjärjestelyistä huolimatta perustyö on toiminut hyvin, mutta jatkoa varten on tehtävä linjaus viran auki laittamisesta. Lisäksi vastaava lastenohjaaja on nimitetty tehtävään viranhaltijapäätöksellä saakka. Hänen jatkostaan on tehtävä erillinen päätös. keskustelee lapsityönohjaajan viran täytöstä. keskusteli viran täytöstä. Päätös asiasta tehdään myöhemmin. Tässä vaiheessa kirkkoneuvosto päätti nimetä Laura Furun vastaavaksi lastenohjaajaksi alkaen saakka Pirkkalan seurakunnan varhaiskasvatustyö on elänyt koko kuluvan vuoden monenlaisten muutosten keskellä. Työntekijöiden vaihtuminen on ollut poikkeuksellisen suurta. Lisäksi toimitiloihin liittyneet muutokset ovat aiheuttaneet työntekijöille monenlaista muutosta ja työn uudelleen miettimistä. Muutosten keskellä vastaava lastenohjaaja Laura Furu on hoitanut työnsä erinomaisesti ja saanut luottamusta työtovereidensa suunnalta. Toisaalta nykyinen järjestely ei pidemmän päälle ole välttämättä oikea tapa hoitaa Varhaiskasvatuksen tehtäväalueen ohjausta. Muutosten keskellä on kuitenkin perusteltua jatkaa vielä nykyistä käytäntöä ensi kesään saakka ja arvioida toukokuussa 2016 jatkoa. Kirkkoherran esitys: päättää, että Laura Furu jatkaa edelleen Pirkkalan seurakunnan vastaavana lastenohjaajana saakka.

11 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu LASTENOHJAAJAN TYÖSOPIMUSSUHTEINEN TOIMI / Pirkkalan seurakunnan lastenohjaaja Krista Karoluoto on irtisanoutunut toimestaan Kirkkoherra ja varhaiskasvatuksen vastaavat työntekijät ovat sopineet, että avoimeksi tulleen toimen täyttö hoidetaan vasta loppuvuodesta Syksy hoidetaan väliaikaisjärjestelyin. merkitsee lastenohjaaja Krista Karoluodon irtisanoutumisen tiedoksi Kirkkoherran esitys: päättää, että Pirkkalan seurakunnassa vapaana oleva lastenohjaajan toimi täytetään alkaen. valitsee työryhmän valmistelemaan lastenohjaajan toimen täyttämistä. Työryhmän koollekutsuja on kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth. Lisäksi työryhmään kuuluvat lapsityön vastaava kappalainen Denise Gauffin-Kostilainen, vastaava lastenohjaaja Laura Furu, varhaiskasvatuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Mirja Toiva ja kirkkoneuvoston edustaja. n edustajaksi valittiin Anna-Maija Lahtinen.

12 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu LÄHETYS- JA KANSAINVÄLISEN TYÖN OHJAAJAN VIRKA Pirkkalan seurakunnan pitkäaikainen Lähetys- ja pyhäkoulusihteeri Sirpa Hämäläinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle alkaen. Ilmoitus on annettu tiedoksi kirkkoneuvostolle sen edellisessä kokouksessa. Vakinaisten virkojen tullessa auki, on perusteltua pohtia viran tehtävänkuvausta. Näin on myös kyseisen viran kohdalla. Yhdistelmävirka, jossa ovat mukana sekä lähetys- että pyhäkoulutyö on varsin poikkeuksellinen ja on perustunut Pirkkalan kohdalla ennen kaikkea viranhaltijan monipuoliseen osaamiseen. Jatkossa pyhäkoulutyö on luontevaa siirtää jonkun toisen työntekijän vastuulle, mutta sen sijaan lähetystyön ohessa uuden viranhaltijan vastuulle on perusteltua siirtää monia sellaisia tehtäviä, joita tähän asti on hoidettu monen työntekijän toimesta. Kansainvälinen diakonia, monikulttuurisuustyö, maahanmuuttajatyö, ystävyysseurakuntatyö, Reilun kaupan toiminta esimerkkeinä mainittuina. Olennainen kysymys on myös lähetyskahvila Sirpakan toiminnan organisointi. Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth ja Lähetyksen sekä diakoniatyön vastaava pappi Jukka Jormanainen ovat valmistelleet uutta tehtävänkuvaa, joka on liitteenä. Samalla viran nimikettä ehdotetaan muutettavaksi lähetyksen ja kansainvälisen työn ohjaajan viraksi. Viran täyttö olisi hyvä saada hoidetuksi vielä kuluvan vuoden aikana. Uuden viranhaltijan toivotaan aloittavan työnsä viimeistään toukokuussa, että hän voi toimia osan aikaa yhdessä Sirpa Hämäläisen kanssa. Sirpa Hämäläisellä on pitämättömiä lomia sen verran, että hän jäänee käytännössä töistä pois kesäkuussa Kirkkoherran esitys: hyväksyy Lähetys- ja pyhäkoulusihteerin viran muuttumisen Lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaajan viraksi. hyväksyy Lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaajan viran tehtävänkuvauksen. valitsee työryhmän valmistelemaan Lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaajan viran täyttöä. Työryhmään kuuluvat Olli-Pekka Silfverhuth (kokoonkutsuja), Jukka Jormanainen, Lähetyksen ja diakonian ohjausryhmän puheenjohtaja Sirpa Pajunen ja kirkkoneuvoston edustaja. n edustajaksi valittiin Jorma Schukoff. Pätevyysvaatimuksena ovat kirkon diakonian tai nuorisotyönohjaajan tutkinto sekä piispainkokouksen edellyttämä lähetyssihteerin pätevyys. Erityisesti hyväksi luettavana tekijänä on hyvä englannin kielen taito.

13 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu KOULUTUSSUUNNITELMAT Seurakunnan työntekijät ovat tehneet kirkkoherralle esitykset vuoden 2016 koulutuksista ja neuvottelupäivistä. Lisäksi kirkkoneuvostolla on mahdollisuus myöntää tulevan vuoden aikana määrärahaa koulutukseen anomuksesta määrärahan puitteissa. Talousarvioon 2016 on nyt varattu koulutusmäärärahaa , josta koulutussuunnitelman koulutusosuus on euroa. Loppusumma jää käytettäväksi muihin toimintavuoden aikana tuleviin koulutustarpeisiin. Koulutustarpeissa on korostettu sitä, että sen tulee liittyä seurakunnan vuoden 2016 painopisteeseen eli aktiiviseen läsnäoloon Pirkkalassa. Neuvottelupäivien osallistumiskulut sisältyvät kunkin tehtäväalueen matka-, majoitus- ja ravitsemuspalvellut henkilökunnalle (4370) tilille. Koulutus - ja neuvottelupäiväsuunnitelma vuodelle 2016 toimitetaan kirkkoneuvoston jäsenille sähköpostitse viimeistään Kirkkoherran esitys: hyväksyy ja merkitsee vuoden 2016 koulutus- ja neuvottelupäiväsuunnitelman tiedoksi.

14 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu YMPÄRISTÖOHJELMAN HYVÄKSYMINEN Pirkkalan seurakunnassa on valmisteltu viime vuodet ympäristöohjelmaa. Mukana ovat olleet seurakunnan työntekijät, luottamushenkilöt, ympäristötyöryhmä ja monet yhteistyökumppanit. Ympäristötyöryhmän rooli on ollut erityisen merkittävä. Nyt valmistelu on tullut siihen vaiheeseen, että seurakunnan ympäristöohjelma on valmis ja vaatii enää neuvoston hyväksynnän. Ympäristöohjelman hyväksymisen lisäksi seurakunnalla on mahdollista hakea Kirkon ympäristödiplomia. Seurakunta pyrkii hakemaan diplomia vielä tämän vuoden puolella. Kirkon ympäristödiplomi on kirkkohallituksen myöntämä todistus seurakunnalle, joka on sitoutunut kehittämään toimintaansa ympäristön kannalta jatkuvasti paremmaksi. Diplomin saa seurakunta, joka ottaa käyttöön kirkon toimintoja varten laaditun ympäristöjärjestelmän ja täyttää ympäristödiplomin kriteerit. Ympäristödiplomi tarjoaa seurakunnalle työkalun ympäristöajattelun huomioon ottamiseksi kaikessa toiminnassa. Ympäristödiplomin avulla seurakunta tunnistaa oman toimintansa ympäristövaikutukset, asettaa tavoitteet ympäristöhaittojen vähentämiseksi sekä organisoi tehtävät ja seurannan tavoitteiden saavuttamiseksi. Ympäristöohjelma luo suuntaviivat sille, miten ympäristökysymykset otetaan huomioon seurakunnan kaikessa toiminnassa. Seurakunnan ympäristöohjelma sekä siihen kuuluvat liitteet ovat tämän kokousmateriaalin liitteenä. Kirkkoherran esitys: hyväksyy Pirkkalan seurakunnan Ympäristöohjelman ja päättää hakea Kirkon ympäristödiplomia.

15 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu LOTJAN MAJOITUSRAKENNUS Talousarviossa vuodelle 2015 on esitetty euroa Lotjan lisämajoitusrakennuksen suunnitteluun. Suunnittelua on käynnistetty Lotjan kehittämistyöryhmässä yhteistyössä talouspäällikön kanssa. Nuorisotyöalalle annettiin lapsivaikutusten arviointi/selvitys ja työalan näkemyksen esille tuonti. Suunnittelun alkuvaiheessa on tullut ongelmaksi rakennuksen sijainti, muista yksityiskohdista päästäneen helpommin yksimielisyyteen. Rakennukseen liittyen on tehty tilatarvekartoitus ja myös kaksi erilaista piirustusta suunnittelutyötä ohjaamaan. Suunnittelun ja rakentamisen konseptia ei ole päätetty vielä, mutta hirsirakentamista pidetään yleisesti ainoana vaihtoehtona kohteessa. Rakennuksen sijainnille on esitetty kolme eri vaihtoehtoa: 1) Majoitusrakennus sijoitetaan nykyisen kaksoiskämpän paikalle 2) Majoitusrakennus sijoitetaan kaksoiskämpän ja ruokalan väliseen maastoon harjanteelle (ks. liite, talouspäälliköllä myös video sijaintiesitykseen liittyen). 3) Majoitusrakennus sijoitetaan luokkarakennuksen ja rantasaunan väliseen maastoon (ks. liite, talouspäälliköllä myös video sijaintiesitykseen liittyen). Talouspäällikkö on käynyt paikanpäällä tarkastamassa maaston merkityt suunnittelualueet. Kokouksessa kuullaan myös nuorisotyöalan edustajan Teemu Kallion perustelut rakennuksen sijainnille sekä Lotjan kehittämistyöryhmän puheenjohtajan perustelut rakennuksen sijainnille. Tekninen isännöitsijä puoltaa rakennusteknisistä ja kustannussyistä vaihtoehtoa 2. Vaihtoehto 1:n ongelmana on rakentamisen ja toiminnan samanaikaisuus ja samalla poistuva majoituskapasiteetti. Kustannustehokas ratkaisu se ei myöskään ole siirtokustannusten vuoksi. Kaksoiskämppä on edelleen majoitukseen hyvin soveltuva, varsinkin henkilömäärän laskun ja ilmastoinnin parantamisen myötä. Talousarvioesityksessä vuodelle 2016 on euroa majoitusrakennuksen suunnitteluun ja rakentamiseen. Rakennuksen sijoituspaikan valintaongelma voi viivästyttää rakentamishankkeen vuodelle Talouspäällikön esitys: ottaa kantaa rakennuksen sijaintiin ja määrittelee työryhmän rakennushankkeeseen sekä työryhmän ja talouspäällikön valtuudet hankkeen hoidossa. päätti, että talouspäällikkö kutsuu tilatarvesuunnitteluryhmän koolle ja ennen kokousta ottaa eri työalojen kannan rakennuksen sijoituspaikasta. Tämän jälkeen asia tuodaan kirkkoneuvoston päätettäväksi.

16 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu KIRKKOVENETALAKSEN RAKENTAMINEN Kirkkovenetalaksen rakentamiseen ja suunnitteluun on talousarviossa vuodelle 2015 varattu yhteensä euroa, josta eriteltynä euroa rakentamiseen ja euroa suunnitteluun. Ensimmäinen hankintakilpailutus keskeytettiin talouspäällikön viranhaltijapäätöksellä 72/2015, koska tarjouksia jätettiin määräaikaan mennessä vain yksi ja sekin oli hinnaltaan yli kaksinkertainen rakentamiseen varattuihin määrärahoihin verrattuna. Uusi kilpailutus päättyi klo 14, josta liitteenä tarjousten avauspöytäkirja. Tällä kertaa tarjouksia saatiin kolme kappaletta, joista kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jätti Remoti Holding (verollinen hinta ). Remoti Holdingin kanssa on sovittu pidettävän urakkaneuvottelut Investointien sitovuustaso on yli euron uudisrakennushankkeissa hankekohtainen. Annettu tarjous ylittää rakentamisen etukäteisarvion ja talousarvion kuitenkin siinä määrin vähäisesti, että talouspäällikön mielestä tarjous on hyväksyttävä. Kilpailutuksen voittaja on myös aiemmasta seurakunnan hankkeesta hyväksi tunnettu ja hankkeen toteuttamiselle ei ole nähtävissä esteitä. Tarjouskilpailu on tehty riittävän kattavasti ja talouspäällikön mielestä ei myöskään ole nähtävissä hankkeen siirtämiselle yleisen kilpailutilanteen tai taloustilanteen kannalta parempaa aikaa. Hanketta on jo aiemmin siirretty vuodelta 2014 vuodelle 2015 rakennuspaikan sijaintimuutoksen vuoksi, jossa syynä maakuntamuseon vaatimukset. Kirkkovenetalaksen yhteyteen rakennettava laiturihanke on siirretty tarkoituksella seuraavalle vuodelle. Siirrolla haetaan parempaa ja kestävämpää laituriratkaisua ja mahdollisia hintaetuja useampien laiturihankkeiden yhteiskilpailutuksen kautta. Kirkkoveneen suunnitteluun oli varattu euroa talousarviossa vuodelle 2015, mutta suunnitteluun ei kuitenkaan koko summa tule käytetyksi. Talouspäällikön esitys: hyväksyy Remoti Holdingin tarjouksen Talousarviossa vuodelle 2015 yhdistetään kirkkovenetalaksen rakentamisen euron ja suunnittelun euron määräraha yhteiseksi rakentamisen ja suunnittelun määrärahaksi euroa. Hankekohtainen määräraha ei täten ylity.

17 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu KIRKKOHERRAN PÄÄTÖKSET Mahdollista siirtämistä varten kirkkoneuvoston puheenjohtaja ilmoittaa kirkkoneuvoston ohjesäännön 4 luvun 8 :n nojalla tehneensä seuraavat virkamiespäätökset. Päätökset ovat nähtävillä kokouksessa. Kirkkoherran päätösluettelo: 52/2015 Lastenohjaajan sijainen 53/2015 Kanttorin loma 54/2015 Seurakuntatoimiston koulutus 55/2015 Koulutushakemus 56/2015 Määräaikaisen työsuhteen purkaminen 57/2015 Toiminnallisen puolen työntekijöiden vuosilomien vahvistaminen merkitsee kirkkoherran tekemät päätökset tiedoksi. 233 TALOUSPÄÄLLIKÖN PÄÄTÖKSET Mahdollista siirtämistä varten talouspäällikkö ilmoittaa kirkkoneuvoston ohjesäännön 4 luvun 9 :n nojalla tehneensä seuraavat virkamiespäätökset. Päätökset ovat nähtävänä kokouksessa. Talouspäällikön päätösluettelo: 83/2015 JVC-äänentoistolaitteen hankinta 84/2015 Palkattoman vapaan myöntäminen 85/2015 Vuosiloman myöntäminen 86/2015 Vuosidonnaisen palkanosan myöntäminen merkitsee talouspäällikön tekemät päätökset tiedoksi.

18 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu OHJAUSRYHMIEN MUISTIOT JA TOIMIKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT keskustelee ja merkitsee tiedoksi: Johtoryhmä Pieni työntekijäkokous Kristillisen varhaiskasvatuksen ohjausryhmä Diakonia- ja lähetystyön ohjausryhmä Ympäristötyöryhmän pöytäkirja Musiikki- ja jumalanpalvelustyöryhmän pöytäkirja Nuorisotyön ohjausryhmän muistio Lotjan työryhmä Aikuistyön ohjausryhmän muistio Asia siirrettiin seuraavaan kokoukseen. 235 SEURAAVAT KOKOUKSET Käsitellään kohdassa mahdollisesti tulleet muutokset aikatauluun. Kirkkovaltuusto: ti klo 18 ti klo 18 : to klo ti klo 17.30

19 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu ILMOITUSASIAT Merkitään tiedoksi: Kirkolliset vaalit/ kirkolliskokousedustajien vaali. Ehdokasasettelu päättyy Tuomiokapituli/rakennemuutoksen ohjaus pykälä 310. Vaaliohje ja vaaliaikataulu hiippakuntavaltuuston jäsenet ja kirkolliskokousedustajat. Merkittiin tiedoksi kirkkovenesoudun osalta seuraavaa: soutukertoja 42, keskiarvona soutajia 11,5, soutajia yhteensä 483, eri soutajia 113, soutujen kesto 1-1,5, muutama 2 t, Pirkan soutu 3,5 t ja Birgitan soutu 5 t. 237 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT n jäsenillä on mahdollisuus esittää ehdotuksia asioista, joita he toivovat neuvoston käsittelevän. Kuullaan kokouksessa. Todettiin, että ystävyysseurakuntatyön valmistelua jatketaan. Talouspäällikkö antoi tiedoksi Kirkkoveräjän seurakuntatalon tilanteen. Talouspäällikkö selvittää uuden keittiökaluston hankintaa.

20 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2015 Sivu OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS käsittelee oikaisuvaatimusohjeen ja valitusosoituksen. Oikaisuvaatimusohje ja valitusosoitus ovat liitteenä. 239 KOKOUKSEN PÄÄTÖS Puheenjohtaja päättää kokouksen. Kokous päättyi kello

119 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

119 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6 / 2015 Sivu 120 119 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla.

Lisätiedot

63 KOKOUKSEN AVAUS Kirkkovaltuuston puheenjohtaja avaa kokouksen.

63 KOKOUKSEN AVAUS Kirkkovaltuuston puheenjohtaja avaa kokouksen. PIRKKALAN SEURAKUNTA 5/2015 Sivu 59 63 KOKOUKSEN AVAUS n puheenjohtaja avaa kokouksen. 64 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS n työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kutsuu koolle puheenjohtaja

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 9.10.2014 klo 17.30. Pirkkalan seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 9.10.2014 klo 17.30. Pirkkalan seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 9.10.2014 klo 17.30 Pirkkalan seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11 / 2014 Sivu 2 200 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 Sivu 2 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla.

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 28.4.2014 klo 17.30. Pirkkalan kirkko

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 28.4.2014 klo 17.30. Pirkkalan kirkko KIRKKONEUVOSTO 28.4.2014 klo 17.30 Pirkkalan kirkko KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 5 / 2014 Sivu 2 83 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

277 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

277 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14 / 2015 Sivu 290 277 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla.

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.10.2012 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.10.2012 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.10.2012 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 9 / 2012 Sivu 2 158 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 2.10.2013 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 2.10.2013 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 2.10.2013 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 8 / 2013 Sivu 2 146 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 22.5.2013 klo 17.30. Pappila

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 22.5.2013 klo 17.30. Pappila KIRKKONEUVOSTO 22.5.2013 klo 17.30 Pappila KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 5 / 2013 Sivu 2 93 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS N KOKOUS 13.12.2011 klo 18.30 Ryhmäkokoukset klo 17.30 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA PIRKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2011 Sivu 2 48 KOKOUKSEN AVAUS n kokouksen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS N KOKOUS 22.10.2013 klo 18.30 Ryhmäkokoukset klo 17.30 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA PIRKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3 / 2013 Sivu 2 30 KOKOUKSEN AVAUS n puheenjohtaja

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 21.8.2012 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 21.8.2012 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 21.8.2012 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 7 / 2012 Sivu 2 Pirkkalan seurakunnassa vieraanamme ollut Tesfaye Niguse Etiopiasta kertoi kokouksen alussa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS. 26.3.2015 klo 18.00 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali. Pöytäkirja

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS. 26.3.2015 klo 18.00 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali. Pöytäkirja N KOKOUS 26.3.2015 klo 18.00 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali Pöytäkirja PIRKKALAN SEURAKUNTA 2/2015 Sivu 21 20 KOKOUKSEN AVAUS n puheenjohtaja avaa kokouksen. 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. ti klo Pirkkalan seurakunnan toimistojen kokoushuone, Suupantie Pirkkala

Pöytäkirja. Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. ti klo Pirkkalan seurakunnan toimistojen kokoushuone, Suupantie Pirkkala Pöytäkirja Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO ti 28.8.2018 klo 17.30 Pirkkalan seurakunnan toimistojen kokoushuone, Suupantie 10 33960 Pirkkala KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018 sivu 170 165 KOKOUKSEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2009 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2009 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2009 Kirkkoneuvosto 26.11.2009 166 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2009 KOKOUSAIKA Torstaina 26. päivänä marraskuuta 2009 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo JÄSENET Sari Heiskanen 191-201 Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS N KOKOUS 30.10.2012 klo 18.30 Ryhmäkokoukset klo 17.30 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA PIRKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2012 Sivu 2 30.10.2012 klo 18.47-19.22

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

196 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

196 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10 / 2015 Sivu 204 196 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla.

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 25.9.2014 klo 17.00. Pirkkalan kirkon aikuistyön tila

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 25.9.2014 klo 17.00. Pirkkalan kirkon aikuistyön tila KIRKKONEUVOSTO 25.9.2014 klo 17.00 Pirkkalan kirkon aikuistyön tila KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10 / 2014 Sivu 2 184 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

260 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

260 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13 / 2015 Sivu 270 260 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla.

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen 1 KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 2018 Kokousaika: 26.09.2018 klo 18.02-19.33 Kokouspaikka: Jalasjärven seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Tapani Virkkala puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla 1 KOKOUSAIKA Maanantai 18.9.2017 klo 17.20 18.20 KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Malmberg Erkki Ylivakeri Paula Immonen Anna-Kaisa

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 22.5.2013 klo 17.30. Pappila

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 22.5.2013 klo 17.30. Pappila KIRKKONEUVOSTO 22.5.2013 klo 17.30 Pappila KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 5 / 2013 Sivu 2 93 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS N KOKOUS 28.10.2014 klo 18.00 Ryhmäkokoukset klo 17.00 Pirkkalan kirkko, seurakuntasali PÖYTÄKIRJA PIRKKALAN SEURAKUNTA 4/2014 Sivu 2 43 KOKOUKSEN AVAUS n puheenjohtaja avaa kokouksen. 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen Aika 12.4.2016 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja (pj 57) Lehtonen Riitta

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

PL HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012

PL HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012 2.5.2012 1 (6) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012 Kokousaika: Tiistai 8.5.2012 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisali, Itäinen papinkatu 2. Käynti

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 14.5.2014 klo 17.15. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 14.5.2014 klo 17.15. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 14.5.2014 klo 17.15 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 6 / 2014 Sivu 2 Kokouksen alussa vs. seurakuntapastori Laura Tuhkanen-Jukkola ja aikuistyönohjaaja Maritta

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla, Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014 Kokousaika klo 18.00 20.12 Kokouspaikka seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 (8) Aika: Tiistaina 12.09.2017 kello 18.00 19.18 Paikka: Seurakunta kokoushuone Läsnä: Jormakka Jyrki kirkkoherra, puheenjohtaja Aaramaa Simo Erkinheimo Heikki Jokinen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010 65 63 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 21.10.2010 63 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 1/ (8)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 1/ (8) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 1/2018 1 (8) Aika Torstai 25.1.2018 klo 17.00 18.50 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen.

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa, poissa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Naukkarinen Eila, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hintikka Raimo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja. Allekirjoitukset Harri Romar Ari Lehto

Naukkarinen Eila, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hintikka Raimo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja. Allekirjoitukset Harri Romar Ari Lehto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 26.4.2016 Sivu 41 Kokousaika Tiistai 26.4.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kovanen Eeva-Liisa Kuokkanen Margit

Lisätiedot

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 TAIPALEEN SEURAKUNNAN KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 MUUTETTU ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 142 - Kokouksen avaus 143 - Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.9.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Esityslista/pöytäkirja. Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. ke klo 17.30

Esityslista/pöytäkirja. Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. ke klo 17.30 Esityslista/pöytäkirja KIRKKONEUVOSTO ke 24.4.2019 klo 17.30 Pirkkalan seurakunnan toimistojen kokoushuone, Suupantie 10 33960 Pirkkala PIRKKALAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu 113 KIRKKONEUVOSTO Nro

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8.8.2012 N:o 7/2012 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 3.8.2012 Sivu 71

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8.8.2012 N:o 7/2012 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 3.8.2012 Sivu 71 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 3.8.2012 Sivu 71 Kokousaika Keskiviikko 8.8.2012 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kuokkanen Margit Lehto Ari Mäkeläinen Tuomo

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen

Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 9 /2014 Aika: maanantai 1.12.2014 klo 18 19.15 Paikka: Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti puheenjohtaja Ahlström Martti

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 1/2017

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 1/2017 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 26.01.2017 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 20. - 26.1.2017 ja pöytäkirja 27.1. 13.2.2017

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kappelineuvosto 22.9.2014

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kappelineuvosto 22.9.2014 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA maanantai 22.9.2014 klo 19.00 20.30 PAIKKA Lähivakuutuksen kokoustila, Kiputie 2, 2. krs., Virojoki läsnä/poissa OSALLISTUJAT Silander, Outi varapuheenjohtaja, kirkkoneuvoston

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen Aika 16.5.2017 klo 19.00-19.25 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Kaukonen Raimo varajäsen Elo Joonas jäsen Puusaari Seija jäsen Rantala

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 13.9.2018 klo 19-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen, poissa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/2019 1 (10) Aika Keskiviikko 12.6.2019 klo 16.00 17.45 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 76 Kokouksen avaus 3 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja 13 Aika Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00 19.10 Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Koiso-Kanttila

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kokousaika torstai 29.11.2018 klo 18.00 19.58 Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Varalla Airi Olsby talouspäällikkö kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 19.12.2017 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA 3/2017 Aika: Tiistai 19.12.2017 klo 18 19.30. Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 6.11.2018 klo 17 17.45 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen, pj Hyvärinen Inka Janatuinen Pekka

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/ KIRKKONEUVOSTO

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/ KIRKKONEUVOSTO YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 46 Aika Maanantaina 16.10.2017 klo 16.30-18.32 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa Jukka Hautala Kirsi Herranen-Somero Marja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja. Eerikäinen Anne

Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja. Eerikäinen Anne 15 Aika Maanantai 28.9.2015 klo 18.00 Paikka Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Eerikäinen Anne

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2017 1 / 6 AIKA to klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1. Sivu 1 Seurakuntaneuvoston kokous pidetään 12.1.2014 Lapinlahden seurakuntatalossa. Ennen kokousta klo 18-19 on uuden seurakuntaneuvoston perehdytystilaisuus, jossa kirkkoherran johdolla käsitellään seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri Esityslista/Pöytäkirja 1/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: maanantai 7.1.2019 klo 18 18.59 ja luottamushenkilöiden PEREHDYTTÄMISKOULUTUS n. klo 19-20 Paikka:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 14.12.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 17.12.2015-18.01.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 17 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Osanottajat Asioiden esittelijä Ylikangas Kimmo kirkkoherra, pj. p. 040 591 8415

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 16.11.2011 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Lindström Sari, puheenjohtaja Ahlfors Sirpa

Lisätiedot