CIO-KARTOITUS: DIGI-INNOVOINNIN AJURIT JA ESTEET 2017 KARTOITUSRAPORTTI, N=40

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CIO-KARTOITUS: DIGI-INNOVOINNIN AJURIT JA ESTEET 2017 KARTOITUSRAPORTTI, N=40"

Transkriptio

1 CIO-KARTOITUS: DIGI-INNOVOINNIN AJURIT JA ESTEET 2017 KARTOITUSRAPORTTI, N=40

2 Enfon CIO-kartoitus: 1(6) Enfo kartoitti suomalaisten tietohallintojohtajien näkemyksiä: Digi-innovoinnin ajurit ja esteet organisaatioissa 2017 Kartoitusraportti, N=40 Enfo järjesti CIO tapahtumassa työpajan aiheesta Johda digitaalisten innovaatioiden kehitystä toimivalla mallilla. Työpajassa esittelimme Enfon Innovation Framework -työkalun, jonka avulla voidaan helposti arvioida ja kehittää organisaation valmiutta jalostaa digi-ideoista kannattavaa liiketoimintaa. Työpajaan osallistui 40 tietohallintojohtajaa Suomen johtavista yrityksistä, ja työpajasta saamamme tulokset ja nostot antavat hyvän kuvan digi-innovoinnin problematiikasta nykyorganisaatioissa. Enfo Innovation Framework -malli täyttää tyypillisen kuilun suoraan liiketoiminnan kanssa työskentelevien pienten ketterien digikumppanien ja suurten tietohallintojohdon kanssa toimivien IT-kumppaneiden välillä. Kun yritys laittaa kuntoon kolme kerrosta, Innovate, Enable ja Care, se pystyy vauhdittamaan digiinnovaatioiden kääntymistä jatkuvaksi liiketoiminnaksi, optimoimaan sekä ison että pienen pään kumppanikenttää sekä varmistamaan laadukkaat ja kehittyvät palvelut loppukäyttäjille. Kaikki kolme kerrosta on jaettu neljään osa-alueeseen:

3 Enfon CIO-kartoitus: 2(6) Enfo Innovation Framework toimii tarkistuslistana, jonka avulla voi arvioida pala palalta oman organisaation innovaatiovalmiutta. Pysähtyykö digi-innovointi johdon päätöksentekoon? Vai kumppanien hallintamalliin? Miten saadaan tietohallinto ja liiketoiminta luomaan ja ylläpitämään uusia palveluita yhdessä? Arvioinnin jälkeen on helppo rakentaa roadmap, miten organisaatiota kannattaa lähteä kehittämään. KOMMENTTEJA KOKONAISMALLISTA Toimiva jäsennys ja checklist laittaa oma organisaatio kuntoon! Malli nostaa esiin aidon haasteen isojen ja pienten kumppanien hallinnassa: isot ovat liian hitaita ja pienet taas jopa liian nopeita ja puuhailevat busineksen kanssa milloin mitäkin. Kummankin kanssa törmätään ongelmiin. Kyllä tällä mallilla voisi meidänkin hankkeita priorisoida ja johtaa.

4 Enfon CIO-kartoitus: 3(6) INNOVATE Miten yritykseen luodaan innovointikulttuuri? Tyypillisesti johdon sitoutuminen on aiemmin nimetty ongelmaksi digi-innovaatioiden saamisessa eteenpäin organisaatiossa. Se ei kuitenkaan enää olekaan suurin ongelma. Parin kolmen vuoden digirummutus on saanut aikaiseksi sen, että ylin johto on digihankkeiden takana ja 61,5 % vastaajista nostaa Management buy-in - vaiheen oman organisaationsa vahvuudeksi. Samaa aikaa kolme viidesta vastaajasta nimeää Facilitated innovation process -vaiheen haasteellisimmaksi. Jos vielä tarkastellaan Facilitated innovation process ja Decision model -vaiheita yhtenä kokonaisuutena, lähes 90 % CIO:ista asettaa suurimman kipukohdan siihen. Systemaattinen tapa kerätä ideoita, käsitellä ja jalostaa niitä sekä tehdä niistä päätöksiä siis sakkaa yrityksissä pahiten. Business process optimization -vaihe on vuorossa vasta innovaatioprosessin ja päätöksenteon jälkeen. Koska edellä olevilla alueilla on vielä haasteita, liiketoimintaprosessien optimointi ei vielä saa merkittävää painoarvoa tietohallintojohdon mielessä. Se saattaa kuitenkin olla seuraava suuri kipukohta kun päätöksentekoprosessi on ensin saatu toimimaan. Johto tukee ja jopa ajaa innovaatioita suurimmassa osassa organisaatioita. Fokuksen pitäisikin tällä hetkellä olla systemaattisen ideoiden keruun ja päätöksenteon mallin luomisessa. Vasta sen jälkeen huomio voidaan kääntää innovaatioiden ja liiketoimintaprosessien linkitykseen. KOMMENTTI INNOVATE-KERROKSESTA Meiltä puuttuu selkeä prosessi innovaatioiden johtamiseen ja päätöksentekoon.

5 Enfon CIO-kartoitus: 4(6) ENABLE Miten yritykselle luodaan innovaatiot mahdollistava tekninen ympäristö? Pilvipalveluista on puhuttu paljon ja niiden hyväksyntä ja ymmärrys on tietohallinnossa korkealla. Siksi sillä saralla on jo tehty paljon kehitystä ja yli 40 % CIO:ista nimeää sen oman organisaationsa vahvuudeksi. Sen sijaan data-analytiikka, vaikka se on ollut Gartnerin mukaan jo vuosia tietohallinnon top1-kehityshanke Suomessa*, on vielä heikolla tolalla 40 % vastaajista nimeää sen suurimmaksi kompastuskiveksi ENABLEkerroksessa. Data-analytiikan kenttä on tosin viime vuosien aikana elänyt paljon: tiedon merkitys on kasvanut, nykyään vaaditaan reaaliaikaista dataa, osaajien löytäminen on ollut jo pitkään haastavaa ja lisäksi tekoälyn mukaantulo on laventanut data-analytiikan kenttää. Siksi alue ei näytä lainkaan samalta kuin muutama vuosi sitten, mutta samalla sen painoarvo ja mahdollisuudet ovat entisestään kasvaneet. Pilven osalta suunta on selvillä, kipukohtana on data-analytiikka. KOMMENTTI ENABLE-KERROKSESTA Datavarastojen keräämisessä ja hallinnoinnissa on tällä hetkellä isoimmat haasteet tarvitsemme ketteryyttä prosessiimme. * ICT-prioriteetit 2014 (Marketvisio / Gartner), Digitalisoituminen ja ICT-kehityshankkeet 2017 (Gartner LINE), ICT-kehityshankkeet 2016 (Gartner LINE), Tietohallinto- ja liiketoimintajohdon ICT-prioriteetit 2012 (Marketvisio)

6 Enfon CIO-kartoitus: 5(6) CARE Miten tuoda IT lähelle liiketoimintaa ylläpitämään uusia palveluja uskottavasti? Tämän kerroksen nimi olin alunperin RUN, mutta saadun palautteen perusteella siitä kannattaakin puhua nimellä CARE. Kysymys on siitä, miten varmistetaan uusien digipalveluiden toimivuus loppukäyttäjien näkövinkkelistä ja toisaalta siitä, miten organisaation IT-ympäristöä kehitetään järjestelmällisesti nykyaikaiseksi. Eniten haasteita ja vahvuuksia nähtiin palveluorkestroinnissa ja ketterässä kumppanihallinnassa noin kolmasosa vastaajista nimesi nämä alueet joko vahvuudeksi tai heikkoudeksi, mikä kertoo suurista organisaatiokohtaisista maturiteettieroista. Sen sijaan Transaction engine evolution -vaihe sain vastaajien keskuudessa vain vähän painoarvoa vahvuutena tai heikkoutena, mikä on yllättävää. Perinteisen tietohallinnon ajatusmallit toistettavuuden ja automatisoinnin ympärillä ovat tehneet IT:stä usein monoliittisen möhkäleen, joka jäykistää myös uudet digipalvelut ja tekee siten niiden rakentamisesta hankalaa. Uskommekin, että esimerkiksi suurten ERP:ien korvautuminen pala palalta uusilla notkeilla digipalveluilla on itse asiassa kaikkein suurin ja todennäköisesti tärkein osa-alue CAREkerroksessa ja tulee nostamaan jatkossa päätään monen organisaation suurimpana kehityskohteena. Transaction engine evolutio -vaihe on todennäköisesti suurin haaste, mutta sitä ei vielä täysimääräisesti tunnisteta. CARE-kerroksen osalta IT:llä on eniten kokemusta ja ymmärrystä prosesseista haasteena voi olla perinteisten IT-prosessien sopivuus uudenlaisten digipalveluiden pyörittämiseen tai minkä tahansa tuotteiden loppukäyttäjätukeen. KOMMENTTI CARE-KERROKSESTA Kyllä ERP:stä eroon pääseminen on kiinnostaa toisi ehdottomasti elastisuutta meidänkin organisaatioon.

7 Enfon CIO-kartoitus: 6(6) Yleistä tuloksista Jokainen organisaatio on erilainen. Muutamaa kohtaa lukuunottamatta tulokset organisaatioiden vahvuuksista ja heikkouksista hajaantuivat melko tasaisesti. Siksi mustavalkoisten yleistyksien tekeminen onkin vaarallista; digi-innovoinnin alue menee koko ajan eteenpäin mutta usein organisaatiokohtaisesti. Silti vastauksista nousi myös selkeitä, jopa universaaleja tuloksia. Keskusteluiden ja kommenttien perusteella Enfo Innovation Framework -malli toimii tässä ajassa ja sen avulla yritys voi aidosti arvioida omaa toimintaansa. Mallin etuna on se, että se ei toimi ainostaan tietohallinnon työkaluna vaan myös johdon, liiketoiminnan ja myös tuotanto-organisaation. Saimme kiitosta mallin kattavuudesta työpajan osallistujat kokivat sen sisältävän oleelliset palaset. Kuten sanottu, tämä malli on juuri tämän päivän työkalu ja sen komponentit todennäköisesti elävät, kun digi-innovointi harppoo eteenpäin organisaatioissa. Kyydissä pysymiseen kuitenkin tarvitaan apuja ja toivomme tämän mallin olevan käytännönläheinen kehittämisen työkalu. Kiitos kaikille osallistujille hyvästä keskustelusta, arvokkaasta palautteesta ja rohkeudesta haastaa oma organisaatio mukaan digi-innovoinnin aidosti mahdollistavaan prosessiin!

8 Enfon CIO-kartoitus: 7(6) Tiedustelut: Samuli Savo EVP, Emerging Businesses and Transformation Office Enfo Oyj Puhelin:

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Palvelu innovaatioseteliin Ari Karppinen ari.t.karppinen@steamlane.com Steamlane Oy 050 5410775 Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Kartoitamme

Lisätiedot

Mobiili. MULLISTAA MYYNTITYÖN Technopolis Business Breakfast, 12.9.2014

Mobiili. MULLISTAA MYYNTITYÖN Technopolis Business Breakfast, 12.9.2014 Mobiili MULLISTAA MYYNTITYÖN Technopolis Business Breakfast, 12.9.2014 AIHEITA Taustaa Keskeiset muutoksen tekijät Pilvipalvelut ja sovelluskauppa Mahdollisuudet myyntityössä Miksi myyntiaineistot ja asiakastapaamiset?

Lisätiedot

UUSIX. Työkaluja INWORK hankkeesta

UUSIX. Työkaluja INWORK hankkeesta UUSIX Työkaluja INWORK hankkeesta Anna-Maija Nisula Tutkijatohtori, projekti päällikkö Lappeenrannan yliopiston kauppakorkeakoulu Technology Business Research Center (TBRC) anna-maija.nisula@lut.fi INWORK

Lisätiedot

Työkalut innovoinnin tehostamiseen valmiina käyttöösi. Microsoft SharePoint ja Project Server valmiina vastaamaan organisaatioiden haasteisiin

Työkalut innovoinnin tehostamiseen valmiina käyttöösi. Microsoft SharePoint ja Project Server valmiina vastaamaan organisaatioiden haasteisiin Työkalut innovoinnin tehostamiseen valmiina käyttöösi Microsoft SharePoint ja Project Server valmiina vastaamaan organisaatioiden haasteisiin Terve! Pieni, nopea kysely kiitos! Lyhyt katsaus osallistujiin

Lisätiedot

ICT:n johtamisella tuloksia

ICT:n johtamisella tuloksia Tuottava IT ICT:n johtamisella tuloksia Data: Tietohallintojen johtaminen Suomessa 2012 Tietääkö liiketoimintajohto mitä IT tekee? Ei osaa sanoa tietääkö Ei tiedä Osittain Tietää 0 % 10 % 20 % 30 % 40

Lisätiedot

Korkeakoulujen IT muutoksessa. Trendejä ja vaikutuksia maailmalta ja meiltä

Korkeakoulujen IT muutoksessa. Trendejä ja vaikutuksia maailmalta ja meiltä Korkeakoulujen IT muutoksessa Trendejä ja vaikutuksia maailmalta ja meiltä Miksi me välitämme Trendeistä? Globaalit macro trendit Toimialakohtaiset trendit Teknologia trendit Oma synteesi ja tutkimus Lisää

Lisätiedot

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Merkityksellistä johtamista Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Henkilöstökokemus Asiakkuudet ja asiakaskokemus Digitalisaatio ja tekoäly Kansainvälistyminen ja kasvu Onko yrityksellänne

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. Business haastaa ja IT mahdollistaa - vai miten päin se oli? Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2013

CxO Mentor Oy. Business haastaa ja IT mahdollistaa - vai miten päin se oli? Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2013 CxO Mentor Oy Business haastaa ja IT mahdollistaa - vai miten päin se oli? 5.2.2013 Reino Myllymäki Esityksen kolme lähtökohtaa IT:n hyödyntämisen tilanne? Miten liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyö

Lisätiedot

Case Tampere3: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä

Case Tampere3: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä Case Tampere3: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä Kirsi Vikström, Erikoissuunnittelija, Tietohallinto, ICT-tuotanto ja kehityspalvelut Projektipäällikkö, Tampere3 PMOn käynnistäjä Tampereen Ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kartoitus investointi- ja projektiprosessien harmonisointiasteesta. Juuso Äikäs Suomen Projekti-Instituutti Oy

Kartoitus investointi- ja projektiprosessien harmonisointiasteesta. Juuso Äikäs Suomen Projekti-Instituutti Oy Kartoitus investointi- ja projektiprosessien harmonisointiasteesta Juuso Äikäs Suomen Projekti-Instituutti Oy 1 Haastettelukartoitus investointiprojekteista 3 7% 3 7% 5% 1 % Kartoituksen teemana oli investointien

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot

Suuret Hyödyt Suuri IT-palveluiden tehokkuus

Suuret Hyödyt Suuri IT-palveluiden tehokkuus Ratkaisukeskeiset Toimialojen kehittäjät ja IT-osaajat vertaiskehittämisen mallit OY - ja yhteistyössä it -yhteistyössä Suuret Hyödyt Suuri IT-palveluiden tehokkuus OPPIMISYMPÄRISTÖKEHITTÄJIEN JA IT OSAAJIEN

Lisätiedot

Miten ICT palveluiden tarjontaa ja saatavuutta voitaisiin parantaa Lapissa?

Miten ICT palveluiden tarjontaa ja saatavuutta voitaisiin parantaa Lapissa? Lapin Digistep 3.5.2018 Yritysten digitaalinen toimintaympäristö Miten ICT palveluiden tarjontaa ja saatavuutta voitaisiin parantaa Lapissa? Tuomo Lindholm Tietojenkäsittelyn lehtori Lapin Ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Tervetuloa! Tietohallinnon rajapinnat ja organisointi

Tervetuloa! Tietohallinnon rajapinnat ja organisointi Tervetuloa! Tietohallinnon rajapinnat ja organisointi Reino Myllymäki CxO Mentor Oy johtava mentori, päätoimittaja / Tietohallinnon johtaminen 20.11.2014 Reinon aikajana IT-LT-yhteistyö 2.0 Muutosjohtaminen

Lisätiedot

Johtamiskulttuurin puutteet tärkeimmät liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistoiminnan esteet

Johtamiskulttuurin puutteet tärkeimmät liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistoiminnan esteet Johtamiskulttuurin tärkeimmät liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistoiminnan esteet CxO Academy tutki yhteistyössä IT Forumin ja IT Governance Forumin kanssa liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistoiminnan

Lisätiedot

SoteDigi - Uhka vai mahdollisuus? SoteDigi Oy Harri Hyvönen, tj

SoteDigi - Uhka vai mahdollisuus? SoteDigi Oy Harri Hyvönen, tj SoteDigi - Uhka vai mahdollisuus? 1 SoteDigi Oy Harri Hyvönen, tj. 23.8.2018 Sotedigi Rooli ja taustaa SoteDigi Oy perustettu lokakuussa 2017 Yhtiö kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalisen median käyttö autokaupassa Autoalan Keskusliitto ry 3/1 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalinen media suomessa Kaikista suomalaisista yli % on rekisteröitynyt

Lisätiedot

HR-BAROMETRI KEVÄT

HR-BAROMETRI KEVÄT HR-BAROMETRI KEVÄT 2017 14.2.2017 Mikä HR-barometri? TAUSTA HR-barometri on HR:n tilaa ja tulevaisuuden näkymiä kuvaava kyselytutkimus, jossa tutkimushorisonttina on tutkimushetkeä seuraavat 6-12 kk. TOTEUTUS

Lisätiedot

Kohti teollisuuden älykästä palveluliiketoimintaa

Kohti teollisuuden älykästä palveluliiketoimintaa Kohti teollisuuden älykästä palveluliiketoimintaa Miia Martinsuo Tampereen teknillinen yliopisto, Teollisuustalouden laitos 1.9.2015 Puh. 040-8490895 e-mail miia.martinsuo@tut.fi Sisältö Alykäs teollinen

Lisätiedot

Kenen digikärjet? Mika Helenius. 24.11.2015 Helsinki

Kenen digikärjet? Mika Helenius. 24.11.2015 Helsinki Kenen digikärjet? Mika Helenius 24.11.2015 Helsinki Esittely: Mika Helenius (DI) Tutkija, ohjelmajohtaja, johdon neuvonantaja, ja hallitus ammattilainen http://www.linkedin.com/in/mikahelenius 2009 Aalto

Lisätiedot

PM Club Jyväskylä Jatkuva uudistuminen osaamista ja kokemusta jakamalla

PM Club Jyväskylä Jatkuva uudistuminen osaamista ja kokemusta jakamalla PM Club Jyväskylä 10.6.2015 Jatkuva uudistuminen osaamista ja kokemusta jakamalla Tilaisuuden tavoite Jakaa ajatuksia ja kokemuksia projektipäällikön roolista Saada vertaistukea omaan työhön tai oman organisaation

Lisätiedot

TIETOHALLINTOJEN JOHTAMINEN SUOMESSA 2010

TIETOHALLINTOJEN JOHTAMINEN SUOMESSA 2010 TIETOHALLINTOJEN JOHTAMINEN SUOMESSA 2010 TUTKIMUSRAPORTTI 26.2.2010 Sisällysluettelo 1 Johdanto ja keskeiset havainnot... 2 1.1 Tutkimuksen tiedot... 3 1.2 Yhteenveto... 5 2 Governance... 6 2.1 Yrityksen

Lisätiedot

Tietojärjestelmä uusiksi? Toimijaverkostot, niiden haasteet ja ratkaisut

Tietojärjestelmä uusiksi? Toimijaverkostot, niiden haasteet ja ratkaisut Tietojärjestelmä uusiksi? Toimijaverkostot, niiden haasteet ja ratkaisut Samuli Pekkola Aki Alanne Taru Salmimaa Novi Research Center Tampereen teknillinen yliopisto Sisältö tausta, motiivi ja konteksti

Lisätiedot

Palvelutoimisto. Prosessit ja ihmiset rokkaamaan yhdessä. itsmf TOP10 @Kalastajatorppa 3.-4.10.2013 Hanna Nyéki-Niemi ja Mika Lindström 3.10.

Palvelutoimisto. Prosessit ja ihmiset rokkaamaan yhdessä. itsmf TOP10 @Kalastajatorppa 3.-4.10.2013 Hanna Nyéki-Niemi ja Mika Lindström 3.10. Palvelutoimisto Prosessit ja ihmiset rokkaamaan yhdessä itsmf TOP10 @Kalastajatorppa 3.-4.10.2013 Hanna Nyéki-Niemi ja Mika Lindström 3.10.2013 Keitä olemme? Mika Lindström Hanna Nyéki-Niemi Ei anneta

Lisätiedot

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlin Systems Oy Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlinin palvelujen toimittaminen ja Asiakasratkaisuyksikön tehtäväkenttä Merlin Asiakasratkaisut

Lisätiedot

Reaaliaikainen ja liiketoimintalähtöinen talouden ennustaminen

Reaaliaikainen ja liiketoimintalähtöinen talouden ennustaminen Reaaliaikainen ja liiketoimintalähtöinen talouden ennustaminen Liiketoimintaa verkossa seminaari Markku Pitkänen, Vice President, Basware Oyj Reaaliaikainen ja liiketoimintalähtöinen talouden ennustaminen

Lisätiedot

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Merkityksellistä johtamista Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Henkilöstökokemus Asiakkuudet ja asiakaskokemus Digitalisaatio ja tekoäly Kansainvälistyminen ja kasvu Onko yrityksellänne

Lisätiedot

Suomen terveysdataympäristö

Suomen terveysdataympäristö Suomen terveysdataympäristö Labquality Days Professori Pekka Neittaanmäki 9.2.2018 JYU. Since 1863. 1 Digitalisaatio muuttaa terveydenhuoltoa Lähde: The Kings Fund, http://www.kingsfund.org.uk/publications/articles/eight-technologies-will-change-health-and-care

Lisätiedot

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS + Toimiala: viestintä- ja asiakasverkkopalveluiden tarjoaminen Yritys: DNA "Markkinointiviestien tarkan kohdennuksen ansiosta voimme

Lisätiedot

Digitaalinen transformaatio muuttaa asiakkaidemme liiketoimintaa

Digitaalinen transformaatio muuttaa asiakkaidemme liiketoimintaa Strateginen suunta Digitaalinen transformaatio muuttaa asiakkaidemme liiketoimintaa mobiili Liiketoimintaprosessien ja asioinnin digitalisoituminen on merkittävä globaali trendi Digitalisaatio luo uusia

Lisätiedot

itsmf Finland Conference 2016 Focus Markus Leinonen COBIT ja governance

itsmf Finland Conference 2016 Focus Markus Leinonen COBIT ja governance itsmf Finland Conference 2016 Focus Markus Leinonen COBIT ja governance Markus Leinonen M.Sc. (Econ.), CIA, CISA Senior Manager, Internal Controls Cargotec Oyj 1984 1986 1992 1995 1997 1997 2002 2002 2008

Lisätiedot

Toiminnanohjaus ja tiedolla johtaminen tänään ja tulevaisuudessa

Toiminnanohjaus ja tiedolla johtaminen tänään ja tulevaisuudessa Toiminnanohjaus ja tiedolla johtaminen tänään ja tulevaisuudessa Tietohallintojohtaja Riku Moisio Hämeenlinnan kaupunki 27.3.2015 Ennuste 2000-luvun vaihde Asiat, joita ei osattu kuvitella: * Mobiili *

Lisätiedot

Kaleva Median digipolku ja -opit

Kaleva Median digipolku ja -opit Kaleva Median digipolku ja -opit - Paikallisuuden puolesta vuodesta 1899 1.11.2018 / Tommi Silfverhuth Taustaa 2 3 Koodaamisesta myyntiin ja konseptoinnista johtamiseen Kokemusta eri toimialoilta Innoissaan

Lisätiedot

Basware Controller iltapäivä. Tervetuloa!

Basware Controller iltapäivä. Tervetuloa! Basware Controller iltapäivä Tervetuloa! Ohjelma 13.00 Puheenjohtajan avaus ja Baswaren ennustekyselyn tulokset Minna Snirvi, Vice President, IA and FPS Product Management, Basware Oyj 13.15 Toimivan talousohjauksen

Lisätiedot

Business Insight -tapahtumasarja TIEDOLLA JOHTAMINEN PALVELULIIKETOIMINNASSA. GLO Hotel

Business Insight -tapahtumasarja TIEDOLLA JOHTAMINEN PALVELULIIKETOIMINNASSA. GLO Hotel Business Insight -tapahtumasarja TIEDOLLA JOHTAMINEN PALVELULIIKETOIMINNASSA GLO Hotel 18.2.2016 Ohjelma 9.00-9.30 9.30-10.15 10.15-11.00 Palveluliiketoiminnan yleiset haasteet raportoinnin ja johtamisen

Lisätiedot

Budjetoinnista enemmän apua liiketoiminnan kehittämiseen ja ohjaamiseen

Budjetoinnista enemmän apua liiketoiminnan kehittämiseen ja ohjaamiseen Budjetoinnista enemmän apua liiketoiminnan kehittämiseen ja ohjaamiseen Tutkimusraportti keskisuurten ja suurten suomalaisten yritysten talouden suunnittelusta ja budjetoinnista Elokuu 2016 Budjetoinnista

Lisätiedot

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Kokeilun kuvaus Kokeilu alkoi TAMKissa 4.4.2019 pidetyllä työpajalla. Osallistujia oli TAMKissa 11 ja

Lisätiedot

Asiakkuudet ja tavoitteet kirkkaiksi. Sote-tietopohja-hankkeen työpajat

Asiakkuudet ja tavoitteet kirkkaiksi. Sote-tietopohja-hankkeen työpajat Asiakkuudet ja tavoitteet kirkkaiksi Sote-tietopohja-hankkeen työpajat 14.6.2017 26.10.2015 1 Kevään workshopit Sote-tietopohjan läpileikkaavia teemoja ja keskeisiä sisältöjä työstetään yhteisillä työpajoilla,

Lisätiedot

Ota selvää kasvuasiantuntijoiden 10 ominaispiirteestä. Miten tulla nopeasti kasvavaksi valmistajaksi

Ota selvää kasvuasiantuntijoiden 10 ominaispiirteestä. Miten tulla nopeasti kasvavaksi valmistajaksi Ota selvää kasvuasiantuntijoiden 10 ominaispiirteestä Miten tulla nopeasti kasvavaksi valmistajaksi Nopeasti kasvavien yritysten takana on ihmisiä, jotka ymmärtävät, mitä kasvualustan luominen vaatii.

Lisätiedot

Visuaaliset työpöydät - lisää voimaa liiketoimintaan suurten datamassojen ketterästä analysoinnista

Visuaaliset työpöydät - lisää voimaa liiketoimintaan suurten datamassojen ketterästä analysoinnista Visuaaliset työpöydät - lisää voimaa liiketoimintaan suurten datamassojen ketterästä analysoinnista Tomas Rytkölä Presales Leader Business Analytics 2013 IBM Corporation Agenda 1 Miten saadaan lisää voimaa

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS STRATEGIA

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS STRATEGIA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS STRATEGIA 2020-2023 TULEVAISUUSKUVA NÄIN ME NÄEMME TULEVAISUUDEN 2030 Vaikutukset ympäristöön ja ilmastonmuutokseen ovat keskeisiä kriteerejä päätöksenteossa yhteiskunta-, yritys-

Lisätiedot

Uusi strategia tarvitsee uudistetun johtamisjärjestelmän

Uusi strategia tarvitsee uudistetun johtamisjärjestelmän Uusi strategia tarvitsee uudistetun johtamisjärjestelmän Talent Vectia johtamisjärjestelmäselvitys 13.06.2013 Arto Smolander & Sonja Tanskanen Yritysten näkemys johtamisjärjestelmänsä toimivuudesta Talent

Lisätiedot

BUSINESS FINLAND KUMPPANINA SUURILLE YRITYKSILLE 2018

BUSINESS FINLAND KUMPPANINA SUURILLE YRITYKSILLE 2018 BUSINESS FINLAND KUMPPANINA SUURILLE YRITYKSILLE 2018 BUSINESS FINLANDIN TAVOITTEET Luomme mahdollisuuksia globaaliin kasvuun: 1 2 3 4 edistämällä asiakkaiden uudistumista tukemalla nousevia liiketoimintaekosysteemejä

Lisätiedot

Liity edellä- kävijöihin

Liity edellä- kävijöihin TIETOHALLINTOJOHTAMISEN VALMENNUSOHJELMA Helmi-kesäkuussa 2015 Liity edellä- kävijöihin Liity edelläkävijöihin To improve is to change; to be perfect is to change often. Winston Churchill Miksi ICT-akatemiaan?

Lisätiedot

Tervetuloa! TULOKSISTA TOIMINTAAN. Kohti yhteistä ja innostavaa arkipäivän kehittämistä yhdessä tekemällä

Tervetuloa! TULOKSISTA TOIMINTAAN. Kohti yhteistä ja innostavaa arkipäivän kehittämistä yhdessä tekemällä ENGAGING PEOPLE FOR SUCCESS Tervetuloa! TULOKSISTA TOIMINTAAN Kohti yhteistä ja innostavaa arkipäivän kehittämistä yhdessä tekemällä 24.10.2018 Mika Tenhunen Vaikuttavuutta kehittämiseen TIETO ORGANISAATION

Lisätiedot

Miksi opinnäytetyön aloittaminen on vaivalloista? TAMK/ Pekka Kaatiala, TkL Matematiikan ja tietotekniikan lehtori

Miksi opinnäytetyön aloittaminen on vaivalloista? TAMK/ Pekka Kaatiala, TkL Matematiikan ja tietotekniikan lehtori Miksi opinnäytetyön aloittaminen on vaivalloista? TAMK/ Pekka Kaatiala, TkL Matematiikan ja tietotekniikan lehtori Tiedonhankinta tehtiin avoimella kyselyllä syksyllä 2011. Kyselyyn vastasi 97 kone ja

Lisätiedot

TIETOHALLINTOJOHTAMISEN VALMENNUSOHJELMA Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle 2015. Liity

TIETOHALLINTOJOHTAMISEN VALMENNUSOHJELMA Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle 2015. Liity TIETOHALLINTOJOHTAMISEN VALMENNUSOHJELMA Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle 2015 Liity edelläkävijöihin Bridge the Gap between business and ICT Education is the most powerful weapon which you can use

Lisätiedot

Asuuko digiviisaus teillä?

Asuuko digiviisaus teillä? Asuuko digiviisaus teillä? Hanna Vuohelainen ja Merja Sjöblom Twitter: @haavuu @MerjaSjoblom @tiekery TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry Osaamispalvelut TIEKE vaikuttaja verkottaja vahdittaja

Lisätiedot

Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus

Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Onko asiakas meille tärkeä? Yrityksen asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Asiakaskeskeisyyden nykytilan kartoitus Kysymyssetti on tarkoitettu yrityksen asiakaskeskeisten käytäntöjen tarkasteluun. Tiimit

Lisätiedot

Luotain-arviointi. Nykytila-arvio toiminnan osa-alueesta. Trust, Quality & Progress. Jatkuvuus Tietosuoja Tietohallinto Tietoturvallisuus

Luotain-arviointi. Nykytila-arvio toiminnan osa-alueesta. Trust, Quality & Progress. Jatkuvuus Tietosuoja Tietohallinto Tietoturvallisuus Nykytila-arvio toiminnan osa-alueesta Jatkuvuus Tietosuoja Tietohallinto Tietoturvallisuus Trust, Quality & Progress on tehokas tapa tietää enemmän Oletko tietoinen organisaationne tietohallinnon, tietoturvallisuuden,

Lisätiedot

Digimyrsky ja palvelumuotoilun osallistavia menetelmiä Reetta Kerola, Hanna Yli-Korpela Maarit Heikkinen.

Digimyrsky ja palvelumuotoilun osallistavia menetelmiä Reetta Kerola, Hanna Yli-Korpela Maarit Heikkinen. Digimyrsky ja palvelumuotoilun osallistavia menetelmiä 6.6.2017 Reetta Kerola, Hanna Yli-Korpela Maarit Heikkinen http://contentunion.net/ Päivän pähkinät 9.00-9.30 Opetellaan palvelumuotoilun yhteisöllisten

Lisätiedot

HYÖTY IRTI HENKILÖSTÖTUTKIMUKSISTA!

HYÖTY IRTI HENKILÖSTÖTUTKIMUKSISTA! Engaging people for success HYÖTY IRTI HENKILÖSTÖTUTKIMUKSISTA! Webinaari, 30.11.2016, Juha Ala-Lipasti, Katja Louhema-Santasärkkä CORPORATE SPIRIT MUUTOKSEN TUKENA Tiimien ja organisaation kehittäminen

Lisätiedot

Story. Kajaani. Kuopio. Ornskoldsvik. Trondheim. Savonlinna. Tampere. Lappeenranta. Turku. Espoo (Helsinki) Bergen. Oslo Stockholm.

Story. Kajaani. Kuopio. Ornskoldsvik. Trondheim. Savonlinna. Tampere. Lappeenranta. Turku. Espoo (Helsinki) Bergen. Oslo Stockholm. Kajaani Ornskoldsvik Kuopio Story Bergen Trondheim Turku Tampere Savonlinna Lappeenranta Espoo (Helsinki) Oslo Stockholm Gothenburg Boras Aarhus Malmo Copenhagen Leading provider of cloud solutions and

Lisätiedot

5.10. Työ Työkykyjohtamisen opintopolku 2017, osa 8/9: Työkyvyn johtaminen tiedolla

5.10. Työ Työkykyjohtamisen opintopolku 2017, osa 8/9: Työkyvyn johtaminen tiedolla 5.10. Työ 2040 - Työkykyjohtamisen opintopolku 2017, osa 8/9: Työkyvyn johtaminen tiedolla Hanna Kankainen, työkykyjohtaja, Varma Juho Kettunen, suurasiakasjohtaja, Varma Työkyvyn johtaminen tiedolla Liiketoimintalähtöinen

Lisätiedot

Business Insight -tapahtumasarja BUSINESS INSIGHT GOES VAASA

Business Insight -tapahtumasarja BUSINESS INSIGHT GOES VAASA Business Insight -tapahtumasarja BUSINESS INSIGHT GOES VAASA 21.4.2016 Ohjelma 13.00-13.10 Tervetuloa ja Hallittu tiedolla johtaminen - Jari Laakkonen, Managing Partner 13.10-13.30 Qlik-platform, hallitun

Lisätiedot

TIETOHALLINTOJOHDON KOMPETENSSIT

TIETOHALLINTOJOHDON KOMPETENSSIT TIETOHALLINTOJOHDON KOMPETENSSIT ICT Leaders Finland ry 25.8.2015 TURKU SCHOOL OF ECONOMICS TIETOHALLINTOJOHTAJAN TEHTÄVÄT JA OSAAMISALUEET Kori 1: Liiketoiminnan kehittäminen yhdessä liiketoimintajohdon

Lisätiedot

CIO Forum. Tietohallintojohtajat muutosjohtajina Säästöjä vai uusia valloituksia? Johan Sandell CIO Forum 3.6.2009

CIO Forum. Tietohallintojohtajat muutosjohtajina Säästöjä vai uusia valloituksia? Johan Sandell CIO Forum 3.6.2009 CIO Forum Tietohallintojohtajat muutosjohtajina Säästöjä vai uusia valloituksia? Johan Sandell CIO Forum 3.6.2009 Tervetuloa Taloudellisen tilanteen haasteet voidaan kääntää mahdollisuuksiksi vahvalla

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunta elinvoiman edistäjänä

Tulevaisuuden kunta elinvoiman edistäjänä Tulevaisuuden kunta elinvoiman edistäjänä 5.9.2017 Joensuu Jenni Airaksinen Kysymys yleisölle: Mitä on kunnan elinvoimapolitiikka? Kirjoita viestin eteen Txt VÄLI v VÄLI vaihtoehdon numero. Esimerkiksi

Lisätiedot

Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset

Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten yritysten käytäntöjä Talent Managementissa ja liiketoiminnan tilanteen vaikutusta valittuihin

Lisätiedot

Suomen IT-palvelumarkkinat: näkymiä vuodelle 2009. Mika Rajamäki

Suomen IT-palvelumarkkinat: näkymiä vuodelle 2009. Mika Rajamäki Suomen IT-palvelumarkkinat: näkymiä vuodelle 2009 Mika Rajamäki Market-Visio Oy Marketvisio on riippumaton ICT-johtamisen ja liiketoiminnan neuvonantaja. Marketvisio yhdistää Gartnerin globaalit resurssit

Lisätiedot

Digitalisaatiossa tuumasta toimeen, vinkkejä ensi askeliin

Digitalisaatiossa tuumasta toimeen, vinkkejä ensi askeliin Digitalisaatiossa tuumasta toimeen, vinkkejä ensi askeliin Teollisuus & Digitalisaatio 3.9.2015 Pekka Savolainen Manager, Business Consulting Affecto Finland Oy pekka.savolainen@affecto.com 050 548 4014

Lisätiedot

Miten 333 organisaatiota voi kehittää yhtä yhteistä digitaalista palvelua ja vielä kuunnella kaikkien asiakkaita?

Miten 333 organisaatiota voi kehittää yhtä yhteistä digitaalista palvelua ja vielä kuunnella kaikkien asiakkaita? #finnayhdessä Miten 333 organisaatiota voi kehittää yhtä yhteistä digitaalista palvelua ja vielä kuunnella kaikkien asiakkaita? Riitta Peltonen, johtava käytettävyyssuunnittelija, Finnan 5-vuotisseminaari,

Lisätiedot

Tietohallintojen johtaminen Suomessa 2012

Tietohallintojen johtaminen Suomessa 2012 Tietohallintojen johtaminen Suomessa 12 Tutkimusraportti 14.3.12 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO JA KESKEISET HAVAINNOT... 3 1.1 Tutkimuksen tiedot... 4 1.2 Yhteenveto... 6 2 GOVERNANCE... 7 2.1 Yrityksen

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. Liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyön esteet käyvät yrityksille kalliiksi! Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2011

CxO Mentor Oy. Liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyön esteet käyvät yrityksille kalliiksi! Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2011 CxO Mentor Oy CxO Mentor Oy Liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyön esteet käyvät yrityksille kalliiksi! 21.9.2011 Reino Myllymäki CxO:n tuore tutkimus Tutkimus tehtiin yhteistyönä IT Forumin ja IT

Lisätiedot

Tulostiedotustilaisuus 27.2.2014. Toimitusjohtaja Seppo Kuula

Tulostiedotustilaisuus 27.2.2014. Toimitusjohtaja Seppo Kuula Tulostiedotustilaisuus 27.2.2014 Toimitusjohtaja Seppo Kuula Tässä materiaalissa esitetyt markkinoihin ja tulevaisuuteen liittyvät lausunnot ja arviot perustuvat yhtiön johdon tämänhetkisiin näkemyksiin.

Lisätiedot

itsmf Seminaari 17 18.0.2015 It Feels Good! Jaana Kovanen CMDB SIG SACM Valmiuksien Itsearviointityökalu

itsmf Seminaari 17 18.0.2015 It Feels Good! Jaana Kovanen CMDB SIG SACM Valmiuksien Itsearviointityökalu itsmf Seminaari 17 18.0.2015 It Feels Good! Jaana Kovanen CMDB SIG SACM Valmiuksien Itsearviointityökalu SIG, työryhmä ja toiminnan taustaa CMDB SIG Jäsenet (aktiiviset tällä hetkellä) Toni Aalto 3gamma

Lisätiedot

Project-TOP QUALITY GATE

Project-TOP QUALITY GATE Project-TOP QUALITY GATE FOR SUCCESSFUL COMPANIES TYÖKALU ERP- JÄRJESTELMIEN TESTAUKSEEN PROJECT-TOP QUALITY GATE Quality Gate on työkalu ERP-järjestelmien testaukseen Huonosti testattu ERP- järjestelmä

Lisätiedot

Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisessä. Nina Mustikkamäki / Tampereen kaupunki

Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisessä. Nina Mustikkamäki / Tampereen kaupunki Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisessä Nina Mustikkamäki / Tampereen kaupunki YHTEISÖ Mitä avoimella innovaatioalustalla tarkoitetaan? Verkostovaikutus TILA TOIMINTA (Raunio ym. 2016) Mitä avoimella

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

apuadigiin - Tukea PK-yritykselle digimuutokseen

apuadigiin - Tukea PK-yritykselle digimuutokseen apuadigiin - Tukea PK-yritykselle digimuutokseen EAKR-DigiLeap Hallittu digiloikka 4.9.2019 Jukka Kääriäinen, VTT e-mail: Jukka.Kaariainen@vtt.fi p. 040 760 9529 DigiLeap hanke 1.1.2018 30.11.2019 DigiLeap

Lisätiedot

Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla. Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille

Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla. Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille Maine tulee nostaa hallituksen ja johdon agendalle Hallituksen ja johdon tärkein tehtävä on yrityksen

Lisätiedot

ADM Arkkitehtuuritason automaatio #tdarc

ADM Arkkitehtuuritason automaatio #tdarc ADM Arkkitehtuuritason automaatio #tdarc Kalle Launiala http://abstractiondev.wordpress.com kalle.launiala@citrus.fi Ohjelmistoteollisuus elää murrosta Ohjelmistoteollisuudesta halutaan perusteollisuutta

Lisätiedot

Miten ratkaistaan haasteelliset tilanteet? Kristo Jokela Asiakaspalvelut osastopäällikkö

Miten ratkaistaan haasteelliset tilanteet? Kristo Jokela Asiakaspalvelut osastopäällikkö Miten ratkaistaan haasteelliset tilanteet? Kristo Jokela Asiakaspalvelut osastopäällikkö Istekki Asiakaspalvelut Palvelupiste ICMT Palvelupiste ICMT-palveluiden tuki Puhelin Sähköposti Sähköinen palvelukanava

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro: tiedon käyttö päätöksenteossa

Kommenttipuheenvuoro: tiedon käyttö päätöksenteossa Kommenttipuheenvuoro: tiedon käyttö päätöksenteossa Jenni Kokko Jyväskylän yliopisto JYU. Since 1863. 28.8.2018 1 JYU. Since 1863. 28.8.2018 2 IR-tekijäverkosto Vapaamuotoinen Kansalliset kollegat tutuiksi

Lisätiedot

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Data-analytiikan osaamiskeskittymä Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Janne Harjamäki, Projektitutkija, DI Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Pori 31.1.2018

Lisätiedot

Miten asiakaspolku näkyy asiakaskokemuksen seurannassa?

Miten asiakaspolku näkyy asiakaskokemuksen seurannassa? YHTEENVETO 25.4.2017 Feelback Oy Pieni Robertinkatu 9, 00130 HELSINKI Y-tunnus 1702297-8 www.feelback.com Miten asiakaspolku näkyy asiakaskokemuksen seurannassa? Tausta!! - Asiakaspolku - Tutkimuksen toteuttaminen

Lisätiedot

Autamme asiakkaitamme menestymään parantamalla tekemisen luottamustasoa ja läpinäkyvyyttä uusilla innovatiivisilla konsepteilla ja ratkaisuilla.

Autamme asiakkaitamme menestymään parantamalla tekemisen luottamustasoa ja läpinäkyvyyttä uusilla innovatiivisilla konsepteilla ja ratkaisuilla. Celkee Oy:n Missio Autamme asiakkaitamme menestymään parantamalla tekemisen luottamustasoa ja läpinäkyvyyttä uusilla innovatiivisilla konsepteilla ja ratkaisuilla. Tuomme organisaatioiden piilossa olevan

Lisätiedot

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013 Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietomallista) 9.10.2013 Haastattelurunko Kerättävät perustiedot Budjetti (edellisvuoden) Henkilöstökustannukset IT-ostot Muut Liite - Kypsyysanalyysin

Lisätiedot

ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa. Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi

ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa. Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi ARVOTIETO Oy Asiakasdatasta lisäarvoa Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi Strategiatyön ja Informaatiotyön inspiroiva symbioosi. Miksi Business Intelligence strategia ja mitä se sisältää? BUSINESS INTELLIGENCE

Lisätiedot

Älykäs, palveleva kunta

Älykäs, palveleva kunta Älykäs, palveleva kunta Mikko Rusama Digitalisaatiojohtaja Helsingin kaupunki @mikkohr #kevathumaus Älykäs, palveleva kaupunki Mikko Rusama, Helsingin Kaupungin Digitalisaatiojohtaja Maailman toimivin

Lisätiedot

Johtamisen ja liiketoiminnan tukeminen paketoidulla HR- ja palkkaraportointiratkaisulla IBM Smarter Business 2013, Finlandia-talo, 10.10.

Johtamisen ja liiketoiminnan tukeminen paketoidulla HR- ja palkkaraportointiratkaisulla IBM Smarter Business 2013, Finlandia-talo, 10.10. Johtamisen ja liiketoiminnan tukeminen paketoidulla HR- ja palkkaraportointiratkaisulla IBM Smarter Business 2013, Finlandia-talo, 10.10.2013 Päivän puheenvuoro Johdon, liiketoiminnan ja esimiestyön tukeminen

Lisätiedot

Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Sosiaalista mediaa hyödynnetään yrityksessäni tällä hetkellä Vastaus Lukumäärä Prosentti

Lisätiedot

Esimiestyö muutoksessa - oppimisverkosto

Esimiestyö muutoksessa - oppimisverkosto Esimiestyö Kevan Kaari-työpaja & Kunteko2020 14.4.2016 Helsinki, Paasitorni Oppimisverkosto Open space työskentelyn tulokset Kokemuksia verkostoista: olen ollut Hyödyllisissä verkostoissa Hyödyttömissä

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. Run IT Like Business. 28.5.2014 Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2014

CxO Mentor Oy. Run IT Like Business. 28.5.2014 Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2014 CxO Mentor Oy Run IT Like Business 28.5.2014 Reino Myllymäki Aina silloin tällöin kuulee sanottavan, että tietohallintoa ja ITpalveluja pitäisi hoitaa kuin bisnestä. Mutta mitä tuolla kannanotolla oikein

Lisätiedot

ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö Markkinatutkimus joulukuu 2018

ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö Markkinatutkimus joulukuu 2018 ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö 2019 Markkinatutkimus joulukuu 2018 Tausta: Accountor ICT teki markkinatutkimuksen yhteistyössä Micromedian kanssa joulukuussa 2018. Tutkimuksella haluttiin selvittää

Lisätiedot

ENFO YHTIÖKOKOUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS SEPPO KUULA

ENFO YHTIÖKOKOUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS SEPPO KUULA 27.3.2019 ENFO YHTIÖKOKOUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS SEPPO KUULA MISSIO VISIO Enfo mahdollistaa datavetoisen liiketoimintamuutoksen. Älykkäämmän Pohjolan puolesta. MUUTOS DATA YHTEISKEHITTÄMINEN TYÖPAIKKA,

Lisätiedot

HAVAINTOJA PARHAISTA KÄYTÄNNÖISTÄ. Harri Vilander, Nixu Oy

HAVAINTOJA PARHAISTA KÄYTÄNNÖISTÄ. Harri Vilander, Nixu Oy HAVAINTOJA PARHAISTA KÄYTÄNNÖISTÄ Harri Vilander, Nixu Oy SISÄLTÖ Tietosuoja-analyysi Tietosuojaa koskeva vaikutustenarviointi (PIA) Kokemuksia matkan varrelta TIETOSUOJA-ANALYYSI Tietosuojan nykytilanteen

Lisätiedot

Case Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KeHO. Tiedolla johtamisen valtakunnallinen verkostopäivä VI

Case Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KeHO. Tiedolla johtamisen valtakunnallinen verkostopäivä VI Case Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KeHO Tiedolla johtamisen valtakunnallinen verkostopäivä VI janne.laitinen@jamk.fi Rakenne 1. Taustaa: tiede ja tieto 2. Tiedolla johtamisen muutos 3. Työ

Lisätiedot

Muuttuva työ. Sebastian Franckenhaeuser 2018

Muuttuva työ. Sebastian Franckenhaeuser 2018 Muuttuva työ Sebastian Franckenhaeuser 2018 1 Mobiliteetin hyödyntäminen tärkeä kehityskohde suomalaisorganisaatioissa Mobiliteetin hyödyntäminen on korkealla suomalaisten organisaatioiden investointiprioriteeteissa

Lisätiedot

ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA. Johda tiedolla

ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA. Johda tiedolla ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA Johda tiedolla Tervetuloa tutustumaan työvälineisiimme, jotka mahdollistavat tiedolla johtamisen ja auttavat päätöksenteossa. Seuraa oppijoiden etenemistä, selvitä

Lisätiedot

Baswaren kysely ennustamisesta, lokakuu 2011

Baswaren kysely ennustamisesta, lokakuu 2011 A Basware Presentation Baswaren kysely ennustamisesta, lokakuu 2011 Yhteenveto tuloksista Baswaren kysely ennustamisen tärkeydestä Toteutettiin sähköpostilla ja webbipohjaisella kyselylomakkeella Lokakuussa

Lisätiedot

Yhteisöllinen tapa työskennellä

Yhteisöllinen tapa työskennellä Yhteisöllinen tapa työskennellä Pilvipalvelu mahdollistaa uudenlaisten työtapojen täysipainoisen hyödyntämisen yrityksissä Digitalisoituminen ei ainoastaan muuta tapaamme työskennellä. Se muuttaa meitä

Lisätiedot

Julkisen hallinnon ICT:n kehittäminen. Kuntien paikkatietoseminaari Tommi Oikarinen, valtiovarainministeriö

Julkisen hallinnon ICT:n kehittäminen. Kuntien paikkatietoseminaari Tommi Oikarinen, valtiovarainministeriö Julkisen hallinnon ICT:n kehittäminen Kuntien paikkatietoseminaari 6.2.2013 Tommi Oikarinen, valtiovarainministeriö Julkisen hallinnon ICT:n hyödyntämisen strategia Linjausalueet ja erityiskysymykset VISIO

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio. Yhtiökokous 2016

Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio. Yhtiökokous 2016 Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio Yhtiökokous 2016 Vuosi 2015 lyhyesti Hyvä vuosi Tiedolle IT-palveluissa markkinoita nopeampi kasvu Lisääntyneet investoinnit sekä yritysostot kasvun ja innovaatioiden

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI

LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI Suomen Liiketoimintapalvelu Oy on kehittänyt kyselyn nimeltä Liiketoiminnan kuntotesti. Kuntotestikyselyyn on vastannut lukuisia yrityksiä (N=45) syksyn 2017 aikana. Tämä raportti

Lisätiedot

Information Builders Nordic Summit 2011 BI:n hyödyntäminen, markkinat ja trendit 12.10.2011 Mika Rajamäki

Information Builders Nordic Summit 2011 BI:n hyödyntäminen, markkinat ja trendit 12.10.2011 Mika Rajamäki Information Builders Nordic Summit 2011 BI:n hyödyntäminen, markkinat ja trendit 12.10.2011 Mika Rajamäki Market-Visio Oy Market-Visio Oy on riippumaton ICT-liiketoiminnan ja -johtamisen neuvonantaja joka

Lisätiedot

REDOFLOW. Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille. Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten

REDOFLOW. Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille. Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan tarpeita silmällä pitäen: se on kustannustehokas,

Lisätiedot

Alkukartoituksen yhteenvetoa Tämän tiedämme teistä Ulla & Heli. Osallisuutta, elämänhallintaa ja hyvää arkea järjestöjen yhteistyöllä

Alkukartoituksen yhteenvetoa Tämän tiedämme teistä Ulla & Heli. Osallisuutta, elämänhallintaa ja hyvää arkea järjestöjen yhteistyöllä Alkukartoituksen yhteenvetoa Tämän tiedämme teistä Ulla & Heli Osallisuutta, elämänhallintaa ja hyvää arkea järjestöjen yhteistyöllä Alkukartoitus Alkukartoituksen avulla kartoitettiin hankkeiden työskentely-

Lisätiedot

Tehokkuutta ja vaikuttavuutta tiedonhallintaa kehittämällä. Kohti avoimempaa ja digitaalisempaa työskentelykulttuuria

Tehokkuutta ja vaikuttavuutta tiedonhallintaa kehittämällä. Kohti avoimempaa ja digitaalisempaa työskentelykulttuuria Tehokkuutta ja vaikuttavuutta tiedonhallintaa kehittämällä Kohti avoimempaa ja digitaalisempaa työskentelykulttuuria Miikka Saarteinen Valtikka-hanke? Tärkein tavoite: Yhteinen tietomme kaikkien sitä työssään

Lisätiedot

- Sähköisen liikenteen tiekartta ennakointia tulevaisuuteen Kyselyn tuloksia

- Sähköisen liikenteen tiekartta ennakointia tulevaisuuteen Kyselyn tuloksia - Sähköisen liikenteen tiekartta ennakointia tulevaisuuteen Kyselyn tuloksia Tero Haahtela, Pekka Malinen, Esa Viitamo 1.10.2013 Kysely Kysely suoritettiin Aalto-yliopiston BIT tutkimuskeskuksen toimesta

Lisätiedot