Tapahtumanhallinta myynnin tukena. Miksi osallistujatieto todellakin kannattaa tuoda asiakastietojärjestelmään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tapahtumanhallinta myynnin tukena. Miksi osallistujatieto todellakin kannattaa tuoda asiakastietojärjestelmään"

Transkriptio

1 Tapahtumanhallinta myynnin tukena Miksi osallistujatieto todellakin kannattaa tuoda asiakastietojärjestelmään

2 Tapahtumahallinnan ja CRM-järjestelmän integroiminen lisää myyntiä Kuulostaako teknohöpinältä? Ei hätää, perustelut väitteelle löytyy tästä oppaasta. Luulen, että olet samaa mieltä viimeiselle sivulle päästyäsi. Markkinoinnin tehtävä on kasvattaa liikevaihtoa ja tukea myyntiä. Aikojen alusta ovat tapahtumat olleet tärkeä osa sitä markkinoinnin työkalupakkia, jolla tämä tavoite saavutetaan. Vuonna 2016 CMI (Content Marketing Institute) tutki ja totesi, että tapahtumat ja kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat edelleen vaikuttavuusvertailun kärjessä, verrattuna sähköisiin kanaviin. Kohtaaminen on yhä kingi.

3 Jostain syystä tapahtumat ovat kuitenkin olleet viime vuosina yksi markkinoinnin heikoimmin mitatuista alueista. Mitä tapahtumabudjetin puitteissa saavutetaan? Mitä tapahtumat oikeasti tuottavat? Tähän päivään asti pääasiallinen syy tähän on ollut puutteelliset työkalut tapahtumadatan mittaamiseen ja hyödyntämiseen. Tähän on onneksi saatu muutos. Tapahtumanhallintajärjestelmät ovat kehittyneet monipuolisemman tiedon keruun ja hallinnoinnin suuntaan, ja edistyksellisimmät ovat integroitavissa asiakastieto- ja HR-järjestelmiin. Tämä mahdollistaa tapahtumien tehokkaan valjastamisen myynnin työkaluksi myyntiputken alkupäähän.

4 Mikä ihmeen integraatio? Ohjelman tai järjestelmän integroiminen toiseen tarkoittaa yksinkertaistettuna yhteyden luomista näiden kahden osapuolen välille. Avoin rajapinta on ikään kuin töpseli johon kytkeä piuha toisesta järjestelmästä. Toimikoon Lyyti esimerkkinä: Lyytin avoin rajapinta on ulkopuolisten kehittäjien tutustuttavissa ja hyödynnettävissä, jotta he voivat kehittää omaan (tai asiakkaansa) järjestelmään ominaisuuden, joka jakaa tietoa Lyytin kanssa. Sen jälkeen Lyytistä voidaan siirtää halutut osallistujatiedot toiseen järjestelmään, jonka omistaja tai käyttäjä sitten pystyy hyödyntämään ja jatkojalostamaan tietoa omien tarpeidensa mukaan. Siirrytäänpäs sitten käytännön hyötyihin. Seuraavat hyödyt ovat itse kokemiamme, ja olemme myös saaneet samansuuntaista palautetta käyttäjiltä ja asiakkailta.

5 Liidit talteen ja kontaktit ajan tasalle Osallistujatieto on arvokasta dataa joka tulisi saada saumattomasti suoraan myynnin käyttöön, osallistumisen tila mukaan luettuna. Kuinka moni on ilmoittautunut? Kuka ilmoittautui, muttei päässytkään paikalle? Monet asiakkaistamme ovat vielä siinä tilanteessa, että asiakas- tai markkinointitilaisuuden osallistujat ovat vain markkinointi- tai tapahtumatiimin tiedossa ja tiedot toimitetaan myyjille jälkikäteen taulukkomuodossa. Exceleistä ei välttämättä selviä kuka tilaisuudessa lopulta oli paikalla. Tämä johtaa siihen, että tapahtuman jälkeistä kontaktointia tehdään laput silmillä. Hyvä tapahtumanhallintasofta toki tarjoaa kattavat ja reaaliaikaiset online-raportit kaikille kiinnostuneille, mutta niitä pitää osata pyytää ja muistaa jakaa. Tiimien välinen kommunikaatio viedään ihan uudelle tasolle integraation avulla. Myyjät saavat suoraan omaan CRM-ympäristöönsä reaaliaikaisen tiedon tapahtumien osallistujista ja heidän statuksistaan, mikä mahdollistaa muun muassa seuraavanlaiset skenaariot:

6 Kontaktointi etukäteen: Myyjät voivat ottaa yhteyttä tilaisuuteen ilmoittautuneisiin ja innostaa, sitouttaa ja selvittää henkilön taustoja jo ennen tapahtumaa - miksi tämä tapahtuma kiinnostaa ja mitä siltä odotetaan? Tapahtuman jälkeinen kontaktointi: Myyjät voivat soittaa tilaisuuteen osallistuneille ja sopia jatkotoimenpiteet (kuten palaverit) tilaisuuden innostamien ja valmiiksi lämmenneiden prospektien kanssa. Eikä unohdeta niitä, jotka eivät päässeet paikalle: Myynti voi kontaktoida no-show:t eli tulematta jättäneet henkilöt ja selvittää, miksi henkilö jätti tulematta. Onko hänellä kuitenkin edelleen kiinnostusta yritystänne tai tapahtumiamme kohtaan, vai kannattaako kutsut lähettää jatkossa muille? Kehittyneempi CRM-integraatio mahdollistaa myös esimerkiksi tämän: Liidien tai kontaktien tiedoista näkee, minkä tapahtumien kanssa he ovat olleet tekemisissä ja millä osallistujastatuksella. Etenkin jos myyntiprosessit ovat pitkiä, on tämä erittäin arvokasta tietoa. Jos tapahtumiin osallistuvista kontakteista saadaan uutta tai päivitettyä tietoa jota CRM:ssä ei aiemmin ollut, saadaan se tuotua sinne; esimerkiksi päivittyneet puhelinnumerot ja tittelit.

7 Entä messut? Hyvin öljytty liidikone vai ajanhukkaa? Osallistujatiedon kerääminen onnistuu tietenkin myös messuilla. Omat myyjämme käyttävät Lyytin ilmoittautumislomaketta messuliidien keräämiseen. Se on tähän mennessä tehokkain keksimämme tapa saada tapahtumissa ja messuilla tavatut, kiinnostuneet prospektit tallennettua ja työlistalle. Käyntikortit hukkuvat, eivätkä ne muistuta siitä, mitä kohdatun henkilön kanssa puhuttiin. Sen sijaan lyytiläiset syöttävät tiedot tavatusta henkilöstä ja käydystä keskustelusta suoraan puhelimella tai tabletilla Lyytiin. Lyytistä tiedot siirtyvät automaattisesti asiakastietojärjestelmäämme, joka on myyjien pääasiallinen ja jokapäiväinen työkalu. Näin on helppo jopa reaaliajassa seurata, kuinka paljon tapahtuma tai messut ovat tuottaneet uusia liidejä. Asiakastietojärjestelmästä voi sitten puolestaan seurata, kuinka paljon tässä tapahtumasta syntyneistä kohtaamisista lopulta johti kauppaan.

8 Lyyti ja Salesforce ne yhteen sopii Mainittakoon tässä välissä, että käyttämämme asiakastietojärjestelmä on Salesforce, johon olemme myös kehittäneet natiivi-integraation sekä omaan että asiakkaidemme käyttöön. Käytän tässä oppaassa omia käytäntöjämme ja työskentelytapojamme esimerkkeinä, joten Salesforce vilahtelee tekstin lomassa jatkossakin. Pidetään kuitenkin mielessä, että Salesforce -nimen tilalla voi esiintyä muutkin CRM-järjestelmät. Salesforcen kampanjarakenne on osoittutunut erittäin hyväksi pariksi Lyytin tuottamalle osallistujatiedolle, mutta samantyylinen kampanjarakenne on käytössä myös monessa muussa CRM-järjestelmässä. Neuvojeni soveltaminen siihen omaan suosikki-crm:ään onnistunee siis kohtuullisen mutkattomasti.

9 Jokainen tapahtuma on markkinointikampanja, eli sen onnistuminen on mitattavissa Minkä tyyppiset tapahtumat ovat kasvattaneet myyntiä eniten? Kun tapahtumadatan siirtäminen asiakastietojärjestelmään ja tapahtumien linkittäminen myyntikampanjoihin on mahdollistettu, pystymme tehokkaasti vertailemaan, miten paljon eri tapahtumat ovat tuottaneet kauppaa tai vaikuttaneet kauppojen syntymiseen. Tämä auttaa hahmottamaan, minkälaisiin tapahtumiin tulevaisuudessa kannattaa panostaa ja minkälaisille messuille osallistua, jotta tapahtumainvestoinneile saadaan mahdollisimman suuri tuotto.

10 Myyntikampanjakokonaisuudet ja tapahtumat osana muita myynnin ja markkinoinnin toimenpiteitä Olemme itse Lyytillä jakaneet tapahtumamme kolmeen tyyppiin, joiden tehokkuutta voimme mitata kvartaali- ja vuositasolla. Mitä webinaarimme tuottivat viime kvartaalilla? Miten paljon kauppaa syntyi omista tapahtumistamme 2016? Käytämme seuraavanlaista jaottelua: Event / Offline Tämän alle jokainen järjestämämme tapahtuma tuodaan omaksi kampanjakseen, jotta voimme mitata sekä yksittäisen järjestämämme tapahtuman tuottoa, että kaikkien tapahtumiemme tuottoa yhteensä. Event / Online Sama mittausperiaate kuin yllä, mutta online-tapahtumille ja digitaalisille kohtaamisille kuten webinaarit. Seminar / Conference Myös jokainen messuilla näytteillä olo, partneritapahtumassa mukanaolo ja konferenssi tuodaan omaksi kampanjaksi myyntikampanjarakenteeseen, jotta pystymme laskemaan niistä mahdollisesti saadun tuoton.

11 Miten tapahtumakampanjan tuotto mitataan? Tässä on nyrkkisääntö: Mittaa ainakin näitä! a. Tapahtuman kulut b. Tapahtuman kautta saadut kontaktit ja liidit c. Syntyneiden tarjousten arvo d. Syntyneen kaupan arvo Tämä on hyvä kysymys, jonka kanssa olemme itsekin aikamme painineet. Salesforcen avulla mittaamme nykyään helposti, kuinka paljon tapahtuman järjestäminen tai messuille osallistuminen tuottaa kauppaa puolen vuoden sisällä. Mutta jotta saadaan oikeasti tuotto mitattua, tulee näitä verrata tapahtumakampanjasta syntyneisiin kokonaiskustannuksiin. Messuilla suurin kulu on osallistumismaksu, itse järjestetyssä tapahtumassa puolestaan tila, tarjoilu, puhujapalkkiot, kuljetukset jne. Osa asiakkaistamme laskee myös henkilöstökulut kampanjan investointeihin ja vähentää sen syntyneistä kaupoista ennen tuoton laskemista. Tämä onkin fiksua etenkin silloin, kun esimerkiksi messuille palkataan ulkoista työvoimaa. Oman henkilökunnan työkustannukset toki syntyisivät joka tapauksessa, mutta pyrimme ainakin itse kuitenkin miettimään ne osana yhtälöä. Emme suoraan vähennä niitä tapahtuman tuotosta, mutta tutkimme kriittisesti, paljonko tapahtumaan osallistuminen tuotti ja olisiko henkilökunta voinut tehdä jotain tuottavampaa kyseisen ajanjakson aikana. Näin meidän on helpompi määrittää, minkälaisia tapahtumia haluamme järjestää omin voimin tai päättää, mihin tapahtumiin lähetämme myyjiämme paikalle.

12 Myyjien työn tehostaminen Suurin osa asiakkaistamme pyrkii siihen, ettei myyjien tarvitsisi työssään käyttää kuin yhtä työkalua, eli asiakastietojärjestelmää. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki heille hyödyllinen tieto muista järjestelmistä tulisi saada automaattisesti liikkumaan asiakastietojärjestelmään. Näin olemme toimineet myös itse, sillä myyjiemme ei tarvitse oikeastaan koskaan kirjautua muihin järjestelmiin kuin Salesforceen, kiitos integraatioiden. Esimerkiksi lista kontaktoitavista tapahtumaosallistujista ja tehtävälistat päivitetään automaattisesti myyjien omiin työskentelynäkymiin osallistujastatuksissa tapahtuvien muutosten pohjalta. Tapahtuman yhteydessä voidaan saada asiakkaista ja potentiaalisista asiakkaista paljon myynnin ja asiakkuuksien kehittämisen kannalta arvokasta tietoa. Palautetta voi pyytää jo ennen tapahtumaa! Mistä henkilö on erityisesti kiinnostunut? Mikä on saanut hänet ilmoittautumaan tai osallistumaan juuri tiettyyn tapahtumaan?

13 Pro-vinkki palautteen keräämiseen Tapahtuman jälkeen sähköpostitse lähetettyjen palautekyselyjen vastausprosentit ovat laskeneet huomattavasti. Suosittelemme kokeilemaan palautekyselyn aikatauluttamista itse tapahtuman ohjelmaan (jos se siis sopii tapahtuman luonteeseen, luonnollisesti). Aikataulutamme usein tapahtuman loppuun 5 minuuttia, jolloin osallistujat voivat antaa palautteen mobiililaitteellaan tekstiviestitse toimitetulla kyselyllä. Näin saamme talteen osallistujan aidot ajatukset ja ajankohtaiset fiilikset, ennen kuin hän ehtii siirtyä muiden asioiden pariin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ennakkokysymysten ja palautekyselyn vastaukset yhdistämällä ja suoraan asiakastietojärjestelmään liidin tai kontaktin tietoihin viemällä, voivat myyjänne tarttua paljon tehokkaammin siihen, mistä henkilö tällä hetkellä on kiinnostunut ja miten mahdollisesti voisitte häntä auttaa! Valmiiksi lämmitettyjä puheluja on helppo soittaa ja asiakkaille tuotettu arvo on suurempaa.

14 Lopuksi Hyvin toteutetussa tapahtumassa on puitteet kerätä kasapäin arvokasta tietoa myyntinne tueksi. Tapahtumaviestinnällä on siinä tärkeä rooli, mutta hankittu tieto on lopulta yhtä tyhjän kanssa jos sitä ei hyödynnetä viimeiseen pisaraan. Asiakas- ja osallistujatietojärjestelmät ovat siihen vain työkalujapelkkä softa ei takaa autuutta. Me autamme mielellämme myös integraatioasioissa! Ota rohkeasti yhteyttä jos kaipaat vinkkejä. Tämän tekstin takana on Lyyti Oy:n myyntiorganisaation tekninen asiantuntija Jussi Heikkonen. Jäikö tästä aiheesta jokin mietityttämään? Ota yhteyttä!

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa CRM yksi tärkeimpiä työvälineitäsi Asiakkuudenhallinnan järjestelmä on yksi tärkeimmistä kasvavan yrityksen työvälineistä. Lyhenne CRM tulee sanoista Customer

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Yrityksen myyntiprosessista tuli asiakkaan ostoprosessi Organisaatio 1980. Myynti kontaktoi asiakasta Outbound Inbound

Lisätiedot

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin.

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN ONNISTUNEITA TUOTETIEDUSTELUJA

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 Tilaa blogi Tilaa blogi osoitteesta www.videomarkkinointi.info Saat tuotekoulutuksen sekä esittelemme Business Planin, jota halutessasi voit hyödyntää omassa liiketoiminnassasi. Tilaamalla blogin olet

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Ohjelma 8.00 Aamukahvi 8.15 Tervetuloa, Annele Bergman, Inspiratio 8.30 estrategia,

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla

CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Sami Ringvall, 30.11.2010 Sisältö 1 2 3 ValueFramen lisätoimintoja Web Leads ja sähköposti-integraatio käytännössä Yhteenveto

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto Palvelukuvaus Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen Pikayhteys Takaisinsoitto Yleistä Markkinointiviestintä tähtää siihen, että potentiaalinen ostava

Lisätiedot

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN WEBINAARI 3.4.2014 10 SYYTÄ MIKSI TARVITSET MARKKINOINTIIN AUTOMATIIKKAA 30 Kysymykset chattiin POLLS huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu 0 25 50 75 100 Jani Aaltonen

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine 3kk starttipaketti Saatte myyntivalmiita liidejä käyttämällä markkinoinnin automaatiota Autamme

Lisätiedot

Erikoiskaupan haasteet miten myyjän tulee toimia tämän päivän markkinassa. Erno Siltaniemi ED Training Oy 040 5204 176 erno.siltaniemi@edtraining.

Erikoiskaupan haasteet miten myyjän tulee toimia tämän päivän markkinassa. Erno Siltaniemi ED Training Oy 040 5204 176 erno.siltaniemi@edtraining. Erikoiskaupan haasteet miten myyjän tulee toimia tämän päivän markkinassa Erno Siltaniemi ED Training Oy 040 5204 176 erno.siltaniemi@edtraining.fi 1. Erikoiskaupan haasteita - johdanto 2. Myyjän rooli

Lisätiedot

UUDET NETTISIVUT. 09/03/2015 Copyright 2014 by Oriflame Cosmetics Global SA

UUDET NETTISIVUT. 09/03/2015 Copyright 2014 by Oriflame Cosmetics Global SA UUDET NETTISIVUT 1 Oriflamen uudet nettisivut avataan keskiviikkona 11.3. 2 Miksi uudet sivumme ovat PALJON paremmat? Täysin uusi, tämän päivän web-designin vaatimukset täyttävä sivusto. Selkeämpi ja helpompi

Lisätiedot

Myynnin automaation kehityskäyrä

Myynnin automaation kehityskäyrä Myynnin automaation kehityskäyrä Erottautumisen edellytykset B2B - myynnissä Sales Dashboard yhdistää myynnin eri vaiheet ja datan eri lähteistä Wake Excite ja yhtenäinen prosessi lisää erottautumiskykyä

Lisätiedot

DIGITALISAATION. avulla kasvua ja arvon kehitystä. Jani 2016

DIGITALISAATION. avulla kasvua ja arvon kehitystä. Jani 2016 DIGITALISAATION avulla kasvua ja arvon kehitystä Jani Virtanen @Partneripäivä 2016 Kuka Tavoite Ostaminen Brändi Myyminen Case MIKSI MARKKINOINNIN JA MYYNNIN DIGITALISOINTI ON VÄLTTÄMÄTÖNTÄ? MITÄ SE ON

Lisätiedot

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. 4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin

Lisätiedot

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved.

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved. Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? B2B Merkittävä markkinaosuus Pohjoismaissa. Element toteuttanut yli 200 Lead-to-Revenue Management -projektia alkaen vuodesta 2009

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Leads WERDIA INSURANCE APPLICATIONS KERÄÄ YHTEEN JUURI OIKEAT KONTAKTIT -NOSTAA MYYNNIN UUDELLE TASOLLE

Leads WERDIA INSURANCE APPLICATIONS KERÄÄ YHTEEN JUURI OIKEAT KONTAKTIT -NOSTAA MYYNNIN UUDELLE TASOLLE Leads WERDIA INSURANCE APPLICATIONS KERÄÄ YHTEEN JUURI OIKEAT KONTAKTIT -NOSTAA MYYNNIN UUDELLE TASOLLE Leads - myyntiliidien määrän ja laadun kasvattamiseen ja soittolistojen hallinnointiin Werdia on

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

Viisi vinkkiä tasokkaaseen tiedolla johtamiseen ja parempaan asiakasymmärrykseen

Viisi vinkkiä tasokkaaseen tiedolla johtamiseen ja parempaan asiakasymmärrykseen Viisi vinkkiä tasokkaaseen tiedolla johtamiseen ja parempaan asiakasymmärrykseen Big Data Solutions Oy 2017 VIISI VINKKIÄ TASOKKAASEEN TIEDOLLA JOHTAMISEEN JA PAREMPAAN ASIAKASYMMÄRRYKSEEN Basware on maailman

Lisätiedot

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia VASTAVÄITTEET Tapio Joki Johdanto Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia K aupat syntyvät harvoin ilman vastaväitteitä. Myyjälle ratkaisevan tärkeää on ymmärtää,

Lisätiedot

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN IAB Finland TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN Vatanen 2018 Petri Vatanen on digitaalisen maailman moni- ja syväosaaja, jonka tekninen tausta verkkopalvelujen kehittämisestä yhdistyy vuosien markkinointi

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM 4.0 Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM kokonaisuus Täysi CRM toiminnallisuus ja joustavuus Vuorovaikutukset -Markkinointi Myynti -Asiakaspalvelu xrm -Prosessituki SOA -Joustava

Lisätiedot

Ennustava analytiikka B2B- myynnissä. Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä

Ennustava analytiikka B2B- myynnissä. Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä Ennustava analytiikka B2B- myynnissä Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä B2B Myynnin ja markkinoinnin haasteet nyt Myynti- ja muu yritysdata on olemassa, mutta ei saatavilla,

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Myynnin automaation kehityskäyrä

Myynnin automaation kehityskäyrä Myynnin automaation kehityskäyrä The world of PowerPoints Myyjien valtakunta Myyjät käyttävät yli päivän viikosta esitysten tuunaamiseen. PowerPointilla vapaat kädet - yrityksen brändi ja viesti kärsii..

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

Järjestelmällinen myyntityö: ryhtiä myyntiin CRM:n avulla 10.2.2011 Harri Kanerva, ValueFrame Oy

Järjestelmällinen myyntityö: ryhtiä myyntiin CRM:n avulla 10.2.2011 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Järjestelmällinen myyntityö: ryhtiä myyntiin CRM:n avulla 10.2.2011 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Sisältö 1 2 3 4 5 6 ValueFrame Oy Myyntityö on matematiikkaa Prosessien merkityksestä Käytännön esimerkkejä

Lisätiedot

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi 4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi Tervehdys ystävät B2B-myynti Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin kenttä muuttuu

Lisätiedot

Neljä tapaa hyödyntää asiakaspalveluchatia

Neljä tapaa hyödyntää asiakaspalveluchatia Neljä tapaa hyödyntää asiakaspalveluchatia 01 01 entistä tehokkaammin! Case #1: asiakaspalvelun digitalisointi ja dashboard Miten energia-alan yritys paransi monikanavaista asiakaspalveluaan chatin avulla?

Lisätiedot

MARKKINOINTIAUTOMAATIO + CRM: ENSIKONTAKTISTA ASIAKKUUTEEN. Copyright Element AB, All Rights Reserved.

MARKKINOINTIAUTOMAATIO + CRM: ENSIKONTAKTISTA ASIAKKUUTEEN. Copyright Element AB, All Rights Reserved. MARKKINOINTIAUTOMAATIO + CRM: ENSIKONTAKTISTA ASIAKKUUTEEN Copyright Element AB, 2015. All Rights Reserved. Copyright Element AB, 2014. All Rights Reserved. YLI 100 MA -ASIAKASTA +60 muuta Copyright Element

Lisätiedot

Yksinkertaista. Me autamme. TM

Yksinkertaista. Me autamme. TM Yksinkertaista. Me autamme. TM Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Kohderyhmän kontaktitiedot Sähköisen markkinoinnin kehittäminen

Lisätiedot

MENESTYMISEN EVÄÄT MESSUILLA

MENESTYMISEN EVÄÄT MESSUILLA MENESTYMISEN EVÄÄT MESSUILLA 4.5.2017 @HelenaWallo #tapahtumatohtori 5.5.2017 TAVOITTEITA uusia ideoita ja ajatuksia messuosallistumiseen liittyen rohkeutta tavoitteiden asettamiseen ja mittaamiseen messujen

Lisätiedot

Kari Rahko, Intrum Justitia Heikki Lanu, Transpoint. p Jukka Partanen, CSI Helsinki

Kari Rahko, Intrum Justitia Heikki Lanu, Transpoint. p Jukka Partanen, CSI Helsinki Kari Rahko, Intrum Justitia Heikki Lanu, Transpoint p Jukka Partanen, CSI Helsinki Kari Rahko, Intrum Justitia Oy Vireille pannut konkurssit tammi-heinäkuu 2007-2009 Lähde: Tilastokeskus Vireille pannut

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

SAS liiketoiminnassa ja toimialoilla

SAS liiketoiminnassa ja toimialoilla make connections share ideas be inspired SAS liiketoiminnassa ja toimialoilla SAS Campaign Management ja Marketing Automation: Miten hyödynnät kampanjanhallinnan edistyneempiä ominaisuuksia Simo Lehtovirta,

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä Timo Häkkinen @HakkinenTimo Timo Häkkinen www.micromedia.fi www.liidijalostamo.fi www.renable.fi/blogi

Lisätiedot

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä, yhteenveto 2015

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä, yhteenveto 2015 Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä, yhteenveto 2015 Pro Growth myynnin ja asiakkuusosaamisen vauhdittaja Myynnin lisääminen Asiakkuuksien johtaminen Johtaminen konsultointi, coaching, koulutus, työkalut,

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas

Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas Sisällysluettelo Lähtötilanne... 2 Organisaatio... 2 Tavoitteet ja niiden seuranta... 2 Oikeudet tietoihin... 2 Esimerkin käyttäjät ja alueet... 2 Määrittele alueet...

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen

Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen Teollisuus ja Digitalisaatio seminaari 3.9.2015 Lähde: Asiakasmarkkinointiliiton tutkimus http://www.asml.fi/markkinoinnin-uudistajat-2015-kertoo-markkinoinnin-suunnan-ja-fokuksen/

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

Opiskelijabrunssi. Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat

Opiskelijabrunssi. Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat 1 (5) Opiskelijabrunssi Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat Opiskelijabrunssin kuvaus Opiskelijabrunssi on vapaamuotoinen

Lisätiedot

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop on sähköinen viestintäratkaisu, jolla parannat viestintääsi ja voit seurata jokaisen yksittäisen kampanjan ja viestin

Lisätiedot

MelbaEasy. Esite 09Q1

MelbaEasy. Esite 09Q1 MelbaEasy Esite 09Q1 Sisällysluettelo MelbaEasy esittely...1 MelbaEasy perustoiminnot...2 Yritys- ja henkilörekisteri...2 Hakutoiminto...3 a)a)aktiviteettien hallinta...4 Raportit...5 MelbaEasy lisätoiminnot...9

Lisätiedot

Mikä Visit Finland Akatemia on?

Mikä Visit Finland Akatemia on? Mikä Visit Finland Akatemia on? Mikä? Matkailutuotteiden kehittämisvalmennus, jonka tavoitteena on tarjota kvmarkkinoille valmiille tai niistä kiinnostuneille yrityksille tuotekehityksen, myynnin sekä

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Myynnin johtamisen systematiikka järjestelmän tuella. Tiina Häikiö Myyntijohtaja Revenue House Oy

Myynnin johtamisen systematiikka järjestelmän tuella. Tiina Häikiö Myyntijohtaja Revenue House Oy Myynnin johtamisen systematiikka järjestelmän tuella Tiina Häikiö Myyntijohtaja Revenue House Oy Revenue House Oy Perustettu kesällä 2010 Trainers House Oyj:n 100% omistama tytäryhtiö Tarjoaa asiakkailleen

Lisätiedot

Maaginen messuvalmennus VALLOITA VAELTAVAT ASIAKKAAT LUO TODELLISIA MYYNTILIIDEJÄ TAIVUTA MYYJÄSI TEKEMÄÄN TULOSTA

Maaginen messuvalmennus VALLOITA VAELTAVAT ASIAKKAAT LUO TODELLISIA MYYNTILIIDEJÄ TAIVUTA MYYJÄSI TEKEMÄÄN TULOSTA Maaginen messuvalmennus VALLOITA VAELTAVAT ASIAKKAAT LUO TODELLISIA MYYNTILIIDEJÄ TAIVUTA MYYJÄSI TEKEMÄÄN TULOSTA TaikuriLaurila Rementor Maagisesti erottuva ja tehokas messumyynnin koulutuskokonaisuus

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Kauppa se on joka kannattaa

Kauppa se on joka kannattaa 1 Kauppa se on joka kannattaa Verkkokauppabisnes on houkuttelevaa. Lähtökohdat liiketoiminnan aloittamiseen ovat moninaiset - ja näin ollen myös verkkokauppiaiden joukko on monenkirjava. On intohimoyrittäjää,

Lisätiedot

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin.

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN

Lisätiedot

Lean Sales Talent Vectia Renewal forum 5.11.2013

Lean Sales Talent Vectia Renewal forum 5.11.2013 Lean Sales Talent Vectia Renewal forum 5.11.2013 Talent Vectia 1 Myynti on jäänyt jälkeen muista toiminnoista?? vs. Liidejä ei osata tuottaa systemaattisesti Myyjät eivät ymmärrä asiakastaan Myynnin johtaminen

Lisätiedot

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste n tietosuojaseloste Yksityisyyden suoja ja tietosuoja Me ravintolakalatori.fi -verkkopalvelussa huolehdimme yksityisyydensuojastasi ja hallussamme olevien henkilökohtaisten tietojesi suojaamisesta. Tämä

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ. Tero Lausala, 24.9.2015

REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ. Tero Lausala, 24.9.2015 REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ Tero Lausala, 24.9.2015 TYÖN MUUTOS JA MURROS TYÖPAIKOISTA TYÖTEHTÄVIIN: MONIMUOTOISET TAVAT TEHDÄ TYÖTÄ TYÖN TARJONNAN JA KYSYNNÄN KOHTAANTO-ONGELMA

Lisätiedot

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3 Tuotekonfigurointi ADE Oy lyhyesti Asiakkaiden tarpeisiin suunnattua innovatiivista ja toimivaa ohjelmisto- ja 3d animaatiopalvelua. Ade Oy on toteuttanut vuodesta 2000 alkaen haastavaa interaktiivista

Lisätiedot

-miksi lause 'ensimmäisenä aloittaneet tienaavat kaiken rahan' ei pidä paikkaansa?

-miksi lause 'ensimmäisenä aloittaneet tienaavat kaiken rahan' ei pidä paikkaansa? Mitä on MLM! Monitasomarkkinoinnin perusasioita: -Historia -Mistä raha tulee? -mitä on 'vivuttaminen'? -miksi siitä puhutaan?(6 kk esimerkki) -organisaatimalli *binäärinen organisaatiomalli *ylivuoto -palkkiojärjestelmä

Lisätiedot

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinoinnin automaatiolla lisää myyntiä sekä prosessit ja asiakaskokemus paremmaksi Modernin

Lisätiedot

Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015

Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015 Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015 Kyselyn toteutus Työhyvinvointikorttikoulutuksia on toteutettu

Lisätiedot

Messujen merkitys. Forma Messujen Face to Face seminaari Sari Auranen, markkinointipäällikkö, Suomen Messut

Messujen merkitys. Forma Messujen Face to Face seminaari Sari Auranen, markkinointipäällikkö, Suomen Messut Messujen merkitys Messujen merkitys Forma Messujen Face to Face seminaari 24.5.2010 Sari Auranen, markkinointipäällikkö, Suomen Messut sari.auranen@finnexpo.fi Messuilla kohtaat kasvotusten Messujen merkitys.

Lisätiedot

CRM ominaisuudet, käyttö ja uudet piirteet

CRM ominaisuudet, käyttö ja uudet piirteet CRM ominaisuudet, käyttö ja uudet piirteet 1 CRM -kertaus Integroitu toiminnanohjausjärjestelmään (ERP) Asiakkaan ostohistoria automaattisesti käytössä Uudet ja muuttuneet tiedot automaattisesti mukana

Lisätiedot

SOPIMUSTEN MERKITYS OMISTAJANVAIHDOKSISSA

SOPIMUSTEN MERKITYS OMISTAJANVAIHDOKSISSA SOPIMUSTEN MERKITYS OMISTAJANVAIHDOKSISSA Sopimustyypit ja niiden valinta Kaksi päävaihtoehtoa ovat liiketoiminnan myynti (liiketoimintakauppa) ja yrityksen itsensä, eli ns. oikeushenkilön, myynti (osuus

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

Mitä CRM olisi ilman ajantasaisia kontaktitietoja?

Mitä CRM olisi ilman ajantasaisia kontaktitietoja? Mitä CRM olisi ilman ajantasaisia kontaktitietoja? Fonecta Oy Uoma Oy (Onesta Solutions Oy) Microsoft Dynamics CRM 4.0 lanseeraus Messukeskus, 14.02.2008 Yritys- ja päättäjätietojen integraatio Fonecta

Lisätiedot

Ohje: Useamman seuran yhteisen tapahtumasarjan luominen Rastilippu-palvelussa

Ohje: Useamman seuran yhteisen tapahtumasarjan luominen Rastilippu-palvelussa Ohje: Useamman seuran yhteisen tapahtumasarjan luominen Rastilippu-palvelussa 8.11.2018 www.rastilippu.fi #rastilippu Kun useampi seura järjestää yhteistä tapahtumasarjaa Tähän ohjeeseen on koottu asioita,

Lisätiedot

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA.

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA. . Hei Sinä! Meiltä löytyy lähes kaikkea. Toivottavasti sinulla on kärsivällisyyttä etsiä, mikä sopii sinulle parhaiten. Tällaista on usein asiakaspalvelu verkkokaupoissa. Yksi suurimmista eroista kivijalkakaupan

Lisätiedot

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO NÄYTTEILLEASETTAJAINFO ESIMIES&HENKILÖSTÖ, MEETINGS&EVENTS, EMPACK JA SISÄLOGISTIIKKA 2015 Anne Peuraniemi, Annika Puotsaari 11/08/2015 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja

Lisätiedot

RakentajaNuuskija. Tuotekuvaus. Aikaisin tapa tunnistaa omakotirakentajat. melbamail@melbagroup.com

RakentajaNuuskija. Tuotekuvaus. Aikaisin tapa tunnistaa omakotirakentajat. melbamail@melbagroup.com RakentajaNuuskija Tuotekuvaus Aikaisin tapa tunnistaa omakotirakentajat melbamail@melbagroup.com Sisällysluettelo RakentajaNuuskija...1 Kaksi näkökulmaa...1 Rakentaja-asiakkaalle tärkeät kokonaiskustannukset...1

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Kasvun haasteita Venäjällä. strategia, myynti ja johtaminen

Kasvun haasteita Venäjällä. strategia, myynti ja johtaminen Kasvun haasteita Venäjällä strategia, myynti ja johtaminen Yritysten toiminta Venäjän markkinoilla (1) Venäjän markkinoiden liiketoimintastrategia on selkeästi määritelty Venäjän liiketoimintastrategia

Lisätiedot

Kuusio konseptikuvaukset askelia tehokkaampaan oppimiseen. oulun seudun ammattikorkeakoulu :: oamk.fi

Kuusio konseptikuvaukset askelia tehokkaampaan oppimiseen. oulun seudun ammattikorkeakoulu :: oamk.fi Kuusio konseptikuvaukset askelia tehokkaampaan oppimiseen oulun seudun ammattikorkeakoulu :: oamk.fi Konsepti 1: Oman osaamisen arviointi Tommi Inkilä, Lucia Jakobsson, Minna Karukka, pekka silven, Heidi

Lisätiedot

Sähköiset työkalut myyntitoiminnan suunnittelun, ohjauksen ja johtamisen apuna Sampsa Eronen

Sähköiset työkalut myyntitoiminnan suunnittelun, ohjauksen ja johtamisen apuna Sampsa Eronen Sähköiset työkalut myyntitoiminnan suunnittelun, ohjauksen ja johtamisen apuna Sampsa Eronen Solution Sales Specialist Dynamics CRM Kuulostaako tänään tältä? Minulla ei ole sitä tietoa tässä järjestelmässä.

Lisätiedot

Verkkokauppa ja Kotisivut

Verkkokauppa ja Kotisivut Kaupan liiton verkkokauppa -koulutus 2011 6.4.2011 Hotelli Radisson Blu Royal Verkkokauppa ja Kotisivut Markku Korkiakoski, Vilkas Group Oy Agenda Vilkas Group Oy:n esittely Käsitteitä? Monikanavainen

Lisätiedot

StarT-projektien ja hyvien käytänteiden ilmoittaminen verkkolomakkeella

StarT-projektien ja hyvien käytänteiden ilmoittaminen verkkolomakkeella StarT-projektien ja hyvien käytänteiden ilmoittaminen verkkolomakkeella Luethan nämä ohjeet huolella ennen lomakkeen täyttämistä. Sisällysluettelo: yleistietoa lomakkeen täyttäminen videoiden linkittäminen

Lisätiedot

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Rahoitusta kasvuhaluisille pk-yrityksille liiketoiminnan uudistamiseen uusimman tietotekniikan ja internetin

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin 26.10.2011 Otto Söderlund Partner Magenta Advisory on suomalainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntija jolla on vahva

Lisätiedot

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on tehty liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Lemonsoftin ominaisuudet ovat muokattavissa vastaamaan eri toimialojen

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi?

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Myynnin Digiloikka, 11/5/2017 Tommi Laukkanen UEF // University of Eastern Finland Asiakkaan ostopäätösprosessi TARPEEN TUNNISTAMINEN INFORMAATION

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Seuturaportti, Päijät-Häme 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=9 7 Päijät-Häme, n=1 19 Lahti, n=1 19 5 15 5 : Suhdannenäkymät osatekijöittäin

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Supply Chain Module 1

Supply Chain Module 1 2.5.2016 Supply Chain Module 1 1. Määritelmä 2. Kuinka vähittäiskaupan ketju toimii? 3. Mitä toimenpiteitä teet kaupassa? 3.1. Perusvarastonvalvonta/ Check-in ja Check-out toiminnot (Vastaanotto ja Palautukset)

Lisätiedot

OmniCom Media Group Finland Miten ohjelmallinen ostaminen muuttaa median ja mainonnan liiketoimintaa (Mainonnan ostajan näkökulmasta).

OmniCom Media Group Finland Miten ohjelmallinen ostaminen muuttaa median ja mainonnan liiketoimintaa (Mainonnan ostajan näkökulmasta). OmniCom Media Group Finland Miten ohjelmallinen ostaminen muuttaa median ja mainonnan liiketoimintaa (Mainonnan ostajan näkökulmasta). CEO, Teemu Neiglick. Keitä me olemme? 34 92 40 KESKI-IKÄ ~15 000 palaveria

Lisätiedot