Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma"

Transkriptio

1 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm : Investointien talousarvioon on varattu kohteelle Kummeli, KH yhteensä euron määräraha. Määrärahasta on vuodelle 2014 osoitettu euron suunnittelumääräraha. Vuoden 2015 aikana on tarkoitus toteuttaa varsinainen peruskorjaustyö, jota varten on osoitettu euron varaus taloussuunnitelmaan. Kuluvan vuoden aikana on laadittu Kummelin peruskorjaussuunnitelma. Suunnittelutyöhön ovat osallistuneet päivähoidon, kirjaston, palvelupisteen, vanhustenhoidon, terveydenhoidon ja ateriapalveluiden edustajat. Hanketta on kommentoinut lisäksi saaristoasiamies. Palvelukeskus Kummelin peruskorjaus on luonteeltaan pääosin rakenteellinen peruskorjaus, joka sisältää kuitenkin myös toiminnallisia muutoksia asukkaiden ja henkilökunnan toimintaympäristöön. Hankkeen yhteydessä toteutetaan mm. uusi pääsisäänkäynti rakennukseen ja päiväkotiin. Muutokset selkeyttävät ja eriyttävät rakennuksen tilojen käyttöä. Perusparannustyöt on jaettu viiteen erilliseen muutosalueeseen rakennuksessa. Muutosalueet on esitetty arkkitehti Jussi Nurmion laatimassa pohjapiirustuksessa. Pohjapiirustus oheistetaan esityslistan liitteeksi. LIITE B4, Tilajaosto Muutosalue 1 sisältää uuden pääsisäänkäynnin rakentami sen ja nykyi sen pääsisäänkäyn nin muuttamisen oleskelutilaksi ja terassiksi. Toi menpi teellä poistuu nykyi nen sisäänkäynti, jolla rauhoitetaan nykyinen tila ruokai luun. Samalla pois tetaan wc-tilat ja uusi rakennetaan päiväkotiin ra joittu vaan käytävätilaan. Keittiötiloja laajennetaan vastaamaan palvelu keit tiöltä vaadittavia toiminnallisia muutoksia. Samalla keittiöhenkilökun nalle osoi tetaan oma sosiaalitila terveystarkastajan vaatimuksen mukaisesti. Pal velu piste laajenee myös viereiseen varastotilaan. Muutosalue 2 sisältää päiväkotitilojen laajennuksen uudella sisään käynnil lä se kä ra kentamalla määräysten mukaiset kuraeteistilat. Päiväkodis sa teh dään myös toiminnallisia huonetilamuutoksia. Samalla kirjaston ja päiväko din si säänkäynnin väliselle alueelle rakennetaan oleskelu- ja terassitilat.

2 Muutosalue 3 sisältää terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottotilojen ra ken ta mi sen odotustiloineen nykyisiin fysioterapeutin tiloihin. Vastaanot toti loihin on oma sisäänkäynti. Fysioterapeutti siirtyy nykyiseen terveyden hoitajan vas taanottotilaan. Tällä parannetaan asiakkaiden yksityisyyttä. Muutosalue 4 sisältää henkilökunnan sosiaalitilojen, pesulatilojen ja kui vaus huo ne ti lojen toiminnalliset muutokset. Muutoksen yhteydessä vss-tilat ja vss-ti lo jen yhteydessä oleva varastotila otetaan aktiiviseen varastokäyttöön. Muutosalue 5 sisältää ulkopuolisia muutostöitä mm. sisääntulopihan muu tos työt, ajo yhteyden muutos piha-alueella, päiväkodin saattoliikenteen muu tos sekä autopaikoituksen muutokset. Palvelukeskus Kummelin toiminnallisten perusparannusalueiden yhteenlaskettu pinta-ala on 378 m2 sisältäen n. 12,5 m2:n päiväkodin märkäeteisen laajennuksen sekä n. 5 m2:n uuden tuulikaapin rakentamisen. Hankkeen kustannusarvio muodostuu seuraavasti: Muutosalue 1-4 Rakennustekniset työt yht euroa. Sähkötyöt sisältäen potilaskutsujärjestelmän yht euroa. LVI- työt yht euroa. Muutosalue 5 Maanrakennustyöt yht euroa. Kustannusarvio yhteensä noin euroa alv 0 %. Alkuperäisen tarkoitukseen varatun kustannuksen ylittymisen takia hankkeen toteutusta esitetään jaettavaksi kahteen osaan. Oheistettavassa liittees sä on esitetty hankkeen töiden jakoehdotus. Ensivaiheen toteutuksen 2015 kustannusarvio on noin euroa. Loppuosan kustannusarvio on noin euroa. Loppuosa esitetään tehtäväksi vuonna LIITE B5, Tilajaosto KIINTEISTÖPÄÄLLIKKÖ: Tilapalvelujaosto esittää Kummeli, KH hankkeen hankesuunnitelman kou lutuslautakunnalle, sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja tekniselle lautakun nalle kannanottoa varten. TILAPALVELUJAOSTO:

3 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto Rakennusinsinööri Kari Simola Tilapalvelujaosto esittää Kummeli, KH hankkeen hankesuunnitelman koulutuslautakunnalle, sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja tekniselle lautakunnalle kannanottoa varten sekä päättää pyytää lausunnot esteettömyysasiamieheltä ja vammaisneuvostolta. Palvelutalo Kummelin suunnitteluvaiheen edetessä v aikana ovat hankkeesta antaneet tilapalvelujaoston pyytämät lausunnot mm. Naantalin vammaisneuvosto , sosiaali- ja terveyslautakunta sekä Turun kaupungin esteettömyysasiamies Lisäksi palvelutalo Kummelin henkilökunta on antanut oman lausuntonsa Hankkeen suunnitteluun ovat osallistuneet Kummelin henkilökunnan edustajien lisäksi vanhuspalvelun, päivähoidon, sivistysviraston, palvelupisteen, ateria- ja siivouspalvelun sekä tilalaitoksen edustajat. Lisäksi saaristoasiamies on osallistunut joihinkin suunnittelukokouksiin. Lausunnoista ja kommenteista on laadittu erillinen yhteenveto. Esteettömyysasioiden huomioiminen on palvelutalo Kummelin luonteesta johtuen (päiväkotilapset, vanhukset) ollut sekä lausunnon antajien että myös henkilökunnan kannalta erityisen tärkeä asia. Palvelukeskus Kummelin esteettömyysasiat on toteutettu kulloinkin voimassa olleen lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Kummelissa suoritetaan vuosittain yleinen palotarkastus kohteen luonteesta johtuen. jossa rakenteellisen paloturvallisuuden lisäksi kiinnitetään huomiota esteettömyysasioihin mm. poistumisteiden/käytävien valaistuksilla sekä poistumisteiden asianmukaisella merkitsemisellä. Lisäksi palo- ja pelastuslaki on edellyttänyt, et tä palvelutalo Kummelista on laadittu poistumisturvallisuusselvitys, jossa erityisesti on huomioitu henkilökunnan määrä kriittiseen aikaan, asukkaiden omatoimisuus, rakenteelliset palotekniset selvitykset. Selvitys on päivitettävä kolmen vuoden välein tai milloin toiminnassa tulee oleellisia muutoksia. Maankäyttö- ja rakennuslakiin on kirjattu vaatimus liikkumisesteettömästä rakentamisesta, joka koskee sekä julkisia että yksityisiä hallinto- ja palvelurakennuksia. Esteettömyyden tulee olla osan kokonaissuunnittelua, jossa huomioidaan toimintaympäristön soveltuvuus myös näkövammaisten ja kuulovammaisten osalta mm. kiinnittämällä huomiota valaistuksen vaiheistuksiin, joilla vaikutetaan asukkaiden toimintaympäristön turvallisuuteen, lattia- ja seinäpintojen selkeisiin rajauksiin, joilla varmistetaan asiakkaiden turvallinen liikkuminen sekä minimoimalla mahdolliset taso- ja korkeus erot. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota mm. seuraaviin asioihin:

4 pääsisäänkäynnin oviaukko väh. 900mm, ja automaattiovin riittävän iso tuulikaappi, joka mahdollistaa pyörätuoliin/pyörä tuolista pois tumisen tuulikaappiin mahdollisuus pyörätuolin harjaus/puhdistus asukkaiden yhteisen ruokailu-/oleskelutilan tilajärjestelyt muunneltavissa, avaruutta ja viihtyisyyttä lisätty eikä tila toimi sisään tulon pääkulkuväylänä riittävä valaistus sekä vaiheistus sekä ulkona että sisällä ovien/aukkojen mitoitukset/aukeamissuunnat esteettömät kulkureitit yleisissä tiloissa (paloturvallisuus) akustiikan huomioiminen peruskorjattavissa tiloissa (kuulo vammai set) kuulovammaisten huomioiminen ( keittiönpalvelutiskiin lisät ty induktiosil mukka) wc-tilojen mitoitukset (wc-istuimien ja tukikahvojen säädettä vyydet, pesu altaat, lattiakallistukset) asuntojen piha-alueille turvalliset oleskelutilat sekä asialliset aidat piha-alueiden ympärille Saapuneista lausunnoista ja kommenteista on laadittu yhteenveto sekä selostukset saapuneiden lausuntojen ja kommenttien johdosta. Lausuntojen yhteenvedot sekä selostukset oheistetaan liitteeksi. LIITE B3, TILAJAOSTO Palvelutalo Kummelin hankesuunnitelmaan liitettiin arkkitehdin pohjapiirustuksen perusteella alustava kustannusarvio ( ), jossa peruskorjattavat alueet oli jaettu viiteen eri muutosalueeseen. Alustavan kustannusarvion loppusummaksi koko hankkeen osalta muodostui noin eu roa (alv 0%). Kiinteistöpäällikön esittelytekstissä alkuperäiseen hankkeeseen v varatun euron ylittymisen johdosta esitetään hankkeen jakamista kahdelle vuodelle. Kunnostushanke oli jaettu arkkitehdin pohjapiirustukseen viiteen eri muutosalueeseen, josta vuodelle 2015 esitetään muutosalueiden 1-4 toteutusta kustannusarvion ollessa n euroa. Loppuosa hankkeesta kustannusarvioltaan n euroa esitetään toteutettavaksi vuoden 2016 aikana. Korjaushankkeen suunnitelmat ovat valmistuneet urakkalaskentavaiheeseen ja niiden perusteella AP-Rakennuslaskenta Oy/Seppo Asplund on laatinut tarkistetun kustannusarvion. Kustannusarvion laadinta perustuu käytössä olleisiin pää-, rakenne- ja LVIS-piirustuksiin sekä arkkitehdin suunnitelmaselostukseen Hintataso kustannusarviossa on tammikuu LVIS-työt suunnittelijoiden kustannusarvioiden mukaan. Arvioon ei sisälly: -rakennuttamista, valvontaa, hankevarauksia

5 -suunnittelukustannuksia, -rahoituskuluja, rakennuttajan/käyttäjien irtokalusteita Kustannusarvio : Rakennustekniset työt -laajennusosat, julkisivut, vesikatteet -pihatyöt, aluetyöt (alue 5) -muutosalue 1-2 keskiosa, alue 4 so siaalitilat, pe sula -muutosalue 3 terv.hoitaja/ lääkäri, fysio/jalkah. -muun sisäpuolen alueen pintaremontit -muun alueen kalusteet ja varusteet lvis-aputyöt edellisiin Rakennustekniset työt yhteensä LVI-työt Sähkö- ja tietojärjestelmät Kaikki yhteensä (alv 0%) e e e e e e e e e e e Peruskorjaushankkeeseen vuodelle 2015 varatun euron määrärahan ja tarkennetun kustannusarvion erotuksen johdosta hankkeen toteutuksen jako kahdelle vuodelle on välttämätön, mikäli palvelutalo Kummeliin esitetyt peruskorjaustyöt halutaan toteuttaa esitetyssä laajuudessa. Vuoden 2015 aikana toteutettavat peruskorjaustyöt olisivat aiemmin esite tyn laajuiset kattaen muutosalueiden 1-4 mukaiset työt. Näiden osalta tarkennetun kustannusarvion mukainen summa olisi yhteensä euroa. Lopullinen summa saadaan urakkakilpailutuksen jälkeen. Tarkennetussa kustannusarviossa on talotekniikan kustannusarvion osuutta lisännyt ruokailutilaan, aulatilaan, oleskelutilaan sekä keittiöön suunnitellut viilennykset. Sähkö- ja tietojärjestelmien osalta tarkennetussa kustannusarviossa ei ole huomioitu koko Kummelin kiinteistöön hankittavan hoitajakutsujärjestelmän hankintaa. Urakkatarjouspyyntövaiheessa tarjouspyynnöt on syytä tehdä kaksivaiheisina, jossa näkyy erilliset urakkahinnat muutosalueista 1-2 sekä muutosalueista 3-4. Kokonaiskustannusarvio muutosalueista 1-2 on noin euroa sisältäen rakennuttajakustannukset ja hankevarauksen. Tällöin korjaustöiden aloitus voidaan toteuttaa vuoden 2015 määrärahan puitteissa. KIINTEISTÖPÄÄLLIKKÖ: Tilapalvelujaosto esittää tekniselle lautakunnalle ja edelleen kaupunginhal litukselle, että Kummelin KH-merkitylle investointihankkeelle myönnettäi siin aloituslupa edellä esitetyn selostuksen mukaisesti. Urakkatarjoukset pyydetään kaksiosai-

6 sena erikseen muutosalueista 1-2 ja 3-4. Muutosaluei den 1-4 toteuttamisesta päätetään urakkakilpailutusten jälkeen. Hankkeen loppuosan toteuttamisesta päätetään erikseen talousarvion 2016 käsittelyn yhteydessä. TILAPALVELUJAOSTO: Kiinteistöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma

Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 31 03.09.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 83 29.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 88 13.11.2014 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma TILAJAOS 31 Kiinteistöpäällikkö

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Tilapalvelujaoston vuoden 2014 määrärahan ylitykset 3. 2 Ateriapalveluiden maksuluettelon täydentäminen 5

Sisällysluettelo. 1 Tilapalvelujaoston vuoden 2014 määrärahan ylitykset 3. 2 Ateriapalveluiden maksuluettelon täydentäminen 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 11.02.2015 Sisällysluettelo Sivu 1 Tilapalvelujaoston vuoden 2014 määrärahan ylitykset 3 2 Ateriapalveluiden maksuluettelon

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 30 Tilapalvelujaoston vuoden 2015 talousarvion ja taloussuunnitelman 2015-2018 laadinta 3

Sisällysluettelo. 30 Tilapalvelujaoston vuoden 2015 talousarvion ja taloussuunnitelman 2015-2018 laadinta 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 03.09.2014 Sisällysluettelo Sivu 30 Tilapalvelujaoston vuoden 2015 talousarvion ja taloussuunnitelman 2015-2018 laadinta 3

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 80 Sosiaali- ja terveystoimen toiminta- ja talousraportti 1.1.-30.9.2014 3

Sisällysluettelo. 80 Sosiaali- ja terveystoimen toiminta- ja talousraportti 1.1.-30.9.2014 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta 29.10.2014 Sisällysluettelo Sivu 80 Sosiaali- ja terveystoimen toiminta- ja talousraportti 1.1.-30.9.2014 3 81 Sosiaali- ja terveyslautakunnan

Lisätiedot

27.1.2015 KUMMELIN KUNNOSTUSHANKE, ESTEETTÖMYYDEN HUOMIOIMINEN SUUNNITTELUSSA JA RAKENTAMISESSA

27.1.2015 KUMMELIN KUNNOSTUSHANKE, ESTEETTÖMYYDEN HUOMIOIMINEN SUUNNITTELUSSA JA RAKENTAMISESSA 1 KUMMELIN KUNNOSTUSHANKE, ESTEETTÖMYYDEN HUOMIOIMINEN SUUNNITTELUSSA JA RAKENTAMISESSA Palvelukeskus Kummelin toiminnalliseen ja rakenteelliseen peruskorjaukseen on vv. 2014-2015 budjetoitu 330.000 euroa

Lisätiedot

TA 2014 TA Käsityöläiskatu 2, Naantali

TA 2014 TA Käsityöläiskatu 2, Naantali Kaupungintalo 2 KOKONAISMÄÄRÄRAHA 45 000 63 000 muutos TA 2014 TA 2016 2017 2017-2018 2017: Hulevesijärjestelmän peruskorjaukset, hissikuilun ja varapoistumistien ympäristöt (45 000) 2018: ruokasalin ikkunaseinän

Lisätiedot

Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin

Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 32 10.03.2014 Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin 354/10.01.02/2013

Lisätiedot

Aiempi käyttö: ed. vuodet yht.

Aiempi käyttö: ed. vuodet yht. Kaupungintalo joko vuosi- tai kokonaismr VUOSIMÄÄRÄRAHA KOKONAISMÄÄRÄRAHA 288 000 hyväksytty muutos hyväksytty TA2014 TA2017 Hankeen ajoitus taloussuunnitelmaan 2016-2018 2018-2019 kuvaus Kaupungintalon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/8 09.01.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/8 09.01.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) 8 Lasten päiväkoti Tilhen peruskorjauksen rakennus- ja talotekniikkaurakoiden työt sekä urakoitsijoiden valinta HEL 2013-016405 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Investointiohjelman hankekortit vuosille

Investointiohjelman hankekortit vuosille 1 Investointiohjelman hankekortit vuosille 2020-2024 Terveyspalvelut (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C 4.510.000, aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: +12.000 /v Hankkeen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 04.06.2014 Sivu 1 / 1 4367/10.03.02/2013 57 Lausunto Riilahden toimintakeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eeva-Maija

Lisätiedot

Terveyskeskuksen perusparannushanke

Terveyskeskuksen perusparannushanke Teknisen lautakunnan 12 15.04.2015 tilapalvelujaosto Teknisen lautakunnan 23 09.09.2015 tilapalvelujaosto Tekninen lautakunta 68 16.09.2015 Terveyskeskuksen perusparannushanke Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Investointihankkeiden käyttösuunnitelma 2018

Investointihankkeiden käyttösuunnitelma 2018 Palvelutuotantolautakunta 90 19.12.2017 Investointihankkeiden käyttösuunnitelma 2018 375/02.02.00/2017 PATU 19.12.2017 90 Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 15.11.2017 152 hyväksynyt vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti.

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti. NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Ympäristöviraston virastopäällikkö Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2015 toimintaraportti Henkilöstökulut Viraston toiminnassa, määrärahojen käytössä ja tuloarvioiden

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 11 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma 4. 12 Rakennettujen kiinteistöjen hallintasuunnitelma 11

Sisällysluettelo. 11 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma 4. 12 Rakennettujen kiinteistöjen hallintasuunnitelma 11 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tekninen lautakunta 25.02.2015 Sisällysluettelo Sivu 11 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma 4 12 Rakennettujen kiinteistöjen hallintasuunnitelma 11 13 Valtuutettu

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvion investointien käyttösuunnitelma

Vuoden 2015 talousarvion investointien käyttösuunnitelma Tekninen lautakunta 225 09.12.2014 Tekninen lautakunta 13 27.01.2015 Vuoden 2015 talousarvion investointien käyttösuunnitelma 160/02.02.00/2014 TEKLA 09.12.2014 225 Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Lautakunnan vuodelle 2010 tekemä talousarvioehdotus piti sisällään myös Pyhäjoen viemäröinnin rakennustöiden aloituksen.

Lautakunnan vuodelle 2010 tekemä talousarvioehdotus piti sisällään myös Pyhäjoen viemäröinnin rakennustöiden aloituksen. Tekninen lautakunta 111 11.11.2009 Tekninen lautakunta 4 26.01.2010 Tekninen lautakunta 14 03.03.2010 Tekninen lautakunta 56 10.06.2010 Tekninen lautakunta 88 10.11.2010 Tekninen lautakunta 16 07.03.2013

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA KUSTANNUSSELVITYS LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA 28.11.2016 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Dokumentin tiedot 2 Hankekuvaus 3 Lähtökohdat 3 Laskentaperusteet 4 Erillishinnat

Lisätiedot

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Pakilan yläaste Pakilantie 67 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081401 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus ja aikataulu

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Urakka on toteutetaan jaettuna urakkana, jolloin sivu-urakat (LVIAS-urakat) ovat alistettu pääurakoitsijalle (rakennus-urakka).

Urakka on toteutetaan jaettuna urakkana, jolloin sivu-urakat (LVIAS-urakat) ovat alistettu pääurakoitsijalle (rakennus-urakka). Ympäristö- ja tekninen lautakunta 48 28.04.2014 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 73 21.05.2014 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 84 02.06.2014 LVIA-urakoitsijan valinta Päiväkoti Satuvakan muutostöihin

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Rakennetun ympäristön esteettömyys Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Fyysinen esteettömyys Jne. Tiedonsaannin esteettömyys Saavutettavuus

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 18 Ympäristöviraston ja tilapalveluiden talous- ja toimintaraportti huhtikuu

Sisällysluettelo. 18 Ympäristöviraston ja tilapalveluiden talous- ja toimintaraportti huhtikuu Naantalin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 01.06.2016 Sisällysluettelo Sivu 18 Ympäristöviraston ja tilapalveluiden talous- ja toimintaraportti huhtikuu 2016 3 19 Harrastetilan

Lisätiedot

URAKKA- HINTA. LISÄTYÖT URAKKA- SUMMA PÄÄURAKKA 2 788 000 3 080 185 Muutostyöt 83 533 Lisätyöt 115 235 Tilaajan. 93 415 lisätyöt

URAKKA- HINTA. LISÄTYÖT URAKKA- SUMMA PÄÄURAKKA 2 788 000 3 080 185 Muutostyöt 83 533 Lisätyöt 115 235 Tilaajan. 93 415 lisätyöt Tekninen lautakunta 136 12.11.2014 Tekninen lautakunta 148 10.12.2014 Tekninen lautakunta 65 20.05.2015 Kunnanhallitus 192 08.06.2015 Tekninen lautakunta 133 09.12.2015 Päiväkodin rakentaminen / taloudellinen

Lisätiedot

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran)

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran) Pertlk 9.12.2014 Liite 1/2014 PALVELUASUMISEN VUOKRAT 1.3.2015 ALKAEN RYHMÄKODIT: Pehtoori ryhmäkodin kokonaisneliöt 304 m2, josta Asukkaiden käytössä 287 m2 Henkilökunnan tiloja 12 m2 (vähennetty) Tilakeskuksen

Lisätiedot

Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa

Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa Tekninen lautakunta 27 23.04.2015 Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa 154/02.07.01/2015 266/02.07.01/2012 Tekla 61 Kiinteistöjen käyttäjien ja ylläpitäjien välillä on ollut

Lisätiedot

Esteettömyyden huomioiminen ympäristöviraston toiminnassa

Esteettömyyden huomioiminen ympäristöviraston toiminnassa Tekninen lautakunta 71 20.08.2014 Esteettömyyden huomioiminen ympäristöviraston toiminnassa TEKLA 71 Tekninen johtaja Kimmo Suonpää 8.8.2014: Teknisen lautakunnan jäsen Mika Ratilainen otti esille teknisen

Lisätiedot

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen Tapiolan uimahalli TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA 8.1.2018 Kimmo Martinsen 1 Tiivistelmä hankkeesta Korjaushankkeen ensimmäisessä vaiheessa v. 2014 2016 on jo toteutettu uimahallin vanhan osan puku- ja

Lisätiedot

Koko hankkeen laajuus on 2350 m2 ja kustannusarvio 4 025 000 (alv 0 %).

Koko hankkeen laajuus on 2350 m2 ja kustannusarvio 4 025 000 (alv 0 %). Joutsan kunnanhallitus 215 19.09.2011 Kunnanvaltuusto 55 26.09.2011 Joutsan kunnanhallitus 29 30.01.2012 Joutsan kunnanhallitus 120 21.05.2012 Joutsan kunnanhallitus 210 22.10.2012 Kunnanvaltuusto 35 29.10.2012

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012

Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012 Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012 14.12.2012 Asemapiirros vuoden 2010 hankesuunnitelmasta Yhteenveto Rakentamiskustannukset yhteensä 24 400 000 euroa (alv 0 %) Suunnittelu ja rakentaminen vuosina

Lisätiedot

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan Palvelutuotannon lautakunta 88 7.08.05 Kunnanhallitus 80 4.09.05 Kunnanvaltuusto 97.0.05 Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen

Lisätiedot

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio Juankosken päiväkoti, kustannusarvio 25.02.2016 Uudisvaihtoehto Olemme arvioineet Juankosken päiväkodin uudisrakennushinnan. Kustannukset on laskettu arvioituun Juankosken hintatasoon 03/2016. Laskelma

Lisätiedot

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 69 18.09.2014 Kaupunginhallitus 375 29.09.2014 Kaupunginhallitus 383 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 61 13.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 13.11.2014 Lausunnon antaminen

Lisätiedot

Muistio ja laskelmat

Muistio ja laskelmat Muistio ja laskelmat 23.05.2016 HELSINGIN YLIOPISTOKIINTEISTÖT OY SIBELIUS-AKATEMIA, HANKESUUNNITELMA RAKENNUSOSAKUSTANNUSARVIO DI Ari Joro, mobile 050 3806673, ari.joro@rapal.fi Rapal Oy, Panorama Tower,

Lisätiedot

RANTSILAN UUDEN PÄIVÄKODIN TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN. Rantsilan päivähoito toimii nykyisin kahdessa kiinteistössä seuraavas

RANTSILAN UUDEN PÄIVÄKODIN TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN. Rantsilan päivähoito toimii nykyisin kahdessa kiinteistössä seuraavas Koulutuslautakunta 61 22.11.2012 Kunnanhallitus 211 03.12.2012 Kunnanvaltuusto 79 17.12.2012 Tekninen lautakunta 33 06.06.2013 Tekninen lautakunta 74 07.11.2013 Kunnanhallitus 270 18.11.2013 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^"' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^'

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^' Oheismateriaali PatuL 28.5.2015 19.5.2015 Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015 ^'^'y^ic^"' ^t ^^Jlf^^ '^^^^w^ ROVASTIN-

Lisätiedot

Terveyskeskuksen perusparannushanke

Terveyskeskuksen perusparannushanke Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 12 15.04.2015 23 09.09.2015 Terveyskeskuksen perusparannushanke Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 15.04.2015 12 Rakennusinsinööri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) 217 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön lainahakemuksesta julkisivujen ja vesikaton peruskorjausta varten

Lisätiedot

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma TRE:3715/10.03.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

(kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi

(kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi Terveyspalvelut Tekla 9.6.2015 80 (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) n terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi Hankkeen on kaksiosainen, hammashoitola

Lisätiedot

PALOTEKNISEN SUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO PALOÄSSÄT OY:N LAATIMA JA KEHITTÄMÄ

PALOTEKNISEN SUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO PALOÄSSÄT OY:N LAATIMA JA KEHITTÄMÄ PALOTEKNISEN SUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO PALOÄSSÄT OY:N LAATIMA JA KEHITTÄMÄ 30.07.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄLUETTELON SISÄLTÖ... 3 2. TEHTÄVÄLUETTELON KÄYTTÖ... 3 2.1 PALKKIOMALLIT... 3 2.2 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

Kunnanhallitus käy keskustelun valmisteluosassa mainitusta asiasta ja linjaa, miten valmistelussa edetään.

Kunnanhallitus käy keskustelun valmisteluosassa mainitusta asiasta ja linjaa, miten valmistelussa edetään. Kunnanhallitus 79 20.03.2014 Kunnanhallitus 93 09.04.2014 Kunnanhallitus 160 12.06.2014 Kunnanhallitus 219 11.09.2014 Kunnanhallitus 257 29.10.2014 Liikuntahallin rakentaminen Pälkäneelle 195/02.05.01/2013

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 16. huhtikuuta 2015 kello 17.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Tuija Välimaa

Lisätiedot

Vuoden 2015 keskeneräisten investointien jaksotus, vuoden 2016 investointien määrärahan korotus

Vuoden 2015 keskeneräisten investointien jaksotus, vuoden 2016 investointien määrärahan korotus Tekninen lautakunta 28 23.02.2016 Kaupunginhallitus 107 10.03.2016 Kaupunginhallitus 177 02.05.2016 Kaupunginvaltuusto 48 11.05.2016 Vuoden 2015 keskeneräisten investointien jaksotus, vuoden 2016 investointien

Lisätiedot

Kalevanniemen koulun peruskorjauksen rakennustoimikunnan asettaminen

Kalevanniemen koulun peruskorjauksen rakennustoimikunnan asettaminen Teknisen lautakunnan 40 02.12.2015 tilapalvelujaosto Tekninen lautakunta 98 16.12.2015 Kaupunginhallitus 6 18.01.2016 Kalevanniemen koulun peruskorjauksen rakennustoimikunnan asettaminen 506/10.06.01/2015

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 88 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma 3

Sisällysluettelo. 88 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.11.2014 Sisällysluettelo Sivu 88 Kummelin peruskorjauksen hankesuunnitelma 3 89 Valtuustoaloite puutiaisaivokuumeen ja borrelioosin

Lisätiedot

Palvelukotien ja kuntoutumiskotien vuokrien tarkistus 1.5.2014 alkaen

Palvelukotien ja kuntoutumiskotien vuokrien tarkistus 1.5.2014 alkaen Sosiaali- ja terveyslautakunta 176 12.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 13.02.2014 Palvelukotien ja kuntoutumiskotien vuokrien tarkistus 1.5.2014 alkaen 288/02.05.00/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen

Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen Kunnanhallitus 195 06.11.2017 Kunnanvaltuusto 39 13.11.2017 Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen 62/02.02.00/2016 Khall 06.11.2017 195 Valmistelija: hallintojohtaja Eija Hämäläinen

Lisätiedot

Tilalaitoksen puitesopimukset 2014

Tilalaitoksen puitesopimukset 2014 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 4 12.02.2014 Tilalaitoksen puitesopimukset 2014 TILAJAOS 4 Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm 4.2.2014: Tilalaitoksen vuoden 2014 hankinnoista on pyydetty puitesopimustarjouksia.

Lisätiedot

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( )

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( ) 1 SVOL Liite TALOUSSUUNNITELMA 2016-2020/ INVESTOINNIT SVOL (Tähän eritellään hankkeen nimi, sanalliset perustelut, investointitulot ja menot, sekä hankkeen kesto, mikäli hanke jakautuu usealle vuodelle)

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

Tilalaitoksen puitesopimukset 2014

Tilalaitoksen puitesopimukset 2014 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 4 12.02.2014 Tekninen lautakunta 15 26.02.2014 Tilalaitoksen puitesopimukset 2014 TILAJAOS 4 Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm 4.2.2014: Tilalaitoksen vuoden 2014 hankinnoista

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29 Tekninen lautakunta 29 07.05.2014 Perusturvalautakunta 67 20.05.2014 Perusturvalautakunta 114 16.09.2014 Perusturvalautakunta 147 18.11.2014 Perusturvalautakunta 153 16.12.2014 Perusturvalautakunta 10

Lisätiedot

Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen

Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen Kaupunginhallitus 412 21.11.2016 Kaupunginvaltuusto 106 28.11.2016 Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen 8835/10.03.02/2016 KH 21.11.2016 412 Hukanhaudan uusi päiväkoti

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta 3 27.01.2016 Tekninen lautakunta 78 20.07.2016 Kaupunginhallitus 203 05.09.2016 Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.00/2016 TELA 27.01.2016 3 Äänekosken

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELUTARJOUSPYYNNÖN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

KOKONAISSUUNNITTELUTARJOUSPYYNNÖN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET PÄIVÄRINTEEN MONITOIMITALO KOKONAISSUUNNITTELUTARJOUSPYYNNÖN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET = KYSYMYS o =VASTAUS Tarjouspyynnössä viitataan ARK12, jota täydennetään erillis- ja täydentävillä tehtävillä. Erillis-

Lisätiedot

VILLA ROOSA Senioriasuntoja 28+1 kpl. VILLA VIOLA Vuokra-asuntoja 28 kpl

VILLA ROOSA Senioriasuntoja 28+1 kpl. VILLA VIOLA Vuokra-asuntoja 28 kpl VILLA ROOSA Senioriasuntoja 28+1 kpl VILLA VIOLA Vuokra-asuntoja 28 kpl A Villa Roosa "Senioriasuntoja 28 + 1 kpl" Mahdollinen vaihtoehtoinen maanalainen yhdyskäytävä palvelutaloon Pohjajärjestelyt muutetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 99 Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennuksen (pääurakan työt) pääurakoitsijan valinta HEL 2014-004764 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 107/679 507, Fallpakankuja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall.

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/2017 48 Kokousaika 3.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Pajula Tapio, Kiertonen Sanna, Auramaa Ville Kankare Tarmo Koivusaari

Lisätiedot

Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely

Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely Saneerauskohteiden valinta, 2. vaihe 08.06.2015 Projektiryhmä 1 Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely Projektin vetäjä: Rainer Långsjö Projektiryhmä:

Lisätiedot

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN Stpj 28.11.2012, 32 Liite A: Hankesuunnitelma Valmistelu: Talonrakennuspäällikkö Rune Hagström, puh. 044 7851463 Länsinummen koulun

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07. Tekninen lautakunta 3 27.01.2016 Tekninen lautakunta 78 20.07.2016 Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.00/2016 TELA 27.01.2016 3 Äänekosken kaupungin tilapalvelut on tehnyt

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 30. lokakuuta 2014 kello 18.00 19.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Selostus: ALJ 46 Selostus: Käytettävissä oleva Savonrannan kuntaliitosinvestointimääräraha on 2.040.000,00 euroa.

Selostus: ALJ 46 Selostus: Käytettävissä oleva Savonrannan kuntaliitosinvestointimääräraha on 2.040.000,00 euroa. Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Savonrannan kuntaliitosinvestointimäärärahojen käyttö 68/02/021/2015 KV 54 ALJ 46 Käytettävissä oleva Savonrannan kuntaliitosinvestointimääräraha on 2.040.000,00 euroa.

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTE As Oy Kuopion Rantakerttu Osoite: Asuntoja: Autokatospaikkoja: PIHA-ALUE JULKISIVUT JA VESIKATE IKKUNAT OVET VÄLISEINÄT SEINÄPINNAT KATTOPINNAT LATTIAPINNAT KALUSTEET VARUSTEET KODINKONEET

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. Active. Uudisrakennus SAAMELAISKULTTUURIKESKUS, INARI 01.12.2004. Active - kustannushallinta. Laajennustyöt 1 (5)

KUSTANNUSSELVITYS. Active. Uudisrakennus SAAMELAISKULTTUURIKESKUS, INARI 01.12.2004. Active - kustannushallinta. Laajennustyöt 1 (5) Active - kustannushallinta Tocoman Finland Oy Helsingin aluetoimisto Mäkelänkatu 52 A FIN-00510 HELSINKI Puh. +358 (0)20 7420 200 Fax. +358 (0)20 7420 249 www.tocoman.fi Active KUSTANNUSSELVITYS Laajennustyöt

Lisätiedot

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat:

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat: Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 01.12.2011 4 Leppätien koulun tilaohjelman muutos 198/05.06.02/2009 KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2017 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2017 toimintaraportti

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2017 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2017 toimintaraportti n tammi - huhtikuun 2017 toimintaraportti Viraston talousarvio toteutuu tämän hetken tiedon mukaan pääosin suunnitellun mukaisesti niin toiminnallisten tavoitteiden kuin talouden osalta. Seuraavassa on

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN

KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN Tekninen lautakunta 62 23.08.2011 Tekninen lautakunta 73 20.09.2011 KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN TELA 62 TELA 53 TELA 32 TELA 22.02.2011 8

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Suomen sairaanhoitopiirille Uusi sairaala -hankkeesta

Lausunnon antaminen Keski-Suomen sairaanhoitopiirille Uusi sairaala -hankkeesta Kaupunginhallitus 28 27.01.2014 Kaupunginhallitus 315 20.10.2014 Lausunnon antaminen Keski-Suomen sairaanhoitopiirille Uusi sairaala -hankkeesta 525/00.04.01/2013 KH 27.01.2014 28 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

Suunnitelma valtuuston varaaman erillisen 10 M käytöstä vuonna 2017 ja muutokset kunnossapidon vuosiohjelmaan

Suunnitelma valtuuston varaaman erillisen 10 M käytöstä vuonna 2017 ja muutokset kunnossapidon vuosiohjelmaan Suunnitelma valtuuston varaaman erillisen 10 M käytöstä vuonna 2017 ja muutokset kunnossapidon vuosiohjelmaan TAJA 22.5. / Tilapalvelut -liikelaitos, Maija Lehtinen Valmistelijat: Elina Routto, Hannu Tuominen

Lisätiedot

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 158 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 39 17.05.2017 GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 345/58/2017

Lisätiedot

Esteettömyys sisäliikuntatiloissa. Niina Kilpelä arkkitehti SAFA Kynnys ry

Esteettömyys sisäliikuntatiloissa. Niina Kilpelä arkkitehti SAFA Kynnys ry Esteettömyys sisäliikuntatiloissa Niina Kilpelä arkkitehti SAFA Kynnys ry Kynnys ry Kynnys ry on vammaisten ihmisoikeusjärjestö. Toimii asiantuntijan vammaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Rakennetun

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 33 Rantaravintolan peruskorjauksen tilannekatsaus Palvelukeskus Kummeli, vaihe 2 tilannekatsaus 5

Sisällysluettelo. 33 Rantaravintolan peruskorjauksen tilannekatsaus Palvelukeskus Kummeli, vaihe 2 tilannekatsaus 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 16.11.2016 Sisällysluettelo Sivu 33 Rantaravintolan peruskorjauksen tilannekatsaus 3 34 Palvelukeskus Kummeli, vaihe 2 tilannekatsaus

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset Tekninen lautakunta 1 18.01.2018 Kunnanhallitus 20 29.01.2018 Valtuusto 4 07.02.2018 Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset TEKLA 1 Vuoden

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä.

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä. Investoinnit KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT Kiinteä omaisuus Kiinteistö- ja ympäristötekniikka (6411) Maa- ja metsätilat Kulut Tuotot -20 +27 0 +11-20 +27 Netto +7 +11 +7 Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 27.02.2014 Kaupunginhallitus 107 10.03.2014 Kaupunginhallitus 364 12.10.2015 Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta 720/00.01.00.00/2013 Sosiaali-

Lisätiedot

TILALUETTELO, KORJAUSHINTA

TILALUETTELO, KORJAUSHINTA Sivu 1/2 TILALUETTELO, KORJAUSHINTA Paikkakunta: Kajaani Laajuus: 3 598 m2, 3 904 brm2, 20 025 rm3 Hankekoko: 3 904 brm2 Osa Käyttäjä Huonro Tila/Toiminta m²/tila kpl m² kor.% /m² A 1.kerros A Manuaalikoneistus

Lisätiedot

ESTEETTÖMYYSSELVITYS

ESTEETTÖMYYSSELVITYS esteettömyysselvitys s. 1 / 7 (Mahdollinen kuva kohteesta) ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: _ Kunta: Päivämäärä: esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT Rakennuskohteen nimi: Postinro ja

Lisätiedot