Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma"

Transkriptio

1 LIITE 4 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Yleistä Tarjoukset arvioidaan ja pisteytetään jäljempänä mainittujen laadullisten tekijöiden suhteen sen perusteella, missä määrin tarjotun palvelun ominaisuudet lisäävät laadukkaan toiminnan ja tuloksen todennäköisyyttä. Laatutekijät ilmoitetaan liitteissä 3_1-3_2. Tilaaja voi antaa pisteitä 0,5 pisteen välein. Referenssikohteissa projektin toteuttamisesta saa olla kulunut enintään 7 vuotta (vuosina ) ja referenssejä saa esittää korkeintaan 5 kpl. Referenssien tuoreus vaikuttaa pisteytykseen. Käynnissä olevista hankkeista arviointiin hyväksytään vuonna 2017 tai sitä aiemmin alkaneet suunnittelutyöt. Mikäli konsultti esittää referenssikohteita sallittua enemmän, niin arvostelussa huomioidaan vain 5 ensimmäistä referenssiä. Tarjousten vertailussa käytetään alla esitettyjä arviointikohtia, niissä tarkasteltavia asioita ja laadullisten tekijöiden painoarvoja tarjouksen valintaperusteissa kerrotulla tavalla. Konsultin tulee käyttää suunnittelutoimeksiannossa ELY-keskusten tiesuunnitteluun hyväksymiä avainhenkilöitä. Tässä toimeksiannossa avainhenkilöiksi katsotaan laatuarviointiin sisältyvät henkilöt. Projektipäällikkö Projektipäällikkö, kokemus vastaavista toimeksiannoista Tehtävässä arvostetaan vankkaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Arvioinnissa otetaan huomioon referenssien vastaavuus, tuoreus ja lukuisuus. Täysin vastaavalla työllä tarkoitetaan rakentamiskustannuksiltaan vähintään 10 milj. suuruista maantiehankkeen tiesuunnitelman laatimista. Täysin vastaavaan hankkeeseen on sisältänyt maanteiden, yksityisten teiden, siltojen, pohjanvahvistusten, ympäristön, kuivatuksen ja melun suojauksen suunnittelua tietomallintamista käyttäen sekä vaikutusarviointien tekemistä. Vastaava hanke sisältää em. osasuunnitelmat, mutta on kustannuksiltaan tai laajuudeltaan hieman suppeampi. Osittain vastaava hanke sisältää vain osan em. osasuunnitelmista ja on kustannuksiltaan tai laajuudeltaan selvästi suppeampi. Referenssitietojen arvostelu tapahtuu seuraavasti: Vertailussa arvostetaan ensisijaisesti projektipäällikön roolissa esitettyjä referenssikohteita vastaavista TS-kohteista. Toissijaisena huomioidaan maanteiden rakennussuunnitelmia ja yleissuunnitelmia koskevat vastaavat referenssihankkeet. Muiden väylien kuin maanteiden suunnitelmat ovat arvostelussa alempana.

2 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 2 (9) Pisteytys tehdään seuraavan skaalan mukaan: Erinomainen 9-10 Referenssityöt ovat maanteiden suunnittelun projektipäällikköroolista. Referenssityöt vastaavat sisällöltään ja laajuudeltaan erinomaisesti hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Lisäksi henkilöllä on vahva viimeaikainen kokemus vastaavista toimeksiannoista. Hyvä 7-8 Kaikki referenssityöt ovat projektipäällikköroolista ja pääosa referenssikohteista on vastaavista hankkeista. Referenssityöt vastaavat sisällöltään ja laajuudeltaan hyvin hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Lisäksi henkilöllä tuoreita referenssihankkeita vastaavista toimeksiannoista. Tyydyttävä 5-6 Kaikki referenssityöt ovat projektipäällikköroolista ja pääosa referenssikohteista on osittain vastaavista hankkeista. Suurin osa referenssitöistä vastaa laajuudeltaan hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Heikko 3-4 Kaikki referenssityöt ovat projektipäällikköroolista, mutta pääosin muunlaisista hankkeista. Osa referenssitöistä vastaa sisällöltään ja laajuudeltaan hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Huono 1-2 Referenssikohteissa on pelkästään pääsuunnittelijan/tms. roolissa tehtyjä töitä. Referenssityöt vastaavat huonosti sisällöltään ja laajuudeltaan hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa tai referenssitöitä on vähän.

3 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 3 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku Avainhenkilöt Avainhenkilöt, referenssit vastaavista tehtävistä. Samaa henkilöä voidaan esittää maksimissaan kahteen eri tehtävään, lomakkeet tulee täyttää tehtäväkohtaisesti siten, että tehtävään esitetyn henkilön referenssit vastaavat kyseistä tehtävää. tiesuunnittelija geoteknisen suunnittelun vastuuhenkilö siltasuunnittelun vastuuhenkilö Täysin vastaavalla työllä tarkoitetaan rakentamiskustannuksiltaan vähintään 20 milj. euron suuruisen maantiehankkeen tiesuunnitelman laatimista. Hankkeeseen on sisältänyt maanteiden, yksityisten teiden, siltojen, pohjanvahvistusten, ympäristön, kuivatuksen, pohjaveden ja melun suojauksen suunnittelua tietomallintamista käyttäen sekä vaikutusarviointien tekemistä. Vastaava hanke sisältää em. osasuunnitelmat, mutta on kustannuksiltaan tai laajuudeltaan hieman suppeampi. Osittain vastaava hanke sisältää vain osan em. osasuunnitelmista ja on kustannuksiltaan tai laajuudeltaan selvästi suppeampi. Avainhenkilö on ollut vastaavassa hankkeessa vastaavassa tehtävässä. Arvioinnissa otetaan huomioon referenssien vastaavuus, tuoreus ja lukuisuus. Pisteytys tehdään seuraavan skaalan mukaan: Erinomainen 9-10 Kaikki referenssityöt ovat avainhenkilön roolista ja vähintään yksi referenssikohteista on täysin vastaavasta hankkeesta ja muut referenssikohteet ovat vastaavista hankkeista. Referenssityöt vastaavat sisällöltään ja laajuudeltaan erinomaisesti hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Lisäksi henkilöllä vahva viimeaikainen kokemus vastaavista toimeksiannoista. Hyvä 7-8 Kaikki referenssityöt ovat avainhenkilön roolista ja pääosa referenssikohteista on vastaavista hankkeista. Referenssityöt vastaavat sisällöltään ja laajuudeltaan hyvin hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Lisäksi henkilöllä tuoreita referenssihankkeita vastaavista toimeksiannoista. Tyydyttävä 5-6 Kaikki referenssityöt ovat avainhenkilön roolista ja pääosa referenssikohteista on osittain vastaavista hankkeista. Suurin osa referenssitöistä vastaa laajuudeltaan hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa.

4 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 4 (9) Heikko 3-4 Referenssikohteissa on muista tehtävistä tai rooleja kuin mihin avainhenkilöksi esitettyä tarjotaan. Osa referenssitöistä vastaa sisällöltään ja laajuudeltaan hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa. Huono 1-2 Referenssikohteissa on muissa tehtävissä tai rooleissa tehtyjä töitä. Referenssityöt vastaavat huonosti sisällöltään ja/tai laajuudeltaan hankinnan kohteena olevaa toimeksiantoa tai referenssitöitä on vähän. 0 Tarjouksen tulee saada avainhenkilön arvioinnista vähintään pisteitä 1. Muutoin tarjous ei ole laadullisesti hyväksyttävä, eikä voi tulla valituksi.

5 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 5 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku Projektisuunnitelma 4.1 Suunnitteluprosessin kuvaus ja organisaatio, työn vaiheistus, työn välitavoitteet ja välipäätökset sekä työn painopistealueet Suunnitteluprosessin, organisaation, työn vaiheistuksen, työn välitavoitteiden ja välipäätösten sekä työn painopistealueiden osalta arvostetaan seuraavia asioita: Laadukas ja ammattitaitoinen organisaatio Tehtävän erityispiirteiden huomioon otttamista (hankekohtaisuutta) Suunnitteluprosessin selkeää kuvausta ja hallintaa, jossa korostuvat työn tärkeimpien osatehtävien ja painopistealueiden huomiointi Konsultin esittämää menettelyä ja toimintatapoja päätehtävien suunnittelussa sekä selkeää esitystä suunnittelutyön organisoinnista Suunnittelun yhteistyön, päätöksenteon, vuorovaikutuksen ja suunnitelmien hyväksymisen tarkoituksenmukaisia ja oikea-aikaisia menettelyjä prosessissa Tilaajan esittämiin tehtävänmäärittelyyn ja suunnitteluperusteisiin konsultin projektisuunnitelmassaan tuomaa lisäarvoa. Arvostetaan konsultin ammatillisen erityisosaamisen näkymistä em. tilaajan laatimien kuvausten jatkeena siten, että erityisosaamisesta on odotettavissa laadukkuutta konsultin työn lopputulokseen. Suunnitteluprosessi, työn vaiheistus, työn välitavoitteet ja välipäätökset sekä työn painopistealueet arvioidaan yhtenä arviointiperusteet huomioivana lukuna. Pisteytys tehdään seuraavan skaalan mukaan: Erinomainen 9-10 Projektisuunnitelmassa esitetty kuvaus tämän arviointikohdan osa-alueista on erinomaisella tasolla. Suunnitteluprosessi, toiminnan tärkeät vaiheet, välitavoitteet/-päätökset sekä painopistealueet on esitetty riittävän yksityiskohtaisesti, selkeästi, realistisesti ja laadukkaasti. Kuvauksessa on esitetty erinomaisesti tehtävän erityispiirteitä. Kuvauksesta käy erinomaisesti ilmi, miten konsultti hallitsee toimeksiannon kokonaisuutta. Kuvauksen perusteella tilaajalle on odotettavissa huomattavaa lisäarvoa lopputuloksen laadukkuutena.

6 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 6 (9) Hyvä 7-8 Projektisuunnitelmassa esitetty kuvaus tämän arviointikohdan osa-alueista on hyvällä tasolla. Suunnitteluprosessi, toiminnan tärkeät vaiheet, välitavoitteet/-päätökset sekä painopistealueet on esitetty melko kattavasti. Kuvauksessa on hyvin tehtävän erityispiirteitä Kuvauksesta käy hyvin ilmi, miten konsultti hallitsee toimeksiannon kokonaisuutta Kuvauksen perusteella tilaajalle on odotettavissa jonkin verran lisäarvoa lopputuloksen laadukkuutena. Tyydyttävä 5-6 Projektisuunnitelmassa esitetty kuvaus tämän arviointikohdan osa-alueista on tyydyttävällä tasolla. Suunnitteluprosessi, toiminnan tärkeät vaiheet, välitavoitteet/-päätökset sekä painopistealueet on esitetty yleisellä tasolla. Kuvauksesta käy yleisellä tasolla ilmi, miten konsultti hallitsee toimeksiannon kokonaisuutta. Kuvauksessa on esitetty jonkin verran tehtävän erityispiirteitä. Kuvauksen perusteella tilaajalle ei ole odotettavissa lisäarvoa lopputuloksen laadukkuutena. Heikko 3-4 Projektisuunnitelmassa esitetty kuvaus tämän arviointikohdan osa-alueista on heikolla tasolla. Suunnitteluprosessi, toiminnan tärkeät vaiheet, välitavoitteet/-päätökset sekä painopistealueet on esitetty heikosti. Kuvauksesta ei käy juurikaan ilmi, miten konsultti hallitsee toimeksiannon kokonaisuutta. Kuvauksessa ei ole esitetty tehtävän erityispiirteitä. Huono 1-2 Projektisuunnitelmassa esitetty kuvaus tämän arviointikohdan osa-alueista on esitetty huonosti tai sitä ei ole esitetty ollenkaan. (ei hylkäysperuste) Suunnitteluprosessia, toiminnan tärkeitä vaiheita, välitavoitteita/-päätöksiä sekä painopistealueita on sivuttu. Kuvauksesta ei käy lainkaan ilmi, miten konsultti hallitsee toimeksiannon kokonaisuutta. 0 Projektisuunnitelmasta puuttuu kokonaan kuvaus tämän arviointikohdan osa-alueista.

7 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 7 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku 4.2 Tietomallintaminen osana tiesuunnittelua Tietomallin käytön osalta tässä hankkeessa arvostetaan: Konsultin esittämät menettelyt hankekohtaisten tavoitteiden toteuttamiseksi arvioidaan olevan tarkoituksenmukaisia (mm. menetelmäkuvausten ja mallin tarkistusmenetelmien osalta) ja lisäarvoa tilaajalle tuottavia. Pisteytys tehdään seuraavan skaalan mukaan: Erinomainen 9-10 Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvaukset ovat erittäin tarkoituksenmukaisia. Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvaukset ovat toimeksiantoon hyvin kohdennettuja. Toimenpiteet tuovat tilaajalle lisäarvoa. Hyvä 7-8 Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvaukset ovat tarkoituksenmukaisia. Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvaukset ovat toimeksiantoon hyvin kohdennettuja. Tyydyttävä 5-6 Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvaukset ovat yleisellä tasolla. Menetelmät on kohdennettu tähän toimeksiantoon. Heikko 3-4 Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvaukset ovat yleisellä tasolla. Menetelmiä ei ole kohdennettu tähän toimeksiantoon. Huono 1-2 Esitetyt menetelmät ja mallintarkistuksen kuvauksia on sivuttu projektisuunnitelmassa (ei hylkäysperuste) Menetelmiä ei ole esitetty selkeästi kohdennettuna tähän toimeksiantoon. 0 Tietomallin käyttö puuttuu kokonaan projektisuunnitelmasta.

8 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 8 (9) 4.3 Rakennuskustannusten hallinta Kustannusten hallinnan kannalta tässä hankkeessa arvostetaan: Tehtävän erityispiirteiden huomioon ottamista (hankekohtaisuutta) Kustannusarvion laadinnan prosessin osalta arvioidaan vaiheistuksen (mm. lähtötilanteen haltuunotto, välivaiheet, kustannusarvion dokumentointi ja lopputulos) määrittelyn tarkoituksenmukaisuutta/riittävyyttä hankinnan sisällön kannalta. Tilaaja arvostaa hankinnan sisällön kannalta oikein mitoitettua kustannushallinnan prosessia ja kustannusarvion hallittavuutta ja lopputulosta suunnittelun aikana. Kustannusarvion osalta tilaaja arvostaa kustannusarvion perustumista yleisten, saatavilla olevien kustannuslaskentaohjelmien lisäksi tilaajalle lisäarvoa tuottavaan kustannusasiantuntemukseen. Pisteytys tehdään seuraavan skaalan mukaan: Erinomainen 9-10 Kustannusten hallinnassa on tunnistettu erityisen kattavasti ja yksityiskohtaisesti sekä tehtävän erityispiirteet huomioonottavasti olennaisimmat kustannushallinnan vaiheet ja keinot hallita kustannusten muutoksia toimeksiannon aikana. Kustannushallinnan toimenpiteet tuovat tilaajalle lisäarvoa. Konsultin erityinen kustannusasiantuntemus tuo tilaajalle erityistä lisäarvoa. Hyvä 7-8 Kustannusten hallinnassa on tunnistettu hyvin olennaisimmat ja tehtävän erityispiirteet huomioonottavat kustannushallinnan vaiheet ja keinot hallita rakennuskustannusten muutoksia toimeksiannon aikana. Konsultin kustannusasiantuntemus tuo tilaajalle lisäarvoa. Tyydyttävä 5-6 Kustannusten hallinnassa on tunnistettu yleisellä tasolla olennaisimmat kustannushallinnan vaiheet ja keinot hallita rakennuskustannusten muutoksia toimeksiannon aikana. Kustannusasiantuntemus perustuu yleisiin, saatavilla oleviin kustannuslaskentaohjelmiin. Heikko 3-4 Kustannusten hallinnassa on tunnistettu yleisellä tasolla kustannushallinnan vaiheita ja keinoja mutta niitä ei ole kohdennettu tähän toimeksiantoon. Kustannusasiantuntemus perustuu hankkeiden yleiseen kustannustietoon.

9 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 9 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku Huono 1-2 Kustannusten hallintaa on sivuttu projektisuunnitelmassa mutta ei ole esitetty selkeästi kustannusten hallinnan vaiheita ja toimenpiteitä kohdennettu tähän toimeksiantoon. Kustannusasiantuntemus perustuu yleiseen tietoon. hylkäysperuste 0 Kustannusten hallinta puuttuu.

KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 KONSULTIN VALINTA PISTEYTYSMENETTELY

KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 KONSULTIN VALINTA PISTEYTYSMENETTELY 30.9.2016 KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 KONSULTIN VALINTA PISTEYTYSMENETTELY Konsultin valinta, pisteytysmenettely 1 Yleistä Konsultiksi valitaan tarjoaja, jonka tarjous on paras hinta-laatusuhteeltaan.

Lisätiedot

LISÄKIRJE NRO 1 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL

LISÄKIRJE NRO 1 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL LISÄKIRJE NRO 1 1 SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN ASIANTUNTIJAPALVELUJEN PUITESOPIMUS 2016-2017 Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on pyytänyt tarjoustanne otsikossa mainitusta puitesopimuksesta

Lisätiedot

LISÄKIRJE NRO 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL

LISÄKIRJE NRO 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL KATUJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2016-2017 Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on pyytänyt tarjoustanne otsikossa mainitusta puitesopimuksesta 15.10.2015 päivätyllä tarjouspyynnöllä

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7. WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut Max pisteet Annettu tieto Pisteet

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7. WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut Max pisteet Annettu tieto Pisteet 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 8H16 / Pysäkkikatosten hankekoordinaattori (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 1 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 1 WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/6 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun Tiedepuisto Oy Joensuun Yrityskiinteistöt Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 138671 Joensuun GREEN PARK SMART ENERGY NET - Toteutettavuusselvitys

Lisätiedot

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Turun kaupunki etsii nopeita kokeiluja Kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen. Kokeilut kilpailutetaan avoimella tarjouspyynnöllä.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 5 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/1 18.6.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 5 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/1 18.6.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 5 (17) 1 Vartiointipalvelujen hankinta vuosina 2013-2016 HEL 2013-005714 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Johtokunta päättänee oikeuttaa Helsingin Sataman tilaamaan

Lisätiedot

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS Tarjousten pisteytys- ja valintaperusteet 1(5) YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2017-2018 ASIKKALAN KUNTA HEINOLAN KAUPUNKI HOLLOLAN

Lisätiedot

Pöytäkirja Määräaikaan klo mennessä saatiin viisi tarjousta:

Pöytäkirja Määräaikaan klo mennessä saatiin viisi tarjousta: MÄKELÄNKADUN SUUNNITTELU, TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1. Pyydetyt tarjoukset Rakennusviraston katu- ja puisto-osasto jätti Mäkelänkadun suunnittelua (HEL 201-002329) koskeneen ilmoituksen julkisesta hankinnasta

Lisätiedot

Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi

Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi Pöytäkirja 1(13) Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus 2016-2017

Lisätiedot

RÄYSKÄLÄ AIRPARK -ESISELVITYSHANKKEEN TOTEUTTAMINEN. Kunnanhallitus ( 78):

RÄYSKÄLÄ AIRPARK -ESISELVITYSHANKKEEN TOTEUTTAMINEN. Kunnanhallitus ( 78): RÄYSKÄLÄ AIRPARK -ESISELVITYSHANKKEEN TOTEUTTAMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 78): Lopen kunta on kilpailuttanut Räyskälä Airpark -esiselvityshankkeen toteuttamiseksi tarvittavan konsulttipalvelun hankinnan

Lisätiedot

Puitekonsultteja haettiin seitsemään aihealueeseen. Jokaiseen aihealueeseen pyrittiin valitsemaan 3 5 konsulttia.

Puitekonsultteja haettiin seitsemään aihealueeseen. Jokaiseen aihealueeseen pyrittiin valitsemaan 3 5 konsulttia. Hallitus 3 24.01.2017 KONSULTTIEN VALINTA HELSINGIN SEUDUN MAL 2019 -SUUNNITELMAN JA SEN SISÄLTÄMÄN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMAN (HLJ) KONSULTOINNIN PUITEJÄRJESTELYYN VUOSINA 2017 2019 59/08.00.00.00/2017

Lisätiedot

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla:

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla: PERUSTELUMUISTIO Kohde 1: HANKE- JA PROJEKTIPÄÄLLIKKÖPALVELUT luonteen mukaisesti. Tarjouspyynnön lisätietokysymysten 1 ja 6 vastauksissa sanottiin, että jokainen annettu toimeksianto täytyy olla varmennettavissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 10 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/2 18.6.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 10 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/2 18.6.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 10 (17) 2 Järjestyksenvalvonta- ja turvatarkastuspalvelujen hankinta 2013-2016 HEL 2013-005715 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Johtokunta päättänee oikeuttaa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(15) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto INFRAHANKKEIDEN PROJEKTINJOHTOPALVELUT, PUITESOPIMUS

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(15) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto INFRAHANKKEIDEN PROJEKTINJOHTOPALVELUT, PUITESOPIMUS HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(15) INFRAHANKKEIDEN PROJEKTINJOHTOPALVELUT, PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Infrahankkeiden projektinjohtopalvelut, puitesopimus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Siltojen ja taitorakenteiden suunnittelun puitesopimus

Lisätiedot

Talous- ja velkaneuvonta: Asiakasrekisteri. Tarjousten vertailu. Tiivistelmä

Talous- ja velkaneuvonta: Asiakasrekisteri. Tarjousten vertailu. Tiivistelmä Talous- ja velkaneuvonta: Asiakasrekisteri Tiivistelmä Versio 1.0 23.03.2012 HELSINGIN KAUPUNKI Asiakasrekisteri 2 / 5 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tarjouskilpailun pisteytys... 3 1.1 Yhteenveto ja lopputulos...

Lisätiedot

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] 1. Sopijapuolet Tilaaja Hyvinkään kaupunki, Tekninen keskus PL 21 05801 Hyvinkää Y-tunnus 012 5866-0 Toimittaja 2. Tehtävä Tämä konsulttisopimus sisältää tiesuunnitelman laatimisen

Lisätiedot

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 K1: Tarjouspyynnössä työmääräksi on arvioitu 120-160 htp/vuosi. Voiko tämän jakaa osiin tarjotun pääarkkitehdin ja tämän varahenkilön välillä

Lisätiedot

Virtain yhtenäiskoulu. Rakennuttajakonsultin hankinta Tarjouspyynnön esittely Raimo Pirhonen Tekninen johtaja (Virrat)

Virtain yhtenäiskoulu. Rakennuttajakonsultin hankinta Tarjouspyynnön esittely Raimo Pirhonen Tekninen johtaja (Virrat) Virtain yhtenäiskoulu Rakennuttajakonsultin hankinta Tarjouspyynnön esittely 6.3.2018 Raimo Pirhonen Tekninen johtaja (Virrat) Hankekuvaus Virtain yhtenäiskoulun uudisrakennus rakennetaan Virtain kaupungin

Lisätiedot

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot.

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. 1 (5) SÄHKÖISEN OPPIMISYMPÄRISTÖPALVELUN HANKINTA Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. VERTAILUPERUSTEET 1.

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Hankeosa 1B, esittelytilaisuus 9-10.3.2017 Hankeosaesittelyn sisältö n. 60 min Kahvi ja henkilöiden esittäytyminen, 10 min Keskustelua, 30 min Ajankohtaista hankkeella, 10

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentamisen vaiheen 2 rakennuttajakonsultin ja valvontatehtävien kilpailutus

Nikkilän Sydämen laajentamisen vaiheen 2 rakennuttajakonsultin ja valvontatehtävien kilpailutus Muistio 1 (5) Nikkilän Sydämen laajentamisen vaiheen 2 rakennuttajakonsultin ja valvontatehtävien kilpailutus Tarjousten vertailu ja arviointimuistio Aravatalo klo 12 Arviointiryhmä: Jukka Haakana, rakennuttajainsinööri,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1 14.11.2016 1 / 5 TARJOAJAN KELPOISUUDET JA VERTAILUPERUSTEET Tarjouspyynnön liite 1 - Tämä on tarjouslomakkeen liite 1, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. - Tarjouksen tekijän on vastattava

Lisätiedot

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 28.8.2013 1 (5) HSL: tekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena ovat HSL:n tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelut

Lisätiedot

KRUUNUSILLAT-HANKE. Viestintäpalvelut, kilpailutuksen periaatteet ja sisältö. Joulukuu WSP Finland Oy

KRUUNUSILLAT-HANKE. Viestintäpalvelut, kilpailutuksen periaatteet ja sisältö. Joulukuu WSP Finland Oy WSP Finland Oy KRUUNUSILLAT-HANKE Viestintäpalvelut, kilpailutuksen periaatteet ja sisältö Joulukuu 2015 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Miksi kilpailutetaan? Rakennusvirasto vastaa Kruunusillat-hankkeen projektin

Lisätiedot

Suomen metsäkeskus JULKISET PALVELUT. Hankehaku - Susinevan esimerkki, hankehakulomakkeet Johtava luonnonhoidon asiantuntija Matti Seppälä

Suomen metsäkeskus JULKISET PALVELUT. Hankehaku - Susinevan esimerkki, hankehakulomakkeet Johtava luonnonhoidon asiantuntija Matti Seppälä Suomen metsäkeskus JULKISET PALVELUT Hankehaku - Susinevan esimerkki, hankehakulomakkeet Johtava luonnonhoidon asiantuntija Matti Seppälä Hankehaku esimerkkinä Susineva Jalasjärven Susinevan vesiensuojelun

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNNAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA JA LÄNSI-LAPIN LIIKENNESELVITYS

LAPIN MAAKUNNAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA JA LÄNSI-LAPIN LIIKENNESELVITYS LAPIN LIITTO 31.3.2010 Tarjouspyyntö LAPIN MAAKUNNAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA JA LÄNSI-LAPIN LIIKENNESELVITYS Tausta Lapin liitto käynnistää yhteistyössä Lapin ELY-viraston liikenne- ja infrastruktuurivastuualueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (6) 3 Katujen suunnittelun puitesopimus 2016-2017, konsulttien valinta Pöydälle 12.01.2016 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää sulkea Infrasuunnittelu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 1 Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalveluiden puitesopimus 2016 2017, konsulttien valinta HEL 2015-011101 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä

Lisätiedot

EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU

EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU TARJOUSPYYNTÖ 23.6.2011 EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU 1. Tilaaja Euran kunta Tekniset palvelut PL 22 27511 Eura 2. Tilaajan yhteyshenkilöt Tekninen johtaja

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/206 (5) 27.0.206 3 HKL:n arkkitehti- ja pääsuunnittelutehtävien puitejärjestelyn tilaaminen HEL 206-00065 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa liikennelaitoksen tekemään

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

Huom.: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousten viimeisestä jättöpäivästä.

Huom.: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousten viimeisestä jättöpäivästä. LIITE 2 1(8) TARJOUSLOMAKE Vertailuperusteet, niiden pisteytys ja ilmoittaminen. TARJOUS, TARJOTUT LÄÄKÄRIT Tarjoajan nimi: Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön osoite: Yhteyshenkilön puhelinnumero:

Lisätiedot

1/5. TULOS/VIDEOTAULU Unidors Oy Pomi Finland Oy Tulos/videotaulu Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet. Pisteiden laskentatapa

1/5. TULOS/VIDEOTAULU Unidors Oy Pomi Finland Oy Tulos/videotaulu Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet. Pisteiden laskentatapa 1/5 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 26148 / TULOS/VIDEOTAULU (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 2 TULOS/VIDEOTAULU Unidors Oy Pomi Finland

Lisätiedot

Kaupunkiympäristö Rakennuttaminen. Helsinki. Hanasaaren pilaantuneen maan koekunnostushankinta, tarjoajien laatuarviointi. 1.

Kaupunkiympäristö Rakennuttaminen. Helsinki. Hanasaaren pilaantuneen maan koekunnostushankinta, tarjoajien laatuarviointi. 1. 1(7) Hanasaaren pilaantuneen maan koekunnostushankinta, tarjoajien laatuarviointi 1. Taustaa Ilmoitus kansallisen kynnysarvon ylittävästä urakasta julkaistiin Hilmassa 27.4.2016. Laatutarjousten jättöaika

Lisätiedot

Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu

Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu Hankintailmoituksen kysymykset ja vastaukset 29.5.2018 Kysymys 1: Kysyisin Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion

Lisätiedot

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt Tarjouspyyntö Julkisen hallinnon paikkatietoalusta -digihankkeen tuki- ja koulutuspalveluja koskevan osahankkeen konsultointipalveluista - vastaukset esitettyihin kysymyksiin, 29.3.2017 1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin

Lisätiedot

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Tarjouspyyntö 1 (6) Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Sisällys 1 Hankinnan kohde... 2 2 Hankekuvaus ja hankkeelle asetetut tavoitteet... 2 2.1 Mallinnuksen toteutus... 2 2.2 Alihankinta...

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ASIANTUNTIJAPALVELUN HANKINNASTA

TARJOUSPYYNTÖ ASIANTUNTIJAPALVELUN HANKINNASTA Oulunkaaren seutukunta TARJOUSPYYNTÖ Uusiutuvan energian yrityskeskus -hanke Piisilta 1 91100 Ii 2.12.2009 TARJOUSPYYNTÖ ASIANTUNTIJAPALVELUN HANKINNASTA 1. Hankinnan kohde Selvityksen case-kohteena on

Lisätiedot

JULKISTEN YKSILÖIMÄTTÖMIEN PALVELURAKENNUSTEN RAKENTAMIS- JA ASENNUSPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

JULKISTEN YKSILÖIMÄTTÖMIEN PALVELURAKENNUSTEN RAKENTAMIS- JA ASENNUSPALVELUIDEN PUITESOPIMUS MÄNTSÄLÄN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 7/2010 (1/5) JULKISTEN YKSILÖIMÄTTÖMIEN PALVELURAKENNUSTEN RAKENTAMIS- JA ASENNUSPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 1 Hankinnan kohde Hankinta koskee rakentamis- ja asennuspalveluja

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle Sosiaali- ja terveyslautakunta 43 24.06.2015 Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle 1.8.2016 31.7.2019 Sosiaali-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Esityslista /016 1 (5) 7.01.016 Sähkö-, tele-, turva- ja automaatio-, sekä erityissähköjärjestelmien suunnittelutöiden tilaaminen HEL 016-000678 T 0 08 0 00 Päätösehdotus päättää oikeuttaa

Lisätiedot

Kuopion Uusi Sydän rakentajien hankinta. Tarjouspyynnön ja sopimusdokumentaation laatiminen

Kuopion Uusi Sydän rakentajien hankinta. Tarjouspyynnön ja sopimusdokumentaation laatiminen Kuopion Uusi Sydän rakentajien hankinta Tarjouspyynnön ja sopimusdokumentaation laatiminen 9.6.2017 Sisältö Hankkeen kuvaus Rakentajien hankinta Päivitetty hankintaprosessi Tarjoajien vähimmäisvaatimukset

Lisätiedot

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA Asia Vs. henkilöstöpäällikkö Tuomas Erkkilä ja erityisasiantuntija Terttu Haataja: Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Lisätiedot

Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus

Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus SIVU 1 / 7 Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus 1. Hankintayksikön perustiedot Virallinen nimi Savon Koulutuskuntayhtymä Kansallinen yritys ja yhteisötunnus 1852679 9 Postiosoite Sammakkolammentie

Lisätiedot

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA Perustelumuistio Liite 4: Toimittajan resurssien ja osaamisen arvioinnin tulokset (vertailuperuste 3.2) 1 Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus

Lisätiedot

MHS 7/2016 Asia nro 115

MHS 7/2016 Asia nro 115 Muistio 1 (5) 21.1.2013 179/2016 MHS 7/2016 Asia nro 115 Tarjousten arviointi ja vertailu: Uudenmaan liiton ICT-palvelujen kilpailutus vuosille 2017-2018 Tarjouskilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/20 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) : 2 : 2 1. KUNTALAIN MUKAINEN HALLINNON JA Vastuunalainen tilintarkastaja

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (5) 178 Laajasalon raideliikenteen vaihtoehtojen ympäristövaikutusten arviointi -konsulttityön tilaaminen HEL 2013-005056 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa yleissuunnitteluosaston

Lisätiedot

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS Toiminta- ja laatusuunnitelmamalli 1(5) YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2017-2018 ASIKKALAN KUNTA HEINOLAN KAUPUNKI HOLLOLAN KUNTA

Lisätiedot

OPPILAS- JA PALVELUKULJETUSTEN SEKÄ ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 63):

OPPILAS- JA PALVELUKULJETUSTEN SEKÄ ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 63): OPPILAS- JA PALVELUKULJETUSTEN SEKÄ ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta 17.6.2015 ( 63): Lopen kunnan oppilaskuljetuksista sekä palvelu- ja asiointiliikenteestä sopimuskaudelle

Lisätiedot

Pöytäkirja. - A-insinöörit Suunnittelu Oy Studio Terra Oy (katuympäristö- ja puistosuunnittelu)

Pöytäkirja. - A-insinöörit Suunnittelu Oy Studio Terra Oy (katuympäristö- ja puistosuunnittelu) TULLIVUORENTIEN ETELÄPUOLISEN ALUEEN SUUNNITTELU TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1. Tarjoajien soveltuvuuden arviointi Rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on julkaissut Tullivuorentien eteläpuolisen alueen

Lisätiedot

Ehdokkaan sähköpostiosoite, johon tiedoksiannot ja päätökset voidaan toimittaa:

Ehdokkaan sähköpostiosoite, johon tiedoksiannot ja päätökset voidaan toimittaa: Hankintailmoitus / liite 1.1 1(8) EHDOKKAAN TIEDOT: Ehdokkaan nimi: Ehdokkaan osoite: Y-tunnus: Allekirjoitus ja nimenselvennys: Allekirjoittajalla on laillinen nimenkirjoitusoikeus tai valtakirja: Kyllä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö HEL (6)

Tarjouspyyntö HEL (6) Tarjouspyyntö HEL 2013-012515 1(6) TELAKKARANNAN SUUNNITTELU Hankinnan kohde Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto pyytää tarjoustanne otsikossa mainitusta suunnittelutehtävästä.

Lisätiedot

Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö

Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö Tiensuunnittelun laatujärjestelmä TILAAJAN MENETTELYT KONSULTIN TOIMINTA/ LAATUJÄRJESTELMÄ TIEPIIRIKOHTAISET TÄSMENTÄVÄT OHJEET S U U N N I T T E L U N T O I M I N T

Lisätiedot

YLIOPISTON PÄÄRAKENNUKSEN PERUSKORJAUS

YLIOPISTON PÄÄRAKENNUKSEN PERUSKORJAUS YLIOPISTON PÄÄRAKENNUKSEN PERUSKORJAUS Hanke Päärakennuksen peruskorjaus Yliopiston päärakennus koostuu kahdesta osasta, arkkitehti C.L. Engelin suunnittelemastavuonna 1832 valmistuneesta päärakennuksesta

Lisätiedot

Tiestötietojärjestelmät ja - palvelut hankinta

Tiestötietojärjestelmät ja - palvelut hankinta Tiestötietojärjestelmät ja - palvelut hankinta IPT2 työpaja, kokemuksia allianssin hankintaprosessin läpiviennistä 16.11.2017 Hankinnan sisältö, miksi allianssi 16.11.2017 Riitta Kaasalainen 2 16.11.2017

Lisätiedot

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa IPT 2 Hankinta työpaja 8.-9.6.2017 Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa Neuvottelumenettelyn läpivienti Hankinnalle määritetty selkeät tavoitteet Hankintaprosessin mukainen

Lisätiedot

Pisteytystaulukko / toimintatavat (CAF)

Pisteytystaulukko / toimintatavat (CAF) STEA CAF-kriteerit Pisteytystaulukko / toimintatavat (CAF) Toiminta-arviointialueiden pisteytystaulukko Emme ole toimineet aktiivisesti ja järjestelmällisesti tässä asiassa. Ei tietoja /ei näyttöä arviointialueelta

Lisätiedot

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Tarjousten vertailu ja valintaperusteet

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Tarjousten vertailu ja valintaperusteet IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA Tarjousten vertailu ja valintaperusteet Helsinki 7.5.2014 Specialist Partner, asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy 1 Hankintalaki Hankintalaki 62

Lisätiedot

IJI - Innovatiivisuutta julkisiin investointeihin

IJI - Innovatiivisuutta julkisiin investointeihin IJI - Innovatiivisuutta julkisiin investointeihin Hankkeen päätösseminaari 9.6.2014 Case Hämeenlinnan Engelinranta kokemuksia hankintojen kilpailutuksesta Markku Raimovaara Hämeen ammattikorkeakoulu Missä

Lisätiedot

Muistio: Tarjousten arviointi, Kruunusillat, viestintäpalvelut

Muistio: Tarjousten arviointi, Kruunusillat, viestintäpalvelut Muistio: Tarjousten arviointi, Kruunusillat, viestintäpalvelut Arviointiryhmä Ville Alajoki, pj. Lauri Hänninen Kati Kiyancicek Johanna Majamäki, sihteeri Tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt laadullisen

Lisätiedot

Kilpailuttamisprosessin keskeiset asiat

Kilpailuttamisprosessin keskeiset asiat Kilpailuttamisprosessin keskeiset asiat Hankkeen esittely Vertailuperusteet Neuvotteluprosessi Työpajojen sisältö Kaupallisen mallin periaatteet 29.6.2017 1 Pohjanmaan SOTE-talon uudishanke, toteuttajien

Lisätiedot

Muulta osin tarjousten vertailu on vielä kesken ja valmistelu jatkuu.

Muulta osin tarjousten vertailu on vielä kesken ja valmistelu jatkuu. LAUNOSTEN KOULUN LAAJENNUSOSAN IRTOKALUSTEET Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5.2015 ( 56): Launosten koulun laajennusosan irtokalusteista julkaistiin 28.4.2015 tarjouspyyntö julkisten hankintojen HILMA-ilmoitusmenettelyä

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011. 1. Hankintamenettely

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011. 1. Hankintamenettely 1(4) Tekniikka- ja ympäristöosasto KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011 1. Hankintamenettely Avoin menettely, puitejärjestely. Hankinta alittaa EU-kynnysarvon. Hankintailmoitus julkaistaan HILMA:ssa

Lisätiedot

1/7. Kohteiden yhteiset kriteerit Novetos Oy Management Institute of Finland MIF Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet

1/7. Kohteiden yhteiset kriteerit Novetos Oy Management Institute of Finland MIF Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO HEL 2014-015086 / Lasten ja nuorten koordinaatioryhmien valmennus 2015-2016 (Pisteytys kohderiveittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Yrityksen, työryhmän ja työohjelman vähimmäisvaatimukset sekä laadun arviointi.

Yrityksen, työryhmän ja työohjelman vähimmäisvaatimukset sekä laadun arviointi. Liite. Yrityksen, työryhmän ja työohjelman vähimmäisvaatimukset sekä laadun arviointi. I. Tarjoaja (Tarjoava yritys sekä mahdolliset alihankkijat) A. Rahoitus ja taloudellinen toiminta (tp. ja.) Tarjoajan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) KATUJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Katujen suunnittelun puitesopimus 2014-2015 tarjousten laatuarvioinnin

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 1 KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan toimiala pyytää tarjoustanne kunnallistekniikan suunnittelusta vuosina 2011-2012

Lisätiedot

'VI. Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö

'VI. Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö 'VI T$EHALUNTO Toimintaohjeiden rakenne ja käyttö TILAAJAN MENETTELYT KONSULTIN TOIMINTA( LAATUJÄRJESTELMÄ TIEPIIRIKOHTAISET TÄSMENTÄVÄT OHJ EET rsuunnittelun TOIMINTAOHJEET LLMAAsToT 1 Eoo L] r YS TS

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014

Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014 1 (7) Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Kysymyksiä saapui 27.2.2014 mennessä tarjouspyynnön johdosta yhteensä 24 kpl. Ohessa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ RAKENNUSVIRASTO 1(6) Katu- ja puisto-osasto Jukka Myyryläinen KPO 13 KIT1

HELSINGIN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ RAKENNUSVIRASTO 1(6) Katu- ja puisto-osasto Jukka Myyryläinen KPO 13 KIT1 RAKENNUSVIRASTO 1(6) PACIUKSENKADUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN SUUNNITTELU Hankinnan kohde Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto pyytää tarjoustanne otsikossa mainitusta suunnittelutehtävästä.

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen markkinapaikan rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen.

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen markkinapaikan rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen. 1/6 Oulunkaaren kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ Piisilta 1 91100 Ii 16.8.2011 TARJOUSPYYNTÖ ASIANTUNTIJAPALVELUN HANKINNASTA 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen

Lisätiedot

Tietomallintamisen suunnittelu ja dokumentointi käytännössä. Liisa Kemppainen, Sito Oy Jari Niskanen, WSP Finland Oy 4.11.2015

Tietomallintamisen suunnittelu ja dokumentointi käytännössä. Liisa Kemppainen, Sito Oy Jari Niskanen, WSP Finland Oy 4.11.2015 Tietomallintamisen suunnittelu ja dokumentointi käytännössä Liisa Kemppainen, Sito Oy Jari Niskanen, WSP Finland Oy TIETOMALLIPOHJAISEN HANKKEEN SUUNNITTELU Hankkeen käynnistysvaiheessa tulee suunnitella

Lisätiedot

Kaupungilla on oikeus olla hyväksymättä mitään tarjousta.

Kaupungilla on oikeus olla hyväksymättä mitään tarjousta. 1 ( 5) TARJOUSPYYNTÖ Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Valkeakosken kaupunki pyytää tarjoustanne kaupunkistrategian uusimisen konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin.

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 43H16 / Viestintäkonsultointi Raide jokeri infrastrukstuuriprojektiin (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Tarjouspyyntö siivouksesta

Tarjouspyyntö siivouksesta Kotihoidon johtaja Tarjouspyyntö siivouksesta Oulaisten kaupungin perusturvalautakunta pyytää tarjousta kotihoidon tukipalveluina ostettavasta siivouspalvelusta. Siivoustyö tehdään kaupungin alueella noin

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

LIITE 4: TARJOUSPYYNTÖ

LIITE 4: TARJOUSPYYNTÖ Hankinta: Muistiliiton paino- ja jakelupalvelut, tilausjärjestelmä ja logistiikka Muistiliitto ry (jäljempänä tilaaja) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 23.8.2017 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

AV-SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ

AV-SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ AVQ2 18.11.2007 AV-SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ Ari Lepoluoto Copyright Avita Ry 2007 Avita Ry, Tykistönkatu 9, 00260 HELSINKI e-mail info@avita.org, tel (09) 463 2525 fax (09) 449 091 AVQ2 AV- SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1(7) Mannerheimintien katu- ja rakennussuunnittelu välillä Postikatu Runeberginkatu

Tarjouspyyntö 1(7) Mannerheimintien katu- ja rakennussuunnittelu välillä Postikatu Runeberginkatu Tarjouspyyntö 1(7) Mannerheimintien katu- ja rakennussuunnittelu välillä Postikatu Runeberginkatu 1 Hankinnan kohde Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto pyytää tarjoustanne otsikossa

Lisätiedot

Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito

Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito 1/9 64014 Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito 1. : Markku Auvinen Suomi puh. +358 206323190 fax markku.auvinen@aanekoski.fi : : : Asukaslukumme 31.12.2015 oli 19 635 liian suuri, vaan sopiva, ihmisen

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- TERVEYSPALVELUJEN KY Tekniset palvelut

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- TERVEYSPALVELUJEN KY Tekniset palvelut 1 (5) VUOKRATTAVA TILA, vastanottokoti, turvakoti sekä sijais- ja jälkihuoltoyksikkö Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (ESSOTE) hakee käyttöönsä vuokratiloja. Vuokratilat voivat olla

Lisätiedot

LIITE 2. Tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevat vertailuperusteet:

LIITE 2. Tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevat vertailuperusteet: 1/ LIITE 2 Tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevat vertailuperusteet: Tarjouskilpailu ratkaistaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen tarjoajan eduksi. Tarjousten kokonaistaloudellista

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TIEDOTUSLEHDESTÄ. 1 Hankinnan kohde

Tarjouspyyntö 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TIEDOTUSLEHDESTÄ. 1 Hankinnan kohde Tarjouspyyntö 1 (5) 16.11.2017 TARJOUSPYYNTÖ TIEDOTUSLEHDESTÄ 1 Hankinnan kohde Kaarinan kaupunki (tilaaja) pyytää tarjousta kaikkiin Kaarinan kaupungin kotitalouksiin jaettavan tiedotuslehden julkaisemista,

Lisätiedot

Siltojen ja taitorakenteiden ylläpitourakka HKR/KPO tarjousten arviointi

Siltojen ja taitorakenteiden ylläpitourakka HKR/KPO tarjousten arviointi Pöytäkirja 2015 1 (8) Siltojen ja taitorakenteiden ylläpitourakka HKR/KPO 2015 2016 tarjousten arviointi (HEL 2014 013773) Aika 20.2.2015 sekä 23.2.2015 Paikka Rakennusvirasto, Kasarmikatu 21, H.716 Läsnä

Lisätiedot

Järvenpään kaupunki. EU-hankintailmoitus Tarjouspyyntö JARDno Päiväys

Järvenpään kaupunki. EU-hankintailmoitus Tarjouspyyntö JARDno Päiväys EU-hankintailmoitus Tarjouspyyntö JARDno-2018-786 Päiväys 03.08.2018 1/44 EU-hankintailmoitus TARJOUSPYYNTÖ JARDno-2018-786 Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden ja yhdyskuntasuunnittelun puitesopimusjärjestely

Lisätiedot

PJU osuuden projektisuunnitelma -malli

PJU osuuden projektisuunnitelma -malli Projektinjohtourakkaosuus PJU osuuden projektisuunnitelma - 12.8.2015 2 (7) Sisällysluettelo 1 PROJEKTISUUNNITELMAN TARKOITUS... 4 2 URAKAN YLEISTIEDOT... 4 3 URAKANORGANISAATIO... 4 4 PROJEKTIN TAVOITTEET

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu Tarjouspyyntö 1 (6) 4.10.2013 Hallinto-osasto HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS Diaarinumero: HEL 2013-005356 Hanke 1. Helsingin kaupungin rakennusvirasto pyytää Helsingin kaupunkitilaohjetta

Lisätiedot

yritysmahdollisuuksien räätälöidyt toiminta-alustat

yritysmahdollisuuksien räätälöidyt toiminta-alustat TARJOUSPYYNTÖ Päivämäärä: 15.7.2014 Hankinnan / tarjouspyynnön nimike: Suupohjan Systeemit - uusien yritysmahdollisuuksien räätälöidyt toiminta-alustat asiantuntijatyöt Hankinnan tilaaja/ hankintayksikkö:

Lisätiedot

1. YLEISTÄ 2. HANKINNAN KUVAUS 3. HANKINNAN VAATIMUKSET

1. YLEISTÄ 2. HANKINNAN KUVAUS 3. HANKINNAN VAATIMUKSET RAUMAN SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) 1. YLEISTÄ Rauman seurakunta on Rauman talousalueen suurin yksittäinen seurakunta. Pyrimme kaikessa toiminnassamme toteuttamaan kestävän kehityksen periaatteita

Lisätiedot

Naantalin kaupunki. Tarjouspyyntö 30057 Päiväys 01.04.2015

Naantalin kaupunki. Tarjouspyyntö 30057 Päiväys 01.04.2015 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 30057 Palvelutalo Kummelin korjaus- ja laajennustyöt, kokonaisurakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Pekka Alm Suomi puh. pekka.alm@naantali.fi Tarjoukset lähetettävä:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KOSKIEN RAUTATIESILLAN YLEISSUUNNITTELUA JA KATUSUUNNITELMAA

TARJOUSPYYNTÖ KOSKIEN RAUTATIESILLAN YLEISSUUNNITTELUA JA KATUSUUNNITELMAA TARJOUSPYYNTÖ KOSKIEN RAUTATIESILLAN YLEISSUUNNITTELUA JA KATUSUUNNITELMAA Suunnittelukohde: Kyseessä on uusi rautatien alikulkusilta, jossa katu menee radan ali. Siltapaikka on Pietarsaaren kaupungin

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSTEN VERTAILU

LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSTEN VERTAILU Liite 2 Tarjousten vertailu LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSTEN VERTAILU Tarjouspyynnön mukaan tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellinen

Lisätiedot

Palvelukuvausten arviot

Palvelukuvausten arviot Palvelukuvausten arviot Tarjousten vertailuperusteena käytettiin kokonaistaloudellista edullisuutta. Kokonaistaloudellisuutta arvioitaessa otettiin huomioon hinta 30 % ja palvelukuvaukset 70 % painoarvolla.

Lisätiedot

Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 3 1/8. Sigge Arkkitehdit Oy. Pisteiden laskentatapa

Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 3 1/8. Sigge Arkkitehdit Oy. Pisteiden laskentatapa 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 62660 / Kokonaissuunnitelman laatiminen Elisenvaaran oppimiskeskuksen rakennushankkeesta sekä olemassa olevan kiinteistön purkamisesta tarvittavilta osin (Pisteytys kokonaishankinnan

Lisätiedot