LIITE III B PAKKAUSSELOSTE. Imovax d.t. adult injektioneste, suspensio, esitäytetty ruisku. Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote (adsorboitu)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIITE III B PAKKAUSSELOSTE. Imovax d.t. adult injektioneste, suspensio, esitäytetty ruisku. Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote (adsorboitu)"

Transkriptio

1 LIITE III B PAKKAUSSELOSTE Lääkevalmisteen nimi Laatikko Imovax d.t. adult injektioneste, suspensio, esitäytetty ruisku Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote (adsorboitu) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin käytät tätä lääkettä, sillä se sisältää tärkeää tietoa hoidostasi. Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen, jos tarvitset lisätietoa tai neuvoja. Käänny lääkärin puoleen, jos oireesi pahenevat tai eivät parane. Jos jokin haittavaikutuksista muuttuu vakavaksi tai jos havaitset haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Pakkausselosteen tiivistelmä Tässä pakkausselosteessa kerrotaan: 1. MITÄ IMOVAX d.t. ADULT ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT IMOVAX d.t. ADULTIA 3. MITEN IMOVAX d.t. ADULTIA KÄYTETÄÄN 4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET 5. IMOVAX d.t. ADULTIN SÄILYTTÄMINEN 6. MUUTA TIETOA 1. MITÄ IMOVAX d.t. ADULT ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN Farmakoterapeuttinen ryhmä Käyttöaiheet Tätä yhdistelmärokotetta käytetään sekä kurkkumädän (difteria) että jäykkäkouristuksen (tetanus) tartunnan estoon yli 18-vuotiaille aikuisille. 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT IMOVAX d.t. ADULTIA Ennen lääkkeen ottamista tarvittavat tiedot Vasta-aiheet Älä käytä Imovax d.t. adultia seuraavissa tapauksissa: jos olet allerginen tämän rokotteen jollekin aineelle jos edellinen rokotepistos on aiheuttanut sinulle allergisia reaktioita tai neurologisen häiriön jos sinulla on kuumetta, äkillinen sairaus tai etenevä pitkäaikaissairaus, rokotusta on siirrettävä. JOS OLET EPÄVARMA JOSTAKIN, ON TÄRKEÄÄ KYSYÄ NEUVOA LÄÄKÄRILTÄ TAI APTEEKKIHENKILÖKUNNALTA.

2 Varotoimet; erityiset varoitukset Noudata Imovax d.t. adultin kanssa erityistä varovaisuutta Kerro lääkärille jos sinulla on immuunivajavuus tai saat immuunipuolustusta heikentävää hoitoa jos olet allerginen tai sinulla on ilmennyt poikkeava reaktio jonkin aiemman rokotuksen aikana jos olet saanut kurkkumätä- tai jäykkäkouristusrokotuksen viiden viime vuoden aikana jos aiempi tetanustoksoidia sisältävä rokote (jäykkäkouristusrokote) on aiheuttanut sinulle Guillain-Barrén oireyhtymän eli hermojuuritulehduksen (tuntohäiriöt, halvaus) tai hartiapunoksen hermotulehduksen (halvaus, käsivarren ja olkapään epätarkkarajainen kipu), lääkärin on tarkoin harkittava, voitko saada enää mitään muuta tetanustoksoidia sisältävää rokotetta. Yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa Muut lääkevalmisteet Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan otat tai olet äskettäin ottanut muita lääkkeitä, myös ilman lääkärin määräystä saatavia lääkkeitä. Yhteisvaikutukset ruoan ja juoman kanssa Yhteisvaikutus kasvirohdosvalmisteiden tai vaihtoehtohoitojen kanssa Käyttö raskauden ja imetyksen aikana Raskaus ja imetys Tätä rokotetta ei tulisi mielellään käyttää raskauden aikana. Jos huomaat olevasi raskaana, kerro asiasta lääkärille. Vain hän voi päättää, voitko käyttää tätä rokotetta. Kysy lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta neuvoa, ennen kuin käytät mitään lääkettä. Urheilijat Ajaminen ja koneiden käyttö Apuaineet, joiden vaikutus tunnetaan Tärkeää tietoa Imovax d.t. adultin sisältämistä apuaineista Kalium. 3. MITEN IMOVAX d.t. ADULTIA KÄYTETÄÄN Ohjeet oikeaan käyttöön

3 Annostus / antotapa ja/tai -reitti / antoväli / hoidon kesto Annostus Tavanomainen tehosteinjektio: yksi 0,5 ml:n kerta-annos 10 vuoden välein. Perusrokotus: kolme perättäistä 0,5 ml:n annosta kuukauden välein. Seuraavassa taulukossa on tiivistelmä estohoidon suosituksista jäykkäkouristusbakteerille altistumisen jälkeen: HAAVATYYPPI Pieni - puhdas Suuri - puhdas tai altis jäykkäkouristukselle Altis jäykkäkouristukselle Viivästynyt tai epätäydellinen puhdistus POTILAALLA EI OLE ROKOTESUOJAA TAI HÄNELLÄ ON VAIN OSITTAINEN ROKOTESUOJA Aloita tai viimeistele rokotus: yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia Toiseen käsivarteen: 250 IU (IU=international unit, kansainvälinen yksikkö) ihmisen tetanusimmunoglobuliinia* Toiseen käsivarteen: Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia** Toiseen käsivarteen: 500 IU ihmisen tetanusimmunoglobuliinia* Toiseen käsivarteen: Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia** Antibioottihoito POTILAALLA ON TÄYDELLINEN ROKOTESUOJA Aika viimeisimmästä tehosteannoksesta 5 10 vuotta > 10 vuotta Ei mitään Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia Toiseen käsivarteen: 250 IU ihmisen tetanusimmunoglobuliinia* Toiseen käsivarteen: Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia* Toiseen käsivarteen: 500 IU ihmisen tetanusimmunoglobuliinia* Toiseen käsivarteen: Yksi 0,5 ml:n annos tetanustoksoidia* * Käytä eri ruiskuja, neuloja ja pistoskohtia. ** Viimeistele rokotus rokotusohjelman mukaan. Antibioottihoito Antibioottihoito Antotapa Ravista ennen pistämistä, jotta suspensiosta saadaan tasakoosteista. Rokote tulisi pistää mieluiten lihakseen paikallisten reaktioiden minimoimiseksi. Rokotteen voi pistää myös syvälle ihon alle. Rokotetta ei saa kuitenkaan pistää ihon sisään. Yliannostukseen liittyvät oireet ja ohjeet Ohjeet annoksen unohtuessa Jos unohdat ottaa Imovax d.t. adultia Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi annoksen. Vieroitusoireyhtymän riski

4 4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET Haittavaikutusten kuvaus Kuten kaikki lääkkeet, myös Imovax d.t. adult voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Ilmoitetut haittavaikutukset ovat imusolmukkeiden turvotus allergiset tai yliherkkyysreaktiot: nokkosihottuma, turvotus (edeema) ihoreaktio: kutina (pruritus), ihon punoitus (eryteema) päänsärky, sairaudentunne verenpaineen liiallinen lasku lihas- ja nivelkipu pistokohdan reaktiot, kuten kipu, ihottuma, kovettuma tai turvotus, jotka alkavat 48 tunnin kuluessa ja kestävät 1 2 päivää. Näihin reaktioihin voi toisinaan liittyä kyhmyjä ja poikkeustapauksissa infektoitumattomia paiseita. ohimenevä kuume, sairaudentunne. Mahdolliset haittavaikutukset (eli ne, joita ei ole suoraan ilmoitettu Imovax d.t. adultin käytön yhteydessä vaan sellaisilla muilla rokotteilla, jotka sisältävät vähintään yhtä Imovax d.t. adultin aineosaa): Guillain-Barrén oireyhtymä (tuntohäiriöt, halvaus) ja hartiapunoksen hermosairaus (halvaus, käsivarren ja olkapään epätarkkarajainen kipu), jotka ovat ilmenneet aiemman tetanustoksoidia sisältäneen rokotteen pistämisen jälkeen. Jos jokin haittavaikutus muuttuu vakavaksi tai jos havaitset haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. 5. IMOVAX d.t. ADULTIN SÄILYTTÄMINEN Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Viimeinen käyttöpäivämäärä Älä käytä Imovax d.t. adultia etiketissä ja kotelossa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Säilytysolosuhteet Avaamisen jälkeen: käytä tuote heti. Säilytä 2 8 C:ssa (jääkaapissa). Ei saa jäätyä. Tarvittaessa varoitus tuotteen tiettyjä näkyviä heikkenemisen merkkejä varten Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa. 6. MUUTA TIETOA Kaikki vaikuttavat aineet ja apuaineet Mitä Imovax d.t. adult sisältää Vaikuttavat aineet ovat: Difteriatoksoidia ( 2 IU 0,5 ml:aa kohden) ja tetanustoksoidia ( 20 IU 0,5 ml:aa kohden) adsorboituina alumiinihydroksidihydraattiin (0,6 mg alumiinia).

5 Muut aineet ovat: Puskuriliuos, joka sisältää natriumkloridia, dinatriumdihydraattifosfaattia, monokaliumfosfaattia ja injektionesteisiin käytettävää vettä. Lääkemuoto ja sisältö Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot Tämä lääke on suspensio injektiota varten esitäytetyssä ruiskussa. Yksi kotelo sisältää joko 1 annoksen tai 10 annosta. Myyntiluvan haltijan ja/tai erän vapauttamisesta vastaavan valmistajan nimi ja osoite, jos erilaiset Myyntiluvan haltija 2, AVENUE PONT PASTEUR LYON RANSKA Jakelija 2, AVENUE PONT PASTEUR LYON RANSKA tai MSD SNC 8, AVENUE JONAS SALK LYON RANSKA Valmistaja CAMPUS MERIEUX 1541, AVENUE MARCEL MERIEUX MARCY L ETOILE RANSKA tai ZONE INDUSTRIELLE D INCARVILLE VAL-DE-REUIL RANSKA Lääkevalmisteen nimet Euroopan talousalueeseen kuuluvissa jäsenvaltioissa Pakkausselosteen hyväksymispäivämäärä Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi 12/2010 Poikkeuksellisin perustein myönnetty myyntilupa Tiedot internetissä Yksityiskohtaista tietoa tästä lääkkeestä on saatavilla Ranskan lääkeviranomaisen (Afssaps) kotisivuilta.

6 Tiedot lääketieteen tai hoidon ammattilaisille Muuta

7 ANNEX IIIB BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Läkemedlets namn Ruta Imovax d.t. adult injektionsvätska, suspension, förfylld spruta Difteri- och stelkrampsvaccin (adsorberad) Läs igenom hela denna bipacksedel innan du använder denna läkemedelsprodukt. Den innehåller information som är viktig för din behandling. Om du har ytterligare frågor, vänd dig till din läkare eller till apotekspersonal. Spara denna bipacksedel. Du kan behöva läsa den igen. Om du behöver mera information eller råd, kontakta din läkare eller apotekspersonal. Du måste kontakta läkare om dina symtom försämras eller inte förbättras. Om några biverkningar blir värre, eller om du märker några biverkningar som inte nämns i bipacksedeln, kontakta din läkare eller apotekspersonal. Sammanfattning av bipacksedeln I denna bipacksedel: 1. VAD ÄR IMOVAX d.t. ADULT OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR 2. INNAN DU ANVÄNDER IMOVAX d.t. ADULT 3. HUR DU ANVÄNDER IMOVAX d.t. ADULT 4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR 5. HUR IMOVAX d.t. ADULT SKA FÖRVARAS 6. ÖVRIGA UPPLYSNINGAR. 1 VAD ÄR IMOVAX d.t. ADULT OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR Farmakoterapeutisk grupp. Terapeutisk indikation Detta kombinationsvaccin är ett anti-infektionsläkemedel som används mot att förebygga difteri och stelkramp (tetanus) hos vuxna och över 18-åringar. 2 INNAN DU ANVÄNDER IMOVAX d.t. ADULT Nödvändig information innan tar läkemedelsprodukten Kontraindikationer Använd inte Imovax d.t. adult i följande situationer: Om du är allergisk mot något av innehållsämnena i vaccinet. Om du har upplevt allergiska reaktioner eller neurologiska störningar efter en tidigare vaccination. Om du har feber eller en akut eller progressiv kronisk sjukdom ska vaccinationen skjutas upp.

8 OM DU KÄNNER DIG OSÄKER, ÄR DET VIKTIGT ATT DU FRÅGAR DIN LÄKARE ELLER APOTEKSPERSONALEN OM RÅD. Försiktighetsåtgärder; särskilda varningar Var särskilt försiktig med Imovax d.t. adult: Informera läkaren: Om du lider av immunbrist eller du får immunosuppressiv behandling Om du är allergisk eller om du har fått en onormal reaktion av en tidigare vaccination Om du har fått difteri- eller stelkrampsvaccin under de senaste fem åren Om du lider av Guillain-Barrés syndrom (onormal känslighet, förlamning) eller brachial neurit (förlamning, diffus smärta i arm och skuldra) som du har fått efter vaccinering med vaccin som innehåller tetanustoxoid (vaccin mot stelkramp). Beslutet att ge i fortsättningen vaccin innehållande tetanustoxoid måste noggrant utvärderas av din läkare. Interaktioner med andra läkemedel Använding av andra läkemedel Tala om för din läkare eller apotekspersonal om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana. Interaktioner med mat och dryck Interaktioner med fytoterapi eller alternativa terapiprodukter Användning under graviditet och amning Graviditet och amning Det är bättre att inte använda detta vaccin under graviditet. Om du märker att du är gravid berätta det för din läkare. Endast läkaren kan bestämma om du kan använda vaccinet. Rådfråga din läkare eller apotekspersonalen innan du tar något läkemedel. Idrottare Körförmåga och användning av maskiner Hjälpämnen med känd effekt Viktig information om vissa ämnen i Imovax d.t. adult Kalium

9 3 HUR DU ANVÄNDER IMOVAX d.t. ADULT Instruktion för rätt användning Dosering/ Administreringssätt och/eller -väg/ Administreringsfrekvens/ Behandlingens längd Dosering Vid rutinmässiga boosterinjektioner, ska en dos på 0.5 ml administreras var 10:e år. Vid primärvaccinering ska 3 successiva 0.5 ml doser administreras med en månads mellanrum. Rekommendationer för postexponeringsprofylax mot stelkrampsbakterie är sammanfattade nedan: TYP AV SÅR Mindre rent Större rent eller stelkramsbenäget stelkrampsbenäget Försenad eller ofullständig rensning (debridering) PATIENTEN ÄR INTE IMMUN ELLER DELVIS IMMUN Börja eller slutför vaccineringen: Tetanustoxoid, 1 dos på 0.5 ml I en arm: Humant immunoglobulin mot tetanus, 250 IU* I andra armen: Tetanustoxoid**: 1 dos på 0.5 ml I en arm: Humant immunoglobulin mot tetanus, 500 IU* I andra armen: Tetanustoxoid**: 1 dos på 0.5 ml Ingen PATIENTEN ÄR IMMUN Tid sedan senaste boosterdos 5 till 10 år >10 år Tetanustoxoid: 1 dos på 0.5 ml Tetanustoxoid: 1 dos på 0.5 ml Tetanustoxoid: 1 dos på 0.5 ml I en arm: Humant immunoglobulin mot tetanus, 250 IU* I andra armen: Tetanustoxoid: 1 dos på 0.5 ml* I en arm: Humant immunoglobulin mot tetanus, 500 IU* I andra armen: Tetanustoxoid: 1 dos på 0.5 ml* Antibiotikabehandling Antibiotikabehandling Antibiotikabehandling * Använd olika sprutor, nålar och injektionsställen. ** Slutför vaccineringen enligt vaccinationsschemat. Administreringsväg Skaka väl före injektionen ges, tills en homogen suspension erhålls. För att minimera lokala reaktioner är det bättre att administrera vaccinet intramuskulärt. Den djupt subkutana administreringsvägen kan också användas. Däremot ska inte den intradermala administreringsvägen användas. Symptom och instruktioner vid överdosering Instruktioner vid glömd dos Om du glömmer att ta Imovax d.t. adult Ta inte en dubbel dos för att kompensera för glömd dos.

10 Risk för abstinenssyndrom 4 EVENTUELLA BIVERKNINGAR Beskrivning av biverkningar Liksom alla läkemedel kan Imovax d.t. adult orsaka biverkningar, men alla användare behöver inte få dem. Rapporterade biverkningar är följande: Svullna lymfkörtlar. Allergiska reaktioner eller överkänslighetsreaktioner: urtikaria, svullnad (ödem) Hudreaktioner: klåda (pruritus), rodnad (erythema) Huvudvärk, allmän sjukdomskänsla Högt blodtryck Ont i muskler och leder Reaktioner vid injektionsstället som smärta, rodnad, förhårdnad eller svullnad inom 48 timmar och som kvarstår i 1 till 2 dagar. Dessa reaktioner kan ibland åtföljas av blåsor och, i undantagsfall, av oinfekterade bölder. Övergående feber, allmän sjukdomskänsla. Möjliga biverkningar (d.v.s. sådan som inte direkt har rapporterats med Imovax d.t. adult men med andra vaccin som innehåller en eller flera beståndsdelar av Imovax d.t. adult), är följande: Guillain-Barrés syndrom (onormal känslighet, förlamning) och brachial neurit (förlamning, diffus smärta i arm och skuldra) som du har fått av ett tidigare vaccin som innehåller tetanustoxoid. Om någon av biverkningarna blir allvarliga eller du får biverkningar som inte nämns i denna bipacksedel, tala med din läkare eller apotekspersonal. 5 HUR IMOVAX d.t. ADULT SKA FÖRVARAS Förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Utgångsdatum Använd inte Imovax d.t. adult efter utgångsdatumet som anges på etiketten, kartongen. Förvaringsanvisningar Efter öppnandet: produkten ska användas genast. Förvaras mellan + 2 C och + 8 C (i kylskåp). Får inte frysas. Vid behov, varning för vissa synliga tecken på försämring Läkemedel ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man kastar läkemedel som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön.

11 6 ÖVRIGA UPPLYSNINGAR Full redovisning av de aktiva substanserna och hjälpämnen Vad Imovax d.t. adult innehåller De aktiva substanserna är: Difteritoxoid ( 2 I.U. för 0.5 ml) och tetanustoxoid ( 20 I.U. för 0.5 ml) som adsorberats till aluminiumhydroxidhydrat (0.6 mg aluminium) Övriga innehållsämnen är: En buffrad lösning innehållande natriumklorid, dinatriumfosfatdihydrat, monokaliumfosfat och vatten för injektionsvätskor. Läkemedelsform och innehåll Hur Imovax d.t. adult ser ut och kartongens innehåll Detta läkemedel är en injektionsvätska, suspension, i förfylld spruta. Kartong med 1 eller 10. Namn och address till innehavaren av godkännande för försäljning och till innehavaren av tillverkningstillstånd som ansvarar för frisläppande av tillverkningssats, om olika Innehavare av godkännande för försäljning 2, AVENUE PONT PASTEUR LYON FRANKRIKE Distributör 2, AVENUE PONT PASTEUR LYON FRANKRIKE eller MSD SNC 8 RUE JONAS SALK LYON FRANKRIKE Tillverkare CAMPUS MERIEUX 1541, AVENUE MARCEL MERIEUX MARCY L ETOILE FRANKRIKE eller ZONE INDUSTRIELLE D INCARVILLE VAL-DE-REUIL FRANKRIKE

12 Namn på läkemedelsprodukter i medlemsländer inom det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet. Datum for godkännande av bipacksedel Denna bipacksedel har senast godkänts12/2010 Namn på och adress till innehavaren av godkännande för försäljning vid exceptionella fall. Internet information Detaljerad information om detta läkemedel finns på Afssaps (Frankrike) web sida. Information avsedd för sjuk- och hälsovårdspersonal. Annat.

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Microlax peräruiskeliuos Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Microlaxia huolellisesti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa

Lisätiedot

IMOVAX POLIO Inaktivoitu poliorokote

IMOVAX POLIO Inaktivoitu poliorokote PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti PAKKAUSSELOSTE LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute PAKKAUSSELOSTE CODETABS -imeskelytabletti Kokillaanauute Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI PAKKAUSSELOSTE Fucithalmic vet. 1% silmätipat, suspensio koirille ja kissoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Bafucin Mint -imeskelytabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Bafucin

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Natriumklorid Fresenius Kabi 9 mg/ml injektioneste, liuos. natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Natriumklorid Fresenius Kabi 9 mg/ml injektioneste, liuos. natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Natriumklorid Fresenius Kabi 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääkevalmiste on saatavissa ilman

Lisätiedot

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 PAKKAUSSELOSTE LIPACTIN Hyvä potilas, Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Otita para vet korvatipat, suspensio

PAKKAUSSELOSTE. Otita para vet korvatipat, suspensio PAKKAUSSELOSTE Otita para vet korvatipat, suspensio 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI Myyntiluvan haltija

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bisakodyyli

PAKKAUSSELOSTE. Bisakodyyli PAKKAUSSELOSTE METALAX 10 mg -peräpuikko Bisakodyyli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum)

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum) PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Oviderm 250 mg/g emulsiovoide. propyleeniglykoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Oviderm 250 mg/g emulsiovoide. propyleeniglykoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Oviderm 250 mg/g emulsiovoide propyleeniglykoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rabisin vet injektioneste, suspensio

PAKKAUSSELOSTE. Rabisin vet injektioneste, suspensio PAKKAUSSELOSTE Rabisin vet injektioneste, suspensio 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI Myyntiluvan haltija:

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli PAKKAUSSELOSTE Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini PAKKAUSSELOSTE Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos Oksitosiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

PAKKAUSSELOSTE. med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli PAKKAUSSELOSTE med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Nobilis CAV P4 vet Injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten kanoille

PAKKAUSSELOSTE. Nobilis CAV P4 vet Injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten kanoille PAKKAUSSELOSTE Nobilis CAV P4 vet Injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten kanoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Microlax peräruiskeliuos

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Microlax peräruiskeliuos Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Microlax peräruiskeliuos Natriumsitraattidihydraatti, natriumlauryylisulfoasetaatti, sorbitoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mansikka imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mansikka imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Strepsils Mansikka imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE A-VITA -nenätipat, liuos

PAKKAUSSELOSTE A-VITA -nenätipat, liuos PAKKAUSSELOSTE A-VITA -nenätipat, liuos A-vitamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA Fresenius Kabi injektioneste, liuos. injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA Fresenius Kabi injektioneste, liuos. injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA Fresenius Kabi injektioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääkevalmiste on

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal 20 mg/ml silmätipat, liuos. natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal 20 mg/ml silmätipat, liuos. natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal 20 mg/ml silmätipat, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. 175 I.U./g, 5 mg/g, geeli Hepariininatrium sinkkisulfaatti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. 175 I.U./g, 5 mg/g, geeli Hepariininatrium sinkkisulfaatti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Lipactin -geeli 175 I.U./g, 5 mg/g, geeli Hepariininatrium sinkkisulfaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NeoGletvax vet., injektioneste, suspensio sioille

PAKKAUSSELOSTE. NeoGletvax vet., injektioneste, suspensio sioille PAKKAUSSELOSTE NeoGletvax vet., injektioneste, suspensio sioille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI Myyntiluvan

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle ditebooster Injektioneste, suspensio, esitäytetty ruisku Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote (adsorboitu, vähennetty antigeenimäärä) Lue tämä seloste huolellise sti,

Lisätiedot

Glinor 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos Natriumkromoglikaatti

Glinor 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos Natriumkromoglikaatti PAKKAUSSELOSTE Glinor 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos Natriumkromoglikaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

1. Mitä Dexpanthenol ratiopharm on ja mihin sitä käytetään

1. Mitä Dexpanthenol ratiopharm on ja mihin sitä käytetään PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. MYOCRISIN 40 mg/ml injektioneste, liuos MYOCRISIN 100 mg/ml injektioneste, liuos natriumaurotiomalaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. MYOCRISIN 40 mg/ml injektioneste, liuos MYOCRISIN 100 mg/ml injektioneste, liuos natriumaurotiomalaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle MYOCRISIN 40 mg/ml injektioneste, liuos MYOCRISIN 100 mg/ml injektioneste, liuos natriumaurotiomalaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste:Tietoa käyttäjälle. Typherix injektioneste, liuos, esitäytetyssä ruiskussa. Polysakkaridirokote lavantautia vastaan

Pakkausseloste:Tietoa käyttäjälle. Typherix injektioneste, liuos, esitäytetyssä ruiskussa. Polysakkaridirokote lavantautia vastaan Pakkausseloste:Tietoa käyttäjälle Typherix injektioneste, liuos, esitäytetyssä ruiskussa Polysakkaridirokote lavantautia vastaan Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin saat tätä rokotetta, sillä

Lisätiedot

1. MITÄ COFFEIN MEDIPHARMIA ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

1. MITÄ COFFEIN MEDIPHARMIA ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Coffein MediPharmia 100 mg tabl. Kofeiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Coffein

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos. natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos. natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini PAKKAUSSELOSTE Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. VeroPol Injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku Poliomyeliittirokote (inaktivoitu)

PAKKAUSSELOSTE. VeroPol Injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku Poliomyeliittirokote (inaktivoitu) 1 PAKKAUSSELOSTE VeroPol Injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku Poliomyeliittirokote (inaktivoitu) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen rokotteen ottamista. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot

Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle. Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos. natriumkloridi

Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle. Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos. natriumkloridi Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos natriumkloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide Asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi PAKKAUSSELOSTE Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami PAKKAUSSELOSTE Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mint imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mint imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Strepsils Mint imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg

PAKKAUSSELOSTE. KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg PAKKAUSSELOSTE KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen syanokobalamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide hydrokortisoni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. HEINIX 10 mg tabletit, kalvopäällysteiset Setiritsiinidihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. HEINIX 10 mg tabletit, kalvopäällysteiset Setiritsiinidihydrokloridi 1 PAKKAUSSELOSTE HEINIX 10 mg tabletit, kalvopäällysteiset Setiritsiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen rokotteen ottamista. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen rokotteen ottamista. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. 1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle ditekibooster Injektioneste, suspensio, esitäytetyssä ruiskussa Difteria-, tetanus- ja pertussis (soluton komponentti) -rokote (adsorboitu, vähennetty antigeenisisältö)

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini

PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE 1 PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE DiTeKiPol Injektioneste, suspensio, esitäytetyssä ruiskussa. Kurkkumätä-, jäykkäkouristus-, hinkuyskä- (soluton, komponentti) ja (inaktivoituja viruksia sisältävä)

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten. Saccharomyces boulardii

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten. Saccharomyces boulardii Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten Saccharomyces boulardii Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Sebiprox 1,5 % shampoo siklopiroksiolamiini

PAKKAUSSELOSTE. Sebiprox 1,5 % shampoo siklopiroksiolamiini PAKKAUSSELOSTE Sebiprox 1,5 % shampoo siklopiroksiolamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli

PAKKAUSSELOSTE. Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli PAKKAUSSELOSTE Trosyd 1 % emulsiovoide Tiokonatsoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti PAKKAUSSELOSTE Kingovital tabletti PERINTEINEN KASVOIROHDOSVALMISTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee

Lisätiedot

esimerkkipakkaus aivastux

esimerkkipakkaus aivastux esimerkkipakkaus aivastux Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aivastux 10 mg tabletit setiritsiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle GLUCADOL 400 mg -kalvopäällysteiset tabletit glukosamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Hunaja & Sitruuna imeskelytabletti

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Hunaja & Sitruuna imeskelytabletti PAKKAUSSELOSTE Strepsils Hunaja & Sitruuna imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Vaikuttava aine: Basitrasiinisinkki 250 IU/g, neomysiinisulfaatti 3300 IU/g. Pakkauskoko: 20 g. Määräaikainen erityislupavalmiste. Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Mutaflor oraalisuspensio 10 8 CFU/ml Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Malvitona oraaliliuos

PAKKAUSSELOSTE. Malvitona oraaliliuos PAKKAUSSELOSTE Malvitona oraaliliuos tiamiininitraatti riboflaviininatriumfosfaatti pyridoksiinihydrokloridi nikotiiniamidi dekspantenoli kofeiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä. Karmelloosinatrium

PAKKAUSSELOSTE. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä. Karmelloosinatrium PAKKAUSSELOSTE Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä Karmelloosinatrium Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Nobilis Gumboro D78 vet kuiva-aine, kylmäkuivattu, juomaveteen sekoitettavaksi

PAKKAUSSELOSTE. Nobilis Gumboro D78 vet kuiva-aine, kylmäkuivattu, juomaveteen sekoitettavaksi PAKKAUSSELOSTE Nobilis Gumboro D78 vet kuiva-aine, kylmäkuivattu, juomaveteen sekoitettavaksi 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide. dekspantenoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide. dekspantenoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide dekspantenoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE

ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE PAKKAUSSELOSTE ROSAZOL 1 % EMULSIOVOIDE Metronidatsoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Mycostatin 100 000 IU/ml oraalisuspensio nystatiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Mycostatin 100 000 IU/ml oraalisuspensio nystatiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Mycostatin 100 000 IU/ml oraalisuspensio nystatiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot