Ulkovalaistussuunnittelu toimintamalli

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ulkovalaistussuunnittelu toimintamalli"

Transkriptio

1 Ulkovalaistussuunnittelu toimintamalli

2

3 Sisältö Johdanto... 5 Suunnittelun toimintamalli Tarjousvaihe Tarjouspyyntö... 6 Lähtökohdat... 6 Toimeksiannon sisältö... 6 Tavoitteet... 6 Aikataulu Tarjous... 7 Toimintasuunnitelma... 7 Toimeksiantoon osallistuvat henkilöt... 7 Veloitusperusteet Tilaus Suunnittelun käynnistysvaihe Lähtötiedot Aloituskokous Suunnitelmien tuottamisvaihe Periaateratkaisut ja vaihtoehtojen valinta...10 Tilaajan hyväksyntä Suunnitelmien laadinta...10 Muiden osasuunnitelmien laadinta...11 Laadunvarmistus...11 Tilaajan hyväksyntä Katusuunnitelman valaistustiedot...12 Suunnitelmien tarkastus ja nähtävilläolo Rakennesuunnittelu ja suunnitelmien kokoaminen...12 Muiden osasuunnitelmien tuottaminen ja luovutus...13 Laadunvarmistus ja yhteensovitus...13 Suunnitelmien kokoaminen Suunnitelmien käsittelyvaihe Itselle luovutus Esitarkastus...14 Suunnitelmien tarkastus Suunnitelmien hyväksyttäminen...15 Tilaajan hyväksyntä Suunnitelmien ja suunnitteluaineiston arkistointi (15)

4 Tampereen kaupunki Versio 1.0 / (15)

5 Johdanto Tässä ohjeessa on esitetty Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen suunnittelun toimintamalli sekä ohjeistettu siihen liittyvät prosessit, vastuualueet ja toimintatavat. Ohje on tarkoitettu ensisijaisesti niille osapuolille, joilla on puitesopimus Tampereen kaupungin kanssa. Ohjeen tarkoituksena on varmistaa Tampereen kaupungille tuotettujen palveluiden yhtenäinen laatutaso sekä toimintatapa palveluntuottajasta riippumatta. Ohje selkeyttää suunnittelun toiminnan sisältöä sekä eri tahojen vastuualueita erilaisten toimenpiteiden osalta. Ohje sisältää ulkovalaistuksen suunnittelun toimintamallin. Suunnittelu on jaettu vaiheisiin: tarjousvaihe, suunnittelun käynnistysvaihe, suunnitelmien tuottamisvaihe sekä suunnitelmien käsittelyvaihe. Tämän ohjeen ovat laatineet tilaajana Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Mika Heikkilä ja konsultteina LiCon-AT Oy sekä Ramboll Finland Oy. 5 (15)

6 Suunnittelun toimintamalli Suunnittelun kaavio, osavaiheet sekä vastuualueet on esitetty liitteessä Tarjousvaihe Tilaajan päättäessä hankkeen toteuttamisesta, sen ensimmäinen vaihe on tarjous. Siihen kuuluvat tilaajalta lähtevä tarjouspyyntö, konsultin tarjous toimintasuunnitelmineen, mahdollisten alikonsulttien tarjoukset sekä tilaajan tilaus Tarjouspyyntö Tarjouspyyntö on tilaajalta lähtöisin oleva toimeksianto. Tarjouspyyntö sisältää kaikki tarvittavat tiedot, joilla konsultti pystyy arvioimaan toimeksiannon suorittamiseksi tarvittavan työmäärän sekä mahdolliset muut kustannukset. Tarjouspyyntö sisältää tiedot lähtökohdista, toimeksiannon sisällöstä, tavoitteista ja aikataulusta. Myös tiedossa olevat yhteistyökumppanit tulee mainita. Lähtökohdat Toimeksiantoa koskeva tarjouspyyntö lähtee liikkeelle tilaajan tarpeesta. Tilaajalla voi olla tarvetta rakentaa uutta ulkovalaistusta, uudistaa vanhaa ulkovalaistusta nykyaikaisemmaksi ja energiatehokkaammaksi, parantaa liikenneturvallisuutta, lisätä yleistä turvallisuuden tunnetta tai luoda alueen ympäristöä viihtyisämmäksi. Toimeksiannon sisältö Toimeksiannon sisältö koostuu hankkeen tavoitteista, suunnittelualueesta, valaistuksen nykytilanteesta, tuotettavista suunnitelma-asiakirjoista, valaistuksen periaateratkaisuista ja erikoisvalaistuksen tarpeista. Toimeksiannon sisällön perusteella hankkeen osapuolet osaavat hakea lähtötietoja, joita suunnitteluun tarvitaan. Tavoitteet Toimeksiannon tavoitteena on täyttää tilaajan tarpeet mahdollisimman hyvin sekä noudattaa Tampereen ulkovalaistuksen tarveselvitystä, Valovoimainen Pirkanmaa -suunnitelmaa tai alueen yleissuunnitelmaa. Ulkovalaistuksen tulee täyttää sille määritellyt valaistusteknilliset vaatimukset ja valaistuslaitteiden voimassa olevat yleiset laatuvaatimukset. Tavoitteisiin kuuluu myös hankkeen kannalta kaiken oleellisen tiedon dokumentointi. Aikataulu Tarjouspyynnössä on esitetty suunnitelmien valmistumisaikataulu, mahdollisten välitavoitteiden aikataulut sekä tarjouspyynnön voimassaoloaika. 6 (15)

7 1.2. Tarjous Tarjouspyynnön saatuaan konsultin projektipäällikkö reagoi siihen mahdollisimman nopeasti ilmoittamalla tilaajalle pyynnön saapumisesta. Tarjous tulee toimittaa tilaajalle kahden viikon kuluessa tilaajan toimeksiannosta, ellei tilaajan kanssa muuta sovita. Projektipäällikön tehtävä on varmistaa yrityksen resurssit ja valmiudet toimeksiannon suorittamiseen. Tarjouksen tulee sisältää toimintasuunnitelman, toimeksiantoon osallistuvat henkilöt sekä veloitusperusteet. Tarjouksessa nimetään toimeksiantoon osallistuvat henkilöt eli projektipäällikkö, laadunvarmistaja sekä suunnittelijat. Myös käytettävät alikonsultit nimetään. Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmalla varmistetaan tilaajan vaatima laatutaso sekä yrityksen käytettävissä olevien resurssien ja henkilöstön riittävyys tehtävänannon edellyttämään palvelutasoon. Toimintasuunnitelmassa tulee kuvata vähintään seuraavat asiat: työn sisältö, suunnittelutyön osavaiheet ja käytettävät menetelmät työn organisointi ja aikataulu laadunvarmistus Toimintasuunnitelman tulee olla selkeä ja sen sisällön tulee noudattaa yllä esitettyä otsikointia. Toimeksiantoon osallistuvat henkilöt Konsultin tulee nimetä hankkeelle projektipäällikkö, laadunvarmistaja ja mahdolliset suunnittelijat sekä heidän työssään käyttämät SKOL-luokat. Jos toimeksiannossa tarvitaan alikonsulttien palveluja, ne on mainittava tarjouksessa. Lisäksi tulee mainita alikonsulttien tuntiveloitushinnat ja tuntien määrä henkilöittäin. Tarjouksessa tulee ilmoittaa ne osa-alueet, joissa tarjoaja käyttää alikonsulttia. Veloitusperusteet Tarjoukseen tulee määrittää kattohinta, joka muodostuu käytettävien tuntiveloitusluokkien (SKOL) tuntien määristä sekä tuntiveloitushinnoista henkilöittäin. Kattohinta on suurin hinta, jonka toimeksiannon suunnittelusta voidaan laskuttaa. Kattohinnan ylittävää osuutta ei voida enää laskuttaa vaan suunnittelu tehdään loppuun ilman lisäkorvauksia, ellei tilaajan kanssa muuta sovita. Veloitusperusteita koskevat sopimusehdot ovat määritelty puitesopimuksessa. 7 (15)

8 1.3. Tilaus Tarjouspyynnön lähettämisen ja konsultin tarjouksen jättämisen jälkeen toimeksiannosta tehdään tilaus. Tilaaja toimittaa tilauksen mukana konsultille ohjeet toimeksiannon laskutuksesta sekä hanketunnuksen. Hanketunnuksen avulla organisaation laskutus voidaan kohdentaa koskemaan tiettyä hanketta. 8 (15)

9 2. Suunnittelun käynnistysvaihe 2.1. Lähtötiedot Työ aloitetaan lähtöaineiston keräämisellä ja tarkastelulla sekä tutustumalla toimeksiannon sisältöön. Tilaaja on velvollinen toimittamaan konsultin käyttöön kaiken saatavilla olevan tarpeellisen aineiston. Konsultti on osaltaan velvollinen pyytämään tilaajalta suunnittelutyön läpiviemiseksi tarvitsemaansa lähtöaineistoa. Valaistuksen periaateratkaisut ja valaistusteknilliset vaatimukset on esitetty Tampereen ulkovalaistuksen tarveselvityksessä 2011, Valovoimainen Pirkanmaa -suunnitelmassa tai alueellisessa yleissuunnitelmassa. Valaistus suunnitellaan Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen suunnitteluohjeen 2014 mukaan. Nykyisen ulkovalaistusverkon lähtötiedot tulee hakea Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen verkkotietojärjestelmästä Aloituskokous Hankkeen aloittamisen kannalta on hyvin tärkeää järjestää aloituskokous heti tarjousvaiheen jälkeen. Aloituskokouksen tarkoituksena on varmistaa projektin toiminnan laatu, riittävät ja oikeat lähtötiedot sekä tavoitteet täyttävät toimintatavat. Aloituskokoukseen osallistuu vähintään tilaajan edustaja ja konsultin projektipäällikkö. Aloituskokouksen kokoon kutsumisesta ja muistion laatimisesta vastaa konsultti. Tarjouspyynnössä annetut lähtötiedot ja tarjouksessa esitetty toimintasuunnitelma tarkistetaan aloituskokouksessa. Muita kokouksessa käsiteltäviä asioita ovat: valaistuksen periaateratkaisut, nykyisen ulkovalaistusverkon tiedot ja erityispiirteet, suunnittelutyön aikataulu sekä hankkeen vastuu- ja yhteyshenkilöt. Hankkeessa mukana olevat toimijat ovat sitoutuneet toimimaan sopimuksen mukaisessa aikataulussa. Aikataulujen laiminlyönnistä seuraa sopimusrikkomus ja se voi johtaa sanktiorangaistukseen tai toimeksiannon ennenaikaiseen päättymiseen. 9 (15)

10 3. Suunnitelmien tuottamisvaihe Suunnittelun lähtökohtana on toteuttaa tilaajan tarpeet täyttävät valaistussuunnitelmat. Kohteen suunnittelun tulee perustua tehtävänantoon, aloituskokouksessa sovittuihin asioihin ja tilaajan hyväksymiin valaistuksen periaateratkaisuihin. Suunnittelija on velvollinen välittämään lähtötiedoista poikkeavat suunnitteluvaiheen muutokset tilaajan tietoon, jotta suunnittelijan ja tilaajan välille ei synny erilaista käsitystä halutusta lopputuloksesta. Epäselvät tavoitteet, vajavaiset lähtötiedot tai konsultin laiminlyönti toimeksiannon sisällön selvittämisessä voi pahimmillaan johtaa ei-toivottuihin tuloksiin ja suunnitelmien uusimiseen. Laatujärjestelmä tai muu laadunvarmistusmenetelmä toimii työkaluna suunnitteluvaiheen käynnistyksessä ja sen läpiviennissä Periaateratkaisut ja vaihtoehtojen valinta Konsultti etsii tilaajan hyväksymien valaistuksen periaateratkaisujen mukaan kohteeseen parhaiten soveltuvan ratkaisun tuottamalla erilaisia vaihtoehtoja. Ratkaisuvaihtoehdot esitellään tilaajalle suunnitteluohjeen periaatteiden mukaisesti. Ratkaisuvaihtoehdot pitää perustella ja niiden on täytettävä valaistukselle asetetut valaistusteknilliset vaatimukset sekä tilaajan tarpeet. Tilaaja voi kommentoida, hyväksyä tai hylätä ratkaisut. Tilaaja on kuitenkin velvollinen perustelemaan konsultille ratkaisuvaihtoehtojen hylkäämiseen johtavat syyt sekä ohjeistamaan konsulttia uudella vaihtoehtoisella lähestymistavalla. Kommentointi johtaa yleensä suunnitelmien muokkaamiseen tai jonkin suunnitelman osa-alueen uudelleen tarkasteluun tai vaatii konsultilta perusteluja ratkaisuun päätymisestä. Tilaajan hyväksyntä Esitettyjen ratkaisuvaihtoehtojen ja käytyjen suunnittelupalaverien pohjalta tilaaja tekee päätöksen käytettävistä periaateratkaisuista. Periaateratkaisut toimiin lähtötietona suunnittelulle jatkossa. Tilaaja ilmoittaa selkeästi ja yksiselitteisesti valitut periaateratkaisut Suunnitelmien laadinta Valaistussuunnitelmat laaditaan Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen suunnitteluohjeen 2014 mukaan. Tavoitteena on, että kaikki Tampereen kaupungin ulkovalaistussuunnitelmat laaditaan yhdenmukaista esitystapaa noudattaen. Suunnitteluhankkeen aikana tulee järjestää riittävän usein suunnittelukokouksia. Kokousten alustava määrä sekä ajankohdat ovat yleensä määritelty tarjouksen toimintasuunnitelmassa. Suunnittelukokouksissa käydään läpi kohteen sen hetkistä tilannetta ja muutoksia sekä tarkistetaan toimeksiannon tavoitteiden täyttyminen. Kokouksista luodaan muistiot, joihin kirjataan käsitellyt asiat ja osallistuneiden hen- 10 (15)

11 kilöiden nimet. Muistioilla voidaan myös varmistaa sovittujen asioiden täytäntöönpano sekä välttää ristiriitatilanteita ja näkemyseroja hankkeen lopputuloksesta. Konsultin tulee selvittää suunnittelukohteen ja sen raja-alueiden nykytilanne maastokäynnillä. Hankkeen koosta riippuen maastokäyntejä voi olla useita suunnitteluprosessin eri vaiheissa. Tarvittaessa konsultti ilmoittaa tilaajan edustajan tarpeellisuudesta osallistua maastokäyntiin. Muiden osasuunnitelmien laadinta Suunnitelmien tuottaminen ja yhteensovittaminen vaatii eri osa-alueiden suunnittelijoiden tiivistä yhteistyötä, toimivaa tiedottamista ja aktiivista vuorovaikutusta. Tilaajan näkemysten huomioiminen sekä eri tekniikka-alojen yhteensovittaminen paranee, kun mahdollisimman moni suunnittelussa mukana oleva taho on läsnä suunnittelukokouksessa. Mahdollisista muutoksista johtuvien ratkaisuvaihtoehtojen esittely tilaajalle sekä välittömän palautteen saaminen edistää aikataulun hallintaa ja parantaa ongelmakohdissa tehtävien ratkaisujen päätöstentekoa. Laadunvarmistus Laadun ja tavoitteiden saavuttamiseksi konsultilta vaaditaan toimenpiteitä, joilla laadun toteutuminen voidaan varmistaa. Lähtökohtana suunnitelmien korkean laatutason saavuttamisessa on, että suunnitelmien avulla luodaan edellytykset kokonaistaloudelliseen ja kustannustehokkaaseen rakentamiseen ja käyttöajan kunnossapitokustannusten minimointiin. Suunnitelmien tulee myös olla tilaajan vaatimusten mukaiset. Konsultilla tulee olla oma laatujärjestelmä, jolla varmistetaan suunnitelmien laatu ja aikataulussa pysyminen. Valaistussuunnittelu on synkronoitava muiden osa-alueiden suunnitelmien aikatauluun yhteensovittamisen mahdollistamiseksi. Eri tekniikka-alojen yhteensovitus on aloitettava riittävän aikaisin, jotta katuvalaistuksen tiedot muihin suunnitelmiin otetaan mahdollisimman ajoissa huomioon. Tilaajan hyväksyntä Konsultti esittelee tilaajalle suunnitelmaluonnokset, jotka perustuvat tilaajan hyväksymiin periaateratkaisuihin ja pitää tilaajaa ajan tasalla suunnitelmien etenemisen suhteen. Tilaaja on mukana suunnitteluprosessissa kommentoimalla aktiivisesti suunnitelmaluonnoksia ja ohjaamalla konsultin ratkaisuja. Tavoitteena on välttää suunnitelmien moneen kertaan tekeminen. 11 (15)

12 3.3. Katusuunnitelman valaistustiedot Katu- ja puistosuunnitelman tarkoitus on esittää kuntapäättäjille ja kuntalaisille alueelle suunnitellut rakennus- ja muutostyöt. Suunnitelmiin liitettävillä valaistustiedoilla varmistetaan katuvalaistuksen toteuttamismahdollisuus sekä vuorovaikutus muihin kadun rakenteisiin ja ympäristöön. Katusuunnitelmavaiheessa valaistuksen osalta suoritettavat tehtävät ovat: valaistusteknillisten vaatimusten määrittäminen tarveselvityksen periaatteiden mukaisesti käytettävien valaistustyyppien määrittäminen pylväiden ja valaisimien sijaintien määrittäminen perustamisen ja jalustojen vaikutus katurakenteisiin ja muihin rakenteisiin ulkovalaistusverkon vaikutus muihin rakenteisiin alueen ja kohteen erityispiirteiden huomioon ottaminen ilkivallan huomioon ottaminen yhteensovittaminen muiden rakenteiden, kalusteiden, varusteiden ja istutusten kanssa Katu- ja puistosuunnitelmavaiheen tuotettavat asiakirjat on esitetty Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen suunnitteluohjeessa Suunnitelmien tarkastus ja nähtävilläolo Tilaaja tarkistaa ja tarvittaessa kommentoi katusuunnitelmien valaistustietoja. Tämän jälkeen konsultti tekee suunnitelmiin tarvittavat korjaukset ja muutokset. Korjausten ja muutosten jälkeen tilaajan hyväksymät suunnitelmat asetetaan julkisesti nähtäville. Nähtävilläolo kestää vähintään 14 vuorokautta, ja tänä aikana osallisilla on mahdollisuus jättää kirjalliset muistutuksensa suunnitelmista. Nähtävilläolon päätyttyä suunnitelmat hyväksytään päätöksellä. Päätöksessä esitetään vastaanotetut muistutukset ja annetaan niihin vastineet Rakennesuunnittelu ja suunnitelmien kokoaminen Rakennussuunnittelun tarkoituksena on tuottaa kaikki hankinnassa ja rakentamisessa tarvittavat asiakirjat, jotka kuvaavat valaistusasennuksen lopputulosta ja toimivat työsuunnittelun lähtöasiakirjoina. Rakennussuunnittelussa tuotettavat asiakirjat on esitetty Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen suunnitteluohjeessa (15)

13 Muiden osasuunnitelmien tuottaminen ja luovutus Konsultin on aktiivisesti toimitettava valaistussuunnitelmaluonnokset tiedoksi muiden osasuunnitelmien suunnittelijoille ja alikonsulteille, jotta valaistuksen ratkaisut voidaan ottaa huomioon muissa suunnitelmissa. Kohteeseen tehtävistä muutoksista on ilmoitettava kaikille tahoille, jotka ovat mukana toimeksiantoa koskevissa tehtävissä. Alikonsultin suunnittelua koskevat samat ohjeet ja säännöt, kuin tahoa, joka alikonsultin palvelun on tilannut. Alikonsultti on velvollinen toimimaan hankkeen tilaajan ohjeiden mukaan ja hyväksyttämään suunnitelmat hankkeen tilaajalla. Konsultti kokoaa ja yhteensovittaa alikonsulttien luovuttamat suunnitelmat yhteen omien suunnitelmien kanssa. Konsultti on vastuussa alikonsultin tuottamista suunnitelmista. Laadunvarmistus ja yhteensovitus Konsultin projektipäällikkö ja laadunvarmistaja huolehtivat hankkeen aikataulun hallinnasta, riittävästä sisäisestä tiedonkulusta sekä tuotettavien suunnitelmien laadusta mm. sisäisten palaverien avulla. Tärkeitä tekijöitä laadun varmistuksessa ovat myös muiden tekniikka-alojen suunnitelmien huomioiminen valaistussuunnittelussa sekä myös valaistussuunnitelman sovittaminen muiden alojen suunnitelmiin. Eri tekniikka-alojen suunnitelmien yhteensovittaminen suunnitteluvaiheen aikana luo pohjan kokonaistaloudellisen, kustannustehokkaan ja kunnossapitokustannuksiltaan edullisen lopputuloksen saavuttamiselle. Konsultti vastaa osaltaan siitä, että suunnitelmat ovat toteuttamiskelpoisia eivätkä ole ristiriidassa muiden suunnitelmien kanssa. Suunnitelmien kokoaminen Suunnitelmien kokoaminen toteutetaan varsinaisen suunnitteluosuuden lopussa, kun suunnitelma-asiakirjoista on tehty vaatimusten mukaiset eikä suunnittelun kehittämiselle löydy enempää perusteita. Suunnitelmien tulee sisältää kaikki valaistuksen rakentamiseen tarvittavat tiedot. Hankekohtaisesti, jostakin yksittäisestä erikoistilanteesta johtuen, jokin asia voidaan jättää ratkaistavaksi rakennustöiden aikana. Kyseinen menettely edellyttää aina tilaajan hyväksyntää ja myöhäisemmässä vaiheessa ratkaistavaksi jäänyt asia on kirjattava selkeästi suunnitelmiin. Kaikki suunnitelmat tulee laatia siten, ettei niissä ole tulkintamahdollisuutta ja että niistä löytyy kaikki hankkeen rakentamiseen tarvittava suunnittelutieto. Konsultin tulee tarkistaa kaikki suunnitelmat ennen itselle luovutusta. 13 (15)

14 4. Suunnitelmien käsittelyvaihe Suunnitteluhanke päättyy itselle luovutuksen, esitarkastuksen, suunnitelmien hyväksyttämisen ja kaikkien toimeksiantoa koskevien asiakirjojen luovutuksen jälkeen. Tämän jälkeen toimeksianto joko päättyy tai erikseen sovittaessa jatkuu rakennusaikaisena työmaapalveluna, jossa palveluntuottaja toimii asiantuntijana ja tekee tarvittaessa muutossuunnitelmat Itselle luovutus Konsultti on velvollinen tekemään suunnitelmien sisäisen tarkastuksen, jolla varmistetaan suunnitelmien ja ratkaisujen oikeellisuus ja vaatimustenmukaisuus. Suunnittelija esittelee suunnitelmat projektipäällikölle ja laadunvarmistajalle. Tarkastamisen jälkeen projektipäällikkö kuittaa nimensä otsikkotauluun hyväksynnän merkiksi Esitarkastus Suunnitelmien itselle luovutuksen jälkeen suunnitelmat kootaan esitarkastusta varten ja ne lähetetään tilaajalle. Suunnitelmien tarkastus Tilaaja tarkistaa ja tarvittaessa kommentoi suunnitelmien esikopioversioita. Tämän jälkeen konsultti tekee suunnitelmiin tarvittavat korjaukset ja muutokset. Tarkastuksessa tarkasteltavia asioita ovat mm: työn tavoitteiden toteutuminen lähtötietojen huomioiminen sovittujen asioiden huomioiminen Tilaajan tarkastus ei korvaa konsultin laadunvarmistusta ja suunnittelutyössä käytettyä tietotaitoa. Tilaajan tarkastuksella varmistetaan, että tilaaja ja suunnittelija ovat olleet yhteisymmärryksessä työn lopputuloksesta. 14 (15)

15 4.3. Suunnitelmien hyväksyttäminen Jos esitarkastusvaiheessa suunnitelmiin tehdään korjauksia ja muutoksia tulee konsultin suorittaa uusi itselle luovutus suunnitelmien laadun varmistamiseksi. Tämän jälkeen konsultti kokoaa ja lähettää suunnitelmat tilaajalle hyväksyttäväksi. Tilaajan hyväksyntä Tilaaja hyväksyy suunnitelmat lopullisesti tai ne korjataan tilaajan kommenttien mukaisesti. Tilaajan tarkastus ei korvaa konsultin tekemää itselle luovutusta. Hankkeen myöhemmissä vaiheissa suunnitelmiin tehtävät muutokset on hyväksytettävä aina tilaajalla Suunnitelmien ja suunnitteluaineiston arkistointi Tilaajan hyväksyttyä suunnitelmat, konsultti toimittaa alkuperäiset suunnitelmat ja tiedostot tilaajalle. Toimitettavat asiakirjat ja tiedostot on esitetty Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen suunnitteluohjeessa Liitteet LIITE 1 Valaistussuunnittelun toimintakaavio 15 (15)

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö

KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö KINNULAN KUNTA KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö 1. Tilaaja Kinnulan kunnan tilapalvelu pyytää tarjoustanne Kinnulan päiväkodin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta sekä rakennesuunnittelusta.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (6) 3 Katujen suunnittelun puitesopimus 2016-2017, konsulttien valinta Pöydälle 12.01.2016 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää sulkea Infrasuunnittelu

Lisätiedot

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Jyväskylä 8.8.2014 Leena Kaanaa Ympäristösi parhaat tekijät 2 Laadukas valaistus Pitkä elinikä, kestää aikaa ja kulutusta Kestävät ja toimivat materiaalit Muotoilu, ulkonäkö,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 1 Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalveluiden puitesopimus 2016 2017, konsulttien valinta HEL 2015-011101 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä

Lisätiedot

MAANALAINEN ASEMAKAAVA NRO vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan

MAANALAINEN ASEMAKAAVA NRO vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan TARJOUS MAANALAINEN ASEMAKAAVA NRO 8676 - vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan Viite: ETL:n yleissuunnittelun aloituskokous 2.5.2017 ja spostit 1.6.2017 Asiakas Tampereen kaupunki

Lisätiedot

MENETTELYTAPAOHJE SUUNNITTELUTTAMINEN HSY JA ESPOON KAUPUNKI 17.6.2015 Liite 1

MENETTELYTAPAOHJE SUUNNITTELUTTAMINEN HSY JA ESPOON KAUPUNKI 17.6.2015 Liite 1 VESIHUOLLON SUUNNITTELUTTAMISEN ERITYISPIIRTEET Sisällysluettelo 1 Menettelytapaohje ja sen käyttö... 2 2 Suunnittelun hankinta... 2 2.1 Yhteisten puitesopimuskonsulttien hankinta... 2 2.2 Yksittäisen

Lisätiedot

Tarjouspyyntö ja tarjouksen tekeminen

Tarjouspyyntö ja tarjouksen tekeminen Muistilista turvallisuuden varmistamiseen liittyvistä tehtävistä suunnittelutyön hankinnassa ja toteutuksessa Muistilista turvallisuuden varmistamiseen liittyvistä tehtävistä suunnittelutyön hankinnassa

Lisätiedot

TARJOUS OJALA 1 ALUEEN TONTTIKATUJEN JA MOSSINKAAREN 1.VAIHEEN KATUSUUNNITTELU. 1. Yleistä

TARJOUS OJALA 1 ALUEEN TONTTIKATUJEN JA MOSSINKAAREN 1.VAIHEEN KATUSUUNNITTELU. 1. Yleistä Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Puutarhakatu 2 B PL 487 33101 TAMPERE Petri Keivaara Ramboll PL 718, Pakkahuoneenaukio 2 33101 Tampere Finland Puhelin: 020 755 611 www.ramboll.fi TARJOUS

Lisätiedot

Lappi, suojelukaava (8182)

Lappi, suojelukaava (8182) Tarjous 1/5 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue Asemakaavoitus Tarjousneuvottelu 11.12.2017 Lappi, suojelukaava (8182) Tehtävä Valmiudet Kiitämme tarjouspyynnöstä ja tarjoudumme tekemään

Lisätiedot

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu TARJOUS XXXXXXX TAMPEREEN KAUPUNKI KAPA Petri Kantola Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta

Lisätiedot

Luonnos puitesopimuksesta Hämeenlinnan kaupunki. Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut. Suunnittelun konsulttipalvelujen puitejärjestely

Luonnos puitesopimuksesta Hämeenlinnan kaupunki. Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut. Suunnittelun konsulttipalvelujen puitejärjestely 1 Liite 4 Luonnos puitesopimuksesta 21.12.2016 Suunnittelun konsulttipalvelujen puitejärjestely Valitut puitesopimuskonsultit, puitesopimus, osa alue X 1. Sopijaosapuolet Yritys A ja PL 84 13100 Hämeenlinna

Lisätiedot

AV - SUUNNITTELUTARJOUS

AV - SUUNNITTELUTARJOUS AVQ3 18.11.2007 AV - SUUNNITTELUTARJOUS Ari Lepoluoto Copyright Avita Ry 2007 Avita Ry, Tykistönkatu 9, 00260 HELSINKI e-mail info@avita.org, tel (09) 463 2525 fax (09) 449 091 AVQ1 AV- SUUNNITTELUTARJOUS

Lisätiedot

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista.

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista. Yleiset sopimusehdot 1 Määritelmät Nämä ovat DC Net Works Oy:n (jäljempänä Toimittaja) tuottamissa hankintapalveluissa käytetyt yleiset sopimusehdot. Sopimus syntyy Tilaajan ja Toimittajan välillä Tilaajan

Lisätiedot

MENETTELYTAPAOHJE SUUNNITTELUTTAMINEN HSY JA KAUNIAISTEN KAUPUNKI Liite 1

MENETTELYTAPAOHJE SUUNNITTELUTTAMINEN HSY JA KAUNIAISTEN KAUPUNKI Liite 1 VESIHUOLLON SUUNNITTELUTTAMISEN ERITYISPIIRTEET Sisällysluettelo 1 Menettelytapaohje ja sen käyttö... 2 2 Suunnittelun hankinta... 2 2.1 Yhteisten puitesopimuskonsulttien hankinta... 2 2.2 Yksittäisen

Lisätiedot

Aineiston luovuttaminen tilaajalle KSE13 Tietomallit ja sähköinen aineisto. Matti Kiiskinen 12.2.2014/Telu-koulutus

Aineiston luovuttaminen tilaajalle KSE13 Tietomallit ja sähköinen aineisto. Matti Kiiskinen 12.2.2014/Telu-koulutus Aineiston luovuttaminen tilaajalle KSE13 Tietomallit ja sähköinen aineisto Matti Kiiskinen 12.2.2014/Telu-koulutus KSE 2013, keskeiset muutokset liittyen konsulttityön luovutukseen Asiakirjat -> Aineisto

Lisätiedot

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4 ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4 RAKENNUSTYÖT LAATUSUUNNITELMAN SISÄLTÖMALLI SISÄLLYSLUETTELO URAKAN LAATUSUUNNITELMA 2 1. LAATUSUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE 2 2. TARJOUKSEN ANTAJAN

Lisätiedot

MENETTELYTAPAOHJE SUUNNITTELUTTAMINEN HSY JA HELSINGIN KAUPUNKI Liite 1

MENETTELYTAPAOHJE SUUNNITTELUTTAMINEN HSY JA HELSINGIN KAUPUNKI Liite 1 VESIHUOLLON SUUNNITTELUTTAMISEN ERITYISPIIRTEET Sisällysluettelo 1 Menettelytapaohje ja sen käyttö... 2 2 Suunnittelun hankinta... 2 2.1 Yhteisten puitesopimuskonsulttien hankinta... 2 2.2 Yksittäisen

Lisätiedot

TARJOUS , rakennussuunnitelma KORKEASAARI, Sukupuuton Puisto ELÄMYKSELLINEN SISÄÄNTULO

TARJOUS , rakennussuunnitelma KORKEASAARI, Sukupuuton Puisto ELÄMYKSELLINEN SISÄÄNTULO 7.5.2013, rakennussuunnitelma KORKEASAARI, Sukupuuton Puisto ELÄMYKSELLINEN SISÄÄNTULO 2 (6) Asiakas HKR Rakennuttaja Marjut Laurila PL 1540 00099 Helsingin kaupunki Tarjouksen tekijä WSP Finland Oy Heikkiläntie

Lisätiedot

Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu

Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu Pekka Männistö Tampereen kaupunki, Smart Tampere, Opastamisen ekosysteemi PL 487 33101 Tampere Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu Tarjous 10181004 20.2.2018 Viite: Palaveri 8.2.2018

Lisätiedot

Tarjous. Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen

Tarjous. Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen Tarjous Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen mika.pitkanen@turku.fi PÄÄSKYVUOREN UUSI ASEMAKAAVA-ALUE URAKAN RAKENNUSTYÖN VALVONTA,

Lisätiedot

Kolmenkulma II, ak 8189 katu- ja rakennussuunnittelu

Kolmenkulma II, ak 8189 katu- ja rakennussuunnittelu TARJOUS 1/3 Tarjousnumero 10172505_P Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue, Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito Pasi Palmu PL 487 33101 TAMPERE Viite Tarjouspyyntö 14.9.2017. Puhelinkeskustelu

Lisätiedot

TIE-, KATU- JA ALUETEKNISTEN TÖIDEN SUUNNITTELUN KUMPPANUUSSOPIMUS AJALLE 1.2.2013-31.12.2014. Tarjouksessa tulee liittää seuraavat selvitykset:

TIE-, KATU- JA ALUETEKNISTEN TÖIDEN SUUNNITTELUN KUMPPANUUSSOPIMUS AJALLE 1.2.2013-31.12.2014. Tarjouksessa tulee liittää seuraavat selvitykset: 1(6) TIE-, KATU- JA ALUETEKNISTEN TÖIDEN SUUNNITTELUN KUMPPANUUSSOPIMUS AJALLE 1.2.2013-31.12.2014 Kokemäen kaupungin yhdyskuntaosasto pyytää tarjoustanne erikseen sopimuskauden aikana hankekohtaisesti

Lisätiedot

SUUNNITELMA-ASIAKIRJOJEN YHDENMUKAISTAMINEN. Projektin tilannekatsaus VESI KOHTUULLISESTI NAUTITTUNA ON TERVEELLISTÄ.

SUUNNITELMA-ASIAKIRJOJEN YHDENMUKAISTAMINEN. Projektin tilannekatsaus VESI KOHTUULLISESTI NAUTITTUNA ON TERVEELLISTÄ. SUUNNITELMA-ASIAKIRJOJEN YHDENMUKAISTAMINEN Projektin tilannekatsaus Matti Ojala Projektin tavoite - Projektin tavoitteena on laatia työkalu (tarkastuslista), jonka avulla vesihuollon suunnittelun eri

Lisätiedot

Kaupunkivalaistus. Joensuu 28.3.2014. Leena Kaanaa. Ympäristösi parhaat tekijät

Kaupunkivalaistus. Joensuu 28.3.2014. Leena Kaanaa. Ympäristösi parhaat tekijät Kaupunkivalaistus Joensuu 28.3.2014 Leena Kaanaa Ympäristösi parhaat tekijät Mannerheimin ratsastajapatsas, Helsinki Toteutettuja ja suunniteltuja kohteita Huopalahdentien katuvalaistus, Helsinki Savion

Lisätiedot

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] 1. Sopijapuolet Tilaaja Hyvinkään kaupunki, Tekninen keskus PL 21 05801 Hyvinkää Y-tunnus 012 5866-0 Toimittaja 2. Tehtävä Tämä konsulttisopimus sisältää tiesuunnitelman laatimisen

Lisätiedot

tarjous , lisäosa vaihe 2

tarjous , lisäosa vaihe 2 19.5.2017 1 (5) Veikko Vänskä Hankepäällikkö Kaupunkiympäristö, Maankäytön suunnittelu Frenckellinaukio 2 B PL 487 33101 Tampereen kaupunki Viite: tarjouspyyntö 11.4.2017 Veikko Vänskä / pysäköintitutkimuksen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle TARJOUS xxxxxxxx TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta tarjota asiantuntijapalveluitamme

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu Tarjouspyyntö 1 (6) 4.10.2013 Hallinto-osasto HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS Diaarinumero: HEL 2013-005356 Hanke 1. Helsingin kaupungin rakennusvirasto pyytää Helsingin kaupunkitilaohjetta

Lisätiedot

Mahdollisten muiden asiakirjojen laadinnasta sovitaan erikseen.

Mahdollisten muiden asiakirjojen laadinnasta sovitaan erikseen. xxxxxxxxx Sivu 2 (4) o Työselostus o Työturvallisuusasiakirja o Hinnoiteltava kustannusarvio ja määräluettelot (FORE) kortteleittain o Johtoyhtiöiden suunnitelmat o Yhteensovituspiirustus o suunnitelman

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio Espoo. Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö , tarjous 30.6.

A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio Espoo. Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö , tarjous 30.6. Tilaus 1 (4) A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio 9 02600 Espoo Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö 19.6.2017, tarjous 30.6.2017 Mt 1421 (Eriksnäsintie ja Jokelantie) parantaminen

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011. 1. Hankintamenettely

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011. 1. Hankintamenettely 1(4) Tekniikka- ja ympäristöosasto KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011 1. Hankintamenettely Avoin menettely, puitejärjestely. Hankinta alittaa EU-kynnysarvon. Hankintailmoitus julkaistaan HILMA:ssa

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Liite 4 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä- alueurakka-alueella 2016 2018 LAATUSUUNNITELMAMALLI 9.8.2016 9.8.2016 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman

Lisätiedot

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS Toiminta- ja laatusuunnitelmamalli 1(5) YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2017-2018 ASIKKALAN KUNTA HEINOLAN KAUPUNKI HOLLOLAN KUNTA

Lisätiedot

EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU

EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU TARJOUSPYYNTÖ 23.6.2011 EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU 1. Tilaaja Euran kunta Tekniset palvelut PL 22 27511 Eura 2. Tilaajan yhteyshenkilöt Tekninen johtaja

Lisätiedot

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS Tampere Kaupunkiympäristön palvelualue Kaupunkiympäristön suunnittelu RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS 7.11.2017 SERUM ARKKITEHDIT OY PÄLKÄNEENTIE 19 A FIN-00510 HELSINKI FINLAND WWW.SERUM.FI Tampere Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. HÄMEENLINNAN KAUPUNKI YHDYSKUNTARAKENNE 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Tiehöylä Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1 1 (2)

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1 1 (2) TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1 1 (2) Kiulukankaan katujen ja ympäristön rakennussuunnittelu Suunnittelijan valintaperusteet ja sopimusehdot 1. Suunnittelijan valintaperusteet Suunnittelijan valinta suoritetaan

Lisätiedot

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen:

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen: Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2013-2014 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Jalasjärven kunnan tekniset palvelut pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista yksikköhintaisena kokonaishintaurakkana

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI TEHTÄVÄKORTIT 1-4 Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Liite nro 1 Kuntatekniikan keskus 21.1.

VANTAAN KAUPUNKI TEHTÄVÄKORTIT 1-4 Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Liite nro 1 Kuntatekniikan keskus 21.1. Kuntatekniikan keskus 21.1.2013 1(10) KORTTI NRO 1 UUDISRAKENTAMINEN / KADUT, AUKIOT, PUISTOT JA KÄYTÄVÄT TILAUSKÄYTÄNTÖ JA SUUNNITTELUAIKA Työ käsittää valaistussuunnitelman sekä siihen liittyvän sähkösuunnitelman

Lisätiedot

Hankinnat puitesopimuskaudella 2008-2009 Puitesopimuksen piirissä hankinnat tehdään pääsääntöisesti neuvottelumenettelyllä

Hankinnat puitesopimuskaudella 2008-2009 Puitesopimuksen piirissä hankinnat tehdään pääsääntöisesti neuvottelumenettelyllä Kunnallistekninen suunnittelu 17.12.2007 Maastomalli- ja kartoitusmittausten sekä pohjatutkimustöiden ja pohjatutkimustöihin liittyvien geoteknisten lausuntojen ja suunnitelmien asiantuntijapalveluiden

Lisätiedot

Sopimus koskee XXXXviraston XXXX teettämiä haittaaineanalyysipalveluja

Sopimus koskee XXXXviraston XXXX teettämiä haittaaineanalyysipalveluja LUONNOS 1 SOPIMUS HAITTA-AINEANALYYSIPALVELUISTA 1 SOPIMUSOSAPUOLET Allekirjoittanut toimeksiantaja Helsingin kaupungin X (tilaaja) ja allekirjoittanut toiminnanharjoittaja (toiminnanharjoittaja) ovat

Lisätiedot

TARJOUS TUOMIOKIRKONKATU: KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU VÄLILLÄ VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU. 1. Yleistä

TARJOUS TUOMIOKIRKONKATU: KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU VÄLILLÄ VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU. 1. Yleistä Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Puutarhakatu 2 B PL 487 33101 TAMPERE Pasi Palmu Ramboll PL 718, Pakkahuoneenaukio 2 33101 Tampere Finland Puhelin: 020 755 611 www.ramboll.fi TARJOUS

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 1 KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan toimiala pyytää tarjoustanne kunnallistekniikan suunnittelusta vuosina 2011-2012

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) Oulun kiinteistöjen talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman laatiminen...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (6) 27 Katujen suunnittelun puitesopimuksen 2016-2017 sopimuskauden jatkaminen optiokaudelle 1.1.2018-31.12.2018 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätös päätti käyttää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 1 Vison Alliance Partners Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 10.12.2013 526, koskien infrahankkeiden projektinjohtopalveluiden

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1(7) Mannerheimintien katu- ja rakennussuunnittelu välillä Postikatu Runeberginkatu

Tarjouspyyntö 1(7) Mannerheimintien katu- ja rakennussuunnittelu välillä Postikatu Runeberginkatu Tarjouspyyntö 1(7) Mannerheimintien katu- ja rakennussuunnittelu välillä Postikatu Runeberginkatu 1 Hankinnan kohde Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto pyytää tarjoustanne otsikossa

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto TARJOUSPYYNTÖ KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU Tarjouspyynnön kohde: Kittilän kunta pyytää Teiltä kokonaishintatarjousta Ylä-

Lisätiedot

VESIHUOLTOVERKKOJEN SUUNNITTELUTEHTÄVIEN MÄÄRITTELY- JA HANKINTAOHJE 2012. Valmiin työn julkistaminen Vesihuoltojaoston syysseminaarissa 7.11.

VESIHUOLTOVERKKOJEN SUUNNITTELUTEHTÄVIEN MÄÄRITTELY- JA HANKINTAOHJE 2012. Valmiin työn julkistaminen Vesihuoltojaoston syysseminaarissa 7.11. VESIHUOLTOVERKKOJEN SUUNNITTELUTEHTÄVIEN Valmiin työn julkistaminen n syysseminaarissa 7.11.2012 Työryhmän puh.joht. Matti Ojala Rahoittajat: - Suomen Vesilaitosyhdistys ry - Maa- ja Vesitekniikan Tuki

Lisätiedot

HUS-Kiinteistöt Oy:n tietomallinnusohjeet

HUS-Kiinteistöt Oy:n tietomallinnusohjeet HUS-Kiinteistöt Oy:n tietomallinnusohjeet Yleinen osa Versio 1.1 18.02.2009 1. YLEISTÄ Projektien mallinnuksen tavoitteena on, että tietomallien sisältämä tieto on hyödynnettävissä rakennushankkeen kaikissa

Lisätiedot

Kartta laaditaan koordinaattijärjestelmässä ETRS-GK25 ja korkeusjärjestelmässä N2000.

Kartta laaditaan koordinaattijärjestelmässä ETRS-GK25 ja korkeusjärjestelmässä N2000. Tarjouspyyntö 1 (5) NUMEERISEN POHJAKARTAN LAATIMINEN 1. Tehtävän määrittely Sipoon kunnan mittaus- ja kiinteistöyksikkö pyytää tarjoustanne tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisen numeerisen pohjakartan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ RAKENNUSVIRASTO 1(6) Katu- ja puisto-osasto Jukka Myyryläinen KPO 13 KIT1

HELSINGIN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ RAKENNUSVIRASTO 1(6) Katu- ja puisto-osasto Jukka Myyryläinen KPO 13 KIT1 RAKENNUSVIRASTO 1(6) PACIUKSENKADUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN SUUNNITTELU Hankinnan kohde Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto pyytää tarjoustanne otsikossa mainitusta suunnittelutehtävästä.

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1

T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1 T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1 SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ Uudenmaan Projektinjohtopalvelut Oy pyytää Teiltä tarjousta (As Oy Mäkärä) -nimiseen rakennuskohteeseen vesikattojen ja yläpohjien peruskorjauksen

Lisätiedot

Suomen Kiinteistöliitto ry. Korjausrakentamispalveluiden. taloyhtiössä. Suomen Kiinteistöliitto ry. TkT Jari Virta

Suomen Kiinteistöliitto ry. Korjausrakentamispalveluiden. taloyhtiössä. Suomen Kiinteistöliitto ry. TkT Jari Virta Korjausrakentamispalveluiden ostaminen taloyhtiössä TkT Jari Virta Korjausrakentamisen osapuolia Valtuudet palveluiden hankintaan Kuntotutkijat tms. Valvojat Materiaalin toimittajat Urakoitsijat Tilaaja

Lisätiedot

TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Kaupunkiympäristön kehittäminen 21.3.2014 1092/11.02.02/2014

TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Kaupunkiympäristön kehittäminen 21.3.2014 1092/11.02.02/2014 TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) PILAANTUNEESEEN MAAPERÄÄN LIITTYVÄT SELVITYKSET, LUPAPROSESSIT JA PUHDISTUSTÖIDEN VALVONTA -PUITESOPIMUS, Tampere Tarjouspyynnön kohde Sopimuskausi Optiot Tampereen kaupunki

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN KONSULTTIPALVELUIDEN KUMPPANUUSSOPIMUS

KUNNALLISTEKNIIKAN KONSULTTIPALVELUIDEN KUMPPANUUSSOPIMUS 28.10.2016 1/10 73599 KUNNALLISTEKNIIKAN KONSULTTIPALVELUIDEN KUMPPANUUSSOPIMUS 1. : Nina Vartiainen 2 Suomi puh. +358 503390562 nina.vartiainen@naantali.fi : : : hankintatoimi. 2. Hankinnan kohde Hankinnan

Lisätiedot

Laihian kunta rakennuttaa Keskuskoulun tontille kerrosalaltaan 2055 m 2 uudisrakennuksen.

Laihian kunta rakennuttaa Keskuskoulun tontille kerrosalaltaan 2055 m 2 uudisrakennuksen. Laihian Kunta 1(6) SUUNNITTELUPALVELUJEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne Monnarin koulun uudisrakennuksen arkkitehti-, rakenne-, LVI- AS- ja geosuunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 18/2016 1 (6) 2 Paloturvallisuussuunnittelu- ja -asiantuntijapalvelut, puitejärjestely HEL 2016-007563 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen

Lisätiedot

MAL-verkoston verkkosivusto laaditaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimeksiannosta ja tilaamana.

MAL-verkoston verkkosivusto laaditaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimeksiannosta ja tilaamana. TARJOUSPYYNTÖ 20.1.2011 MAL-VERKOSTON VERKKOSIVUSTON TOTEUTTAMINEN Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä pyytää tarjoustanne hallinnoimansa kansallisen MAL-verkoston verkkosivuston toteuttamisesta. Pyydämme

Lisätiedot

Tarjouspyyntö HEL (6)

Tarjouspyyntö HEL (6) Tarjouspyyntö HEL 2013-012515 1(6) TELAKKARANNAN SUUNNITTELU Hankinnan kohde Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto pyytää tarjoustanne otsikossa mainitusta suunnittelutehtävästä.

Lisätiedot

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA Neuvottelumenettelyn kulku Helsinki 7.5.2014 Specialist Partner, asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy 1 Neuvottelukutsut ja alustavat tarjouspyynnöt

Lisätiedot

Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö

Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö Tiensuunnittelun laatujärjestelmä TILAAJAN MENETTELYT KONSULTIN TOIMINTA/ LAATUJÄRJESTELMÄ TIEPIIRIKOHTAISET TÄSMENTÄVÄT OHJEET S U U N N I T T E L U N T O I M I N T

Lisätiedot

Ulkovalaistuksen itäisen alueen hoito- ja kunnossapitotyöt 2013 2017

Ulkovalaistuksen itäisen alueen hoito- ja kunnossapitotyöt 2013 2017 Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Ulkovalaistuksen itäisen alueen hoito- ja kunnossapitotyöt 2013 2017 Jyväskylä VALAISTUKSENHUOLTOURAKAN TARJOUSPYYNTÖ Tarjouspyynnön kohde Jyväskylän kaupunki, Yhdyskuntatekniikka,

Lisätiedot

Päiväys 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT

Päiväys 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT Asia: TARJOUSPYYNTÖ KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUS- PALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon

Lisätiedot

VAASAN MANSIKKASAAREN YMPÄRISTÖN MERIARKEOLOGINEN SELVITYS

VAASAN MANSIKKASAAREN YMPÄRISTÖN MERIARKEOLOGINEN SELVITYS 22.6.2015 VAASAN MANSIKKASAAREN YMPÄRISTÖN MERIARKEOLOGINEN SELVITYS Vaasan kaupunki / kaavoitus (jäljempänä tilaaja) pyytää tarjoustanne otsikossa mainitun selvityksen laatimisesta. Tilaaja on ilmoittanut

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n Oulun siivouspalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 1.3 Näyttötilaisuus...

Lisätiedot

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS Tarjousten pisteytys- ja valintaperusteet 1(5) YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2017-2018 ASIKKALAN KUNTA HEINOLAN KAUPUNKI HOLLOLAN

Lisätiedot

Pöytäkirja Määräaikaan klo mennessä saatiin viisi tarjousta:

Pöytäkirja Määräaikaan klo mennessä saatiin viisi tarjousta: MÄKELÄNKADUN SUUNNITTELU, TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1. Pyydetyt tarjoukset Rakennusviraston katu- ja puisto-osasto jätti Mäkelänkadun suunnittelua (HEL 201-002329) koskeneen ilmoituksen julkisesta hankinnasta

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSILLE 2015-2016 SEKÄ OPTIONA VUO- SILLE 2017 2018

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSILLE 2015-2016 SEKÄ OPTIONA VUO- SILLE 2017 2018 TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSILLE 2015-2016 SEKÄ OPTIONA VUO- SILLE 2017 2018 Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan toimiala pyytää tarjoustanne yhdyskuntatekniikan suunnittelusta

Lisätiedot

LÄHILIIKUNTAPAIKAN SUUNNITTELU

LÄHILIIKUNTAPAIKAN SUUNNITTELU 27.7.2017 Sivu 1/5 Tilaaja: Tuusulan kunta, tilakeskus ja vapaa-aikapalvelut PL 60 04301 Tuusula Hanke: Kellokosken koulun lähiliikuntapaikka LÄHILIIKUNTAPAIKAN SUUNNITTELU Pyydämme Teiltä tarjousta lähiliikuntapaikan

Lisätiedot

TAMPEREEN ALUEEN ULKOVALAISTUKSEN SUUNNITTELUOHJE

TAMPEREEN ALUEEN ULKOVALAISTUKSEN SUUNNITTELUOHJE TAMPEREEN ALUEEN ULKOVALAISTUKSEN SUUNNITTELUOHJE katu-, tie-, puisto- ja torialueiden valaistus 1. YLEISSUUNNITELMA 2. TOTEUTUSSUUNNITELMA 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISSUUNNITELMA 1.1. YLEISTÄ 1.2. VALAISTUSLUOKKIEN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU Liite 1. Tehtävän määritys Sivu 1 / 5 KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU TEHTÄVÄNMÄÄRITYS Työn sisältö: Suunnittelutehtävään kuuluu katurakennussuunnitelmien

Lisätiedot

TAMPEREEN ASEMAPUISTON RAKENNUSHISTORIASELVITYS

TAMPEREEN ASEMAPUISTON RAKENNUSHISTORIASELVITYS TARJOUS 1 (5) 10.8.2017 Tampereen kaupunki / Veikko Vänskä VR-Yhtymä Oy / Pirjo Huvila Frenckellinalukio 2 B PL 487 33101 TAMPERE Viite: Tarjouspyyntönne, sähköposti 6.6.2017 Veikko Vänskä > Näkymä Oy

Lisätiedot

LISÄKIRJE NRO 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL

LISÄKIRJE NRO 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL KATUJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2016-2017 Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on pyytänyt tarjoustanne otsikossa mainitusta puitesopimuksesta 15.10.2015 päivätyllä tarjouspyynnöllä

Lisätiedot

Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset

Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset TARJOUSPYYNTÖ 17.3.2015 Tarjouspyyntö Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset Tilaaja Hankinnan kohde Hankinnan tyyppi Työn kuvaus Vihdin kunta, kaavoituspalvelut Vihin kunta pyytää tarjoustanne pohjatutkimusten

Lisätiedot

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Tarjouspyyntö 1 (6) Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Sisällys 1 Hankinnan kohde... 2 2 Hankekuvaus ja hankkeelle asetetut tavoitteet... 2 2.1 Mallinnuksen toteutus... 2 2.2 Alihankinta...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) KATUJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Katujen suunnittelun puitesopimus 2014-2015 tarjousten laatuarvioinnin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) 366 Pilaantuneiden alueiden kunnostamiseen liittyvien konsulttitöiden puitesopimusten jatkaminen yhdellä optiovuodella HEL 2013-005969 T 02 08 02 01 Päätös Lautakunta

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n pankkipalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne midikaivukoneesta. myyjän toimipaikassa Suomessa, käyttö- ja huoltokoulutus ostajan ilmoittama paikka Kotikyläntie 254, IISALMI

Pyydämme tarjoustanne midikaivukoneesta. myyjän toimipaikassa Suomessa, käyttö- ja huoltokoulutus ostajan ilmoittama paikka Kotikyläntie 254, IISALMI TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) MIDIKAIVUKONEEN HANKINTA Pyydämme tarjoustanne midikaivukoneesta. Hankintamenettely Avoin. Tarjouspyyntö on julkaistu kuntayhtymän internetsivuilla osoitteessa http:///hankinnat. Hankintailmoitus

Lisätiedot

13.3.2014 LAUNOSTEN KOULUN LAAJENNUS SANEERAUS TARJOUSPYYNTÖ RAKENNE SUUNNITTELUSTA

13.3.2014 LAUNOSTEN KOULUN LAAJENNUS SANEERAUS TARJOUSPYYNTÖ RAKENNE SUUNNITTELUSTA - Lopen kunnan tekninen toimi pyytää tarjoustanne Launosten koulun laajennuksen ja saneerauksen RAKENNE-suunnittelutehtävistä. Hankinnassa noudatetaan avointa hankintamenettelyä ja KSE 95 (RT 13-10574)

Lisätiedot

LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/ /2020

LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/ /2020 LAPINLAHDEN KUNTA Tekninen osasto 22.6.2017 LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/2018 2019/2020 URAKOITSIJA: Osoite,kotisivu Puhelin, sähköposti Telefax Asematie 4

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSILLE SEKÄ OPTIONA VUO- SILLE

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSILLE SEKÄ OPTIONA VUO- SILLE TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 30.10.2014 YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSILLE 2015 2016 SEKÄ OPTIONA VUO- SILLE 2017 2018 (tämä täydennetty tarjouspyyntö korvaa aiemmin lähetetyn tarjouspyynnön) Kirkkonummen

Lisätiedot

OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) OUKA/1581/ /

OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) OUKA/1581/ / Laatusuunnitelmamalli 1(5) 17.3.2015 OUKA/1581/02.08.02/2015 OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI 17.03.2015 Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, katu ja viherpalvelut Postiosoite: PL 32, 90015 Oulun

Lisätiedot

Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi

Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi Pöytäkirja 1(13) Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus 2016-2017

Lisätiedot

Mallialueen suunnittelu sopimus pp.kk.201v

Mallialueen suunnittelu sopimus pp.kk.201v Ma213-18 Mallialueen suunnittelu sopimus pp.kk.201v Ma213-18 Päivitys Kuva asemoidaan asiakirjan oikeaan reunaan tekstin tasossa. Jos kuva ulottuu koko asiakirjan leveydelle, vasen marginaali on 2 cm.

Lisätiedot

TOIMINTA JA LAATUSUUNNITEMAN SISÄLTÖMALLI

TOIMINTA JA LAATUSUUNNITEMAN SISÄLTÖMALLI TOIMINTA JA LAATUSUUNNITEMAN SISÄLTÖMALLI 15.3.2012 LIITTYY ULKOVALAISTUKSEN YLLÄPIDON SOPIMUKSEEN ESPOON KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO 0 Yleistä 1 1 Ylläpitosopimukseen osallistuvan henkilöstön (oma henkilöstö,

Lisätiedot

Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö

Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö 1(5) TARJOUSPYYNTÖ Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö Kokkolan Satama Oy pyytää tarjoustanne Kokkolan sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyöstä. Työssä on noudatettava

Lisätiedot

Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu

Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PYHÄJOEN KUNTA Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu TARJOUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P27270 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Tarjous

Lisätiedot

ISO 9001:2015 JÄRJESTELMÄ- JA PROSESSIAUDITOIN- NIN KYSYMYKSIÄ

ISO 9001:2015 JÄRJESTELMÄ- JA PROSESSIAUDITOIN- NIN KYSYMYKSIÄ ISO 9001:2015 JÄRJESTELMÄ- JA PROSESSIAUDITOIN- NIN KYSYMYKSIÄ IMS Business Solutions Oy, J Moisio 10/ 2016 2.10.2016 IMS Business Solutions Oy 2 ISO 9001:2015 PROSESSIEN AUDITOINTIKYSYMYKSIÄ ISO 9001:2015

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Siltojen ja taitorakenteiden suunnittelun puitesopimus

Lisätiedot

Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma

Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma LIITE 4 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Yleistä Tarjoukset arvioidaan ja pisteytetään jäljempänä mainittujen laadullisten tekijöiden suhteen sen perusteella, missä määrin tarjotun palvelun ominaisuudet

Lisätiedot

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla:

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla: PERUSTELUMUISTIO Kohde 1: HANKE- JA PROJEKTIPÄÄLLIKKÖPALVELUT luonteen mukaisesti. Tarjouspyynnön lisätietokysymysten 1 ja 6 vastauksissa sanottiin, että jokainen annettu toimeksianto täytyy olla varmennettavissa

Lisätiedot

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen:

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: Inkoon sataman ja rannan suunnittelu sekä asemakaavoitus Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: 1. Ote tarjouspyynnöstä: Pyydämme

Lisätiedot

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki TARJOUS 101007840 2.11.2017 TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki Tarjous 101007840 2.11.2017 1 Copyright Pöyry Finland Oy Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa

Lisätiedot

Suunnitteluperusteet. Hankesuunnittelupäivä

Suunnitteluperusteet. Hankesuunnittelupäivä Suunnitteluperusteet Hankesuunnittelupäivä 1.2.2018 1.2.2018 Esityksen sisältö Ohjeita Suunnitteluperusteet asiakirjana Milloin suunnitteluperusteet laaditaan? Suunnitteluperusteiden sisältö Suunnitteluperuste

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä. Tarkastuslautakunta

Valvontajärjestelmä. Tarkastuslautakunta 1 Keski-Pohjanmaan liiton hallintosääntö 1.1.2011 30 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Ulkoinen valvonta järjestetään toimivasta johdosta riippumattomaksi. Ulkoisesta valvonnasta vastaavat tarkastuslautakunta

Lisätiedot