PAKKAUSSELOSTE. Amoxin comp 500 mg kalvopäällysteinen tabletti Amoxin comp 50 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten Amoksisilliini/klavulaanihappo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAKKAUSSELOSTE. Amoxin comp 500 mg kalvopäällysteinen tabletti Amoxin comp 50 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten Amoksisilliini/klavulaanihappo"

Transkriptio

1 PAKKAUSSELOSTE Amoxin comp 500 mg kalvopäällysteinen tabletti Amoxin comp 50 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten Amoksisilliini/klavulaanihappo Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen. - Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun. - Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai jos kokemasi haittavaikutus (ks. kohta 4) on vakava, kerro niistä lääkärillesi tai apteekkiin. Tässä selosteessa esitetään: 1. Mitä Amoxin comp on ja mihin sitä käytetään 2. Ennen kuin käytät Amoxin compia 3. Miten Amoxin compia käytetään 4. Mahdolliset haittavaikutukset 5. Amoxin compin säilyttäminen 6. Muuta tietoa 1. Mitä Amoxin comp on ja mihin sitä käytetään Lääkeaineryhmä Amoksisilliini kuuluu laajakirjoisten penisilliinien ryhmään ja tehoaa useisiin erityyppisiin bakteereihin. Penisilliini estää bakteereita muodostamasta normaalia soluseinämää ja ilman toimivaa soluseinämää bakteeri kuolee nopeasti. Tietyissä bakteereissa vaikuttaa entsyymi, jota kutsutaan beetalaktamaasiksi. Tämä entsyymi kykenee hajottamaan penisilliinejä mm. amoksisilliiniä. Klavulaanihappo on tehokas beetalaktamaasinestäjä ja siten se suojaa amoksisilliiniä hajoamiselta. Amoxin comp -valmiste on siten tehokas myös sellaisia bakteereita vastaan, joihin penisilliinit eivät yksin tehoa. Mihin valmistetta käytetään Amoxin compia käytetään bakteerien aiheuttamissa tulehduksissa mm. keskikorvan, nielun, keuhkoputken, poskiontelon ja muiden hengitysteiden tulehdusten hoidossa, joissa tavallinen penisilliini ei tehoa tai joissa bakteerit muodostavat penisilliiniä hajottavaa entsyymiä. Sitä käytetään myös kroonisten hengitystietulehdusten äkillisten huononemisen yhteydessä, virtsatietulehduksissa sekä iho- ja pehmytkudostulehduksissa silloin, kun tavallinen penisilliini ei tehoa. 2. Ennen kuin käytät Amoxin compia Älä käytä Amoxin compia: - jos olet yliherkkä (allerginen) amoksisilliinille, klavuulaanihapolle tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle - jos sinulla on todettu beetalaktaameista (esim. penisilliineistä tai kefalosporiineista) johtuva yliherkkyys - jos sinulla on todettu vakava maksan vajaatoiminta tai aiemman amoksisilliini/klavulaanihappohoidon aikana on todettu maksan toimintahäiriöitä - jos sairastat tulehduksellista mononukleoosia (rauhaskuume) tai lymfaattista leukemiaa Ole erityisen varovainen Amoxin compin suhteen: Tämän lääkkeen määränneen lääkärin tulee olla tietoinen, jos:

2 - sinulla on todettu maksan vajaatoiminta tai maksan tai munuaisten toimintahäiriöitä - olet yli 60 -vuotias (Maksan toiminta on saattanut heiketä ikääntymisen myötä.) - sinulla on todettu vakavia mahasuolikanavan häiriöitä, jotka ilmenevät oksenteluna ja ripulointina (Vaikuttavien aineiden riittävää imeytymistä ei voida varmistaa.) - sinulla hoidon aikana ilmenee vaikeaa ja pitkäkestoista ripulia - jos sinulla on todettu vakava allergia tai astma (Allergisten reaktioiden vaara on tavallista suurempi.) Amoxin compin käyttö ruoan ja juoman kanssa Amoxin comp suositellaan otettavaksi juuri ennen ruokailua mahaan ja suolistoon kohdistuvien haittavaikutusten vähentämiseksi. Raskaus Amoxin comp -valmistetta ei tule käyttää raskauden aikana, ellei lääkäri ole niin nimenomaan määrännyt. Imettäminen Amoxin comp -valmistetta ei käyttää imetyksen aikana, ellei lääkäri ole niin nimenomaan määrännyt. Ajaminen ja koneiden käyttö Amoxin comp hoidon aikana on yksittäistapauksissa havaittu voimakkaita allergisia reaktioita tai kouristuksia, jotka voivat heikentää kykyä selviytyä liikenteessä tai kykyä käyttää tarkkuutta vaativia laitteita. Tärkeää tietoa joistakin Amoxin compin aineista Suspensio sisältää aspartaamia, joka elimistössä muuttuu fenyylialaniiniksi (tällä on merkitystä henkilöille, jotka sairastavat fenyyliketonuriaa, synnynnäistä aineenvaihduntasairautta). Muiden lääkkeiden käyttö Muu samanaikainen lääkitys saattaa vaikuttaa tämän lääkkeen tehoon ja turvallisuuteen, ja Amoxin comp voi puolestaan vaikuttaa muun lääkityksen tehoon ja turvallisuuteen. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt mukaan lukien rohdosvalmisteet ja luontaistuotteet. Muista ilmoittaa lääkärille Amoxin comp lääkityksestä, jos sinulle vielä hoidon kestäessä määrätään jotain muuta lääkettä. Erityisen tärkeää on kertoa lääkärille: - jos sinulle on määrätty tai Amoxin comp hoidon aikana määrätään muu antibioottilääkitys - jos käytät probenesidiä (kihtilääke tai penisilliinihoidon tehostaja) - jos käytät allopurinolia (kihtilääke) - jos käytät digoksiinia (sydänlääke) - jos käytät sulfasalatsiinia (tulehduksellisten suolistosairauksien ja reuman lääke) - jos käytät metotreksaattia (syöpä- ja reumalääke) - jos käytät disulfiraamia (alkoholivieroituslääke) - jos käytät varfariinia (verenohennuslääke) - jos käytät hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, sillä joissakin tapauksissa niiden teho saattaa heiketä Amoxin comp hoidon aikana. Tämän vuoksi suositellaan lisäehkäisyä hoidon aikana.) 3. Miten Amoxin compia käytetään Annostus Lääkäri määrää annostuksen potilaskohtaisesti. Noudata aina lääkärin määräämää annostusta. Jos olet epävarma annostuksesta, tarkista asia lääkäriltäsi tai apteekista Suspensio tulee ravistella hyvin ennen käyttöä.

3 Vaikka olo olisi parantunut jo muutaman hoitopäivän jälkeen, on tärkeätä, että koko kuuri otetaan loppuun ohjeen mukaan. Muussa tapauksessa jotkut bakteerit saattavat säilyä elossa ja aiheuttaa uuden tulehduksen. Jos otat enemmän Amoxin compia kuin sinun pitäisi Ota aina yhteys lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen (puh: , keskus ), jos olet ottanut lääkettä liian suuren annoksen. Jos unohdat ottaa Amoxin comp tabletin Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi kerta-annoksen. 4. Mahdolliset haittavaikutukset Kuten kaikilla lääkkeillä, Amoxin compilla voi olla haittavaikutuksia. Kaikki eivät niitä kuitenkaan saa. Hyvin yleiset ( 1/10): Mahakivut, pahoinvointi, oksentelu, ilmavaivat, löysät ulosteet, ripuli etenkin suuria annoksia käytettäessä. Oireet ovat usein lieviä ja häviävät hoidon jatkuessa tai pian sen päättymisen jälkeen. Yleiset ( 1/100, <1/10): Pitkäaikaisessa ja toistuvassa käytössä superinfektiot (infektion lisäksi tulee toinen infektio) ja Amoxin compille vastustuskykyisten pieneliöiden asettuminen elimistöön normaalin mikrobikasvuston osaksi. Suun kuivuminen. Maksaentsyymiarvojen kohoaminen. Rokkoihottuma, kutina, allerginen nokkosihottuma. Melko harvinaiset ( 1/100, <1/1000): Ruoansulatusvaivat. Harvinaiset ( 1/10 000, <1/1000): Aseptinen (yleensä viruksen aiheuttama) aivokalvotulehdus, verihiutaleniukkuus, anemia, vaikeat allergiset reaktiot, joiden oireina mm. lääkekuume, eosinofiilien (valkosolutyyppi) runsaus veressä, sidekudoksessa tai limakalvoissa, äkillinen turvotus ihossa, limakalvoissa tai sisäelimissä (Quincken edeema), kurkunpään turvotus, seerumitauti, anemia, allerginen verisuonitulehdus tai munuaistulehdus. Suoliston hiivasienitauti, verenvuotoinen paksusuolitulehdus. Ohimenevä maksatulehdus ja sapensalpauksesta johtuva keltaisuus. Rakkulaiset ja hilseilevät ihoreaktiot, yliherkkyydestä johtuva äkillinen, huomattava verenpaineen lasku (anafylaktinen sokki). Emättimen kutina, arkuus ja ylimääräinen erite. Hyvin harvinaiset (<1/10 000): Verenkuvan muutokset. Ahdistuneisuus, uneliaisuus, henkinen sekavuus, vihamielisyys. Ylitoimeliaisuus, kouristukset, päänsärky, makuhäiriöt. Hampaiden värjäytyminen, musta kieli. Munuaistulehdus, kidevirtsaisuus. Keskeytä lääkkeen käyttö ja ota viipymättä yhteyttä lääkäriin, jos hoidon aikana tai pian sen jälkeen ilmenee pitkäaikaista ja mahdollisesti veristä ripulia, sillä kyseessä voi olla hoitoa vaativa pseudomembranoottinen koliitti. Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole kerrottu tässä pakkausselosteessa, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin. 5. Amoxin compin säilyttäminen Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Tabletit: Säilytä alle 25 C:ssa. Käyttövalmis suspensio tulee säilyttää jääkaapissa ( C) ja se tulee käyttää 7 päivän kuluessa. Jauhe oraalisuspensiota varten tulee säilyttää alle +25 C lämpötilassa.

4 Älä käytä pakkauksessa olevan viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteen mukana. Käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä kysy apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa. 6. Muuta tietoa Mitä Amoxin comp sisältää? Yksi tabletti sisältää: Vaikuttavana aineena 500 mg amoksisilliinia (amoksisilliinitrihydraattina) ja 125 mg klavulaanihappoa (kaliumklavulanaattina). Muut aineet ovat magnesiumstearaatti, talkki, povidoni, mikrokiteinen selluloosa, kroskarmelloosinatrium, trietyylisitraatti, hypromelloosi, etyyliselluloosa, natriumlayryylisulfaatti, setyylialkoholi ja titaanidioksidi (E 171). Yksi millilitra suspensiota sisältää: Vaikuttavina aineina amoksisilliinia 50 mg (amoksisilliinitrihydraattina) ja klavulaanihappoa 12,5 mg (kaliumklavulanaattina). Apuaineina sitruunahappoa, trinatriumsitraattia, aspartaamia, talkkia, guarkumia, piidioksidia sekä aromiaineita (sitruuna, persikka-aprikoosi ja appelsiini). Myyntiluvan haltija ratiopharm Oy, Espoo, Suomi Valmistaja Merckle GmbH, Blaubeuren, Saksa Lisätietoja tästä lääkevalmisteesta antaa myyntiluvan haltijan paikallinen edustaja ratiopharm Oy PL 67, ESPOO Puh: Tämä pakkausseloste on päivitetty

5 BIPACKSEDEL Amoxin comp 500 mg filmdragerad tablett Amoxin comp 50 mg/ml pulver till oralsuspension Amoxicillin/klavulansyra Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. - Spara denna bipacksedel, du kan behöva läsa den igen. - Om du har ytterligare frågor vänd dig till läkare eller apotekspersonal. - Detta läkemedel har ordinerats åt dig. Ge det inte till andra. Det kan skada dem även om de uppvisar symtom som liknar dina. - Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal. I denna bipacksedel finner du information om: 1. Vad Amoxin comp är och vad det används för 2. Innan du använder Amoxin comp 3. Hur du använder Amoxin comp 4. Eventuella biverkningar 5. Hur Amoxin comp ska förvaras 6. Övriga upplysningar 1. Vad Amoxin comp är och vad det används för Läkemedelsgrupp Amoxicillin är ett penicillin med brett spektrum, vilket innebär att det är effektivt mot flera olika sorters bakterier. Penicillin hindrar bakterien från att bygga upp en normal cellvägg och utan fungerande cellvägg dör bakterien snabbt. Vissa bakterier har ett enzym, som kallas betalaktamas. Detta enzym har förmågan att bryta ner penicilliner bl.a. amoxicillin. Klavulansyra är en effektiv hämmare av betalaktamas och skyddar därmed amoxicillin mot nedbrytning. Amoxin comp är således verksamt även mot sådana bakterier som inte enbart kan bekämpas med penicillin. Vad Amoxin comp används för Amoxin comp används vid behandling av bakterieinfektioner bl. a. i mellanöra, svalg, luftrör, bihålor och andra infektioner i luftvägarna, då vanligt penicillin inte hjälper eller då bakterierna producerar ett penicillinnedbrytande enzym. Det används också vid akut försämring av kronisk luftrörskatarr, vid urinvägsinfektioner samt vid hud- och mjukdelsinfektioner, då vanligt penicillin inte hjälper. 2. Innan du använder Amoxin comp Använd inte Amoxin comp: om du är överkänslig (allergisk) mot amoxicillin, klavulansyra eller något av de övriga innehållsämnen i preparatet om det har konstaterats att du är överkänslig mot betalaktamaser (t.ex. penicillin och kefalosporin) om det har konstaterats att du har allvarlig leversvikt eller har fått funktionstörningar i levern vid tidigare behandling med amoxicillin/klavulansyra om du har mononukleos (körtelfeber) eller lymfatisk leukemi. Var särskilt försiktig med Amoxin comp Läkaren som ordinerat detta läkemedel bör känna till om: det har konstaterats att du har nedsatt leverfunktion eller av funktionsstörningar i levern eller njurarna.

6 du är över 60 år (leverfunktionen kan vara reducerad hos äldre personer) det har konstaterats att du har allvarliga störningar i mag-tarmkanalen som förekommer som kräkningar och diarré (tillräcklig upptagning av de verksamma ämnena ej kan garanteras) du under behandlingen får svår eller långvarig diarré det har konstaterats att du har allvarliga allergier eller astma (risken för allergiska reaktioner är större än normalt). Intag av Amoxin comp med mat och dryck Du bör ta Amoxin comp -tabletterna strax före en måltid för att minska biverkningarna på magtarmkanalen. Graviditet Amoxin comp bör ej användas under graviditet, ifall läkare ej uttryckligen så ordinerat. Amning Amoxin comp bör ej användas under amning, ifall läkare ej uttryckligen så ordinerat. Körförmåga och användning av maskiner Behandlingen med Amoxin comp har i enskilda fall konstaterats orsaka kraftiga allergiska reaktioner eller kramper som kan försämra förmågan att klara sig i trafiken eller förmågan att använda precisionskrävande maskiner. Viktig information om något av hjälpämnena i Amoxin comp Suspensionen innehåller aspartam, som i kroppen omvandlas till fenylalanin (av betydelse när det gäller personer med fenylketonuri, en medfödd ämnesomsättningssjukdom). Användning av andra läkemedel Annan samtidig medicinering kan påverka effekten och säkerheten av detta läkemedel. Amoxin comp kan å andra sidan påverka effekten och säkerheten av annan medicinering. Informera läkaren eller apoteket om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även sådana som inte ordinerats av läkare inklusive naturläkemedel och hälsokostprodukter. Kom ihåg att informera din läkare om att du använder Amoxin comp om du under behandlingens gång blir ordinerad något annat läkemedel. Det är speciellt viktigt att informera läkaren: om du har under behandlingens gång ordinerats något annat antibiotikum om du använder probenecid (läkemedel mot gikt eller för att effektivera penicillin) om du använder allopurinol (läkemedel mot gikt) om du använder digoxin (hjärtmedicin) om du använder sulfasalazin (läkemedel mot inflammatoriska tarmsjukdomar och reumatism) om du använder metotrexat (läkemedel mot cancer och reumatism) om du använder disulfiram (läkemedel för behandling av alkoholabstinens) om du använder warfarin (blodförtunnande läkemedel) om du använder hormonella preventivmedel, eftersom deras effekt i en del fall kan försämras under behandlingen med Amoxin comp. Därför rekommenderas det att använda ytterligare preventiva metoder under behandlingen. 3. Hur du använder Amoxin comp Dosering Läkaren anpassar dosen individuellt för patienten. Följ alltid läkarens ordination. Kontakta din läkare eller apotek om du är osäker på doseringen. Suspensionen bör omskakas väl innan användning. Även om man känner sig bättre redan efter några dagars behandling, är det viktigt att hela kuren fullföljs enligt ordination. Annars kan en del bakterier överleva och förorsaka en ny infektion.

7 Om du har tagit för stor mängd av Amoxin comp Om du fått i dig för stor mängd läkemedel, kontakta alltid läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tfn: , central ). Om du har glömt att ta Amoxin comp Ta inte dubbel dos för att kompensera för glömd dos. 4. Eventuella biverkningar Liksom alla läkemedel kan Amoxin comp orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. Mycket vanliga ( 1/10): Magsmärtor, illamående, kräkningar, gasbesvär, lösa avföringar, diarré speciellt vid användning av stora doser. Symtomen är i regel lindriga och försvinner vid fortsatt behandling eller snart efter dess avslutning. Vanliga ( 1/100, < 1/10): Vid långvarig och upprepad användning, superinfektioner (utöver en infektion förekommer en ytterligare infektion) och etablering av mikrober som är motståndskraftiga mot Amoxin comp i kroppen som en del av den normala mikrobfloran. Muntorrhet. Förhöjning av leverenzymvärdena. Utslag (exantem), klåda, allergiskt nässelutslag. Mindre vanliga ( 1/1 000, < 1/100): Matsmältningsbesvär. Sällsynta ( 1/10 000, < 1/1 000): Aseptisk (orsakas i regel av virus) hjärnhinneinflammation, minskat antal blodplättar, anemi, svåra allergiska reaktioner med symtom såsom läkemedelsfeber, ökad mängd eosinofiler (en typ av vita blodkroppar) i blodet, bindväven eller slemhinnorna, plötslig svullnad i huden, slemhinnorna eller de inre organen (Quinckes ödem), svullnad av struphuvudet, serumsjuka, anemi, allergisk kärlinflammation eller njurinflammation. Candidasvamp i tarmarna, blödande tjocktarmsinflammation. Övergående leverinflammation och gulfärgning som beror på gallstopp. Blåsformade och fjällande hudreaktioner och plötsligt, betydande blodtrycksfall som beror på överkänslighet (anafylaktisk chock). Klåda och ömhet i slidan samt extra sekretion från slidan. Mycket sällsynta (< 1/10 000): Förändringar i blodbilden. Ångest, dåsighet, mental förvirring, fientlighet. Överaktivitet, krampanfall, huvudvärk, smakrubbningar. Tandfärgning, svart tunga. Njurinflammation, kristaller i urinen. Avbryt användning av läkemedlet och kontakta omedelbart läkaren om det under eller snart efter behandlingen förekommer långvarig och eventuellt blodig diarré, eftersom det kan vara fråga om pseudomembranös kolit som kräver vård. Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal. 5. Hur Amoxin comp ska förvaras Förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Tabletterna: Förvaras vid högst 25 C.

8 Färdigberedd suspension skall förvaras i kylskåp ( C) och användas inom 7 dagar. Pulver till oralsuspension skall förvaras vid högst +25 C. Använd inte detta läkemedel efter utgångsdatumet på förpackningen. Används före utgångsdatum som anges på förpackningen. Medicinen ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man gör med mediciner som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön. 6. Övriga upplysningar Innehållsdeklaration En tablett innehåller: De aktiva innehållsämnena är amoxicillin 500 mg (som amoxicillin trihydrat) och klavulansyra 125 mg (som kalium klavulanat). Övriga innehållsämnen är magnesiumstearat, talk, povidon, mikrokristallin cellulosa, kroskarmellosnatrium, trietylcitrat, hypromellos, etylcellulosa, natriumlaurilsulfat, cetylalkohol och titandioxid (E 171). En milliliter av suspension innehåller: De aktiva innehållsämnena är amoxicillin 50 mg (som amoxicillin trihydrat) och klavulansyra 12,5 mg (som kalium klavulanat). Övriga innehållsämnen är citronsyra, trinatriumcitrat, aspartam, talk, guargummi och kiseldioxid samt aromämnen (citron, persika-aprikos, apelsin). Innehavare av godkännande för försäljning ratiopharm Oy, Esbo, Finland Tillverkare Merckle GmbH, Blaubeuren, Tyskland Övriga upplysningar om detta läkemedel kan erhållas hos den nationella representanten för innehavaren av godkännandet för försäljning. ratiopharm Oy PB Esbo Tel: Denna bipacksedel är reviderad den

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin compia käytetään bakteerien aiheuttamien hengitysteiden tulehdusten, kuten poskiontelotulehduksen ja keuhkokuumeen, hoitoon.

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin compia käytetään bakteerien aiheuttamien hengitysteiden tulehdusten, kuten poskiontelotulehduksen ja keuhkokuumeen, hoitoon. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin comp 875 mg kalvopäällysteinen tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin comp 875 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE Amoxin comp 875 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi PAKKAUSSELOSTE Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aclovir 800 mg tabletti. Mitä Aclovir sisältää

PAKKAUSSELOSTE. Aclovir 800 mg tabletti. Mitä Aclovir sisältää PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Noudata aina lääkärin antamaa ohjetta ja pakkaukseen kiinnitetyssä apteekkietiketissä olevaa annostusta.

Noudata aina lääkärin antamaa ohjetta ja pakkaukseen kiinnitetyssä apteekkietiketissä olevaa annostusta. Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen - Tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute PAKKAUSSELOSTE CODETABS -imeskelytabletti Kokillaanauute Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fenoksimetyylipenisilliini (V-penisilliini)

PAKKAUSSELOSTE. Fenoksimetyylipenisilliini (V-penisilliini) PAKKAUSSELOSTE MILCOPEN 1500 -tabletti, kalvopäällysteinen Fenoksimetyylipenisilliini (V-penisilliini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 50 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 50 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 100 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten Amoksisilliini

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 100 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten Amoksisilliini PAKKAUSSELOSTE Amoxin 100 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten Amoksisilliini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 375 mg, 500 mg ja 750 mg tabletit, kalvopäällysteiset Amoksisilliini

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 375 mg, 500 mg ja 750 mg tabletit, kalvopäällysteiset Amoksisilliini PAKKAUSSELOSTE Amoxin 375 mg, 500 mg ja 750 mg tabletit, kalvopäällysteiset Amoksisilliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee

Lisätiedot

Allonol 100 mg ja 300 mg tabletit Allopurinoli

Allonol 100 mg ja 300 mg tabletit Allopurinoli Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen - Tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen.

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen. PAKKAUSSELOSTE Tämä pakkausseloste sisältää tietoa Dilmin-valmisteesta ja sen vaikutuksesta sekä ohjeet sen käytöstä. Pakkausseloste tulee lukea huolellisesti ennen valmisteen käyttöä. Lääkäri on voinut

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Bafucin Mint -imeskelytabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Bafucin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bisakodyyli

PAKKAUSSELOSTE. Bisakodyyli PAKKAUSSELOSTE METALAX 10 mg -peräpuikko Bisakodyyli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. TRIMETIN 100 mg tabletti TRIMETIN 160 mg tabletti TRIMETIN 300 mg tabletti Trimetopriimi

PAKKAUSSELOSTE. TRIMETIN 100 mg tabletti TRIMETIN 160 mg tabletti TRIMETIN 300 mg tabletti Trimetopriimi PAKKAUSSELOSTE TRIMETIN 100 mg tabletti TRIMETIN 160 mg tabletti TRIMETIN 300 mg tabletti Trimetopriimi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti Feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste.

Lisätiedot

1. Mitä Dexpanthenol ratiopharm on ja mihin sitä käytetään

1. Mitä Dexpanthenol ratiopharm on ja mihin sitä käytetään PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 PAKKAUSSELOSTE LIPACTIN Hyvä potilas, Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Metenamiinihippuraatti

PAKKAUSSELOSTE. Metenamiinihippuraatti PAKKAUSSELOSTE HIPEKSAL 1 g -tabletti, kalvopäällysteinen Metenamiinihippuraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

Zopinox 3,75 mg tabletti

Zopinox 3,75 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lukekaa tämä pakkausseloste huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Säilyttäkää pakkausseloste, jotta voitte tarvittaessa lukea sen uudelleen Lisätietoja lääkkeestä voitte pyytää lääkäriltänne

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle. Amoxin 375 mg, 500 mg ja 750 mg kalvopäällysteiset tabletit Amoksisilliini

PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle. Amoxin 375 mg, 500 mg ja 750 mg kalvopäällysteiset tabletit Amoksisilliini PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle Amoxin 375 mg, 500 mg ja 750 mg kalvopäällysteiset tabletit Amoksisilliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami PAKKAUSSELOSTE Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini PAKKAUSSELOSTE Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Norgesic 35 mg/450 mg tabletti orfenadriinisitraatti ja parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Norgesic 35 mg/450 mg tabletti orfenadriinisitraatti ja parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Norgesic 35 mg/450 mg tabletti orfenadriinisitraatti ja parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini

PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 50 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten Amoksisilliini

PAKKAUSSELOSTE. Amoxin 50 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten Amoksisilliini PAKKAUSSELOSTE Amoxin 50 mg/ml rakeet oraalisuspensiota varten Amoksisilliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi PAKKAUSSELOSTE GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle GLUCADOL 400 mg -kalvopäällysteiset tabletit glukosamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti. (Reseptivalmiste)

PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti. (Reseptivalmiste) PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti (Reseptivalmiste) Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttavana aineena on asetyylisalisyylihappo. Muut aineet ovat maissitärkkelys, mikrokiteinen selluloosa ja selluloosajauhe.

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttavana aineena on asetyylisalisyylihappo. Muut aineet ovat maissitärkkelys, mikrokiteinen selluloosa ja selluloosajauhe. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE PAKKAUSSELOSTE ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE Metronidatsoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä,

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen syanokobalamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti PAKKAUSSELOSTE Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

Betahistin Copyfarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE

Betahistin Copyfarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Paracetamol-ratiopharm 500 mg tabletti Parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Paracetamol-ratiopharm 500 mg tabletti Parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Paracetamol-ratiopharm 500 mg tabletti Parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

1. MITÄ COFFEIN MEDIPHARMIA ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

1. MITÄ COFFEIN MEDIPHARMIA ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Coffein MediPharmia 100 mg tabl. Kofeiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Coffein

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli PAKKAUSSELOSTE Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

PAKKAUSSELOSTE. med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli PAKKAUSSELOSTE med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NeuroMax forte tabletti, kalvopäällysteinen. Tiamiinihydrokloridi Pyridoksiinihydrokloridi Syanokobalamiini

PAKKAUSSELOSTE. NeuroMax forte tabletti, kalvopäällysteinen. Tiamiinihydrokloridi Pyridoksiinihydrokloridi Syanokobalamiini PAKKAUSSELOSTE NeuroMax forte tabletti, kalvopäällysteinen Tiamiinihydrokloridi Pyridoksiinihydrokloridi Syanokobalamiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. MIRAL -tabletti, kalvopäällysteinen Kaliumkloridi ja magnesiumhydroksidi

PAKKAUSSELOSTE. MIRAL -tabletti, kalvopäällysteinen Kaliumkloridi ja magnesiumhydroksidi PAKKAUSSELOSTE MIRAL -tabletti, kalvopäällysteinen Kaliumkloridi ja magnesiumhydroksidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat

Lisätiedot

Glinor 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos Natriumkromoglikaatti

Glinor 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos Natriumkromoglikaatti PAKKAUSSELOSTE Glinor 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos Natriumkromoglikaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ PRAVASTATIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ PRAVASTATIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteys lääkäriin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Paracetamol-ratiopharm 500 mg tabletti Parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Paracetamol-ratiopharm 500 mg tabletti Parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Paracetamol-ratiopharm 500 mg tabletti Parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: Sandoz GmbH, Biochemiestrasse 10, A-6250 Kundl, Itävalta.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: Sandoz GmbH, Biochemiestrasse 10, A-6250 Kundl, Itävalta. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle

PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle V-penisilliini ratiopharm 1000 1 milj. IU kalvopäällysteiset tabletit V-penisilliini ratiopharm 1500 1,5 milj. IU kalvopäällysteiset tabletit fenoksimetyylipenisilliini

Lisätiedot

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle

PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle PAKKAUSSELOSTE: tietoa käyttäjälle Medicillin 1000 1 milj. IU kalvopäällysteiset tabletit Medicillin 1500 1,5 milj. IU kalvopäällysteiset tabletit fenoksimetyylipenisilliini Lue tämä pakkauseloste huolellisesti

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli PAKKAUSSELOSTE Cytotec 0,2 mg tabletti Misoprostoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste Piroxin 0,5 % geeli Piroksikaami

Pakkausseloste Piroxin 0,5 % geeli Piroksikaami Pakkausseloste Piroxin 0,5 % geeli Piroksikaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita sitä uudelleen. Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini PAKKAUSSELOSTE Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos Oksitosiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Dimetikoni

PAKKAUSSELOSTE. Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Dimetikoni PAKKAUSSELOSTE Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Dimetikoni Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti PAKKAUSSELOSTE LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide Asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Microlax peräruiskeliuos Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Microlaxia huolellisesti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. VITA-B6 200 mg -tabletti Pyridoksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. VITA-B6 200 mg -tabletti Pyridoksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE VITA-B6 200 mg -tabletti Pyridoksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Acyrax 200 mg, 400 mg ja 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Acyrax 200 mg, 400 mg ja 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Acyrax 200 mg, 400 mg ja 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

TONCILS imeskelytabletti TONCILS Mustaherukka imeskelytabletti TONCILS Sitruuna imeskelytabletti

TONCILS imeskelytabletti TONCILS Mustaherukka imeskelytabletti TONCILS Sitruuna imeskelytabletti PAKKAUSSELOSTE TONCILS imeskelytabletti TONCILS Mustaherukka imeskelytabletti TONCILS Sitruuna imeskelytabletti Klooriheksidiinidihydrokloridi 5 mg, bentsokaiini 2 mg Lue tämä seloste huolellisesti, sillä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti PAKKAUSSELOSTE PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Raskaus ja imetys: Somadril Comp. -valmistetta ei saa käyttää raskauden ja/tai imettämisen aikana.

Raskaus ja imetys: Somadril Comp. -valmistetta ei saa käyttää raskauden ja/tai imettämisen aikana. PAKKAUSSELOSTE Somadril comp. 200 mg/160 mg/32 mg tabletti karisoprodoli, parasetamoli, kofeiini= Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. -----------------------------------------------------

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Pentoxin 400 mg depottabletti pentoksifylliini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Pentoxin 400 mg depottabletti pentoksifylliini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pentoxin 400 mg depottabletti pentoksifylliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti PAKKAUSSELOSTE Kingovital tabletti PERINTEINEN KASVOIROHDOSVALMISTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum)

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum) PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Alzyr 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi

Alzyr 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Alzyr 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Setiritsiinidihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot