Purjehtikaa herkkujen pariin!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Purjehtikaa herkkujen pariin!"

Transkriptio

1 Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin!

2 VIIKINKIEN RETKET Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä IDÄNTIEN RETKI... 33,10 Veräjän vieren vihreä Yrttiöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä sekä porkkana-perunarieskaa. Broileria vuohipaimenen nuotiolta Meheväksi pariloitua broileria ja kirsikkabalsamicolla koristettua pippurista vuohenjuustoa, kerallaan Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä paahdettuja juureksia ja tomaattihilloketta. Freijan suklaakaakkua Suussa sulavaa suklaakaakkua tumma suklaa-konjakkikuorrutuksella, ampiaisyrttisorbettia, marinoituja karhunvadelmia, puolukkasiirappia ja marja-aroniarouhetta. Historian kirjojen mukaan: Viikinkien Idäntieksi eli Austrvegriksi kutsutaan jokireittejä, joita pitkin viikingit matkasivat Itämereltä kohti Mustaamerta ja Kaspianmerta. Tunnetuin reitti vei luvuilla Birkasta Suomenlahtea pitkin Nevajoella ja lopulta Dnepriä pitkin aina Konstantinopoliin asti. Tärkein houkutin Idäntien kulkijoille oli kasaarien ja bolgaarien kauppapaikoilta saatu hopea, jota viikingit saivat turkis- ja orjakaupalla. RANTATIEN RETKI... 42,40 Kangasmetsien tattikeittoa Kermaista tattikeittoa sekä saaristolaisleipää ja riistamoussea. Kalliorannan kalansaalis Kauden kalaa, kylmäsavustettua lohenmätiä, punajuurikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua, kaalipaistosta sekä Saloniemen tilan jogurttia. Mustikkamaan houkutus Mustikalla ja rosmariinilla makustettua soijamoussea, keksimurua sekä marinoituja karhunvadelmia. (Saattaa sisältää gluteenin jäämiä.) Historian kirjojen mukaan: Suomessa Turusta Viipuriin kulkevaa Kuninkaantien osuutta on vanhastaan kutsuttu Suureksi Rantatieksi. Tämä tärkeä vanha postireitti kulkee Norjan Bergenistä aina Suomenlahden perukoille Pietariin asti. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

3 VIIKINKIEN RETKET Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä SAVONTIEN RETKI... Luostarisaaren lohikivi Kylmäsavustettua lohta ja mätiä, hernepyreetä, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä sekä rapumoussea saaristolaisleivällä. Aifurin lammassärää Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään palsternakka-perunamuusia, paahdettuja juureksia ja tervattuja puolukoita sekä saaristolaisleipää ja Saloniemen tilan jogurttia. Haraldin tervainen herkku Peltolan tilan terva- ja mesimarjajäätelöä, marinoituja lakkoja, puolukkasiirappia sekä pähkinäistä myslikeksimurua. Historian kirjojen mukaan: Suuri Savontie on Hämeenlinnasta Olavinlinnaan kulkeva reitti. Keskiajalta periytyvien säädösten mukaan maantien oli aluksi oltava kymmenen kyynärän eli kuuden metrin levyinen ja sen hoito ja kunnossapito kuului vuosisatojen ajan paikallisten talonpoikien tehtäviin. 43,40 Menukokonaisuudet HÄRKÄTIEN RETKI... Jäämeren rapukeittoa Samettisen kermaista rapukeittoa sekä saaristolaisleipää ja rapumoussea. Pippuripihviä karhunkaatajan hovista Karhuvoilla ja Herefordin tilan härkämakkaralla kruunattua härän sisäfileetä vierellään terva-pippurikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua ja paahdettuja juureksia Vahvajousen lakritsi-valkosuklaaterriiniä Raakalakritsi-valkosuklaaterriiniä, kastia vihreästä kardemummasta ja kirsikkabalsamicosta sekä pähkinäistä myslikeksimurua. Historiankirjojen mukaan: Hämeen Härkätie yhdisti Turun ja Hämeen linnat ja on syntynyt 800- luvun lopulla, jolloin sisämaasta tuotiin mm. turkiksia Länsi-Suomen kauppapaikoille. Hämeeseen vietiin vastavuoroisesti aseita, koruja, metallia ja suolaa. Tie oli tärkeä liikenneväylä, koska vähävetisten ja koskisten jokien vuoksi muuta kulkureittiä Hämeeseen ei ollut. 48,40 Suurin osa annoksista voidaan räätälöidä gluteenittomiksi tai laktoosittomiksi! Kerrothan henkilökunnalle ruoka-allergiastasi tai ruokaintoleranssistasi.

4 VIIKINKIEN RETKET Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä NELJÄN TUULEN RETKI... 59,90 Aasojen alkukivi Liuskekiveltä tarjotaan kylmäsavustettua lohta ja mätiä, tervasilakkaa, pariloitua broilerinmaksaa, savustettua saksanhirvenpaistia ja marmoroitua wagyu-härkää, mustikka-sipulihilloketta, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa, paahdettuja siemeniä sekä saaristolaisleipää ja rapumoussea. Poroa tunturien tuulista Mureaa poron sisäfileetä nokkos-herajuuston ja riistamoussen kera, karpalokatajanmarjakastia, tattikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua sekä uunipunajuuria ja marinoituja lakkoja. Hjördis Herkkusuun päre Päreelle kerättynä suklaakaakkua, rapea räiskäle, raakalakritsi-valkosuklaaterriiniä, ampiaisyrttisorbettia, mansikka-rosmariinihilloa, marinoituja lakkoja sekä kastia vihreästä kardemummasta. Historiankirjojen mukaan: Neljäntuulentie kulkee Torniosta Kilpisjärvelle ja on osa Revontulen tietä. Kilpisjärven kylää halkova Neljän tuulen tie kuuluu saaneen nimensä erään ratsumestarin keiteltyä kahvia Muotkatakalla, hieman Kilpisjärvestä etelään kahvinkeitto ei ottanut onnistuakseen, sillä tuuli tuntui puhaltavan kaikista ilmansuunnista. KUNINKAAN KESTIT... (valmistetaan vähintään kahdelle) Haraldin hovi keräsi kesteihin parhaat herkkunsa. Pöytiin kannetaan näyttävä ateriakokonaisuus, jossa maistellaan viikinkien taistelukilville koottuja erilaisia pohjolan makuja. Harald Harmaaturkin alkajaiskilpi Kylmäsavustettua lohta ja mätiä, tervasilakkaa, pariloitua broilerinmaksaa, savustettua saksanhirvenpaistia ja marmoroitua wagyu-härkää, härkäsalamia, nokkos-herajuustoa, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä, riistamoussea, rapumoussea sekä saaristolaisleipää ja porkkana-perunarieskaa. Wilhelm Valloittajan kilpi Valloittajan kilvelle kerätään paahdettua merilohta, mureaksi haudutettua karitsanniskaa, viipaloitua härän pihviä, leppäsavujuustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, tatti- ja terva-pippurikastia sekä Saloniemen tilan jogurttia. Rollo Kävelijän jälkikilpi Rollon kilvelle kerätään suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, raakalakritsivalkosuklaaterriiniä, mustikalla ja rosmariinilla makustettua soijamoussea, tervajäätelöä, mesimarjajäätelöä, ampiaisyrttisorbettia, marinoituja lakkoja, marinoituja karhunvadelmia sekä kastia vihreästä kardemummasta. 68,60 /hlö Historian kirjojen mukaan: Holmgang eli saaressa käynti oli viikinkien kaksintaistelu. Se oli yhteisön tunnustama tapa ratkaista riidat. Osapuolet löivät aseillaan toisiaan vuorotellen, usein haastettu ensin, ja sitten oli haastajan vuoro. Oli myös sellainen sääntö, että kilpiä sai käyttöönsä ainoastaan kolme.

5 Haraldin kertomaa: Punaiseksi ja vihreäksi laati Harald vaakunansa, kunnioittaakseen kukoistavaa Helgan ryytimaata. Toipa Englannista asti kaalinpäitä kasvattamaan orjan, jonka nimestä ei kukaan selvää ottanut, niinpä kutsuttiin häntä Ulf Ulkomaalaiseksi. Ulf oli Haraldin suosikkiorja, koska osasi valmistaa iloiseksi tekevää taikalientä. Kävi Harald Helgalta salaa maistelemassa simaista juomaa ja saattoi silloin se nimikin osua oikeaan. Vaan taisi se Helga nämä metkut tietää. ALKUHYVÄT 1. VERÄJÄN VIEREN VIHREÄ... Yrttiöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa, paahdettuja siemeniä sekä porkkana-perunarieskaa. 2. KANGASMETSIEN TATTIKEITTOA Alkuhyväksi / Päähyväksi Kermaista tattikeittoa sekä saaristolaisleipää ja riistamoussea. ALKUUN... PÄÄRUUAKSI JÄÄMEREN RAPUKEITTOA Alkuhyväksi / Päähyväksi Samettisen kermaista rapukeittoa sekä saaristolaisleipää ja rapumoussea. ALKUUN... PÄÄRUUAKSI AASOJEN ALKUKIVI... Liuskekiveltä tarjotaan kylmäsavustettua lohta ja mätiä, tervasilakkaa, pariloitua broilerin maksaa, savustettua saksanhirvenpaistia ja marmoroitua wagyu-härkää, mustikka-sipulihilloketta, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä sekä rapumoussea saaristolaisleivällä. 6,30 8,90 / 11,60 9,90 / 14,30 13,20 Alkuhyvät Historian kirjojen mukaan: Aavoilla merillä viikingeillä oli omat suuntimis- ja matkanmittauskeinonsa. On luultavaa, että he selvisivät auringon ja pohjantähden asemaa seuraamalla sekä tarkkailemalla luontoa, aaltoja, tuulta, lintuja ja meren kaloja. Linnut ja valaat esiintyivät rannikkojen läheisyydessä sekä aallot muodostuivat eri tavalla merenpohjan kohotessa rannikkoa lähestyttäessä. Kokenut purjehtija osasi myös tarkkailla taivaanrannassa näkyvää jääkenttien heijastusta.

6 Haraldin kertomaa: Oli Harald mielessään kylänsä päällikkö ja suurin käskyn antaja, mutta retkille lähtöön syy oli usein ruokakomerossa - ja Helgassa. Kaipasi emäntä uusia ruoka-aineita ja reseptejä, kun koko kylää sai kestiä. Jätti Harald vihulaiset veljensä, Erik Gungnirin huoleksi, kun kerran suurempikin oli. Varjoissa vihulaisen vaimojen kanssa vietti aikansa, tietäen missä todellinen hyvä oli ja vei mukanaan ne makoisimmat saaliit: parhaat reseptit ja uusimmat mausteet. ALKUHYVÄT 5. LUOSTARISAAREN LOHIKIVI... Kylmäsavustettua lohta ja mätiä, hernepyreetä, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä sekä rapumoussea saaristolaisleivällä. 6. HARALD HARMAATURKIN ALKAJAISKILPI... (valmistetaan vähintään kahdelle) Kylmäsavustettua lohta ja mätiä, tervasilakkaa, pariloitua broilerinmaksaa, savustettua saksanhirvenpaistia ja marmoroitua wagyu-härkää, härkäsalamia, nokkos-herajuustoa, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä, riistamoussea, rapumoussea sekä saaristolaisleipää ja porkkana-perunarieskaa. 11,90 16,60 /hlö Historien kirjojen mukaan: Harald Harmaaturkki tai Harald II Eiriksson oli Norjan kuningas vuosina Hän otti haltuunsa Norjan rannikon kauppareitit tapettuaan paikalliset päälliköt ja hallitsi läntistä Norjaa veljiensä kanssa. Harald lähti eräänä kesänä sotajoukkoineen Bjarminmaahan, ryösteli siellä ja joutui suureen taisteluun bjarmeja vastaan Vienan rannalla. Kuningas Harald pääsi voitolle ja surmasi paljon väkeä, hävitti sitten laajalti maata ja otti valtavan saaliin. Suurin osa saaliista koostui turkiksista ja tästä valtavasta saaliista on Harald Harmaaturkki saanut kutsumanimensä.

7 Haraldin kertomaa: Merimatkat maitten taakse olivat kovin raskaita, vaikka tarinointi miesten kanssa mieleistä olikin. Raskaimpia olivat vetotaipaleet, kun vene piti maita myöden siirtää koskien ohi. Silloin kaivattiin oluista parhainta, Voimaolutta. Ajankuluksi Harald kehitti monta peliä; kalloa potkittiin ja riimukorteilla katsottiin kenelle rikkaudet kuuluivat. Sven Pitkähiha niistä peleistä aina rikkaimpana lähti. PÄÄHYVÄT 7. MUNKKI PAULUKSEN PAPUMUHENNOS... Leivän sisälle laitettua tomaattista nyhtöpapu-härkäpapumuhennosta vierellään paahdettuja juureksia, omena-sinapinsiemenhilloketta, hernepyreetä sekä savupaprikalla makustettuja valkosipulinkynsiä. 8. HILDEN PUNAJUURIMIEKKA... Miekkaan pujotettuja punajuuri-tattaripihvejä, kesäkurpitsaa ja paprikaa sekä kirsikkabalsamicolla koristettua pippurista vuohenjuustoa. Seuraksi laitetaan punajuurikastia, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia ja mustikkasipulihilloketta. 9. MYRSKYLUODON MERILOHTA... Rapumoussella kuorrutettua merilohta, rapukastia, palsternakkaperunamuusia, uunipunajuuria sekä hernepyreetä. 10. KALLIORANNAN KALANSAALIS... Kauden kalaa, kylmäsavustettua lohenmätiä, punajuurikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua, kaalipaistosta sekä Saloniemen tilan jogurttia. 22,80 23,20 24,30 26,60 Historian kirjojen mukaan: Kukaan ei tarkalleen tiedä, mitä tapahtui tuona kuuluisana päivänä, jona Västerbottensostin resepti syntyi. Tarina kertoo, että maitorengin kosiskelu sai Ulrika Eleonoran unohtamaan juustokattilan täysin. Ensin juustoa pidettiin epäonnistuneena, mutta kun sitä myöhemmin maistettiin, sen ainutlaatuinen maku paljastui. Riippumatta tapaamisen todenperäisyydestä taitava meijerikkö Ulrika Eleonora otti juustosta vaarin ja lahjoitti sen jälkipolville tunnetussa ja tarkoin varjellussa reseptissään. Päähyvät

8 Haraldin kertomaa: Mieluisin ääni jonka Harald tiesi, oli suuren kellon kilistys ja Helgan huuto: Syömään. Pesulla vaan piti ensin käydä, siitä oli Helga kovin tarkka ja syödessä piti vielä käyttää outoja välineitä. Olisit saanut jättää nämä Frankkien maasta tuliaisiksi tuomatta, mutisi Thor Turskanaama tuskastuneesti Haraldille, kun haarukalla silmäänsä osui. Sormin minäkin haluan jatkaa, säesti Olof Heikkomieli ystäväänsä. PÄÄHYVÄT 11. BROILERIA VUOHIPAIMENEN NUOTIOLTA... Meheväksi pariloitua broileria ja kirsikkabalsamicolla koristettua pippurista vuohenjuustoa kerallaan Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä paahdettuja juureksia ja tomaattihilloketta. 12. LINNUSTAJAN MAISSIKANAA JA PELTOPYYTÄ... Mureaa maissikanankoipea, pariloitua peltopyytä sekä broilerinmaksaa, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua, karpalo-katajanmarjakastia, kaalipaistosta sekä mustikka-sipulihilloketta. 18,90 25, BERSERKKIEN PORSASTA Yrttitahnalla siveltyä porsaanulkofileetä sekä tiristettyä porsaankylkeä, mallaskastia, leppäsavujuustoperunaa, haudutettua sipulia, paahdettuja juureksia ja omenasinapinsiemenhilloketta. Normaali g Iso g 18,90 23, HÄRKÄPATAA HELGAN LEIVINUUNISTA... Leivän sisällä tarjoiltua mureaa häränfileepataa ja savupaprikamoussea vierellään palsternakka-perunamuusia, paahdettuja juureksia, savupaprikalla makustettuja valkosipulinkynsiä sekä tervapuolukoita. 15. RAUTAKYLJEN PANNU... Mureaksi haudutettua häränlapaa, majavamakkaraa, yrttitahnalla siveltyä porsaankylkeä, terva-pippurikastia, valkosipuliperunaa, haudutettua sipulia, paahdettuja juureksia sekä tomaattihilloketta. 23,90 21,90 Historian kirjojen mukaan: Viikingit söivät kaksi varsinaista ateriaa: aamupäivällä muutama tunti töiden aloittamisen jälkeen syötiin aamupuuro ja illalla, kun päivän työt oli saatu päätökseen, syötiin iltaruoka. Juomana oli vettä, piimää tai kaljaa. Vuodenaikojen vaihtumista juhlistettiin uhrijuhlissa, joissa juotiin olutta. Jos kyse oli erityisen merkittävästä tapahtumasta, juhlissa saatettiin tarjota simaa, joka oli valmistettu hunajasta, maltaista ja vedestä ja maustettu humalalla. Kaikkein rikkaimmilla oli myös frankkien maasta tuotuja viinejä. Pitkäntalon tuvan seiniä kiersivät penkit, joilla päivisin istuttiin ja öisin nukuttiin. Ruokailujen ajaksi penkkien eteen nostettiin pöytälevyt, jotka katettiin liinalla

9 Haraldin kertomaa: Kävi arki ankaraksi, jollei sitä joskus juhlistanut, pitoja pitänyt. En suostu sammakkoa suuhuni laittamaan, vaikka nälkäkin on, valitti Susi-Sven, kun metsäretkellään kauriista ohi ampui ja pienempään elävään osui. Mieluummin olisi vartaaseen kauriin laittanut. Vaan nopeasti haihtui harmi, kun Härkä-Hilde suunmukaiset laittoi lampaasta tai lihavista häristä. PÄÄHYVÄT 16. YRTTITARHAN HÄRKÄÄ Viipaloitua härän pihviä siveltynä yrttitahnalla, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa ja paahdettuja juureksia sekä tomaattihilloketta ja savupaprikamoussea. 17. PIPPURIPIHVIÄ KARHUNKAATAJAN HOVISTA Karhuvoilla ja Herefordin tilan härkämakkaralla kruunattua härän sisäfileetä vierellään terva-pippurikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua ja paahdettuja juureksia. Normaali g Iso g Normaali g Iso g 18. AIFURIN LAMMASSÄRÄÄ... Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään palsternakka-perunamuusia, paahdettuja juureksia ja tervattuja puolukoita sekä saaristolaisleipää ja Saloniemen tilan jogurttia. 23,90 32,80 30,60 48,90 24, VALKYYRIOIDEN VASIKKAA... Pitkään hautunutta vasikan t-luupihviä ja karhuvoita sekä Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, nokkos-herajuustoa, mustikka-sipulihilloketta sekä yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja sekä granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä. 20. POROA TUNTURIEN TUULISTA... Mureaa poron sisäfileetä nokkos-herajuuston ja riistamoussen kera, karpalokatajanmarjakastia, tattikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua sekä uunipunajuuria ja marinoituja lakkoja. 28,90 34,90 Päähyvät Historian kirjojen mukaan: Karja merkitsi viikingeille rikkautta, koska se tuotti maitoa ja lihaa. Maitoa ei juurikaan juotu, vaan siitä tehtiin voita ja juustoa, jotka säilyivät vahvasti suolattuina kauan aikaa. Tuoretta lihaa syötiin myöhäissyksyllä ja juhlapäivinä. Liha saatiin säilöttyä pidemmäksi ajaksi suolaamalla, kuivattamalla, hapattamalla tai palvaamalla.

10 Haraldin kertomaa: Kun herkut kattoi kilvelle ja pitomiekalla siitä napsi, olivat kestit koreimmillaan, ainakin miekkaseppä Knut Väkevän mielestä. Vaan niin tiheään hameväki vaati uusia, entistä ehompia astioita takomaan ja Birkan toreilta savikippoja hakemaan, ettei ehtinyt Knut enää retkille miekkoja laittaa. PÄÄHYVÄT 21. RIIMUNKAIVERTAJAN RIISTAMIEKKA Valmistetaan yhdelle... Valmistetaan kahdelle tai useammalle... Miekkaan pujotetaan paistettua peltopyytä, poron sisäfileetä, majavamakkaraa, maissikanankoipea ja kasviksia. Miekan keralla tarjotaan leppäsavujuustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, tatti- ja karpalo-katajanmarjakastia, riistamoussea, tervattuja puolukoita sekä savupaprikalla makustettuja valkosipulinkynsiä. 22. SVEIN HAARAPARRAN KILPI... (valmistetaan vähintään kahdelle) Haaraparran kilvelle kerätään mureaksi haudutettua häränlapaa, pariloitua broilerinrintaa ja porsaan ulkofileetä sekä leppäsavujuustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, mallas- ja Viisauden Viini -kastia sekä tomaattihilloketta. 23. WILHELM VALLOITTAJAN KILPI... (valmistetaan vähintään kahdelle) Valloittajan kilvelle kerätään paahdettua merilohta, mureaksi haudutettua karitsanniskaa, viipaloitua härän pihviä, leppäsavujuustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, tatti- ja terva-pippurikastia sekä Saloniemen tilan jogurttia. 39,90 38,90 /hlö 29,90 /hlö 36,80 /hlö Historian kirjojen mukaan: Viikingit olivat muita aikalaisiaan suurikokoisempia juuri sen vuoksi, että he söivät koko nuoruusikänsä lihaa, joka muualla saattoi olla ylellisyysruokaa. Viikingeillä ei ollut mitään erityisesti kiellettyjä ruokia tai juomia. Eläimiä uhrattiin jumalille, mutta toisin kuin muissa kulttuureissa, uhrieläimiä ei poltettu teurastuksen jälkeen tai jätetty henkien syötäväksi. Uhratut eläimet paistettiin ja syötiin juhlamenoissa.

11 Haraldin kertomaa: Rollo Kävelijä matkusti usein Pariisiin herkuttelemaan eli ryöstelemään. Kovasti mieltyi Rollo Pariisin makuihin, ettei enää mielinyt takaisin pohjoiseen paleltuneita puolukoita puremaan ja suostutteli Ranskan kuninkaan lahjoittamaan hänelle oman maa-alueen sillä lupauksella että hän pitää muut viikingit poissa Pariisin herkkujen parista. Valtavaksi kasvoikin Rollo herkkujen ääressä eikä yksikään hevonen häntä enää jaksanut kantaa vaan jalkapatikassa piti paikasta toiseen siirtyä. JÄLKIHYVÄT 24. ROLLO KÄVELIJÄN JÄLKIKILPI... (valmistetaan vähintään kahdelle) Rollon kilvelle kerätään suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, raakalakritsivalkosuklaaterriiniä, mustikalla ja rosmariinilla makustettua soijamoussea, tervajäätelöä, mesimarjajäätelöä, ampiaisyrttisorbettia, marinoituja lakkoja ja karhunvadelmia sekä kastia vihreästä kardemummasta. 25. HARALDIN TERVAINEN HERKKU... Peltolan tilan terva- ja mesimarjajäätelöä, marinoituja lakkoja, puolukkasiirappia sekä pähkinäistä myslikeksimurua. 26. FREIJAN SUKLAAKAAKKUA... Suussa sulavaa suklaakaakkua tummasuklaa-konjakkikuorrutuksella, ampiaisyrttisorbettia, marinoituja karhunvadelmia, puolukkasiirappia ja marja-aronia rouhetta. 27. MUSTIKKAMAAN HOUKUTUS... (Saattaa sisältää gluteiinin jäämiä.) Mustikalla ja rosmariinilla makustettua soijamoussea, keksimurua sekä marinoituja karhunvadelmia. 28. ROSTIOFIN RÄISKÄLEET... Rapeaksi paistettuja räiskäleitä, humalaista villimansikkajäätelöä, mansikkarosmariinihilloa sekä kastia vihreästä kardemummasta. 29. VAHVAJOUSEN LAKRITSI-VALKOSUKLAATERRIINIÄ. Raakalakritsi-valkosuklaaterriiniä, kastia vihreästä kardemummasta ja kirsikkabalsamicosta sekä pähkinäistä myslikeksimurua. 16,20 /hlö 7,90 8,90 7,90 8,40 8,90 Historian kirjojen mukaan: Normannit ( pohjoisen miehet ) olivat skandinaavisperäinen, Normandian seudulle Ranskaan asettunut väestö. Normannit olivat alkuperältään skandinaavisia valloittajia, jotka 800-luvun loppupuolella alkoivat hallita Pohjois-Ranskan osaa, joka nykyään tunnetaan Normandiana. Viikinkipäällikkö Rollon johdolla normannit tekivät Ranskan kuninkaan Kaarle Yksinkertaisen kanssa sopimuksen, jonka nojalla he saivat haltuunsa pienen alueen Seinen alajuoksulta vuonna 911. Myöhemmin Rollo laajensi alueen nykyisen Normandian laajuiseksi. Vastaavia sopimuksia, joiden mukaan viikingit saivat haltuunsa jonkin tärkeän joen alajuoksun alueen, tekivät viikinkiaikana monet ruhtinaat: Viikinkien oli tarkoitus lähinnä torjua muiden viikinkien ryöstöretket. Normandia oli harvoja tällaisia kestäneitä viikinkiläänityksiä. Jälkihyvät

12 JÄLKIHYVÄT 30. HJÖRDIS HERKKUSUUN PÄRE... Päreelle kerättynä suklaakaakkua, rapea räiskäle, raakalakritsivalkosuklaaterriiniä, ampiaisyrttisorbettia, mansikka-rosmariinihilloa, marinoituja lakkoja sekä kastia vihreästä kardemummasta. 13, BESTLAN JÄÄTELÖT Bestlan jäätelöherkut, valitsepa näistä: Tervajäätelö, humalainen villimansikkajäätelö, mesimarjajäätelö, ampiaisyrttisorbetti. Mansikka-rosmariinihillo, marinoidut karhunvadelmat tai lakat, vihreä kaardemummakastike, kirsikka-balsamicosiirappi, puolukkasiirappi, suklaakastike, kinuskikastike. 1 pallo... 2 palloa... 4,20 6,80 Historian kirjojen mukaan: Viikinkiajalla alku- ja jälkiruokina maistuvat kirsikat, pähkinät, omenat, päärynät, luumut, marjat sekä kastanjat. Säilymään ne saatiin keittämällä ne hilloksi sokerin kanssa. Pääruokana maistuivat erilaiset lihat, kuten nauta, sika, lammas ja linnut, ja eläimestä käytettiin hyödyksi kaikki osat. Esimerkiksi makkaran muodossa lihasta ei jäänyt mitään poisheitettäväksi. Säilyvyyden takia lihaa ja kalaa syötiin usein raskaasti suolattuna, savustettuna tai kuivattuna. Yleisin kypsennystapa oli paahtaa liha tulen loimussa, mikä teki lihasta usein hyvin kuivaa. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

Purjehtikaa herkkujen pariin! Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin! VIIKINKIEN RETKET

Lisätiedot

Purjehtikaa herkkujen pariin!

Purjehtikaa herkkujen pariin! Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin! www.ravintolaharald.fi

Lisätiedot

Purjehtikaa herkkujen pariin!

Purjehtikaa herkkujen pariin! Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin! www.ravintolaharald.fi

Lisätiedot

Purjehtikaa herkkujen pariin!

Purjehtikaa herkkujen pariin! Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa. Purjehtikaa herkkujen pariin! www.ravintolaharald.fi

Lisätiedot

Alkuruoat. Village-menu

Alkuruoat. Village-menu Menu www.schv.fi Alkuruoat Village-menu Vihersalaattia L, G Raikasta salaattia, punasipulihilloketta, paprikaa, kurkkua, paahdettua pinjansiementä, vinaigrette-kastiketta 8,90 Caesar-salaattia L Roomansalaattia,

Lisätiedot

Svarte Rudolf. À la Carte. Alkuruoat. 1. Svarten valkosipuli-etanat (L,G*) 10,40 Paahdettua pekonia sekä laivan leipää

Svarte Rudolf. À la Carte. Alkuruoat. 1. Svarten valkosipuli-etanat (L,G*) 10,40 Paahdettua pekonia sekä laivan leipää Svarte Rudolf À la Carte Alkuruoat 1. Svarten valkosipuli-etanat (L,G*) 10,40 Paahdettua pekonia sekä laivan leipää 2. Saariston Toast Skagen (L) 12,90 Graavattua lohta, smetanamoussea sekä kirjolohen

Lisätiedot

L,G Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, miedosti savustettuja kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja vadelmavinaigrettea

L,G Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, miedosti savustettuja kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja vadelmavinaigrettea MENUT RAIKAS HERKKUHETKI-MENU 34,40 Talonpojan vihersalaattia Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, miedosti savustettuja kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja vadelmavinaigrettea Merilohta

Lisätiedot

Suomi À L A C A R T E

Suomi À L A C A R T E À LA CARTE Suomi ALKURUOAT KEITTIÖN TERVEHDYS Arvojemme lähtökohtana Santa Claus Holiday Villagessa on valmistaa hyvää ja maukasta ruokaa parhaista mahdollisista raaka-aineista. Käytämme kotimaista lihaa

Lisätiedot

Ukonkiven herkutteluhetkiin ruokalista Ravintola Ukonkivi

Ukonkiven herkutteluhetkiin ruokalista Ravintola Ukonkivi Ukonkiven herkutteluhetkiin ruokalista Ravintola Ukonkivi Ravintola Ukonkivi tarjoaa herkutteluhetkiä joissa yhdistyvät perinteinen ruoka ja modernit maut. Talon emäntä Tuula Kilpelänaho valmistaa ateriat

Lisätiedot

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea RUOKALISTA 1/2017 MENUT TALA-MENU 39,40 Pohjalainen vihersalaatti Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea Paahdettua lohta Paahdettua

Lisätiedot

Porkkana-vuohenjuustokeitto L,(G pyydettäessä) 9,80 Samettista porkkanakeittoa, Juustoportin Vuohen Chevre-juustoa ja talon leipää

Porkkana-vuohenjuustokeitto L,(G pyydettäessä) 9,80 Samettista porkkanakeittoa, Juustoportin Vuohen Chevre-juustoa ja talon leipää ALKURUOAT Talonpojan vihersalaatti 6,20 Marinoituja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, puolikuivattua tomaattia, raikasta salaattia ja hunaja-tyrnivinaigrettea Porkkana-vuohenjuustokeitto L,(G pyydettäessä)

Lisätiedot

JOKIRAPUKEITTOA (VL) 9,50 - kalalientä, kermaa, tomaattia, juureksia, valkosipulia, valkoviiniä ja talon leipää

JOKIRAPUKEITTOA (VL) 9,50 - kalalientä, kermaa, tomaattia, juureksia, valkosipulia, valkoviiniä ja talon leipää ALKURUOAT ESCARGOTS 11,40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla ja talon leipää SIENI-CAPPUCCINO ( VL) 9,00 - ja talon leipää JOKIRAPUKEITTOA (VL) 9,50 - kalalientä, kermaa, tomaattia,

Lisätiedot

KEITTOJA / SALAATTEJA:

KEITTOJA / SALAATTEJA: KEITTOJA / SALAATTEJA: Metsäsienikeitto Kermainen keitto sienistä sekä yrteistä 6,80 / 11,40 Kahden Kalan Keitto Valkosipulin tuoksuinen kirkas kalakeitto arvokaloista 6,80 / 11,40 Vuohenjuustosalaatti

Lisätiedot

L = laktoositon G = gluteeniton VL = vähälaktoosinen M = maidoton. Alkuun

L = laktoositon G = gluteeniton VL = vähälaktoosinen M = maidoton. Alkuun Alkuun 1. Vihersalaatti M,G 4,50 Salaattia, kurkkua, tomaattia, paahdettuja siemeniä ja basilikakastiketta. 2. Valkosipulisinihomejuustoetanat L 9,50 Sinihomejuustolla kuorrutetut valkosipulietanat sekä

Lisätiedot

1.Vihreä salaatti L,G...5,90 Lajitelma salaatteja, tomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukan siemeniä, porkkana lastuja ja sitrusvinegretteä.

1.Vihreä salaatti L,G...5,90 Lajitelma salaatteja, tomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukan siemeniä, porkkana lastuja ja sitrusvinegretteä. Menu ALKURUOAT JA KEITOT 1.Vihreä salaatti L,G...5,90 Lajitelma salaatteja, tomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukan siemeniä, porkkana lastuja ja sitrusvinegretteä. 2. Etanoita valkosipuli-yrttivoilla

Lisätiedot

Annoksen hintaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. Tuplaleikkeellä +2,50.

Annoksen hintaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. Tuplaleikkeellä +2,50. À LA CARTE ABC Klassikot Tuplaleikkeellä +2,50. Isoäidin lihapullat (L) Norm. hinta 10,90 Paistettuja lihapullia, paistinkastiketta, punajuurta, perunamuusia Bonuspannu (L,G) Norm. hinta 14,90 Paistettu

Lisätiedot

3. Crudo Melone G...5,90 Verkkomelonia ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä ricottajuustoa.

3. Crudo Melone G...5,90 Verkkomelonia ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä ricottajuustoa. Lohicarpaccio Alkuun 1. Antipastit kahdelle...12,90 Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua paprikaa, puolikuivattua tomaattia, verkkomelonia, salaattia, provolone- ja ricottajuustoa

Lisätiedot

Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori Tel. 017-369 9090 www. elmonte.fi ravintola@elmonte.fi

Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori Tel. 017-369 9090 www. elmonte.fi ravintola@elmonte.fi Á la Carte Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori Tel. 017-369 9090 www. elmonte.fi ravintola@elmonte.fi ALKURUOAT ESCARGOTS 11,00 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla ja talon leipää SAVUSIMPUKKAPANNU

Lisätiedot

Menu RAVINTOLA KALTIOKIVI

Menu RAVINTOLA KALTIOKIVI Menu RAVINTOLA KALTIOKIVI ALKURUOAT 1. Vihersalaatti (L, G)...6,90 / 11,90 Sitrusvinegretillä mehustettua salaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, hunajapaahdettuja auringonkukansiemeniä ja balsamicosiirappia

Lisätiedot

- valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla gratinoituja etanoita ja talon leipää. KOOKOS- JOKIRAPUKEITTO (VL) 9,80 - ja talon leipää

- valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla gratinoituja etanoita ja talon leipää. KOOKOS- JOKIRAPUKEITTO (VL) 9,80 - ja talon leipää ALKURUOAT ESCARGOTS 11,80 - valkosipulivoilla tai gorgonzola-juustolla gratinoituja etanoita ja talon leipää SIENI-CAPPUCCINO ( VL) 9,50 - ja talon leipää KOOKOS- JOKIRAPUKEITTO (VL) 9,80 - ja talon leipää

Lisätiedot

Tacot. Tacot ovat mexicolaisten voileipiä, joita voi syödä milloin vain! Kanaa ja mango-habaneroa...3 /kpl. Iberico porsasta ja

Tacot. Tacot ovat mexicolaisten voileipiä, joita voi syödä milloin vain! Kanaa ja mango-habaneroa...3 /kpl. Iberico porsasta ja Tacot Tacot ovat mexicolaisten voileipiä, joita voi syödä milloin vain! Tilaa joko alku- tai pääruuaksi, alkuruuaksi suosittelemme vähintään 2 tacoa / ruokailija, pääruuaksi vatsan koon mukaan 3-5. Käytämme

Lisätiedot

Lohi-katkaraputoast l 9,60 Limemarinoitua lohta, katkarapuja, avokadoa ja chili-ranskankermakastiketta rapeaksi paistetulla paahtoleivällä

Lohi-katkaraputoast l 9,60 Limemarinoitua lohta, katkarapuja, avokadoa ja chili-ranskankermakastiketta rapeaksi paistetulla paahtoleivällä ALKURUOAT Lohi-katkaraputoast l 9,60 Limemarinoitua lohta, katkarapuja, avokadoa ja chili-ranskankermakastiketta rapeaksi paistetulla paahtoleivällä Hedelmäinen broilerisalaatti l, g 11,00 Erilaisia salaatteja,

Lisätiedot

ALKURUOKIA SALAATIT. 1. VIHREÄ SALAATTI L, G 5,50 Kirsikkatomaattia, kurkkua, mehustettua salaattia ja yrttiöljyä.

ALKURUOKIA SALAATIT. 1. VIHREÄ SALAATTI L, G 5,50 Kirsikkatomaattia, kurkkua, mehustettua salaattia ja yrttiöljyä. ALKURUOKIA 1. VIHREÄ SALAATTI L, G 5,50 Kirsikkatomaattia, kurkkua, mehustettua salaattia ja yrttiöljyä. 2. VUOHENJUUSTOSALAATTI G 7,40 Grillattua vuohenjuustoa, kirsikkatomaattia, paprikahilloketta, mehustettua

Lisätiedot

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea

L,G Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea RUOKALISTA 3/ 2016 MENUT POHJOLA - MENU 38,20 Pohjalainen vihersalaatti Haudutettuja pohjalaisia juureksia, kurkkurelissiä, kirsikkatomaatteja, raikasta salaattia ja herukkavinaigrettea Paahdettua lohta

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.90 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.90 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.90

Lisätiedot

Laadunarvioinnissa maistellut tuotteet: Fazer Food Services Oy: 17 Buffet:

Laadunarvioinnissa maistellut tuotteet: Fazer Food Services Oy: 17 Buffet: Laadunarvioinnissa maistellut tuotteet: Fazer Food Services Oy: Välimerellistä salaattia Mustia oliiveja Salamiviipaleita Pecorino -juustoa ja mustapippurijuustoa Paprikahilloa Grissini -keksejä Yrttimaustettua

Lisätiedot

SALAATIT. Talon vihreä salaatti -jogurttikastike -paahdettua talon leipää 5,50 / 10,50

SALAATIT. Talon vihreä salaatti -jogurttikastike -paahdettua talon leipää 5,50 / 10,50 SALAATIT alkuruoka / annos Talon vihreä salaatti -jogurttikastike -paahdettua talon leipää 5,50 / 10,50 Fetajuustosalaatti -vihreää salaattia -sipulia -oliiveja -fetajuustoa -öljy-yrtti-sitruunakastike

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.90 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 6.50 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.90

Lisätiedot

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (L,G) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (L,G)

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (L,G) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (L,G) À LA CARTE Apsi Apinan lasten annokset Lasten annoksiin kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomina vesi, maito tai mehu sekä jälkiruokana jäätelöpuikko tai mehujää. Annokset on tarkoitettu 3-12-vuotiaille

Lisätiedot

Buffetehdotus 1. Buffetehdotus 2

Buffetehdotus 1. Buffetehdotus 2 Buffetehdotus 1 Maalaisleipää, riihiruisleipää, voita Tuorekurkkua viipaleina Juustoa viipaleina Perinteistä lohikeittoa Buffetehdotus 2 Kotikaljaa, mehua ja vettä Rouhepatonkia, voita Fetasalaattia Savulohi-perunasalaattia

Lisätiedot

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90 Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90 Olutleivitettyjä sipulirenkaita, paneroitua camembertjuustoa, friteerattua tiikeriravunpyrstöä, perunadibbersejä, sweet chili -dippiä ja kurkkumajoneesia RAPUKEITTO 4,90

Lisätiedot

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90 Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90 Olutleivitettyjä sipulirenkaita, paneroitua camembertjuustoa, friteerattua tiikeriravunpyrstöä, perunadibbersejä, sweet chili -dippiä ja kurkkumajoneesia RAPUKEITTO 4,90

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.90 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 6.50 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.90

Lisätiedot

Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö

Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö Katkarapusalaatti Yam Plaa Myk, chili-öljyllä marinoitu ankka-nuudelisalaatti, paprika-sipuli-kaalisalaatti, kurkku-cashew-pähkinäsalaatti Punainen kanacurry, jasmiiniriisiä,

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.80 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.50 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.70

Lisätiedot

Keittiömestarin menu 59,00. Makasiinin menu 44,00

Keittiömestarin menu 59,00. Makasiinin menu 44,00 Keittiömestarin menu 59,00 Lintuterriiniä, linnunmaksamoussea ja marinoituja kauden vihanneksia L Crème Ninon klassinen hernesosekeitto, joka viimeistellään pöydässä Palmerin shampanjalla L,G Grillattua

Lisätiedot

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon!

Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon viihtymään ja nauttimaan keittiömme antimista. Kaikki annoksemme valmistetaan ammattitaidolla tarkoin valikoiduista tuoreista raaka-aineista

Lisätiedot

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (G,L) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (G,L)

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (G,L) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (G,L) À LA CARTE Apsi Apinan lasten annokset Lasten annoksiin kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomina vesi, maito tai mehu sekä jälkiruokana jäätelöpuikko tai mehujää. Annokset on tarkoitettu 3-12-vuotiaille

Lisätiedot

Huviretken herkkuja tarjolla asti!

Huviretken herkkuja tarjolla asti! À LA CARTE Huviretken herkkuja tarjolla 30.10 asti! Valmistaudumme rakentamaan uutta ja tämän vuoksi emme takaa kaikkien ruokalistan annosten saatavuutta. Pahoittelut, mikäli haluamasi ruoka- tai juomatuote

Lisätiedot

KITCHEN & BAR OULA A LA CARTE

KITCHEN & BAR OULA A LA CARTE KITCHEN & BAR OULA A LA CARTE KITCHEN & BAR OULA 5 ruokalajin yllätysmenu 59 7 ruokalajin yllätysmenu 79 Lappimenu Lohikeittoa L,G Poronkäristystä, perunamuusia, puolukkaa ja suolakurkkua L,G Haudutettua

Lisätiedot

1. Lagoon 34 Kermaista lohikeittoa L, G Vehnä- ja ruisleipää, limppua ja voita Mustikkarättänä ja vaniljakastiketta L, G

1. Lagoon 34 Kermaista lohikeittoa L, G Vehnä- ja ruisleipää, limppua ja voita Mustikkarättänä ja vaniljakastiketta L, G MENUT 2019 1. Lagoon 34 Kermaista lohikeittoa L, G Vehnä- ja ruisleipää, limppua ja voita Mustikkarättänä ja vaniljakastiketta L, G 2. Lonna 42 Kirsikkatomaattia ja mozzarellaa ja hunajavinaigrette L,

Lisätiedot

ANTIPASTIT KAHDELLE 12.90. Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua

ANTIPASTIT KAHDELLE 12.90. Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua Starter ANTIPASTIT KAHDELLE 12.90 Sitrusmarinoituja katkarapuja, salsicciamakkaraa, pestopaahdettua paprikaa, puolikuivattua tomaattia, verkkomelonia, salaattia, provolone- ja ricottajuustoa sekä paahdettua

Lisätiedot

Ruokamme ovat laktoosittomia ja monet saatavana myös gluteenittomina.

Ruokamme ovat laktoosittomia ja monet saatavana myös gluteenittomina. Ruokamme ovat laktoosittomia ja monet saatavana myös gluteenittomina. AAMUPALAT GASTHAUSAAMUPALA Aamutuimaan leivottuja sämpylöitä, savolaista riihiruisleipää, levite, metwurstia, juusto- ja kinkkuleikettä,

Lisätiedot

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (L,G) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (L,G)

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (L,G) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (L,G) À LA CARTE Apsi Apinan lasten annokset Lasten annoksiin kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomina vesi, maito tai mehu sekä jälkiruokana jäätelöpuikko tai mehujää. Annokset on tarkoitettu 3-12-vuotiaille

Lisätiedot

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90

Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90. RAPUKEITTO 4,90 Rapukeittoa ja talon leipää CEASARSALAATTI NATUREL 4,90 VUOHENJUUSTOSALAATTI 6,90 Alkuruoaksi NAPOSTELTAVAA 4,90 Olutleivitettyjä sipulirenkaita, paneroitua camembertjuustoa, friteerattua tiikeriravunpyrstöä, perunadibbersejä, sweet chili -dippiä ja kurkkumajoneesia RAPUKEITTO 4,90

Lisätiedot

ESCARGOTS 11.40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talonleipää

ESCARGOTS 11.40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talonleipää ALKURUOAT ESCARGOTS 11.40 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talonleipää TOMAATTI-BASILIKAKEITTOA 7.80 - paahdettua vuohenjuustoa ja leipäkrutonkeja SIENI-CAPPUCCINO ( VL) 9.00 -kermaista

Lisätiedot

Buffetmenu-vaihtoehtoja häihin ja muihin juhliin

Buffetmenu-vaihtoehtoja häihin ja muihin juhliin Buffetmenu-vaihtoehtoja häihin ja muihin juhliin Paikallisten makujen buffetmenu Kauden viherryskulho Lapin emännän leipäjuustosalaattia Hunajapunasipulia Kuusamon Juuston savujuustoa Yrttiöljyä ja Kujalan

Lisätiedot

RUOKALISTA ALKURUOKIA. Alkaen 01.08.2015 L,(GL) Valkosipulietanat etanoita valkosipulivoilla, maustekurkkua ja paahdettua leipää 9,00

RUOKALISTA ALKURUOKIA. Alkaen 01.08.2015 L,(GL) Valkosipulietanat etanoita valkosipulivoilla, maustekurkkua ja paahdettua leipää 9,00 RUOKALISTA Alkaen 01.08.2015 ALKURUOKIA Valkosipulietanat etanoita valkosipulivoilla, maustekurkkua ja paahdettua leipää 9,00 Juomasuositus: Petit Chablis Vibrant Chardonnay Aurajuustoetanat aurajuustolla

Lisätiedot

Preerian Ruoskee. Kalmarin Vasikk. Pariloitua Maksa. Broileridippi. ranskalaiset perunat. maalaisperunat. pannusta tarjoiltuna, kermaiset val

Preerian Ruoskee. Kalmarin Vasikk. Pariloitua Maksa. Broileridippi. ranskalaiset perunat. maalaisperunat. pannusta tarjoiltuna, kermaiset val kätköstä G Karjapaimenen tä aurajuustokastikkeessa, Pariloitua possun sisäfilee ranskalaiset perunat Possur uukku a Gpippurikermakastikkeessa, Possun sisäfileetä suikalein maalaisperunat a G Preerian Ruoskee

Lisätiedot

CAPRESE 3.90. Kirsikkatomaattia, sitrusoliiviöljyä, mozzarellaa, pestoa ja basilikaa. PROVLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50

CAPRESE 3.90. Kirsikkatomaattia, sitrusoliiviöljyä, mozzarellaa, pestoa ja basilikaa. PROVLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50 Starter CAPRESE 3.90 Kirsikkatomaattia, sitrusoliiviöljyä, mozzarellaa, pestoa ja basilikaa. PROVLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50 Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista.

Lisätiedot

Tunturiravintola Kultakero A LA CARTE - TALVI 2015 2016

Tunturiravintola Kultakero A LA CARTE - TALVI 2015 2016 Tunturiravintola Kultakero A LA CARTE - TALVI 2015 2016 Alkuruoat Pieni/Iso Korvasieni-savuporokeitto (l) 9,80 / 15,60 Samettisen pehmeää kermaista korvasieni-savuporokeittoa ja leipää. Vuohenjuustosalaatti

Lisätiedot

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40 À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomina. Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.50 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.50 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia KYLMÄSAVUHAUKEA JA

Lisätiedot

AAMUPALAT ISTAHA ILLALLISELLE

AAMUPALAT ISTAHA ILLALLISELLE AAMUPALAT GASTHAUSAAMUPALA 12,80 /henkilö, aamupuurolla 13,80 /henkilö Aamutuimaan leivottuja sämpylöitä, savolaista riihiruisleipää, levite, metwurstia, juusto- ja kinkkuleikettä, tomaattia, kurkkua,

Lisätiedot

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU À LA CARTE KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU Menu 1 Jääkellarin lohta ja siianmätimoussea L Jääkellarin lohta, siianmätimoussea, saaristolaisleipää ja marinoitua punajuurta. Pippuripihvi L, G Pippuroitu naudan

Lisätiedot

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (G,L) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (G,L)

Lihapullat ja perunamuusia (L) Norm. hinta 5,90. Härän lehtipihvi ja maalaisranskalaiset (G,L) Nakkirenkaat ja maalaisranskalaiset (G,L) À LA CARTE Apsi Apinan lasten annokset Lasten annoksiin kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomina vesi, maito tai mehu sekä jälkiruokana jäätelöpuikko tai mehujää. Annokset on tarkoitettu 3-12-vuotiaille

Lisätiedot

KOOKOS- JOKIRAPUKEITTOA ( VL, G) 8,50 - kalalientä, valkoviiniä, tomaattia, kermaa, kookosmaitoa ja talonleipää

KOOKOS- JOKIRAPUKEITTOA ( VL, G) 8,50 - kalalientä, valkoviiniä, tomaattia, kermaa, kookosmaitoa ja talonleipää ALKURUOAT ESCARGOTS (VL, G) 12,00 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talon leipää ILMAKUIVATTUA KINKKUA MONTEN TAPAAN ( VL) 9,50 - pestolla voideltuja ruisleipälastuja KOOKOS- JOKIRAPUKEITTOA

Lisätiedot

CAPRESE 3.90 PROVOLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista TOMAATTIKEITTO 6.

CAPRESE 3.90 PROVOLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista TOMAATTIKEITTO 6. Starter CAPRESE 3.90 Kirsikkatomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. PROVOLONE-KIRSIKKATOMAATTIPANNU 6.50 Provolonejuustoa, kirsikkatomaattia ja pestoa suoraan kiviarinauunista TOMAATTIKEITTO 6.50 Pinnalla

Lisätiedot

MENU. www.kattaasavon.fi GASTROPUB EINO À LA EINO

MENU. www.kattaasavon.fi GASTROPUB EINO À LA EINO GASTROPUB EINO MENU À LA EINO Perimätiedon mukaan Etelä-Savon kirkkaiden kalavesien ja vehreiden metsien keskellä asui muinoin mies nimeltä Eino. Vaikka Einon pirtti oli syrjässä muusta asutuksesta ja

Lisätiedot

Ravintola Käpygrilli. 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20. 2. Bruschetta 5,50

Ravintola Käpygrilli. 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20. 2. Bruschetta 5,50 ALKUPALAT 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20 Etanoita tai jokirapupyrstöjä joko vuohenjuustokuorrutuksella tai valkosipuli- tai aurajuustovoissa, paahtoleipää 2. Bruschetta 5,50 Mozzarellaa, tomaattia,

Lisätiedot

ALKURUOAT PASTAT JA RISOTOT

ALKURUOAT PASTAT JA RISOTOT ALKURUOAT ESCARGOTS (VL, G) 11,50 - etanoita valkosipulivoilla tai gorgonzolajuustolla ja talon leipää ILMAKUIVATTUA KINKKUA MONTEN TAPAAN ( G, VL) 9,50 - ja parmesanjuustoa KOOKOS JOKIRAPU- CURRYKEITTO

Lisätiedot

Vihersalaattipedillä mozzarellajuustoviipaleita, tomaattia, kurkkua, oliivia ja marinoitua sipulia, valkosipulikastike, patonkia

Vihersalaattipedillä mozzarellajuustoviipaleita, tomaattia, kurkkua, oliivia ja marinoitua sipulia, valkosipulikastike, patonkia Kevyempää Mozzarellasalaatti L 10,90 Vihersalaattipedillä mozzarellajuustoviipaleita, tomaattia, kurkkua, oliivia ja marinoitua sipulia, valkosipulikastike, patonkia Lämmin Kanasalaatti L 12,80 Vihersalaattipedillä

Lisätiedot

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. Härkäjuustoburgeri Norm. hinta 14,40

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. Härkäjuustoburgeri Norm. hinta 14,40 À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomina. Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

Herkutteluun. Kasvispihvit vl Maukkaat kasvispihvit, aurajuustokastike, paholaisen hilloke, maalaislohkoperunat

Herkutteluun. Kasvispihvit vl Maukkaat kasvispihvit, aurajuustokastike, paholaisen hilloke, maalaislohkoperunat Herkutteluun Lämmin broilerisalaatti vl Vihersalaattia, pariloitu broilerin rintafileepihvi, ananasta, persikkaa, fetajuustoa, porkkanatankoja, paholaisen hilloke, patonkia Kasvispihvit vl Maukkaat kasvispihvit,

Lisätiedot

A la Carte 2017 MENUT 2017

A la Carte 2017 MENUT 2017 A la Carte 2017 MENUT 2017 Lonna / Aamunsarastus / 29 Kolmioleipä (täytteet kinkku-juusto tai kylmäsavulohi-tuorejuusto) L (G) Vadelma-banaanismoothie M, G Tuorehedelmiä M, G Mehu M, G Suklaabrownie L

Lisätiedot

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENUT

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENUT À LA CARTE KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENUT Menu 1 Jääkellarin lohta ja siianmätimoussea L Jääkellarin lohta, siianmätimoussea, saaristolaisleipää ja marinoitua punajuurta. Pippuripihvi L, G Pippuroitu naudan

Lisätiedot

LIHAT: -Riimi-härkää 11,00 -Metsästäjänleipä 17,50 ( Grillattua leipää, paistettu grillipihvi, samettista metsäsienimuhennosta, seuranaan raikasta

LIHAT: -Riimi-härkää 11,00 -Metsästäjänleipä 17,50 ( Grillattua leipää, paistettu grillipihvi, samettista metsäsienimuhennosta, seuranaan raikasta KESÄLISTA 2013 KASVIKSIA JA VIHANNEKSIA: -Aurinkoinen kesäsalaatti 5,00 /8,00 -Verigreippi-halloumisalaatti 10,00 ( Ihanan raikas salaatti joka valmistettu verigreipin sisälle) -Tomaatti-mozzarella bruschetta

Lisätiedot

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. UUTUUS: Härkäjuustoburgeri Norm.

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. UUTUUS: Härkäjuustoburgeri Norm. À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomina. Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

Sigrid`s Menu Life is short, so eat pasta and drink wine Alkuruokia

Sigrid`s Menu Life is short, so eat pasta and drink wine Alkuruokia Alkuruokia #Antipasti1 Italialaista makkaraa, Ilmakuivattua kinkkua, sitruunamarinoituja oliiveja,marinoitua miedosti kuivattua tomaattia, grillattua munakoisoa sekä paahdettua paprikaa tarjoillaan maalaisleivän

Lisätiedot

AITOJEN MAKUJEN KESÄLISTA

AITOJEN MAKUJEN KESÄLISTA AITOJEN MAKUJEN KESÄLISTA AIDOISTA RAAKA-AINEISTA KÄSIN TEHTYNÄ. RAKKAUDESTA RUOKAAN. Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon! Tervetuloa Wanha Makasiini Bistroon viihtymään ja nauttimaan keittiömme antimista.

Lisätiedot

RUOKALISTA. Valkosipulietanat L, (GL) 9,90 etanoita valkosipulivoilla, leipää

RUOKALISTA. Valkosipulietanat L, (GL) 9,90 etanoita valkosipulivoilla, leipää Voimassa 30.6 2018 asti. RUOKALISTA ALKURUOKIA Valkosipulietanat L, (GL) 9,90 etanoita valkosipulivoilla, leipää juomasuositus: Petit Chablis Vibrant Chardonnay Aurajuustoetanat L, (GL) 9,90 Aurajuustolla

Lisätiedot

Keittiömestari suosittelee! SUOMI 100 -menu 42,00

Keittiömestari suosittelee! SUOMI 100 -menu 42,00 Keittiömestari suosittelee! Koe n henki ja keittiön omaleimaisuus näiden menujen parissa 4-ruokalajia 59,00 *Viinipaketti 31,00 *Alkoholiton juomapaketti 23,00 6-ruokalajia 69,00 *Viinipaketti 46,00 *Alkoholiton

Lisätiedot

Pohjolan makuja-menu 39,50 / henkilö

Pohjolan makuja-menu 39,50 / henkilö Pohjolan makuja-menu 39,50 / henkilö Vanhan ajan lehtisalaatti, jääkellarin lohi, hovimestarin kastike, savusiika-rieskarullat, leipäjuustosalaatti, puolukkabalsamico, marinoitu savuporo-pastasalaatti,

Lisätiedot

KYLMÄSAVU- LOHIKEITTO ( VL ) 8,50 - kylmäsavulohta, kermaa, sipulia, valkoviiniä, kalalientä ja talon leipää

KYLMÄSAVU- LOHIKEITTO ( VL ) 8,50 - kylmäsavulohta, kermaa, sipulia, valkoviiniä, kalalientä ja talon leipää ALKURUOAT SIENI- CAPPUCCINO ( VL) 8,00 - kermainen, mokkainen keitto ja talon leipää KYLMÄSAVU- LOHIKEITTO ( VL ) 8,50 - kylmäsavulohta, kermaa, sipulia, valkoviiniä, kalalientä ja talon leipää ESGARGOTS

Lisätiedot

Herkutteluun Lohisalaatti L,G

Herkutteluun Lohisalaatti L,G Herkutteluun Lohisalaatti L,G Miedosti savunmakuinen lohimedaljonki ja katkarapuja salaattipedillä, kirpeyttä tuomassa limelohko sekä marinoitu punasipuli, kastikkeina talon salaatinkastike ja raikas sitruunakastike.

Lisätiedot

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. Härkäjuustoburgeri Norm. hinta 14,40

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. Härkäjuustoburgeri Norm. hinta 14,40 À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomina. Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

MENUT. Ravintola The Kitchen Raatimiehenkatu 18, Lappeenranta. puh

MENUT. Ravintola The Kitchen Raatimiehenkatu 18, Lappeenranta. puh MENUT Keittiömestarin kuuden ruokalajin yllätysmenu. Tarjoillaan vain koko pöytäseurueelle. // 59,00/hlö THE KITCHEN MENU // 49,00 Korianterilla ja chilillä marinoituja jättikatkarapuja, merileväsalaattia,

Lisätiedot

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. Härkäjuustoburgeri Norm. hinta 14,40

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. Härkäjuustoburgeri Norm. hinta 14,40 À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomina. Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. UUTUUS: Härkäjuustoburgeri Norm.

Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 14,40. UUTUUS: Härkäjuustoburgeri Norm. À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomina. Härkäpekoniburgeri (L) Norm. hinta 14,40 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

black & white -MENU huviretkimenu

black & white -MENU huviretkimenu Ruoka lista Huviretket: Hämeenlinna, Jyväskylä, Kemi, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Rauma, Seinäjoki, Tampere Hämeenpuisto, Tampere Koskikatu, Tampere Pinja ja Vantaa black

Lisätiedot

SALAATTIA & LÄMPIMIÄ LEIPIÄ

SALAATTIA & LÄMPIMIÄ LEIPIÄ alkuruoat & keitot 1. Vihersalaatti (l,g) 2. Aurajuusto-valkosipulietanat 6 kpl (l) 6,70 10,50 SALAATTIA & LÄMPIMIÄ LEIPIÄ 6. Einon Broileripekonisalaatti Broilerin rintafileetä ja rapeaksi paistettua

Lisätiedot

STARTIT & SALAATIT. Hirvisalamia, ilmakuivattua kinkkua, kotimaisia juustoja, viikunahilloketta, suolakurkkua, oliiveja, talon leipää 9,80

STARTIT & SALAATIT. Hirvisalamia, ilmakuivattua kinkkua, kotimaisia juustoja, viikunahilloketta, suolakurkkua, oliiveja, talon leipää 9,80 STARTIT & SALAATIT TAPAS Hirvisalamia, ilmakuivattua kinkkua, kotimaisia juustoja, viikunahilloketta, suolakurkkua, oliiveja, talon leipää 9,80 RANSKALAINEN SIPULIKEITTO L Gratinoitu kotimaisella grûerellä

Lisätiedot

13.9.2012 Menu 1 PAPRIKA-MOZZARELLASALAATTIA (VL,G) Paahdettua paprikaa, buffalo-mozzarellaa, rucolaa ja oliiviöljyä

13.9.2012 Menu 1 PAPRIKA-MOZZARELLASALAATTIA (VL,G) Paahdettua paprikaa, buffalo-mozzarellaa, rucolaa ja oliiviöljyä MENU Huomioittehan, että tilauksenne tulee toimittaa HIFK:lle 5 arkipäivää ennen ottelua. Mikäli tilauksenne ei jostain syystä ehdi ajoissa, keittiö varaa teille automaattisesti lihaisan menun. 13.9.2012

Lisätiedot

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö Ravintola Finnsin noutomyynti tuotteet 2015 Ravintola Finnsistä voit tilata tarjoiluita juhliin, illanviettoihin yms. tilaisuuksiin. Tiedustelut Finns asiakaspalvelusta, sähköposti finns@omnia.fi. Tilauksenne

Lisätiedot

FUNKY KITCHENIN NACHOT 11.80. Amerikan maissilastuja, sulatettua cheddarjuustoa, papuja, hot salsa ja

FUNKY KITCHENIN NACHOT 11.80. Amerikan maissilastuja, sulatettua cheddarjuustoa, papuja, hot salsa ja Starter FUNKY KITCHENIN NACHOT 11.80 Amerikan maissilastuja, sulatettua cheddarjuustoa, papuja, hot salsa ja vieläkin hotimpaa jalopenoa. Nachot lisukkeilla:- Sitruunamarinoitua kananfilettä + 5,50 -FK-pihvi

Lisätiedot

Härkä-pekoniburgeri (L) Norm. hinta 13,90. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 13,90

Härkä-pekoniburgeri (L) Norm. hinta 13,90. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 13,90 À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s Burgerit saatavana myös gluteenittomana. Härkä-pekoniburgeri (L) Norm. hinta 13,90 Sämpylä, burgerpihvi, pekonia, punasipulia, jääsalaattia, mestarinkastiketta, majoneesia,

Lisätiedot

Valmistamme annoksia toiveidenne mukaan laktoosittomana tai gluteenittomana

Valmistamme annoksia toiveidenne mukaan laktoosittomana tai gluteenittomana JANOA SAMMUTTAMAAN O L U E T Lapin Kulta III 3,50 / 0,25 l Lapin Kulta III 4,80 / 0,4 l 4,20 / 0,4 l Classic Gourmet tumma ja vaalea 6,00 / 0,5 l Urho III 4,20 / 0,33 l Karjala IV 4,60 / 0,33 l Lapin Kulta

Lisätiedot

ALKUUN. SAMPPANJA 10,00 / 10 cl 58,00 / plo - Champagne Palmer & Co Brut Reserve. GIN TONIC 10,50-4 cl Bathtub giniä, sitruunaa, tonicia ja jäitä

ALKUUN. SAMPPANJA 10,00 / 10 cl 58,00 / plo - Champagne Palmer & Co Brut Reserve. GIN TONIC 10,50-4 cl Bathtub giniä, sitruunaa, tonicia ja jäitä ALKUUN SAMPPANJA 10,00 / 10 cl 58,00 / plo - Champagne Palmer & Co Brut Reserve GIN TONIC 10,50-4 cl Bathtub giniä, sitruunaa, tonicia ja jäitä MUSTIKKA VODKA TONIC 10,50-4 cl Beluga vodkaa, tonicia, sitruunaa,

Lisätiedot

THE DINNER À LA CARTE

THE DINNER À LA CARTE THE DINNER À LA CARTE THE DINNER À LA CARTE Me The Kitchenissä yhdistämme herkullisen ruoan ja sosiaalisen tapahtuman. Suosi:elemme valitsemaan useita annoksia jae:avaksi pöytäseurueen kesken. Kei$ömme

Lisätiedot

ALKUPALOJA. Kylmäsavulohta, sitruunaa 3,80. Friteerattuja pikkumuikkuja, sitruunaa 2,60. Jättikatkarapuja, limemajoneesia 3,80

ALKUPALOJA. Kylmäsavulohta, sitruunaa 3,80. Friteerattuja pikkumuikkuja, sitruunaa 2,60. Jättikatkarapuja, limemajoneesia 3,80 ALKUPALOJA Kymäsavuohta, sitruunaa 3,80 Friteerattuja pikkumuikkuja, sitruunaa 2,60 Jättikatkarapuja, imemajoneesia 3,80 Basiikatomaatteja, mozzareajuustoa 2,60 Paneroituja sipuirenkaita, chiimajoneesia

Lisätiedot

Vuohenjuusto (VL) Ohutpizza 10,90

Vuohenjuusto (VL) Ohutpizza 10,90 À LA CARTE ABC Pizzat ABC Pizzaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. Fantasia pizzan täytevaihtoehdot on ilmoitettu yksikön menutaulussa tai kysyttäessä

Lisätiedot

PITOPALVELUHINNASTO. voimassa 1.5.2011 31.5.2013

PITOPALVELUHINNASTO. voimassa 1.5.2011 31.5.2013 PITOPALVELUHINNASTO voimassa 1.5.2011 31.5.2013 Hinnat sis. alv 13 %. Hinnat vähintään 4 henkilölle. Hinnat sisältävät isojen, vähintään 11 henkilön ryhmien tarjoilun sekä kuljetuksen Kittilän kirkonkylän

Lisätiedot

VIHREÄ SALAATTI 6.50 CAESARSALAATTI 8.50 HÄRKÄCARPACCIO 14.50 ETANAPANNU 10.80

VIHREÄ SALAATTI 6.50 CAESARSALAATTI 8.50 HÄRKÄCARPACCIO 14.50 ETANAPANNU 10.80 Starter VIHREÄ SALAATTI 6.50 Raikasta salaattia, miniluumutomaatteja, kurkkua, punasipulia, salaatinkastiketta ja talon leipää. CAESARSALAATTI 8.50 HÄRKÄCARPACCIO 14.50 ETANAPANNU 10.80 Valkosipulilla

Lisätiedot

Quattro stagioni (L) Ohutpizza 9,90. Bolognesekastiketta, mozzarellajuustoa

Quattro stagioni (L) Ohutpizza 9,90. Bolognesekastiketta, mozzarellajuustoa À LA CARTE ABC Pizzat ABC Pizzaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. Fantasia pizzan täytevaihtoehdot on ilmoitettu yksikön menutaulussa tai kysyttäessä

Lisätiedot

MENUT VALMISTETAAN VAIN RYHMILLE JA TARJOILLAAN NOUTOPÖYDÄSTÄ. YKSI VALITTU MENU/RYHMÄ. MENUJEN MINIMIVELOITUS ON KYMMENEN HENKILÖÄ.

MENUT VALMISTETAAN VAIN RYHMILLE JA TARJOILLAAN NOUTOPÖYDÄSTÄ. YKSI VALITTU MENU/RYHMÄ. MENUJEN MINIMIVELOITUS ON KYMMENEN HENKILÖÄ. 1 MENUT VALMISTETAAN VAIN RYHMILLE JA TARJOILLAAN NOUTOPÖYDÄSTÄ. YKSI VALITTU MENU/RYHMÄ. MENUJEN MINIMIVELOITUS ON KYMMENEN HENKILÖÄ. Keittiömme suosittelee PIKKUJOULUMENU 2018 Alkuun raikas salaatti,

Lisätiedot

Sesongin buffet 1 (saatavana myös mukaan ilman kahvia) Valikoima sesongin kasviksi ja dippiä L,G. Vihersalaattia ja vinegrettiä L,M,G

Sesongin buffet 1 (saatavana myös mukaan ilman kahvia) Valikoima sesongin kasviksi ja dippiä L,G. Vihersalaattia ja vinegrettiä L,M,G Sesongin buffet 1 (saatavana myös mukaan ilman kahvia) Valikoima sesongin kasviksi ja dippiä L,G Viher-kaalisalaatti ja vinegrettiä L,M,G Marinoituja herkkusieniä L,M,G Talon kurpitsapikkelssiä L,M,G Leipä

Lisätiedot

Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 13,90

Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 13,90 À LA CARTE Chef's Burgerit Chef s burgerit saatavana myös gluteenittomana. Falafelburgeri (L,Vegaani) Norm. hinta 13,90 Sämpylä, falafelpihvi, juuressalsaa, punasipulia, jääsalaattia, tomaattia, BBQkastiketta,

Lisätiedot

À la carte -annoksen hintaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi.

À la carte -annoksen hintaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. À LA CARTE À la carte À la carte -annoksen hintaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. Broileri-caesarsalaatti (L) Norm. hinta 10,90 Paistettua kotimaista

Lisätiedot

Vuohenjuusto (VL) Ohutpizza 10,90

Vuohenjuusto (VL) Ohutpizza 10,90 À LA CARTE ABC Pizzat ABC Pizzaan kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomana vesi, maito tai kotikalja sekä jälkiruoaksi kahvi. Fantasia pizzan täytevaihtoehdot on ilmoitettu yksikön menutaulussa tai kysyttäessä

Lisätiedot

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA

ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA ALKURUOKIA /SALAATTEJA/ KEITTOJA VALKOSIPULILEIPÄÄ 3.90 *paahdettua leipää ja valkosipulivoita VIHREÄSALAATTIA 5.90 * salaattia, tomaattia, kurkkua, kaarnikka vinegretteä ja patonkia UULAN KALAA 12.90

Lisätiedot