Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4"

Transkriptio

1 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Aika klo 14:00-16:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4 3 Sote-järjestäjän rooli ja tehtävät - valmistelutilanne 6 4 HUS, sote-työsuunnitelma 7 5 Opetus,tutkimus ja kehittäminen esiselvitysryhmän ehdotus jatkosta 8 6 Maakuntien tietohallinnon perustamisen suunnitelma 9 7 STM:n yhteistyökutsu Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Muut mahdolliset asiat 11 9 Kokouksen ydinviesti Seuraavat kokoukset Kokouksen päättäminen 14

2 MUISTIO 11/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Jolkkonen Juha Helsinki, puheenjohtaja Aaltonen Janne HUS Aronkytö Timo muutosjohtaja Harjuhahto-Madetoja Katrina Eteva Hartikainen Tarja Uudenmaan liitto, sihteeri Kajander Elisabeth Hanko, Raaseporin seutu Marjamäki Pirjo HUS Metso Juha Espoo, varapuheenjohtaja Paqvalin Rolf Uudenmaan liitto Pentti Erja Keski-Uusimaa, Nurmijärvi Rotonen Mikko Uudenmaan liitto Silvennonen Ann-Sofie Itä-Uusimaa, Porvoo Sovala Markus muutosjohtaja Ståhle Liisa Kirkkonummi Tolva Ari Vantaa Uunimäki Mira Länsi-Uusimaa, Lohja Wiili-Peltola Erja Kerava Ylisipola Helena Uudenmaan liitto Poissa Kanerva Inka Uudenmaan liitto Laitinen-Parkkonen Pirjo Keski-Uusimaa, Hyvinkää Lindén Aki HUS Salminen Jukka T. Vantaa Savolainen Ossi Uudenmaan liitto Tikkanen Ulla Kauniainen

3 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi, että sote- ja maakuntauudistuksen uudistuksen valmistelu Uudellamaalla jatkuu aktiivisena ja kaikki teemme osamme sen eteen. Todettiin läsnäolijat. Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio ja kokouksen asialista.

4 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus Muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö kertoivat uudistuksen valmistelutilanteen. Markus Sovala: Kesän uutiset eivät olleet meille kovin iso juttu, lisäaika hyödynnetään. Rekrytoinnit käynnistetty ja etenevät suunnitelman mukaisesti. Aamuisessa ministeriön muutosjohdon vierailussa Pauli Harju totesikin, että Uusimaa on nyt valtakunnallisen uudistuksen veturi. Sovala kertoi alustavissa suunnitelmissa olevaa aikataulua. Lisäaika antaa mahdollisuuden tehdä tarkempaa valmistelua. Huonoa siinä on, kun ei vielä ole vakiintunutta päätöksentekoa. Aikataulu- ja ohjausrakenne -ehdotuksille haetaan hyväksyntä maanantaina, jolloin kokoontuu hankkeen poliittinen ohjausryhmä. Timo Aronkytö: Aronkytö esitteli Aikataulu - sote järjestäjä palvelut sekä Asiakkaat sote.järjestäjä palvelut asiaa Järjestämisen suunnittelu on työn alla. Homma saa lisäpotkua, kun tulee lisää tekijöitä (Kts asiakohta 3) Soten osalta haussa 4 hankejohtajaa, joista päätökset selvillä muutaman viikon kuluttua osallisuusjohtaja integraatiojohtaja sopimusjohtaja viranomaistoimintojen johtaja Sote- tiimin rooli korostuu jatkossa ja tiimillä on selkeä mahdollisuus vaikuttaa Tarvittaessa sote-tiimistä voidaan nostaa asioita hanketta ohjaavaan poliittiseen päätöksentekoon. Käydyssä keskustelussa nousi esille seuraavaa: Valinnanvapauspilotit: on hyvä yhdessä arvioida, mitä pilotteja Uudellamaalla voisi toteuttaa, jos pilottien kriteerit muuttuvat sellaisiksi, että ne sopivat Uudellemaalle Ministeriön virkamiehille valinnanvapausmallin valmisteluvastuu ja annettu työrauha seuraaviksi viikoiksi Valinnanvapauden malli tulee valmiiksi arviolta marraskuussa Sotekeskus-nimi todennäköisesti säilyy ja sen palveluvalikoima supistuu Pienyrittäjyyden mahdollistaminen ollut esillä Henkilökohtainen budjetti ja sen soveltaminen keskustelussa. Kilpailun edellytyksenä on vertailukelpoisuus. Tarvitaanko tämän turvaamiseksi kuitenkin yhtiöitä julkisille palveluille? Yhtiöittämisasia katsottava huolella, miten se käytännössä toimisi, ja mitä ovat muut vaihtoehdot. Valmisteluryhmien jatkosta kysymyksiä, sillä osa ryhmistä on orientoitunut jatkamaan vuoden loppuun Jatkon toimintamallia hahmotellaan parasta aikaa. Sote-tiimi jatkaa ja sen merkitys yhä korostuu Sote-tiimin ja puheenjohtajien yhteisessä syksyn tapaamisessa pitää keskustella toimintatavoista.

5 MUISTIO 11/ Päätös: Sote tiimi merkitsi tiedoksi uudistuksen valmistelun tilannekatsauksen ja sen pohjalta käydyn keskustelun. Oheismateriaali Tiivistelmä Uudenmaan maakunnan toiminnan käynnistämisen hankesuunnitelmasta Hankesuunnitelman oletukset Timo Aronkydön esitys

6 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Sote-järjestäjän rooli ja tehtävät - valmistelutilanne Järjestämisen tilannekatsaus käsiteltiin edellä sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsauksen yhteydessä.

7 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi HUS, sote-työsuunnitelma HUS:n yhteyspäällikkö Janne Aaltonen esitteli HUS:ssa työstettyä sisäistä sote-hankesuunnitelmaa. Päätös: Aluksi Aaltonen totesi, että kesäkuun alun versiota ei ole päivitetty, ennen kuin saadaan parempaa tietoa. Noin 20 henkilöä on ollut työsuunnitelmaa kirjoittamassa. Kirjallinen suunnitelma helpottaa keskustelua ja vuorovaikutusta. Hankesuunnitelman tarkoitus on ohjata HUS organisaation valmistautumista sote-uudistukseen. Suunnitelmassa on kuvattu kaikki HUS:ia koskevat sote-uudistuksen osa-alueet ja tehtävät. Poimintoina lähetevirrat nyt (ryhmiteltyinä), SOTE-transformaatio nyt ja tulevaisuudessa sekä mitä HUS on nyt, mitä SOTE:n jälkeen ja mitkä ovat 2018 kehittämiskohteet. Suunnitelmissa on tänä vuonna jatkaa organisaatiorakenteen valmistelua osana maakunnan yleistä sote-suunnittelua. Puheenjohtaja kiitti hyvästä katsauksesta ja toivoi, että tähän pöytään jatkossakin tuodaan uudistukseen liittyviä asioita ja jaetaan avoimesti tietoa. Sote-tiimi merkitsi tiedoksi esitetyn suunnitelman ja käydyn keskustelun huomioitavaksi jatkovalmistelussa. Oheismateriaali HUS sote työsuunnitelma Janne Aaltosen esitys

8 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Opetus,tutkimus ja kehittäminen esiselvitysryhmän ehdotus jatkosta Esivalmisteluryhmän puheenjohtaja Pirjo Marjamäki esitteli esiselvityksen tulokset. Ryhmän tehtävänä oli kuvata nykytila Uudellamaalla ja yhteistyöalueilla, tunnistaa asiat, joihin uusi sote-lainsäädäntö tuo muutoksia sekä tehdä esitys jatkotyön organisoinnista. Puheenjohtaja Marjamäen mukaan kyseessä oli valtava selvitystyö, jossa puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja Anne Pitkäranta ovat toimineet tiiviisti yhdessä. Esiselvitysryhmään kuului myös muita HUS:laisia sekä edustajat Helsingin ja Espoon kaupungista. Ryhmä järjesti 3 kuulemistilaisuutta. Lisäksi pidettiin tutkijoiden ja maakunnan keskeisten esivalmistelijoiden seminaari. Kuulemisissa nousi esiin runsaasti huolenaiheita, joihin on jatkossa etsittävä ratkaisut. Seminaarin johtopäätöksenä todettiin mm. tarve maakunnan tutkimusstrategiasta. Jatkon osalta esiselvitysryhmä ehdottaa väljää organisoitumista. Ehdotuksena on, että seuraavaan kuuteen tehtävään nimettäisiin vastuulliset henkilöt ja työparit, jolloin turvattaisiin tasapuolisuus terveyden ja sosiaalihuollon osalta: Uudenmaan maakunnan TKI-visio ja -brändi Opetus Tutkimusstrategia Rahoitus Kehittäminen Ruotsinkielinen kehittäminen. Kokonaisuudesta vastaavaksi puheenjohtajaksi ehdotetaan henkilöä, jolle maakuntaan palkattavista hankejohtajista opetus, tutkimus ja kehittäminen kuuluu. Jatkovalmistelun tulisi jatkua viiveettä, ja siihen nykyinen esiselvitysryhmä on valmis. Puheenjohtaja kiitti hyvästä työstä. Todettiin, että edellä lueteltujen teemojen osalta edetään siihen saakka kunnes jatko on saatu organisoiduksi. Päätettiin pyytää työryhmältä pohjaehdotus työpareista seuraavaan SOTE-tiimiin mennessä. Päätös: Merkittiin esitys ja käyty keskustelu tiedoksi.

9 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Maakuntien tietohallinnon perustamisen suunnitelma ICT-projektijohtajat Mikko Rotonen ja Helena Ylisipola esittelivät Uudenmaan maakunnan tietohallinnon perustamisen hankesuunnitelmaa. Esityksen aluksi kuultiin tilannekatsaus, mitä hankkeessa tähän asti on tehty. Esiselvityksen tuloksena on laadittu loppuraportti, jossa mm. nykytila, skenaario (TOSI- ja TORI-järjestelmät) sekä tiekartta vuosille Hallituksen aikataulumuutoksilla ei ole kovin suurta vaikutusta skenaarioihin tai tiekarttaan. Lisäksi kuultiin katsaus ICT-rekrytointitilanteesta. Haussa oli kaikkiaan 13 tehtäväkokonaisuutta. Valintaprosessi pyritään saamaan loppuun syyskuun puoliväliin mennessä. Hankesuunnitelman rahoituksesta saatiin VM:n rahoituspäätös, jolla Uudenmaan liitolle kohdennettiin 3,580 milj.euroa ICT:n perustamis- ja konsolidointikustannuksiin vuodelle Uudenmaan hankesuunnitelman hyväksyttiin laajennetun ICT-ryhmän kokouksessa ja se oli myös valtion rahoitushakemuksen liitteenä. Suunnitelma sisältää loppuvuoden 2017 aikana toteutettavat tehtävät. Muutosjohtajat johtavat tietohallinnon perustamishanketta. Projektijohtajat totesivat, että Uudenmaan maakunnan ICT-hanke on erittäin laaja. Siinä tullaan integroimaan n.1300 tietojärjestelmää sekä ottamaan käyttöön myös täysin uusia palveluita. Kokonaisarkkitehtuurin laatimisen kannalta yhteistyö eri asiantuntijaryhmien kesken on välttämätöntä. Syksyn aikana yhteistyötä tulisi merkittävästi lisätä sote-tiimin eri asiantuntijaryhmien kanssa. Puheenjohtaja kiitti erinomaisesta valmistelutyöstä ja totesi myös, että yhteistyötä sote-tiimin ja valmisteluryhmien kanssa täytyy lisätä. Päätös: Sote-tiimi merkitsi esittelyt tiedoksi.

10 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi STM:n yhteistyökutsu Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros 2017 Muutosjohtaja Aronkytö esitteli asiaa ja totesi, että Uudenmaan liitossa pidettävän HYTE-aluekierroksen Uudenmaan suunnittelukokoukseen tulisi nimetä henkilöt kustakin PKS-kunnasta (Hki, Espoo, Vantaa) sekä edustajat Keski-, Itä- ja Länsi-Uudeltamaalta. Päätös: Päätettiin, että sote-tiimin jäsenet lähettävät ehdotukset HYTE-vastuuhenkilöistä sihteerille maanantaihin mennessä.

11 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Muut mahdolliset asiat Brändäys ja markkinointi: 8.6. sote-tiimin kokouksessa nostettiin esille ajatus tulevien Uudenmaan sote-keskusten brändäyksestä ja markkinoinnista. Keskustelussa todettiin, että esimerkiksi palvelutavoitteita ja perustietoja voisi tässä vaiheessa jo tuoda esiin. Todettiin, että asiassa on syytä edetä jo syksyllä 2017, mahdollisesti kuntajohtajien kokouksen kautta. Asiaa ei tässä kokouksessa käsitelty. Sote-tiimin ja puheenjohtajien yhteinen kokous/työpaja Päätetään yhteiskokouksen ajankohdasta. Päätös: Sovittiin, että syksylle varatuista sote-tiimin kokouksista yksi varataan sote-tiimin ja valmisteluryhmien puheenjohtajien yhteiseksi työpajaksi. Porvoon vammaisneuvoston sähköposti (liite). Sote-muutosjohtajalle tulleessa sähköpostikirjeessä on todettu, ettei maakunnan vammaisneuvostoja ei ole vielä muodostettu ja uudistuksen esivalmisteluvaiheessa kuntien vammaisneuvostojen rooli on jäänyt vähäiseksi. Käydyssä keskustelussa Etevan toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja totesi, että Uudenmaan vammaisten palvelut valmisteluryhmä tulee järjestämään alueellisia keskustelu-/työpajatilaisuuksia syksyllä 2017 ja keväällä Lisäksi valmisteluryhmä lähestyy vammaisjärjestöjä sähköisillä kyselyillä, tavoitteena kerätä mm. hyviä käytäntöjä tulevaa maakuntaa varten. Sovittiin, että sihteeri vastaa em. Porvoon vammaisneuvoston sp-kirjeeseen. Päätös: Oheismateriaali Sote-tiimi merkitsi asian tiedoksi. Sp-kirje vammaisneuvostojen roolista

12 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Kokouksen ydinviesti Todettiin kokouksen ydinviestiksi seuraavaa: Sote-tiimi käsitteli Uudenmaan maakuntavalmistelun tilannetta. Todettiin, että hallituksen päätös vuoden lisäajasta hyödynnetään tehokkaasti maakunnan valmistelussa. Osana aktiivista valmistelua käsiteltiin maakunnan tietohallinnon perustamisen hankesuunnitelma. Todettiin, että Uudenmaan maakunnan ict-valmistelu on edennyt erinomaisesti. Valtio on myöntänyt Uudenmaan valmistelulle määrärahan tälle vuodelle ja ensi vuoden määräraha tarkentuu syksyn aikana.

13 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Seuraavat kokoukset Syksyllä jatketaan samalla kokousrytmillä eli joka toinen torstai klo Seuraava kokous pidetään to klo Uudenmaan liitossa. Muut syksyn 2017 kokousvaraukset to klo to klo to klo to klo to klo (sote-tiimin ja pj-ien yhteinen työpaja, alustava varaus) to klo 14 16

14 MUISTIO 11/ Esivalmistelun sote-tiimi Kokouksen päättäminen Sihteeri kertoi siirtyvänsä alkaen ansaituille lomalle ja vuoden 2018 alusta KEVAn palkkalistoille ja kiitti erinomaisesta yhteistyöstä mielenkiintoisessa sote-tehtäväkentässä. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne - tilannekatsaus 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne - tilannekatsaus 4 MUISTIO 10/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 08.06.2017 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Yläkerran saunatilojen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 5/2018 1 Aika 15.03.2018 klo 14:04-15:50 Paikka Maakuntasali 1, Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 20.04.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 15/2017 1 Aika 12.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 12/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 31.08.2017 klo 14:00-16:05 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 23.03.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 9/2018 1 Aika 13.09.2018 klo 14:03-15:45 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3 krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Uudenmaan maakunnan tilatoiminnon

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 3/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 09.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Valmisteluryhmien jäsenten ja puheenjohtajien

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 06.04.2017 klo 14:00-16:15 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne 4 3

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 3/2018 1 Aika 15.02.2018 klo 14:07-16:25 Paikka Maakuntasali 1, Esterinportti 2 B, 4 krs, Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 09.03.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 4/2018 1 Aika 01.03.2018 klo 14:00-15:30 Paikka Kallion virastotalo, Nh 6, Toinen linja 4A. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 26.01.2017 klo 14:00-16:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 24.01.2019 klo 14:03-15:30 Paikka Kallion virastotalo, neuvotteluhuone 7, Toinen linja 4 A Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3. kerros. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3. kerros. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 17/2017 1 Aika 09.11.2017 klo 14:00-15:50 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3. kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 13/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 14.09.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 6/2018 1 Aika 26.04.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Paasitorni, kokoustila Viktor Julius von Wright, 3 krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus valinnanvapaus-pilotoinnista

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 1/2018 1 Aika 18.01.2018 klo 14:01-16:07 Paikka, Esterinportti 2B, Maakuntasali 1 ja 2. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-valmisteluryhmien työn organisointi 4 3 Sote-valmisteluryhmien

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Järjestämisen valmistelutilanne 4. 3 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Järjestämisen valmistelutilanne 4. 3 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 5 MUISTIO 9/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 18.05.2017 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne 4 3

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 18/2017 1 Aika 07.12.2017 klo 14:04-16:06 Paikka Kallion virastotalo, 3. krs Nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 ASIALISTA 12/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 25.10.2017, klo 09:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 2/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Maakuntasali 1, Esterinportti 2 B, Uudenmaan liitto. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntavalmistelun sisäinen uudelleen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 3/2019 1 Aika 14.03.2019 klo 14:00-15:20 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3 krs, neuvotteluhuone 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 6/2017 1 Aika 19.06.2017 klo 08:30-09:50 Paikka, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 30 Kokouksen avaus 3 31 Puheenjohtajan tilannekatsaus uudistuksen eduskuntakäsittelystä

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 7/2018 1 Aika 24.05.2018 klo 14:10-16:00 Paikka Paasitorni, kokoustila Viktor Julius von Wright, 3 krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 41 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 41 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 10/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 14.12.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 10/2018 1 Aika 01.11.2018 klo 14:00-16:01 Paikka Kuntatalo, Toinen linja 14, Kokoustila A 3.22 Kulma Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-keskus -palveluseteli 4 3 Sote-liikelaitoksen

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.09.2017 klo 14:10-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus 3 32

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi MUISTIO 9/2018 1 Aika 08.06.2018 klo 13:00-14:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2017 1 Aika 23.08.2017 klo 10:30-12:17 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 7/2017 1 Aika 21.08.2017 klo 08:34-10:10 Paikka, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 35 Kokouksen avaus 3 36 Valmistelun tilannekatsaus 4 37 Uudenmaan maakunnan toiminnan

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 2/2017 1 Aika 15.02.2017 klo 10:35-12:30 Paikka Uudenmaan liitto. Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 Sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamisen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4. 3 Poliittinen tilannekatsaus 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4. 3 Poliittinen tilannekatsaus 5 MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 21.06.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen,

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus Maakuntahallitus 11 12.02.2018 Maakuntahallitus 123 04.06.2018 Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus 510/04.00.02/2016, 15/00.00.00/2018 MHS 12.02.2018 11 Tiivistelmä Tulevan Uudenmaan

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-valmisteluryhmien väliraportit 4. 3 Järjestämisen valmistelutilanne 7. 4 Muut mahdolliset asiat 8

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-valmisteluryhmien väliraportit 4. 3 Järjestämisen valmistelutilanne 7. 4 Muut mahdolliset asiat 8 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 04.05.2017 klo 12:00-16:00 Paikka Kuntatalo, Toinen Linja 14, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-valmisteluryhmien väliraportit

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 01.02.2019 klo 15:00-16:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen tilannekuva 4 3 Brändivalmistelun tilannekatsaus 5 4 Hankintatoimen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4. 3 Hallituksen esitys valinnanvapauslaista 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4. 3 Hallituksen esitys valinnanvapauslaista 6 MUISTIO 16/2017 1 Aika 26.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kuntatalo, Toinen linja 14, kokoushuone A 3.6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 15.05.2017 klo 12:30-13:50 Paikka Uudenmaan liitto, Hautomo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 2 Valmisteluryhmien

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 3/2017 1 Aika 08.03.2017 klo 10:30-12:02 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 Sote- ja maakuntauudistuksen käynnistämiseen

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 24.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen ICT-ryhmän kokous

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen ICT-ryhmän kokous Muistio 1 (5) 25.9.2017 Mikko Rotonen Helena Ylisipola Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen ICT-ryhmän kokous Aika Maanantai 25.9.2017, kello 9.00 10.50 Paikka Kallion virastotalo, Toinen Linja

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 10.09.2018 klo 08:30-11:45 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, 00530 Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 27.06.2017 klo 14:00-15:08 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 15.03.2017 klo 14:05-15:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Esivalmistelun tilannekatsaus

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 8/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.08.2018 klo 15:36-16:43 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 3 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 2/2019 1 Aika 21.02.2019 klo 14:00-15:38 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3 krs, neuvotteluhuone 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 6/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.05.2018 klo 14:08-15:42 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana MUISTIO 3/2019 1 AIKA 08.04.2019 klo 08:30-11:20 PAIKKA Kallion virastotalo, nh 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Tietojohtaminen 6 4 Terveydenhuollon ekosysteemit

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 AIKA 08.10.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, 00530 Hki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4 ASIALISTA 9/2017 1 Aika, klo 09:00-11.:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 4/2017 1 Aika 24.04.2017 klo 08:30-10:05 Paikka, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21 Esivalmistelun tilannekatsaus 4 22 Alustava projektisuunnitelma

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 4/2018 1 AIKA 10.12.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, 3. krs, neuvotteluhuone 4 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 3 Taloushankkeen

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 8/2018 1 Aika 25.05.2018 klo 13:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntastrategia 4 3 Osallisuusohjelma 5 4 Maakunnan viestintäohjelma

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 3/2017 1 Aika 13.03.2017 klo 08:30-10:11 Paikka, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen avaus 3 15 Esivalmistelun tilannekatsaus 4 16 Uudenmaan maakunnan hallinnon rakentaminen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus, evästyskeskustelu

Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus, evästyskeskustelu MUISTIO 5/2017 1 Aika 22.05.2017 klo 08:30-09:50 Paikka, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26 Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 10/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 16.10.2018 klo 14:05-15:58 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Lainsäädännön hyväksymisen aikataulu 4. 3 Uusimaa 2019-hankkeen jatkaminen 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Lainsäädännön hyväksymisen aikataulu 4. 3 Uusimaa 2019-hankkeen jatkaminen 5 MUISTIO 6/2017 1 Aika 21.06.2017 klo 10:30-12:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lainsäädännön hyväksymisen aikataulu

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 9/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.11.2017 klo 13:00-15:15 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Maakunnan strategiset läpimurto-ohjelmat 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Maakunnan strategiset läpimurto-ohjelmat 5 MUISTIO 2/2019 1 AIKA 11.03.2019 klo 10:15-11:45 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 b, Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Maakunnan strategiset läpimurto-ohjelmat

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 23.08.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen,

Lisätiedot

Pasilan saunatilat Oy, Esterinportti 2, 7. krs. Helsinki (tapaaminen 4. krs. Uudenmaan liiton aula) Otsikko Sivu. 10 Kokouksen avaus 3

Pasilan saunatilat Oy, Esterinportti 2, 7. krs. Helsinki (tapaaminen 4. krs. Uudenmaan liiton aula) Otsikko Sivu. 10 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 3/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 04.04.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Pasilan saunatilat Oy, Esterinportti 2, 7. krs. Helsinki (tapaaminen 4. krs. Uudenmaan liiton aula) Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Aika 13.09.2017 klo 09:00-11:05 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 4/2018 1 Aika 13.04.2018 klo 13:00-17:00 Paikka Paasitorni, kokoushuone 304, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 SJR:n kortin katselmointi ja siirtymävaiheen läpivientiin

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 1/2017 1 Aika 25.01.2017 klo 10:30-12:22 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 ns. henkilöstöfoorumi 6 4 Katsaus

Lisätiedot

TKI-valmistelun organisointi esivalmisteluryhmän pj Pirjo Marjamäki

TKI-valmistelun organisointi esivalmisteluryhmän pj Pirjo Marjamäki TKI-valmistelun organisointi 2017-19 14.9.2017 esivalmisteluryhmän pj Pirjo Marjamäki TKIO-työryhmä 2017-19 Työryhmä koostuisi alla oleviin kuuteen tehtävää nimetyistä vastuullisista henkilöistä tai työpareista:

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 1/2016 1 Aika 20.12.2016 klo 10:30-12:25 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokousmuistio 4 3 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 ASIALISTA 13/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 22.11.2017, klo 09:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Esivalmistelun kuntajohtajakokous

Esivalmistelun kuntajohtajakokous MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 20.12.2016 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo Sote-ohjausryhmä Ote pöytäkirjasta 5/2015 4 Aika Tiistai 1.12.2015 klo 18.00 20.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, Ryhmähuone 331 Aleksanterinkatu 20, 3. krs. 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 11/2018 1 Aika 13.12.2018 klo 13:00-16:00 Paikka Kuntatalo, Toinen linja 14, kokoustila A 3.6 Saari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Vuoden 2019 koetalousarvion toteuttamissuunnitelma

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 07.02.2017 klo 14:00-16:05 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Esivalmistelun projektisuunnitelma

Lisätiedot

HUS SOTE-TYÖSUUNNITELMA. Janne Aaltonen

HUS SOTE-TYÖSUUNNITELMA. Janne Aaltonen HUS SOTE-TYÖSUUNNITELMA Janne Aaltonen SOTE-ORGANISOITUMINEN HUS:SSA Kokoontuu tarvittaessa, lähtökohtaisesti viikoittain Koordinaatioryhmä Janne Aaltonen Grigori Joffe Niina Kauppinen Sune Lang Lauri

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 4/2017 1 Aika 19.04.2017 klo 10:30-12:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 ICT-projektin ajankohtaiskatsaus

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus 9.12.2016 Soma-esivalmistelun organisaatio (maakuntahallitus 21.11.2016) Neuvottelukunta valmistelutahot,

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Pe klo 12.00 lounas, klo 12.30 alkaen kokous Kokouspaikka Hotelli-Ravintola Alma, näyttämökabinetti (Ruukintie 4, Seinäjoki)

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankkeen perustehtävän ja tuotosten ennakoiva arviointi (ns. Silta-malli) 3 Sote-järjestämisen tietojohtaminen 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankkeen perustehtävän ja tuotosten ennakoiva arviointi (ns. Silta-malli) 3 Sote-järjestämisen tietojohtaminen 5 MUISTIO 14/2018 1 Aika 16.11.2018 klo 13:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen perustehtävän ja tuotosten ennakoiva arviointi (ns. Silta-malli)

Lisätiedot

Esivalmistelun maku-tiimi

Esivalmistelun maku-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 14.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt 13.12.2017 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Perustason sosiaali- ja terveyspalvelut kootaan kuntarajat ylittäen maakunnan

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous Muistio 1 (5) 31.10.2017 Mikko Rotonen Helena Ylisipola Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous Aika Maanantai 30.10.2017, kello 9.00 10.36 Paikka Kallion virastotalo,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 MUISTIO 10/2017 1 Aika 25.10.2017 klo 09:00-11:12 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4 UUDENMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 Uudenmaan kuntajohtajakokous AIKA 25.09.2012 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6 MUISTIO 1/2019 1 AIKA 28.01.2019 klo 09:30-11:40 PAIKKA Kallion virastotalo, 3 krs, nh 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 4. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5. 3 Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 4. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5. 3 Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 AIKA 06.02.2019 klo 13:30 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 4 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 3 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköiden muodostaminen. Mira Uunimäki

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköiden muodostaminen. Mira Uunimäki Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköiden muodostaminen Mira Uunimäki 7.12.2017 Liikelaitoksen valmistelua ohjaavat periaatteet 2020 alkuun: perustason palvelut Perustason sosiaali- ja

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 2/2017 1 Aika 06.02.2017 klo 08:30-10:15 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaus 3 10 Alivaltiosihteeri Tuomas Pöystin tilannekatsaus

Lisätiedot