Viestinnän ammattilaiset ProCom, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon tiedotuskeskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viestinnän ammattilaiset ProCom, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon tiedotuskeskus"

Transkriptio

1 Viestinnän ammattilaiset 203 ProCom, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon tiedotuskeskus

2 Viestinnän ammattilaiset 203 Taloustutkimus Oy Katja Mikkonen Kari Niklander

3 3 SISÄLLYSLUETTELO Tutkimuksen toteutus Tutkimustulosten julkistaminen 6 Keskeiset tulokset 7 Vastaajien taustatiedot 0 Viestinnän ammattilaiset 203 Työpaikka ja tehtävä 20 Viestinnän asema ja resurssit organisaatiossa 30 Viestinnän mittaaminen 6 Työsuhde Työtyytyväisyys 6 Viestintäkonsultit 72 Palkka ja luontaisedut 77 Osaaminen jatkossa 93

4 T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Taloustutkimus on toteuttanut Viestinnän ammattilaiset 203 -tutkimuksen ProComin, Viesti ry:n, Julkisen alan tiedottajat ry:n (JAT) sekä Kirkon tiedotuskeskuksen toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin nyt. kertaa. Ensimmäinen tutkimus on tehty vuonna 983. Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa viestinnän ammattilaisten työnkuvan ja palkkojen kehitystä sekä ammattiosaamista. Tutkimuksen kohderyhmänä oli ProComin, Viestin, Julkisen alan tiedottajien ja Kirkon tiedotuskeskuksen jäsenet. Kukin järjestö vastasi oman rekisterien muodostamisesta ja toimitti Taloustutkimukselle sellaisten jäsenten yhteystiedot, joille löytyi sähköpostiosoite. Taloustutkimus poisti rekisteristä päällekkäisyydet. Rekisterin koko Kutsuja tutkimukseen Tutkimukseen vastasi / järjestö Vastaus- 203 Vastaus- 20 Järjestö ProCom Viesti ry JAT 20 yhteensä 38 2 Kirkon viestijät 363 kutsua, joista virheellisiä tai toimimattomia osoitteita 03 kpl (rekisterissä päällekkäisyyksiä 37 kpl, jotka poistettiin) yht. 730 jäsentä vastasi (osa useassa järjestössä jäsenenä), lisäksi 2 vastaaja ilmoitti, ettei kuulu mihinkään näistä Yhteensä vastaajaa 38 Tiedonkeruu toteutettiin sähköpostikyselynä välisenä aikana. Kohderyhmää muistutettiin tutkimuksesta kolme kertaa (2.9., 9.9. ja.9.). Lisäksi järjestöt muistuttivat jäseniään jäsenposteissa ja Facebookissa. Kenttätyön aikana mennessä tutkimukseen vastasi kaikkiaan 63 viestinnän ammattilaista (vastausprosentti 38 ). Vastaavina tutkijoina ovat Taloustutkimuksessa tutkimusjohtajat Katja Mikkonen ja Kari Niklander etunimi.sukunimi@taloustutkimus.fi, puhelin (09) 78.

5 Tietojen käsittely: Atk-tulostus on tehty Taloustutkimuksen laitteistoilla ja ohjelmistoilla. Taloustutkimus käsittelee aina kaikkia tutkimuksiin liittyviä, sekä asiakkailta saatuja että tutkimuksen yhteydessä syntyneitä, tietoja ehdottoman luottamuksellisina. Kenttätyön validointi: Kenttätyön validoinnin tarkoituksena on varmistaa, että kenttätyöntekijöiden suorittama tiedonkeruu on suoritettu projektiohjeiden mukaisesti sisältäen tutkimuslomakkeiden ja yleisten vaatimusten seuraamisen. Taloustutkimuksessa on kirjattu tarkat menettelyohjeet validoinnin toteuttamisesta eri tiedonkeruumenetelmien kohdalla. Validointeja seurataan sekä projekti- että haastattelijakohtaisesti. Haastattelemalla tehdystä tiedonkeruusta 0 :a uudelleen kontaktoidaan pääsääntöisesti puhelimitse ja/tai sähköisesti laadun varmistamiseksi. Haastatteluja voidaan tarkkailla myös kuuntelemalla :a haastatteluista vähintään 7 :sesti. Muissa menetelmissä käytetään tietotallenteiden tarkastusta ja/tai valvontaa. SGS Fimko on myöntänyt Taloustutkimukselle sekä ISO 900:2008 että ISO laatusertifikaatit, ja tämän projektin kaikki vaiheet on toteutettu näiden standardien sekä Suomen lakien mukaisesti. Taloustutkimus on sitoutunut noudattamaan ESOMARin ja Kansainvälisen Kauppakamarin yhdessä julkaisemia tutkimusalan kansainvälisiä perussääntöjä.

6 Tutkimustulosten julkistaminen (ad hoc -tutkimukset) T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Tilaajan toimeksiannosta toteutettujen tutkimusten (ad hoc -tutkimukset) tuloksia julkistettaessa on huomioitava seuraavat asiat: Tutkimuksen tilaaja voi julkistaa tilaamansa tutkimuksen tuloksia, kunhan julkaistut tulokset eivät ole harhaanjohtavia. Kun tutkimustuloksia julkaistaan, tulee selvästi erottaa tulokset ja niiden tulkinta. Vastuun tutkimustulosten julkaisemisen oikeellisuudesta ja asianmukaisuudesta kantaa yleensä tekijänoikeuden haltija. Julkistamisen yhteydessä on aina mainittava tutkimuksen nimi, toteutusaika ja tutkimuksen tekijä, Taloustutkimus Oy. Taloustutkimus Oy voi julkaista tutkimustulokset esimerkiksi alan konferensseissa, jos asiasta on sovittu tutkimusprojektin toimeksiantajan kanssa. Toivomme, että lähetätte suunnittelemanne julkaisun (lehtiartikkeli, verkossa julkaistava tiedote tms.) Taloustutkimus Oy:hyn tarkastettavaksi ennen sen julkaisemista. Lisäksi toivomme, että toimitatte meille tiedon siitä, missä ja milloin asia julkaistaan, jotta voimme vastata meille mahdollisesti tuleviin kysymyksiin.

7 7 Keskeisiä tuloksia (3) Kaikista vastaajista yli puolet (9 ) kuuluu ProComiin, reilu kolmannes (36 ) Viesti ry:hyn, JAT:iin ja 8 Kirkon viestijöihin. Verrattuna aiempaan tutkimuskierrokseen on huomattava muutos vastaajien työkokemuksessa ja ikärakenteessa: alalla on nyt aiempaa nuorempaa väkeä: keski-ikä nyt vuotta (20: 3,6), on ollut nykyisessä toimessa,2 vuotta (, vuotta), toiminut viestintätehtävissä 2, vuotta (2, vuotta). Tämän vaikutus on havaittavissa palkan lisäksi muissa tuloksissa. Viestinnän neljä päätehtävää (sisäinen viestintä, mediaviestintä, lehtien ja julkaisujen toimittaminen) ovat pysyneet pääasiassa samoina keskinäinen järjestys vain on muuttunut. Verkkosivujen sisällöntuotanto ja seuranta on noussut kärkeen. Sosiaalisen median asema yhtenä päätehtävistä on myös vahvistunut selvästi (2 8 ). Siihen myös aiotaan panostaa eniten seuraavan kahden vuoden aikana. Aiempaa suurempi osa viestintäyksiköistä toimii pienellä budjetilla. Viestintäbudjetin koko on myös pienentynyt selvästi ( euroa euroa). Vuonna 2009 ja 20 viestintäbudjettien koot olivat vielä samantasoisia. Viestintä on hyvin edustettuna johtoryhmässä (6 jäsenenä tai viestinnällä läsnäolo-oikeus). Selvästi aikaisempaa useammassa (33 6 ) yhteisössä markkinointi ja viestintä toimivat yhteisenä organisaationa. Viimeisen kahden vuoden aikana viestinnän resursseja on kokonaisuutena hieman lisätty (saldoluku +8), suurin lisäys on sellaisissa organisaatioissa, joissa viestintäbudjetti on euroa (+2). Resurssien vähennystä puolestaan on sellaisissa organisaatioissa, joissa viestintäbudjetin koko on euroa (-6). Viestinnän lähivuosien kehityssuunnat näyttävät melko maltillisilta, mutta pientä epävarmuutta on aistittavissa mielialoissa. Viestintähenkilöstön palkkatason uskotaan lähivuosina kehittyvän maltillisesti (saldoluku +). Poikkeuksena ovat viestintätoimistot (+6), joissa myös uskotaan henkilöstön määrän kasvavan lähivuosina (+38), kun taas alalla keskimäärin uskotaan henkilöstön määrän supistumiseen (-0).

8 8 Keskeisiä tuloksia 2(3) Viestintähenkilöstön määrään supistumiseen uskovat eniten ne, joiden viestintäbudjetin koko on yli euroa (-8 ja -22). Vastaavasti ne, joiden viestintäbudjetin koko on euroa uskovat voimakkaimmin siihen, että lähivuosina ulkopuolisten viestintäpalvelujen käyttö lisääntyy (+). Eniten arvioidaan koulutusmäärärahojen supistuvan (-22). Vahvimmin näin uskovat etenkin julkisella sektorilla, kirkossa ja seurakunnissa työskentelevät sekä ne, joiden organisaation viestintäbudjetin koko on yli euroa. Organisaatioiden viestintä on tulosjohdettua. Selvästi aiempaa useammin mitataan viestinnän vaikuttavuutta. Tämä korostuu erityisesti julkisella sektorilla. Hyödyllisimpinä viestinnän mittareina pidetään spontaaneja palautteita ja pienimuotoisia palautekyselyjä, aikataulussa pysyminen, verkkosivuston käyttäjätilastot, saavutettu julkisuus ja asiakas-, henkilöstö- tai jäsentyytyväisyystutkimukset. Työ viestinnän parissa koetaan pääasiassa mielekkäänä. Aiempaan tapaan tyytyväisimpiä ollaan oman työn mielekkyyteen ja vaikuttamismahdollisuuksiin, yksikön työilmapiiriin sekä työn ja vapaa-ajan sovittamiseen. Eniten tyytymättömyyttä herättävät etenemismahdollisuudet, työn arvioimiseen käytetyt mittarit, palkka ja esimiehen toiminta esimiehenä. Esimiehet ovat muita tyytyväisempiä työhönsä kaikissa muissa osatekijöissä, paitsi työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa. Töitä tuntuu olevan paljon uupumista kokevien määrä ei ole kovin suuri (0 töitä liikaa). Pieni osa ( ) jaksaisi omasta mielestään enemmänkin, etenkin assistenttitason tehtävissä on hyödyntämätöntä kapasiteettia (8 ). Yli kaksi viidestä on vakavasti harkinnut työpaikan vaihtoa. Tulos on sama kuin vuonna 20. Nuoremmilla on edellistä kertaa suurempi vaihtohalukkuus. Viestintäalan palkansaajista määräaikaisessa työsuhteessa on 3. Keskimäärin on tehty,23 vuotta yhtäjaksoisesti määräaikaisuuksia nykyisessä työpaikassa. JATin jäsenillä luku on selvästi suurempi (2,2 vuotta).

9 9 Keskeisiä tuloksia 3(3) Viestintäammattilaisten työviikko (,9 0,8 0,3 tuntia) on hieman lyhentynyt, mutta ylitöitä tehdään edelleen. Noin neljännes (23 ) ei saa korvauksia ylitöistä. Aseman ja työajan välillä on vahva suhde. Heikoin tilanne ylityökorvausten osalta on sellaisilla johtajilla tai päälliköillä, joilla on esimiesvastuu. Heistä yli kaksi viidestä (3 ) ei saa mitään korvauksia ylitöistä. Etätöitä tehdään yleensä muutamana päivänä kuukaudessa. Yksityisellä sektorilla ja viestintätoimistoissa tehdään enemmän etätöitä kuin julkisella sektorilla tai kirkossa. Viestintäammattilaisista ei tee lainkaan etätyötä. Viestintäammattilaisten palkat ovat laskeneet. Palkansaajina työskentelevien mediaanipalkka on 3 60 euroa kuukaudessa, laskua on,2 verrattuna vuoteen 20. Viestintäalan yrittäjinä ja ammatinharjoittajina toimivien palkat ovat laskeneet selvästi enemmän, mediaanipalkka on euroa kuukaudessa, laskua on -32,9. Hierarkian mukaan tarkasteltuna korkein palkka on sellaisella johtajalla tai päälliköllä, jolla on esimiesvastuu (6 39 euroa kuukaudessa). Johtajalla tai päälliköllä ilman esimiesvastuuta kuukausipalkka on 020 euroa. Asiantuntijalla ja assistentilla 3 90 euroa kuukaudessa. Tehtävien tason mukaan tarkasteltuna suorittavan tason henkilön palkka on 3 22 euroa, asiantuntijatehtävissä 00 euroa ja päällikkötasolla euroa kuukaudessa. Naisten ja miesten välisten palkkaerojen tarkastelua rajoittaa tutkimukseen vastanneiden miesten pieni lukumäärä (naisia 303 ja miehiä 60). Tällöin ei voida muodostaa esimerkiksi työtehtävien tason ja alalla oloajan suhteen vertailukelpoisia ryhmiä. Palkansaajista 7 on saanut luontaisetuja elokuussa 203, keskiarvo 38 euroa kuukaudessa. Sivutuloja on saanut hyvin harva (6 ), keskiarvo 863 euroa elokuussa 203. Vielä harvempi (3 ) on saanut ylityötuloja elokuussa, keskiarvo 69 euroa. Viimeisen vuoden aikana reilu kolmannes (36 ) palkansaajista on saanut kertaluonteisen tulospalkkauserän tai vastaavan, keskiarvo 2 89 euroa. Viestintäalan yrittäjistä ja ammatinharjoittajista 3 on saanut luontaisetuja elokuussa 203, keskiarvo 7 euroa kuukaudessa. Sivutuloja on saanut hyvin harva (8 ), keskiarvo 78 euroa elokuussa 203. Pääomatuloja on saanut melko moni (32 ), keskiarvo 9 28 euroa.

10 0 TAUSTATIEDOT Tutkimuksen taustataho, johon vastaaja kuuluu Sukupuoli Ikäryhmä Peruskoulutus Vastaajan viestintäalan koulutus Vastaajan rooli suhteessa työelämään Työsuhteen tyyppi Työtehtävien luonne Toimipaikan sijainti Viestintätehtävissä toimimisaika Ammattiliiton / työttömyyskassan jäsenyys

11 Mihin seuraavista tämän tutkimuksen taustatahoista kuuluu? Kaikista vastaajista yli puolet (9 ) kuuluu ProComiin, reilu kolmannes (36 ) Viesti ry:hyn, JAT:iin ja 8 Kirkon viestijöihin. ProComin jäsenistä 8 kuuluu myös Viesti ry:hyn ja 8 JAT:iin Viesti ry:n jäsenistä hieman alle kolmannes kuuluu myös ProComiin, 2 JAT:iin ja 3 Kirkon viestijöihin Kaikki vastaajat ProCom Viesti ry JAT Kirkon viestintää tekevät Kaikki n= ProCom Viesti ry Julkisen alan tiedottajat (JAT) Kirkon viestintää tekevät Ei kuulu mihinkään edellä mainituista JAT:in jäsenistä noin kolmannes (32 ) kuuluu myös ProComiin ja hieman harvempi (30 ) Viesti ry:hyn Kirkon viestijöistä osa (3 ) kuuluu myös Viesti ry:hyn ja pieni osa (3 ) ProComiin ja JAT:iin ( )

12 2 Viestintäammattilaisten sukupuolijakauma n=kaikki vastaajat nainen mies 2009: Kaikki vastaajat (n=6) : Kaikki vastaajat (n=378) : Kaikki vastaajat (n=63) 89 Hierarkia: Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=66) 8 6 Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=298) 90 0 Asiantuntija (n=69) 9 9 Assistentti (n=82) 87 3 Yrittäjä (n=66)

13 Ikäryhmä Peruskoulutus T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajien taustatiedot Kaikki vastaajat, n=63 Peruskoulu tai vastaava 0 Ylioppilas / ei yo-pohjainen ammattitutkinto Opistotason tutkinto 9 Ammattikorkeakoulututkinto / alempi korkeakoulututkinto 20 Ylempi AMK-tutkinto (AMK-jatkotutkinto) 2 Ylempi korkeakoulututkinto Jatkotutkinto (lisensiaatin tai tohtorin tutkinto) Alle 2-vuotta vuotta vuotta vuotta 6 0- vuotta vuotta 2 0- vuotta vuotta 6 Yli 60 vuotta 6 Keski-ikä: vuotta

14 Työsuhde (työelämässä palkansaajana, n=262) Rooli työelämässä T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajien taustatiedot Kaikki vastaajat, n=63 Työelämässä palkansaajana Työelämässä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana Hoitovapaalla, perhevapaalla 3 Opiskelija 2 Vuorotteluvapaalla, muulla (palkattomalla) vapaalla 0 Opintovapaalla 0 Sairauslomalla 0 Eläkkeellä / työkyvyttömyyseläkkeellä 0 Työttömänä tai lomautettuna 3 Joku muu Vakituisessa työssä Määräaikaisessa työssä 3 Freelancerina 0 Osa-aikatyössä Osa-aikaeläkkeellä 0 Muu järjestely (esim. erikseen työhön kutsuttava)

15 Toimipaikan sijainti Toimii päätoimisesti T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajien taustatiedot Työelämässä, n=328 yrityksen tai yhteisön viestintä-, markkinointi- tai IR-yksikössä 68 palkansaajana viestintä, mainos- tai mediatoimistossa viestintäalan yrittäjänä/ammatinharjoittajana 6 viestinnän opetustehtävissä oppilaitoksessa tuottajana tai toimittajana kustannusyhtiössä 0 muissa kuin viestintätehtävissä (esim. johtamis- tai muissa tehtävissä) viestinnän tehtävissä osana muuta organisaatiota (esim. seurakunnassa) 7 Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) 69 Muualla Uudellamaalla Muualla Suomessa 28 Suurin osa viestintäalan työpaikoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla Ulkomailla

16 6 Kuinka monta vuotta toiminut viestintätehtävissä n=kaikki vastaajat Kokemuksen ja aseman välillä on vahva suhde Alle 2 v. 2- v. 6-0 v. - v v. Yli 20 v. KA, vuotta Kaikki vastaajat (n=63) , Hierarkia: Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=66) , Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=298) ,7 Asiantuntija (n=69) , Assistentti (n=82) ,2 Yrittäjä (n=66) ,

17 7 Minkälaista viestinnän koulutusta on hankkinut Kaikki vastaajat, n=63 lyhytkursseja ( - 3 päivää) sivuaine korkeakoulussa / avoimessa yliopistossa 36 pääaine korkeakoulussa 3 jokin viestinnän johtamisen koulutusohjelma (esim. viestintäpäällikön koulutusohjelma) 2 jokin tiedottajatutkinto 20 opistossa 3 pääaine ammattikorkeakoulussa

18 8 Minkälaista koulutusta on hankkinut n=kaikki vastaajat opistossa sivuaine korkeakoulussa / avoimessa yliopistossa 3 36 Kaikki vastaajat (n=63) HIERARKIA: Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=66) Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=298) Asiantuntija (n=69) pääaine ammattikorkeakoulussa 2 Assistentti (n=82) pääaine korkeakoulussa 3 Yrittäjä (n=66) jokin viestinnän johtamisen koulutusohjelma 2 jokin tiedottajatutkinto 20 lyhytkursseja ( - 3 päivää)

19 9 Ammattiliiton tai työttömyyskassan jäsenyys n=kaikki vastaajat Kuuluu ammattiliittoon (n=6) 20 (n=378) (n=63) Kuuluu pelkästään työttömyyskassaan 2 2 Suurin osa ja aiempaa useampi viestintäammattilainen kuuluu ammattiliittoon Ei kuulu ammattiliitoon eikä työttömyyskassaan

20 20 TYÖPAIKKA JA TEHTÄVÄ Työnantajansektori Pörssiyhtiön markkina-arvoluokka Työnantajan toimiala Ammattinimike Asema viestintäyksikössä Nykyisessä toimessa toimimisaika Viestintätehtäviä päätoimisesti vai oman toimen ohella Kenelle raportoi Päätehtävät (viestinnässä) Tehtävien taso (suorittava taso, asiantuntija, päällikkö)

21 PÖRSSIYHTIÖN markkina-arvo (Pörssiyhtiö, n=8) Työnantaja... T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajien taustatiedot Työelämässä palkansaajana, n=262 pörssiyhtiö muu yksityinen yritys 2 kunta tai kuntayhtymä kunnan omistama liikelaitos tai yhtiö 3 valtio 3 Työantajarakenne jakaantuu eri sektoreille. valtion liikelaitos tai valtionyhtiö kirkko, seurakunta tai seurakuntayhtymä järjestö, liitto, säätiö tai yhdistys 6 yliopisto, korkeakoulu Muu Large Cap, markkina-arvo vähintään miljardi euroa Mid Cap, markkina-arvo vähintään 0 miljoonaa euroa Small Cap, markkina-arvo alle 0 miljoonaa euroa 8 2 Puolet pörssiyhtiöiden viestinnän ammattilaisista toimii Large Cap -yrityksissä. En osaa sanoa / En ole varma

22 Toimiala T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajien taustatiedot Pörssiyhtiössä tai muun yksityisen yrityksen palveluksessa, n=93 Monialakonserni Teollisuus 2 Rakennustoiminta Kuljetus ja logistiikka Energiahuolto, vesi- tai jätehuolto 2 3 Tietotekniikka, tietoliikenne 8 Media Kauppa, ravitsemis ja majoitustoiminta Rahoitus ja vakuutustoiminta 7 Koulutus tai tutkimus Terveydenhuolto 2 Konsultti-, mainos- tai viestintätoimisto 9 Muu palvelu (esim. kulttuuripalvelut) 3 Muu toimiala

23 Ammattinimike T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Viestintäammattilaisten ammattinimikkeet Työelämässä palkansaajana, n=262 Viestintä-, tiedotus- tai markkinointijohtaja / 7 Sijoittajasuhdejohtaja /IR relations Director 0 Viestintä- tai tiedotuspäällikkö tai viestintävastaava / Sijoittajasuhdepäällikkö / IR Manager 0 Markkinointipäällikkö / Marketing Manager Projektipäällikkö / Project Manager Tiedottaja / Communications Officer Tiedotussihteeri tai viestintäassistentti / Communications 6 Viestintäkonsultti / Communications Consultant Viestinnän suunnittelija / Communications Planner 8 Viestintäkoordinaattori / Communications Coordinator 3 Toimittaja tai toimitussihteeri / Editor or Editorial Secretary Verkko- tai sosiaalisen median toimittaja / Verkkotuottaja Tuottaja/Producer Muu 6 Viestinnän asiantuntija / Communications Specialist Asiakkuuspäällikkö / Account Manager

24 Teetkö viestintätehtäviä päätoimisesti vai Ollut nykyisessä toimessa... Asema viestintäyksikössä T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajien taustatiedot Työelämässä palkansaajana, n=262 Olen yksikön esimies Vastaan yksin viestinnän tehtäväalueesta Toimin viestintäyksikön esimiehen alaisena En toimi viestintäyksikössä vaan muualla organisaatiossa Alle v. v. 2 v. 3 v. - v. 6-0 v. 0+ v. Päätoimisesti Oman toimen ohella, työstä 8-99 viestintää Oman toimen ohella, työstä 6-80 viestintää Oman toimen ohella, työstä -60 viestintää Oman toimen ohella, työstä 2-0 viestintää Oman toimen ohella, työstä -20 viestintää Ei viestintätehtäviä toiminut enintään 2 vuotta Keskiarvo:,2 vuotta

25 Sektori Järjestö T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Kenelle raportoi n=työelämässä palkansaajana, viestintätehtävissä Organisaatiosi ylimmälle johdolle Viestintäjohdolle IR-johdolle Markkinointijohdolle Henkilöstö- tai hallintojohdolle Talousjohdolle Lakiasiain johdolle Omalle substanssiesimiehelle Muulle taholle Ei kenellekään Kaikki vastaajat (n=2) ProCom (n=77) Viesti ry (n=26) JAT (n=207) Kirkon viestintää tekevät (n=3) Yksityinen sektori (n=8) Julkinen sektori (n=07) Kirkko, seurakunnat (n=39) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8)

26 26 Päätehtävät viestinnässä (sai valita korkeintaan 3 päätehtävää) Työelämässä palkansaajana, viestintätehtävissä, n=2 Verkkosivujen sisällöntuotanto ja seuranta Sisäinen viestintä 39 Mediaviestintä (mediasuhteet ja -seuranta) 3 Lehtien ja julkaisujen toimittaminen 29 Markkinointiviestintä, mainonta, sponsorointi 9 Sosiaalinen median kanavien sisältötuotanto ja 8 Viestinnän johtaminen Projekti- tai hankeviestintä Maineen ja brändin rakentaminen Viestinnän konsultointi, viestintävalmennus, Viestinnän neljä päätehtävää ovat pysyneet pääasiassa samoina järjestys vain on muuttunut. Verkkosivujen sisällöntuotanto ja seuranta noussut kärkeen*) Yhteiskuntasuhteet, yhteiskuntavaikuttaminen, 6 Muutosviestintä 6 Sijoittajasuhteet, talousviestintä Yhteiskunta- tai yritysvastuu, kestävän kehityksen Jokin muu alue Asiakas-/jäsen-/sidosryhmäviestintä *) aiemmin Verkkotuotanto, digitaalinen viestintä

27 27 Viestinnän konsultointi, viestintävalmennus, Yhteiskuntasuhteet, yhteiskuntavaikuttaminen Yhteiskunta- tai yritysvastuu, kestävän kehityksen Muutosviestintä Sijoittajasuhteet, talousviestintä Päätehtävät viestinnässä (3 tärkeintä) Sisäinen viestintä Mediaviestintä (mediasuhteet ja - seuranta) Verkkosivujen sisällöntuotanto ja seuranta Markkinointiviestintä, mainonta, sponsorointi Lehtien ja julkaisujen toimittaminen Työelämässä palkansaajana, viestintätehtävissä, n=2 SEKTORI: Yksityinen sektori (n=8) Julkinen sektori (n=07) Kirkko, srk (n=39) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) Viestinnän työnkuva on erilainen eri sektoreilla. Viestinnän johtaminen Sosiaalinen median kanavien sisältötuotanto ja seuranta Projekti- tai hankeviestintä Maineen ja brändin rakentaminen

28 28 Päätehtävät viestinnässä (3 tärkeintä) n=työelämässä palkansaajana, viestintätehtävissä Verkkosivujen sisällöntuotanto ja seuranta Sisäinen viestintä Mediaviestintä (mediasuhteet ja -seuranta) Lehtien ja julkaisujen toimittaminen Markkinointiviestintä, mainonta, sponsorointi Sosiaalinen median kanavien sisältötuotanto ja seuranta Kaikki vastaajat (n=2) SEKTORI: Yksityinen sektori (n=8) Julkinen sektori (n=07) Kirkko, seurakunnat (n=39) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) Viestinnän johtaminen Projekti- tai hankeviestintä 8 8 Maineen ja brändin rakentaminen 8 Viestinnän konsultointi, viestintävalmennus, tutkimus ja arviointi Yhteiskuntasuhteet, yhteiskuntavaikuttaminen, lobbaus Muutosviestintä Sijoittajasuhteet, talousviestintä Yhteiskunta- tai yritysvastuu, kestävän kehityksen viestintä Jokin muu alue Asiakas-/jäsen-/sidosryhmäviestintä

29 Hierarkia Sektori Järjestö T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Ovatko omat työtehtävät enimmäkseen... n=työelämässä palkansaajana, viestintätehtävissä Päällikkötason tehtäviä Asiantuntijatehtäviä Suorittavan tason (assistentin) tehtäviä Kaikki vastaajat (n=2) ProCom (n=77) Viesti ry (n=26) 8 Julkisen alan tiedottajat (JAT) (n=207) Kirkon viestintää tekevät (n=3) Yksityinen sektori (n=8) 2 7 Julkinen sektori (n=07) 2 7 Kirkko, seurakunnat (n=39) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) 8 Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=6) 88 2 Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=29) Asiantuntija (n=69) 00 Assistentti (n=82)

30 Viestinnän asema ja resurssit organisaatiossa T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Vastaajan organisaatiossa työskentelevän henkilökunnan määrä Viestintätehtävissä työskentelevän henkilöstön määrä Viestintäbudjetin suuruusluokka Viestinnän osallistuminen johtoryhmän työskentelyyn Markkinointi ja viestintä organisaatiossa Viestinnän resurssien toteutunut muutos Viestinnän voimavarojen kehittyminen lähivuosina Viestintähenkilöstön palkkataso Viestintähenkilöstön määrä Viestintähenkilöstön koulutusmäärärahat Ulkopuolisten viestintäpalvelujen käyttö Viestinnän resurssien ja henkilöstön kehitys (-lukujen erotus: lisääntyy-vähenee) Vertailu sektoreittain

31 3 Organisaation palveluksessa työskentelevän henkilökunnan määrä Työelämässä palkansaajana, n=262-9 henkeä henkeä henkeä henkeä henkeä henkeä henkeä 7 Yli henkeä 6 ei osaa sanoa

32 32 Organisaation viestintätehtävissä työskentelevän henkilökunnan määrä n=työelämässä palkansaajana hlö 2- hlöä 6-9 hlöä 0-9 hlöä 20-9 hlöä 0+ hlöä ei osaa sanoa KA, hlöä Kaikki vastaajat (n=262) SEKTORI: Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8)

33 Sektori Järjestö T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Viestintäbudjetin koko n=työelämässä palkansaajana alle eur eur eur milj eur Yli milj eur eos KA, eur Kaikki vastaajat (n=262) ProCom (n=72) Viesti ry (n=3) JAT (n=208) Kirkon viestintää tekevät (n=3) Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8)

34 3 Viestintäbudjetin koko 2009 ja 20: n=työelämässä (ei yrittäjä), 203: työelämässä palkansaajana alle eur eur eur 0, - milj eur Yli milj eur eos/ ei vastausta KA, eur 2009 (n=3) (n=283) Viestintäbudjetin koko on pienentynyt 203 (n=262)

35 Järjestö T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Osallistuuko viestinnän edustaja säännöllisesti organisaation johtoryhmän työskentelyyn n=työelämässä palkansaajana Kyllä osallistuu, täysivaltaisena jäsenenä Kyllä osallistuu, viestinnällä on läsnäolo-oikeus Vain tarvittaessa asiantuntijana Ei osaa sanoa Ei osallistu Viestintä on hyvin edustettuna johtoryhmässä Kaikki vastaajat (n=262) ProCom (n=72) Viesti ry (n=3) Julkisen alan tiedottajat (JAT) (n=208) Kirkon viestintää tekevät (n=3)

36 36 Toimiiko yhteisössä markkinointi ja viestintä nykyisellään... n=työelämässä palkansaajana yhteisenä organisaationa läheisessä yhteistyössä, mutta erillisinä toimintoina eos pääosin eriytetty, vähän yhteistyötä yhteisö ei juurikaan tee markkinointia Kaikki vastaajat (n=262) Sektori: Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8)

37 37 Toimiiko yhteisössä markkinointi ja viestintä nykyisellään ja 20: n=työelämässä (ei yrittäjä), 203: työelämässä palkansaajana yhteisenä organisaationa läheisessä yhteistyössä, mutta erillisinä toimintoina eos/ei vastausta pääosin eriytetty, vähän yhteistyötä yhteisö ei juurikaan tee markkinointia Selvästi useammassa yhteisössä markkinointi ja viestintä toimivat yhteisenä organisaationa 2009 (n=3) (n=283) (n=262)

38 Viestintäbudjetti, euroa Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Onko organisaation viestinnän resursseja lisätty vai vähennetty viimeisen kahden vuoden aikana n=työelämässä palkansaajana Lisätty Tilanne säilynyt ennallaan Ei osaa sanoa Vähennetty SALDO Kaikki vastaajat (n=262) Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) 3 20 Viestintätoimistot (n=8) (n=2) (n=62) (n=9) milj (n=88) milj + (n=7) Saldoluku = lisätty/kasvaa vähennetty/supistuu

39 39 Arvio organisaation viestintään käytettävien voimavarojen kehityksestä lähivuosina Arviot tulevasta ovat melko maltillisia pientä epävarmuutta aistittavissa Työelämässä palkansaajana, n=262 Lisääntyy/kasvaa Pysyy ennallaan Ei osaa sanoa/ei ole Vähenee/laskee SALDO Ulkopuolisten viestintäpalvelujen käyttö Viestintähenkilöstön määrä Viestintähenkilöstön palkkataso Viestintähenkilöstön koulutusmäärärahat Ulkopuolisten viestintäpalvelujen käyttö lisääntyy muutoin voimavarojen kehitys pysyy pääosin ennallaan.

40 Viestintäbudjetti, euroa Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Viestintähenkilöstön palkkataso kehitys lähivuosina n=työelämässä palkansaajana Lisääntyy/kasvaa Pysyy ennallaan Ei osaa sanoa/ei ole Vähenee/laskee SALDO Kaikki vastaajat (n=262) Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) 86 - Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) (n=2) (n=62) (n=9) milj (n=88) milj + (n=7)

41 Viestintäbudjetti, euroa Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Viestintähenkilöstön määrän kehitys lähivuosina n=työelämässä palkansaajana Lisääntyy/kasvaa Pysyy ennallaan Ei osaa sanoa/ei ole Vähenee/laskee SALDO Kaikki vastaajat (n=262) Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) (n=2) (n=62) (n=9) milj (n=88) milj + (n=7) Saldoluku = lisätty/kasvaa vähennetty/supistuu

42 Viestintäbudjetti, euroa Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Viestintähenkilöstön koulutusmäärärahojen kehitys lähivuosina n=työelämässä palkansaajana Lisääntyy/kasvaa Pysyy ennallaan Ei osaa sanoa/ei ole Vähenee/laskee SALDO Kaikki vastaajat (n=262) Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) (n=2) (n=62) (n=9) milj (n=88) milj + (n=7) Saldoluku = lisätty/kasvaa vähennetty/supistuu

43 Viestintäbudjetti, euroa Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Ulkopuolisten viestintäpalvelujen käytön kehitys lähivuosina n=työelämässä palkansaajana Lisääntyy/kasvaa Pysyy ennallaan Ei osaa sanoa/ei ole Vähenee/laskee SALDO Kaikki vastaajat (n=262) Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, seurakunnat (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätoimistot (n=8) (n=2) (n=62) (n=9) milj (n=88) milj + (n=7) Saldoluku = lisätty/kasvaa vähennetty/supistuu

44 Muutokset viestinnän resursseissa ja 20: n=työelämässä (ei yrittäjä), 203: työelämässä palkansaajana Toteutunut: Viestinnän resursseja lisätty viimeisen 2 vuoden aikana Ennuste: Viestinnän henkilöstömäärä lisääntyy/ kasvaa lähivuosina Toteutunut: Viestinnän resursseja vähennetty viimeisen 2 vuoden aikana Ennuste: Viestinnän henkilöstömäärä vähenee/ laskee seuraavan 2 vuoden aikana : n=6, 20: n=283, n=203: n=262

45 Viestinnän resurssien kehitys -lukujen erotus: lisääntyy-vähenee 203 vastaaja työelämässä palkansaajana n=262 Resurssit Resurssit Henkilöstö lähivuosina 20 Henkilöstö lähivuosina 203 Yksityinen sektori Julkinen sektori Kirkko, seurakunnat Järjestöt Viestintätoimistot Pörssiyhtiö Muu yksityinen ei vertailutietoa 8 ei vertailutietoa 0 Kunta/-yhtymä Kunnan liikelaitos/yhtiö ei vertailutietoa 7 ei vertailutietoa -20 Valtio Valtion liikelaitos/ -yhtiö ei vertailutietoa - ei vertailutietoa -6 kasvanut/kasvaa yleisesti (erotus +30 tai enemmän) kasvanut/kasvaa jonkin verran (erotus + +29) vähentynyt/vähenee (erotus negatiivinen)

46 6 Viestinnän mittaaminen Kuinka tulosjohdettua organisaation viestintä on Onko työlle asetettu tulostavoitteet Mitataanko työn tuloksia konkreettisilla mittareilla Sovelletaanko viestintään tasapainotettua mittaristoa (Balanced Scorecardia) Arvioidaanko yhteisössä jatkuvasti viestinnän vaikuttavuutta Hyödyllisimmiksi koetut viestinnän mittarit Viestinnän mittaamisen kysymykset esitettiin vain viestinnän tehtävissä toimiville (mukana ei ole esim. opettajia, toimittajia tai konsultteja).

47 7 Kuinka tulosjohdettua viestintä on n=työelämässä palkansaajana ja yrityksen/yhteisön viestintätehtävissä (Kyllä-vastaukset) Työlle on asetettu tulostavoitteet Työn tuloksia mitataan konkreettisilla mittareilla Viestintään sovelletaan Balanced Scorecardia Kaikki vastaajat (n=080) SEKTORI: Yksityinen sektori (n=372) Julkinen sektori (n=380) Kirkko, srk (n=32) Järjestöt (n=89) Viestinnän vaikuttavuutta arvioidaan jatkuvasti

48 8 Kuinka tulosjohdettua viestintä on n=työelämässä palkansaajana ja yrityksen/yhteisön viestintätehtävissä (Kyllä-vastaukset) Organisaatioiden viestintä on tulosjohdettua. Työlle on asetettu tulostavoitteet (n=8) 8 Työn tuloksia mitataan konkreettisilla mittareilla (n=06) 0 Viestintään sovelletaan Balanced Scorecardia (n=080) Viestinnän vaikuttavuutta arvioidaan jatkuvasti Selvästi aiempaa useammin mitataan viestinnän vaikuttavuutta

49 9 Hyödyllisimmät viestinnän mittarit Työelämässä, n=328 ITSEARVIOINNIT, AMMATTILAISARVIOINNIT Spontaanit palautteet ja pienimuotoiset palautekyselyt Aikataulussa pysyminen Budjetissa pysyminen Sijoittuminen kilpailuissa, kilpailijavertailuissa Itsearvioinnit (esim. VISA- ja KISA) 67 6 Julkinen sektori 29 Kirkko 73 JULKISUUSANALYYSIT JA KÄYTTÄJÄTILASTOT Verkkosivuston käyttäjätilastot Saavutettu julkisuus (mediaosumat) Tavoiteltu julkisuuskuva (media-analyysi) Sosiaalisen median käyttäjätilastot ja mittarit Tilaisuuksien osallistujamäärät Julkinen sektori 67, järjestöt 69 Kirkko 7 KVALITATIIVISET ANALYYSIT Kvalitatiiviset haastattelut, nykytila-analyysit Käytettävyystutkimukset Viestien tai kampanjoiden testaukset Verkkopohjaiset dialogimenetelmät Julkinen sektori 9 KYSELY- JA HAASTATTELUTUTKIMUKSET Asiakas-, henkilöstö- tai jäsentyytyväisyystutkimukset Maine-, imago- tai bränditutkimukset Sidosryhmätutkimukset Sisäisen viestinnän tutkimukset Työilmapiiritutkimukset Lukija- ja käyttäjätutkimukset Toimittajatutkimukset Sijoittajasuhdetutkimukset Kirkko, järjestöt 8 LIIKETOIMINNALLISET TULOKSET Henkilöstötyytyväisyystutkimuksen tulokset Muut strategisesti tärkeät tulokset Taloudelliset tulokset, kuten myynnin tai osakearvon kasvu Viestintätoimistot 70, Yksityinen sektori

50 ITSEARVIOINNIT, AMMATTILAISARVIOINNIT Spontaanit palautteet ja pienimuotoiset palautekyselyt Aikataulussa pysyminen Budjetissa pysyminen Sijoittuminen kilpailuissa, kilpailijavertailuissa Itsearvioinnit (esim. VISA- ja KISA) JULKISUUSANALYYSIT JA KÄYTTÄJÄTILASTOT Verkkosivuston käyttäjätilastot Saavutettu julkisuus (mediaosumat) Tavoiteltu julkisuuskuva (media-analyysi) Sosiaalisen median käyttäjätilastot ja mittarit Tilaisuuksien osallistujamäärät KVALITATIIVISET ANALYYSIT Kvalitatiiviset haastattelut, nykytila-analyysit Käytettävyystutkimukset Viestien tai kampanjoiden testaukset Verkkopohjaiset dialogimenetelmät T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Hyödyllisimmät viestinnän mittarit n=työelämässä Kaikki vastaajat (n=328) SEKTORI: Yksityinen sektori (n=93) Julkinen sektori (n=) Kirkko, srk (n=) Järjestöt (n=207) Viestintätstot (n=8) KYSELY- JA HAASTATTELUTUTKIMUKSET Asiakas-, henkilöstö- tai jäsentyytyväisyystutkimukset Maine-, imago- tai bränditutkimukset Sidosryhmätutkimukset Sisäisen viestinnän tutkimukset Työilmapiiritutkimukset Lukija- ja käyttäjätutkimukset Toimittajatutkimukset Sijoittajasuhdetutkimukset LIIKETOIMINNALLISET TULOKSET Henkilöstötyytyväisyystutkimuksen tulokset Muut strategisesti tärkeät tulokset Taloudelliset tulokset, kuten myynnin tai osakearvon kasvu

51 Työsuhde Kirjallinen työsopimus tai nimittämiskirja Työ-/virkaehtosopimuksen noudattaminen työsuhteessa Työaika Työsopimuksen mukainen työaika viikossa Todellinen keskimääräinen työaika viikossa Ylityökorvaukset Etätyö Arvio tulevaisuuden työllisyystilanteesta nykyisessä toimessa Työttömyys tai lomautus kahden viime vuoden aikana Yhtäjaksoisten määräaikaisuuksien kesto nykyisessä työpaikassa

52 2 Onko työehtosopimusta tai vastaavaa n=viestintäammattilaiset (ei yrittäjät) Kyllä Ei Kaikki vastaajat (n=78) 97 3 SEKTORI: Yksityinen sektori (n=6) 98 2 Julkinen sektori (n=386) 98 2 Kirkko, seurakunnat (n=33) 87 3 Järjestöt (n=92) 97 3 Viestintätoimistot (n=8)

53 Järjestö Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Noudatetaanko työsuhteessa... n=viestintäammattilaiset (ei yrittäjät) jonkin toimialan työehtosopimusta (TES) muu, esim. seurakuntien työ- ja virkaehtosopimus VES/KVTES ei noudateta julkisen alan virkaehtosopimusta (VES/KVTES) ei osaa sanoa noudatetaanko työ-/virkaehtosopimusta Kaikki vastaajat (n=78) Yksityinen sektori (n=6) Julkinen sektori (n=386) Kirkko, seurakunnat (n=33) 7 89 Järjestöt (n=92) Viestintätoimistot (n=8) ProCom (n=678) Viesti ry (n=07) Julkisen alan tiedottajat (JAT) (n=96) Kirkon viestintää tekevät (n=07)

54 Viikkotyöaika n=viestintäammattilaiset, vähintään 3 h/vko työskentelevät Kaikki vastaajat (n=78) 37,3 0,3 Sopimuksen mukainen työaika Todellinen työaika Viestintäyksikön esimies (n=72) 37, 3,2 Hierarkia: Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=62) 37,6 3, Aseman ja työajan välillä on vahva suhde Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=272) Asiantuntija (n=632) Assistentti (n=7) 37, 0,7 37, 39, 37, 38, tuntia/viikossa

55 Todellinen keskimääräinen työaika viikossa Viestintäammattilainen (vähintään 3 h/vko työskentelevät), 20: n=78, 203: n= ,9 20 0,8 Työviikko on lyhentynyt, mutta ylitöitä tehdään edelleen , tuntia viikossa

56 Hierarkia Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Onko oikeutta ylityökorvauksiin n=viestintämmattilainen Kyllä, saan korvattua ne vapaa aikana tai rahana yksi yhteen Kyllä, saan korvattua ne vapaa-aikana tai rahana lain / TESin mukaisesti Kyllä, saan korvattuna ne työpaikkakohtaisen sopimuksen mukaan Ei osaa sanoa Ei oikeutta ylityökorvauksiin Kaikki vastaajat (n=78) Yksityinen sektori (n=6) Julkinen sektori (n=386) Kirkko, seurakunnat (n=33) Järjestöt (n=92) Viestintätoimistot (n=8) Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=62) Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=272) Asiantuntija (n=632) Assistentti (n=7)

57 Sektori T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Kuinka paljon tekee etätöitä kuukaudessa Yksityisellä sektorilla ja viestintätoimistoissa tehdään enemmän etätöitä kuin julkisella sektorilla tai kirkossa. n=viestintäammattilaiset Työskentelee yleensä kokopäiväisesti tai lähes kokopäiväisesti etänä 3+ päivää 8-2 päivää Etätöitä tehdään yleensä - 7 päivää muutamana päivänä - 3 päivää kuukaudessa. Ei lainkaan, koska ei halua Ei lainkaan, koska työnantaja ei salli tai se ei ole muuten mahdollista Kaikki vastaajat (n=78) Yksityinen sektori (n=6) Julkinen sektori (n=386) Kirkko, seurakunnat (n=33) Järjestöt (n=92) Viestintätoimistot (n=8)

58 8 Työllisyystilanne tulevaisuudessa nykyisessä toimessa Viestintäammattilaiset, n=78 Työllisyys on melko hyvin taattu useaksi vuodeksi eteenpäin 7 Työn jatkuminen pitempään on melko epävarmaa 3 Työ loppuu todennäköisesti lähitulevaisuudessa 3 Määräaikainen työsuhde on päättymässä 6 Siirtymässä eläkkeelle seuraavien n. 2 vuoden aikana 2 Ei osaa arvioida

59 9 Työllisyystilanne tulevaisuudessa nykyisessä toimessa n=viestintäammattilaiset Työllisyyteni on melko hyvin taattu useaksi vuodeksi eteenpäin Työni jatkuminen pitempään on melko epävarmaa Työni loppuu todennäköisesti lähitulevaisuudessa Määräaikainen työsuhteeni on päättymässä Olen siirtymässä eläkkeelle seuraavien noin kahden vuoden aikana Ei osaa arvioida Kaikki vastaajat (n=78) SEKTORI: Yksityinen sektori (n=6) Julkinen sektori (n=386) Kirkko, seurakunnat (n=33) 7 2 Järjestöt (n=92) Viestintätoimistot (n=8)

60 60 Työllisyystilanne tulevaisuudessa nykyisessä toimessa Viestintäammattilaiset, n=78 Mielialat melko positiivisia pieni epävarmuus lisääntynyt kuitenkin hieman Työllisyys on melko hyvin taattu useaksi vuodeksi eteenpäin Työn jatkuminen pitempään on melko epävarmaa Työ loppuu todennäköisesti lähitulevaisuudessa Määräaikainen työsuhde on päättymässä Siirtymässä eläkkeelle seuraavien n. 2 vuoden aikana Ei osaa arvioida/ ei vastausta 2009 (n=336) (n=78) (n=78) : vastausvaihtoehdot. määräaikainen työsuhde päättymässä/ siirtymässä eläkkeellä - yhdessä

61 6 Oletko ollut kahden viime vuoden aikana... Viestintäammattilaiset, n=78 työttömänä 7 lomautettuna 3 ei ole ollut kumpaakaan

62 62 Onko ollut kahden viime vuoden aikana... Viestintäammattilaiset, n=78 työttömänä lomautettuna ei ole ollut kumpaakaan 2009 (n=336) (n=78) (n=78)

63 63 Kuinka monta vuotta on tehnyt yhtäjaksoisesti määräaikaisuuksia nykyisessä työpaikassa n=työelämässä, määräaikaisessa työsuhteessa KA, vuotta Kaikki vastaajat (n=6) ,23 Järjestö: ProCom (n=67) ,97 Viesti ry (n=8) ,27 JAT (n=7) ,2 Kirkon viestintää tekevät (n=) ,

64 6 Työtyytyväisyys Tyytyväisyys omaan työhön Työmäärä suhteessa jaksamiseen Työnantajan vaihtoaikeet

65 6 Työtyytyväisyys Työ viestinnän parissa koetaan pääasiassa mielekkäänä. Viestintäammattilaiset, n=78 Erittäin tyytyväinen 3 Tyytyväinen Ei osaa sanoa 2 Melko tyytymätön Erittäin tyytymätön KA Oman työn mielekkyys ,3 Vaikuttamismahdollisuudet omaan työhön ,0 Yksikön työilmapiiri ,99 Työn ja vapaa-ajan sovittaminen ,9 Yhteistyö johdon kanssa ,8 Toimenkuvan selkeys ,80 Esimiehen ammatillinen osaaminen ,78 Viestinnän rooli ja arvostus yhteisössä ,77 Koulutusmahdollisuudet ,7 Mahdollisuus käyttää ulkoista apua töissä ,7 Esimiehen toiminta esimiehenä ,67 Palkka ,0 Työn arvioimiseen käytetyt mittarit 0 3 2, Etenemismahdollisuudet ,

66 66 Työtyytyväisyys Viestinnän ammattilaiset, n=78 HIERARKIA: Työn ja vapaaajan sovittaminen Esimiehen toiminta esimiehenä Oman työn mielekkyys,00 3,0 3,00 2,0 Toimenkuvan selkeys Vaikuttamismahdollisuus omaan työhön Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=62) Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=272) Asiantuntija (n=632) Assistentti (n=7) Esimiehen ammatillinen osaaminen 2,00,0 Viestinnän rooli ja arvostus yhteisössä Työn arvioimiseen käytetyt mittarit,00 Palkka Esimiesvastuussa olevat ovat tyytyväisimpiä työhönsä kokonaisuutena. Yhteistyö johdon kanssa Etenemismahdollisuudet Yksikön työilmapiiri Mahdollisuus käyttää ulkoista apua töissä Koulutusmahdollisuudet Asteikko: =erittäin tyytyväinen =erittäin tyytymätön

67 67 Esimiehen ammatillinen osaaminen Työn arvioimiseen käytetyt mittarit Työn ja vapaaajan sovittaminen Esimiehen toiminta esimiehenä Työtyytyväisyys Oman työn mielekkyys,00 3,0 3,00 2,0 2,00,0,00 Toimenkuvan selkeys Vaikuttamismahdollisuus omaan työhön Viestinnän rooli ja arvostus yhteisössä Palkka Viestinnän ammattilaiset, n=78 JÄRJESTÖ: ProCom (n=678) Viesti ry (n=07) JAT (n=96) Kirkon viestintää tekevät (n=07) Yhteistyö johdon kanssa Etenemismahdollisuudet Yksikön työilmapiiri Mahdollisuus käyttää ulkoista apua töissä Koulutusmahdollisuudet Asteikko: =erittäin tyytyväinen =erittäin tyytymätön

68 68 Esimiehen toiminta esimiehenä Esimiehen ammatillinen osaaminen Työn ja vapaa-ajan sovittaminen Työtyytyväisyys Oman työn mielekkyys,00 3,0 3,00 2,0 2,00,0,00 Toimenkuvan selkeys Vaikuttamismahdollisuus omaan työhön Viestinnän ammattilaiset, n=78 SEKTORI: Viestinnän rooli ja arvostus yhteisössä Yksityinen sektori (n=6) Julkinen sektori (n=386) Kirkko, srk (n=33) Järjestöt (n=92) Viestintätstot (n=8) Työn arvioimiseen käytetyt mittarit Palkka Yhteistyö johdon kanssa Yksikön työilmapiiri Mahdollisuus käyttää ulkoista apua töissä Etenemismahdollisuudet Koulutusmahdollisuudet Asteikko: =erittäin tyytyväinen =erittäin tyytymätön

69 69 Työtyytyväisyys vuosina 2009, 20 ja 203 Esimiehen toiminta esimiehenä Työn ja vapaa-ajan sovittaminen Oman työn mielekkyys,00 3,0 3,00 2,0 Toimenkuvan selkeys Vaikuttamismahdollisuudet omaan työhön n=viestinnän ammattilaiset 2009 (n=336) 20 (n=78) 203 (n=78) Esimiehen ammatillinen osaaminen* 2,00,0,00 Viestinnän rooli ja arvostus yhteisössä Työn arvioimiseen käytetyt mittarit Palkka Yhteistyö johdon kanssa Etenemismahdollisuudet Yksikön työilmapiiri *20: Esimiehen rooli ja ammattitaito Mahdollisuus käyttää ulkoista apua töissä Koulutusmahdollisuudet Asteikko: =erittäin tyytyväinen =erittäin tyytymätön

70 Sektori: Hierarkia: T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Työmäärä suhteessa jaksamiseen n=viestintäammattilaiset Töitä tuntuu olevan paljon uupumista kokevien määrä ei ole kovin suuri Jaksaisin enemmänkin Töitä on sopivasti Töitä on paljon, mutta enimmäkseen jaksan Töitä on liikaa Kaikki vastaajat (n=78) Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=62) 7 Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=272) Asiantuntija (n=632) Assistentti (n=7) Yksityinen sektori (n=6) Julkinen sektori (n=386) 23 6 Kirkko, seurakunnat (n=33) Järjestöt (n=92)

71 Ikäryhmä: Sektori: Hierarkia: T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn On harkinnut vakavasti vaihtavansa työnantajaa lähitulevaisuudessa n=viestintäammattilaiset (Kyllä-vastaukset) Kaikki vastaajat (n=78) Johtaja, päällikkö esimiesvastuu (n=62) Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta (n=272) 3 7 Yli kaksi viidestä on vakavasti harkinnut työpaikan vaihtoa. Asiantuntija (n=632) 8 Assistentti (n=7) 3 Yrittäjä (n=) 0 Yksityinen sektori (n=6) 0 Julkinen sektori (n=386) Kirkko, seurakunnat (n=33) 33 Järjestöt (n=92) 8-30-v. (n=23) 30-3 vuotta (n=2) vuotta (n=8) 6 6 Nuoremmat vaihtohalukkaimpia 0- vuotta (n=28) vuotta (n=37) 7 0- vuotta (n=7) 3 -v+ (n=)

72 72 Viestintäkonsultit Asema organisaatiossa Asiakasvastaavana toimiminen Toimiston henkilöstömäärä Toimiston henkilöstömäärän muutos kahden vuoden aikana Onko osa palkasta sidottu myyntiin tai myyntikatteeseen (provisiopalkkiot)

73 73 Asema organisaatiossa ja asiakasvastaavana toimiminen Toimiiko asiakasvastaavana Viestintäkonsultit, n=8 Asema organisaatiossa Viestintäkonsultit, kaikki n= 8 Johtaja / vanhempi konsultti 2 Konsultti / nuorempi konsultti Kyllä Ei Avustavat tehtävät 6 67

74 7 Viestintätoimiston henkilöstömäärä Viestintäkonsultit, n=8 henkilö henkilöä henkilöä - 9 henkilöä 20 Keskiarvo: 2 henkilöä henkilöä henkilöä 6 0+ henkilöä

75 7 Onko viestintätoimiston henkilöstöä viimeisten kahden vuoden aikana... Viestintäkonsultit, n=8 Lisätty 6 Tilanne säilynyt ennallaan Vähennetty 26 8

76 76 Onko osa palkasta sidottu myyntiin tai vastuulla olevien asiakkuuksien myyntikatteeseen (provisiopalkkiot) Viestintäkonsultit, n=8 Kyllä on, 9-00 Kyllä on, 8-90 Kyllä on, 7-80 Kyllä on, 6-70 Kyllä on, -60 Kyllä on, -0 Kyllä on, 3-0 Kyllä on, 2-30 Kyllä on, -20 Kyllä on, Vuonna 20 (n=) 3 :lla osa palkasta sidottu myyntiin 87 :lla palkka ei ole sidottu Ei ole

77 77 Palkka ja luontaisedut Palkkoja verrattaessa aikaisempiin Palkansaajilta kysyttiin: mittauskertoihin on huomattava muutos vastaajien työkokemuksessa ja ikärakenteessa: Kuukausiansiot veroja vähentämättä elokuussa 203 keski-ikä vuotta (3,6 vuotta 20), Bruttopalkka ikälisineen nykyisessä toimessa,2 vuotta (, vuotta), Luontaisetujen raha-arvo (=verotusarvo) viestintätehtävissä 2, vuotta (2, vuotta). Sivutulot Ylityötulot Kertaluonteinen tulospalkkauserä viimeisen vuoden aikana Onko yrityksessä optio-ohjelmaa tai osakepohjaista kannustusjärjestelmää Yrittäjiltä ja ammatinharjoittajilta kysyttiin: Kuukausikeskiansio vuonna 203 veroja vähentämättä Luontaisetujen raha-arvo (=verotusarvo) elokuussa 203 Sivutulot elokuussa 203 Pääomatulot omat yrityksestä viimeisen vuoden aikana Palkkaan vaikuttavia tekijöitä (korrelaatioanalyysi) Palkkaerotarkastelu (nainen vs. mies) Seuraavissa taulukoissa esitetään palkansaajilla peruspalkka ja luontaisedut; sivutulot ja ylityötulot raportoidaan erikseen taulukkoraportissa, samoin tulospalkkiot tai vastaavat. Yrittäjillä ja ammatinharjoittajilla esitetään kuukausikeskiansio ja luontaisedut; sivutulot ja pääomatulot raportoidaan erikseen taulukkoraportissa.

78 78 Mediaanipalkat - 20 ja 203 Mediaani 2009 Mediaani 20 Mediaani 203 Muutos Kaikki Kaikki vastaajat (palkansaajat 203) ,2 Järjestö ProCom ,3 2 Viesti ry ,8 3 Julkisen alan tiedottajat (JAT) ,9 Kirkon viestintää tekevät ,9 Järjestö Kirkon viestintää tekevät Sektori Kirkko, seurakunnat Kaikki n= 7 n n ProCom 3 Viesti ry Julkisen alan tiedottajat (JAT) 2 3 Kirkon viestintää tekevät Ei kuulu mihinkään edellä mainituista 0 0 Mediaanipalkka (n=99) (n=23) Tarkasteltaessa kirkon viestintää tekevien palkkoja verrattuna kirkko, seurakunnat -sektorilla työskentelevien palkkoihin on huomattava, että kyseessä on rakenteeltaan erilaiset ryhmät. Toisessa ryhmässä on 7 vastaajaa ja toisessa vastaajaa. Palkansaajien osalta vuoden 203 taulukoiden kantaluku on n=02: sovittu työaika vähintään 3 viikkotyötuntia ja ilmoittanut palkkatietonsa (vastanneet kysymykseen T=,2,,,7). Kyseessä on peruspalkka ja luontaisedut edellisen kerran tapaan, erikseen raportoidaan sivutulot ja ylityötulot sekä tulospalkkiot tai vastaavat, samoin yrittäjillä lisäksi sivutulot ja pääomatulot.

79 79 Mediaanipalkat - 20 ja 203 Mediaani 2009 Mediaani 20 Mediaani 203 Muutos Kaikki Kaikki vastaajat (palkansaajat 203) ,2 Sektori Yksityinen sektori ,6 2 Julkinen sektori ,3 3 Kirkko, seurakunnat ,3 Järjestöt ,3 Viestintätoimistot (ei yrittäjät 203) ,8 Viestintäalan yrittäjät/ammatinharjoittajat ,9 Palkansaajien osalta vuoden 203 taulukoiden kantaluku on n=02: sovittu työaika vähintään 3 viikkotyötuntia ja ilmoittanut palkkatietonsa (vastanneet kysymykseen T=,2,,,7). Kyseessä on peruspalkka ja luontaisedut edellisen kerran tapaan, erikseen raportoidaan sivutulot ja ylityötulot sekä tulospalkkiot tai vastaavat, samoin yrittäjillä lisäksi sivutulot ja pääomatulot.

80 Mediaani on suuruusjärjestyksessä keskimmäinen palkka. T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Mediaanipalkat - järjestö ja sektori Mediaani F0 F2 F7 Kaikki Kaikki vastaajat (palkansaajat) Järjestö ProCom Viesti ry Julkisen alan tiedottajat (JAT) F0 on taitepiste, jota pienempiä palkkoja on 0 prosentilla ko. ryhmään kuuluvista. F7:n yläpuolelle jää yksi neljäsosa havainnoista. Kirkon viestintää tekevät Sektori Yksityinen sektori Julkinen sektori Kirkko, seurakunnat Järjestöt Viestintätoimistot (ei yrittäjät) Viestintäalan yrittäjät/ammatinharjoittajat Palkansaajien osalta vuoden 203 taulukoiden kantaluku on n=02: sovittu työaika vähintään 3 viikkotyötuntia ja ilmoittanut palkkatietonsa (vastanneet kysymykseen T=,2,,,7). Kyseessä on peruspalkka ja luontaisedut edellisen kerran tapaan, erikseen raportoidaan sivutulot ja ylityötulot sekä tulospalkkiot tai vastaavat, samoin yrittäjillä lisäksi sivutulot ja pääomatulot.

81 8 Mediaanipalkat - ammattinimike Mediaani F0 F2 F7 Kaikki vastaajat (palkansaajat) Viestintä-, tiedotus- tai markkinointijohtaja / Communicatio Viestintä- tai tiedotuspäällikkö tai viestintävastaava / Com Sijoittajasuhdepäällikkö / IR Manager (n=2) Markkinointipäällikkö / Marketing Manager Projektipäällikkö / Project Manager Tiedottaja / Communications Officer Tiedotussihteeri tai viestintäassistentti / Communications A Viestintäkonsultti / Communications Consultant Viestinnän suunnittelija / Communications Planner Viestintäkoordinaattori / Communications Coordinator Toimittaja tai toimitussihteeri / Editor or Editorial Secret Verkko- tai sosiaalisen median toimittaja / Verkkotuottaja t Tuottaja/Producer Muu Viestinnän asiantuntija / Communications Specialist Asiakkuuspäällikkö / Account Manager

82 82 Mediaanipalkat - hierarkia, tehtävien taso ja kokemus Mediaani F0 F2 F7 Kaikki Kaikki vastaajat (palkansaajat) Hierarkia Johtaja, päällikkö esimiesvastuu Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta 3 Asiantuntija Assistentti Työtehtävien taso Suorittava taso Asiantuntijatehtävät Päällikkötaso Kokemus viestintätehtävissä Alle 3 vuotta vuotta Yli 9 vuotta Organisaation koko Alle 8000 hlöä Yli 8000 hlöä

83 83 Mediaanipalkat - päätehtävät Mediaani F0 F2 F7 Lehtien ja julkaisujen toimittaminen Markkinointiviestintä, mainonta, sponsorointi Maineen ja brändin rakentaminen Mediaviestintä (mediasuhteet ja -seuranta) Sisäinen viestintä 6 Sijoittajasuhteet, talousviestintä 7 Verkkosivujen sisällöntuotanto ja seuranta 8 Sosiaalinen median kanavien sisältötuotanto ja seuranta 9 Viestinnän johtaminen 0 Viestinnän konsultointi, viestintävalmennus, tutkimus ja arv Yhteiskuntasuhteet, yhteiskuntavaikuttaminen, lobbaus 2 Yhteiskunta- tai yritysvastuu, kestävän kehityksen viestintä 3 Projekti- tai hankeviestintä Muutosviestintä Jokin muu alue 6 Asiakas-/jäsen-/sidosryhmäviestintä

84 8 Mediaanipalkat - sukupuoli ja ikäryhmä Mediaani F0 F2 F7 Kaikki Kaikki vastaajat (palkansaajat) Sukupuoli nainen mies Ikäryhmät Alle 36-v v Yli 0-v Uusi & nuori Alle 30-v, 0-3 vuotta alalla Julkinen sektori Kunta Valtio Toimipaikan sijainti Pääkaupunkiseudulla Muualla Suomessa

85 T-0837 Viestinnän ammattilaiset 203 kmi/kn/mn Palkkaan vaikuttavia tekijöitä (korrelaatioanalyysi) Yksityinen Julkinen Viestintäsektori sektori Kirkko Järjestöt toimistot 0 Toimipaikka pääkaupunkiseudulla *** *** *** *** 06 Toiminut kaiken kaikkiaan viestintätehtävissä (vuosia) *** *** *** *** *** 0 Sukupuoli ** *** Ikä *** *** ** *** *** 2 Pörssiyhtiö *** 2 Valtio *** 3 Rahoitus ja vakuutustoiminta 3 Toimiala teoll. rak. moniala 7 Nykyisessä toimessa oloaika (vuosia) *** 8 Päätoimisesti viestintää ** 9 Raportoi ylimmälle johdolle ** *** ** 2 Vastaajan työtehtävätaso (suorittava, asiantuntija, päällikkö) *** *** *** *** *** 23 Organisaation henkilömäärä viestintätehtävissä *** *** *** 2 Viestintäbudjetin suuruus (sis. viestinnän henkilöstökulut) * *** 2 Johtoryhmän työskentelyyn osallistuminen ** ** Pearson Correlation *Correlation is significant at the 0. level (2-tailed). **Correlation is significant at the 0.0 level (2-tailed). ***Correlation is significant at the 0.0 level (2-tailed). *** tarkoittaa merkitsevää korrelaatiota (99 tasolla). T-0837 JPU/KN

86 86 Naisten ja miesten palkkaerotarkastelu Vertailuun on valittu henkilöt, jotka ovat työskennelleet viestintätehtävissä 0-30 vuotta Julkisella sektorilla vertailussa mukana 20 naista ja 22 miestä, yksityisellä 208 naista ja 9 miestä. Julkinen sektori Yksityinen sektori Naiset Miehet

87 87 Palkansaajien luontaisedut elokuussa 203 n= On saanut Saaneet n Keski-arvo euroa Kaikki vastaajat Järjestö ProCom Viesti ry Julkisen alan tiedottajat (JAT) Kirkon viestintää tekevät Sektori Yksityinen sektori Julkinen sektori Kirkko, seurakunnat Järjestöt Viestintätoimistot Työnantaja Pörssiyhtiö Muu yksityinen Kunta/-yhtymä 26 3 Kunnan liikelaitos/yhtiö Valtio Valtion liikelaitos/ -yhtiö Kirkko, srk Järjestö tms Yliopisto/kk * Hierarkia Johtaja, päällikkö esimiesvastuu Johtaja, päällikkö, ei esimiesvastuuta Asiantuntija Assistentti Työtehtävät Suorittavan tason (assistentin) tehtäviä Asiantuntijatehtäviä 83 6 Päällikkötason tehtäviä *) Alaryhmistä, joissa on alle viisi vastaajaa, ei ole julkaistu palkkatietoja.

VIESTINNÄN AMMATTILAISET 2015. 12.11.2015 Katja Mikkonen Taloustutkimus Oy

VIESTINNÄN AMMATTILAISET 2015. 12.11.2015 Katja Mikkonen Taloustutkimus Oy VIESTINNÄN AMMATTILAISET 21 12.11.21 Katja Mikkonen Taloustutkimus Oy Tutkimuksen toteutus Tarkoitus Selvittää viestinnän työnkuvan ja palkkojen kehitystä sekä kartoittaa ammattiosaamista. Kohderyhmä ProComin,

Lisätiedot

Palkka ja luontaisedut

Palkka ja luontaisedut Palkka ja luontaisedut Palkansaajilta kysyttiin: Kuukausiansiot veroja vähentämättä elokuussa 2015 Bruttopalkka ikälisineen Luontaisetujen raha-arvo (=verotusarvo) Kertaluonteinen tulospalkkauserä viimeisen

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset tutkimus 2011

Viestinnän ammattilaiset tutkimus 2011 Jäs enyys Toimiala Keskeiset toimialat Yritykset (pl. viest.toimistot) Yrityksen koko Viranomaiset Toimipaikan sijainti Vastuualue Nimike (pääluokat) KAIKKI 1 112 3 800 2 650 3 169 4 777 6 000 ProCom 672

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset 2017 ProCom ry, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT)

Viestinnän ammattilaiset 2017 ProCom ry, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT) Viestinnän ammattilaiset 2017 ProCom ry, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT) SISÄLLYSLUETTELO Tutkimuksen toteutus s. 3 Yhteenveto s. 4 Vastaajien taustatiedot s. 10 Työpaikka ja tehtävä s. 25

Lisätiedot

VIESTINNÄN AMMATTILAISET 2015. ProCom, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon tiedotuskeskus

VIESTINNÄN AMMATTILAISET 2015. ProCom, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon tiedotuskeskus VIESTINNÄN AMMATTILAISET 201 ProCom, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon tiedotuskeskus Raportin rakenne 1 Keskeiset tulokset 2 3 4 7 8 9 10 11 Tutkimuksen toteutus Vastaajien taustatietot

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset 2009

Viestinnän ammattilaiset 2009 Viestinnän ammattilaiset 2009 Mitä tutkimus kertoo IR-ammattilaisista ja pörssiyhtiöiden viestinnästä? Presentaatio Suomen IR-yhdistyksen jäsenille 2.12.2009 Jouni Kivikoski, Pohjoisranta Oy Tutkimusaineisto

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset ProCom ry, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon viestijät

Viestinnän ammattilaiset ProCom ry, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon viestijät Viestinnän ammattilaiset 2019 ProCom ry, Viesti ry, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT), Kirkon viestijät SISÄLLYSLUETTELO Tutkimuksen toteutus s. 3 Yhteenveto s. 4 Ammatti-identiteetti s. 9 Laki digitaalisten

Lisätiedot

Suomalaisten näkemyksiä matkailusta

Suomalaisten näkemyksiä matkailusta Matkailun ja elämystuotannon OSKE Taloustutkimus Oy / Christel Nummela.11.2013 T-10244///CN.11.2013 2 Johdanto Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Matkailun ja elämystuotannon OSKEn toimeksiannosta.

Lisätiedot

Vaikuttajaviestintä 2014. ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Vaikuttajaviestintä 2014. ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry Vaikuttajaviestintä 2014 ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry Vaikuttajaviestintä 2014 Taloustutkimus Oy Katja Mikkonen 5.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO 3 5.5.2014 T-12617 ProCom - Vaikuttajaviestintä 2014 /

Lisätiedot

ASIAKASKYSELY ENVERA. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho 20.11.2015

ASIAKASKYSELY ENVERA. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho 20.11.2015 ASIAKASKYSELY ENVERA Taloustutkimus Oy Pauliina Aho 20.11.2015 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen toteuttaja, kohderyhmä, tavoite ja sisältö Taloustutkimus toteutti tämän tutkimuksen Envera Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

MAINE JA SOSIAALINEN MEDIA viestijä mahdollisuuksien ja riskien managerina

MAINE JA SOSIAALINEN MEDIA viestijä mahdollisuuksien ja riskien managerina MAINE JA SOSIAALINEN MEDIA viestijä mahdollisuuksien ja riskien managerina Elina Melgin, toimitusjohtaja ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Vimma, Joensuu 5.6.2014 MAINE Viestijän tärkein tehtävä Koostuu

Lisätiedot

POHJOLAN ENERGIA. Asiakastyytyväisyystutkimus 2017

POHJOLAN ENERGIA. Asiakastyytyväisyystutkimus 2017 POHJOLAN ENERGIA Asiakastyytyväisyystutkimus 2017 TIIVISTELMÄ JA TUTKIJAN YHTEENVETO Tiivistelmä Tämän Pohjolan Energian asiakastyytyväisyystutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy Pohjolan Energian

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset 2011 -tutkimus

Viestinnän ammattilaiset 2011 -tutkimus Viestinnän ammattilaiset 2011 -tutkimus PROCOM - VIESTINNÄN AMMATTILAISET RY VIESTINNÄN ASIANTUNTIJOIDEN AMMATTIJÄRJESTÖ VIESTI RY JULKISEN ALAN TIEDOTTAJAT RY KIRKON TIEDOTUSKESKUS SUOMEN IR-YHDISTYS

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset 2009 -tutkimus

Viestinnän ammattilaiset 2009 -tutkimus Viestinnän ammattilaiset 2009 -tutkimus PROCOM - VIESTINNÄN AMMATTILAISET RY TIEDOTUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖ TAJ JULKISEN ALAN TIEDOTTAJAT RY KIRKON TIEDOTUSKESKUS SUOMEN IR- YHDISTYS SUOMEN EKONOMILIITTO-FINLANDS

Lisätiedot

KYSELY TEKNISEN VIESTINNÄN TEHTÄVISSÄ TOIMIVIEN PALKKAUKSESTA JA TYÖSUHTEEN EHDOISTA. - yhteenveto tuloksista

KYSELY TEKNISEN VIESTINNÄN TEHTÄVISSÄ TOIMIVIEN PALKKAUKSESTA JA TYÖSUHTEEN EHDOISTA. - yhteenveto tuloksista 1 KYSELY TEKNISEN VIESTINNÄN TEHTÄVISSÄ TOIMIVIEN PALKKAUKSESTA JA TYÖSUHTEEN EHDOISTA - yhteenveto tuloksista Suomen teknisen viestinnän yhdistyksen syysseminaari Tampere 15.10.2013 Hanna Gorschelnik

Lisätiedot

LÄHITAPIOLA ARJEN KATSAUS

LÄHITAPIOLA ARJEN KATSAUS LÄHITAPIOLA ARJEN KATSAUS Internet-paneeli syksy 014..014 Taloustutkimus Oy Paula Lehto ..014 0674 Arjen katsaus syksy 014 / PL Sisällysluettelo Tutkimuksen toteutus Vastaajajoukon rakenne Päätulokset

Lisätiedot

Yhteisöviestintätutkimus ProCom, Julkisen Alan Tiedottajat, Tiedotusalan ammattijärjestö, Kirkon tiedotuskeskus, Suomen IR-yhdistys

Yhteisöviestintätutkimus ProCom, Julkisen Alan Tiedottajat, Tiedotusalan ammattijärjestö, Kirkon tiedotuskeskus, Suomen IR-yhdistys ProCom, Julkisen Alan Tiedottajat, Tiedotusalan ammattijärjestö, Kirkon tiedotuskeskus, Suomen IR-yhdistys Sisällys TIIVISTELMÄ 1 1 TUTKIMUKSEN TARKOITUS JA TUTKIMUSAINEISTO 6 1.1 Tutkimuksen tarkoitus

Lisätiedot

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Kevät 2013

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Kevät 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyystutkimus Kevät 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyys kevät 2013 11.3.2013 Juha Lemmetyinen SISÄLTÖ 3 TIIVISTELMÄ 4 JOHDANTO 5 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 8 VASTAAJAJOUKON RAKENNE 9 KOKONAISTYYTYVÄISYYS

Lisätiedot

STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry. Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa 2.2.2016

STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry. Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa 2.2.2016 STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa 2.2.2016 Johdanto STT Viestintäpalvelut Oy ja ProCom ry tutkivat viestinnän mittaamisen

Lisätiedot

Yhteisöviestintätutkimus 2005. ProCom, Julkisen Alan Tiedottajat, Tiedotusalan ammattijärjestö, Kirkon tiedottajat

Yhteisöviestintätutkimus 2005. ProCom, Julkisen Alan Tiedottajat, Tiedotusalan ammattijärjestö, Kirkon tiedottajat ProCom, Julkisen Alan Tiedottajat, Tiedotusalan ammattijärjestö, Kirkon tiedottajat Sisällys TIIVISTELMÄ 1 1 TUTKIMUKSEN TARKOITUS JA TUTKIMUSAINEISTO 6 1.1 Tutkimuksen tarkoitus 6 1.2 Tutkimuksen toteuttaminen

Lisätiedot

Työ kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018. Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin

Työ kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018. Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin Työ 2030 -kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018 Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin 14.8. 31.8.2018 TAUSTATIEDOT 2052 62 % 80 % 50 % 50 % :lla henkilöä vastasi kyselyyn kyselyyn vastanneista

Lisätiedot

Viestinnän ammattilaiset 2009

Viestinnän ammattilaiset 2009 Viestinnän ammattilaiset 2009 Mitä tutkimus kertoo julkisen alan tiedottajista? Presentaatio JATin jäsenille 7.12.2009 Jouni Kivikoski, Pohjoisranta Oy Tutkimusaineisto Nettikysely elo syyskuussa 2009

Lisätiedot

Logistiikka-alojen palkkakysely 2013 Huolinta

Logistiikka-alojen palkkakysely 2013 Huolinta Logistiikka-alojen palkkakysely 2013 Sukupuoli 10 8 79% 6 4 2 21% nainen mies Ikä 18 vuotta tai alle 19-26 3% 27-36 37-46 47-56 25% 28% 29% 57-62 16% 63 vuotta tai yli 2 4 6 8 10 Asuinpaikkakuntasi postinumeroalue

Lisätiedot

Tampereen yliopistosta vuonna 2009 valmistuneiden uraseurannan tuloksia. Tampereen yliopisto Työelämäpalvelut Tammikuu 2015

Tampereen yliopistosta vuonna 2009 valmistuneiden uraseurannan tuloksia. Tampereen yliopisto Työelämäpalvelut Tammikuu 2015 Tampereen yliopistosta vuonna 29 valmistuneiden uraseurannan tuloksia Tampereen yliopisto Työelämäpalvelut Tammikuu 21 Kyselyn toteutus ja kohderyhmä Vuonna 214 uraseurantakysely toteutettiin vuonna 29

Lisätiedot

Nuoret Lakimiehet ry Työhyvinvointikysely 2014

Nuoret Lakimiehet ry Työhyvinvointikysely 2014 Lue analyysi kyselyn tuloksista: www.nuoretlakimiehet.fi/0///nula-selvitti-tyooloja-sisalto-ennen-kompensaatiota-ja-glooriaa/ Taustatiedot Sukupuoli 0 8 6 6 Mies Nainen Kaikki (KA:.6, Hajonta:0.9) (Vastauksia:7)

Lisätiedot

Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK /14/2018 Luottamuksellinen 1

Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK /14/2018 Luottamuksellinen 1 Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK 2018 3/14/2018 Luottamuksellinen 1 Taustaa selvityksestä Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta kansalaistutkimuksen18 29

Lisätiedot

PALKKAKYSELY PALKKAKYSELY

PALKKAKYSELY PALKKAKYSELY 1. PALKKAKYSELY 1 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin jäsenille tehtiin lokakuussa 2016 työmarkkinatutkimus internet-kyselynä. Kysely toteutettiin yhteistyössä Tekniikan Akateemisten Liitto TEKin vastaavan

Lisätiedot

Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry PYÖRÄILY. Telebus vkot 15 ja 16/ 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen

Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry PYÖRÄILY. Telebus vkot 15 ja 16/ 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry PYÖRÄILY Telebus vkot 1 ja 16/ 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Pyöräliitto

Lisätiedot

Logistiikka-alojen palkkakysely 2013 Kuljetus

Logistiikka-alojen palkkakysely 2013 Kuljetus Logistiikka-alojen palkkakysely 2013 Sukupuoli 10 8 6 65 % 35 % 2 nainen mies Ikä 18 vuotta tai alle 19-26 4 % 27-36 37-46 47-56 57-62 22 % 27 % 29 % 17 % 63 vuotta tai yli 1 % 2 6 8 10 Asuinpaikkakuntasi

Lisätiedot

Uraseuranta 2012 Aalto-yliopisto tiivistelmä vuonna 2007 maisteriksi valmistuneiden vastauksista

Uraseuranta 2012 Aalto-yliopisto tiivistelmä vuonna 2007 maisteriksi valmistuneiden vastauksista Uraseuranta 212 Aalto-yliopisto tiivistelmä vuonna 27 maisteriksi valmistuneiden vastauksista Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Taustatiedot Vuonna 27 Teknillisestä korkeakoulusta, Taideteollisesta

Lisätiedot

Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2016 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin 9 500, vastausprosentti noin 22 Erilaiset

Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2016 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin 9 500, vastausprosentti noin 22 Erilaiset Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2016 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin 9 500, vastausprosentti noin 22 Erilaiset vastauspolut työmarkkina-aseman mukaan (palkkatyössä olevat,

Lisätiedot

Tradenomi kaupan alalla. Liiketalouden kehittämispäivät 16.11.2011 Mika Varjonen, toiminnanjohtaja Tradenomiliitto TRAL ry

Tradenomi kaupan alalla. Liiketalouden kehittämispäivät 16.11.2011 Mika Varjonen, toiminnanjohtaja Tradenomiliitto TRAL ry Tradenomi kaupan alalla Liiketalouden kehittämispäivät 16.11.2011 Mika Varjonen, toiminnanjohtaja Tradenomiliitto TRAL ry Tradenomiliitto TRAL ry Tradenomi-, BBA- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden

Lisätiedot

Kansalaistutkimus viikkotyöajoista STTK

Kansalaistutkimus viikkotyöajoista STTK Kansalaistutkimus viikkotyöajoista STTK Kaikki vastaajat, n=1177 Ikäryhmät Alle 35-vuotiaat, n=211 35-50 vuotiaat, n=427 51-65-vuotiaat, n=414 Sukupuoli Naiset, n=746 Miehet, n=422 Ammattiasema Työntekijä,

Lisätiedot

STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Retriever Suomi Oy Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa TAMMIKUU

STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Retriever Suomi Oy Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa TAMMIKUU STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Retriever Suomi Oy Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa TAMMIKUU 2017 Johdanto STT Viestintäpalvelut Oy, ProCom ry ja Retriever

Lisätiedot

@TEK_akateemiset Tuunia Keränen

@TEK_akateemiset Tuunia Keränen Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2017 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin 9200, vastausprosentti noin 22 Erilaiset vastauspolut työmarkkina-aseman mukaan (palkkatyössä olevat,

Lisätiedot

Palkkatasotutkimus 2015

Palkkatasotutkimus 2015 Palkkatasotutkimus Tuloksia Taustaa Vuotuinen palkkatasotutkimus antaa poikkileikkauksen jäsenten sijoittumisesta työmarkkinoilla ja palkkatasosta Lokakuun ansiot (tunnusluvuissa mukana kokoaikatyössä

Lisätiedot

MENESTYVÄ JOHTAJA -kyselyraportti

MENESTYVÄ JOHTAJA -kyselyraportti MENESTYVÄ JOHTAJA -kyselyraportti Viestintä suomalaisessa johtajuudessa 12/2016 Ground Communications Menestyvä Johtaja -kysely Menestyvä Johtaja -kyselyn toteuttivat viestintätoimisto Ground Communications

Lisätiedot

Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2008. Henkilöstöpalveluyritysten Liitto Toukokuu 2008

Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2008. Henkilöstöpalveluyritysten Liitto Toukokuu 2008 Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2008 Henkilöstöpalveluyritysten Liitto Toukokuu 2008 Vuokratyöntekijätutkimuksen toteutus Sisältö Toisto vuoden 2007 vuokratyöntekijätutkimuksesta Aihealueet:

Lisätiedot

Yleiskuva. Palkkatutkimus 2008. Tutkimuksen tausta. Tutkimuksen tavoite. Tutkimusasetelma

Yleiskuva. Palkkatutkimus 2008. Tutkimuksen tausta. Tutkimuksen tavoite. Tutkimusasetelma Palkkatutkimus 2008 Yleiskuva Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoite Tutkimusasetelma Tietotekniikan liitto (TTL) ja Tietoviikko suorittivat kesäkuussa 2008 perinteisen palkkatutkimuksen. Tutkimus on perinteisesti

Lisätiedot

RIL-PALKKAKYSELY 2017

RIL-PALKKAKYSELY 2017 RIL- 8.3.2017 PALKKAKYSELY 2016 1 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin jäsenille tehtiin loka-marraskuussa 2017 työmarkkinatutkimus. Kysely toteutettiin yhteistyössä Tekniikan Akateemisten Liitto TEKin

Lisätiedot

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Syksy 2013

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Syksy 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyystutkimus Syksy 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyys syksy 2013 18.10.2013 Juha Lemmetyinen SISÄLTÖ 3 TIIVISTELMÄ 4 JOHDANTO 5 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 8 VASTAAJAJOUKON RAKENNE 9 KOKONAISTYYTYVÄISYYS

Lisätiedot

MUUTTOHALUKKUUS JA KUNTIEN VETOVOIMA

MUUTTOHALUKKUUS JA KUNTIEN VETOVOIMA Turku Tänään 2018 MUUTTOHALUKKUUS JA KUNTIEN VETOVOIMA Tutkimusraportti 12.12.2018 Hanna-Leena Heinosaari Tutkimuksen toteutus Kohderyhmä/vastaajajoukko Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan ja Liedon 15-79-vuotias

Lisätiedot

Jyväskylän yliopistosta vuonna 2011 valmistuneiden maistereiden uraseuranta - tilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen (syksy 2016)

Jyväskylän yliopistosta vuonna 2011 valmistuneiden maistereiden uraseuranta - tilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen (syksy 2016) Jyväskylän yliopistosta vuonna 11 valmistuneiden maistereiden uraseuranta - tilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen (syksy 16) kohtaiset tiedot (Kyselyn vastausprosentti: 4 valmistuneista) Vastaajien

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Lääketieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin

Lisätiedot

Tradenomit työmarkkinoilla

Tradenomit työmarkkinoilla Tradenomit työmarkkinoilla Uudistu ja uudista 2011 Johanna Tuovinen asiamies, koulutus-, työvoima- ja elinkeinopolitiikka Tradenomiliitto TRAL ry Minkälaista osaamista tarvitaan? Yleinen osaaminen korostuu

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Valtiotieteellisestä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 2012. Materiaalin tuottanut Helsingin

Lisätiedot

VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2009 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE

VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2009 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2009 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE - KYSELYN TOTEUTUS - KÄSITYKSET AMK-TUTKINNOSTA JA KOULUTUKSESTA - AMK-TUTKINNON TUOTTAMA OSAAMINEN - TYÖLLISTYMISEEN

Lisätiedot

Sijoittumisen yhteisseuranta

Sijoittumisen yhteisseuranta Sijoittumisen yhteisseuranta Seuraavat korkeakoulut keräsivät vuonna 2009 yhteistyössä tietoa valmistuneistaan Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto Turun yliopisto Turun kauppakorkeakoulu Åbo Akademi Hämeen

Lisätiedot

Kouluttautuminen ja työurat. Akavalaisten näkemyksiä - KANTAR TNS:n selvitys 2018

Kouluttautuminen ja työurat. Akavalaisten näkemyksiä - KANTAR TNS:n selvitys 2018 Kouluttautuminen ja työurat Akavalaisten näkemyksiä - KANTAR TNS:n selvitys 1 Aineiston piirteet Akava selvitti akavalaisten näkemyksiä työuralla kouluttautumisesta ja tulevaisuuden työurista toukokuussa

Lisätiedot

Vuokratyöntekijätutkimus 2014

Vuokratyöntekijätutkimus 2014 Vuokratyöntekijätutkimus 2014 Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää seminaari 7.10.2014 Vastaajia 5552 Pekka Harjunkoski Tutkimuksen tausta Kuudes valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus Tiedonkeruu

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Teologisessa tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin tuottanut

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Farmasian tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin tuottanut

Lisätiedot

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2. Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012.

Lisätiedot

DIGITALISAATION EDELLÄKÄVIJÄT 2018 Miten digitalisaation eri osa-alueilla panostetaan ja onko kasvua näkyvissä?

DIGITALISAATION EDELLÄKÄVIJÄT 2018 Miten digitalisaation eri osa-alueilla panostetaan ja onko kasvua näkyvissä? LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ DIGITALISAATION EDELLÄKÄVIJÄT 218 Miten digitalisaation eri osa-alueilla panostetaan ja onko kasvua näkyvissä? Tutkimusraportti, 18.5.218 SISÄLLYS 1. MITEN TUTKIMUS TEHTIIN

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Humanistisessa tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin tuottanut

Lisätiedot

Poolian palkkatutkimus 2011

Poolian palkkatutkimus 2011 Poolian palkkatutkimus 2011 Palkkatutkimuksen taustoja Palkkatutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa työnhakijoidemme nykyistä palkkatasoa ja verrata sitä heidän koulutukseensa ja työkokemukseensa sekä

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Helsingin yliopistossa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon, farmaseutin ja lastentarhanopettajan tutkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 2012.

Lisätiedot

Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2015 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin , vastausprosentti noin 25 YTN-teemana

Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2015 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin , vastausprosentti noin 25 YTN-teemana Kysely tehtiin loka-marraskuussa 2015 Kohderyhmänä työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet Vastaajia noin 11 000, vastausprosentti noin 25 YTN-teemana työtyytyväisyys ja työn muutokset Tuunia Keränen @TEK_akateemiset

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Farmasian tiedekunnassa vuonna 2009 farmaseutin tutkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin tuottanut Helsingin

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Oikeustieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin

Lisätiedot

Kyselytutkimus työajan käytöstä

Kyselytutkimus työajan käytöstä Kyselytutkimus työajan käytöstä Omien asioiden hoitaminen ja Internetin käyttö työajalla Markkina- ja mielipidetutkimusyritys Q-Tutkimus toteutti kesäkuussa 2013 (3.6. 17.6.2013) kyselytutkimuksen, joka

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 2012. Materiaalin tuottanut Helsingin

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 lastentarhanopettajan tutkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 2012. Materiaalin tuottanut Helsingin

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012.

Lisätiedot

RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN Työhyvinvointikyselyn tulokset

RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN Työhyvinvointikyselyn tulokset RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN Työhyvinvointikyselyn tulokset Yhteenveto vuosilta 2011, 201, 2015, 2016 ja 2017 toteutetuista kyselyistä Kunnanhallitus 7.5.2018 Yleistä kyselystä Ranuan työhyvinvointikyselyssä

Lisätiedot

Neuvontajärjestöt. Suomi Tänään Helmi-maaliskuu 2012

Neuvontajärjestöt. Suomi Tänään Helmi-maaliskuu 2012 Neuvontajärjestöt Suomi Tänään Helmi-maaliskuu 2012 1 Neuvontajärjestöt 2012 Sisältö sivu Tutkimuksen sisältö ja toteutus 3 Aineiston rakenne 4 Tiivistelmä tuloksista 5-6 Tulokset graafisena esityksenä

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Taloustieteiden tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Taloustieteiden tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 Taloustieteiden tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Helsinkiläiset kannattavat vaikeasti työllistyvien ihmisten palkkaamista hankintojen kautta

Helsinkiläiset kannattavat vaikeasti työllistyvien ihmisten palkkaamista hankintojen kautta Helsinkiläiset kannattavat vaikeasti työllistyvien ihmisten palkkaamista hankintojen kautta TUTKIMUSRAPORTTI THL: Mielipiteet hankinnoilla työllistämisestä Petra Lehmuskunnas & Tuomo Turja 30..201 Yhteenveto

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2012 aikana AMKtutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2012 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Kansalaiskysely SuomiAreenaan

Kansalaiskysely SuomiAreenaan Kansalaiskysely SuomiAreenaan TUTKIMUSRAPORTTI EK, OAJ, Sivistystyönantajat.6.2019 / Taloustutkimus Oy Yhteenveto tuloksista Yhteenveto Työelämämurrokseen liittyvät asiat pelottavat reilua kolmannesta

Lisätiedot

Tohtorin tutkinnon suorittaneet työelämässä: Vuosina 2008 ja 2009 Tampereen yliopistossa tohtorin tutkinnon suorittaneiden uraseuranta

Tohtorin tutkinnon suorittaneet työelämässä: Vuosina 2008 ja 2009 Tampereen yliopistossa tohtorin tutkinnon suorittaneiden uraseuranta Tohtorin tutkinnon suorittaneet työelämässä: Vuosina 2008 ja 2009 Tampereen yliopistossa tohtorin tutkinnon suorittaneiden uraseuranta Tampereen yliopisto Ura- ja rekrytointipalvelut Kyselyn toteutus ja

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa vuonna 29 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 214 ja vertailu vuonna 27 valmistuneiden kyselyyn 212. Materiaalin

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä T a l o u s t i e t e i d e n t i e d e k u n t a

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä T a l o u s t i e t e i d e n t i e d e k u n t a Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v. 2006 valmistuneiden tilanne syksyllä 2011 T a l o u s t i e t e i d e n t i e d e k u n t a Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

KANSALAISKYSELY: TEEMANA RAUTATIEKILPAILU LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho, Tuomo Turja

KANSALAISKYSELY: TEEMANA RAUTATIEKILPAILU LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho, Tuomo Turja KANSALAISKYSELY: TEEMANA RAUTATIEKILPAILU LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Taloustutkimus Oy Pauliina Aho, Tuomo Turja.6.06 SISÄLLYS Yhteenveto tuloksista Tulokset 6 Vastaajien taustatiedot 9 Toteutus

Lisätiedot

Perustiedot. Sukupuoli. Jäsenyys Lakimiesliitossa

Perustiedot. Sukupuoli. Jäsenyys Lakimiesliitossa 1 Sisällys Perustiedot... 3 Sukupuoli... 3 Jäsenyys Lakimiesliitossa... 3 Työnantaja ja työsuhde... 4 Toimialajakauma... 4 Yrityksen koko... 4 Työsuhteen kesto... 5 Työsuhteen laatu... 5 Palkka... 6 Palkkausmuoto...

Lisätiedot

11. Jäsenistön ansiotaso

11. Jäsenistön ansiotaso 24 Kuvio 19. 11. Jäsenistön ansiotaso Tutkimuksessa selvitettiin jäsenistön palkkaukseen liittyviä asioita. Vastaajilta kysyttiin heidän kokonaiskuukausiansioitaan (kuukausibruttotulot). Vastaajia pyydettiin

Lisätiedot

Yleiskuva. Palkkatutkimus 2005, osa I. Tutkimuksen tausta. Tutkimusasetelma. Tulosten edustavuus

Yleiskuva. Palkkatutkimus 2005, osa I. Tutkimuksen tausta. Tutkimusasetelma. Tulosten edustavuus Palkkatutkimus 2005, osa I Yleiskuva Tutkimuksen tausta Tutkimusasetelma Tietotekniikan liitto (TTL) ja ITviikko suorittivat maalis-huhtikuussa 2005 perinteisen palkkatutkimuksen. Tutkimus on perinteisesti

Lisätiedot

Kotimainen kirjallisuus

Kotimainen kirjallisuus Kotimainen kirjallisuus Kysely lähetettiin 80 kotimaisen kirjallisuuden alumnille, joista 27 vastasi. Vastausprosentti oli 34 %. Vastaajista 89 % on naisia. Vastaajien keski-ikä on 35 vuotta. Opintojen

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 2012. Materiaalin tuottanut

Lisätiedot

Tutkimustulokset Nokiasta lähteneiden uudelleensijoittuminen. HRM Partners Oy Julkaistavissa klo 03.00

Tutkimustulokset Nokiasta lähteneiden uudelleensijoittuminen. HRM Partners Oy Julkaistavissa klo 03.00 Tutkimustulokset Nokiasta lähteneiden uudelleensijoittuminen HRM Partners Oy Julkaistavissa 21.3.2014 klo 03.00 Taustaa Nokia tarjosi henkilöstövähennysten kohteena oleville työntekijöilleen laajan Bridge-yhteiskuntavastuuohjelman,

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Ktek 2016

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Ktek 2016 Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Ktek 2016 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2009 valmistuneiden tilanne syksyllä 2014. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2009 valmistuneiden tilanne syksyllä 2014. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2009 valmistuneiden tilanne syksyllä 2014 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

DI-katsaus 2008 SUOMEN RAKENNUSINSINÖÖRIEN LIITTO RIL. Huhtikuu 2008. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL

DI-katsaus 2008 SUOMEN RAKENNUSINSINÖÖRIEN LIITTO RIL. Huhtikuu 2008. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL Huhtikuu 2008 DI-katsaus 2008 SUOMEN RAKENNUSINSINÖÖRIEN LIITTO RIL Tietoja saa lainata vain mikäli lähde mainitaan. RIL Palkkatutkimus 2007 2 (18) 1. Yhteenveto Yleistä Rakennus- ja kiinteistöalan diplomi-insinöörikuntaa

Lisätiedot

OAJ:n Työolobarometrin tuloksia

OAJ:n Työolobarometrin tuloksia OAJ:n Työolobarometrin tuloksia 31.1.2014 OAJ:n Työolobarometrin perustiedot Kysely toteutettiin loka-marraskuussa 2013 Kyselyn vastaajia 1347 Opetusalan ammattijärjestön ja Finlands Svenska Lärarförbundin

Lisätiedot

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Attendo Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2017 Taustatietoa Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille toteutettiin Webropolkyselynä marraskuussa

Lisätiedot

virhemarginaali eli luottamusväli on plus miinus yksi prosenttiyksikkö. Taulukosta 1 nähdään myös muiden muuttujien vakioidut palkkaerot.

virhemarginaali eli luottamusväli on plus miinus yksi prosenttiyksikkö. Taulukosta 1 nähdään myös muiden muuttujien vakioidut palkkaerot. 28 työmarkkinaedunvalvonta Teksti: Teuvo Muhonen TEKin työmarkkinatutkimus Tulospalkkiot lievässä laskussa Tulospalkkioiden osuus kokonaisvuosiansioista oli viime vuonna 7,2 prosenttia, kun se vuotta aikaisemmin

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta. Kysely toteutettiin Internet-kyselynä.

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnassa vuonna 2009 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012.

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus POOLIplus

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus POOLIplus Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus POOLIplus 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 Lääketieteellinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus, Biosaimaa

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus, Biosaimaa Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus, Biosaimaa 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI. Ikäsyrjintä työelämässä

TUTKIMUSRAPORTTI. Ikäsyrjintä työelämässä TUTKIMUSRAPORTTI Kyselyn toteutus Tämän kyselyn toteutti EK:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Kysely kohdistettiin työikäiseen väestöön (18 vuotiaat), ja siihen vastasi 2128 henkilöä 11. 1. tammikuuta

Lisätiedot

YLE Teksti-tv -tutkimus Kohderyhmä: Huonokuuloiset ja kuurot Kirjekysely, huhtikuu 2013

YLE Teksti-tv -tutkimus Kohderyhmä: Huonokuuloiset ja kuurot Kirjekysely, huhtikuu 2013 YLE Teksti-tv -tutkimus Kohderyhmä: Huonokuuloiset ja kuurot Kirjekysely, huhtikuu 2013 15.5.2013 KN T-10556, KN 14.5.2013 2 Sisällysluettelo Keskeiset tulokset 3 Tutkimuksen tekninen toteutus 4 Huonokuuloisten

Lisätiedot

Uraseuranta 2018 tuloksia vuonna 2013 valmistuneiden uraseurannasta

Uraseuranta 2018 tuloksia vuonna 2013 valmistuneiden uraseurannasta Opintopalvelut Suunnittelija Outi Suorsa Uraseuranta 18 tuloksia vuonna 13 valmistuneiden uraseurannasta Uraseuranta 18 toteutettu syksyllä 18 valtakunnallisena kysely lähetetty kaikille vuonna 13 päättyvän

Lisätiedot