Purjehtikaa herkkujen pariin!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Purjehtikaa herkkujen pariin!"

Transkriptio

1 Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin!

2 VIIKINKIEN MAKUMATKAT Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä NORMANDIAN RETKI... 48,90 Saamenmaan savuporokeittoa LKarpalo-punajuuripyreellä kruunattua samettisen pehmeää savuporokeittoa rieskan kera. Pippuripihviä Frankkien hovista VL Härän sisäfileetä parmesan-leipäkuorrutteella kruunattuna, Iberiankinkkulastua, tervapippurikastia, perunakakkua ja paahdettuja juureksia. Varjagien karpalo-valkosuklaaterriiniä Karpalo-valkosuklaaterriiniä, marinoituja lakkoja, tyrnisiirappia sekä pähkinäistä keksimurua. Historiankirjojen mukaan: Normandia on saanut nykyisen nimensä viikinkien eli pohjanmiesten mukaan. Normandian alueen paikannimistössä skandinaavien invaasiosta on runsaasti jälkiä. Samoin alueen sukunimistössä näkyy tuon aikakauden vaikutus. Normandian rannikolle viikingit tulivat Ludvig Hurskaan hallinnon aikana ( ). Ryöstöretket tapahtuivat kesän aikana ja talvikausiksi skandinaavit palasivat takaisin koteihinsa pohjoiseen. Vuodesta 851 lähtien viikingit aloittivat talvikausien vieton Seinen alajuoksun alueella. Vuonna 911 viikinkipäällikkö Rollo allekirjoitti Saint-Clair-sur-Eptessa Kaarle Yksinkertaisen kanssa sopimuksen, jossa hallitsija antoi Rollolle läänitykseksi Seinen alajuoksun vastapalvelukseksi vasallivalasta. Valan mukaan Rollon tuli suojella Seinen alajuoksua ja Rouenin kaupunkia skandinaavien hyökkäyksiltä GOTLANNIN RETKI... 43,90 Mäkelän tilan juustosalaatti Omena-viikunavinaigretessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä ja murustettua speltti-siemennäkkileipää sekä oliivikastilla marinoitua Mäkelän tilan juustoa. Ahdin kalansaalis L, G Kauden kalaa ja paistettua kylmäsavulohta, tatti-kantarellikastia, perunakakkua, fenkolikaalipaistosta sekä karpalo-punajuuripyreetä.ionan ihanampi lakritsimousse VE, M, GLakritsimoussea, vadelma-salmiakkisorbettia, lakritsin makuista marenkia ja vadelmasiirappia. Historian kirjojen mukaan: Gotlanti on ollut kautta aikojen suotuisa asuinpaikka. Saarelta on löydetty runsaasti merkkejä asutuksesta jo kivikauden ajalta. Pronssi- ja rautakauden ase-, kulta- ja rahalöytöjen perusteella voidaan otaksua saarelaisten olleen jo muinoin vilkkaassa kanssakäymisessä vieraisiin maihin. Rohkeat viikingit tekivät pitkiä kauppamatkoja. Esimerkiksi arabialaisia rahoja on löydetty Gotlannista tuhansittain. Kuvakivet ovat Gotlannille ominainen rautakautinen muinaisjäännös. Viikinkiaikaiset kuvakivet olivat suurimmillaan kolmen metrin korkuisia kalkkikivipaaseja, joihin on kaiverrettu mytologisia kohtauksia.

3 VIIKINKIEN MAKUMATKAT Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä BIRKAN RETKI... 34,90 Sienikeittoa Sigtunasta LKurpitsapyreellä kruunattua kermaista tatti-kantarellikeittoa sekä saaristolaisleipää ja rosmariinivaahtoa.kanaa Lindisfarnesta VL, GMeheväksi pariloitua broileria, vuohenjuustoa ja basilika-parmesaanipestoa, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä paahdettuja juureksia ja raparperihilloketta.friggan suklaakaakkua GValkosuklaalla kuorrutettua suklaakaakkua, raparperimoussea, paahdettua valkosuklaata sekä kuusenkerkkä-vaniljakastia ja vadelmasiirappia. Historian kirjojen mukaan: Björkön saarella sijaitseva Birka ja Adelsö-saarella sijaitseva Hovgården olivat viikinkien valtakunnan keskuksia luvulla. Birkaan perustettiin 700-luvulla suuri satama aallonmurtajineen. Viikingit kävivät hyvin kansainvälistä kauppaa. Birkan kaupunki oli kuninkaiden ja viikinkipäälliköiden pääkaupunki, suurimmillaan kaupungissa on arvioitu asuneen noin 700 asukasta. Birkan lähellä on kuninkaiden hautakumpuja. Vuonna 830 saapui benediktiinimunkki Ansgar viikinkien valtakuntaan saarnamaan kristinuskoa. Ansgar viipyi puolitoista vuotta Birkassa, ja vaikka suuri osa asukkaista kastettiin ja kaupunkiin perustettiin seurakunta, ei Birkasta tullut koskaan kristillistä yhteisöä. Birka hylättiin 900-luvulta lähtien, ja valtakunnan uudeksi keskukseksi tuli Sigtuna. JORVIKIN RETKI... 37,90 Vehreiden saarten salaattia VE, M Omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä ja murustettua speltti-siemennäkkileipää.ilmattaren nyhtöpapurieska VE MKvinoarieskan täytteenä nyhtöpapua, myskikurpitsaa ja kurpitsapyreetä sekä viikinkien yrttikastia. Vierellään fenkoli-kaalipaistosta, linssi-tomaattisalaattia sekä tervattuja puolukoita.ionan ihanampi lakritsimousse VE, M, GLakritsimoussea, vadelmasalmiakkisorbettia, lakritsin makuista marenkia ja vadelmasiirappia. Historian kirjojen mukaan: Viikingit hyökkäsivät Jorvikin kaupunkiin vuonna 865 ja perustivat sinne siirtokunnan, jossa viikinkikuninkaat hallitsivat lähes sata vuotta. Eoforvikistä tuli Jorvik, myöhemmin York. Viikinkien Jorvik oli suuri kaupunki, siellä arvioidaan olleen luvun paikkeilla asukasta. Viikinkien vaikutus näkyy sekä Yorkia ympäröivän maaseudun paikannimissä, että kaupungin katujen nimissä (Baldersby, Svainby, Coppergate, Swinegate). Suurin osa annoksista voidaan räätälöidä gluteenittomiksi tai laktoosittomiksi! Kerrothan henkilökunnalle ruoka-allergiastasi tai ruokaintoleranssistasi.

4 VIIKINKIEN MAKUMATKAT Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä SAVONIAN RETKI... 42,60 Sveanmaan kalaleipä L Saaristolaisleivän päällä rapumoussea ja kylmäsavulohta. Vierellään kurpitsapyreetä, omenaviikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä sekä spelttisiemennäkkileipää. Aifurin lammassärää L Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään artisokka-perunavoita, paahdettuja juureksia, tervattuja puolukoita, saaristolaisleipää sekä rosmariinivaahtoa. Haraldin tervainen Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, terva-kinuskikastia, pähkinäistä keksimurua ja marinoituja lakkoja. Historiankirjojen mukaan: Viikinkiajan kalmistoja on löytynyt myös Savoniasta. Kalmistollisen asutuksen alueilla maanviljely ja karjanhoito olivat peruselinkeinot, vaikka tietysti myös metsästyksen ja kalastuksen merkitys oli suuri. Turkismetsästys erämaaalueilla oli ilmeisen vilkasta. Turkiskauppa yhdisti Suomen alueen viikinkien ylläpitämään kauppaverkostoon. Suomeen hankittiin muun muassa aseita ja hopeaa. On mahdollista, että Suomen alueen asukkaita on ottanut osaa viikinkiretkiin ja liikkunut Itämerta kauempana. Kaupankäynnin kerryttämästä varallisuudesta kertovat hopearaha-aarteet. Nykyisin pidetään todennäköisenä, että Suomen asukkaiden suhteet skandinaaveihin olivat suhteellisen rauhanomaiset. FENNLANDIN RETKI... 61,90 Asgårdin alkukiviliuskekiveltä tarjotaan: kuhan poskea, tervasilakkaa, kylmäsavustettua lohta ja villisikaa, viiriäisen koipea, oliivikastilla marinoitua Mäkelän tilan juustoa, hölskykurkkuja, linssi-tomaattisalaattia, kirkastettua metsäsienisalaattia sekä saaristolaisleipää riistamoussen kera.pohjolan emännän poroa GMureaa poron sisäfileetä, puolukka-voikastia, rosmariinivaahdolla koristettua perunakakkua, balsamico-punajuuria, kirkastettua metsäsienisalaattia, Maakerkelän leipäjuustoa sekä marinoituja lakkoja.pyhän Magnuksen pärepäreelle kerättynä suklaakaakkua, rapea räiskäle, karpalovalkosuklaaterriiniä, mustikkajäätelöä sekä mansikkahilloa, kuusenkerkkä-vaniljakastia ja poksahtelevaa sokeria. Historiankirjojen mukaan: Viikinkiajan Suomi käsitti nykyisen Varsinais-Suomen. Varsinais-Suomi erottui Hämeestä kulttuurisesti ja muodosti samanlaisen muinaismaakunnan kuin Hämekin. Svealaista asutusta oli Suomen rannikolla jo ennen viikinkiaikaa, mutta svealaiset olivat selvä vähemmistö Suomessa. Todennäköisesti suomalaisilla ja svealaisilla oli suhteellisen hyvät välit keskenään. Viikinkien idäntie kulki Varsinais-Suomen saariston läpi.

5 VIIKINKIEN MAKUMATKAT Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä KUNINKAAN KESTIT... 67,90 /hlö (valmistetaan vähintään kahdelle) Haraldin hovi keräsi kesteihin parhaat herkkunsa. Pöytiin kannetaan näyttävä ateriakokonaisuus, jossa maistellaan viikinkien taistelukilville koottuja erilaisia pohjolan makuja.haakon Hyvän alkajaiskilpi LHaakonin kilvelle kerättynä kuhan poskea, tervasilakkaa, kylmäsavustettua lohta ja villisikaa, viiriäisen koipea, härkäsalamia, rapumoussea, riistamoussea, tervapuolukkaa, omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä, kirkastettua sienisalaattia sekä saaristolaisleipää ja rieskaa.maunu Paljasjalan kilpi GVillisiankaretta, savustettua ankkaa ja viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, terva-pippuri- ja omena-calvadoskastia, viikinkien kilpiperunaa, Västerbottenin juustoperunaa, paahdettuja juureksia sekä mustikkasipulihilloketta.eerik Voittoisan jälkikilpieerikin kilvelle kerätään suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, karpalo-valkosuklaaterriiniä, Maakerkelän leipäjuustoa ja tyrnisiirappia, lakritsimoussea, marinoituja lakkoja, mansikkahilloa, terva- ja mustikkajäätelöä sekä vadelmasalmiakkisorbettia. Historian kirjojen mukaan: Holmgang eli saaressa käynti oli viikinkien kaksintaistelu. Se oli yhteisön tunnustama tapa ratkaista riidat. Osapuolet löivät aseillaan toisiaan vuorotellen, usein haastettu ensin, ja sitten oli haastajan vuoro. Oli myös sellainen sääntö, että kilpiä sai käyttöönsä ainoastaan kolme.

6 Harald 20 vuotta: Kara KetunhäntäMansen kontuja jo pitkään vaelteli Kara, ja monesti löysi tiensä suosikki kievariinsa Haraldin ja Helgan patojen ääreen, nauttimaan notkuvien pöytien antimista. Pian huomasi tuo ovela Ketunhännäksikin kutsuttu, että tulemalla kylään töihin olisi hän lähempänä näitä patoja, eikä tarvitsisi aina läpi tuulen ja tuiskun kylille vaeltaa. Näin marssi Kara Ketunhäntä kylään töihin voimatynnyreitä pyörittelemään, ja tulikin tunnetuksi pian ovelasta leikinlaskustaan, joka taitaakin olla peruja ihan itseltään Lokilta, viikinkien kujeilevalta jumalalta. ALKUHYVÄT 1. VEHREIDEN SAARTEN SALAATTIA, VE, M... 6,30 Omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä ja murustettua speltti-siemennäkkileipää. 2. MÄKELÄN TILAN JUUSTOSALAATTIA... 7,30 Omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä ja murustettua speltti-siemennäkkileipää sekä oliivikastilla marinoitua Mäkelän tilan juustoa 3. SIENIKEITTOA SIGTUNASTA, L Alkuhyväksi / PäähyväksiKurpitsapyreellä aateloitua kermaista tatti-kantarellikeittoa sekä saaristolaisleipää ja rosmariinivaahtoa. Alkuun... 8,90 Pääruuaksi... 11,60 4. SAAMENMAAN SAVUPOROKEITTOA, L Alkuhyväksi / PäähyväksiKarpalo-punajuuripyreellä aateloitua samettisen pehmeää savuporokeittoa rieskan kera. Alkuun... 9,90 Pääruuaksi... 14,30 5. ASGÅRDIN ALKUKIVI 13,90... Liuskekiveltä tarjotaan: kuhan poskea, tervasilakkaa, kylmäsavustettua lohta ja villisikaa, viiriäisen koipea, oliivikastilla marinoitua Mäkelän tilan juustoa, hölskykurkkuja, linssi-tomaattisalaattia, kirkastettua metsäsienisalaattia sekä saaristolaisleipää riistamoussen kera. Historian kirjojen mukaan: Aavoilla merillä viikingeillä oli omat suuntimis- ja matkanmittauskeinonsa. On luultavaa, että he selvisivät auringon ja pohjantähden asemaa seuraamalla sekä tarkkailemalla luontoa, aaltoja, tuulta, lintuja ja meren kaloja. Linnut ja valaat esiintyivät rannikkojen läheisyydessä sekä aallot muodostuivat eri tavalla merenpohjan kohotessa rannikkoa lähestyttäessä. Kokenut purjehtija osasi myös tarkkailla taivaanrannassa näkyvää jääkenttien heijastusta.

7 Harald 20 vuotta: Saga SäihkysilmäSaga on ukkosenjumala Thorin tytär. Itse tuo viikinkiprinsessa väittää lisänimensä juontavan hänen kauniista silmistään. Kylän naisten mielestä hänen nimensä viittaa hänen suosioonsa kylän miesten keskuudessa. Thor puolestaan kertoo tarinaa Sagasta lapsena, jolloin suuttuessaan hän sai taivaan kannen säihkymään salamoista isänsä tapaan. 6. SVEANMAAN KALALEIPÄ, L... 11,90 Saaristolaisleivän päällä rapumoussea ja kylmäsavulohta. Vierellään kurpitsapyreetä, omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä sekä speltti-siemennäkkileipää. 7. HAAKON HYVÄN ALKAJAISKILPI, L 16,60 /hlö... (valmistetaan vähintään kahdelle)haakonin kilvelle kerättynä kuhan poskea, tervasilakkaa, kylmäsavustettua lohta ja villisikaa, viiriäisen koipea, härkäsalamia, rapumoussea, riistamoussea, tervapuolukkaa, omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä, kirkastettua sienisalaattia sekä saaristolaisleipää ja rieskaa. Historien kirjojen mukaan: Haakon Hyvä (myös Haakon Adalsteninkasvatti, muinaisnorjaksi Hákon Aðalsteinsfóstri, n ) oli Norjan kuninkaana tai mahdollisesti noin Hän oli Norjan ensimmäisen kuninkaan Harald Kaunotukan nuorin poika. Haakon oli nuorena Englannin kuningas Athelstanin (Ethelstan) kasvattipoikana. Athelstan tutustutti Haakonin kristinuskoon. Saatuaan tiedon isänsä kuolemasta Haakon varusti sotajoukon ja lähti Norjaan vastustaakseen velipuoltaan Eerik Verikirvestä. Haakon sai taakseen Norjan ylhäisön lupaamalla luopua kuninkaan verotusoikeudesta maaomaisuuteen. Eerik joutui pakenemaan ja asettumaan Britteinsaarille. Eerikin pojat yrittivät vielä saada kruunua tanskalaisten avustuksella, mutta Haakon voitti heidät toistuvasti. Haakon pani alulle useita hallinnollisia uudistuksia. Hän ei kuitenkaan onnistunut käännyttämään norjalaisia kristinuskoon. Haakon kuoli tanskalaisia vastaan käydyssä Fitjarin meritaistelussa 961.

8 Harald 20 vuotta: Thorvald Tuulentuoma Kerrotaan, että tuuli toi pienen pojan viikinkiveneen maston mukana suomenniemelle. Tarinan mukaan vene joutui myrskyssä Thorin vasaroiden moukaroimaksi ja haaksirikkoutui suomenlahdella. Uskomusten mukaan olin ainut joka selvisi turmasta. Muonamies Hans Hajamieli löysi minut ja nimesi Thorvald Tuulentuomaksi. HELGAN KASVIMAALTA 8. ILMATTAREN NYHTÖPAPURIESKA, VE, M... 22,80 Kvinoarieskan täytteenä nyhtöpapua, myskikurpitsaa ja kurpitsapyreetä sekä viikinkien yrttikastia. Vierellään fenkoli-kaalipaistosta, linssi-tomaattisalaattia sekä tervattuja puolukoita. 9. RYYTIMAANVARTIJAN KASVISMIEKKA, VL... 24,20 Miekkaan pujotetaan kaura-kasvispihvejä, kesäkurpitsaa ja paprikaa sekä vuohenjuustoa basilika-parmesaanipeston kera. Vierellään savupaprikakastia, Viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia sekä omena- sinapinsiemenhilloketta. VENEEN VIERESTÄ 10. MIDGÅRDIN MERILOHTA, L, G... 26,90 Rapumoussella koristettua merilohta, porkkana-tähtianiskastia, artisokka-perunavoita sekä paahdettuja balsamico-punajuuria. 11. AHDIN KALANSAALIS, L, G... 27,90 Kauden kalaa ja paistettua kylmäsavulohta, tatti-kantarellikastia, perunakakkua, fenkoli-kaalipaistosta sekä karpalo-punajuuripyreetä. Historian kirjojen mukaan: Viikingit söivät kaksi varsinaista ateriaa: aamupäivällä muutama tunti töiden aloittamisen jälkeen syötiin aamupuuro ja illalla, kun päivän työt oli saatu päätökseen, syötiin iltaruoka. Juomana oli vettä, piimää tai kaljaa. Vuodenaikojen vaihtumista juhlistettiin uhrijuhlissa, joissa juotiin olutta. Jos kyse oli erityisen merkittävästä tapahtumasta, juhlissa saatettiin tarjota simaa, joka oli valmistettu hunajasta, maltaista ja vedestä ja maustettu humalalla. Kaikkein rikkaimmilla oli myös frankkien maasta tuotuja viinejä. Pitkäntalon tuvan seiniä kiersivät penkit, joilla päivisin istuttiin ja öisin nukuttiin. Ruokailujen ajaksi penkkien eteen nostettiin pöytälevyt, jotka katettiin liinalla.

9 Harald 20 vuotta: Gunhild Koskenkuohu Gunhild on suolakauppiaan tytär ja näin ollen pitää tölliänsä otollisella paikalla hyvän kulkureitin läheisyydessä. Gunhild taitaa oluen valmistuksen ja yrttien kasvatuksen. Luonnoltaan Gunhild on yleensä iloinen ja leppoinen puuhastelija jolla tuntuu olevan aina monta rautaa tulessa. Eihän se kosken juoksukaan taida helpolla pysähtyä. Kerran nähtiin Gunhildinkin kuohahtavan, kun Thorin ukkosen nostattama tulvavesi vei Gunhildin paremman olutastian mennessään... Niinpä Gunhild joutui uuden oluterän valmistamaan, mutta sen hyväksi timjamilla maustoi ja saatiin Haraldin pitoihin sammiollinen olutta pöytään. OMILTA LAITUMILTA 12. MIELIKIN MAALAISSALAATTI... 17,90 Ahvenanmaan lammasbratwurstia, ilmakuivattua Iberiankinkkulastua, paistettu kananmuna, oliivikastilla marinoitua Mäkelän tilan juustoa, slaavilaisia suolakurkkuja, omena-viikunavinaigrettessä pyöräytettyä salaattia, tomaattia, hölskykurkkuja, linssejä, ja murustettua speltti-siemennäkkileipää. 13. KANAA LINDISFARNESTA, Vl, G... 19,20 Meheväksi pariloitua broileria, vuohenjuustoa ja basilika-parmesaanipestoa, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä paahdettuja juureksia ja raparperihilloketta. 14. NORNIEN ANKKAA JA PELTOPYYTÄ, L, G... 26,90 Savustettua ankkaa ja pariloitua peltopyynrintaa, omena-calvadoskastia, rosmariinivaahdolla koristettua perunakakkua, fenkoli-kaalipaistosta sekä raparperihilloketta. 15. BALDURIN PORSASTA, G Pariloitua, viikinkien yrttitahnalla siveltyä possun etuselkää ja tiristettyä possunkylkeä, terva-pippurikastia, Västerbottenin juustoperunaa, paahdettuja juureksia, karamellisoitua sipulia sekä omena-sinapinsiemenhilloketta. Normaali 200 g... 18,90 Iso 400 g... 24, NAHKAPÖKSYN MAKKARAPANNU... 19,20 Ahvenanamaan lammasbratwurstia, riistamakkaraa, Västerbottenin juustoperunaa, balsamico-punajuuria, karamellisoitua sipulia, slaavilaisia suolakurkkuja sekä katajaista mallassinappia. 17. RAUTAKYLJEN PANNU, L, G... 24,60 Pariloitua, viikinkien yrttitahnalla siveltyä possun etuselkää, ylikypsää häränlapaa ja riistamakkaraa, laakerinlehtikastia, valkosipuliperunaa, paahdettuja juureksia sekä raparperihilloketta. Historian kirjojen mukaan: Kukaan ei tarkalleen tiedä, mitä tapahtui tuona kuuluisana päivänä, jona Västerbottensostin resepti syntyi. Tarina kertoo, että maitorengin kosiskelu sai Ulrika Eleonoran unohtamaan juustokattilan täysin. Ensin juustoa pidettiin epäonnistuneena, mutta kun sitä myöhemmin maistettiin, sen ainutlaatuinen maku paljastui. Riippumatta tapaamisen todenperäisyydestä taitava meijerikkö Ulrika Eleonora otti juustosta vaarin ja lahjoitti sen jälkipolville tunnetussa ja tarkoin varjellussa reseptissään.

10 Harald 20 vuotta: Stine JousenampujaKun synnyin, olivat olot siihen aikaan kurjat. Isäni, Hurja Vikke, ampui jousipyssyllään elannoksi variksia. Kerran ampuessaan nuoli ei osunutkaan lentävään varikseen, vaan palasi takaisin, suoraan taivaalle tähyävän isäni silmään. Se oli kovin huono juttu. Onneksi isäni näkö ei mennyt, vaan hän alkoi nähdä kaiken kahtena. Kaksi varista yhdellä ampumalla, ajatteli hän. Harmi vaan, että tähtäsi aina sitä väärää varista, eikä tullut ruokaa taivaalta. Jo taaperoikäisenä isäni opetti minut tähtäämään lentävää riistaa, ja kolmen vanhana ammuin jo ne kaksi varista yhdellä iskulla. Olin niin taitava, että minua alettiin viikinkipiireissä kutsua Stine Jousenampujaksi. Taitoni olen säilyttänyt ja toimin täällä erikoistuneena luomuvarisruokien hankkijana. LEIRINUOTION LOIMUSTA 18. HALVDAN MUSTAN HÄRÄNPIHVIÄ. L, G Viipaloitua Black Angus - härän petit tenderiä, savupaprikakastia, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, mustikka-sipulihilloketta sekä rosmariinivaahtoa. Normaali 150 g... 24,90 Iso 300 g... 33, PIPPURIPIHVIÄ FRANKKIEN HOVISTA, VL Härän sisäfileetä parmesan-leipäkuorrutteella kruunattuna, Iberiankinkkulastua tervapippurikastia, perunakakkua ja paahdettuja juureksia. Normaali 150 g... 30,90 Iso 300 g... 49, AIFURIN LAMMASSÄRÄÄ, L... 24,80 Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään artisokka-perunavoita, paahdettuja juureksia, tervattuja puolukoita, saaristolaisleipää sekä rosmariinivaahtoa. 21. VALHALLAN VASIKAN MAKSAA, L, G... 22,90 Paistettua vasikanmaksaa ilmakuivatulla Iberiankinkkulastulla koristettuna, laakerinlehtikastia, artisokka-perunavoita, paahdettuja juureksia, karamellisoitua sipulia, slaavilaisia suolakurkkuja sekä tervattuja puolukoita. 22. POHJOLAN EMÄNNÄN POROA, G 35,90... Mureaa poron sisäfileetä, puolukka-voikastia, rosmariinivaahdolla koristettua perunakakkua, balsamico-punajuuria, kirkastettua metsäsienisalaattia, Maakerkelän leipäjuustoa sekä marinoituja lakkoja. Historian kirjojen mukaan: Karja merkitsi viikingeille rikkautta, koska se tuotti maitoa ja lihaa. Maitoa ei juurikaan juotu, vaan siitä tehtiin voita ja juustoa, jotka säilyivät vahvasti suolattuina kauan aikaa. Tuoretta lihaa syötiin myöhäissyksyllä ja juhlapäivinä. Liha saatiin säilöttyä pidemmäksi ajaksi suolaamalla, kuivattamalla, hapattamalla tai palvaamalla.

11 Harald 20 vuotta: Helga Hirvenhuutaja Pienenä viikinki tyttönä oli Helga ollut metsässä poimimassa marjoja suureen koriinsa eikä liiemmin ollut ympärilleen katsellut vaan keskittyi omaan tekemiseensä. Korissa oli mahtavasti jo mustikoita ja ajatteli Helga pian kotiin suunnata ja klaanilleen valmistaa makoisan mustikkapiiraan. Vaan miten niin pieni tyttö ei nähnyt niin suurta eläintä ennen kuin suoraan sen eteen astui. Suuri hirvi oli makuuksillaan ja syvässä unessa. Ei ollut hirvi kuullut Helgaa, liekö niin äänettömänä liikkunut. Helga säikähti suurta eläintä ja alkoi huutaa paikallaan, mistä hirvi sitten säikähti. Hirvi juoksi jo ennen kuin kaikki jalat kantoivat ja juoksi päin suurta jykevää mäntyä. Ei hirven matka siitä jatkunut sen koommin, kun niska katkesi ja hirvi putosi siihen. Oli Helgalla kerrottavaa, kun kotia pääsi, jotta jos miehet voisivat hakea hirven pois suuren männyn juurelta. Siitä lähtien on Helgaa kutsuttu hirvenhuutajaksi MIMIR-JÄTTILÄISEN RIISTAMIEKKA, GValmistetaan yhdelle... 39,90... Valmistetaan kahdelle tai useammalle... 38,90 /hlö Miekkaan pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, villisiankaretta, peltopyynrintaa, riistamakkaraa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Miekan vierellä tarjotaan tatti-kantarellikastia sekä puolukka-voikastia, viikinkien kilpiperunaa, Västerbottenin juustoperunaa, paahdettuja juureksia, riistamoussea, kirkastettua metsäsienisalaattia ja tervattuja puolukoita BJÖRN KÄYRÄKÄDEN KILPI, G... 29,90 /hlö (valmistetaan vähintään kahdelle) Viikinkien yrttitahnalla siveltyä ylikypsää häränlapaa, pariloitua broilerin rintaa, riistamakkaraa, savupaprika- ja laakerinlehtikastia, viikinkien kilpiperunaa, Västerbottenin juustoperunaa, paahdettuja juureksia sekä omenasinapinsiemenhilloketta MAUNU PALJASJALAN KILPI, G... 34,80 /hlö (valmistetaan vähintään kahdelle)villisiankaretta, savustettua ankkaa ja viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, terva-pippuri- ja omena-calvadoskastia, viikinkien kilpiperunaa, Västerbottenin juustoperunaa, paahdettuja juureksia sekä mustikkasipulihilloketta. Historian kirjojen mukaan: Maunu III Paljasjalka, Magnus III Olavsson Berrføtt, oli Norjan kuningas Hän oli aluksi serkkunsa Haakon Maununpojan kanssahallitsija, mutta Haakonin kuoltua 1094 hänestä tuli yksin koko Norjan kuningas. Maunu oli Olav Kyrren avioton poika. Maunun lisänimen oletetaan saaneen alkunsa hänen tavastaan pukeutua sääret paljaaksi jättävään irlantilaistyyppiseen kilttiin. Vuonna 1095 Maunu Paljasjalasta tuli myös Mansaaren kuningas. Lisäksi Maunu liitti vuonna 1098 Orkneysaaret, Hebridit ja Shetlandinsaaret Norjaan. Maunu Paljasjalka kaatui vuonna 1103 ollessaan sotaretkellä Irlannissa. Maunun sotaretkellä oli kauaskantoiset seuraukset, sillä tulevina vuosina Norjaan ilmestyivät sekä Harald Gille että Sigurd Slembe, jotka kumpikin väittivät olevansa Maunun aviottomia poikia ja oikeutettuja Norjan kruunuun.

12 Harald 20 vuotta: Åsa OikukasÅsa on osaava viikinkipäällikön vaimo, joka asustelee meren lähellä Fensalierissa. Hän on rauhaa rakastava taivaanrannan maalari, joka häiriintyy, jos kylässä aletaan kinastelemaan ja tämä voi laukaista oikukkuuden esiin. Normaalisti Åsa kyllä pystyy hallitsemaan itsensä ja oikukkuutensa. Åsa vetäytyy usein omaan koloonsa maan alle, ajatuksissaan omat kyläläiset ja kyläläisten vieraat Kylän avainnippua hän kantaa vyötäisillään, puolison ollessa retkillään. Åsa omaa selvännäön kyvyn, tuntee nykyiset ja tulevat tapahtumat ja tämän vuoksi muidenkin kylien päälliköt häneltä usein neuvoja ja ennustuksia tulevista kyselevät ja hänen sanaansa uskovat. JÄLKIHYVÄT EERIK VOITTOISAN JÄLKIKILPI... 16,90 / hlö(valmistetaan vähintään kahdelle) Eerikin kilvelle kerätään suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, karpalovalkosuklaaterriiniä, Maakerkelän leipäjuustoa ja tyrnisiirappia, lakritsimoussea, marinoituja lakkoja, mansikkahilloa, terva- ja mustikkajäätelöä sekä vadelmasalmiakkisorbettia HARALDIN TERVAINEN... 8,60 Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, terva-kinuskikastia, pähkinäistä keksimurua ja marinoituja lakkoja FRIGGAN SUKLAAKAAKKUA, G... 9,60 Valkosuklaalla kuorrutettua suklaakaakkua, raparperimoussea, paahdettua valkosuklaata sekä kuusenkerkkä-vaniljakastia ja vadelmasiirappia IONAN IHANAMPI LAKRITSIMOUSSEA, VE, M, G... 9,70 Lakritsimoussea, vadelma-salmiakkisorbettia, lakritsin makuista marenkia ja vadelmasiirappia RÄÄVELIN RÄISKÄLEET... 8,90 Rapeaksi paistettuja räiskäleitä mustikkajäätelön ja mansikkahillon kera. Sekä kuusenkerkkä-vaniljakastia ja omenalastu. 31. VARJAGIEN KARPALO-VALKOSUKLAATERRIINIÄ 9,20... Karpalo-valkosuklaaterriiniä, marinoituja lakkoja, tyrnisiirappia sekä pähkinäistä keksimurua. Historian kirjojen mukaan: Eerik sai lisänimensä voitettuaan veljenpoikansa Styrbjörn Vahvan Fyris-tasangolla n. vuonna 985. Styrbjörn oli Eerikin Olof-veljen poika, joka halusi osan Eerikin valtakunnasta itselleen. Adam Bremeniläisen mukaan Eerik oli aiemmin kääntynyt kristinuskoon, mutta palasi pakanaksi voittonsa jälkeen. Tarujen mukaan Eerik lupasi itsensä Odinille kymmeneksi vuodeksi, jos voittaa Styrbjörnin.

13 Harald 20 vuotta: Sven SäästöliekkiSven seisoskeli kylmissään oravanraato kädessään tuntien vilua ja nälkää. Tulta tarvittaisiin, ja silloin Sven muisti, että tulukset olivat hänellä mukana. Työnsi oikean käden taskuunsa ja otti tuluksen kouraansa. Sitten työnsi vasemman käden taskuun ja otti toisenkin tuluksen kouraansa. Suurta vilua ja nälkää tuntien Sven löi tulukset voimalla yhteen. Kimeän huudon kaikuessa läpi koko Hämeen hän muisti, että hänen housujen taskuissa oli molemmissa iso reikä. Tuskan kyynelien valuessa hän päätti, ettei turhaan enää tulta tekisi ja hänen nimensä olkoon jatkossa Sven Säästöliekki. 32. PYHÄN MAGNUKSEN PÄRE... 13,50 Päreelle kerättynä suklaakaakkua, rapea räiskäle, karpalo-valkosuklaaterriiniä, mustikkajäätelöä ja mansikkahilloa, kuusenkerkkä-vaniljakastia ja poksahtelevaa sokeria. 33. BESTLAN JÄÄTELÖT Bestlan jäätelöherkut, valitsepa näistä: Tervajäätelö, mustikkajäätelö, vaniljajäätelö, suklaajäätelö, mansikkajäätelö tai vadelmasalmiakkisorbetti Jäätelön seuraksi: Mansikkahillo, marinoidut lakat, vadelmasiirappi, tyrnisiirappi, tervakinuskikastike, kuusenkerkkä-vaniljakastike, suklaakastike tai kinuskikastike 1 pallo... 4,20 2 palloa... 6,80 Historian kirjojen mukaan: Viikinkiajalla alku- ja jälkiruokina maistuvat kirsikat, pähkinät, omenat, päärynät, luumut, marjat sekä kastanjat. Säilymään ne saatiin keittämällä ne hilloksi sokerin kanssa. Pääruokana maistuivat erilaiset lihat kuten nauta, sika, lammas ja linnut, ja eläimestä käytettiin hyödyksi kaikki osat. Esimerkiksi makkaran muodossa lihasta ei jäänyt mitään poisheitettäväksi. Säilyvyyden takia lihaa ja kalaa syötiin usein raskaasti suolattuna, savustettuna tai kuivattuna. Yleisin kypsennystapa oli paahtaa liha tulen loimussa, mikä teki lihasta usein hyvin kuivaa. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

Purjehtikaa herkkujen pariin! Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin! VIIKINKIEN RETKET

Lisätiedot

Purjehtikaa herkkujen pariin!

Purjehtikaa herkkujen pariin! Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin! VIIKINKIEN RETKET

Lisätiedot

JOKIRAPUKEITTOA (VL) 9,50 - kalalientä, kermaa, tomaattia, juureksia, valkosipulia, valkoviiniä ja talon leipää

JOKIRAPUKEITTOA (VL) 9,50 - kalalientä, kermaa, tomaattia, juureksia, valkosipulia, valkoviiniä ja talon leipää ALKURUOAT ESCARGOTS 11,40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla ja talon leipää SIENI-CAPPUCCINO ( VL) 9,00 - ja talon leipää JOKIRAPUKEITTOA (VL) 9,50 - kalalientä, kermaa, tomaattia,

Lisätiedot

Ukonkiven herkutteluhetkiin ruokalista Ravintola Ukonkivi

Ukonkiven herkutteluhetkiin ruokalista Ravintola Ukonkivi Ukonkiven herkutteluhetkiin ruokalista Ravintola Ukonkivi Ravintola Ukonkivi tarjoaa herkutteluhetkiä joissa yhdistyvät perinteinen ruoka ja modernit maut. Talon emäntä Tuula Kilpelänaho valmistaa ateriat

Lisätiedot

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon!

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon viihtymään ja nauttimaan keittiömme antimista. Kaikki annoksemme valmistetaan ammattitaidolla tarkoin valikoiduista tuoreista raaka-aineista

Lisätiedot

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea RUOKALISTA 1/2017 MENUT TALA-MENU 39,40 Pohjalainen vihersalaatti Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea Paahdettua lohta Paahdettua

Lisätiedot

L,G Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, miedosti savustettuja kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja vadelmavinaigrettea

L,G Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, miedosti savustettuja kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja vadelmavinaigrettea MENUT RAIKAS HERKKUHETKI-MENU 34,40 Talonpojan vihersalaattia Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, miedosti savustettuja kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja vadelmavinaigrettea Merilohta

Lisätiedot

Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori Tel. 017-369 9090 www. elmonte.fi ravintola@elmonte.fi

Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori Tel. 017-369 9090 www. elmonte.fi ravintola@elmonte.fi Á la Carte Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori Tel. 017-369 9090 www. elmonte.fi ravintola@elmonte.fi ALKURUOAT ESCARGOTS 11,00 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla ja talon leipää SAVUSIMPUKKAPANNU

Lisätiedot

KEITTOJA / SALAATTEJA:

KEITTOJA / SALAATTEJA: KEITTOJA / SALAATTEJA: Metsäsienikeitto Kermainen keitto sienistä sekä yrteistä 6,80 / 11,40 Kahden Kalan Keitto Valkosipulin tuoksuinen kirkas kalakeitto arvokaloista 6,80 / 11,40 Vuohenjuustosalaatti

Lisätiedot

- valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla gratinoituja etanoita ja talon leipää. KOOKOS- JOKIRAPUKEITTO (VL) 9,80 - ja talon leipää

- valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla gratinoituja etanoita ja talon leipää. KOOKOS- JOKIRAPUKEITTO (VL) 9,80 - ja talon leipää ALKURUOAT ESCARGOTS 11,80 - valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla gratinoituja etanoita ja talon leipää SIENI-CAPPUCCINO ( VL) 9,50 - ja talon leipää KOOKOS- JOKIRAPUKEITTO (VL) 9,80 - ja talon leipää

Lisätiedot

MENU. www.kattaasavon.fi GASTROPUB EINO À LA EINO

MENU. www.kattaasavon.fi GASTROPUB EINO À LA EINO GASTROPUB EINO MENU À LA EINO Perimätiedon mukaan Etelä-Savon kirkkaiden kalavesien ja vehreiden metsien keskellä asui muinoin mies nimeltä Eino. Vaikka Einon pirtti oli syrjässä muusta asutuksesta ja

Lisätiedot

Keittiömestarin menu 59,00. Makasiinin menu 44,00

Keittiömestarin menu 59,00. Makasiinin menu 44,00 Keittiömestarin menu 59,00 Lintuterriiniä, linnunmaksamoussea ja marinoituja kauden vihanneksia L Crème Ninon klassinen hernesosekeitto, joka viimeistellään pöydässä Palmerin shampanjalla L,G Grillattua

Lisätiedot

Alkuruoat. Village-menu

Alkuruoat. Village-menu Menu www.schv.fi Alkuruoat Village-menu Vihersalaattia L, G Raikasta salaattia, punasipulihilloketta, paprikaa, kurkkua, paahdettua pinjansiementä, vinaigrette-kastiketta 8,90 Caesar-salaattia L Roomansalaattia,

Lisätiedot

Lohi-katkaraputoast l 9,60 Limemarinoitua lohta, katkarapuja, avokadoa ja chili-ranskankermakastiketta rapeaksi paistetulla paahtoleivällä

Lohi-katkaraputoast l 9,60 Limemarinoitua lohta, katkarapuja, avokadoa ja chili-ranskankermakastiketta rapeaksi paistetulla paahtoleivällä ALKURUOAT Lohi-katkaraputoast l 9,60 Limemarinoitua lohta, katkarapuja, avokadoa ja chili-ranskankermakastiketta rapeaksi paistetulla paahtoleivällä Hedelmäinen broilerisalaatti l, g 11,00 Erilaisia salaatteja,

Lisätiedot

AITOJEN MAKUJEN KESÄLISTA

AITOJEN MAKUJEN KESÄLISTA AITOJEN MAKUJEN KESÄLISTA AIDOISTA RAAKA-AINEISTA KÄSIN TEHTYNÄ. RAKKAUDESTA RUOKAAN. Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon viihtymään ja nauttimaan keittiömme antimista.

Lisätiedot

Porkkana-vuohenjuustokeitto L,(G pyydettäessä) 9,80 Samettista porkkanakeittoa, Juustoportin Vuohen Chevre-juustoa ja talon leipää

Porkkana-vuohenjuustokeitto L,(G pyydettäessä) 9,80 Samettista porkkanakeittoa, Juustoportin Vuohen Chevre-juustoa ja talon leipää ALKURUOAT Talonpojan vihersalaatti 6,20 Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, puolikuivattua tomaattia, raikasta salaattia ja hunaja-tyrnivinaigrettea Porkkana-vuohenjuustokeitto L,(G pyydettäessä)

Lisätiedot

3. Crudo Melone G...5,90 Verkkomelonia ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä ricottajuustoa.

3. Crudo Melone G...5,90 Verkkomelonia ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä ricottajuustoa. Lohicarpaccio Alkuun 1. Antipastit kahdelle...12,90 Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua paprikaa, puolikuivattua tomaattia, verkkomelonia, salaattia, provolone- ja ricottajuustoa

Lisätiedot

KITCHEN & BAR OULA A LA CARTE

KITCHEN & BAR OULA A LA CARTE KITCHEN & BAR OULA A LA CARTE KITCHEN & BAR OULA 5 ruokalajin yllätysmenu 59 7 ruokalajin yllätysmenu 79 Lappimenu Lohikeittoa L,G Poronkäristystä, perunamuusia, puolukkaa ja suolakurkkua L,G Haudutettua

Lisätiedot

1.Vihreä salaatti L,G...5,90 Lajitelma salaatteja, tomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukan siemeniä, porkkana lastuja ja sitrusvinegretteä.

1.Vihreä salaatti L,G...5,90 Lajitelma salaatteja, tomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukan siemeniä, porkkana lastuja ja sitrusvinegretteä. Menu ALKURUOAT JA KEITOT 1.Vihreä salaatti L,G...5,90 Lajitelma salaatteja, tomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukan siemeniä, porkkana lastuja ja sitrusvinegretteä. 2. Etanoita valkosipuli-yrttivoilla

Lisätiedot

KYLMÄSAVU- LOHIKEITTO ( VL ) 8,50 - kylmäsavulohta, kermaa, sipulia, valkoviiniä, kalalientä ja talon leipää

KYLMÄSAVU- LOHIKEITTO ( VL ) 8,50 - kylmäsavulohta, kermaa, sipulia, valkoviiniä, kalalientä ja talon leipää ALKURUOAT SIENI- CAPPUCCINO ( VL) 8,00 - kermainen, mokkainen keitto ja talon leipää KYLMÄSAVU- LOHIKEITTO ( VL ) 8,50 - kylmäsavulohta, kermaa, sipulia, valkoviiniä, kalalientä ja talon leipää ESGARGOTS

Lisätiedot

POHJOLAN PARASTA RUOKAA

POHJOLAN PARASTA RUOKAA POHJOLAN PARASTA RUOKAA Pohjolan makuelämykset oat nyt huudossa, ja ruokakilpailut oat tulleet jäädäkseen. Niitä käydään teleisiossa, lehdissä ja nyt myös merellä. Viking Line julkisti jokin aika sitten

Lisätiedot

Broiler-caesar-salaatti 9,50 /14,50 L(G) -Broilerin fileetä, salaattia -Caesarkastiketta, parmesania -Leipäkrutonkeja

Broiler-caesar-salaatti 9,50 /14,50 L(G) -Broilerin fileetä, salaattia -Caesarkastiketta, parmesania -Leipäkrutonkeja Alkuruoat Valkosipulietanat 9,50 L(G) -Talon leipää Grillattu jättikatkarapuvarras 9,80 L/G -Chilimarinoituja jättikatkaravun pyrstöjä -Kylmä tilli-limetahna, rucolaa Mozzarellatikut 6,50 -Paneroidut mozzarellatikut

Lisätiedot

ALKURUOAT PASTAT JA RISOTOT

ALKURUOAT PASTAT JA RISOTOT ALKURUOAT ESCARGOTS (VL, G) 11,50 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talon leipää ILMAKUIVATTUA KINKKUA MONTEN TAPAAN ( G, VL) 9,50 - ja parmesanjuustoa KOOKOS JOKIRAPU- CURRYKEITTO

Lisätiedot

ESCARGOTS 11.40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talonleipää

ESCARGOTS 11.40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talonleipää ALKURUOAT ESCARGOTS 11.40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talonleipää TOMAATTI-BASILIKAKEITTOA 7.80 - paahdettua vuohenjuustoa ja leipäkrutonkeja SIENI-CAPPUCCINO ( VL) 9.00 -kermaista

Lisätiedot

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea RUOKALISTA 3/ 2016 MENUT POHJOLA - MENU 38,20 Pohjalainen vihersalaatti Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea Paahdettua lohta

Lisätiedot

Laadunarvioinnissa maistellut tuotteet: Fazer Food Services Oy: 17 Buffet:

Laadunarvioinnissa maistellut tuotteet: Fazer Food Services Oy: 17 Buffet: Laadunarvioinnissa maistellut tuotteet: Fazer Food Services Oy: Välimerellistä salaattia Mustia oliiveja Salamiviipaleita Pecorino -juustoa ja mustapippurijuustoa Paprikahilloa Grissini -keksejä Yrttimaustettua

Lisätiedot

SALAATIT. Talon vihreä salaatti -jogurttikastike -paahdettua talon leipää 5,50 / 10,50

SALAATIT. Talon vihreä salaatti -jogurttikastike -paahdettua talon leipää 5,50 / 10,50 SALAATIT alkuruoka / annos Talon vihreä salaatti -jogurttikastike -paahdettua talon leipää 5,50 / 10,50 Fetajuustosalaatti -vihreää salaattia -sipulia -oliiveja -fetajuustoa -öljy-yrtti-sitruunakastike

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.50 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.50 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia KYLMÄSAVUHAUKEA JA

Lisätiedot

LIHAT: -Riimi-härkää 11,00 -Metsästäjänleipä 17,50 ( Grillattua leipää, paistettu grillipihvi, samettista metsäsienimuhennosta, seuranaan raikasta

LIHAT: -Riimi-härkää 11,00 -Metsästäjänleipä 17,50 ( Grillattua leipää, paistettu grillipihvi, samettista metsäsienimuhennosta, seuranaan raikasta KESÄLISTA 2013 KASVIKSIA JA VIHANNEKSIA: -Aurinkoinen kesäsalaatti 5,00 /8,00 -Verigreippi-halloumisalaatti 10,00 ( Ihanan raikas salaatti joka valmistettu verigreipin sisälle) -Tomaatti-mozzarella bruschetta

Lisätiedot

13.9.2012 Menu 1 PAPRIKA-MOZZARELLASALAATTIA (VL,G) Paahdettua paprikaa, buffalo-mozzarellaa, rucolaa ja oliiviöljyä

13.9.2012 Menu 1 PAPRIKA-MOZZARELLASALAATTIA (VL,G) Paahdettua paprikaa, buffalo-mozzarellaa, rucolaa ja oliiviöljyä MENU Huomioittehan, että tilauksenne tulee toimittaa HIFK:lle 5 arkipäivää ennen ottelua. Mikäli tilauksenne ei jostain syystä ehdi ajoissa, keittiö varaa teille automaattisesti lihaisan menun. 13.9.2012

Lisätiedot

Menu RAVINTOLA KALTIOKIVI

Menu RAVINTOLA KALTIOKIVI Menu RAVINTOLA KALTIOKIVI ALKURUOAT 1. Vihersalaatti (L, G)...6,90 / 11,90 Sitrusvinegretillä mehustettua salaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukansiemeniä ja balsamicosiirappia

Lisätiedot

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU À LA CARTE KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU Menu 1 Jääkellarin lohta ja siianmätimoussea L Jääkellarin lohta, siianmätimoussea, saaristolaisleipää ja marinoitua punajuurta. Pippuripihvi L, G Pippuroitu naudan

Lisätiedot

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENUT

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENUT À LA CARTE KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENUT Menu 1 Jääkellarin lohta ja siianmätimoussea L Jääkellarin lohta, siianmätimoussea, saaristolaisleipää ja marinoitua punajuurta. Pippuripihvi L, G Pippuroitu naudan

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.80 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.50 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.70

Lisätiedot

L = laktoositon G = gluteeniton VL = vähälaktoosinen M = maidoton. Alkuun

L = laktoositon G = gluteeniton VL = vähälaktoosinen M = maidoton. Alkuun Alkuun 1. Vihersalaatti M,G 4,50 Salaattia, kurkkua, tomaattia, paahdettuja siemeniä ja basilikakastiketta. 2. Valkosipulisinihomejuustoetanat L 9,50 Sinihomejuustolla kuorrutetut valkosipulietanat sekä

Lisätiedot

BURGEREITA JA KLASSIKKOLEIPIÄ

BURGEREITA JA KLASSIKKOLEIPIÄ BURGEREITA JA KLASSIKKOLEIPIÄ Chicken burger L... 16,90 Salaattia, tomaattia, punasipulia, kanaa, ananasta, vuohenjuustoa, mangomajoneesia Maalaisranskalaisia Kasvis burger L... 16,90 Kasvispihvi, cheddarjuustoa,

Lisätiedot

Sigrid`s Menu Life is short, so eat pasta and drink wine Alkuruokia

Sigrid`s Menu Life is short, so eat pasta and drink wine Alkuruokia Alkuruokia #Antipasti1 Italialaista makkaraa, Ilmakuivattua kinkkua, sitruunamarinoituja oliiveja,marinoitua miedosti kuivattua tomaattia, grillattua munakoisoa sekä paahdettua paprikaa tarjoillaan maalaisleivän

Lisätiedot

Alkuruoat. Mozzarellatikut 6,50 - Paneroidut mozzarellatikut ja chilidippi

Alkuruoat. Mozzarellatikut 6,50 - Paneroidut mozzarellatikut ja chilidippi Alkuruoat Mozzarellatikut 6,50 - Paneroidut mozzarellatikut ja chilidippi Paneroidut jalapenot 6,50 - Paneroidut cheddarjuustotäytteiset jalapenot - Valkosipulimajoneesi Kahvelin keitto - Kermainen suppilovahverokeitto

Lisätiedot

KOOKOS- JOKIRAPUKEITTOA ( VL, G) 8,50 - kalalientä, valkoviiniä, tomaattia, kermaa, kookosmaitoa ja talonleipää

KOOKOS- JOKIRAPUKEITTOA ( VL, G) 8,50 - kalalientä, valkoviiniä, tomaattia, kermaa, kookosmaitoa ja talonleipää ALKURUOAT ESCARGOTS (VL, G) 12,00 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talon leipää ILMAKUIVATTUA KINKKUA MONTEN TAPAAN ( VL) 9,50 - pestolla voideltuja ruisleipälastuja KOOKOS- JOKIRAPUKEITTOA

Lisätiedot

Tunturiravintola Kultakero A LA CARTE - TALVI 2015 2016

Tunturiravintola Kultakero A LA CARTE - TALVI 2015 2016 Tunturiravintola Kultakero A LA CARTE - TALVI 2015 2016 Alkuruoat Pieni/Iso Korvasieni-savuporokeitto (l) 9,80 / 15,60 Samettisen pehmeää kermaista korvasieni-savuporokeittoa ja leipää. Vuohenjuustosalaatti

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.90 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.90 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.90

Lisätiedot

Ruokamme ovat laktoosittomia ja monet saatavana myös gluteenittomina.

Ruokamme ovat laktoosittomia ja monet saatavana myös gluteenittomina. Ruokamme ovat laktoosittomia ja monet saatavana myös gluteenittomina. AAMUPALAT GASTHAUSAAMUPALA Aamutuimaan leivottuja sämpylöitä, savolaista riihiruisleipää, levite, metwurstia, juusto- ja kinkkuleikettä,

Lisätiedot

Herkutteluun. Kasvispihvit vl Maukkaat kasvispihvit, aurajuustokastike, paholaisen hilloke, maalaislohkoperunat

Herkutteluun. Kasvispihvit vl Maukkaat kasvispihvit, aurajuustokastike, paholaisen hilloke, maalaislohkoperunat Herkutteluun Lämmin broilerisalaatti vl Vihersalaattia, pariloitu broilerin rintafileepihvi, ananasta, persikkaa, fetajuustoa, porkkanatankoja, paholaisen hilloke, patonkia Kasvispihvit vl Maukkaat kasvispihvit,

Lisätiedot

Buffetmenu-vaihtoehtoja häihin ja muihin juhliin

Buffetmenu-vaihtoehtoja häihin ja muihin juhliin Buffetmenu-vaihtoehtoja häihin ja muihin juhliin Paikallisten makujen buffetmenu Kauden viherryskulho Lapin emännän leipäjuustosalaattia Hunajapunasipulia Kuusamon Juuston savujuustoa Yrttiöljyä ja Kujalan

Lisätiedot

Ravintola Käpygrilli. 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20. 2. Bruschetta 5,50

Ravintola Käpygrilli. 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20. 2. Bruschetta 5,50 ALKUPALAT 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20 Etanoita tai jokirapupyrstöjä joko vuohenjuustokuorrutuksella tai valkosipuli- tai aurajuustovoissa, paahtoleipää 2. Bruschetta 5,50 Mozzarellaa, tomaattia,

Lisätiedot

STARTIT & SALAATIT. Hirvisalamia, ilmakuivattua kinkkua, kotimaisia juustoja, viikunahilloketta, suolakurkkua, oliiveja, talon leipää 9,80

STARTIT & SALAATIT. Hirvisalamia, ilmakuivattua kinkkua, kotimaisia juustoja, viikunahilloketta, suolakurkkua, oliiveja, talon leipää 9,80 STARTIT & SALAATIT TAPAS Hirvisalamia, ilmakuivattua kinkkua, kotimaisia juustoja, viikunahilloketta, suolakurkkua, oliiveja, talon leipää 9,80 RANSKALAINEN SIPULIKEITTO L Gratinoitu kotimaisella grûerellä

Lisätiedot

RIKALA Bar& Grill W W W. R A F L A A M O. F I

RIKALA Bar& Grill W W W. R A F L A A M O. F I RIKAA Bar & Grill W W W. R A F A A M O. F I AOITA näillä: NAPUE GIN & TONIC 9,30 APERO SPRITZ 7,80 VADEMA SOUR 7,50 4cl Napue, Gin, Tonic 4 cl Aperolia, 8 cl Montaltoa ja soodaa sekä sitruunaa 4 cl Absolut

Lisätiedot

SNACKS. Gratinoituja vihersimpukoita, mustaa aiolia ja merileväkaviaarial, g // 2 kpl 5,00 4 kpl9,00. Rapeat sipulirenkaat ja chili-aiolial // 5,00

SNACKS. Gratinoituja vihersimpukoita, mustaa aiolia ja merileväkaviaarial, g // 2 kpl 5,00 4 kpl9,00. Rapeat sipulirenkaat ja chili-aiolial // 5,00 SNACKS Gratinoituja vihersimpukoita, mustaa aiolia ja merileväkaviaarial, g // 2 kpl 5,00 4 kpl9,00 Rapeat sipulirenkaat ja chili-aiolial // 5,00 Rapeaksi paistettu risottopallo ja mascarponekermaal //

Lisätiedot

ALKURUOKIA SALAATIT. 1. VIHREÄ SALAATTI L, G 5,50 Kirsikkatomaattia, kurkkua, mehustettua salaattia ja yrttiöljyä.

ALKURUOKIA SALAATIT. 1. VIHREÄ SALAATTI L, G 5,50 Kirsikkatomaattia, kurkkua, mehustettua salaattia ja yrttiöljyä. ALKURUOKIA 1. VIHREÄ SALAATTI L, G 5,50 Kirsikkatomaattia, kurkkua, mehustettua salaattia ja yrttiöljyä. 2. VUOHENJUUSTOSALAATTI G 7,40 Grillattua vuohenjuustoa, kirsikkatomaattia, paprikahilloketta, mehustettua

Lisätiedot

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon!

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon viihtymään ja nauttimaan keittiömme antimista. Meille ruoka on suurin rakkauden lähde. Kunnioitamme raaka-aineita ja valmistustapoja,

Lisätiedot

Alkuruoat. Pieni vihersalaatti 3,50 L/(G) - Talon leipää. Mozzarellatikut 6,90-4 kpl paneroituja mozzarellatikkuja ja chilidippi

Alkuruoat. Pieni vihersalaatti 3,50 L/(G) - Talon leipää. Mozzarellatikut 6,90-4 kpl paneroituja mozzarellatikkuja ja chilidippi Sivu 1 Alkuruoat Pieni vihersalaatti 3,50 L/(G) - Talon leipää Mozzarellatikut 6,90-4 kpl paneroituja mozzarellatikkuja ja chilidippi Samettinen kurpitsakeitto 9,00 L/(G) - Jugurttia ja omenaa - Talon

Lisätiedot

A LA CARTE VANILJAPANNACOTTA JA MARJOJA (l,g) 8,50 sisältää: kerma

A LA CARTE VANILJAPANNACOTTA JA MARJOJA (l,g) 8,50 sisältää: kerma A LA CARTE 19.8.2015 LEHTIKAALI-OMENASALAATTIA JA PAAHDETTUA PORSAAN PAISTIA (l) *ruiskrutonkeja 11,00 /16,00 sisältää: lampaanmaito, ruis, sinappi, kananmuna, etikka PAHOLAISEN KANAA (l,g) *pariloitu

Lisätiedot

Meny 2015 Norrkullalandet. Illallismeny. Norrkullalandetin Saaristolaispöytä, - kalat kalastettu Sipoon saaristossa

Meny 2015 Norrkullalandet. Illallismeny. Norrkullalandetin Saaristolaispöytä, - kalat kalastettu Sipoon saaristossa Meny 2015 Norrkullalandet Illallismeny Norrkullalandetin Saaristolaispöytä, - kalat kalastettu Sipoon saaristossa Graavikala (siika/taimen) Silakkaa tai silliä eri kastikkeissa Savukalaa Paahtopaisti (riista/nauta)

Lisätiedot

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90 Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90 Olutleivitettyjä sipulirenkaita, paneroitua camembertjuustoa, friteerattua tiikeriravunpyrstöä, perunadibbersejä, sweet chili -dippiä ja kurkkumajoneesia RAPUKEITTO 4,90

Lisätiedot

BUFFET-MENU. Kruunaa elämyksen

BUFFET-MENU. Kruunaa elämyksen BUFFET-MENU Kruunaa elämyksen Voimassa 1.1.2013 alkaen, yli 20 henkilön tilaisuuksiin. Alle 10-vuotiaat ruokailevat puoleen hintaan ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Pidätämme oikeuden tuote- ja hintamuutoksiin.

Lisätiedot

AAMUPALAT ISTAHA ILLALLISELLE

AAMUPALAT ISTAHA ILLALLISELLE AAMUPALAT GASTHAUSAAMUPALA 12,80 /henkilö, aamupuurolla 13,80 /henkilö Aamutuimaan leivottuja sämpylöitä, savolaista riihiruisleipää, levite, metwurstia, juusto- ja kinkkuleikettä, tomaattia, kurkkua,

Lisätiedot

CAPRESE 3.90. Kirsikkatomaattia, sitrusoliiviöljyä, mozzarellaa, pestoa ja basilikaa. PROVLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50

CAPRESE 3.90. Kirsikkatomaattia, sitrusoliiviöljyä, mozzarellaa, pestoa ja basilikaa. PROVLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50 Starter CAPRESE 3.90 Kirsikkatomaattia, sitrusoliiviöljyä, mozzarellaa, pestoa ja basilikaa. PROVLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50 Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista.

Lisätiedot

SALAATTIA & LÄMPIMIÄ LEIPIÄ

SALAATTIA & LÄMPIMIÄ LEIPIÄ alkuruoat & keitot 1. Vihersalaatti (l,g) 2. Aurajuusto-valkosipulietanat 6 kpl (l) 6,70 10,50 SALAATTIA & LÄMPIMIÄ LEIPIÄ 6. Einon Broileripekonisalaatti Broilerin rintafileetä ja rapeaksi paistettua

Lisätiedot

BUFFET-MENU. Kruunaa elämyksen

BUFFET-MENU. Kruunaa elämyksen BUFFET-MENU Kruunaa elämyksen Voimassa 1.1.2014 alkaen, yli 20 henkilön tilaisuuksiin. Alle 10-vuotiaat ruokailevat puoleen hintaan ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Pidätämme oikeuden tuote- ja hintamuutoksiin.

Lisätiedot

VIHREÄ SALAATTI 6.50 CAESARSALAATTI 8.50 HÄRKÄCARPACCIO 14.50 ETANAPANNU 10.80

VIHREÄ SALAATTI 6.50 CAESARSALAATTI 8.50 HÄRKÄCARPACCIO 14.50 ETANAPANNU 10.80 Starter VIHREÄ SALAATTI 6.50 Raikasta salaattia, miniluumutomaatteja, kurkkua, punasipulia, salaatinkastiketta ja talon leipää. CAESARSALAATTI 8.50 HÄRKÄCARPACCIO 14.50 ETANAPANNU 10.80 Valkosipulilla

Lisätiedot

RUOKALISTA. Valkosipulietanat L, (GL) 9,90 etanoita valkosipulivoilla, leipää

RUOKALISTA. Valkosipulietanat L, (GL) 9,90 etanoita valkosipulivoilla, leipää Voimassa 30.6 2018 asti. RUOKALISTA ALKURUOKIA Valkosipulietanat L, (GL) 9,90 etanoita valkosipulivoilla, leipää juomasuositus: Petit Chablis Vibrant Chardonnay Aurajuustoetanat L, (GL) 9,90 Aurajuustolla

Lisätiedot

ETANA- TAI JOKIRAPUPANNU 10.20 BRUSCHETTA 5.50. paahtoleipää. Tarjotaan lämpimänä pähkinä-jugurtti-valkosipulikastikkeen

ETANA- TAI JOKIRAPUPANNU 10.20 BRUSCHETTA 5.50. paahtoleipää. Tarjotaan lämpimänä pähkinä-jugurtti-valkosipulikastikkeen Starter ETANA- TAI JOKIRAPUPANNU 10.20 Etanoita tai jokirapupyrstöjä joko vuohenjuustokuorrutuksella tai valkosipuli- tai aurajuustovoissa, paahtoleipää BRUSCHETTA 5.50 Mozzarellaa, tomaattia, basilikaa,

Lisätiedot

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon!

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon viihtymään ja nauttimaan keittiömme antimista. Meille ruoka on suurin rakkauden lähde. Kunnioitamme raaka-aineita ja valmistustapoja,

Lisätiedot

black & white -MENU huviretkimenu

black & white -MENU huviretkimenu Ruoka lista Huviretket: Hämeenlinna, Jyväskylä, Kemi, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Rauma, Seinäjoki, Tampere Hämeenpuisto, Tampere Koskikatu, Tampere Pinja ja Vantaa black

Lisätiedot

Vihersalaattipedillä mozzarellajuustoviipaleita, tomaattia, kurkkua, oliivia ja marinoitua sipulia, valkosipulikastike, patonkia

Vihersalaattipedillä mozzarellajuustoviipaleita, tomaattia, kurkkua, oliivia ja marinoitua sipulia, valkosipulikastike, patonkia Kevyempää Mozzarellasalaatti L 10,90 Vihersalaattipedillä mozzarellajuustoviipaleita, tomaattia, kurkkua, oliivia ja marinoitua sipulia, valkosipulikastike, patonkia Lämmin Kanasalaatti L 12,80 Vihersalaattipedillä

Lisätiedot

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90 Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90 Olutleivitettyjä sipulirenkaita, paneroitua camembertjuustoa, friteerattua tiikeriravunpyrstöä, perunadibbersejä, sweet chili -dippiä ja kurkkumajoneesia RAPUKEITTO 4,90

Lisätiedot

Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö

Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö Katkarapusalaatti Yam Plaa Myk, chili-öljyllä marinoitu ankka-nuudelisalaatti, paprika-sipuli-kaalisalaatti, kurkku-cashew-pähkinäsalaatti Punainen kanacurry, jasmiiniriisiä,

Lisätiedot

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90 Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90 Olutleivitettyjä sipulirenkaita, paneroitua camembertjuustoa, friteerattua tiikeriravunpyrstöä, perunadibbersejä, sweet chili -dippiä ja kurkkumajoneesia RAPUKEITTO 4,90

Lisätiedot

ANTIPASTIT KAHDELLE 12.90. Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua

ANTIPASTIT KAHDELLE 12.90. Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua Starter ANTIPASTIT KAHDELLE 12.90 Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua paprikaa, puolikuivattua tomaattia, verkkomelonia, salaattia, provolone- ja ricottajuustoa sekä paahdettua

Lisätiedot

kahvi, tee ja makeat kahvileivät 4,50 korvapuusti, marjapiirakka, kääretorttu, täytekakku

kahvi, tee ja makeat kahvileivät 4,50 korvapuusti, marjapiirakka, kääretorttu, täytekakku AAMUPALAT jätkän aamupala 6,50 (jääkaappiin toimitetttuna) kahvi, tee, tuoremehu, maitoa puuroainekset leivät ja levite leikkeleitä (juusto, lihaleikkele,kasviksia) Kympin aamupala 9,90 (noutopöytä) kahvi,

Lisätiedot

Herkutteluun Lohisalaatti L,G

Herkutteluun Lohisalaatti L,G Herkutteluun Lohisalaatti L,G Miedosti savunmakuinen lohimedaljonki ja katkarapuja salaattipedillä, kirpeyttä tuomassa limelohko sekä marinoitu punasipuli, kastikkeina talon salaatinkastike ja raikas sitruunakastike.

Lisätiedot

menu L: laktoositon VL: vähälaktoosinen G: gluteeniton

menu L: laktoositon VL: vähälaktoosinen G: gluteeniton menu L: laktoositon VL: vähälaktoosinen G: gluteeniton Kaikkien annosten perunalisäkkeet on mahdollista vaihtaa. Lisäksi kaikki annokset on mahdollista saada vähähiilihydraattisina. Alkuruoaksi Caesarsalaatti,

Lisätiedot

CAPRESE 3.90 PROVOLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista TOMAATTIKEITTO 6.

CAPRESE 3.90 PROVOLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista TOMAATTIKEITTO 6. Starter CAPRESE 3.90 Kirsikkatomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. PROVOLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50 Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista TOMAATTIKEITTO 6.50 Pinnalla

Lisätiedot

PITOPALVELUHINNASTO. voimassa 1.5.2011 31.5.2013

PITOPALVELUHINNASTO. voimassa 1.5.2011 31.5.2013 PITOPALVELUHINNASTO voimassa 1.5.2011 31.5.2013 Hinnat sis. alv 13 %. Hinnat vähintään 4 henkilölle. Hinnat sisältävät isojen, vähintään 11 henkilön ryhmien tarjoilun sekä kuljetuksen Kittilän kirkonkylän

Lisätiedot

Buffetehdotus 1. Buffetehdotus 2

Buffetehdotus 1. Buffetehdotus 2 Buffetehdotus 1 Maalaisleipää, riihiruisleipää, voita Tuorekurkkua viipaleina Juustoa viipaleina Perinteistä lohikeittoa Buffetehdotus 2 Kotikaljaa, mehua ja vettä Rouhepatonkia, voita Fetasalaattia Savulohi-perunasalaattia

Lisätiedot

Alkuruoat. Mozzarellatikut 6,90-4 kpl paneroituja mozzarellatikkuja ja chilidippi. Valkosipulietanat 9,80 L/(G)

Alkuruoat. Mozzarellatikut 6,90-4 kpl paneroituja mozzarellatikkuja ja chilidippi. Valkosipulietanat 9,80 L/(G) Alkuruoat Mozzarellatikut 6,90-4 kpl paneroituja mozzarellatikkuja ja chilidippi Valkosipulietanat 9,80 L/(G) - Talon leipää Katkarapupannu 9,80 L/(G) - 5 kpl jättikatkaravun pyrstöjä chili-valkosipuliöljyssä

Lisätiedot

Kultala. Wild Food Restaurant

Kultala. Wild Food Restaurant Kultala Wild Food Restaurant Tilausravintola Kultala palvelee Rukan Salongin vieraita tilauksesta. Nauti rento aamiainen tai kiireetön illallinen ravintolassa tai tee lomastasi vaivaton tilaamalla ateriat

Lisätiedot

Kolmen ruokalajin buffetit

Kolmen ruokalajin buffetit Buffet 2015 Kolmen ruokalajin buffetit BUFFET AALTO talon leipää ja yrttilevitettä (L) savumuikkumoussea saaristolaisleivällä (VL) jokirapu-fenkolisalaattia (L,G) tortelliini-kanasalaattia buffalomozzarellaa

Lisätiedot

A LA CARTE 25.6.2014. KANA-CAESARSALAATTI (l) 9,70/15,10 *krutonkeja

A LA CARTE 25.6.2014. KANA-CAESARSALAATTI (l) 9,70/15,10 *krutonkeja A LA CARTE 25.6.2014 KANA-CAESARSALAATTI (l) 9,70/15,10 *krutonkeja SAVUSTETTUA LOHTA (vl,g) *nokkoshollandaise *haudutettuja nauriita SODEXO Á LA CARTE: PORON PAISTIA (vl) *tumma karpalokastike *perunablini

Lisätiedot

PERLINA DI CASTELLO LINNAN HELMI

PERLINA DI CASTELLO LINNAN HELMI LINNAN MENU HELMI PERLINA DI CASTELLO LINNAN HELMI Italialainen tutkimusmatkailija Giuseppe Acerbi (1773-1846) matkasi vuosina 1798 1799 halki Suomen kohti Euroopan pohjoisinta kärkeä, Nordkappia. Vaikka

Lisätiedot

Pohjolan makuja-menu 39,50 / henkilö

Pohjolan makuja-menu 39,50 / henkilö Pohjolan makuja-menu 39,50 / henkilö Vanhan ajan lehtisalaatti, jääkellarin lohi, hovimestarin kastike, savusiika-rieskarullat, leipäjuustosalaatti, puolukkabalsamico, marinoitu savuporo-pastasalaatti,

Lisätiedot

À LA CARTE ALKURUUAT. Rapean raikas tuulahdus pohjolan makuja.

À LA CARTE ALKURUUAT. Rapean raikas tuulahdus pohjolan makuja. À LA CARTE ALKURUUAT POHJOLAN SALAATTIA (L/G) 5,20 Tomaattia, kurkkua, marinoitua punasipulia, mummonkurkkua, varrellisia kapriksia, punajuurivinaigretteä ja pyöräytys yrttiöljyä. Rapean raikas tuulahdus

Lisätiedot

Tervetuloa Hallaan. Raatihuoneenkatu 3, Hämeenlinna 03-6120200. LÖYDÄT MEIDÄT FACEBOOKISTA www.facebook.com/kellariravintolahalla

Tervetuloa Hallaan. Raatihuoneenkatu 3, Hämeenlinna 03-6120200. LÖYDÄT MEIDÄT FACEBOOKISTA www.facebook.com/kellariravintolahalla Tervetuloa Hallaan Kellariravintola Hällä on mutkaton ruokaja seurusteluravintola hyvän ruuan ja hyvän juoman ystäville. Hällä säilyttää nostalgista ravintolaruokaperinnettä sekä panostaa selkeään ja maistuvaan

Lisätiedot

ALKURUOKIA SNACKSEJÄ / ALKURUOKIA

ALKURUOKIA SNACKSEJÄ / ALKURUOKIA 1 ALKURUOKIA VIHERSALAATTI G* L V 3,90 Vihersalaattia, kurkkua, tomaattia sekä vaihtelevasti hedelmiä tai muita kasviksia tai siemeniä yms. TZATZIKIA JA PATONKIA G* L V 6,90 Paksu valkosipulinen kastike

Lisätiedot

RUOKALISTA ALKURUOKIA. Alkaen 01.08.2015 L,(GL) Valkosipulietanat etanoita valkosipulivoilla, maustekurkkua ja paahdettua leipää 9,00

RUOKALISTA ALKURUOKIA. Alkaen 01.08.2015 L,(GL) Valkosipulietanat etanoita valkosipulivoilla, maustekurkkua ja paahdettua leipää 9,00 RUOKALISTA Alkaen 01.08.2015 ALKURUOKIA Valkosipulietanat etanoita valkosipulivoilla, maustekurkkua ja paahdettua leipää 9,00 Juomasuositus: Petit Chablis Vibrant Chardonnay Aurajuustoetanat aurajuustolla

Lisätiedot

MENUT. MENU III 39,00 PINS- tai Plussa-kortilla 35,00. MENU I 25,00 PINS- tai Plussa-kortilla 22,00. Suppilovahverokeitto L, G

MENUT. MENU III 39,00 PINS- tai Plussa-kortilla 35,00. MENU I 25,00 PINS- tai Plussa-kortilla 22,00. Suppilovahverokeitto L, G MENUT MENU I 25,00 INS- tai lussa-kortilla 22,00 Tomaattikeitto, innalla pestossa pyöräytettyä mozzarellaa orkkanaröstit orkkanaröstejä, valkosipuli-bearnaisekastiketta, lohkoperunoita ja grillattuja kasviksia

Lisätiedot

Salaatit/leivät. Kalasta

Salaatit/leivät. Kalasta Salaatit/leivät 5. Vuohenjuustosalaatti 18,50 salaattia, tomaattia, fetajuustoa, jalopenoja, suikaloitua broilerinrintafileetä, vuohenjuustoa ja paholaisenhilloa 6. Lämmin broilerisalaatti 17,40 jääsalaattia,

Lisätiedot

MEGAZONE MENUT 2014 Illallistarjoilut ja saunamenut

MEGAZONE MENUT 2014 Illallistarjoilut ja saunamenut MEGAZONE MENUT 2014 Illallistarjoilut ja saunamenut Finland 34,50 /hlö (min. 20 hlöä) Kurkku- jogurtti shotti (G) Riistapyöryköitä ja jäisiä sokerihuurrettuja puolukoita (L) Paahtopaistia ja piparjuurismetanaa

Lisätiedot

Aamiainen 10-12. Tanskalaiset leivokset 2

Aamiainen 10-12. Tanskalaiset leivokset 2 Aamiainen 10-12 Tanskalaiset leivokset 2 Leivät: sisältää voin, marmeladin tai oliiviöljyn 2 Lisäksi: Juusto, keittokinkku, tuore tomaattipyre, serranokinkku, vuohenjuusto 0,5 /kpl Hedelmäsalaatti tuoreista

Lisätiedot

Preerian Ruoskee. Kalmarin Vasikk. Pariloitua Maksa. Broileridippi. ranskalaiset perunat. maalaisperunat. pannusta tarjoiltuna, kermaiset val

Preerian Ruoskee. Kalmarin Vasikk. Pariloitua Maksa. Broileridippi. ranskalaiset perunat. maalaisperunat. pannusta tarjoiltuna, kermaiset val kätköstä G Karjapaimenen tä aurajuustokastikkeessa, Pariloitua possun sisäfilee ranskalaiset perunat Possur uukku a Gpippurikermakastikkeessa, Possun sisäfileetä suikalein maalaisperunat a G Preerian Ruoskee

Lisätiedot

Valkosipulietanat 9,50 L(G) Grillattu jättikatkarapuvarras 9,80 L/G -Chilimarinoituja jättikatkaravun pyrstöjä -Kylmä tilli-limetahna, rucolaa

Valkosipulietanat 9,50 L(G) Grillattu jättikatkarapuvarras 9,80 L/G -Chilimarinoituja jättikatkaravun pyrstöjä -Kylmä tilli-limetahna, rucolaa Alkuruoat Valkosipulietanat 9,50 L(G) -Talon leipää Grillattu jättikatkarapuvarras 9,80 L/G -Chilimarinoituja jättikatkaravun pyrstöjä -Kylmä tilli-limetahna, rucolaa Mozzarellatikut 6,50 -Paneroidut mozzarellatikut

Lisätiedot

ALKUUN SALAATIT. Valkosipuli-parmesaanileipä VL 4,90 Valkosipuli-yrttivoita ja parmesaania paahdetun focaccian välissä.

ALKUUN SALAATIT. Valkosipuli-parmesaanileipä VL 4,90 Valkosipuli-yrttivoita ja parmesaania paahdetun focaccian välissä. AKUUN SAAATIT Valkosipuli-parmesaanileipä 4,90 Valkosipuli-yrttivoita ja parmesaania paahdetun focaccian välissä. rovolonejuustokirsikkatomaattipannu, 6,50 rovolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa

Lisätiedot

RAVINTOLA RESTAURANT BUFFET

RAVINTOLA RESTAURANT BUFFET RAVINTOLA RESTAURANT BUFFET KOLMEN R UOKAL A JIN B UFFETIT BUFFET AALTO 48,40 /hlö Kylmäsavulohimoussea saaristolaisleivällä VL Jokirapu-caesarsalaattia L Tortelliini-kanasalaattia Mozzarellaa ja tomaattia

Lisätiedot

The Royal Meetings & Events

The Royal Meetings & Events The Royal Meetings & Events Radisson Blu Royal on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva laadukas ja palkittu tapahtumahotelli. Meillä on 13 kabinettitilaa, joissa voi järjestää yhtä hyvin 6 hengen intiimin

Lisätiedot

Rukiiset graavilohipalat 1,20 /kpl Aurajuusto, kasvis, lohi tai savuporo. Pikkucrustadit 1,10 /kpl Aurajuusto, juusto, katkarapu tai savulohi

Rukiiset graavilohipalat 1,20 /kpl Aurajuusto, kasvis, lohi tai savuporo. Pikkucrustadit 1,10 /kpl Aurajuusto, juusto, katkarapu tai savulohi cocktailpalat Rukiiset graavilohipalat 1,20 /kpl Aurajuusto, kasvis, lohi tai savuporo Pikkucrustadit 1,10 /kpl Aurajuusto, juusto, katkarapu tai savulohi Rieskarullat 1,10 /kpl Graavilohi, savuporo tai

Lisätiedot

Keittiö suosittelee. Vintin Menu 1. Tapas-lautanen Häränfileetä kahdella kastikkeella Valkosuklaakakkua 31

Keittiö suosittelee. Vintin Menu 1. Tapas-lautanen Häränfileetä kahdella kastikkeella Valkosuklaakakkua 31 À la carte -lista Keittiö suosittelee Vintin Menu 1 Tapas-lautanen Häränfileetä kahdella kastikkeella Valkosuklaakakkua 31 Juomasuositukset: Alkuruualle: Staropramen Premium Pääruualle: Santa Helena Carmenere

Lisätiedot

TAPAKSET. OLIIVIT Marinoituja Kalamata-oliiveja 3,70. LEIPÄÄ Ottaisitko yrttisellä tuorejuustolla 2,80 vai Bruchettana 4,00?

TAPAKSET. OLIIVIT Marinoituja Kalamata-oliiveja 3,70. LEIPÄÄ Ottaisitko yrttisellä tuorejuustolla 2,80 vai Bruchettana 4,00? TAPAKSET Jo suuren suosin saavuttaneet tapakset jatkavat ihastuttamistaan Bistron herkkusuiden keskuudessa. Tapaksia löytyy moneen lähtöön ja niistä voi poimia yhden tai kaikki. Sopivat alkuun, pääruuaksi

Lisätiedot

TAPAKSET. OLIIVIT Yrteissä ja sitruunassa marinoituja Kalamata-oliiveja 3,70

TAPAKSET. OLIIVIT Yrteissä ja sitruunassa marinoituja Kalamata-oliiveja 3,70 TAPAKSET Jo suuren suosin saavuttaneet tapakset jatkavat ihastuttamistaan Bistron herkkusuiden keskuudessa. Tapaksia löytyy moneen lähtöön ja niistä voi poimia yhden tai kaikki. Sopivat alkuun, pääruuaksi

Lisätiedot

Liinamaa Palvelut Oy 0440 481 488 www.liinamaapalvelut.com

Liinamaa Palvelut Oy 0440 481 488 www.liinamaapalvelut.com Kesäinen Klubi Kesäpäivän kohtauspaikka Tahkon keskustan tuntumassa, Old Coursen yhteydessä toimiva Wanha Klubi kietoutuu ympäröivään maisemaan. Kesäpäivistä pääsee nauttimaan myös ravintolaa ympäröivällä

Lisätiedot

Tervetuloa Rossoon! Sanasto Rosso-suomi

Tervetuloa Rossoon! Sanasto Rosso-suomi In good company Benvenuti Tervetuloa Rossoon! Kiva, että olet päättänyt lähteä italialais-suomalaiselle makumatkalle. Tarjolla on uusia Italian-tuliaisia sekä jo tuttuja Rosson klassikoita. Klassikoista

Lisätiedot