Raportti hankinnan, varastoinnin ja logistiikan toimintamalleista. Maaliskuun 31. päivä Timo Kojo / CHAINalytics ROCE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Raportti hankinnan, varastoinnin ja logistiikan toimintamalleista. Maaliskuun 31. päivä Timo Kojo / CHAINalytics ROCE"

Transkriptio

1 Raportti hankinnan, varastoinnin ja logistiikan toimintamalleista Maaliskuun 31. päivä Timo Kojo / CHAINalytics ROCE

2 Raportin sisältö Toimeksianto Haastattelut Hankintatoimi Nykymallin ja vaihtoehtoisen toimintamallin vertailu Logistiikka ja varastointi Taustaa toimitusketjun toimijoiden luonteenpiirteistä Toimintamallien toimitusketjut Toimintamallien vertailu Kustannusvertailu palveluhinnoista ja tarvikeostoista Yhteenveto

3 Toimeksianto

4 Toimeksianto Toimeksiannon aloituspalaveri asiakkaan (EKSOTE) ja toimittajan (Chainalytics ROCE) kesken pidettiin Lappeenrannassa 5. maaliskuuta ja työn valmistumisajankohdan tavoitteeksi asetettiin 31. maaliskuuta. Paikalla aloituspalaverissa olivat Virpi Kölhi (EKSOTE, hallintojohtaja), Tiina Purhonen (EKSOTE. logistiikkapäällikkö), Jukka Korpela (Chainalytics ROCE) ja Timo Kojo (Chainalytics ROCE). Fokuksena toimeksiannossa Chainalytics ROCE:lle annettiin selvittää EKSOTE:lle vaihtoehtoiset toimintamallit hankinta, logistiikka ja varastopalvelujen osalta ja vertailla niitä nykymalliin, jotta EKSOTE:n tulevaisuutta varten valitsema toimintamalli mahdollistaisi parhaan palvelutason ja kustannustehokkaan hankinta ja logistiikkatoiminnan.

5 Hankinnan toimintamallien analysointi Haastattelut ja pohjatietojen keräys (n. 5-7 työpäivää) Nykytilan vertailu määriteltyyn tahtotilaan (Arvio. 5 työpäivää, riippuu datan saatavuudesta) Suositukset valittavasta toimintamallista (n. 2-3 työpäivää) Toiminta Hankinnan nykymallin ja vaihtoehtoisen toimintamallin kuvaus ja vertailuelementtien kartoitus Haastattelukysymysten luonti ja haastattelut Haastattelujen löydösten ja yhteenvedon dokumentointi Ulkopuolinen analyysi / arvio siitä kuinka nykytila toimii ja löydösten pohjalta suositeltavat parannuskohteet Nykytilan kustannusten ja laatutason vertailu siihen mitä ne olisivat vaihtoehtoisessa toimintamallissa Analyysi siitä kuinka nykytilan mittarit (hinta/laatu) ovat verrattavissa vaihtoehtoiseen toimintamalliin Suositusten laadinta työn ja haastattelujen pohjalta Jatkosuositukset siitä millainen toimintamalli tulisi valita tulevaisuuden hankintatoimintaa varten HUOM: Toimeksiannon tarkka kokonaiskesto riippuu paljon siitä miten hyvin data eri toimintamalleista on saatavilla ja miten sitä voi vertailla Sopimuksen mukaan työn laajuus max 12 miestyöpäivää

6 Haastattelut

7 Haastatteluista Haastattelukysymykset olivat muodostettu nykymallin ja sen toimivuuden ympärille kattaen hankintatoimen sekä varastointi ja logistiikkapalvelut, joita EKSOTE hankkii EKHP:n kautta. Haastatteluun osallistui 6 henkilöä eri tahoilta ja he olivat: Juha Willberg (Lappeenrannan kaupunginsihteeri) Aki Fihlman (Hankintajohtaja, EKHP) Veera Lavikkala (Hankinta asiantuntija, EKHP) Esa Leppänen (Diagnostiikan johtaja, EKSOTE) Lauri Lammi (Hallintoylilääkäri, EKSOTE) Virpi Kölhi (Hallintojohtaja, EKSOTE) Haastelukysymykset olivat muodostettu niin, että vastaajat antoivat sekä numeerisia että verbaalisia vastauksia. Numeeriset arvot luokiteltiin skaalalle Jokaiselle numeeriselle kysymykselle on niitä tukevat ja täydentävät verbaaliset kysymykset. Näin syntyi sekä kvantitatiivinen että kvalitatiivinen data haastatteluista.

8 Haastattelujen numeerinen yhteenveto Yhteenveto kuvaa haastattelujen keskiarvon sekä yhden sigman mukaisen keskihajonnan jolloin noin 70% vastauksista on ylä ja alarajan sisällä. Yhteenvedossa vihreällä merkatuilla osa alueilla haastattelut antoivat hyvät tulokset, punaiset ovat selviä kehityskohteita ja oranssilla olevilla osaalueilla tulokset eroavat kovasti (iso keskihajonta), jolloin niistä voi tunnistaa myös muita kehittämiskohteita. Yhteenvetoa on myös tarkasteltu tilastollisesti vertaamalla jokaista yksittäistä keskiarvoa keskiarvon keskiarvoon sekä keskihajonnan erotus keskihajonnan keskiarvoon. Näin tuloksista saadaan eroteltua merkitykselliset huomiot ja erot riippumatta siitä kuinka kohteliaita vastaukset ovat olleet.

9 Haastattelujen numeerinen yhteenveto Yleisesti ottaen haastattelutuloksista voidaan todeta haastateltavien henkilöiden kohteliaisuus: kaikki numeeriset tulokset keskiarvon osalta asettuvat skaalan puolenvälin kohdalle ja kysymysten erot ovat varsin pieniä. Samoin keskihajonnat eivät eroa paljon toisistaan mutta paljastavat kuitenkin kohtia missä eroja haastateltavien osalta syntyi. Tuloksista voidaan todeta, että EKHP:n läpinäkyvyyden ja raportoinnin osalta samoin kuin EKSOTE:n sisäisen hankintatoimen osalta nähdään eniten kehityspotentiaalia nykytilaan nähden. Isoimmat hajonnat vastauksissa löytyivät toimintamallin sekä hankintaprosessin toimivuudessa että EKHP:n kilpailukyvyssä. Näiden kohtien osalta on tuloksia analysoitu tarkemmin seuraavilla kalvoilla. Tilastollisesti otoksen koko kuusi on pienehkö/keskitasoa, joten on tärkeä tarkastella vastausten jakaumia erojen löytymiseksi.

10 Nykytoimintamallin toimivuus Löydökset Nykytoimintamallin osalta vastausten jakauma oli laaja ja tuloksista voidaan nähdä kaksi ääripäätä missä toisaalla mallista ollaan hyvää mieltä ja toisaalta siinä on tyytymättömyyttä. Vaaka kuitenkin kallistuu tilastollisesti jälkimmäiseen suuntaan. Palautteesta tuli ilmi toisessa ääripäässä tasokas kilpailutus ja kilpailutuksella saadut laadukkaat hoitotarvikkeet mutta toisesta päästä löydöksinä tulivat esille kahden organisaation byrokratia, EKSOTE:n substanssiosaajilta vaadittu tiivis osallistuminen hankintoihin, informaation kulun ja prosessien kehityksen puute sekä osaoptimointi. Samoin roolit ja vastuut koetaan yhtäläisesti epäselvinä, joka näkyy päivittäisessä toiminnassa. Suositukset Kilpailutus itsessään pitää luoda sellaiseksi, jossa hankintaosaajat ovat lähempänä EKSOTE:n substanssiosaajia ja jossa hankinta asiantuntijat ottavat isomman roolin kilpailutusprosessista. Hyvänä tavoitteena olisi siirtyä nykymallin operatiivisesta ostamisesta kohti taktista/strategista hankintaa, jolloin kaikki hankinta olisi suunniteltua ja harkittua. Toiseksi informaation kulku hankinta, varastointi ja kuljetuspalveluista pitää tehdä asiakkaalle läpinäkyväksi ja kehittää asiakkaan kanssa palveluja niiden vaatimalla tavalla. Roolien ja vastuiden osalta toimitusketjussa olevien toimijoiden pitää sopia vastuut tarkasti huomioiden kuka on toimittaja ja kuka asiakas. Keskiarvo 70% vastauksista Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat keskinkertaisia vastausten keskiarvon ollessa 5,50 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan 2,14 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

11 EKSOTE sisäinen hankintojen suunnittelu Löydökset Haastateltavien henkilöiden mielestä EKSOTE:lta puuttuu hankintojen strateginen suunnitelma, jota kuvaa hyvin esimerkki, jossa kolme osastoa on samanaikaisesti hankkimassa röntgen laitteita. Hankinnat tapahtuvat operatiivisesti (korkeintaan vuoden aikajänne) eli silloin kun tarve iskee eikä suunnittelua ja koordinointia hankinnoista pidetä yllä, joka taasen johtuu hankintaosaamisen puuttumisesta EKSOTE:n organisaatiosta. Tämä näkyy hankintapalvelulle tapana, jossa hankinnat tulevat ns. puskista ja sitä kautta niiden valmistelussa on aina kiire. Samoin nykytavalla toimittajiin EKSOTE:n henkilöstö on yhteydessä vain sopimuksia luotaessa ja siten esim. sopimusvalvonta ja reklamaatiovaiheet elinkaaresta ovat kirjaamatta ja näin ei voida valvoa/ puuttua toimitusongelmiin tai palvelun tuottamisen laatuun. Suositukset EKSOTE:n tulisi palkata hankintaosaamista omaan organisaatioonsa, jotta nämä henkilöt suodattaisivat substanssiosaajien tarpeen toimittajien suuntaan ja päinvastoin. Heidän tehtävänään olisi ylläpitää strategista hankintasuunnitelmaa konsultoiden EKSOTE:n henkilöstöä ja siten koordinoida ostot mahdollistaen kustannussäästöt. Samoin kyseiset henkilöt olisivat luonnollinen taho valvomaan sopimuksia ja hoitamaan mahdolliset reklamaatiot. Hankintavastaavat myös ylläpitäisivät aktiivisesti tuotetietoja ja informoisivat käyttäjiä tuotevaihdoista jne. Keskiarvo 70% vastauksista Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat kehnoja vastausten keskiarvon ollessa 5,17 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan ollessa pieni 1,77 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

12 Läpinäkyvyys Löydökset Toiminnan läpinäkyvyys kumpaankin suuntaan nousi esille haastatteluista mutta varsinkin EKSOTE:n suuntaan tiedon kulku toiminnasta on puutteellista. Tämä näkyy esim. siinä, että asiakas ei saa tietoa mitä on hankittu ja kenen toimesta, joka tulosalueiden näkökulmasta on kestämätön tilanne. Ulkopuolisen silmin nykytilanne vastaa ns. avointa piikkiä, joka nykyhetken kustannuspaineessa on täysin väärä tapa toimia. EKHP taasen saa huonosti tietoa tulevista / päätetyistä hankinnoista ja ketkä henkilöt EKSOTE:n tulisi olla mukana kilpailutuksissa. Nykytilan IT ratkaisut kummallakin osapuolella eivät mahdollista haluttua näkyvyyttä, ja EKSOTE:n hankkima NEMO tulee lähitulevaisuudessa antamaan EKSOTE:lle oman toiminnan läpinäkyvyyden. Suositukset Oli EKSOTE:n yhteistyötaho kuka tahansa, on tärkeää, että raportointi ja sopiminen kuinka toiminta tehdään läpinäkyväksi sovitaan sopimuksessa. Toimittajan / logistiikkapartnerin täytyy tarjota asiakkaan pyytämä tieto / raportointi, jotta luottamus tahojen välillä on mahdollista pitää. Hankintaosaamiseen satsaaminen EKSOTE:n puolelta lisää myös läpinäkyvyyttä toimittajien / logistiikkapartnereiden suuntaan. Keskiarvo 70% vastauksista Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat k keskinkertaisia vastausten keskiarvon ollessa 5,50 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan ollessa pieni 1,80 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

13 Kilpailukyky Löydökset Hankintapalvelun osalta nykymallin palvelutaso ei vakuuta asiakasta ja samalla satsauksella olisi mahdollista saada parempi vastike. Samoin isomman toimijan kanssa olisi mahdollista saada voluumin suoma etu ostohintoihin. EKHP:n varastointipalveluiden veloitus 5% on muihin alalla toimijoihin verrattuna hyvällä tasolla. Mutta analyysit osoittavat, että logistiikkapalvelut ovat kalliita ja kustannusten nousu vuodesta 2012 vuoteen 2013 on huolestuttava (yli 31%). Aikaisemmin listattu EKHP:n palvelujen läpinäkyvyyden puute vaikuttaa negatiivisesti myös kilpailukykyyn. Samoin palvelujen kehittämisen puute voidaan hyvin listata kilpailukykyä vähentäväksi seikaksi. EKHP ei tuo mitään sellaista lisäarvoa EKSOTE:lle mitä se ei voisi saada muualta. Keskiarvo 70% vastauksista Suositukset Joko nykymallin kilpailukykyä pitää kehittää (hinta, palvelutaso, läpinäkyvyys) tai sitten EKSOTE:n tulee valita toinen toimintamalli hankinta, varastointi ja logistiikkapalvelujen saamiseksi. Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat keskinkertaiset vastausten keskiarvon ollessa 6,17 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan ollessa suuri 2,54 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

14 Benchmarking Löydökset Säännöllistä vertailua ei ole tehty johtuen lausunnoista, että vastaavia kokonaisuuksia ei ole. EKHP on tekemisissä muiden julkisten hankintayksiköiden kanssa ja on mukana kehittämishankkeissa mutta työ ei ole systemaattista. Kajaanin ja Kuopion yksiköt ovat tehneet benchmarking retken EKHP:lle. EKHP:n työtekijät ovat tarvittaessa päässeet kehittämään itseään erilaisiin koulutuksiin ja se on ollut yksilön aktiivisuudesta kiinni. Johdon ajama suunnitelmallinen toiminnan ja työntekijöiden ammattitaidon kehittäminen ei haastatteluissa noussut esille. Varastolisää (5%) vertaillaan alalla toimijoihin ja siltä osin hankintatoimikunnan jäsenistä saa tiedon. Valitettavasti myös hankintatoimikunta ei ole aktiivisesti vaatinut asioiden kehittämistä. Suositukset Jotta alan kehityksessä pysytään mukana, kuuluu säännöllinen benchmarking välttämättömiin asioihin hoitaa. Tämä koskee niin toimintaa kuin työntekijöitä. Tätä varten tarvitaan johdon puolelta kehityssuunnitelma mistä ilmenee kuinka vertailua tehdään ja kuinka työntekijöitä on tarkoitus kehittää eikä kyseistä asiaa voi jättää työntekijöiden aktiivisuuden varaan. Siksi valitsi EKSOTE minkä tahansa toimintamallin, partnerilta tulee sopimuksessa vaatia kyseisen suunnitelman teko sekä säännöllinen päivitys, että läpikäynti EKSOTE:n kanssa, jotta asiakas on tietoinen kuinka toimintaa on tarkoitus kehittää. Keskiarvo 70% vastauksista Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat keskinkertaiset vastausten keskiarvon ollessa 5,50 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan ollessa pieni 1,80 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

15 Raportointi Löydökset Raportoinnin osalta tuloksista löytyi suuria eroavaisuuksia mikä näkyy voimakkaasti myös tilastollisessa tarkastelussa. Toisaalta kommenttien pohjalta EKHP ei ole tiennyt mitä EKSOTE haluaa mutta toisaalta taas EKSOTE:n saama näkyvyys toiminnasta on ollut hyvin vähäistä. EKHP:n tarjoama raportointi ei tarjoa mahdollisuutta tarkastella ostoja toimialoittain, sitä kuka hankinnan on määrännyt tai miten tehokkaasti / laadukkaasti hankintoja on tehty (esim. EKSOTE saa nykyään riviä sisältävän.pdf tiedoston jossa on kaikki ostot samassa nipussa). Varsinkin operatiivisen toiminnan raportointi on hyvin puutteellista, joten asiakas ei tiedä mihin rahat kuluvat. Toiminnan prosessikuvaukset myös puuttuvat jolloin ei voida myöskään opastaa/ tiedottaa käyttäjiä kuinka he toimivat prosessissa eikä myöskään tehdä prosessin jatkuvaa kehitystä. Keskiarvo 70% vastauksista Suositukset Oli palveluja tuottava taho mikä tahansa, raportoinnin tuoma läpinäkyvyys on välttämätöntä business suhteessa ja nykytilassa sen puuttuminen on jo vaikuttanut osapuolten väliseen luottamukseen. Tämänhetkinen raportointi EKHP:n suunnalta ei riitä ja parempi erittely on tarpeellista. Jos EKHP ei pysty tarjoamaan EKSOTE:n haluamaa raportointia / läpinäkyvyyttä, ja jos vaihtoehtoiset toimintamallit tarjoavat sen, ovat jälkimmäiset suositeltavia toimintamallin valinnan suhteen luottamuksen palauttamiseksi. Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat kehnot vastausten keskiarvon ollessa 5,00 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan ollessa suuri 2,24 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

16 Hankintaprosessin toimivuus Löydökset Hankintaprosessissa on paljon tiedonkatkoja, mikä johtuu epäselvistä rooleista ja vastuista sekä kahden organisaation tuottamasta byrokratiasta. Turhat tiedonkatkokset aiheuttavat viivästyksiä hankinnoissa sekä vaikeuttavat sopimusvalvontaa että reklamointia. Samoin hankintaosaamisen puute EKSOTE:n puolelta näkyy substanssiosaajien kuormituksena hankintaprosessissa. Myös hankintajuristi puuttuu organisaatiosta. Nykymallilla missä EKHP hoitaa teknisen kilpailutuksen, jää hankinnan elinkaariajattelu vähemmälle, joka aiheuttaa ongelmia eteenkin hankintojen valmistelussa että hankinnan jälkeisissä vaiheissa. Samoin on ollut nähtävissä, että lisävuosioptioita on käytetty säännöllisesti ilman uutta kilpailutusta. Suositukset Nykymalli ei ole optimaalinen ja siksi on suositeltavaa keskittää hankintaosaaminen EKSOTE:n omaan organisaatioon. Tämä tarkoittaa hankintaosaamisen palkkausta ja tällöin kyseiset henkilöt hoitaisivat operatiivisen hankinnan ja koordinoisivat strategisen hankinnan EKSOTE:lle palvelujen ja laitteistojen osalta. Tarvikehankinnat EKSOTE:n kannattaa tehdä ulkopuolisen tahon kautta pohjautuen toimintamallien analysoinnin tuloksiin. Keskiarvo 70% vastauksista Tilastollinen tarkastelu Tilastolliset tulokset ilmapiiristä ovat keskinkertaiset vastausten keskiarvon ollessa 5,83 (vs. keskiarvon keskiarvo 5,52) ja keskihajonnan ollessa suuri 2,41 (vs. keskihajonnan keskiarvo 2,10).

17 Hankintatoimi 1) Nykymallin ja vaihtoehtoisen toimintamallin vertailu

18 Hankintatoimen vaihtoehdot Hankintatoimen osalta nykymallin asemasta tarkasteltiin vaihtoehtoa, jossa hankintatoimi olisi EKSOTE:n organisaation alla ja alaisuudessa. Tämä ratkaisu koskisi hankintojen osalta laitteistoja ja palveluja. Tarvikehankinnat ja niiden kilpailutus tapahtuisi sen toimintamallin mukaisesti minkä EKSOTE valitsee Logistiikka ja Varastointi osiossa kuvatuista vaihtoehdoista. Jos EKSOTE päättää hankkia tarvikeostot HUS:n logistiikan kautta, hoitaa HUS myös sopimusvalvonnan sekä mahdolliset reklamaatiot toimittajien suuntaan. Hankinnan osalta vaihtoehtoinen toimintamalli tarkoittaisi hankintaosaamisen palkkausta EKSOTE:n organisaatioon, jolloin hankintatoimi olisi läheisessä kosketuksissa käyttäjiin ja suodattaisi käyttäjien tarpeen toimittajille ja päinvastoin ollen luonnollinen osa organisaatiota. Hankintatoimen vastuulla olisi ylläpitää strategista suunnitelmaa hankinnoista ja valvoa / toteuttaa suunnitelmaa operatiivisesti. Näin ollen hankintatoimi muuttuisi enemmän suunnitelluksi ja ad hoc tyyppinen hankinta vähenisi säästäen kustannuksia. Samalla substanssiosaajien aikaa vapautuisi potilas / asiakastyölle.

19 Nykyprosessi Hankinnan suunnittelu Markkinakartoitus Hankinnan määrittely strategian valinta Hankintamenettelyn valinta A s Tarjouspyynnön laatiminen Hankintailmoitus Tarjouspyynnön julkaisu Tarjousten vastaanotto Tarjoajien kelpoisuus ja tarjousten arviointi Tarjousten vertailu Hankintapäätös Sopimusneuvottelut ja sopimusten laadinta Tilauskanavat ja ohjeet Sopimusvalvonta ja Sopimuksenaikainen yhteistyö Reklamaatiot ja niiden hoito Tiedonkeruu sopimuksen toiminnasta, tuotteen laadusta/toimittajaverkoston ylläpito, jatkuva vuoropuhelu i a k a s t a r v e Eksoten henkilöstö EKHP henkilö Eksoten henkilöstö Harmaa alue roolien ja vastuiden suhteen Yllä on kuvattu nykyinen toimintamalli hankintojen ja niiden kilpailutuksen osalta. Mallissa EKSOTE:n henkilöstö valmistelee hankinnan, EKHP tekee teknisen kilpailutuksen ja EKSOTE:n henkilöstö hoitaa sopimusjuridiikan sekä mahdolliset reklamaatiot

20 Vaihtoehtoinen toimintamalli Hankinnan suunnittelu Markkinakartoitus Hankinnan määrittely strategian valinta Hankintamenettelyn valinta A s Tarjouspyynnön laatiminen Hankintailmoitus Tarjouspyynnön julkaisu Tarjousten vastaanotto Tarjoajien kelpoisuus ja tarjousten arviointi Tarjousten vertailu Hankintapäätös Sopimusneuvottelut ja sopimusten laadinta Tilauskanavat ja ohjeet Sopimusvalvonta ja Sopimuksenaikainen yhteistyö Reklamaatiot ja niiden hoito Tiedonkeruu sopimuksen toiminnasta, tuotteen laadusta/toimittajaverkoston ylläpito, jatkuva vuoropuhelu i a k a s t a r v e Eksoten henkilöstö Vaihtoehtoisessa toimintamallissa hankintojen ja niiden kilpailutuksen osalta EKSOTE:n oma henkilöstö veisi koko hankintaprosessin läpi laitteistoille ja palveluille, ja tämä yksinkertaistaisi hankintojen suunnittelua ja toisi niihin läpinäkyvyyttä.

21 Hankintatoimen vaihtoehtojen vertailu Vertailukriteeri Nykyprosessi Vaihtoehtoinen toimintamalli Hankintaorganisaatio EKHP EKSOTE Hankinnan elinkaaressa mukanaolo Tekninen kilpailutus Koko elinkaaren kattavuus Hankinnan henkilöstökustannukset EKSOTE:lle (2½ 3½ hlöä: lisäpalkkakustannusarvio sis. sosmaksut) Vuosihinta hankintayksikölle (maksu 2013) (HUS tarjous tarvikehankintojen osalta: 4000 /kilpailutus, arvio ~10kpl/v) Tietojärjestelmä oman hankintatoimen käyttöön (Kustannusarvio, kertaluontoinen erä) Kokonaiskustannus Hankintojen siirtäminen EKSOTE:n hallintaan lisää hetkellisesti hankinnan kustannuksia. Tietojärjestelmän investointi on kertaluontoinen kustannus ja jos EKSOTE siirtyy HUS logistiikan asiakkaaksi varastointi ja logistiikkapalveluluiden osalta, tällöin kilpailutuksen kertaerä (4000 ) jää kokonaan pois. Tällöin vaihtoehtoisen toimintamallin vuosikustannus on täsmälleen sama kuin nykymallissa ja silloin elinkaaren hallinta olisi EKSOTE:n omissa käsissä.

22 Lisätietoja kustannuselementeistä Nykyprosessi Nykytilan osalta vertailussa on käytetty hankintapalvelun palveluhintaa minkä EKSOTE on maksanut EKHP:lle vuonna HUOM: EKHP kustannuskehitys vuodesta 2012 on ollut 2,01% (244,2k => 249,3k ). Vaihtoehtoinen toimintamalli Hankinnan osalta EKSOTE palkkaisi hankinnan ammattilaisia ja on arvioinut vuosittaisen palkkakustannuksen olevan sisältäen palkat, työnantajan sivukulut sekä yleiskustannuslisän 2½ 3½ työntekijälle. Nämä työntekijät hoitaisivat EKSOTE:n hankinnat ja kilpailutukset palveluille ja laitteistoille. 2 hankinta asiantuntijaa, (mahdollisesti 1 hankinta assistentti) ja 0,5 hankintalakimies Tarvikkeiden osalta HUS hoitaisi kilpailutuksen ja veloitus tarvikkeiden kilpailutuksista on 4000 /kilpailutus. Vuosittain on arvioitu olevan vain noin 10 kilpailutusta, koska HUS:n alla kilpailutukset kootaan suuremmiksi kokonaisuuksiksi ja siten kilpailutuksista saadaan myös tuotesynergia etua. Siksi laskettu vuosikustannus olisi ja jos EKSOTE siirtää varastointi ja logistiikkapalvelut HUS:n hoidettavaksi vuodesta 2015, silloin tämä kilpailutusten kustannusten vuosierä jää kokonaan pois. Hankinnan tietojärjestelmä: jos EKSOTE siirtyy hoitamaan itse hankinnat palvelujen ja laitteiden osalta, se tarvitsee tietojärjestelmän hankintojen käyttöön. Tämän kertaluontoinen kustannusarvio on

23 Logistiikka ja varastointi 1) Taustaa toimitusketjun toimijoiden luonteenpiirteistä 2) Toimintamallien toimitusketjut 3) Toimintamallien vertailu 4) Kustannusvertailu palvelu ja ostohinnoista

24 Logistiikasta ja varastoinnista Analyysin tässä osiossa tarkastellaan logistiikkaa ja varastointia syvemmin. Aiheesta lähdetään ensin liikkeelle teorian kautta, jossa toimitusketjun eri toimijoiden intressien / kriteerien kohteita on tarkasteltu, jotta voidaan huomata erilaiset näkökulmat asioihin. Toisessa osiossa on kuvattu nykymallin mukainen toimitusketju sekä vaihtoehtoiset toimintamallit, joissa logistiikkapartneri(t) ovat nykymalliin verrattuna erilaiset. Toimintamalleja on sitten verrattu keskenään erilaisten intressien / kriteerien kautta, jotta toimitusketjun kokonaisuuden kannalta voidaan löytää optimaalisin ratkaisu. Ja viimeiseksi tärkeimpiä kriteereitä ja kustannuksia toimintamallien kesken on vertailtu keskenään.

25 1) Taustaa toimitusketjun toimijoiden luonteenpiirteistä

26 Toimijoiden luonteenpiirteet Tyypillisesti toimitusketjussa toimii useita eri toimijoita joiden intressit saatavuuden, toimitusajan, hinnan ja laadun suhteen ovat erilaisia. Se näkyy toimijoiden kesken erilaisina kriteereinä heidän toiminnassaan. Nämä kriteerien kohteet voidaan listata toimijoittain, jolloin saadaan parempi ymmärrys siitä, mikä kullekin toimijalle on tärkeää ja jotta voidaan paremmin välttää ketjussa tapahtuva osa optimointi. Näin päästään paremmin vertailemaan erilaisten kriteerien kohteita, ja sitä mikä toimitusketjun kokonaisuuden kannalta olisi parasta.

27 Tyypillisiä toimitusketjun toimijoiden intressien / kriteerien kohteita Toimitusketju 1. Toimittaja 2. Logistiikkapartneri 3. Asiakas 4. Sisäinen logistiikka 5. Loppukäyttäjä Tasainen kysyntä Aikainen varoitus odottamattomasta kysynnästä Voluumitoimittajien suosiminen Ostovoluumin vaikutus hintaan Tavaravirran tasaisuus Varastotaso ja varaston sijainti Partnereiden määrän minimointi Ostohinta Täydennysten oikeellisuus Varastokontrolli Palvelutaso ja sen kontrollointi Tuotehallinta ja siinä tapahtuvat muutokset Tehokas tilankäyttö Tavaravirta yhdestä lokaatiosta Tuotevalikoiman hallinta Kunnollinen valikoima Saatavuus Helppokäyttöisyys Laadukkaat tuotteet Johtuen eri toimijoiden erilaisista intresseistä ja kriteerien kohteista, toimitusketjussa tapahtuu helposti osa optimointia, jolloin syntyy toimijoiden välille ristiriitoja ketjun toimimattomuuden vuoksi.

28 2) Toimintamallien toimitusketjut

29 Toimintamalleista Seuraavat kolme kalvoa sisältävät nykyisen toimintamallin sekä kahden vaihtoehtoisen toimintamallin kuvauksen logistiikan / kuljetusten sekä varastoinnin osalta. Nykymallissa logistiikan ja varastoinnin hoitaa EKHP (Etelä Karjalan hankintapalvelu). Ensimmäinen vaihtoehtoinen toimintamalli on nykymallin kanssa identtinen lukuun ottamatta sitä, että EKHP on korvattu HUS:lta, jonka on tarkoitus tuottaa samat palvelut mitä nykyinen EKHP. Toinen vaihtoehtoinen toimintamalli sisältää myös HUS:n logistiikkapartnerina mutta tässä mallissa EKSOTE:n toimipisteiden lähetysten lajittelu (ns. kitting) tehdään kolmannen osapuolen toimesta esim. Lappeenrannan alueella.

30 Nykyinen toimintamalli 1 Toimittaja 2 Logistiikkapartneri 3 Asiakas 4 Sis. logistiikka 5 Loppukäyttäjä Suoratoimitus Leikkaussalitarvikkeet Suoratilaus EKSOTE terminaalivarasto Keskussairaalan leikkaussalin varasto Armila Osastojen / polien varastot Toimittajat (X, Y ja Z) EKHP (sisältää lajittelun toimipisteitä varten) Parikkala EKSOTE:n henkilöstö (kulutus) Muut EKSOTE:n toimipisteet Toimipisteiden käyttöpisteet Imatra Suoratoimitus Suoratilaus = Toimitusvirta = Tilausvirta (Puh, Fax, , Sonet

31 Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 1 Toimittaja 2 Logistiikkapartneri 3 Asiakas 4 Sis. logistiikka 5 Loppukäyttäjä Suoratoimitus Leikkaussalitarvikkeet Suoratilaus EKSOTE terminaalivarasto Keskussairaalan leikkaussalin varasto Armila Osastojen / polien varastot Toimittajat (X, Y ja Z) HUS logistiikka (sisältää lajittelun toimipisteitä varten) Parikkala EKSOTE:n henkilöstö (kulutus) Muut EKSOTE:n toimipisteet Toimipisteiden käyttöpisteet Imatra Suoratoimitus Suoratilaus = Toimitusvirta = Tilausvirta ( & Oracle)

32 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 1 Toimittaja 2 Logistiikkapartneri 3 Asiakas 4 Sis. logistiikka 5 Loppukäyttäjä Suoratoimitus Leikkaussalitarvikkeet Suoratilaus EKSOTE terminaalivarasto Tilausinformaatio HUS:lle ja 3. osapuolelle Armila Keskussairaalan leikkaussalin varasto Osastojen / polien varastot Toimittajat (X, Y ja Z) HUS logistiikka 3. Osapuoli (lajittelu hub varastossa) Parikkala Muut EKSOTE:n toimipisteet Imatra Toimipisteiden käyttöpisteet EKSOTE:n henkilöstö (kulutus) Suoratoimitus Suoratilaus = Toimitusvirta = Tilausvirta ( & Oracle)

33 3) Toimintamallien vertailu

34 Toimintamallien vertailusta Analyysin tässä osiossa on vertailtu eri toimintamalleja sen pohjalta mitkä kriteerit ovat tärkeitä millekin toimijalle toimitusketjussa (Esim. loppukäyttäjä arvostaa saatavuutta ja helppokäyttöisyyttä siinä missä toimittajan toive on tasainen käyttöaste tai logistiikkapartneria kiinnostaa varaston koko). Jokainen kriteeri on yksinkertaisesti pisteytetty on/off periaatteella eli parempi vaihtoehto kokonaisuuden kannalta saa yhden pisteen ja huonompi nolla pistettä. Jos toimintamallit eivät aiheuta muutosta silloin jokainen vaihtoehto on saanut saman määrän pisteitä. Joka toimitusketjun toimijan pisteytys on laskettu erikseen ja lopuksi kaikkien toimijoiden pisteytys on yhteenlaskettu. Näin on syntynyt koko toimitusketjun kattava pisteytys siitä mikä toimintamalli on paras / optimaalisin. Toimijat toimitusketjussa: 1) Toimittaja = Tuotteita toimittavat yritykset 2) Varastopartneri = EKHP / HUS / 3.osapuoli 3) Asiakas = EKSOTE 4) Sisäinen logistiikka = EKSOTE:n sisäistä tavaravirtaa hoitava organisaatio 5) Loppukäyttäjät = Tuotteita käyttävä EKSOTE:n henkilöstö

35 Vertailutaulukko (1. Toimittajat = Nimikkeitä toimittavat yritykset) Vertailukriteeri Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Pisteytys Pisteytys Pisteytys Tilaus toimittajalle Tapa jolla tilaus tehdään toimittajalle Sähköposti, Fax ja puhelin 0 Sähköposti + Oracle (S2S =system tosystem) 1 Sähköposti + Oracle (S2S =system tosystem) 1 Toimittajan näkökulma Kokonaistoimitusmäärä Tavaravirran stabiilisuus / tasaisuus Toimittajalta tilattu vuosittainen määrä Toimittajan saamien tilausvirran tasaisuus EKSOTE:n nykyinen voluumi Toimittajan näkemät tilauspiikit 0 EKSOTE:n voluumi osana HUS voluumia 0 Suuren voluumin tuoma tasaisuus 1 EKSOTE:n voluumi osana HUS voluumia 1 Suuren voluumin tuoma tasaisuus 1 1 Lähtevän tavaran varasto Varaston sijainti ja toiminta josta toimitus tehdään Ei muutosta 0 Ei muutosta 0 Ei muutosta 0 Toimitusosoitteiden lukumäärä Lokaatioiden määrä johon toimitukset tehdään Ei muutosta 0 Ei muutosta 0 Ei muutosta 0 Toimittajien näkökulmasta oleva pisteytys 0 3 3

36 Vertailutaulukko (2. Varastopartneri = EKHP / HUS / HUS + 3.osapuoli) Vertailukriteeri Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Pisteytys Pisteytys Pisteytys Toimittajien lukumäärä Käytettäviä tuotteita toimittavien toimittajien lukumäärä Toimittajien lukumäärä korkea 0 HUS:n mukainen tuotevalikoima vähemmällä toimittajamäärällä 1 HUS:n mukainen tuotevalikoima vähemmällä toimittajamäärällä 1 Varastopartnerin näkökulma Ostohinta toimittajalta Tilaustapa varastolle Tavaravirran stabiilisuus / tasaisuus Lajittelu (kitting) Varastopartnerin maksama hinta tuotteista Tapa jolla EKSOTE tilaa tuotteita varastolta Varastopartnerin näkemä tavara virran tasaisuus Varastopartnerin hoitama tuotteiden lajittelu toimitus osoitteisiin Nykyhinta 0 Isomman voluumin tuoma hintaetu Sonet, Puhelin, Fax ja sähköposti EKHP:n kokonaisvoluumi 1 Isomman voluumin tuoma hintaetu 0 Martta ja sähköposti 1 Martta ja sähköposti 1 0 HUS:n kokonaisvoluumi 1 HUS:n kokonaisvoluumi EKHP lajittelee 1 HUS lajittelee 1 3. Osapuoli lajittelee Varaston sijainti Sijainti missä partnerin varasto sijaitsee Lappeenranta 1 Helsinki 0 Lappeenranta 1 Toimitusosoitteiden määrä Lokaatioiden määrä mihin partnerin on tarkoitus toimittaa Noin 30 0 Lokaatioiden määrä on tarkoitus laskea 1 Lokaatioiden määrä on tarkoitus laskea 1 Varastopartnerin näkökulmasta oleva pisteytys 2 6 6

37 Vertailutaulukko (3. Asiakas = EKSOTE) Vertailukriteeri Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Pisteytys Pisteytys Pisteytys Asiakkaan näkökulma Ostohinta Kustannusten läpinäkyvyys Varasto / logistiikkapartnereiden lkm Asiakkaan varastopartnerille maksama hinta tuotteista Asiakkaan saama varastopartnerin kustannusrakenne Partnereiden lkm jonka kanssa EKSOTE on toimitusketjun kanssa tekemisissä EKSOTE:n ostohinta EKHP:lle EKSOTE ei koe saavansa riittävästi läpinäkyvyyttä 0 EKSOTE:n ostohinta HUS:lle 1 EKSOTE:n ostohinta HUS:lle 0 Sopimuksen mukaan 1 Sopimuksen mukaan 1 1(EKHP) 1 1 (HUS) 1 2 (HUS + 3. osapuoli) 0 1 Toimitusaika EKSOTE:lle Toimitusaika asiakkaan tilauksesta 24h 1 24h (+pikatoimitukset) 1 24h 1 Täydennysten oikeellisuus Oikeat tuotteet asiakkaan tilauksissa Kuten tänään 0 HUS: läpinäkyvyys oikeellisuudesta 1 HUS: läpinäkyvyys oikeellisuudesta 1 Varastokontrolli Asiakkaan mahdollisuus kontrolloida partnerin varastoa Ei kontrollia 0 Sopimuksen mukaan 1 Sopimuksen mukaan 1

38 Vertailutaulukko (3. Asiakas = EKSOTE) Vertailukriteeri Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Pisteytys Pisteytys Pisteytys Asiakkaan näkökulma Palvelutaso Tuotehallinta EKSOTE:n varasto Asiakkaan mahdollisuus kehittää logistiikkapalveluita Asiakkaan mahdollisuus vaikuttaa tuotehallintaan Sisään tulevan materiaalivaraston koko EKSOTE:n saamat palvelut ovat jäykkiä ja niitä on hidas kehittää Muutokset tulevat puskista 0 Sopimuksen mukaan HUS:n kanssa 0 Sopimuksen mukaan HUS:n tuotevalikoima Kuten tänään 0 HUS:n tuotevalikoima ja ammattilaisuus pienentävät varaston kokoa 1 Sopimuksen mukaan 3. osapuolen kanssa 1 Sopimuksen mukaan HUS:n tuotevalikoima 1 HUS:n tuotevalikoima ja ammattilaisuus pienentävät varaston kokoa Asiakkaan näkökulmasta oleva pisteytys 2 9 8

39 Vertailutaulukko (4. Sisäinen logistiikka = EKSOTE:n sisäistä tavaravirtaa hoitava organisaatio) Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Sisäisen logistiikan näkökulma Tilan käyttö Pisteytys Logistiikkapartnereiden lkm Tuotteiden määrä Sisäisten varastojen lkm ja sijainti Partnerit joiden kanssa sisäinen logistiikka on tekemisissä Sisäisen logistiikan hallinnoima tuotteiden lkm Sisäisen logistiikan näkökulmasta oleva pisteytys Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Vertailukriteeri Pisteytys Pisteytys Kuten tänään 0 Kuten tänään 0 Kuten tänään 0 EKHP 1 HUS 1 HUS + 3. osapuoli 0 Kuten tänään 0 Tiivistetty HUS valikoima 1 Tiivistetty HUS valikoima

40 Vertailutaulukko (5. Loppukäyttäjät = Tuotteita käyttävä EKSOTE:n henkilöstö) Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Loppukäyttäjän näkökulma Helppous ja käytettävyys Tuotteiden saatavuus Sopiva pakkauskoko Tuotteiden helppous ja käytettävyys Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Kriteerin yhteenveto Vertailukriteeri Pisteytys Pisteytys Pisteytys Kuten tänään 1 HUS valikoima 1 HUS valikoima 1 Tuotteiden saatavuus Kuten tänään 1 Kuten tänään 1 Kuten tänään 1 Käyttöön nähden oikein mitoitettu pakkauskoko Ylisuuria toimituksia 0 Pienemmät pakkauskoot 1 Pienemmät pakkauskoot 1 Loppukäyttäjän näkökulmasta oleva pisteytys 2 3 3

41 Yhteenveto Vertailukriteeri Selitys kriteeristä Nykytila Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Pisteytys Pisteytys Pisteytys Näkökulmat Toimittajien näkökulmasta oleva pisteytys Varastopartnerin näkökulmasta oleva pisteytys Asiakkaan näkökulmasta oleva pisteytys Sisäisen logistiikan näkökulmasta oleva pisteytys Loppukäyttäjän näkökulmasta oleva pisteytys Pisteytyksen yhteenveto Sisäisen logistiikan ja loppukäyttäjän näkökulmasta eri toimijoiden kesken ei ole isoja eroavaisuuksia mikä toimintamalli olisi paras. Sen sijaan kokonaisuuden kannalta tarkasteluna toimittajan, varastopartnerin ja asiakkaan eli EKSOTE:n osalta vaihtoehtoiset toimintamallit toisivat nykymalliin verrattuna etua / parannusta.

42 Asiakkaan kriteereistä (1/2) Toimeksiannon pohjalta on myös hyvä tarkastella tarkemmin asiakkaan kriteerejä ja arvioida miten kriteerit tulevat täytetyksi nykymallilla, jotta toimintaa voidaan kehittää ja valita paras toimintamalli. 1. Ostohinta: kustannusanalyysin pohjalta tarvikeostoista olisi mahdollista saada HUS:n kautta kustannussäästöä nykymalliin verrattuna. 2. Kustannusten läpinäkyvyys: EKSOTE ei saa hintavertailua EKHP:ltä eikä hintojen kehitystä ole mahdollista seurata kuin manuaalisesti, koska uusi hinta kirjautuu aina vanhan päälle. Samoin raportointi siitä mitkä toimialat / osastot ovat tilanneet mitäkin ja kenen toimesta puuttuu, jolloin kustannuspaikkakohtainen kustannusseuranta on mahdotonta. 3. Varasto / logistiikka partnereiden lkm: Vaikka EKHP toimii varasto ja logistiikkapartnerina, palveluiden laatu ei vastaa EKSOTE:n tarpeita. 4. Toimitusaika EKSOTE:lle: Vaikka teoriassa toimitusaika EKSOTE:lle on 24h, toimitusten ja toimitusaikojen seuranta puuttuu nykymallista eikä EKHP raportoi toimitusaikoja millään lailla EKSOTE:lle. Samoin seuranta toimitusajoista toimittajien suuntaan puuttuu täydellisesti tai sitten sitä ei raportoida asiakkaalle. JATKUU

43 Asiakkaan kriteereistä (2/2) JATKUU 5. Varasto kontrolli: Nykymallissa EKSOTE:lla ei ole näkyvyyttä mitä tarvikkeita on ostettu varastoon ja millaisia eriä, joka näkyy nimikkeiden suurina varastotasoina, ja jolloin pääomaa sitoutuu turhaan varastoon. 6. Palvelutaso: Koska EKSOTE ei saa informaatiota toimitusajoista, on sisäisen resursoinnin suunnittelu vaikeaa, joka heijastuu myös lääkäreiden ja hoitohenkilöstön suuntaan (esim. leikkaussaliin on tilattu kiireellisesti proteeseja jotka eivät saavukaan ajallaan). Samoin palvelutason kehittäminen esim. kuljetuspalveluiden (reititys) osalta on osoittautunut käytännössä mahdottomaksi esim. tärkeiden laboratoriokuljetusten osalta. 7. Tuotehallinta: Koska nimikkeitä ei raportoida EKSOTE:lle toimialoittain ja kuka oston toimeksiannon on antanut, kuka tahansa EKSOTE:lta voi tilata mitä tahansa. Tämä näkyy laajana ja päällekkäisenä (esim. aikaisemmat 11 erilaiset hanskat päivystyksessä) tarvikevarastoina eikä EKSOTE pysty hallitsemaan tuotteita / tarvikkeita. Raportointi ja siirtyminen hallittuun valikoimaan poistaisi välittömästi tämän ongelman. 8. EKSOTE:n varasto: EKHP tilaa myös tuotteita mille ei ole perustettu tuotenimeä, joka aiheuttaa paljon aikaa kuluttavaa ja manuaalisesta työtä selvittää mitä lähetyksissä on ja mihin kyseiset tuotteet ovat menossa.

44 4) Kustannusvertailu palveluhinnoista ja tarvikeostoista

45 Logistiikka ja varastopalveluvertailusta Seuraavaksi eri toimintamallien kustannukset on vertailtu logistiikka ja varastointipalvelujen osalta. Logistiikka ja varastopalvelut kattavat toimittajilta tilattujen toimitusten varmuusvarastoinnin, lajittelun EKSOTE:n toimipisteiden tilauksiin sekä kuljetukset EKSOTE:n toimipisteisiin. Vaihtoehtoisessa toimintamallissa 1 Etelä Karjalan sisäisiin kuljetuksiin (mm. laboratorionäytteet) EKSOTE:n tarvitsee löytää paikallinen kuljetuspartneri. Vaihtoehtoisessa toimintamallissa 2 lajittelun hoitava 3. osapuoli voi olla myös taho, joka hoitaa maakunnan sisäiset kuljetukset. Vertailussa on käytetty EKSOTE:n vuonna 2013 EKHP:lle maksamia hintoja ja HUS:n osalta heidän tarjoustaan pyydetystä palvelusta. Kolmannen osapuolen kustannus on UPK:lta saadusta tarjouksesta.

46 Logistiikka ja varastopalveluvaihtoehtojen vertailu Vertailukriteeri Nykyprosessi Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Logistiikka ja varastopalvelut tuottava organisaatio Varastoinnin vuosikustannus (maksu 2013) Logistiikan vuosikustannus (maksu 2013) Maakunnan sisäinen jakelu 0 (sisältyy aikaisempaan) Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 EKHP HUS HUS + 3. osapuoli (5+15% varastointi kustannus laskettuna Pareton mukaan) Sisältyy edelliseen (Tarjous: UPK sis. näytekuljetukset) Hankinnankilpailutus N/A N/A (4% HUS) + UPK (sis. Terminaalin vuokran ja työn) Sisältyy edelliseen Kokonaiskustannus (Tarjous: UPK, sis. Tarvikkeiden kuljetukset terveysasemille + näytekuljetukset) Malleja vertailtaessa edullisin malli on se, jossa HUS tekisi kilpailutuksen ja jossa kolmas osapuoli tarjouksen perusteella hoitaisi varastointi ja logistiikkapalvelut. Huomattavaa on kuitenkin, että HUS:n tarjous on alustava ja todennäköisesti laskee huomattavasti, joten erot mallien kesken supistuvat merkittävästi.

47 Lisätietoja kustannuselementeistä Nykyprosessi Nykytilan osalta vertailussa on käytetty varastoinnin ja logistiikan palveluhintoja mitä EKSOTE on maksanut EKHP:lle vuonna HUOM: EKHP:n varastoinnin ja logistiikan kustannuskehitys vuodesta 2012 on ollut 2,5% (828.1k => 848,8k ). Eriteltynä varastointikustannus on laskenut 11,2% ostojen ollessa samat kuin aikaisempana vuonna mutta logistiikkakustannukset ovat nousseet 32,1%. Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Ensimmäinen HUS tarjous varastointipalveluista on 5% hinnaltaan korkeille tuotteille ja 15% hinnaltaan matalille tuotteille. Kustannus on laskettu niin, että EKSOTE 2013 tarvikeostot (2012: ) on jaettu Pareton (80/20) mukaan kalliisiin ja halpoihin tuotteisiin: 20% kokonaismäärältään olevista nimikkeistä muodostaa 80% kustannuksista. Siten 80%:lle tarvikeostoista on laskettu 5% kustannus ja 20%:lle vastaavasti 15% varastointikustannus. Näin varastoinnin vuosikustannukseksi tuli HUOM: hyvin todennäköisesti HUS tarjous tulee tippumaan neuvottelujen edetessä, joka parantaa suoraan tämän toimintamallin kilpailukykyä. Samoin hankinnassa käytetty 40k kustannuserä poistuisi tässä mallissa. Koska HUS logistiikka hoitaisi varastoinnin, lajittelun sekä kuljetukset EKSOTE:n toimipisteisiin, päivittäistä logistiikka varten (esim. näytekuljetukset) tarvitaan eri toimija ja johon UPK:n (Uudenmaan Pikakuljetus Oy) tarjousta on käytetty vertailussa. Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Koska tässä toimintamallissa HUS tekee kilpailutukset ja tuomituttaa tarvikkeet toimittajilta kolmannelle osapuolelle eikä hoitaisi lajittelua ja varastointia, heidän kustannukseksi on arvioitu 4%, joten vuosittainen HUS varastointipalvelun veloitus olisi (laskettuna EKSOTE:n 2013 tarvikeostojen määrällä). Kolmas osapuoli hoitaisi varastoinnin, toimitukset EKSOTE:n toimipisteisiin sekä päivittäiset kuljetukset. Varastointikustannuksen osalta UPK:n tarjous on mitä on käytetty vertailussa. Vastaavasti UPK:n tarjous toimipisteiden toimituksiin ja päivittäisiin kuljetuksiin on , jota on myös vertailussa.

48 Tarvikeostojen ostoskorivertailusta EKSOTE:n nykyiset nimikkeet ja niiden rakenne (tuoterakenne) ovat erilaiset kuin HUS:n vastaavat. Siten vertailu koko rakenteen suhteen on hankalaa ja hyvin aikavievää. Jotta tarvikeostoja voitaisiin vertailla, analyysin osana on luotu ns. ostoskorivertailu. Tähän vertailuun valitaan nykyisestä rakenteesta valittu määrä nimikkeitä ja listataan niiden nykyiset ostohinnat. Vastaavasti HUS:n nimikkeistä poimitaan vastaavat nimikkeet ja listataan ne hinnat. Näin saadaan laskettua nykyisistä hinnoista sekä HUS:n hinnoista ostoskoreille kokonaishinnat, jonka perusteella saadaan hintojen välille indeksi. Tällä indeksillä voidaan kertoa EKSOTE:n vuosittaiset tarvikeostot, jolloin voidaan vertailla mahdollista kokonaissäästöä toimintamallien kesken. HUOM: Vertailu itsessään on haastava toteuttaa johtuen siitä, että kun nykymallissa EKHP:n käyttämässä Sonet järjestelmässä nimikkeen hinta päivitetään, ei vanhasta hinnasta jää jälkeä. Näin ollen hintaseuranta ja valvonta ovat haasteellisia ja vaativat manuaalista työtä.

49 Tarvikeostojen ostoskorivertailu Yksikkö HUOM Nykyinen malli Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Tarvikehankinnat tekevä taho EKHP HUS HUS Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 % ero (HUS hinta vs. EKHP hinta) Ostoskorivertailu Nykyhinta HUS hinta HUS hinta LETKUSTO NESTEENSIIRTO SUODATTIMELLA 180CM 15MY 4,5BAR kpl 0, , , ,2 % LANKA RTON MONO 4 0 LEI AL 1X3/ X45 DS24 tusina 9, , , ,2 % LETKUSTO NESTEENSIIRTO SUODATTIMELLA 180CM 15MY 4,5BAR kpl 0, , , ,3 % LETKUSTO NESTEENSIIRTO TAKAISKUVENTTIILI 180CM kpl 1, , , ,6 % CPAP NENÄ SUUMASKI ILMAN REMMIÄ KK KOKO L kpl 13, , , ,3 % HEPARIINIRUISKU PAINETÄYTTÖ NEULALLA 1ML KUIVAHEPAR 23GA/0,6X25MM kpl 1, , , ,3 % VAIPPA TEIPPI VAIKEA INKO M kpl Ei ole vielä 0, , , ,6 % EKKS IHON PESUPYYHE VAIPPA ALUE kilpailutettu, KOSTEA KK 20X32CM kpl vertailu 0, , , ,6 % nykyiseen VAIPPA VYÖ VAIKEA INKO L kpl HUS hintaan! 0, , , ,6 % EKKS IHON PESUPYYHE VAIPPA ALUE KOSTEA KK 20X32CM kpl 0,1490 0, , ,6 % SUMMA 27, , , ,8 %

50 Kokonaiskustannusvertailu Palvelukustannusten osalta mallien kesken ei ole merkittäviä eroja. Huomattavaa on kuitenkin, että HUS palveluhinnat olivat alustavat ja tulevat todennäköisesti laskemaan. Samoin todettakoon, että nykyiset EKHP:n logistiikkapalveluiden hinnat ja niiden kustannuskehitys eivät ole kilpailukykyisiä saatuihin tarjouksiin nähden. Yksinkertainen ostoskorivertailu kymmenellä nimikkeellä näytti, että HUS hinnat ovat noin 5,8% edullisempia kuin nykyhinnat. Yksittäisten nimikkeiden erot olivat kuitenkin huomattavasti suurempia ja johtuen korissa olleen suumaskin kalleudesta muihin tuotteisiin nähden, oli sillä suurempi painoarvo ja sitä kautta se vaikutti kokonaisprosenttiin huomattavasti. Ilman suumaskia, korien välinen erotus olisi 10,5%. HUS nimikkeiden vertailu Vantaan ja Espoon hintoihin osoitti, että HUS hinnat ovat noin 15 25% edullisempia joten EKSOTE:n osalta on odotettavissa suurempi säästöpotentiaali tarvikehankinnoissa. EKSOTE:n tarvikeostot vuonna 2013 olivat arvoltaan Jos tarvikeostoilla HUS:n kautta olisi vuosittainen 5,8% säästö, tarkoittaisi se tässä summassa euroa ja vastaavasti 10,5%:lla säästö olisi euroa. HUOM: säästöpotentiaali tarvikeostoissa on niin suuri, että se peittää alleen erot palveluhinnoissa. Yhteenvetona todettakoon, että HUS kautta saatava kustannusten säästöpotentiaali on huomattava ja kustannusten näkökulmasta vaihtoehtoiset toimintamallit ovat suositeltavampia kuin nykymalli.

51 Yhteenveto

52 Yhteenvedosta Tässä yhteenveto osuudessa aikaisempien osakokonaisuuksien tulokset on koottu yhteen seuraavasti: 1 Haastattelutulokset 2 Toimintamallivertailu 3 Kokonaiskustannus 4 Johdon yhteenveto ja suositukset

53 1 Haastattelutulokset 1) Palvelujen ja laitteiden hankinnan siirtäminen EKSOTE:n organisaatioon selkeyttäisi rooleja ja vastuita, antaisi EKSOTE:lle mahdollisuuden valvoa ja hallita koko hankinnan elinkaarta, mahdollistaisi siirtymisen operatiivisesta ostamisesta kohti strategista hankintaa, toisi hankintaan liittyvän osaamisen organisaatioon ja vapauttaisi substanssiosaajien aikaa potilastyöhön. 2) Säännöllinen operatiivisen toiminnan ja taloushallinnon raportointi on välttämätöntä varastointi ja logistiikkapartnerilta luoden luottamusta osapuolien kesken. Nykymallissa EKSOTE ei saa EKHP:lta tarvitsemiaan raportteja, joka on johtanut osaoptimointiin toimitusketjussa nostaen kustannuksia. 3) Ympärillä olevan maailman ja asiakkaan toivomusten muuttuessa säännöllinen toiminnan kehittäminen (Continuous Improvement) niin prosessien kuin henkilöstön osalta on välttämätöntä myös varastointi ja logistiikkapartnerille. Nykymallissa systemaattista toiminnan kehitystä ei tapahdu.

54 2 Toimintamallivertailu 1) Tasaisen tavaravirran ja isomman voluumin vuoksi toimittajien näkökulmasta vaihtoehtoinen toimintamalli HUS:n kautta olisi nykymallia parempi. 2) Varastopartnerin näkökulmasta vaihtoehtoinen toimintamalli HUS:n kautta toisi matalammat ostohinnat, ns. suuruuden ekonomian tuomat hyödyt sekä tarkasti määritellyt toimintaprosessit toimijoiden kesken. 3) EKSOTE:lle vaihtoehtoiset toimintamallit mahdollistaisivat matalammat tarvikeostohinnat, läpinäkyvyyden, palvelutason parantumisen, jatkuvan kehittämisen sekä ammattimaisen business suhteen HUS logistiikan ja kansainvälisten varastointi ja logistiikkapartnereiden kanssa. 4) Sisäisen logistiikan näkökulmasta HUS valikoima yksinkertaistaisi tuotenimikkeitä ja vähentäisi sitä kautta sisäisten varastojen määrää ja siihen sitoutunutta pääomaa. 5) Loppukäyttäjä saisi uusien logistiikkapalvelujen myötä tarkoituksenmukaisia pakkauskokoja käyttöönsä.

55 3 Kokonaiskustannus Vertailukriteeri Nykyprosessi Vaihtoehtoinen toimintamalli 1 Vaihtoehtoinen toimintamalli 2 Hankinta, logistiikka ja varastopalvelut tuottava organisaatio EKHP HUS HUS + 3. osapuoli Hankinnan kokonaiskustannus Varastoinnin ja logistiikan kokonaiskustannus Kokonaispalvelukustannus % säästö tarvikeostoissa (pessimistinen) % säästö tarvikeostoissa (realistinen) % säästö tarvikeostoissa (optimistinen) Kokonaiskustannus (pessimistinen) Kokonaiskustannus (realistinen) Kokonaiskustannus (optimistinen) Kokonaissäästö vs. vuoden 2013 taso (pessimistinen) Kokonaissäästö vs. vuoden 2013 taso (realistinen) Kokonaissäästö vs. vuoden 2013 taso (optimistinen)

56 4 Johdon yhteenveto ja suositukset Vertailtaessa palvelukustannuksia erot ovat verrattain pieniä riippuen laskutavasta mutta kun palveluhintoihin yhdistetään tarvikeostoista syntyvä säästö, joka syntyy HUS:n kautta, laskelma muuttuu merkittävästi. Ostoskorivertailun pohjalta voidaan odottaa noin 10% säästöä tarvikeostoissa ja jopa 5% pessimistinen muutos hinnoissa tuo HUS:n kautta huomattavat vuosittaiset säästöt EKSOTE:lle. Perustuen löydöksiin haastatteluista sekä toimintamalli ja kustannusvertailuihin voidaan todeta, että nykymalli ei ole kilpailukykyinen vaihtoehtoisia toimintamalleja vastaan ja siksi EKSOTE:n kannattaa harkita toimintamallin vaihtoa. Kyseisestä toimintamallin vaihdosta voidaan erottaa kaksi vaihetta, joita voidaan pitää erillään toisistaan. 1) Hankinta (palvelut ja laitteisto) sekä tarvikehankintojen koordinointi HUS Logistiikkaan 2) Varastointi ja logistiikka Vaiheista ensimmäisen kanssa on suositeltavaa edetä ensin, joka tarkoittaa hankintaosaamisen palkkausta EKSOTE:n omaan organisaatioon ja tuomalla palveluiden sekä laitteiston kilpailuttaminen EKHP:ltä EKSOTE:n omalle vastuulle. Ennen toista vaihetta on syytä pyytää vielä useammalta taholta tarjouspyynnöt sekä neuvotella sopimukseen niin kustannukset, palvelut sekä tarvittava raportointi, jotta päästään yhteisymmärrykseen rooleista ja vastuista EKSOTE:n ja valittavan logistiikkapartnerin välillä.

57 Liitteet

58 Haastattelukysymykset 1. Kuinka hyvin mielestäsi nykyinen hankintojen toimintamalli EKSOTE:n ja EKHP:n välillä toimii? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit 2. Ovatko roolit ja vastuut mielestäsi selvät EKHP:n ja EKSOTE:n välisessä yhteistyössä? 3. Miten hyvin mielestäsi Eksoten hankintojen suunnittelu ja koordinointi Eksoten sisällä toimii? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit 4. Minkälainen on mielestäsi Eksoten operatiivinen ja strateginen hankintakyky? 5. Miten Eksote mielestäsi onnistuu toimittajaverkoston hallinnassa ja toimittajarajapinnan toimivuudessa? 6. Miten hyvin mielestäsi Eksoten hankintojen sopimushallinta ja sopimusyhteistyö (sopimusneuvottelut, sopimusvalvonta, reklamaatioiden hoito) toimii? 7. Miten läpinäkyvää mielestäsi toiminta on asiakkaan (EKSOTE) ja toimittajan (EKHP) välillä on? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit 8. Mitä sellaista lisäarvoa EKHP tuottaa maakunnan sisällä EKSOTE:lle mitä EKSOTE ei voi saada muualta? 9. Kuinka kilpailukykyinen EKHP:n tarjoama palvelu on taloudellisesti ja mihin kyseinen arvio perustuu? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit

59 Haastattelukysymykset 10. Miten EKHP:n pystyy kehittämään laskutuksen läpinäkyvyyttä asiakkaalle? 11. Kuinka EKHP vertailee operatiivista toimintaansa muihin alalla toimijoihin? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit 12. Kuinka säännöllisesti EKHP tekee ed. mainittua vertailua? 13. Miten EKHP panostaa henkilöstön koulutukseen ja millaisia mahdollisuuksia henkilöstöllä on kehittää itseään? 14. Kuinka hyvin mielestäsi EKHP:n tarjoama raportointi palvelee asiakkaan tarpeita? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit 15. Miten EKHP:n kuljetus ja varastopalvelut pysyvät asiakkaan muutosten mukana ja kuinka muuttuvaan tarpeeseen vastataan? 16. Kuinka hankintapalveluprosessi mielestäsi toimii? a. Skaalalla 1 10 b. Verbaaliset kommentit 17. Kuinka hyvin EKHP:n tarjoama hankintapalvelu palvelee koko hankinnan elinkaarta? 18. Miten EHKP valvoo sopimusjuridiikkaa ja pitää asiakkaan tietoisena muutoksista/reklamaatioista? 19. Mitä mahdollisia kehitystoimenpiteitä tekisit nykyisessä toimintamallissa? Ja millaisia muutoksia se aiheuttaisi henkilöstössä / prosessissa?

ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA

ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA 28.4.2014 ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA Etelä-Karjalan hankintapalvelut on tutustunut

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 203 05.05.2014. Etelä-Karjalan hankintapalvelut ja Eksote 321/05.00.04/2014 KH 203

Kaupunginhallitus 203 05.05.2014. Etelä-Karjalan hankintapalvelut ja Eksote 321/05.00.04/2014 KH 203 Kaupunginhallitus 203 05.05.2014 Etelä-Karjalan hankintapalvelut ja Eksote 321/05.00.04/2014 KH 203 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 Hankintajohtaja Aki Fihlman,

Lisätiedot

HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET

HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET 16.4.2013 HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET Jyväskylän kaupungissa noudatetaan seuraavia hankintoja koskevia strategisia linjauksia: Hankinta-asiantuntemuksen lisääminen Ennakoiva

Lisätiedot

Prosessien hallinta. Lean-näkökulma laboratorion prosessien kehittämiseen ja hallintaan

Prosessien hallinta. Lean-näkökulma laboratorion prosessien kehittämiseen ja hallintaan Prosessien hallinta Lean-näkökulma laboratorion prosessien kehittämiseen ja hallintaan Tommi Jokiniemi Kehittämispäällikkö Viitekehykset Luennoitsija: Biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan DI 15v

Lisätiedot

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite sosiaalisten kriteerien käyttöönottamisesta hankinnoissa

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite sosiaalisten kriteerien käyttöönottamisesta hankinnoissa Kaupunginhallitus 475 10.11.2014 Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite sosiaalisten kriteerien käyttöönottamisesta hankinnoissa 1156/00.02.04.00/2014 KH 475 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri

Lisätiedot

Tarjousten vertailu ja hankintapäätös

Tarjousten vertailu ja hankintapäätös Tarjousten vertailu ja hankintapäätös Asiantuntija Laura Heinonen 12.11.2014 Järjestelmän hyödyntäminen myös kilpailutusprosessin lopussa Järjestelmällä voi hoitaa koko kilpailutusprosessin alusta loppuun

Lisätiedot

Kilpailutusjärjestelmä

Kilpailutusjärjestelmä Kilpailutusjärjestelmä j Tahokkaat julkiset hankinnat Kuntamarkkinat 12. 13.9.2012 Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies i Valtiovarainministeriö, JulkICT / YRO Julkiset hankinnat EU: Älykkään, kestävän

Lisätiedot

SiSällyS Kirjoit tajat termistöä johdanto 1.1 Kilpailutuksen lähtökohdat 1.2 Osaava kilpailuttaja 1.3 Tavoitteiden selvittäminen

SiSällyS Kirjoit tajat termistöä johdanto 1.1 Kilpailutuksen lähtökohdat 1.2 Osaava kilpailuttaja 1.3 Tavoitteiden selvittäminen Sisällys Kirjoittajat 2 Termistöä 11 1 Johdanto 13 1.1 Kilpailutuksen lähtökohdat 14 1.1.1 Tavoitteena onnistuminen 14 1.1.2 Kaikki mukaan 15 1.1.3 Yhteinen asiakas 17 1.1.4 Läpinäkyvää toimintaa 17 1.1.5

Lisätiedot

Hoitotarvikehankinnat hoitohenkilöstön rooli ja vastuu. www.is-hankinta.fi

Hoitotarvikehankinnat hoitohenkilöstön rooli ja vastuu. www.is-hankinta.fi Hoitotarvikehankinnat hoitohenkilöstön rooli ja vastuu www.is-hankinta.fi Hankintalaki ja sen tarkoitus Valtion ja kuntien viranomaisten sekä muiden hankintayksiköiden on kilpailutettava hankintansa siten

Lisätiedot

Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa. Elina Särmälä

Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa. Elina Särmälä Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa Elina Särmälä 7.2.2017 Lappeenrannan hankintapalvelujen elintarvikehankintarenkaaseen kuuluvat tahot Hankintapalveluiden asiakkaina Etelä-Karjalan kunnat:

Lisätiedot

Hankintaosaamisesta kilpailukykyä

Hankintaosaamisesta kilpailukykyä Hankintaosaamisesta kilpailukykyä Salon hankintaosaamiskartoituksen tuloksia, mitä seuraavaksi? Harri Lorentz, Kalle Väänänen Turun kauppakorkeakoulu Kartoitus hankintatoimen haasteista ja kehitystarpeista

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN HANKINTOJEN STRATEGISET TAVOITTEET

MÄNTSÄLÄN KUNNAN HANKINTOJEN STRATEGISET TAVOITTEET Ohje - Sivu 1/5 MÄNTSÄLÄN KUNNAN HANKINTOJEN STRATEGISET TAVOITTEET 2017-2019 Hyväksytty: Kh 12.6.2017 / 7 Ohje - Sivu 2/5 Mäntsälän kunnan hankintojen strategiset tavoitteet 2017-2019 1. Johdanto 1.1

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset Viite: TH01/PeRo Lapin ammattikorkeakoulu Oy Kysymykset ja vastaukset TYÖTERVEYSPALVELUIDEN HANKINTA Lapin ammattikorkeakoulu Oy Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi Sisältö 1 Kysymykset ja vastaukset... 3

Lisätiedot

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Kansallisarkiston on valtion viranomaisena kilpailutettava hankintansa hankintalaissa

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Joensuun kaupunki / Joensuun

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ ERVA- ALUEELLA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ ERVA- ALUEELLA LUONNOS YHTEISTOIMINTASOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ ERVA- ALUEELLA 1. SOPIJAPUOLET Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, HUS-Logistiikka liikelaitos (HUS-Logistiikka) Stenbäckinkatu 9,

Lisätiedot

LOGISTIIKKAKESKUS TOIMINNAN MUUTOKSESSA. Jyrki Putkonen toimitusjohtaja HUS-Logistiikka

LOGISTIIKKAKESKUS TOIMINNAN MUUTOKSESSA. Jyrki Putkonen toimitusjohtaja HUS-Logistiikka LOGISTIIKKAKESKUS TOIMINNAN MUUTOKSESSA Jyrki Putkonen toimitusjohtaja HUS-Logistiikka VIITEKEHYS 2 HUS-LOGISTIIKKA LUKUINA Liikevaihto 190 milj. euroa Henkilöstö 260 Tuotevalikoima > 55 000 nimikettä

Lisätiedot

Verkostojen tehokas tiedonhallinta

Verkostojen tehokas tiedonhallinta Tieto Corporation Verkostojen tehokas tiedonhallinta Value Networks 3.9.2014 Risto Raunio Head of Lean System Tieto, Manufacturing risto.raunio@tieto.com Sisältö Mihin verkostoitumisella pyritään Verkoston

Lisätiedot

Hankinnat innovaatioiden edistäjinä Espoossa. Timo Martelius Hankintajohtaja 01.10.2013

Hankinnat innovaatioiden edistäjinä Espoossa. Timo Martelius Hankintajohtaja 01.10.2013 Hankinnat innovaatioiden edistäjinä Espoossa Timo Martelius Hankintajohtaja 0 Espoon hankinnan painopistealueet 2013-2016: Kestävä kehitys Sosiaalinen ja eettinen kehitys Ekologinen kehitys Taloudellinen

Lisätiedot

Kuntamaisemasta apua omaan päätöksentekoomme. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 25.5.2010 Kuntamaisema Seminaari

Kuntamaisemasta apua omaan päätöksentekoomme. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 25.5.2010 Kuntamaisema Seminaari Kuntamaisemasta apua omaan päätöksentekoomme Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 25.5.2010 Kuntamaisema Seminaari Raisio Asukkaita reilu 24 000 Yrityksiä yli 1400 Sosiaali- ja terveyspalvelut isäntäkuntamallilla

Lisätiedot

Toyotan tapaan Tampereella vauhtia tavaroihin. Reko Martti Vantaa

Toyotan tapaan Tampereella vauhtia tavaroihin. Reko Martti Vantaa Toyotan tapaan Tampereella vauhtia tavaroihin Reko Martti Vantaa 15.5.2012 Reko Martti Ahlström Pumput Oy, Mänttä 1996 1999 valmistuspäällikkö Gardner Denver Oy 1999 2002 toimitusprosessin omistaja Metso

Lisätiedot

Financial Statement Scorecard as a Tool for Small Business Management 1 LIIKEVAIHTO / TUOTTEIDEN ARVONLISÄVEROTON MYYNTI ASIAKASULOTTUVUUS

Financial Statement Scorecard as a Tool for Small Business Management 1 LIIKEVAIHTO / TUOTTEIDEN ARVONLISÄVEROTON MYYNTI ASIAKASULOTTUVUUS YRITYKSEN MAKSUKYKY JA STRATEGINEN JOHTAMINEN HELSINKI 29.1.2010 OTM, KTM MIKKO HAKOLA 1 TULOSLASKELMAPERUSTEINEN MITTARISTO JOHDON KONTROLLITYÖVÄLINEESTÄ Financial Statement Scorecard as a Tool for Small

Lisätiedot

Kilpailutusprosessiin tehoa

Kilpailutusprosessiin tehoa A Basware Presentation Kilpailutusprosessiin tehoa käytännön kokemuksia ja vinkkejä RFx ohjelmiston käytöstä Basware Käyttäjäpäivät 20.-21.9.2011 Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti Tietoiskun ohjelma

Lisätiedot

Hankinnan sähköinen prosessi Visiona innovatiivisuus, ammattitaito ja kustannustehokkuus

Hankinnan sähköinen prosessi Visiona innovatiivisuus, ammattitaito ja kustannustehokkuus Hankinnan sähköinen prosessi Visiona innovatiivisuus, ammattitaito ja kustannustehokkuus Pauliina Lautiainen Hankinta- ja logistiikkajohtaja Turun Pauliina kaupunki Lautiainen hankinta- 22.10.2013 ja logistiikkajohtaja

Lisätiedot

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014 Tarjouslomake MV/8/05.05.00.01/2013 1 TARJOUKSEN KANSILEHTI JA SISÄLLYSLUETTELO TARJOUS MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu Tarjoaja Tarjoajan

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x JHS 171 ICT-palvelujen kehittäminen: Kehittämiskohteiden tunnistaminen Liite 4 Palvelukuvaus -pohja Versio: 1.0 Julkaistu: 11.9.2009 Voimassaoloaika: Toistaiseksi PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio

Lisätiedot

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA Palveluiden järjestäminen Nykyisen mallin mukainen toiminta (0 vaihtoehto). Muutosesitys

Lisätiedot

Ostomenojen kartoitus Lähtökohta ostotoimen potentiaalin hyödyntämisessä

Ostomenojen kartoitus Lähtökohta ostotoimen potentiaalin hyödyntämisessä Hankintaosastosi www.values.fi Ostomenojen kartoitus Lähtökohta ostotoimen potentiaalin hyödyntämisessä Juha-Matti Alve / Timo Nieminen Tammikuu 2013 Copyright 2013 ValueSource Partners Oy Hankintojen

Lisätiedot

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013 Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietomallista) 9.10.2013 Haastattelurunko Kerättävät perustiedot Budjetti (edellisvuoden) Henkilöstökustannukset IT-ostot Muut Liite - Kypsyysanalyysin

Lisätiedot

Aika Vaihe Lopputulos

Aika Vaihe Lopputulos Ruokis-hanke ICT PROJEKTI: Projektin ohjaaja: Lasse Seppänen Projektipäällikkö: Tommi Leppänen Projektin jäsenet: Jenita Karimäki, Tuija Pörhölä, Kalle Veuro ja Olli Savisaari Projekti Projektin tarkoitus

Lisätiedot

Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta

Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELU Eksote ja Rautjärven kunta Aika Perjantai 29.11.2013 klo 9:00-10:44 Paikka Osallistujat Toimistotalo Ruori C6 kokoushuone Valto Käkelän katu 3 (6. krs) 53130 Lappeenranta Eksote

Lisätiedot

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa 1 Helsingin Sanomat..pikku uutinen muutaman vuoden takaa 2 Esimerkki tältä aamulta (13.6.2017, klo 9:08) Viimeisin Hilmassa julkaistu

Lisätiedot

Verkottumisen mahdollisuudet

Verkottumisen mahdollisuudet Verkottumisen mahdollisuudet Verkostojen luominen kannattaa aloittaa varhain Pro-hankinta Oy Ota selvää, minkälaisia oman toimialan hankintailmoitukset ovat käytä esim. Credita palvelua, josta löytyy myös

Lisätiedot

Yhteenveto hankintayksiköille suunnatun kyselyn tuloksista: Kestävät hankinnat

Yhteenveto hankintayksiköille suunnatun kyselyn tuloksista: Kestävät hankinnat Yhteenveto hankintayksiköille suunnatun kyselyn tuloksista: Kestävät hankinnat Kysely ja tulosten yhteenveto: Julkisten hankintojen neuvontayksikkö www.hankinnat.fi 1 Kysely kestävistä hankinnoista Julkisten

Lisätiedot

Kalusteet. Sopimusnumero KLKH136

Kalusteet. Sopimusnumero KLKH136 Kalusteet Sopimusnumero KLKH136 Liittyminen kilpailutukseen 19.1.2018 mennessä Katso kilpailutuksen esittelyvideo Kohde Kuntahankinnat kilpailuttaa uutta kalusteiden puitesopimusta. Sopimuksen esittely

Lisätiedot

Laadunvarmistus julkishallinnon ohjelmistoprojekteissa. 08.06.2010 Antti Sinisalo

Laadunvarmistus julkishallinnon ohjelmistoprojekteissa. 08.06.2010 Antti Sinisalo Laadunvarmistus julkishallinnon ohjelmistoprojekteissa 08.06.2010 Antti Sinisalo Sisältö Julkinen hankinta ja kansallinen kilpailutusprosessi Laadunvarmistus julkishallinnon ohjelmistoprojekteissa Avoin

Lisätiedot

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA Asia Vs. henkilöstöpäällikkö Tuomas Erkkilä ja erityisasiantuntija Terttu Haataja: Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Lisätiedot

Markkinoinnin tila 2010 -kyselytutkimuksen satoa. StratMark-kesäbrunssi 17.6.2010 Johanna Frösén

Markkinoinnin tila 2010 -kyselytutkimuksen satoa. StratMark-kesäbrunssi 17.6.2010 Johanna Frösén Markkinoinnin tila 2010 -kyselytutkimuksen satoa StratMark-kesäbrunssi 17.6.2010 Johanna Frösén Markkinoinnin tila -kyselytutkimus Tavoitteena laaja yleiskuva suomalaisen markkinoinnin tilasta ja kehityksestä

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy Asia

Lisätiedot

Miten ja miksi rakennetaan onnistunut hankintatoimi?

Miten ja miksi rakennetaan onnistunut hankintatoimi? Miten ja miksi rakennetaan onnistunut hankintatoimi? FCG Konsultointi Sirpa Korhonen 23.3.2017 Page 1 Tulevaisuuden kunta Tulevaisuuden kunta rakentuu elinvoimasta, sivistyksestä ja hyvinvoinnista. Hankintoja

Lisätiedot

Case Fysioline LIIKUNTA KUNTOUTUS FARMASIA WRANGE VUOTUISET KULJETUSMÄÄRÄT Tuonti Eurooppa Tuonti Kaukoitä ja USA 250 lähetystä (1 lava 13,6 lvm) 60 teu Kerättyjä rivejä 80 000 Lähetettyjä tilauksia 27

Lisätiedot

Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi

Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Strategia Energiatehokkuus Huoltokirja Seuranta Elinkaari Suunnitelmat Korjaushanke Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Timbal Palvelut Oy Timbal palvelu rakennusten

Lisätiedot

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9. Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Ilari Vaalavirta, toimitusjohtaja Mediq Suomi Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

Hankinnat hallintaan Tilhaa hyödyntäen. Mia Räikkönen 19.5.2015

Hankinnat hallintaan Tilhaa hyödyntäen. Mia Räikkönen 19.5.2015 Hankinnat hallintaan Tilhaa hyödyntäen Mia Räikkönen 19.5.2015 Esityksen sisältö Hankintatoimen organisointi Verohallinnossa Mihin hankintoihin Tilhaa hyödynnetään Tilhan tuomat hyödyt Miten tästä eteenpäin

Lisätiedot

Etelä-Karjalan hankintapalveluja koskevan maakunnallisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen

Etelä-Karjalan hankintapalveluja koskevan maakunnallisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen Kaupunginhallitus 456 03.11.2014 Etelä-Karjalan hankintapalveluja koskevan maakunnallisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 321/05.00.04/2014 KH 456 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg,

Lisätiedot

Cubeco Oy. Kokeneiden osaajien perustama suomalainen asiantuntijatalo. Innovatiivisilla hankinta- ja palvelumalliratkaisuilla tuottavuutta asiakkaille

Cubeco Oy. Kokeneiden osaajien perustama suomalainen asiantuntijatalo. Innovatiivisilla hankinta- ja palvelumalliratkaisuilla tuottavuutta asiakkaille Cubeco Oy Kokeneiden osaajien perustama suomalainen asiantuntijatalo Innovatiivisilla hankinta- ja palvelumalliratkaisuilla tuottavuutta asiakkaille Hankinnat ja palveluverkoston hallinta Kilpailutukset

Lisätiedot

KILPAILUTTAMISEN KARIKOT

KILPAILUTTAMISEN KARIKOT 1 Pirjo Stolt KILPAILUTTAMISEN KARIKOT Julkiset hankintaongelmat hankintayksikön näkökulmasta Julkinen hankintayksikkö kilpailuttajana 2 Hankinnan suunnittelu Tarjouskilpailun toteuttaminen Hankinnan täytäntöönpano

Lisätiedot

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlin Systems Oy Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlinin palvelujen toimittaminen ja Asiakasratkaisuyksikön tehtäväkenttä Merlin Asiakasratkaisut

Lisätiedot

Isännöintisopimus kuinka sopia ja pitää sopimus ajan tasalla

Isännöintisopimus kuinka sopia ja pitää sopimus ajan tasalla Isännöintisopimus kuinka sopia ja pitää sopimus ajan tasalla Hallitusseminaari 2011 Anu Kärkkäinen päälakimies Suomen Kiinteistöliitto ry ISÄNNÖITSIJÄN VALINTA Milloin taloyhtiössä on oltava isännöitsijä?

Lisätiedot

YRITTÄJÄILTA 3.11.2015 Pudasjärven kaupunki hankintojen järjestäytyminen ja markkinavuoropuhelukäytännöt

YRITTÄJÄILTA 3.11.2015 Pudasjärven kaupunki hankintojen järjestäytyminen ja markkinavuoropuhelukäytännöt YRITTÄJÄILTA 3.11.2015 Pudasjärven kaupunki hankintojen järjestäytyminen ja markkinavuoropuhelukäytännöt Jouni Piri MITÄ KAUPUNKI HANKKII Omana kilpailutuksena esim. - rakennusurakat - ylläpito- ja kunnossapitopalvelut

Lisätiedot

Suun terveydenhuollon tarveaineiden ja tarvikkeiden sekä oikomisen tarveaineiden ja tarvikkeiden hankinta

Suun terveydenhuollon tarveaineiden ja tarvikkeiden sekä oikomisen tarveaineiden ja tarvikkeiden hankinta 1 (5) Suun terveydenhuollon tarveaineiden ja tarvikkeiden sekä oikomisen tarveaineiden ja tarvikkeiden hankinta Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Määritelmät... 2 3. Tavoitteet... 3 4. Asiakkaat... 3 5. Tuotteita

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU15155 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU15155 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Polvijärven kunta Valtimon

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimen strategia

Joensuun seudun hankintatoimen strategia Joensuun seudun hankintatoimen strategia Page 1 Visio Vuonna 2015 Joensuun seudun hankintatoimi on edistyksellisten ja kilpailukykyisten hankintapalveluiden tarjoaja ja aluekehityksellisesti merkittävä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

Ketterät hankinnat Avoin Ohjelmistokehitys: Peter Lunberg Hankinta-asiantuntija: Mikael Vakkari

Ketterät hankinnat Avoin Ohjelmistokehitys: Peter Lunberg Hankinta-asiantuntija: Mikael Vakkari Ketterät hankinnat Avoin Ohjelmistokehitys: Peter Lunberg Hankinta-asiantuntija: Mikael Vakkari 1 Mitä ketterät hankinnat ovat? Hankintaprosessissa ei ole oikoteitä prosessia määrittävät hankintalaki ja

Lisätiedot

FlowIT virtaa IT-hankintoihin

FlowIT virtaa IT-hankintoihin FlowIT virtaa IT-hankintoihin Virpi Kalakoski, Matti Gröhn, Kirsi Jääskeläinen, Tiina Kalliomäki-Levanto, Jani Lukander, Kristian Lukander, Jarno Turunen, Teppo Valtonen, Tiina Vihtonen, Tuija Virtanen

Lisätiedot

KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA

KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA Motivan HANKINTAPALVELU KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU-

Lisätiedot

Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa: toimintamalleilla vauhtia alustojen ja apien käyttöön

Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa: toimintamalleilla vauhtia alustojen ja apien käyttöön Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa: toimintamalleilla vauhtia alustojen ja apien käyttöön Alustat ja Apit tilaajaryhmä 29.8. Eriika Autio & Pekka Alahuhta 29.8.2018 1 Sisältö Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa

Lisätiedot

Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti

Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti Sisältö Mikä on Tarjouspalvelu-toimittajaportaali? Mitä hyötyä ja etuja toimittajalle? Miten Tarjouspalvelua käytetään? Tarjouspalveluun pääseminen

Lisätiedot

Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli. 6.3.2014 Suvi Leinonen

Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli. 6.3.2014 Suvi Leinonen Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli 6.3.2014 Suvi Leinonen S Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli - Lihantuottajat S Hankkeen lihantuottajat, naudat ja lampaat http://maps.yandex.com/? um=o3klinp0z0xkjxbusmk89pix_o1hipgq&l=map

Lisätiedot

PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY. Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy

PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY. Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy Agenda Paikalliset tavarantoimittajat Ruokakesko ja suomalaisuus Paikallisten tavarantoimittajat

Lisätiedot

Haminan kaupungin hankintaperiaatteet. Kaupunginhallitus

Haminan kaupungin hankintaperiaatteet. Kaupunginhallitus Haminan kaupungin hankintaperiaatteet Kaupunginhallitus 15.12.2017 Hankintojen toimintaperiaatteet Haminan kaupungissa noudatetaan seuraavia hankintoja koskevia strategisia linjauksia: 1) Ennakoiva toiminta

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot

Logistiikkaselvitys 2009

Logistiikkaselvitys 2009 Logistiikkafoorumi Logistiikkaselvitys 2009 Professori Lauri Ojala Tutkija Tomi Solakivi Turun kauppakorkeakoulu - Logistiikka Lauri.ojala@tse.fi Tomi.solakivi@tse.fi 1 Logistiikkaselvitys 2009 Liikenne-

Lisätiedot

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT Hankintatoimen kehittäminen teknologiateollisuudessa - VTT mukana kehitystyössä VTT:n Liiketoiminta ja teknologian johtaminen -osaamiskeskuksen toteuttamissa

Lisätiedot

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET Perusturvakuntayhtymä Karviainen pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 15.10.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt TARJOUSPYYNTÖ Hammaslaboratoriotyöt 1(5) 23.3.2015 Seudullinen hankintapalvelukeskus Tuusulan kunta Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Keravan kaupunki Mäntsälän kunta Sipoon kunta TARJOUSPYYNTÖ HAMMASLABORATORIOTÖIDEN

Lisätiedot

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Sipoon kunta pyytää tarjoustanne Hilma-ilmoituskanavassa 21.11.2014 julkaistun hankintailmoituksen ja tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti Juhlatalon Rak 29

Lisätiedot

RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1

RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1 RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1 Rahoitus- ja toteutusmallien arviointi 1. Hankeen lähtökohtien määrittely 2. Vaihtoehtoiset

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

SPORTTIA PALVELUJEN KEHITTÄMISEEN Aloitus Yhteiset hankinnat AikajanaSport-työajanseuranta Suomisport.fi projekti Maksupalvelu Muut asiat 14.9.

SPORTTIA PALVELUJEN KEHITTÄMISEEN Aloitus Yhteiset hankinnat AikajanaSport-työajanseuranta Suomisport.fi projekti Maksupalvelu Muut asiat 14.9. SPORTTIA PALVELUJEN KEHITTÄMISEEN Aloitus Yhteiset hankinnat AikajanaSport-työajanseuranta Suomisport.fi projekti Maksupalvelu Muut asiat 14.9.2016 YHTEISÖN HANKINNAT JULKINEN KILPAILUTUS 14.9.2016 YHTEISET

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU31531 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU31531 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Kaupunginhallitus 5.10.2015 Liite 1 305 MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin varoin

Lisätiedot

Hiukkavaaran monitoimitalo, IPT toteutuksena - arvoa rahalle ajatellen! 27.6.2014 Markkinainfo

Hiukkavaaran monitoimitalo, IPT toteutuksena - arvoa rahalle ajatellen! 27.6.2014 Markkinainfo Hiukkavaaran monitoimitalo, IPT toteutuksena - arvoa rahalle ajatellen! 27.6.2014 Markkinainfo Mitä on IPT? Integroitu Projekti Toimitus Poikkeaako esim. Allianssista? On syntynyt ymmärrys, mitä ero on

Lisätiedot

Unohtuuko asiakas hankintaprosessissa Kommenttipuheenvuoro Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry

Unohtuuko asiakas hankintaprosessissa Kommenttipuheenvuoro Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry Unohtuuko asiakas hankintaprosessissa Kommenttipuheenvuoro Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry 14.11.2007 Strategisen hankintatoiminnan johtaja Espoon kaupunki 1 Palveluhankinnat kasvussa Espoossa vuonna

Lisätiedot

Potkua hankintaosaamiseen ja menettelyihin. Innovatiiviset hankinnat Innokylä Raili Hilakari

Potkua hankintaosaamiseen ja menettelyihin. Innovatiiviset hankinnat Innokylä Raili Hilakari Potkua hankintaosaamiseen ja menettelyihin Innovatiiviset hankinnat Innokylä 2.1 Raili Hilakari Hankintalaki menossa hankintalain 3. kokonaisuudistus laki tulee voimaan v. 2016 valmistelua johdetaan hyvin,

Lisätiedot

Aki Jääskeläinen Tutkijatohtori Tampereen teknillinen yliopisto aki.jaaskelainen@tut.fi www.tut.fi/pmteam 17.5.2013

Aki Jääskeläinen Tutkijatohtori Tampereen teknillinen yliopisto aki.jaaskelainen@tut.fi www.tut.fi/pmteam 17.5.2013 Aki Jääskeläinen Tutkijatohtori Tampereen teknillinen yliopisto aki.jaaskelainen@tut.fi www.tut.fi/pmteam 17.5.2013 Esityksen sisältö Keskeiset käsitteet Mittaamisen tila kuntien teknisessä toimessa Näkökulmia

Lisätiedot

Harri Kemppi One1. Energiaratkaisun hankinta kokonaispakettina

Harri Kemppi One1. Energiaratkaisun hankinta kokonaispakettina Harri Kemppi One1 Energiaratkaisun hankinta kokonaispakettina Sisältö One1 Oy Hankinnan haasteet Lainsäädääntö Hankintamenettelyt Hankinnan mahdollisuudet Lähienergian kokonaisratkaisuja One 1 Oy perustettu

Lisätiedot

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA RY HANKINTAOHJEISTUS (päiv ) Tarve lähtökohtana

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA RY HANKINTAOHJEISTUS (päiv ) Tarve lähtökohtana SUOMEN OLYMPIAKOMITEA RY HANKINTAOHJEISTUS (päiv. 4.7.2019) Tarve lähtökohtana Jokaisen hankinnan lähtökohtana on oltava tunnistettu ja määritelty tarve: 1. Olemassa olevaan tarpeeseen tarvitaan lisäystä,

Lisätiedot

Tällä hetkellä voimassa oleva lääkäripalveluiden ostosopimus päättyy 31.5.2014. Vaihtoehtona on kilpailuttaa:

Tällä hetkellä voimassa oleva lääkäripalveluiden ostosopimus päättyy 31.5.2014. Vaihtoehtona on kilpailuttaa: Hallitus 209 24.09.2014 Silmätautien poliklinikan hankintapäätös 110/02.08.00.03.03.00/2014 EKSTPHAL 209 Silmätautien yksikön erikoislääkäripohja on laskettu neljälle silmätautien erikoislääkärille, joka

Lisätiedot

Hankintaosaaminen kasvun tukena projekti Tietoisku: Hankintahenkilöstön osaaminen ja sen hyödyntäminen organisaatiossa

Hankintaosaaminen kasvun tukena projekti Tietoisku: Hankintahenkilöstön osaaminen ja sen hyödyntäminen organisaatiossa Hankintaosaaminen kasvun tukena projekti Tietoisku: Hankintahenkilöstön osaaminen ja sen hyödyntäminen organisaatiossa Ohjelma: 8:30 Aamukahvi ja avaus 8:40 Käytännön esimerkkejä osaamisen merkityksestä

Lisätiedot

Hankintamenettelyt mikä muuttuu?

Hankintamenettelyt mikä muuttuu? Hankintamenettelyt mikä muuttuu? Julkisten hankintojen neuvontayksikön seminaari 21.10.2013 Lakimies Katariina Huikko, Suomen Kuntaliitto Hankintamenettelyt mikä muuttuu? Avoin menettely Rajoitettu menettely

Lisätiedot

Ei aina se halvin julkisen hankinnan tarjouskilpailun monet vaihtoehdot 11.12.2012. Ilpo Peltonen Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry

Ei aina se halvin julkisen hankinnan tarjouskilpailun monet vaihtoehdot 11.12.2012. Ilpo Peltonen Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry Ei aina se halvin julkisen hankinnan tarjouskilpailun monet vaihtoehdot 11.12.2012 Ilpo Peltonen Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry Infrarakennuttamisen haasteita Infraomaisuuden arvon

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintaohje

Espoon kaupungin hankintaohje Espoon kaupunki 2017 1 (4) ESPOON KAUPUNGIN HANKINTAOHJE 1. Johdanto Espoon kaupungin ja sen liikelaitosten hankinnat tehdään tämän en ja tätä tta tarkentavien menettelytapaohjeiden mukaisesti. Hankintaohje

Lisätiedot

LAITEHALLINTASTRATEGIA Tarkasteltu mallin 3 (kiinteistöhuolto) mukaisella toteutuksella. Tero Lähivaara

LAITEHALLINTASTRATEGIA Tarkasteltu mallin 3 (kiinteistöhuolto) mukaisella toteutuksella. Tero Lähivaara LAITEHALLINTASTRATEGIA Tarkasteltu mallin 3 (kiinteistöhuolto) mukaisella toteutuksella Tero Lähivaara Tavoitteet uudella toiminta mallilla selkeä ostaja/tuottaja roolitus kaikki lääkintäteknisen ylläpidon

Lisätiedot

Isännöinnin laatu ja palveluntoimittajan valinnassa käytettävät työkalut. Laatua isännöintiin hallitusten osto-osaamisella

Isännöinnin laatu ja palveluntoimittajan valinnassa käytettävät työkalut. Laatua isännöintiin hallitusten osto-osaamisella Isännöinnin laatu ja palveluntoimittajan valinnassa käytettävät työkalut Laatua isännöintiin hallitusten osto-osaamisella Isännöinnin laatu Palvelun laatu Mitä laatu on? toiminnallinen, tekninen, imagollinen

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA 1. Tarjouspyynnön kohde 2. Hankintayksikkö 3. Yhteyshenkilö Opetushallitus

Lisätiedot

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 15.3.2016 PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ Valkeakosken kaupunki ja Akaan kaupunki pyytävät tarjoustanne pehmopapereista oheisen tuotetaulukkoliitteen (liite 1) mukaan. Sopimusaika Sopimuskausi on kolme

Lisätiedot

Markkinavuoropuhelu cleantech-hankintojen vauhdittajana Motivan neuvontapalvelu

Markkinavuoropuhelu cleantech-hankintojen vauhdittajana Motivan neuvontapalvelu Markkinavuoropuhelu cleantech-hankintojen vauhdittajana Motivan neuvontapalvelu Julkiset hankinnat Cleantech-innovaatioiden edistäjinä seminaari 2.12.2009 Isa-Maria Bergman, Motiva Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Tarjousyhteenveto Osa I Lakisääteinen tapaturma-, vapaaehtoinen ryhmätapaturma- ja matkavakuutus 18. ELOKUUTA 2014

VIHDIN KUNTA. Tarjousyhteenveto Osa I Lakisääteinen tapaturma-, vapaaehtoinen ryhmätapaturma- ja matkavakuutus 18. ELOKUUTA 2014 VIHDIN KUNTA Tarjousyhteenveto Osa I Lakisääteinen tapaturma-, vapaaehtoinen ryhmätapaturma- ja matkavakuutus 18. ELOKUUTA 2014 Päivi Manni Asiakaspäällikkö Marsh Oy Yleistä tarjouskilpailusta Sopimuskausi

Lisätiedot

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 28.8.2013 1 (5) HSL: tekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena ovat HSL:n tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelut

Lisätiedot

Rakennusalan tarjouskilpailujen toteutus tasapuoliseksi: kokonaistaloudellisuuden arviointi hinta-laatu -menetelmällä.

Rakennusalan tarjouskilpailujen toteutus tasapuoliseksi: kokonaistaloudellisuuden arviointi hinta-laatu -menetelmällä. ARKKITEHTITOIMISTOJEN LIITTO ATL RY Rakennusalan tarjouskilpailujen toteutus tasapuoliseksi: kokonaistaloudellisuuden arviointi hinta-laatu -menetelmällä. Julkisten hankintojen tarjousten valintakriteerinä

Lisätiedot

Varastonhallinnan optimointi

Varastonhallinnan optimointi Varastonhallinnan optimointi Komponenttien ostojen optimointi OPTIMI-hanke Matti Säämäki tutkimusapulainen Nopea tiedonvälitys, kansainvälistyvä kilpailu ja konsulttien vaikutusvallan kasvu on tuonut vallitseviksi

Lisätiedot

FlowIT virtaa IT-hankintoihin

FlowIT virtaa IT-hankintoihin FlowIT virtaa IT-hankintoihin Virpi Kalakoski, Matti Gröhn, Kirsi Jääskeläinen, Tiina Kalliomäki-Levanto, Jani Lukander, Kristian Lukander, Jarno Turunen, Teppo Valtonen, Tiina Vihtonen, Tuija Virtanen

Lisätiedot

Optimoinnin mahdollisuudet tilaus- ja toimitusketjujen hallinnassa. Helsinki, 9.4.2013 Olli Bräysy

Optimoinnin mahdollisuudet tilaus- ja toimitusketjujen hallinnassa. Helsinki, 9.4.2013 Olli Bräysy Optimoinnin mahdollisuudet tilaus- ja toimitusketjujen hallinnassa Helsinki, 9.4.2013 Olli Bräysy Optimointi käsitteenä Optimoinnilla viitataan parhaimman mahdollisen ratkaisun etsimiseen annettujen kriteerien

Lisätiedot

HUSLABin ja HUS-Apteekin kuljetuspalvelut 4 (neljä) vuotta ja 1+1 optiovuotta.

HUSLABin ja HUS-Apteekin kuljetuspalvelut 4 (neljä) vuotta ja 1+1 optiovuotta. Talous- ja konsernijaosto 30 18.05.2015 HUSLABIN JA HUS-APTEEKIN KULJETUSPALVELUJEN HANKINTA 270/02/08/00/12/2015 TAKO 30 Hankinnan taustaa ja tavoitteet HUSLABin ja HUS-Apteekin kuljetuspalvelut 4 (neljä)

Lisätiedot

1/5. --- ladattu --- ladattu --- --- ladattu --- ladattu --- --- ladattu --- ladattu --- --- ladattu --- ladattu --- +358 133375046

1/5. --- ladattu --- ladattu --- --- ladattu --- ladattu --- --- ladattu --- ladattu --- --- ladattu --- ladattu --- +358 133375046 1/5 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 22777 / Lieksan kaupungin dieselöljyn säiliötankkaus (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 2 Dieselöljy,

Lisätiedot